Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Δυνατό μπουρίνι με βροχή απο τσίγκους χθές το βράδυ στα Φιλιατρά.

Ισχυρή καταιγίδα είχαμε χθές το βράδυ στις 10 στα Φιλιατρά όπου συνοδευόταν από ισχυρό άνεμο ο οποίος όπως αποδείχτηκε αργότερα ήταν ανεμοστρόβιλος όπου παρέσυρε πολύ μεγάλα κομμάτια τσίγκου απο τις παλιές αποθήκες του ΑΣΟ στα Φιλιατρά.

Η κατάσταση που επικρατούσε χθες το βράδυ την πόλη ήταν απερίγραπτη καθώς τόσο η βροχή όσο και ο πολύ δυνατός αέρας, δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.
Εντυπωσιακό αλλά και συνάμα τρομακτικό ήταν το "θέαμα" που είδαμε έξω από τον σπίτι του Φαρμακοποιού κου Βασίλη Παπαθεοδοσίου.
Μεγάλα κομμάτια Τσίγκου από την σκεπή των αποθηκών του ΑΣΟ από τον δυνατό αέρα σηκώθηκαν και "έσκασαν" μπροστά στο Super Market του Κου Παναγιωτόπουλου, μπροστά στο .......

Δημαρχείο, έκοψε μεγάλα κλαδιά απο τον ευκάλυπτο στην πλατεία της πόλης και προσγειώθηκε ο μισός εντός και ο άλλος μισός εκτός του συντριβανιού της πλατείας.

Το μεγαλύτερο κομμάτι τσίγκου όμως διπλώθηκε στην κυριολεξία στα καλώδια της ΔΕΗ έξω απο το σπίτι του κου Παπαθεοδοσίου.
Χρειάστηκε να κινητοποιηθεί αυτοκίνητο της Πυροσβεστικής, συνεργεία της ΔΕΗ, αλλά και ο χειριστής σκαπτικού μηχανήματος Κος Γιώργος Ηλιάδης όπου με το κρουστικό μηχάνημα του (που σπάει βράχους) και με τις οδηγίες του Δημάρχου Κου Άλκη Ξύγκα κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τα ηλεκτροφόρα σύρματα από το τεράστιο κομμάτι τσίγκου περίπου 85 τετραγωνικών μέτρων βάζοντας τέλος σε κάθε κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.

Με το φως της ημέρας όλες οι υπηρεσίες του Δήμου καθώς και οι υπηρεσίες της ΔΕΗ έδωσαν μάχη με τον χρόνο να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ αλλα και ότι άλλη ζημιά είχε γίνει.

Ο Δήμαρχος Φιλιατρών κος Άλκης Ξύγας σε δήλωση του στο Φιλιατρά News είπε ότι "Υπήρξε ένα τελείως ακραίο καιρικό φαινόμενο, το οποίο εγώ τουλάχιστον δεν το έχω ξαναδεί.
Μάλλον ανεμοστρόβιλος ή κάτι άλλο ήταν κάποιο φαινόμενο που δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω, πέρασε πάνω απο την πόλη, σήκωσε σκεπές, από τσίγκους και αλουμίνια, οι σκεπές ταξίδευαν στον αέρα όπου προσγειώθηκαν στις στέγες και τις ταράτσες των σπιτιών, και σε ορισμένες περιπτώσεις κατέστρεψαν το δίκτυο της ΔΕΗ, και όλη την νύχτα μέχρι το πρωί προσπαθούσαμε να επαναφέρουμε τα πράγματα στην αρχική τους μορφή.
Πιστεύω ότι ξημέρωσε μια καλύτερη μέρα και όλα τα συνεργεία του Δήμου σε συνεργασία με την πυροσβεστική και την ΔΕΗ προσπαθούν να επαναφέρουν τα πράγματα στην αρχική τους μορφή.
Πραγματικά ήταν κάτι τελείως ακραίο, απρόβλεπτο, που αν δεν το έβλεπε κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί τι είχε συμβεί.
Ευτυχώς που δεν είχαμε απώλειες ανθρώπινης ζωής και είχαμε μόνο υλικές ζημιές. Ο θεός φύλαξε.
Αυτό που είδα χθές δεν περιγράφεται με τίποτα."

Απο την πλευρά του ο φαρμακοποιός κος Βασίλης Παπαθεοδοσίου σε δηλώσεις του είπε για το συμβάν:
"Έφυγα από το φαρμακείο μου περίπου στις 21:30, και πήγα να πιω έναν καφέ στο sport Net για να πούμε τα ποδοσφαιρικά μας και τα πολιτικά μας, και πηγαίνοντας για το σπίτι μου κατα τις 22:00, άρχισε η βροχή.
Σε μηδέν χρόνο ο καιρός είχε τρελαθεί. Αστραπές, βροντές θύελλα, αέρας κλπ, κατάλαβα τι θα γινόταν και έκλεισα τα παράθυρα.
Προσπαθούσα να δω την στάθμη του νερού στο δρόμο. Εκείνη την στιγμή άκουσα ένα τρομακτικό θόρυβο και είδα ένα πράγμα σαν ναϋλον - έτσι το πέρασα στην αρχή - να έχει κολλήσει επάνω στα σύρματα της ΔΕΗ.
Κοιτώντας το καλύτερα είδα ένα τεράστιο Αλουμίνιο - αλουμινοσκεπή - όχι απλά να έχει πέσει αλλα να έχει κουλουριαστεί επάνω στα σύρματα της ΔΕΗ, και έπαθα ένα σόκ φοβούμενος μην πάθουμε καμία ηλεκτροπληξία.

Έκλεισα το γενικό διακόπτη και σιγά σιγά πήρα τον γιο μου και κατεβήκαμε κάτω προς την αυλή, όπου δίπλα ήταν η ΔΕΗ και ειδοποίησα την ΔΕΗ η οποία κινήθηκε αμέσως σε ταχύτατους ρυθμούς και η ΔΕΗ και ο Δήμος αλλα και η πυροσβεστική και οι πολίτες. Και εδώ πρέπει να δώσουμε σε όλους τα εύσημα αλλα και συγχαρητήρια για την άμεση ανταπόκριση.

Απο εκεί και μετά ξεπερνώντας το αρχικό σοκ κοιτάξαμε πως να λύσουμε το πρόβλημα και ευτυχώς που δεν έγινε κανένα ατύχημα.
Απο το σπίτι μου έσπασε μόνο ένα κεραμύδι απο την καπνοδόχο. Ουτε γρατζουνιά ούτε τίποτα. Το κυριότερο έιναι ότι δεν έγινε καμία ηλεκτροπληξία, δεν έγινε κανένα βραχυκύκλωμα.
Είμαστε πολύ τυχεροί μέσα στην ατυχία μας. και απ΄ότι είδα και άλλες λαμαρίνες έπεσαν σε διάφορα σημεία"

Ο Κος Παπαθεοδοσίου ρωτήθηκε απο που ήρθαν αυτές οι λαμαρίνες.
Απάντησε ότι αυτές οι λαμαρίνες προέρχονταν απο τις παλιές αποθήκες του ΑΣΟ. Είναι 100% σίγουρο. Το σπίτι μου απο τον ΑΣΟ απέχει 500 μέτρα και η πλατεία χοντρικά 800 μέτρα.
Δεν θυμάμαι άλλη φορά τέτοιο φαινόμενο μέσα στην πόλη. Ανεμοστρόβιλους έχουμε αλλα σε τέτοια ένταση και δύναμη όχι. Δεν θυμάμαι εγώ.

Τον ρωτήσαμε αν άκουσε κανεναν θόρυβο την ώρα που έπεφτε το τεράστιο κομμάτι τσίγκου μιας και ο Κος Παπαθεοδοσίου ήταν εντός του σπιτιού του και μας είπε ότι ο θόρυβος ήταν αναμεμειγμένος με αέρα, βροχή, και αστραπόβροντο.
Ο θόρυβος ήταν ένα υπόκωφος θόρυβος. Σας είπα ότι στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ναϋλον. μετακατάλαβα ότι ήταν τσίγκος και εκεί έπαθα το σοκ.

Δείτε φωτογραφίες.

1_68.jpg (646 KB) 2_19.jpg (830 KB) 3_18.jpg (572 KB) 4_10.jpg (548 KB) 5_1.jpg (598 KB) 6_6.jpg (550 KB) 7_18.jpg (891 KB)

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά Νews

Crop Circles

Crop Circles , στα ελληνικά αγρογλυφικά , οι παράξενοι σχηματισμοί σε χωράφια , κυρίως σιτηρών ! Τί είναι ; Πώς δημιουργούνται ; Από τί ή ποιούς ΄Και μήπως υπάρχει και γιατί ; Ας προσπαθήσουμε να ρίξουμε λίγο φως σε αυτό το , πραγματικά παράξενο , φαινόμενο , για το οποίο ξέρουμε τόσο λίγα , ή και σχεδόν καθόλου , εδώ στην Ελλάδα , σε αντίθεση με άλλες χώρες , και κυρίως την Μεγ.Βρεττανία ,όπου τα αγρογλυφικά τείνουν να γίνουν τόσο συνηθισμένα όσο και τα φαντάσματά τους !

Tα crop circles είναι ανεξήγητα σχέδια που δημιουργούνται σε χωράφια , κυριολεκτικά "πιέζοντας" τα φυτά , συνήθως σιτάρι , ώστε να λυγίσουν κατά 90 μοίρες , δηλ. παράλληλα στο έδαφος .
Το σύνολο αυτό των ομοιόμορφα λυγισμένων φυτών σχηματίζουν έναν τέλειο κύκλο , σε αντίθεση με τα γύρω φυτά που παραμένουν άθικτα!
Κανείς δε ξέρει το πώς δημιουργούνται , το σίγουρο όμως είναι πως εμφανίζονται ..........

ξαφνικά μέσα σε μια νύχτα , προς κατάπληξη και απογοήτευση των καλλιεργητών . ΜΑρτυρίες μάλιστα αναφέρουν μικρές φωτεινές σφαίρες να πετάνε πάνω από ένα κομμάτι χωραφιού , στο οποίο "αμέσως" μετά εμφανίζεται ένα τέτοιο σχέδιο , πράγμα που μειώνει τον χρόνο σχηματισμού τους σε κάποια λεπτά ως και δευτερόλεπτα !

Αν και υπάρχουν μεμονωμένες αναφορές για τέτοια παράξενα σχήματα , ή σημάδια , από πολύ παλιά (η παλαιότερη γνωστή αναφορά χρονολογείται το 1647 στην Αγγλία), έχουμε μια έξαρση του φαινομένου από τα μέσα του 1970 , με κύκλους στα σπαρτά με φορά δεξιόστροφη ή αριστερόστροφη . Η επόμενη αλλαγή ήρθε μέσα στο '90 , όταν τα αγρογλυφικά , που ως τότε ήταν σκέτοι κύκλοι , άρχισαν να δημιουργούν πολύπλοκα σχέδια , όπως ομόκεντρους κύκλους , με γραμμές να τους ενώνουν , ακόμα και σπείρες , πάντα σε τέλειους γεωμετρικούς σχηματισμούς , συχνά συμμετρικούς !

Αυτό βέβαια άλλαξε ριζικά τις θεωρήσεις για τα αγρογλυφικά , καταρίπτοντας τις υπάρχουσες θεωρίες και δημιουργώντας νέες , αλλά εν τέλει προβλημάτισε πολύ τους ερευνητές που ασχολούνταν με το φαινόμενο . Για αρχή , αποκλείστηκε παντελώς το ενδεχόμενο φάρσας . Αν και δυο άτομα παρουσιάστηκαν στην Αγγλία ισχυριζόμενα πως ήταν υπεύθυνοι για αυτά τα σχέδια , ως ένα είδος φάρσας , όταν κλήθηκαν να κάνουν μια επίδειξη του πώς τα κατάφεραν , απέτυχαν να δημιουργήσουν αυτά τα τόσο πολλύπλοκα σχέδια , κα μάλιστα σε μια νύχτα !Άλλωστε , και οι συντελεστές της ταινίας Signs χρειάστηκαν αρκετές μέρες για να αναπαραστήσουν επακριβώς ένα τέτοιο σχέδιο . Έτσι , φάνηκε πως τα σχέδια αυτά ήταν κάτι παραπάνω από απλές φάρσες ανθρώπων !

Μετά την εμφάνιση των αγρογλυφικών σε ένα χωράφι , τα σπαρτά συνήθως θερίζονται , ώστε εξαφανίζονται τα ορατά σημάδια του κύκλου . Όμως και σε αυτές τις περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί πως παραμένει ένα ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο . Πολλές μαρτυρίες αναφέρουν πως όταν αυτό το χωράφι ξανασπείρεται για την επόμενη σοδειά , τα φυτά στην περιοχή που είχε εμφανιστεί ο κύκλος μεγαλώνουν με πολύ ταχύτερο ρυθμό από ότι τα γύρω τους !

Τέλος , ψάχνοντας τη σχετική βιβλιογραφία και στο internet για εμφάνιση αγρογλυφικών στην Ελλάδα , αν και αναφέρεται πως έχουν υπάρξει περιπτώσεις , δεν μπόρεσα να βρώ καμία αναφορά . Το μόνο που μπόρεσα να βρω που να θυμίζει εμφάνιση crop circle , ήταν ένα περιστατικό που συνέβει στις 7 Αυγούστου 2002 στο χωριό Πρίνος Τρικάλων . Εκεί μάρτυρες αναφέρουν πως ένα κυκλικό ΑΤΙΑ προσγειώθηκε σε ένα χωράφι , αφήνοντας μετά την απογείωση ένα σημάδι , έναν κύκλο διαμέτρου 10m , με σπειροειδή σχηματισμό , μέσα στον οποίο τα σπαρτά ήταν πατημένα ! Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι πως σε παρόμοια περιστατικά προσγείωσης ΑΤΙΑ στην Ελλάδα ( βλέπε περιστατικό Αταλάντης ) τα φυτά μέσα στον κύκλο ήταν καμμένα ή εξαυλωμένα ! Είναι δηλαδή η μοναδική αναφορά ανά τον κόσμο (το περιστατικό αναφέρεται και σε ξένες σελίδες σχετικές με ΑΤΙΑ αλλά και crop circles ) που συνδέει άμεσα την δημιουργία αγρογλυφικών , γιατι το συγκεκριμένο είχε τα κλασσικά χαρακτηριστηκά , με την εμφάνιση ΑΤΙΑ , μια υπόθεση που αρκετοί έχουν κάνει . Το περιστατικό αυτό πάντως δεν συγκαταλέγεται στο φαινόμενο των crop circles , διότι περιλαμβάνει θέαση ΑΤΙΑ και εξωγήινων(!) και τρύπες στο σημείο προσγείωσης και πέρα από αυτό , είναι δηλαδή κλασσική περίπτωση προσγείωσης !

001_5.jpg (43 KB) 002_2.jpg (135 KB) 003_4.jpg (30 KB) 004_9.jpg (58 KB) 005_10.jpg (20 KB) 006_6.jpg (90 KB) 007_7.jpg (74 KB)

crop circles - VIDEO

Video 1



Video 2......




crop circles

crop circles

Crop circles are patterns created by the flattening of crops such as wheat, barley, rapeseed (also called "canola"), rye, corn, linseed, rice paddies and soy.

The term was first used by paranormal researcher Colin Andrews to describe simple circles he was researching. While patterns involving complex geometries have been observed, the term circle has stuck as a generic term for crop patterns.

Many circles are known to be man-made, such as those created by Doug Bower, Dave Chorley, and John Lundberg.
Bower and Chorley started the crop circle phenomenon in 1978 and were awarded an Ig Nobel Prize in 1992 for their crop circle hoaxing.

Various hypotheses have been offered to explain the formation of crop circles of .........

unknown origin, ranging from the naturalistic to the paranormal. The main naturalistic explanation suggests that all crop circles are man-made, primarily as a hoax. Another naturalistic explanation is that they are caused by ball lightning. Paranormal explanations suggest that, while some crop circles are man-made, others are the product of alien spacecraft or supernatural processes such as communication from Gaia or from extraterrestrials. Various eyewitness accounts attribute the formations to balls of light or energy seen above the fields, leading some to believe the phenomena contain a message from the cosmos to humankind.

History

The earliest recorded image resembling a crop circle is depicted in an English woodcut pamphlet published in 1678 called the "Mowing-Devil". The image depicts a demon with a scythe mowing an oval design in a field of oats. The pamphlet's text reads as follows:

Being a True Relation of a Farmer, who Bargaining with a Poor Mower, about the Cutting down Three Half Acres of Oats, upon the Mower's asking too much, the Farmer swore "That the Devil should Mow it, rather than He." And so it fell out, that that very Night, the Crop of Oats shew'd as if it had been all of a Flame, but next Morning appear'd so neatly Mow'd by the Devil, or some Infernal Spirit, that no Mortal Man was able to do the like.
Also, How the said Oats ly now in the Field, and the Owner has not Power to fetch them away.

A more recent historical report of crop circles was republished (from Nature, volume 22, pp. 290–291, 29 July 1880) in the January 2000 issue of the Journal of Meteorology.
It describes the 1880 investigations by amateur scientist John Rand Capron:

"The storms about this part of Western Surrey have been lately local and violent, and the effects produced in some instances curious. Visiting a neighbour's farm on Wednesday evening (21st), we found a field of standing wheat considerably knocked about, not as an entirety, but in patches forming, as viewed from a distance, circular spots....I could not trace locally any circumstances accounting for the peculiar forms of the patches in the field, nor indicating whether it was wind or rain, or both combined, which had caused them, beyond the general evidence everywhere of heavy rainfall. They were suggestive to me of some cyclonic wind action,..."

In 1966, one of the most famous accounts of UFO traces happened in the small town of Tully, Queensland, Australia. A sugarcane farmer said he witnessed a saucer-shaped craft rise 30 or 40 feet (12 m) up from a swamp and then fly away, and when he went to investigate the location where he thought the saucer had landed, he found the reeds intricately weaved in a clockwise fashion on top of the water.[citation needed] The woven reeds could hold the weight of 10 men.[dubious – discuss]

There are also many other anecdotal accounts of crop circles in Ufology literature that predate the modern crop circle phenomena, though some cases involve crops which were cut or burnt, rather than flattened.

Crop circles rose in prominence in 1975 as circles began appearing throughout the English countryside. The phenomenon of crop circles became widely known in the late 1980s, after the media started to report crop circles in Hampshire and Wiltshire and corresponding phenomena were reported from locations as diverse as Penrith in Australia and Minnesota in the United States. To date, approximately 12,000 crop circles have been discovered in sites across the world, from locations such as the former Soviet Union, the UK and Japan, as well as the U.S. and Canada. Skeptics note a correlation between crop circles, recent media coverage, and the absence of fencing and/or anti-trespassing legislation. However, proponents point to the simple profusion of these events prior to and continuing after the decline in media coverage as rendering the amateur crank phenomenon unlikely.

Although farmers have expressed concern at the damage caused to their crops, local response to the appearance of crop circles can often be enthusiastic, with locals taking advantage of the tourist potential of circles. Past responses have included bus or helicopter tours of circle sites, walking tours, t-shirts and book sales. Potential markets include curious tourists, scientists, crop circle researchers, and individuals seeking a spiritual experience by praying to and communing with spirits. Notably also, the crop generally continues to ripen in a 'genuine' circle, being laid flat rather than broken. Some researchers have found that the corn appears to have bent at the nodes of the stalks, showing that can only be replicated in the lab using a microwave oven. In rarer cases, this has occurred near the top of the stems, not the bottom, all but ruling out human involvement.

In 1996, a circle appeared near Stonehenge, and the farmer set up a booth and charged a fee. He collected £30,000 in four weeks. The value of the crop had it been harvested was probably about £150.

Crop circle designs

Early examples of crop circles were usually simple circular patterns of various sizes. After some years, more complex geometric patterns emerged. In addition to circle designs based on sacred geometry, some of the later formations, those occurring after 2000, are based on other principles, including fractals. Many crop circles now have fine intricate detail, regular symmetry and careful composition, and elements of three-dimensionality have been introduced.

Crop circle maker John Lundberg, in an interview with Mark Pilkington, spoke about this change in crop circle designs: "I am rather envious of circlemakers in other countries. Expectations about the size and complexity of formations that appear in the UK are now very high, whereas the rather shabby looking Russian formation made the national news. Even Vasily Belchenko, deputy secretary of the Russian Security Council, was on site gushing about its origin: 'There is no doubt that it was not man made... an unknown object definitely landed there.' If the same formation appeared in the UK it would undoubtedly be virtually ignored by researchers and the media alike."

2009 season

Often crop circle seasons begin with a few simple patterns. The 2009 season began with complex and numerous formations. The 2009 season also unusually began with six large formations in rapeseed. "The crop is tougher and more brittle than corn or barley." During May, June and July crop circles in the UK have pointed to the date July 7 2009 hinting at solar activity.



-