Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Στουρμ Γκρατς - Παναθηναϊκός 0 - 1 [ KAI VIDEO ]

Μετά το Βουκουρέστι ο Παναθηναϊκός πέρασε και από το Γκρατς νικώντας με το ίδιο σκορ (1-0) και την Στουρμ Γκρατς και από την 4η αγωνιστική είναι στην επόμενη φάση του Europa League. Το "χρυσό" γκολ ο Κατσουράνης στο 70'. Τραυματίστηκε ο Καραγκούνης, ο οποίος υπέστη τράβηγμα στον προσαγωγό.

Τι και αν οι "πράσινοι" δεν είχαν κάνει προπόνηση, τι και αν το κρύο ήταν τσουχτερό... η βαριά φανέλα των "πράσινων" πέρασε νικηφόρα και από το Γκρατς. Χίλιοι περίπου φίλοι του "τριφυλλιού" αποθέωσαν στο φινάλε του αγώνα με την Στουρμ τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού που έφυγαν για την Αθήνα με ένα ακόμα "διπλό" στις αποσκευές τους.

Με το έβδομο προσωπικό του γκολ ο Κώστας Κατσουράνης έδωσε στην ομάδα του ένα ακόμα ......

πολύτιμο "τρίποντο" -αυτή την φορά ευρωπαϊκό- και το "τριφύλλι" είναι στους "32" του Europa League και απλά καλείται να παλέψει με την Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη, για την πρωτιά στον όμιλο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Η βαθμολογία

- Γαλατασαράι 10
- Παναθηναϊκός 9
- Ντιναμό Β. 3
- Στουρμ Γκρατς 1

Δείτε το VIDEO



Σκληρή απάντηση του Οδυσσέα Βουδούρη στον Γιώργο Κανελλόπουλο

Με αφορμή την προσφυγή του κου Κανελλόπουλου στο εκλογοδικείο

Σκληρή απάντηση έδωσε στον Πρώην Υποψήφιο βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ Γιώργο Κανελλόπουλο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης με αφορμή την προσφσφυγή του πρώτου στο εκλογοδικείο ζητώντας να ακυρωθούν περίπου 1.300 ψήφοι(!!!!!) του βουλευτή.
Ενα θέμα που είχε δημοσιεύσει το Φιλιατρά News στις 30 Οκτωβρίου.

Θυμίζουμε ότι ο κος Κανελλόπουλος αποφάσισε να προσφεύγει στο εκλογοδικείο διεκδικώντας την ακύρωση 1.300 (Ουάου) περίπου ψήφων του νεοεκλεγέντα βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη από 100 εκλογικά τμήματα.

Μετά από αυτή την κίνηση ο Κος Βουδούρης εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του γραφείου τύπου του στην οποία αναφέρονται τα εξής: ..........

«Χωρίς διάθεση να υποκαταστήσουμε το θεσμό του φυσικού δικαστή, οφείλουμε, για την πληρέστερη ενημέρωση των Μεσσηνίων σχετικά με την ένσταση του υποψηφίου βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Κανελλόπουλου, εναντίον της εκλογής του βουλευτού Οδυσσέα Βουδούρη, να επισημάνουμε τα παρακάτω.

Α. Σε ηθικό επίπεδο

Ο κ. Κανελλόπουλος, με την ένστασή του, επικαλείται τυπικές παραλείψεις των δικαστικών αντιπροσώπων και όχι λάθος καταμέτρηση ψήφων (αν εξαιρέσουμε τον ασήμαντο αριθμό τριών λαθών, όπως αναφέρει το κείμενο της ένστασης, που αφορούν στο σύνολο μόνο 31 ψήφους). Με βάση αυτό το σκεπτικό ζητάει να ακυρωθούν 1.300 ψήφοι(!) υπέρ του κ. Οδυσσέα Βουδούρη, να ακυρωθεί η εκλογή του και, ως πρώτος επιλαχών, να ανακηρυχθεί ο ίδιος βουλευτής, παρά το γεγονός ότι υπολείπεται σχεδόν 500 ψήφους.
Δηλαδή, επί της ουσίας, η ένσταση του κ. Κανελλόπουλου δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι οι Μεσσήνιοι πολίτες επέλεξαν ως βουλευτή τον κ. Οδυσσέα Βουδούρη, αλλά, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τυπικές παραλείψεις, οι οποίες συνέβησαν μετά το κλείσιμο της κάλπης που σφραγίζει την ολοκλήρωση της λαϊκής απόφασης, και οι οποίες δεν οφείλονται στους ψηφοφόρους ή στον υποψήφιο, απαιτεί να αλλοιώσει την λαϊκή ετυμηγορία, ώστε να καταλάβει το βουλευτικό αξίωμα, για το οποίο ο μεσσηνιακός λαός δεν τον επέλεξε.

Το αμφίβολης ηθικής βάσης αίτημα του κ. Κανελλόπουλου χαρακτηρίζεται επιπλέον από τον εμφανώς υπερβολικό χαρακτήρα του, που σηματοδοτεί την αναξιοπιστία του. Πράγματι, αν υπήρχε νομικά η δυνατότητα να ακυρωθούν 1.300 ψήφοι σε περίπου 50 τμήματα από σχεδόν 100 που ελέγχθηκαν, όπως ισχυρίζεται ο κ. Κανελλόπουλος, επί συνόλου περίπου 400 στην Μεσσηνία, αυτό θα σήμαινε ότι στο σύνολο των τμημάτων, αναλογικά, θα μπορούσαν να ακυρωθούν μέχρι και οι μισοί από τους 13.000 ψήφους που έλαβε ο κ. Βουδούρης!
Ενα τέτοιο γεγονός δεν θα μπορούσε να οφείλεται παρά μόνο σε μια πλήρη και μαζική
αποτυχία του δημόσιου εκλογικού μηχανισμού, αποτυχία η οποία θα έθετε σε αμφισβήτηση το σύνολο του εκλογικού αποτελέσματος. Ευτυχώς, κάτι τέτοιο, όπως σχολιάστηκε σε τοπικό ΜΜΕ, μπορεί να εκληφθεί μόνο ως ανέκδοτο.

Σε ηθικό επίπεδο και πέρα απ’ ό,τι ορίζει ο νόμος καθώς και η ισχύουσα νομολογία, όπως εξετάζουμε παρακάτω, άποψή μας είναι ότι οι τυπικές, και όχι ουσιαστικές, παραλείψεις των δικαστικών αντιπροσώπων, που οφείλονται πιθανόν στην κούραση της μέρας και στην πίεση χρόνου για την έκδοση των αποτελεσμάτων, ή ακόμα και σε ανεπίτρεπτη αμέλεια αυτών, δεν είναι θεμιτό να αλλοιώνουν το εκλογικό αποτέλεσμα, διαδραματίζοντας αρνητικό ρόλο εις βάρος τόσο ενός υποψηφίου, όσο και της βούλησης των ψηφοφόρων.

Β. Σε διαδικαστικό επίπεδο

Αλλά και σε διαδικαστικό επίπεδο, την ένσταση του κ. Κανελλόπουλου θα τη χαρακτηρίζαμε ως προσχηματική, αφού επικαλείται τις παρακάτω τυπικές παραλείψεις:
Ελλειψη μονογραφής του αριθμού ψηφοδελτίου
Ελλειψη μονογραφής της αναγραφής του αριθμού των σταυρών
Ελλειψη ολόγραφης αναγραφής του αριθμού των σταυρών
Ελλειψη ολόγραφης ή αριθμητικής αναγραφής του αριθμού των σταυρών (αφορά 29 ψηφοδέλτια)
Ελλειψη μονογραφής σταυρών (αφορά 290 ψηφοδέλτια)

Οι τρεις πρώτες εκδοχές θα έπρεπε να γνωρίζει ο συντάκτης του κειμένου και ο εντολοδόχος του ότι δεν αποτελούν, σύμφωνα με την ισχύουσα νομολογία, αιτία ακύρωσης ενός ψηφοδελτίου.
Οι δυο επόμενες εκδοχές (4η και 5η) θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο δικαστικής έρευνας ως προς την νομική τους βάση, εάν αποδεικνύετο ότι έχει νοθευτεί η λαϊκή βούληση.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ένσταση, ο αριθμός αυτών των ψηφοδελτίων ανέρχεται στα 319. Παρατηρούμε εξαρχής ότι ο αριθμός αυτός, ακόμα και αν είναι πραγματικός, γεγονός που απαιτεί έλεγχο, και στην περίπτωση που ήθελε κριθεί από το Δικαστήριο ότι πρέπει να ακυρωθούν τα συγκεκριμένα ψηφοδέλτια, απέχει πολύ από τις 479 ψήφους που αποτελούν το προβάδισμα του κ. Βουδούρη.

Είναι επίσης σημαντικό να διευκρινιστούν τα εξής δεδομένα:
Οταν σε ένα ψηφοδέλτιο παρατηρηθεί μια παράλειψη που ενδέχεται να επιφέρει ακύρωση (έλλειψη μονογράφησης σταυρών ή αναφορά συνόλου σταυρών), αυτή η ακύρωση ισχύει για όλους τους σταυρούς αυτού του ψηφοδελτίου. Η ένσταση του κ. Κανελλόπουλου αναφέρεται επιλεκτικά και αποκλειστικά στους σταυρούς προτίμησης που τέθηκαν στο όνομα του κ. Βουδούρη, αλλά δεν αναφέρεται βέβαια στους δικούς του σταυρούς προτίμησης, που θα ακυρωθούν για τον ίδιο λόγο στα συγκεκριμένα ψηφοδέλτια.
Είναι επίσης δεδομένο ότι μια παράλειψη που γίνεται σε ένα εκλογικό τμήμα δεν αφορά αποκλειστικά τα ψηφοδέλτια ενός συγκεκριμένου υποψήφιου.

Συνεπώς θα ακυρωθούν, στον έλεγχο που θα γίνει, και όλα τα αντίστοιχα ψηφοδέλτια του υποψηφίου που καταθέτει την ένσταση.
Ο κ. Κανελλόπουλος περιφρονεί την αρχή της αναλογικότητας, αφού επέλεξε να ελέγξει τα εκλογικά τμήματα όπου ο κ. Βουδούρης είχε υπεροχή σε σταυρούς προτίμησης και απέφυγε να ελέγξει τα τμήματα όπου ο ίδιος είχε υπεροχή.
Γνωρίζουμε όμως ότι οι διαδικαστικές τυπικές παραλείψεις γίνονται βέβαια απ’ όλους τους δικαστικούς αντιπροσώπους, διότι ουδείς είναι αλάνθαστος. Συνεπώς είναι αναμενόμενο ο έλεγχος που θα γίνει στα εκλογικά τμήματα όπου υπερισχύει ο κ. Κανελλόπουλος να καταλήξει στην ακύρωση αντίστοιχου αριθμού σταυρών προτίμησης του κ. Κανελλόπουλου.

Γ. Ως συμπέρασμα

Οι παραπάνω διαπιστώσεις οδηγούν στα παρακάτω συμπεράσματα, τα οποία αφήνουμε στην κρίση του μεσσηνιακού λαού.
Ακολουθώντας ακόμα και την μεροληπτική και αποσπασματική εκδοχή της ένστασης, δεν ανατρέπεται το αποτέλεσμα.
Οταν γίνει δε ο ολοκληρωμένος έλεγχος, στον οποίο πλέον θα προχωρήσουμε αναγκαστικά και ο οποίος θα καταλήξει σε ακύρωση αντίστοιχου αριθμού σταυρών προτίμησης του κ. Κανελλόπουλου, δεν υπάρχει πιθανότητα αλλαγής του αποτελέσματος, ενώ ενδέχεται ακόμα και να μεγαλώσει η διαφορά.

Ας σημειώσουμε ότι ποτέ στα χρονικά των σύγχρονων εκλογικών αναμετρήσεων δεν ανατράπηκε αποτέλεσμα με διαφορά σχεδόν 500 ψήφων.
Ως εκ τούτου, είναι απορίας άξιο γιατί ο κ. Κανελλόπουλος προχώρησε σε μια τέτοια ενέργεια. Ενέργεια η οποία απορροφά χρόνο, χρήμα και δυνάμεις τόσο στον ίδιο όσο και στον εκλεγέντα βουλευτή.
Τις δυνάμεις αυτές πρέπει να διαθέσουν και οι δυο αποκλειστικά για τον κοινό στόχο τους: την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος και την υπηρέτηση των συμφερόντων των συμπατριωτών μας και της Μεσσηνίας. Τελικά η ενέργεια αυτή, χωρίς προοπτική να τελεσφορήσει, ζημιώνει το κίνημά μας και, με τους ανυπόστατους υπέρμετρους ισχυρισμούς της, πλήττει το κύρος του εκλογικού θεσμού.

Αν στόχος της ένστασης του κ. Κανελλόπουλου είναι να παραμείνει το όνομά του στην επικαιρότητα και μετά το πέρας των εκλογών, προσδοκώντας ατομικά οφέλη, εκφράζουμε τη θλίψη μας διότι αυτό θα αποβεί εις βάρος τόσο του κοινού μας αγώνα, όσο και του ιδίου, το κύρος του οποίου θα τρωθεί με την πορεία και την έκβαση της υπόθεση που ατυχώς εκκίνησε».

Οδυσσέας Βουδούρης
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεσσηνίας

Νέοι ραδιοφωνικοί σταθμοί προστέθηκαν στην Φιλιατρά News Τoolbar

Με 5 νέους ραδιοφωνικούς σταθμούς εμπλουτίστηκε η Φιλιατρά News Toolbar μας.
Εκτός από τις υπόλοιπες υπηρεσίες που ξέρετε τωρα στον player της ToolBar μπορείτε να απολαύσετε επιπλέον τους ραδιοφωνικούς σταθμούς: ..........


Fresh 88.6
Real FM 97.8
Flash 96
Sport FM 94.6
ANT1 97.2

Με την προσθήκη αυτή, ο αριθμός των ραδιοφώνων αυξάνεται σε 15 απο 10 που ήταν αρχικά.
Ελπίζουμε να σας φανεί ακόμα πιο χρήσιμη η toolbar μας.

Θυμίζουμε ότι η Φιλιατρά News Toolbar είναι διαθέσιμη και για Internet Explorer και για Firefox.

Δείτε πληροφορίες πατώντας εδώ αλλά και εδώ



Αισιόδοξα μηνύματα για το broadband στην Ελλάδα

Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας που αφορούν το πρώτο εξάμηνο του 2009. Συγκεκριμένα, στο τέλος του εξαμήνου η διείσδυση της ευρυζωνικότητας ανήλθε στο 15,63%, με ρυθμό 1.871 νέων συνδέσεων DSL ημερησίως, με προτίμηση στις συνδέσεις “μέχρι 24Mbps”, στις οποίες σημειώθηκε αύξηση κατά 7,5%.

Το συνολικό μέγεθος των σταθερών ευρυζωνικών γραμμών ανέρχεται σε 1.753.434, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 40,73% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και κατά 16,5% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο. Η πλειονότητα των ευρυζωνικών γραμμών (1.745.900) είναι τεχνολογίας DSL.

Η δυναμική της ζήτησης παραμένει έντονη το .......

πρώτο εξάμηνο του 2009, παρά την αβεβαιότητα λόγω της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας. Συγκεκριμένα, κάθε μήνα του τελευταίου εξαμήνου πραγματοποιούνται περί τις 41.137 νέες συνδέσεις. Το μέγεθος αυτό αντιστοιχεί σε περισσότερες από 1.870 νέες συνδέσεις σε ημερήσια βάση για καθεμία από τις 5 εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2009. Καταγράφεται μια ελαφρά μείωση της τάξης του 5% στο μέγεθος που εκφράζει το μέσο πλήθος νέων συνδέσεων ανά μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι ενεργές ευρυζωνικές συνδέσεις μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας ανέρχονται στις 180.372.

Η Ελλάδα εντάσσεται πλέον σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μεταξύ των χωρών με αρκετά ανταγωνιστικές προσφορές σε τρία πακέτα ευρυζωνικής πρόσβασης: το βασικό (έως και τα 2Mb/s), το μέσο (έως και 8Mb/s) και το υψηλό (έως και 24Mb/s). Σε γενικές γραμμές, η πτωτική τάση των τιμών συνεχίστηκε και στο πρώτο εξάμηνο του 2009, με αποτέλεσμα στο βασικό πακέτο πρόσβασης το κόστος να μειώθηκε κατά 4,1%, στο μέσο πακέτο κατά 5% και στο υψηλό πακέτο πρόσβασης κατά 8,1%.

Οι συνδέσεις LLU σε εναλλακτικούς providers αντιστοιχούν στο 40,5% του συνόλου των ευρυζωνικών συνδέσεων, και (710.126) ενώ οι συνδέσεις ΑΡΥΣ (Ασύμμετρου ΡΥθμού Σύνδεση) μέσω του δικτύου του ΟΤΕ αποτελούν περίπου το 59,5% της αγοράς. Οι συνδέσεις τύπου LLU αυξάνονται σε τριμηνιαία βάση, με μέσο ρυθμό περί το 43,3%, ενώ οι συνδέσεις τύπου ΑΡΥΣ αυξάνονται με μέσο ρυθμό περί το 8,34%.

Ενθαρρυντικά είναι και τα στοιχεία για την ύπαιθρο, καθώς η εγχώρια πληθυσμιακή ευρυζωνική κάλυψη στις αγροτικές περιοχές ανέρχεται πλέον στο 55%, από 50% την προηγούμενη περίοδο. Αυτό, σε συνδυασμό με αντίστοιχη αύξηση στις ημιαστικές περιοχές, οδήγησε την ευρυζωνική κάλυψη σε εθνικό επίπεδο στο 88% του πληθυσμού.
Τα θετικά αποτελέσματα αναμένεται να συνεχιστούν ως συνέπεια και της επιθετικής τιμολογιακής πολιτικής των providers αλλά και της αποδοχής του ψηφιακού περιβάλλοντος από ευρύτερες πληθυσμιακές ομάδες.
Ακόμα και με τις πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις, η διείσδυση μέχρι το τέλος του 2009 θα κυμαίνεται στο 17%, με επικρατέστερο ποσοστό το 17,18%. Πρόκειται για την περίπτωση όπου ο ρυθμός αύξησης της ζήτησης υποχωρήσει κατά 20%-25%.

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 23η θέση στα 27 κράτη-μέλη σε όρους ευρυζωνικής διείσδυσης. Με βάση την ισχύουσα ευρυζωνική δυναμική στα κράτη-μέλη της ΕΕ με διείσδυση πλησίον των μεγεθών της χώρας, διαφαίνεται η δυνατότητα της χώρας να βελτιώσει τη θέση της στη σχετική κατάταξη της ΕΕ τουλάχιστον κατά 1 έως και 3 θέσεις στους ερχόμενους 12 μήνες, έναντι των άλλων χωρών-μελών.

Ανοίγει ο δρόμος για αυστηρά μέτρα κατά της πειρατείας σε όλες τις χώρες της ΕΕ

Έπειτα από διαβουλεύσεις πολλών μηνών, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε τελικά να δώσει το πράσινο φως για ένα νομοθετικό κείμενο που θα αφορά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα για σκληρά μέτρα κατά της πειρατείας. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για νομοθετικές πρωτοβουλίες παρόμοιες με το νόμο των τριών χτυπημάτων που ήδη εφαρμόζεται στη Γαλλία κι ετοιμάζεται για ψήφιση και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ένα ισχυρό μπλοκ του Ευρωκοινοβουλίου αγωνιζόταν εδώ και καιρό να καθιερώσει την πρόσβαση στο Internet ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα.
Η εν λόγω τροπολογία επρόκειτο ..........

να συμπεριληφθεί στο πακέτο ρυθμίσεων για τις τηλεπικοινωνίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο οι ισχυρές πιέσεις από πολλές εθνικές κυβερνήσεις είχαν ως αποτέλεσμα την αλλαγή του κειμένου. Η τελική διατύπωση αναφέρει ότι θα υπάρχει η δυνατότητα για "κατάλληλα και απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να προστατευθεί το copyright".

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρέτισε με ανακούφιση την εξέλιξη αυτή. Η Κομισιόν έχει ταχθεί εδώ και καιρό υπέρ της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων με αυστηρά νομοθετικά μέτρα.

Μετά από όλα αυτά, είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε κυβέρνησης να προχωρήσει σε μέτρα κατά της διαδικτυακής πειρατείας. Το ευρωπαϊκό δίκαιο δεν πρόκειται να βάλει εμπόδια σε τέτοιες πρωτοβουλίες.

Άμεση ανταπόκριση της Νάντιας Γιαννακοπούλου στην επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών για την τιμή του ελαιολάδου.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, με αφορμή την υφιστάμενη κατάσταση ως προς την τιμή του ελαιόλαδου, πρόσφατα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αλλά και την επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, κατέθεσε αναφορά προς το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η κ. Γιαννακοπούλου υπογραμμίζει ότι με την επιστολή τους οι ελαιοπαραγωγοί, καταγγέλλουν συγκεκριμένες πολιτικές που ακολουθήθηκαν στο παρελθόν στον Πρωτογενή Τομέα και επιδιώκουν την οικονομική ενίσχυση του Έλληνα αγρότη, μέσω της χρηματοδότησης των Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών από την ΑΤΕ. Στην αναφορά περιγράφονται επίσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί με τη συνεχή πτώση της τιμής του ελαιόλαδου σε συνδυασμό με την συνεχή άνοδο του κόστους παραγωγής.

Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, η ανησυχία των .......

παραγωγών είναι κάθε άλλο παρά αβάσιμη καθώς οι γειτονικές μεσογειακές χώρες έχουν προχωρήσει στην οργάνωση της παραγωγής ελαιόλαδου με αποτέλεσμα την μεγιστοποίηση της παραγωγής αλλά και την ελαχιστοποίηση του κόστους. Το γεγονός αυτό οδηγεί με πολύ απλούς υπολογισμούς στον καθορισμό των τιμών από τους μεγαλο-παραγωγούς αυτών των χωρών που διαθέτουν τεράστιες ποσότητες προϊόντος στην αγορά, υποβαθμίζοντας αυτόματα τη θέση του Έλληνα ελαιοπαραγωγού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πτώση της τιμής του ελαιόλαδου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή βρίσκεται σε ποσοστά ‘ρεκόρ’, παρά την καθολική αποδοχή που έχει το συγκεκριμένο προϊόν στο κοινό όσον αφορά την ποιότητά του.

Με την αναφορά αυτή, η κ. Γιαννακοπούλου ζητά την παρέμβαση της αρμόδιας Υπουργού, ώστε να προβεί στα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων, με σκοπό την ενίσχυση του Έλληνα αγρότη και ελαιοπαραγωγού αλλά και την διατήρηση της ποιότητας του ελαιόλαδου σε υψηλά επίπεδα.

Κ. Μπατζελή: Συνεχής διαβούλευση με την ΕΕ για τις επιδοτήσεις των αγροτών

Συνάντηση με την αρμόδια για τη γεωργία επίτροπο, Μάριαν Φίσερ Μπόελ, είχε σήμερα στις Βρυξέλλες η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή. Επί τάπητος τέθηκαν τα θέματα του Οργανισμού πληρωμών γεωργικών ενισχύσεων και οι αποζημιώσεις στους αγρότες από τον ΕΛΓΑ

«Βρισκόμαστε σε συνεχή διαβούλευση έτσι ώστε οι επιδοτήσεις τις οποίες πρέπει να πάρουν οι παραγωγοί και μάλιστα σε μια περίοδο κρίσης και μείωσης του εισοδήματός τους να ανταποκρίνονται σε όλες τις δεσμεύσεις τις οποίες έχουμε απέναντι στο κοινοτικό δίκαιο», δήλωσε, μετά τη συνάντηση η κ. Μπατζελή.

Αναφερόμενη στον ΕΛΓΑ, η υπουργός Αγροτικής ........

Ανάπτυξης επεσήμανε ότι «θα πρέπει να δώσουμε άμεσα τις απαντήσεις μας, για να αποσαφηνιστεί ο κοινωνικός και ασφαλιστικός ρόλος του ΕΛΓΑ».

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη πλήρους συνάρτησης και συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα των πληρωμών ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα κυρώσεων ή αδιαφανούς διαχείρισης του δημόσιου κοινοτικού ή εθνικού χρήματος.

Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις στους αγρότες από τον ΕΛΓΑ, οι οποίες αφορούν 425 εκατ. ευρώ για το 2009 και 386 εκατ. ευρώ για το 2008 (σχετικά με τις φυσικές καταστροφές), γνωστοποιήθηκε ότι μέχρι τις 16 Νοεμβρίου οι αρμόδιες ελληνικές αρχές θα πρέπει να αποστείλουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρινιστικά στοιχεία για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην καταβολή των αποζημιώσεων.

Για τον Οργανισμό πληρωμών των γεωργικών ενισχύσεων, τέλος, η διαβούλευση μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αφορά στη διαδικασία ολοκλήρωσης της ψηφιοποίησης και χαρτογράφησης των αγροτεμαχίων.

Μεταξύ 23 και 27 Νοεμβρίου, μάλιστα, αντιπροσωπεία της Επιτροπής θα βρίσκεται στην Αθήνα για τη διενέργεια ελέγχων ώστε να αντιμετωπιστούν ζητήματα για την καταβολή των πληρωμών στους αγρότες χωρίς αντιδικία με την ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Νέα προγράμματα συμβολαίου Cosmote Απεριόριστα

Μια νέα εποχή ελεύθερης επικοινωνίας φέρνει αποκλειστικά η COSMOTE στους ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να μιλούν και να γράφουν όσο θέλουν, με όποιους θέλουν, με πάγια που ξεκινούν μόνο από 15€.

Πιο συγκεκριμένα, με τα 10 νέα προγράμματα συμβολαίου «COSMOTE ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ», οι συνδρομητές της COSMOTE μπορούν, με τα χαμηλότερα πάγια της αγοράς, να επικοινωνούν ελεύθερα με όλα τα κινητά COSMOTE, με όλα τα σταθερά τηλέφωνα, αλλά και με όλα τα άλλα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Με τα «COSMOTE ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ», οι συνδρομητές COSMOTE μπορούν, μεταξύ άλλων, να απολαμβάνουν:........


• 1.500 δωρεάν λεπτά ομιλίας και βιντεοκλήσεων και 1.500 δωρεάν SMS προς όλα τα κινητά COSMOTE, συμβόλαια και καρτοκινητά, μόνο με 15€

• 1.500 δωρεάν λεπτά ομιλίας και βιντεοκλήσεων και 1.500 δωρεάν SMS προς όλα τα κινητά COSMOTE και όλα τα σταθερά, σε όλα τα προγράμματα από 35€

• επιπλέον, έως και 1.500 δωρεάν λεπτά ομιλίας και βιντεοκλήσεων και 1.500 δωρεάν SMS προς όλα τα άλλα δίκτυα κινητής, ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξουν

• αλλά και 1 GB δωρεάν πλοήγηση στο Internet, ανάλογα με το πρόγραμμα.

Τα νέα οικονομικά προγράμματα «COSMOTE ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ» απευθύνονται σε νέους και υφιστάμενους ιδιώτες συνδρομητές και διατίθενται σε όλα τα καταστήματα COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, στα OTEshops και στο εκτεταμένο εμπορικό δίκτυο αντιπροσώπων της εταιρείας.

Δείτε αναλυτικά τα προγράμματα "Απεριόριστα" της Cosmote

Οι διαιτητές της 7ης Αγωνιστικής στον 6ο όμιλο της Δ' Εθνικής

Ορίστηκα απο την ΕΠΟ οι διαιτητές που θα σφυρίξουν τα παιχνίδια στον 6ο όμιλο της Δ' Εθνικής.

Οι διαιτητές που ορίστηκαν είναι οι: .........






ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ [ ΩΡΑ 15:00 ]
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Νίκας Δ ΕΠΣ Μεσσηνίας
ΒΟΗΘΟΣ Ζαρακοβίτης Ε ΕΠΣ Μεσσηνίας
ΒΟΗΘΟΣ Σερεμέτης Π ΕΠΣ Μεσσηνιας
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Γεωργοπουλος Σ ΕΠΣ Αρκαδίας


ΑΟ ΚΡΟΚΕΩΝ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ [ ΩΡΑ 15:00 ]
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Δελφάκης Ι ΕΠΣ Αρκαδίας
ΒΟΗΘΟΣ Πετρόπουλος Τ ΕΠΣ Αρκαδιας
ΒΟΗΘΟΣ Ζησης Ι ΕΠΣ Αρκαδίας
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Δανούσης Σ ΕΠΣ Αργολίδας


ΛΕΙΒΑΘΩ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ [ ΩΡΑ 15:00 ]
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Καρβούνης Μ ΕΠΣ Αχαΐας
ΒΟΗΘΟΣ Τσουγκρανής Κ ΕΠΣ Αχαΐας
ΒΟΗΘΟΣ Παναγιωτόπουλος Ν ΕΠΣ Αχαΐας
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Γιαννοπουλος Δ ΕΠΣ Ηλείας


ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ [ ΩΡΑ 15:00 ]
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Δημογέροντας Κ ΕΠΣ Αρκαδίας
ΒΟΗΘΟΣ Γκριτζέπης Κ ΕΠΣ Αρκαδίας
ΒΟΗΘΟΣ Πάσχος Ε ΕΠΣ Αρκαδίας
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Λυτρας Ν ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας


ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΜΑΡΩΝ - ΑΧΑΪΚΗ [ ΩΡΑ 15:00 ]
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ρατσιατος Ν ΕΠΣ Αργολίδας
ΒΟΗΘΟΣ Χριστόπουλος Α ΕΠΣ Αργολίδας
ΒΟΗΘΟΣ Ρόντος Α ΕΠΣ Αργολίδας
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Βασιλάτος Π ΕΠΣ Κεφαλληνίας


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ-ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ [ ΩΡΑ 15:00 ]
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Σοβολος Α ΕΠΣ Λακωνίας
ΒΟΗΘΟΣ Ατσάβες Α ΕΠΣ Λακωνιας
ΒΟΗΘΟΣ Ούτας Χ ΕΠΣ Λακωνιας
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Κρεμαστίωτης Σ ΕΠΣ Αργολιδας


ΖΑΒΛΑΝΙ - ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ [ ΩΡΑ 15:00 ]
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Λιβέρης Α ΕΠΣ Ζακυνθου
ΒΟΗΘΟΣ Στεργίωτης Δ ΕΠΣ Ζακυνθου
ΒΟΗΘΟΣ Ανδρεώλας Χ ΕΠΣ Ζακύνθου
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Κότσης Κ ΕΠΣ Αθηνων


ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ - ΤΣΙΛΙΒΙ [ ΩΡΑ 15:00 ]
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Γεωργακίλας Θ ΕΠΣ Μεσσηνιας
ΒΟΗΘΟΣ Τουρλομούσης Ν ΕΠΣ Μεσσηνιας
ΒΟΗΘΟΣ Ταβουλαρέας Δ ΕΠΣ Μεσσηνιας
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Καραγιαννης Α ΕΠΣ Ηλειας

Συνελήφθη 30χρονος διαρήκτης στον Δήμο Τρίπολης

Συνελήφθη από αστυνομικούς μέσα στο δημοτικό κατάστημα των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης, ένας 30χρονος, την ώρα που έμπαινε στο κτίριο, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο με λοστό.

Από έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, ο 30χρονος είχε στο πρόσφατο παρελθόν διαπράξει άλλες δύο κλοπές σε βάρος του ίδιου δημοτικού καταστήματος, με τον ίδιο τρόπο, έχοντας αφαιρέσει χρήματα και άλλα αντικείμενα, προκαλώντας ταυτόχρονα φθορές.



Αντίθετο με την υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ είναι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Την αντίθεση του στο ενδεχόμενο υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΟΑΕΕ των επαγγελματιών που έχουν έδρα σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων εκφράζει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με επιστολή του που απέστειλε στον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης
κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Στην επιστολή την οποία υπογράφει ο Κος Καραμπάτος κάνει λόγο για την μεγάλη αδικία που πρόκειται να γίνει αν γίνει δεκτό το αίτημα του ΟΑΕΕ για υποχρεωτική ασφάλιση όλων των επαγγελματιών στον Οργανισμό.
Ο κος Καραμπάτος επισημαίνει δε στον κο Λοβέρδο ότι ......

το Επιμελητήριο Μεσσηνίας έχει και στο παρελθόν εκφράσει εγγράφως την έντονη διαφωνία του για την απόφαση υποχρεωτικής ασφάλισης στο ΤΕΒΕ των μικροεπαγγελματιών κατοίκων ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών καθώς πιστεύει ότι είναι άδικο να πληρώνει ένας μικροεπαγγελματίας ενός ορεινού χωριού τις ίδιες εισφορές με έναν μεγαλοεπαγγελματία.

Αναλυτικά η επιστολή του Κου Καραμπάτου στον Κο Λοβέρδο έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα του οικονομικού τύπου ότι ο ΟΑΕΕ αναμένεται να προτείνει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας την προώθηση ρύθμισης ώστε να ασφαλίζονται υποχρεωτικά σε αυτόν οι επαγγελματίες που έχουν έδρα σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων και σήμερα υπάγονται στον OΓA.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας έχει και στο παρελθόν εκφράσει εγγράφως την έντονη διαφωνία του για την απόφαση υποχρεωτικής ασφάλισης στο ΤΕΒΕ των μικροεπαγγελματιών κατοίκων ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών. Οι μικροεπαγγελματίες αυτοί είναι άτομα με πολύ χαμηλό εισόδημα, κυρίως αγρότες ή συνταξιούχοι του ΟΓΑ. Είναι παράλογο οι άνθρωποι αυτοί να καταβάλλουν τις ίδιες εισφορές με τους έμπορους και μεγαλέμπορους των μεγάλων πόλεων, τη στιγμή που ο ημερήσιος τζίρος τους συχνά δεν ξεπερνά τα 10-15 ευρώ ημερησίως.

Επιπλέον, διατηρώντας ένα μικρό μαγαζάκι στο χωριό τους (συνήθως καφενεδάκι ή μικρό παντοπωλείο) οι μικροεπαγγελματίες αυτοί εκτελούν πολλές φορές χρέη πρακτορείου, σταθμού, ταχυδρομείου, προσφέροντας υπηρεσίες τις οποίες το κράτος αδυνατεί να εξασφαλίσει. Έτσι, συμβάλλουν ουσιαστικά στο να διατηρούνται ζωντανά δεκάδες ελληνικά χωριά, που άλλως θα είχαν ερημώσει.
Θεωρούμε ότι η σημερινή κυβέρνηση, η οποία έχει εξαγγείλει προεκλογικά την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας, δεν θα καταδικάσει σε κλείσιμο τις μικροεπιχειρήσεις αυτές, που είναι τα μοναδικά ζωντανά σημεία της εγκαταλειμμένης υπαίθρου μας.

Ως εναλλακτική πρόταση, η Πολιτεία, θα μπορούσε να διατηρήσει τη μη υποχρεωτική ασφάλιση στο ΤΕΒΕ μικροεπαγγελματιών κατοίκων χωριών κάτω των 500 κατοίκων, δείχνοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον της για τη στήριξη των πλέον ευπαθών ομάδων της ελληνικής Περιφέρειας.
Επισημαίνουμε ότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, παρότι είναι φορέας με πολύ πιο περιορισμένα οικονομικά περιθώρια, έχει ήδη προχωρήσει στη μείωση κατά 50% ή και κατάργηση -σε ορισμένες περιπτώσεις- της συνδρομής αυτών των μικροεπαγγελματιών σε αυτό.
Βέβαιοι για την διευθέτηση του προβλήματος με τις δικές σας άμεσες ενέργειες, σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας


Αντιπαράθεση στη Βουλή για το θέμα των εργαζομένων με συμβάσεις Stage

Την απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση των Stage επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ τόνισε ότι οι συμβασιούχοι μπορούν να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την κάλυψη των κενών στο Δημόσιο. Δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης, ενώ συμβασιούχοι των Stage πραγματοποιούσαν νέα κινητοποίηση.

Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο .....

κ. Λοβέρδος επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι των Stage θα μπορούν να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εργαζομένων ορισμένου χρόνου που θα καλύψουν τα κενά που θα υπάρξουν στο δημόσιο μετά την αποχώρηση των συμβασιούχων αυτών.

Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι στους διαγωνισμούς που θα γίνουν για τακτικό προσωπικό θα μπορούν να λάβουν μέρος όσοι έχουν τα τυπικά προσόντα στα οποία θα συνυπολογίζεται η εμπειρία. Ακόμη, προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Ο κ. Λοβέρδος δέχθηκε τα πυρά του Αλέξη Τσίπρα και του βουλευτή της ΝΔ Γ.Κοντογιάννη.

Ο κ. Τσίπρας επέκρινε τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και τη ΝΔ για την εφαρμογή της ελαστικής εργασίας και τόνισε: «Θα καταργήσουμε τους νόμους τους εργασιακής ζούγκλας ή θα τους κρατήσουμε ίδιους;» Ζήτησε κατάργηση των Stage και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς επίσης άμεση κατάργηση των νόμων της ελαστικής εργασίας.

Υπογράμμισε, δε: «Δεν μπορεί να θέλετε να καταργήσετε τον εργασιακό μεσαίωνα με τη βαρβαρότητα της ανεργίας. Προκηρύξτε λοιπόν νέες θέσεις εργασίας εκεί όπου υπάρχουν χιλιάδες εργασιακά κενά, στο δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ιδίως στον τομέα της Παιδείας, της Υγείας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.
Μην προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε την εργασιακή σκλαβιά, εξοντώνοντας τους σκλάβους. Διότι αυτό συμβαίνει σήμερα, προσπαθείτε να εξοντώσετε τους σκλάβους για να αντιμετωπίσετε την εργασιακή σκλαβιά. Η εργασιακή σκλαβιά καταργείται δεν διορθώνεται».

Την ίδια ώρα, συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα Stage. Την Πέμπτη πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

«Σόδομα και Γόμορα» σε μοναστήρι της Καλαμάτας

Για Σόδομα και Γόμορρα που συμβαίνουν μέσα στην μονή Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, μίλησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, σε μια συνέντευξη - ποταμό που έδωσε στην ΕΡΑ Καλαμάτας.

Φανερά εξοργισμένος και αγανακτισμένος, ο σεβασμιότατος εμφανίστηκε αποκαλυπτικός για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του να επιβάλει το «κανονικόν και πνευματικόν επιτίμιον της ακοινωνησίας» στις μοναχές της συγκεκριμένης μονής.

Ο μητροπολίτης αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί ύβρεις από καλόγρια, η οποία τον έχει αποκαλέσει «πόρνο», ενώ ανάφερε ότι μία άλλη γευματίζει έξω από το μοναστήρι, σε φιλικό σπίτι, με τον φίλο της!

Επίσης, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι μία καλόγρια παίρνει το .........

αυτοκίνητό της και κάνει βόλτες με άλλες.
«Όταν της έκανα παρατήρηση, λέγοντας “παιδί μου, πώς πήρες εσύ αυτοκίνητο;”, εκείνη απάντησε: “Μου το έδωσε ο πατέρας μου και δεν έχεις καμία δουλειά εσύ με το αυτοκίνητο”».

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Χρυσόστομο, «η μοναχή, η οποία είναι οικονόμος της μονής, ανοίγει το κελάρι της μονής και τα τρόφιμα που έχουν αγοραστεί με χρήματα της μονής τα μοιράζει στις καλόγριες για να τα πηγαίνουν στα σπίτια τους».

Ο ίδιος κατήγγειλε επίσης ότι μια καλόγρια «στέλνει μέσω Internet απειλητικά και υβριστικά μηνύματα στο κινητό μου», ενώ επιβεβαίωσε ότι η ηλικιωμένη ηγουμένη Βρυαίνη Μάτση έφυγε από το μοναστήρι, επειδή απείλησαν να την ξυλοκοπήσουν κάποιες από τις μοναχές!

Στο σημείο αυτό ο μητροπολίτης Μεσσηνίας τόνισε: «Όλοι αυτοί που κάνουν τους υπερασπιστές της μονής καλά θα κάνουν να ηρεμήσουν και να ησυχάσουν, και να μην προσπαθούν να εξυπηρετούν άλλες καταστάσεις», ενώ κλείνοντας ήταν κατηγορηματικός: «Για όσον καιρό θα υπάρχει αυτή η αδελφότητα εκεί μέσα και θα βρίσκεται σε ακοινωνησία, κληρικός δεν θα πάει.

Αυτή είναι η απαράβατη εντολή μου. Αυτή τη στιγμή εγώ δεν έχω εξαντλήσει όλα τα όπλα μου. Περιμένω να δω τι θα κάνουν εκείνες».

Πηγή: The Best

Λίφτινγκ στο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης

Ελαφρύ ...λίφτινγκ στο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης εξετάζει η κυβέρνηση.

Όπως έγινε γνωστό χθες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γιώργο Πεταλωτή αναζητούνται «βελτιωτικές λύσεις» χωρίς μεγάλη δημοσιονομική επιβάρυνση μέσω της δημόσιας διαβούλευσης η οποία ολοκληρώνεται την Παρασκευή.

Το σχέδιο νόμου για την Ενίσχυση της Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα opengov.gr και εκατοντάδες πολίτες έσπευσαν να εκφράσουν σχόλια , αιτήματα και ερωτήματα.

Εντός της κυβερνήσεως διατυπώνονται προτάσεις για διεύρυνση των ομάδων που θα λάβουν ........

ενίσχυση κάτι που αποτυπώνεται και στις τοποθετήσεις των πολιτών.

Οι σοβαρότερες ενστάσεις που έχουν ακουστεί μέχρι τώρα αφορούν στην εξαίρεση από το επίδομα των :

-Αγάμων και των παντρεμένων χωρίς παιδιά (μισθωτών ή αγροτών) με ετήσιο εισόδημα κάτω από 10.500 ευρώ τον χρόνο.

-Χαμηλοσυνταξιούχων με σύνταξη από 550 έως και 700 ευρώ τον μήνα οι οποίοι δεν είναι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ και υπολογίζονται στα 200.000 άτομα περίπου.

-Ανέργων που δεν είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ . Έτσι δεν θα πάρουν επίδομα οι μακροχρόνια άνεργοι εφόσον δεν έχουν ανανεώσει την κάρτα ανεργίας ή δεν έχουν εγγραφεί στον ΟΑΕΔ έως και προχθές 3 του μήνα.

-Εργαζομένων οι οποίοι αμείβονται με μπλοκάκι . Της λεγόμενης γενιάς των 700 ευρώ. Όπως επίσης και των εργαζόμενων με την μέθοδο stage.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρουσιάζοντας το σχέδιο νόμου είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποιήσεων μέχρι την Δευτέρα , όταν και θα κατατεθεί στην Βουλή.

Είχε συμπληρώσει όμως πως τα περιθώρια είναι περιορισμένα εξαιτίας του δημοσιονομικού χάους.

Χθες επανήλθε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας πως στο υπουργικό συμβούλιο έγινε μια αναλυτική συζήτηση επί των επιμέρους θεμάτων.

«Προσπαθήσαμε να βρούμε βελτιωτικές λύσεις» είπε διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξε πρόταση για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Πρόσθεσε ότι μέσα από την διαβούλευση θα υποβληθούν προτάσεις οι οποίες όμως «πρέπει να είναι προς την κατεύθυνση την οποία ορίζει το νομοθέτημα και βεβαίως δεν θα έχουν θεαματικές δημοσιονομικές επιπτώσεις».

Ειδικότερα το έκτακτο επίδομα από 300 έως 1300 ευρώ (συνολική δαπάνη άνω του 1 δις ευρώ) θα δοθεί σε δύο ισόποσες δόσεις με την πρώτη πριν από τα Χριστούγεννα . Όπως διευκρινίστηκε χθες η δεύτερη δόση θα καταβληθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010.

Επιπρόσθετα ξεκαθαρίστηκε ότι η ενίσχυση θα είναι αφορολόγητη και πως δεν θα υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια (ως επιπλέον εισόδημα) για την καταβολή του ΕΚΑΣ , του πολυτεκνικού επιδόματος και οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Τέλος η έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις θα καταβληθεί σε οκτώ ισόποσες δόσεις με την πρώτη ένα μήνα μετά από την βεβαίωση της εισφοράς από τις εφορίες.

Ιθαγένεια στη δεύτερη γενιά μεταναστών και δικαίωμα ψήφου στις δημοτικές εκλογές

Δικαίωση σε χιλιάδες μετανάστες δίνει διπλή ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση. Ψήφος στις δημοτικές εκλογές και ιθαγένεια στη δεύτερη γενιά αποτελούν χρόνια αιτήματα των αλλοδαπών που διαμένουν στην Ελλάδα και θα ικανοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

Τη χορήγηση των δικαιωμάτων αυτών σε μετανάστες ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μιλώντας στο 3ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και επιβεβαιώνοντας πως θα υπάρξει άμεση υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών του κυβερνώντος κόμματος.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην «τόνωση της συμμετοχής των μεταναστών στην πολιτική ζωή της χώρας», ο κ. Παπανδρέου...

κατέστησε σαφές πως αυτή θα επιτευχθεί «μέσα από τη δυνατότητα απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας, κυρίως βεβαίως της λεγόμενης δεύτερης γενιάς», καθώς και «με τη συμμετοχή των μακροχρόνια διαμενόντων μεταναστών στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που είναι και μια επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, σε πρώτη φάση θα προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση για την παροχή ψήφου στους μετανάστες, δεδομένου ότι στόχος είναι να μπορέσουν να ασκήσουν το δικαίωμα αυτό στις επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του 2010. Στόχος είναι στις αρχές του έτους να έχει ψηφιστεί η ρύθμιση ώστε στη συνέχεια να μπορέσουν οι δήμοι να καταρτίσουν τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Το επόμενο βήμα θα αφορά τις διατάξεις και για τη χορήγηση ιθαγένειας. Στο πλαίσιο αυτό βέβαιη θεωρείται η υπαγωγή στο καθεστώς όσων παιδιών μεταναστών γεννήθηκαν στη χώρα, ενώ θα εξειδικευθούν τυχόν προϋποθέσεις και για άλλες κατηγορίες μεταναστών δεύτερης γενιάς, όπως οι περιπτώσεις παιδιών που ήρθαν μικρά στη χώρα και φοίτησαν σε ελληνικά σχολεία.

Εκτός από την χορήγηση δικαιωμάτων στους νόμιμους μετανάστες, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε πως «στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε την παράνομη μετανάστευση». Παράλληλα επισήμανε πως αυτό πρέπει να γίνει, μεταξύ των άλλων, με εδραίωση των ενταξιακών μας πολιτικών, αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων, επαναπροσδιορισμό των σχέσεων με τις χώρες προέλευσης των μεταναστών.

Στην απόφαση της χώρας «να συγκρουστεί με τη λαθραία διακίνηση προσώπων καθώς και με όλα τα εγκληματικά δίκτυα» αναφέρθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, ο οποίος ωστόσο μιλώντας στο Φόρουμ υποστήριξε πως πρέπει να υπάρξει «διαχείριση του όλο και αυξανόμενου πληθυσμού των αλλοδαπών χωρίς χαρτιά».
ΤΑ ΝΕΑ




Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 5ης Νοεμβρίου 2009

ele5.jpg (786 KB) 8arr05.jpg (259 KB) foni5.jpg (217 KB) logos5.jpg (425 KB)