Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Τελικά όταν κράζεις τον άλλον βάζει μυαλό. ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ.

Επίσημη διάψευση του υπουργού δικαιοσύνης Νίκου Δένδια για φίμωση των blogs

Ο πρώτος υπουργός δικαιοσύνης που διαψεύδει επίσημα δημοσίευμα (Παρόν) για την φίμωση των Blog γίνεται ο Νίκος Δένδιας. Τζάμπα το κράξιμο που έφαγε από όλα τα blogς. Στην ανακοίνωση ξεκαθαρίζει ότι ΔΕΝ υφίασταται τέτοιο θέμα!

Η ανακοίνωση:

"Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο τα οποία κάνουν λόγο για πρόθεσή του να επιβάλει την επώνυμη δημοσίευση σχολίων στα blog τα οποία έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα ή σχολιάζουν την επικαιρότητα, διευκρινίζει ότι ουδέν τέτοιο θέμα υφίσταται. Το ίδιο ισχύει και για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων όσων δημιουργούν, λειτουργούν ή διαχειρίζονται blog ενημερωτικού χαρακτήρα στο Διαδίκτυο.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει επίσης ότι
μια συζήτηση για το ίδιο ζήτημα οφείλει να ξεκινήσει με: .......

α. δημόσια διαβούλευση για οριοθέτηση του κοινού τόπου μεταξύ της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και της προστασίας της αξιοπρέπειας κάθε πολίτη,
β. γνωμοδότηση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και του Συνηγόρου του Πολίτη".

Προφανώς και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ο Δένδιας. Όποιος θίγεται ή απαντάει ή πάει στην δικαιοσύνη. Όπως σε όλο τον κόσμο. Μην χρησιμοποιούν όμως εφημερίδας το όνομα του Δένδια και ξεκινάει μια παραφιλολογία από το δημοσίευμα του Μάκη Κουρή.

Πηγή: Troktiko

ΣΧΟΛΙΟ
Είδες τι κάνει το κράξιμο??? Το ανελέητο όμως κράξιμο....
Βάζει μυαλό στον υπουργό. Να σκέφτεται πριν μιλήσει.

Προβάδισμα έως 3,9% στο ΠΑΣΟΚ δίνουν οι νέες δημοσκοπήσεις

Οι εκλογές απορρίπτονται ως λύση από την πλειοψηφία των πολιτών, παρά τη γενικά αρνητική εκτίμηση για την πορεία των πραγμάτων.

Η άποψη υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας έχει θεσμικά χαρακτηριστικά και παραμένει σταθερά πλειοψηφική (51,4% έναντι 43,6%) υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το πρώτο κόμμα θα εξασφαλίσει ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία (42,3%) παρά ισχυρή (13,7%), ενώ το 40,3% θεωρεί πως οι εκλογές δεν θα δώσουν αυτοδύναμη Κυβέρνηση. Η ισχυρή αυτοδυναμία είναι το αισιόδοξο σενάριο για δύο στους τρεις, αλλά και η έλλειψη αυτοδυναμίας δεν αντιμετωπίζεται ως καταστροφή:
Για έναν στους τέσσερις είναι αδιάφορο, για τρεις στους δέκα αυτό είναι το καλό σενάριο.

Τι δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της Ν.Δ., από 3,5% έως 3,9%, καταγράφουν τρεις ......

νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο Τύπο.
Σε δημοσκόπηση της Kapa Research που δημοσιεύει η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 32,4%, η Ν.Δ. 28,9%, το ΚΚΕ 7,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,3%, ο ΛΑΟΣ 4,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,3%.

Στην ίδια δημοσκόπηση, η πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου διαμορφώνεται ως εξής: ΠΑΣΟΚ 29,8%, ΝΔ 27,7%, ΣΥΡΙΖΑ 8,4%, ΚΚΕ 8,2%, ΛΑΟΣ 4,5% και Οικολόγοι Πράσινοι 3,9%.

Ο Κώστας Καραμανλής θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 40,7%, έναντι 34,1% για τον Γιώργο Παπανδρέου.

Στην παράσταση νίκης σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 53,5% έναντι 31,1% για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά των πρόωρων εκλογών τάσσεται το 54,8% των ερωτηθέντων, έναντι 39,8% που επιθυμεί πρόωρη κάλπη.

Στη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» οι δυνάμεις των κομμάτων καταγράφονται ως εξής: Ν.Δ. 28,6%, ΠΑΣΟΚ 32,5%, ΚΚΕ 7,2%, ΣΥΡΙΖΑ 7,8%, ΛΑΟΣ 4,7%, Οικολόγοι 2,7%.

Στο ερώτημα για τις ευρωεκλογές, η διαφορά μειώνεται στις 2,8 μονάδες, αφού το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 30,3%, η Ν.Δ. 27,5%, το ΚΚΕ 7,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9,4%, ο ΛΑΟΣ 5,3% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,5%.

Τέλος σε μέτρηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Η Κυριακάτική Αυγή» στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 31,2%, η Ν.Δ. 27,6%, το ΚΚΕ 7,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,3%, ο ΛΑΟΣ 4,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,8%.

Στην ίδια δημοσκόπηση, η πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου διαμορφώνεται ως εξής: ΠΑΣΟΚ 29,0%, Ν.Δ. 26,5%, ΣΥΡΙΖΑ 8,2%, ΚΚΕ 6,7%, ΛΑΟΣ 5,0% και Οικολόγοι Πράσινοι 3,0%.

Στο ζενίθ η εκλογολογία

«Η χώρα έχει κυβέρνηση που τρέχει με χίλια και πρωθυπουργό που συντονίζει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσεων», τόνισε από την πλευρά της η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, ενώ η βουλευτής της Ν.Δ., Κατερίνα Παπακώστα, σημείωσε με νόημα ότι, «ήδη έχει χτυπήσει το καμπανάκι και όποιος δεν το έχει αντιληφθεί είναι βαθιά νυχτωμένος».
«Δεν παίζω παιχνίδια, στηρίζω την Κυβέρνηση», επαναλαμβάνει ο υπουργός Υγείας, Δ. Αβραμόπουλος, σε δήλωσή του στο «Πρώτο Θέμα», αλλά προσθέτει ότι, «από εδώ και στο εξής θα λέω ανοιχτά τη γνώμη μου».

«Αντιμετωπίζουμε τη σοβαρότερη οικονομική κρίση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και το τελευταίο που χρειάζεται η Ελλάδα είναι να μπει σε μια περιπέτεια διαρκών εκλογικών αναμετρήσεων», δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».
Από το ΠΑΣΟΚ ο Απόστολος Κακλαμάνης σχολίασε ότι με τις παροχές που εξαγγέλλει η Κυβέρνηση, η χώρα έχει μπει σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, ενώ ο Τηλέμαχος Χυτήρης δήλωσε ότι, κανείς δεν θέλει να γίνονται συχνά εκλογές, πρόσθεσε όμως ότι, σήμερα υπάρχει λόγος και πρέπει να γίνουν, καθώς «η Κυβέρνηση διαλύεται».
»Η οικονομική κρίση θα δημιουργήσει μια πολιτική ασφυξία, η οποία εκ των πραγμάτων θα αναγκάσει την Κυβέρνηση να επιλέξει τις πρόωρες εκλογές», εκτιμά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews».
»Ο Καραμανλής δεν πάει για εκλογές, αλλά ευθυγραμμισμένος με το δόγμα "Τσοβόλα δώσ' τα όλα" θα πάει στις ευρωεκλογές, θα επιχειρήσει να περάσει έστω και μισή μονάδα τον Παπανδρέου και να ξεκινήσει εκστρατεία για εκλογές από άλλη αφετηρία», τονίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, σε συνέντευξή του στη «Free Sunday».

«Ανεπίκαιρη η εκλογολογία»

«Η εκλογολογία δημιουργεί αποπροσανατολισμό. Είναι εντελώς ανεπίκαιρη.
Η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει την 4ετία και εκλογές θα γίνουν το 2010, εφόσον το ΠΑΣΟΚ δεν θελήσει να συμπράξει για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ασχολείται με τις εκλογές, τις οποίες φοβάται.
Σάμπως έχει τίποτα άλλο να προτείνει;».
Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε χθες το μεσημέρι στην Ξάνθη, στο περιθώριο της 25ης Συνόδου Γενικών Γραμματέων των Περιφερειών της χώρας.

Ο κ. Παυλόπουλος, ύστερα από συζητήσεις με τους περιφερειάρχες, στάθηκε στην 4η Προγραμματική Περίοδο και τόνισε ότι, «η περιφέρεια αποκτά νέα, πρόσθετη αναπτυξιακή πνοή, με την αξιοποίηση των συνολικά 36,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία, σε ποσοστό πάνω από 80%, διοχετεύονται προς αυτήν».
Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών εμμένει στην πρότασή του για ενεργοποίηση του νέου εκλογικού νόμου σε αυτές τις εκλογές, με συνέντευξή του στον «Κόσμο του Επενδυτή», παρά τις εσωκομματικές αντιδράσεις.

Πηγή: Επικαιρότητα

«Αποφασίσαμε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας»

Στην ίδρυση και λειτουργία ενός Παμμεσσηνιακού Αγροτικού Συνδικαλιστικού Φορέα αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα οι αγρότες της Δυτικής Μεσσηνίας. Στόχος του συγκεκριμένου Φορέα θα είναι ο συντονισμός και η οργάνωση, αλλά και η συσπείρωση των Μεσσήνιων αγροτών, ώστε να επιτευχθεί οργανωμένα η δυναμική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Για τον λόγο αυτόν, λοιπόν, η συντονιστική επιτροπή των αγροτών Δυτικής Μεσσηνίας συνεδρίασε στη Χώρα την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009 και ομόφωνα διατύπωσε την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει τον αγώνα, ο οποίος όχι μόνο δεν εξαντλήθηκε στις τελευταίες κινητοποιήσεις, αλλά συνεχίζεται με μεγαλύτερη δυναμική και με στόχο μια αποτελεσματική και διεκδικητική οργάνωση βάσης.
Οι αγρότες μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις τους και .........

τον αποκλεισμό καίριων οδικών κόμβων εντός και εκτός Νομού, επανέρχονται πλέον πιο οργανωμένα και πιο σθεναρά, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των εύλογων αιτημάτων τους.

Απευθύνουν κάλεσμα σε κάθε Μεσσήνιο αγρότη συμμετοχής και συστράτευσης στον αγώνα τους πέρα από κομματικές παρατάξεις, μικροπολιτικά συμφέροντα και σκοπιμότητες, επιδιώκοντας συσπείρωση σε έναν ενιαίο πυρήνα, με βάση την ευημερία της Μεσσηνιακής υπαίθρου, την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, την οικονομική ενδυνάμωση και αξιοπρεπή διαβίωσή τους, την κρατική ανταπόδοση του μόχθου και της σκληρής εργασίας τους.
Ευρισκόμενοι σε δυσχερή οικονομική κατάσταση από τη συρρίκνωση του εισοδήματός τους, από το άνοιγμα της ψαλίδας παραγωγού - καταναλωτή και την υποτίμηση της αξίας των προϊόντων τους, βιώνουν μια ζοφερή πραγματικότητα, ανησυχώντας για το μέλλον τους.

Στο κάλεσμά τους προτείνουν τη σύσταση σε κάθε δήμο της Μεσσηνίας Αγροτικών Συλλόγων, αναφέρουν τα εξής:

«Συνάδελφοι αγρότες, αποφασίσαμε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και διατρανώσαμε τη θέλησή μας να μείνουμε μακριά από κάθε λογής σκοπιμότητες. Αποκλειστικός μας στόχος είναι η ευημερία η δική μας και της Μεσσηνιακής υπαίθρου. Πιθανόν να μας χωρίζουν πολλά, αυτό που μας ενώνει όμως είναι οι κοινές δυσκολίες, οι οποίες απειλούν την ίδια την ύπαρξή μας και το μέλλον μας.
Γι' αυτό και καλούμε όλους τους Μεσσήνιους αγρότες να συστρατευτούν μαζί μας δημιουργώντας αγροτικούς συλλόγους σε κάθε δήμο στον κοινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο».

Φαίνεται πως, οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για ενίσχυση των αγροτών με πακέτο 500 εκατ. ευρώ, δεν ικανοποίησαν απολύτως τους αγρότες που δεν εφησυχάζουν, αλλά φαίνονται επιφυλακτικοί ως προς την υλοποίηση των πρωθυπουργικών δεσμεύσεων.
Είναι προφανής η ανησυχία και ο προβληματισμός των αγροτών μας, αφού πρόκειται για ζητήματα ζωτικής σημασίας για τους ίδιους και κατ' επέκταση της αγροτικής οικονομίας της Μεσσηνίας και της χώρας γενικότερα.

Πηγή: Επικαιρότητα

ΣΧΟΛΙΟ
Έχουν και κάποια τηλέφωνα επικοινωνίας τα οποία η επικαιρότητα δεν έγραψε.
2761034385
6932466555
2763031023

Μια ... πλάκα έκανε έξαλλο τον Προκόπη Παυλόπουλο!

Μέχρι το Μαξίμου λέγεται ότι έφθασε ο Προκόπης Παυλόπουλος για μια φάρσα που του έκαναν αλλά αποδείκνυε το κλίμα που επικρατεί με τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη για το υπουργείο δημοσίας τάξεως.

Η "Ελληνοφρένεια" έκανε την πλάκα και πήρε τηλέφωνο το γραφείο του Μαρκογιαννάκη για να δώσουν συγχαρητήρια, δήθεν από το γραφείο του Παυλόπουλου.

Ο διάλογος είχε ως εξής:

Φαρσέρ: Καλημέρα,τι κάνουμε; Πήραμε να δώσουμε συγχαρητήρια εκ μέρους του υπουργού για τον κ.Μαρκογιαννάκη. Χειρίστηκε πολύ καλά το θέμα των αγροτών και ο υπουργός θέλει να του διαβιβάσει τα συγχαρητήρια.

Γρ. Μαρκογιαννάκη: Να είστε καλά μισό λεπτάκι να σας ......

περάσω τον κ.Γιάννη που είναι υπεύθυνος.

Φαρσέρ: Πήραμε να δώσουμε συγχαρητήρια γιατί είναι πιο ικανός ο Μαρκογιαννάκης από τον...

Βουλγαράκη. Και σαν δώρο από τον υπουργό θα πω μια μαντινάδα: "Σε είδα στο ποηδήλατο γελούσες όλο τρέλα, μα ύστερα κατάλαβα πως έλειπε η σέλα".

Γρ. Μαρκογιαννάκη: Εντάξει.

Φαρσέρ: Να συνεχίσει το έργο του

Γρ. Μαρκογιαννάκη: Όχι θα αφήσουμε να κάψουνε την Αθήνα όπως έγινε επί Παυλόπουλου!!!"

Αυτό ήταν. Ο Παυλόπουλος έγινε έξαλλος και πήγε στο Μαξίμου με την κασέτα για να ζητήσει τον λόγο αφού σύμφωνα με το παρασκήνιο και αν ισχύει, είχε γίνει έξαλλος επειδή ο άνθρωπος του Μαρκογιαννάκη έκανε γκάφα και προδόθηκε στην φάρσα.

Πηγή: Troktiko

ΣΧΟΛΙΟ
Μη ΤΟΥ τους κύκλους (του Προκόπη) Τάρατε....
(Είναι Παράφραση του μη ΜΟΥ τους κύκλους τάρατε.)


«Το ΚΑΦΚΑ μπορεί και πρέπει να εκσυγχρονιστεί»

Ο Νομάρχης Μεσσηνίας, κ. Δημήτρης Δράκος, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Φιλιατρών, κ. Άλκη Ξύγκα και τον αντινομάρχη Κοινωνικών Θεμάτων, κ. Δημήτρη Καφαντάρη, επισκέφθηκαν στις 5 Φεβρουαρίου το πρωί στην την Αθήνα, την υφυπουργό Απασχόλησης, κα Σοφία Καλαντζάκου, με αφορμή την αρμοδιότητα που έχει το Υπουργείο Απασχόλησης, προκειμένου τα Ασφαλιστικά Ταμεία να δίνουν τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους τους να αποθεραπεύονται στο ΚΑΦΚΑ.

Η υφυπουργός κα Σοφία Καλαντζάκου αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε τα εξής: «Συμφωνώ απόλυτα πως το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών μπορεί και πρέπει να εκσυγχρονιστεί.
Συζητήσαμε διεξοδικά όλες τις πτυχές της πρότασης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας και, φυσικά, ζητήματα που άπτονται και των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.
Σε σχέση με το θέμα αυτό γνωρίζω πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι να ......

υπάρχει ένα καλό και σύγχρονο κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης, είτε από χρόνιες παθήσεις, είτε από εγκεφαλικά, είτε από αθλητικές κακώσεις κι άλλες αιτίες.
Ο εκσυγχρονισμός του ΚΑΦΚΑ θα δώσει επιπλέον μια νέα πνοή στην πόλη των Φιλιατρών.
Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης πιστεύω πως θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου».

Να σημειωθεί ότι, στο πρόγραμμά τους περιλαμβανόταν και συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάριο Σαλμά, κυρίως για το θέμα του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών, αλλά και για άλλα θέματα της αρμοδιότητάς του. Στον υφυπουργό επέδωσαν και σχετικό υπόμνημα, το οποίο διαμόρφωσε η ΝΑΜ σχετικά με τα αιτήματα για το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών, τα οποία λεπτομερώς καταγράφονται εκεί.

ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών: Υπολειτουργεί, απαιτούνται παρεμβάσεις και προσωπικό

Το ποσό των 250.000 ευρώ απαιτείται προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών και να βελτιωθεί η λειτουργικότητα του. Το Κέντρο την περίοδο αυτή υπολειτουργεί, αφού αντιμετωπίζει προβλήματα προσωπικού, αλλά και θεσμικά ζητήματα.
Ήδη από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, έχει γίνει παρέμβαση στο Υπουργείο Υγείας και στο Υπουργείο Απασχόλησης, προκειμένου να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις και να προσληφθεί προσωπικό.

Προβλήματα

Το Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής Κοινωνικής Αποκατάστασης Φιλιατρών Μεσσηνίας απευθύνεται σε άτομα που χρήζουν φυσικής αποκατάστασης και ειδικότερα σε άτομα που πάσχουν από παθήσεις του μυϊκού, νευρικού, ερειστικού, αναπνευστικού συστήματος (όπως κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, σκλήρυνση κατά πλάκας, αθλητικές κακώσεις, πολυτραυματίες κ.ά.), καθώς και από νοητική υστέρηση.

Στόχο έχει την επανένταξη των ασθενών στο κοινωνικό και .......

εργασιακό τους περιβάλλον.
Στεγάζεται σε ένα κτίριο 7.453 τ.μ. και διαθέτει τέσσερις (4) πτέρυγες νοσηλείας συνολικής δυναμικότητας 100 κλινών. Στις δύο εξ αυτών διαμένουν μόνιμα όσοι φιλοξενούνται στο τμήμα εσωτερικής νοσηλείας (35 ασθενείς με χρόνια νοσήματα), στη μία εξυπηρετούνται όσοι ακολουθούν προγράμματα ιατρικής αποκατάστασης και μία πτέρυγα παραμένει κενή. Επίσης, υπάρχει και ξενώνας 15 κλινών.
Οι πρόσφατοι έλεγχοι από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας ανέδειξαν προβλήματα στις εγκαταστάσεις, κυρίως λόγω κατασκευαστικών αδυναμιών αλλά και παλαιότητας.
Οι εργασίες που έχουν καταγραφεί και πρέπει να εκτελεσθούν είναι:
- Πλακόστρωση δύο πτερύγων διαβίωσης ασθενών πλέον του ξενώνα 1.400 τ.μ., με αντιολισθητικά πλακίδια τύπου γρανίτη, 45.000 ευρώ.
- Πλακόστρωση του ξενώνα 350 τ.μ. με αντιολισθητικά πλακίδια τύπου γρανίτη, 11.500 ευρώ.
- Αντικατάσταση ταμπλάδων σε πόρτες και παράθυρα, λόγω καταστροφής των προηγούμενων με φέτες αλουμινίου, 30.000 ευρώ.
- Αντικατάσταση πλακιδίων και υδραυλικών εγκαταστάσεων σε όλα τα μπάνια του κτιρίου, 96.000 ευρώ.
- Βύθιση της θεραπευτικής πισίνας επί του εδάφους, 40.000 ευρώ.
- Αντικατάσταση των καμινάδων λεβήτων και ατμολεβήτων από αμίαντο με ανοξείδωτες, καθώς και του συστήματος αποσκλήρυνσης νερού, 20.000 ευρώ.
- Σύνταξη μελέτης για την πλήρη ανακαίνιση του κτιρίου του παλαιού Ασύλου (ως έργο έχει ήδη ενταχθεί στο 4ο ΚΠΣ, με προϋπολογισμό 660.000 ευρώ.)

Θεσμικά

Ο εξοπλισμός του ΚΑΦΚΑ θεωρείται σύγχρονος και έχει γίνει περίπου πριν από μια πενταετία.
Οι πόροι του βασίζονται κυρίως στην είσπραξη νοσηλίων από τα ασφαλιστικά Ταμεία (κυρίως τον ΟΓΑ) για τους χρόνια πάσχοντες, διότι δεν έχει καθοριστεί νοσήλιο για τα Κέντρα Αποκατάστασης από το Υπουργείο Εργασίας.
Άλλοι πόροι είναι οι επιχορηγήσεις του Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών.
Σε ότι αφορά το προσωπικό, το σύνολο των οργανικών θέσεων ανέρχεται στις 44, αλλά αυτή τη στιγμή υπηρετούν 25, ενώ εκκρεμούν δύο προσλήψεις με ειδικότητες Βοηθού Φαρμακείου και Κοινωνικού Λειτουργού.
Τον τελευταίο δε χρόνο, έχουν αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης 8 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων, χωρίς να υπάρξει νέα πρόσληψη.
Το ετήσιο κόστος λειτουργίας του Κέντρου ανέρχεται σε 650.000 ευρώ.
Για το λόγο αυτό, όπως έχει επισημάνει και η Νομαρχία, είναι επιτακτική η ανάγκη να καθορισθεί το ύψος των νοσηλίων για τα Δημόσια Κέντρα Αποκατάστασης από όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία και εν συνεχεία να υπογραφεί σύμβαση μαζί τους.
Επίσης, το ΚΑΦΚΑ ζητά άμεσα να προσληφθούν τουλάχιστον 8 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων.
Τέλος, η Διοίκηση έχει καταθέσει προς το Υπουργείο Υγείας πρόταση τροποποίησης του Οργανισμού του ΚΑΦΚΑ.

Πηγή: Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Καλό θα ήταν να υπενθυμίσουμε το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ που είχε κάνει το Φιλιατρά News στις 27 Δεκεμβρίου όταν σε εθιμοτυπική επίσκεψη του Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου τέθηκαν από μέλη της Διοίκησης τα προβλήματα που έχει το ΚΑΦΚΑ.
Ακούστε και τις δηλώσεις που είχαν παραχωρήσει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Φιλιατρά Νews τόσο ο Νομάρχης Κος Δράκος όσο και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Κος Κώστας Δεμπεγιώτης.

Επιδοτήσεις Θα υπάρξουν και μετά το 2013

Κρίσιμο έτος το 2013 ως προς την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, καθώς έχει καθορισθεί ως κομβικό έτος επαναθεώρησης όσων μέχρι σήμερα ισχύουν. Στην ουσία, ο «έλεγχος υγείας» του 2008 κατέληξε να είναι αναθεώρηση, όμως το 2013 αναμένεται να τεθούν σχεδόν όλα σε μηδενική βάση.
Δυστυχώς, σε μεγάλη μερίδα του κόσμου και μάλιστα του αγροτικού, λόγω έλλειψης πληροφόρησης ή συνειδητής παραπληροφόρησης, έχει περάσει η ιδέα ότι το 2013 «κόβονται» οι επιδοτήσεις. Για όσους γνωρίζουν έστω και ελάχιστα το θέμα, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ευρωπαϊκή γεωργία χωρίς να επιδοτείται, διότι ο Ευρωπαίος αγρότης δεν είναι δυνατόν να ζήσει με 100 ή 150 ευρώ το μήνα, που εισοδεύει ένας γεωργός μη κοινοτικής χώρας.

Καθησυχαστικός ο Κώστας Κιλτίδης

Ως προς τη συνέχιση των επιδοτήσεων και μετά το 2013, καθησυχαστικός υπήρξε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Κιλτίδης.
Σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων .......

«να μην είναι απαισιόδοξοι για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας μετά το 2013, αφού αυτή "θα ενισχύεται πάντα", κάλεσε τους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Κιλτίδης, τονίζοντας ότι, από καταβολής κόσμου, ουδέποτε υπήρξε οργανωμένο κράτος ή κοινωνία, που να μη στηρίζει τον συγκεκριμένο τομέα. "Δεν πρέπει να σπέρνεται η απαισιοδοξία τόσο εύκολα, ότι δήθεν μετά το 2013 θα καταστραφεί η γεωργία", είπε χαρακτηριστικά.
Την πεποίθηση ότι η ελληνική κτηνοτροφία πρέπει να ενισχυθεί, ώστε ο ελληνικός πληθυσμός να πάψει να συγκεντρώνεται στις πόλεις, εγκαταλείποντας τα χωριά, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής Γιάννης Γκλαβάκης». Όλα τα ανωτέρω ελέχθησαν στο πλαίσιο της έκθεσης “Zootechnia” στη Θεσσαλονίκη.

Δυνατότητα για περιφερειοποίηση

Στο πλαίσιο του «ελέγχου υγείας» της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, κάθε κράτος μέλος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τον τρόπο κατανομής των ενισχύσεων μεταξύ ιστορικού και περιφερειακού μοντέλου. Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ Γιάννης Τσιφόρος επισημαίνει ότι «ως ‘ιστορικό’ μοντέλο, εννοείται η καταβολή των ενισχύσεων με βάση τα ιστορικά δικαιώματα των παραγωγών σε συγκεκριμένη περίοδο αναφοράς. Ως ‘περιφερειακό’, εννοείται το σύνολο των ενισχύσεων μιας περιφέρειας ενός κράτους μέλους διά του συνόλου της επιλέξιμης έκτασης μιας περιφέρειας. Προσδιορίζεται έτσι μια «μοναδιαία περιφερειακή αξία» δικαιώματος (ευρώ ανά εκτάριο), που κατανέμεται ίδια, ανάλογα με την επιλέξιμη έκταση κάθε δικαιούχου παραγωγού της περιφέρειας αυτής, με αντικειμενικά και αμερόληπτα κριτήρια».
Η επιλογή του περιφερειακού μοντέλου, στο οποίο αντιτίθενται ΠΑΣΕΓΕΣ και ΓΕΣΑΣΕ, θα οδηγήσει στην ανακατανομή των ενισχύσεων μέσα στη χώρα, καταλήγοντας προφανώς σε «εμφύλιο πόλεμο», δεδομένου μάλιστα ότι με τον τρόπο αυτό θα εξουδετερωθούν τα πολύ υψηλά δικαιώματα που κάποιοι έχουν κατοχυρώσει λόγω των αλήστου μνήμης πανωγραψιμάτων.
Η οριστική απόφαση κάθε χώρας πρέπει να ληφθεί το αργότερο μέχρι την 1η Αυγούστου του 2009 και η εφαρμογή μπορεί να ξεκινήσει από το 2010 και έπειτα, υποχρεωτικά, σε τρία ετήσια στάδια (2010, 2011 και 2012). Η χώρα μας θα εφαρμόσει το περιφερειακό μοντέλο εάν θέλει.
Δε συμφέρει τη Μεσσηνία
Μας συμφέρει το περιφερειακό μοντέλο; Σύμφωνα με σχετική μελέτη της ΠΑΣΕΓΕΣ που βρίσκεται σε εξέλιξη, όχι. Εάν αυτό εφαρμοστεί, η Πελοπόννησος ως περιφέρεια θα χάσει μόνο 2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΠΑΣΕΓΕΣ. Ενδοπεριφερειακά όμως, η Μεσσηνία θα βρεθεί σε μεγάλο βαθμό χαμένη, καθώς θα απωλέσει ετησίως περί τα 22 εκατ. ευρώ σε ενισχύσεις, ενώ η Αρκαδία θα πάρει 11 εκατ. ευρώ και η Λακωνία 6. Μεταξύ των 23 νομών της χώρας που θα βγουν χαμένοι, η Μεσσηνία βρίσκεται στην 8η θέση ως προς το ύψος των απωλειών, με περισσότερο χαμένη την Αιτωλοακαρνανία που θα χάσει γύρω στα 55 εκατ. ευρώ.

Θα είναι νομοτέλεια;

Ακόμη και αν η χώρα μας επιλέξει τώρα το ιστορικό μοντέλο, τι μπορεί να συμβεί το 2013; Ποιος στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι τότε διατεθειμένος να αποδεχθεί την επιδότηση των παραγωγών βάσει παρελθόντων στοιχείων παραγωγής -που για το λάδι ίσχυαν το 2002/03, για παράδειγμα- και μάλιστα για καλλιέργειες που το 2013 δε θα υπάρχουν; Πώς θα μπορέσει να πείσει ο Κρητικός ότι θα πρέπει να συνεχίσει να παίρνει δικαιώματα από σουλτανίνα ενώ θα έχει κάνει εκρίζωση από το 2008; Μήπως η περιφερειοποίηση έρθει ως νομοτέλεια;
Φυσικά, αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα, αν και φαντάζει λογικό στο πλαίσιο της ισότητας. Το πρόβλημα όμως έγκειται και κάπου αλλού. Σύμφωνα με παρατήρηση της ΓΕΣΑΣΕ με αφορμή τον «έλεγχο υγείας», «Η αποδοχή σταδιακής αντικατάστασης (σ.σ. πόσω μάλλον μόνιμης) του ιστορικού μοντέλου υπολογισμού της ενιαίας ενίσχυσης με το λεγόμενο περιφερειακό, δεν θα οδηγήσει απλά στην εσωτερική ανακατανομή των ενισχύσεων μέσα σε μια χώρα. Όπως επανειλημμένα έχει τονίσει η ΓΕΣΑΣΕ το τελευταίο διάστημα, μια τέτοια αλλαγή ίσως οδηγήσει στην έναρξη μιας συζήτησης για εξίσωση των χρημάτων που λαμβάνουν οι αγρότες όλων των χωρών–μελών της Ε.Ε.
Δυστυχώς οι φόβοι αυτοί επαληθεύθηκαν.
Στο σημείο 12 του κειμένου του τελικού συμβιβασμού αναφέρεται ότι το Συμβούλιο Υπουργών και η Επιτροπή αναλαμβάνουν την δέσμευση να «εξετάσουν τη δυνατότητα ανάπτυξης ενός συστήματος άμεσων ενισχύσεων στην Κοινότητα και να αντιμετωπίσουν το διαφορετικό επίπεδο άμεσης ενίσχυσης που ισχύει μεταξύ των κρατών μελών».
Μια τέτοια «εξισορρόπηση» θα σήμαινε, με βάση τους υπολογισμούς της ίδιας της Επιτροπής, μείωση των συνολικών κοινοτικών εισροών στην Ελληνική Γεωργία κατά 55% περίπου».
Στην αποτροπή αυτού του σεναρίου είναι που πρέπει να δώσουμε βάση, χωρίς να εξαιρούνται οι υπόλοιπες παράμετροι βεβαίως.

Πηγή: Θάρρος

Ανησυχία για το νέο πρόγραμμα ανταγωνιστικότητας στο ελαιόλαδο

Ανησυχούν οι ελαιοκομικοί φορείς καθώς λήγει ο χρόνος για τα νέα τριετή προγράμματα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας στο ελαιόλαδο, συνολικού ύψους 33 εκατ. ευρώ, τα οποία, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα πρέπει να κατατεθούν από τους παραγωγικούς φορείς της χώρας μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.
Η εφαρμογή των εν λόγω προγραμμάτων κρίνεται ζωτικής σημασίας για τον κλάδο προκειμένου να περιοριστούν οι παρενέργειες που δημιουργεί η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση και να μην χαθούν περαιτέρω μερίδια αγοράς του προϊόντος.
Τα κονδύλια προέρχονται από την παρακράτηση του 2% των επιδοτήσεων στο ελαιόλαδο και ανέρχονται, χωρίς την εθνική και κοινοτική συμμετοχή, στο ποσό των 11,090 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Τα περιθώρια στενεύουν, καθώς δεν έχουν υπογραφεί οι υπουργικές αποφάσεις, που θα καθορίζουν τις σχετικές λεπτομέρειες προκειμένου να ......

είναι επιλέξιμες για χρηματοδότηση οι προτάσεις που θα κατατεθούν.
Το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχία σε ελαιουργικούς φορείς και οργανώσεις παραγωγών, καθώς μέσα σε ελάχιστο χρόνο θα πρέπει να προετοιμάσουν τους φακέλους υποψηφιότητας.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση δεν υπογράφηκε εγκαίρως από τον προηγούμενο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τώρα πρέπει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να «πέσουν» οι υπογραφές, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις προθέσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι να μπουν αυστηρότερα κριτήρια και προϋποθέσεις για την ένταξη στα σχετικά προγράμματα, καθώς τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν περιπτώσεις δικαιούχων που δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν τις προτάσεις τους, με αποτέλεσμα να χαθούν σημαντικά κονδύλια.

Ετσι, ένας από τους βασικούς όρους που θα θέτει η νέα ΚΥΑ είναι η προσκόμιση έγκυρης φορολογικής ενημερότητας, καθώς και οποιουδήποτε άλλου στοιχείου αποδεικνύει την υγιή οικονομική κατάσταση του υποψήφιου φορέα (π.χ ισολογισμοί κ.λπ.).
Μάλιστα, καίριας σημασίας για όλους τους ελαιοκομικούς φορείς αποτελεί η εδραίωση του τυποποιημένου ελαιολάδου στην παγκόσμια αγορά, που κατέχει μερίδιο μόλις 3%. Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, οι ανταγωνίστριες ελαιοπαραγωγοί χώρες Ιταλία και Ισπανία οργανώνονται και κατακτούν διαρκώς νέα μερίδια στην παγκόσμια αγορά, ενώ την
ίδια ώρα η Ελλάδα αναζητά κανάλια διανομής για τη διείσδυση 150.000 τόννων.
Επιπλέον, ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζουν και την εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης υγρών αποβλήτων, ιχνηλασιμότητας, καθώς τα ελαιοτριβεία, έτσι όπως λειτουργούν σήμερα, δεν μπορούν στην πλειονότητά τους να σηκώσουν το κόστος που απαιτείται και να εξελιχθούν, με αποτέλεσμα να πλήττεται η ποιότητα του προϊόντος.

Πηγή: Paseges

Ευρυζωνική συνεργασία δήμων της Νοτιοδυτικής Ελλάδας

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία της Διαδημοτικής Εταιρείας Ευρυζωνικών Δικτύων μεταξύ δήμων της Νοτιοδυτικής Ελλάδας, των Ιονίων Νήσων και της Ηπείρου -στους οποίους περιλαμβάνονται η Καλαμάτα και η Μεσσήνη- έγινε την περασμένη Παρασκευή στην Πάτρα, με την υπογραφή του σχετικού μνημονίου από εκπροσώπους συνολικά 24 δήμων της Δυτικής Ελλάδας.

Το μνημόνιο αποτέλεσε την τελευταία πράξη της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Πατρέων -στον οποίον ανήκει η πατρότητα της πρότασης- και στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι από τους δήμους που θα αποτελέσουν τον πρώτο πυρήνα της εταιρείας.
Ειδικότερα, στη Διαδημοτική Εταιρεία θα συμμετέχουν οι Δήμοι Αγρινίου, Αιγίου, Αμαλιάδας, Αργοστολίου, Αργους, Αρτας, Ζακυνθίων, Ηγουμενίτσας, Ι.Π. Μεσολογγίου, Καλαμάτας, Κερκυραίων, Κορινθίων, Λευκάδας, Μεσσήνης, Ναυπάκτου, Ναυπλίου, Ξυλοκάστρου, Οινιάδων, Πατρέων, Πρέβεζας, Πύργου, Σικυωνίων, Σπάρτης και Τρίπολης: ένα γεωγραφικό τμήμα της χώρας μας με συνολικό πληθυσμό που φθάνει τους 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους.

Θεμελιώδες αντικείμενο αυτής της εταιρείας θα είναι η διασύνδεση όλων των .......

επιμέρους μητροπολιτικών δικτύων σ’ ένα ενιαίο διαδημοτικό επίπεδο.
Σύμφωνα με την πρόταση, στην εταιρεία -που θα έχει σκοπό τη διαχείριση, εκμετάλλευση, συντήρηση και επέκταση των ευρυζωνικών υποδομών- θα συμμετέχουν επιπλέον τα πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα που διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία και τεχνογνωσία.
Οπως έγινε γνωστό, ο Δήμος Πατρέων προτίθεται να αναλάβει, κατά τη φάση σχεδιασμού, το συντονισμό των δράσεων που αφορούν τη συνεργασία των μελών που υπογράφουν το μνημόνιο, όπως επίσης και τη χρηματοδότηση της μελέτης βιωσιμότητας του εγχειρήματος.
Μεταξύ των εισηγητών στην εκδήλωση -στον πολυχώρο «Πολιτεία»- ήταν ο Μεσσήνιος πανεπιστημιακός Χρήστος Μπούρας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών, ο οποίος παρουσίασε τη μελέτη βιωσιμότητας για τη Διαδημοτική Εταιρεία.
Εισηγητές ήταν ακόμα, ο δήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Ταμήλος που μίλησε για τις ψηφιακές πόλεις της κεντρικής Ελλάδας.
Ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου Μανόλης Αλεξάκης που μετέφερε τις εμπειρίες από το διαδημοτικό δίκτυο συνεργασίας Δήμων Κρήτης σε θέματα πληροφορικής και επικοινωνιών, αλλά και από τη Διαδημοτική Εταιρεία Ευρυζωνικών δικτύων Κρήτης.
Οι επιστημονικοί σύμβουλοι της ΚΕΔΚΕ Γιάννης Καλογήρου και Θεόδωρος Καρούνος, που ανέπτυξαν το θέμα «Βιώσιμα Ευρυζωνικά Δίκτυα, Παράγοντας Τοπικής Ανάπτυξης».
Είχε προηγηθεί ο δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας, που ανέπτυξε την πρότασή του για τη Διαδημοτική Εταιρία Ευρυζωνικών Δικτύων Νοτιοδυτικής Ελλάδος.

Πηγή: Ελευθερία

Τέλος οι στροφές της Μεγαλόπολης μέσα στο 2009

To KAΣ γνωμάτευσε και το έργο της διάβασης Καλογερικού μπορεί να συνεχίσει χωρίς προβλήματα.
Η προτεραιότητα του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι να παραδοθεί μέσα στο 2009 η σήραγγα Ραψομμάτη και όλο το τμήμα από το Αθήναιο έως το Λεύκτρο, προκειμένου να αποτελέσουν παρελθόν οι στροφές της Μεγαλόπολης.
Αυτά τόνισε στην “Ε“ το στέλεχος του υπουργείου Γιάννης Καρνέσης, που την Παρασκευή βρέθηκε στο εργοτάξιο των οδών πρόσβασης στη σήραγγα Ραψομμάτη.
“Εχει γνωματεύσει το ΚΑΣ για το Καλογερικό για το σημείο εξόδου της σήραγγας όπου βρέθηκαν αρχαία, και μας επιτρέπεται υπό όρους -με τους οποίους δεν έχουμε πρόβλημα- να συνεχίσουμε κανονικά τις εργασίες“, επεσήμανε ο κ. Καρνέσης.

Για το άλλο σημείο όπου βρέθηκαν αρχαία, στην κατολίσθηση μετά τα Μαλλωτά στο ύψος της Μεγαλόπολης, δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα και το ΚΑΣ αναμένεται να δώσει και γι‘ αυτό τη δυνατότητα συνέχισης των εργασιών, σύμφωνα με την ενημέρωση από το στέλεχος του ΥΠΕΧΩΔΕ.
O κ. Καρνέσης σημείωσε ότι, όπως διαπίστωσε και .....

από την επίσκεψή του, οι εργασίες στο τμήμα Αθήναιο - Λεύκτρο, πριν και μετά τη σήραγγα Ραψομμάτη, προχωρούν πολύ εντατικά.
Και επαναβεβαίωσε ότι στους στόχους εφικτούς είναι το κομμάτι αυτό να παραδοθεί μέσα στο 2009.
Πολύ καλά κατά τον ίδιο προχωρούν και οι εργασίες ανακατασκευής στο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα.
“Μην ξεχνάτε ότι είναι ένα πολύ δύσκολο έργο με κατολισθήσεις“, παρατήρησε σχετικά και υπενθύμισε πως θα παραδοθεί την άνοιξη του 2010.

ΤΣΑΚΩΝΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ο κ. Καρνέσης επιβεβαίωσε ότι φέτος την άνοιξη, πριν το Πάσχα, θα ξεκινήσουν οι εργασίες του νέου αυτοκινητόδρομου στο τμήμα Τσακώνα - Καλαμάτα.
Και εκτίμησε πως θα γίνουν με γρήγορους ρυθμούς, καθώς προωθούνται επιτάξεις και θα έχουν συντελεστεί απαλλοτριώσεις με την παρακατάθεση χρημάτων για τους ιδιοκτήτες.
Παρατήρησε, τέλος, ότι ικανοποιητικά προχωρούν όλες οι εργασίες στον αυτοκινητόδρομο με τη σύμβαση παραχώρησης, που υλοποιεί ο “Μορέας“.

Πηγή: Ελευθερία