Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΣΑΜΑΡΑ!

Με πολυ κοντινά πλάνα προσπάθησαν να μας κοροϊδεψουν για κοσμοσυρροή στον Σαμαρά...
Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική!!!!!!!!!!

Δείτε την


Dimotiko Safari

Γενόσημα Κόμματα, Σημαίες Ευκαιρίας και Μνημόνιο ΙΙΙ

Άρθρο του Επικουρου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου Θεόδωρου Κουτρούκη στο Φιλιατρά News

Καθώς πλησιάζουμε την ημέρα των εκλογών, ο πολιτικός κόσμος φαίνεται ότι αδυνατεί να επιδείξει τη δέουσα ωριμότητα και σύνεση και επιμένει στη καλλιέργεια ενός νέφους αυταπάτης, υπό τη σκιά του οποίου θα κληθούν να ψηφίσουν οι πολίτες. Τα τρέχοντα δεδομένα των δημοσκοπήσεων δείχνουν ανάγλυφα ότι οι εκλογές της 6ης Μαΐου δύσκολα θα δώσουν σταθερή κυβερνητική λύση, ενώ η επόμενη βουλή θα συντίθεται από αρκετά πολιτικά κόμματα. Θα γίνει όμως έτσι;

Στην απερχόμενη βουλή εκτυλίχθηκαν οι πιο θεαματικές...........

στροφές πολιτικών στρατηγικών της τελευταίας 30ετίας. Ειδικότερα, είδαμε κόμματα και βουλευτές που αρχικά υποστήριξαν ένα μείγμα πολιτικής (Μνημόνιο Ι) και στη συνέχεια απέσυραν τη στήριξη τους, κόμματα και βουλευτές που αρχικά καταδίκασαν το Μνημόνιο και στη συνέχεια υποστήριξαν μια δυσμενέστερη για το λαό εκδοχή του (Μνημόνιο ΙΙ), βουλευτές που καταψήφισαν δανειακές συμβάσεις και νομοσχέδια πολιτικής, για να το μετανιώσουν μετά από λίγες ημέρες και να επιστρέψουν στο «μαντρί» ζητώντας τη συγχώρεση του αρχηγού-αυθέντη κ.λπ.

Την ίδια περίοδο δημιουργήθηκαν νέα κόμματα, που όλα εξέφραζαν μια προσωπική ή πολιτική διαφοροποίηση με την ηγεσία, τις θέσεις ή την πολιτική στάση ενός προϋπάρχοντος κομματικού σχηματισμού. Όλα αυτά σε ένα γαϊτανάκι δηλώσεων και δεκάρικων λόγων με την άκρη του ματιού στραμμένη στην τηλεοπτική κάμερα.
Η έναρξη της προεκλογικής περιόδου μπορεί να έδωσε ένα τέλος στον χειρότερο εφιάλτη των εν ενεργεία βουλευτών (που συχνά έπρεπε να ψηφίζουν με το πιστόλι στον κρόταφο), ενεργοποίησε όμως την έναρξη ενός νέου φαινομένου: την περιφορά πολιτευτών σε κόμματα-σημαίες ευκαιρίας, μέχρις ότου λάβουν την καλύτερη προσφορά και κατ’ επέκταση τις συνεχείς μεταγραφές υποψηφίων βουλευτών.

Ιδίως τον τελευταίο καιρό οι μετακινήσεις δεν περιορίζονται μόνο στην αλλαγή ορόφων στην κεντροδεξιά ή την κεντροαριστερή «πολυκατοικία», αλλά οδηγούν και σε θεαματικές αλλαγές «ιδεολογικοπολιτικού οικοδομικού τετραγώνου» (π.χ. επιλογές του «Άρματος Πολιτών»).
Η επόμενη πράξη του δράματος θα παιχτεί μετά τις εκλογές. Ανεξάρτητα από την ακριβή καταγραφή της κάλπης, η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει την αδήριτη ανάγκη σταθερής διακυβέρνησης. Κι αν οι βασικοί εταίροι του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματισμού καταφέρουν να σχηματίσουν ένα βιώσιμο κυβερνητικό σχήμα, η χώρα θα πορευτεί με την ίδια δοκιμασμένη συνταγή (ενδεχομένως και με ένα νέο Μνημόνιο) στον Γολγοθά της απομείωσης του δημοσίου χρέους. Τι θα γίνει όμως στην περίπτωση που η προηγούμενη εξέλιξη δεν είναι εφικτή;

Νομίζω πως το πιθανότερο σενάριο είναι να δούμε πολλούς από τους νεόδμητους πολιτικούς οργανισμούς να εξελίσσονται πλήρως η μερικώς σε κόμματα-γενόσημα: με διαφορετικό όνομα και επιχειρηματολογία αλλά πάντως με την ίδιες θεμελιώδεις προτεραιότητες που είχε θέσει και το απερχόμενο κυβερνητικό σχήμα.
Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι σειρήνες της εξουσίας και οι πιέσεις για τη διακυβέρνηση της χώρας θα είναι τόσο ισχυρές, ώστε δεν αποκλείεται να δούμε «επαναπατρισμό» βουλευτών στα κόμματα από τα οποία προήλθαν, εξ ολοκλήρου προσχώρηση συντεταγμένων κομμάτων στο σχήμα της συμπολίτευσης και εκ βάθρων ανασυγκρότηση των λεγόμενων «μνημονιακής» και «αντιμνημονιακής» παράταξης. Άλλωστε, μετά τις εκλογές το δίλημμα για τους πολιτικούς ταγούς θα είναι πρόδηλο: αν δεν αναλάβούν εκείνοι τις ευθύνες διακυβέρνησης της χώρας, ίσως βρεθεί κάποιος άλλος να τo πράξει.

* Ο Θεόδωρος Κουτρούκης είναι Επικ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου και δεν είναι υποψήφιος με κανένα πολιτικό κόμμα

ΠΛΑΤΗ: ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΓΚΟΥΤΗ – ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ

Αναδημοσίευση απο το Πλάτη Μεσσηνίας
Ήταν ένα θέμα το οποίο χρωστάγαμε να σας προβάλουμε. Εστω και λίγο αργά δείτε το καθότι η δουλειά που έγινε αξίζει προβολής.

Όπως γνωρίζουμε όλοι μας στο χωριό μας πριν από αρκετά χρόνια υπήρχανε τρεις νερόμυλοι οι οποίοι εξυπηρετούσανε τις ανάγκες όχι μόνο του χωριού μας αλλά και της γύρω περιοχής.

Οι δύο έχουνε γκρεμιστεί, ο μόνος πού σώζεται .............

είναι του Πρεβεζάνου στον οποίο και θα αναφερθούμε. Τα στοιχεία τα έχω πάρει από την ίδια την οικογένεια.
Ο νερόμυλος βρίσκεται 1ΚΜ περίπου μακριά από το χωριό με κατεύθυνση προς
τα Φιλιατρά και στο δεξιό μέρος.
Η λειτουργία του άρχισε πριν από το 1800 για να σταματήσει λίγο πριν το 1967.
Τον μύλο τον είχανε δύο άτομα, ο Μελισινός και ο Πατούσας, οι οποίοι το 1910 τον πουλήσανε
στον Γκούτη Ευσταθιο και το 1975 έμεινε κληρονομιά στην κόρη του Γκούτη Γιαννούλα, η οποία τον έχει μέχρι και σήμερα.
Δούλευε όλο το χρόνο χωρίς σταμάτημα. Διαφορετικό όμως ήταν το ωράριο του μύλου το καλοκαίρι από τον Χειμώνα.
Το καλοκαίρι λόγω του ότι νερό το χρησιμοποιούσανε για πότισμα δούλευε μόνο τις νυχτερινές ώρες. Οι δουλειά άρχιζε μόνο όταν ο ήλιος είχε πέσει ολοκληρωτικά μέσα στη θάλασσα και όχι πιο νωρίς, δεν είναι λίγες οι φορές που γινότανε έλεγχος από τον υπεύθυνο του νερού για το λόγο αυτό.
Το Χειμώνα λόγω του ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με το νερό μπορούσε να δουλεύει χωρίς πρόβλημα όλο το 24ωρο.

Η διαδικασία που δούλευε ο νερόμυλος ήτανε η εξής:

Το νερό ερχότανε μέσα σε μεγάλα βαρέλια και έπεφτε από ύψος 20μ. περίπου που ονομαζόταν ‘κρέμαση’, χτύπαγε στη φτερωτή η οποία κινούσε το επάνω λιθάρι, (το κάτω έμενε σταθερό) και έτριβε το σιτάρι. Για να γίνεται καλύτερα η τριβή του σιταριού τα λιθάρια τα χαρακώνανε από τη μεριά πού αλέθανε με καλέμι και σφυρί. Τη δουλειά αυτή την έκανε ο ιδιοκτήτης. Ακόμα ο ιδιοκτήτης ήτανε υπεύθυνος για την καλή λειτουργία του μύλου
Τα πρώτα λιθάρια του συγκεκριμένου μύλου ήτανε πιο μικρά, αργότερα όμως αρχές του 1960 αντικατασταθήκανε με μεγαλύτερα από τα Πλατάνια Τριφυλίας. Τα λιθάρια ήτανε κατασκευασμένα από ελαφρόπετρα για να χαρακώνονται αλλά και για να μεταφέρονται εύκολα.

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ

Κάποια από τα εξαρτήματα του νερόμυλου είναι:http://www.blogger.com/img/blank.gif

1) ΦΤΕΡΩΤΗ: Έπεφτε το νερό και γύρναγε το επάνω λιθάρι
2) ΑΔΡΑΧΤΙ: Ένωνε τη φτερωτή με το μοχλό και γύρναγε το επάνω λιθάρι
3) ΜΟΧΛΟΣ: Εξάρτημα πού έμπαινε στο αδράχτι και μαζί με τη φτερωτή έδινε την κίνηση στο επάνω λιθάρι
4) ΧΕΛΙΔΟΝΑ: Ένωνε το κινούμενο λιθάρι με το σταθερό
5) ΠΑΠΑΔΕΣ: Ήτανε δυο ξύλινα εξαρτήματα που βοηθούσανε να σηκωθεί το λιθάρι για να το χαρακώσουνε

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τον Τάσο στο Blog της Πλάτης

ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Τα σημερινά ηχοσυστηματα αυτοκίνητου κάνουν πολλά περισσότερα από το να παίζουν απλά μουσική. Ας δούμε τι πρέπει να ξέρουμε γι αυτά προτού κάνουμε μια βόλτα μέχρι την αγορά.

Η εποχή που τα στερεοφωνικά των ...........

αυτοκινήτων δέχονταν μια ταπεινή κασέτα ηχου και ως δεύτερη πηγή είχαν το ραδιόφωνο έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ήδη με την είσοδο του cd τα ηχοσυστήματα με κασέτα κινδυνεύουν να εκλείψουν και τη θέση των απλών πηγών ήχου αρχίζουν να παίρνουν ολοκληρωμένα συστήματα ψυχαγωγίας με δυνατότητες εικόνας, ηχου, τηλεφωνίας, διασύνδεσης με φορητά mp3 και άλλες πολλές.
Πως όμως πρέπει να κινηθούμε για την αγορά ενός τέτοιου συστήματος και τι προδιαγραφές παίζουν ρόλο;

Εν αρχή οι διαστάσεις.

Το βασικότερο χαρακτηριστικό που πρέπει να γνωρίζουμε πριν την αγορά και θα διαμορφώσει σε καταλυτικό βαθμό τις μετέπειτα επιλογές μας είναι ο χώρος που έχει το αυτοκίνητο μας για την τοποθέτηση συστήματος ηχου. Οι διαστάσεις που έχουν καθοριστεί είναι ίδιες για όλους τους κατασκευαστές και ονομάζονται 1DIN (180Χ50 mm) και 2 DIN (180X100mm).

Όλα τα συστήματα ηχου πρέπει να υπακούουν σε αυτές τις διαστάσεις προκειμένου να μπορούμε να τα τοποθετήσουμε στο αυτοκίνητο μας. Στην περίπτωση που το όχημα μας έχει εγκατεστημένη εργοστασιακή πηγή ηχου υπάρχει η πιθανότητα αυτή να μην υπακούει σε κανένα από τα δυο στάνταρ μεγέθους. Σε μια τέτοια περίπτωση αν θέλουμε να τοποθετήσουμε κάποια άλλη πηγή θα πρέπει πρώτα να ελέγξουμε αν υπάρχει κάποια πρόσοψη ανταπτορας για το αυτοκίνητο μας που να μας επιτρέπει να τοποθετήσουμε το ηχοσυστημα που μας αρέσει.

Χαρακτηριστικά.

Τα συστήματα ψυχαγωγίας με διαστάσεις 2 DIN, συνήθως αποτελούνται από μια οθόνη που καταλαμβάνει το σύνολο της επιφάνειας της συσκευής. Διαθέτουν στις περισσότερες φορές περιμετρικά κάποια πλήκτρα ελέγχου και για την είσοδο κάποιου
cd/dvd έχουν μηχανισμό που μετακινεί την οθόνη σε σημείο ώστε να έχουν πρόσβαση στην υποδοχή του δίσκου. Οι περισσότερες συσκευές αυτού του είδους λειτουργούν με σύστημα αφής για καλύτερο χειρισμό.

Αντίθετα οι συσκευές διαστάσεων 1 DIN στην πλειοψηφία τους διαθέτουν ανακλινομενη οθόνη, πολλές φορές έως και 7 ίντσες, η οποία παίρνει την τελική θέση λειτουργίας της απλά με το πάτημα ενός πλήκτρου. Και σε αυτές τις συσκευές οι οθόνες μπορούν να έχουν σύστημα αφής ενώ τις περισσότερες φορές η υποδοχή του cd/dvd είναι ορατή. Ωστόσο νέα γενιά συσκευών με διαστάσεις 1 DIN εκμεταλλεύονται την τεχνολογία αφής στο έπακρο με αποτέλεσμα ολόκληρη η πρόσοψη της συσκευής να αποτελείται από οθόνη χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει κανένας άλλος μηχανισμός με περιορισμό βέβαια στο μέγεθος της οθόνης που δεν μπορεί να ξεπερνά σε καμιά περίπτωση τα 180χ50 χιλιοστά.
Από εκεί και έπειτα μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε συσκευές που θα μπορούν να διαβάσουν δίσκους μορφής cd, dvd, mp3.

Είναι σημαντικό να μπορεί η συσκευή μας να συνδεθεί με εξωτερικές πηγές ηχου, όπως ένα φορητό mp3 η ένα usb flash drive μέσα στο οποίο θα έχουμε αποθηκεύσει τη μουσική μας. Αν είναι συμβατές με iPod η iPhone ακόμη καλύτερα. Δεν είναι λίγες οι συσκευές πλέον που διαθέτουν υποδοχές για κάρτες μνήμης ενώ σε πιο ακριβά μοντέλα μπορούμε να βρούμε και ενσωματωμένο GPS με δυνατότητα πλοήγησης.
Ένα αρκετά χρήσιμο χαρακτηριστικό αυτής της κατηγορίας συσκευών είναι η δυνατότητα να συνδέονται μέσω Bluetooth με το τηλέφωνο μας για τη μετάδοση των τηλεφωνημάτων από τα ηχεία, όπως και η δυνατότητα τηλεχειρισμού της συσκευής από πλήκτρα πάνω στο τιμόνι του αυτοκίνητου αν αυτό είναι δυνατόν.

Τέλος, είναι χρήσιμο η συσκευή που θα αγοράσουμε να έχει κάποιας μορφής σύστημα ασφάλειας για την αποφυγή κλοπής. Η αποσπώμενη πρόσοψη, ολόκληρη η τμήμα αυτής, είναι συνήθως η καλύτερη μέθοδος για την αποτροπή κλοπής, αν και αρκετές εταιρείες εφαρμόζουν και διαφορετικά συστήματα, συνήθως ηλεκτρονικά μέσα κλειδώματος της συσκευής.

Παράταση ωραρίου των γραφείων διαβατηρίων, λόγω εκλογών

Εν όψει εκλογών, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών και την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, ανακοινώθηκε η παράταση του ωραρίου στα γραφεία διαβατηρίων.

Συγκεκριμένα, σήμερα, Σάββατο, θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 6 το απόγευμα, ενώ αύριο, Κυριακή, τα γραφεία διαβατηρίων θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Το προσωπικό των γραφείων θα παρέχει τις .............

υπηρεσίες του προς το κοινό, για την παράδοση των διαβατηρίων, που έχουν ήδη εκτυπωθεί και είναι έτοιμα για να τα παραλάβουν οι δικαιούχοι τους, προκειμένου αποτελέσουν αποδεικτικά στοιχεία ταυτότητας κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

24Η

Μείωση 10% στις ασφαλιστικές εισφορές μέσα στο 2012

Για μείωση ασφαλιστικών εισφορών έως 10% και μάλιστα μέσα στο 2012, κάνει λόγο ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Όπως προσθέτει, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή σήμερα, «το κεφάλαιο με τα εργασιακά πρέπει να κλείσει εδώ και να αφήσουμε να λειτουργήσουν οι κανόνες τις αγοράς».
Παράλληλα, υπογραμμίζει το θέμα της .........

ρευστότητας ως κομβικό για την οικονομία, κάτι, που όπως λέει, θέτει επιτακτικά η αγορά.

Επίσης αναφέρεται στην ανάγκη επίλυσης των θεμάτων δημόσιας διοίκησης.

«Η Ελλάδα από το 2008 είναι μια χώρα που αντιμετωπίζει εξαιρετικά δύσκολα προβλήματα... Κανένας υπουργός δεν βρέθηκε σε αυτήν την πολύ δύσκολη κατάσταση, να παλεύει κάθε μήνα για να εξασφαλιστεί η πληρωμή των συντάξεων», συμπληρώνει ο κ. υπουργός.

24Η

O Πάνος Καμμένος από την Καλαμάτα. «Οι Έλληνες δεν πρόκειται να υποκύψουν σε εντολές»

Στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες το απόγευμα ο πρόεδρος του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Πάνος Καμμένος. Πρώτη στάση της επίσκεψής του ήταν το Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, όπου τον υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Παν. Νίκας και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θοδ. Μπρεδήμας.

Καλωσορίζοντας ο δήμαρχος τον κ. Καμμένο, ..........

αναφέρθηκε στα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξαιτίας της ισχνής χρηματοδότησής της από την κεντρική εξουσία, αλλά και σε αυτά που δημιουργήθηκαν από την εφαρμογή του «Καλλικράτη».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του νεοπαγούς κόμματος, τόνισε: «Με ιδιαίτερη χαρά οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες”, στην πορεία μας που ξεκίνησε από τον Έβρο και θα καταλήξει στη Γαύδο και το Καστελόριζο, βρισκόμαστε σήμερα (σ.σ. χθες) στην Καλαμάτα.
Στη Μεσσηνία που κρατά ψηλά το εθνικό φρόνημα, αρχές και αξίες που και οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” πρεσβεύουν, και συμμετέχει στον αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας, σε μια εποχή που όλα ρυθμίζονται από το Μνημόνιο, από τους δανειστές, από τους τραπεζίτες.

Βρισκόμαστε εδώ για να στείλουμε σήμερα το μήνυμα ότι οι Έλληνες δεν πρόκειται να δεχτούμε ποτέ να υποκύψουμε σε εντολές και σε διαταγές οι οποίες οδηγούν στην παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας.
Δεν υπάρχουν ανταλλάγματα για την ελευθερία των Ελλήνων. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και αλλαγή του κράτους μας. Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται να το κάνουμε μόνοι μας. Είμαστε ικανοί να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα εμπόδια που δημιουργήσαμε πολλές φορές οι ίδιοι, αλλά και παράλληλα εκμεταλλεύτηκε η νέα τάξη πραγμάτων.

Οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” προχωρούμε σ’ αυτή την πορεία μεγαλώνοντας συνεχώς. Από ρυάκι γίναμε τσουνάμι κι αυτό οδηγεί με τη σειρά του στην ανατροπή της μεταπολίτευσης. Μιας μεταπολίτευσης που έχει οδηγήσει να έχουμε μια συγκυβέρνηση κομμάτων που πρέσβευαν άλλες αρχές πριν από χρόνια, όταν ιδρύθηκαν, ενώ σήμερα τηρούν πιστά τις εντολές της τρόικας. Εμείς, όμως, εκτελούμε τις εντολές του ελληνικού λαού και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος περπάτησε στον πεζόδρομο της Αριστομένους και χαιρετήθηκε με αρκετούς πολίτες, ενώ λίγο αργότερα επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, όπου τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος Δ. Αδαμόπουλος

Θάρρος

ΟΑΕΕ: Λήγει η προθεσμία για την ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών

Η παράταση της προθεσμίας που δόθηκε για την ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, που είχαν κεφαλαιοποιηθεί έως τις 31/12/2011 λήγει την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Απριλίου.

Με ανακοίνωσή του ο ΟΑΕΕ, υπενθυμίζει ........

στους ασφαλισμένους ότι, στην περίπτωση που επιλέξουν τη ρύθμιση, είτε νέο διακανονισμό, ανάμεσα στα οφέλη, είναι η απαλλαγή από τα τέλη καθυστέρησης μέχρι και 100%, το μικρό ποσό της δόσης, και η αναστολή των αναγκαστικών μέτρων.

Επίσης, οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που υπάγονται σε ρύθμιση ή δεν έχουν ληξιπρόθεσμη οφειλή, αποκτούν παράλληλα το δικαίωμα κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία.

24h.gr

Η κρίση ρίχνει τις πιστωτικές «στα σκουπίδια»

Εν έτει 2008 και προ κρίσης, στην ελληνική αγορά κυκλοφορούσαν πάνω από 7 εκατ. πιστωτικές κάρτες. Πλέον, στην αγορά έχουν μείνει κάτι παραπάνω από τις μισές και η καταναλωτική δαπάνη το 2011 μειώθηκε σχεδόν κατά 15%.

Άλλοι καταναλωτές «κόβουν» τις κάρτες ...........

μεταφέροντας τα υπόλοιπα τους σε δάνεια, στο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και άλλοι «χτυπάνε» στις λίστες του «Τειρεσία» με τις καθυστερήσεις πληρωμών και οι πιστωτικές τους δεν ανανεώνονται, με αποτέλεσμα μόνο το 2011 να μειωθεί ο αριθμός τους κατά περίπου 15% η κατά περίπου 500.000 τεμάχια.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Ελεύθερος Τύπος, σύμφωνα με στοιχεία των τραπεζών, το 33% των πιστωτικών καρτών που έχουν λήξει δεν επανεκδίδονται, καθώς τα πιστωτικά ιδρύματα κρίνουν ότι ο κάτοχος τους βρίσκεται στο «κόκκινο» της υπερχρέωσης.

Για την αξιολόγηση του συμβουλεύονται τη «μαύρη» αλλά και τη «λευκή» λίστα του Τειρεσία, παρακολουθώντας την πορεία των χρεών, ένα έχουν διακυμάνσεις στις χρεώσεις, υπέρβαση πιστωτικού ορίου και εάν υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές.

24Η

Ξεκινά την 1η Μαίου η αντιπυρική περίοδος.

Ξεκινά από την Τρίτη 1η Μαΐου 2012 μέχρι την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου η αντιπυρική περίοδος κατά την οποία απαγορεύεται κάθε είδους καύση σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.

Με την πυροσβεστική διάταξη που ανακοινώθηκε από το διοικητή της περιφερειακής διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου κι εγκρίθηκε από το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων για την αντιπυρική περίοδο.

Καλό θα ήταν να φροντίσετε να ολοκληρώσετε τις .........

επόμενες ώρες ότι αγροτικές εργασίες έχετε να κάνετε στα κτήματα σας καθώς μετά την 1η Μαΐου τα πρόστιμα θα είναι βαριά καθώς υπάρχει και ο κίνδυνος της αυτόφορης διαδικασίας.

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας της 27/4/2012
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Απριλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.