Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Η Τηλεόραση BEST από σήμερα εκπέμπει και στην Αχαΐα και μάλιστα Digital

Η τηλεόραση BEST προχωρώντας ένα βήμα ακόμα ποιο πέρα στην ψηφιακή τηλεόραση έχει την χαρά και την τιμή να εκπέμπει από σήμερα Κυριακή 9-1-2011 και στον Νομό Αχαΐας στο κανάλι 53 Νο 2 και Digital (ψηφιακά) όπως ορίζουν οι καινούργιοι χάρτες εκπομπής των περιφερειακών καναλιών.

Με αίσθημα ευθύνης ενημερώνουμε το ..........

κοινό του Μεγαλύτερου Νομού της Νοτιοδυτικής Ελλάδος ότι θα προσπαθήσουμε και στην Αχαΐα να μεταδίδουμε έγκυρα, έγκαιρα και αντικειμενικά όλα τα γεγονότα της Τηλεοπτικής μας Περιφέρειας ώστε να συμβάλουμε και εμείς στην ενημέρωση των πολιτών για όλα τα γεγονότα που τους απασχολούν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την τηλεόραση BEST την έχουν ήδη κατατάξει οι Μεσσήνιοι στην πρώτη θέση τηλεθέασης κάτι που φιλοδοξούμε και θα προσπαθήσουμε να συμβεί και στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφέρειας που θα εκπέμπουμε.

Ολα στο φώς για τον Πέτρο Τατούλη. Οι συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου ζωντανά στο διαδίκτυο!!!

Ο άνθρωπος εγκαινίασε μια νέα πολιτική διαφάνειας. Είναι χρόνια μπροστά....

Χρόνια μπροστά είναι το φαινόμενο που ονομάζεται Πέτρος Τατούλης σε χρήση των νέων τεχνολογιών. Έτσι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του ως περιφερειάρχης Πελοποννήσου, δεν διαπραγματεύτηκε ούτε στιγμή για τα θέματα διαφάνειας εφαρμόζοντας το κοινώς λεγόμενο ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ.
Αυτό έδειξε με την πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 2 Ιανουαρίου η οποία μεταδόθηκε ΟΛΟΚΛΗΡΗ ζωντανά στο διαδίκτυο. Πρακτική που ουδέποτε είδαμε από κανέναν.

Το φαινόμενο "Τατούλης" δεν σταμάτησε .........

εκεί. Πριν ελάχιστα 24ωρα πάλι από τον νέο οργανισμό Νέα Πελοπόννησος μεταδόθηκε ζωντανά ολόκληρη η συνδιάσκεψη για τον αγροτικό τομέα στον οποίο οι πολίτες και παραγωγοί μιλούσαν και οι πολιτικοί μόνο άκουγαν.
Σήμερα έρχεται να μας εκπλήξει για μια ακόμα φορά.

Σε λίγα λεπτά και συγκεκριμένα στις 17:00, θα μεταδοθεί απευθείας το πρώτο (ουσιαστικά) περιφερειακό συμβούλιο μετά την συγκρότηση του σε σώμα.
Τι να πούμε πια; Μακάρι αυτός ο άνθρωπος να καθιερώσει την διαφάνεια παντού.
Φυσικά θα έχετε την δυνατότητα να το παρακολουθήσετε ζωντανά μέσα από το Φιλιατρά News.

«Ανασχηματισμός» στη Νέα Δημοκρατία

Ολοκληρώθηκε ο «ανασχηματισμός» της σκιώδους κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Στις πρώτες του δηλώσεις ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για «ενωτικό σχήμα» χωρίς αποκλεισμούς, το οποίο θα οδηγήσει το κόμμα στη νίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έως τώρα εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος αλλάζει χαρτοφυλάκιο και αναλαμβάνει τον τομέα των Εξωτερικών. Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ..........

το Mega, στη θέση του κ. Παναγιωτόπουλου θα τοποθετηθεί εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο, πιθανότατα ο μέχρι τώρα διευθυντής της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος Γιάννης Μιχελάκης.

Αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Κώστας Γκιουλέκας.

Τομεάρχης Άμυνας αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Τζίμας και τομεάρχης Ανάπτυξης ο Κωστής Χατζιδάκης.

Στον τομέα των Μεταφορών τοποθετείται ο βουλευτής Μιχάλης Παπαδόπουλος και Ενέργειας Σταύρος Καλαφάτης.

Τομεάρχης Περιβάλλοντος παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο οικονομικό επιτελείο παραμένουν οι Χρήστος Σταϊκούρας και Νότης Μηταράκης, ενώ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Νίκος Δένδιας.

Τον τομέα της Παιδείας αναλαμβάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ενώ στον τομέα Υγείας τοποθετούνται ο Θανάσης Γιαννόπουλος και αναπληρωτής ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Τομεάρχης Δικαιοσύνης αναλαμβάνει ο Κώστας Τζαβάρας με αναπληρωτή τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κώστα Καραγκούνη.

Επίσης, δημιουργείται τομέας για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τον οποίο αναλαμβάνει ο Σίμος Κεδίκογλου.

Παραμένουν οι δύο αντιπρόεδροι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας ως επικεφαλής ευρύτερων κύκλων.

Yποχρεωτική θα καταστεί η χορήγηση προσωρινής σύνταξης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία

Σε ένα μήνα από την αίτηση

Υποχρεωτική θα καταστεί η χορήγηση προσωρινής σύνταξης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, ένα μήνα αφότου ο υποψήφιος συνταξιούχος υποβάλει την αίτηση συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «ΒΗΜΑonline», το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει ρύθμιση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της καθυστέρησης απονομής των συντάξεων, που ξεκινά από τους οκτώ μήνες έως ένα έτος, για απλές περιπτώσεις συνταξιοδότησης και φθάνει και τα τρία έτη για τις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης.

Η προσωρινή σύνταξη θα φθάνει το ...........

80% - 90% της οριστικής σύνταξης και θα χορηγείται έως ότου απονεμηθεί η τελική σύνταξη, οπότε και θα γίνεται η εκκαθάριση και θα δίδονται τα επιπλέον ποσά στο συνταξιούχο.

Νομοθετικό πλαίσιο για την χορήγηση προσωρινής σύνταξης υπάρχει ήδη, αλλά λειτουργεί σε εκούσια βάση, δηλαδή απαιτείται αίτηση του ασφαλισμένου προκειμένου να απονεμηθεί η προσωρινή σύνταξη.

Με τη νέα ρύθμιση, που ετοιμάζει ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης και πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή εντός τριών μηνών, η προσωρινή σύνταξη θα καταστεί υποχρεωτική και θα χορηγείται σε όλους τους υποψήφιους συνταξιούχους.

Υπέρ της εξέλιξης αυτής τάσσονται οι υπάλληλοι του ΙΚΑ. Η Ομοσπονδία των υπαλλήλων επισημαίνει ότι το μέτρο της υποχρεωτικής προσωρινής σύνταξης αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη λύση στο πρόβλημα της καθυστέρησης απονομής των συντάξεων.

Άνω κάτω το Ίντερνετ από τη φήμη ότι κλείνει το Facebook

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι το Facebook θα κλείσει τον Μάρτιο. Η διαχείριση του site του προκαλεί πολύ άγχος».

Η παραπάνω «είδηση», που ήταν φάρσα, έκανε τον γύρο του Ίντερνετ το Σαββατοκύριακο, κινητοποιώντας εκατοντάδες χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Διαδόθηκε παντού

Η φήμη ότι κλείνει το Facebook διαδόθηκε παντού μέσα σε λίγες ώρες, αναγκάζοντας το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο να προβεί σε δημόσια διάψευση, εξηγώντας ότι δεν προτίθεται να βάλει «λουκέτο».

Η «είδηση» αναρτήθηκε στον ενημερωτικό .........

ιστότοπο Weekly World News, ο οποίος συνήθως δημοσιεύει σατιρικά ρεπορτάζ, με τίτλους όπως «Το 2011 θα επιτεθούν εξωγήινοι στη Γη» ή «Ο Τζορτζ Κλούνι υποψήφιος πρόεδρος των Η.Π.Α.».

Η «αναξιοπιστία» του site δε στάθηκε ικανή να εμποδίσει τη διάδοση της φήμης, η οποία αναπαρήχθη από άλλους ιστότοπους και αποτέλεσε αντικείμενο σχολιασμού μεγάλου αριθμού χρηστών στο Twitter, αλλά και στο ίδιο το Facebook.

Οι «δηλώσεις» του Ζάκερμπεργκ

Το δημοσίευμα πλαισίωναν «συγκλονιστικές» δηλώσεις του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, τις οποίες, βέβαια, ουδέποτε είχε κάνει.

«Το Facebook είναι πια εκτός ελέγχου και το άγχος της διοίκησης της εταιρείας έχει καταστρέψει τη ζωή μου. Πρέπει να βάλω ένα τέλος σ’ αυτή την τρέλα. Δεν με νοιάζουν τα λεφτά. Θέλω μόνο τη ζωή μου πίσω!», ήταν η υποτιθέμενη δήλωση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ σε δήθεν έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Προσωπικά δεν νομίζω ότι είναι σπουδαία υπόθεση (το ότι κλείνει το Facebook). Και, για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι είναι για καλό. Χωρίς το Facebook οι άνθρωποι θα βγουν έξω και θα κάνουν πραγματικούς φίλους», «δήλωσε» ο ιδρυτής του Facebook, σύμφωνα με το Weekly World News.

Κλείνει τον Μάρτιο

Το site προειδοποιούσε ότι μέσα στον Μάρτιο οι χρήστες θα πάψουν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους στο Facebook, επικαλούμενο τη δήθεν δήλωση του αντιπροέδρου του Facebook, Αβρατ Χουμάρθι, ότι «μετά τις 15 Μαρτίου ολόκληρη η ιστοσελίδα θα κλείσει».

Για να γίνει πιο πιστευτό το «ρεπορτάζ», ο συντάκτης του φιλοξένησε υποτιθέμενες αντιδράσεις απελπισίας χρηστών του Facebook.

«Τι θα κάνω χωρίς το Facebook; Η ζωή μου περιστρέφεται γύρω από αυτό. Είμαι στο Facebook τουλάχιστον 10 ώρες την ημέρα. Τώρα τι θα κάνω με όλον αυτό τον ελεύθερο χρόνο;», υποτίθεται ότι δήλωσε μια μαθήτρια από την Ιντιάνα. Παράλληλα, γονείς παιδιών που ξοδεύουν ατέλειωτες ώρες στο Facebook «δήλωναν» ανακουφισμένοι.

Οι αντιδράσεις

Ωστόσο, η ψευδής είδηση προκάλεσε και αληθινές αντιδράσεις: «Ελπίζω ότι δεν είναι αλήθεια, αλλά εάν είναι θα πρέπει να το αποδεχθούμε», έγραψε ένας χρήστης του Facebook.

Σχόλια όπως αυτό, που αυξάνονταν όσο περνούσε η ώρα, ανάγκασαν το Facebook να προχωρήσει σε επίσημη διάψευση: «Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως πάντα Δεν πρόκειται να πάμε πουθενά. Είμαστε μόλις στο ξεκίνημα», ανέφερε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Twitter λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας).

Η εβδομαδιαία World News ήταν μια ταμπλόιντ εφημερίδα που κυκλοφορούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1979 έως το 2007, η οποία έμεινε γνωστή για τις αλλόκοτες ιστορίες που δημοσίευε. Σήμερα συνεχίζει να λειτουργεί ως ιντερνετική εφημερίδα.

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΜΠΑΤΟ



Κ. Καραμπάτο στην παρακάτω διεύθυνση θα βρείτε πολύ πράγμα.... Πολλά Video και φωτογραφίες. Είναι καιρός να αναθεωρήσετε τις αστείες απόψεις σας περί διοδίων.
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com



Γκρέμισε τα διόδια της Πελασγίας ο Γκλέτσος

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ...... ΜΠΑΛΑΚΙΑ

Με μηχανήματα του δήμου ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, γκρέμισε πριν από λίγο τις προστατευτικές μπάρες κοντά στα διόδια της Πελασγίας, δημιουργώντας έναν παράπλευρο δρόμο έτσι ώστε οι κάτοικοι της ανατολικής Φθιώτιδας να έχουν ελεύθερη διάβαση χωρίς να πληρώνουν διόδια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Γκλέτσος βρέθηκε και ο ίδιος πάνω στο χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου Στυλίδας για να γκρεμίσει τις παράπλευρες μπάρες.

Μάλιστα κάποιες στιγμές ανέβηκαν υψηλά οι τόνοι όταν αστυνομικοί προσπάθησαν μάταια να τον εμποδίσουν.

Ήδη η πρόσβαση έχει ανοίξει, ενώ στην περιοχή ..........

βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας από την Φθιώτιδα και από τη Μαγνησία και εξελίσσονται διαβουλεύσεις.

Παράλληλα, συνεργεία της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τα διόδια βρίσκονται στο σημείο για να αλλάξουν και πάλι την εθνική οδό όταν απομακρυνθούν τα μηχανήματα του δήμου της Στυλίδας.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι της ανατολικής Φθιώτιδας δεν έχουν άλλο δρόμο για να μετακινηθούν εσωτερικά στο δήμο και είναι υποχρεωμένοι να περνούν από τα διόδια.

Στους κατοίκους της περιοχής έχουν δοθεί κάρτες ελεύθερης διέλευσης μόνο από τα διόδια της Πελασγίας, αλλά για ένα μικρό διάστημα είχαν ακυρωθεί.

Τα τελευταία 24ωρα, μετά από διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις, ισχύουν εκ νέου οι συγκεκριμένες άδειες.

Πάντως ο δήμαρχος της Στυλίδας κ. Απόστολος Γκλέτσος δηλώνει σε όλους του τόνους ότι είναι στόχος και σκοπός του «να αποκαταστήσει την απρόσκοπτη και χωρίς κόστος επικοινωνία μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου του» και, μάλιστα, σε δηλώσεις του δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επανέλθει εκ νέου στην περιοχή των διοδίων.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΔΗΓΟ!!!!!!!!!!!





Οι πολίτες άνοιξαν τις μπάρες.

Με το σύνθημα «Οι εθνικοί δρόμοι είναι δημόσια περιουσία - Σπρώξτε τη μπάρα. Μη πληρώνεις κι εσύ!» εκατοντάδες μέλη, του κινήματος ενάντια στα διόδια, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που έκανε το πανελλήνιο συντονιστικό των επιτροπών αγώνα κατοίκων πολιτών και εργαζόμενων ενάντια στα διόδια και άνοιξαν την Κυριακή τις μπάρες σε πολλούς σταθμούς διοδίων της χώρας.

Το άνοιγμα ξεκίνησε, σε κάποιους σταθμούς στις 12 το μεσημέρι, και οι μπάρες έμειναν ανοιχτές μέχρι τις 5 το απόγευμα. Στον αυτοκινητόδρομο ανατολικής Πελοποννήσου τα διόδια αναμένεται να παραμείνουν ανοιχτά μέχρι το βράδυ.

Με επευφημίες, κορναρίσματα και σφιγμένες ..........

«γροθιές αλληλεγγύης» απαντούσαν οι οδηγοί στα μέλη της επιτροπής πολιτών και εργαζομένων ενάντια στα διόδια που συγκεντρώθηκαν την Κυριακή σε όλους τους σταθμούς διοδίων του εθνικού οδικού δικτύου.

Άντρες, γυναίκες ακόμη και μικρά παιδιά ήταν εκεί για να δώσουν δυναμικό παρών ενάντια στην καταβολή των διοδίων.

Από τις 15:10 το μεσημέρι πολίτες και κλιμάκια της συντονιστικής επιτροπής Πελοποννήσου κατά των διοδίων έχουν σηκώσει τις μπάρες στους σταθμούς γέφυρα Μάναρη (ΑΣΕΑΣ), Νεστάνης και Σπαθοβουνίου, στον αυτοκινητόδρομο ανατολικής Πελοποννήσου.

Ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας Σαράντος Αλεξανδρής δήλωσε ότι θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να νυχτώσει.

Χωρίς να πληρώνουν διόδια περνούσαν οι οδηγοί, από τη 13:00, από τον σταθμό των Μαλγάρων, εξ’ αιτίας των κινητοποιήσεων της συντονιστικής επιτροπής κατά των διοδίων στη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα.

Στην κινητοποίηση στα διόδια των Μαλγάρων παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης και ο Σάββας Κωφίδης.

Ανοιχτά παρέμειναν και τα διόδια Μοσχοχωρίου, Μακρυχωρίου και Πυργετού, καθώς και εκείνα στη Λεπτοκαρυά και στον Πολύμυλο Κοζάνης.

Μέλη της επιτροπής μιλώντας στο Protothema.gr δήλωσαν πως η πρωτοβουλία τους είχε σκοπό να λειτουργήσει ως διαμαρτυρία για τα χρήματα που πληρώνουν για κακοφτιαγμένους και κακοσυντηρημένους δρόμους.

Το κοινωνικό κίνημα μη καταβολής διοδίων κορυφώθηκε με κινητοποιήσεις στις Εθνικές Οδούς όλης της χώρας, εκεί όπου δεκάδες χιλιάδες οδηγοί σηκώσαν χωρίς ενδοιασμούς τις μπάρες και περνούσαν χωρίς να πληρώσουν τα τέλη.

Πρόκειται, ίσως για τη μεγαλύτερη και πιο συντονισμένη κινητοποίηση πολιτών σε όλη την Ελλάδα κατά των αυξήσεων των διοδίων.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν στις 15:00 και ολοκληρώθηκαν στις 17:00.

Η κίνηση αυτή της επιτροπής πολιτών και εργαζομένων ενάντια στα διόδια αποτυπώνει την οργισμένη αντίδραση των πολιτών στις απανωτές αυξήσεις των τελών διέλευσης, επιστέγασμα των οποίων είναι οι πρόσφατες τιμαριθμικές αναπροσαρμογές που αυξάνουν έως 0,60 λεπτά τα διόδια και υιοθετούνται από όλους τους αναδόχους των έργων.

Σχετική δήλωση παραχώρησε ο (ας μας επιτρέψει τον όρο) επικεφαλής του κινήματος κατά των διοδίων κ. Βασίλης Παπαδόπουλος



ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΣΥ ΜΙΑ ΜΠΑΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΣ


Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 10 έως 16 Ιανουαρίου 2011 εφημερεύει το φαρμακείο:

Πηνελόπη Σεραφείμ

Tηλ: 2761 - 0 - 32102
Κιν. 698 - 17 54 204


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγει την άλλη Δευτέρα στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Ιανουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.