Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ " Α Ρ Κ Ο Υ Δ Ι "



-ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ ΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΦΑΡΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ Ο ΗΛΙΟΣ ΞΑΝΑΛΑΜΠΕΙ , ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΚΟΜΑ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΑ.ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ ..............-

Οι ευχές που μας στέλνετε




Νέα ωμή παρέμβαση Λαγκάρντ στην Ελλαδα ενόψει εκλογών

«Οι εκλογές είναι η στιγμή που τα υπεύθυνα πολιτικά κόμματα πρέπει να δείξουν θάρρος και να πουν στον κόσμο την αλήθεια. Η στροφή προς τα ακραία κόμματα που θα είναι επιδεικτικά φιλολαϊκά δεν θα είναι η σωστή επιλογή από την πλευρά των ελλήνων πολιτών», δήλωσε στην εκπομπή «60 minutes» η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία πραγματοποίησε και δεύτερη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας.

«Η Ελλάδα είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας», συμπλήρωσε η Λαγκάρντ, «και ελπίζω πως οι πολιτικοί ηγέτες κατανοούν τι ευθύνη έχουν προς τον λαό τους πρώτα απ’ όλα και μετά προς τους ευρωπαίους εταίρους».

Όπως τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ, ............

«η κύρια ανησυχία αυτή τη στιγμή είναι η σταθερή και συνεπής εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αλλά και η επικύρωσή τους από όλα τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας».

Ερωτηθείσα για τους κινδύνους της επιβολής αυστηρών και πολύ σκληρών μέτρων λιτότητας σε μια χώρα «πνιγμένη» στο χρέος, η κ. Lagarde δήλωσε ότι στην ουσία δεν υπάρχει άλλη επιλογή, σημειώνοντας πως το θέμα είναι πως θα υπάρξει ισορροπία μεταξύ αυτών που απαιτούνται τώρα και των προσδοκιών για το μέλλον.

STAR

ΣΧΟΛΙΟ
Και μόνο που η σκυλομούρα και ανέραστη του ΔΝΤ Λαγκάρντ θέλει να ξαναδεί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να κυβερνούν και να παίρνουν σκληρά μέτρα εναντίον των πολιτών είναι ευκαιρία να την κάνουμε να δεί εφιάλτες το βράδυ των εκλογών. Να στείλουμε όλους όσους προσκύνησαν έστω και μια φορά το μνημόνιο στα τσακίδια και να ψηφίσουμε ΟΛΟΙ αντιμνημονιακά κόμματα.

Εκδήλωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στα Φιλιατρά

Υπάρχει άλλος δρόμος από τον χρεοκοπημένο καπιταλισμό.

Λαϊκός Ξεσηκωμός με Απεργίες και Καταλήψεις.

Μπορούμε:

• να ανατρέψουμε την αντιαγροτική και τη νέα δανειακή σύμβαση ;
• να ζήσουμε έξω από το Ευρώ και την Ε.Ε.;
• να ρίξουμε την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ;

Εκδήλωση – Συζήτηση Φιλιατρά, Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο, Τετάρτη 11 Απριλίου 2012 & ώρα 8 μ.μ.

με τους: Παναγιώτη Κάτσαρη, Ζωή Πετροπούλου.


Οι ευχές που μας στέλνετε

Καλή Ανάσταση, Χρόνια Πολλά.
Ο Χριστός ας μας δώσει την δύναμη για την δική μας ανάσταση, από το σκοτάδι στο φως.

Κάθε τέλος είναι και μια αρχή! Κάθε σταύρωση και μια ανάσταση! Καλό Πάσχα!

Φώτης Μπαζάκας



ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕ ΚΑΜΜΕΝΟ…

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ

Υποψηφιότητα που θα δυσκολέψει πολύ τον πρόεδρο της ΝΔ στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο πρόεδρος των Μικροπωλητών Σταμάτης Μέλλος θα είναι υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στον νομό Μεσσηνίας. Ο κ.Μέλλος ήταν ένας από τους ‘μουτζαχετίν’ του Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ και πρώτος συνδικαλιστής που τάχτηκε ανοιχτά μαζί του την ώρα που όλοι προσχωρούσαν στην Ντόρα...

Εκτός αυτού είναι και το αγαπημένο ‘παιδί’ του ...........

Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π.Τατούλη κάτι που σημαίνει πως σίγουρα θα έχει την υποστήριξη του. Ίδη ο πρόεδρος των Μικροπωλητών βρίσκεται από σήμερα στο σπίτι του στο Μεσοπόταμο Πυλίας και οργανώνει την προεκλογική εκστρατεία του. Δύσκολα τα πράγματα για τον Αντώνη…

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά από Μ. Παρασκευή έως και Κυριακή του Πάσχα

Από την Μεγάλη Παρασκευή 13 Απριλίου 2012 μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα 15 Απριλίου 2012 (και για την ακρίβεια μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα) θα εφημερεύει το φαρμακείο:

Χριστίνα Μπίμπα

Tηλ: 2761 - 0 - 32651
Κιν. 697 - 71 33 964


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το Φαρμακείο της κ. Μπίμπα βρίσκεται στην οδό Αγίου Χαραλάμπους απέναντι από τον φούρνο του κ. Τασσόπουλου. Είναι το καινούργιο Φαρμακείο.
Δείτε λεπτομέρειες στην Δεξιά στήλη του blog μας.





Κάνει «θραύση» η φτηνή εργασία

Προ των πυλών βρίσκεται το νέο «μαχαίρι» στις αποδοχές (συμπεριλαμβανομένων των δώρων) των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, όπου οι ατομικές συμβάσεις κάνουν θραύση και συνοδεύονται ήδη από μισθολογικές μειώσεις έως 45%.

Μάλιστα, στη Μακεδονία οι μειώσεις κινούνται από 25,65% έως 26,36% μέσω των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων που έχουν συναφθεί.

Όπως προκύπτει και από τις τοποθετήσεις των ..........

αξιωματούχων της τρόικα, μετά τις εκλογές θα τεθεί το θέμα της νέας μείωσης των κατώτατων μισθών (μετά και το πρόσφατο «κούρεμα» που φτάνει το 32% για τους νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών), σε σημείο ώστε πλέον να μιλάμε για μισθούς επιπέδου Βαλκανίων και στη χώρα μας.

Στη μείωση μισθών με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητα επιμένει ο Ματίας Μορς, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην τρόικα. Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο αξιωματούχος χαρακτήρισε «μονόδρομο» τη μείωση μισθών, λέγοντας πως το «ευρύ χάσμα ανταγωνιστικότητας» μεταξύ Ελλάδας και των υπόλοιπων χωρών της ευρωζώνης έχει μειωθεί μεν τα δύο τελευταία χρόνια αλλά «η πρόοδος δεν είναι επαρκής». Σύμφωνα με τον Ματίας Μορς, «το πακέτο εργασιακών μεταρρυθμίσεων που ενέκρινε η κυβέρνηση θα συμβάλει στη μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος κατά περίπου 15% στη συνολική περίοδο του προγράμματος».

Αυτό θα σημάνει περαιτέρω επιδείνωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων, αφού οι τιμές προϊόντων και υπηρεσιών παραμένουν στο… ύψος τους και η χώρα μας θα παραμείνει σε μια από τις τελευταίες θέσεις όσον αφορά τις μέσες ετήσιες αποδοχές. Ειδικότερα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -τα οποία επεξεργάστηκαν οι αναλυτές του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ στην τελευταία έκθεση του ΙΝΕ για την ελληνική οικονομία-, η αγοραστική δύναμη του μέσου ακαθάριστου μισθού στην Ελλάδα κατά 2009 ανερχόταν στο 86% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ενωσης των 15, ενώ η αντίστοιχη αγοραστική δύναμη το 2011 μειώθηκε στο 78,5%.

Θέτοντας ως σημείο αναφοράς (βάση 100) την αγοραστική δύναμη των μέσων ετήσιων αποδοχών της Γερμανίας, οι αντίστοιχες αποδοχές στην Ελλάδα ανέρχονται στο 85%. Σημειώνεται ότι πέρσι οι μέσες ετήσιες αποδοχές στην Ελλάδα ανέρχονταν σε 27.336 ευρώ έναντι 39.562 ευρώ που ήταν ο μέσος όρος των άλλων χωρών της ΕΕ των 15.

Μετατροπή συμβάσεων

Ηδη, πάντως, τα στοιχεία του ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας) είναι εντυπωσιακά και αποκαλύπτουν τις δραματικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα. Μέσα σε ενάμιση μήνα υπογράφηκαν υπό τη «δαμόκλειο σπάθη» της απόλυσης 21.486 ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών έως 45%.

Η εικόνα στην αγορά εργασίας είναι πρωτόγνωρη, αφού από τις 14 Φεβρουαρίου -με την εφαρμογή του νόμου- έχουν υπογραφεί 87 επιχειρησιακές συμβάσεις σε όλη τη χώρα, οι οποίες αφορούν 3.561 εργαζομένους, ενώ την περίοδο Οκτωβρίου 2011 – Φεβρουαρίου 2012 είχαν υπογραφεί μόλις 65 επιχειρησιακές συμβάσεις. Η μέση μείωση μισθών μέσω συμβάσεων είναι 21,14%, ενώ η υψηλότερη σε μεμονωμένες περιπτώσεις άγγιξε και το 45%.

Οι επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις έχουν σπρώξει τις αποδοχές προς τα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και έπεται συνέχεια… Προς το παρόν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), η «γεωγραφία» των επιχειρησιακών συμβάσεων διαμορφώνεται ως εξής: στα νησιά του Βορείου Αιγαίου υπογράφηκαν 8 συμβάσεις με μειώσεις κατά μέσο όρο 35%, στη Θεσσαλία υπογράφηκαν πέντε συμβάσεις με μειώσεις 27,50%, στη Δυτική Μακεδονία υπογράφηκαν τέσσερις συμβάσεις με μειώσεις 26,36%, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη υπογράφηκαν 10 συμβάσεις με μειώσεις 26% και στην Ηπειρο υπογράφηκαν έξι επιχειρησιακές συμβάσεις με μειώσεις 25,39%.

Όσον αφορά στις ατομικές συμβάσεις και τις μειώσεις μισθών που απορρέουν από αυτές ισχύουν τα εξής: στα νησιά του Βορείου Αιγαίου υπογράφηκαν 312 ατομικές συμβάσεις με μειώσεις κατά μέσο όρο 28%, στην Ηπειρο υπογράφηκαν 713 συμβάσεις με μειώσεις 27,50%, στη Δυτική Μακεδονία υπογράφηκαν 219 συμβάσεις με μειώσεις 25,65%, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη υπογράφηκαν 814 συμβάσεις με μειώσεις 25%, ενώ μόνο στην Αθήνα υπογράφηκαν 10.224 ατομικές συμβάσεις με μειώσεις κατά μέσο όρο 22%.

Η μεγάλη ανατροπή…

Πέρα, όμως, από τη «βροχή» ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων, στην αγορά εργασίας επικρατούν πλέον οι «ευέλικτες» μορφές απασχόλησης με χαμηλότερους μισθούς σε βάρος της «ακριβότερης» πλήρους απασχόλησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΠΕ, οι προσλήψεις εργαζομένων μειώθηκαν κατά 26% (-11.323 θέσεις εργασίας) και για πρώτη φορά οι ευέλικτες συμβάσεις για μερική απασχόληση και εκ περιτροπής εργασία ήταν περισσότερες (το 51,61%) από τις προσλήψεις με πλήρη απασχόληση και πλήρη μισθό.

Σε σύνολο 67.323 νέων προσλήψεων, οι 34.746 ήταν με «ευέλικτες» συμβάσεις (26.076 για μερική απασχόληση και 8.670 για εκ περιτροπής εργασία) και μόνον οι 32.577 με καθεστώς πλήρους απασχόλησης. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2010, οι προσλήψεις πλήρους απασχόλησης ήταν μειωμένες κατά 59% (-47.355 θέσεις). Οι μετατροπές συμβάσεων από πλήρους απασχόλησης σε μερικής και εκ περιτροπής εργασίας αυξήθηκαν, με στόχο τη μείωση του κόστους, κατά 42% έως και 149% φτάνοντας συνολικά τις 16.309 από 11.331 πέρυσι και 2.300 το 2010. Σε σύγκριση με το 2010, η αύξηση φτάνει στο 324% για τη μερική απασχόληση με συμφωνία του εργαζομένου και στο 1.372% έως +6.940% για την εκ περιτροπής εργασία με συμφωνία και μονομερή απόφαση του εργοδότη, αντίστοιχα.

Απλήρωτοι…

Στο μεταξύ, σήμερα μόνο μία στις δέκα επιχειρήσεις καταβάλλει εγκαίρως τους μισθούς στους εργαζομένους. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις υπάρχουν καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων από λίγες μέρες έως και αρκετούς μήνες, λόγω της έλλειψης ρευστότητας και της ανυπαρξίας ανάπτυξης στη χώρα. Εκτιμάται πως περίπου 400.000 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από ένα μήνα, ενώ το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί και οι σχετικές καταγγελίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ, Μιχάλης Χάλαρης, το μεγαλύτερο ποσοστό των εργατικών διαφορών αφορά την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών (ποσοστό 55,32%). Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει, το πρόβλημα της μη καταβολής δεδουλευμένων είναι εντονότερο στις υπηρεσίες της εστίασης (25,5%), στο λιανικό εμπόριο (24,71%) αλλά και στα τουριστικά καταλύματα (8,85%).

agelioforos.gr

Ως τη Μεγάλη Τετάρτη το δώρο Πάσχα …για όσους το παίρνουν ακόμη!

Μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη θα πρέπει οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα να πληρώσουν το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους.

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) σε ανακοίνωσή του αναφέρεται στους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος.

Επιδόματα (δώρα) εορτών δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που αμείβονται με μισθό ή με ημερομίσθιο. Το επίδομα είναι ίσο με μισό μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 15 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Το επίδομα καταβάλλεται στο ακέραιο εφόσον ..........

η σχέση εργασίας διήρκησε ολόκληρη τη χρονική περίοδο στη περίπτωση του επιδόματος εορτών Πάσχα από 1η Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους.

Για τους εργαζόμενους που η σχέση εργασία τους με τον υπόχρεο στη καταβολή επιδόματος (δώρου) Πάσχα εργοδότη δεν διήρκεσε ολόκληρο το ανωτέρω χρονικό διάστημα δικαιούνται τα εξής:

α) Σαν επίδομα Πάσχα ποσόν ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο ανάλογα με τον συμφωνημένο τρόπο αμοιβής για κάθε 8 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης μέσα στην χρονική περίοδο από 1η Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους. Για χρονικό διάστημα μικρότερο του 8ημέρου, δικαιούνται ανάλογο κλάσμα.

Επίσης, για τους απασχολούμενους σε δημόσια, δημοτικά και κοινοτικά έργα, τις εποχιακά εκτελούμενες εργασίες καθώς και οι μισθωτοί που απασχολούνται με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή για εκτέλεση ορισμένου έργου η αναλογία επιδόματος Πάσχα που δικαιούνται είναι:

Δύο ημερομίσθια για κάθε 13 που πραγματοποίησαν στη χρονική περίοδο από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους σαν επίδομα Πάσχα κλπ. ή ανάλογο κλάσμα για κάτω από 8 ή από 13 ημερομίσθια που πραγματοποίησαν αντίστοιχα.

Το επίδομα Πάσχα υπόκεινται, όπως και οι τακτικές αποδοχές σε όλες τις κρατήσεις και εισφορές που προβλέπονται για τους οικείους ασφαλιστικούς οργανισμούς ή λογαριασμούς κοινωνικής πολιτικής.

Το επίδομα Πάσχα υπολογίζεται βάσει των πράγματι καταβαλλομένων μισθών ή ημερομισθίων την 15η ημέρα πριν από το Πάσχα ή την ημερομηνία λύσης της εργασιακής σχέσης. Το συνολικό ποσό δεν μπορεί να υπερβαίνει τον μισό μισθό για τους αμειβόμενους με μηνιαίο μισθό και τα 15 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Το επίδομα (δώρο) Πάσχα σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά σε χρήμα μόνο και θα πρέπει να έχει καταβληθεί μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη.

cretalive.gr

Αυτά είναι τα 5 χαράτσια που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα και στην περίπτωση που δεν ληφθούν έκτακτα μέτρα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων αμέσως μετά τις εκλογές και μέχρι το τέλος του χρόνου, θα κληθούν να πληρώσουν πέντε χαράτσια.

Αμέσως μετά τις εκλογές εκατομμύρια νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν έως και πέντε φόρους για την ακίνητη περιουσία τους. Συνολικά μέχρι το τέλος τους έτους θα πρέπει να καταβάλουν στα δημόσια ταμεία περί τα 3,5 δισ. ευρώ, γράφει το iefimerida.gr.

Αναλυτικά τα χαράτσια:...........

Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ) 2009: Αφορά περίπου 1,28 εκ. φορολογούμενους. Συγκεκριμένα, εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή του ΕΤΑΚ για το 2009 υπολείπεται να λάβουν πρώτον οι άγαμοι που την 1η Ιανουαρίου 2009 είχαν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ και κατά δεύτερον οι έγγαμοι που στην κατοχή τους βρίσκονται ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Η αποστολή των εκκαθαριστικών αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Μαΐου. Εκτακτη εισφορά στη μεγάλη ακίνητη περιουσία για το έτος 2009: Το χαράτσι αυτό αφορά όσους , κατά την 1η Ιανουαρίου 2009 είχαν στην κατοχή τους ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ. Οι εν λόγω ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν, ανάλογα με το ύψος της περιουσίας τους, επιπλέον φόρο, που θα επιβληθεί κλιμακωτά, με συντελεστές από 0,1% έως 0,9%. Το ραβασάκι θα το λάβουν μαζί με το εκκαθαριστικό σημείωμα του ΕΤΑΚ του 2009. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2010: Αφορά περισσότερους από 100.000 φορολογούμενους, οι οποίοι κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2010 ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2011: Περισσότεροι από 600.000 φορολογούμενοι, κάτοχοι ακινήτων αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα παραλάβουν και εκκαθαριστικό σημειώμα για την πληρωμή του ΦΑΠ 2011. Τόσο το ΦΑΠ για το 2010, όσο και για το 2011, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να τους πληρώσουν μέσα στο καλοκαίρι. Ειδικό Τέλος Ακινήτων 2012: Το χαράτσι αυτό που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, θα καταβληθεί σε 5 ισόποσες δόσεις, με αρχή το Μάιο.

Σύμφωνα με το «Έθνος», η υποβολή του Ε9 για το 2012 έχει πάρει παράταση μέχρι τον Ιούλιο, ενώ μετά τις εκλογές νέα μέτρα θα επηρεάσουν άμεσα την αγορά ακινήτων, όπως η αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Επίσης, στα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών είναι και η φορολόγηση των εκτός σχεδίου οικοπέδων και αγροτεμαχίων, ενώ εξετάζονται αλλαγές στους συντελεστές του φόρου μεταβίβασης, μείωση ή και κατάργηση του αφορολόγητου ορίου στις αγοραπωλησίες, γονικές παροχές και δωρεές και καθιέρωση φόρου υπεραξίας για τους πωλητές.

Τύφλα νάχει το…Ελ Πάσο!..

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Ζήστε για λίγο, έτσι νοερά, το γνωστό σενάριο...
Ο καλός σερίφης (που κάποτε, λένε, ήταν πολύ "κακός" ώσπου άλλαξε πλευρές και πήρε στους ώμους του τον Νόμο) και απέναντί του ο "κακός" κάου-μπόϋ (που κάποτε, λένε, ήταν καλός αλλά του ήρθαν του ανθρώπου απανωτές αναποδιές και άλλαξε πλευρές απέναντι στο Νόμο...)

Ενεννήντα λεπτά έργου, ατέλειωτη η αγωνία, φοβερές οι εναλλαγές φάσεων, δεκάδες οι κομπάρσοι και…Αντιμέτωποι ο καλός σερίφης και ο κακός κάου-μπόυ...
Παίρνει φόρα ο πρώτος, ορμάει, χτυπάει τα λεκτικά καρφιά του με ........

φάλτσο, πετιέται αίλουρος ο άλλος κάνει την υπεράνθρωπη προσπάθεια να πιάσει τον σφυγμό της λαϊκής βάσης και...Πρωτιά!
Πρωτιά;

Είπαμε, δύσκολοι καιροί και όχι μόνο οικονομικά, σύννεφο το σποράκι μπροστά στην τηλεόραση (πάνε πιά τα θερινά τα σινεμά, λιγόστεψαν κι αυτά σαν τις αλάνες όπου κάποτε παίζαμε κλωτσοσκούφι) αλλά όχι και «Πρωτιά» στη...Μονομαχία στο Ελ Πάσο!
Κάπου θα σκεφθήκατε έ, άνθρωπος είναι και ο κύριος καθηγητής, δύσκολοι οι καιροί κάπου τα μπέρδεψε...τα πράγματα!
Οχι ακριβώς!

Eίναι κλασικό το σενάριο της «μονομαχίας στο Ελ-Πάσο» πασίγνωστο θα έλεγα και σε μας τους πιο παλιούς και στους πιτσιρικάδες που μέσα από τα βίντεο ξαναζούνε εκείνα τα αξέχαστα Χολιγουντιανά κάουμπόϋκα με Τζων Γουέην και άλλους αλλά και δημιουργίες του Σέρτζιο Λεόνε με...σάλτσα αλά Ιταλικά...
Τόσο γνωστό, μάλιστα, που όλοι ξέρουμε τις τρείς πιθανές απολήξεις του:
Ο καλός ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ μιά για πάντα με τον κακό,
Ο κακός καταφέρνει και εξιλεώνει το αμαρτωλό παρελθόν του καλού σερίφη σωριάζοντάς τον στο χώμα (αλλά το πλήθος των άβουλων πολιτών του Φαρ Ουέστ "ξυπνάει" επί τέλους από τον λήθαργό του, παίρνει τον Νόμο στά χέρια του, συλλαμβάνοντας και λυντσάροντας τον...κακό).

Η, τελικά, τα εξάσφαιρα στα χέρια των 2 μονομάχων εκπυρσοκροτούν ταυτόχρονα και εύστοχα σωριάζοντας και τους 2 στο χώμα, θρυμματίζοντας την καρδιά της "ωραίας" που ποτέ δεν έλλειψε από καου-μπόϋκα έργα!...
Οχι δεν τα μπέρδεψα τα σενάρια!
Ετσι, καθώς παρακολουθώ τα πρωτοφανή δεδομένα στα τελευταία 38 χρόνια μετά την πτώση της Χούντας να μοιράζεται η Βουλή σε 6 ή 7 και ίσως 8 Κόμματα και όχι ανάμεσα στους επί 4 δεκαετίες δύο «μονομάχους» της «πιάτσας» μούρθε, αναπάντεχα, στο νού εκείνο το κλασικό καου-μπόϋκο με τον τίτλο «Μονομαχία στο Ελ Πάσο..»

Και μην μου πείτε, φίλοι ποδοσφαιρόφιλοι και ψηφοφόροι ότι δεν θα είναι φοβερές οι στιγμές προσπάθειας να πετύχουν ΓΚΟΛ από τη μια μεριά ο καθηγητής Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και από την απέναντι ο Αμερικανοτραφής, απόφοιτος πασίγνωστων και υψηλών προδιαγραφών ΑΕΙ όπως το Harvard και το Amherst Πρόεδρος της «Νέας» Ν.Δ.;
Τους βλέπω αμέσως μόλις κλείσει η Βουλή και προκηρυχτούν οι, για κάποιους αφελείς. «καθαρκτήριες» εκλογές να στέκονται ο Σαλονικιός Ευάγγελος ως "Δράκος-Πρόεδρος" πλέον κάτω από τα «πράσινα» γκολπόστ απέναντι στους «μπλε» κυνηγούς και ο Καλαματιανός Αντώνης «πρώην ΠΟΛ.ΑΝ» με την πρωτιά στις δημοσκοπήσεις έτοιμος να «σκίσει» τα δίχτυα της «πράσινης» εστίας…

Κριτική λοιπόν κάνω στο απτρόσμενο δράμα των 2 Κομμάτων Εξουσίας που όπως διαβάζω σε εφημερίδες, ακούω και βλέπω σε ραδιοτηλεοπτικά ρεπορταζ διαπιστώνουν ότι εκείνα τα 85% και 75% και 65% έχουν χαθεί από το οπτικό πεδίο των δημοσκόπων και ο αγώνας τώρα γίνεται (λέτε να υπάρχουν και συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι;») για ένα…50%!!!
Ώ καιροί, ώ ήθη…
Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ θα είναι σίγουρα ο «μεγάλος απών» και εάν τελικά οι Έλληνες ψηφοφόροι στις επερχόμενες εκλογές θεραπευτούν και ξεφύγουν από την «εξάρτηση από την εξουσία» θα τελειώσει μια και καλή ο «καταναγκασμός του Δικομματισμού» και των «ισχυρών κυβερνήσεων» που βόλευαν τους «παρατρεχάμενους»...
Και οι άλλοι «μεγάλοι απόντες» όπως μέχρι στιγμής φαίνεται οι γόνοι των δύο οικογενειών, των δύο ονομάτων που σημάδεψαν την πολιτική μας ζωή τις τελευταίες 6 δεκαετίες ιστορίας της μεταπολεμικής Ελλάδας…

Το σκέφτομαι και δεν το χωράει ο νούς μου – Εκλογές χωρίς Παπανδρέου και Καραμανλή;
Είναι δυνατόν; Ρωτάω, είναι δυνατόν;
Για την Τρίτη οικογένεια, δεν λέω τίποτε καθότι ναι μεν θα λείπει ο επίτιμος και η θυγατέρα του αλλά υπάρχει επί σκηνής ο…Υιός!
Τι κρίμα για ένα ζωντανό, γρήγορο, συναρπαστικό σπορ όπως το ποδό
σφαιρο, συγνώμη μπερδεύτηκα, την πολιτική εννοούσα!
Θα μου πείτε τι προτιμάω;
Ειλικρινά θα προτιμούσα να είναι ΠΑΡΟΥΣΕΣ και οι 2 οικογένειες και να τους δώσουν, επίτέλους οι Έλληνες ψηφοφόροι αυτό που τους αξίζει…

Γιατί όπως το ψυχανεμίζομαι με τους κκ Σαμαρά και Βενιζέλο στα τιμόνια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, εάν στις ερχόμενες εκλογές οι Έλληνες ψηφοφόροι ΔΕΝ στείλουν το σωστό «μήνυμα» τότε μπορεί κα να ξαναζήσουμε αυτό που ζούμε εδώ και μερικούς μήνες, δηλαδή ουσιαστικά, δύο Κόμματα σε συσκευασία του ενός, με επικεφαλής τον Δρ Λουκά Παπαδήμο!..
Στην κλασικλη περίπτωση όπου το αποτέλεσμα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα κρίνεται στα…πέναλτυ, όλοι περιμένουμε με αγωνία ότι κάπου ανάμεσα στην κόπωση, τον εκνευρισμό και τη...θεά Τύχη ένας από τους δύο αντιπάλους θα κάνει το μοιραίο σφάλμα και ο ευέλικτος της άλλης ομάδας θα το εκμεταλλευθεί...για να τελειώνουμε!
Και αντίστοιχα στις ερχόμενες εκλογές να δοθεί η ευκαιρία στους δύο μονομάχους και τις κουστωδίες στελεχών και οπαδών τους να κινηθούν κόντρα η «Νέα» Ν.Δ. στο «Νέο» ΠΑΣΟΚ ώστε να μην υπάρχει εκείνο το τραγικό στοιχείο της «εκτέλεσης» εν ψυχρώ, που στο κάτω-κάτω της γραφής λείπει παντελώς από όλα τα κλασικά και νεοκλασικά σενάρια παραλλαγής της «Μονομαχίας στο Ελ Πάσο.»

Εκεί δεν βρίσκονται απότομα αντιμέτωποι ο καλός και ο κακός, υπάρχουν ζικ-ζακ, υπάρχει λρυφτούλι, κάποιο μπάρ, μιά Τράπεζα, ένας σταύλος, η σκεπή ενός κτιρίου, και ξαφνικά...νάτοι οι δυό αντίπαλοι αντιμέτωποι, γοργή η κίνηση για τις θήκες των εξάσφαιρων, το τράβηγμα και ο καλύτερος...νικάει!
Ή, ακόμα καλύτερα για εμάς, και οι ΔΥΟ…κάτω!
Σας μπέρδεψα με καουμπόϋκα, πολιτική και ποδόσφαιρο, αλλά μεταξύ μας «τι Ευάγγελος, τί Αντώνης» τι κορώνα τι γράμματα σε νόμισμα του ΔιΚομματισμού που μας Κυβερνά;

Οταν πάς να δείς καουμπόυκο θές να δείς καου-μπόϋκο αλλιώς πάς στον παρακάτω σινεμά, ή αλλάζεις κανάλι ή βάζεις στο βίντεο μιά άλλη μεγάλη Χολλυγουντιανή παραγωγή όπως το «Όσα παίρνει ο Ανεμος»…
Ή μιά άλλη που ενώ δεν είναι πραγματικό έργο της μεγάλης ή της μικρής οθόνης χρόνια και χρόνια τώρα παίζεται στον ελλαδικό, στο δικό μας πολιτικό χώρο, και έχει για τίτλο: «Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ΙΔΙΑ…μένουν!»
Ήρθε η ώρα, να τα…αλλάξουμε ΟΛΑ για το καλό μας!

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στον Νίκο Χατζηνικολάου

Συνέντευξη στον Real Fm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, παραχώρησε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του κόμματος "Ανεξάρτητοι Έλληνες" Πάνος Καμμένος.




Οι ευχές που μας στέλνετε

Τα μέλη του Δ.Σ. και το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού σας εύχονται Καλό Πάσχα.




Επίσκεψη Αλευρά στα Σφαγεία Καλαμάτας.

Την Μ. Τρίτη 10 Απριλίου 2012 και ώρα 12.00 ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς θα επισκεφθεί τα σφαγεία Καλαμάτας, με τον Δ/ντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Μεσσηνίας κ. Γεώργιο Παληαρούτα και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Κτηνιατρικής κ. Περικλή Παπαδόπουλο, προκειμένου να ενημερωθούν από τους υπεύθυνους των σφαγείων για ..........

τη λειτουργία τους, αυτές τις ημέρες που υπάρχει μεγάλη κίνηση, με σκοπό να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν, με τη συνδρομή των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας: Οριοθετήθηκαν οι σεισμόπληκτες περιοχές του Δήμου ΟΙχαλίας

Με την με αρ. 5906/Π.Ε./5906/5-03-2012 ΚΥΑ των: Υπουργών α)Οικονομικών, β)Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και γ) Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων οριοθετήθηκαν ως σεισμόπληκτες, οι κάτωθι περιοχές: τα διοικητικά όρια της Τ.Κ. Βρομόβρυσης της Δ.Ε. Αρφαρών του Δήμου Καλαμάτας, της Τ.Κ. Λαμπαίνης της Δ.Ε. Ιθώμης του Δήμου Μεσσήνης, της Τ.Κ. Βασιλικού της Δ.Ε. Δωρίου, των Τ.Κ. Αγριλόβουνου, Διαβολιτσίου, Δεσύλλα και Κωνσταντίνων της Δ.Ε. Ανδανίας και των Δ.Ε. Μελιγαλά και Οιχαλίας του Δήμου Οιχαλίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Αρμόδια Υπηρεσία για το έργο αποκατάστασης ..........

των ζημιών σε κτίρια από τους σεισμούς του Αυγούστου και Οκτωβρίου 2011, στις ανωτέρω καθορισμένες περιοχές, ορίζεται ο Τομέας Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων (Τ.Α.Σ.) Ν. Μεσσηνίας.
Δικαιούχοι της στεγαστικής συνδρομής (Σ.Σ.) είναι οι ιδιοκτήτες ή ψιλοί κύριοι των κατοικιών, που έχουν καταρρεύσει ή έχουν χαρακτηριστεί από τη Γ.Γ. Δημοσίων Έργων ως:
- επικινδύνως ετοιμόρροπες
- δομημένες από ευτελή υλικά , των οποίων η επισκευή δεν εξασφαλίζει την αναγκαία αντισεισμική αντοχή τους.
- Υπέρμετρης δαπάνης επισκευής.

Η στεγαστική συνδρομή επισκευής ή ανακατασκευής της κύριας και μόνιμης κατοικίας έχει ως εξής :1/2 θα είναι άτοκο δάνειο και ½ δωρεάν κρατική αρωγή.
Σε περίπτωση ανακατασκευής ή επισκευής κτισμάτων δευτερευουσών κατοικιών και κτιρίων με χρήση επαγγελματικής στέγης έχει ως εξής: 2/3 άτοκο δάνειο και 1/3 δωρεάν κρατική αρωγή.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις επισκευής ή ανακατασκευής κτισμάτων, το σύνολο της Σ.Σ. που θα χορηγείται θα είναι άτοκο δάνειο.
Η κύρια και μόνιμη κατοικία θα αποδεικνύεται με το Ε1 της εφορίας. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να αποδειχθεί με συμβόλαιο ή το Ε1 ότι αποτελεί μόνιμη κατοικία, θα αντιμετωπίζεται ως δευτερεύουσα.
Εγκαταλελειμμένες κατοικίες δεν δικαιούνται Σ.Σ..
Οι δικαιούχοι θα καθορίζονται από την αρμόδια Υπηρεσία, στην οποία εν συνεχεία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά και εντός των προθεσμιών που θα καθοριστούν με Απόφαση Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Κατεβάστε την Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) για περισσότερες λεπτομέρειες

Τριφυλία Μονόδρομος η συνεταιριστική οργάνωση των αγροτών

«Άνοιξε» και εντείνεται στην Τριφυλία η συζήτηση για τη συνεταιριστική δράση και την οργάνωση αγροτικού συνεταιρισμού, μετά και την προχθεσινή ενημερωτική εκδήλωση του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών.
Όλοι συμφωνούν πως η οργάνωση συνεταιρισμού είναι, πια, μονόδρομος για το μέλλον και με κατατεθειμένες και γνωστές τις απόψεις - προτάσεις ειδικών στο θέμα, σκέφτονται, επεξεργάζονται, καλλιεργούν την ιδέα της συνεταιριστικής οργάνωσης, η οποία έχει πολλαπλά οφέλη για τους αγρότες, την παραγωγή, την προώθηση και διακίνηση των αρίστης ποιότητας προϊόντων στις αγορές.

Στην ενημερωτική συζήτηση που διεξήχθη το...........

βράδυ της Παρασκευής, στο «Βορρέειο» Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών, αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος, τέθηκαν προβληματισμοί και ακούστηκαν ενδιαφέρουσες γνώμες για την οργάνωση αγροτικού συνεταιρισμού.
Απ’ ό,τι φάνηκε, οι αγρότες της περιοχής αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα δημιουργίας και λειτουργίας συνεταιρισμού, ενώ υπάρχει αισιοδοξία πως οι προσπάθειες θα φέρουν αποτέλεσμα.
Σύντομο, δε, χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος.
Εμείς ζητήσαμε από τους ομιλητές, τον ομότιμο καθηγητή του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Σταύρο Μαριάδη και το σύμβουλο ανάπτυξης συνεταιρισμών Ντίνο Μπλιάτσο, καθώς και αγρότες, να εκφράσουν τις απόψεις τους στο «Θ»:

Ο ομότιμος καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, συνεργατιστής – συγγραφέας, Σταύρος Μαριάδης, παρουσίασε συνοπτικά τον καινούργιο νόμο περί συνεταιρισμών, τον οποίο χαρακτήρισε «απαράδεκτο και χειρότερο νόμο μέχρι τώρα», ενώ αναφέρθηκε στην οργάνωση και διοίκηση των συνεταιρισμών, με στόχο το ξεκίνημα του διαλόγου για την ίδρυση συνεταιρισμού στην περιοχή, τον οποίο «ο τόπος έχει ανάγκη».
Απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με το χαρακτηρισμό του νόμου ως «απαράδεκτου», είπε: «Ο κύριος λόγος για τον οποίο εγώ τον απορρίπτω είναι ότι εμφανέστατα ανοίγει το δρόμο για την είσοδο του κερδοσκοπικού κεφαλαίου στην αγροτιά. Με άλλα λόγια, θέλει έμμεσα ή άμεσα να ιδιωτικοποιήσει και τον αγροτικό τομέα, γεγονός απαράδεκτο. Βέβαια, έχει κάποια άλλα σημεία, π.χ. τα δημοπρατήρια των αγροτικών προϊόντων, κι αυτά τα δίνει βορά στους μεταπράτες, καθότι σε ένα δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων επιτρέπει να συμμετέχουν με 49% ιδιώτες, έμποροι και βιομήχανοι ενδεχομένως και για παρηγοριά με 51% οι αγρότες. Για πότε, όμως, θα γίνει η ανατροπή, ούτε που θα το καταλάβουν οι αγρότες».
Σχετικά με την «ιδιωτικοποίηση» του αγροτικού τομέα, σημείωσε: «Εισάγει (σ.σ. ο νόμος) τις αγροτικές εταιρικές συμπράξεις, όπου αγροτική εταιρική σύμπραξη Α.Ε. σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μαζί με τους αγρότες μπορεί να κάνει μια εταιρεία πάνω στα χωράφια των αγροτών, αυτός με το κεφάλαιο και οι αγρότες με τα χωράφια. Θα τους δώσει μετοχές, και με την πάροδο του χρόνου οι μετοχές αυτές θα γίνουν ιδιοκτησία των κεφαλαιοκρατών».
Για την Τριφυλία, τόνισε: «Μετά λύπης διαπίστωσα πως δεν υπάρχει μια οργανωμένη συνεταιριστική οργάνωση. Είναι ένας τόπος ευλογημένος από πλευράς παραγωγής, τόσο σε οπωροκηπευτικά, λάδι, ακόμη και στην κτηνοτροφία. Είναι απαραίτητος ένας συνεταιρισμός όσο τίποτε άλλο. Μένουν αυτοί οι άνθρωποι αδύναμοι, ενώ μπορούν να ενώσουν τις μικρές δυνάμεις τους και να κάνουν ένα δυνατό συνεταιρισμό, για να τους παρακαλάνε και όχι να παρακαλάνε αυτοί».
Για το μέλλον της γεωργίας: «Το μέλλον είναι μέσα από τη συνεταιριστική οργάνωση. Δεν υπάρχει άλλο δρόμος! Όποιος υποδείξει στους αγρότες άλλο δρόμο, εκτός από τους συνεταιρισμούς, τους λέει ψέματα».

•••

Ο γεωπόνος – σύμβουλος ανάπτυξης συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών – πρόεδρος της «Γεωργική Ανάπτυξη Α.Ε.», Ντίνος Μπλιάτσος, επισήμανε: «Έφτασε ο καιρός να κάνουν κάτι. Η γεωργία, αν οι αγρότες δεν κάνουν κάτι, θα τελειώσει.
Τώρα που λέμε ότι η προοπτική της Ελλάδας είναι η γεωργία και ο τουρισμός, και τα δύο πρέπει να οργανωθούν και να συνδεθούν
[…] Ή θα κάνουμε συνεταιρισμούς, με την έννοια των πραγματικών συνεταιρισμών, ή θα τα παρατήσουν οι γεωργοί. Το 2012 δε, από σύμπτωση, έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμιο Έτος Συνεργατισμού, γιατί στη γη είναι οργανωμένοι συνεταιριστικά 1 δισ. πολίτες, όχι μόνο αγρότες, αλλά και μικροί επαγγελματίες. Αυτοί δε οι συνεταιρισμοί δίνουν δουλειά σε άλλα 200 εκατομμύρια πολίτες του κόσμου και παράγουν τρεις φορές παραπάνω προϊόν απ’ ό,τι παράγουν οι πολυεθνικές εταιρείες. Όμως, εμείς δε γνωρίζουμε τους συνεταιρισμούς του κόσμου, αλλά τις πολυεθνικές εταιρείες. Τώρα, λοιπόν, πρέπει να κάνουμε κάτι. Ή θα κάνουμε κάτι ή τα παρατάμε! Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, για το μέλλον, από τη συνεταιριστική οργάνωση. Ή, λοιπόν, κάποιοι θα πάρουν την Ελλάδα όλη, που δε θα ’ρθεί κανείς στη Νότια Ευρώπη να το κάνει αυτό, γιατί έχουμε ακριβή γη κι ακριβό μεροκάματο, θα πάει στην Αφρική, ή όλοι οι άλλοι, οι μικροί, θα οργανωθούν και θα κάνουν κάτι. Εξάλλου, ο συνεργατισμός δεν είναι εφεύρεση τωρινή. Από τότε που δημιουργήθηκε ο άνθρωπος αντιμετώπιζε τα πάντα συνεργατικά. Και το δεινόσαυρο πενήντα, πενήντα τον κυνηγούσαν. Η Ελλάδα έχει δείξει τέτοιες δυνατότητες, όμως πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες, τα τελευταία 30 – 40 χρόνια, κατέστρεψαν το συνεταιρισμό. Δε φταίει όμως η ιδέα, δε φταίει το όχημα. Δηλαδή, αν το Mercedes το τράκαρε ο οδηγός, εμείς κατηγορούμε το όχημα, όχι τον οδηγό. Τον οδηγό πρέπει να αλλάξουμε. Αν δεν κάνουμε κάτι τώρα, επιμένω, θα τελειώσουμε!».

•••

Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών: «Στα πέντε χρόνια που ενεργοποιήσαμε τον Αγροτικό Σύλλογο προσπαθήσαμε να κοιτάξουμε να κάνουμε κάτι με το Συνεταιρισμό που προϋπήρχε. Επειδή, όμως, δεν το καταφέραμε, επειδή οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και απαιτείται οργάνωση, σκεφτήκαμε να γίνει μια ενημερωτική εκδήλωση για τη δημιουργία συνεταιρισμού και την οργάνωση των αγροτών της περιοχής. Μια συζήτηση για να μπορέσουμε να περάσουμε στον κόσμο τη συνεταιριστική ιδέα και την αναγκαιότητα δημιουργίας συνεταιρισμού. Είναι μονόδρομος, πλέον, για το μέλλον. Πρέπει να οργανωθούμε για να σταθούμε στην αγορά. Ξεκινάμε τη συζήτηση και πιστεύω να βγει κάτι καλό για τον κόσμο»

•••

Τέλης Καναβός, Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: «Είναι μία κίνηση που επιδιώκαμε από την πρώτη χρονιά που φτιάξαμε τον Αγροτικό Σύλλογο, το 2007. Ευχής έργο που είδαμε στην τηλεόραση, στην ΕΤ3, τον κ. Μαριάδη. Μετά ήρθαμε σε επαφή μαζί του και καταφέραμε να κάνουμε αυτή την κίνηση. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε ανταπόκριση από τον κόσμο. Ο κ. Μπλιάτσος είναι ειδικός στην οργάνωση συνεταιρισμού. Αν εδώ μαζευτούμε 20, μπορούμε να ξεκινήσουμε και στην πορεία να έρθουν και άλλοι. Ενημερωνόμαστε, συζητάμε και εύχομαι να ευοδωθεί η προσπάθεια. Πιστεύω πως μπορούμε να οργανωθούμε συνεταιριστικά».

•••

Ηλίας Μπουντουβάς, Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων: «Θα ήταν τιμή μας, όσο είμαστε στα συμβούλια των Αγροτικών Συλλόγων, να μπορέσουμε να μεταφέρουμε το μήνυμα της συνεταιριστικής οργάνωσης. Να το πιστέψουμε και οι ίδιοι πραγματικά και να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε στην περιοχή μας και στη Μεσσηνία μία – δύο ομάδες παραγωγών στα κηπευτικά. Να εξυγιάνουμε, αν γίνεται, τους υπάρχοντες συνεταιρισμούς ή να δημιουργήσουμε έναν καινούργιο και υγιή συνεταιρισμό, ώστε να μπορέσουμε να διαθέσουμε τα προϊόντα μας απευθείας στον καταναλωτή, που αυτό είναι και το ζητούμενο. Με ενδιαφέρον ακούμε τους ομιλητές και τις γνώμες που εκφράζονται. Ευχόμαστε και προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση».

•••

Βασίλης Σπυρόπουλος, αγρότης στα Φιλιατρά: «Δε θέλω να στεναχωρήσω κανέναν, αλλά εγώ ως αγρότης και πρώην συνεταιριστής, γιατί είχα συμμετάσχει και ως αντιπρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φιλιατρών, όταν ήμουν στο Δ.Σ. του Συλλόγου έβαζα μανιωδώς ως θέμα την ανασύσταση του υπάρχοντος συνεταιρισμού. Ενός συνεταιρισμού που είναι ο πρώτος στη Μεσσηνία και για την ακρίβεια έχει ιδρυθεί το 1906. Συνάντησα πάρα πολλές δυσκολίες, δεν μπορούσα να καταλάβω το γιατί. Σήμερα, όμως, γίνεται μια εκδήλωση που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Φοβάμαι πολύ, όμως, μήπως είναι ένα επικοινωνιακό παιχνιδάκι, από αυτά που συνήθως γίνονται ή μήπως έχει καμία πορεία μη πρέπουσα. Και για να εξηγήσω τι εννοώ, λέω ότι σήμερα αυτοί που βίασαν τον Έλληνα πολίτη και ως καταναλωτή, αυτοί που βίασαν τον Έλληνα πολίτη ως παραγωγό στον πρωτογενή τομέα, εμφανίζονται να θέλουν να ξεπεράσουν τους μεσάζοντες, να είναι συνεταιριστές και αυτό για μένα είναι ύποπτο».

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Φιλιατρά Σχολή Ιππασίας με εντυπωσιακή έναρξη

Εντυπωσιακή, από κάθε άποψη, και εκπληκτική ήταν η γιορτή έναρξης της Σχολής Ιππασίας του Αθλητικού Ιππικού Ομίλου Τριφυλίας «Η Αίθη» χθες το πρωί στο ξερό γήπεδο των Φιλιατρών! Τα μικρά παιδιά, οι νεαροί ιππείς και οι νεαρές αμαζόνες, με τις ικανότητες και το ταλέντο τους, κέρδισαν τις εντυπώσεις και το θαυμασμό του κόσμου που παρακολούθησε την παρουσίαση και τα ιππικά παιχνίδια με τα άλογα!
Μικροί και μεγαλύτεροι γνώρισαν από κοντά ..........

το εξαιρετικά ενδιαφέρον άθλημα της ιππασίας, ήρθαν σε επαφή με τα άλογα και έζησαν μια όμορφη και αξέχαστη εμπειρία.

Η εκπαιδεύτρια της Σχολής του Αθλητικού Ιππικού Ομίλου Τριφυλίας, Αγγελική Καραγεώργου, μιλώντας στο «Θ», σημείωσε: «Η Σχολή του Ομίλου ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν από ένα χρόνο. Προσπαθούμε να οργανωθούμε, να μάθουμε τα παιδιά να έχουν μια επαφή πρώτα με το άλογο, να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους, να διασκεδάσουν και να προχωρήσουν, εάν αργότερα θελήσουν, σε αθλητικές δραστηριότητες. Η επαφή με το άλογο απαιτεί πρώτα απ’ όλα συνέπεια και πειθαρχία. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι σε περίοδο κρίσης είναι πολύ δύσκολα για όλους και το καταλαβαίνουμε. Εμείς έχουμε καταφέρει να έχουμε δύο ιδιόκτητα αλογάκια, που είναι της Σχολής και είναι μαθημένα να κάνουν μαθήματα σε παιδιά.

Δίνουμε βαρύτητα στη θεραπευτική ιππασία. Και καλούμε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τα παιδιά τους ιππασία, να έρθουν σε επαφή με τη Σχολή. Η Σχολή έχει εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας. Το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι η ασφάλεια των παιδιών και θα έλεγα στους γονείς ότι το θέμα της ασφάλειας είναι εξασφαλισμένο στη Σχολή! Ξεκινάμε από ηλικίες 4 – 5 ετών. Τότε, βέβαια, τα παιδάκια δεν μπορούν να κάνουν ασκήσεις, αλλά έχουν την πρώτη επαφή με το άλογο. Το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα, επειδή δεν έχουμε μεγάλες δυνατότητες, θα είναι λιγάκι περιορισμένο σε μέρες και ώρες, αλλά όλα αυτά οργανώνονται σιγά – σιγά».

Με τη σειρά της, η αμαζόνα Μαρία Πετροπούλου, που ξεκίνησε ως μαθήτρια στη Σχολή από την αγάπη της για τα άλογα και την ιππασία, και είναι υπεύθυνη του γηπέδου της Σχολής, ανέφερε: «Έμαθα ότι γίνονται μαθήματα, ήρθα και ξεκίνησα. Έχω μεγάλη αγάπη για το άλογο και την ιππασία, από μικρό παιδί μού άρεσε πολύ. Πιστεύω πως για να ασχοληθεί κανείς με αυτό το άθλημα πρέπει να το αγαπάει το άλογο, να το σέβεται, να του φέρεται σα μικρό παιδί».

Η Αθηνά Βακαλοπούλου, μητέρα κοριτσιού που εδώ και δύο χρόνια κάνει μαθήματα ιππασίας στον Όμιλο, και η ίδια εθελοντικά στηρίζει τις δράσεις της Σχολής, σημείωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Όλα τα παιδιά του Ομίλου αγαπάνε πολύ το άλογο. Θεωρούμε τον εαυτό μας τυχερό που υπάρχει ο Όμιλος και η εκπαιδεύτριά μας και μπορούν τα παιδιά μας να εκφραστούν και να αθληθούν με το άλογο που τόσο αγαπάνε. Θέλω να πω, επίσης, πως πάρα πολλά πράγματα γίνονται εθελοντικά. Συμμετέχουμε κι εμείς, ως γονείς, όπως και οι φίλοι που βοηθάνε. Και αυτή η σημερινή γιορτή διοργανώθηκε εθελοντικά από όλους μας, με την αιγίδα των ανθρώπων του Ομίλου».
Στις δράσεις, τις δραστηριότητες και τους στόχους ανάπτυξης του Ομίλου αναφέρθηκαν ο πρόεδρος και ο γραμματέας, Γιώργος Τεριζάκης και Κώστας Γιακουμάκης αντίστοιχα, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους για την πορεία του, από την αγάπη του κόσμου της Τριφυλίας για το άλογο και την ιππασία.

Παράλληλα με την παρουσίαση των ιππικών παιχνιδιών, υπήρχε μπουφές με εδέσματα που είχαν ετοιμάσει άνθρωποι του Ομίλου και γονείς μικρών μαθητών.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - θάρρος

Mamma Bossa Φιλιατρά. Προσφορές όλη την ημέρα.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ MAMMA BOSSA ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΒΡΑΔΥ!!!

Κλικ στις εικόνες για μεγάλο μέγεθος




Οι ευχές που μας στέλνετε.

>



Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ.

Την Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα από την Μ. Δευτέρα 9 Απριλίου έως και την Μεγάλη Πέμπτη 12 Απριλίου 2012 θα εφημερεύει το φαρμακείο:

Πηνελόπη Σεραφείμ

Tηλ: 2761 - 0 - 32102
Κιν. 698 - 17 54 204


ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας (από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής έως και τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα), θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα με νεότερη δημοσίευση αλλά και κρόουλ στο επάνω μέρος του blog μας.




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Απριλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.