Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Ρεκόρ downloads για τον Firefox

Ο Mozilla Firefox, ο κατ’ εξοχήν ανταγωνιστής του Internet Explorer της Microsoft, μόλις πέρασε ένα ιστορικό ορόσημο, το 1 δισεκατομμύριο «κατεβάσματα» (downloads) από χρήστες σε όλο τον κόσμο.
Ο αριθμός, σύμφωνα με το BBC, περιλαμβάνει downloads όλων των εκδόσεων του προγράμματος πλοήγησης από τότε που πρωτοεμφανίστηκε το 2004. Περιλαμβάνει επίσης τις χειροκίνητες ανανεώσεις (upadates) του προγράμματος από τους χρήστες, αλλά όχι τις αυτόματες.
Το μερίδιο του Firefox διεθνώς είναι συνεχώς ανοδικό και σήμερα πλέον εκτιμάται γύρω στο 31%, έναντι περίπου 60% του Internet...

Explorer (λιγότερο από 5% έχουν οι Google Chrome, Apple Safari και Opera).

Πέρυσι ο Firefox, που δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα Mozilla, κατέκτησε ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ως το λογισμικό που «κατέβασαν» οι περισσότεροι χρήστες μέσα σε 24 ώρες (πάνω από 8 εκατ. downloads), όταν εμφανίστηκε η τρίτη έκδοση του προγράμματος.

Το Ίδρυμα Mozilla σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα νέο site (OneBillionPlusYou.com) για να γιορτάσει το ορόσημο του ενός δισεκατομμυρίου. Οι προγραμματιστές του Firefox ήδη εργάζονται για την τέταρτη έκδοση του browser, του Firefox 4.0.
enet.gr



Ειδικό πρόγραμμα επενδύσεων σε αγροτικές επιχειρήσεις από τα τέλη Αυγούστου

Πρόγραμμα επενδύσεων για αγροτικές επιχειρήσεις θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από τα τέλη Αυγούστου. Το πρόγραμμα είναι ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ και οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν από τις 25 Αυγούστου.
Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σ.Χατζηγάκης υπέγραψε αποφάσεις για την ένταξη επενδυτικών σχεδίων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στο μέτρο 123 που αφορά επενδύσεις στη μεταποίηση και στην εμπορία αγροτικών προϊόντων.
Δείτε το video
Δικαιούχοι είναι εταιρείες κάθε μορφής (ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ), επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από...

750 εργαζόμενους ή έχουν κύκλο εργασιών ως 200 εκατ. ευρώ, συνεταιριστικές οργανώσεις κάθε βαθμίδας, συνεταιριστικές και δημοτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις ανεξαρτήτου μεγέθους στα νησιά του Αιγαίου.

Οι επενδύσεις αυτές ενισχύονται ως 50% του προϋπολογισμού (επιλέξιμο κόστος), ενώ για όλα τα νησιά του Αιγαίου εκτός Κρήτης και Εύβοιας, οι ενισχύσεις φτάνουν το 65%.

Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός κυμαίνεται από 100.000 ευρώ ως 15 εκατ. ευρώ.

Οι διαδικασίες του συγκεκριμένου προγράμματος ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Αυγούστου και οι αιτήσεις-μελέτες μπορούν να υποβάλλονται από τις 25 Αυγούστου και μέχρι την κάλυψη του ποσού των 600 εκατ.ευρώ.

Ο κ. Χατζηγάκης δήλωσε ότι με το νέο αυτό πρόγραμμα θα ενισχυθούν οι τομείς του κρέατος, του γάλακτος, των αυγών, των πουλερικών, της σηροτροφίας, των ελαιούχων προϊόντων, του κρασιού, των οπωροκηπευτικών, των λουλουδιών κ.ά.

«Δεν αφορούν τους μικρομεσαίους αγρότες, που είναι θύματα της ΚΑΠ, οι εξαγγελίες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά τις μεγάλες επιχειρήσεις μεταποίησης», αναφέρει το ΚΚΕ και τονίζει ότι «οι εξαγγελίες προωθούν την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που στόχο έχουν τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγους και μεγάλους και την καθετοποίηση των γεωργικών βιομηχανιών».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Newsroom ΔΟΛ





ΟΤΕ: Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης για υπηρεσίες συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης.

Υπεγράφη στις 31/07/2009, μεταξύ της Hellas Sat -μέλους του Ομίλου ΟΤΕ- και του Ελληνικού Δημοσίου, η σύμβαση παραχώρησης για υπηρεσίες συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης, από τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Η σύμβαση αυτή για παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης, η οποία αποτελεί τη δεύτερη στην ελληνική αγορά μετά από 10 χρόνια, αποτελεί «σταθμό» για τα ελληνικά τηλεοπτικά δρώμενα.

Με την άδεια αυτή, o Όμιλος ΟΤΕ αποκτά το δικαίωμα να παρέχει υπηρεσίες ..........

συνδρομητικής τηλεόρασης μέσω δορυφόρου, προσφέροντας περισσότερες επιλογές στον Έλληνα καταναλωτή.

Ας σημειωθεί ότι ο Όμιλος ΟΤΕ διαθέτει ήδη παρουσία στην ρουμανική αγορά δορυφορικής ψηφιακής τηλεόρασης με την υπηρεσία «Dolce», που προσφέρει η Romtelecom, θυγατρική του ΟΤΕ, μέσω του δορυφόρου Hellas Sat 2.
Ο αριθμός των συνδρομητών της υπηρεσίας «Dolce» -που μεταδίδεται σε ολόκληρη τη Ρουμανία- έφτασε σε σχεδόν 750.000 το Α’ τρίμηνο 2009.

Αντίστοιχη συνεργασία έχει η Hellas Sat και με την επιτυχημένη βουλγαρική δορυφορική πλατφόρμα Bulsatcom για τη μετάδοση των τηλεοπτικών της καναλιών, συμπεριλαμβανομένου τηλεοπτικού περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας (HDTV).

Σήμερα, περίπου 2.500.000 νοικοκυριά από Μέση Ανατολή και Ευρώπη λαμβάνουν υπηρεσίες δορυφορικής τηλεόρασης μέσω του δορυφόρου Hellas Sat 2.

Πηγή: ΟΤΕ

Το σχόλιο μου
Αντε και καλή αρχή μας και δούμε κι εμείς τα θύματα της Nova καμιά άσπρη μέρα.


Πρόγραμμα Αλλάζω κλιματιστικό: Εως τις 22 Αυγούστου θα ισχύει το πρόγραμμα.

Στις 22 Αυγούστου και όχι στις αρχές Δεκεμβρίου όπως αρχικώς είχε ειπωθεί, θα λήξει το πρόγραμμα απόσυρσης κλιματιστικών καθώς λόγω της αυξημένης ζήτησης, οι στόχοι του προγράμματος υπερκαλύφθηκαν σε διάστημα λίγων εβδομάδων ενώ ο προϋπολογισμός του σχεδόν τριπλασιάστηκε.

Παράλληλα ο μέσος όρος των πωλήσεων νέων συσκευών έχει μειωθεί σημαντικά, σε 1.500 περίπου την ημέρα από 4.000 κατά τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του προγράμματος πράγμα που δείχνει ότι σημαντικό τμήμα της ζήτησης έχει καλυφθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης: ..........


-Μέχρι το τέλος Ιουλίου αντικαταστάθηκαν και ανακυκλώθηκαν 110.402 παλαιά κλιματιστικά, υπερδιπλάσια του αρχικού στόχου, που ήταν 45.000.

-Υπερκαλύφθηκε ο στόχος για την ενεργειακή εξοικονόμηση που θα φθάσει σε 41,6 γιγαβατώρες/έτος όταν ο αρχικός σχεδιασμός ήταν 16,96 γιγαβατώρες/έτος.
Αντίστοιχα η μείωση των εκπομπών CO2 προβλέπεται να φτάσει τους 36,6 χιλιάδες τόνους/έτος, με αρχικό στόχο 14,9 χιλιάδες τόνους/έτος.

-Η δημόσια δαπάνη για την επιδότηση της απόσυρσης πλησιάζει τα 40 εκατ. ευρώ έναντι 15 εκατ. που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός.
Το δημοσιονομικό και κανονιστικό πλαίσιο του ΕΣΠΑ, σημειώνει το υπουργείο Ανάπτυξης, επιβάλλει περιορισμούς ως προς την κατανομή των πόρων ανά πεδίο παρέμβασης και ανά περιφέρεια, και παράλληλα το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από την ΕΕ με βάση την επίτευξη συγκεκριμένων ποιοτικών και ποσοτικών στόχων, οι οποίοι έχουν υπερκαλυφθεί.

Ωστόσο δίνεται περιθώριο τριών ακόμη εβδομάδων για να μην υπάρξει αιφνιδιασμός των καταναλωτών και όσοι επιθυμούν να αντικαταστήσουν το παλιό τους κλιματιστικό, να μπορέσουν να το πράξουν.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα "Αλλάζω ΚΛΙΜΑτιστικό", επιδοτεί κατά 35 % την αγορά καινούργιου κλιματιστικού υψηλής ενεργειακής απόδοσης με ταυτόχρονα αποξήλωση και ανακύκλωση του παλιού. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Αρωγής Χρηστών (Help-Desk), στο τηλέφωνο 801-11-15300 καθώς και στην ιστοσελίδα www.allazoklima.gr την οποία κατά τη διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος επισκέφθηκαν πάνω από 200.000 άτομα, μεταξύ αυτών και καταναλωτές από 52 ξένες χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Κύπρο κλπ).

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πατρίκ Ενγκεμά: «Μέχρι στιγμής πάει καλά η προετοιμασία»

Μια χαρά κύλησε η προετοιμασία της Εράνης, η οποία χθες έκλεισε την πρώτη εβδομάδα των προπονήσεων.
Ο προπονητής της ομάδας Πατρίκ Ενγκεμά, μίλησε χθες στην “Ε” για την πρώτη εβδομάδα της προετοιμασίας.
«Ολα πήγαν καλά την πρώτη εβδομάδα», ανέφερε αρχικά ο Καμερουνέζος τεχνικός και πρόσθεσε: «Ολοι οι ποδοσφαιριστές ανταποκρίνονται σε αυτά που ζητάμε. Σίγουρα μερικοί από τους νεαρούς αντιμετώπισαν κάποια μικροπροβλήματα στα γόνατα, αλλά αυτά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο»

Από σήμερα η προετοιμασία μπαίνει στη δεύτερη εβδομάδα και οι ρυθμοί των προπονήσεων θα είναι πιο δυνατοί.
Σχετικά με αυτό ο κ. Ενγκεμά δήλωσε:
«Μπαίνουν σε πιο δυνατούς ρυθμούς και σιγά - σιγά θα .......

κάνουμε και ασκήσεις τακτικής, μιας και προχωράμε ημέρα με την ημέρα στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας».

Θέλει ακόμη 2 παίκτες

Στην απόκτηση ακόμη δύο ποδοσφαιριστών με τους οποίους θα ολοκληρωθεί η ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού στο θερινό μεταγραφικό παζάρι, έχει ρίξει το βάρος της η διοίκηση της Εράνης.
Πρώτος στόχος είναι η απόκτηση ενός καλού επιθετικού και από εκεί και πέρα ενός κεντρικού αμυντικού.
Οι συζητήσεις με κάποιους παίκτες έχουν φτάσει σε καλό σημείο και δεν αποκλείεται στη διάρκεια της εβδομάδας που διανύουμε να υπάρξουν εξελίξεις.
Σε ό,τι αφορά τις φιλικές αναμετρήσεις στο πλαίσιο της προετοιμασίας, αυτές ξεκινούν την ερχόμενη Κυριακή, όπου η Εράνη θα αντιμετωπίσει την Κυπαρισσία στα Φιλιατρά.

Εκδηλώσεις για έσοδα

Χθες το βράδυ ο φιλιατρινός σύλλογος σε συνεργασία με το Δήμο Φιλιατρών διοργάνωσαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Εράνεια 2009”, τραπέζι με ζωντανή μουσική, όπου τα έσοδα θα μεταφέρονταν στο ταμείο της ομάδας.
Την επόμενη Δευτέρα 10 του μηνός, έχει προγραμματιστεί στην παραλία Στόμιο μπιτς πάρτι, που διοργανώνει η Εράνη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά για τους νέους και νέες της περιοχής και όχι μόνο.
Την περσινή περίοδο είχαν παρευρεθεί 2000 άτομα και είχε βγει ένα καλό ποσό που μπήκε στο ταμείο της ομάδας.

Τα μηνύματα που παίρνουν οι παράγοντες της Εράνης για τη φετινή εκδήλωση δείχνουν ότι ο κόσμος θα είναι πολύ περισσότερος και σίγουρα θα ωφεληθεί οικονομικά η ομάδα.

Ελευθερία

Εράνια 2009. Οι εκδηλώσεις που μπορείτε να παρευρεθείτε.

Σήμερα οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στα πλαίσια των Ερανίων 2009 και που μπορείτε να πάρετε την οικογένεια σας και να πάτε είναι:

Αγώνας δρόμου με εκκίνηση από τους Αγίους Αποστόλους Φιλιατρών και τερματισμό στην Αγία Κυριακή
Η ώρα εκκίνησης είναι στις 7 το απόγευμα απο τους Αγίους Αποστόλους και ο τερματισμός θα είναι στην Αγία Κυριακή
Την εκδήλωση οργανώνει ο Δήμος Φιλιατρών.

Για όσους δεν πάνε να δουν τον αγώνα δρόμου και έχουν μικρά παιδιά, στο Χαλαζόνι θα υπάρχει παράσταση Ζογκλέρ και κλόουν με την καλλιτεχνική ομάδα του Βασίλη Φλώρου.
Η ώρα που θα πραγματοποιηθεί είναι στις 21:30 και διοργανώνεται από τον Δήμο Φιλιατρών

Μια άλλη εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση που .....

θα πραγματοποιηθεί απο τις 3 έως και τις 8 Αυγούστου θα είναι η λειτουργία έκθεση παλιών σχολικών αντικειμένων με θέμα "Το Δημοτικό σχολείο που θυμόμαστε..."
Η έκθεση θα βρίκσεται στην αίθουσα του Δημοτικού Συβουλίου.
Οι ώρες που μπορείτε να την επισκευθείτε είναι καθημερινά από τις 10:30 μέχρι τη 13:30 και το απόγευμα από τις 19:00 μέχρι τις 22:00.

Η έκθεση διοργανώνεται για πρώτη φορά από τον Σύλλογο "Ο Μαυροπίνακας" και τον Δήμο Φιλιατρών.

Πολυτεκνικά επιδόματα ΟΓΑ. Από 6 έως 14 Αυγούστου η καταβολή τους. Ποιοι τα δικαιούνται? Τα απαραίτητα δικαιολογητκά.

Τα οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα του ΟΓΑ (επίδομα 3ου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειες Ν.3631/08, ισόβιες συντάξεις και εφάπαξ παροχή 2.000€ Ν.3454/2006) του Γ΄ Διμήνου 2009, Θα καταβληθούν σε 427.466 οικογένειες το χρονικό διάστημα από 5 έως 16 Ιουνίου 2009.
Στα ανωτέρω οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα του ΟΓΑ έχει χορηγηθεί αύξηση 2% από 01-01-2009.

Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται σε 132.419.970,40 €.
Τα νέα ποσά των πολυτεκνικών επιδομάτων έχουν διαμορφωθεί από 01-01-2009 ως εξής: .......


ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ Γ ΄ΔΙΜΗΝΟΥ 2009




Για τα παραπάνω επιδόματα δεν παρακρατείται φόρος από 1-1-2007.

* Το κατώτερο ποσό που καταβάλλεται ως πολυτεκνικό επίδομα στην πολύτεκνη μητέρα καθώς και στην τρίτεκνη μητέρα, δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το ποσό 100,24 €.
Προϋποθέσεις για τη χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος τρίτεκνης οικογένειας:

1. Η μητέρα που έχει ή αποκτά τρία ζώντα τέκνα για κάθε άγαμο παιδί της κάτω των 23 ετών. Το επίδομα αυτό διακόπτεται την 1η του επομένου έτους εκείνου, κατά το οποίο το επιδοτούμενο άγαμο τέκνο συμπληρώνει το 23ο έτος της ηλικίας του.
Τα τέκνα τα οποία λαμβάνονται υπόψη για τη θεμελίωση του δικαιώματος λήψης του παραπάνω επιδόματος, είναι αυτά που αποκτώνται από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους, τα νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα, καθώς και τα γεννηθέντα εκτός γάμου.
Το ως άνω επίδομα χορηγείται με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις και στον πατέρα, ο οποίος έχει τρία ζώντα τέκνα από διαφορετικούς γάμους ή και νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα από τον ίδιο τέκνα, εφόσον όμως έχει την αποκλειστική ευθύνη διατροφής τους και η μητέρα δεν επιδοτείται για τα παιδιά αυτά.

2. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος αποβιώσει ή εγκαταλείψει υπαίτια τα παιδιά του ή διακόψει οριστικά τη συγκατοίκησή του με αυτά, η παροχή καταβάλλεται στο πρόσωπο που έχει την ευθύνη διατροφής των παιδιών.

3. Το ανωτέρω επίδομα δικαιούνται οι ακόλουθες κατηγορίες προσώπων:
α) Οι Έλληνες πολίτες.
β) Οι ομογενείς αλλοδαπής υπηκοότητας.
γ) Οι πολίτες Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
δ) Οι πολίτες χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Λιχτενστάιν και Ισλανδία) καθώς και οι Ελβετοί πολίτες.
ε) Οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες (Ν.Δ. 3989/1959, Α.Ν.389/1968).
στ) Οι ανιθαγενείς που διέπονται από Διεθνείς Συμβάσεις (Ν.139/1975).
ζ) Αλλοδαποί, δικαιούχοι ανθρωπιστικού καθεστώτος παραμονής στην Ελλάδα (άρθρο 8 Π.Δ. 61/1999).
η) Οι πολίτες άλλων κρατών που είναι γονείς τέκνων ελληνικής υπηκοότητας.

Δικαιολογητικά –διαδικασία χορήγησης:

Για τη χορήγηση του επιδόματος οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθυνθούν στον Ανταποκριτή του Ο.Γ.Α. του Δημοτικού Διαμερίσματος ή της Κοινότητας του τόπου κατοικίας τους, όπου θα υποβάλλουν αίτηση-δήλωση στο ειδικό έντυπο ΟΕ1, προσκομίζοντας τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) Πιστοποιητικό για την οικογενειακή κατάσταση,

β) Σε περίπτωση που ο δικαιούχος αποβιώσει ή είναι υπαίτιος για εγκατάλειψη των παιδιών του ή διακόψει οριστικά τη συγκατοίκησή του με αυτά, πρέπει να υποβάλλεται, αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης θανάτου του ή απόφαση δικαστηρίου περί αφάνειας ή δικαστικής συμπαράστασής του ή αμετάκλητη δικαστική απόφαση περί καταδίκης του ή δικαστική απόφαση ανάθεσης επιτροπείας σε φυσικό πρόσωπο ή οποιοδήποτε στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ποιος έχει αναλάβει την ευθύνη διατροφής των τέκνων.

Σε κάθε περίπτωση οι δικαιούχοι του ανωτέρω επιδόματος του ΟΓΑ πρέπει να διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα.

Να ποιοί κυβερνάνε.... Πήρε τηλέφωνο σε στρατόπεδο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

Παίρνει τηλέφωνο στο ΚΕΠ ο υφυπουργός άμυνας Κ.Τασούλας και λέει:
- Παιδιά έμαθα ότι ο πρωθυπουργος ήταν εκεί. Έχει φύγει; Είναι εκεί;
- Όχι δεν είναι.

Στην άλλη γραμμή ήταν ένας σαστισμένος στρατιώτης που προσπαθούσε να καταλάβει τι γίνεται.

Που να βγάλει άκρη;
Αφού ο Τασούλας πηρε τηλέφωνο στο ΚΕΠ (Κέντρο εξουδετέρωσης πυρομαχικών) αντί στο ΚΕΠ Ηλιούπολης.

Ε, άντε να σε κυβερνήσουν αυτοί οι άνθρωποι...

Πηγή: http://troktiko.blogspot.com/2009/08/blog-post_1067.html



Δικαιούχοι βιολογικής γεωργίας στο νομό Μεσσηνίας

Αναρτήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Μεσσηνίας η κατάσταση των δικαιούχων του προγράμματος βιολογικής γεωργίας, για την οικονομική ενίσχυση του 2008, που είχαν κάνει αίτηση ένταξης τα έτη 2005, 2006 και 2007.

Προσφυγές γίνονται στη Διεύθυνση σε διάστημα 10 εργάσιμων...

ημερών, με έναρξη από την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009.
ΠΑΣΕΓΕΣ




Windows 7 και Yahoo στο προσκήνιο για τη Microsoft

Σε ένα από τα πλέον πολυάσχολα καλοκαίρια των τελευταίων ετών εξελίσσεται το τρέχον για τη Microsoft. Καταρχήν, ο αμερικανικός κολοσσός βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη διάθεση των Windows 7, ήτοι της νέας έκδοσης του δημοφιλέστερου λειτουργικού συστήματος στον κόσμο, τα οποία, μάλιστα, θα διατεθούν στην Ευρώπη σε συμφωνία με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά δεύτερον, ξεκινά άμεσα η δεκαετής συμφωνία συνεργασίας με τη Yahoo!, στόχος της οποίας δεν είναι άλλος από την αμφισβήτηση της πρωτοκαθεδρίας της Google στο χώρο της αναζήτησης πληροφοριών στο Διαδίκτυο και της online διαφήμισης.

Το Bing στη Yahoo!...........


Η συμφωνία προβλέπει πως η Yahoo! θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τη νέα μηχανή αναζήτησης της Microsoft, ονόματι Bing, στις ιστοσελίδες που λειτουργεί και οι οποίες είναι από τις πιο δημοφιλείς του Διαδικτύου.

Από την άλλη πλευρά, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν στενά στον τομέα της online διαφήμισης. Σημειωτέον πως το 2008 η αγορά της online διαφήμισης παρουσίασε ρυθμό αύξησης 22%, ενώ για το 2009 ο ρυθμός ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 10%, τη στιγμή που η διαφήμιση μέσω των παραδοσιακών μέσων επικοινωνίας αναμένεται να μειωθεί.

Windows 7

H συνεργασία με τη Yahoo! είναι σίγουρα πολύ σημαντική, στη Microsoft, όμως, γνωρίζουν ότι βραχυπρόθεσμα αυτό που θα μετρήσει περισσότερο είναι η επιτυχία των Windows 7, τα οποία αναμένονται στις 22 Οκτωβρίου. Από τη στιγμή που τα Vista δεν έγιναν αποδεκτά από το ευρύ κοινό και τις επιχειρήσεις, η Microsoft γνωρίζει ότι αν τα Windows 7 απογοητεύσουν και αυτά, τότε το πεδίο θα είναι πιο ώριμο για εταιρείες όπως η Google να διεισδύσουν δυναμικά στο χώρο των λειτουργικών συστημάτων. Κάτι που θα είναι πλήγμα απευθείας στην «καρδιά» του αμερικανικού κολοσσού.

Γι’ αυτό και η Microsoft δεν ρίσκαρε ούτε στο ελάχιστο και αποφάσισε να διαθέσει τα Windows 7 στην Ευρώπη χωρίς να ενσωματώνει τον Internet Explorer ως πρόγραμμα πλοήγησης στο Web. Αυτό που θα γίνεται είναι ότι κατά τη διάρκεια της αρχικής εγκατάστασης ο χρήστης θα μπορεί να επιλέγει ποιο πρόγραμμα επιθυμεί (στη λίστα θα περιλαμβάνονται εκτός από τον ΙΕ και οι υπόλοιποι δημοφιλείς browsers, όπως ο Firefox, ο Opera και ο Chrome) και τα Windows θα αναλαμβάνουν να το «κατεβάσουν» και να το εγκαταστήσουν.

Το μόνο βέβαιο είναι, πάντως, ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στη διάθεση των Windows 7, δεδομένου ότι στις 22 Ιουλίου ξεκίνησε η αποστολή της τελικής έκδοσης του νέου λειτουργικού συστήματος στους κατασκευαστές υπολογιστών, προκειμένου να τα προεγκαθιστούν στα προϊόντα τους που θα είναι διαθέσιμα από το τέλος Οκτωβρίου. Παράλληλα, έχουν αρχίσει να προχωράνε και οι διαδικασίες πιστοποίησης κατασκευαστών PC και δημιουργών λογισμικού, προκειμένου τα προϊόντα τους να είναι έτοιμα για τα Windows 7.

Για παράδειγμα, από ελληνικές εταιρείες, Info-quest και Entersoft έχουν ήδη ανακοινώσει ότι έλαβαν τις σχετικές πιστοποιήσεις. Επιπλέον, αρκετοί κατασκευαστές, όπως η Asus, ανακοινώνουν τα προγράμματα αναβάθμισης για τους υπάρχοντες χρήστες υπολογιστών που δεν θέλουν να αλλάξουν και υπολογιστή μαζί με το λειτουργικό τους σύστημα. Το ερώτημα αναφορικά με την αποδοχή από τους καταναλωτές δεν πρόκειται, πάντως, να απαντηθεί πριν από το τέλος του χρόνου.

Πηγή: Ημερησία

12 συμβουλές για ασφαλείς αγορές στο ίντερνετ

Για αύξηση του αριθμού των καταγγελιών που δέχεται και αφορούν προβλήματα στις αγορές μέσω διαδικτύου (e-commerce) κάνει λόγο σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η γνωστή ένωση προστασίας των καταναλωτών ΕΚΠΟΙΖΩ ( www.ekpizo.gr) και δίνει 12 συμβουλές για ασφαλείς αγορές στο ίντερνετ.

Σύμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ, τα κυριότερα προβλήματα που καταγγέλλονται είναι η μη παράδοση του προϊόντος που παρήγγειλαν, η επιβάρυνση με επιπλέον έξοδα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και η χρέωση χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί παραγγελία.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη ότι ........

πρόσφατα υπήρξαν καταγγελίες αναφορικά με το ηλεκτρονικό κατάστημα megamarket.gr, το οποίο έκλεισε αφήνοντας εκτεθειμένους εκατοντάδες καταναλωτές, οι οποίοι αφού παρήγγειλαν προϊόντα (ηλεκτρικά ή ηλεκτρονικά είδη) και χρεώθηκαν στις πιστωτικές τους κάρτες, ουδέποτε τα παρέλαβαν.

Συμβουλές

Προκειμένου οι καταναλωτές να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τα σαφή πλεονεκτήματα, όπως η εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων και τις τεράστιες δυνατότητες που δίνει το ηλεκτρονικό εμπόριο, χωρίς να πέσουν σε παγίδες, οι καταναλωτές, όπως επισημαίνει η ΕΚΠΟΙΖΩ, πρέπει να προσέχουν τα εξής:

Να ενημερώνονται σχετικά με την ταυτότητα και την αξιοπιστία του ηλεκτρονικού καταστήματος. Πρέπει να προσδιορίζονται ξεκάθαρα τα στοιχεία της εταιρείας, δηλαδή το όνομα, η διεύθυνση, ο αριθμός τηλεφώνου και τα στοιχεία επικοινωνίας.

Να κάνουν τις αγορές τους σε ιστοσελίδες που παρέχουν «ασφαλείς συναλλαγές», βάσει διεθνών πιστοποιήσεων.

Για αγορές είναι προτιμότερες οι προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες, που ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο οικονομικής ζημίας.

Οι όροι χρήσης της συναλλαγής πρέπει να είναι προσβάσιμοι και διαφανείς.

Να αποφεύγουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές από υπολογιστές τρίτων ή δημόσια προσβάσιμους (π.χ. από ίντερνετ καφέ).

Να φυλάσσουν τους κωδικούς σε ασφαλές μέρος. Να μην χρησιμοποιούν για κωδικό ονόματα οικείων, ημερομηνίες γέννησης, επετείων κ.λπ., που εύκολα μπορεί να μαντέψει κανείς.

Πρέπει τα χαρακτηριστικά του προϊόντος να είναι σαφή, αληθή και εύκολα προσβάσιμα. Ιδιαίτερη προσοχή να δίνεται στην τιμή του προϊόντος, τις τυχόν επιβαρύνσεις, τον τρόπο πληρωμής, το χρόνο παράδοσης και την πολιτική επιστροφών του καταστήματος.

Θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στους αγοραστές να εκτυπώσουν ή να «σώσουν» στον υπολογιστή τη συναλλαγή που πραγματοποίησαν. Επιπλέον, οι συναλλαγές πάντοτε να επιβεβαιώνονται με e-mail.

Να διατηρούν όλα τα στοιχεία επικοινωνίας -ίσως τα χρειαστούν σε περίπτωση αργοπορίας ή προβλήματος με την παράδοση του προϊόντος.

Να γνωρίζουν ότι έχουν τα ίδια δικαιώματα σαν να κάνουν αγορές από κανονικό κατάστημα (π.χ. σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος, μη εκπλήρωσης παραγγελίας κ.λπ.).

Σε περίπτωση επιστροφής, οι καταναλωτές επιβαρύνονται με τα έξοδα αποστολής.

Μη παραλαβή

Σε περίπτωση μη παραλαβής του προϊόντος, οι καταναλωτές θα πρέπει έγραφα, τόσο στο κατάστημα όσο και στην τράπεζα από την οποία έχουν χρεωθεί για την αγορά του προϊόντος, να ζητήσουν την ακύρωση της συναλλαγής και τη διαγραφή της φερόμενης χρέωσης.

Γενικότερα, η ΕΚΠΟΙΖΩ καταλήγει στο ότι όσο πιο επιφυλακτικοί και προσεκτικοί είμαστε στις συναλλαγές μας μέσω διαδικτύου τόσο περισσότερο μειώνεται και ο κίνδυνος να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Πηγή: Ημερησία

ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Σε οριστικό κλείσιμο του καταστήματός της προχωρά η Εμπορική Τράπεζα στη Χώρα, η οποία σε απάντησή της προς το δήμο σημειώνει ότι συγχωνεύεται με αυτό της Πύλου. Μια κίνηση όμως που, όπως σημειώνει ο δήμαρχος Νέστορος Αναστάσιος Τσορώνης έχει προκαλέσει αναστάτωση στον κόσμο που έχει συναλλαγές με την συγκεκριμένη τράπεζα από το 1967. Ενώ υπογραμμίζει ότι με την Πύλο δεν υπάρχει καμία οικονομική επαφή πράγμα που σημαίνει ότι οι πελάτες της τράπεζας δεν θα μπορούν πλέον να εξυπηρετηθούν από αυτή.

Χαρακτηριστικά ο κ. Τσορώνης σχολιάζοντας το γεγονός αυτό αλλά και την .........

απαντητική επιστολή της τράπεζας, που έφτασε στο δήμο εδώ και λίγες μέρες, τόνισε: «Παρόλες τις ενέργειες που κάναμε σαν Δημοτικό Συμβούλιο και τα έγγραφα που έχουμε στείλει σε διάφορες υπηρεσίες (νομαρχία, βουλευτές, υπουργείο), η απάντηση της Εμπορικής Τράπεζας που έχει ιδιωτικοποιηθεί και ανήκει σε γαλλικά συμφέροντα είναι ότι προχωρεί σε κλείσιμο του καταστήματος και κατά την εκτίμησή της δεν θα δημιουργηθούν πολύ μεγάλα προβλήματα στους συναλλασσόμενους.

Αυτή την στιγμή όμως όλοι όσοι συναλλάσσονται με την Εμπορική, σπεύδουν να αποσύρουν τα χρήματα που έχουν, γιατί το να έχουμε επαφή με την Πύλο είναι αδύνατο, με την έννοια ότι δεν έχουμε καμία οικονομική επαφή. Επομένως δεν υπάρχει συγχώνευση καταστημάτων όπως το θέτουν αλλά κλείσιμο του συγκεκριμένου καταστήματος και εκτροπή όλων των καταθετών και συναλλασσομένων σε άλλες τράπεζες. Από εκεί και μετά θα προσπαθήσουμε να φέρουμε κάποια από τις ιδιωτικές τράπεζες για να καλύψει αυτό το κενό. Περιττό να πω ότι όλος ο κόσμος είναι αναστατωμένος γιατί είναι μια τράπεζα που δούλευε από το 1967 και το κλείσιμό της δημιουργεί πάρα πολλά μεγάλα προβλήματα, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους και τους συνταξιούχους».

Η απάντηση τώρα της Εμπορικής Τράπεζας προς το δήμο μετά την σχετική επιστολή διαμαρτυρίας που είχε σταλεί αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι διαδικασίες ιδρύσεων, συγχωνεύσεων και μεταστεγάσεων καταστημάτων εντάσσονται στο γενικότερο επιχειρηματικό πρόγραμμα ανασχεδιασμού του δικτύου της τράπεζάς μας, σύμφωνα με τις εκάστοτε διαμορφούμενες συνθήκες της αγοράς, αλλά και τις δυνατότητες παρουσίας της Εμπορικής Τράπεζας, λαμβανομένου πάντα υπόψη και του συνολικού κοινωνικού οφέλους, στοιχείου που σοβαρότατα απασχολεί την διοίκηση της τράπεζας σε κάθε επιχειρηματική της απόφαση, πάρα το γεγονός ότι έχει αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Ειδικότερα για το κατάστημα της Χώρας Τριφυλίας αλλά και την συνέχιση εξυπηρέτησης των συναλλασσομένων, η οποία αποτελεί και δική μας προτεραιότητα, ελήφθησαν υπόψη, αλλά και αποφασίστηκαν τα πιο κάτω.

Η ελάχιστη απόσταση με το κατάστημα Πύλου, περίπου 20 χλμ. θα επιτρέψει την συνέχιση της ομαλής διεκπεραίωσης των συναλλαγών σε κάθε τραπεζική εργασία των επαγγελματιών και ιδιωτών πελατών της περιοχής του Δήμου Νέστορος.
Με απόφαση της διοίκησης της τράπεζας θα παραμείνει επί του παρόντος σε λειτουργία το ΑΤΜ του καταστήματος προκειμένου να διατηρηθεί η δυνατότητα εξυπηρέτησης των «καθημερινών» συναλλαγών των κατοίκων του Δήμου Νέστορος.

Γνωρίζετε τέλος ότι η Εμπορική λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα που επιβάλλονται υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες ώστε να παραμείνει στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου, αλλά και πιστή στην στήριξη της εθνικής οικονομίας, στοιχεία που άλλωστε την έχουν καθιερώσει και την διακρίνουν στην υπερεκατονταετή δραστηριότητά της».

Πηγή: Πύργος Τριφυλίας

ΣΧΟΛΙΟ
Εμείς θα λέγαμε στους κατοίκους της χώρας και της γύρω περιοχής να αποσύρουν ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ τους από την Εμπορική Τράπεζα ώστε να τους δημιουργήσουν οικονομικό θέμα.
Οι τραπεζίτες είναι βρυκόλακες. Δεν τους σκοτώνεις με μια σφήνα στην καρδιά, αλλά με μια σφήνα στο πορτοφόλι τους.
Εκεί είναι η καρδιά τους. Εκεί πονάνε. ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ. Στο ζωτικό τους σημείο. ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΤΟΥΣ.


Καθυστερούν οι ενισχύσεις προς τους μικρομεσαίους

Το θέμα της καθυστέρησης της υλοποίησης των προγραμμάτων για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και κυρίως των μικρομεσαίων, τα οποία εξαγγέλλονται, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΒΕΑ

Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι οι χρόνοι που μεσολαβούν μεταξύ της εξαγγελίας και της ανακοίνωσης είναι εξαιρετικά διευρυμένοι, αναφέροντας ως παράδειγμα το πρόγραμμα ενίσχυσης Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων του τομέα Μεταποίησης-Υπηρεσιών-Τουρισμού-Εμπορίου (ΠΕΠ).

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου, μεταξύ των άλλων, τονίζονται τα ακόλουθα: «Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις που γίνονται για δράσεις και προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007 - 2013.

Αποτελεί δε ιδιαίτερη ικανοποίηση για τη διοίκηση ΒΕΑ, όταν οι προτάσεις της ........

βρίσκουν αντίστοιχα ανταπόκριση και λαμβάνουν ενεργή μορφή προγραμμάτων, όπως είναι το πρόγραμμα βελτίωσης ενεργειακής απόδοσης κτηρίων και απόσυρσης κλιματιστικών που ενισχύει τα επαγγέλματα οικοδομής σε περίοδο κρίσης, καθώς και η ενεργητική επιδότηση της απασχόλησης.

Εξάλλου, τα Επιμελητήρια οφείλουν και να επικροτούν δράσεις της πολιτείας που βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση, με την ίδια έμφαση και αίσθημα ευθύνης, όπως όταν επικρίνουν τα κενά πολιτικής.

Είναι γεγονός ότι, το τελευταίο διάστημα, εξαγγέλθηκε πληθώρα ουσιαστικών προγραμμάτων, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, για τα οποία το ΒΕΑ έχει εκφράσει τις παρατηρήσεις του για την καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων τους από τις Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις.

Σε όλες τις πιο πάνω περιπτώσεις, οι χρόνοι που μεσολαβούν μεταξύ εξαγγελίας / ανακοίνωσης - προδημοσίευσης και χρόνου έναρξης υποβολής αιτήσεων είναι εξαιρετικά διευρυμένοι, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόγραμμα ενίσχυσης Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων του τομέα Μεταποίησης - Υπηρεσιών - Τουρισμού - Εμπορίου (ΠΕΠ), όπου η ημερομηνία έναρξης επιλέξιμων δαπανών άρχεται από 25-5-09, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχουν ανοίξει οι ημερομηνίες για υποβολή αιτήσεων.

Προς τι λοιπόν τόση βιασύνη σε εξαγγελίες προγραμμάτων, όταν οι χρόνοι έναρξής τους τοποθετούνται τον ερχόμενο Οκτώβρη ή και Νοέμβρη μήνα;
Σε τελική ανάλυση, μόνο σύγχυση προκαλούν στον επιχειρηματικό κόσμο».

Ναυτεμπορική

Εμβολιασμό του συνόλου του πληθυσμού αποφάσισε η κυβέρνηση. Ζητά όμως την υπογραφή μας!!!! Γιατί???

Τελικά ρε παιδί μου να θέλεις να πεις μια καλή κουβέντα γι αυτή την αναθεματισμένη κυβέρνηση, δεν μπορείς. ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ Η ΙΔΙΑ.
Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε το γιατί.


Την απόφαση της κυβέρνησης να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός της χώρας κατά της νέας γρίπης ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη λήξη της συνεδρίασης της διυπουργικής επιτροπής.

Οπως είπε ο κ. Αβραμόπολoς, θα εμβολιαστεί -κατ' εντολήν του πρωθυπουργού- όλος ο πληθυσμός, συμπεριλαμβανομένων και όσων βρίσκονται παρανόμως στην Ελλάδα.
Για τις ανάγκες του πληθυσμού, η χώρα μας .........

θα προμηθευτεί συνολικά 24.000.000 δόσεις εμβολίου, και όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Υγείας έχουν ήδη γίνει επαφές με τις φαρμακευτικές εταιρείες για τις επιπλέον παραγγελίες (υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις για 8.000.000 δόσεις). Οι παραδόσεις εμβολίων θα ξεκινήσουν στα μέσα Σεπτεμβρίου, ωστόσο ο εμβολιασμός θα γίνει όταν υπάρξει έγκριση της άδειας κυκλοφορίας από τις ευρωπαϊκές αρχές.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διυπουργικής επιτροπής, ο κ. Αβραμόπουλος παρουσίασε το εθνικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση πανδημίας γρίπης, το οποίο μεταξύ άλλων περιγράφει τον τρόπο διανομής των εμβολίων και εμβολιασμού του πληθυσμού. Οι ομάδες πληθυσμού που πρώτες θα εμβολιαστούν είναι οι εργαζόμενοι σε χώρους υγείας, σε υπηρεσίες αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους, άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, άτομα σε ομαδική διαβίωση και άτομα σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό (π.χ. σχολεία).

Ο εμβολιασμός των επαγγελματιών υγείας θα γίνει στον χώρο εργασία τους, ενώ για τον υπόλοιπο πληθυσμό θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα εμβολιασμού (ΚΕΓ), κατά προτίμηση σε δημόσια κτίρια, με στελέχωση προσωπικού νοσοκομείων και μέλη των ιατρικών, φαρμακευτικών και οδοντιατρικών συλλόγων.
Για να εμβολιαστεί κάποιος θα πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή του γραπτώς, σε ειδικό δελτίο εγγραφής για τον εμβολιασμό κατά του νέου ιού της γρίπης.
Οι εμβολιασμοί θα συντονιστούν από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και θα γίνουν με την ευθύνη των νομαρχιών.

Στο σχέδιο περιλαμβάνονται αδρές προκαταρκτικές εκτιμήσεις για τη νοσηρότητα και τον φόρτο των υπηρεσιών υγείας κατά την εμφάνιση πανδημίας γρίπης. Σύμφωνα με αυτές, στην περίπτωση που νοσήσει το 30% του πληθυσμού εκτιμάται ότι θα γίνουν περίπου 822.300 ιατρικές επισκέψεις εξαιτίας της νόσου και 6.600 εισαγωγές σε νοσοκομεία, ενώ στην περίπτωση προσβολής του 50% του πληθυσμού θα γίνουν 1.370.500 ιατρικές επισκέψεις και 11.000 εισαγωγές.
Στην κορύφωση του επιδημικού κύματος θα χρειαστούν για τη νοσηλεία των ασθενών με γρίπη 2.060 κλίνες με βάση το «σενάριο» προσβολής του 30% του πληθυσμού και 3.450 με βάση το σενάριο προσβολής του 50% του πληθυσμού.

ΣΧΟΛΙΟ του blog ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily

Πάνω που είπαμε ότι η κυβέρνηση πήρε επιτέλους μια υπεύθυνη απόφαση για την ασφάλεια των Ελλήνων αλλά και των αλλοδαπών κατοικούντων στην Ελλάδα, διαπιστώσαμε ότι πρόκειται να μας εμβολιάσουν χωρίς να γνωρίζουν τις παρενέργειες.

Αν γνωρίζω καλά η ιατρικές υπηρεσίες ζητούν την έγγραφη δήλωση των ασθενών και των συγγενών τους όταν πρόκειται για ακραίες συνθήκες ζωής ή θανάτου ώστε να επιμεριστούν (για να μην πώ να χρεωθούν τελείως) και σε αυτούς οι ευθύνες της πράξης.
Γιατί λοιπόν κύριοι ζητάτε εσείς σήμερα τις υπογραφές μας που αγνοείτε επιδεικτικά σε οποιαδήποτε άλλη απόφασή σας;...........

Μήπως γιατί μας βλέπετε σαν πειραματόζωα και προσπαθείτε να απαλλαγείτε των ευθυνών;
Με τι πρόκειται να μας εμβολιάσετε; Εσείς δεν είπατε ότι είναι ένα ακίνδυνο εμβόλιο κατά του ιού της γρίπης Α/Η1Ν1; Τι συμβαίνει τώρα;

Αν είναι να έχουμε περισσότερα θύματα από το εμβόλιό σας, να το κάνετε στον εαυτό σας μόνο. Εμείς δεν πρόκειται να υπογράψουμε τον θάνατό μας με το Αμερικάνικο (;) εμβόλιο. Αυτοί που δημιούργησαν τεχνητά τον ιό, τώρα θέλουν κερδίζοντας εκατομμύρια να μας πουλήσουν το εμβόλιό τους.

Και μάλιστα θέλουν να μας εμβολιάσουν ΟΛΟΥΣ σαν πρόβατα. Περίεργα πράγματα......

Ελληνες μην μασάτε, αν δεν μας δώσουν σαφείς απαντήσεις και αν δεν αναλάβουν την πλήρη ευθύνη οι κυβερνώντες και ειδικά ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Υγείας εγγράφως, δεν πρόκειται να εμβολιαστούμε. Φυσικά εννοείται ότι πρέπει να μην ζητούν από τους πολίτες καμιά υπογραφή ανάληψης ευθύνης!!!

Προτιμώ να νοσήσω από την γρίπη παρά να με εμβολιάσετε σαν πειραματόζωο με το σκεύασμά σας.

Βρε ούστ...........

Πηγή: ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily


ΣΧΟΛΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

ΠΩΣ να διαφωνήσω με το παραπάνω σχόλιο???
Θέλω να δω πρώτα τον πρωθουπουργό να εμβολιάζεται, μετά τον Αβραμόπουλο και φυσικά και τους υπόλοιπους 149 βουλευτές της κυβέρνησης.
Αν σε διάστημα ενός μηνός δεν πάθει κανένας από δαύτους, τότε θα εμβολιαστώ κι εγώ.
Αν πάθει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ, τότε να τρίψουν στην κασίδα τους το εμβόλιο.

Από σήμερα είμαστε και στο Twitter

Αγαπητοί φίλοι.
Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι από σήμερα το Φιλιατρά News είναι και στο twitter.

Αν εχετε λογαριασμό στο Twitter πατήστε το Follow.





Ευρωπαϊκή Ένωση: Στις 16 Οκτωβρίου η προκαταβολή 70% ενιαίας ενίσχυσης

Με κοινοτικό πλέον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα κράτη μέλη της Κοινότητας μπορούν φέτος να χορηγήσουν από τις 16 Οκτωβρίου στους δικαιούχους αγρότες προκαταβολή του 70% της ενιαίας ενίσχυσης της καινούργιας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Κανονικά η ενιαία ενίσχυση αρχίζει να καταβάλλεται στους δικαιούχους αγρότες από 1ης Δεκεμβρίου κάθε έτους, αλλά η .......

κρίση που μαστίζει τον ευρωπαϊκό γαλακτοκομικό τομέα και η σημαντική κάμψη τιμών σε ορισμένα άλλα βασικά αγροτικά προϊόντα, όπως για παράδειγμα στο ελαιόλαδο, οδήγησαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο να δώσει την άδεια για νωρίτερη καταβολή μέρους της ενιαίας ενίσχυσης.

Με βάση τον κανονισμό, είναι στη δικαιοδοσία κάθε κράτους μέλους εάν θα κάνει χρήση της προκαταβολής του 70% της ενιαίας ενίσχυσης από 16/10.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέες ρυθμίσεις για τις γεωργικές επιδοτήσεις. Oι αλλαγές στην νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική

Αποδεσμεύονται απο το 2010 οι κοινοτικές ενισχύσεις στα μεταποιημένα εσπεριδοειδή (για χυμοποίηση), στο ρύζι, στους καρπούς με κέλυφος, στους σπόρους και στις πρωτεϊνούχες καλλιέργειες.

Συνδεδεμένες ενισχύσεις παραμένουν μόνον στο βαμβάκι (206 εκατ. ευρώ το χρόνο) στη βιομηχανική ντομάτα (10,7 εκατ. ευρώ) η αποσύνδεση της οποίας θα γίνει το 2011 και στις αποξηραμένες ζωοτροφές που αποσυνδέονται το 2012.

Οι παραπάνω ρυθμίσεις περιέχονται στο πακέτο των επιλογών που αποφάσισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρης Χατζηγάκης στο πλαίσιο εφαρμογής του κανονισμού που εγκρίθηκε πέρυσι και αφορά την αναθεώρηση της ΚΑΠ (έλεγχοι υγείας).

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της χώρας μας (ενημερώθηκε ήδη η ΕΕ) επέρχονται οι ακόλουθες αλλαγές: ..........


- Από το 2010 θα δοθεί ειδική στήριξη ύψους 108 εκατομμύρια ευρώ σε τομείς και περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα (ορεινές και μειονεκτικές περιοχές). Το ποσόν αυτό προέρχεται από την παρακράτηση του 5,3% απ' όλες τις επιδοτήσεις.

- Καταργείται το ποιοτικό παρακράτημα και ποσόν 101,5 εκατ. ευρώ μεταφέρεται στην ενιαία ενίσχυση.

- Διπλασιάζεται το ποσόν που διατίθεται στην κτηνοτροφία από το ποιοτικό παρακράτημα. Θα δίνεται πρόσθετη ενίσχυση στους κτηνοτρόφους ανά κεφαλή ζώου, συνολικού ύψους 40 εκατομμύρια ευρώ.

- Θα δοθεί πρόσθετη ετήσια ενίσχυση στους τομείς του λαδιού (17 εκατομμύρια ευρώ), στο σκληρό σιτάρι (18 εκατομμύρια ευρώ) και στα ζαχαρότευτλα (3 εκατομμύρια ευρώ).

- Χορηγούνται νέα ατομικά δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης σε γεωργούς που κατέχουν χωράφια σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές και δεν διέθεταν μέχρι τώρα δικαιώματα ή διαθέτουν δικαιώματα λιγότερα από την επιλέξιμη γη που κατέχουν. Το σύνολο της ενίσχυσης για τη δράση αυτή ανέρχεται στο ποσό των 30 εκατομμύρια ευρώ.

- Ενισχύεται ετησίως η ασφάλιση όλων των τομέων παραγωγής για πρόσθετους κινδύνους που οφείλονται κυρίως στις κλιματικές αλλαγές και δεν καλύπτονται μέχρι σήμερα απο τον ΕΛΓΑ.
Η κοινοτική χρηματοδότηση του μέτρου αυτού ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 74,3 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που προέρχεται από τα αδιάθετα υπόλοιπα της ενιαίας ενίσχυσης που δεν είχαν απορροφηθεί το 2007.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρωτοσέλιδα Μεσσηνιακού Τύπου 3ης Αυγούστου 2009

Κλικ για πλήρες μέγεθος

Ele3.jpg (741 KB) Foni3.jpg (229 KB)


Ανακάμπτει η αγορά του ελαιολάδου μετά την ολοκλήρωση της ιδιωτικής αποθεματοποίησης

Με 32.500 τόνους περίπου έκλεισε ο δεύτερος διαγωνισμός για την ιδιωτική αποθεματοποίηση του ελαιολάδου, ισπανικής προέλευσης το περισσότερο καθώς από Ελλάδα μόνο 900 τόνοι προσφέρθηκαν. Το γεγονός αυτό έφερε κάποια σημάδια αναστροφής του κλίματος στην αγορά, με τους Ιταλούς εμπόρους να υποχωρούν από την σκληρή στάση των προηγούμενων ημερών και να συζητούν για τιμές κοντά στα 2,45 ευρώ το κιλό.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, οι Ιταλοί υποχώρησαν στη μέχρι τώρα σκληρή στάση τους για τιμές CIF κάτω από τα 2,40 ευρώ ανά...

κιλό και είναι πλέον διατεθειμένοι να προσφέρουν τιμές στα 2,45 ευρώ ανά κιλό για τα πολύ καλά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα. Έτσι πλέον το «μπαλάκι» περνά στα χέρια των Ελληνικών φορέων διακίνησης ελαιολάδου, συνεταιρισμούς και ιδιώτες.
Η ερμηνεία της αλλαγής στάσης των Ιταλών αποδίδεται σε πρώτο επίπεδο στα αποτελέσματα και του δεύτερου διαγωνισμού για την ιδιωτική αποθεματοποίηση, αφού στον πρώτο αποθεματοποιήθηκαν μόνο 4.906 τόνοι που αφορούσαν στο σύνολό τους την Ισπανία.

Επίσης, εξετάζεται και η υφιστάμενη κατάσταση από πλευράς αποθεμάτων σε Ισπανία και Ελλάδα όσο και στις προοπτικές της νέας παραγωγής στις δύο χώρες.

Εντωμεταξύ, ανοδική τάση εμφανίζει και η ισπανική αγορά όπου η περασμένη εβδομάδα έκλεισε με τις τιμές ex-factory στα επίπεδα των 2,00 ευρώ ανά κιλό τα εξαιρετικά παρθένα γύρω στο 1,95 ευρώ ανά κιλό τα παρθένα και γύρω στο 1,90 ευρώ/κιλό οι βιομηχανικοί άσσοι.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών οδηγούν σε ανώτερα επίπεδα και τις τιμές του πυρηνελαίου, για το οποίο ακούγονται πλέον τιμές CIF για τα δεκάρια κοντά στα 75 σεντ το κιλό. Γενική εκτίμηση είναι ότι οι εξελίξεις στην αγορά θα επηρεαστούν σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον τρόπο που θα συμπεριφερθούν οι Ιταλοί κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, ο οποίος υπό κανονικές συνθήκες εμφανίζει χαμηλό ενδιαφέρον για εμπορικές πράξεις.
ΠΑΣΕΓΕΣ



Εφημερεύον Φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα.

Την εβδομάδα από 3 έως 9 Αυγούστου εφημερεύει το φαρμακείο:

Βασίλης Παπαθεοδοσίου

Tηλ: 2761 - 0 - 32229
Κιν. 693 - 2337104