Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΕΚΠΟΙΖΩ: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για τις εκπτώσεις

Την Τετάρτη 15 Ιουλίου αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα 31 Αυγούστου. Η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ υπενθυμίζει στους καταναλωτές τα σημεία εκείνα που πρέπει να προσέξουν ώστε να είναι επιτυχημένες οι αγορές τους, ενώ, όπως τονίζει, δεν θα πρέπει να ξεχνούν το τρίπτυχο:
ελέγχω - συγκρίνω - επιλέγω
ποιότητα και τιμή των προϊόντων

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές
1. Να αγοράζουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Να προγραμματίζουν και να καταγράφουν τις ατομικές - οικογενειακές τους ανάγκες.
2. Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των προϊόντων. Κυκλοφορούν προϊόντα δεύτερης διαλογής, ελαττωματικά κλπ.
3. Να κάνουν έλεγχο αγοράς πριν...

και κατά την διάρκεια των εκπτώσεων και να μην ξεχνούν ότι οι τιμές των προϊόντων διαμορφώνονται ελεύθερα.

4. Να είναι εγκρατείς στις αγορές, να μην παρασύρονται από το κλίμα φτήνιας, των ευκαιριών των εκπτώσεων.

5. Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην τελική τιμή, και όχι στο μεγάλο ποσοστό έκπτωσης που ίσως είναι και πλασματικό.

6. Να θυμούνται ότι στα προϊόντα τα οποία είναι σε προσφορά δεν γίνονται αλλαγές. Πρέπει βέβαια να ενημερώνεται ο καταναλωτής και να υπάρχει σχετική σήμανση.

7. Να μην ξεχνούν ότι οι αγορές με πιστωτικές κάρτες έχουν ακόμα πολύ υψηλό επιτόκιο. Όχι στην αλόγιστη χρήση των πιστωτικών καρτών και των καταναλωτικών δανείων.

8. Να ελέγχουν πάντα την τελική τιμή του προϊόντος και ιδίως όταν αγοράζουν με δόσεις ή πιστωτικές κάρτες, πόσες και πόσο είναι οι δόσεις, ποιο είναι το συνολικό επιτόκιο (ΣΕΠΠΕ) και οι τυχόν άλλες επιβαρύνσεις. Η τιμή των προϊόντων δεν πρέπει να αυξάνεται αν πληρωθούν με πιστωτική κάρτα.

9. Να προσέχουν να μην υπερβαίνουν το όριο στις πιστωτικές κάρτες γιατί τότε θα πληρώσουν επί πλέον τόκους και το προϊόν θα τους στοιχίσει ακριβότερα.

10. Να μην ξεχνούν να ζητούν την νόμιμη απόδειξη ,την εγγύηση και τις οδηγίες χρήσης που μπορεί να συνοδεύουν το προϊόν και να είναι στην ελληνική γλώσσα. Το ότι είναι περίοδος εκπτώσεων δεν αναιρεί τα δικαιώματα του καταναλωτή και τις υποχρεώσεις του εμπόρου, εφόσον το προϊόν είναι ελαττωματικό είναι υποχρεωτική η αλλαγή ή η επιστροφή του.

Τι ισχύει

- Κατά την περίοδο των εκπτώσεων στο κατάστημα πρέπει να υπάρχει αναρτημένη έγγραφη αναγγελία ότι πραγματοποιεί εκπτώσεις.

- Να αναγράφονται διπλές τιμές στα προϊόντα, δηλαδή η αρχική τιμή και η τιμή των εκπτώσεων ή να αναγράφεται το ποσό της έκπτωσης για συγκεκριμένες κατηγορίες ομοειδών προϊόντων σε πινακίδα, με την προϋπόθεση βέβαια ότι σε κάθε είδος υπάρχει η αρχική τιμή.

- Στις προσφορές πρέπει να υπάρχει ανηρτημένη πινακίδα που να ενημερώνει ότι γίνονται προσφορές. Επίσης το προϊόν πρέπει να έχει δύο τιμές αρχική και η τιμή προσφοράς (όχι σε ποσοστό έκπτωσης).

Προσοχή!!!! Στις προσφορές συνήθως αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, εάν μετανιώσουμε δεν έχουμε δυνατότητα αλλαγής.

Τέλος εάν διαπιστώσετε ότι οι εκπτώσεις είναι πλασματικές, παραπλανητικές ή ανακριβείς ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση να το καταγγείλετε στην ΕΚΠΟΙΖΩ.
Analitis.com



Ξανά down η σελίδα του Δήμου Φιλιατρών.

Αν και μετά την επίθεση των hacker η σελίδα του Δήμου Φιλιατρών σήμερα επανήλθε, εν τούτοις από την ώρα που το είδαμε (14:00) και το "φωτογραφήσαμε" μέχρι και τις 16:35 που μας άφησαν σχόλιο η "ζημιά" έγινε για δεύτερη φορά.
Βέβαια δεν υπάρχει η σελίδα που υπήρχε με τους hackers, αλλά γράφει την φράση "Fuck System".

Tι γίνεται με την σελίδα??? Μα τι password έχουν βάλει??? 1 2 3 4 ????????

Βρε παιδιά να σας στείλω ένα εξαιρετικά δύσκολο password να μην μπορεί να το βρει ΟΥΤΕ η ίδια η Παναγία???????

UPDATE 20:44
Είναι και πάλι online



Πανδημία γρίπης πλέον στην Ελλάδα - Κρίσιμο το επόμενο τρίμηνο

Άρχισε και επισήμως η πανδημία της γρίπης στην χώρα μας. Ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος επιβεβαίωσε σήμερα πως ο ιός Η1Ν1 έχει πλέον περάσει στον γενικό πληθυσμό, αν και προς το παρόν η διασπορά του είναι μικρή.
Ωστόσο πρόσθεσε πως μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, και εφ’ όσον η εξέλιξη της πανδημίας συνεχιστεί ως έχει, είναι πολύ πιθανό να έχουν προσβληθεί ένας στους τρεις Έλληνες. Αν, όμως, συμβεί μετάλλαξη του ιού προς το χειρότερο, μπορεί να έχει προσβληθεί ποσοστό έως 54% του πληθυσμού.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Αβραμόπουλος εξήγησε πως τα παραπάνω αποτελούν «εκτιμήσεις και προβλέψεις της Παγκόσμιας ...

Επιστημονικής Κοινότητας. Βασίζονται σε στατιστικά στοιχεία, βασίζονται σε συγκεκριμένα επιστημονικά δεδομένα».

Όπως είπε, από τα 201 κρούσματα που ανιχνεύτηκαν έως σήμερα στις 8 το πρωί στη χώρα μας, το 78% είναι σε ταξιδιώτες. Ωστόσο, πρόσθεσε πως αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνονται από τους ταξιδιώτες (δευτερογενής μετάδοση), αλλά και ο αριθμός εκείνων που νοσούν δίχως να μπορεί να εντοπιστεί η πηγή της μολύνσεώς τους.

Είναι ενδεικτικό πως με βάση τα σημερινά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Προλήψεως Νοσημάτων (ΚΕΛΠΝΟ), τα «ορφανά» κρούσματα της νέας γρίπης - δηλαδή εκείνα για τα οποία παραμένει μυστήριο πως και που μολύνθηκαν - ανέρχονται σε 22 από 12 που ήταν έως την περασμένη Παρασκευή.

Ο υπουργός Υγείας είπε επίσης πως η νόσος προσβάλλει κυρίως άτομα ηλικίας κάτω των 30 ετών και δεν απέκλεισε να καταγραφούν θάνατοι στη χώρα μας εξαιτίας της.

Πόσο μπορεί να διαρκέσει η πανδημία; Από 12 έως 15 μήνες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, αλλά δεν αποκλείεται να διαρκέσει έως και 2 χρόνια.

Από Οκτώβριο ο εμβολιασμός

Ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε πως από τον Οκτώβριο αναμένεται να αρχίσει ο εμβολιασμός κατά της νέας γρίπης.

Συνολικά, θα εμβολιαστούν 4 εκατομμύρια άνθρωποι στην χώρα μας: τα παιδιά ηλικίας άνω του 1 έτους και οι μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων (ουσιαστικά μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και νέοι ηλικίας έως 30 ετών), όλα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα και τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Προτεραιότητα, όμως, έχουν οι επαγγελματίες της Υγείας, οι κτηνοτρόφοι και οι ομάδες του πληθυσμού που εμπλέκονται με ασθενείς.

Ο εμβολιασμός γίνεται σε δύο δόσεις, ενώ η χώρα μας έχει παραγγείλει συνολικώς 8 εκατομμύρια δόσεις στις πέντε πολυεθνικές εταιρείες που παρασκευάζουν το εμβόλιο.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Γιάννης Πιερρουτσάκος εξήγησε πως το πανδημικό εμβόλιο δεν θα διατίθεται από τα φαρμακεία, αλλά οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς και σε άλλους χώρους που προβλέπονται από το εθνικό σχέδιο δράσης κατά της πανδημίας.

Σταθερός ο ιός

Τα καλά νέα είναι ότι προς το παρόν ο ιός Η1Ν1 είναι γενετικά σταθερός - μόνον τρία περιστατικά σε όλο τον κόσμο (σε Δανία, Ιαπωνία και μια Αμερικανίδα στο Χονγκ Κονγκ) έχουν αναπτύξει αντοχή στο ένα από τα δύο αντιϊικά φάρμακα που τον καταπολεμούν.

Ωστόσο, η εξάπλωσή του είναι ραγδαία και πλέον σε χώρες με χιλιάδες κρούσματα - όπως οι ΗΠΑ και η Δανία - έχει εγκαταλειφθεί κάθε προσπάθεια αναχαίτισής του.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως δεν χορηγούνται πλέον αντιϊικά φάρμακα για προληπτικούς λόγους, όπως γινόταν έως πρότινος, αλλά μόνον για θεραπευτικούς - εάν και εφ' όσον όμως το απαιτεί η κατάσταση ενός ασθενούς, διότι αν η συμπτωματολογία του είναι ήπια, υποβάλλεται στην απλή αγωγή που συνιστάται για την κοινή, εποχιακή γρίπη.

Τι πρέπει να κάνουμε

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως τα καλύτερα όπλα εναντίον της νέας γρίπης είναι η σύνεση, η ψυχραιμία και η τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Οι κανόνες αυτοί είναι οι εξής, σύμφωνα με τους ειδικούς:

* Να πλένετε συχνά και καλά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό ή να τα καθαρίζετε με διαλύματα που περιέχουν αλκοόλ ή με υγρά αλκοολούχα μαντηλάκια μιας χρήσης.

* Προσπαθήστε να έχετε καλή φυσική κατάσταση – με άλλα λόγια, να κοιμάστε καλά, να περπατάτε καθημερινά, να ελέγξετε το στρες σας, να πίνετε άφθονα υγρά και να τρώτε θρεπτικά τρόφιμα.

* Μην τρίβετε τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας με γυμνά χέρια.

* Να καλύπτετε το στόμα και τη μύτη σας με χαρτομάντιλο μιας χρήσης όταν φταρνίζεστε ή βήχετε και να το πετάτε αμέσως μετά στα σκουπίδια.

* Να αποφεύγετε την στενή επαφή με άρρωστους ανθρώπους.

Όσοι νοσήσουν και όσοι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών, πρέπει να λάβουν πρόσθετα μέτρα:

* Όσοι εμφανίζουν συμπτώματα όμοια με αυτά της νέας γρίπης (δηλαδή πυρετό με βήχα ή πονόλαιμο), πρέπει να θέτουν τον εαυτό τους σε κατ΄ οίκον περιορισμό για επτά ημέρες έπειτα από την εκδήλωση των συμπτωμάτων τους.

* Όσοι διατρέχουν αυξημένη κίνδυνο επιπλοκών, εάν μολυνθούν με τον ιό της νέας γρίπης, να αποφεύγουν τις συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους, καθώς και τα φιλιά και τις αγκαλιές με άτομα που επιστρέφουν από το εξωτερικό ή έχουν έρθει σε επαφή με ταξιδιώτες. Αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών διατρέχουν οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, τα παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών, οι έγκυοι και οι ηλικιωμένοι.

Πάντως, η συμβουλή «όχι αγκαλιές και φιλιά με ταξιδιώτες» δεν θα έβλαπτε να ακολουθηθεί από όλους και όχι μόνον απ' όσους κινδυνεύουν να παρουσιάσουν επιπλοκές...
ΤΑ ΝΕΑ





34 χασισόδεντρα 3,5 μέτρων με φούντα

62ΧΡΟΝΟΣ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΛΑΓΚΟΥΒΑΡΔΟ

Ύψους 3,5 μέτρων και με φούντα ήταν κάποια από τα 34 χασισόδεντρα που καλλιεργούσε με μεγάλη φροντίδα καθώς φαίνεται 62χρονος αγρότης από τα Φιλιατρά.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών έκαναν έφοδο στη μικρή αλλά... θεριεμένη φυτεία, που βρέθηκε στο Λαγκούβαρδο, πιάνοντας επ’ αυτοφώρω τον καλλιεργητή.
Η φυτεία είχε διαμορφωθεί από τον αγρότη μέσα σε περιφραγμένο χώρο ιδιοκτησίας του, σε ......

αγροτοδασική έκταση και καθώς φαίνεται λόγω... επαγγέλματος γνώριζε τα μυστικά και τη φρόντισε για να βγάλει από νωρίς... φούντα, ενώ πολλά από τα δέντρα είχαν παρουσιάσει εξαιρετικά μεγάλη ανάπτυξη για την εποχή.

Πηγή: Ελευθερία

Τουμπάρισε ασθενοφόρο στη στροφή Αριοχωρίου μεταφέροντας ασθενή από τον μελιγαλά.

Τούμπα πήρε ασθενοφόρο που χθες το μεσημέρι μετέφερε τραυματία από το Μελιγαλά, ο οποίος διεκομίσθη τελικά διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.
Στη στροφή του Αριοχωρίου προς Καλαμάτα το ασθενοφόρο, που μετέφερε τον τραυματία στο Νοσοκομείο, βγήκε από το δρόμο και κατέληξε κάτω από τη γέφυρα, στο δρόμο προς Ασπροπουλιά.
Η οδηγός για κάποιο λόγο έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, το οποίο αντί να πάρει τη στροφή πήγε .....

ευθεία και έπεσε με την πλευρά του οδηγού προς το ρέμα.
Η οδηγός και ο γιατρός που συνόδευε τον τραυματία είναι μια χαρά, ο ηλικιωμένος όμως τραυματίας, που έφτασε με άλλο ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, λίγη ώρα αργότερα διεκομίσθη στον Πύργο σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο ηλικιωμένος είχε τραυματιστεί στο κεφάλι όταν έπεσε οδηγώντας το ποδήλατό του πάνω στις γραμμές του τρένου, στη Βαλύρα.
Η οδηγός του ασθενοφόρου σοκαρισμένη παρέμενε στο σημείο του ατυχήματος περιμένοντας την Τροχαία.
Οπως περιέγραψε ο τραυματίας δε μετακινήθηκε από τη θέση του καθώς ήταν δεμένος, ενώ όπως είπε κάτι συνέβη στο αυτοκίνητο, το κοντέρ του οποίου, μας απάντησε, πως δε λειτουργούσε.

Πηγή: Ελευθερία

Εράνη: Προωθήθηκαν 5 νεαροί παίκτες

Η Εράνη πέρα από τις μεταγραφές έτοιμων παικτών που στόχος είναι να βοηθήσουν άμεσα και να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους, κοιτάζει και προς τις νεαρές ηλικίες και τα παιδιά που βγαίνουν από τα τμήματα υποδομής.

Ετσι μετά τη συνάντηση που είχε προ ημερών ο προπονητής της Νίκης Πλάτης Τάκης Παναγόπουλος με τους διοικούντες της ομάδας, αποφασίστηκε ορισμένα παιδιά να προωθηθούν στην Εράνη και να στελεχώσουν το ρόστερ της εν όψει της νέας χρονιάς στη Δ’ εθνική.
Καταρχήν αποφασίστηκε 5 παίκτες κάτω των 20 ετών να ενταχθούν άμεσα στο ρόστερ των “πρασίνων”, οι οποίοι είναι οι Ακης Μιχαλακόπουλος (κεντρικός αμυντικός), Δημήτρης Βασιλόπουλος (τερματοφύλακας), Κώστας Σικαλιάς (επιθετικός), Θανάσης Γκίνος (επιθετικό χαφ) και Κώστας Καραχάλιος (μέσος).

Οι τρεις πρώτοι μάλιστα ήταν και την περίοδο 2007- 2008 στο ρόστερ της Εράνης και .......

αποφασίστηκε πέρυσι να πάρουν παιχνίδια στα “πόδια τους” παίζοντας στη Νίκη Πλάτης. Στην προετοιμασία θα πάρουν μέρος κι άλλα παιδιά προερχόμενα από τη Νίκη Πλάτης αλλά και την ευρύτερη περιοχή και θα τσεκαριστούν από τον νέο τεχνικό Πατρίκ Ενγκεμά και τον βοηθό του Νίκο Αντωνόπουλο.

Οσον αφορά το μεταγραφικό μέτωπο, συνεχίζεται η αναζήτηση κυρίως για επιθετικούς παίκτες και οι διοικούντες της ομάδας εκφράζουν την βεβαιότητα πως σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν ορισμένες σημαντικές μεταγραφές.
Μετά την αποχώρηση των Παναγιωτακόπουλου και Ζώκου οι “πράσινοι” θέλουν να πάρουν δύο επιθετικούς (έναν φορ περιοχής και έναν περιφερειακό), ενώ τις επόμενες ημέρες θα έχουμε νεότερα και στο μέτωπο των ανανεώσεων.

Πηγή: Ελευθερία

Στις 31 Ιουλίου η συναυλία της Αννας Βίσση στην Καλαμάτα

Οριστικοποιήθηκε για τις 31 Ιουλίου η συναυλία της Αννας Βίσση στην Καλαμάτα! Ετσι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά σε μια μεγάλη σκηνή που θα στηθεί στο Δημοτικό Στάδιο στην Παραλία της Καλαμάτας την Ελληνίδα σταρ σε μια συναυλία με συγκλονιστικές live performances, όπου με την ανεξάντλητη ενέργεια και το πάθος της, θα ερμηνεύσει διαχρονικές αλλά και τις νέες της επιτυχίες από το album “Απαγορευμένο”.

Η παραγωγή της περιοδείας της Αννας Βίσση σε όλη την Ελλάδα είναι διεθνών προδιαγραφών με υπερσύγχρονα συστήματα ήχου και εικόνας, τα οποία αναδεικνύουν την μοναδική σκηνική παρουσία της.
Το σπάνιο υπερθέαμα που ταξιδεύει ήδη σε όλη την Ελλάδα, υπογράφει μια κορυφαία ομάδα συνεργατών.

Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει η ταλαντούχα Κριστίν Κρόκος. Ο Ζερμαίν Μπράουν χορογραφεί την Αννα, και θα εμφανιστεί ως guest star μαζί της για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Tην καλλιτεχνική επιμέλεια της ορχήστρας έχει ο Γιάννης Κυφωνίδης, τον ......

σχεδιασμό φωτισμού ο Γιώργος Τέλλος και την επιμέλεια του ήχου ο Αρης Κουντούρης.
Την εμφάνιση της Αννας για ακόμα μια φορά έχει επιμεληθεί η παγκοσμίου φήμης Πατρίτσια Φιλντ.
Οι ημερομηνίες των εμφανίσεών της στην υπόλοιπη Ελλάδα έχουν ως εξής: Τρίκαλα αύριο, Καβάλα το Σάββατο, Σαλαμίνα 16/7, Ηράκλειο 20/7, Χαλκιδική 25/7, Αρδας 26/7, Ηγουμενίτσα 9/8, Κέρκυρα 10/8, Πάρος 12/8, Λευκάδα 14/8, Σαντορίνη 16/8, Ξάνθη 26/8, Πάτρα 2/9.
Τη συναυλία στην Καλαμάτα παρουσιάζει το “Μεσόγειος T.V.”



ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ

31 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ

6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ

19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ

21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ

28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Εργα αναβάθμισης από την κοινοπραξία της Ιόνιας Οδού

Εργασίες για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας εκτελούνται αυτή τη χρονική περίοδο σε τμήματα του δρόμου Καλό Νερό - Τσακώνα, από την κοινοπραξία «Ολυμπία Οδός», η οποία έχει αναλάβει -μέσω παραχώρησης- την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα. Οπως ανακοίνωσε ειδικότερα ο αντινομάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, η εκτέλεση των εργασιών αυτών -τμηματικές ασφαλτοστρώσεις, επούλωση λάκκων,στηθαία- περιλαμβάνονται στις συμβατικές υποχρεώσεις...

της κοινοπραξίας. Παράλληλα ο αντινομάρχης σημείωσε ότι με πιστώσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ, ύψους περί τα 8.000.000 ευρώ, χρηματοδοτούνται έργα οδικής ασφάλειας και στους δρόμους Καλό Νερό -Κυπαρισσία - Πύλος - Μεθώνη καθώς και στο Τσακώνα - Μεγαλόπολη. Αυτή τη στιγμή, διευκρίνισε ο αντινομάρχης, εκτελούνται ασφαλτοστρώσεις σε μήκος 3 χιλιομέτρων κοντά στην Τερψιθέα,στο δρόμο Κυπαρισσία - Φιλιατρά.
Β.Γ.Μ.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ



Ξανά online η σελίδα του Δήμου Φιλιατρών

Ξανά online είναι εδώω και πολύ λίγη ώρα η σελίδα του Δήμου Φιλιατρών μετά την προχθεσινή επίθεση που δέχτηκε από ομάδα hacker.
Ελπίζουμε οι τρύπες που αποδείχτηκε ότι υπάρχουν να "σφραγίστηκαν" και το επίπεδο ασφάλειας της σελίδα να ανέβηκε.
Άραγε θα ακολουθήσουν και άλλες σελίδες Δήμων?????

Site.jpg (216 KB)



Σύλληψη 62χρονου για καλλιέργεια χασίς στα Φιλιατρά

Ένας 62χρονος αγρότης, κάτοικος Φιλιατρών Μεσσηνία συνελήφθη γιατί στην αγροτοδασική περιοχή «Λαγκούβαρδος» του δήμου Φιλιατρών, εντός περιφραγμένης περιοχής ιδιοκτησίας του και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, καλλιεργούσε 34 φυτά κάνναβης, ύψους ενός...

έως τριών μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ







Στα 201 τα κρούσματα της νέας γρίπης, πέντε επιπλέον σήμερα

Πέντε επιπλέον κρούσματα της νέας γρίπης Α του ιού Η1Ν1 αναφέρθηκαν σήμερα, έως τις 8 το πρωΐ από τα Εργαστήρια Αναφοράς Νοτίου Ελλάδος. Συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται στη χώρα μας σε 201, εκ των οποίων - σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας - τα 86 έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

Ειδικότερα, τα πέντε επιπλέον κρούσματα είναι: ....


* Ενα κορίτσι, 18 ετών, ελληνικής καταγωγής. Διερευνώνται οι επαφές της.

* Ενας άνδρας, 33 ετών, ελληνικής καταγωγής. Διερευνώνται οι επαφές του.

* Ενας άνδρας, 53 ετών, ελληνικής καταγωγής. Διερευνώνται οι επαφές του.

* Ενας νέος, 20 ετών, αγγλικής καταγωγής, που ήρθε από την Μεγάλη Βρετανία.

* Ενα κορίτσι, 14 ετών, εΕλληνικής καταγωγής, που ήρθε από την Μ. Βρετανία.

Η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αν και η νέα γρίπη έχει λάβει χαρακτήρα πανδημίας και είναι αναμενόμενο να αυξάνονται τα κρούσματα, επισημαίνεται ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια.

Ο Τομέας Υγείας, το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση περιστατικών από τον Νέο Ιό της Γρίπης.

Στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τη νέα γρίπη, καθώς και για άλλα θέματα υγείας.

Πρωτοσέλιδα Μεσσηνιακού Τύπου 9ης Ιουλίου 2009

Ele9.jpg (706 KB) . 8arr09.jpg (233 KB) . Foni9.jpg (271 KB)