Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

«Πυροτέχνημα» ΝΔ με πρόταση για νέο ντιμπέιτ

Την πρόταση της για δεύτερη τηλεμαχία μεταξύ Καραμανλή και Παπανδρέου επανέφερε σήμερα η Ρηγίλλης, παρά την προηγούμενη άρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να προσέλθει σε τρίτη τηλεοτπική συζήτηση, πρόταση που είχε διατυπώσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αλλά είχε εξ αρχής απορριφθεί από την Ιπποκράτους.

«Έχουν μείνει, αναπόφευκτα, πολλά αναπάντητα ερωτήματα στους πολίτες. Είναι λοιπόν δεδομένο ότι οι πολίτες θα επιθυμούσαν άλλο ένα δημόσιο διάλογο μεταξύ των δύο υποψηφίων Πρωθυπουργών. Καλούμε λοιπόν, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε μια πρόσθετη δημόσια συζήτηση. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως απέναντι στην ανάγκη πληρέστερης ενημέρωσης των πολιτών, θα επιστρατευτούν υπεκφυγές», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Απαντώντας στον κ. Κουμουτσάκο, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε δηκτικά ότι ...........

«δεν μπορεί συνεχώς ο κ. Καραμανλής να ζητάει μια τρίτη ευκαιρία». Ο κ. Παπακωνσταντίνου απέκλεισε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί νέα τηλεοπτική συζήτηση και παρέπεμψε στην προηγούμενη δήλωση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ραγκούση, που είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν είχε συμφωνηθεί μεταξύ των κομμάτων άλλη τηλεοπτική αναμέτρηση πέραν των δύο που διεξήχθησαν. Στελέχη της Ιπποκράτους σχολίαζαν ότι ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ότι «έχασε στα δύο πρώτα ντιμπέιτ και τώρα αναζητεί απεγνωσμένα τη ρεβάνς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Θετική ως προς τη διενέργεια νέου τηλεοπτικού διαλόγου εμφανίζεται η Κουμουνδούρου. «Και ένα και δυο και τρία ντιμπέϊτ θα επιθυμούσαμε ως ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στο σύνολο βέβαια των πολιτικών αρχηγών.
Τι φοβούνται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και δεν το αποδέχονται; Αυτοί που σίγουρα θα είναι κερδισμένοι είναι η ενημέρωση και οι πολίτες», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος της Αριστεράς.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Νοσοκομείο Κυπαρίσσιας: Δεν απάντησε επί της ουσίας ο Φ. Δρούμπαλης για την κάμερα

Την έκπληξή του για την παρουσία της κάμερας στον εσωτερικό χώρο των κτηρίων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας εκφράζει με επιστολή του που έστειλε χθες στην εφημερίδα μας ο διοικητής του Φωτ. Δρούμπαλης.

Ο κ. Δρούμπαλης εμμένει στην άποψή του ότι έχει αποφασιστεί η προμήθεια συστήματος καταγραφής εξωτερικών χώρων, που θα τοποθετηθεί στο πίσω μέρος της κεντρικής αποθήκης του νοσοκομείου, που είναι έκθετη, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες. Παρατηρεί πως το γεγονός αυτό δεν έχει σχέση με όσα καταγγέλλονται, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα απαράδεκτη, ευτελιστική και κατασυκοφαντική την καταγγελία. Δηλώνει πως θα ερευνήσει τα καταγγελλόμενα και επιφυλάσσεται για τις περαιτέρω ενέργειές του.
Επίσης, θεωρεί την καταγγελία ως συνέχεια μιας διαδικασίας συκοφάντησης σε προσωπικό επίπεδο και διαγραφής του επιτελεσθέντος και επιτελούμενου έργου στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Επιστολή του κ. Δρούμπαλη..........

Το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής του κ. Δρούμπαλη έχει ως εξής: «Έκπληκτος έμαθα χθες (προχθές) 24-9-2009 από δημοσιογράφο της εφημερίδας σας περί τοποθέτησης κάμερας μπροστά από το γραφείο του Διοικητή και σήμερα (χθες) στην εφημερίδα σας και στην πρώτη σελίδα ανέγνωσα σχετικό πρωτοσέλιδο άρθρο, με τίτλο “κάμερα παρακολούθησης μέσα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας”.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει αποφασιστεί η προμήθεια ενός συστήματος καταγραφής εξωτερικών χώρων που θα τοποθετηθεί στο πίσω μέρος της κεντρικής αποθήκης του Νοσοκομείου, η οποία ουσιαστικά είναι έκθετη, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες. Το γεγονός αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με τα όσα στην καταγγελία αναφέρονται. Θεωρώ απαράδεκτη, ευτελιστική και κατασυκοφαντική την καταγγελία αυτή. Είναι αδιανόητο ο Διοικητής να καταγράφει το γραφείο του Διοικητή λες και δεν γνωρίζει την κίνηση του γραφείου του. Εάν πράγματι το γεγονός αυτό είναι αληθές, τότε αυτός που θα πρέπει να διαμαρτύρεται και να καταγγέλλει θα πρέπει να είναι ο Διοικητής του Νοσοκομείου.
Εξυπακούεται ότι θα διερευνήσω τα καταγγελλόμενα και επιφυλάσσομαι για τις παραπέρα ενέργειές μου ως έχων έννομο συμφέρον.

Το ρεπορτάζ σας εικάζει πιθανή σύνθεση της καταγγελίας αυτής με την καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας. Προσωπικά θεωρώ την καταγγελία αυτή συνέχεια μιας διαδικασίας συκοφάντησης σε προσωπικό επίπεδο και διαγραφής του επιτελεθσέντος και επιτελούμενου έργου στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας».

Δεν απαντά επί της ουσίας

Αναμενόμενα τα όσα επικαλείται στην επιστολή του ο κ. Δρούμπαλης. Ωστόσο, δεν απαντά στα πιο καίρια ερωτήματα που προκύπτουν από το χθεσινό μας δημοσίευμα και, κατά συνέπεια, στην ουσία. Έτσι, δεν κάνει ούτε μία αναφορά στο αν αυτό που απεικονίζουν οι τρεις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν είναι κάμερα ή όχι και στο αν είχε τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο σημείο. Έχουμε την αίσθηση ότι με τον κ. Δρούμπαλη συζητάμε για τελείως διαφορετικά θέματα και πως μόνο εμείς «βλέπουμε» την ύπαρξη της κάμερας που, κατά το διοικητή του νοσοκομείου, δε φαίνεται να υπάρχει.
Μπορεί να χαρακτηρίζει απαράδεκτη την καταγγελία των εργαζομένων, αλλά όχι ανυπόστατη, καθώς δεν υπάρχει ούτε στο ελάχιστο σχετική αναφορά. Έτσι, εμμέσως ομολογεί την ύπαρξη της κάμερας, ο φακός της οποίας καλύφθηκε με χαρτόνι, προκειμένου να μην προκαλεί τα βλέμματα.
Είναι δε ευνόητο πως ο συγκεκριμένος μηχανισμός δεν αποτελεί κάμερα εξωτερικού χώρου, αλλά εσωτερικού.
Και φυσικά, δε θα πρέπει να διαμαρτύρεται και να καταγγέλλει παρακολούθηση, καθώς η τοποθέτηση μιας τέτοιας συσκευής δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Θα πρέπει να έχουν δοθεί οι σχετικές άδειες εισόδου στο αρμόδιο συνεργείο, που, προφανώς, μόνο ο ίδιος μπορεί να δώσει.
Τέλος, η δημοσιοποίηση της καταγγελίας των εργαζομένων περί ύπαρξης της κάμερας, τουλάχιστον από το «Θ» δεν έχει σκοπό τη διαγραφή του επιτελεσθέντος και επιτελούμενου έργου στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Πηγή: Θάρρος

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: Κάμερα παρακολούθησης στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας

Δεύτερη τηλεμαχία Κ. Καραμανλή - Γ. Παπανδρέου ζητά η ΝΔ

Τη διενέργεια δεύτερης τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων ζήτησε σήμερα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, η ΝΔ.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, με δηλώσεις του πριν λίγο κάλεσε τον κ. Παπανδρέου σε νέο διάλογο με τον πρωθυπουργό, τονίζοντας: «Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως απέναντι στην ανάγκη πληρέστερης ενημέρωσης των πολιτών, θα επιστρατευτούν υπεκφυγές».

Εξήγησε δε πως από τα προηγούμενα δύο ντιμπέιτ «έχουν μείνει, αναπόφευκτα, πολλά αναπάντητα ερωτήματα στους πολίτες», οι οποίοι, όπως υποστήριξε «θα επιθυμούσαν άλλο ένα δημόσιο διάλογο μεταξύ των δύο υποψηφίων Πρωθυπουργών».

Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Ραγκούσης έχουν αποκλείσει τη .....

διεξαγωγή και άλλης τηλεοπτικής αναμέτρησης, σημείωσε ότι «όντως οι πολίτες έχουν κάνει την αξιολόγησή τους από τα δύο πρώτα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επιθυμούν, δεν ενδιαφέρονται να έχουν πληρέστερη ενημέρωση».

Ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Και ένα και δυο και τρία ντιμπέιτ θα επιθυμούσαμε ανάμεσα στο σύνολο βέβαια των πολιτικών αρχηγών», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ και διερωτήθηκε: «Τι φοβούνται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και δεν το αποδέχονται; Αυτοί που σίγουρα θα είναι κερδισμένοι είναι η ενημέρωση και οι πολίτες».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημήτρης Κουσελάς. Βιογραφικό σημείωμα του.

Ο Δημήτρης Κουσελάς γεννήθηκε στην Κυπαρισσία το 1955, από γονείς αγρότες. Ο πατέρας του καταγόταν από τη Μάνη.

Είναι παντρεμένος με τη Βάγια Κανάβα και έχουν ένα γιό, τον Ηλία.

Αριστούχος του Γυμνασίου της Κυπαρισσίας, σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε τις σπουδές στα Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, εργαζόμενος παράλληλα πότε ως ξενοδοχοϋπάλληλος, πότε ως τοπογράφος και πότε ως βοηθός τοπογράφου, γιατί ως παιδί φτωχής αγροτικής οικογένειας δεν μπορούσε διαφορετικά να ανταπεξέλθει στα έξοδα των σπουδών στην Αθήνα.

Το 1979 κατατάχθηκε στην Πολεμική Αεροπορία και υπηρέτησε τη στρατιωτική του ........

θητεία ως έφεδρος Ανθυποσμηναγός.

Συμμετείχε από νωρίς στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου από τις γραμμές του ΠΑΚ.

Εργάστηκε ως τραπεζοϋπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα από το 1981.

Διατέλεσε μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ) από το 1983, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ) (1986-1990) και Πρόεδρος του ιδίου Συλλόγου (1990-1993. Εξελέγη Πρόεδρος της ΟΤΟΕ το 1993, επανεκλεγόμενος για 4 συνεχόμενες θητείες μέχρι τι 2004, καθώς και μέλος της Διοίκησης και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ (1995-2004).

Στη μακρά θητεία του ως Πρόεδρος ΟΤΟΕ και ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των 65.000 εργαζομένων του τραπεζικού κλάδου, ο Δημήτρης Κουσελάς εργάστηκε για :

* Σύγχρονες και υπεύθυνες τραπεζικές πρακτικές, χωρίς πανωτόκια και «ψιλά γράμματα»
* Δίκαιη κοινωνία, με ανάπτυξη, αναδιανομή του εισοδήματος, ισχυρό κοινωνικό κράτος και φορολογική δικαιοσύνη
* Την ειρήνη και την ανάπτυξη των δεσμών φιλίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης στα Βαλκάνια, συμμετέχοντας σε πολυάριθμα συνέδρια στο εξωτερικό και σε ανθρωπιστικές αποστολές στις χώρες που δοκιμάστηκαν από τον πόλεμο ή από φυσικές καταστροφές.

Στα πλαίσια αυτά, πέτυχε:

* εργασιακούς θεσμούς προστασίας της απασχόλησης, των ίσων ευκαιριών ανδρών-γυναικών, της ασφάλειας στην εργασία
* την επαναπρόσληψη απολυμένων της περιόδου 1990-1993,
* την αποκατάσταση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που είχαν καταργηθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη
* την βελτίωση κοινωνικών παροχών
* τη μείωση του χρόνου εργασίας από 38 ώρες και 20΄στις 37 ‘ωρες την εβδομάδα για τον τραπεζικό κλάδο
* την αναμόρφωση και την ενίσχυση του Ενιαίου Μισθολογίου του τραπεζικού κλάδου

Στενός συνεργάτης και φίλος του αξέχαστου Γιώργου Γεννηματά, ακολούθησε το όραμά του για κοινωνική προκοπή με γνώση και δημιουργικότητα, με ανθρωπιά και με σεβασμό στον πολίτη και τα προβλήματά του. Αυτό το όραμα υπηρέτησε με την ενεργό συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες, με την πλούσια αρθρογραφία του στον Αθηναϊκό και στον Μεσσηνιακό Τύπο, καθώς και σε εξειδικευμένα οικονομικά περιοδικά.

Έγινε μέλος του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του και υπηρέτησε το σοσιαλιστικό κίνημα από διάφορες στελεχιακές θέσεις. Διατέλεσε Γραμματέας της Νομαρχιακής Α3 (1980-1984), μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1994, αναπληρωτής Γραμματέας του τομέα Συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Επιτροπής Καταστατικού και Δεοντολογίας και του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Υπήρξε επί σειρά ετών μέλος Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής, μέλος Δ.Σ. του Εκπαιδευτικού Κέντρου της Εθνικής Τράπεζας, του Εθνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ), καθώς και μέλος Δ.Σ. της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.

Στις Ευρωεκλογές του 1999 ήταν υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, σε τιμητική θέση.

Εκλέχθηκε πρώτος σε ψήφους βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ τον Μάρτιο του 2004. Επανεκλέχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2007, καταλαμβάνοντας τη μοναδική έδρα του ΠΑΣΟΚ στον Νομό Μεσσηνίας.

Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και εισηγητής του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ.

Τις ελάχιστες ελεύθερες ώρες του τις περνά συντροφιά με φίλους στη Μεσσηνία, με καλό φαγητό, σκάκι και μουσική. Αγαπημένα του χόμπι είναι το κυνήγι και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Στην ζώνη του λυκόφωτος ένας στους τρεις βουλευτές της Ν.Δ.

Σφαγή γαλάζιων αναμένουν στη Ρηγίλλης, αφού σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Νέα Δημοκρατία δύσκολα θα ξεπεράσει το 36% στο βράδυ της επόμενης Κυριακής.

Σε αυτή την περίπτωση, στη νέα Βουλή αναμένεται να έχει έως 97 βουλευτές. Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο ένας στους τρεις βουλευτές της Ν.Δ. δύσκολα θα διατηρήσει την έδρα του στη νέα Βουλή. Όπως επισημαίνει ο εκλογικός αναλυτής κ. Θοδωρής Λιβάνιος, οι σκληρότερες μάχες θα γίνουν στις τετραεδρικές και πενταεδρικές περιφέρειες, από όπου και προέρχεται το «μπόνους» των 40 εδρών του πρώτου κόμματος. Στις τετραεδρικές περιφέρειες (Έβρος, Καβάλα, Ημαθία, Πιερία, Πέλλα, Βοιωτία, Κορινθία και Χανιά) η Ν.Δ. το 2007 είχε εκλέξει τρεις βουλευτές έναντι ενός του ΠΑΣΟΚ.

Η αναλογία αυτή σε πιθανή επικράτηση του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να αντιστραφεί σε τρεις βουλευτές του .......

ΠΑΣΟΚ έναντι ενός της Ν.Δ. Πιθανή εξαίρεση αποτελούν οι περιφέρειες του Έβρου και της Πέλλας, όπου ο ΛΑΟΣ διεκδικεί μία έδρα εις βάρος του ΠΑΣΟΚ.

Στις πενταεδρικές (Ιωάννινα, Μαγνησία, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Φθιώτιδα, Μεσσηνία, Δωδεκάνησα) περιφέρειες, όπου και πάλι η Ν.Δ. είχε τη μερίδα του λέοντος το 2007, αναμένεται απώλεια δύο γαλάζιων εδρών (με εξαίρεση τα Ιωάννινα, τα Τρίκαλα και τη Μαγνησία, όπου μπορεί η Ν.Δ. υπό προϋποθέσεις να διατηρήσει τις δύο έδρες).

Στην περιφέρεια της Α΄ Αθήνας η Ν.Δ. πιθανότατα θα εκλέξει 5 βουλευτές έναντι των 7 που είχε στην απερχόμενη Βουλή, ενώ στη Β΄ Αθήνας οι βουλευτές που θα καταλάβουν από τη 12η θέση και κάτω δεν έχουν δεδομένη την παρουσία τους στη νέα Βουλή. Στη Β΄ Αθηνών, μάλιστα η μάχη αναμένεται να είναι ιδιαίτερη σκληρή, καθώς στο ψηφοδέλτιο συμπεριλαμβάνονται κορυφαίοι υπουργοί και στελέχη, τα οποία πιθανόν δεν θα ανανεώσουν τη κοινοβουλευτική θητεία τους.

Στην Α΄ Εκλογική Περιφέρεια Πειραιά ενδεχομένως οι δύο βουλευτές της Ν.Δ. θα περιοριστούν στον ένα, ενώ και στην Β΄ Πειραιά, σε περίπτωση που η Ν.Δ. δεν ξεπεράσει το 25%, θα εκλέξει μόλις έναν βουλευτή έναντι των τριών που έχει τώρα. Τέλος, στην εκλογική περιφέρεια Αττικής, η απώλεια μιας έδρας είναι δεδομένη. Από τις τριεδρικές περιφέρειες, στην Κέρκυρα και στη Λέσβο η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ θα εκλέξουν από έναν βουλευτή, ενώ το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να εκλέξει δύο βουλευτές στην Ξάνθη, στη Ροδόπη έναντι ενός της Ν.Δ.

Οι δύο βουλευτές Λακωνίας της Ν.Δ. δεν απειλούνται λογικά στην καλύτερη από πλευράς επίδοσης περιφέρεια της Ν.Δ. Στις υπόλοιπες τριεδρικές περιφέρειες (Αργολίδα, Αρκαδία, Δράμα, Κιλκίς, Κυκλάδες), όπου η Ν.Δ. είχε εκλέξει το 2007 δύο βουλευτές έναντι του ΠΑΣΟΚ, μόνο βέβαιο είναι ότι από μία έδρα θα λάβουν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., ενώ η τύχη της τρίτης έδρας θα εξαρτηθεί από το ποσοστό του κόμματος που θα συγκεντρώσει τη σχετική πλειοψηφία στην περιφέρεια και από των μικρότερων κομμάτων, που υπό προϋποθέσεις (με ποσοστό στην περιφέρεια άνω του 7%) μπορούν να διεκδικήσουν μία από αυτές.

Ειδικότερα στην Αργολίδα, όπου από τη Ν.Δ. μετά την αποχώρηση του κ. Γ. Μανώλη συμμετέχουν οι Έλσα Παπαδημητρίου, ο Δημήτρης Κρανιάς (που αντικατέστησε για δύο ημέρες στη Βουλή τον Γιάννη Μανώλη) και ο μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Γιάννης Ανδριανός, η μάχη αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο η Ν.Δ. να εκλέξει έναν μόνο βουλευτή. Από τις 8 μονοεδρικές της χώρας (Γρεβενά, Φωκίδα, Ευρυτανία, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Σάμος και Θεσπρωτία), το 2007 η Ν.Δ. είχε επικρατήσει στις 6 από αυτές, ενώ το ΠΑΣΟΚ κέρδισε την έδρα στην Ευρυτανία και στη Ζάκυνθο.

Στις προσεχείς εκλογές το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί με αξιώσεις την επικράτησή του στις 7 από αυτές (πλην της Φωκίδας) με συνέπεια να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής οι Χρήστος Φώλιας στα Γρεβενά, ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας στη Θεσπρωτία και οι Θαλασσινός Θαλασσινός, Θεόδωρος Σολδάτος, Αλέξανδρος Παρίσης σε Σάμο, Λευκάδα και Κεφαλονιά αντίστοιχα.
Είναι προφανές ότι αντιμέτωποι με οριακές καταστάσεις σε περιφέρειες στις οποίες η Ν.Δ. αναμένεται να χάσει έδρες, βρίσκονται υποψήφιοι που έχουν δεχθεί σκληρή κριτική, όπως ο Γ. Αλογοσκούφης (Α΄ Αθηνών), Ευαγγ. Μπασιάκος (Βοιωτία), Αλ. Κοντός (Ξάνθη), Βασ. Μιχαλολιάκος (Α΄ Πειραιά), Φεβρ. Πατριανάκου (Λακωνία).

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΟ
Σύμφωνα με τον Χάρτη, στην εκλογική περιφέρεια της Μεσσηνίας οι δυο έδρες που σύμφωνα με το σενάριο χάνει η Ν.Δ. "ανήκουν" στην Σοφία Καλαντζάκου (λίγο πολύ αναμενόμενο αυτό) και στον Δημήτρη Σαμπαζιώτη (λίγο έκπληξη αυτό.)
Όχι όμως ότι δεν μπορεί στην Θέση του Δημήτρη Σαμπαζιώτη να βρεθεί άλλος υποψήφιος καθότι το όνομα του Κου Σαμπαζιώτη είναι άφθαρτο και καθαρό σαν το λευκότερο λευκό.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα Αρτεμισίου

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 1η Οκτώβρη, από τις 02:30 έως και τις 03:30 θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα Αρτεμισίου, με διακοπή της κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Κόρινθο. Ακολούθως, από τις 03:30 ως και τις 04:30 θα αποκλειστεί το ρεύμα προς Τρίπολη. Οι διακοπές γίνονται προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και καθαρισμού στην σήραγγα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Έκλεισαν οι δυο ψηφοφορίες του Φιλιατρά News

Έκλεισαν οι δυο ψηφοφορίες που είχε ανοικτές το Φιλιατρά news και αφορούσαν τόσο το debate των εξι πολιτικών αρχηγών όσο και το debate των δυο εν δυνάμει πρωθυπουργών.

Και στις δυο ψηφοφορίες που ψήφισαν όσοι ήθελαν να ψηφίσουν, ο Κος Παπανδρέου είχε την συντριπτική πλειοψηφία και στις δυο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα........




Στην ερώτηση: "Είδατε το debate των έξι πολιτικών αρχηγών? Ποιός σας έπεισε περισσότερο?"

Συμμετοχή στην ψηφοφορία είχαν 265 χρήστες οι οποίοι επέλεξαν:

Καραμανλής: 67 ψήφοι (ποσοσστό 25%)
Παπανδρέου: 140 ψήφοι (ποσοσστό 52%)
Παπαρήγα: 14 ψήφοι (ποσοστό 5%)
Τσίπρας: 23 ψήφοι (ποσοστό 8%)
Καρατζαφέρης: 9 ψήφοι (ποσοστό 3%)
Χρυσόγελος: 12 ψήφοι (ποσοστό 4%)

Ιδού και η εικόνα της ψηφοφορίας



Στην άλλη ψηφοφορία που αφορούσε το debate των δυο εν δυνάμει πρωθυπουργών και εκει ο Κος Παπανδρέου συγκέντρωσε υπερδιπλάσιο ποσοσστό έναντι του πολιτικού του αντιπάλου με βάση όσους επέλεξαν να ψηφίσουν στην ψηφοφορία.

Στην ερώτηση:
"Είδατε το debate των δυο πολιτικών αρχηγών Καραμανλή Παπανδρέου? Ποιός σας έπεισε???"


Συμμετοχή στην ψηφοφορία είχαν 169 χρήστες οι οποίοι επέλεξαν:

Καραμανλής: 55 ψήφοι (ποσοσστό 32%)
Παπανδρέου: 114 ψήφοι (ποσοσστό 67%)

Ιδού και η εικόνα της ψηφοφορίας






-

Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 26ης Σεπτεμβρίου 2009

Ele26.jpg (722 KB) 8arr26.jpg (256 KB) foni26.jpg (204 KB)