Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Η Κάλυψη των εφημεριών στο Κ. Υ. Γαργαλιάνων.

Απόφαση για την κάλυψη των εφημεριών στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων λόγω της αναρρωτικής άδειας που έχει ο γιατρός του Κ.Υ. κ. Κατσίβελας Παναγιώτης έλαβε το νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Σύμφωνα με την απόφαση οι εφημερίες του μηνός Ιανουαρίου 2012 θα καλυφθούν από τον Ιατρό κ. Αδαμάντιο Παπαηλιού.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια απόφαση οι εφημερίες ...........

που θα καλύψει ο Κ. Παπαηλιού αφορούν τις ημερομηνίες 12, 16, 19, 21, 26, 29 και 31 Ιανουαρίου 2012.

"Νέο Επιμελητήριο" Καταγγέλλει τον Δ. Αδαμόπουλο για υποκριτική συμπεριφορά

Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημ. Αδαμόπουλο, με αφορμή δηλώσεις του στο «Θάρρος» μετά την αποχώρηση που καταγράφηκε κατά τη διαδικασία της εκλογής των μελών της Διοικητικής Επιτροπής, εξαπέλυσε με χθεσινή του ανακοίνωση ο συνδυασμός «Νέο Επιμελητήριο».
Στην ανακοίνωση, όπου καταγγέλλεται ο κ. Αδαμόπουλος για υποκριτική συμπεριφορά, αναφέρονται τα εξής: «Όταν οι καθαρές θέσεις και η εμμονή στη διαφάνεια και τη συμμετοχικότητα χαρακτηρίζονται ως “απειρία διοίκησης συλλογικών οργάνων”, αντιλαμβάνεται κανείς πώς εννοεί ο “έμπειρος” νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου αυτές τις αξίες.

Η άρνησή μας, κύριε Αδαμόπουλε, να ..............

νομιμοποιήσουμε με την απουσία μας τις προσυμφωνημένες εν κρυπτώ διαδικασίες σας με τον κύριο Καραμπάτο για το σχηματισμό οριακής πλειοψηφίας στη διοίκηση του Επιμελητηρίου, αποτελεί για το συνδυασμό “Νέο Επιμελητήριο” και τους εκλεγμένους συμβούλους του στάση ζωής και συνέπεια στις αρχές της διαφάνειας, της συμμετοχής και της ουσιαστικής συναίνεσης, τις οποίες προεκλογικά διακηρύξαμε και επιβράβευσαν με την ψήφο τους τα μέλη του Επιμελητηρίου.
Ομολογείτε με τις δηλώσεις σας στο “Θάρρος” την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, αυτό για το οποίο σας καταγγείλαμε. Ότι, δηλαδή, συζητούσατε μόνο με τον κύριο Καραμπάτο, τον οποίο κατηγορούσατε για καθεστωτική αντίληψη και νοοτροπία μέχρι την ημέρα των εκλογών, για τη συγκρότηση, όπως αναφέρατε, “αντιπροσωπευτικού προεδρείου, όπου θα συμμετείχαν εκπρόσωποι και των τριών συνδυασμών”, ενώ αγνοήσατε το “Νέο Επιμελητήριο”.

Όμως, “έμπειρε” κύριε Αδαμόπουλε, την καθαρή δημόσια πρόταση του “Νέου Επιμελητηρίου” για τη συγκρότηση ενός πραγματικά αντιπροσωπευτικού προεδρείου στο Επιμελητήριο, σύμφωνα με την εντολή των μελών του στις εκλογές, την πετάξατε στον κάλαθο των αχρήστων και προχωρήσατε με τον κύριο Καραμπάτο σε “συνεταιρισμό εξουσίας” για την κατάληψη των διοικητικών αξιωμάτων, αγνοώντας τον πρώτο σε έδρες συνδυασμό. Αυτό αν δεν αποτελεί ιδιοτέλεια και αδιαφάνεια, τότε οι λέξεις έχουν χάσει για σας τη σημασία τους.

Είναι προφανής η αμηχανία σας, όπως και του κυρίου Καραμπάτου, από τις εξελίξεις στο Επιμελητήριο. Εσείς και ο “συνεταίρος” σας επιλέξατε την παρασκηνιακή συμφωνία που παραπέμπει σε συναλλαγή, με στόχο να αθροίσετε τις μειοψηφικές σας δυνάμεις και να καταλάβετε τα αξιώματα, τα οποία τα μέλη του Επιμελητηρίου με τη συμμετοχή και την ψήφο τους σας στέρησαν.

Τώρα αναζητείτε δεκανίκια για να στηρίξουν την ετερόκλητη συμμαχία σας, η οποία στερείται νομιμοποίησης, κοινού προγράμματος και θέσεων για τα προβλήματα, τα αιτήματα και τις προτεραιότητες του επιχειρηματικού κόσμου της Μεσσηνίας.
Σ’ αυτόν τον αδιαφανή και χωρίς αρχές “συνεταιρισμό” για την κατάληψη της καρέκλας, το “Νέο Επιμελητήριο” αρνείται να συμπράξει και να συμμετάσχει. Με συνέπεια και αδιάκοπη προσπάθεια θα προσπαθήσει, με τις προτάσεις των εκλεγμένων μελών του, την κριτική και τον έλεγχο των αποφάσεών σας, να διαφυλάξει το κύρος του θεσμού, με στόχο να προασπίσουμε τα συμφέροντα του επιχειρηματικού κόσμου και των όλων επαγγελματιών που βιώνουν τις συνέπειες της κρίσης.

Αν όλα αυτά συνιστούν “απειρία”, είμαστε υπερήφανοι που δεν αποκτήσαμε τη δική σας “εμπειρία” για να ικανοποιήσουμε ιδιοτελείς σκοπούς. Άξιος, λοιπόν, ο μισθός σας, κύριε πρόεδρε, αφού καταφέρατε να υποκλέψετε έστω και τις οριακές ψήφους μελών του Επιμελητηρίου, καταγγέλλοντας την απελθούσα διοίκηση, για να “συνεταιριστείτε” μαζί της την επομένη των εκλογών, καταλαμβάνοντας την καρέκλα του προέδρου και παραδίδοντας εκ νέου τη διοίκηση στο “καθεστώς Καραμπάτου”, το οποίο επιθυμούσατε υποτίθεται να ανατρέψετε!
Τα μέλη του Επιμελητηρίου και κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το δημόσιο βίο και την πολιτεία σας, αλλά και τη συνεχιζόμενη υποκριτική σας συμπεριφορά».

Θάρρος

Γαργαλιάνοι: Αναλαμβάνουν δράση κατά της εγκληματικότητας οι πολίτες

Με πρωτοβουλία ενεργών πολιτών, αναλαμβάνουν δράση κατά της εγκληματικότητας οι κάτοικοι των Γαργαλιάνων, αφού εδώ και καιρό στην περιοχή τους τα κρούσματα διαρρήξεων, κλοπών και ληστειών είναι σχεδόν καθημερινά.

Προχθές το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ...........

λαϊκή συνέλευση στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης, με τη συμμετοχή αρκετών κατοίκων, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τους τρόπους αντιμετώπισης της έξαρσης της εγκληματικότητας που παρουσιάζεται στους Γαργαλιάνους και την ουσιαστική συμβολή - συνδρομή των ίδιων των πολιτών για να επέλθει ξανά στην περιοχή η κοινωνική γαλήνη και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας μεταξύ των κατοίκων.

Μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα εγκληματικότητας, οι πολίτες είναι φοβισμένοι και ανήσυχοι, ενώ δεν αισθάνονται ασφαλείς ούτε και μέσα στα σπίτια τους, τα οποία νυχθημερόν έχουν κλειδαμπαρωμένα.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης εκφράστηκε και εκδηλώθηκε με τον πλέον μελανό τρόπο η κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι των Γαργαλιάνων, ιδίως δε οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, ενώ σχεδόν όλοι οι παριστάμενοι είχαν να διηγηθούν κάποιο περιστατικό που έχει συμβεί είτε στους ίδιους είτε στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον.
Ιδιαίτερα έντονα τους προβληματίζει (και τους οργίζει) η μικρή αστυνομική δύναμη του Α.Τ. Γαργαλιάνων, που δεν επαρκεί για τη στοιχειώδη, έστω, αστυνόμευση της περιοχής, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αστυνομικών υπαλλήλων. Αυτό κάνει τους πολίτες, για έναν επιπλέον λόγο, να θέλουν να βοηθήσουν στη φύλαξη και προστασία της περιοχής τους.

Στη συζήτηση που έγινε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης κατατέθηκαν αρκετές γνώμες, οι οποίες συνοψίστηκαν σε τέσσερις προτάσεις:
1) Να ανατεθεί η φύλαξη και προστασία των Γαργαλιάνων σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης (security)
2) Να διεκδικηθεί με παρεμβάσεις στους αρμοδίους η ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό του Α.Τ. Γαργαλιάνων
3) Να οργανωθούν και συγκροτηθούν εθελοντικές ομάδες πολιτών και να ξεκινήσουν άμεσα περιπολίες τις βραδινές ώρες και
4) Να βρεθεί «φόρμουλα» για να γίνει άμεσα καταγραφή όλων των αλλοδαπών της περιοχής με δήλωση των στοιχείων τους και του τόπου διαμονής τους. Αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής, η οποία θα εξετάσει αυτές τις προτάσεις, καθώς και όποιες άλλες υπάρξουν, και προσεχώς θα γίνει και νέα συνέλευση, για να ενημερωθούν οι πολίτες και να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τις δράσεις που θα αναληφθούν.

Πάντως, όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», οι πολίτες φέρονται αποφασισμένοι να συγκροτήσουν εθελοντικές ομάδες περιφρούρησης, ώστε άμεσα να ξεκινήσουν περιπολίες, ενώ παράλληλα θα διεκδικήσουν την ενίσχυση του Α.Τ. Γαργαλιάνων με ανθρώπινο δυναμικό και θα προσπαθήσουν να προβούν σε καταγραφή των αλλοδαπών.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Συγκροτούν ομάδα εργασίας για την χωροθέτηση της λειτουργίας του «μπαλοποιητή»

Την δημιουργία ομάδας συγκρότησης για την χωροθέτηση και λειτουργία του μπαλοποιητή και εναπόθεσης των μπαλών για την προσωρινή διαχείριση των απορριμάτων δημιούργησε ο Δήμος Τριφυλίας.

Η ομάδα αποτελείται από τους:

1) Παναγιώτη Τσίγγανο, Αντιδήμαρχο, ως Συντονιστή
2) Αναστάσιο Πούλο, Αντιδήμαρχο
3) Ιωάννη Κατσούλα, Δημοτικό Σύμβουλο
4) Δημήτριο Μπασδάνη, Δημοτικό Σύμβουλο
5) Ιωάννη Κατσαργύρη, Δημοτικό Σύμβουλο
6) Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο
7) Παναγιώτη Σταματελόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο

- Στην ομάδα συμμετέχει και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής
Προστασίας Ιωάννης Υιλντίσης.
- Στις εργασίες της ομάδας μπορεί να παρίσταται και ο Δήμαρχος, οσάκις κρίνεται
αναγκαία η παρουσία του.
- Για την τεχνική υποστήριξη της ομάδας εργασίας ορίζεται η Ευθυμία Γεωργίου –
τοπογράφος μηχανικός, υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Τριφυλίας
και για τη Γραμματειακή υποστήριξη η Ασπασία Πανταζοπούλου υπάλληλος του
Δήμου Τριφυλίας.
- Έργο της ομάδας εργασίας είναι η διαμόρφωση πρότασης – εισήγησης προς το
Δημοτικό Συμβούλιο για τη χωροθέτηση λειτουργίας του «μπαλοποιητή» και εναπόθεσης των μπαλών κατά την περίοδο της προσωρινής διαχείρισης των
απορριμμάτων του Δήμου, στα πλαίσια του ΠΕΣΔΑ της Περιφέρειας
Πελοποννήσου και των αποφάσεων του ΥΟΣΔΑ Μεσσηνίας, συνεκτιμώντας και
λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των τέως Δήμων
Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας και Φιλιατρών καθώς και τις περιβαλλοντολογικές και
οικονομικές επιπτώσεις.
Για την διαμόρφωση της εισήγησης της, η ομάδα συνεργάζεται με τις αρμόδιες
υπηρεσίες της περιφέρειας Πελοποννήσου, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας
και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, το Δασαρχείο Κυπαρισσίας και όποιον άλλο
παράγοντα κρίνει σκόπιμο και συνδιαλέγεται με τους τοπικούς και κοινωνικούς
φορείς του Δήμου.
Η ομάδα εργασίας οφείλει να υποβάλλει την εισήγησή της το αργότερο μέχρι
τέλους Φεβρουαρίου 2012.

Ξεκινούν οι εκπτώσεις από τις 16 Ιανουαρίου. Τι να προσέξετε.

Ξεκινούν από την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου οι εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα και οι καταστηματάρχες περιμένουν να ζεσταθεί λίγο η αγορά ώστε να επιβιώσουν.

Από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 802/1978, οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2012 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου.

Είναι αυτονόητο ότι η τήρηση των κανόνων ...........

και η διαφύλαξη των θεσμών, ιδίως σε τέτοιες δύσκολες περιόδους, αποτελούν εργαλεία καταπολέμησης της κρίσης και τυχόν παραβίασή τους μπορεί να επιφέρει ακόμη πιο επώδυνες συνέπειες.

Ως προς την ειδικότερη διενέργεια των εκπτώσεων, οι συνάδελφοι πρέπει να προσέξουν τα εξής:

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.

Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «20% έκπτωση»).

Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι βαρύτατες και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.

Ειδικότερα:

Όσοι παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου διώκονται ποινικά και τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ, επιπλέον, τους επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι ποσού ίσου με το 0,5% του ετησίου κύκλου εργασιών που πραγματοποιούν, το οποίο, σε περίπτωση υποτροπής, μπορεί να αυξάνεται μέχρι το 3% του ετησίου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) μέχρι εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.

Το εμπόριο έχει ξεχωριστές προσδοκίες από αυτές τις τακτικές εκπτώσεις, καθώς αποτελούν μία ανάσα μέσα στην βαθύτατη κρίση. Οφείλουμε, όμως, αφενός να διαφυλάσσουμε το θεσμό προς κάθε κατεύθυνση, αφετέρου να διαβεβαιώσουμε τους Έλληνες καταναλωτές ότι το Ελληνικό εμπόριο, μέσα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία, έχει ήδη εξαντλήσει τα περιθώριά του στην κατά το δυνατόν καλύτερη τιμολόγηση των προϊόντων που προσφέρουμε.

Στην δημοσιότητα η λίστα με τους συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Παρατάθηκαν οι συμβάσεις με διαγνωστικά και μικροβιολογικά εργαστήρια
Τις 5.000 πλησιάζει το δίκτυο των γιατρών, από ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ, που αποφάσισαν να συνεχίσουν συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αναφέρει ανακοίνωση του οργανισμού. Η λίστα με τα ονόματα των γιατρών έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες των ασφαλιστικών ταμείων, τις μονάδες του ΙΚΑ, τα ΚΕΠ και την τηλεφωνική γραμμή 184.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκέπτονται τις .............

μονάδες του ΙΚΑ, το δίκτυο των συμβεβλημένων γιατρών δωρεάν και όποιον γιατρό της επιλογής τους, με αμοιβή, με την προϋπόθεση να έχει δικαίωμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων και παρακλινικών εξετάσεων.

Οι συμβάσεις με τα διαγνωστικά κέντρα και τα μικροβιολογικά εργαστήρια έχουν παραταθεί και επομένως μπορούν να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των εργαστηριακών εξετάσεων ανεξαιρέτως.

Ακόμη οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δύνανται να νοσηλεύονται εκτός από τα δημόσια νοσοκομεία και στις ιδιωτικές κλινικές, με τις οποίες επίσης έχουν παραταθεί οι υπάρχουσες συμβάσεις.

Επιπλέον, οι παροχές σε είδος θα κατατίθενται στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, που συγκροτούν τον νέο Οργανισμό, όπως δηλαδή γινόταν μέχρι σήμερα.

Δείτε εδώ τα ονόματα με τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ στην Μεσσηνία

Δείτε εδώ τα ονόματα με τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα.

Εναλλακτικά μπορείτε να δείτε τους ιατρούς με κριτήρια αναζήτησης

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Ιανοαυρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.