Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

"ΙΣΤΟΡΙΑ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ" από το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο. ΑΠΟΨΕ η πρεμίερα

ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ. Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΗ.

Το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο παρουσιάζει το έργο «ΙΣΤΟΡΙΑ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ» του Έντουαρντ Άλμπι σε σκηνοθεσία Κώστα Λαού.

Η πρεμιέρα θα γίνει στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου και ώρα 21.15
Οι παραστάσεις θα επαναληφθούν Σάββατο και Κυριακή την ίδια ώρα.


Παίζουν οι Κώστας Λαός και Άγγελος Βλαχαδάμης.

Λίγα λόγια για το έργο

Η ιστορία ζωολογικού κήπου που εμείς αδόκιμα θα του προσθέταμε και τον υπότιτλο ΄η μπαλάντα της απόγνωσης΄ θεωρείται ένα από τα σκληρότερα κείμενα της σύγχρονης θεατρικής δραματουργίας.

‘H κόλαση είναι οι άλλοι’ έβγαλε το συμπέρασμα ο Ζαν πολ Σαρτρ και ο Άλμπι νομίζουμε ότι ευχαρίστως θα συναινούσε, αφού και στο δικό του έργο το ίδιο συμπέρασμα αποκαλύπτει.

Δύο χαρακτήρες. Ο φιλήσυχος και βολεμένος οικογενειάρχης Πήτερ...........

και ο ανήσυχος, επιθετικός και περιθωριακός Τζέρι. Τι άραγε φέρνει αντιμέτωπους τους δυο αυτούς άντρες, ποιο στοιχείο πυροδοτεί την μεταξύ τους ένταση και για να πάμε σε πιο βαθιά νερά. Πώς ακριβώς καθρεφτίζεται ο ένας στην ψυχή του άλλου; Υπάρχουν στοιχεία όμοια;

Αόρατα νήματα που να συνδέουν τους τόσο φαινομενικά ανόμοιους αυτούς ανθρώπους;

Μήπως τελικά και οι δύο είναι ισότιμα θύματα μιας ισοπεδωτικής κοινωνίας θύματα της τραγικότητας που ενίοτε απροσδόκητα αποκαλύπτεται, έτσι απλά, φυσικά μέσα από την καθημερινότητα;

Η εύθραυστη σχεδόν διάτρητη ασφάλεια της μικροαστικής ζωής, γίνεται σκόνη από την επιθετικότητα και την απόγνωση του διψασμένου για επικοινωνία, μοναχικού ατόμου.

Ο Τζέρι επιτίθεται και ο Πήτερ αμύνεται. Σταδιακά όμως μεταβάλλεται και ο ίδιος σε επιθετικό ζώο, για να διαφυλάξει τα κεκτημένα αγαθά της καθημερινής του ζωής. Μοιάζει σαν να είναι ο ένας ή φυσική προέκταση του άλλου. Το ίδιο νόμισμα σε δυο διαφορετικές εκδοχές, της αλλοτριωμένης; Και αλλοτριωτικής καθημερινής πραγματικότητας. Η τάξη και η ασφάλεια, ο εφησυχασμός και η αδράνεια. Παράλληλα ο πυρετός της ύπαρξης η απελπισμένη μοχαχικότητα, ο θυμός και η διαρκής ανάγκη για επικοινωνία, για συνεύρεση. Όμως η « κόλαση είναι αλλού» και η ανάγκη για επιβεβαίωση ή για διάψευση πνευματική, σωματική και ψυχική περνάει πάντα μέσα από τον άλλον. Και τούτο το πέρασμα αποκτά τραγικές διαστάσεις αφού διαπερνά την όμορφη, ειδυλλιακή και λουσμένη από το μεσημεριάτικο ήλιο, ατμόσφαιρα του πάρκου για να ρίξει ένα φευγαλέο φως σε κάποιες από τις πιο σκοτεινές πτυχές της ύπαρξης.

Δημήτρης Κανέλλης
Κριτικός κινηματογράφου


Ο σκηνοθέτης της παράστασης

Πλησιάσαμε το έργο προσπαθώντας να ακολουθήσουμε το ρυθμό και την ανάσα του ίδιου του κειμένου, που έχει να πει πολλά.
Από μια άποψη γινόμαστε θεατές σε δυο κόσμους, που μπορεί να είναι και ένας, με τις δυο πλευρές του εναλλάσσοντας τους ρόλους του θύτη και του θύματος.
Θεωρήσαμε επίκαιρο αυτό το έργο που πραγματεύεται πλευρές της ανθρώπινης ύπαρξης με επίκεντρο την έλλειψη ανθρώπινης επικοινωνίας, σε μια εποχή με πληθώρα επικοινωνιακά μέσα και τη μοναξιά να περισσεύει.
Το έργο θα μιλήσει πιθανόν στον καθένα μας διαφορετικά, γιατί όπως είπε και ο Σεφέρης… « από ένα έργο τέχνης ο καθένας, παίρνει αυτό που του είναι γνώριμο».

Κώστας Λαός

ΣΧΟΛΙΟ Φιλιατρά News
Eίχα την τύχη να δω τμήμα του έργου μία μέρα πριν την πρεμιέρα του. Στην τελική πρόβα η οποία και βιντεοσκοπήθηκε.
Η παράσταση είναι πραγματικά φοβερή, τονίζοντας σε όλη της την διάρκεια δυο διαφορετικούς κόσμους ανθρώπων που εναλλάσσουν ρόλους θύτη και θύματος.
Σας συνιστούμε να δείτε το έργο. Προσωπικά θα το ξαναδώ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.
Ευχαριστώ πολύ το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο και τον πρόεδρο του για το υλικό που μου έστειλε.

Μήνυμα αναγνώστη: Περίπτερο Μεσσηνιακού Τύπου

Καλησπέρα σας.
Κατ' αρχήν δεχτείτε τα συγχαρητήρια μου για την πρωτοβουλία σας να παρουσιάζετε κάθε μέρα τα Μεσσηνιακά πρωτοσέλιδα.
Θα ήθελα όμως να σας πω ότι είστε λίγο μεροληπτικός.
Υπάρχουν άλλες δυο Μεσσηνιακές εφημερίδες που δεν τις προβάλλετε.
Γιατί;;; Ποιός ο λόγος που τις έχετε αποκλείσει;;;
Αυτό λέγεται αντικειμενικότητα;;;
Γιατί προβάλλετε ΜΟΝΟ την Ελευθερία, Θαρρος και Φωνή;
Την Σημαία δεν τη ξέρετε;;;;
Την επικαιρότητα δεν την έχετε ακούσει;;;

Λυπάμαι πραγματικά.

Ένας Αναγνώστης του blog σας.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS............


Aγαπητέ μου αναγνώστη καταλαβαίνω το παράπονο σου και το συμμερίζομαι πλήρως.
Πίστεψε με όμως ότι δεν μεροληπτώ έναντι ΚΑΜΙΑΣ Μεσσηνιακής ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ.
Η πρόταση μου για καθημερινή προβολή των πρωτοσέλιδων ΟΛΩΝ των Μεσσηνιακών Εφημερίδων πήγε στο e-mail ΟΛΩΝ των εφημερίδων.

Οσο για την Επικαιρότητα. Από την επικοινωνία μας είχε δεχτεί την πρόταση μας.
Την μια είχε αρρωστήσει η κοπέλα που έκανε το pdf και δεν μπορούσαν να μου το αποστείλουν.
Την άλλη ξεχάσανε να το στείλουν και το στέλνουν. Ακόμα τα περιμένουμε.
Την άλλη κλείσανε πολύ αργά την ύλη της εφημερίδας, την άλλη χάλασε το internet στην επικαιρότητα και περιμένανε τον τεχνικό.
Μόλις θα το έφτιαχνε θα το στέλνανε.
Ακόμα φαίνεται να το φτιάξει ο τεχνικός.......
ΔΕΝ παρακαλάμε ΚΑΝΕΝΑΝ. Δεν θέλουν μία φορά, δεν θέλουμε 101.
Αποκλεισμός ή μποϋκοτάζ δεν υπάρχει σε καμία εφημερίδα.
Αυτό είναι πέρα για πέρα αλήθεια.

Οσο για την Σημαία. Υπάρχει περίοδος μετακόμισης της εφημερίδας και είναι λίγο δύσκολο να στέλνουν στην παρούσα φάση το πρωτοσέλιδο.

Σε διαβεβαιώ λοιπόν ότι δεν γίνεται σκόπιμα από το Φιλιατρά news η ΜΗ ΠΡΟΒΟΛΗ των πρωτοσέλιδων των εφημερίδων Επικαιρότητα και Σημαία.
Ελπίζω οι εξηγήσεις μου αν είναι επαρκείς.
Στο κάτω κάτω δεν παρακαλάμε κανέναν. Όποια θέλει στέλνει.
Και μέχρι τώρα οι συνεπέστατες είναι αυτές: Ελευθερία, Θάρρος Φωνή και κάθε εβδομάδα ο Μεσσηνιακός λόγος (λόγω του ότι είναι εβδομαδιαία εφημερίδα).

Ευχαριστώ

Ρεζίλι! Συνελήφθη ο Μ.Δημητρίου , συνεργάτης του υπουργού Σ. Χατζηγάκη

Συνελήφθη πριν από λίγο ο σύμβουλος του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης κ.Μιχάλης Δημητρίου μετά αίτημα του Νίκου Παπανδρέου που ζήτησε να γίνει εκτελεστεί η απόφαση που είχε με αφορμή συκοφαντικό δημοσίευμα. Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Δημητρίου είχε γράψει ότι ο Νίκος Παπανδρέου είχε εξωσυζυγική σχέση με την Μαρία Δαμανάκη (μα είναι δυνατόν να έγραψε τέτοια μπούρδα με ονόματα;) και έτσι ο ........

Παπανδρέου προσέφυγε στην δικαιοσύνη.
Έτσι ο σύμβουλος του υπουργού συνελήφθη και κρατείται στο Α.Τ Ομόνοιας και μπορεί να βγάλει και Σ/Κ μέσα!

Πηγή: Troktiko

ΣΧΟΛΙΟ
Δεν θα το λέγαμε Ρεζίλι αυτό που έγινε....
Ρόπμα ξεκούμπωτη λέγεται.


ΠΟΠ Καλαμάτας Συζητήθηκε η ενσταση αλλά δεν εκδόθηκε απόφαση

Συζητήθηκε χθες στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η ένσταση που είχε υποβάλει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δολών κατά της επέκτασης της ζώνης ΠΟΠ Καλαμάτα ώστε να καλύψει το ελαιόλαδο όλου του νομού. Η απόφαση δεν εκδόθηκε αμέσως, δεδομένου ότι ζητήθηκαν επιπλέον στοιχεία στο πλαίσιο της διαδικασίας, τα οποία θα αποστείλει η ΕΑΣ Μεσσηνίας, που έχει ζητήσει με αίτησή της την επέκταση του ΠΟΠ. Το Συνεταιρισμό Δολών εκπροσώπησε ο πρόεδρός του Βασίλης Γαϊτανάρος και την Ένωση ο πρόεδρος Βασίλης Κοζομπόλης και ο αντιπρόεδρος Κανέλλος Κυριακού.

Ο κ. Γαϊτανάρος είπε στο «Θ» πως κατά τη συζήτηση του θέματος υποστήριξε ότι τα εδάφη της ήδη υπάρχουσας περιοχής ως ΠΟΠ Καλαμάτα και αυτής που ζητείται να μπει στη ζώνη ΠΟΠ δεν είναι ίδια.
Επίσης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι στη ζώνη που ζητείται να μπει στο ΠΟΠ είναι αρδευόμενες οι ελιές σε μεγάλο τμήμα, ενώ στη Μάνη που είναι το κυριότερο μέρος της ........

υπάρχουσας ζώνης ΠΟΠ δεν είναι αρδευόμενες.
Έκανε λόγο ακόμη και για κλιματικές διαφορές ανάμεσα στις δύο περιοχές. Σύμφωνα με τον κ. Γαϊτανάρο, η επέκταση της ζώνης ΠΟΠ θα είναι επιζήμια για όλους –όχι μόνο για όσους είναι ήδη στο ΠΟΠ- από οικονομικής πλευράς, καθώς δε θα υπάρχει ανταγωνισμός στην τιμή. Επίσης, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Δολών είπε ότι συμφωνούν εγγράφως με το αίτημά του οι Συνεταιρισμοί της τωρινής ζώνης ΠΟΠ, εκτός αυτού της Μαντίνειας.

Πιο αυστηροί όροι
για την ποιότητα
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας Βασίλης Κοζομπόλης ανέφερε στο «Θ» ότι ο ίδιος και ο αντιπρόεδρος (και γεωπόνος) Κανέλλος Κυριακού αντέκρουσαν αναλυτικά τα επιχειρήματα του ενισταμένου. Ιδιαίτερα στάθηκε στο γεγονός πως με την αίτηση επέκτασης της ζώνης ΠΟΠ Καλαμάτα σε όλο το Νομό Μεσσηνίας, τίθεται με έμφαση το θέμα της ποιότητας με πιο αυστηρούς όρους (π.χ. οξύτητα μέχρι 5 δέκατα). Ο κ. Κοζομπόλης είπε χαρακτηριστικά: «Η ποιότητα έχει να κάνει κυρίως με τη γενικότερη διαχείριση της ελιάς και του ελαιοκάρπου. Η διασφάλιση της ποιότητας είναι και ο λόγος που ζητάμε στην αίτηση τροποποίησης πιο αυστηρούς όρους». Η εκτίμηση του προέδρου της ΕΑΣ Μεσσηνίας είναι πως θα απορριφθεί η ένσταση.

Ομοιομορφία
Ενώπιον της τριμελούς επιτροπής του υπουργείου, αποτελούμενης από ένα γεωπόνο και δύο νομικούς, μίλησε και ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας Κανέλλος Κυριακού. Ο ίδιος επεσήμανε στο «Θ» πως η επιτροπή ανέφερε ότι έχει στα χέρια της εισηγήσεις από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας και Τριφυλίας, οι οποίες αναφέρουν ότι οι συνθήκες που αφορούν στην καλλιέργεια της ελιάς είναι καθ’ όλα ίδιες και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου καθ’ όλα ίδια. Το γεγονός αυτό έχει βαρύνουσα σημασία. Ο κ. Κυριακού, που είναι και διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας, τόνισε πως είναι ίδιος ο τρόπος συγκομιδής, επεξεργασίας, ελαιοποίησης, αλλά και καλλιέργειας, όπως και η αντιμετώπιση των εχθρών, η ίδια ποικιλία, ενώ είναι ίδιες οι κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες. Ανέφερε ακόμη πως σε μιαν επαρχία υπάρχουν και πεδινά και ορεινά, όπως στην επαρχία Καλαμάτας κι εκείνο που έχει σημασία είναι η εναλλαγή να είναι του ίδιου επιπέδου κι αυτό ισχύει. Όσον αφορά στην άρδευση, ανέφερε πως ποτιστικά ελαιοπερίβολα υπάρχουν στα πεδινά της περιοχής επέκτασης. Αυτό δε δημιουργεί κάποια αλλοίωση στην ποιότητα, ενώ δεν αναφέρεται πουθενά ότι το ΠΟΠ λάδι πρέπει να είναι από ξερική καλλιέργεια.

Πηγή: Θάρρος

ΠΡΟΣΟΧΗ: Υπάρχουν και μικροί λαγοκέφαλοι τα μάτιας σας 14

Τα μάτια τους... 14 θα πρέπει να έχουν οι ψαράδες ακόμα και όταν βγάζουν μικρά ψάρια από τα δίχτυα τους, καθώς ανάμεσά τους μπορεί να “κρύβονται“ μικροί λαγοκέφαλοι.
Γι’ αυτό το Τμήμα Αλιείας της Νομαρχίας Μεσσηνίας εφιστά την προσοχή των ψαράδων για το λαγοκέφαλο που αλιεύτηκε την Τρίτη για πρώτη φορά στα νερά του νομού μας, στην περιοχή της Φοινικούντας.
Συγκεκριμένα, οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς του νομού πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στη διαλογή των ψαριών και όσα δεν αναγνωρίζουν, να μην τα προωθούν για κατανάλωση.
Επισημαίνεται δε πως “αν και το ψάρι που αλιεύτηκε στη Μεσσηνία είναι αρκετά μεγάλου μεγέθους (48 εκ., 1.2 kgr) είναι πολύ φυσιολογικό να υπάρχουν και νεότερα, μικρότερου μεγέθους.
Γι’ αυτό θα πρέπει να ελέγχεται με προσοχή από τους αλιείς μήπως ανάμεσα σε .....

ψιλό ψάρι, όπως σαρδέλα, γαύρος, γόπα, μαρίδα, κλπ. υπάρχουν άτομα του είδους Λαγοκέφαλος.

Η ίδια προσοχή θα πρέπει να επιδεικνύεται και από τους ιχθυοπώλες, αλλά και από το καταναλωτικό κοινό“.
Να σημειωθεί πως το ψάρι Λαγοκέφαλος (Lagocepghalus sceleratus), της οικογένειας Tetraodontidae, περιέχει στο δέρμα και τα σπλάχνα μια τοξίνη, την τετραδοτοξίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο από μυϊκή παράλυση, αναπνευστικές διαταραχές και ανεπάρκεια του κυκλοφορικού.
Τα χαρακτηριστικά του ψαριού είναι τα εξής:

Σχήμα ροπαλοειδές, μεγάλο κεφάλι, λεπτή και διχαλωτή ουρά, μεγάλα μάτια ανοιχτού χρώματος με μαύρη κόρη, που μπροστά τους υπάρχει κηλίδα χρώματος ασημί, 4 δόντια σαν ράμφος, δύο στην πάνω και δύο στην κάτω σιαγόνα (λαγός), σώμα χρώματος πράσινο – λαδί – καφέ στο πάνω μέρος με πολλές καφέ σκούρες ή μαύρες κηλίδες και καθόλου λέπια, ασημένια ταινία στα πλευρά, ασπριδερή και λεία κοιλιά, χωρίς αγκάθια και εξογκώματα, που μπορεί να φουσκώνει σαν μπαλόνι.
Ζει σε ρηχά νερά (15 -50 μ.), σε βραχώδεις βυθούς, κάθετα παράκτια βράχια και υφάλους.

ΜΗΝΥΜΑ ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από οικονομική δυσχέρεια και απογοήτευση, ιδιαίτερα από την πλευρά των πολιτών. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας και εγώ ο ίδιος ως Νομάρχης, στεκόμαστε δίπλα στον Έλληνα καταναλωτή και τον στηρίζουμε με κάθε μέσο σε αυτή την περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, όπου το εκτεταμένο κύμα ακρίβειας που εξανεμίζει το εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών, ωθεί τον καταναλωτή να νοιώθει αδύναμος ως μονάδα να διαφυλάξει τα θεσπισμένα δικαιώματά του.

Χρέος μας ως Νομαρχία Μεσσηνίας είναι η αφύπνιση και ενημέρωση του πολίτη, με σκοπό την καλλιέργεια μιας νέας κουλτούρας καταναλωτή. Γνωρίζουμε καλά ότι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας δεν είναι μόνο ζήτημα ενημέρωσης αλλά και θέμα κουλτούρας. Χρειαζόμαστε δράση και αφύπνιση, ιδιαίτερα όσων αφορά στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Η ασφάλεια προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και η προστασία των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών, σε συνδυασμό με την έγκυρη πληροφόρησή τους, αποτελούν βασικές επιδιώξεις της Νομαρχίας μας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως ευκαιρία γόνιμου .........

διαλόγου με σκοπό τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των Ελλήνων καταναλωτών. Ο συμβολισμός του εορτασμού της Παγκόσμιας ετούτης ημέρας, ας γίνει εφαλτήριο για την ενημέρωση και συμμετοχή όλων μας στην υπεράσπιση των συνολικών δικαιωμάτων μας ως καταναλωτές.

Δημήτρης Δράκος
Νομάρχης Μεσσηνίας


Οι διαιτητές σε Β' Τοπική κατηγορία

Β’ ΤΟΠΙΚΗ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ – 21η αγωνιστική

Σάββατο 14/03/2009 Ώρα 16.00


Γήπεδο Μικρομάνης:
Αστέρας Μικρομάνης – Ατρόμητος Πλατύ (Αλεξέας, Τσοπανάκης, Δεγγεστίνος)

Γήπεδο Άριος:
Πάμισος Άριος – Παπαφλέσσας Άμφεια (Μπλάνας, Βρυώνης, Γιαννέτσος)

Γήπεδο Βαλύρας:
Αστέρας Βαλύρας – Πανευαϊκός (Κυριακόπουλος, Σακκάς, Φραγκούλη)

Γήπεδο Μάνεσι:
Μάνεσι – Ηρακλής Κυπαρισσίας (Ασημακόπουλος, Μπάρδης, Κασκάνης)

Γήπεδο Φιλιατρών (χόρτο):
Νίκη Πλάτης – ΠΑΟΚ Καλαμάτας (Γεωργακίλας, Λαμπίρης, Σιψάς)



Κυριακή 15/03/2009 Ώρα 11.00

Γήπεδο Διαβολιτσίου:
Ολυμπιακός Διαβολιτσίου – ΑΟ Διαβολιτσίου (Κυριακόπουλος, Καστανάς, Τσοπανάκης)

Γήπεδο Άριος:
Αμφιθέα – Ανδρούσα (Κορομηλάς, Μπαρδής, Δεγγεστίνος)



Κλήρωση διαιτητών απο την ΕΠΟ

Κληρώθηκαν οι διαιτητές που θα διευθύνουν τα παιχνίδια της Κυριακής 15 Μαρτίου 2009.

Στον αγώνα της Εράνης με τον Τέλλο Άγρα έχουν κληρωθεί οι εξής:

ΟΜΑΔΕΣ

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ- ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ

ΗΜ.-ΩΡΑ-ΓΗΠ.

15.3.09 / 16.00 / ΔΗΜ. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Χανδόλιας Α.

ΣΔΠ

Λακωνίας

ΒΟΗΘΟΣ

Ξανθάκος Β.

ΣΔΠ

Λακωνίας

ΒΟΗΘΟΣ

Πλουμπίδης Π.

ΣΔΠ

Λακωνίας

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Ανδριόπουλος Π.

ΣΔΠ

Αχαίας





Ο ελληνικός Κώδικας Οδικής κυκλοφορίας

Ένα πολύ ωραίο χιουμοριστικό θέμα βρήκαμε στο blog του Φοιτητή.
Διακωμωδεί τον Ελληνικό τρόπο οδήγησης.
Γελάσαμε και σας το παραθέτουμε. ..........


1. Τα φλας προδίδουν την επόμενη κίνηση σου. Ο γνήσιος Έλληνας οδηγός δεν τα χρησιμοποιεί ποτέ.
2. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κρατάτε απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα διότι στο κενό που αφήσατε μπορεί να «χωθεί» κάποιο άλλο όχημα φέρνοντας σας σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.
3. Όσο πιο γρήγορα διασχίσετε ένα κόκκινο φανάρι, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να συγκρουσθείτε με άλλο όχημα.
4. Ποτέ μα ποτέ μην ακινητοποιήσετε το όχημα σας σε πινακίδα "STOP". Τα οχήματα που σας ακολουθούν δεν θα περιμένουν αυτή την αντίδραση σας, με αποτέλεσμα να καρφωθούν» πάνω σας.
5. Ποτέ μην κλείσετε το δρόμο σε ένα σαραβαλάκι. Ο οδηγός του δεν έχει τίποτα να χάσει.
6. Το φρενάρισμα πρέπει να γίνετε όσο πιο αργά μπορείτε για να σιγουρέψετε την καλή λειτουργία του ABS, το οποίο με τη σειρά του θα σας ανταμείψει με ένα χαλαρωτικό μασάζ του ποδιού σας. Για τους μη κάτοχους ABS είναι μια ευκαιρία να τεντώσουν τα πόδια τους.
7. Ποτέ μην προσπερνάτε από αριστερά όταν μπορείτε να το κάνετε από δεξιά. Είναι μια ευκαιρία να γελάσετε καθώς ο οδηγός του οχήματος που μόλις προσπεράσατε τρομάζει.
8. Τα όρια ταχύτητας είναι αυθαίρετοι αριθμοί που δίνονται μόνο ως πρόταση και δεν είναι προφανώς εκτελέσιμα στην Ελλάδα.
9. Βρίσκεστε στην αριστερή λωρίδα με τρελό μποτιλιάρισμα και δεν υπάρχει χώρος να κινηθείτε ούτε εκατοστό. Ο οδηγός του οχήματος που βρίσκετε ακριβώς από πίσω σας, ο οποίος κορνάρει και αναβοσβήνει τα φώτα, είναι πεπεισμένος πως μπορεί να τα πάει καλύτερα από εσάς, αν ήταν στην θέση σας.
10. Ο γνήσιος Έλληνας οδηγός, ελαττώνει πάντα ταχύτητα για να περιεργαστεί οτιδήποτε του κινήσει το ενδιαφέρον. Αυτό μπορεί να είναι από βιτρίνα μέχρι και γκόμενα (εντός πόλεως) και από ατύχημα μέχρι και αλλαγή λάστιχου (εκτός πόλεως).
11. Μάθετε να αλλάζετε λωρίδες με γρήγορους χειρισμούς. Χάρις στον υπουργό συγκοινωνιών, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη πίστα με τρύπες-κλειδιά οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε καίρια σημεία για να ελέγξουν τα αντανακλαστικά σας.
12. Είναι παράδοση στην Ελλάδα να κορνάρεις μόλις ανάψει το πράσινο φανάρι ακόμα και αν είστε πρώτος σ' αυτό.
13. Ποτέ μην κάνεις χώρο σε αντίθετα διερχόμενο όχημα όταν κινείσαι αντίθετα σε μονόδρομο. Ο οδηγός του θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον παράλληλο μονόδρομο, άρα για να κινείτε στον ίδιο δρόμο με εσάς μάλλον το κάνει επίτηδες.
14. Θυμηθείτε ότι ο σκοπός κάθε Έλληνα οδηγού είναι να φτάσει πρώτος και θα κάνει ότι χρειαστεί γι' αυτό.
15. Πάντα θα υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για τον οποίο εσείς θα βιάζεστε. Αντιθέτως όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί των οχημάτων που θα συναντήσετε στον δρόμο σας δεν έχουν ιδέα γιατί πήραν τους δρόμους σήμερα.
16. Οι Ελληνίδες γυναίκες οδηγοί, μπορούν να πλένουν, μαγειρεύουν, πλέκουν, να κάνουν sex, να μιλούν στο τηλέφωνο αλλά δεν μπορούν να οδηγήσουν.
17. Το προστατευτικό κράνος φοριέται στον αγκώνα για ανεξακρίβωτους ακόμα λόγους. Σας συμβουλεύουμε να ακολουθήσετε και εσείς τη μόδα.
18. Οι προστατευτικές ζώνες είναι επικίνδυνες. Έρευνες στην Ελλάδα έδειξαν ότι χιλιάδες crash test κάνουν λάθος. Άμα είναι γραπτό σου, θα πας κι ας φοράς ζώνη...
19. Ανεξαρτήτως άσματος, το στερεοφωνικό του οχήματος σας πρέπει να παίζει στο φουλ. Με αυτό τον τρόπο διασκεδάζετε τους πεζούς που περιμένουν υπομονετικά πότε θα τους δώσει κάποιος προτεραιότητα να διασχίσουν την διάβαση.
20. Οι πεζοί είναι οι κυριότεροι εχθροί των οδηγών, διότι καταλαμβάνουν χώρο στα πεζοδρόμια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σταθμεύσουν αυτοκίνητα και διασχίζουν τους δρόμους αναγκάζοντας τα διερχόμενα οχήματα να ελαττώσουνε ταχύτητα.


-

Το νέο video Clip του This is Our Night (Eurovision 2009)

Σας παρουσιάζουμε το video Clip του Σάκη Ρουβά με το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2009 στην Μόσχα. Πρόκειται για το "This is our Night".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO CLIP.





Κατατέθηκε το Νομοσχέδιο για τις εισπρακτικές εταιρίες

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο «Εταιρείες Ενημέρωσης Οφειλετών για Ληξιπρόθεσμες Απαιτήσεις».
Σκοπός του νομοσχεδίου είναι να δημιουργήσει ένα σαφές και αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για τις μέχρι τώρα επονομαζόμενες «εισπρακτικές» εταιρείες, έτσι ώστε να αποφευχθούν εφεξής φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς από πλευράς τους, που όχι μόνο προσέβαλαν τις βασικές αρχές του νόμου, αλλά και την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα των οφειλετών.

Τα κυριότερα σημεία του σχεδίου νόμου είναι τα εξής:.........


Οι λεγόμενες «εισπρακτικές» εταιρείες δεν έχουν πλέον δικαίωμα να εισπράττουν.
Αντιθέτως, η μόνη τους λειτουργία αφορά αποκλειστικά στην ενημέρωση των οφειλετών για την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, αλλά και στην ενημέρωση και διαπραγμάτευση του χρόνου και του τρόπου αποπληρωμής της οφειλής αυτής.
Για το λόγο αυτό, πλέον ονομάζονται Εταιρείες Ενημέρωσης.
Απαγορεύονται ρητά πρακτικές που παραβιάζουν την αξιοπρέπεια, την προσωπικότητα και την ιδιωτική ζωή του οφειλέτη. Θεσμοθετείται, λοιπόν, μια «μαύρη λίστα» αθέμιτων και παραπλανητικών πρακτικών. Για παράδειγμα, απαγορεύεται οι υπάλληλοι των Εταιριών:
Να ασκούν σωματική βία, ψυχολογική πίεση,
Να χρησιμοποιούν προσβλητικές εκφράσεις ή να δυσφημούν τους οφειλέτες
Να επισκέπτονται τους οφειλέτες στα σπίτια τους ή στο χώρο εργασίας τους
Να παριστάνουν τους δικηγόρους, τους δικαστικούς επιμελητές, τους υπαλλήλους των δανειστών
Να τηλεφωνούν στους οφειλέτες καθημερινά ή στο χώρο εργασίας τους
Να οχλούν τους οφειλέτες για οφειλές που προκύπτουν βάσει όρων συμβολαίων που θεωρούνται καταχρηστικοί, ή βάσει απαιτήσεων που έχουν διαγραφεί.


Ορίζονται ειδικές υποχρεώσεις των Εταιρειών αυτών, όσον αφορά τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους, για να εξασφαλισθεί ότι οι Εταιρείες που θα λειτουργούν πλέον στην αγορά θα είναι αξιόπιστες και θα παρέχουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, τόσο προς τους δανειστές όσο και προς τους οφειλέτες.
Έτσι, για να μπορεί μία εταιρεία να λειτουργεί ως Εταιρεία Ενημέρωσης θα πρέπει να διαθέτει:
Επαρκή διοικητική και τεχνολογική υποδομή
Ολοκληρωμένο τηλεφωνικό κέντρο και δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών
Υπαλληλικό προσωπικό με επαρκές μορφωτικό επίπεδο, οι οποίοι θα επιμορφώνονται από τον εργοδότη τους για θέματα προστασίας καταναλωτή σε τακτά χρονικά διαστήματα
Ελάχιστα ίδια κεφάλαια: 500.000 €.

Υποχρεούνται οι Εταιρείες να ενημερώνουν πλήρως τους οφειλέτες όταν επικοινωνούν μαζί τους, δίνοντάς τους τα στοιχεία της Εταιρείας και του υπαλλήλου που καλεί.
Με αυτό τον τρόπο, εξασφαλίζεται η διαφάνεια απέναντι στον οφειλέτη, ο οποίος μέχρι σήμερα πολλές φορές δεν γνωρίζει ποιος τον καλεί και για ποια οφειλή τον οχλούν.
Διασφαλίζεται το απόρρητο των οφειλετών, αφού οι Εταιρείες λαμβάνουν μόνο τα αναγκαία για την επικοινωνία στοιχεία των οφειλετών.
Επιπλέον, απαγορεύεται η πρόσβαση των Εταιρειών σε αρχεία οικονομικής συμπεριφοράς των οφειλετών, όπως π.χ. τα αρχεία της «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ», αλλά και η μεταβίβαση των απαιτήσεων των τραπεζών ή των εταιριών σε τρίτους, ώστε να μη διοχετεύονται ουσιώδη στοιχεία οικονομικής συμπεριφοράς του τελευταίου σε τρίτα άσχετα πρόσωπα.
Επίσης, μαγνητοφωνούνται από δω και πέρα συνομιλίες μεταξύ Εταιρειών και οφειλετών, για την προστασία του οφειλέτη, πάντα σε τήρηση της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Οριοθετούνται οι συμβατικές σχέσεις μεταξύ δανειστών και Εταιρειών, για να υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας και των δύο.
Δημιουργείται Μητρώο εγγραφής των Εταιρειών στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, στο οποίο θα πρέπει να εγγράφονται οι Εταιρίες για να μπορέσουν να λειτουργήσουν.
Έτσι θα υπάρχει έλεγχος ως προς το ποιες Εταιρίες είναι νόμιμες και ποιες παράνομες, καταγραφή των παραβατικών τους δραστηριοτήτων και άρα καλύτερη εποπτεία της αγοράς.
Ορίζονται αυστηρές κυρώσεις για τις Εταιρίες που παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου.
Έτσι, σε περίπτωση παράβασης, μία Εταιρεία μπορεί να είναι αντιμέτωπη με την επιβολή προστίμου από 5.000 € ως 500.000 €, με δυνατότητα διπλασιασμού του σε περίπτωση υποτροπής.
Επίσης, με απόφαση του Υπουργού, είναι δυνατή η προσωρινή διαγραφή της από το Μητρώο ή και η οριστική διακοπή της λειτουργίας της Εταιρίας.

Πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου είχε ολοκληρωθεί δημόσια διαβούλευση, στην οποία συμμετείχαν τόσο διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και νομικοί του χώρου, όσο και εκπρόσωποι του κλάδου, αλλά και φορείς όπως η Τράπεζα της Ελλάδος, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, καταναλωτικές οργανώσεις, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κ.λπ. Επίσης, ζητήθηκε και σχετική γνωμοδότηση από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.

Πηγή: Δημότης Blog

Οριστικά τέλος στην απόπειρα φίμωσης των blogs με την σφραγίδα της Ε.Ε

Η εφημερίδα "Ποντίκι" δημοσιεύει σήμερα την έκθεση που θα εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στις 19 Μαρτίου, με την συμμετοχή και του προέδρου της Ευρωπαϊκής προστασίας αρχής προσωπικών δεδομένων, όπου μπαίνει ΦΡΑΓΜΟΣ στην απόπειρα φίμωσης των blogger και ελέγχου του ίντερνετ.
Την έκθεση, μάλιστα, την κάνει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ.Λαμπριανίδης και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ όλες οι χώρες της Ε.Ε να την ακολουθήσουν.
Πρέπει να θωρακίζουν την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης και .........

να κυνηγούν το έγκλημα μέσα από το διαδίκτυο. Αυτά.

Άντε γεια Μάκη Κουρή!

Πηγή: troktiko

ΣΧΟΛΙΟ του Φιλιατρά News
Μάκη ρούφα τώρα το αβγό σου. Αρκετά πια με τα χοιροστάσια των Κουρήδων.


279 νέα σημεία δωρεάν ασύρματης πρόσβασης

Η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, βασιζόμενη στην επιτυχία της πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη σημείων δωρεάν ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Σύνταγμα, το Θησείο, την Πλατεία Κοτζιά και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στην Αθήνα, καθώς και στην πολύ μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, χρηματοδοτεί τη δημιουργία 279 νέων σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης [WiFi hotspots] σε Δήμους, Νομαρχίες, Περιφέρειες, ΤΕΔΚ και άλλους φορείς από ολόκληρη τη χώρα.

Τα πρώτα τέσσερα σημεία που λειτουργούν σε κεντρικά σημεία της Αθήνας [Σύνταγμα από 1η Ιουνίου 2006, Θησείο και Πλατεία Κοτζιά από 1η Σεπτεμβρίου 2007] έχουν προσελκύσει μέχρι σήμερα περισσότερους από 40.000 χρήστες, οι οποίοι πραγματοποίησαν συνολικά 167.630 συνδέσεις στο γρήγορο Internet.
Μέσω της ανάπτυξης των νέων σημείων WiFi, η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού .........

Σχεδιασμού προωθεί περαιτέρω το Σχέδιο για την Ανάπτυξη της Ευρυζωνικότητας που προβλέπει την κάλυψη ανοικτών δημόσιων κεντρικών σημείων σε δήμους όλης της χώρας, με ασύρματα δίκτυα δωρεάν ευρυζωνικής πρόσβασης.

Η χρηματοδότηση των ασύρματων δικτύων γίνεται στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής, μέσω του Προγράμματος "Κοινωνία της Πληροφορίας" αξιοποιώντας εθνικούς πόρους και πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Η σχετική ευκολία υλοποίησης των παραπάνω έργων επιτρέπει την έγκαιρη ολοκλήρωσή τους εντός του 2009.
Η υλοποίηση των ασύρματων δικτύων πραγματοποιείται από τους κατά τόπους φορείς, κατόπιν προτάσεων που υπέβαλλαν. Οι ΟΤΑ, ΤΕΔΚ κλπ. έχουν την ευθύνη ολοκλήρωσης των WiFi hotspots έως το Φθινόπωρο του 2009, και κατόπιν αναλαμβάνουν τη συντήρησή τους.

Πηγή: Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών


ΟΤΑ και φορείς που συμμετέχουν στην ανάπτυξη σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης


• ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛΛΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΑΜΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΙΛΚΙΣ
• ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ
• ΔΗΜΟΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΕΣΒΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΕΣΠΕΡΙΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΚΩ
• ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΔΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ
• ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΑΣΣΟΥ ΛΕΧΑΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ
• ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΕΛΥΜΝΙΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ
• ΝΑ ΡΟΔΟΠΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΨΥΧΙΚΟΥ
• ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (ΟΠΕ)ΑΕ
• ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΙΝΗΣ
• ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΚΑΝΤΑΝΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΜΟΙΡΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΓΕΡΑΚΑ
• ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ /Ε.Ι.Ε.
• ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
• ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΑΙΣΩΝΙΑΣ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΘΗΝΩΝ/ΠΕΙΡΑΙΩΣ
• ΔΗΜΟΣ ΙΗΤΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΜΕΔΕΩΝΟΣ
• ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΤΟΥΣΑΣ
• ΤΕΔΚ ΚΑΒΑΛΑΣ
• ΤΕΔΚ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
• ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ -ΓΓ
• ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ
• ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
• ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ-ΕΚ ΑΘΗΝΑ
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΒΟΥΛΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
• ΒΟΥΛΗ ΕΛΛΗΝΩΝ
• ΤΕΔΚ Ν. ΑΡΤΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΕΜΜΑΝΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ
• ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
• ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΠΟΜΑΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
• ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
• ΙΔΡΥΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
• ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΙΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΦΑΙΑΚΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΥΠΑΤΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΔΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΣΟΥΡΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ
• ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ & ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ
• ΔΗΜΟΤΙΚΟΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΥΚΟΝΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΕΙΡΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΔΡΑΜΑΣ
• ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
• ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΠΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΙΤΣΙΟΥ
• ΤΕΔΚ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
• ΔΗΜΟ ΚΗΡΕΩΣ
• ΔΗΜΟΣ ΑΛΥΖΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΕΟΣ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΘΙΝΑΛΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΡΟΥ -ΚΥΛΛΗΝΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΣΦΑΚΙΩΝ
• ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΙΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΜΕΝΗΪΔΟΣ
• ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΓΕΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
• ΝΟΜΑΡΧΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΤΩΛΟΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΑΜΟΡΓΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΑΣ-ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΛΑΣ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ
• ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΦΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
• ΤΕΔΚ Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
• ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
• ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΕΣΙΝΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΕΧΙΝΑΙΩΝ
• ΤΕΔΚ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ
• ΔΗΜΟ ΘΕΡΙΣΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΠΕΥΚΗΣ
• ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
• ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΔΡΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΑΤΣΙΚΗΣ -ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΚΟΥΤΑΛΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΖΑΓΟΡΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΤΙΘΟΡΕΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΚΥΡΡΟΥ
• ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ
• ΤΕΔΚ Ν.ΛΑΣΙΘΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΞΥΝΙΑΔΟΣ
• ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
• ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ &ΑΛΜΥΡΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΡΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΦΟΛΟΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΡΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΛΑΣΙΩΝΟΣ
• ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΑΥΛΩΝΑ
• ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
• ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
• ΔΗΜΟΣ ΜΟΒΡΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ
• ΔΗΜΟΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
• ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΑΣ
• ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ

Η Microsoft βάζει τέλος στο «σκουλήκι» του Facebook, το Koobface

Δωρεάν πρόγραμμα καθαρισμού malware στοχεύει στο worm που εξαπλώνεται στο Facebook, MySpace και άλλα δημοφιλή sites κοινωνικής δικτύωσης.

Η Microsoft Corp. κάνει προσπάθειες να εξουδετερώσει το Koobface worm, το οποίο έχει εξαπλωθεί ιδιαίτερα επιθετικά σε δημοφιλή sites κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το MySpace, δήλωσε χτες η εταιρεία.

Ο ερευνητής Scott Molenkκamp, ανάρτησε post στο Malware Protection Center Blog της εταιρείας, ανακοινώνοντας ότι οι προδιαγραφές και ο προσδιορισμός του Koobface έχουν προστεθεί στο Malicious Software Removal Tool (MSRT), το δωρεάν utility ενάντια στα malware, το οποίο η Microsoft παραδίδει στους χρήστες κάθε μήνα στο «Patch της Τρίτης».

Το Koobface, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε τον Μάιο του 2008, χτύπησε για μια .........

ακόμη φορά το Facebook, την προηγούμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον ερευνητή Jamz Yaneza, της Trend Micro, η νέα εκδοχή του Koobface.ac προσπαθεί με ένα τέχνασμα να παρασύρει τους χρήστες ώστε να κατεβάσουν μια ψεύτικη αναβάθμιση για το Flash της Adobe Systems Inc.. Αφού εγκατασταθεί η αναβάθμιση, το «σκουλήκι» εξαπλώνεται καταλαμβάνοντας τα cookies του browser 10 διαφορετικών sites κοινωνικής δικτύωσης και μετά χρησιμοποιεί τα cookies ώστε να αποκτά πρόσβαση σε λογαριασμούς και να στέλνει ψεύτικά μηνύματα στους χρήστες.

Σύμφωνα με τον Molenkamp, το MSRT στοχεύει σε μια μεγάλη γκάμα παραγόντων που υπόκεινται στην κατηγορία του Koobface. Όπως δήλωσε, «Αυτή οι οικογένεια δεν είναι απλά ένα worm, αλλά μια συλλογή πολλαπλών παραγόντων, καθένας από τους οποίους μπορούν να κάνουν μια διαφορετική εργασία. Αυτές περιλαμβάνουν downloading, κλοπή κωδικών, ανάρτηση διαφόρων pop-ups και αποστολή μηνυμάτων σε επαφές πολλαπλών social network web sites».

Το MSRT μπορεί πλέον να βρει και να καταπολεμήσει τους παράγοντες του Koobface που έχουν ως κύριο στόχο τους χρήστες των Bebo.com, Facebook, Freindster, Fubar.com, hi5.com, LiveJournal, MySpace, myYearbook, Netlog και Tagged.

Η Microsoft είχε αρκετή επιτυχία με το MSRT όσον αφορά στον καθαρισμό των μολυσμένων PCs. Για παράδειγμα, τον περασμένο Νοέμβριο, η εταιρεία πανηγύριζε ότι το εργαλείο είχε καθαρίσει πάνω από 1 εκ. μηχανήματα με ψεύτικο anti-virus λογισμικό, το επονομαζόμενο «scareware», μέσα σε μόλις 9 ημέρες. Τον Ιούνιο του 2008, το MSRT εντόπισε περίπου 1.2 εκ. PCs που είχαν προσβληθεί με τους παράγοντες που υπέκλεπταν κωδικούς, ενώ τον Φεβρουάριο καθάρισε το Vundo Trojan horse από περίπου 1 εκ. μηχανήματα. Κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών στα τέλη του 2007, το MSRT κατέστρεψε το διαβόητο Storm Trojan horse από μισό εκατομμύριο υπολογιστές.

Μπορείτε να κατεβάσετε το MSRT από το site της Micorosft ή να το εγκαταστήσετε μέσω της υπηρεσίας της Microsoft, Windows Update.

«Γυρίσματα» στη Μεσσηνία

Με ορμητήριο τη Μεθώνη, είδαμε προχθές στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ την εκπομπή «Γυρίσματα» να παρουσιάζει τη Μεσσηνία. Το πρώτο αρνητικό σχόλιο ήταν για το οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας, ενώ υπήρξε εκτενέστερη αναφορά στο γεγονός ότι ο δρόμος Πύλου – Μεθώνης πρέπει να έχει – λόγω του πλάτους του – κατασκευαστεί από το στρατηγό Μαιζών και απλώς ασφαλτοστρώθηκε…

Το δεύτερο αρνητικό σχόλιο αφορούσε στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Κατά τα άλλα, εκφράστηκαν με πολύ θετικά λόγια για τη Μεθώνη, το ......

Πολυλίμνιο, το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων της Καλαμάτας, τους Γαργαλιάνους και τα Φιλιατρά.

Πηγή: Θάρρος