Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Παράσταση διαμαρτυρίας στα ΚΤΕΛ από τους Τρίτεκνους Μεσσηνίας

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι τη Τέταρτη 15 Μαΐου Στις 11:00 π.μ.. θα πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας στο σταθμό των ΚΤΕΛ Μεσσηνίας.
Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν.


Εφημερεύον Φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτην την εβδομάδα.

Την εβδομάδα από 13 Μαΐου έως 19 Μαΐου 2013 εφημερεύει το φαρμακείο:

Χριστόφορος Ψιλόπουλος

Tηλ: 2761 0 32 940
Κιν. 694 - 57 92 394


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



ΔΕΗ: Πάνω από 550.000 οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο

Όλο και περισσότεροι καταναλωτές αιτούνται την υπαγωγή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, στις 552.223 ανήλθαν οι αιτήσεις καταναλωτών για την υπαγωγή τους σε αυτό, από το 2011 (έτος πρώτης εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου) μέχρι 12.04.2013, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Όπως ειδικότερα επισημαίνεται, από τις 552.223 αιτήσεις για ..........

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο έχουν εγκριθεί 401.064 αιτήσεις. Επίσης γίνεται γνωστό ότι από τις 552.223 αιτήσεις, οι 181.468 αφορούν το έτος 2013 και από αυτές έχουν εγκριθεί 123.937, ποσοστό περίπου 68%.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, για τις αυξήσεις του ρεύματος στις οποίες ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Στο απαντητικό έγγραφο που υπογράφεται από τον κ. Ζέρβο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο, επισημαίνεται ότι μετά τις «βελτιώσεις», τη διεύρυνση των ορίων και των προϋποθέσεων χορήγησης του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, η έκπτωση φθάνει το 42% σε σχέση με τις χρεώσεις προς τους υπόλοιπους οικιακούς καταναλωτές.

Στην ίδια ερώτηση, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου, απάντησε εγγράφως ενημερώνοντας ότι το υπουργείο βρίσκεται στο στάδιο εκπόνησης των κανονιστικών πράξεων που προβλέπονται από το Ν. 4001/2011 για την αντιμετώπιση της ενεργειακής πενίας και των προστασία των ευάλωτων πελατών.

Real.gr

Ανοιχτή επιστολή προς τους μαθητές συνέταξε η ΟΛΜΕ.

Με μία ανοιχτή επιστολή προς του μαθητές η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης επιχειρεί να τους εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκαν οι κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων εξετάσεων.

Σε αυτή περιγράφει την κατάσταση για μία μέση οικογένεια στην.......

Ελλάδα, την οποία βιώνει ο μαθητής αλλά και ο καθηγητής όπως επισημαίνεται, υπογραμμίζεται πως ο στόχος των απεργιών δεν είναι τα παιδιά και καταλήγει πως και οι δύο βρίσκονται στην ίδια πλευρά σε αυτή την υπόθεση.

Η επιστολή της ΟΛΜΕ αναφέρει:

«Φίλε μαθητή/ φίλη μαθήτρια,

Θα ήθελα να σου εξηγήσω για ποιους λόγους αναγκαστήκαμε εμείς, οι καθηγητές σου, να ξεκινήσουμε αυτό τον δύσκολο απεργιακό αγώνα. Αυτό βέβαια δεν είναι αρκετό. Θα ήθελα να μάθω κι εγώ τη γνώμη σου, ιδίως αν είναι διαφορετική από τη δική μου. Σου ζητώ όμως πρώτα να ξοδέψεις δυο λεπτά για να με ακούσεις.

Σε συναντώ καθημερινά στην τάξη, ανταμώνουμε στους διαδρόμους και στις σκάλες, στη αυλή του σχολείου μας. Με ενώνουν μαζί σου κοινές έγνοιες για το μάθημα της ημέρας, οι χαρές και οι λύπες της σχολικής καθημερινότητας. Ακόμα κι αυτά που κάποιες στιγμές φαίνεται να μας χωρίζουν συχνά γίνονται αφορμή για να συνδεθούμε στενότερα.

Κάποιες φορές στο σχολείο κυριαρχεί η ένταση, οι κραυγές δυναμώνουν, οι παλάμες σφίγγουν, το βλέμμα αγριεύει. Θα έχει περάσει, ασφαλώς, από το νου σου ότι τις περισσότερες φορές αυτές οι συγκρούσεις έχουν τη ρίζα τους έξω από το σχολείο, στο σπίτι, στη γειτονιά, στην καθημερινή ζωή. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό. Ιδίως στις μέρες μας, η επιβίωση συχνά γίνεται ένας καθημερινός εφιάλτης.

Οι γονείς συζητούν ολοένα στο σπίτι για νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, για μεγαλύτερη φτώχεια, για το φόβο της απόλυσης. Οι μεγαλύτεροι φίλοι σου ομολογούν πόσο δύσκολο είναι να βρεις μια όποια δουλειά, κι ας έχεις ένα σωρό πτυχία. Μόνη διέξοδο βλέπουν στη μετανάστευση. Αλλά και συ ο ίδιος παρατηρείς το χαρτζιλίκι σου να λιγοστεύει, το σπίτι σου μέρα τη μέρα να αδειάζει. Και την ίδια ώρα οι υπουργοί μας κάνουν λόγο για νέες περικοπές και νέα μέτρα, που σχεδιάζει να επιβάλει η τρόικα, ή για δημόσια περιουσία που πρέπει να ξεπουληθεί.

Αυτά, φίλοι μαθητές, είναι προβλήματα που κι εμείς οι καθηγητές σας αντιμετωπίζουμε, όπως όλοι οι εργαζόμενοι. Ο μισθός μας μειώθηκε μέχρι το μισό, το διδακτικό μας ωράριο αυξήθηκε, οι συνθήκες εργασίας χειροτέρεψαν, οι διορισμοί νέων εκπαιδευτικών σταμάτησαν. Ταυτόχρονα, πολλά δημόσια σχολεία καταργούνται και συγχωνεύονται, άλλα δεν έχουν θέρμανση, εξοπλισμό, αίθουσες και εργαστήρια. Με τα τελευταία μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση, μπορούν να μας ξεσπιτώνουν και να μας στέλνουν από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη οποτεδήποτε, χωρίς να νοιάζονται πώς θα τα βγάλουμε πέρα με τέτοιους μισθούς. Μπορούν ακόμη να μας απολύουν με το παραμικρό.

Μετά από αυτά τα τελευταία μέτρα το ποτήρι ξεχείλισε. Πήραμε την απόφαση πως πια δεν πάει άλλο. Το ξέρουμε πως δεν είναι εύκολο να απεργούμε σε μέρες που κάποιοι από σας δίνουν κρίσιμες εξετάσεις για το μέλλον τους. Όμως δεν διαλέξαμε εμείς αυτή την περίοδο για να συγκρουστούμε, αλλά η κυβέρνηση, που προώθησε αυτά τα μέτρα. Ούτε είναι εύκολο για μας σε τέτοιες συνθήκες να στερηθούμε το μισθό μιας πολυήμερης απεργιακής περιόδου. Όμως, δυστυχώς, δεν έχουμε άλλη διέξοδο.

Στην τηλεόραση συχνά θα ακούς ότι τάχα η απεργία μας έχει στο στόχο της εσένα. Αυτοί που τα λένε αυτά έχουν κάνει ήδη την επιλογή τους. Πήγαν με εκείνους τους λίγους, που συνεχίζουν να κερδίζουν ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Είναι αυτοί που διαπομπεύουν τους γονείς σου και όλους τους εργαζόμενους σαν τους τεμπέληδες της Ευρώπης. Μην επιτρέπεις σʼ αυτούς να μιλούν στο όνομά σου. Μην τους αφήνεις να σε χρησιμοποιούν σαν όπλο ενάντια στο δίκαιο αγώνα όλων μας για ένα καλύτερο μέλλον.

Σκέψου πως έχουμε ένα κοινό στόχο, που μας φέρνει από την ίδια πλευρά. Θέλουμε να βάλουμε τέρμα σε αυτή την πολιτική, που διαλύει τη χώρα, που καταστρέφει το παρόν και το μέλλον μας. Έχουμε επιλέξει να σταθούμε από την πλευρά του δίκιου και της αξιοπρέπειας. Και θα το κάνουμε, όσο περνάει από το χέρι μας.

Δεν είναι μια εύκολη επιλογή. Αλλά, πίστεψέ μας, δεν υπάρχει άλλη λύση.

Ο καθηγητής/η καθηγήτριά σου

Μάιος 2013»

ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ: «Να αρθεί η επιστράτευση πριν συζητήσουμε οτιδήποτε»

Την άρση της επιστράτευσης θέτει η ΟΛΜΕ ως απαραίτητη προϋπόθεση για την διεξαγωγή της οποιασδήποτε κουβέντας με την κυβέρνηση. Τη θέση του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Κοτσιφάκης επεσήμανε επίσης, πως η στάση των καθηγητών σχετικά με τις πανελλήνιες εξετάσεις θα καθοριστεί αύριο στις Γενικές Συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα της ΟΛΜΕ

Ξεκίνησε ήδη η αποστολή των φύλλων πορείας προς τους εκπαιδευτικούς; Τα έχουν παραλάβει κάποιοι συνάδελφοί σας;

«Εχει ακουστεί ότι θα τα έστελναν σήμερα, αλλά δεν έχουμε ακόμη ενημερωθεί από τα κατά τόπους σχολεία αν έχουν φτάσει. Από περιοχές στην επαρχία που μίλησα το πρωί μας είπαν ότι προετοιμάζεται η αποστολή τους και θα τα μοιράσουν μάλλον με αστυνομικούς στα σχολεία. Μάλλον πακέτα θα τα στείλουν».

Το σίγουρο είναι ότι μάλλον σε πολεμικό κλίμα καλούνται οι μαθητές να προσέλθουν στις εξετάσεις..

«Νομίζω ότι το κλίμα που δημιουργείται είναι άκρως αρνητικό. Πως αν κινητοποιείσαι ακολουθεί καταστολή. Το μάθημα αυτό είναι πάρα πολύ κακό και οι εξελίξεις δεν είναι καλές. Γιατί αυτό δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς, αφορά τους πάντες αφορά τον ελληνικό λαό».

Εχετε κάποιο μήνυμα να στείλετε στην κυβέρνηση;

«Εμείς ζητάμε τρία πράγματα από το Σάββατο, πριν υπογραφεί η επιστράτευση: Να αποσυρθεί το προεδρικό διάταγμα για τις μεταθέσεις , να δεσμευτεί πολιτικά και δημόσια η κυβέρνηση ότι δεν θα απολυθεί ουδείς εκπαιδευτικός αναπληρωτής και να μην κλείσει κανένα σχολείο. Στο πλαίσιο αυτό ζητήσαμε να γίνει συνάντηση με την κυβέρνηση. Η απάντηση σε αυτή την πρόταση διαλόγου ήταν η επιστράτευση. Τώρα πρέπει να αρθεί η επιστράτευση για να συζητήσουμε οτιδήποτε».

Εκφράζεται από το Μέγαρο Μαξίμου η ελπίδα ότι θα αναθεωρήσετε τη στάση σας .Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο;

«Χωρίς να ανακληθεί η επιστράτευση, όχι. Τι να αναθεωρήσουμε; Μετέτρεψαν τα σχολεία σε στρατώνες. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να δώσουμε στην ελληνική κοινωνία; Αυτό το μήνυμα στέλνουν στην νεολαία; Πως όποιος αγωνίζεται, φιμώνεται;».

Γιατί κατά τη γνώμη σας η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτές τις αποφάσεις;

«Το πρόβλημα της κυβέρνησης δεν είναι να κάνουν τις πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά να τσακίσουν όποιον αγωνίζεται. Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι στην επιστράτευση δεν περιλαμβάνονται μόνο οι πανελλήνιες, αλλά και όλη η εκπαιδευτική διαδικασία. Η επιστράτευση δεν έχει επίσης χρόνο λήξης. Στο στόχαστρο είναι λοιπόν το δικαίωμα στην απεργία».

Η πρόταση της ΟΛΜΕ θα συζητηθεί από τις τοπικές ΕΛΜΕ αύριο;

«Βεβαίως, αύριο πραγματοποιούνται οι Γενικές Συνελεύσεις και την Τετάρτη η συνέλευση των προέδρων».

Ποιο είναι το κλίμα που υπάρχει στα σχολεία;

«Σήμερα άνοιξαν τα σχολεία. Θα υπάρξουν ενημερώσεις. Απόψε διοργανώνεται διαδήλωση που θα ξεκινήσει συμβολικά από τα γραφεία της ΟΛΜΕ και καλούμε όλον τον κόσμο να μετάσχει».

Θα προχωρήσετε ανεξάρτητα από τους χειρισμούς της κυβέρνησης;

«Θα αποφασίσουν οι Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου μας»

Η απάντηση Τσαυτάρη για την επέκταση ΠΟΠ Καλαμάτα στις βρώσιμες ελιές.

Απάντηση στην ερώτηση του Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννη λαμπρόπουλο σχετικλά με την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα στις βρώσιμες ελιές έδωσε ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Δείτε συνημμένη την απάντηση του υπουργού. (Διαθέσιμη και εδώ)




ΟΛΜΕ: Στο ΣτΕ για αίτηση ακύρωσης της επιστράτευσης

Στο Συμβούλιο Επικρατείας καταφεύγει το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, προκειμένου να καταθέτει αίτηση ακύρωσης της επιστράτευσης από την κυβέρνηση.

Οι καθηγητές ......

καλούν παράλληλα την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν πανελλαδική απεργία για την Παρασκευή 17 Μαΐου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για «τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την καταστρατήγηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην απεργία».

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ κατήγγειλε για ακόμη μια φορά ως αντιδημοκρατική την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους καθηγητές, προκειμένου να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι πανελλήνιες εξετάσεις, ενώ για σήμερα το απόγευμα στις 7 έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάτω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Στο μεταξύ, από σήμερα το πρωί έχει αρχίσει η επίδοση των φύλλων πορείας σε περίπου 85.000 που επιστρατεύονται από την Τετάρτη 15 του μηνός, δύο ημέρες πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι, αίτηση ακύρωσης επιστράτευσης στο ΣτΕ, είχε κατατεθεί για πρώτη φορά πριν από 8 χρονιά από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Τότε, όμως, δεν είχε εκδοθεί απόφαση καθώς είχε αποσυρθεί η επίταξη των απεργών από την κυβέρνηση. Αυτή, ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που αποφασίζεται πολιτική επιστράτευση χωρίς να έχει ληφθεί επισήμως απόφαση για απεργία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρόσκληση σε ημερίδα της ΛΘ’ ΕΠΚΑ για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2013. [ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ]

Κλικ στην εικόνα

Για 8η συνεχή χρονιά η ΛΘ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Αρκαδίας συμμετέχει ενεργά στον ετήσιο εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, μία παγκόσμια γιορτή αφιερωμένη στους χώρους πολιτιστικών υποδομών.

Το 2013 η ..........

Διεθνής Ημέρα Μουσείων έχει ως θέμα «Μουσεία (Μνήμη και Δημιουργικότητα) = Κοινωνική Αλλαγή». Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε πανελλαδικό επίπεδο, η Υπηρεσία μας διοργανώνει το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 (11:00 πμ – 13:30 μμ) ημερίδα με θέμα: «Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας. 100 χρόνια ιστορίας, πολιτισμού και δημιουργικότητας», που θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Στασινόπουλου στο Στάδιο Τεγέας. Στην ημερίδα αυτή η ΛΘ’ ΕΠΚΑ και οι εξωτερικοί συνεργάτες της θα παρουσιάσουν στο κοινό το εν εξελίξει έργο της επανέκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου.

Μέσα από τις εργασίες αυτές το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας, ένα από τα πρώτα Μουσεία του ελεύθερου ελληνικού κράτους, αλλάζει σελίδα και εισέρχεται δυναμικά στον 21ο αιώνα. Πέρα από τις παραδοσιακές αξίες της διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς δημιουργείται ένας πολυδύναμος χώρος πολιτισμού που στόχο έχει να ανανεώσει την επικοινωνία του κοινού με τις αρχαιότητες. Ιδιαίτερη έμφαση στο στήσιμο του Μουσείου δίνεται στις ψηφιακές εφαρμογές αρχαιολογικού – ιστορικού περιεχομένου, των οποίων ο προγραμματισμός γίνεται για πρώτη φορά σε εντελώς νέα πλατφόρμα. Οι εφαρμογές αυτές υποστηρίζονται από τα ψηφιακά μέσα του Μουσείου, συσκευές τελευταίας τεχνολογίας που εισήχθησαν για πρώτη φορά στον ελλαδικό χώρο για τις ανάγκες του Μουσείου.

Η είσοδος για το κοινό στην ημερίδα και στο Μουσείο Τεγέας θα είναι ελεύθερη.

Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά για όλους εμάς να παραστείτε στην εκδήλωσή μας.
Συνημμένα αποστέλλεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Για τη ΛΘ’ ΕΠΚΑ

Η Προϊσταμένη της Εφορείας
Άννα – Βασιλική Καραπαναγιώτου
Δρ. Αρχαιολόγος


Ελεύθερη είσοδος στα μουσεία όλης της χώρας το Σάββατο– Ετσι γιορτάζεται η Διεθνής Μέρα Μουσείων [έγγραφο]

Με έναν τίτλο που επιστρατεύει τα μαθηματικά για να αποδείξει την εξίσωση που εκπροσωπεί τα μουσεία η γενική γραμματεία Πολιτισμού ανακοίνωσε τον εορτασμό της Διεθνούς Μέρας Μουσείων, με μια σειρά δράσεων σε όλη τη χώρα που πραγματικά εντυπωσιάζουν με το εύρος τους.

Εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές πρωτοβάθμιας και.......

δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ημερίδες, συνέδρια, διαλέξεις, οργανωμένες ξεναγήσεις, μουσικές και άλλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Mουσεία και Iδρύματα σε όλη την Ελλάδα έως και τις 31 Μαΐου με επίκεντρο την 18η Μαϊου. Ο φετινός εορτασμός έχει ως θέμα την ενδιαφέρουσα εξίσωση «Μουσεία (Μνήμη + Δημιουργικότητα)=Κοινωνική Αλλαγή». Τιμώμενο Μουσείο για το 2013 είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών. Επισημαίνεται ότι το Σάββατο 18 Μαΐου 2013, η είσοδος σε όλα τα Μουσεία θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων σε όλα τα μουσεία της χώρας.

iefimerida.gr

4.413 οκτάμηνες συμβάσεις σε 176 Δήμους

«Πράσινο φως» για την πρόσληψη 4.413 συμβασιούχων σε 176 δήμους όλης της χώρας έδωσε η κυβέρνηση με σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Συνεπώς, από ........

αυτήν την εβδομάδα οι δήμοι θα μπορούν να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την προκήρυξη θέσεων εποχικού προσωπικού (οκτάμηνης διάρκειας) σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα (π.χ. καθαριότητα, φωτισμός, ύδρευση κ.λπ.) μέσω ΑΣΕΠ, στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων του έτους 2013.

Δίμηνο προκηρύξεων για οδηγούς, τεχνίτες και εργάτες θα είναι Μάιος και Ιούνιος στους δήμους

Πρόκειται κυρίως για εργατοτεχνικό προσωπικό στις ειδικότητες: εργάτες καθαριότητας, οδηγοί απορριμματοφόρων, οδηγοί ρυμουλκών οχημάτων, ηλεκτροτεχνίτες οχημάτων, χειριστές μηχανημάτων έργου, μηχανικοί αυτοκινήτων, τεχνίτες αυτοκινήτων, ηλεκτρολόγοι εναερίτες, χειριστές ανυψωτικών καλαθοφόρων οχημάτων, υδρονομείς κ.ά.

Μέσα στο δίμηνο Μαΐου - Ιουνίου θα εκδοθούν οι προκηρύξεις όλων των φορέων, βάσει των αιτημάτων που υπέβαλαν στο υπουργείο Εσωτερικών έως τις 29 Μαρτίου 2013.

Σημειώνεται πως οι περισσότεροι δήμοι επείγονται για την ενίσχυση των υπηρεσιών καθαριότητας, λόγω των αυξημένων αναγκών που επιφέρει η θερινή περίοδος κυρίως σε νησιωτικούς και τουριστικούς ΟΤΑ. Γι' αυτόν τον λόγο αρκετοί δήμοι προχωρούν ήδη στη σύναψη δίμηνων συμβάσεων, έως ότου πάρουν την έγκριση για το εποχικό προσωπικό.

Επομένως, αμέσως μόλις το σχέδιο ΚΥΑ διαβιβαστεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για συνυπογραφή και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης της απόφασης με τη συνυπογραφή του υπουργού Οικονομικών, θα ενημερωθούν οι ΟΤΑ για τη διενέργεια των εγκεκριμένων προσλήψεων, με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Η διαδικασία επιλογής

Η κατάταξη των υποψηφίων, βάσει της οποίας θα γίνει η τελική επιλογή για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, πραγματοποιείται ως εξής:

- Προηγούνται στην κατάταξη οι υποψήφιοι που διαθέτουν τα κύρια προσόντα της ειδικότητας και ακολουθούν οι έχοντες τα επικουρικά.

- Η κατάταξη μεταξύ των υποψηφίων που έχουν τα ίδια προσόντα (κύρια ή επικουρικά) γίνεται κατά φθίνουσα σειρά, με βάση τη συνολική βαθμολογία που συγκεντρώνουν από τα βαθμολογούμενα κριτήρια κατάταξης (χρόνος ανεργίας, αριθμός τέκνων πολύτεκνης οικογένειας, αριθμός ανήλικων τέκνων, μονογονεϊκές οικογένειες, βαθμός τίτλου σπουδών, εμπειρία).

- Στην περίπτωση ισοβαθμίας υποψηφίων στη συνολική βαθμολογία προηγείται αυτός που έχει τις περισσότερες μονάδες στο πρώτο βαθμολογούμενο κριτήριο (χρόνος ανεργίας) και αν αυτές συμπίπτουν, αυτός που έχει τις περισσότερες μονάδες στο δεύτερο κριτήριο (αριθμός τέκνων πολύτεκνης οικογένειας) και ούτω καθεξής.

Imerisia

BASKET: ΑΣ Τριφυλίας - Εράνη Φιλιατρών 61 - 68. [ VIDEO ]

Την τρίτη Νίκη της στο πρωτάθλημα της Γ' κατηγορίας Ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ πέτυχε χθες το απόγευμα το τμήμα basket της Εράνης (φωτό αρχείου) κερδίζοντας μέσα στο κλειστό της Κυπαρισσίας τον Α.Σ. Τριφυλίας με σκορ 61 - 68.
Η Εράνη ........

παραμένει αήττητη στο νέο πρωτάθλημα και με την χθεσινή Νίκη της επιβεβαίωσε ότι παραμένει το αφεντικό της Τριφυλίας τιμώντας το μεγάλο όνομα της Εράνης αλλά και της φανέλας της.

Το χθεσινό παιχνίδι ήταν ένα δυνατό μάτς με πολλές και συχνές εναλλαγές του σκορ αλλά και μεγάλη ένταση στον πάγκο των γηπεδούχων.
Χαρακτηριστική ήταν η επίθεση που δέχτηκε στην 4η περίοδο 4 περίπου λεπτά πριν το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Εράνης Γιώργος Γριβοικωστόπουλος από τον προπονητή του ΑΣ Τριφυλίας Παναγιώτη Χήναρη με ύβρεις και παρολίγον χειροδικία. Η φάση έγινε περίπου 4 λεπτά πρίν το τέλος του αγώνα και ενώ η Εράνη βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 8 πόντους διαφορά. Μετα απο άστοχο σουτ των γηπεδούχων ο Μητρόπουλος φεύγει στον αιφνιδιασμό και λίγο πρίν το σουτ δέχεται αντιαθλητικό φάουλ από παίκτη του ΑΣ Τριφυλίας (σπρώξιμο στην μέση). Ακολούθησαν διαμαρτυρίες τόσο από κόσμο όσο και από τον πάγκο της Εράνης και εκεί ο Παναγιώτης Χήναρης επιτέθηκε φραστικά αλλά και κινούμενος απειλητικά εναντίον του Γιώργου Γρινβοκωστόπουλου. Ευτυχώς παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και απετράπησαν τα χειρότερα.
Πολυτιμότερος παίκτης του Αγώνα ο Βασίλης Αθανασόπουλος που πέτυχε 18 πόντους και ο Αιμήλιος Σταματόπουλος με 16

Τα 10λεπτα: 10 - 13 , 27 - 29 , 46 - 49 , 61 - 68

Στο τέλος του Αγώνα ζητήσαμε απο τον Γιώργο Γριβοκωστόπουλο να μας πει για την φάση με τον προπονητή του ΑΣ Τριφυλίας αλλά δεν θέλησε να πει τίποτα στην Κάμερα παρα μόνο ότι δεν θέλει να δώσει συνέχεια στο περιστατικό και επιστρέφει στον Παναγιώτη Χήναρη τους αήθης και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο του. Χαρακτηρισμοί που δεν συνάδουν με προπονητή και εκπαιδευτικό.

Δείτε Video από τον αγώνα basket



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 13ης Μαΐου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ των καθηγητών εν όψει Πανελλαδικών Εξετάσεων.....

αποφάσισε η κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει το θεσμό και την ηρεμία υποψηφίων και γονέων εν όψει της πρεμιέρας της Παρασκευής.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επικρίνουν την απόφαση για επιστράτευση, η Ένωση Γονέων Καλαμάτας εναντιώνεται στους καθηγητές. Η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας διοργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Καλαμάτας στις 7 μ.μ. Στήριξη των καθηγητών από το ΠΑΜΕ και τα Σωματεία της δύναμης του, με προσυγκέντρωση στις 7 και συμμετοχή στην συγκέντρωση τη Α΄ ΕΛΜΕ.
Αυτό είναι σήμερα το κυρίαρχο θέμα στη «ΦΩΝΗ» της Δευτέρας, στην πρώτη σελίδα της οποίας ξεχωρίζουν και τα θέματα:
• ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ της Ε.Ε. τα μέτρα λιτότητας που σκοτώνουν την ανάπτυξη, χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης τη δημοσιονομική ασφυξία. Τι είπαν διακεκριμένοι επιστήμονες και στελέχη της Ε.Ε. για τις επιδόσεις της Περιφέρειας, την ενότητα της Πελοποννήσου και το Διεθνή διαγωνισμό για τα σκουπίδια.
• ΜΙΑ ΡΟΥΜΑΝΑ κρεμάστηκε σε αγροτική περιοχή στο Στασιό Κυπαρισσίας, ενώ ένας αγρότης καταπλακώθηκε από τρακτέρ στο αγρόκτημά του.
• ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ Καλαματιανός επιστήμονας, ο Γ. Μουργής, κατακτά τη Silicon Valley με πρωτοποριακή μέθοδο για τα σκουπίδια. Τα ελληνικά μυαλά θριαμβεύουν. Ένα αφιέρωμα στο «Πρώτο Θέμα».
• ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ της Χούντας η μη προκήρυξη εκλογών. Αυτό υποστηρίζει ο Λυκούργος Γαϊτανάρος στο 3ο και τελευταίο μέρος της συνέντευξής του στη «ΦΩΝΗ», όπου μιλάει για όλους και για όλα και κυρίως για τους αχάριστους και τους αγνώμονες που σαν χαμαιλέοντες άλλαξαν εν μία νυκτί κατά την πτώση της δικτατορίας.
• Ο Α.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ υπέρ της επέκτασης του ΠΟΠ Καλαμάτα στο ελαιόλαδο και υπέρ της αναμόρφωσης του φακέλου για το ΠΟΠ Ελιά Καλαμών.

• ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ: Η «ΦΩΝΗ» σας ταξιδεύει… Με 15 κουπόνια ένα μαγευτικό 4ήμερο ταξίδι. Διαβάστε λεπτομέρειες

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!