Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Ανακοίνωση - Πρόσκληση του Συλλόγου Πτέρης (Σκλαβέϊκα)

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, σας εύχεται Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος 2010, με υγεία σε σας και τις οικογένειές σας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, επιλέξαμε να κάνουμε τον ετήσιο αποκριάτικο χορό μας μαζί με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και την βράβευση των παιδιών που πέρασαν σε Σχολές ή πήραν Πτυχίο μέσα στην χρονιά του 2009 (παρακαλείστε όπως μας ενημερώσετε εγκαίρως για τις Σχολές και τα ονόματα των παιδιών), στο Μεζεδοπωλείον <<ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ>> στην οδό Λεωφ. Καλαμακίου 116, Άλιμος, Α΄ όροφος, τηλ. 210.9830017, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 21.00 μ.μ.

Η τιμή της πρόσκλησης είναι 25 ευρώ ανά άτομο, συμπεριλαμβανομένων των αναψυκτικών και .....

ποτών, με πλήρες μενού εδεσμάτων και μουσικό ζωντανό πρόγραμμα.

Ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας και θα μας τιμήσετε όλοι με την παρουσία σας στον ετήσιο χορό.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα :
*Σταυροπούλου - Βίτσιου Δήμητρα τηλ. 210 - 9886468


Β' Τοπική 1ος όμιλος. Τα αποτελέσματα της 12ης Αγωνιστικής



Δείτε και την βαθμολογία του ομίλου όπως διαμορφώθηκε



Αναφορά της Νάντιας Γιαννακοπούλου για κρούσματα κλοπών στην Κυπαρισσία και ελλειπή αστυνόμευση

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, μετά από καταγγελίες επαγγελματιών και δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία», σχετικά με την αυξητική τάση του φαινομένου των κλοπών και το δικαιολογημένο κλίμα ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Κυπαρρισίας.

Η αναφορά αυτή έρχεται να αναδείξει παράλληλα το πρόβλημα της συγκέντρωσης στην περιοχή οικονομικών μεταναστών που η ανέχεια τους οδηγεί σε κλοπές προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Παράλληλα, η κ. Γιαννακοπούλου έθεσε το συναφές πρόβλημα της ελλιπούς αστυνόμευσης, το οποίο την έχει απασχολήσει και στο παρελθόν.
Μάλιστα, σε πρόσφατη περιοδεία της στην περιοχή της Κυπαρισσίας, .......

η βουλευτής Μεσσηνίας είχε ενημερωθεί και δεσμευτεί σχετικά, τόσο κατά την επίσκεψη της στην αγορά όσο και στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση.

Με την αναφορά αυτή, η Μεσσήνια βουλευτής τονίζει την αναγκαιότητα εύρεσης άμεσης λύσης, καθώς η τοπική αγορά αλλά και το σύνολο των αγορών της Μεσσηνίας αντιμετωπίζουν ήδη πολλά προβλήματα, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Παράλληλα, ζητά τον επανασχεδιασμό σε νέα δεδομένα της αστυνόμευσης στην περιοχή της Κυπαρισσίας, και της Μεσσηνίας γενικότερα.

Επιστολή Καραμπάτου στον Υπουργό Εσωτερικών Γιαννη Ραγκούση για τον Καλλικράτη

Επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών δημόσιας διοίκησης και αποκέντρωσης αναφορικά με το σχέδιο Καλλικράτης απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κος Γιώργος Καραμπάτος.
Ο κος Καραμπάτος στην επιστολή του διαβιβάζει τις παρατηρήσεις του για τι τι επέφερε στην περιφέρεια ο Καποδίστριας 1, ενω δεν παραλείπει να καταθέσει τις προτάσεις του για την επερχόμενη Διοικητική μεταρρύθμιση.

Συγκεκριμμένα στην επιστολή του ο Κος Καραμπάτος αναφέρει: ......


Θέμα: «ΕΝΙΑΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση»


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Μετά την ανάρτηση του Σχεδίου “Καλλικράτης”, που αφορά, μεταξύ άλλων, και στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, επιτρέψτε μας να θέσουμε υπόψη σας τα ακόλουθα:

1 Όταν για πρώτη φορά συστάθηκαν οι διοικητικές περιφέρειες στη Χώρα μας, διαπιστώσαμε όλοι με έκπληξη και απογοήτευση τη διοικητική διχοτόμηση της Πελοποννήσου, που ήταν διαμετρικά αντίθετη με τη γεωγραφική της υπόσταση και την ιστορία της και έδινε την εντύπωση, ότι υπήρξε προϊόν πιέσεων του γνωστού αρκαδικού λόμπυ, το οποίο διαθέτει σημαντική εκπροσώπηση και στο ΠΑΣΟΚ και στη Ν. Δημοκρατία.

2 Η διχοτόμηση αυτή απέτυχε… Η Τρίπολη δεν κατέστη δυνατόν να αναδειχτεί σε περιφερειακό κέντρο, παρά τον προς τούτο διοικητικό καταναγκασμό και τις προσπάθειες αναβάθμισής της (για την οποία ουδείς θα είχε αντίρρηση). Η διαφορετική συχνά αντιμετώπιση των νομών της Πελοποννήσου, με βάση την περιφέρεια στην οποία ανήκουν, υπήρξε σε πολλές περιπτώσεις, εκτός από ακατανόητη, και ιδιαίτερα ζημιογόνος, αφού σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (π.χ. πυρκαγιές 2007) που έπληξαν γειτονικούς νομούς δύο διαφορετικών περιφερειών, υπήρξε αδυναμία συντονισμού και εναρμόνισης μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης.

Συγκεκριμένα θέτουμε υπόψη σας τα παρακάτω:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο πρώτος μεγάλος χαμένος από τη διχοτόμηση αυτή είναι ο παραγωγικός τομέας και τα τοπικά παραδοσιακά γεωργικά προϊόντα και απειλείται άμεσα η οικονομική ζωή που βασίζεται στην γεωργία και στην κτηνοτροφία, αφού προϋπόθεση ανάπτυξής της είναι ο συνολικός σχεδιασμός. Η δυνατότητα τα παραδοσιακά προϊόντα της Πελοποννήσου (π.χ. ελιές Καλαμάτας, ελαιόλαδο, δημητριακά, γαλακτοκομικά, κρασιά, οπωροκηπευτικά κ.α.) να αποκτήσουν ονομασία προέλευσης, κάτι που θα συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας τους και κατ’ επέκταση στην οικονομική ανάπτυξη, εξαφανίζεται. Οι ήδη λειτουργούσες στην Πελοπόννησο πιστοποιημένες αγροτικές μονάδες θα ατονίσουν και θα εξαφανιστούν, αν δεν ενταχθούν σε ένα συνολικό πλαίσιο πολιτικής ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας τους.

Επιβάλλεται να υπάρξει ένας αναπτυξιακός σχεδιασμός που θα αφορά ολόκληρη την Πελοπόννησο με παροχή κινήτρων δημιουργίας επιχειρήσεων επεξεργασίας και τυποποίησης τοπικών προϊόντων που θα προωθούν τα προϊόντα στην εγχώρια αγορά και στο εξωτερικό μέσω των λιμένων της Πάτρας και Καλαμάτας, κάτι που θα ενισχύσει τα λιμάνια και θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη της βιοτεχνίας -βιομηχανίας σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο.

ΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Ο δεύτερος χαμένος είναι ο τουρισμός, κλάδος στον οποίο ο προορισμός διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο. Η διαίρεση δημιουργεί σύγχυση στον επισκέπτη της Πελοποννήσου διότι έχει στα χέρια του δύο χάρτες προβολής διαφορετικών Περιφερειών της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδος με αποτέλεσμα να αδυνατεί να έχει ολοκληρωμένη άποψη του χώρου. Πώς είναι δυνατόν να κατανοήσει ο ξένος τουρίστας, ότι η Αχαΐα και η Ηλεία, ως προορισμοί, βρίσκονται στη Δυτική Ελλάδα και όχι στην Πελοπόννησο, την οποία γνωρίζει ως ιστορική και γεωγραφική ενότητα; Πώς να καταλάβει ότι τελικά Πελοπόννησος δεν είναι αυτό που βλέπει στο χάρτη, αλλά μόνο ένα μέρος του και ότι πρέπει να αναζητήσει την Αρχαία Ολυμπία στη Δυτική Ελλάδα και όχι στην Πελοπόννησο;
Η πολιτιστική κληρονομιά της Πελοποννήσου αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο ήδη αναγνωρίσιμο από τον επισκέπτη γι’ αυτό ενιαία πρέπει να είναι και η διαχείριση και ο σχεδιασμός ανάδειξής της. Σημαντικότατοι αρχαιολογικοί χώροι, παραδοσιακοί οικισμοί και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους διάσπαρτοι στην Πελοπόννησο, είναι και θα παραμείνουν ένα αναξιοποίητο συγκριτικό πλεονέκτημα, αν δεν ενταχθούν σε ένα ενιαίο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής το οποίο θα συμβάλει, πέραν από την διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού, και στην τοπική οικονομική Ανάπτυξη.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Όσον αφορά τα έργα υποδομής και τα αναπτυξιακά έργα εν γένει, είναι ανέφικτο ένα αποτελεσματικό Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης, αφού επί του παρόντος η κάθε περιφέρεια σχεδιάζει για τους Νομούς της αποσπασματικά, χωρίς να υπάρχει ενιαία στρατηγική και λογική στην διαχείριση του χώρου. Είναι απαραίτητος και απαιτητός ένας ενιαίος -συνολικός σχεδιασμός και μια στρατηγική με μακροχρόνια αναπτυξιακή προοπτική που θα αντιμετωπίζει την Πελοπόννησο όπως πραγματικά είναι, δηλ. σαν ένα ενιαίο γεωγραφικό χώρο. Διαφορετικά, οδεύουμε με ταχύτητα φωτός σε αποξένωση γειτονικών περιοχών μεταξύ τους και τον μαρασμό τους.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ - ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Η διαχείριση του φυσικού πλούτου της Πελοποννήσου επίσης απαιτεί ενιαία διαχείριση. Για παράδειγμα η διαχείριση των υδάτινων πόρων που τόσο σημαντική θεωρείται στις μέρες μας λόγω της αλλαγής του κλίματος και των μεταβολών του περιβάλλοντος, δεν αντιμετωπίζεται σήμερα συνολικά. Ο Αλφειός και η Νέδα για παράδειγμα είναι διαιρεμένοι στις δύο Περιφέρειες με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει η αξιοποίησή τους αφού απαιτούνται χρονοβόρες και πολύπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Επίσης, αν και η Πελοπόννησος προσφέρεται λόγω κλιματολογικών και οι γεωγραφικών συνθηκών για την δημιουργία Πάρκων λειτουργίας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (αξιοποίηση αιολικής, ηλιακής, υδροηλεκτρικής ενέργειας κ.λπ.) η ελπίδα μιας τέτοιας προοπτικής ακυρώνεται εκ προοιμίου λόγω των γραφειοκρατικών εμποδίων που επιβάλλει η διχοτόμηση της Πελοποννήσου.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Κανένας νομοθέτης δεν δικαιούται να αγνοεί την ιστορική, οικονομική και γεωγραφική-μορφολογική ενότητα της Πελοποννήσου και πολύ περισσότερο να υποτάσσεται σε σκοτεινά συμφέροντα καταδικάζοντας και ευνουχίζοντας μια ολόκληρη περιοχή. Θεωρούμε τη διχοτόμηση της Πελοποννήσου ένα τραγικό λάθος το οποίο σας παρακαλούμε να διορθώσετε λαμβάνοντας υπόψη σας τα ανωτέρω κατά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της νέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Βέβαιος ότι επί των ημερών της Κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου η Πελοπόννησος θα γίνει ΕΝΙΑΙΑ στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και ότι οι νομοί της, οι πόλεις και τα λιμάνια της θα ξαναβρούν τον χαμένο τους βηματισμό, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας


Αίρεται η αδικία σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων οδικής βοήθειας.

Θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Υποδομών σε Ερώτηση του Δ. Κουσελά.

Άμεση και θετική ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα στην Ερώτηση που κατέθεσε στις 10-12-2009 στη Βουλή ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Κουσελάς, με την οποία ζητούσε να καταργηθούν οι ρυθμίσεις του άρθρου 14 ν. 3783/2009, που απειλούν με αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις οδικής βοήθειας.

Οι ρυθμίσεις του άρθρου 14 ν. 3783/2009, που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση, είχαν καταψηφιστεί από το ΠΑΣΟΚ, γιατί μεθόδευαν τη δημιουργία μονοπωλίου στην αγορά των Εταιρειών που προσφέρουν υπηρεσίες οδικής ασφάλειας, με αρνητικές επιπτώσεις στο κόστος και στις δυνατότητες επιλογής των καταναλωτών, ενώ θα οδηγούσαν στον αφανισμό σημαντικού αριθμού μικρών τοπικών επιχειρήσεων οδικής βοήθειας, με απαξίωση επενδύσεων, τις οποίες υποχρεώθηκαν από τον ίδιο το νόμο να κάνουν και με σημαντική απώλεια απασχόλησης.

Ο κ. Κουσελάς, σχολιάζοντας την απάντηση του Υπουργού, έκανε την ακόλουθη δήλωση: .....

«Ευχαριστώ τον κ. Υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του στο θέμα που έθεσα. Με την κατάθεση της νέας ρύθμισης, που καταργεί τις απαράδεκτες ρυθμίσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης για το θέμα, αποκαθίσταται εγκαίρως μια σοβαρή αδικία που επιχειρήθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων οδικής βοήθειας».

Ενιαία Πελοπόννησο και 4 έως 8 Δήμους στη Μεσσηνία βλέπει το ΠΑΣΟΚ

Ενιαία Περιφέρεια Πελοποννήσου και 4 έως 8 Δήμους στη Μεσσηνία βλέπουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχαν σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής το Σάββατο το πρωί στην Καλαμάτα.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής Κυκλάδων του κόμματος Παναγιώτης Ρήγας και οι βουλευτές Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης, Νάντια Γιαννακοπούλου και Δημήτρης Κουσελάς.

Ναι, υπό προϋποθέσεις, στον «Καλλικράτη» από την ΤΕΔΚ Μεσσηνίας

Γενικά υπέρ της διοικητικής μεταρρύθμισης και του σχεδίου «Καλλικράτης» για την ......

Αυτοδιοίκηση, τάχθηκαν το διοικητικό συμβούλιο και οι δήμαρχοι της Μεσσηνίας, που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ την Παρασκευή το βράδυ. Μεταξύ των προϋποθέσεων που έθεσαν είναι η εξασφάλιση των οικονομικών πόρων ώστε οι νέοι διευρυμένοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης να είναι αυτοτελείς και να μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο της εξυπηρέτησης των πολιτών και στην ανάπτυξη των περιοχών τους. Ο «Καλλικράτης» συζητείται σήμερα στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.

Συγκέντρωση αγροτών την Πέμπτη στη Χώρα

Σε συγκέντρωση στη Χώρα, την Πέμπτη στις 8 το βράδυ καλεί τους εκπροσώπους των Αγροτικών Συλλόγων η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μεσσηνίας.

Στη συγκέντρωση θα αποφασιστεί αν οι αγρότες της Μεσσηνίας θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει οι συνάδελφοί τους σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.



"Σκάλωσε" η υπόθεση με το σκάνδαλο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας????

Στις 13 Νοεμβρίου 2009 το Φιλιατρά News και το Trifylianews είχαν κάνει από κοινού μια μεγάλη αποκάλυψη σχετικά με το νέο σκανδαλώδες θέμα στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας με την «απώλεια» - «εξαφάνιση» ενός ξυλουργικού εργαλείου καθώς και κάποιου αριθμού κλιματιστικών μηχανημάτων, που ήταν έτοιμα για λειτουργία, από αποθήκη του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Η αποκάλυψη των δυο Τριφυλιακών blogs δημοσιεύθηκε αυτούσιο στις 16 Νοεμβρίου στην Μεσσηνιακή εφημερίδα "Επικαιρότητα" και βάσει αυτού, όπως καταφέραμε να μάθουμε, η Εισαγγελέας Κυπαρισσίας διέταξε προκαταρκτική έρευνα για το θέμα με προανάκριση που διεξήγαγε η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Κυπαρισσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News, από την Αστυνομία κλήθηκαν για κατάθεση .......

(και έτσι έπραξαν) ο καταγγέλλων τεχνικός υπάλληλος του Νοσοκομείου, που έκανε τις αναφορές στον κ. Διοικητή αλλά και ο ίδιος ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Φώτης Δρούμπαλης, για να εξηγήσει για ποιό λόγο δεν διέταξε άμεσα ΕΔΕ όταν έλαβε τις γραπτές αναφορές του υπαλλήλου ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση κ.α…

Μετά το πέρας της προανακριτικής διαδικασίας, ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Κυπαρισσίας όπου και βρίσκεται μέχρι και αυτή την στιγμή χωρίς, ωστόσο, να έχει προχωρήσει περαιτέρω η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της και τον καταλογισμό, ενδεχόμενων, ευθυνών πειθαρχικών ή και ποινικών στους υπευθύνους, ενδεχομένως ακόμη και τη σύνταξη κατηγορητηρίου για ευθύνες, λάθη, παραλείψεις φυσικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Τα ερωτήματα που, πλέον, που χρήζουν άμεσης απάντησης είναι:

- Ποιο είναι το «πόρισμα» της προανάκρισης???

- Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν ευθύνες για την «εξαφάνιση» του εξοπλισμού, ο οποίος αποτελεί υλικό του Δημοσίου???

- Ποιοι φέρουν ευθύνες???

- Έχουν αποδοθεί ευθύνες στους έχοντες αυτές???

Αυξήσεις στα διόδια Αθηνών - Πατρών. Από απόψε θα ισχύουν οι νέες τιμές.

Αυξάνονται από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας κατά 10 με 20 λεπτά, οι τιμές των διοδίων στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών, από την Ελευσίνα μέχρι το Ρίο.

Η τιμή για τα ΙΧ αυτοκίνητα καθορίζεται πλέον στα 2,90 ευρώ.

Αυξήσεις για ορισμένες κατηγορίες οχημάτων, όπως λεωφορεία και φορτηγά, ισχύουν από το βράδυ της Κυριακής και στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, από το σταθμό Αφιδνών μέχρι το σταθμό της Τραγάνας.

Αυξήσεις στα διόδια αναμένονται σύντομα και .......

στην εθνική οδό Κορίνθου-Τριπόλεως, καθώς ολοκληρώνονται κάποια έργα αναβάθμισης που εκτελούνται από διετίας από την εταιρία παραχώρησης, η οποία έχει αναλάβει τον οδικό άξονα της Ανατολικής Πελοποννήσου.

ΙΕΚ του ΟΑΕΔ: Εως τις 29/1 οι αιτήσεις υποψηφίων

Από σήμερα Δευτέρα 18/1 και έως την Παρασκευή 29/1 θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις υποψηφίων σπουδαστών για την εισαγωγή τους στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ για το εαρινό εξάμηνο του σχολικού έτους 2009-2010.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι 1.250 νέοι σπουδαστές και σπουδάστριες στα 21 ΙΕΚ του Οργανισμού θα καταρτισθούν σε 26 σύγχρονες ειδικότητες.

Οι υποψήφιοι, κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου ή πτυχίου ΤΕΕ ...........

Β΄ Κύκλου Σπουδών ή ΕΠΑ.Σ ή ΕΠΑ.Λ., ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας τους, θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση στο ΙΕΚ προτίμησής τους έως την Παρασκευή 29-1-2010. Η έναρξη των μαθημάτων ορίζεται στις 22-02-2010.

Περισσότερες πληροφορίες οι υποοψήφιοι μπορούν να πάρουν από τη ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr και στις Γραμματείες των παρακάτω ΙΕΚ:

1. ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΕΘΝ.ΟΔΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ 26410-55315

2. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Λ.ΑΡΓΟΥΣ - ΝΑΥΠΛΙΟΥ -ΤΥΡΙΝΘΑ 27520-21721

3. ΒΕΡΟΙΑΣ ΑΣΩΜΑΤΑ ΗΜΑΘΙΑΣ 23310-24640

4. ΒΟΛΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 64 - ΒΟΛΟΣ 24210-60744

5. ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ Λ.ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 15 - ΑΘΗΝΑ 210-2110871

6. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΜΑΝΔΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 210-5548911,5560669

7. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΟΦΥΡΟ 2810-250444,256049

8. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ 117-119 2310-721852

9. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 3ο χλμ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΑΘΗΝΩΝ 26510-68160

10. ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 6 - ΑΛΙΜΟΣ 210-9925288,9963721

11. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 226 - ΚΑΡΔΙΤΣΑ 24410-28900

12. ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΥΡΑ 140 & ΤΑΤΟΪΟΥ 210-8002798

13. ΚΟΖΑΝΗΣ 11ο χλμ.ΚΟΖΑΝΗΣ - ΛΑΡΙΣΑΣ 24610-20258,20282

14. ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 10 2410-530082

15. ΞΑΝΘΗΣ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ 2 25410-66990,66991

16. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΑΡΧΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 25520-23307

17. ΠΑΤΡΑΣ Λ. ΑΘΗΝΩΝ - ΡΙΟ 2610-966962,966972

18. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΥΡΙ 24630-80447

19. ΡΕΝΤΗ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ & ΚΗΦΙΣΟΥ 210-3478594

20. ΦΛΩΡΙΝΑΣ 3ο χλμ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΝΙΚΗΣ 23850-22357

21. ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 73 2310-698223

Νάντια Γιαννακοπούλου: 100 ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΑΣΟΚ – ΣΧΕΔΙΟ ‘ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ’

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Πριν από λίγες μέρες συμπληρώθηκαν 100 μέρες από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.
Ένα χρονικό διάστημα σημαδιακό.
Ένα διάστημα όπου η κυβέρνηση έδωσε τα διαπιστευτήρια της.
Που επιβεβαίωσε περίτρανα το προεκλογικό μας μήνυμα, ότι «ο λαός θέλει και το ΠΑΣΟΚ μπορεί».

Μέσα σε αυτό το διάστημα προχωρήσαμε σε τομές και ρήξεις στην καρδιά των προβλημάτων.
Δώσαμε λύσεις ανάπτυξης, προοπτικής .......

και πνοής για τον τόπο. Δεν παραμερίσαμε τα προβλήματα. Δεν τα σκεπάσαμε!
Τα αντιμετωπίσαμε μετωπικά. Στη ρίζα τους. Με στόχο να τα υπερκεράσουμε δια παντός.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήδη έδωσε δείγματα γραφής, και έχουμε συνέχεια μπροστά μας, αποτελεσματικές προτάσεις διακυβέρνησης.
Για ζητήματα που ταλανίζουν τον τόπο, σε ορισμένες περιπτώσεις από την ίδρυση του ελληνικού κράτους.
Δώσαμε μια πρώτη μάχη με τη διαπλοκή και το ρουσφέτι με το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.
Μάχη από την οποία θα βγει κερδισμένος ο ελληνικός λαός, αλλά και οι επόμενες γενιές.
Ακόμη, δώσαμε και θα δίνουμε συνέχεια σκληρές μάχες με κάθε λογής κερδοσκόπους και καιροσκόπους.
Με τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών επιχειρήσεων δώσαμε αέρα στον, πνιγμένο από τα χρέη, επαγγελματία και τη μικρή και μεσαία επιχείρηση.
Το ίδιο κάνουμε με τα φυσικά πρόσωπα δηλαδή για τους αγρότες μας που εξαιτίας των χαμηλών τιμών των προιόντων τους και όχι μόνο δίνουν μάχες για να επιβιώσουν. Για όλα τα νοικοκυριά και τους καταναλωτές γενικά.
Προχωρήσαμε σε αλλαγές για τον εξορθολογισμό του Τειρεσία.
Έτσι, συνδράμαμε με τονωτικές ενέσεις στην επαναδραστηριοποίηση του επιχειρηματικού κλάδου. Πρέπει όμως επιτέλους οι τράπεζες να ανοίξουν τις κάνουλες χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών και αν δεν το κάνουν να τους το επιβάλουμε. Με το τελευταίο νομοσχέδιο μπαίνει επιτέλους τάξη στη σχέση τραπεζών, επιχειρήσεων και δανειοληπτών. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν άρεσε στις τράπεζες και αντέδρασαν και συνεχίζουν να αντιδρούν. Δεν πειράζει όμως ήρθε η ώρα να μην νομοθετούν οι τράπεζες αλλά το ελληνικό κοινοβούλιο. Δώσαμε τη μάχη στο Κοινοβούλιο και την κερδίσαμε. Και έτσι θα συνεχίσουμε.
Έτσι, δίνουμε ελπίδα στον Έλληνα πολίτη που ένιωθε ολοένα και στενότερη τη θηλιά των δανείων στο λαιμό του. Καταρτίσαμε έναν αξιόπιστο προϋπολογισμό με εμφανή αναπτυξιακή προοπτική.
Σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για τα δημοσιονομικά της χώρας.
Είμαστε στα πλαίσια διαβούλευσης με πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς για την θεσμοθέτηση ενός δίκαιου, αντιπροσωπευτικού και αποτελεσματικού εκλογικού νόμου.
Του νόμου που θα δώσει τη δυνατότητα ουσιαστικής εκπροσώπησης σε όλη τη χώρα από άκρη σε άκρη.
Του νόμου που θα απελευθερώσει τις κρυφές πολιτικές δυνάμεις αυτού του τόπου.
Του νόμου που θα δώσει τέλος στην κυκλοφορία υπέρογκων ποσών μαύρου πολιτικού χρήματος και στη σύνδεση προσωπικής περιουσίας – πολιτικής.

Η ναυαρχίδα όμως των μεταρρυθμίσεών μας είναι το πρόγραμμα ‘Καλλικράτης’.
Η νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης.
Μιας διοίκησης αποκεντρωμένης, αιρετής, ισχυρής.
Μιας αυτοδιοίκησης με αυξημένη συμμετοχή του πολίτη στη λήψη αποφάσεων, ενισχυμένης αντιπροσώπευσης, αυξημένων αρμοδιοτήτων.

Με τη νέα αυτοδιοικητική δομή, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά σε συγκεκριμένες, βαθιές τομές.
Επικεντρώνει τις δυνάμεις του τόπου στο επίπεδο των ισχυρών Δήμων και των Περιφερειών.
Στη δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση στοχεύουμε στην περιφερειακή ανάπτυξη.
Προχωράμε στη θεμελίωση της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης και εισάγουμε τον θεσμό του Αντιπεριφερειάρχη.
Ενός θεσμού σημαντικού, με καθαρό θεματικό προσανατολισμό.
Σε επίπεδο περιφερειακής αυτοδιοίκησης μετατίθενται ζητήματα που απαιτούν ολοκληρωμένη, συντονισμένη αντιμετώπιση όπως:
O ωφέλιμος όσο και αναγκαίος σχεδιασμός της πράσινης ανάπτυξης.
Ή, ακόμη, η διαχείρηση των στερεών αποβλήτων και άλλα.
Ζητήματα που απαιτούν σχεδιασμό κεντρικό, σε ένα μεγαλύτερο πλαίσιο με περισσότερα εργαλεία στη διάθεση της αυτοδιοικητικής αρχής.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, η προωθούμενη αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση προσφέρει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα.
Παρέχει τη δυνατότητα στους περιφερειακούς θεσμούς να οραματιστούν και να εφαρμόσουν τα πλάνα τους αποτελεσματικότερα.
Δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους που γνωρίζουν τον τόπο τους να αναλάβουν τα ηνία του.
Συνδυάζει την ιδιαιτερότητα ενός τόπου με τον διπλανό για μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη.
Συνθέτει κοινωνικές δυνάμεις και γεωγραφικά χαρακτηριστικά προσδοκώντας ορθολογική αξιοποίηση.
Παρέχει τη δυνατότητα σε ισχυρές διοικητικές περιφέρειες να διεκδικήσουν με αξιώσεις και να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τα ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά και τα ΕΣΠΑ και ΠΕΠ.

Στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης στοχεύουμε σε ισχυρούς Δήμους στην υπηρεσία του πολίτη.
Δίνουμε τέλος στον πολυτεμαχισμό της χώρας.
Για εμάς, ‘η ισχύς εν τη ενώσει’ θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Βάζουμε τέλος στη μικροπολιτική λογική των Δήμων – τσιφλικιών και δημιουργούμε ισχυρούς θεσμούς πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, χωρίς όμως υπερβολές και ακρότητες. Έτσι ο αριθμός των Δήμων ανά νομό επομένως και στο δικό μας θα πρέπει να προκύψει από τις δικές σας προτάσεις μετά από πραγματική διαβούλευση με όλους τους κοινωνικούς φορείς και την κυβέρνηση. Αλλιώς δε γίνεται. Γιατί κάθε μεγάλη κοινωνική και πολιτική τομή για να επιτύχει έχει ανάγκη τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική συνοχή και συναίνεση. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έτσι θέλει να κυβερνήσει. Με κοινωνική συναίνεση και συνοχή
Με τους θεσμούς αυτούς θα αποκτήσουμε δήμους ισχυρούς και βιώσιμους, ενταγμένους στη νέα αρχιτεκτονική. Δήμους που να μπορούν π.χ. να λάβουν την πιστοποίηση ότι έχουν την επάρκεια για την υλοποίηση έργων του ΕΣΠΑ γιατί τώρα από τους 1034 Δήμους μόνο οι 213 απαίτησαν την παραπάνω πιστοποίηση. Οι υπόλοιποι δεν τα κατάφεραν για διάφορους λόγους αλλά κυρίως γιατί τους έλειπαν οι υποδομές και το μέγεθος. Τώρα το ΠΑΣΟΚ με το νέο νομοσχέδιο θα δώσει τις παραπάνω προϋποθέσεις αλλά και το ρυθμό για το χτίσιμο μιας Ελλάδας με σύγχρονα πρότυπα.
Με αυτοδιοικητικούς θεσμούς, όπως σε άλλες αναπτυγμένες χώρες.
Εκεί, που συμπράξεις Περιφερειών οδηγούν στη δημιουργία τεράστιων οδικών αξόνων.
Εκεί, που συμπράξεις Δήμων οδηγούν στη δημιουργία τεράστιων ενεργειακών πάρκων αιολικής ή ηλιακής ενέργειας.
Ή, ακόμη, εκεί που συνεργασίες μεταξύ, ακριτικών, νησιωτικών Δήμων έχουν ως αποτέλεσμα την δημιουργία ναυτιλιακών εταιριών για την εξυπηρέτηση της αμεσότερης ανάγκης τους.

Σύντροφοι και συντρόφισσες, αν εφαρμόσουμε το Πρόγραμμα ‘Καλλικράτης’ πέρα από μικροκομματικές λογικές και ιδιοτελείς σκοπούς, έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε νέα πνοή στον τόπο μας.
Οφείλουμε στον τόπο μας να εφαρμόσουμε αυτές τις δομικές αλλαγές.
Αλλαγές, απαραίτητες σε ένα περιβάλλον που επιτάσσει την ύπαρξη οράματος.
Που επιτάσσει τη διεκδίκηση χρημάτων από το εθνικό και ευρωπαϊκό ταμείο, σε μία και μόνο λογική.
Τη λογική, του ότι σε αυτόν τον τόπο υπάρχουν ανάγκες.
Υπάρχει όραμα.
Και στον τόπο μας, στον δικό μας τόπο, υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο όραμα.
Τόσο αυτό των ισχυρών και βιώσιμων Δήμων χωρίς υπερβολές και ακρότητες αλλά και αυτό της ενιαίας Πελο ποννήσου.
Επιτρέψτε μου να πω δύο λόγια για το θέμα αυτό.

Όπως γνωρίζετε έχω πολλές φορές αρθρογραφήσει, έχω κάνει ομιλίες και συναντήσεις με πολλούς φορείς της Πελοποννήσου για τη μεγάλη ευκαιρία που έχουμε με τη νέα αρχιτεκτονική να ενιαιοποιηθεί και ενοποιηθεί η Πελοπόννησος σε μία Περιφέρεια. Έχω μιλήσει ακόμη με τον αρμόδιο Υπουργό και με τον Πρωθυπουργό κατά την ενημέρωση στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του οποίου είμαι μέλος, το προηγούμενο Σάββατο. Κανείς δεν είναι αρνητικός. Η ενιαία Πελοπόννησος αποτελεί αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξή της. Πιστεύω ειλικρινά ότι ένας από τους λόγους που έχουμε μείνει πίσω στην ανάπτυξη σε σχέση με άλλες περιφέρειες είναι και ο ακρωτηριασμός της Πελοποννήσου σε τρεις περιφέρειες. Δεν έχω το χρόνο και νομίζω ότι δε χρειάζεται να αναπτύξω τα επιχειρήματα που υπάρχουν υπέρ αυτής της άποψης. Σας πληροφορώ μόνο ότι όλοι θέλουν την ενιαία Πελοπόννησο και όλοι αποδέχονται τα επιχειρήματα που έχουν αναπτυχθεί όχι μόνο από εμένα, όχι μόνο από βουλευτές αλλά από νομάρχες, δήμαρχους, επιμελητήρια αλλά ιδίως από τους ίδιους τους πολίτες αυτού του ενιαίου χώρου. Πιστεύω ότι τελικά θα τα καταφέρουμε. Γιατί και το θέλουμε και το μπορούμε.

H ΠΑΕ Ολυμπιακός καταδίκασε τα επεισόδια. Σιγά μην σκίσουν κανένα καλτσόν....

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός από την μεριά της καταδίκασε κατάφωρα τα όσα συνέβησαν σήμερα στην Καβάλα τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Από τον Ολυμπιακό επισημάνθηκε πως καταδικάζονται τα σημερινά επεισόδια, ωστόδο διευκρινίζεται πως δεν είναι δυνατόν 100 ή 200 άτομα να αμαυρώνουν την εικόνα των τόσων χιλιάδων φιλάθλων της ομάδας που βρέθηκαν στην Καβάλα. Επίσης οι πρωταθλητές Ελλάδας επέρριψαν ευθύνες στην αστυνομία, διευκρινίζοντας πως δεν υπήρχε ούτε σχέδιο πρόληψης, ούτε σχέδιο καταστολής.

Στο μεταξύ ο διαιτητής του ματς, Τάσος Κάκος ..........

ξεκαθάρισε από μέρους του ότι έγραψε στο Φύλλο Αγώνα όλα όσα έγιναν καθώς και το συμβάν με τον παίκτη του Ολυμπιακού, Γιάννη Παπαδόπουλο, που δέχθηκε ένα αντικείμενο στο κεφάλι του και χρειάστηκε να του γίνουν ράμματα. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν τρεις συλλήψεις ενώ τέσσερις φίλαθλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Πηγή: www.gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΟ

Απόγονοι του Αμερικάνικου Στόλου....

+ 7 ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

Καβάλα - Ολυμπιακός: 0 - 0 Επεισόδια έκαναν οι οπαδοί του Ολυμπιακού

Στους επτά βαθμούς αυξήθηκε η διαφορά του Ολυμπιακού από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, καθώς η πειραϊκή ομάδα έμεινε στο 0-0 με την Καβάλα στο «Ανθή Καραγιάννη», σε έναν κακό αγώνα, που σημαδεύθηκε από επεισόδια, για την 18η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα.

Το α' ημίχρονο ήταν πολύ κακό, με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και μία μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, ακριβώς με τη συμπλήρωση του 45λεπτου.
Ο Ντάρμπισαϊρ έφυγε μπροστά, πέρασε και .......

τον Κάλατς και πλάσαρε, για να προλάβει όμως ο Ντουγκλάο που έτρεχε παράλληλα και να διώξει την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή. Ο Αγγλος επιθετικός ήταν πρωταγωνιστής σε ακόμη μια φάση, στο 14', όταν σε σέντρα του Λεονάρντο πρόλαβε την άστοχη έξοδο του Κάλατς και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Οτιδήποτε άλλο στο α' ημίχρονο δεν ήταν άξιο αναφοράς.

Δυστυχώς στην ανάπαυλα τα επεισόδια έκαναν πάλι την εμφάνισή τους. Οπαδοί του Ολυμπιακού εισέβαλαν και πάλι στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που επέφερε την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας.

Στους ίδιους ρυθμούς κινήθηκε και το β' ημίχρονο, με τα λεπτά να περνούν χωρίς να σημειώνεται κάποια φάση μπροστά στις δύο εστίες. Ακόμη κι όταν κάποιος παίκτης βρέθηκε σε θέση βολής, όπως ο Ορούμα για την Καβάλα ή ο Οσκαρ για τον Ολυμπιακό, η επιλογή τους ήταν τέτοια που κάθε άλλο παρά ανησύχησαν οι δύο τερματοφύλακες. Ο Ζίκο πέρασε στο παιχνίδι Ντιόγκο και Λούα Λούα, με τον δεύτερο να δείχνει διάθεση για να κάνει αισθητή την παρουσία του, όμως κάποια σουτ που επιχείρησε ή ήταν άστοχα ή εξουδετερώθηκαν εύκολα από τον Κάλατς, ο οποίος στο 87' απέκρουσε με υπερένταση και το δυνατό σουτ του Στολτίδη.

Μοιραία ο χρόνος κύλησε, το 0-0 παρέμεινε ως το τέλος, τουλάχιστον όμως ο ΑΟΚ μπορεί να καυχιέται ότι φέτος δεν έχει ηττηθεί ακόμη από τις ομάδες του τέως ΠΟΚ.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Παναθηναϊκός - Πανθρακικός 2-0

Το γκολ του Καραγκούνη «άνοιξε» το δρόμο για τον Παναθηναϊκό, που έπαιξε όσο χρειάστηκε, ο Σαλπιγγίδης «καθάρισε» το ματς και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 2-0 επί του Πανθρακικού.

Οι... γνωστοί έντεκα

Λέτο, Σισέ και Κατσουράνης ήταν... off, καθώς ήταν τιμωρημένοι, και οι επιλογές του Νίκου Νιόπλια αναμενόμενες. Εξάλλου είχε ανοίξει τα χαρτιά του στην προπόνηση της Παρασκευής. Εκεί όπου «έδειξε» την ενδεκάδα που εν τέλει επέλεξε για την σημερινή αναμέτρηση.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Τζόρβας, ..........

αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και ο Καντέ με τον Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας. Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης και Νίνης στον άξονα, αριστερό «φτερό» ο Χριστοδουλόπουλος, δεξί ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Πετρόπουλος.

Όταν «μιλάει» ο... Καραγκούνης

Ο τρόπος που έδειχνε να αντιμετωπίζει το παιχνίδι, τα λάθη στην μεσαία γραμμή, το δοκάρι... καμπανάκι του Μπέλεκ και η γενικότερη εικόνα του Παναθηναϊκού θύμισε το ματς με τον Πιερικό την περασμένη Τετάρτη. Εκεί όπου χρειάστηκε να αφήσει τον πάγκο ο Καραγκούνης, να μπει στο γήπεδο και να... ξυπνήσει τους υπόλοιπους. Σήμερα ο «Κάρα» ήταν από την αρχή στο χορτάρι και το «τριφύλλι» δεν τα... χρειάστηκε!

Ο αρχηγός και ενώ δημιουργικά υπήρχε πρόβλημα έδωσε την λύση με την... σουτάρα στο 26’ και άνοιξε τον δρόμο για ακόμη ένα «τρίποντο». Γκολ που έδιωξε το άγχος και... έφερε ακόμη ένα στο 40’! Ο Σαλπιγγίδης... μυρίστηκε την φάση, πρόλαβε τον Ρόκα και με πρόβολη έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. 2-0 στο 40’ και... τέλος στην σεμνή τελετή. Παρά το γεγονός ότι από μπάλα... μηδέν. Αλλό το έχουμε πει πολλές φορές φέτος. Στο... τέλος της ημέρας αν έχεις πάρει το πρωτάθλημα κανείς μα κανείς δεν θα θυμάται αυτό το κακό πρώτο μέρος.

Σάλπι «κορυφή», επιστροφή Μαρίνου και επιπολαιότητα

Το δεύτερο μέρος ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο Παναθηναϊκός πίεζε για να πετύχει και άλλα τέρματα και να... χορτάσει και τον κόσμο αλλά πάντα έκανε το κάτι παραπάνω στην τελική προσπάθεια. Από κει και πέρα, ο Νιόπλιας έριξε τον Κλέιτον στο ματς αντί του Πετρόπουλου, βάζοντας στην κορυφή της επίθεσης τον Σαλπιγγίδη ενώ στο 78’ είχαμε την επιστροφή του Στέργου Μαρίνου μετά από περίπου ενάμιση μήνα. Ο διεθνής άσος πήρε την θέση του Νίνη, πηγαίνοντας στα δεξιά της μεσαίας γραμμής. Κάτι που δείχνει ότι ο Έλληνας τεχνικός τον υπολογίζει και σε εκείνη την θέση, εκτός από μπακ.

Το 2-0 που θα μπορούσε άνετα να είναι 4 και 5-0 αν οι παίκτες του «τριφυλλιού» δεν ήταν τόσο επιπόλαιοι έμεινε μέχρι τέλους, ο Παναθηναϊκός έβαλε ακόμη ένα «τρίποντο» στο... σακούλι και συνεχίζει!

Πηγή: www.gazzetta.gr

Το Νέο Δ.Σ. στην ΕΠΣ Μεσσηνίας

Την Τετάρτη 13/01/2010 συνήλθε το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 11/01/2010 και συγκροτήθηκε σε σώμα.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Σταθόπουλος Αριστείδης

Αντιπρόεδρος Α΄: Κυριακού Κανέλλος

Αντιπρόεδρος Β΄: Ντονάς Νικόλαος

Αντιπρόεδρος Γ΄: Μιχαλόπουλος Σωτήριος

Γεν. Γραμματέας : Οικονομίδης Λεωνίδας

Ταμίας : Γεωργόπουλος Άγγελος

Αναπλ. Γεν. Γραμματέας : Λιόγας Νικόλαος

Αναπλ. Ταμίας : Τουρλομούσης Αντώνιος

Μέλη : Κοντόπουλος Γεώργιος

Κανελλόπουλος Κωνσταντίνος

Παπανικολόπουλος Νικήτας

Ανακοίνωση από την Δημοτική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Φιλιατρών

Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου και ώρα 19:30 η Δημοτική Οργάνωση ΠΑ.ΣΟ.Κ Φιλιατρών θα πραγματοποιήσει στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο ολομέλεια των μελών και φίλων του κινήματος με 3 θέματα.

1. Δημόσια Διαβούλευση στο πρόγραμμα Καλλικράτης

2. Αγροτικά θέματα που αφορούν τους αγρότες της περιοχής μας

3. Έργα υποδομής που χρονίζουν

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής ...........

Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Φιλιατρών το οποίο υπογράφει ο Γραμματέας της κος Αθανάσιος Γαλανόπουλος στην ολομέλεια θα παραστούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς, Νάντια Γιαννακοπούλου και Οδυσσέας Βουδούρης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου για τον θανατου του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου

Μετα την είδηση του θανάτου του Μιχάλη παπακωνσταντίνου ο Πρωθυπουργός κος Γιώργος Παπανδρέου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου υπηρέτησε για περισσότερο από τρεις δεκαετίες την πολιτική ζωή του τόπου, με ήθος, εντιμότητα και αξιοπρέπεια.

Πρωταγωνίστησε σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, που καθόρισαν τις πολιτικές εξελίξεις και τη δημόσια ζωή.

Προσέφερε πλούσιο έργο απ’ όποια θέση κι ........

αν υπηρέτησε την Πατρίδα.
Η ευγένειά του χαρακτήριζε πάντα την προσωπική και πολιτική του στάση.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Πέθανε ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου

Πέθανε στα 91 του χρόνια ο πολιτικός Μιχάλης Παπακωνσταντίνου. Διετέλεσε διαδοχικά υπουργός Γεωργίας, Δικαιοσύνης και Εξωτερικών επί πρωθυπουργίας Κ. Μητσοτάκη στο διάστημα 1990-93.

Γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1919 και είχε κάνει νομικές σπουδές στην Ελλάδα και διακεκριμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Το 1961, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής της Ενωσης Κέντρου και εκλεγόταν μέχρι την επιβολή της δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967.

Το 1964, ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό .......

αξίωμα στην κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου ως υφυπουργός Εθνικής Αμυνας.

Το 1974, μετά τη μεταπολίτευση, εντάχθηκε στην Ενωση Κέντρου/Νέες Δυνάμεις, αλλά δεν εξελέγη βουλευτής. Το διάστημα 1976-1977 διετέλεσε γενικός γραμματέας της ΕΔΗΚ.

Το 1978, προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία και από το 1981 εκλέγεται με τη Νέα Δημοκρατία.

Τον Οκτώβριο του 1995, τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο ελληνοτουρκικής φιλίας «Ιπεκτσί».

Είχε πλούσιο συγγραφικό έργο. Υπήρξε τακτικός αρθογράφος σε εφημερίδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ελληνικών και ξένων περιοδικών, έχει συγγράψει νομικά ιστορικά και πολιτικά βιβλία στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Μεταξύ των ιστορικο-πολιτικών του έργων περιλαμβάνεται και το βιβλίο «Η Μακεδονία μετά τον Μακεδονικό Αγώνα» που πρωτοπαρουσίασε τον Μάρτιο του 1992, τα βιβλία που αφορούν τη γενέτειρά του Κοζάνη: «Σύντομη Ιστορία της Κοζάνης», και «Μία βορειοελληνική πόλη στην Τουρκοκρατία. Ιστορία της Κοζάνης (1400-1912)» 1992, «Η αγροτική πολιτική» 1992, «Πολιτική συγκρότηση και προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ» 1992, «Η ταραγμένη εξαετία 1961-1967» (δύο τόμοι), 1997, «Το ημερολόγιο ενός πολιτικού. Η εμπλοκή των Σκοπίων», εκδ.Εστία, «Βαλκάνια: η άγνωστη γειτονιά μας», εκδ. Μελάνι, 2002.

ΝΔ: Έφυγε ένας ευπατρίδης της πολιτικής ζωής

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Β’ Αθηνών, Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένας ευπατρίδης της πολιτικής ζωής, ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, έφυγε από κοντά μας. Θα μένει, όμως, για πάντα ζωντανή στη μνήμη όλων των Ελλήνων η προσφορά του στο δημόσιο βίο και την Πατρίδα μας.

Μετείχε ενεργά στη διαμόρφωση των πολιτικών πραγμάτων του Τόπου από το 1961, όταν εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής της Ένωσης Κέντρου και συνέχισε παλεύοντας από τις επάλξεις της Νέας Δημοκρατίας, υπό τη σημαία της οποίας εκλεγόταν από το 1981.

Υπηρέτησε, από κυβερνητικές θέσεις, καίριους τομείς της πολιτικής, όπως η Εθνική Άμυνα, η Βιομηχανία, η Δικαιοσύνη και η Εξωτερική πολιτική. Συνέγραψε ιστορικά και πολιτικά βιβλία, που προσθέτουν γνώση και εμπειρία στη διαχείριση κρίσιμων υποθέσεων του Τόπου.

Τιμούμε την προσφορά και το έργο του.

Στην οικογένεια και τους πολυπληθείς φίλους του, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα.

Την εβδομάδα από 18 έως 24 Ιανουαρίου 2010 εφημερεύει το φαρμακείο:

Βασίλη Παπαθεοδοσίου

Tηλ: 2761 - 0 - 32229
Κιν. 693 - 2337104




Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 18ης Ιανουαρίου 2010

foni18.jpg (305 KB)