Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ελλάδα - Ρωσία 80 - 71 Και... ξανά προς τη δόξα τραβά

Όταν βρει το ρυθμό της δεν την πιάνει κανείς. Η Εθνική μετά τη Σουηδία, επικράτησε εύκολα και της Ρωσίας (80-71), στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας και τώρα περιμένει την Τουρκία.

Το 2/2 στο......

Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας έκανε η Εθνική ομάδα, στον Δ’ όμιλο, επικρατώντας της Ρωσίας με 80-71. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρά το… χλιαρό του ξεκίνημα βρήκε το ρυθμό που ήθελε στο τέλος της δεύτερης περιόδου και έφτασε εύκολα σε ακόμα μία νίκη στη διοργάνωση.

Πέντε παίκτες για την Ελλάδα με διψήφιο αριθμό πόντων, Περπέρογλου, Σπανούλης, Καϊμακόγλου, Μαυροκεφαλίδης και ο Παπανικολάου. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Σβεντ με 17 πόντους.

Επόμενη αντίπαλος της Ελλάδας η Τουρκία, το Σάββατο (07/09) στις 22:00.

Στα ματς για τον τέταρτο όμιλο που διεξήχθησαν νωρίτερα το 2/2 έκανε η Φινλανδία επικρατώντας της Σουηδίας με 81-60, ενώ τη δεύτερή της ήττα στο τουρνουά γνώρισε η Τουρκία με αντίπαλο την Ιταλία, 90-75.

Το ματς

Μουδιασμένο ξεκίνημα…

Όπως και στο παιχνίδι της πρεμιέρας, έτσι και στο ματς με τους Ρώσους η Εθνική έδειξε μπλοκαρισμένη επιθετικά, στο ξεκίνημα. Χρειάστηκαν σχεδόν δυόμιση λεπτά για να πάρουν μπρος οι Έλληνες διεθνείς και με πρωταγωνιστή τον Πρίντεζη και σερί 8-0 να κάνουν το 8-2. Το θετικό ήταν η καλή λειτουργία στην άμυνα καθώς στο πρώτο πεντάλεπτο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δέχθηκε μόλις ένα καλάθι. Στη συνέχεια πάντως οι παίκτες του Βασίλι Καράσεφ πάτησαν γκάζι εκμεταλλευόμενοι τα λάθη και την αστοχία της Ελλάδας και ισοφάρισαν 8-8. Ακολούθησε ανταλλαγή… τριπόντων για το 14-14, ενώ στη συνέχεια με επτά αναπάντητους πόντους οι Ρώσοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν το δεκάλεπτο με προβάδισμα πέντε πόντων, 16-21.

Το βρήκε στο τέλος…


Η Εθνική μπήκε φορτσάτη μειώνοντας στον πόντο (20-21), όμως η αντίδραση ήρθε άμεσα με γκολ φάουλ του Κουλάγκιν και τρίποντο του Μόνια για το +7 (20-27). Ακολούθησαν δύο τρίποντα… ψυχολογίας από το Σπανούλη και επιμέρους 12-2 με το οποίο η Ελλάδα ξαναπήρε κεφάλι στο σκορ (32-29). Πονοκέφαλος για τον Αντρέα Τρινκιέρι 3’15’’ πριν την ανάπαυλα με τον Μπουρούση να χρεώνεται με το τρίτο του φάουλ. Αυτοί που δεν… πονοκεφάλιασαν πάντως ήταν οι Έλληνες παίκτες οι οποίοι μέσα από καλές άμυνες βρήκαν στο τελευταίο τρίλεπτο ρυθμό και με σερί 7-0 πήγαν στα αποδυτήρια με +7 (41-34).

… Κι όταν το βρει δύσκολα το χάνει

Η ανάπαυλα μόνο κακό δεν έκανε στην Εθνική. Αν οι Ρώσοι πόνταραν στο ότι οι Έλληνες διεθνείς θα έχαναν το ρυθμό τους υπολόγιζαν χωρίς τον… ξενοδόχο. Επίθεση και άμυνα δούλεψαν ρολόι και έτσι το +19 έγινε γεγονός με επιμέρους 18-5 (58-39). Η ομάδα του Καράσεφ απάντησε με σερί 6-0 (58-45) όμως αυτό καθόλου δεν άγχωσε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που ολοκλήρωσε την τρίτη περίοδο με προβάδισμα 15 πόντων (62-47).

Χωρίς να ζοριστεί

Οι παίκτες του Τρινκιέρι συνέχισαν το ίδιο παθιασμένα στην άμυνα και μέσω αυτής έφτασαν στο +22 (71-49) 6’18’’ πριν το φινάλε «κλειδώνοντας» επί τους ουσίας τη νίκη. Στη συνέχεια όμως υπήρξε χαλάρωση από τους διεθνείς και αυτό επέτρεψε στους Ρώσους με μπροστάρη τον Σβεντ και επιμέρους 18-4 να ροκανίσουν τη διαφορά για το 75-67. Η Εθνική πάντως δεν αγχώθηκε ούτε απειλήθηκε φτάνοντας εύκολα στο τελικό 80-71.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 41-34, 62-47, 80-71

Ελλάδα (Αντρέα Τρινκιέρι): Σλούκας 7, Μπουρούσης 4 (6 ριμπάουντ), Ζήσης 5 (6 ασίστ), Σπανούλης 11, Περπέρογλου 10, Φώτσης 3, Παπανικολάου 10, Καββαδάς, Μαυροκεφαλίδης 10 (6 ριμπάουντ), Καϊμακόγλου 11, Μπράμος, Πρίντεζης 9

Ρωσία (Βασίλι Καράσεφ): Καράσεφ 10 (7 ριμπάουντ), Σοκόλοφ 7, Βάλιεφ 2, Φριτζόν 8, Βορόνοφ, Κουλάγκιν 5, Σβεντ 17, Αντόνοφ 7, Μόνια 9, Χβοστόφ 6, Σαβρασένκο, Πονκρασόφ

* Στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου ο Βασίλης Σπανούλης αποχώρησε κουτσαίνοντας. Μπήκε για λίγο στη συνέχεια αλλά βγήκε ξανά. Πάντως δεν φαίνεται για κάτι ανησυχητικό.

Η Βαθμολογία του Δ’ ομίλου

Ελλάδα 4
Φινλανδία 4
Ιταλία 4
Ρωσία 2
Τουρκία 2
Σουηδία 2

Επόμενη αγωνιστική, Σάββατο 07/09

15:30 Ρωσία-Σουηδία
18:45 Ιταλία-Φινλανδία
22:00 Τουρκία-Ελλάδα

Sport Fm

Το πρώτο δελτίο ειδήσεων της ΔΤ

Στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης βγήκε στον αέρα το πρώτο δελτίο ειδήσεων της ΔΤ.
Το δελτίο παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Προκόπης Δούκας.
Νωρίτερα, ο ........

αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής δήλωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, αναφορικά με το δελτίο Ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης ότι «σήμερα προγραμματίζουμε να βγει το πρώτο δελτίο ειδήσεων με πάρα πολλές τεχνικές δυσκολίες».

Ο Π.Καψής απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως ο στόχος ήταν να βγει το δελτίο ειδήσεων εντός της εβδομάδας και όχι την Τετάρτη, ενώ σημείωσε πως μετά την εκπομπή δελτίου ειδήσεων προγραμματίζεται στο επόμενο στάδιο να αρχίσει να εκπέμπεται πρόγραμμα στο ραδιόφωνο.

in.gr

«Διατί να το κρύψωμεν, άλλωστε;»

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Αρχίζει να ‘διαλύεται’ η ομίχλη που κρύβει, όπως και οι κάλπες πριν ανοιχτούν, τα αποτελέσματα των Γερμανικών εκλογών και πρόσφατες δημοσκοπήσεις κορυφαίων στελεχών επιχειρήσεων δείχνουν ότι η νίκη της κ Μέρκελ αρχίζει να διαφαίνεται μάλλον ως δεδομένη και μάλιστα θα είναι πολύ ευεργετική και σαφέστατα ευπρόσδεκτη από τους Γερμανούς, Ευρωπαίους και Διεθνείς επιχειρηματίες.

Όσο για το δικό μας, ‘εθνικό οικονομικό δράμα’ τα πράγματα ......

δείχνουν ότι θα χρειαστούμε άλλα 10 δις ευρώ μετά τον Σεπτέμβριο, για να κλείσουν οι γνωστές ‘τρύπες’ που παραμένουν επικίνδυνα ορθάνοιχτες παρά τις μεγαλοστομίες της Κυβέρνησης και των κορυφαίων στελεχών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Για την απαιτούμενη βοήθεια οι Ευρωπαίοι θα αποφασίσουν τον Νοέμβριο.

Για το συγκεκριμένο θέμα των 10 δις ευρώ που ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, όμως,ο Πρόεδρος τη Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ Draghi διευκρινίζει ότι το καταστατικό του κορυφαίου Ευρωπαϊκού Τραπεζικού Ιδρύματος στο οποίο προεδρεύει ΔΕΝ επιτρέπει τη συγκεκριμένη βοήθεια προς τη χώρα μας διαχωρίζοντας τη θέση του από τη θέση του κ Dijselbloem που θεωρεί αναγκαία την παροχή της βοήθειας στη χώρα μας.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί στη eurozone τον ερχόμενο Νοέμβριο δηλαδή μετά τις Γερμανικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου…

Περισσότερες πληροφορίες στους παρακάτω συνδέσμους:

http://www.cnbc.com/id/101011560

http://www.cnbc.com/id/101010555

ΣΟΚ: Αλλοδαπές ιερόδουλες έκαναν sex σε δημόσια θέα

Την ώρα που η παράνομη πορνεία στην Πάτρα παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει, σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό στο thebest.gr, οι αλλοδαπές κοπέλες, κυρίως Αφρικανές, που κάνουν πεζοδρόμιο σε κεντρικούς δρόμους της πόλης βγαίνουν στις πιάτσες όλο και πιο νωρίς, ενώ δε διστάζουν μάλιστα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε... δημόσια
θέα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης γεμίζουν με .....

τις αλλοδαπές από νωρίς το βράδυ, με τις κοπέλες να προσπαθούν να αρπάξουν όποιον περαστικό θεωρούν ότι μπορεί να είναι πιθανός πελάτης τους. Πιάνουν την κουβέντα με ηλικιωμένους, ενώ επιδεικνύουν τα... κάλλη τους και σε διερχόμενους οδηγούς.

Όταν μάλιστα κάποιος από τους πεζούς δεχθεί τις... «προσφορές» τους, δεν απομακρύνονται και πολύ από την περιοχή για να τους παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάρκινγκ που βρίσκονται στο κέντρο καθώς και σκοτεινά και απόμερα σημεία, έχουν μετατραπεί σε «υπαίθριους οίκους ανοχής».

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της Πάτρας, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν πέσει, στην κυριολεξία, «πάνω» σε τέτοιου είδους γρήγορες συνευρέσεις.

Αλλά και με όσους διαθέτουν αυτοκίνητο οι επαφή δεν γίνεται πλέον σε κάποιο ξενοδοχείο αλλά σε κοντινά σημεία της πόλης που προσφέρονται για τέτοιου είδους «δουλειές».

thebest.gr

Αλλάζει ο νόμος για πταίσματα και πλημμελήματα- Ποια αδικήματα δεν είναι πλέον αξιόποινα

Στην αποσυμφόρηση των ποινικών δικαστηρίων από τον τεράστιο όγκο των δικογραφιών οι οποίες αφορούν μικροπαραβάσεις στοχεύει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος κατέθεσε τροπολογία με την οποία παραγράφεται το αξιόποινο και παύει η δίωξη για εγκλήματα με μικρή κοινωνική απαξία τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2013.

Ωστόσο, η παραγραφή του αξιόποινου δεν ισχύει για .......

περιπτώσεις όπως η παράβαση του ποινικού κώδικα σε περιπτώσεις αγοράς εμπορευμάτων με πίστωση, σε περιπτώσεις παράβασης της εργατικής νομοθεσίας και για παράβαση διατάξεων για τη λειτουργία του Ανταγωνισμού.

Ποια εγκλήματα δεν αποτελούν πλέον αξιόποινα και ποιες ποινές παραγράφονται:

Στην τροπολογία, προτείνεται η κατάργηση της παραγράφου 3 του άρθρου 235 του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με την οποία δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης. Ωστόσο, από την ρύθμιση εξαιρούνται τα αδικήματα σχετικά με την υπηρεσία (παθητική και ενεργητική δωροδοκία, δωροδοκία δικαστή, ψευδής βεβαίωση και νόθευση από υπάλληλο, απιστία σχετική με την υπηρεσία).

Τι θα ισχύει για τα πταίσματα και τα πλημμελήματα

Για τα αδικήματα με μικρή κοινωνική απαξία τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου, προβλέπεται ότι παραγράφεται το αξιόποινο και παύει η ποινική δίωξη, των πταισμάτων και των πλημμελημάτων, τα οποία επισύρουν ποινή φυλάκισης μέχρι ένα έτος ή χρηματική ποινή ή και τις δύο ποινές.

Στην περίπτωση των πλημμελημάτων, εάν ο υπαίτιος υποπέσει σε νέο παράπτωμα μέσα σε έναν χρόνο από την δημοσίευση του νόμου και καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης πάνω από 6 μήνες, συνεχίζεται η ποινική δίωξη που είχε παραγραφεί.

Η παραγραφή του αξιόποινου και η παύση της ποινικής δίωξης δεν ισχύει για τις παραβάσεις που σχετίζονται με την παράβαση της εργατικής νομοθεσίας και την παράβαση των κανόνων του ανταγωνισμού.

iefimerida.gr

Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου οι δηλώσεις του Ε9 για τα αγροτεμάχια

Αντίστροφη μέτρηση για την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης Ε9, ως τις 15 Σεπτεμβρίου, με χιλιάδες αγρότες να καλούνται να δηλώσουν για το έτος 2013 αγροτεμάχια, σταυλικές εγκαταστάσεις, γεωργικά κτίσματα και βοσκοτόπια.
Με βάση την απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη ........

καθορίστηκε για το οικονομικό έτος 2013 ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών και νομικών
προσώπων.

Όπως έχει ξαναγράψει το Agronews, στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα για την περιουσιακή κατάσταση των φορολογουμένων και να καταγράψει μέχρι και τις αδήλωτες εκτάσεις που υπολογίζονται σε 15 εκατ. στρέμματα.

Να σημειωθεί ότι υπόχρεοι για την υποβολή της είναι οι πολίτες που έχουν μεταβολή στην περιουσιακή τους κατάσταση, οι οποίοι οφείλουν να την καταθέσουν στην Εφορία ηλεκτρονικά ως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρεται ρητά στην απόφαση, «η δήλωση στοιχείων ακινήτων υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω Διαδικτύου ατομικά από κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, το οποίο απαιτείται να είναι ενεργός χρήστης των υπηρεσιών του Taxisnet».

Η μοναδική περίπτωση που δήλωση στοιχείων ακινήτων υποβάλλεται αποκλειστικά χειρόγραφα στην αρμόδια ΔΟΥ είναι όταν ο υπόχρεος σε δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2013 έχει αποβιώσει.

Η δήλωση αυτή υποβάλλεται ως την καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης, δηλαδή τη 15η Σεπτεμβρίου, σε δύο αντίτυπα, σε έντυπα που παρέχονται δωρεάν από το Ελληνικό Δημόσιο.

Υπογράφεται δε από όλους τους κληρονόμους ή οποιονδήποτε εξ αυτών ή από πληρεξούσιο που έχει ειδικά εξουσιοδοτηθεί γι' αυτό.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική υπουργική απόφαση, όταν η δήλωση υποβάλλεται από πληρεξούσιο, συνοδεύεται από τα αποδεικτικά έγγραφα της πληρεξουσιότητας.

Στη δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2013 εισάγονται τα ακόλουθα:

1.ο 12ψήφιος Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), προσωρινός ή οριστικός, εφόσον υπάρχει.

2. ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, εφόσον το ακίνητο την 1η Ιανουαρίου 2013 ήταν ηλεκτροδοτούμενο ή κατά την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης ηλεκτροδοτείται.

3. η επιφάνεια των κατοικιών - μονοκατοικιών, αποθηκών, γεωργικών κτισμάτων επαγγελματικών στεγών ή άλλων ειδικών κτιρίων που βρίσκονται εντός αγροτεμαχίου καθώς και το σύνολο της επιφανείας τους.

4.το μήκος της πρόσοψης ή το άθροισμα των προσόψεων της επαγγελματικής στέγης ή του οικοπέδου.

Στις «ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ» της δήλωσης στοιχείων ακινήτων υποχρεωτικά αναγράφονται τα εξής:

-Σε περίπτωση προσθήκης νέου ακινήτου ή διαγραφής ακινήτου που έχει δηλωθεί σε προηγούμενες δηλώσεις στοιχείων ακινήτων του υπόχρεου, ο αριθμός και η ημερομηνία του συμβολαίου αγοράς ή πώλησης καθώς και το ονοματεπώνυμο και η έδρα του συμβολαιογράφου.

-Σε περίπτωση εισαγωγής κληρονομιαίων ακινήτων αναγράφονται ο ΑΦΜ ή η ταυτότητα και το ονοματεπώνυμο του αποβιώσαντος καθώς και η ημερομηνία θανάτου αυτού.

-Σε περίπτωση μεταβολής που επήλθε σε ακίνητο εντός του έτους 2012 αναγράφονται η ημερομηνία και ο οικείος αριθμός του παραστατικού (συμβόλαιο, άδεια οικοδομής κ.λπ.) που αποδεικνύει τη μεταβολή.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο προϊστάμενος της ΔΟΥ μπορεί να ζητήσει την προσκόμιση οποιουδήποτε αποδεικτικού στοιχείου κατά τον έλεγχο της δήλωσης, όταν το κρίνει απαραίτητο. www.paseges.gr


BEST TV

Εράνη Φιλιατρών: Καλή η εικόνα της ομάδας στο πρώτο επίσημο παιχνίδι

Παρά τις απουσίες η Εράνη τα πήγε αρκετά καλά με την Πύλο στο πρώτο ματς της φάσης των «32″ του κυπέλλου Μεσσηνίας, παίρνοντας και προβάδισμα για την πρόκριση μετά τη νίκη της με 4-2.

Οπως τονίζει όμως και ο ..........

προπονητής Δημήτρης Παναγιώτου η ομάδα βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας και θα δείξει πολύ καλύτερο πρόσωπο σε ένα μήνα όταν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Ο κ. Παναγιώτου έμεινε ικανοποιημένος με αυτά που είδε για πρώτο παιχνίδι και ζητά από τους παίκτες του να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό.
Φυσικά η Εράνη θέλει και την πρόκριση στους «16″ του κυπέλλου γι’ αυτό και δεν θα πάει… χαλαρή στην Πύλο αφού δεν έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο.

Από αυτό το ματς θα λείψει ο Χρονόπουλος που είναι τραυματίας, ενώ μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες να αγωνιστεί ο Διαμαντόπουλος.
Από την άλλη ετοιμοπόλεμοι δείχνουν οι Κιούτακ και Μπεγλεκτσής.

taklin.gr

Ακινητοποιημένο το περιπολικό της Κυπαρισσίας...

ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ πιθανόν θα είναι η επικείμενη επίσκεψη Δένδια στην Τριφυλία μετά τα περιστατικά προβλημάτων σε υποδομές της Αστυνομίας.
Η επισήμανση εδώ και καιρό της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων για ελλειπή οργανική δύναμη αλλά και για ακινητοποιημένα οχήματα δείχνουν ότι η δημόσια διοίκηση απουσιάζει σε θέματα που αφορούν την αστυνόμευση του νομού και ασφάλεια των πολιτών.

Τελευταίο περιστατικό αποτελεί το γεγονός ότι το περιπολικό της Κυπαρισσίας που ........

διανύει σημαντικές αποστάσεις με την φιλοτιμία των αστυνομικών υπαλλήλων παρουσίασε βλάβη με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί παραμένοντας σε συνεργείο μέχρι να επισκευαστεί.

Μάλιστα προ 2 μηνών θυμόμαστε ότι...σε περιπολικό πιθανόν λόγω ελλιπούς συντήρησης είχε αποκολληθεί η μπροστινή ρόδα η οποία τελικά επισκευάστηκε.
Θυμόμαστε ότι και δημότης είχε δωρίσει καύσιμα στην ΕΛ.ΑΣ. με τις τοπικές αρχές να στέλνουν ευχαριστήρια επιστολή.

Το θέμα έχει απασχολήσει το Δήμο και τους κοινωνικούς φορείς που ζητούν εδώ και καιρό την επάνδρωση εκτός από προσωπικό και με μέσα για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της αστυνομίας, όπως και την δημιουργία ομάδας ΔΙΑΣ για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας....

BEST TV

Ξεκινά από αύριο το e-παράβολo.

Την έναρξη από αύριο Παρασκευή της πιλοτικής λειτουργίας του ηλεκτρονικού παράβολου ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Η εφαρμογή υλοποιήθηκε από τις Γενικές Γραμματείες Πληροφοριακών Συστημάτων και Δημοσίων Εσόδων, σε συνεργασία με άλλα Υπουργεία και φορείς, καθώς και τις Τράπεζες υπό το συντονισμό του Γραφείου του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, το ηλεκτρονικό παράβολο θα συμβάλει .......

στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων για την αγορά και τη χρήση παραβόλων, καθώς και στην ουσιαστική προώθηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Δημόσιο και στους συνεργαζόμενους Φορείς του.

Στην πρώτη φάση λειτουργίας της Εφαρμογής «e- Παράβολο» θα είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά παράβολα του «Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων» και στην συνέχεια θα εντάσσονται σταδιακά παράβολα από άλλους Δημόσιους Φορείς αποδέκτες παραβόλων.

Για την αγορά του e-Παραβόλου οι ενδιαφερόμενοι (φυσικά και μη φυσικά πρόσωπα) μπορούν να επισκέπτονται το διαδικτυακό τόπο της Γ.Γ.Π.Σ. επιλέγοντας από τις «Υπηρεσίες προς Πολίτες ή Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις» τη σχετική εφαρμογή «e-Παράβολο». Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για όλους τους πολίτες και επιχειρήσεις, χρήστες και μη χρήστες του Taxisnet.

H διαδικασία περιλαμβάνει:

1. Δημιουργία Παραβόλου: ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει την σχετική ηλεκτρονική φόρμα για τη χορήγηση του παραβόλου που επιλέγει και η εφαρμογή εκδίδει μοναδικό ψηφιακό «κωδικό παραβόλου» που αντιστοιχεί στο ηλεκτρονικό παράβολο. Στη συνέχεια θα εκτυπώνει το ηλεκτρονικό παράβολο για να το καταθέσει στον φορέα.

2. Πληρωμή Παραβόλου: ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να πληρώσει το αντίστοιχο ποσό του e-Παραβόλου σε οποιαδήποτε τράπεζα ή τα ΕΛΤΑ με τον «κωδικό παραβόλου» (σε κατάστημα της τράπεζας ή και στα εναλλακτικά δίκτυα - ΑΤΜ, Web banking και phone banking).

3. Κατάθεση Παραβόλου στον Φορέα: ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέσει-χρησιμοποιήσει το e-Παράβολο στον φορέα και στην συνέχεια ο υπάλληλος του φορέα, θα κάνει τον έλεγχο και τη δέσμευση του e-Παραβόλου μέσω της εφαρμογής.

Κατά τη φάση Πιλοτικής Λειτουργίας η κατάθεση του e-Παραβόλου μπορεί να γίνει δύο εργάσιμες ημέρες μετά την πληρωμή. Στην επόμενη φάση η εφαρμογή θα δώσει τη δυνατότητα χρήσης πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέσει άμεσα το ηλεκτρονικό παράβολο στον Φορέα.

BEST TV

Τέρμα τα κινητά στα σχολεία

Τα κινητά έχουν απαγορευτεί στα σχολεία από το 2002.

Παρόλα αυτά κανένας μαθητής δεν έχει λάβει υπόψη του το γεγονός και έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν αναφερθεί περιστατικά όπου μαθητές ανεβάζουν στο διαδίκτυο βίντεο από στιγμές στο σχολείο.

Το υπουργείο εξέδωσε συμπληρωματική εγκύκλιο που ........

αναφέρει πως πλέον δεν επιτρέπεται να έχουν κινητά, κάμερες και συσκευές παιχνιδιών. Σε περίπτωση που γίνει αντιληπτό το αντίθετο γίνεται κατάσχεση, απενεργοποίηση της συσκευής ώσπου οι γονείς να προσέλθουν στον εκπαιδευτικό χώρο.

BEST TV

Αύξηση του κατώτατου μισθού για ανάσχεση της ύφεσης προτείνει το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ

Την τετευταία τριετία οι μισθωτοί έχασαν 37 δισ. ευρώ, με την αγοραστική δύναμή τους να επιστρέφει στα επίπεδα του 2000 με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την εγχώρια ζήτηση και το ΑΕΠ, σημειώνεται στην ετήσια έκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση 2013, όπου με μετρήσιμα στοιχεία καταδεικνύεται η πλήρης αποτυχία των μνημονονιακών πολιτικών.

Η ανεργία έχει επιστρέψει σε επίπεδα 1961, με τις εκτιμήσεις για το ......

2013 να είναι ποσοστό 29% και για το 2014, 31,5%. Την ίδια στιγμή οι κοινωνικές δαπάνες έχουν μειωθεί επικίνδυνα.

Οι ασκούμενες πολιτικές γυρνούν την οικονομία και το βιοτικό επίπεδο της πλειοψηφίας των πολιτών στο μακρινό παρελθόν, τόνισε ο επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου, καθηγητής Σάββας Ρομπόλης παρουσιάζοντας την έκθεση στη Θεσσαλονίκη.

Καταθέτοντας δε τις προτάσεις του Ινστιτούτου για ανάσχεση της ύφεσης και έξοδο από την κρίση, τόνισε ότι η πρόταση του εστιάζεται στην αύξηση του κατώτατου μισθού.

Σύμφωνα με την έρευνα η αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 586 ευρώ στα 751 ευρώ (κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του Φεβρουαρίου 2012) θα συμβάλει κατά τον πρώτο χρόνο σε αύξηση της εγχώριας ζήτησης κατά 0,75%, του ΑΕΠ κατά 0,5% και της απασχόλησης κατά 7.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η ανάσχεση της ύφεσης τον πρώτο χρόνο διαμέσου της αύξησης του κατώτατου μισθού ενισχυόμενη από την αναδιάρθρωση του χρέους (δραστική γιατί η ήπια αναδιάρθρωση παρατείνει την ύφεση και απομακρύνει τις προοπτικές ανάπτυξης), τη ρευστότητα της οικονομίας, την ουσιαστική και αποτελεσματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής και την επενδυτική (δημόσια-ιδιωτική) δραστηριότητα, θα συμβάλλουν επιπρόσθετα σε αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,7% το χρόνο και σε αύξηση της απασχόλησης κατά 25.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας (3%-4% το χρόνο) στον ορίζοντα μίας πενταετίας θα θέσει σε χρήση και το παραγωγικό δυναμικό που σήμερα αργεί και ανέρχεται σε 15% του ΑΕΠ περίπου και θα συμβάλλει στην αύξηση της απασχόλησης κατά 7%-10%, δηλαδή κατά 250.000 άτομα.

Το Ινστιτούτο πάντως σημειώνει πως ακόμη και σ΄ αυτήν την περίπτωση απαιτείται μια 20ετία για τη δημιουργία περίπου ενός εκατομμυρίου θέσεων εργασίας.

in.gr

Επιστολή Αλευρά για τις ζημιές σε ελαιόδενδρα της Κυπαρισσίας από την φωτιά

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη απέστειλε σήμερα Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς στην οποία περιγράφει τις ζημιές που προκλήθηκαν στις 28 και 29 Μαίου 2013 σε ελαιόδεντρα στην Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας και συγκεκριμένα στις περιοχές Γιαννίτσαινα και Καρτελάς από τις μεγάλες φωτιές στην περιοχή.

Στην επιστολή του ο κ. Αλευράς τονίζει ότι ο αριθμός των ελαιοδένδρων που ζημιώθηκαν υπερβαίνει τα 5.000 και η έκταση της ζημιάς υπερβαίνει τα 300 στρέμματα και ζητά να υπαρχεί η περιοχή στο καθεστώς αποζημιώσεων.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:.....


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας γνωρίζουμε ότι από τις πυρκαγιές που έλαβαν χώρα στις 28 και 29-05-2013 στη ΔΚ Κυπαρισσίας και συγκεκριμένα στις περιοχές “Γιανίτσαινα και Καρτελάς- Καλαμάκι” προξενήθηκε ολοσχερής καταστροφή στο φυτικό κεφάλαιο ελαιώνων των περιοχών αυτών. Ο αριθμός των ελαιοδένδρων που ζημιώθηκαν υπερβαίνει τα 5.000 και η έκταση της ζημιάς υπερβαίνει τα 300 στρέμματα, υπολειπόμενη των 500 στρεμμάτων που αποτελούν κατώφλι και προϋπόθεση, για την υπαγωγή στο πρόγραμμα Κρατικών Ενισχύσεων.

Η ιδιαιτερότητα όμως της περίπτωσης αυτής είναι, ότι η προκύπτουσα οικονομική ζημιά δεν είναι ανάλογη της έκτασης, αλλά πολύ μεγαλύτερη, καθώς τα περισσότερα ελαιόδενδρα ήταν μεγάλης ηλικίας και πολλά απ’ αυτά αιωνόβια και ιστορικής σημασίας. Επιπρόσθετα, η οικονομική επίπτωση είναι εξαιρετικά δεινή για σημαντικό αριθμό παραγωγών, για τους οποίους η απώλεια, προσεγγίζει το σύνολο του φυτικού κεφαλαίου της γεωργικής τους εκμετάλλευσης, οδηγώντας τους σε οικονομικό αδιέξοδο.

Τα ισχύοντα από το θεσμικό πλαίσιο για περίπτωση πυρκαγιάς, βάσει του οποίου τα 500 στρέμματα ορίζονται ως κατώφλι ζημιάς για αποζημίωση, οδηγούν σε στρέβλωση της αντικειμενικότητας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μπορεί να εγκριθεί αποζημίωση για γεωργική έκταση μόλις 20 στρεμμάτων μόνο και μόνο επειδή ανήκουν σε μια ευρύτερη περιοχή 510 στρεμμάτων, της οποίας τα υπόλοιπα 490 στρ. δηλαδή το 96% είναι δασικά. Αντίστροφα, δεν θα τύχουν αποζημίωσης 490 στρέμματα αμιγούς γεωργικής έκτασης, επειδή η συνολικά ζημιωθείσα έκταση υπολείπεται των 500 στρεμμάτων.

Θωρούμε λοιπόν, ότι για ιδιάζουσες περιπτώσεις, όπως η προκειμένη, όπου πλήττεται μέχρι σημείου ολικής καταστροφής μεγάλο ποσοστό φυτικού κεφαλαίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται, θα πρέπει να υπάρξει παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας μέσω σχετικής ρύθμισης, ώστε οι Κρατικές Ενισχύσεις να καταβάλλονται μόνο με την προϋπόθεση του ατομικού επιπέδου, δηλαδή εκτίμηση της ζημιάς των ομοειδών ειδών, σε επίπεδο παραγωγού, με απεξάρτηση από το όριο των 500 στρεμμάτων..

Επειδή πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα, με αντίκτυπο στην οικονομία της περιοχής, ζητάμε εκ μέρους σας, την αντιμετώπισή του, με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ

Εν αναμονή εξελίξεων για την επέκταση του ΠΟΠ

Ακόμη και φέτος ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το σήμα «ΠΟΠ Καλαμάτα» για το κορωνέικο ελαιόλαδό τους οι παραγωγοί που βρίσκονται στις περιοχές της Μεσσηνίας, στις οποίες έχει ζητηθεί να γίνει επέκταση της ζώνης ΠΟΠ (δηλαδή και εκτός της πρώην επαρχίας Καλαμών που ισχύει τώρα).
Αρκεί να υπάρξει θετική απάντηση για την επέκταση του ΠΟΠ στα.......

μέσα Σεπτέμβρη, όπως αναμένουν, αλλά και άμεση ενεργοποίηση της σχετική απόφασης.

Όπως σημείωσε χθες στο «Θ» ο Γιώργος Κόκκινος, πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης «Νηλέας», με έδρα τη Χώρα Τριφυλίας, υπάρχουν κάποιες πληροφορίες ότι στα μέσα Σεπτέμβρη πρόκειται να υπάρξει απάντηση για την επέκταση της ζώνης ΠΟΠ σε όλο το νομό, μετά το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί λόγω ενστάσεων που είχαν υποβληθεί κατά της επέκτασης. Την πληροφορία αυτή είχε παρουσιάσει πρόσφατα και η ενημερωτική ιστοσελίδα agrotypos.gr, που έκανε λόγο για εξελίξεις στα μέσα Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε στείλει φάκελο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τεκμηριωμένες απαντήσεις για τις ενστάσεις οι οποίες είχαν γίνει κατά της επέκτασης.

«Εφόσον υπάρξει απάντηση και είναι θετική και εάν κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες ενεργοποίησης, θα μπορέσουν όσοι πληρούν, βέβαια, τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, να βάλουν την ετικέτα ΠΟΠ στο ελαιόλαδό τους, ακόμη και από τη φετινή χρονιά, με την καινούργια σοδειά που θα βγει το Νοέμβριο» παρατήρησε ο κ. Κόκκινος για τις περιοχές της Μεσσηνίας που μέχρι τώρα βρίσκονται εκτός ζώνης ΠΟΠ. Είναι κάτι που οι παραγωγοί και τυποποιητές το περιμένουν χρόνια, ωστόσο, όπως λέει ο κ. Κόκκινος, «δε θα λύσει όλα τα προβλήματα. Αφορά, κυρίως, τη μεταποίηση. Είναι ένα παραπάνω εργαλείο».
Για το εάν θα φέρει παραπάνω χρήματα στον παραγωγό, σημειώνει ότι αυτό θα κριθεί από την αγορά.

Αναφερόμενος γενικότερα στη φετινή παραγωγή ελαιολάδου της περιοχής του, ο κ. Κόκκινος είπε ότι αναμένεται ικανοποιητική, αλλά όχι μεγάλη. Από τις πιο σοβαρές αιτίες γι’ αυτό, όπως επισήμανε, είναι η μείωση της λίπανσης, λόγω οικονομικής κρίσης. Το μισό κέρδος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, πρέπει να το δώσει ο παραγωγός για λίπασμα.

Θάρρος

Κλείνει για δύο μέρες το Παραδείσια – Τσακώνα

Για δύο μέρες θα κλείσει το τμήμα Παραδείσια- Τσακώνα στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης- Καλαμάτας για να γίνουν εργασίες. Το τμήμα θα κλείσει συγκεκριμένα το διήμερο 25 και 26 Σεπτεμβρίου και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από τον παλιό δρόμο.

Ο λόγος είναι η........

τοποθέτηση γέφυρας-πινακίδας με ηλεκτρονικά μηνύματα, η οποία θα μπει λίγο πριν το «κατ-εντ-κάβερ» στην Τσακώνα, στα όρια Αρκαδίας- Μεσσηνίας και στο ρεύμα προς Τρίπολη.

Για να γίνει η εργασία το τμήμα του αυτοκινητόδρομου θα κλείσει από τις 6.00 το απόγευμα της 25ης Σεπτεμβρίου έως τις 12.00 το μεσημέρι της 26ης Σεπτεμβρίου. Ταυτόχρονα, μπορεί να τοποθετηθεί στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας πινακίδα για την έξοδο του αυτοκινητόδρομου προς Πύργο και Πάτρα.

Να σημειώσουμε, δε, ότι ο παλιός εθνικός δρόμος έχει υποστεί ζημιές στο ύψος των στροφών της Τσακώνας και οι οδηγοί θα πρέπει το διήμερο αυτό που θα χρειαστεί να κινούνται από εκεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Θάρρος

Φιλιατρά: Αστυνομική επιχείρηση χθές βράδυ με ελέγχους σε οχήματα

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ περίπου στις 10 με ελέγχους για Διπλώματα ασφάλειες και άλλα απαραίτητα έγγραφα σε αυτοκίνητα και μηχανάκια.

Σύμφωνα με πληροφορίες .....

του Φιλιατρά News οι αστυνομικοί φόρτωσαν σε φορτηγό 5 με 6 μηχανάκια -κάποιοι μιλούν για τέσσερα- που δεν είχαν πινακίδα κυκλοφορίας ενώ έπεσαν και βαριές καμπάνες σε πρόστιμα.
Τα μηχανάκια οι αστυνομικοί τα μετέφεραν στην Κυπαρισσία και οι ιδιοκτήτες τους προκειμένου να τα παραλάβουν θα πρέπει πρώτα να καταβάλουν το πρόστιμο που τους βεβαιώθηκε.

Το πρόβλημα με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και μηχανάκια στα Φιλιατρά είναι μεγάλο και θα πρέπει η αστυνομία να εντατικοποιήσει τους ελέγχους προς όλους τους οδηγούς ανεξαιρέτως προκειμένου το φαινόμενο να εξαλειφθεί.
Δεν χρωστά τίποτα ο νόμιμος οδηγός να ταλαιπωρείται όταν για κακή του τύχη εμπλακεί σε ατύχημα με οδηγό ανασφάλιστου οχήματος.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει κυρίως με τους μετανάστες όπου πολλοί δεν έχουν ασφάλεια και ορισμένοι ούτε καν δίπλωμα οδήγησης αποτελώντας δημόσιο κίνδυνο.
Όμως για να μην είμαστε και άδικοι υπάρχουν και Έλληνες που κυκλοφορούν στην πόλη με ανασφάλιστα οχήματα και κάποιοι -ευτυχώς πολύ λίγοι- χωρίς καν πινακίδες κυκλοφορίας.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Σεπτεμβρίου 2013