Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

«Λουκέτο» σε 6 καταστήματα ΟΤΕ στη Μεσσηνία! - Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"

Πρώτο θέμα στο φύλλο του Σαββάτου είχε η έγκριτη Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" το "λουκέτο" στα 6 καταστήματα του ΟΤΕ στην Μεσσηνία...

Αναλυτικά το δημοσίευμα έχει ώς εξής:

"Είναι, πλέον, θλιβερό και πραγματικό γεγονός το «λουκέτο» που μπαίνει σε 6 Τηλεπικοινωνιακά Εμπορικά Καταστήματα (ΤΕΚ) του ΟΤΕ στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα σε: Πύλο, Μελιγαλά, Κοπανάκι, Φιλιατρά, Κυπαρισσία και Γαργαλιάνους!
Αυτό συμβαίνει με απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού και, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από απαίτηση της Γερμανικής «Deutsche Telekom» με τη σύμφωνη γνώμη και τις ευλογίες της Κυβέρνησης, απαξιώνοντας και συρρικνώνοντας το Δίκτυο Πωλήσεων του Οργανισμού και κατά συνέπεια τον ίδιο τον ΟΤΕ.
Είναι, επίσης, γεγονός, πως τα τελευταία χρόνια υπήρχαν διαρροές για επικείμενα «λουκέτα» σε καταστήματα του ΟΤΕ…
Ωστόσο, τώρα έχουν ήδη δρομολογηθεί τα «λουκέτα», ο χρόνος και οι ημερομηνίες, που αυτά θα μπουν…
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΕ (ΠΑΣΕ - ΟΤΕ), ήδη, κατά το τρέχον έτος έχουν μπει «λουκέτα» σε 33 καταστήματα και προβλέπονται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες «λουκέτα» για ακόμη 101 καταστήματα, ενώ ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί επακριβώς η ημερομηνία που θα μπει «λουκέτο» σε άλλα 7 - 9.

Για τη Μεσσηνία έχει αποφασιστεί το κλείσιμο των 6 καταστημάτων ως εξής:
Κατάστημα Πύλου στις 31/10/2008, Μελιγαλά στις 14/11/2008, Κοπανακίου στις 20/11/2008, Φιλιατρών στις 03/12/2008, Κυπαρισσίας στις 13/1/2009 και Γαργαλιάνων στις 15/01/2009.

Ίσως έτσι να εννοούν κάποιοι την περιφερειακή ανάπτυξη και την αποκέντρωση…

Ίσως έτσι να εννοούσαν την «ώρα της Περιφέρειας», με τα λουκέτα, τον μαρασμό, τη φυγή των νέων…

Κρίμα κι άδικο για την περιοχή και τους πολίτες!

Για να δούμε, θα πάρουν δημόσια θέση οι Πολιτικοί και Αυτοδιοικητικοί παράγοντες ή θα σιωπήσουν;

O ΠΑΣΕ - ΟΤΕ την Τετάρτη έστειλε την υπ. αρ. πρωτ. 541 επιστολή στον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, στην οποία αναφέρουν:

«Κύριοι,
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΕ (ΠΑΣΕ - ΟΤΕ) που εκπροσωπεί 5.000 εργαζόμενους στον Όμιλο Εταιρειών του ΟΤΕ, είναι υποχρεωμένος να απευθυνθεί σε εσάς, ως βασικό μέτοχο του ΟΤΕ (Ελληνικό Δημόσιο) για να σας καταγγείλει την πολιτική της Διοίκησής του, η οποία καθημερινά απαξιώνει και συρρικνώνει το Δίκτυο Πωλήσεων του Οργανισμού και κατά συνέπεια τον ίδιο τον ΟΤΕ.
Η απαξίωση αυτή συντελείται με:
Την απόφαση της, διορισμένης από εσάς, Διοίκησής του να κλείσει περίπου 150 Τηλεπικοινωνιακά Εμπορικά Καταστήματα σ’ όλη την χώρα (ακόμα και σε ακριτικές περιοχές ή νησιά) χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια αλλά και χωρίς καμιά ευαισθησία στο κοινωνικό σύνολο, αφού ή θα μείνουν χωρίς καμιά τηλεπικοινωνιακή εξυπηρέτηση οι αντίστοιχες τοπικές κοινωνίες ή ‘’προσφέρεται’’ η εξυπηρέτησή τους σε ιδιώτες και φυσικά υπάρχει απώλεια εσόδων για τον ΟΤΕ.
Την, με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης, πλημμελή λειτουργία των Τηλεπικοινωνιακών Καταστημάτων του ΟΤΕ, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και να αγανακτούν οι πελάτες τους και πολλοί απ’ αυτούς να οδηγούνται στους ανταγωνιστές του και κυρίως στο δίκτυο καταστημάτων ‘’Γερμανός’’, το οποίο μετά περισσής σπουδής προστατεύουν οι Διοικούντες τον ΟΤΕ.
Κύριοι,
Πιστεύουμε ότι είναι κατανοητό από εσάς ότι σε μια ανταγωνιστική αγορά, όπως η τηλεπικοινωνιακή, είναι καταστροφική μια τέτοια πολιτική.
Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και στις Θυγατρικές του, που επίπονα και πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούν αποτελεσματικά επί σειρά ετών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Ελλήνων καταναλωτών συμβάλλοντας αποφασιστικά ώστε ο ΟΤΕ να γίνει η μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή επιχείρηση της ευρύτερης περιοχής, αγωνιούν για το μέλλον του. Εύλογα αναρωτιούνται αν οι εκάστοτε Διοικήσεις του έχουν το δικαίωμα να υποθηκεύουν την πορεία του, επιφέροντας ανυπολόγιστη ζημιά στο brand name του ΟΤΕ και να ενεργούν σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου, των μετόχων του και φυσικά του Ελληνικού λαού.
Κύριοι,
Σας καλούμε, με βάση τη θεσμική σας ιδιότητα, να παρέμβετε άμεσα για να αλλάξει αυτή η πολιτική της Διοίκησης του ΟΤΕ και να ανταποκριθεί ο Οργανισμός αποτελεσματικότερα στις απαιτήσεις της αγοράς κατοχυρώνοντας έτσι την κυρίαρχη θέση του.
Την επιστολή αυτή θα την κοινοποιήσουμε στη Βουλή, τα Πολιτικά Κόμματα, όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να ασκήσουν τα προβλεπόμενα, από τη Νομοθεσία αλλά και το ρόλο τους ως εκπροσώπων του Ελληνικού λαού, δικαιώματα και υποχρεώσεις τους».

Σημειώνουμε πως, την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή Οικιακών Πελατών ΟΤΕ, κ. Σαραντόπουλο και του έθεσε για τελευταία φορά τα θέματα της συρρίκνωσης και απαξίωσης του Δικτύου Καταστημάτων ΟΤΕ, της έλλειψης προσωπικού, της τακτοποίησης των συμβασιούχων στα ΤΕΚ κ.λπ. Δυστυχώς, όπως αναφέρουν, συνάντησαν την αδιάλλακτη στάση του γενικού διευθυντή, ο οποίος χωρίς κανένα ουσιαστικό στοιχείο επέμενε στην ορθότητα της πολιτικής που ακολουθεί θεωρώντας ότι αυτός θα κάνει τη δουλειά του με τα καταστήματα «Γερμανός» και θα κλείσει όσα ΤΕΚ - με τα δικά του και άγνωστα σε εμάς κριτήρια - εκτιμά αυτός και οι σύμβουλοί του ως μη κερδοφόρα. Ίδιες απόψεις εξέφρασε και ο κ. Βουρλούμης στον πρόεδρο και γενικό γραμματέα της ΟΜΕ - ΟΤΕ που τον επισκέφτηκαν και απαίτησαν να μην προχωρήσει στο κλείσιμο των ΤΕΚ και μάλιστα χωρίς ενιαία και τεκμηριωμένα κριτήρια αξιολόγησής τους.
Μετά από αυτό προχώρησαν σε κατάληψη του Γραφείου του κι εκεί συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφασίζοντας να προχωρήσουν σε διάφορες ενέργειες και κινητοποιήσεις μέχρι η Διοίκηση του ΟΤΕ να δεσμευτεί και να προχωρήσει σε ενέργειες που θα διασφαλίζουν το μέλλον του δικτύου πωλήσεων του ΟΤΕ, τη σωστή λειτουργία του και φυσικά τους εργαζομένους.

Το διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων, είναι το εξής:

«Να μην κλείσει κανένα Κατάστημα του ΟΤΕ.
Να κλείσουν τα Καταστήματα “ΓΕΡΜΑΝΟΣ” που είναι στην ίδια περιοχή με τα ΤΕΚ και να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές.
Να ακυρωθεί και όχι να ανασταλεί η απόφαση για την εφαρμογή του σπαστού ωραρίου στα ΤΕΚ - Τμήματα Υποστήριξης.
Να τακτοποιηθούν στον ΟΤΕ όλοι οι συμβασιούχοι στα ΤΕΚ και CALL CENTERS με πρώτους αυτούς που εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις, όπως έγινε με τις άλλες Γεν. Δ/νσεις και όπως έκανε ο γενικός διευθυντής με τις Κεντρικές Υπηρεσίες του και το ΣΥΠΑ.
Να γίνουν προσλήψεις από τον ΟΤΕ για την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό των ΤΕΚ και των CALL CENTERS. Κατάργηση των προσλήψεων μέσω της OTEPLUS.
Να υπάρξει έγγραφη δέσμευση ότι δεν θα καταργηθεί κανένα CALL CENTER του ΟΤΕ.
Να εφαρμοστεί ο Νόμος για την Υγιεινή και Ασφάλεια για τα ΤΕΚ, ΣΥΠΑ και CALL CENTERS.
Να βελτιωθούν οι όροι λειτουργίας των ΤΕΚ (μηχανογραφικά συστήματα, εφοδιασμός, εκπαίδευση κ.λπ.) και να θεσμοθετηθεί ίδια εμπορική πολιτική (προσφορές κ.λπ.) σ’ όλα τα καταστήματα του Ομίλου ΟΤΕ.
Ο Σύλλογος και οι εργαζόμενοι με τη συμπαράσταση της ΟΜΕ-ΟΤΕ ενωμένοι και αποφασισμένοι θα απαντήσουν δυναμικά στα σχέδια συρρίκνωσης του ΟΤΕ από τα Golden Boys που ήρθαν από την αγορά για “να μας σώσουν”, στα σχέδια της Διοίκησης που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία και της Κυβέρνησης που, εάν δεν παρέμβει αποφασιστικά τότε μας δίνει το δικαίωμα να σκεφτόμαστε ότι έχει βάλει σκοπό να ξεπουλήσει τα πάντα. Το έγκλημα που πάει να συντελεστεί σε βάρος του Δικτύου Πωλήσεων του ΟΤΕ και των εργαζομένων του και υπέρ της πριμοδότησης των καταστημάτων “Γερμανός” δεν θα περάσει».".

Πηγή: TriFylia News

Σχόλιο:
O κος Καραμανλής άραγε αυτό εννοούσε όταν έλεγε...:

Ευχαριστώ θερμώς για την ευκαιρία που μου δίνετε να επικοινωνήσω μαζί σας, εδώ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, και να εκθέσω ορισμένα θέματα περιφερειακής ανάπτυξης. Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, αμέσως μετά την λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2004, είπε ότι «ήρθε η ώρα της Περιφέρειας». Αυτό δεν ήταν σύνθημα, αυτό είναι μια πραγματικότητα και αποδεικνύεται στη πράξη.

Πηγή: Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης
Αμ δεν την είδαμε???
Την παρα - είδαμε...
Επικείμενο λουκέτο σε ΟΤΕ της Μεσσηνίας, λουκέτα γενικά σε Δημόσιες υπηρεσίες...
"ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ" ΚΑΤΑ Τ' ΑΛΛΑ ΚΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ....