Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

LIVE Ο Σπύρος Καρατζαφέρης στο ΑΡΤ TV

Δείτε ζωντανά τον Σπύρο Καρατζαφέρη στο ΑΡΤ TV (Άστυ – Ράδιο – Τηλεόραση)
Aπό Δευτέρα έως και Πέμπτη, στις 22.30




5 σχόλια:

  1. Στις 13 Αυγούστου 1925 τα μέλη της Ιδρυτικής Επιτροπής συνεδριάζουν στο ξενοδοχείο «ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ» και αποφασίζουν την σύσταση Σωματείου με όνομα «ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ»

    και εγκρίνουν το καταστατικό του στο οποίο προβλέπονται ως σκοποί:

    α. Η αρμονική ανάπτυξις των πνευματικών, ηθικών και σωματικών δυνάμεων ως και του χαρακτήρος των Ελληνοπαίδων συμφώνως προς τους Νόμους του Ελληνικού κράτους και την αντίληψιν της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

    β. Η εντός των ανωτέρω πλαισίων προαγωγή πάσης φύσεως πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανόμενης και της επιμόρφωσης και εκπαίδευσης ενηλίκων

    Εμμανουήλ Μπενάκης και στεφανος δελτα θεωρούνται οι πατέρες του Κολλεγίου Αθηνών.

    ο εμμανουηλ μπενακης Απεβίωσε το 1947 στην Αθήνα. Το φέρετρό του ήταν σκεπασμένο με την σημαία του Κολλεγίου Αθηνών.

    Μπενακης-Δραγουμης.Η ένταξή του Ιωνα Δραγουμη στο αντιβενιζελικό στρατόπεδο έγινε αφορμή, όταν μαθεύτηκε η δολοφονική απόπειρα στο Παρίσι εναντίον του Βενιζέλου, να συλληφθεί σε ενέδρα ανδρών της ασφαλείας του τότε αρχηγού της Χωροφυλακής Εμμανουήλ Ι. Ζυμβρακάκη και να βρει τραγικό τέλος στο σημείο που έχει σήμερα ανεγερθεί η αναμνηστική στήλη. Ως ηθικοί αυτουργοί, διατάξαντες την εκτέλεση, κατηγορήθηκαν οι Παύλος Γύπαρης (διοικητής του παρακρατικού σώματος που συνέλαβε τον Δραγούμη, απών όμως κατά τη σύλληψη και την εκτέλεση), Εμμανουήλ Ρέπουλης (αντιπρόεδρος και επί κεφαλής στο εσωτερικό της κυβερνήσεως του απουσιάζοντος στο εξωτερικό Ελευθερίου Βενιζέλου), Εμμανουήλ Μπενάκης (παλαιός υπουργός του Βενιζέλου, κατηγορηθείς, μετά θάνατον όμως, από τον ίδιον τον Γύπαρη το 1935 ως διατάξας την εκτέλεση). Δεν προέκυψαν όμως επαρκείς αποδείξεις εις βάρος τους, ενώ οι ίδιοι πάντοτε επέμεναν για την αθωότητά τους και αθωώθηκαν στη δίκη που έγινε το Νοέμβριο του 1922 υπό την επαναστατική κυβέρνηση Πλαστήρα-Γονατά.Το 1941 ο Φίλιππος Δραγούμης εμπιστεύεται στη Δέλτα τα ημερολόγια και το αρχείο του αδερφού του, Ίωνα Δραγούμη, στα οποία η Δέλτα πρόσθεσε περίπου 1000 χειρόγραφες σελίδες με σχόλια για το έργο του Δραγούμη.

    Ο Στεφανος Δελτα Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1863 και καταγόταν από Φαναριώτικη οικογένεια. Η μητέρα του, Σοφία, καταγόταν από την σπουδαία Οικογένεια Καραθεοδωρή. Φοίτησε στη Μεγάλη του Γένους σχολή και ασχολήθηκε με τις εμπορικές επιχειρήσεις.

    Το 1895 παντρεύτηκε την λογοτέχνη Πηνελόπη Μπενάκη - Δέλτα. Ο γάμος του με την Πηνελόπη ήταν στα πλαίσια των συμμαχιών που εφάρμοζε ο πατέρας της Εμμανουήλ Μπενάκης. Γι' αυτό και πέρασε κρίσεις, ειδικά όταν αυτή γνώρισε και σύναψε ερωτικό δεσμό με τον Ίωνα Δραγούμη, δεσμό τον οποίο και του αποκάλυψε. Μαζί της απέκτησε τρεις κόρες: την Σοφία, σύζυγο Μαυροκορδάτου, την Βιργινία, αρχινοσοκόμο, σύζυγο του πολιτικού Αλεξάνδρου Ζάννα και γιαγιά του πολιτικού Αντώνη Σαμαρά και την Αλεξάνδρα, σύζυγο του κτηματία Αντώνη Παπαδόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΔΙΚΙΝΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΠΛΟΣΟΥΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΛΑ ΧΑΡΤΙ ΕΝΑΝ ΥΠΑΛΗΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΕ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΧΤΗ. ΑΥΤΟ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΑΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ. ΓΙΑΤΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είσαι σίγουρος; Για κοίτα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυριε Σπυρ, εχω μηλισει και στο τηλεφωνο .στη Λειβαδια δεν εχουμε καλο ηχω εχει βογγο. σας συνχερω παρακαλουθωντας την εκπομπισου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.