Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Ισχυρός σεισμός στην Ζάκυνθο

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 8:35 το απόγευμα της Δευτέρας, με επίκεντρο βόρεια της Ζακύνθου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις .....

κάνουν λόγο για δόνηση 4,4 - 4,7 βαθμών με επίκεντρο 28 χιλιόμετρα βόρεια της Ζακύνθου και μικρό εστιακό βάθος 5-10 χιλιομέτρων.

Ερωτηση Σαμπαζιώτη για το Επίδομα Θέρμανσης

Να δοθεί αυξημένο επίδομα θέρμανσης ζητά ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης μαζί με άλλους 15 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με ερώτηση που κατέθεσαν στον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα Ιωάννη.
Οι Βουλευτές κατέθεσαν στον αρμόδιο Υπουργό μια σειρά προτάσεων για το επίδομα θέρμανσης με στόχο την ενίσχυση των οικονομικά αδύνατων οικογενειών, αναφέροντας τα εξής:.....

Κύριε Υπουργέ
Η κυβέρνηση, τον περσινό χειμώνα και παρά τα πολύ μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα, ενέταξε ποσό 80 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2012 και ποσό άλλων 160 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2013, για το επίδομα θέρμανσης.

Η γραφειοκρατία και οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι στην υποβολή των αποδείξεων, οδήγησαν πολλούς στην απόφαση να μην υποβάλλουν χαρτιά για να πάρουν το επίδομα. Ένας επιπλέον λόγος ήταν το μικρό ποσό επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης με την μορφή επιδόματος.
Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμάνθηκε πέρυσι μεταξύ 1,28 έως 1,38 ευρώ το λίτρο.

Για να αντιμετωπίσουν οι συμπολίτες μας, κάθε οικογένεια και ιδιαίτερα οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι και άλλες ομάδες συμπολιτών μας που είναι φτωχοί, την υψηλή τιμή του πετρελαίου που «τσουρούφλιζε», την χαμηλή επιστροφή χρημάτων με το επίδομα, την γραφειοκρατία και τα κριτήρια επιλογής, αποφάσισαν να μην καταναλώσουν πετρέλαιο για θέρμανση, αλλά να προσφύγουν στην καύση ξύλου, πέλλετ, βιομάζας και κάθε άλλου υλικού για να ζεσταθούν, ή οι περισσότεροι μείωσαν κατακόρυφα τις ποσότητες πετρελαίου και τα καλοριφέρ έκαιγαν μόνο 2-3 ώρες το 24ωρο. Να σημειώσω ότι ο «Θεός της Ελλάδας μας», έδωσε πέρυσι ήπιο χειμώνα χωρίς χιόνια.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης πετρελαίου για θέρμανση, η μεγάλη απώλεια εσόδων για το κράτος, αλλά και η αισχροκέρδεια έμπορων ξύλου στις μεγάλες πόλεις, οι οποίοι έφερναν ξύλα από τις γειτονικές χώρες με πλαστά πολλές φορές παραστατικά και πουλούσαν σε εξωφρενικές τιμές (αγόραζαν 17 λεπτά το πέλλετ το κιλό και πουλούσαν από 23-30 λεπτά το κιλό και αγόραζαν 20 ευρώ τον τόνο το ξύλο και πουλούσαν 110- 160 ευρώ τον τόνο).
Μελέτη του ΙΟΒΕ που είδε την δημοσιότητα στις 6-9-2013, λέει ξεκάθαρα, ότι με το σημερινό καθεστώς πάρα πολλοί συμπολίτες μας, ιδιαίτερα οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι χαμηλόμισθοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι και άλλες ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας που είναι φτωχοί, θα «παγώσουν» από το κρύο, γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες τους, αλλά και το κράτος δεν θα έχει έσοδα.
Όμως υπάρχει ένα θέμα που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Σε περιοχές της Βορείου Ελλάδας καθώς και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας μας με μεσαίο και μεγάλο υψόμετρο, έχουν θερμοκρασίες πολύ χαμηλές και απαιτείται θέρμανση για 6 και 7 μήνες.
Τα νοικοκυριά αναγκάζονται να καταναλώνουν συνεχώς πετρέλαιο, ξύλα, pellets, κλπ.
Να σημειωθεί ότι οι τιμές των καυσόξυλων και του πέλλετ έχουν από πέρσι εκτιναχθεί στα ύψη.
Πρέπει ακόμη να λάβετε υπόψη σας, ότι ένα διαμέρισμα στην πόλη και δη στην Αθήνα, θα κάψει πολύ λιγότερο από ένα σπίτι στηνεπαρχια, στο χωριό (μονοκατοικία), την οποία το ψύχος την περιβάλλει πανταχόθεν.

Ένα σπίτι στο χωριό και σε υψόμετρο, χρειάζεται σίγουρα 25 τόνους ξύλα δηλαδή με μέση τιμή 120 ευρώ τον τόνο, θέλει τουλάχιστον 3000,00 ευρώ για θέρμανση.
Πετρέλαιο, απατούνται 3 τόνοι σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και 4-5 τουλάχιστον τόνοι σε περιοχές με μεσαίο και μεγάλο υψόμετρο.
Δηλαδή για 3000 λίτρα με μέση τιμή 1,35 ευρώ, απαιτούνται 4.050,00 ευρώ.
Για 4000 λίτρα απατούνται 5.400,00 ευρώ, ενώ για 5000 λίτρα απαιτούνται 6750 ευρώ.
Πάντοτε με συντηρητική καύση.

Αν λοιπόν ένας συμπολίτης μας έχει μισθό 1000 ευρώ στην Αθήνα θα δαπανήσει 1000-1500 ευρώ για πετρέλαιο, δηλαδή το 10%-12,5% του μισθού του, ενώ σε περιοχές με υψόμετρο ο συμπολίτης μας πρέπει να δαπανήσει το 33% έως το 56% του μισθού του.
Επειδή το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης είναι ο «εφιάλτης» όλων των νοικοκυριών, αλλά ακόμη περισσότερο των νοικοκυριών στην Βόρεια Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις περιοχές της χώρας μας με υψόμετρο.

Επειδή πρέπει να στηριχθούν οι φτωχοί συμπολίτες μας, ιδιαίτερα οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι χαμηλόμισθοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και άλλες ευπαθείς κοινωνικά ομάδες συμπολιτών μας .

Πρέπει
α) Να αυξηθεί το επίδομα θέρμανσης ώστε η τιμή του πετρελαίου να πέσει κάτω από το 1 ευρώ ώστε να αυξηθεί η κατανάλωση.
β) Να δοθεί επίδομα θέρμανσης για την πρώτη κατοικία αλλά να υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια
γ) Να επιδοτηθούν στην επαρχία εκτός του πετρελαίου η καύση ξύλων, πέλλετ και βιομάζας διότι το κράτος έχει έσοδα από αυτά.
δ) Να υπάρξουν κριτήρια υψομέτρου και περιόδου κατανάλωσης πετρελαίου, φυσικού αερίου, ξύλων, πέλλετ και βιομάζας για τους καταναλωτές ώστε οι κάτοικοι ορεινών και ημιορεινών περιοχών να επιδοτούνται με μεγαλύτερα ποσά ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα θέρμανσης.
ε) Τέλος για τους ανέργους και τους ανασφάλιστους υπερήλικες, να υπάρξει μεγαλύτερο επίδομα ώστε να μπορέσουν να ζεσταθούν.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργέ

1) Τι προτίθεσθε να πράξετε σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης, τα ξύλα το πέλλετ και την βιομάζα;
2) Ποιες κατηγορίες συμπολιτών μας θα στηριχθούν και με ποιόν τρόπο;
3) Ποια θα είναι τα κριτήρια επιλογής των συμπολιτών μας που θα υποστηριχθούν από την πολιτεία;
4) Θα ισχύσουν κριτήρια υψομέτρου, περιόδου κατανάλωσης και εισοδήματος;
5) Ποιο θα είναι το ύψος του επιδόματος;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Δημήτρης Σαμπαζιώτης
Βουλευτής Μεσσηνίας Ν.Δ.
Πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών

Μοροσάνου: «Δύσκολη πρόκριση. Για τη νίκη και με Μιλτιάδη»

Και στο δεύτερο αγώνα πήρε τη νίκη και συνάμα την πρόκριση στην επόμενη φάση η Εράνη Φιλιατρών που επικράτησε με 2-0 του Τσικλητήρα Πύλου.

Η Φιλιατρινή.....

ομάδα έπαιξε πολύ καλά αμυντικά και δεν έδωσε την ευκαιρία στην Πύλο να πετύχει κάποιο γκολ και να μπει στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Ο Σίλβιο Μοροσάνου πέτυχε το 0-1 λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να σφραγίσει το εισιτήριο για τους «16″ η ομάδα του.

Ο ίδιος μίλησε στο taklin.gr για το παιχνίδι με την Πύλο αλλά και για το επόμενο με τον Μιλτιάδη λέγοντας μας τα εξής: «Ήταν δύσκολο παιχνίδι, ξέραμε ότι θα προσπαθησουν να βάλουν ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και είμασταν προετοιμασμένοι. Δουλέψαμε καλά στην αμυντική τακτική και θέλαμε τις ευκαιρίες που θα έχουμε να βάλουμε γκολ.

Όσο αφορά το Μιλτιάδη, σίγουρα θα είναι δύσκολο παιχνίδι είναι δυνατή ομάδα το δείξανε και με τον απόλλωνα που κατάφεραν σε διπλούς αγώνες να τους αποκλείσουν. Εμείς θα παίξουμε μόνο για τη νίκη και πιστεύω ότι αν είμαστε σοβαροί και κάνουμε αυτα που μας λέει ο κόουτς θα είναι θετικά τα πράγματα για εμάς».

Taklin.gr

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ κ. ΣΑΜΑΡΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Γεωργόπουλος
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»

Τελείωσε η υποχρέωση του κ. Σαμαρά με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), σε ένα ταξίδι αστραπή (που ποτέ δε θα μάθουμε πόσο στοίχισε) με μια ομιλία, που αν ζούσαν ο Αίσωπος και οι αδελφοί Grimm, θα αποτελούσε τη βάση για να φτιάξουν ένα από τα καλύτερα παραμύθια τους με τίτλο «Ο ευτυχισμένος βασιλιάς μιας κατεστραμμένης χώρας», προσπάθησε να πείσει τον ελληνικό λαό ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα, ότι η Ελλάδα σώθηκε, ότι θα διορθώσει αδικίες που έγιναν. Λες και ο ελληνικός λαός δεν ζει και δεν αισθάνεται την «παραμυθένια» ζωή, που βλέπει ο κ. Σαμαράς.

Επειδή το κρίσιμο θέμα, έξω από τα παραμύθια είναι, .......

η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας και επειδή ο κ. Σαμαράς έχει «κλάψει» στο παρελθόν για τους ανέργους, «Προτεραιότητά μου είναι οι 1,5 εκ άνεργοι για τους οποίους δεν έκλαψε κανείς», είχε δηλώσει σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Θα σταχυολογήσω ένα μέρος των λεχθέντων στην ομιλία του που αναφέρεται σε αυτό:
«Δεκάδες μεγάλες ξένες επιχειρήσεις έχουν εκφράσει επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα μόνο τους τελευταίους μήνες. Οι εκπρόσωποι ή οι διοικήσεις μερικών απ' αυτές ζήτησαν να με δουν και τους δέχθηκα όλους. Μόνο τελευταία δέχθηκα Προέδρους κολοσσών όπως η Phillip Morris, η Nestle, η Procter&Gamble και η BIC. Αρκετές ανακοίνωσαν ήδη επενδύσεις.

Άλλες ξεκινούν πιλοτικά προγράμματα εργασιών και διαμετακομιστικών κόμβων».
Από ότι γνωρίζω, Nestle, Procter & Gamble και BIC, ανακοίνωσαν ότι θα βγάζουν στην Ελλάδα περισσότερους κωδικούς των προϊόντων τους, ενώ η Phillip Morris υποσχέθηκε ότι θα φτιάξει στην Ελλάδα τις Πανευρωπαϊκές αποθήκες καπνού, «για να βρουν δουλειά τα νέα παιδιά» όπως έλεγε «συγκινημένος» ο κ. Σαμαράς, προσπαθώντας να πνίξει τα γέλια του πιστεύοντας ότι μας δουλεύει. Α ξέχασα τις αποθήκες που θέλουν να φτιάξουν οι Κινέζοι για να λειτουργήσει η Ελλάδα ως διαμετακομιστικός κόμβος (για να βρουν δουλειά και άλλα νέα παιδιά κ. Σαμαρά;)

Μπορεί να μας πει τουλάχιστον, πόσες θέσεις εργασίας νέων παιδιών αντιστοιχούν στις παραπάνω επενδύσεις;
Δε μας λέει όμως και για τις άλλες εταιρίες που έρχονται και αυτές για να «επενδύσουν», τώρα που ο κ. Σαμαράς με τις πολιτικές του έχει κάνει την Ελλάδα «επενδυτικό» παράδεισο. «Σε διαπραγματεύσεις για την αγορά σε χαμηλή τιμή δανείων από τις ελληνικές τράπεζες βρίσκονται ξένες εταιρίες που ειδικεύονται στις πτωχεύσεις. Παζαρεύουν τα δάνεια στο 5 έως 50% της αξίας τους για να εισπράξουν στη συνέχεια το 100% πιέζοντας με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς». Στελέχη των Icon Capital, Calamos Asset Management, FG Hemisphere, Leon Black, Apollo Global Management, Baupost, Centerbridge, Marathon Asset Management, βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα (dealnews.gr).

Οι παραπάνω εταιρίες πόσες θέσεις εργασίας θα προσφέρουν στα νέα παιδιά κ. Σαμαρά;
Αυτή είναι η ανάπτυξη που επαγγέλλεται ο κ. Σαμαράς, όταν με τις ενέργειες της κυβέρνησής του, κλείνουν η μεταναστεύουν σε όμορα κράτη ελληνικές επιχειρήσεις. «Η γενική διαπίστωση είναι ότι ο ρυθμός των επιχειρήσεων που κλείνουν, σε πανελλήνια κλίμακα, ξεπερνά τις 4.000 μηνιαίως, ένας αριθμός δραματικός για την ελληνική επιχειρηματικότητα»(Γ. Κασιμάτης Πρ. Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων). Γι αυτές τις επιχειρήσεις τι κάνετε κ. Σαμαρά; Πόσες θέσεις εργασίας χάνουν τα νέα παιδιά κάθε μήνα;

Δυστυχώς η ανάπτυξη και η πάταξη της ανεργίας, είναι θέματα που δεν είναι στις προτεραιότητες του κ. Σαμαρά. Προτεραιότητα του είναι να στείλει παραγωγικά μυαλά στο εξωτερικό και να στείλει και άλλους στην ανέργία εφαρμόζοντας τον ξαφνικό θάνατο, βλέπε ΕΡΤ, επίσης, στα ΕΑΣ, στην ΛΑΡΚΟ, ΕΛΒΟ και τώρα διαβάζω και στον ΟΣΕ.

Και τέλος θα ήθελα να θυμίσω ή καλύτερα να ενημερώσω τον κ. Σαμαρά γιατί (ζώντας στον ιδεατό του κόσμο) ίσως δε γνωρίζει ότι υπάρχουν Έλληνες και κυρίως νέα παιδιά, τα οποία δουλεύουν, ερευνούν, παράγουν και επιτυγχάνουν ενδεικτικά αναφέρω:
Την ομάδα φοιτητών TUCER του Πολυτεχνείου Κρήτης, που αναπτύσσει και εξελίσσει οχήματα πόλης χαμηλής κατανάλωσης, εφέτος συμμετείχε για έκτη φορά στον διεθνή διαγωνισμό οικονομίας Shell Eco Marathon 2013, στο Ρόττερνταμ (15-19/5). Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 183 ομάδες εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από 24 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα που κατάφερε να καταταγεί στην 4η θέση!!!.
Τον μηχανικό Δημ. Κορρέ με το πρωτότυπο ελληνικό αυτοκίνητο του, κατασκευασμενο εξ ολοκλήρου από ελληνικά μυαλά και ελληνικά χέρια. Το εκπληκτικό του οχήματος είναι πως η ανάρτηση του απορροφά κάθε ανωμαλία του οδοστρώματος χωρίς να μεταφέρεται μέσα στη καμπίνα ηο παραμικρός κραδασμός.

Τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας (ΙΕΤΕΘ) στο Βόλο, οι οποίοι σε συνεργασία με ερευνητές ξένων Πανεπιστημίων, κατασκευάζουν ηλεκτροκίνητα ρομποτικά οχήματα που θα διευκολύνουν τους παραγωγούς στην καλλιέργεια των χωραφιών τους στο μέλλον. Η χρήση τέτοιων τεχνολογιών θα μπορούσε να ενισχύσει την εθνική αγροτική παραγωγή και να την μετατρέψει σε κύριο μοχλό για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση. (ΑΓΡΟTERRA Τευχ 13)
Αυτούς τους γνωρίζετε κ. Σαμαρά; Τους έχετε καλέσει στο μέγαρο Μαξίμου για να τους συγχαρείτε, να τους ενθαρρύνετε και να τους ενισχύσετε στις προσπάθειές τους; Η για να περάσει κάποιος το κατώφλι του μεγάρου Μαξίμου πρέπει να εκπροσωπεί αλλοδαπά συμφέροντα;

Τέτοιες ενέργειες που προέρχονται από Ελληνικά μυαλά κ. Σαμαρά μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση και κάνουν την Ελλάδα πάλι ανταγωνιστική (και όχι μεταξύ Ναμίμπια και Τρινιντάντ - Τομπάγκο) και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας
Χρειάζεται δουλειά κύριοι, χρειάζεται σχέδιο και πρόγραμμα οι λύσεις βρίσκονται εντός των συνόρων μας και όχι στην Κίνα και στο Αζερμπαϊτζάν.

Νέα πακέτα, νέες τιμές για τον OTE TV!

Δεν είναι κάτι νέο, αφού είχε προαναγγελθεί εδώ και αρκετούς μήνες και γραφτεί σε αυτόν εδώ τον ιστότοπο ήδη απο τον Ιούνιο του 2013.
Απο 1η Σεπτεμβρίου .......

2013 λοιπόν τέθηκαν σε ισχύ οι νέες τιμές και διατέθηκαν τα νέα πακέτα συνδρομών του OTE TV.

Νέα πακέτα περιεχομένου εισάγει από την 1η Σεπτεμβρίου 2013 ο ΟΤΕ TV, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία και δυνατότητες επιλογής στους συνδρομητές του, που απολαμβάνουν το πλουσιότερο περιεχόμενο στις οικονομικότερες τιμές της αγοράς.

Με το πρόγραμμα της υπηρεσίας να έχει ενισχυθεί σημαντικά σε όλες τις κατηγορίες, ο OTE TV προσφέρει τέσσερα πακέτα περιεχομένου, ειδικά σχεδιασμένα για διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, εμπλουτίζοντας τις επιλογές των συνδρομητών του:

Family Pack: Ταινίες, σειρές, παιδικά προγράμματα, μόδα, ψυχαγωγία, ενημέρωση και αθλητικά, μαζί με όλα τα κανάλια εθνικής εμβέλειας και επιλεγμένα περιφερειακά, με 14,90 ευρώ το μήνα.
Cinema Pack: Κινηματογραφικές πρεμιέρες, blockbusters, δημοφιλείς σειρές, ανεξάρτητες παραγωγές και κορυφαίες δημιουργίες του παγκόσμιου κινηματογράφου, με 17,90 ευρώ το μήνα. Το πακέτο περιλαμβάνει, εκτός από τα κινηματογραφικά, και όλα τα κανάλια του Family Pack.
Sports Pack: Πλούσιο πρόγραμμα με αποκλειστικό περιεχόμενο από τις κορυφαίες διοργανώσεις ποδοσφαίρου, μπάσκετ, μηχανοκίνητου αθλητισμού, τένις, βόλεϊ και άλλων αθλημάτων, καθώς και ποιοτικές αθλητικές εκπομπές από τη δημοσιογραφική ομάδα του OTE TV, με 19,90 ευρώ το μήνα. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης όλα τα κανάλια του Family Pack.
Full Pack: Το πλήρες πρόγραμμα του OTE TV, με περισσότερα από 70 ψηφιακά κανάλια, πλούσιο κινηματογραφικό και αθλητικό περιεχόμενο και πρόγραμμα για όλη την οικογένεια, μαζί με το πλουσιότερο μπουκέτο καναλιών εθνικής εμβέλειας και περιφερειακών, με 21,90 ευρώ το μήνα.

Τα νέα πακέτα, Sports Pack και Cinema Pack, θα είναι διαθέσιμα από 1/9/2013. Το Full Pack θα πωλείται με τη νέα τιμή από 19/6 ενώ για τους υφιστάμενους πελάτες η νέα τιμή θα ισχύσει από 1/9/2013.

Οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:


Πακέτο OTE TV[2]
Μέσω Δορυφόρου / Conn-x
Ειδική τιμή για πελάτες με οικιακή τηλεφωνική σύνδεση ΟΤΕ
Μέσω Δορυφόρου
Τιμή για πελάτες χωρίς οικιακή τηλεφωνική σύνδεση ΟΤΕ
Family Pack
14,90€/μήνα
18,63€/μήνα
Cinema Pack
17,90€/μήνα
22,38€/μήνα
Sports Pack
19,90€/μήνα
24,88€/μήνα
Full Pack
21,90€/μήνα
27,38€/μήνα
Adult Pack[3]
7,90€/μήνα
7,90€/μήνα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νέα πακέτα περιεχομένου του OTE TV, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο 13888, το otetv.gr, το ote.gr ή σε κάποιο κατάστημα ΟΤΕ, COSMOTE & ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Ο ΟΤΕ TV προσφέρει το πλουσιότερο μπουκέτο καναλιών στην ελληνική αγορά στις ανταγωνιστικότερες τιμές. Οι συνδρομητές του μπορούν να απολαύσουν περισσότερα από 70 ψηφιακά κανάλια και το μεγαλύτερο HD περιεχόμενο[4], με 17 κανάλια υψηλής ευκρίνειας, χωρίς επιπλέον χρέωση. Ακόμη, έχουν στη διάθεσή τους πάνω από 300 ζωντανές μεταδόσεις το μήνα από κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, περισσότερες από 1.000 ταινίες και κινηματογραφικές πρεμιέρες το χρόνο, αλλά και πλούσιο περιεχόμενο για όλη την οικογένεια. Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του OTE TV εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο συναρπαστικό περιεχόμενο και ποιοτικές υπηρεσίες αποκλειστικά για τους συνδρομητές του.

Digital info TV

«‘Έρως ανίκατε μάχαν!...»

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Οι αρχαίοι διατείνονταν ότι ‘όμοιος ομοίω αεί πελάζει...’ αλλά εμείς οι νέο-Έλληνες πιστεύουμε πως ‘τα ετερώνυμα έλκονται’ και ενώ ο αρχαίος τραγωδός πίστεψε ότι ο έρως είναι ‘ανίκητος μαχητής...’ εμείς οι σύγχρονοι λέμε, λίγο πιο πεζά, ‘μάτια που δεν βλέπονται, γρήγορα λησμονιούνται…’

Ποιόν ή ποιά, όμως, να επιλέξουμε ........

σα ταίρι, σαν σύντροφο, όσοι και όσες δεν διαθέτουμε ταίρι και πώς να ξαναβρούμε εκείνη την εντυπωσιακά συγκινητική απογείωση του έρωτα, εκείνη την ανεπανάληπτα γλυκιά ζεστασιά του να ξέρει κανείς ότι και αγαπά και τον αγαπούν όταν συμβαίνει να είμαστε κιόλας δεσμευμένοι είτε με γάμο είτε με ‘ρητή συμφωνία;’
Η επιλογή του προσώπου που θα καταλήξει να γίνει σύντροφος ή συντρόφισσά μας μοιάζει σε πολλές πτυχές της με τη διαδικασία της οικονομικής συνεργασίας ή συναλλαγής- χωρίς, βέβαια, να χαρακτηρίζεται από την ψυχρότητα ή και την πεζότητα μιας οικονομικής παραμέτρου. Έτσι, διαλέγουμε για σύντροφο το άτομο που μας προσφέρει περισσότερα από όσα μας κοστίζει. Η θεωρία αυτή ταυτίζει την διαδικασία της επιλογής με τρείς αξίες που ενσαρκώνει το άτομο που επιλέγουμε σαν σύντροφο ερωτικό ή και σαν σύζυγο.

Συγκεκριμένα,
πρώτον, διαλέγοντας ένα άτομο που είναι ‘ενδιαφέρον τύπος’ διαθέτει πλούσια φαντασία και έχει καλές κοινωνικοοικονομικές διασυνδέσεις που μας είναι χρήσιμες ενεργούμε με βάση την ‘ερεθιστική’ αξία.
δεύτερον, όταν το πρόσωπο είναι συνεργάσιμο και μας βοηθά, διαθέτει μπόλικο ενθουσιασμό και θυσιάζει για μάς ώρες και ενέργεια βοηθώντας μας να επιτύχουμε τους στόχους μας, τότε ενεργούμε με βάση τη ‘χρησιμότητά’ του.
τρίτον, το άτομο που μας συμπαραστέκεται, μας ενθαρρύνει στις δύσκολες στιγμές μας και μας επιβραβεύει αναγνωρίζοντας τις επιτυχίες μας το επιλέγουμε για δρά ‘ενισχυτικά’ στην οντότητα του ΕΓΩ μας.

Υπάρχει η άποψη στην ψυχοδυναμική θεωρία σύμφωνα με την οποία καθοριστικό στοιχείο της επιλογής μας αποτελεί και το βιωματικό (ατομικό και συλλογικό) υποσυνείδητο υλικό που ο καθένας μας διαθέτει. Ο Carl Jung (όπως και ο Σωκράτης και ο Πλάτωνας) πίστευε ότι σε κάθε άτομο προϋπάρχει ένα συγκεκριμένο ‘αρχέτυπο’ ή ένα ‘ιδεώδες’ αναφορικά με τη γυναίκα ή τον άνδρα που μας ταιριάζει. Όταν το άτομο συναντήσει, έστω τυχαία και αναπάντεχα, το πρόσωπο, εκείνον ή εκείνη, που ανταποκρίνεται στο δεδομένο ‘αρχέτυπό’ του η αναγνώριση είναι άμεση και το αποτέλεσμα είναι αρχικά η σύναψη φιλίας (όταν έχουμε άτομα του ίδιου φύλο
υ) ενώ σε περίπτωση που έχουμε άτομα αντίθετου φύλου τότε έχουμε εκείνο το ανεξήγητο ‘ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΗΜΑ’ του έρωτα...
Σύμφωνα με τα δεδομένα της σύγχρονης ψυχοδυναμικής θεωρίας που ανταποκρίνεται στο λαϊκό μας απόφθεγμα ( και τον σχετικό νόμο της Φυσικής ) υπάρχει η άποψη ότι "τα ετερώνυμα έλκονται."

Στη διαδικασία επιλογής συντρόφου ή συντρόφισσας ισχύει για τον καθένα και την καθεμιά μας ‘η Αρχή της συμπλήρωσης’ ή, με άλλα λόγια, το άτομο που διακρίνεται από την ανάγκη του να κυριαρχεί και να εξουσιάζει τους άλλους έλκεται από άτομα που διακρίνονται ως προσωπικότητες ενός ‘παθητικού — εξαρτημένου’ τύπου όπως και για την επιθυμία τους να παραδοθούν στην κυριαρχία κάποιου άλλου υποτασσόμενα στην εξουσία του ή της συντρόφου.
Είναι αλήθεια, βέβαια, ότι και μία σειρά ψυχοκοινωνικών, οικονομικών, φυσιογνωμικών αλλά και οικολογικών παραγόντων (όπως το θέμα γειτόνεψης της κατοικίας) υπεισέρχονται στη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής φίλων και εραστών ή μελλοντικών συντρόφων γάμου.

Οι ρομαντικές σχέσεις, και όχι βέβαια οι σχέσεις ενός εφήμερου έρωτα, απαιτούν πρόσθετα θεμελιακά στοιχεία τα οποία θα ταξινομήσω σε 4 μεγάλες κατηγορίες :

1) Την ‘σεξουαλική επιθυμία’ που αναφέρεται, φυσικά, στην έλξη ανάμεσα σε δύο πρόσωπα στην ανάγκη που το καθένα αισθάνεται για επαφή, για τρυφερότητα και ολοκλήρωση.

2) Την ‘αποκλειστικότητα’ που αφορά τη σημαδιακή ιδιομορφία της ρομαντικής σχέσης που, από τη φύση της, αποκλείει κάθε πιθανότητα συμμετοχής τρίτου προσώπου στη δυαδική σχέση.

3) Την ‘συναρπαστικότητα’ που διέπει τον έρωτα ή την αγάπη στο ρομαντικό δεσμό ανάμεσα σε δυο πρόσωπα απολήγει στην ενασχόληση του κάθε προσώπου με το άλλο άτομο ακόμα και όταν παρουσιάζονται περιπτώσεις για απόλυτα προσωπική δραστηριοποίηση του καθένα χωριστά. Οι ερωτευμένοι, τα πρόσωπα που δένονται θέλοντάς το με αγάπη, αφιερώνουν τη συντριπτική πλειοψηφία του ελεύθερου χρόνου τους όντας μαζί, ή όταν αυτό αποκλείεται από τα δεδομένα της καθημερινότητας, έχει το καθένα πρόσωπο στη σκέψη του το άλλο, το αγαπημένο του πρόσωπο.

4) Το καθολικό ‘δόσιμο’ που χαρακτηρίζει τις ρομαντικές σχέσεις έχει σκιαγραφηθεί από ποιητές και λογοτέχνες στο πέρασμα των αιώνων.

Μια συναρπαστική ερωτική ιστορία διαπραγματεύεται, πέρα από τις ιστορίες του τύπου Ρωμαίου και Ιουλιέτας, το διήγημα του Ο. Χένρυ με τίτλο ‘Το δώρο των Μάγων’ όπου σε μια ρομαντική, έντονα συναρπαστική ερωτική σχέση με άπειρες όμορφες διαστάσεις, ο άνδρας αποφασίζει να εναποθέσει σε ενεχυροδανειστήριο το πιο πολύτιμο και αγαπημένο, προσωπικό περιουσιακό του στοιχείο (το ρολόι τσέπης κειμήλιο από τον πατέρα του που δεν ζει πια) για να αγοράσει ως δώρο στην αγαπημένη του ένα επίχρυσο σετ χτένας -βούρτσας για τα μακριά, όμορφα, ξανθά μαλλιά της, την ίδια ακριβώς ώρα που εκείνη πουλάει σε κατάστημα κατασκευής περουκών τις όμορφες ξανθιές μπούκλες της για να αγοράσει με τα λεφτά που της δίνουν μιά επίχρυση καδένα για το ρολόι του άνδρα που αγαπά...
Όπως διατείνεται παλιό αγγλοσαξονικό ρητό «love makes the world go around...» ή στα δικά μας «ο έρωτας κάνει τον κόσμο να...γυρίζει...»

Κύπελλο Μεσσηνίας: Τα ζευγάρια στην φάση των "16"

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι πρώτοι αγώνες για την φάση των 16 του Κυπέλλου Μεσσηνίας.

Μετά τους αγώνες του Σαββατοκύριακου τα ζευγάρια είναι τα εξής:

Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ – ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (1oς Αγώνας) Τετάρτη 11/09/13 17:30

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ – Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ (1oς Αγώνας) Τετάρτη 11/09/13 17:30

ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ – ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ (1oς Αγώνας) Τετάρτη 11/09/13 17:30

Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ – Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ (1oς Αγώνας) Τετάρτη 11/09/13 17:30

ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ – Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ (1oς Αγώνας) Τετάρτη 11/09/13 17:30

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ – Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (1oς Αγώνας) Τετάρτη 11/09/13 17:30

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ – Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ (1oς Αγώνας) Τετάρτη 11/09/13 19:00

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ (1oς Αγώνας) Τετάρτη 11/09/13 17:30*

*Εκκρεμεί το ζευγάρι του Ολυμπιακού Καλαμάτας το οποίο θα βγεί σήμερα το απόγευμα από τον αγώνα ανάμεσα σε Αστέρα Αρφαρών και πανιώνιο καλαμάτας.

Στην Καλλιθέα για δύο χρόνια ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος

Στην Καλλιθέα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος, ο οποίος συμφώνησε για δύο χρόνια με τον αθηναϊκό σύλλογο.
Ο 36χρονος .....

Φιλιατρινός γκολκήπερ αποτελούσε διακαή πόθο για τη Μαύρη Θύελλα που εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναζήτηση ενός έμπειρου τερματοφύλακα, αλλά υπήρχαν πολλά εμπόδια σε διάφορα επίπεδα που δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να ξεπεραστούν στην παρούσα στιγμή.

Τουλάχιστον ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί για έναν ακόμη σε υψηλό επίπεδο και πιο συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, ενώ αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Καλλιθέας που τον κέρδισε τελικά έχει ως εξής:

«Από σήμερα και για τα επόμενα 2 χρόνια ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος θα φοράει και θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Καλλιθέας. Ο έμπειρος τερματοφύλακας που επί σειρά ετών αγωνίζεται στις δύο μεγάλες κατηγορίες της Ελλάδας, έχοντας περάσει από Καλαμάτα, Εθνικό Πειραιώς, ΑΕΚ, Άρη Θεσσαλονίκης, Ακράτητο, Καστοριά, Skoda Ξάνθη, είναι μία σημαντική προσθήκη για την Καλλιθέα και πιστεύεται ότι θα βοηθήσει την ομάδα μας να επιτύχει τους στόχους της και να πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα».

Θαρρος

Αντί για χλώριο έριξαν βενζίνη για να καθαρίσουν δεξαμενή ύδρευσης σε Τοπική Κοινότητα της Τριφυλίας;

Χωρίς νερό 3 μέρες το χωριό και οι κάτοικοι έχουν αγανακτήσει!

Βενζίνη, αντί για χλώριο, φέρονται ότι έριξαν μέσα σε δεξαμενή ύδρευσης, για να. «καθαρίσει», σε Τοπική Κοινότητα της Τριφυλίας!

Το, πραγματικά, απίστευτο αυτό περιστατικό, σύμφωνα με .........

κατοίκους του χωριού, φαίνεται πως είναι πέρα για πέρα αληθινό! Το χωριό έχει μείνει 3 μέρες χωρίς νερό και ευτυχώς, που δεν άνοιξαν την κάνουλα γιατι αν αυτό γινόταν ενδεχομένως να είχαν προκληθεί τεράστια προβλήματα στην υγεία και την υγιεινή κατοίκων και επισκεπτών, αφού οι βρύσες αντί για καθαρό νερό θα έτρεχαν. βενζίνη! Ακριβώς, πώς έχει, το συμβάν, δεν κατέστη δυνατόν να το διασταυρώσουμε σήμερα το απόγευμα, που κάτοικοι του χωριού επικοινώνησαν με το «Θ».

Ωστόσο, όπως μάθαμε, ο καθαρισμός της δεξαμενής με. βενζίνη, αντί για χλώριο, συνέβη, χωρίς η ΔΕΥΑΚΥ, με τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς της παράγοντες να έχει λάβει κάποια γνώση του θέματος και δίχως να συνδράμει για τον καθαρισμό ο οποίος έγινε, όπως φέρεται να έγινε από κατοίκους, αυτοβούλως από τοπικό δημοτικό σύμβουλο! Αυτονόητο είναι πως αυτό το θέμα έχει πολλές προεκτάσεις που άπτονται της λειτουργίας του δήμου Τριφυλίας και των υπηρεσιών του καθώς και των αρμοδιοτήτων που έχουν και ασκούν, εκ του Νόμου, οι δημοτικοί σύμβουλοι και αύριο Δευτέρα θα ζητήσουμε επισήμως ενημέρωση από το δήμαρχο και όλους τους εμπλεκόμενους.

«Μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει, όπου θέλει και όταν θέλει; Μπορεί ο καθένας χωρίς τη γνώμη ειδικών και την παρουσία ειδικών να κάνει ό,τι θέλει ιδίως για θέματα που έχουν να κάνουν με τη δημόσια υγεία και την υγιεινή κατοίκων και περιοχών;», αναρωτιούνται οι κάτοικοι της συγκεκριμένης Τοπικής Κοινότητας.

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 09 Σεπτεμβρίου έως και 15 Σεπτεμβρίου 2013 εφημερεύει το φαρμακείο:

Άλκη Ξύγκα

Tηλ: 2761 0 33 560
Κιν. 697 - 76 92 544


Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Σεπτεμβρίου 2013