Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου για την προκήρυξη εκλογών







Διάγγελμα Καραμανλή 2/9/2009



Διαβάστε το πλήρες κείμενο του Διαγγέλματος Καραμανλή.......


«Ελληνίδες, Έλληνες,

Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Είναι λοιπόν η ώρα να συνειδητοποιήσουμε όλοι την πραγματικότητα και να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις. Και αυτό αφορά τόσο την ηγεσία του τόπου, όσο και ολόκληρη την κοινωνία.

Ήδη οι συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης είναι ορατές. Και η αλήθεια είναι πως έχουμε δύο πολύ δύσκολα και κρίσιμα χρόνια μπροστά μας.

Αν αρνηθούμε την αλήθεια αυτή, αν πιστέψουμε πως έχουμε στη διάθεση μας ευχάριστες και ανώδυνες λύσεις, τότε το κόστος για τον τόπο, για όλους τους πολίτες, θα γίνει δυσβάσταχτο.

Οι αυταπάτες μπορεί να ανακουφίζουν προσωρινά. Δεν λύνουν όμως τα προβλήματα. Τα επιδεινώνουν.

Μπροστά στην δύσκολη αυτή πραγματικότητα, γίνεται φανερό πως υπάρχει μόνο ένας δρόμος που προσφέρει ελπίδα και προοπτική: Να πάρουμε, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς παλινωδίες, όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Με σχέδιο και βούληση. Να χτίσουμε τα γερά θεμέλια που θα μας βγάλουν από την κρίση πιο δυνατούς. Όχι πρόσκαιρα. Αλλά μακροχρόνια.

Η ελπίδα και η προοπτική βρίσκονται στα χέρια μας. Όμως δεν χαρίζονται. Διεκδικούνται και κερδίζονται. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Εξωπραγματικές και συνεπώς ανεφάρμοστες υποσχέσεις δεν βοηθούν. Τα αναγκαία μέτρα δεν είναι ευχάριστα. Όμως μόνο αυτά μπορούν να διασφαλίσουν την πρόοδο του τόπου προς όφελος όλων των πολιτών.

Οι πιο δυσάρεστες συνέπειες της διεθνούς κρίσης έχουν φτάσει, με κάποια καθυστέρηση, στην χώρα μας. Είναι σαφές πως το 2010 θα είναι ένας χρόνος πολύ δύσκολος, αλλά και καθοριστικός για την πορεία της οικονομίας τα επόμενα χρόνια. Αν δεν δράσουμε άμεσα, οι κίνδυνοι θα είναι μεγάλοι.

Βεβαίως, οι επιπτώσεις της κρίσης θα μπορούσαν να είναι ακόμα πιο επώδυνες, αν η οικονομία τα τελευταία χρόνια δεν είχε κάνει ουσιαστικά βήματα προόδου. Βήματα, που λειτούργησαν ως ασπίδα στις χειρότερες συνέπειες της κρίσης. Γι? αυτό η ύφεση δεν υπήρξε τόσο βαθιά όσο σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Γι' αυτό η ανεργία, παρ' όλο που έχει αυξηθεί, δεν πήρε εκρηκτικές διαστάσεις όπως συνέβη σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Επίσης, τα άμεσα μέτρα που πήραμε με το ξέσπασμα της διεθνούς κρίσης είχαν θετικά αποτελέσματα. Η εγγύηση των καταθέσεων απέτρεψε τον πανικό. Η ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας συνέτεινε στη μείωση των προβλημάτων που προκάλεσε η χρηματοπιστωτική κρίση. Ειδικότερα μέτρα σε συγκεκριμένους κρίσιμους κλάδους, όπως στον τουρισμό, και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βοήθησαν τόσο στην οικονομία, όσο και στην απασχόληση.

Παρ' όλα αυτά, η οικονομία μας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει παθογένειες δεκαετιών. Κάνοντας αυτοκριτική, δέχομαι ότι σε κάποιους τομείς θα έπρεπε, ως Κυβέρνηση, να κάνουμε βαθύτερες τομές, έστω και με κόστος εντονότερων αντιδράσεων αντιπολίτευσης και συνδικάτων. Είναι άλλωστε γνωστό πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση, που κυβέρνησε για δεκαετίες, δεν κάνει καμμιά αυτοκριτική. Και αυτό, παρά το ότι κληροδότησε στο τόπο βαρύτατα φορτία, όπως ένα σαθρό δημόσιο τομέα, ένα τεράστιο έλλειμμα και ένα εκρηκτικό δημόσιο χρέος. Και όλα αυτά σε εποχές στις οποίες το διεθνές οικονομικό περιβάλλον ήταν ιδιαίτερο ευνοϊκό.

Όμως το ζητούμενο σήμερα δεν είναι η απόδοση ευθυνών, που αφορούν τα χρόνια πριν την διεθνή κρίση. Αυτό άλλωστε δεν ενδιαφέρει τους πολίτες. Ένα ενδιαφέρει και είναι τώρα το ζητούμενο: πώς θα υπερβούμε τα προβλήματα τα δύο δύσκολα χρόνια που έρχονται, χτίζοντας τις βάσεις για μακροχρόνια οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Τρεις είναι οι μεγάλες προκλήσεις για την οικονομία:

Πρώτον, τα επόμενα δύο χρόνια να επιβληθεί ο αυστηρότερος δυνατός έλεγχος στις δημόσιες δαπάνες και να επιτευχθεί η μεγαλύτερη αποδοτικότητα τους. Στο νοικοκύρεμα του κράτους πρέπει να είμαστε άτεγκτοι. Δεν χωρούν εδώ μισά βήματα και συμβιβασμοί.

Δεύτερον, ήρθε η ώρα να υπάρξει -και κυριολεκτώ- πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής. Όσες ομάδες και αν ενοχληθούν. Η εκτεταμένη φοροδιαφυγή αποτελεί εστία κοινωνικής αδικίας. Αδυνατίζει το κράτος πρόνοιας. Υπονομεύει την οικονομική σταθερότητα. Και στο ζήτημα αυτό όλες οι κυβερνήσεις έχουμε ευθύνες. Με τον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής, πρέπει ως κοινωνία, να γυρίσουμε σελίδα. Οποιαδήποτε ανοχή στο φαινόμενο αυτό είναι πλέον αδιανόητη.

Τρίτον, τα θεμέλια μιας οικονομίας χτίζονται μόνο με ένα τρόπο: Με διαρθρωτικές αλλαγές που δημιουργούν νέες δομές και λειτουργούν ευεργετικά σε μακροχρόνια βάση, διασφαλίζοντας την οικονομική ανάπτυξη. Αυτές οι τολμηρές διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να προχωρήσουν. Γιατί τις χρειάζεται ο τόπος, όχι γιατί τις ζητάει η Ε.Ε. Βεβαίως οι αλλαγές αυτές θα θίξουν προνόμια. Θα προκαλέσουν αντιδράσεις συμφερόντων. Δεν μπορεί όμως να γίνει ούτε ένα βήμα πίσω. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια οικονομία νοικοκυρεμένη, ανταγωνιστική, δυναμική.

Αυτές είναι οι τρεις προτεραιότητες στις οποίες είναι ανάγκη να δώσουμε έμφαση για να κινηθεί η οικονομία της χώρας και να αντιμετωπίσει την πρόκληση της κρίσης. Και τις προτεραιότητες αυτές θα παρουσιάσω αναλυτικά στη ΔΕΘ.

Στόχος μου ήταν όλα αυτά να προχωρήσουν και τα αναγκαία μέτρα να εφαρμοστούν αταλάντευτα μέχρι το τέλος της θητείας αυτής της κυβέρνησης, τον Σεπτέμβριο του 2011. Όμως ένας τέτοιος στόχος είχε μια καθοριστική προϋπόθεση: Να υπάρχει το κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον.

Αυτό το περιβάλλον, όπως δυστυχώς διαπιστώνουμε όλοι, δεν υπάρχει πλέον. Και αυτό διότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει επανειλημμένα δηλώσει πως θα προκαλέσει εκλογές μέσα σε λίγους μήνες, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Με την απόφαση αυτή:

Πρώτον, υιοθετεί μια απαράδεκτη στάση: «Δεν ψηφίζω τον Κάρολο Παπούλια ως Πρόεδρο, εκβιάζω εκλογές και μετά θα τον ψηφίσω». Πρόκειται για συμπεριφορά με πρωτοφανή μικροπολιτική σκοπιμότητα.

Δεύτερον, με τον εκβιασμό αυτό οδηγεί την χώρα σε αναπόφευκτες εκλογές στις αρχές του 2010 και σε μακρά προεκλογική περίοδο. Είναι συμπεριφορά ακραίας ανευθυνότητας. Απέναντι στους θεσμούς, την οικονομία, τον τόπο.

Η χώρα δεν αντέχει, ειδικά στη σημερινή συγκυρία, μια προεκλογική περίοδο μέχρι τον Φεβρουάριο. Και μάλιστα με μια Αξιωματική Αντιπολίτευση που δυστυχώς πολιτεύεται με ανευθυνότητα και λαϊκισμό. Είναι πασίδηλο πως, από την ώρα που η χώρα οδηγείται, με ευθύνη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σε εκλογές σε λίγους μήνες, τα πάντα θα παρασυρθούν στην δίνη ενός έντονα προεκλογικού κλίματος. Και αυτό είναι ό,τι χειρότερο για την οικονομία. Είναι αναπόφευκτο να εγείρονται υπερβολικές διεκδικήσεις και να προκληθούν κοινωνικές εντάσεις. Οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές δεν θα είναι εύκολο να προχωρήσουν. Τα αναγκαία μέτρα, η αναγκαία οικονομική στρατηγική, απαιτούν σταθερότητα και ήπιο πολιτικό κλίμα.

Επειδή όμως η λήψη των αναγκαίων μέτρων για την οικονομία δεν μπορεί να περιμένει, το συμφέρον του τόπου επιβάλλει μια και μόνη διέξοδο: ξεκαθάρισμα του πολιτικού τοπίου, έτσι ώστε μια κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή, να δράσει άμεσα και αποφασιστικά.

Η απόφασή μου αυτή είναι πράξη ευθύνης. Μου είναι αδιανόητο να αφήσω τον τόπο να σύρεται επί έξι μήνες στη δίνη μιας καταστροφικής για την οικονομία προεκλογικής ατμόσφαιρας, μόνο και μόνο για να χρεωθεί ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τις πολιτικές συνέπειες της καταψήφισης του Κάρολου Παπούλια.

Στους πολίτες εναπόκειται πλέον να αποφασίσουν ποιος διαθέτει το σχέδιο και την βούληση, για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές προκλήσεις.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Κατά την προεκλογική περίοδο δεν θα μοιράσουμε υποσχέσεις. Δεν θα εξωραίσουμε δυσκολίες. Δεν θα προσπαθήσουμε να φανούμε ευχάριστοι, παραπλανώντας τους πολίτες. Θα αναλύσουμε την οικονομική μας πολιτική, το πώς θα βγάλουμε την χώρα από τις οικονομικές δυσκολίες. Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες, διαφανείς, και θα εξειδικευτούν με τρόπο σαφή.

Οι πολίτες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στο δύσκολο δρόμο που αποτελεί τη μόνη διέξοδο για τη χώρα, και τον εύκολο δρόμο της άλλης πλευράς. Ο δύσκολος δρόμος είναι πρόταση ευθύνης, που ανταποκρίνεται σε πιεστικές συγκυρίες. Ο εύκολος δρόμος είναι επιλογή ανευθυνότητας, που αγνοεί την πραγματικότητα και οδηγεί μόνο σε αδιέξοδο. Ο δύσκολος δρόμος που επιβάλλεται να ακολουθήσουμε οδηγεί, σταδιακά, στην ανάκαμψη και μια οικονομία με γερά θεμέλια και περισσότερες ευκαιρίες για όλους. Ο εύκολος δρόμος, αρχικά ευχάριστος, θα βαθύνει την κρίση. Τελικά ο δρόμος αυτός θα φέρει πολύ σκληρότερα μέτρα από εκείνα που τώρα προτείνουμε, με πολύ μεγάλο κοινωνικό κόστος.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν έχει κανένα σχέδιο για έξοδο από την κρίση. Γενικολογίες, υποσχέσεις σε όλους και ευχάριστα μέτρα δεν έχουν καμμία σχέση με μια σοβαρή οικονομική πρόταση, ενώ αποτελεί πρόδηλη αντίφαση όταν η Αξιωματική Αντιπολίτευση καταστροφολογεί για την κατάσταση της οικονομίας, χωρίς να προτείνει ούτε ένα δυσάρεστο μέτρο.

Πάνω σε όλα αυτά οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν. Εμείς επενδύουμε στην ωριμότητά τους. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση παραπλανά, καλλιεργώντας ψευδαισθήσεις. Στους πολίτες εναπόκειται ποια οικονομική πολιτική και ποιες αντιλήψεις θα επιλέξουν. Οι πολίτες θα διαλέξουν τον Πρωθυπουργό που θα διαχειριστεί τις μεγάλες οικονομικές προκλήσεις, καθορίζοντας την πορεία της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

Έχω εμπιστοσύνη στην ωριμότητα των πολιτών. Είναι πλέον ώρα ευθύνης για όλους μας. Για τις πολιτικές ηγεσίες. Και βεβαίως για τους πολίτες.

Οι πολίτες μας ψήφισαν με την εντολή να υπηρετούμε την πατρίδα, παίρνοντας τις σωστές αποφάσεις, όσο δύσκολες κι αν μοιάζουν. Με αίσθημα ευθύνης, αυτή την αρχή υπηρετεί η απόφασή μου. Με πίστη στις ιδέες μας και ευθύνη για τον τόπο, θα δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί και οι Έλληνες θα μας εμπιστευθούν να βγάλουμε τη χώρα από τη δύσκολη οικονομική κρίση.

Ζητώ λοιπόν νωπή λαϊκή εντολή. Ώστε, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα παρουσιάσω, να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης, δημιουργώντας ταυτόχρονα γερές βάσεις για την Οικονομία, που θα διασφαλίσουν μακροχρόνια πρόοδο για τον τόπο μας.

Έχω ήδη ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο θα επισκεφθώ αύριο, για να του ζητήσω, κατά το Σύνταγμα, τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών».

ΠΟΣΑ ΚΙΛΑ ΜΑΛΑΚΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ?????

Έχουμε γράψει εδώ στο Φιλιατρά news πόσες φορές για πλαστά e-mail που στέλνουν για να ψαρέψουν στοιχεία κατόχων λογαριασμών τραπέζης.
Η απορία μου είναι η εξής:

ΠΟΣΑ ΚΙΛΑ ΜΑΛΑΚΑΣ μπορεί να είναι ο τύπος αυτός που με τον ίδιο τρόπο έχει αποστείλει e-mails για δήθεν ενεργοποίηση λογαριασμού για τουλάχιστον 3 τράπεζες???

Καμαρώστε τον αρχι-μαλάκα του διαδικτύου. Όλοι το ξέρουν ότι είναι ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ!!!




Εκλογές στις 4 Οκτωβρίου.

U P D A T E 20:45

Νωπή λαϊκή εντολή ζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής πριν από ένα λεπτό σε τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε στον Ελληνικό λαό καταμεσίς των δελτίων ειδήσεων των 8.

Ο Κώστας Καραμανλής επικαλούμενος τις ανάγκες της οικονομίας και τη δεδηλωμένη πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να οδηγήσει ούτως ή άλλως τη χώρα σε εκλογές με αφορμή την Προεδρική εκλογή.

Δεν ανέφερε την ημερομηνία αλλά αυτή θα είναι στις 4 Οκτωβρίου όπως .......

μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα.
"Εχω ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα τον επισκευθώ αύριο για να του ζητήσω την διάλυση της βουλής και προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία" ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού.

UPDATE 20:45: Ρεπορτάζ απο το in.gr

Ο πρωθυπουργός δεν ανέφερε την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, όμως όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι στις 4 Οκτωβρίου. Ο κ. Καραμανλής έχει ήδη ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις αποφάσεις του και πρόκειται να επισκεφθεί την Πέμπτη στις 12:00 μ.μ. τον κ. Κάρολο Παπούλια για να του ζητήσει διάλυση της Βουλής.

Στο διάγγελμά του ο Κ.Καραμανλής αναφέρθηκε εκτενώς στην οικονομική κρίση, τις προκλήσεις που υπάρχουν για την Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα και τις αλλαγές που είναι απαραίτητες. Περιέγραψε μάλιστα το 2010 ως χρόνο «πολύ δύσκολο και καθοριστικό για το μέλλον», προσθέτοντας ότι «εάν δεν δράσουμε άμεσα οι κίνδυνοι θα είναι μεγάλοι».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τρεις προτεραιότητες: νοικοκύρεμα του κράτους, πόλεμος κατά τις φοροδιαφυγής, διαρθρωτικές αλλαγές. Στόχος μου, είπε ο πρωθυπουργός, ήταν να προωθήσω αυτές τις αλλαγές ως το τέλος της θητείας της κυβέρνησης, αλλά, όπως πρόσθεσε, η εκπεφρασμένη πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές το Μάρτιο του 2010, με αφορμή την επανεκλογή του Κ.Παπούλια, θα οδηγούσε σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με καταστρεπτικά αποτελέσματα.

Ο κ. Καραμανλής μίλησε για «απαράδεκτη στάση», «πρωτοφανή μικροπολιτική σκοπιμότητα» και πολιτικό «εκβιασμό» σε ό,τι αφορά την πρόθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει εκλογές με αφορμή την Προεδρική εκλογή. Πρόσθεσε δε ότι θα ήταν «συμπεριφορά ανευθυνότητας» να αφήσει την αξιωματική αντιπολίτευση να πάρει το 2010 τις πολιτικές συνέπειες αυτής της επιλογής. «Το συμφέρον του τόπου επιβάλει ξεκαθάρισμα του πολιτικού τοπίου. Είναι πράξη ευθύνης» πρόσθεσε ο Κ.Καραμανλής και ζήτησε «νωπή λαϊκή εντολή».

Σχεδιασμός νέου εντύπου λογαριασμού από τη ΔΕΗ

Στο σχεδιασμό ενός νέου εντύπου λογαριασμού, που θα παρέχει περισσότερη πληροφόρηση στους πελάτες της χωρίς καμία απολύτως αλλαγή στις χρεώσεις ηλεκτρικού ρεύματος, προχώρησε η ΔΕΗ ΑΕ.
Έτσι, με το νέο έντυπο λογαριασμού οι πελάτες θα μπορούν πλέον να διακρίνουν όλες τις χρεώσεις που αφορούν: την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουν, τη χρήση του Εθνικού Ηλεκτρικού Συστήματος και τις επιβαρύνσεις για δημοτικά τέλη και ΕΡΤ, χρεώσεις τις οποίες υποχρεωτικά, βάσει της νομοθεσίας, συνεισπράττει...

η ΔΕΗ.
Με το νέο έντυπο λογαριασμού η ΔΕΗ προσαρμόζεται στις σχετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προβλέπουν ότι όλες οι ηλεκτρικές εταιρίες, που λειτουργούν στην απελευθερωμένη αγορά ενέργειας, οφείλουν να παρέχουν στους πελάτες, μέσω των λογαριασμών ρεύματος, λεπτομερή ανάλυση των χρεώσεων της αξίας του ρεύματος που καταναλώνουν.

Υπογραμμίζεται ότι οι πελάτες θα συνεχίσουν να χρεώνονται ακριβώς, όπως και πριν, για το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουν, καθώς η πρόσθετη ανάλυση αφορά σε πληρέστερη πληροφόρησή τους και μόνο. Επίσης, η αλλαγή του εντύπου δεν επιφέρει καμία απολύτως μεταβολή στους τιμοκαταλόγους της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το νέο έντυπο λογαριασμού είναι πλέον δίφυλλο. Στο πρώτο φύλλο περιλαμβάνονται οι υπολογισμοί και οι χρεώσεις για το ρεύμα που καταναλώθηκε, όπως ακριβώς υπήρχαν και στο προηγούμενο έντυπο λογαριασμού, όμως, πιο αναλυτικά. Στο δεύτερο φύλλο εμφανίζονται με πλήρη διάκριση οι χρεώσεις υπέρ τρίτων (Δήμου και ΕΡΤ), τις οποίες η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να συνεισπράττει με τους λογαριασμούς ρεύματος.

Η μοναδική ουσιαστική διαφοροποίηση στο νέο έντυπο - σε σχέση με το παλαιό έντυπο λογαριασμού - αφορά στην πρόσθετη ανάλυση των χρεώσεων για το Εθνικό Ηλεκτρικό Σύστημα, δηλαδή των χρεώσεων εκείνων που εφαρμόζονται σε όλους τους πελάτες κατά ενιαίο τρόπο, ανεξαρτήτως του προμηθευτή που έχουν επιλέξει. Οι χρεώσεις αυτές εμφανίζονται σε ιδιαίτερο χώρο του πρώτου φύλλου του εντύπου, ενώ πλήρεις επεξηγήσεις για καθεμία από τις χρεώσεις υπάρχουν στην πίσω όψη του εντύπου.

Με την πρόσθετη αυτή πληροφόρηση ο κάθε πελάτης θα έχει τα εξής οφέλη: Θα γνωρίζει αναλυτικά πως επιμερίζονται οι δαπάνες του ηλεκτρικού ρεύματος που πληρώνει, καθώς για πρώτη φορά θα πληροφορηθεί ότι, εκτός από τις δαπάνες για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος, υπάρχουν και άλλες που αφορούν: τη λειτουργία, συντήρηση και ανάπτυξη των δικτύων Μεταφοράς και Διανομής, την ασφάλεια της ηλεκτροδότησης της χώρας, πρόσθετες δαπάνες για υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας κλπ.

Axiaplus

Ψεκασμούς για το δάκο συνιστά ο Δήμος Φιλιατρών

Ψεκασμούς καλύψεως για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς συστήνει στους παραγωγούς της περιοχής των Φιλιατρών, το αρμόδιο τμήμα του δήμου, καθώς όπως επισημαίνεται παρατηρούνται αυξημένοι πληθυσμοί.

Πιο συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος του δήμου σημειώνει:
«Από δειγματοληψίες που έγιναν σε ελαιοπερίβολα της περιοχής διαπιστώθηκαν προσβολές από το δάκο. Παρατηρούνται αυξημένες δακοσυλλήψεις στις .........

παγίδες της περιοχής.
Μεγαλύτερος πληθυσμός παρατηρείται στις περιοχές Αγρίλη, Λεμπέσταινα, Καλογερικά, Μυρίτοβα, Γαλάτοβα, Γιόλακα.

Με βάση τα στοιχεία αυτά κρίνεται σκόπιμο όπως προβείτε άμεσα σε ψεκασμούς καλύψεως.
Στις υπόλοιπες περιοχές θα πρέπει να επισκεφθείτε τα ελαιοπερίβολά σας και εάν διαπιστώνετε γόνιμη προσβολή (ζωντανά σκουλήκια) σε ποσοστό πάνω από 2%, να προβαίνετε αμέσως στους αναγκαίους ψεκασμούς.

Συνιστώμενα φάρμακα είναι τα εγκεκριμένα για την καλλιέργεια της ελιάς, σύμφωνα με τις οδηγίες των γεωπόνων».
Να σημειώσουμε ότι στην περιοχή των Φιλιατρών δεν εφαρμόζεται το πρόγραμμα δολωματικού ψεκασμού από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, έτσι οι παραγωγοί θα πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί στην παρακολούθηση των καλλιεργειών τους.

Πηγή: Ελευθερία

Χωρίς ρεύμα έμειναν 4 ώρες τα Φιλιατρά

Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος είχαμε στα Φιλιατρά και την ευρύτερη περιοχή βόρεια από αυτά, το απόγευμα της Δευτέρας, από σοβαρή βλάβη που προκλήθηκε στο κεντρικό δίκτυο μεταφοράς ρεύματος που ξεκινά από τον υποσταθμό του Καλού Νερού και καταλήγει στο Μάραθο.

Η βλάβη σημειώθηκε στις 6 το απόγευμα σε σημείο σύνδεσης δύο κεντρικών αγωγών και χρειάστηκαν 4 ώρες περίπου για να ηλεκτροδοτηθεί και πάλι η περιοχή, ενώ χθες το πρωί υπήρχε νέα τρίωρη διακοπή προκειμένου να γίνει οριστική αποκατάσταση του προβλήματος.
Η βλάβη, όπως μας ενημέρωσε ο προϊστάμενος του πρακτορείου της ΔΕΗ στα Φιλιατρά Παναγιώτης Ανδριανόπουλος, προκλήθηκε στην περιοχή της Φαρακλάδας στον στύλο που γίνεται η σύνδεση δύο κεντρικών ..........

δικτύων ηλεκτροδότησης, του ενός που από το Καλό Νερό φτάνει μέχρι τον Μάραθο και ηλεκτροδοτεί κυρίως τα Φιλιατρά και τις γύρω από αυτά περιοχές και του άλλου δικτύου που ξεκινά από το Καλό Νερό και φτάνει μέχρι το σημείο εκείνο ηλεκτροδοτώντας την περιοχή της Κυπαρισσίας.

Στον στύλο αυτό, όπως και στον επόμενο, έσπασαν οι τραβέρσες (τα οριζόντια ξύλα που στηρίζουν τα καλώδια πάνω στην κορυφή του στύλου) με αποτέλεσμα να πέσει ο αγωγός πάνω στον άλλο και να κοπεί. Αμέσως, από τον αυτόματο μηχανισμό που υπάρχει, το δίκτυο τέθηκε εκτός λειτουργίας και συνεργεία της ΔΕΗ αναζήτησαν το σημείο του προβλήματος.
Σε μισή ώρα περίπου είχε εντοπιστεί και είχαν φτάσει τα πρώτα συνεργεία για την αποκατάσταση. Για να γίνει αυτή όμως χρειάστηκε να διακοπεί το ρεύμα ώστε να απομονωθεί το τμήμα και να δουλέψουν τα συνεργεία με ασφάλεια. Επί τόπου, τόνισε ο κ. Ανδριανόπουλος, βρέθηκε όλη η δύναμη των τεχνικών που διαθέτει το πρακτορείο με τρία οχήματα και ένα γερανό και κάτω από δύσκολες συνθήκες - καθώς είχε ξεκινήσει να πέφτει το σκοτάδι - κάνοντας ό,τι ήταν δυνατό αποκατέστησαν προσωρινά το πρόβλημα και έτσι στις 10.10 το βράδυ δόθηκε και πάλι το ρεύμα σε όλες τις περιοχές.

Χθες το πρωί με ενίσχυση τεχνικών και από την Καλαμάτα έγινε νέα διακοπή από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι, προκειμένου να γίνει η οριστική αποκατάσταση.
Ο προϊστάμενος επισήμανε επίσης ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα να δοθεί στην περιοχή ρεύμα γι’ αυτό και έμεινε εκτός δικτύου, ενώ τόνισε ότι ερευνάται τι προκάλεσε αυτή την ζημιά που δεν είναι συνηθισμένη.

Οσον αφορά τις περιοχές που έμειναν χωρίς ρεύμα αυτές είναι τα χωριά νότια της Κυπαρισσίας, Αρμενιοί, Σπηλιά, Φαρακλάδα, Τερψιθέα, Περδικονέρι, Πλάτη, Αγρίλης, Χαλαζόνι, Εξοχικό, η πόλη των Φιλιατρών και οι Χριστιάνοι.

Πηγή: Ελευθερία

Συνταγογράφηση κτηνιατριακών φαρμάκων σε παραγωγικά ζώα. Απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Καθορισμό του θεσμικού πλαισίου για τον τρόπο έκδοσης της Κτηνιατρικής Συνταγής και την συνταγογράφηση των κτηνιατρικών φαρμάκων σε παραγωγικά ζώα υπέγραψε ο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κωνσταντίνος Κιλτίδης.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων αναφέρει ότι έτσι θωρακίζεται η ασφάλεια και υγιεινή των προϊόντων της ελληνικής κτηνοτροφίας, καθώς τίθεται φραγμός στην ανεξέλεγκτη χρήση κτηνιατρικών φαρμάκων στα παραγωγικά ζώα, ικανοποιείται η πάγια ανάγκη ελέγχου και ιχνηλασιμότητάς τους με ότι αυτό συνεπάγεται και για την αναβάθμιση των προϊόντων ζωικής προέλευσης.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος ........

για την καθιέρωση της κτηνιατρικής συνταγής που εναρμονίζεται με το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο.
Με αυτόν τον τρόπο στο εξής θα είναι δυνατός ο έλεγχος της ορθής χρήσης των φαρμακευτικών κτηνιατρικών φαρμάκων στα παραγωγικά ζώα ώστε να διασφαλίζεται αποτελεσματικότερα η προστασία των καταναλωτών από κατάλοιπα αυτών.

Μεταξύ των άλλων στην απόφαση του υπουργείου προβλέπεται ότι εκτός από τους ιδιώτες κτηνιάτρους, δυνατότητα συνταγογράφησης κτηνιατρικών φαρμάκων για παραγωγικά ζώα θα μπορούν να έχουν και οι δημόσιοι αγροτικοί κτηνίατροι σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας καθώς και όπου αλλού οι ιδιώτες κτηνίατροι δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες περίθαλψης του ζωικού κεφαλαίου.

Στο σφυρί περιουσίες ακόμα και για χρέη 400 ευρώ!

τα δικαστήρια τα χρεωμένα νοικοκυριά αναστενάζουν... Περισσότερες από 50.000 αιτήσεις για κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας κατατέθηκαν στα ελληνικά δικαστήρια το πρώτο εξάμηνο του χρόνου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δανειοληπτών - Καταναλωτών Ελλάδας κ. Βαγγέλη Κρητικό. Και όπως λέει, στις περισσότερες περιπτώσεις -τράπεζες, εφορίες, ΙΚΑ, κ.ά.- ζητούν να βγάλουν στο σφυρί περιουσίες για χρέη που ξεκινούν ακόμα και από τα 400 ευρώ.
Είναι δε τέτοια η κοσμοσυρροή...

στα δικαστήρια, που στο Πρωτοδικείο της Αθήνας (Σχολή Ευελπίδων) στο κτίριο 11 όπου εκδικάζονται αυτές οι υποθέσεις υπάρχει ανακοίνωση που λέει ότι ανά ημέρα και ανά τράπεζα θα εκδικάζονται μόνο 6 διαταγές πληρωμής.

Σύμφωνα με τον κ. Κρητικό, στο εξάμηνο είχαν κατατεθεί μόνο στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας 25.000 αιτήσεις για έκδοση διαταγών πληρωμής (είναι το πρώτο βήμα που οδηγεί στην κατάσχεση και τον πλειστηριασμό) και άλλες 8.500 αιτήσεις στο Πρωτοδικείο της Αθήνας (αφορούν υποθέσεις άνω των 12.000 ευρώ). Και υπολογίζεται ότι στο σύνολο της χώρας οι αιτήσεις για κατασχέσεις έχουν ξεπεράσει τις 50.000.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στο «Εθνος» ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Προστασίας Πολιτών, Καταναλωτών και δανειοληπτών κ. Ευάγγελος Κρητικός: περισσότερα από 50.000 στεγαστικά δάνεια -συνολικού ποσού άνω των 3 δισ. ευρώ- έχουν κτυπήσει «κόκκινο», καθώς οι δανειολήπτες αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις τους.

Ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στις υπόλοιπες κατηγορίες δανείων, δηλαδή επιχειρηματικά, καταναλωτικά και κάρτες, καθώς δάνεια ποσού που προσεγγίζει τα 10 δισ. ευρώ δεν έχουν πληρωθεί για διάστημα 3 μηνών και άνω. Δηλαδή τα «κόκκινα» δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών έχουν ξεπεράσει τα 13 δισ. ευρώ και αναμένεται να ακολουθήσουν ανοδική πορεία, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης.

Εξάλλου και οι τραπεζίτες περιμένουν φέτος τα καθυστερούμενα δάνεια να φτάσουν στο 10%, από 5% πέρυσι. Που σημαίνει ότι διπλάσιες θα είναι και οι αιτήσεις για κατασχέσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Κρητικό, από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου παρατηρείται μεγάλη αύξηση στις αιτήσεις για διαταγές πληρωμής από διάφορους φορείς, δηλαδή εφορίες, δημόσιο, τράπεζες, αλλά και ιδιώτες.

Την ίδια ώρα, οι κτηματομεσίτες επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι αρκετοί ιδιοκτήτες αναγκάζονται να πουλήσουν το ακίνητό τους σε τιμή χαμηλότερη της εμπορικής αξίας για να μη βγει στο σφυρί. Αλλά και τα τραπεζικά στελέχη σημειώνουν πως τα δάνεια «έτρεχαν» με υψηλούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, και τώρα με την κρίση τα οικονομικά των νοικοκυριών «ζορίζονται» οπότε περιμένουμε αύξηση και στα ποσοστά καθυστερήσεων.

Η συγκράτηση των καθυστερούμενων δανείων σε χαμηλά επίπεδα είναι σήμερα το μεγάλο ζητούμενο για τις τράπεζες και ένας από τους λόγους που έχουν περιορίσει δραστικά τις νέες εκταμιεύσεις, κυρίως καταναλωτικών δανείων. Ωστόσο, αν και οι τράπεζες ήταν υποχρεωμένες μέχρι το τέλος Μαρτίου να ενημερώσουν την Τράπεζα της Ελλάδος για τα ακίνητα που έβγαλαν σε πλειστηριασμό το 2008, τα στοιχεία δεν έχουν δοθεί ακόμα.

Οι καταναλωτικές οργανώσεις εκτιμούν ότι πέρυσι οι αιτήσεις για διαταγές πληρωμής έφτασαν τις 60.000 για ακίνητα και τις 85.000 για ΙΧ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, το 2007 οι τράπεζες έβγαλαν σε πλειστηριασμό 2.634 ακίνητα.

Οπως δε προκύπτει από στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το μέσο ποσό οφειλής για να κατασχεθεί ένα ακίνητο ανέρχεται στις 110.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις και τις 35.000 με 40.000 ευρώ για τους ιδιώτες.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ




Φόρος καρτοκινητών: 12% το τέλος στις κάρτες ανανέωσης χρόνου από 15 Σεπτεμβρίου.

Από τις 15 Σεπτεμβρίου εκτός από το ΦΠΑ όλες οι κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας των καρτοκινητών θα περιέχουν το φόρο του 12%.
Η τιμή δε θα αλλάξει απλά θα αντιστοιχεί σε λιγότερο χρόνο ομιλίας και SMS.
Βέβαια Στα πλαίσια

του ανταγωνισμου των καρτοκινητων οι ειδικοί εκτιμούν πως την αυξηση θα την απορροφήσουν οι ίδιες οι εταιρίες με τη μορφή προσφορών σε SMS και χρόνο ομιλίας.
Τις κάρτες που θα αγοράσουν από τώρα και μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου οι καταναλωτές, μπορούν να τις ενεργοποιήσουν και μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου χωρίς να επιβαρυνθούν. Αντίθετα, όσοι αγοράσουν κάρτες μετά τις 15 Σεπτεμβρίου, θα πληρώνουν κανονικά τον νέο φόρο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα Αρτεμισίου

Αύριο Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου τα ξημερώματα, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην σήραγγα Αρτεμισίου. Η διακοπή της κυκλοφορίας των πάσης φύσεως οχημάτων θα γίνει στο ρεύμα προς Κόρινθο από 02:30 έως 03:30 π.μ.. Ενώ στο ρεύμα προς Τρίπολη θα γίνει από 03:30 ως και τις 04:30 π.μ.. Οι διακοπές κυκλοφορίας πραγματοποιούνται προκειμένου να ολοκληρωθούν εργασίες συντήρησης και καθαρισμού στην σήραγγα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων της Δ' Εθνικής

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) ανακοίνωσε το πρόγραμμα των κληρώσεων στα πρωταθλήματα της Δ' Εθνικής (Όλοι οι όμιλοι).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι ημερομηνίες των κληρώσεων της Δ' Εθνικής για την αγωνιστική χρονιά 2009 - 2010 έχουν ως εξής:


-Τετάρτη 2/9/2009 και ώρα 18:30 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ρεθύμνου για τον 10ο όμιλο (θα συμμετάσχουν ομάδες από τις ΕΠΣ Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου).

-Πέμπτη 3/9/2009 και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο ΒΕΡΜΙΟΝ στον Αγιο Νικόλαο Νάουσας για τους ομίλους 1,2,3 και 4 (θα συμμετάσχουν ομάδες από τις ΕΠΣ Εβρου, Θράκης, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας, Σερρών, Μακεδονίας, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Πέλλας, Ημαθίας, Φλώρινας, Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Πιερίας, Τρικάλων, Λάρισας, Καρδίτσας, Θεσσαλίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας).

-Παρασκευή 4/9/2009 και ώρα 14:00 στο Athens Golf Club στη Γλυφάδα για τους ομίλους 5,6,7,8 και 9 (θα συμμετάσχουν ομάδες από τις ΕΠΣ Αθηνών, Αργολίδας, Βοιωτίας, ΕΠΣΔΑ, ΕΠΣΑΝΑ, Πειραιώς, Αρκαδίας, Κορινθίας, Εύβοιας, Λακωνίας, Κέρκυρας, Λέσβου, Θεσπρωτίας, Κυκλάδων, Πρέβεζας-Λευκάδας, Αρτας, Χίου, Αιτ/νιας, Δωδεκανήσου, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου, Σάμου, Κεφαλληνίας/Ιθάκης, Ηπείρου).

Εγκρίθηκαν όλα τα επιχειρησιακά σχέδια μερικής απασχόλησης 632 δήμων και κοινοτήτων

Εγκρίνονται όλα τα επιχειρησιακά σχέδια μερικής απασχόλησης των 632 δήμων και κοινοτήτων που υποβλήθηκαν στην τριμελή επιτροπή των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Απασχόλησης, υπό την προεδρία του υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου.

Επίσης, η ίδια επιτροπή αποφάσισε την επιδότηση 7.413 θέσεων στους 623 δήμους και κοινότητες, των οποίων τα επιχειρησιακά σχέδια εγκρίθηκαν με το ποσό των 8.000 ευρώ ανά έτος. Οι νέες συμβάσεις με τους συμβασιούχους μερικής απασχόλησης μπορούν να καταρτισθούν από την 1η Νοεμβρίου 2009 και μεταγενέστερα.

Η ανώτατη διάρκεια των συμβάσεων που ........

ενέκρινε η επιτροπή μπορεί να είναι δεκαοκτώ μήνες, με καταληκτική ημερομηνία την 30ή Απριλίου 2011. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή του 2005, όταν ξεκίνησε το Πρόγραμμα Μερικής Απασχόλησης και έγιναν οι πρώτες προσλήψεις, έως και σήμερα έχουν απασχοληθεί 19.500 εργαζόμενοι σε δώδεκα κατηγορίες κοινωνικών δράσεων.

Η πολυπληθέστερη δράση είναι αυτή της κατ' οίκον κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας - Βοήθεια στο Σπίτι (20%) και ακολουθούν οι δράσεις αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (16%), αντιμετώπισης περιβαλλοντικών προβλημάτων (16%), κοινωνικής ενσωμάτωσης μεταναστών (4%), ασφάλειας στη μετακίνηση των μαθητών και η φύλαξη των σχολείων (12%), η ενημέρωση των δημοτών (7%) κ.ά.

Σημαντικό εργαλείο για το πρόγραμμα Μερική Απασχόληση είναι η διαδικτυακή πύλη www.meriki.gr , για την ενημέρωση των πολιτών.

Παράλληλα, λειτουργεί ήδη πιλοτικά και υπηρεσία αυτόματης φωνητικής ενημέρωσης, στον αριθμό 210-3744222.

Σεισμός 4,4 R στην Αθήνα

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11.17 το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή των Βιλίων.

Το επίκεντρο του σεισμού, που έγινε αισθητός στην Αθήνα, εντοπίζεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων δυτικά της Αθήνας, βορειοανατολικά του Αλεποχωρίου.

Ο επίκουρος καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ κ. Μ. Σκορδίλης σημείωσε ότι ο σεισμός ήταν επιφανειακός με βάθος 10 χιλιομέτρων και ότι απαιτείται περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων για να διευκρινιστεί η φύση του.

Δυτικότερα της περιοχής που σημειώθηκε ο σεισμός βρίσκεται το ρήγμα Αλκυονίδων.

Ο καθηγητής γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ε. Λέκκας δήλωσε επίσης ότι .........

η δόνηση "θέλει προσοχή" καθώς γειτνιάζει με περιοχές (Πάρνηθα, Αλκυονίδα) όπου υπάρχουν μεγάλα ρήγματα ικανά να προκαλέσουν σεισμικά γεγονότα.

Αύριο ανακοινώνει η ΣΚΟΣ την τιμή της σταφίδας

Αύριο σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΣΚΟΣ καθορίζονται οι τιμές της σταφίδας ενώ αρχίζει η παραλαβή του προϊόντος

Στο μεταξύ, την παραλαβή σταφίδας ξεκινά και η ΕΑΣ Μεσσηνίας, η οποία αποφάσισε να πουλήσει όλες τις ποσότητες στη ΣΚΟΣ. Η ΕΑΣ Μεσσηνίας θα παραλαμβάνει και αμακινάριστη σταφίδα, ενώ η παραλαβή θα γίνεται με πρόγραμμα, το οποίο θα καθοριστεί από κάθε υποκατάστημα χωριστά.

Σημειώνεται ότι σε ευρεία σύσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή του προεδρείου της ΕΑΣ Μεσσηνίας, της Επιτροπής Σταφίδας της οργάνωσης, των μελών της Διαχειριστικής και των διευθυντών...

υποκαταστημάτων και μετά την παρουσίαση των απολογιστικών στοιχείων συμφωνήθηκε να μην δοθεί εκκαθάριση για την σταφίδα περυσινής εσοδείας καθώς δεν προέκυψε διαφορά με βάση τα κοστολογικά στοιχεία.
ΠΑΣΕΓΕΣ





Δόθηκε παράταση για τροποποίηση επιχειρησιακών προγραμμάτων οπωροκηπευτικών

Επειδή ορισμένα κράτη μέλη της Ε.Ε. αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσχέρειες στον καθορισμό της εθνικής στρατηγικής τους στον τομέα των οπωροκηπευτικών, μεταξύ άλλων διότι στο έργο αυτό χρειάστηκε να συμμετάσχουν ενδιαφερόμενοι περιφερειακοί φορείς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραταθεί ο χρόνος λήψης των αποφάσεων για το 2009.

Επιπλέον, η Επιτροπή αναφέρει πως ο σύνθετος χαρακτήρας των διατάξεων για την τροποποίηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων προκάλεσε επίσης σε ορισμένα κράτη μέλη καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων όσον αφορά τις αιτήσεις τροποποίησης επιχειρησιακών προγραμμάτων.

Καταλήγοντας, σημειώνει πως για να δοθεί στα κράτη μέλη περισσότερος χρόνος όσον αφορά τις εν λόγω αποφάσεις, πρέπει να επιτραπεί στα κράτη μέλη, κατ' εξαίρεση και για μία μεταβατική περίοδο, να μεταθέσουν την ημερομηνία λήψης των αποφάσεων σχετικά με τα επιχειρησιακά προγράμματα που υλοποιούνται το 2009, στις 15 Οκτωβρίου 2009 το αργότερο, στις...

περιπτώσεις που τα εν λόγω επιχειρησιακά προγράμματα έχουν εντός της προθεσμίας που προβλέπει το άρθρο 66 παράγραφος 1 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1580/2007.

Τα παραπάνω, με την μορφή κανονισμού, δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, L 230/3, της 2ας Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 797/2009 της Επιτροπής, της 1ης Σεπτεμβρίου 2009

«για παρέκκλιση από τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1580/2007 για τη θέσπιση κανόνων εφαρμογής των κανονισμών του Συμβουλίου (ΕΚ) αριθ. 2200/96, (ΕΚ) αριθ. 2201/96 και (ΕΚ) αριθ. 1182/2007 στον τομέα των οπωροκηπευτικών»



Για το πλήρες κείμενο του κανονισμού, σε pdf μορφή, πιέστε εδώ:
ΠΑΣΕΓΕΣ




Εντείνονται οι φήμες για πρόωρες εκλογές

Πυκνώνουν οι φήμες ότι ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα απευθύνει σήμερα διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό ακόμη και εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο. Πληροφορίες θέλουν τον Πρωθυπουργό να εξαγγέλλει εκλογές για τις 11 ή τις 18 Οκτωβρίου.

Τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα αποκαλύψει τις προθέσεις του και την απόφασή του για τη προκήρυξη ή μη πρόωρων εκλογών ακόμα και πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Πειραιώς της ΝΔ Aναστάσιος Νεράντζης, σε δηλώσεις του στον Alpha 989.

Στην ερώτηση μάλιστα αν το πολυαναμενόμενο ........

διάγγελμα του πρωθυπουργού θα γίνει πριν τη ΔΕΘ ο κ. Νεράντζης απάντησε: «Εκτιμώ πως ναι, δεν έχω πληροφόρηση, η δική μου πολιτική αίσθηση με ωθεί σε αυτό το συμπέρασμα».

Σε πλήρη προεκλογική ετοιμότητα και «διάταξη μάχης» βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ όπως τονίσθηκε χθες στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, καθώς κυριαρχεί η εκτίμηση ότι οι εκλογές είναι προ των πυλών.

Σημειώνεται τέλος, ότι νωρίς το πρωί ανακοινώθηκε η αναβολή προγραμματισμένων για σήμερα συναντήσεων των υπουργών Μεταφορών και Πολιτισμού, γεγονός που καταδεικνύει ότι απομένουν λίγες ώρες για το πολυαναμενόμενο διάγγελμα του πρωθυπουργού με το οποίο ο κ. Καραμανλής θα γνωστοποιήσει τις αποφάσεις του.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Το έγκλημα του Σιδηρόδρομου στη Μεσσηνία

Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους φορείς

Γράφει ο Κων/νος Κανελλόπουλος

Το τρένο της Μεσσηνίας που έχει την σιδηροδρομική αδιαφορία από το σύνολο των Mεσσήνιων. Αυτοί όμως που έχουν και την ευθύνη ασχολούνται με τις δημόσιες και προσωπικού επιπέδου αναδείξεις για τους ψήφους δυστυχώς. Η αδιαφορία έχει κάνει ένα φρενάρισμα μέχρι ένα διάβημα η ένα απλό σημείωμα και παχιά λόγια.
Υπάρχει μεγαλύτερο έγκλημα από αυτό που έχει γίνει και που γίνεται στο νομό Μεσσηνίας?
Όλοι έχουν ανεχτεί την καταστροφή αυτή. Πρώτoi και καλύτεροι οι άρχοντες του νομού που γίνανε αιρετοί για να εκπροσωπούν τον λαό και να νοιάζονται για αυτόν.
Έχουν βουτήξει την ψήφο του Μεσσηνιακού λαού και από την πολύ ασχολία που έχουν με την προσωπική τους διαφήμιση σε έργα βιτρίνας τα άλλα τα σοβαρά που απαιτούν κινητοποίηση του νομού τα αφήνουν πίσω για να μην στενοχωρήσουν τα πολιτικά αφεντικά τους.
Τα μικροσυμφέροντα έχουν καταστρέψει το νομό Μεσσηνίας , προσπεράστε τους ..........

αφήστε τους πίσω.

Οι επιστημονικοί φορείς και οι άνθρωποι των γραμμάτων επιτέλους ας δείξουν τα δόντια τους
Ο Νομάρχης οι δήμαρχοι οι διάφοροι φορείς και οι διάφοροι σύλλογοι το έχουν ρήξει στις πολιτικές φιλοδοξίες αδιαφορώντας για τα σοβαρά προβλήματα της Μεσσηνίας.
Σε πιο άλλο νομό θα άφηναν να τους σαμποτάρουν και να υποβαθμίσουν και στο τέλος να καταργήσουν ένα από τα καλύτερα μέσα μεταφοράς που έπρεπε να το έχουν αναγάγει σε πρώτο θέμα χρηματοδότησης που θα αναδεικνυόταν με τον τουρισμό σε πρώτο νομό.
Σκεφτείτε ένα τρένο γρήγορο για Καλαμάτα από Αθήνα και από Πάτρα να βλέπατε τη ανάπτυξη θα είχαμε. Και εάν κάναμε και ένα καλό σχεδιασμό με τον εσωτερικό σχεδιασμό των γραμμών προς άμεση πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους θα κάναμε άλμα στον τουρισμό .

Μερικοί θα πουν ότι χρειάζονται πολλά λεφτά, ναι σίγουρα χρειάζονται πολλά λεφτά ας το σκεφτούνε όλοι αυτοί που επί χρόνια αδιαφορούσαν και σαμποτάριζαν το τρένο.
Τώρα όλοι αυτοί που εζήταγαν και ζητούν την ψήφο του μεσσηνιακού λαού ας κάνουν κάτι να αξίζει, εδώ και τώρα απαίτηση με το έτσι θέλουμε από τους κηφήνες της κεντρικής εξουσίας χρηματοδότηση όλης της γραμμής από Αθήνα Καλαμάτα σε ταχεία διαδρομή .
Εδώ και τώρα υπογραφές και εντολές να αρχίσουν έργα προς αυτό το σκοπό.
Η διεκδίκηση να έχει παν μεσσηνιακή εκστρατεία όλων μέσα και έξω από τη βουλή με προειδοποιητικά κλεισίματα των δυο αξόνων Αθήνα Καλαμάτα και Καλό Νερό, Καλαμάτα.
Σε άμεσες κινητοποιήσεις σε καθημερινή βάση όλων των φορέων με αποκορύφωμα εδώ και τώρα χρηματοδότηση του έργου διαφορετικά κλίνει σε μόνιμη βάση ο δρόμος Καλαμάτα Αθήνα και από Καλαμάτα Πάτρα.

Οι κύριοι άρχοντες φέρουν την μεγαλύτερη ευθύνη και πρέπει να ξεκινήσουν σήμερα ανένδοτο ανεξάρτητα από πολιτικό χρώμα και διάφορα τερτίπια και υπεκφυγές.
Κύριοι άρχοντες χθεσινή και σημερινοί είσαστε υπεύθυνοι για το ότι ο νομός είναι από τους τελευταίους από την στιγμή που έχει τις προδιαγραφές να είναι από τους πρώτους.
Άντε να δούμε πόσο υπεύθυνοι ήσαστε και πόσο εκτιμάτε και αγαπάτε τους ανθρώπους που σας τίμησαν με την ψήφο τους.
Εάν ξεκινήσετε έναν αγώνα μέχρι τελικής νίκης θα βρείτε πολλούς να σας βοηθήσουν, κάντε την αρχή και μετά και εγώ θα ζητήσω να βοηθήσουν όλοι οι μπλοκερ και τα μέσα που διαθέτουν σε όλων τον ελληνισμό.
Άντε να σας δούμε επιτέλους σε δράση για τον νομό μας.

Δεν φιλοδοξώ τίποτα μα τίποτα εκτός από το πριν να πεθάνω να μπω στο τρένο να πάω γρήγορα και ευχάριστα στην Αθήνα η στην Πάτρα.

Πηγή: Καφενείο

Μαθητικά Laptop. Τι αγοράζεις με 450 ευρώ.

ΜΑΧΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ των ηλεκτρονικών υπολογιστών αναμένεται κυρίως ανάμεσα στις μεγάλες αλυσίδες, για την εξασφάλιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης μερίδας από την «πίτα» των 126.000 λάπτοπ που θα διατεθούν στους ισάριθμους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου έναντι κουπονιού 450 ευρώ για τον καθένα.

Όπως έγινε γνωστό χθες, ο υπολογιστής που θα αγοραστεί από τον μαθητή πρέπει να έχει συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές, να περιέχει ειδικό λογισμικό που θα βοηθήσει στη διδασκαλία των μαθημάτων και στην ασφαλή πλοήγηση στο Ίντερνετ και, το πιο βασικό, να κοστίζει ακριβώς 450 ευρώ συνολικά και όχι περισσότερα ώστε οι γονείς να πληρώσουν τη διαφορά.

Οι προδιαγραφές ήταν ήδη γνωστές και έτσι οι εταιρείες δηλώνουν έτοιμες να ανταποκριθούν στη ζήτηση, με συγκεκριμένα μοντέλα 9 κατασκευαστών, που προσαρμόσθηκαν στις απαιτήσεις του υπουργείου Παιδείας και στην τιμή των 450 ευρώ.
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση εκπροσώπου μεγάλης αλυσίδας ηλεκτρονικών ειδών .......

στα «ΝΕΑ», σύμφωνα με την οποία η εταιρεία μπορεί να παραδίδει 2.500 λάπτοπ ημερησίως.

Με δεδομένο ότι στην ελληνική αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών εκτιμάται ότι πωλούνται λιγότεροι από 100.000

φορητοί υπολογιστές κατ΄ έτος, το κίνητρο της πώλησης 126.000 φορητών σε λίγους μήνες είναι πολύ μεγάλο και ο πόλεμος των εταιρειών έχει αρχίσει, χωρίς να είναι απίθανο να εκδηλωθούν και μειώσεις τιμών.

Οι εταιρείες

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν τα «ΝΕΑ», αυτή τη στιγμή λάπτοπ με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές και τιμή έχουν 9 κατασκευαστές: Τoshiba, Dell, Μultirama, Αsus, Τurbo-Χ, LG, Αcer, Compaq και ΗΡ. Πρόκειται κυρίως για «μικρά» λάπτοπ και νέτμπουκ με οθόνη άνω των 10 ιντσών.

Όπως εξηγούσαν χθες στελέχη του υπουργείου, οι γονείς που θα λάβουν το κουπόνι σε λίγες μέρες από τους διευθυντές των σχολείων των παιδιών τους, θα πρέπει να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών επιθυμούν και να αγοράσουν έναν συγκεκριμένο υπολογιστή μεταξύ των μοντέλων που υπάρχουν.

Δεν θα έχουν το δικαίωμα να πάρουν όποιο λάπτοπ θέλουν και εάν κοστίζει πάνω από τα 450 ευρώ να πληρώσουν τη διαφορά, επειδή το υπουργείο Παιδείας δεν θέλει να εξελιχθεί η υπόθεση των λάπτοπ σε... ηλεκτρονική πασαρέλα, με άλλους μαθητές να επιδεικνύουν μέσα στην τάξη πανάκριβα μηχανήματα και άλλους να έχουν φθηνά.

Έτσι οι υπολογιστές που θα απευθύνονται στους μαθητές θα έχουν προεγκατεστημένα προγράμματα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τη διδασκαλία αρχικά 4 μαθημάτων: Γεωγραφία, Μαθηματικά, Ιστορία και Βιολογία-Φυσικές Επιστήμες. Στα σχολεία οι καθηγητές θα αποφασίζουν ποιο τμήμα της ύλης αυτών των μαθημάτων θα διδάσκεται ηλεκτρονικά, ενώ στην αρχή θα διδάσκεται ποσοστό 30% της ύλης με τη βοήθεια των υπολογιστών και για δύο από τα 4 αυτά μαθήματα. Στη συνέχεια θα αναπτυχθεί κι άλλο λογισμικό και η χρήση θα επεκταθεί.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ
Διευκρινίσεις για την παροχή ηλεκτρονικών υπολογιστών στους μαθητές της Α' Γυμνασίου


Δημοσκόπηση στη Zougla.gr. Κατάρρευση της ΝΔ σε όλα τα επίπεδα

ImageHost.org


Με το ενδεχόμενο να υπάρξει άμεση προσφυγή στις κάλπες και μάλιστα στις αρχές Οκτωβρίου, η ανοικτή διαδικτυακή ψηφοφορία από τη zougla.gr, η οποία διεξήχθη από την Πέμπτη, 28 Αυγούστου, έως και τα μεσάνυκτα της Δευτέρας, 31 Αυγούστου, προσλαμβάνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αποτύπωση των τάσεων που επικρατούν στην κοινωνία.
Ψήφισαν 7.964 χρήστες του διαδικτύου, επιλέγοντας τον καταλληλότερο για το .......

αξίωμα του πρωθυπουργού, εκφράζοντας τη γνώμη τους σχετικά με ποιο κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές (παράσταση νίκης) και τέλος αποτυπώνοντας την πρόθεση ψήφου τους.

Το πρώτο συμπέρασμα, στο οποίο κατέληξε η επιστημονική ομάδα που επεξεργάστηκε τα data της ψηφοφορίας, είναι πως σε αυτήν την ανοικτή ψηφοφορία συμμετείχε ένας μεγάλος όγκος ψηφοφόρων που αυτήν την περίοδο μετακινείται από τη Νέα Δημοκρατία, κυρίως προς το ΠΑΣΟΚ (ψηφοφόροι του πολιτικού κέντρου) και προς το ΛΑΟΣ (συντηρητικοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας).

Αυτή η διαφυγή από τη «δεξαμενή» ψηφοφόρων της ΝΔ αποτυπώθηκε στο αστάθμιστο δείγμα της ανοικτής ψηφοφορίας.

Στην ανοικτή αυτή διαδικτυακή ψηφοφορία, συμμετείχαν κατά 16% γυναίκες χρήστες – ψηφοφόροι και κατά 84% άνδρες.





Το 12,6% είναι ηλικίας 18 έως 24 ετών. Το 63,7% είναι ηλικίας 25 – 44 ετών. Το 21,7% των ψηφοφόρων που συμμετείχαν στην ανοικτή ψηφοφορία είναι ηλικίας 45 – 64 και το 1,8% είναι πάνω από 65 ετών.





Το 83% των χρηστών που ψήφισαν, ζει σε αστικές περιοχές, ενώ το 17% σε αγροτικές. Το 53,4% ζει στην περιφέρεια, το 9,8% στη Θεσσαλονίκη και το 37,3% στην Αθήνα.





Τέλος, το 53% έχει ανώτατη μόρφωση, το 18% ανώτερη, το 27% διαθέτει μέση μόρφωση (απόφοιτοι Λυκείου) και το 2% κατώτερη μόρφωση (απόφοιτοι Δημοτικού).





Καταλληλότητα για πρωθυπουργός

Στο ερώτημα για το ποιος κατά τη γνώμη των χρηστών – ψηφοφόρων είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, πρώτος και με διαφορά επιλέγεται ο Γιώργος Παπανδρέου, ανατρέποντας δραματικά τη μέχρι σήμερα υφιστάμενη εικόνα που παρουσίαζαν έως και τον Ιούνιο οι πάσης φύσεως μετρήσεις των τάσεων της κοινής γνώμης. Το ενδιαφέρον εστιάζεται επίσης στο ότι το 22% των ψηφισάντων επιλέγει άλλο πρόσωπο, πολιτικό ή μη, εκτός από τους αρχηγούς των κομμάτων.





Παράσταση νίκης

Το 73% των χρηστών – ψηφοφόρων είναι πεπεισμένο πως στις επερχόμενες εκλογές θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ. Μόνο το 17% πιστεύει πως υφίσταται πιθανότητα νίκης της Νέας Δημοκρατίας. Διαπιστώνεται, δηλαδή, πως στο συγκεκριμένο δείγμα υπάρχει πλέον αποκρυσταλλωμένη εντύπωση για το ποιος θα είναι νικητής στις βουλευτικές εκλογές.





Πρόθεση ψήφου

Τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα είναι σταθμισμένα σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2007. Σε περίπτωση, λοιπόν, που οι εκλογές διεξάγονταν την επομένη Κυριακή, το 36,6% θα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ και το 27,2% Νέα Δημοκρατία. Η διαφορά, δηλαδή, είναι της τάξης των 9,4 ποσοστιαίων μονάδων. Το ΚΚΕ παρουσιάζεται σταθερό σε σχέση με προηγούμενες δημοσκοπικές εκτιμήσεις με 6,7%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να κερδίζει ένα 3,7%.

Στην πραγματικότητα δηλαδή, είναι αμφίβολη η είσοδός του στη Βουλή υπό πραγματικές εκλογικές συνθήκες. Σαφή άνοδο, τουλάχιστον αυτήν την περίοδο, όπου δεν έχουν προκηρυχθεί εκλογές, παρουσιάζει το κόμμα του ΛΑΟΣ, που αγγίζει το 8,3%, ενώ, σύμφωνα με αυτήν την ανοικτή ψηφοφορία, οι Οικολόγοι Πράσινοι θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα εισόδου στη Βουλή.




Οι συσπειρώσεις των δύο μεγάλων κομμάτων αποτυπώνουν και την πραγματικότητα των τάσεων στην κοινωνία.

Η συσπείρωση στη Νέα Δημοκρατία αγγίζει μόνο το 64%, με αποτέλεσμα οι διαρροές προς το ΠΑΣΟΚ (16,8%) και το ΛΑΟΣ (7,5%) να απεικονίζουν πως οι ψηφοφόροι εγκαταλείπουν το «σκάφος» της Νέας Δημοκρατίας σε μεγάλους αριθμούς. Η συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ είναι της τάξης του 76,1%. Οι συσπειρώσεις αυτές, ιδιαίτερα της Νέας Δημοκρατίας, αναμένεται να αυξηθούν, μόλις προκηρυχθούν εκλογές, αν και το ΠΑΣΟΚ έχει ακόμη περιθώρια αύξησης της συσπείρωσής του.

ImageHost.org ImageHost.org


Συγκρίσεις με πρωθύστερες μετρήσεις

Έξι εικοσιτετράωρα πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, είχε διεξαχθεί από τη zougla.gr ανοικτή διαδικτυακή ψηφοφορία, στην οποία η πρόθεση ψήφου καταγραφόταν ως εξής:

Πρόθεση ψήφου για εθνικές εκλογές κατά την 1η Ιουνίου 2009





Παρατηρεί κανείς ότι η Νέα Δημοκρατία, όσον αφορά το δείγμα που εισήλθε και ψήφισε από τη zougla.gr, άγγιζε το 26,5%, ενώ σήμερα βρίσκεται στα ίδια επίπεδα και το ΠΑΣΟΚ σημειώνει άνοδο λίγο πάνω από 2 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην παράσταση νίκης, παρατηρείται επίσης η ίδια εικόνα μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου του 2009.

Παράσταση νίκης κατά την 1η Ιουνίου 2009



Πηγή: Zougla.gr

Επιδότηση: Δεκτές από χθές οι αιτήσεις - στήριξης γιατρών, δικηγόρων, λογιστών, κλπ

Ξεκίνησαν από χθές 1η Σεπτεμβρίου και θα ισχύουν για έναν μήνα (έως την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου) οι αιτήσεις υποβολής προτάσεων γιατρών, οδοντιάτρων, μηχανικών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων, λογιστών και οικονομολόγων - συμβούλων που θέλουν να μετέχουν στο πρόγραμμα επιδότησης για την απόκτηση σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού.
50.000 ελεύθεροι επαγγελματίες υπολογίζεται ότι θα μετάσχουν στην απόκτηση σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού με το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιδότησης μέσω του ΕΣΠΑ Θα διατεθούν κοινοτικά κονδύλια αξίας 250 εκατ. ευρώ (μέσω του ΕΣΠΑ) και υπολογίζεται ότι μπορούν να μετέχουν 50.000 ελεύθεροι επαγγελματίες.

Η υποβολή των προτάσεων θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας www.ependyseis. gr , χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών.
Ο ενδιαφερόμενος θα συμπληρώνει ηλεκτρονικά μόνο.... τον ΑΦΜ του, τα στοιχεία του, .....

έναν αριθμό τραπεζικού λογαριασμού για την καταβολή της επιχορήγησης (εφόσον το σχέδιό του εγκριθεί) και περιγραφή του εξοπλισμού και των δαπανών, στις οποίες επιθυμεί να προβεί.
Θα ακολουθεί εκ των υστέρων έλεγχος υλοποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της πρότασης. Δικαιούχοι είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες και οι οποίοι:

* Είναι εγκατεστημένοι στην ελληνική επικράτεια.
* Λειτουργούν με νομική μορφή ατομικής επιχείρησης.
* Τηρούν βιβλία Β' ή Γ' κατηγορίας.
* Διαθέτουν ΑΦΜ έγκυρο, ενεργό και ενταγμένο σε συγκεκριμένους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ).
* Εχουν κάνει πρώτη έναρξη επιτηδεύματος πριν από την 1/1/2009.
* Διαθέτουν φορολογική ενημερότητα.

Χρηματοδοτούνται ο εξοπλισμός πληροφορικής (Η/Υ και περιφερειακά), το απαραίτητο ειδικό λογισμικό (software) και ο εξειδικευμένος εξοπλισμός σύγχρονης τεχνολογίας για την παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας (π.χ. ιατρικά μηχανήματα).
Ενίσχυση 80% για τους νέους
Αυξημένο ποσοστό ενίσχυσης, ύψους 80% επί της υποβαλλόμενης πρότασης, προβλέπεται για τους νέους επαγγελματίες, δηλαδή εκείνους οι οποίοι κατέθεσαν δήλωση έναρξης άσκησης επαγγέλματος μέσα στην τελευταία πενταετία (μετά την 1η Ιανουαρίου 2004). Για όσους έχουν κάνει έναρξη πριν από το 2004 προβλέπεται ποσοστό ενίσχυσης ύψους 50%.
Τα όρια της ενίσχυσης που μπορούν να λάβουν οι δικαιούχοι είναι για γιατρούς και οδοντιάτρους από 5.000 έως 20.000 ευρώ, για μηχανικούς από 4.000 έως 8.000 ευρώ, για δικηγόρους και συμβολαιογράφους από 3.000 ευρώ έως 5.000 ευρώ, για οικονομολόγους και σύμβουλους από 3.000 έως 5.000 ευρώ και για λογιστές από 3.000 ευρώ έως 5.000 ευρώ.

Μέσος όρος ακαθάριστων εσόδων

Οσοι δραστηριοποιούνται πάνω από τρία χρόνια, για να επιλεγούν θα πρέπει να εμφανίζουν στις φορολογικές τους δηλώσεις μέσο όρο ακαθάριστων εσόδων 20.000 - 50.000 ανάλογα με το ελεύθερο επάγγελμα κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων χρήσεων. Σε Αττική (πλην νήσων) και Θεσσαλονίκη γιατροί, οδοντίατροι και μηχανικοί 35.000 ευρώ, οικονομολόγοι - σύμβουλοι, λογιστές και δικηγόροι 25.000 καθώς και συμβολαιογράφοι 50.000 ευρώ. Για την υπόλοιπη Ελλάδα τα ποσά διαμορφώνονται σε 28.000 ευρώ, 20.000 ευρώ και 40.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Δεν ισχύουν τα όρια για όσους είναι νέοι επαγγελματίες ή κατοικούν και ασκούν το επάγγελμά τους σε νησιά με πληθυσμό μικρότερο των 3.100 κατοίκων ή άτομα με αναπηρία ή για όσους ασκούν το επάγγελμά τους σε χαρακτηρισμένους ορεινούς όγκους.

Ιστοσελίδα από τους Εθελοντές Μεσσήνης

Προχωρούν τις δραστηριότητές τους - στο Διαδίκτυο αυτή τη φορά - οι Εθελοντές της Μεσσήνης, ακούραστα και με πολλή όρεξη για προσφορά όπως πάντα.
Εχοντας στο νου τους τις θετικές σκέψεις και τις από καρδιάς ευχές του συμπολίτη τους Στέφανου Ληναίου, τον οποίο τίμησαν πρόσφατα, ξεκινούν ακόμη μια νέα δραστηριότητα, έτσι ώστε να επικοινωνούν με τον κόσμο ευκολότερα και ταχύτερα.

Το site http://ethelosm.org είναι ήδη σε λειτουργία για να το δει όποιος ενδιαφέρεται από τον υπολογιστή του.
Εκεί μπορεί να διαβάσει για τις ιδέες, τη δημιουργία και τους σκοπούς του σωματείου.
Στη σελίδα αναλύεται επίσης η φιλοσοφία των Εθελοντών της Μεσσήνης, οι οποίοι - μην ξεχνάμε - μας περιμένουν όλους κοντά τους.

Για όσους δεν γνώριζαν ως τώρα πολλά για το σωματείο, υπάρχει σχετικό λινκ για ..........

τις δραστηριότητες, τις εκδηλώσεις και τις ημερίδες που έχουν διοργανωθεί αυτά τα χρόνια, καθώς και τα σχετικά ρεπορτάζ των εφημερίδων.
Βοηθώντας τους ανθρώπους που χρειάζονται κατευθύνσεις, η ιστοσελίδα έχει και τους σχετικούς συνδέσμους με τον Ερυθρό Σταυρό, τα Χωριά ΣΟΣ, το Δήμο Μεσσήνης, τη ΝΑΜ κ.ά.
Δείτε το site και δώστε και τις δικές σας ιδέες.
Να σημειώσουμε πως την ιστοσελίδα κατασκεύασε εθελοντικά ο υποψήφιος διδάκτωρ της Πληροφορικής Γιώργος Γκότσης.

Πρωτοσέλιδα Μεσσηνιακού Τύπου της 2ας Σεπτεμβρίου 2009

ele2.jpg (676 KB) 8arr02.jpg (252 KB)