Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Η εκλογική ανατροπή γέννησε προβληματισμούς…

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Καθώς έρχονται οι δικές μας Εθνικές Εκλογές καλώ την προσοχή σας στην εντυπωσιακή εκλογική ανατροπή της 29ης Μαρτίου στην Αγγλία που καταγράφηκε ως η μεγαλύτερη ιστορικά ανατροπή σε επαναληπτικές εκλογές για το Βρετανικό Κοινοβούλιο, και γέννησε προβληματισμούς καθοδόν προς τις Βρετανικές εκλογές Αυτοδιοίκησης της 3ης Μαΐου.
Η ανατροπή αφορά στις επαναληπτικές εκλογές που έγιναν για την Βουλευτική έδρα του Δυτικού Bradford αφού τον Φεβρουάριο παραιτήθηκε ο ήδη εκλεγμένος Βουλευτής του Εργατικού Κόμματος για λόγους υγείας.
Στην αναμέτρηση συμμετείχε και ο κ George Galloway, που είχε .............

διαγραφεί από το Εργατικό Κόμμα για τις ανατρεπτικές και εκτός Κομματικής γραμμής θέσεις του που αφορούσαν όχι μόνο τοπικά και εθνικά θέματα αλλά και διεθνή όπως το Παλαιστινιακό και το Ιράκ.

Ο κ Galloway κατάφερε να ανατρέψει ΟΛΑ τα προγνωστικά και να κερδίσει την βουλευτική έδρα παίρνοντας το 56% των ψήφων, αφήνοντας πίσω του ασθμαίνοντες όχι μόνο τον υποψήφιο του Συντηρητικού Κόμματος του κ Cameron με το 8% αλλά και τους Εργατικούς του κ Milliband πουO κ Galloway είναι ένα πολυσυζητημένο πρόσωπο, είχε υπηρετήσει ως Βουλευτής των Εργατικών πριν διαγραφεί από το Κόμμα το 2003 εξαιτίας των δραστηριοτήτων και θέσεών του όπως την αντίδρασή του για τον πόλεμο του Ιράκ.
Παραθέτω στοιχεία της βιογραφίας του:
Γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου 1954 και ανήκει στο Κόμμα British Respect Party, συγγραφέας, δημοσιογράφος και παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών, τώρα Member of Parliament (MP) for Bradford West. Είχε υπηρετήσει στο παρελθόν ως Βουλευτής του Labour Party, στην περιοχή Glasgow Hillhead και στην περιοχή Glasgow Kelvin από το 1987 ως το 2005. Διεγράφη από το Κόμμα τον Οκτώβριο του 2003, την ίδια χρονιά που είχε τραβήξει επάνω του την Εθνική προσοχή για την αντίδρασή του στο πόλεμο του Ιράκ Iraq War. Στη συνέχεια έγινε καταστατικό μέλος και συνιδρυτή του αριστερού Κόμματος Respect Party και είχε εκλεγεί Βουλευτής στην έδρα του Bethnal Green and Bow in 2005.[4] In 2010, Ακολούθησε η ανεπιτυχής προσπάθειά του για την έδρα της περιοχής Poplar and Limehouse, και το 2011 η επίσης ανεπιτυχής υποψηφιότητά του για την έδρα Glasgow list για το Κοινοβούλιο της Σκωτίας Scottish Parliament, και τελικά η πρόσφατη εκλογή του για τις επαναληπτικές εκλογές στην έδρα του Bradford West by-election, 2012.

Στις δραστηριότητές του περιλαμβάνεται και η υποστήριξή του για τους Παλαιστινίου και η εναντίωσή του στο Ισραηλινό Κράτος και τη συμπεριφορά του απέναντι στους Παλαιστινίους (παραθέτω εδώ σχετικά δημοσιεύματα). (ο κ Galloway είναι ευρύτατα γνωστός για τον αγώνα του και την υποστήριξή του στους παλαιστινίου στη συνεχιζόμενη αντιπαλότητα μεταξύ Palestinians και Israeli–Palestinian conflict. Αγωνίστηκε για την ανατροπη των Οικονομικών περιορισμών sanctions against Iraq στη δεκαετία του 1990 και στις αρχές του 2000 και εναντιώθηκε στην εισβολή στο Ιράκ 2003 invasion. Παρουσιάστηκε και ανέπτυξε τις θέσεις του στη Γερουσία των ΗΠΑ United States Senate το 2005 για τις αποκαλούμενες «παράνομες πληρωμές» στο γνωστό πρόγραμμα του ΟΗΕ «πετρέλαιο για τρόφιμα» United Nations' Oil for Food Programme.)

Σχολιάστηκε ο έντονος θρησκευτικός και «μειονοτικός» χαρακτήρας της προεκλογικής καμπάνιας του κ Galloway που υποστήριξαν με πάθος οι Μουσουλμάνοι κάτοικοι της περιοχής ενώ ο εκλεγμένος πλέον Βουλευτής, στην επινίκια ομιλία του, ευχαρίστησε την Μουσουλμανική κοινότητα μιλώντας για «Bradford Spring» (σε αντιστοιχία με την «Arab Spring») δηλώνοντας απερίφραστα: « Ο Μουσουλμάνος είναι κάποιος που φοβάται μόνο την ημέρα της κρίσης. Εγώ είμαι έτοιμος γι 'αυτήν… "

Κλείνοντας καλώ την προσοχή σας στην αναφορά σε πρόσφατο άρθρο των Times - India σύμφωνα με το οποίο σε Έρευνα που έκανε η Βιβλιοθήκη της Βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων διαπίστωσε ότι ενώ ο Χριστιανισμός έχει μειωθεί, άλλες θρησκείες έχουν δει απότομες αυξήσεις.

Ο Χριστιανισμός χάνει περισσότερο από μισό εκατομμύριο πιστούς κάθε χρόνο, ενώ ο αριθμός των άθεων και αγνωστικιστών ανεβαίνει κατά σχεδόν 750.000 άτομα ετησίως.
Σχετικό άρθρο στην Βρετανική εφημερίδα Daily Mail ανέφερε ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο οι Ινδουιστές αυξήθηκαν κατά 43 τοις εκατό κατά τα τελευταία έξι χρόνια.
Στην ίδια χρονική περίοδο, ο αριθμός των μουσουλμάνων έχει σημειώσει άνοδο κατά 37 τοις εκατό και των Βουδιστών κατά 74 τοις εκατό.
Το 2010 υπήρχαν περίπου 41,1 εκατομμύρια Χριστιανοί στη Βρετανία, 7,6 τοις εκατό λιγότεροι από ότι πριν περίπου έξι χρόνια.
Ο αριθμός των Σιχ και των Εβραίων πιστών μειώθηκε ελαφρώς, σύμφωνα με την Daily Mail.
Τα συμπεράσματα είναι δικά σας…

Εορταστικές εκδηλώσεις στο Ραμοβούνι.

Την Κυριακή 8 Απριλίου 2012, στο Ραμοβούνι του Δήμου Οιχαλίας, τόπο γέννησης του ήρωα της Επανάστασης του 1821 Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις ως εξής:..........


Ώρα 10.30 Άφιξη μαθητών Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, Προσκόπων και Οδηγών Δήμου Οιχαλίας.
10.50 Άφιξη Τοπικών Αρχών, Συλλόγων, Σωματείων, Οργανώσεων και Κοινού.
10.55 Έπαρση σημαίας στο χώρο προτομής του Ήρωα.
11.00 Τέλεση τρισάγιου προ της προτομής του Ήρωα, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. κ. Χρυσόστομο.
Στη συνέχεια:
• Κατάθεση στεφάνων
• Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη Μνήμη του Εθνικού Ήρωα.
• Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από την Γυμνασιάρχη Γυμνασίου Δωρίου κ. Χατζή Δήμητρα.
• Απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων Δήμου Οιχαλίας.
• Εθνικός Ύμνος.
• Παραδοσιακοί χοροί από το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών Μελιγαλά και από το Σύλλογο Γυναικών Δωρίου.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα παρουσιασθεί έκθεση κειμηλίων με άρματα της Επανάστασης του 1821 και παραδοσιακές φορεσιές του συλλέκτη Χρήστου Κατσαμπάνη, σπάνιας λαογραφικής και ιστορικής αξίας, στην οποία συμμετέχει και ο Δήμος Οιχαλίας.

Ανακοίνωση απο την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Μεσσηνίας ενημερώνει ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής των ενδιαφερόμενων φορέων υλοποίησης των προγραμμάτων δωρεάν διανομής τροφίμων στους απόρους της χώρας στις Περιφερειακές Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, παρατείνεται έως την 30η Ιουλίου 2012 αντί της 1ης Μαρτίου 201


Περίληψη διακήρυξης δημοπρασίας για την μακροχρόνια μίσθωση ή αγορά ακινήτου - γηπέδου από το Δήμο Τριφυλίας

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ προκηρύσσει δημοπρασία μειοδοτική, φανερή και προφορική την μακροχρόνια μίσθωση ή αγορά ακινήτου - γηπέδου από το Δήμο Τριφυλίας καλώντας τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε προθεσμία δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση της διακήρυξης. ................

1) Το ακίνητο που θα μισθωθεί ή θα αγοραστεί πρέπει :
Α) να έχει έκταση τουλάχιστον 25 στρέμματα
Β) να βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Τριφυλίας
Γ) να πληρεί τα παρακάτω κριτήρια σύμφωνα με το αναθεωρημένο/επικαιροποιημένο

Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Περιφέρειας Πελοποννήσου :
Χωροταξικά κριτήρια
α) απόσταση > 0,5 km από τα όρια οικισμών
β) απόσταση > 1,0 km από τα όρια του σχεδίου πόλης και από τα όρια του ΓΠΣ εγκεκριμένου με τις διατάξεις του Ν. 1337/83
γ) απόσταση από Αρχαιολογικά και Πολιτιστικά μνημεία > 0,5 km
δ) αποκλεισμός Ζώνης Α θεσμοθετημένων αρχαιολογικών περιοχών
ε) απόσταση από Θεσμοθετημένες Ζώνες Ειδικών Χρήσεων Γης > 0,5 km (από τα όρια αυτών)

Γεωλογικά – Υδρογεωλογικά κριτήρια
α) απόσταση από κοίτες ποταμών ή μεγάλων ρεμάτων > 0,5 km
β) απόσταση από λίμνες, λιμνοδεξαμενές και φράγματα > 1,0 km
Περιβαλλοντικά κριτήρια
α) αποκλεισμός δασών
β) αποκλεισμός γεωργικών εκτάσεων υψηλής παραγωγικότητας ή περιοχών με συγκεκριμένες
χρήσης γης
γ) αποκλεισμός περιοχών χαρακτηρισμένων ως RAMSAR, SPA, NATURA και Εθνικά Πάρκα
δ) αποκλεισμός ζωνών προστασίας & περιοχών φυσικού κάλλους > 0,5 km για σημειακά στοιχεία
Δ) να πληρεί τους παρακάτω πρόσθετους όρους
α) πρόσβαση ή δυνατότητα πρόσβασης σε οδικό δίκτυο
β) δυνατότητα εξασφάλισης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος
γ) αποκλεισμός ανενεργών ή ενεργών ΧΑΔΑ και των πέριξ αυτών εκτάσεων σε απόσταση 1 km από την περίμετρο των παραπάνω χώρων
δ) αποκλεισμός περιοχών κοντά σε Ιερές Μονές και κοιμητήρια σε απόσταση 0,5 km

2) Α) Το ακίνητο που θα μισθωθεί ή θα αγοραστεί, θα χρησιμοποιηθεί ευθύς εξ αρχής για την τοποθέτηση – χωροθέτηση:
α) Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών
β) Μονάδας Κομποστοποίησης Οργανικών Στερεών Αποβλήτων
γ) Δεματοποιητή, στα πλαίσια της ολοκληρωμένης διαχείρισης
Β) Το ανωτέρω ακίνητο θα τύχει της προέγκρισης χωροθέτησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις ανωτέρω δράσεις προ της υπογραφής της σύμβασης αγοράς ή μίσθωσης.
Πληροφορίες και αντίγραφα της διακήρυξης της δημοπρασίας παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στην Τ.Υ. του Δήμου ή στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Τριφυλίας Δημαρχείου 2 –Κυπαρισσία τηλέφωνο 2761360039,2761360740.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ

Σήμερα το απόγευμα η ενημέρωση - Συζήτηση από τον Αγροτικό Σύλλογο στο Βορρέειον


Ενημερωτική συζήτηση με καλεσμένους όλους τους αγρότες της περιοχής (κτηνοτρόφους, ελαιοπαραγωγούς, κηπευτικούς κλπ) πρόκειται να κάνει ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 και ώρα 8 το βράδυ στο Βορρέειο Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών σχετικά με την συνεταιριστική δράση και το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί Αγροτικός Συνεταιρισμός στην περιοχή.

Ομιλητές στην Συζήτηση θα είναι οι κ.κ. ...........

Μυριάδης Σταύρος Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και συνεταιριστής και ο Μπλιάτσος Κων/νος Γεωπόνος Σύμβουλος Ανάπτυξης συνεταιρισμών - ομάδων Παραγωγών.

Κλικ στην Αφίσα

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 05-4-2012




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Απριλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Απριλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.

-

Ο παναθηναϊκός στο FINAL 4. Καθαρά και… εξάστερα!

Η Μακάμπι ήταν πολύ καλή και σκληρή για να πεθάνει αλλά ο Παναθηναϊκός, απλά, είναι καλύτερος! Και επιπλέον έχει… Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο αρχηγός των «πράσινων» με 25 πόντους-τους περισσότερους όταν η μπάλα «έκαιγε»-οδήγησε την ομάδα του στην νίκη με σκορ 86-85, στο τελευταίο μεταξύ τους ματς στο ΟΑΚΑ και έδωσε στο «τριφύλλι» την πρόκριση στο Final 4 της Πόλης, όπου θα διεκδικήσει το 7ο του τρόπαιο.

Θρίλερ στο φινάλε της αναμέτρησης, καθώς ............

οι Ισραηλινοί επέστρεψαν δύο φορές από το -12 και διεκδίκησαν το ματς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Εκεί, όμως, ο Διαμαντίδης απέδειξε τον λόγο που θεωρείται ο καλύτερος παίκτης στην Ευρωλίγκα. Όταν όλοι οι συμπαίκτες του… σάστισαν και αστόχησαν στις 5/6 ελεύθερες βολές που εκτέλεσαν, ο «αρχηγός» έβαλε 4/5 στο τελευταίο λεπτό και με δική του άμυνα πάνω στον Μπερστάιν στην εκπνοή, «καθάρισε»…

Εξαιρετική απόδοση και από τους Γιασικεβίτσιους (13 π), Περπέρογλου (9π) απέναντι σε μία ομάδα που έμεινε ζωντανή χάρη στα… μεγάλα σουτ του Μπλου (14 π) αλλά και κάποιες κακές αμυντικές επιλογές των «πράσινων».

Στην Πόλη, ο Παναθηναϊκός θα δώσει το «παρών» στο 11ο Final 4 της ιστορίας του και στον ημιτελικό τον περιμένει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας…

Το ματς:

Σε ισορροπία…

Στις πρώτες επιθέσεις της η Μακάμπι προσπάθησε να περάσει την μπάλα κοντά στο καλάθι και να τροφοδοτήσει τον Σχορτσανίτη που ήταν στο αρχικό σχήμα. Ο Έλληνας σέντερ μοίρασε σωστά την μπάλα και έδωσε λύσεις. Το 2-6 υπέρ της ομάδας του Μπλατ, ήταν περισσότερο όμως αποτέλεσμα της νευρικότητας των παικτών του Παναθηναϊκού που αποτυπώθηκε στα πρώτα σουτ του αγώνα.

Ο Διαμαντίδης, σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς, πήρε πολλές προσπάθειες και «κυνηγούσε» το πικ εν ρολ με τον Μπατίστ. Ο αρχηγός των «πράσινων» ήταν η αιτία που η Μακάμπι χρεώθηκε με πέντε ομαδικά νωρίς δίνοντας το δικαίωμα για βολές στον αντίπαλο. Ωστόσο, οι «πράσινοι» στο αμυντικό κομμάτι… χώλαιναν. Οι Ισραηλινοί με ντράιβ και αρκετή ενέργεια στο παιχνίδι τους, έβρισκαν εύκολα σκορ και διατηρούσαν το προβάδισμα έστω και με βραχεία κεφαλή.

Αυτό ανάγκασε τον Ομπράντοβιτς να αλλάξει σε πρόσωπα την ομάδα του. Τσαρτσαρής, Γιασικεβίτσιους και Βουγιούκας μπήκαν στο παρκέ στα τελευταία λεπτά της περιόδου. Το ματς όμως παρέμεινε ισορροπημένο και το δεκάλεπτο έληξε με σκορ 18-20 υπέρ της Μακάμπι.

Οι «παλιοσειρές» και ο νέος…

Τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ του Παναθηναϊκού, έδιναν στην Μακάμπι ευκαιρία για δεύτερες και τρίτες επιθέσεις και δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να ανοίξουν την διαφορά. Επιπλέον, τα αθλητικά προσόντα του Σμιθ, του Χέντριξ και του Ελιγιάχου δημιουργούσαν προβλήματα ενώ και επιθετικά οι παίκτες του Ομπράντοβιτς δεν είχαν καλές επιλογές.

Ο Καϊμακόγλου όμως πέρασε στο παρκέ και έδωσε ενέργεια στην ομάδα του. Έπαιξε δύο σερί εξαιρετικές άμυνες, που έλειπαν μέχρι αυτό το σημείο και η τεχνική ποινή που χρεώθηκε στον Μπλατ για διαμαρτυρία, οδήγησε τους «πράσινους» στο να πάρουν για πρώτη φορά στο παιχνίδι προβάδισμα έξι πόντων στα μέσα της περιόδου.

Το μομέντουμ του αγώνα ευνοούσε πλέον τον Παναθηναϊκό. Το ΟΑΚΑ είχε πάρει «φωτιά» και οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έδειχναν να έχουν αποβάλει το άγχος, με το σκορ στο 33-26 έπειτα από βολές του Διαμαντίδη. Η Μακάμπι είχε… χάσει τον οίστρο της στο περιφερειακό σουτ και οι «τραβηγμένες» επιλογές της μακριά από τα 6.75μ δεν είχαν στόχο. Διαμαντίδης, Γιασικεβίτσιους και Μπατίστ «τράβηξαν το κουπί» στο σκοράρισμα και οι «πράσινοι» πήγαν στο ημίχρονο με το υπέρ του 41-32.

Μυστικό «όπλο» Stratos

Οι δύο πρώτες επιθέσεις του Παναθηναϊκού στην τρίτη περίοδο, δια χειρός Περπέρογλου και Διαμαντίδη, έστειλαν την διαφορά για πρώτη φορά στο +12. Η Μακάμπι όμως με ένα εντυπωσιακό και γρήγορο 10-0 και πρωταγωνιστή τον Οχαγιόν, έριξε την διαφορά στο καλάθι, αποδεικνύοντας στους «πράσινους» ότι δεν είχε καμία διάθεση να παραδοθεί. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς «βραχυκύκλωσαν»… Ο Χέντριξ έφερε στην ισοπαλία το ματς διευρύνοντας το σερί στο 12-0.

Ο Ομπράντοβιτς έριξε στο παρκέ τον Βουγιούκα για να «τονώσει» την γραμμή των ψηλών του και να ξεκουράσει τον Μπατίστ αλλά η λύση ήρθε από τον Περπέρογλου. Ένα δικό του μεγάλο σουτ, μία εξαιρετική άμυνα και ένα ακόμα δίποντο του Γιασικεβίτσιους, αφύπνισαν το «τριφύλλι» και του έδωσαν ξανά το προβάδισμα.

Το «νεκρό» διάστημα άνηκε οριστικά στο παρελθόν. Με «όπλο» την καλή άμυνα και το τρέξιμο στο ανοιχτό γήπεδο, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε… εμφατικά. Ανέβασε την διαφορά ξανά στους 10 (56-46) και πήρε το ρόλο του αφεντικού ξανά. Το τέλος του δεκαλέπτου βρήκε τους «πράσινους» μπροστά στο σκορ με 62-53.

«Μίλησε» ο αρχηγός

Ο παίκτης που δημιούργησε ένα μίνι-πρόβλημα στον Παναθηναϊκό στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου ήταν ο Σχορτσανίτης. Με τρεις επιθέσεις έδωσε σκορ στην ομάδα του αλλά οι «πράσινοι» δεν αιφνιδιάστηκαν αυτή την φορά. Ο Διαμαντίδης ήταν ο ηγέτης του… Δημιουργούσε και εκτελούσε και παρά τα σημαντικά καλάθια που έβαλε η Μακάμπι, η διαφορά έμενε σταθερά στους δέκα και πάνω…

Τα μεγάλα αν και τραβηγμένα σουτ του Μπλου, κρατούσαν την Μακάμπι μέσα στο ματς (73-67) 3.42΄πριν το φινάλε… Όταν η διαφορά έπεσε, οι «πράσινοι» με Μάριτς και Βουγιούκα να σκοράρουν, δεν σάστισε. Αμυντικά όμως δεν στάθηκε στο ύψος του. «Έφαγε» εύκολους πόντους και δεν «καθάρισε» το ματς, ακόμα και στο τελευταίο λεπτό.

Οι δύο χαμένες βολές του Αυστραλού 53΄΄ πριν το φινάλε και στην συνέχεια οι δύο βολές του Λάνγκφορντ, έφεραν το ματς στην κόψη του ξυραφιού (81-79) εξαιτίας των 5/6 χαμένων ελεύθερων βολών των «πράσινων». Όταν όμως η μπάλα… έκαιγε ο Διαμαντίδης έβαλε τις πιο κρίσιμες (4/4 εύστοχες). Ο Πνίνι όμως πήρε το φάουλ σε σουτ τριών πόντων από τον Περπέρογλου (9΄΄) και ευστόχησε και στις τρεις βολές με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην ισοπαλία 85-85.

Ο Διαμαντίδης έβαλε 1/2 στο τέλος και έπαιξε τρομερή άμυνα πάνω στον Μπερστάιν, με αποτέλεσμα να μην εκδηλωθεί επίθεση και το ματς να λήξει με 86-85.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 41-32, 62-53, 86-85

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 5, Περπέρογλου 9, Μπατίστ 8, Λόγκαν 4, Σάτο 1, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 25 (2 τρ), (15/18 βολές), (3 ασ), Βουγιούκας 8, Καλάθης 4, Σμιθ 2, Καϊμακόγλου 5 (1 τρ), Γιασικεβίτσιους 13

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Παπαλουκάς, Χέντριξ 8, Σμιθ 9 (9 ριμπ), Μπλου 14 (1 τρ), Ελιγιάχου 4, Μάλετ, Πνίνι 9 (2τρ), Μπερστάιν 10 (2 τρ), Οχαγιόν 10, Τζέιμς 2, Σχορτσανίτης 8, Λάνγκφορντ 11

Sport Fm