Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Πέθανε η Τασσώ Καββαδία. Ανακοίνωση και από το Υπουργείο Πολιτισμού

Η Τασσώ Καββαδία έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών στα 91 της χρόνια και η κηδεία της την Τετάρτη, στις 11 το πρωί, από το Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας.

Την καθιέρωσαν οι ρόλοι της «κακιάς'». Πεθερά, αδελφή, νύφη ακόμα και δεσμοφύλακας αναμορφωτηρίου.
Όπως έλεγε και η ίδια, «ήμουν αυστηρή, όχι κακιά, αλλά σωστή για τα δεδομένα της εποχής.
Δεν είχα άδικο να αντιπαθώ την Τζένη ..........

Καρέζη που τα' φτιαξε με τον Κούρκουλο, ο οποίος ήταν αρραβωνιασμένος με την κόρη μου, ή με τον Μάνο Κατράκη που η κομμώτρια Λάσκαρη τον απατούσε και του έτρωγε τα λεφτά».

Στο θέατρο, πάντως, έπαιξε ρόλους που κάλυπταν όλο το ρεπερτόριο, με μοναδική εξαίρεση την αρχαία τραγωδία. «Δεν έπαιξα αρχαία τραγωδία γιατί τη σέβομαι πάρα πολύ είναι κάτι μουσειακό για μένα. Ποτέ δεν μου έγινε πρόταση. Δεν μου αρέσει το μουσειακό θέατρο, μου αρέσει το καθημερινό θέατρο», είχε δηλώσει.

Σπούδασε πιάνο στην Αθήνα, ζωγραφική και διακόσμηση στο Παρίσι, σκηνογραφία και ενδυματολογία κοντά στο Γιάννη Τσαρούχη και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης κοντά στον Κάρολο Κούν. Από το 1954 ως το 1967 εργάστηκε στο ραδιόφωνο ως δημιουργός και εκτελέστρια. Από το 1955 ως το 1969 εργάστηκε σε εφημερίδες και περιοδικά ως συντάκτρια του ελεύθερου και καλλιτεχνικού ρεπορτάζ. Επίσης, ασχολήθηκε με λογοτεχνικές και άλλες μεταφράσεις. Έχει συμμετάσχει από το 1954 σε ελληνικές και ξένες παραστάσεις και έργα στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ έχει εμφανιστεί και στην τηλεόραση.

Απέκτησε τρία παιδιά.

Κινηματογραφικές ταινίες:

« Κυριακάτικο ξύπνημα (1954) .... Λίζα Καραγιάννη

« Στέλλα (1955) .... αδελφή Αλέκου

« Καταδικασμένη κι απ' το παιδί της (1955)

« Διακοπές στην Αίγινα (1958)

« Το κλωτσοσκούφι (1960) .... Ουρανία

« Ερόικα (1960)

« Φαίδρα (1962)

« Ένας μεγάλος έρωτας (1964) .... Αθηνά

« Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965) .... κυρία Αγλαΐα Ξ. Παπαμήτρου

« Ιστορία μιας ζωής (1965)... Ελένη Παπαδήμα

« Δύσκολοι δρόμοι (1965)

« Στεφανία (1966) .... διευθύντρια φυλακών

« Δάκρυα οργής (1967) .... μητέρα Μάνου

« Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968) .... Βασιλική

« Όλγα αγάπη μου (1968) ... Έλενα

« Πολύ αργά για δάκρυα (1968)... Κατακουζηνού

« Η κραυγή μιας αθώας (1969)... Λέλα

« Ξύπνα, Βασίλη! (1969) .... κυρία Φαρλάκου

« Μια τρελή τρελή σαραντάρα (1970) .... Αιμιλία

« Φρενίτις (1971) ... Ρέα

« Η αμαρτία της ομορφιάς (1972) .... Κατερίνα Βλαστού

« Αναζήτησις (1972) .... Νατάσσα

« Ο γιος μου ο Στέφανος (1975) .... Ζωή

« Δονούσα (1992)

« Προς την ελευθερία (1996)

« Χαμένες νύχτες (1997)

« Παταγονία (1998)

« Θηλυκή εταιρεία (1999)...Σταμάτα

« Φοβού τους Έλληνες (2000) .... γιαγιά Μαρία

« Αλέξανδρος και Αϊσέ (2001)

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

« Ο σπαγκοραμμένος

« Ταβέρνα

« Θύελλα 1987.... Ρένα

« Ο χήρος, η χήρα και τα χειρότερα (ANT1, 1991-93) ....Γκόλντι

« Γίγας μοτέλ (Mega Channel, 1993-94)....κυρία Γαλατεία

« Ανίσχυρα ψεύδη (ΕΤ1, 1999-2000)

« Παππούδες εν δράσει (ΕΤ-1, 2000-01)....Αναστασία

« Για μια γυναίκα και ένα αυτοκίνητο (ANT1, 2001-02)

To ΥΠΠΟΤ για το θάνατο της Τασσώς Καββαδία

Τη λύπη της για τον χαμό της ηθοποιού Τασσώς Καββαδία εξέφρασε με ανακοίνωσή της, η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

«Η μεγάλη ηθοποιός μέσα από τους ρόλους, τη θεατρική και κινηματογραφική της πορεία δημιούργησε το δικό της προσωπικό στυλ με το οποίο έχει καταγραφεί στη συλλογική λαϊκή μνήμη ως ξεχωριστή φυσιογνωμία. Ευγενής και ουσιαστική, εργατική και πολυπράγμων η Τασσώ Καββαδία θα παραμείνει αγαπητή διότι ήταν αληθινή» αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΤ.

Η κηδεία της ηθοποιού θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, στις 11:00 το πρωί, από το Α' Νεκροταφείο της Αθήνας.

Δ' Εθνική 6ος Όμιλος. Αποτελέσματα 15ης Αγωνιστικής



Η βαθμολογία της 15ης Αγωνιστικής




Από την σελίδα της ΕΡΑΝΗΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Oι όροι εγγραφής των νέων χρηστών στο Taxisnet

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η λειτουργία του νέου Taxisnet, που θα παρέχει πληθώρα υπηρεσιών στους χρήστες του Διαδικτύου.

Οι νέοι χρήστες πάντως, σύμφωνα και με τη σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών, δεν θα αποφύγουν την ταλαιπωρία, αφού για να λάβουν την τελική έγκριση και τη δυνατότητα πρόσβασης στα συστήματα του νέου Taxis θα πρέπει να περάσουν από την εφορία τους προκειμένου να λάβουν τον ειδικό κλειδάριθμο που θα τους «ανοίξει» τις πύλες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Αναλυτικότερα το κείμενο της υπ' αριθμ. ...........

ΠΟΛ. 1178/7.12.2010 απόφασης με την οποία καθορίζονται όλες οι προϋποθέσεις εγγραφής νέων χρηστών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Taxisnet, αλλά και δίνονται αναλυτικές οδηγίες και διευκρινίσεις όσον αφορά στη λειτουργία του έχει ως εξής:

Εχοντας υπόψη κ.λπ., αποφασίζουμε:

Αρθρο 1

Ορισμοί


Δημόσιες Αρχές / Φορείς Δημοσίου: Οι κρατικές αρχές, κεντρικές και περιφερειακές, αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, ανεξάρτητες και ρυθμιστικές αρχές και οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού.

Χρήστες ηλεκτρονικών υπηρεσιών: Τα Φυσικά Πρόσωπα, τα Μη Φυσικά Πρόσωπα (νομικά πρόσωπα και ενώσεις προσώπων), οι Δημόσιες Αρχές / Φορείς Δημοσίου και τα ΚΕΠ

Κωδικοί πρόσβασης: Για την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες απαιτείται όνομα χρήστη (username) και κωδικός πρόσβασης (password), τα οποία δηλώνονται από το χρήστη. Ο κλειδάριθμος είναι αριθμητικός κωδικός που παράγεται από το σύστημα και γνωστοποιείται στο χρήστη κατά τη διαδικασία έγκρισης της αίτησής του στη ΔΟΥ. Είναι απαραίτητος για την ενεργοποίηση του λογαριασμού και την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης.

Εξουσιοδοτήσεις: Η δυνατότητα που έχει κάθε εγγεγραμμένος με τη νέα διαδικασία χρήστης να εξουσιοδοτεί άλλο εγγεγραμμένο χρήστη, ο οποίος έχει δικαίωμα πρόσθετου ρόλου εκπροσώπου.

Ρόλοι Χρηστών: Ο ρόλος με τον οποίο ενεργεί κάθε χρήστης όταν εισέρχεται στο σύστημα, είτε ως αυτοεξυπηρετούμενος χρήστης είτε ως εκπρόσωπος άλλου χρήστη.

Λογιστής Φοροτεχνικός: Ο κάτοχος αδείας ασκήσεως επαγγέλματος η οποία χορηγήθηκε από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 340/1998 «περί του επαγγέλματος του Λογιστή - Φοροτεχνικού και της αδείας ασκήσεώς του» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, ο οποίος ασχολείται κατ' επάγγελμα ως μισθωτός ή ελεύθερος επαγγελματίας με λογιστικές και φοροτεχνικές εργασίες επιτηδευματιών ή και άλλων φυσικών προσώπων.

Λογιστικό Γραφείο: Μη Φυσικό Πρόσωπο οποιασδήποτε νομικής μορφής, οι δραστηριότητες (ΚΑΔ) του οποίου στο Μητρώο TAXIS εμπίπτουν στο εύρος των λογιστικών δραστηριοτήτων και στο οποίο έχει χορηγηθεί άδεια λειτουργίας από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 340/1998 «περί του επαγγέλματος του Λογιστή - Φοροτεχνικού και της αδείας ασκήσεώς του» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Αρθρο 2

Διαδικασία εγγραφής στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες των νέων χρηστών του Taxisnet


Η διαδικασία εγγραφής στο σύστημα ολοκληρώνεται σε τρία βήματα:

1. Υποβολή Αίτησης Εγγραφής

Ο υποψήφιος νέος χρήστης του Taxisnet συμπληρώνει ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του, δηλώνοντας το όνομα (username) και τον κωδικό πρόσβασης (password) που επιθυμεί να έχει ως χρήστης του συστήματος. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των ελέγχων του συστήματος που αναφέρονται στο άρθρο 5 καταχωρείται η αίτηση και ο χρήστης λαμβάνει σημείωμα στο οποίο αναγράφονται ο ΑΦΜ, η ημερομηνία και η ώρα υποβολής της αίτησης, καθώς επίσης και η προθεσμία μέσα στην οποία πρέπει να μεταβεί στη ΔΟΥ για να παραλάβει τον κλειδάριθμο και να ολοκληρώσει το δεύτερο βήμα. Η αίτησή του διαβιβάζεται από το σύστημα Taxisnet στο υποσύστημα ΜΗΤΡΩΟΥ TAXIS.

Τα Φυσικά Πρόσωπα μπορούν να μεταβούν σε οποιαδήποτε ΔΟΥ ή στην αρμόδια ΔΟΥ τους σε περίπτωση που υπάρχει μεταβολή στα στοιχεία μητρώου. Τα Μη Φυσικά Πρόσωπα πρέπει να μεταβούν στην αρμόδια ΔΟΥ και μόνο.

Ειδική κατηγορία χρηστών αποτελούν οι αλλοδαποί συναλλασσόμενοι με τα τελωνεία, οι οποίοι δεν υποχρεούνται να έχουν ΑΦΜ, αλλά αριθμό EORI, σύμφωνα με τις διατάξεις της ΑΥΟ 5024905/3083/Α0019/30-06-2009. Για τους χρήστες αυτούς δεν απαιτείται προσέλευση στη ΔΟΥ. Το σύστημα μετά την υποβολή της αίτησης εκτελεί ελέγχους για την εξακρίβωση των στοιχείων τους και με την επιτυχή έκβαση των ελέγχων, αποστέλλει στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που ο υποψήφιος χρήστης δήλωσε τον κλειδάριθμο.

2. Εγκριση αίτησης στη ΔΟΥ

Ο υποψήφιος νέος χρήστης του Taxisnet μεταβαίνει στο Τμήμα Μητρώου της ΔΟΥ και ζητεί την έγκριση της αίτησής του. Απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία του φορολογούμενου στη ΔΟΥ, εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο, είτε του νομίμου εκπροσώπου για Νομικά Πρόσωπα και Ενώσεις Προσώπων. Το μόνο στοιχείο που απαιτείται είναι ο ΑΦΜ και το έγγραφο ταυτοποίησης (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο κ.λπ.) το οποίο πρέπει να είναι καταχωρημένο στο ΜΗΤΡΩΟ TAXIS.

Εξαιρούνται της αυτοπρόσωπης παρουσίας τα φυσικά πρόσωπα για τα οποία ο νόμος ορίζει εκπρόσωπο (ανήλικο, αντίκλητο για τον κάτοικο εξωτερικού, δικαστικό συμπαραστάτη κ.λπ.), καθώς και για τις μη εγκατεστημένες στην Ελλάδα επιχειρήσεις της Ε.Ε. Για τα Φυσικά Πρόσωπα που εκ του νόμου εκπροσωπούνται προσέρχεται ο εκπρόσωπός τους, τα στοιχεία του οποίου πρέπει να υπάρχουν καταχωρημένα στο Υποσύστημα ΜΗΤΡΩΟΥ TAXIS. Για τις μη εγκατεστημένες επιχειρήσεις της Ε.Ε. η διαδικασία θα ολοκληρώνεται απολύτως ηλεκτρονικά χωρίς τη διαμεσολάβηση ΔΟΥ. Για τα Μη Φυσικά Πρόσωπα προσέρχεται ο νομίμως εκπροσωπών το Μη Φυσικό Πρόσωπο, τα στοιχεία του οποίου πρέπει να υπάρχουν καταχωρημένα στο Υποσύστημα ΜΗΤΡΩΟΥ TAXIS.

Για τη περίπτωση που ένα Φυσικό Πρόσωπο ή ο νομίμως εκπροσωπών το Μη Φυσικό Πρόσωπο αδυνατεί να προσέλθει στη ΔΟΥ για να παραλάβει τον κλειδάριθμο και να ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής, θα προσκομίζεται Ειδικό Πληρεξούσιο για τη συγκεκριμένη διαδικασία εγγραφής χρονικής διάρκειας τεσσάρων μηνών.

Ο υπάλληλος εισάγει τον ΑΦΜ και ανακτά από το σύστημα την αίτηση του φορολογούμενου και τα στοιχεία που υπάρχουν καταχωρημένα στο Υποσύστημα ΜΗΤΡΩΟΥ TAXIS. Το σύστημα εκτελεί τους ελέγχους που αναφέρονται στο άρθρο 5 της παρούσας. Αν κάποιος έλεγχος αποτύχει τότε η αίτηση απορρίπτεται υποχρεωτικά.

Με την έγκριση της αίτησης το σύστημα εκτυπώνει δύο βεβαιώσεις. Η βεβαίωση για το χρήστη υπογράφεται από τον υπάλληλο της ΔΟΥ και περιέχει τον κλειδάριθμο, ο οποίος είναι απαραίτητος για την ενεργοποίηση του λογαριασμού του (3ο βήμα). Η βεβαίωση για τη ΔΟΥ έγκρισης της αίτησης υπογράφεται από το χρήστη και τηρείται σε ειδικό φάκελο στο αρχείο της ΔΟΥ ώστε σε περίπτωση που αμφισβητηθεί η υπογραφή του παραλήπτη να υπάρχει το πρωτότυπο έγγραφο. Στη βεβαίωση για τη ΔΟΥ έγκρισης της αίτησης δεν αναγράφεται ο κλειδάριθμος.

3. Ενεργοποίηση Λογαριασμού Χρήστη (User Account)

Ο υποψήφιος νέος χρήστης του Taxisnet ενεργοποιεί ηλεκτρονικά το λογαριασμό του. Στο βήμα αυτό του ζητείται να αλλάξει τον αρχικό κωδικό πρόσβασης (password).

Η ενεργοποίηση του λογαριασμού του απαιτεί τη γνώση τριών (3) κωδικών: το όνομα χρήστη (username), τον κωδικό πρόσβασης (password) και τον κλειδάριθμο, ο οποίος παραλαμβάνεται μόνο από τον ίδιο το χρήστη.

Οι χρήστες του Taxisnet που αυτή τη στιγμή κάνουν χρήση των υφισταμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών θα διατηρηθούν σε ισχύ. Θα μπορούν να υποβάλουν κάθε είδους δήλωση. Αν επιθυμούν να κάνουν χρήση των νέων υπηρεσιών που θα παρέχονται σταδιακά (εξουσιοδοτήσεις σε λογιστές, πρόσβαση στη συνολική φορολογική εικόνα, μεταβολές προσωπικών στοιχείων, επιχείρησης κ.λπ.) θα πρέπει να επισκεφθούν τη ΔΟΥ το αργότερο μέχρι 31/12/2011 προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία έγκρισης της αίτησης. Για τους χρήστες αυτούς η αίτηση εγγραφής θα γίνει αυτόματα κατά τη διαδικασία μετάπτωσης των στοιχείων των υφισταμένων χρηστών.

Εγγραφή χρηστών ΚΕΠ και Δημοσίων Αρχών και Φορέων του Δημοσίου

Η ένταξη των χρηστών των ΚΕΠ, καθώς και των Δημοσίων Αρχών και Φορέων Δημοσίου γίνεται μαζικά μέσω επεξεργασίας αρχείου με τους απαιτούμενους χρήστες ανά ΚΕΠ/Φορέα Δημοσίου. Η διαδικασία αυτή δημιουργεί αρχείο με τα παραγόμενα διαπιστευτήρια το οποίο θα αποστέλλεται από τη ΓΓΠΣ σε υψηλότερο επίπεδο φορέα. Σημειώνεται δε ότι η διαδικασία αυτή θα χρησιμοποιείται και για την αρχικοποίηση των διαπιστευτηρίων των Φορέων δημοσίου.

Αρθρο 3

Διαδικασία Επανεγγραφής


Στην περίπτωση που ο χρήστης απολέσει τον κλειδάριθμο δεν έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το κωδικό πρόσβασης. Για να αποκτήσει νέο κλειδάριθμο θα πρέπει να υποβάλει νέα αίτηση εγγραφής.

Αρθρο 4

Εξουσιοδοτήσεις


Κάθε νέος χρήστης μπορεί να έχει τους παρακάτω ρόλους:

1. Αυτοεξυπηρετούμενος χρήστης ή και

2. Εκπρόσωπος χρήστη

Τα Φυσικά και τα Μη Φυσικά Πρόσωπα μπορούν να ενεργούν ως Αυτοεξυπηρετούμενοι Χρήστες ή υπό προϋποθέσεις ως εκπρόσωποι άλλων χρηστών. Οι Φορείς Δημοσίου ενεργούν μόνον για λογαριασμό τους (Αυτοεξυπηρετούμενοι Χρήστες), τα δε ΚΕΠ ως εκπρόσωποι Χρηστών.

Ρόλος Λογιστή Φοροτεχνικού / Λογιστικού Γραφείου

Ο λογιστής φοροτεχνικός ελεύθερος επαγγελματίας ή το λογιστικό γραφείο, εφόσον είναι εγγεγραμμένοι χρήστες με τη νέα διαδικασία, μπορούν να αποκτήσουν πρόσθετο ρόλο λογιστή στις υπηρεσίες του Taxisnet, ώστε να ενεργούν για λογαριασμό άλλων φορολογουμένων-χρηστών. Προκειμένου να αποκτήσουν το ρόλο του λογιστή φοροτεχνικού ή λογιστικού γραφείου θα πρέπει να πληρούνται οι εξής δύο προϋποθέσεις:

1. Να έχουν λάβει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού ή άδεια λειτουργίας λογιστικού γραφείου από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το αρχείο του οποίου παρέχεται εβδομαδιαία στη ΓΓΠΣ με ηλεκτρονικό τρόπο.

2. Στο Υποσύστημα ΜΗΤΡΩΟΥ TAXIS να έχουν Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που εμπίπτει στο εύρος των λογιστικών δραστηριοτήτων.

Οι εγγεγραμμένοι ως λογιστές φοροτεχνικοί ή λογιστικά γραφεία εισέρχονται στο σύστημα με τους προσωπικούς τους κωδικούς και επιλέγουν αν θα ενεργήσουν για λογαριασμό τους ή για λογαριασμό των πελατών τους.

Ο εγγεγραμμένος ως λογιστής φοροτεχνικός ελεύθερος επαγγελματίας ή λογιστικό γραφείο μπορεί να αποδέχεται ή να απορρίπτει ως πελάτες, φορολογούμενους οι οποίοι τον εξουσιοδότησαν. Η αποδοχή ή απόρριψη του πελάτη γνωστοποιείται με αποστολή μηνύματος μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον πελάτη-φορολογούμενο.

Κάθε φορολογούμενος που εξουσιοδότησε λογιστή φοροτεχνικό ή λογιστικό γραφείο μπορεί να ανακαλέσει αυτή την εξουσιοδότηση μέσω του συστήματος. Σε αυτή την περίπτωση ο λογιστής φοροτεχνικός ή το λογιστικό γραφείο μόλις εισέλθει στο σύστημα θα λάβει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μήνυμα με το οποίο του γνωστοποιείται η διακοπή της εξουσιοδότησης από τον πελάτη.

Επίσης αποστέλλεται μήνυμα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στους πελάτες ενός λογιστή στις περιπτώσεις που:

1. Απενεργοποιείται ο λογαριασμός του λογιστή φοροτεχνικού ή του λογιστικού γραφείου.

2. Αφαιρείται ο πρόσθετος ρόλος του λογιστή φοροτεχνικού ή του λογιστικού γραφείου.

3. Διακόπτεται ο ΚΑΔ του λογιστή φοροτεχνικού ή του λογιστικού γραφείου στο ΜΗΤΡΩΟ TAXIS.

Κάθε εξουσιοδοτούμενος έχει τη δυνατότητα να υποβάλει δηλώσεις και να ανακτά τα δεδομένα των προηγούμενων δηλώσεων του πελάτη-φορολογούμενου.

Οι εξουσιοδοτήσεις για υποβολή δηλώσεων για κάθε νέο χρήστη του συστήματος θα λειτουργούν ως εξής:

1. Φυσικά Πρόσωπα

Κάθε Φυσικό Πρόσωπο μπορεί να εξουσιοδοτήσει λογιστή φοροτεχνικό ή λογιστικό γραφείο. Κατά τη διαδικασία έγκρισης της αίτησης στη ΔΟΥ δίνεται η δυνατότητα στο φορολογούμενο, αν επιθυμεί, να εξουσιοδοτήσει λογιστή φοροτεχνικό ή λογιστικό γραφείο για όλες τις συναλλαγές του ή διαφορετικό για κάθε ομάδα συναλλαγών.

Μη Φυσικά Πρόσωπα

Ο νόμιμος εκπρόσωπος για τις υποχρεώσεις του Μη Φυσικού Προσώπου μπορεί να εξουσιοδοτήσει ένα φυσικό πρόσωπο ή τον υπεύθυνο ή το μέλος του Μη Φυσικού Προσώπου ή λογιστή φοροτεχνικό ελεύθερο επαγγελματία ή λογιστικό γραφείο.

Λογιστικά Γραφεία

Το Λογιστικό Γραφείο για μεν τις δικές του υποχρεώσεις μπορεί να εξουσιοδοτήσει ένα φυσικό πρόσωπο ή τον υπεύθυνο ή το μέλος του Μη Φυσικού Προσώπου-Λογιστικού Γραφείου, για δε τις υποχρεώσεις των πελατών του εξουσιοδοτεί λογιστές φοροτεχνικούς κατόχους άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ή άλλα λογιστικά γραφεία κατόχους άδειας λειτουργίας, η οποία τους χορηγήθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 340/1998 «περί του επαγγέλματος του Λογιστή - Φοροτεχνικού και της αδείας ασκήσεώς του» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Αρθρο 5

Απόρριψη αίτησης εγγραφής στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.


Το σύστημα διενεργεί ελέγχους για τον ΑΦΜ που δήλωσε ο φορολογούμενος και απορρίπτει την αίτηση εγγραφής στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες στην περίπτωση που:

1. Ο ΑΦΜ είναι απενεργοποιημένος.

2. Ο ΑΦΜ ανήκει σε Φυσικό Πρόσωπο που απεβίωσε.

3. Ο ΑΦΜ ανήκει σε Μη Φυσικό Πρόσωπο το οποίο έχει υποβάλλει δήλωση διακοπής εργασιών.

4. Ο ΑΦΜ περιέχει στα στοιχεία του Υποσυστήματος ΜΗΤΡΩΟΥ TAXIS στοιχείο ταυτοποίησης που έχει χαρακτηριστεί ως πλαστό.

5. Ο ΑΦΜ σύμφωνα με την ΠΟΛ. 1128/2010 εμπλέκεται σε παραβατική συμπεριφορά στα πλαίσια διενέργειας ενδοκοινοτικών συναλλαγών.

Αρθρο 6

Απενεργοποίηση Κωδικών Πρόσβασης


Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων απενεργοποιεί τους κωδικούς πρόσβασης ενός χρήστη στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, στην περίπτωση που:

1. Ο ΑΦΜ απενεργοποιήθηκε στο σύστημα TAXIS.

2. Το Φυσικό Πρόσωπο απεβίωσε.

3. Η Δημόσια Αρχή ή ο Φορέας Δημοσίου καταργήθηκε.

4. Το ΚΕΠ καταργήθηκε.

5. Υπάρχουν αποδείξεις ή σοβαρές υπόνοιες για τη μη νόμιμη χρήση των παρεχομένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ και την κακόβουλη χρήση των κωδικών πρόσβασης.

6. Ο φορολογούμενος σύμφωνα με την ΠΟΛ. 1128/2010 εμπλέκεται σε παραβατική συμπεριφορά στο πλαίσιο διενέργειας ενδοκοινοτικών συναλλαγών.

7. Ο χρήστης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών απενεργοποίησε ο ίδιος μέσω συστήματος τους κωδικούς του ή υπέβαλε αυτοπροσώπως ή διά του νομίμου εκπροσώπου του όπως αυτός ορίζεται στο άρθρο 2 παρ. 2 της παρούσας απόφασης στην αρμόδια ΔΟΥ έγγραφη αίτηση με την οποία ζήτησε την απενεργοποίηση των κωδικών του. Η αίτηση διαβιβάζεται στο σύστημα Taxisnet.

8. Ο χρήστης βαρύνεται με ιδιαίτερα σοβαρές παραβάσεις της κείμενης φορολογικής νομοθεσίας ή προκειμένου περί εκπροσώπων άλλων χρηστών, εμπλέκεται σε τέτοιου είδους παραβάσεις των χρηστών αυτών.

Στις ως άνω περιπτώσεις αυτές η απενεργοποίηση των κωδικών πρόσβασης γνωστοποιείται στην αρμόδια ΔΟΥ και στο φορολογούμενο ο οποίος υποχρεούται να υποβάλει δηλώσεις και λοιπά στοιχεία σε έντυπη ή μαγνητική μορφή στη ΔΟΥ ακόμη και αν η υποβολή αυτών είναι υποχρεωτική μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Αρθρο 7

Εναρξη ισχύος


Η παρούσα απόφαση ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στάση Εργασίας για την ΟΛΜΕ

Πανελλαδική στάση εργασίας δύο ωρών κήρυξε η ΟΛΜΕ για την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου από τις 12.00 ως τις 14.00 για την πρωινή βάρδια και από τις 14.00 ως τις 16.00 για την απογευματινή, με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Στόχος των εκπαιδευτικών είναι να ..........

συμμετάσχουν στην συγκέντρωση που διοργανώνουν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από τη Βουλή, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Ερχονται νέες κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη

Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις η ΑΔΕΔΥ εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη.

Κατά την διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ αποφασίστηκε τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 - 15:00. Στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Για τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί ..........

24ωρη απεργία στο μετρό, τον ηλεκτρικό, τα τρόλεϊ και στο τραμ. Τα λεωφορεία θα λειτουργούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς εξετάζουν το ενδεχόμενο νέας κινητοποίησης την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου.
Για τις υπόλοιπες ημέρες, δηλαδή από την Τρίτη 21, έως και το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου εξετάζεται το ενδεχόμενο στάσεων εργασίας.

Στις 3 Ιανουαρίου το επίδομα ΟΑΕΕ

Τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου μαζί με τη σύνταξη Ιανουαρίου, θα καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.

Ενίσχυση 300 ευρώ, θα λάβουν οι συνταξιούχοι των οποίων το ατομικό φορολογητέο εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 7.000 ευρώ και το οικογενειακό τα 12.000 ευρώ κατά το οικονομικό έτος 2009 (χρήση 2008).

Ενίσχυση 200 ευρώ, θα λάβουν οι .........

συνταξιούχοι των οποίων το ατομικό φορολογητέο εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 7.000 και 8.500 ευρώ και το οικογενειακό μεταξύ 12.000 και 14.500 ευρώ.

Ενίσχυση 100 ευρώ, θα λάβουν οι συνταξιούχοι των οποίων το ατομικό φορολογητέο εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 8.500 και 10.500 ευρώ και το οικογενειακό δεν υπερβαίνει τα 16.500 ευρώ

Το επίδομα δικαιούνται όσοι έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος ηλικίας έως τις 31-12-2010 (εκτός αναπηρίας - θανάτου) και δεν είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ. Σε περίπτωση καταβολής δυο συντάξεων καταβάλλεται στη μεγαλύτερη σύνταξη ενώ σε συνδικαιούχους θανάτου επιμερίζεται ανάλογα με το ποσοστό της σύνταξης ενώ πρέπει να συντρέχουν οι λοιπές προϋποθέσεις που ισχύουν στα επιδόματα αδείας Χριστουγέννων κ.λ.π.

Στιγμιότυπα και φάσεις του Αγώνα Νίκη Πλάτης - Αστέρας Βαλύρας για την 11η Αγωνιστική





Νίκη Πλάτης - Αστέρας Βαλύρας 4 - 0 Καθάρισε το ματσάκι από το πρώτο ημίχρονο.

Ένα ημίχρονο και συγκεκριμένα 36 λεπτά αγώνα ήταν υπέρ αρκετά για την Νίκη Πλάτης να κλειδώσει το ματς με τον Αστέρα Βαλύρας χθες το απόγευμα στο νέο στάδιο Φιλιατρών και να πάρει ένα πανεύκολο τρίποντο που θα την ανεβάσει πιο ψηλά στον πίνακα της βαθμολογίας.

Μπορεί ο καιρός και το κρύο να μην άφησαν τον κόσμο να κατέβει στο γήπεδο, όμως η Νίκη Πλάτης έδειξε την ανωτερότητα της στο παιχνίδι από τα πρώτα λεπτό του αγώνα ανοίγοντας το σκορ στο 12 με τον Σικαλιά.

Από εκεί και μετά όλα ήταν εύκολα για την ομάδα του ..........

Λάκη Γαλανόπουλου όπου με συνεχείς αντεπιθέσεις έφτασε σε δεύτερο και τρίτο αλλά και 4ο γκολ χωρίς η ομάδα της Βαλύρας να μπορεί να αντιδράσει.
Μετα το 4-0 η Νίκη έριξε τον ρυθμό της κάνοντας συντήρηση δυνάμεων. Στην επανάληψη η Νίκη συνέχισε να παίζει σοβαρά χωρίς να επιτρέπει στον αντίπαλό της να πλησιάσει το τέρμα του Λινάδρου αλλά χωρίς και εκείνη να θέλει να διασύρει με ένα ακόμα πιο ευρύ σκορ την αντίπαλη ομάδα.

Τα γκολ πέτυχαν ο Σικαλίας (2) στο 12 και 17, ο Κοτσιράς στο 19 και ο Κωνσταντόπουλος στο 36.

Νίκη Πλάτης: Λινάρδος, Τζόρβας, Ασημακόπουλος, Σάμπαλης, Άλμπαν, Βλασόπουλος Σωτ. , Ivanov, Σικαλίας, Κοτσιράς (65' Κυριακόπουλος), Κωνσταντόπουλος, Σάμπαλης (41 Βλασόπουλος Κων/νος).

Αστέρας Βαλύρας: Μάνδελος, Μπουρίκας Η, Μπουρίκας Β, Καρύδης, Γεωργούσης (45 Αναγνωστόπουλος), Γεωργακόπουλος, Σίφας, Κωνσταντόπουλος, Καίσαρης, Οικονόμου, Γιάνναρης.

Aπό την σελίδα της ΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΗΣ Δείτε ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO από τον αγώνα

Κρούσμα κλοπής πίσω από το νέο γήπεδο Φιλιατρών.

Η παραβατικότητα στα Φιλιατρά έχει χτυπήσει κόκκινα και το έχουμε επισημάνει πολλές φορές μέσα από αυτό το blog.
Ο τόσος μεγάλος αριθμός οικονομικών μεταναστών και ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ και η παραβατική τους συμπεριφορά έχει φέρει στην πόλη τον φόβο.
Χθες ένα νέο κρούσμα κλοπής έγινε πίσω από το νέο γήπεδο Φιλιατρών κατά την διάρκεια του μεσημεριανού ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στην Νίκη Πλάτης και τον Αστέρα Βαλύρας.

Συγκεκριμένα χθες το μεσημέρι πίσω από το.......

νέο γήπεδο των Φιλιατρών και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας ποδοσφαίρου, άγνωστος ή άγνωστοι παραβίασαν επιβατικό αυτοκίνητο σπάζοντας με πέτρα το τζάμι του συνοδηγού και αφαίρεσαν από μέσα ένα ανδρικό μαύρο κρεμαστό τσαντάκι το οποίο περιείχε πορτοφόλι με περίπου 40 ευρώ, ταυτότητα, δίπλωμα αυτοκινήτου, κάρτες αναλήψεων τραπεζών, και άλλα προσωπικά έγγραφα.
Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου αντιλήφθηκε την κλοπή αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ποδοσφαίρου και το κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών.

Επιστροφή με μουσική.

Μετά από μια μέρα ξεκούρασης αφιερώνοντας την στις οικογένειες μας και τα παιδιά μας επιστρέφουμε.

Σας λέμε μια μικρή μουσική καλημέρα με τον Θάνο Πετρέλη. "Θέλω και τα παθαίνω" μας λέει.
Απολαύστε το.