Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Πέτρος Τατούλης: Είμαστε στην τελική ευθεία για τη δημιουργία μηχανισμού πιστοποίησης των Πελοποννησιακών προϊόντων

«Επενδύουμε σε σταθερές σχέσεις για την προώθηση των Πελοποννησιακών προϊόντων, αλλά και στη δημιουργία ενός ισχυρού brand name Πελοπόννησος. Για το σκοπό αυτό είμαστε στην τελική ευθεία για τη δημιουργία μηχανισμού πιστοποίησης των Πελοποννησιακών προϊόντων με ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με σκοπό τη μείωση του κόστους για τους παραγωγούς» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην τοποθέτησή του, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, στο πλαίσιο του Προγράμματος Καινοτομίας Ελληνικού Προϊόντος, που διοργανώνει η εταιρεία Μαρινόπουλος Α.Ε..

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η ποιότητα των .............

Πελοποννησιακών προϊόντων διαρκώς βελτιώνεται και σε συνδυασμό με την αύξηση της παραγωγής, αλλάζει προς το καλύτερο η εικόνα τους και στο εσωτερικό της χώρας και κυρίως στο εξωτερικό.

«Η εξωστρεφής πολιτική μας έχει ήδη αποδώσει απτά αποτελέσματα, όπως στην περίπτωση της συνεργασίας με το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας και της συμφωνίας, μετά το προσωπικό ενδιαφέρον της πρωθυπουργού του κας Κράφτ, για να έχουν τα Πελοποννησιακά προϊόντα τιμητική θέση στις μεγάλες εκθέσεις προϊόντων».

Στα χέρια του Δήμου Τριφυλίας η μελέτη για την Αναδιαρρύθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας [ VIDEO ]

Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο

Στα χέρια του νοσοκομείου Κυπαρισσίας βρίσκεται από χθες το πακέτο με την μελέτη αναδιαρρύθμισης του ισογείου του Νοσοκομείου προϋπολογισμού 1.262.959,00 €, όπως πρόσφατα είχαμε δημοσιεύσει στο Φιλιατρά News (Κλίκ).

Σήμερα το πρωί ο Αναπληρωτής Διοικητής του ...........

νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Πάνος Μπόζος παρέδωσε στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας την μελέτη του έργου προκειμένου να χρηματοδοτηθεί μέσω της περιφέρειας Πελοποννήσου από το ΕΣΠΑ 2007 - 2013.
Στην συνάντηση παρέστησαν εκτός του κ. Μπόζου, ο Αντιδήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Τσίγγανος, ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Αναστάσιος Πούλος, ο Προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Τριφυλίας και μηχανικοί.
Είναι ένα έργο το οποίο έχει υπογραφεί από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο όπου θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από το ΕΣΠΑ.

Μιλώντας αποκλειστικά στην κάμερα του συνεργάτη του Φιλιατρά News ο Αναπληρωτής διοικητής του Nοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Πάνος Μπόζος είπε ότι μετά την κοινή συνέντευξη τύπου (κλίκ) που είχαν κάνει οι κ. κ. Μπόζος και ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας, μετα και την παραλαβή των τευχών δημοπράτησης του έργου αναδιαρρύθμισης του ισογείου του νοσοκομείου Κυπαρισσίας, σήμερα προχωράμε στην υλοποίηση του έργου.
Ο κ. Μπόζος αναφέρθηκε και στο δεύτερο μεγάλο έργο του νοσοκομείου ύψους 400.000 ευρώ που αφορά την εγκατάσταση υποσταθμού μέσης τάσης.
Διαφώνησε με δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί υποβάθμισης του νοσοκομείου ζητώντας από όποιον έχει στοιχεία που να δείχνουν ότι θα υποβαθμιστεί να τα καταθέσει και τόνισε ότι αυτά τα δυο έργα θα αναβαθμίσουν το νοσοκομείο.

ο κ. Μπόζος ερωτώμενος από τον συνεργάτη μας για τις ελειψεις σε προσωπικό είπε ότι είναι ένα σοβαρό θέμα το οποίο έχει αναφερθεί αλλά λόγω των άσχημης οικονομικής περιόδου που περνά η Ελλάδα έχουν σταματήσει οι προσλήψεις.
ωστόσο το νοσοκομείο έχει προσλάβει ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων που είναι απαραίτητοι για την λειτουργία του νοσοκομείου. Αναμένουμε την έγκριση για να εγκριθούν οι διορισμοί.
Αυτό είναι θέμα που μας απασχολεί.

Ερωτώμενος ο κ. Μπόζος για την κριτική που δέχεται από Site και blog όπως το Φιλιατρά news ο κ. Μπόζος είπε ότι η κριτική είναι κινητήρια δύναμη για το νοσοκομείο. Ασφαλώς θα γινουν λάθη και παραλείψεις και αυτό τους κανει να γίνονται καλύτεροι. Μας κάνει να προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι. Δεν τον ενδιαφέρει η κριτική του καφενείου. Τα πάντα ξεκινούν απο το ότι πρέπει να εξυπηρετήσουμε τους Δημότες του Δήμου Τριφυλίας και τους επισκέπτες μας.

Δείτε τι δήλωσε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ο κ. Μπόζος στην κάμερα του συνεργάτη του Φιλιατρά News.



Χυδαία επίθεση Μεϊμαράκη στον Προκόπη Παυλόπουλο

Πρωτοφανείς στα κοινοβουλευτικά χρονικά εκφράσεις ειπώθηκαν από τον πρόεδρο της Βουλής.

Σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης επιτέθηκε με αήθεις εκφράσεις στον πρώην υπουργό κ. Προκόπη Παυλόπουλο, επειδή βγήκε στη ραδιοφωνική εκπομπή του εκδότη της Realnews κ. Νίκου Χατζηνικολάου, κίνηση την οποία θεώρησε ως πράξη υπονόμευσης του.

Το πρωτοφανές επεισόδιο, όπως αναφέρει το Βήμα,............

διεμείφθη στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, παρουσία πολλών βουλευτών.

Ενοχλημένος ο κ. Μεϊμαράκης από τη στάση του κ. Παυλόπουλου γύρισε και με εμφανή εκνευρισμό του είπε: "Σε άκουσα το πρωί που βγήκες στον Χατζηνικολάου να του γλύψεις τον π….. Έλα να γλείψεις τον δικό μου, είναι καλύτερος"!

Η χυδαία αναφορά πολύ γρήγορα κυκλοφόρησε στους διαδρόμους της Βουλής, με αποτέλεσμα να ερωτηθεί ο κ. Παυλόπουλος σχετικά με τις χυδαιότητες που ακούστηκαν. Παρ’ ότι ο κ. Παυλόπουλος διέψευσε ότι ειπώθηκαν οι προαναφερόμενες εκφράσεις, επιβεβαίωσε την φραστική επίθεση που δέχθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Παυλόπουλος, ο διάλογος που διεμείφθη μεταξύ τους, έχει ως εξής:

Μεϊμαράκης: Γιατί ρε Προκόπη πήγες το πρωί και έγλειφες τον Χατζηνικολάου;

Παυλόπουλος: Πού το κατάλαβες αυτό ρε Βαγγέλη;

Μεϊμαράκης: Μου το είπαν. Εσύ δεν έλεγες για το εκρηκτικό του χαρακτήρα μου;

Παυλόπουλος: Αυτό κατάλαβες;

Μεϊμαράκης: Να ξέρεις ότι όποιος γλείφει τον Χατζηνικολάου είναι απέναντί μου.

Παυλόπουλος: Εγώ δεν γλείφω τον Χατζηνικολάου, άρα δεν με αφορά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απάντηση που έδωσε ο κ. Μεϊμαράκης, αναφορά με το επεισόδιο. Όταν ρωτήθηκε από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες απάντησε χαρακτηριστικά: "Δεν έχω ιδέα για τι μου μιλάτε.."!

pheme.gr

Φαρμακοποιοί Μεσσηνίας Άρχισαν να δίνουν φάρμακα με πίστωση

Φάρμακα επί πιστώσει χορηγούν και πάλι από την προηγούμενη Δευτέρα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί της Μεσσηνίας.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος του νομού, που είχε αναστείλει τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση λόγω των χρεών του ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία, σε γενική συνέλευση την περασμένη εβδομάδα είχε πάρει απόφαση να συνεχίσει την κινητοποίηση μέχρι τα μέσα της εβδομάδας που διανύουμε, οπότε και θα ξαναέκανε συνέλευση για να επανεξετάσει τη στάση του.
Όμως, η γενική συνέλευση των Μεσσήνιων ............

φαρμακοποιών έγινε εκτάκτως την περασμένη Κυριακή, οπότε αποφασίστηκε να διακοπεί η αναστολή και να αρχίσουν να δίνουν και πάλι φάρμακα επί πιστώσει.
Ωστόσο, επειδή η κατάσταση είναι γενικώς ρευστή, κανείς δεν ξέρει μέχρι πότε θα ισχύει αυτό.

Θάρρος

Nοσοκομείο Καλαμάτας. Χωρίς αξονικό τομογράφο τη νύχτα επειδή δεν πληρώνονται υπερωρίες οι τεχνικοί

Κλειστός από το βράδυ, ακόμη και από το απόγευμα, μέχρι τις 8.00 το πρωί μένει ο καινούργιος πανάκριβος αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου Καλαμάτας, επειδή οι τεχνολόγοι που τον λειτουργούν δεν πληρώνονται υπερωρίες!
Εάν τύχει κάποιο υπερεπείγον περιστατικό και ο τεχνικός δεχτεί να πάει να δουλέψει… δωρεάν, ο αξονικός θα λειτουργήσει και τη νύχτα.

Εάν ο τεχνικός δεν πάει, ο ασθενής θα ...........

διακομιστεί σε άλλο νοσοκομείο, πιθανότατα της Τρίπολης. Δηλαδή, το Δημόσιο θα πληρώσει ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει, οδηγό και γιατρό για τη διακομιδή, πέρα της ταλαιπωρίας του ασθενούς και των συγγενών του.

Για την κατάσταση αυτή μίλησε, μεταξύ άλλων, ο γιατρός του νοσοκομείου, Γιάννης Γαλανόπουλος, στη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, που έλαβε χώρα στην πλατεία 23ης Μαρτίου Καλαμάτας. Ο γιατρός έκανε λόγο για έναν πανάκριβο εξοπλισμό που έχει φτάσει στο νοσοκομείο, αλλά που δε δουλεύει το βράδυ επειδή οι τεχνικοί δεν πληρώνονται για τις υπερωρίες.
Το γεγονός μάς επιβεβαίωσε και ο διευθυντής του ακτινολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Καλαμάτας και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Μιχάλης Μιχαήλ. Σύμφωνα με όσα μας είπε, σε επικοινωνία που είχαμε χθες, ο αξονικός «τυπικά» λειτουργεί μέχρι τις 11.00 το βράδυ. Από εκεί και μετά, είναι θέμα των τεχνολόγων εάν θα πάνε να δουλέψουν τη νύχτα εθελοντικά χωρίς αμοιβή για να εξυπηρετήσουν ένα έκτακτο περιστατικό.
Βέβαια, ο κ. Μιχαήλ πρόσθεσε ότι κάποιοι κλινικοί γιατροί, συνήθως παθολόγοι, το παρακάνουν και θεωρούν έκτακτο περιστατικό έναν άνθρωπο που ζαλίζεται τέσσερις μέρες, αλλά θυμούνται να του κάνουν αξονική στις 3.00 τη νύχτα. Παραδέχτηκε, πάντως, ότι υπήρξαν έκτακτα περιστατικά που διακομίστηκαν σε άλλο νοσοκομείο, επειδή δε λειτουργούσε ο αξονικός τη νύχτα, κυρίως τον πρώτο μήνα αφότου εγκαταστάθηκε το νέο μηχάνημα που αντικατέστησε το παλιό, καθώς το προσωπικό ήταν ακόμη υπό εκπαίδευση. Πλέον, όμως, η κατάσταση αντιμετωπίζεται χάρις… στην εθελοντική δωρεάν νυχτερινή εργασία των τεχνικών. Διαφορετικά, υπάρχει και η διακομιδή.

Θάρρος

Κρούσματα παράνομης υλοτομίας στη Μεσσηνία

Ιδιαίτερα αυξημένα, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι φέτος τα κρούσματα παράνομης υλοτομίας που καταγράφονται στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Δασαρχείου και του δασάρχη Σπύρου Κατσίποδα.
Μάλιστα, για το λόγο αυτό θα γνωστοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες ρυθμιστική απόφαση για το πότε και ποιοι μπορούν νόμιμα να προμηθευτούν ξυλεία για ατομική χρήση από διάφορα σημεία της Μεσσηνίας.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου από το Δασαρχείο ...........

συνελήφθησαν δύο άτομα για παράνομη υλοτομία (περίπου 25 τόνους ξύλων) στην περιοχή της Χρυσοφόρας, ενώ συνεχώς καταγράφονται μικρότερα κρούσματα.

Λαθροϋλοτομία

Σύμφωνα με τον κ. Κατσίποδα, από τον Ιούνιο έως και τώρα υπάρχουν οκτώ κρούσματα λαθροϋλοτομίας. Αυτά έχουν καταγραφεί, εκτός του δάσους του Ταϋγέτου, σε δασικές εκτάσεις και παραποτάμιες ζώνες στην κεντρική Μεσσηνία και την Πυλία.
Οι δύο μεγάλες περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί από το Δασαρχείο είναι στην περιοχή της Δάφνης, όπου εντοπίσθηκαν σωρευμένα ξύλα, περίπου 20 τόνων, τα οποία κατασχέθηκαν, αλλά και στη Χρυσοφόρα με τους 25 τόνους. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις η παράνομη υλοτομία αφορούσε από 2 έως 5 τόνους. Η τελευταία φορά που βεβαιώθηκε τέτοια παράβαση ήταν το Σαββατοκύριακο στην περιοχή του Λυκόδημου. Τα δε ξύλα που κατάσχονται βγαίνουν σε δημοπρασία.
Αν το αδίκημα αφορά ξυλεία κόστους κάτω των 600 ευρώ, τότε με τις τελευταίες αλλαγές του νόμου πρόκειται για πταίσμα, ενώ από εκεί και πάνω για πλημμέλημα.
Σε ορισμένες περιπτώσεις οι δασικοί υπάλληλοι βρίσκουν σωρευμένα ξύλα, τα οποία κάποιοι έχουν κόψει ώστε να τα μεταφέρουν κάποια στιγμή.
Μάλιστα, ο κ. Κατσίποδας ζήτησε τη συνεργασία των κατοίκων της υπαίθρου, καλώντας τους, αν βλέπουν αυτοκίνητα να φορτώνουν ξύλα, να ειδοποιούν το Δασαρχείο, το οποίο βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία, από το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ. Παράλληλα, εκτελούνται περιπολίες σε διάφορες περιοχές.

Ρυθμιστική Διάταξη

Λόγω των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί, αν και άλλες χρονιές δεν απαιτήθηκε, φέτος το Δασαρχείο Καλαμάτας προχωρά σε ρυθμιστική διάταξη καυσοξύλευσης και εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί.
Σύμφωνα με αυτή, θα γίνεται ρύθμιση για όλες τις περιοχές της Μεσσηνίας και θα προβλέπεται ότι οι κάτοικοι των περιοχών θα μπορούν να πάρουν ξύλο από εκτάσεις με καμένα, πεσμένα, επικίνδυνα, ξερά κ.λπ. δέντρα, κατόπιν υπόδειξης του Δασαρχείου.
Θα υπάρξει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά (τόπος μόνιμης κατοικίας) στο Δασαρχείο και θα γίνει έλεγχός τους.
Στη συνέχεια, πάλι για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, από 20 Οκτωβρίου έως και 20 Νοεμβρίου, θα γίνει η μεταφορά των ξύλων που θα υποδειχθούν από υπαλλήλους του Δασαρχείου.
Η ποσότητα που θα μπορεί να πάρει ο καθένας θα εξαρτηθεί από τις αιτήσεις που θα κατατεθούν, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στους κατοίκους των ορεινών περιοχών.
Στο μεταξύ, αυτή τη στιγμή στον Ταΰγετο (νότια του τουριστικού) βρίσκονται σε εξέλιξη δύο υλοτομίες από αντίστοιχους συνεταιρισμούς για βιομηχανικό ξύλο.
Τέλος, ο κ. Κατσίποδας υπενθύμισε ότι ανά στρέμμα καλλιεργήσιμης ιδιοκτησίας μπορεί ο ιδιοκτήτης να κόψει μόνο 5 δασικά δέντρα χωρίς άδεια (δασικά δέντρα θεωρούνται ακόμα και τα πουρνάρια και η αγριελιά). Συνέστησε, ωστόσο, ο ιδιοκτήτης να παίρνει άδεια, ώστε να δικαιολογεί ακολούθως την προέλευση των ξύλων που έχει στην αυλή του.

Θάρρος

Κινδυνεύουν οι συντάξεις του ΙΚΑ;

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των εργαζομένων του ΙΚΑ, Νίκος Χατζόπουλος, σε συνέδριο της Ομοσπονδίας, το Ίδρυμα έχει απορροφήσει κατά το εννεάμηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου του 2012, συνολικά, 4,1 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 87,9% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τα έσοδα, ............

στο οκτάμηνο Ιανουαρίου- Αυγούστου του 2012, είναι κατά μέσο όρο μειωμένα κατά 18-19%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και φτάνουν τα 522 εκατ. ευρώ το μήνα ή 6,24 δισ. ευρώ το χρόνο.

Το σύνολο των εσόδων και η επιχορήγηση που έχει ήδη εισπραχθεί ανέρχονται στα 10,3 δισ. ευρώ. όταν οι υποχρεώσεις για τις πληρωμές των συντάξεων θα είναι, σύμφωνα πάντα με τους συνδικαλιστές, τουλάχιστον 11,08 δισ. ευρώ.

Υπολείπονται δηλαδή 750 εκατ. ευρώ και αν συνυπολογισθούν τα 650 εκατ. ευρώ, που είχαν δοθεί στο ΙΚΑ στο τέλος του 2011, ως προκαταβολή,

από τον προϋπολογισμό του 2012, προκειμένου να καλυφθούν τρέχουσες ανάγκες, τότε το ποσόν που απαιτείται για την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων ανέρχεται στα 1,430 δισ. ευρώ.

Οι συνδικαλιστές του ΙΚΑ εκτιμούν, επίσης, ότι δεν έχει γίνει, μέχρι στιγμής, κάποια σοβαρή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και υποστηρίζουν ότι, αν ενταθεί το 2013 η ύφεση και η κατακόρυφη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τότε το ταμειακό πρόβλημα του Ιδρύματος θα επιδεινωθεί και θα οδηγήσει σε συρρίκνωση των συντάξεων που μπορεί να φθάσουν ακόμη και τα 400 ευρώ.

difer News

Νέα διάταξη για τα φορτηγά

Από την 1η Ιανουαρίου 2014 απαγορεύεται η κυκλοφορία, η ταξινόμηση και η μεταβίβαση των μεταχειρισμένων οχημάτων (λεωφορείων, φορτηγών κ.λπ.) που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2003 από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον δεν φέρουν σύστημα αντιεμπλοκής κατά την πέδηση (ABS).

Αυτό αποφάσισε το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της.............

Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 3283/2012 απόφασή του και απέρριψε σχετική προσφυγή της Πανελλαδικής Ένωσης Εισαγωγέων Αυτοκινήτων, καθώς και εισαγωγέων και εμπόρων μεταχειρισμένων οχημάτων.

Η Ένωση ζητούσε από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Μεταφορών με την οποία απαγορεύθηκε η ταξινόμηση, μεταβίβαση και κυκλοφορία των εισαγομένων μεταχειρισμένων μετά τις 11.9.2003 από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οχημάτων ορισμένων κατηγοριών (Μ2, Μ3, Ν2, Ν3, Ο3 και Ο4, οι οποίες αναφέρονται στο Π.Δ. 431/1983), όπως είναι λεωφορείων, φορτηγών και ρυμουλκούμενων οχημάτων τα οποία δεν φέρουν σύστημα αντιεμπλοκής στα φρένα (ABS).

Σύμφωνα με την επίμαχη υπουργική απόφαση (η οποία έχει τροποποιηθεί με μεταγενέστερες) από 31 Δεκεμβρίου 2013 και μετά απαγορεύεται η κυκλοφορία, η ταξινόμηση και η μεταβίβαση των οχημάτων αυτών εφόσον δεν έχουν σύστημα ABS. Όμως τα οχήματα αυτά μπορεί να κυκλοφορούν στον ελλαδικό χώρο, να ταξινομούνται και να μεταβιβάζονται εφόσον τοποθετηθεί σε αυτά σύστημα ABS και υπάρχει σχετική βεβαίωση του ΚΤΕΟ.

Σύμφωνα με τους συμβούλους Επικρατείας οι επίμαχοι περιορισμοί δικαιολογούνται από λόγους γενικού συμφέροντος. Και αυτό γιατί αποβλέπουν (οι περιορισμοί αυτοί) στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, η οποία συνιστά λόγο «γενικού συμφέροντος, δυνάμενο να δικαιολογήσει περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων».

Οι δικαστές απέρριψαν τον ισχυρισμό των εισαγωγέων ότι το μέτρο αυτό δεν εφαρμόζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, καθώς η εφαρμογή του, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, εναπόκειται στα κράτη μέλη να καθορίσουν το επιδιωκόμενο επίπεδο οδικής ασφάλειας.
Το γεγονός ότι ένα κράτος θεσπίζει λιγότερο αυστηρές προϋποθέσεις κυκλοφορίας των οχημάτων απ' ότι ένα άλλο, αυτό δεν σημαίνει, υπογραμμίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, ότι παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας.

Το ΣτΕ απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς της ένωσης εισαγωγέων κ.λπ., όπως ότι παραβιάζεται το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύει την περιουσία.

Τέλος οι δικαστές απέρριψαν τον ισχυρισμό αυτό, καθώς έκριναν ότι οι περιορισμοί της επίμαχης υπουργικής απόφασης δεν συνιστά στέρηση της ιδιοκτησίας, καθώς οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων μπορούν να τοποθετήσουν σύστημα ABS και να κυκλοφορούν ελεύθερα τα αυτοκίνητά τους, αλλά και να τα μεταβιβάζουν. Για το λόγο αυτό και δόθηκε από την Πολιτεία ο απαιτούμενος χρόνος για να μπορεί να γίνει η τοποθέτηση του συστήματος πέδησης ABS σε όσα οχήματα δεν υπάρχει.

ΑΠΕ -ΜΠΕ

Καρκίνος του φάρυγγα από στοματικό σεξ;

Και όμως ισχύει...

Δυο από τις μεγάλες απολαύσεις τις ζωής (για τους άνδρες) προκαλούν καρκίνο του φάρυγγα. Και για το μεν τσιγάρο το γνωρίζαμε ότι οι επιπτώσεις του είναι καταστροφικές, αλλά για το στοματικό σεξ; Και τώρα....πως θα πούμε στις γυναίκες να προσέχουν; Να σοβαρευτούμε όμως λίγο... Πραγματικά έρευνα κατέδειξε ότι το στοματικό σεξ κρύβει πολλούς κινδύνους και μάλιστα οι γυναίκες που κάνουν στοματικό σεξ σε πολλούς και διαφορετικούς άνδρες δίχως καμία προφύλαξη, κινδυνεύουν μέχρι και 8 φορές περισσότερο να εμφανίσουν καρκίνο του φάρυγγα.

Η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας επιστημόνων .........

από το πανεπιστήμιο του Οχάιο, δρ Μώρα Γκίλισον τόνισε ότι: “Ένα άτομο που είχε έξι ή περισσότερους συντρόφους, με τους οποίους είχε επαφή με στοματικό σεξ, έχει οχτώ φορές περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου στον φάρυγγα, σε σύγκριση με κάποια που δεν είχε κάνει ποτέ στοματικό σεξ”.

H έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Association for the Advancement of Science και σύμφνα με τα αποτελέσματα της, ο ιός human papillomavirus (HPV) είναι πλέον η κύρια αιτία πρόκλησης στοματοφαρρυγικού καρκίνου σε ποσοστό 67% σε σχέση με το ποσοστό εμφάνισης όλων των αιτιών. Δηλαδή όσο περισσότερο στοματικό σεξ και όσοι περισσότεροι σύντροφοι στη ζωή κάποιου, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος εμφάνισης της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου.

Στις ΗΠΑ πάντως το στοματικό σεξ είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο ανάμεσα στους νέους που το θεωρούν απλό, εύκολο και αβλαβές. Το χαρακτηρίζουν κοινωνικά αποδεκτό, χωρίς συνέπειες και πολύ λιγότερο επικίνδυνο από την ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή.

Οι ειδικοί προστασίας του πληθυσμού από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα ενημερώνουν τους γονείς, δασκάλους, σεξολόγους, γυναικολόγους για τους κινδύνους που παρουσιάζει αυτή η σεξουαλική πρακτική.

iatropedia.gr

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Προστασία στους εργαζομένους ΚΟΧ από «εκμεταλλευτές δημάρχους»

Σε... μέτρα κατά αυτών που εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, του νέου stage -όπως το χαρακτηρίζει-, προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει την αντίθεσή της στην εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τα μέλη της να ..............

προστατέψουν τους συγκεκριμένους εργαζομένους «από την εκμετάλλευση της κυβέρνησης, των Δημάρχων και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που παίζουν το ρόλο του μεσάζοντα παίρνοντας τις πιο κάτω πρωτοβουλίες»:

Καθημερινές παρεμβάσεις για να καταβληθούν άμεσα οι αποδοχές καθώς σε πολλούς Δήμους παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Να μην επιτρέπεται η απασχόλησή τους για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών των υπηρεσιών των Δήμων (Πράσινο, Οδοποιία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κ.λπ.).

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην προσπάθεια τοποθέτησής τους στις υπηρεσίες καθαριότητας (αποκομιδή - μεταφορά απορριμμάτων) αφού είναι παράνομη και θα πρέπει να καταγγέλλεται άμεσα στο Σ.ΕΠ.Ε. καθώς ούτε είναι ασφαλισμένοι στα ΒΑΕ, δεν τους χορηγείται ανθυγιεινό επίδομα αλλά και τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ).

Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, «το μόνο που εξυπηρετούν τέτοιου είδους προγράμματα είναι τις πελατειακές σχέσεις κυβέρνησης και Δημάρχων, αλλά και την προσπάθεια απαξίωσης των υπηρεσιών των ΟΤΑ λόγω έλλειψης προσωπικού με στόχο την εκχώρησή τους σε ιδιώτες».

Aftodioikisi.gr

Νέο σοβαρό κενό στη Java θέτει σε κίνδυνο 1 δισ. υπολογιστές!

Ένα νέο κενό ασφαλείας ανακαλύφθηκε σε όλες τις τελευταίες εκδόσεις της Java, μέσω του οποίου θα μπορούσε να εγκατασταθεί malware...

σε περίπου 1 δισεκατομμύριο Mac και PC παγκοσμίως.

Ο ερευνητής ασφαλείας συστημάτων ............

Adam Gowdiak ανακάλυψε το bug εχθές, το οποίο και αφορά τις εκδόσεις της Java 5, 6 και 7. Το πρόβλημα δε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για τους χρήστες Mac OS X από την έκδοση Snow Leopard 10.6 και τις νεότερες στις οποίες η Java ήταν προεγκατεστημένη.

Ο Gowdiak δεν έχει δώσε περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα και τονίζει πως έχει ενημερώσει λεπτομερώς την Oracle, κατασκευάστρια της Java, η οποία προτίθεται να εκδώσει ενημέρωση ασφαλείας - ας ελπίσουμε πριν το επόμενο καθιερωμένο update της, που είναι προγραμματισμένο για τις 16 Οκτωβρίου.

Ο αριθμός του 1 δισεκατομμυρίου υπολογιστών, προκύπτει από τα στοιχεία της Oracle, σχετικά με τις εγκαταστάσεις της Java παγκοσμίως.

Τελευταία, έχουν σημειωθεί αρκετά σοβαρά κρούσματα με τη Java, με το πιο πρόσφατο να "αναγκάζει" τη Mozilla να πάρει την πρωτοβουλία να συστήσει στους χρήστες να απενεργοποιήσουν το Java plug in, για την ασφάλειά τους.

Direct News

Κατάργηση δώρων για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους στο σκληρό πακέτο μέτρων

Βαθύτερα μπαίνει το μαχαίρι στις δαπάνες που αφορούν μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες για το πακέτο μέτρων ύψους 13,5 δισ. ευρώ (10,5 δισ. από περικοπές δαπανών και 3 δισ. ευρώ από αύξηση φόρων), στο οποίο έχει καταλήξει η κυβέρνηση και πρόκειται να τεθεί επί τάπητος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με Τα Νέα, συνολικά, το πακέτο ..............

αποτελείται κατά 10,5 δισ. ευρώ από περικοπές δαπανών και 3 δισ. ευρώ από αύξηση φόρων -αρχικά προβλεπόταν 2 δισ. ευρώ από φόρους και 11,5 από δαπάνες).

Η ενίσχυση του φορολογικού κομματιού οφείλεται, σύμφωνα με πηγές του οικονομικού επιτελείου, στην άρνηση των κομμάτων να δεχθούν άλλες επώδυνες περικοπές δαπανών, όπως οι απολύσεις

Από τις περικοπές τα 6,7 δισ. ευρώ αφορούν μισθούς, συντάξεις και επιδόματα και τα 3,8 δισ. ευρώ αφορούν περικοπές άλλου είδους από τα υπουργεία.

Μεταξύ των σκληρών μέτρων περιλαμβάνεται η κατάργηση δώρων για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, επιπλέον περικοπές στις συντάξεις και τα ειδικά μισθολόγια, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 και η νέου τύπου εφεδρεία για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Παράλληλα, αλλάζει και η κλίμακα φορολογίας εισοδήματος για τους μισθωτούς, με τον ανώτατο συντελεστή να χαμηλώνει στο 35%, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται με 35% από το πρώτο ευρώ.

Συγκεκριμένα, το σκληρό πακέτο μέτρων προβλέπει, μεταξύ άλλων:

Αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη.

Μείωση κατά 30 ευρώ της σύνταξης του ΟΓΑ, χωρίς όμως να κοπούν τα δώρα. Έτσι, ουσιαστικά περιορίζονται οι απώλειες για τους συνταξιούχους περίπου στο μισό (420 ευρώ έναντι 720 ευρώ που είναι η 13η και 14η σύνταξη). Με αυτόν τον τρόπο ικανοποιήθηκε ένα βασικό αίτημα της ΔΗΜΑΡ.

Για όλους τους υπόλοιπους συνταξιούχους, η 13η και 14η κύρια και επικουρική σύνταξη αποτελούν παρελθόν.

Κόβονται τα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων.

Επιβάλλονται μειώσεις σε συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ συνολικά, μαζί με τις επικουρικές. Η μείωση είναι 2% για τις συντάξεις 1.000-1.500 ευρώ, 5% για 1.500-2.000 ευρώ και 10% για πάνω από 2.000 ευρώ στο σύνολο της σύνταξης. Τα κλιμάκια αυτά ωστόσο δεν αποκλείεται να αλλάξουν προς το χειρότερο.

Επιβάλλονται μειώσεις των ειδικών μισθολογίων.

Το ΕΚΑΣ προβλέπεται να κοπεί για όσους είναι κάτω από 64 (και όχι 65) έτη.

Αντίθετα, διασώζονται τα αναπηρικά επιδόματα, από τα οποία προβλεπόταν εξοικονόμηση 272 εκατ. ευρώ.

Ανοιχτό είναι το θέμα της διαθεσιμότητας - απολύσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο του οικονομικού επιτελείου προβλέπει να μπουν σε τέτοιο καθεστώς 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι τα επόμενα 2 χρόνια. Για τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων ώς το 2015, οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης είναι ότι θα φτάσουν τις 184.000 με τις φυσιολογικές συνταξιοδοτήσεις και επομένως θα ξεπεράσουν το όριο των 150.000 που θέλει η τρόικα.

Εξάλλου, με την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, αυτός ο αριθμός εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά πολύ.

in.gr

Απόσυρεται και νέα παρτίδα από χυμούς της Amita Motion

Για δυο επιπλέον παρτίδες του 100% Φυσικού Χυμού Amita Motion που εμφανίζουν δυσάρεστη γεύση ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό η Coca Cola 3E. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις συσκευασίες των 1000 ml που έχουν ημερομηνία λήξης 19/1/2013 και 20/1/2013.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ............

οι συγκεκριμένες παρτίδες Amita Motion εμφάνισαν ασυνήθιστη γεύση που οφείλεται σε έναν ακίνδυνο και φυσικά αναπτυσσόμενο μικροοργανισμό (Alicyclobacillus spp), ο οποίος σε συνδυασμό με τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος, αντέδρασε προκαλώντας μια ασυνήθιστη γεύση, η οποία δεν είναι επιβλαβής για την υγεία.

Η εταιρεία ενημερώνει τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα προϊόντα Amita Motion των συγκεκριμένων παρτίδων και της συγκεκριμένης συσκευασίας ότι μπορούν να τα επιστρέψουν στο σημείο αγοράς τους προκειμένου να τα αντικαταστήσουν.

Παράλληλα, εκφράζει τη λύπη της για οποιαδήποτε αναστάτωση έχει προκληθεί ενώ για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με το θέμα, οι καταναλωτές μπορούν να καλούν χωρίς χρέωση στη Γραμμή Καταναλωτή (800 11 55 801).

Κόβουν και απο τις συντάξεις του ΟΓΑ

Ούτε η σύνταξη του ΟΓΑ δεν γλίτωσε των περικοπών, παρόλο που στην αρχή υπήρχαν οι σκέψεις να παραμείνει ως έχει.

Ειδικότερα, έκλεισαν τα νέα οικονομικά μέτρα, με το πρώτο μαχαίρι να μπαίνει σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Επιβάλλεται κλιμακωτή μείωση επί του ..............

αθροίσματος κύριων και επικουρικών συντάξεων κατά 2% από τα 1.000 ευρώ ως τα 1.500 ευρώ, κατά 5% από τα 1.500 ευρώ ως τα 2.000 ευρώ και κατά 10% στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης που υπερβαίνει τα 2.00 ευρώ.

Μάλιστα, καταργούνται πλήρως τα δώρα από κύριες και επικουρικές συντάξεις ενώ η εφαρμογή της μείωσης θα ξεκινήσει από το Πάσχα του 20113 και θα ολοκληρωθεί τα Χριστούγεννα του 2014.

Προς το παρόν σώζονται τα δώρα για τις συντάξεις του ΟΓΑ, πλην όμως μειώνεται η βασική σύνταξη του ΟΓΑ κατά 30 ευρώ, δηλαδή τα 360 ευρώ γίνονται 330 ευρώ.

Now24

Σαν πας στη Νέα Υόρκη…

… και γιατί παρακαλώ να μην γίνουμε Μανχάταν; Κάπως έτσι, πιθανολογώ, σκέφτονται ο κ. Νίκας και οι σύμβουλοι του καθώς στη προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισαν ότι η Καλαμάτα μας, χρειάζεται ένα, όχι οποιοδήποτε άγαλμα, αλλά ένα Άγαλμα της Ελευθερίας για να την χαρακτηρίζει και από τη στιγμή μάλιστα που αποτελεί και δωρεά ακόμα καλύτερα!
Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μια συμπολίτης μας, ομογενής (το από πού το καταλάβατε σίγουρα), αποφάσισε να κάνει μια δωρεά στον τόπο της. Πράξη ευγενής και άξια πολλών συγχαρητηρίων καθώς κανείς φυσικά δεν θα μπορούσε παρά να επαινέσει μια τέτοια κίνηση και να ευχηθεί να υπάρχουν πάντα τέτοιοι άνθρωποι με διάθεση να προσφέρουν στον τόπο καταγωγής τους.

Κάπου εδώ όμως αρχίζουν τα ευτράπελα…
Αποφάσισε λοιπόν, επιλέγοντας τον γλύπτη και ζητώντας .........

σαν χώρο εγκατάστασης το ιστορικό κέντρο (όπως αναφέρει στην αίτησή της ‘αποτελεί προσωπική της επιθυμία’), να δωρίσει στο δήμο Καλαμάτας ένα άγαλμα που να απεικονίζει την Ελευθερία με τη μορφή μιας γυναίκας της οποίας τα υψωμένα χέρια της κρατούν μια φλόγα. Τι και αν ήδη υπάρχει άγαλμα που απεικονίζει την Ελευθερία στη κεντρική μας πλατεία; Λεπτομέρειες! Ο κ. Νίκας αποφάσισε όχι μόνο να αποδεχθεί τη δωρεά (γιατί άλλωστε να μην την αποδεχθεί;) αλλά επέλεξε να τοποθετηθεί το εν λόγω μνημείο σε κεντρικότατο σημείο της πόλης και συγκεκριμένα στην οδό 23ης Μαρτίου στο τμήμα μεταξύ των οδών Αρτέμιδος και Νέδοντος στη θέση που σήμερα υπάρχει το περίπτερο. Μάλιστα, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση εξήγησε ότι, λόγω της κατασκευής του περιμετρικού της Καλαμάτας και δεδομένου ότι ο κύριος όγκος των επισκεπτών θα εισέρχεται στη πόλη από το κόμβο του Νέδοντα, η τοποθέτηση του αγάλματος στο συγκεκριμένο σημείο θα το καταστήσει ορατό σε όλους, ‘χαρακτηρίζοντας τη πόλη και αναβαθμίζοντας τη περιοχή’. Εξάλλου, όπως δήλωσε ‘η πόλη έχει ανάγκη από μνημεία’!

Κατά τον δήμαρχο λοιπόν, από τη πόλη λείπει ένα Άγαλμα της Ελευθερίας συνολικού ύψους 5,80 μέτρων (μπορείτε να φανταστείτε τον όγκο!) ώστε επιτέλους η πόλη να αποκτήσει χαρακτήρα. Για το πώς το συγκεκριμένο έργο χαρακτηρίζει τη Καλαμάτα (αυτό θα αποτελέσει το σήμα κατατεθέν της πόλης;;) και για το πώς θα ‘αναβαθμίσει’ τη περιοχή (που έχει εγκαταλειφθεί από τους επαΐοντες) αυτό ας το αναζητήσετε στους συνειρμούς του δημάρχου και των συνεργατών του! Εξάλλου βρε αδελφέ και τα Φιλιατρά έχουν τον δικό τους πύργο του Άιφελ! Είναι δυνατόν τα Φιλιατρά να έχουν γίνει Παρίσι και η Καλαμάτα μας να μην γίνει Νέα Υόρκη; Υπενθυμίζω μόνο ότι στη συγκεκριμένη περιοχή έχει συντελεστεί ήδη ένα έγκλημα με τη καταστροφή της παλιάς γέφυρας (μια ματιά σε παλιές φωτογραφίες της πόλης αρκεί για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του εγκλήματος!). Όσον αφορά την έλλειψη μνημείων στη πόλη, πληροφορώ τον κ. Νίκα ότι η Καλαμάτα διαθέτει αρκετά ιστορικά (π.χ. κάστρο…) αλλά και φυσικά μνημεία (π.χ. παραλία, Ταΰγετος…)! Ας φροντίσει η δημοτική του αρχή να αναδείξει (και προπάντων να μην υποβαθμίζει, βλέπε φαραωνικά σχέδια για τη παραλιακή ζώνη) τα υπάρχοντα και κατόπιν ας αναζητήσει νέα!

Ας εξετάσουμε όμως και μια δεύτερη, εξίσου σημαντική, διάσταση του θέματος. Αυτή της πολιτικής του δήμου. Είναι πασιφανές ότι η δημοτική αρχή στερείται παντελώς μιας στρατηγικής όσον αφορά την αξιολόγηση και αποδοχή δωρεών. Κατά τους διοικούντες, δωρεά να είναι και ότι να’ ναι! Και ας γεμίσουμε το τόπο αγάλματα. Έχει ο δήμος καταρτίσει μια λίστα ιεραρχημένων αναγκών ώστε να μπορούν να διοχετεύονται οι δωρεές των συμπολιτών μας; Έχει αποφασίσει τι είδους δωρεές μπορεί (ή πρέπει) να αποδέχεται; Δεν θα μπορούσε π.χ. η δημοτική αρχή αντί να καταφεύγει στο ΔΑΝΕΙΣΜΟ για την τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο του Ασπροχώματος, να διοχετεύσει χρήματα δωρητών για το σκοπό αυτό; Ή για να επισκευαστούν αίθουσες διδασκαλίας; Ή για να αγοραστεί αναγκαίο σχολικό υλικό; (φυσικά και υπάρχει πλήθος άλλων ΑΝΑΓΚΩΝ…). Ως αντάλλαγμα θα μπορούσε να δώσει το όνομα του δωρητή στο γήπεδο, σε μια αίθουσα διδασκαλίας, σε ένα δρόμο…

Αλλά φευ… Ο κ. Νίκας και οι αυλικοί του ξέρουν πάντα καλύτερα. Γι’ αυτό και κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας, εν μέσω μειδιαμάτων, οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας φρόντισαν να επιβεβαιώσουν για ακόμα μια φορά τη απόλυτη υποταγή τους στον αρχηγό και να υπερψηφίσουν τη μεγαλόπνοη εισήγηση!
Εν τέλει θα κριθούμε όλοι μας από τους δημότες.
Καλού κακού όμως ας φροντίσουν να μάθουν οι Καλαματιανοί το ‘New York, New York’ του Φράνκ Σινάτρα καθώς οσονούπω αναμένεται να αντικαταστήσει το ‘Σαν πας στη Καλαμάτα…’.

Γιάννης Σωτ. Γκλεγκλές
Δημ. Σύμβουλος Ανεξ. Δημ. Παράταξης ‘Πρωτοπορία’
Γραμματέας Δ.Σ. Καλαμάτας

Υ.Γ. Πάλι καλά που δεν υπάρχουν δωρητές που να έχουν ζήσει στην Αίγυπτο. Ικανούς τους έχω να δεχτούν μια πυραμίδα με τη Σφίγγα στη κορυφή να κοσμεί κεντρικό σημείο της πόλης! Αλλά ποτέ δεν ξέρεις…



Ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα απέκτησε χορηγό τον... οίκο ανοχής «Η Σούλα»

Τον οίκο ανοχής «Σούλα» θα έχει ως χορηγό ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα. Μάλιστα θα τον διαφημίζει στη φανέλα της για όλη την επόμενη αγωνιστική περίοδο!

Πρόκειται για την ομάδα «Βουκεφάλας Λάρισας» τα μέλη της οποία θα φορούν όλη τη σεζόν τη φανέλα με τη διαφήμιση του οίκου ανοχής.
Ηδη, μάλιστα, η φωτογραφία με το .........

συγκεκριμένο λογότυπο κάνει το γύρο του διαδικτύου!

Ο οίκος ανοχής ονομάζεται «Οίκος Εποχής Σούλα», αυτό δηλαδή που γράφει και η φανέλα της ομάδας Βουκεφάλας Λάρισας.

Την είδηση, σύμφωνα με το gazzeta.Gr, επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιάννης Ματζιόλας, λέγοντας μάλιστα πως «ακόμα δεν έχετε δει τίποτα. Μέσα στη χρονιά είναι τα ωραία...».

Ο συγκεκριμένος οίκος ανοχής ξεκίνησε τη λειτουργία του το καλοκαίρι και στα εγκαίνια είχε παραστεί και η... Τζούλια Αλεξανδράτου.

iefimerida

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΟΧΙ μία, αλλά δύο μαρίνες (μία στο Πανελλήνιο και μία στον .............

προλιμένα) ήθελε ο Δήμος Καλαμάτας το 2005 με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η χθεσινή δημοσιοποίηση της απόφασης του 2005 από τον δήμαρχο κατέβασε τις μάσκες των πολιτικών υποκριτών και αποκάλυψε την παραπληροφόρηση και τις γκάφες της δημοσιογραφικής παράγκας που σε ανοιχτή σύμπλευση με το ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν πολιτική χειραγώγηση της Μεσσηνιακής κοινής γνώμης.
● ΑΥΤΟ είναι το σημερινό πρώτο θέμα στη ΦΩΝΗ στην πρώτη σελίδα της οποίας προβάλλονται επίσης:
● ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΟΜΒΟ αναδεικνύεται η Πελοπόννησος με τη χθεσινή υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και της Περιφέρειας στην Τρίπολη.
● ΜΙΚΡΗ συμμετοχή αλλά με παλμό και δυναμική οι χθεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις στην Καλαμάτα.
● ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ η κυβερνητική δέσμευση και ήδη το 50% της επιστροφής του φόρου πετρελαιοειδών καταβλήθηκαν σε πάνω από 400 χιλιάδες δικαιούχους αγρότες.
● ΜΝΗΜΟΝΙΟ-Συνεργασίας Δήμου Καλαμάτας και ΓΑΙΑΟΣΕ για την παραχώρηση χρήσης των σταθμών με ζωντανή την προοπτική για ενεργοποίηση μελλοντικά του Σιδηροδρομικού Δικτύου.
● ΜΗΝΥΣΗ από την επικεφαλής της μειοψηφίας Ελένη Αλειφέρη στο δήμαρχο Οιχαλίας Φίλιππο Μπάμη για συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου (μέσω του τηλεοπτικού σταθμού «Μεσόγειος»).

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!