Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Φιλιατρά: Παρουσιάστηκαν χθές επενδυτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ [ VIDEO ]

Παρουσιάστηκαν στην χθεσινή ημερίδα στο Βορρέειο Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών 4 επενδυτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ από συμβούλους επιχειρήσεων της Εταιρίας "Ανέλιξη".

Η συμμετοχή ........

του κόσμου ήταν ελάχιστη κυρίως λόγω της ώρας που πραγματοποιήθηκε.
Μιλώντας στην κάμερα του φιλιατρά News ο Σύμβουλος Επιχειρήσεων Θανάσης Κυριαζόπουλος είπε ότι παρουσιάζονται σήμερα (σ.σ. Χθες) μια δέσμη τεσσάρων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που είναι για ενίσχυση επενδύσεων σε τουρισμό μεταποίηση, εμπόριο και υπηρεσίες.

Είναι δυο προγράμματα από το υπουργείο Ανάπτυξης το LEADER (πεδινές περιοχές Μεσσηνίας) και το ΟΠΑΧΧ (Ορεινές περιοχές Μεσσηνίας) και δυο προγράμαμτα από το υπουργείο Ανάπτυξης με τα προγράμματα ΠΕΠ και το πρόγραμμα γυναικείας Επιχειρηματικότητας επιδοτώντας άνεργες γυναίκες ή αυτοαπασχολούμενες με μικρό εισόδημα για να ξεκινήσουν μια δική τους δουλειά.
(Tα μπλέ γράμματα αντιστοιχούν στις παρουσιάσεις των ανάλογων προγραμμάτων και μπορείτε να τις βλέπετε ταυτόχρονα.)

Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση των προγραμμάτων όπως την κατέγραψε η κάμερα του Φιλιατρά News



Τσικνοπέμπτη στην Ανω πόλη Κυπαρισσίας

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας διοργανώνει τη γιορτή της Τσικνοπέμπτης στην πλατεία της ιστορικής Αρκαδιάς μας!

Μια γιορτή που χάνεται στα βάθη των αιώνων,στο μέσο των τριών εβδομάδων της Αποκριάς και 11 μέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα. Η Τσικνοπέμπτη ήταν, παλιότερα, στην Άνω Πόλη, μέρα χαράς, κεφιού, γλεντιού.
Μια μέρα που η .......

ατμόσφαιρα γέμιζε από την τσίκνα του παστού και από το Κάστρο μέχρι την Κάτω Πόλη, μύριζε τσιγαριστό χοιρινό, ακούγονταν τραγούδια και ο κόσμος περνούσε όμορφα με φίλους και συγγενείς σε αυλές, κήπους και την πλατεία μας!

Αυτή τη γιορτινή μέρα της Τσικνοπέμπτης αναβιώνουμε εδώ και τέσσερα χρόνια στην Άνω Πόλη, όλοι μαζί! Όλοι μαζί οι Απανωπολίτες, με τις οικογένειές μας, με φίλους και συμπολίτες μας που αγαπάνε την Άνω Πόλη και θέλουν το καλό της και την ανάπτυξή της. Εμείς, στο Σύλλογο για την Προστασία για την Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας, τιμούμε τις παραδόσεις μας και τηρούμε τα ήθη και έθιμά μας,όπως είναι η Τσικνοπέμπτη!

Σας ευχαριστούμε που συμμετέχετε και στηρίζετε τις πρωτοβουλίες και τις εκδηλώσεις μας και ευχόμαστε σε όλους καλές απόκριες και του χρόνου να είμαστε καλά να μαζευτούμε ξανά να γλεντήσουμε και να περάσουμε όμορφα!
Ο Σύλλογός μας θα κάνει και άλλες εκδηλώσεις τους επόμενους μήνες και το καλοκαίρι και σας θέλουμε και σε αυτές κοντά μας! Χρόνια Πολλά!

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: Συμμετοχή στο παναγροτικό Συλλαλητήριο της Τρίτης στην Αθήνα



Ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών μισθώνει λεωφορείο για το παναγροτικό Συλλαλητήριο της Αθήνας την Τρίτη 5 Μαρτίου

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 697 44 17 680 και 693 24 66 555 Μέχρι την Δευτέρα το πρωί στις 8:00.


Φιλιατρά: Κλοπές χθές βράδυ σε σπίτι και μπακάλικο. [ VIDEO ]

Δυο κλοπές καταγράφηκαν χθες το απόγευμα και αργά το βράδυ στα Φιλιατρά από αγνώστους σε μπακάλικο και σπίτι στην Εθνική οδό Φιλιατρών Κυπαρισσίας στο ύψος του Χαλαζονίου.

Αναλυτικά:....


Κλοπή σε σπίτι Επιχειρηματία που βρίσκεται λίγο έξω από τα Φιλιατρά στην Εθνική Οδό Φιλιατρών - Κυπαρισσίας στο ύψος του Χαλαζονίου σημειώθηκε χθες το απόγευμα καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ άγνωστοι μπήκαν στην οικία Επιχειρηματία που διατηρεί μάντρα οικοδομικών υλικών στο Εξοχικό την ώρα που έλειπαν όλοι από το σπίτι και αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.
Όπως δήλωσε η σύζυγος του Επιχειρηματία το συμβάν έγινε σε περίπου από 20 λεπτά. Χθες το απόγευμα στις 19:50 επικοινώνησε από το σπίτι του μαζί της ο σύζυγος της για προσωπική υπόθεση.
Στις 20:20 επέστρεψε στο σπίτι διαπίστωσε ότι είχε παραβιαστεί το παράθυρο που βρίσκεται δίπλα στην σκάλα και μπαίνοντας στο σαλόνι αντίκρισε ένα συρτάρι από ένα μικρό έπιπλο ανοικτό και χαρτιά πεσμένα κάτω.
Μπαίνοντας στην κρεβατοκάμαρα, έπαθε σοκ αντικρίζοντας τα πάντα ανακατεμένα και πεταμένα συρτάρια ανοικτά, και όλα επάνω στην κρεβατοκάμαρα και τα χρήματα που υπήρχαν σε συγκεκριμένο σημείο σημείο να λείπουν.
Αμέσως ειδοποίησε τον σύζυγο της και του ανέφερε την κλοπή.

Αργά το βράδυ άγνωστος ή άγνωστοι καταφέρνοντας να σπάσουν και να αφαιρέσουν το τζάμι της εισόδου μπήκαν στο κατάστημα του κ. Σωτήρη Λύκου στα Φιλιατρά απέναντι από το Νέο λύκειο και αφαίρεσαν το συρτάρι της ταμειακής μηχανής όπου περιείχε περίπου 200 ευρώ χωρίς να προλάβουν να κλέψουν κάτι επιπλέον λόγω του συναγερμού.
Όπως μας είπε ο κ. Λύκος το κατάστημα δεν διέθετε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης κάτι το οποίο σκέφτεται να κάνει άμεσα.




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ης Μαρτίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Έργα με έκπτωση από 50%- 60%!
ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ


Ο ανταγωνισμός χωρίς όρια θέτει ερωτηματικά ........

για την ποιότητα των μελετών

Με εκπτώσεις-ρεκόρ, που κυμαίνονται από 55 έως και 75% επί των αρχικών προϋπολογισμών, ανατίθενται τους τελευταίους μήνες οι μελέτες κατασκευής έργων που υλοποιούνται ή βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η τακτική αυτή, που παρατηρείται όχι μόνο σε έργα του νομού, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, απασχόλησε και το υπουργείο Υποδομών.

Πάντως, η συγκεκριμένη πραγματικότητα καταδεικνύει, εκτός των άλλων, τη δύσκολη φάση στην οποία βρίσκεται ο κατασκευαστικός και μελετητικός κλάδος, και ο ανταγωνισμός, τελευταία, φαίνεται όταν «χτυπούν» μελέτες και έργα.

Τεχνικοί παράγοντες αναφέρουν στο «Θ» ότι οι υπερβολικές εκπτώσεις, αφενός, προδίδουν τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει ο κατασκευαστικός και μελετητικός κλάδος, με αποτέλεσμα να επικρατεί μεταξύ των εταιρειών ανταγωνισμός χωρίς όρια και, αφετέρου, προκαλούν εύλογα ερωτήματα κατά πόσο επηρεάζουν την ποιότητα και πληρότητα των μελετών και εν συνεχεία των έργων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές για τη διαχείριση των σκουπιδιών. Αυστηρή προειδοποίηση από τον Πέτρο Τατούλη σε Δήμους και σκουπιδοεργολάβους.
Σε συνέντευξή του ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη πολιτική για τον τουρισμό και τα αποτελέσματα του ταξιδιού στη Νορβηγία. Δήλωσε ότι στηρίζει την τρικομματική κυβέρνηση για τη σωτηρία της χώρας και ότι επιθυμεί η κεντρική πολιτική σκηνή να έχει αναφορά στην Πελοπόννησο.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
● ΟΧΙ ΑΠΕΙΛΕΣ στην τρομοκρατημένη κοινωνία με τη συνεχή επίδειξη του δακτύλου. Αναφορές του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστα Μαργέλη σε συνέντευξή του για την άσκηση ποινικών διώξεων από την Εφορία και τις απαράδεκτες παρενοχλήσεις από εισπρακτικές εταιρείες σε δανειολήπτες.
● ΣΤΟΙΧΗΜΑ του ΠΑΣΟΚ είναι η μεγάλη κεντροαριστερά με ευρωπαϊκές αναφορές, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευαγ. Βενιζέλος, ενώ απηύθυνε, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο Συνέδριο, κάλεσμα σε ΔΗΜΑΡ και άλλες δυνάμεις του σοσιαλδημοκρατικού χώρου ακόμη και κοινή κάθοδο στις εκλογές.
● ΛΥΘΗΚΑΝ οι παρεξηγήσεις Μεσσήνης-Καλαμάτας για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και αποφασίστηκε συνεργασία και ανταλλαγή επισκέψεων. Με τον Βασιλιά Ασωτο αρχίζει αύριο το Νησιώτικο Καρναβάλι.
● ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΑΓΓΕΛΑΚΑ για τις εξελίξεις στο Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας. Με έγγραφό του θέτει σε αδράνεια τη Λ.Ε. ενόψει μεταβίβασης στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και ζητεί επειγόντως τα πρακτικά της πρόσφατης συνεδρίασης για την απογραφή που με 5-4 ανεβλήθη επ’ αόριστον…
● ΕΡΩΤΗΣΗ Λαμπρόπουλου για την κοινοτική Οδηγία σχετικά με τα καπνικά προϊόντα που χτυπά την καπνοβιομηχανία Καρέλια.
● ΣΤΟ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ χθες ο Αλευράς για τη συνέχιση των αντιδιαβρωτικών έργων με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και εκπρόσωπο του εργολάβου.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!