Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή παρέμβαση Τατούλη για τον ΕΦΚ στο κρασί στους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας

Επιστολή παρέμβασης προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη και Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο απέστειλε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, σχετικά με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα κρασιά.

Παρατίθεται το κείμενο της επιστολής.

Η επιβολή Ε.Φ.Κ. στο κρασί

Κύριε Υπουργέ,
Σ΄ αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες τις οποίες όλοι ............

βιώνουμε, τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της αγροτικής μας οικονομίας, φαίνεται ότι αποτελούν μια από τις λίγες επιλογές τις οποίες επιβάλλεται να αξιοποιήσουμε, αφού μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της απασχόλησης και στην αύξηση του παραγόμενου πλούτου στη χώρα μας.

Ο οίνος, με την παραγωγή του οποίου απασχολούνται 200.000 οικογένειες αμπελουργών και οινοποιών, παρότι μεταποιημένο προϊόν, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, θεωρείται αυτούσιο αγροτικό προϊόν.
Αν επιβληθεί ο Ε.Φ.Κ., τότε εξομοιώνεται ένα αγροτικό προϊόν που χαρακτηρίζεται ως τρόφιμο σε πολλές χώρες της Ε.Ε. με τα ανταγωνιστικά προς αυτό οινοπνευματώδη ποτά, με αποτέλεσμα το καταναλωτικό κοινό να στραφεί στα σχετικά φθηνότερα οινοπνευματώδη.
Ήδη οι παραγόμενοι στην Ευρώπη οίνοι, άρα και το ελληνικό κρασί, δέχεται μεγάλη επίθεση από την αντιαλκοολική εκστρατεία που έχει υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκστρατεία σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει καμία διάκριση μεταξύ των οινοπνευματωδών ποτών και του οίνου.

Είναι γνωστό επίσης ότι εκτός από μια κατηγορία οινικών προϊόντων (άνω των 15% vol οινοπνεύματος) όπου επιβάλλεται και στην Ελλάδα Ε.Φ.Κ., η συντριπτική πλειοψηφία των οινοπαραγωγών Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν επιβάλλει στους ήσυχους και αφρώδεις οίνους το συγκεκριμένο φόρο. Ειδικός φόρος κατανάλωσης (ΕΦΚ) για το κρασί υπάρχει μόνο σε μερικά βόρεια ευρωπαϊκά κράτη που δεν παράγουν κρασί.
Άλλωστε, σε καμία οινοπαραγωγό χώρα της Ευρώπης, ούτε καν στην Γερμανία, δεν υπάρχει ειδικός φόρος κατανάλωσης για το κρασί. Το ελληνικό κρασί έχει περάσει την τελευταία δεκαετία από 8% ΦΠΑ σε 23% ΦΠΑ κι οποιαδήποτε σκέψη για επιπλέον οικονομική επιβάρυνσή του, θα το έκανε απαγορευτικό στον Έλληνα καταναλωτή και θα ενίσχυε την ανεξέλεγκτη παραοικονομία που εμποδίζει τα ελληνικά οινοποιεία να δυναμώσουν και να κερδίσουν τις ξένες αγορές. Ταυτόχρονα, δε, θα οδηγήσει σε κατάρρευση της ελληνικής αμπελουργίας, πλήττοντας άμεσα την ελληνική περιφέρεια.
Σήμερα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, παρατηρείται το φαινόμενο της συρρίκνωσης του αμπελουργικού εισοδήματος λόγω της κατάρρευσης των τιμών σταφυλιών τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, πολλοί αμπελουργοί δεν έχουν εισπράξει το αντίτιμο της εσοδείας δυο και τριών ετών.

Κάθε συνεπώς πολιτική που θα επιβαρύνει το τελικό προϊόν, θα πλήξει όχι μόνο τον καταναλωτή, αλλά κυρίως τον παραγωγικό ιστό του ελληνικού αμπελοοινικού τομέα. Θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τη θέση των Eλλήνων παραγωγών, πλήττοντας άμεσα την ελληνική περιφέρεια, με συνέπεια την είσοδο του κλάδου σε μακρά περίοδο ύφεσης και αποτέλεσμα την περαιτέρω συρρίκνωσή του.
Και αυτό, σε μια περίοδο όπου γίνονται συντονισμένες προσπάθειες από τον κλάδο, προκειμένου να διεισδύσει το ελληνικό κρασί στις αγορές του εξωτερικού, με σημαντικό κριτήριο όχι μόνο την ποιότητά του (οίνοι ΠΟΠ, ΠΓΕ) αλλά και τις ανταγωνιστικές του τιμές. Η αύξηση της τιμής των οίνων θα πλήξει ανεπανόρθωτα, τις εξαγωγές σε σημαντικές αγορές (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Γερμανία, κλπ.)

Ο Ε.Φ.Κ. θα επιβαρύνει τις οινοποιητικές επιχειρήσεις (συνεταιρισμούς και ιδιώτες) με υπερβάλλον διαχειριστικό κόστος, δημιουργώντας σε πολλές απ’ αυτές ακόμη και προβλήματα βιωσιμότητας.
Το γεγονός αυτό είναι αντίθετο με τις πολιτικές που πρέπει να υιοθετήσει η χώρα μας, πολιτικές που αφορούν την αύξηση παραγωγής αγροτικών προϊόντων και όχι τη μείωσή τους.

Και ο αμπελοοινικός τομέας, ένας κατ’ εξοχήν παραδοσιακός, παραγωγικός κλάδος, είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της ελπίδας. Οι μοναδικές ελληνικές ποικιλίες αμπέλου, η άριστη ποιότητα κρασιών, οι σοβαρές επενδύσεις που έγιναν, τόσο στους ελληνικούς αμπελώνες από τους Έλληνες αμπελουργούς, όσο και στη μεταποίηση από τους οινοποιούς και αποσταγματοποιούς ιδιώτες και συνεταιριστές, αποτελούν εχέγγυα για τη δυνατότητα της Ελλάδας να σταθεί επάξια στη διεθνή αγορά των οίνων ποιότητας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, θεωρώ την πρόταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε εντελώς αντιαναπτυξιακή κατεύθυνση και η τυχόν αποδοχή της θα έχει τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο και στο εισόδημα των αμπελουργών της Πελοποννήσου, αλλά και της χώρας μας.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ

ΣΔΟΕ: Στήνει μπλόκα για σήματα κυκλοφορίας

Μπλόκα στα διόδια ετοιμάζεται να στήσει το ΣΔΟΕ καθώς εκτιμάται ότι πλήθος ιδιοκτητών Ι.Χ μεγάλου κυβισμού έχουν μπει στον πειρασμό είτε να κολλήσουν στο παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους σήματα τελών κυκλοφορίας από …παπάκια, είτε, σε πιο προχωρημένα σενάρια, να κυκλοφορούν ακόμα και με πλαστές πινακίδες.

Το σχέδιο υπήρχε στον προγραμματισμό ελέγχων του ΣΔΟΕ, παίρνει όμως μπροστά μετά τη σύλληψη αστυνομικού στη Ροδόπη ο οποίος είχε καταθέσει τις πινακίδες του τζιπ του και τις είχε αντικαταστήσει με πλαστές, ενώ είχε αγοράσει σήμα τελών κυκλοφορίας για παπάκι και το είχε κολλήσει στο αυτοκίνητο.

Η σύλληψη έγινε στις 9 Φεβρουαρίου, στην..........

περιοχή Σαπών του Νομού Ροδόπης.

Συνελήφθη ένας αστυνομικός να κυκλοφορεί με όχημα τύπου τζιπ και κυβισμού 2.000 κ.ε με πλαστές πινακίδες. Ο αστυνομικός νωρίτερα επικαλούμενος απώλεια της άδειας κυκλοφορίας,πήγε στη διεύθυνση Μεταφορών και έβγαλε αντίγραφο αδείας.

Στη συνέχεια πήγε στην εφορία του και κατέθεσε τις πινακίδες, υποβάλλοντας το αντίγραφο αδείας. Έτσι κράτησε την αρχική άδεια κυκλοφορίας. Έβαλε πλαστές πινακίδες, κόλλησε και ένα σήμα τελών κυκλοφορίας από ένα δίκυκλο που είχε στην κατοχή του και θεώρησε ότι μπορεί να κοροϊδέψει το…Σύστημα.

Συνελήφθη από το ΣΔΟΕ, η υπόθεσή του εκδικάστηκε στις 10 Φεβρουαρίου ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ροδόπης, το οποίο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή διατάσσοντας παράλληλα τη δήμευση του αυτοκινήτου που είχε κατασχεθεί στο μεταξύ από το ΣΔΟΕ.

Στο ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι ανάλογα φαινόμενα μπορεί να έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις μετά τη μαζική κατάθεση πινακίδων το 2011 και ξεκινούν ελέγχους στα διόδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για Ι.Χ. από 1.929 έως 2.357 κυβικά εκατοστά, τα τέλη κυκλοφορίας είναι φέτος 660 ευρώ και φτάνουν τα 880 ευρώ για την επόμενη κατηγορία έως 3.000 κυβικά. Παράλληλα επιβάλλεται και φέτος έκτακτη εισφορά με συντελεστή 5% επί της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης σε όσους κατέχουν επιβατικά αυτοκίνητα πάνω από 1.929 κυβικά.

Marketbeast

Κόβει την πίτα της η Νέα Δημοκρατία Κυπαρισσίας

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της θα κόψει το Σάββατο 18/2/2012 και ώρα 6μ.μ. η Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Κυπαρισσίας στο Ξενοδοχείο Κανελλακης.

Στην πρόσκληση που μας απέστειλαν μας ..........

γνωστοποιούν ότι στην εκδήλωση θα είναι κεντρικός ομιλητής ο τομεάρχης δικαιοσύνης της Ν.Δ και βουλευτής Ηλίας κ. Τζαβάρας Κώστας.

Μήνυση κατά της Google ετοιμάζει η μουσική βιομηχανία!

Η αρχή έγινε με τα νομοσχέδια PIPA και SOPA, τα οποία τελικά μπήκαν στον «πάγο».

Αυτή την περίοδο η μάχη κατά της πειρατείας ακούει στο όνομα ACTA, το οποίο έχει υπογράψει και η Ελλάδα.

Τώρα αναλαμβάνει δράση και η μουσική βιομηχανία, καθώς η RIAA (Recording Industry Association Of America) και η IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) σχεδιάζουν να μηνύσουν την Google για τα αποτελέσματα αναζήτησής της.

Συγκεκριμένα, θεωρούν ότι η μηχανή αναζήτησης ...........

αντί να «αποκρύψει» τα αποτελέσματα αναζήτησης που οδηγούν σε πειρατικές ιστοσελίδες, τους δίνει προτεραιότητα.

Από την πλευρά της η Google υποστηρίζει ότι οι αλγόριθμοι της λειτουργούν βάσει σχετικότητας και συνεπώς λειτουργεί αντικειμενικά.

mediagate

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Με πολύ κέφι ατελείωτες σερπαντίνες και αμέτρητο χαρτοπόλεμο σας προσκαλούμε στον αποκριάτικο χορό του σχολείου μας στις 19 Φεβρουαρίου 2012 ημέρα Κυριακή και ώρα 6.30μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο <<ΒΟΡΡΕΕΙΟΝ>>

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Τιμή εισόδου: 3€


Φίδι του δάγκωσε τον όρχι και ζήτησε από φίλο του να ρουφήξει το δηλητήριο

Τη ζωή του να περνάει μπροστά από τα μάτια του είδε ένας 29χρονος Βρετανός τουρίστας που έκανε διακοπές στην Τανζανία, όταν βγήκε στη μέση της νύχτας να ουρήσει στην ύπαιθρο κι ένα φίδι τον δάγκωσε στον όρχι.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος στην ...........

εφημερίδα Sun, μετά από ξενύχτι με ένα φίλο του που ταξίδευαν μαζί, θέλησε να επισκεφτεί την τουαλέτα, αλλά επειδή στην περιοχή το νερό είναι πολύτιμο, αποφάσισε να βγει στον κήπο έξω από το δωμάτιο όπου έμεναν, ώστε να μη χρειαστεί να τραβήξει το καζανάκι.

Ενώ λοιπόν ξαλάφρωνε στους θάμνους μέσα στα μαύρα σκοτάδια, πετάχτηκε από το πουθενά ένα φίδι – τίγρης, το οποίο είναι ιδιαίτερα δηλητηριώδες, και τον δάγκωσε. Ο άντρας γύρισε τρομαγμένος στο δωμάτιό του και παρακάλεσε το φίλο του να ρουφήξει το δηλητήριο, αλλά ο άλλος αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Ωστόσο, δεν τον παράτησε στην τύχη του, αλλά τον πήγε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου οι γιατροί ανέλαβαν και τελικά κατάφεραν να τον σώσουν.

iefhmerida

Γιατί δεν μπορει να γίνει εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ από τη βάση

Φωτιές ανάβει στο ΠΑΣΟΚ η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του Γιώργου Ανωμερίτη και ασχολήθηκε με τις διαδικασίες ανάδειξης του νέου προέδρου.

Μετά από πολύ συζήτηση και έντονο προβληματισμό, η ομόφωνη απόφαση και ταυτόχρονα εισήγηση της επιτροπής στον Γιώργο Παπανδρέου ήταν -σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του iefimerida.gr- να μην προχωρήσει η διαδικασία εκλογής από την βάση.
Ο κ. Ανωμερίτης και τα μέλη της επιτροπής .........

(Λ. Βασιλάκου, Γ. Γαζή, Κ. Τριανταφύλλου και Μ. Παπαγεωργίου) θεωρούν ότι υπάρχουν τρεις πολύ σοβαροί λόγοι που καθιστούν αποτρεπτική τη διαδικασία που ακολουθήθηκε το 2004 και το 2007¨:

Πρώτον, οι Νομαρχιακές και Τοπικές Οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ σε ολόκληρη τη χώρα είναι σε κατάσταση διάλυσης και δεν είναι σε θέση να διοργανώσουν τη διαδικασια που απαιτείται και μάλιστα στα συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια.

Δευτερον, τα οικονομικά του κόμματος είναι σε άθλια κατάσταση και δεν επιτρέπουν την χρηματοδότηση μιας τόσο δαπανηρής διαδικασίας. Είναι ενδεικτικό ότι οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ είναι απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Και τρίτον, οι κίνδυνοι την ημέρα της διεξαγωγής των εκλογών είναι εξαιρετικά μεγάλοι καθώς υπάρχει φόβος έντασης και επεισοδίων , όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα όπου υπάρχουν κομματικές εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ.

Ο τελευταίος λόγος μάλιστα ήταν αυτός που λειτούργησε αποτρεπτικότερα από όλους για να ληφθεί η ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας

Πάντως ο κ. Παπανδρέου αν και γνώριζε την απόφαση-εισήγηση της Επιτροπής, την αγνόησε και στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου που ακολούθησε εισηγήθηκε να προχωρήσει η διαδικασία εκλογής από τη βάση και να ολοκληρωθεί στις 18 Μαρτίου. Ωστόσο είναι δεδομένο ότι η δημοσιοποίηση της απόφασης από το iefimerida.gr θα επαναφέρει το θέμα προς συζήτηση.

Μη αποδεκτή η παραίτηση Γερουλάνου

Ο Λουκάς Παπαδήμος ζήτησε από τον κ. Γερουλάνο να παραμείνει στο πόστο του, καθώς δε θεωρεί τον ίδιο υπεύθυνο για τη σημερινή κλοπή στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων, της αρχαίας Ολυμπίας.


"Λουκέτο" βάζει η Super League

Η Super League απαντά με αναστολή της επόμενης αγωνιστικής στη ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου! Η 23η αγωνιστική δεν θα πραγματοποιηθεί, με τη σύμφωνη γνώμη του συνδρομητικού καναλιού που έχει τα δικαίωμα μετάδοσης των αναμετρήσεων.
Η αγωνιστική του επόμενου σαββατοκύριακου αναβάλλεται και μετατίθεται κατά μία εβδομάδα. Αυτή η απόφαση πάρθηκε κατά το σημερινό έκτακτο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε για την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου.

Πλέον, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τις ............

ημερομηνίες, ειδικά αν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ προχωρήσουν στην Ευρώπη. Δεν υπάρχουν ημέρες για εμβόλιμες αγωνιστικές, ενώ δεν είναι δυνατή και η επιμήκυνση του πρωταθλήματος, καθώς ακολουθεί το Euro με την συμμετοχή της εθνικής μας ομάδας.

Difernews

Επιστολή Κόλλια στην Εμπορική Τράπεζα

Επιστολή στην Διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας έστειλε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας με την οποία δηλώνει ότι πρέπει να μείνει σε λειτουργία το κατάστημα της Εμπορικής στα Φιλιατρά καθώς η περιοχή είναι αναπτυσσόμενη με τον αγροτικό τομέα που συνεχώς δημιουργούνται νέες μονάδες.

Ο κ. Κόλλιας κλείνοντας την επιστολή του ...........

ευελπιστεί να είναι θετική ανταπόκρισή της Διοίκησης και να διατηρήσει σε λειτουργία του υποκαταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας στα Φιλιατρά.

Αναλυτικά η επιστολή


Προς Τη Διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας

Αξιότιμοι κύριοι,
με λύπη ο επιχειρηματικός κόσμος αλλά και οι κάτοικοι του Δήμου Τριφυλίας και ειδικότερα των Φιλιατρών πληροφορήθηκαν το ενδεχόμενο κλεισίματος του υποκαταστήματος της τράπεζάς σας στα Φιλιατρά. Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Τριφυλίας κατανοεί και συμμερίζεται τα συναισθήματα αυτά γι’ αυτό όχι μόνο στηρίζει τις πρωτοβουλίες του επιχειρηματικού κόσμου της πόλης μας και το αίτημά τους να παραμένει σε λειτουργία το συγκεκριμένο υποκατάστημα αλλά το προβάλει και ως δικό της αίτημα.

Ανεξάρτητα από τις πρόσκαιρες δυσκολίες λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης που περνάει η πατρίδα μας οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι στα Φιλιατρά και την ευρύτερη περιοχή τους υπάρχουν οι συνθήκες και οι προοπτικές για μια νέα αναπτυξιακή πνοή και επιχειρηματική δράση.

Η προοπτική αυτή αναδεικνύεται μέσα από το διαρκώς αναπτυσσόμενο αγροτικό τομέα της περιοχής κυρίως δε του εύρωστου τομέα των κηπευτικών. Εκτός όμως από τον αγροτικό τομέα δυναμικά προβάλουν και οι προοπτικές για την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα όπου διαρκώς δημιουργούνται νέες υποδομές και αναπτύσσονται νέες μονάδες.
Με τα δεδομένα αυτά είναι προφανές και εύλογο ότι ανάλογη ανάπτυξη θα λάβει και ο τραπεζικός τομέας στην περιοχή μας στον οποίο το υποκατάστημα Εμπορικής Τράπεζας Φιλιατρών έχει ήδη δημιουργήσει παράδοση.

Προσβλέπουμε στην θετική ανταπόκρισή σας και στη διατήρηση σε λειτουργία του υποκαταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας στα Φιλιατρά.
Είμαστε στη διάθεσή σας να αναπτύξουμε και προφορικά το αίτημα αυτό της Φιλιατρινής κοινωνίας σε μια κατά το δυνατόν συντομότερη συνάντησή μας.

Με τιμή

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Ενημέρωση

Για το ζήτημα αυτό ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Αναστάσιος Πούλος είχαν συνάντηση με το Διευθυντή Διεύθυνσης Δικτύου Κεντρική Ελλάδας και Πελοποννήσου κ. Θεόδωρο Τσουκαλά και το Διευθυντή Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Ιωάννη Δρίβα οι οποίοι επισκέφθηκαν σήμερα τα Φιλιατρά και είχαν συνάντηση με επιχειρηματικούς παράγοντες.

«Έλληνες, συγνώμη για την κυβέρνησή μας»

Γερμανοί πολίτες στο πλευρό μας - Μία φωτογραφία χίλιες λέξεις
«Έλληνες, συγνώμη για την κυβέρνησή μας!». Αυτό το μήνυμα στέλνουν εκατοντάδες Γερμανοί που αποστασιοποιούνται από τη στάση που κρατά η γερμανική κυβέρνηση απέναντί μας.

Βέβαια, μία φωτογραφία που δημοσιεύεται στο Facebook, δεν αλλάζει τη στάση της καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, ούτε του υπουργού Οικονομικών της, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όμως δίνει ένα μάθημα ότι δεν είναι όλοι οι Γερμανοί κατά της χώρας μας.

Άλλωστε, έχουν αρχίσει κινήματα συμπαράστασης..........

σε όλη την Ευρώπη υπέρ της Ελλάδας και το μεσημέρι του Σαββάτου με αφορμή την οικονομική κρίση και τα οξύτατα προβλήματα που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία, προετοιμάζονται διαδηλώσεις σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Newsbeast

Αποχωρεί από τη ΝΔ ο Π. Ψωμιάδης και ιδρύει δικό του κόμμα με το όνομα ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.

Δύο προσθήκες και μια… απώλεια μετρά ήδη σήμερα, Παρασκευή, η Νέα Δημοκρατία. Την ίδια μέρα που ανακοινώθηκε η προσχώρηση των Μάκη Βορίδη και ο Άδωνι Γεωργιάδη στη ΝΔ μετά τη διαγραφή τους από το ΛΑ.Ο.Σ. (για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε εδώ), ανακοινώθηκε παράλληλα και η αποχώρηση του Παναγιώτη Ψωμιάδη!

Ο εν αργία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ..........

με δηλώσεις που έκανε το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, αποκάλυψε ότι αποχωρεί από τη Νέα Δημοκρατία και πως ιδρύει το δικό του κόμμα! Σύμφωνα με τον κ. Ψωμιάδη, η επίσημη ανακοίνωση για την ίδρυση του νέου κόμματος, το οποίο θα ονομάζεται ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. (Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης), θα γίνει στις 29 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ψωμιάδης, ήταν υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ως αντίπαλος του Αντ. Σαμαρά. Υποψήφια ήταν και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, ως γνωστόν, επίσης έχει αποχωρήσει από τη ΝΔ και έχει ιδρύσει και αυτή το δικό της κόμμα, τη Δημοκρατική Συμμαχία.

Ο ίδιος είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό την κίνησή του. Μάλιστα, προ ημερών, είχε στείλει σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ Θεσσαλονίκης δηλώνοντας απερίφραστα ότι στο εξής το κόμμα δεν πρέπει να τον υπολογίζει.

Μέχρι τις 18 Μαρτίου η εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου αποφάσισε την σύγκληση Εθνικής Συνδιάσκεψης του Κινήματος για το διήμερο 3 και 4 Μαρτίου.

Σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Μπεγλίτης, στη συνέχεια υπό το φως των εξελίξεων της προόδου της δανειακής σύμβασης, θα αξιολογηθεί το πότε θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος προκειμένου να υποβληθούν οι υποψηφιότητες και να ανακηρυχθούν οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε ο ........

κ. Μπεγλίτης, η εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα γίνει από την βάση, το αργότερο μέχρι τις 18 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Πολιτικό Συμβούλιο ενδέχεται να συνεδριάσει ξανά την επόμενη Τετάρτη, ενώ στην διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του οργάνου υπήρξε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της χώρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναφέρθηκαν οι δυσκολίες που υπάρχουν στην Ευρώπη, ωστόσο επισημάνθηκε ότι για πρώτη φορά υπάρχει κύμα συμπαράστασης στον ελληνικό λαό από τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Σε ότι αφορά τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, Νίκος Σαλαγιάννης, Γιάννης Μίχας, Νίκος Ανδρουλάκης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Κώστας Ασκούνης, Συλβάνα Ράπτη και Τόνια Αντωνίου πρότειναν ως ημερομηνία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ την 4η Μαρτίου.

Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι το θέμα αυτό ετέθη απλώς ως πρόταση προς συζήτηση.

Τέλος, σε ότι αφορά τις διαγραφές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ μετά την ψηφοφορία της Κυριακής, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε παρεμπιπτόντως στο ζήτημα και είπε πως ήταν δική του απόφαση.

Real.gr

Κλοπή στην Αρχαία Ολυμπία-Υπέβαλε την παραίτηση του ο Π. Γερουλάνος

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών της ένοπλης ληστείας στο Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, που βρίσκεται εκτός αρχαιολογικού χώρου, κοντά στο δημαρχείο.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες και εκτιμήσεις, οι ληστές έκλεψαν 65- 68 αρχαία αντικείμενα, χάλκινα και πήλινα, όλα μεγάλης αξίας, μεταξύ των οποίων και ένα χρυσό δαχτυλίδι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δράστες ήταν ............

δύο κουκουλοφόροι, οι οποίοι επιτέθηκαν στη γυναίκα φύλακα, την ώρα που αυτή απενεργοποίησε τον συναγερμό για να μπει στο κτίριο και να αναλάβει υπηρεσία. Με την απειλή όπλων την οδήγησαν στο εσωτερικό, όπου την έδεσαν σε καρέκλα, τη φίμωσαν και ανενόχλητοι έσπασαν τις προθήκες του μουσείου και άρπαξαν τα αρχαία αντικείμενα.

Μεχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί με τι μέσο διέφυγαν οι ληστές, αλλά εκτιμάται οτι είχαν κάποιο όχημα κοντά στο Μουσείο.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Αμέσως μετά τη σημερινή πρωινή καταγγελία σχετικά με την αφαίρεση αρχαίων αντικειμένων από τις προθήκες του παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου (Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων) στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, ανακοινώνεται ότι άμεσα κινητοποιήθηκαν οι τοπικές και γειτονικές Υπηρεσίες των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, ενώ ενεργοποιήθηκαν κλιμάκια εξειδικευμένων Αξιωματικών και προσωπικού της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και συνεργεία εξερευνητών και επιστημόνων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο ευρύτερος χώρος που συνέβη η αφαίρεση των αρχαίων αντικειμένων έχει αποκλεισθεί περιμετρικά από αστυνομικές δυνάμεις και διενεργούνται εκτεταμένες αστυνομικές αναζητήσεις και έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών.

Όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, άγνωστοι, σήμερα το πρωί, περίπου στις 07.34, ακινητοποίησαν τη φύλακα του Μουσείου και αφαίρεσαν από προθήκες χάλκινα και πήλινα αντικείμενα, καθώς και ένα χρυσό δακτυλίδι.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

Παραιτήθηκε ο Γερουλάνος

Ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος αμέσως μετά την είδηση της ληστείας έθεσε στη διάθεση του πρωθυπουργού την παραίτησή του. Σε επικοινωνία που είχε το real.gr με τον υπουργό, εκείνος δήλωσε: «Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει κανείς».

Real.gr

Η Εξέλιξη στην υπόθεση παραίτησης


Στη Νέα Δημοκρατία Μ. Βορίδης και Αδ. Γεωργιάδης

Την προσχώρησή τους στη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσαν οι πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ, Μάκης Βορίδης και Αδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνάντησή τους με τον Αντώνη Σαμαρά, στα γραφεία του κόμματος. Οι δύο βουλευτές δήλωσαν ότι θα παραιτηθούν από τις βουλευτικές τους έδρες.

«Οι επόμενες εκλογές θα κρίνουν αν η Ελλάδα θα μείνει μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα χρειάζεται μία στιβαρή ηγεσία που θα δώσει ξανά ελπίδα στον τόπο. Η μόνο οργρανωμένη παράταξη είναι η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά που εκφράζει την ελπίδα να μην γίνει η Ελλάδα Συρία», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «αυτές ...........

τις στιγμές που είναι εξαιρετικά κρίσιμες αυτό που πρέπει να διασφαλιστεί είναι μία αξιόπιστη μεγάλη πατριωτική φιλελεύθερη παράταξη που όχι μόνο θα μπορεί, από τη μία να σταθεί με αξιοπιστία απέναντι στους δανειστές και από την άλλη να εγγυηθεί στους πολίτες ότι η Ανάπτυξη θα έλθει».

«Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε δύσκολες αποφάσεις, αισθάνομαι ότι έπρεπε να σταθώ δίπλα του», πρόσθεσε.

Εκ μέρους της ΝΔ, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Κώστας Τασούλας, ανέφερε ότι σε αυτές τις οριακές στιγμές για τον τόπο υπάρχει ελπίδα, είναι η ΝΔ η μόνη φιλελεύθερη αστική και λαική παράταξη που εξασφαλίζει όχι μόνο την παραμονή στην ΕΕ αλλά και την ανοδική πορεία της χώρας.

Ερωτηθείς αν πρέπει να επιστρέψουν οι 21 βουλευτές που διεγράφησαν πρόσφατα από το κόμμα απάντησε ότι «όλος ο ελληνικός λαός πρέπει να πλαισιώσει τη ΝΔ».

ΛΑΟΣ: Σχέδιο διεμβολισμού

Για σχέδιο διεμβολισμού του κάνει λόγο ο ΛΑΟΣ. «Δεν είναι προφανώς ένα μεμονωμένο γεγονός. Είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου διεμβολισμού του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Το ΟΧΙ μας, γνωρίζαμε ότι θα έχει παρενέργειες», σημειώνεται στην ανακοίνωση που καταλήγει:

«Οι εκβιασμοί και οι πιέσεις τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας, μπορεί να ευνούχισαν ηθικά ηγεσίες κομμάτων, χαλύβδωσαν όμως την ηθική του ελληνικού λαού, ο οποίος έχει κρίση και γνωρίζει να αντιδρά όταν πρέπει και όπως πρέπει».

Isotimia

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Φεβρουαρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.