Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Πείραμα στα καρπούζια από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Ενα από τα σημαντικότερα προϊόντα που παράγεται στην περιοχή της Τριφυλίας είναι το καρπούζι με μείζονα οικονομική σημασία για την αγροτική οικονομία.

Ενα προϊόν πάνω στην καλλιέργεια του οποίου οι παραγωγοί, με την βοήθεια και των επιστημονικών φορέων, έχουν αναπτύξει σημαντική τεχνογνωσία.
Ηδη τις μέρες αυτές ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό πείραμα που έγινε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με επικεφαλής τον καθηγητή Χρήστο Ολύμπιο, την συνεργασία της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης με τον γεωπόνο Αντώνη Παρασκευόπουλο, και με χρηματοδότηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Σκοπός του ήταν να μελετηθεί η παραγωγή καρπουζιού σε αυτοφυή και εμβολιασμένα .......

φυτά τόσο ως προς την ποσότητα παραγωγής και το μέγεθος καρπών, όσο και ως προς τα ιδιαίτερα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά.
Οι καρποί από τις καλλιέργειες αυτές που μπήκαν πειραματικά σε αγρό που διέθεσε ο παραγωγός Μπάμπης Παπαδόπουλος στην περιοχή της Τερψιθέας συγκομίστηκαν και έγιναν οι πρώτες μετρήσεις.
Ολοι οι καρποί ζυγίστηκαν και μετρήθηκε το μέγεθός τους, ενώ όπως έδειξαν τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι υπάρχει μια αύξηση της παραγωγής γύρω στο 30% στα εμβολιασμένα φυτά απ' ό,τι στα αυτοφυή.

Τις επόμενες μέρες στα εργαστήρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου θα μελετηθούν και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά των καρπών όπως σάκχαρα, βιταμίνες, λυκοπένιο και αρωματικές ιδιότητες, προκειμένου να υπάρχει πλήρης εικόνα για τους καρπούς που παράγονται από τα αυτοφυή και τα εμβολιασμένα φυτά τα οποία χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες της περιοχής.

Οσον αφορά το συγκεκριμένο πείραμα μετρήθηκαν επίσης κατά την διάρκεια της καλλιέργειας οι δείκτες φωτοσύνθεσης καθώς και η βλάστηση και η ευφορία των φυτών.
Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι η παρουσία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου υπό τον καθηγητή του Χρήστο Ολύμπιο είναι συνεχής στην περιοχή, καθώς από προηγούμενα χρόνια έχουν ξεκινήσει δοκιμαστικές φυτεύσεις τόσο άσπερμων όσο και μίνι καρπουζιών και έχουν αξιολογηθεί αρκετές ποικιλίες τους.
Ο κ. Ολύμπιος επισήμανε ότι για να μπορέσουν να γίνουν πραγματικότητα αυτοί οι πειραματισμοί και να πραγματοποιηθούν οι πανεπιστημιακές έρευνες, χρειάζεται η συνεργασία των υπηρεσιών και πολύ περισσότερο των ίδιων των παραγωγών.

Ευχαρίστησε δε για την πολύτιμη προσφορά και βοήθεια τον παραγωγό Μπάμπη Παπαδόπουλο ο οποίος πέρα από το κτήμα του φρόντισε την όλη πειραματική καλλιέργεια και προσέφερε το προσωπικό του για να συγκεντρωθούν οι καρποί.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και τα πειράματα για την ηλιοαπολύμανση που έγιναν για παθογόνα του εδάφους από τον καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Ελευθέριο Τζάμο στην περιοχή του Αγρίλη Φιλιατρών.
Σε κτήμα όπου καλλιεργείται καρπούζι και είχαν εντοπιστεί προβλήματα από παθογόνα του εδάφους υπήρξε σημαντική βελτίωση στην παραγωγή με την εφαρμογή της ηλιοαπολύμανσης.

Πηγή: Ελευθερία

Νίκος Λυμπερόπουλος: Δεν θα ήθελα να αναγκαστώ να αγωνιστώ ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πέρσυ ένιωσα ότι μου κλέβουν κάτι.

Μία από τις αγαπημένες του ποδοσφαιρικές εκφράσεις είναι το «μπομπόνι»! Το δυνατό σουτ που... τινάζει τα δίχτυα!
Το «μπομπόνι» αυτή την φορά του Νίκου Λυμπερόπουλου είχε στόχο τον Ολυμπιακό!

Ο διεθνής επιθετικός δήλωσε ότι «δεν θα πήγαινα στον Ολυμπιακό μετά τα όσα έγιναν στην Ριζούπολη» και ξεκαθάρισε πως «δεν θα ήθελα να αναγκαστώ να αγωνιστώ ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πέρυσι ενιωσα ότι μου κλέβουν κάτι».

Αναλυτικά ο διεθνής επιθετικός, μίλησε στην Καθημερινή: .........

Για τις διαφορές ανάμεσα σε Super League και Μπουντεσλίγκα: «Στην Γερμανία υπάρχουν ποιοτικές ομάδες, που δημιουργούν πλήθος ευκαιριών στα 90 λεπτά. Αλλά και οι λεγόμενες μικρότερες ομάδες δεν κρύβονται και βγαίνουν μπροστά. Είναι πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Για τους Γερμανούς διαιτητές: «Κάνουν κι αυτοί λάθη. Και ακόμα πιο σοβαρά από ότι στην Ελλάδα. Εδώ, όμως, την άλλη μέρα ξεχνιούνται τα πάντα».

Για τον πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό: «Έχω ακόμα μέχρι και σήμερα φίλους από την θητεία μου στον Παναθηναϊκό. Με εκτιμάνε. Υπήρχαν οι μεγάλες στιγμές. Οι πορείες στην Ευρώπη... ζούσαμε κάτι πρωτόγνωρο. Τα χρόνια μου στον ΠΑΟ ήταν ένα σχολείο, είναι η ομάδα που με καθιέρωσε».

Για την ΑΕΚ: «Το 2003 έφτασα κοντά στο να φύγω στο εξωτερικό. Ήταν μια-δυο περιπτώσεις που δεν είχαν όμως θετική κατάληξη. Τελείωνε και η μεταγραφική περίοδος. Υπήρχε το ενδιαφέρον της ΑΕΚ. Δεν ήθελα να το ρισκάρω λοιπόν και πήγα στην ΑΕΚ».

Για το διαζύγιο με την ΑΕΚ: «Η επέκταση του συμβολαίου μου ήταν μια εκκρεμότητα από το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν η μεταγραφή μου στη Νυρεμβέργη δεν ολοκληρώθηκε. Τότε ο πρόεδρος που είπε ότι εκείνος θέλει να κλείσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ με επέκταση συμβολαίου. Έως εδώ όλα καλά. Δεν έγινε όμως και τελικά λύσαμε την συνεργασίας μας. Στην τελευταία μας συνάντηση ήμουν ξεκάθαρος με τον πρόεδρο. Έδειξα τη πραγματικά επιθυμώ, ή θα γινόταν αυτό ή θα ερχόταν το τέλος».

Για τον Ντέμη Νικολαΐδη: «Έκανε έργο, το οποίο μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο. Στην αρχή είχε ένα μακροχρόνιο σχέδιο, με το οποίο συμφωνούσα. Δεν τηρήθηκε. Έφυγε ο Φερνάντο Σάντος, άλλαξαν πολλοί παίκτες. Δεν μου άρεσε».

Για το αν θα έπαιζε ποτέ στον Ολυμπιακό: «Με ήθελε πολύ ο κόσμος του Ολυμπιακού. Αφού δεν έγινε το 1996, μετά ήταν λίγο δύσκολο. Δεν χρειάστηκε καν να μπω στη διαδικασία να το σκεφτώ, διότι δεν υπήρχε καμία πρόταση. Πάντως, και να υπήρχε, μετά τα γνωστά γεγονότα της Ριζούπολης (το 2003) δεν θα πήγαινα. Δεν μισώ την ομάδα. Έχει προσφέρει πολλά. Θα μπορούσε, όμως, να έχει προσφέρει περισσότερα».

Για το πότε ένιωσε ότι ξεχείλισε το ποτήρι: «Στο περσινό πρωτάθλημα, όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε δικαστικά το πρωτάθλημα. Ένιωσα ότι μου κλέβουν κάτι και είπα κάποια πράγματα πάνω στην ένταση, τα οποία δεν τα παίρνω πίσω. Τότε ήταν που είπα στον εαυτό μου και την οικογένειά μου: “Αν μου δοθεί η ευκαιρία να φύγω και να αγωνιστώ στο εξωτερικό, όπου και να ‘ναι αυτό, θα φύγω”».

Για το αν θα γυρίσει πίσω: «Δεν θα ήθελα να αναγκαστώ να αγωνιστώ ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Νομίζω ότι προσπάθησα 15 χρόνια να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Δεν έχω τραυματισμούς, ζω κάτι διαφορετικό που με έχει αναζωογονήσει, μπορώ να παίξω άλλα δυο χρόνια σε καλό επίπεδο. Ασφαλώς και θα μπορούσα να ολοκληρώσω την καριέρα μου στο Ουζμπεκιστάν, όπως ο Ριβάλντο».

Για το γεγονός ότι ο Ρεχάγκελ είχε σταματήσει να τον καλεί στην Εθνική από τις αρχές του 2003 και για 2.5 χρόνια: «Δεν ήμουν τραυματίας. Και μάλιστα το 2003 βγήκε και πρώτος σκόρερ με τον Παναθηναϊκό. Το γιατί ξαφνικά έπαψε να με καλεί είναι ένα ερώτημα. Όταν το σκέφτομαι πιο ψυχρά, η απάντηση είναι... “Ήταν απόφαση του προπονητή”. Αυτός σκέφτηκε ότι τη δεδομένη στιγμή δεν είμαι χρήσιμος για την ομάδα. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Εκτός αν κάποτε ο κ. Ρεχάγκελ θελήσει να μου πει για ποιο λόγο το έκανε-αν υπάρχει κάποιος λόγος».

Για το αν θα μπορούσε να αναλάβει την ηγεσία κάποιας ομάδας: «Μεγάλη μου αγάπη είναι η «Μαύρη θύελλα» (σ.σ. Καλαμάτα). Την αισθάνομαι σπίτι μου. Θα ήθελα πολύ να την δω στην πρώτη κατηγορία όπως την άφησα ως παίκτης. Ξέρω τις δυνατότητες που έχει και έχει το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο. Αν υπήρχε ένας άνθρωπος που λατρεύει την ομάδα και δίνει το κεφάλαιο, θα ήμουν στο πλάι του».

Πηγή: Καθημερινή με Αναδημοσίευση στην Gazzetta

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Άλλοι στο γάμο και άλλοι για ...πουρνάρια

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ, ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΑΝΗΚΕΙ ΚΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ...

Μπορεί η πρόβλεψη ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα εισρεύσουν περί τις 200.000 ευρώ από την Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής στα ταμεία της Καλαμάτας να δίνουν κάποια προοπτική στην τοπική μας ομάδα, αλλά ελλείψει χειροπιαστών αποδείξεων τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται σίγουρο και κανένας σχεδιασμός δεν μπορεί να γίνει. Κι εδώ που τα λέμε τα χρήματα αυτά δεν είναι αρκετά ούτε για να καλύψουμε τις περυσινές εκκρεμότητες, οπότε και πάλι τα πλάνα για τη νέα χρονιά δεν μπορούν να ξεκινήσουν. Με τον ερχομό πάντως του Γιώργου Μπένου από την Αθήνα, όπου απουσίαζε για μια εβδομάδα περίπου, ίσως από Τρίτη-Τετάρτη να ξεκαθαρίσει τουλάχιστον το θέμα της παραμονής ή όχι του Μελιγαλαίου προπονητή, ο οποίος «πιστώνεται» φυσικά μεγάλο μερίδιο της εξασφάλισης της παραμονής της ομάδας της Β’ Εθνικής.

Οι παλιοί συμπαίκτες και ο Μαλαφέκας...

Και αφού δεν μπορούμε να μιλάμε για ...πουρνάρια, ίσως είναι προτιμότερο να πούμε ότι χθες τελέσθη στην Κηφισιά ο γάμος του Φιλιατρινού πρώην τερματοφύλακα της Καλαμάτας και νυν της Ξάνθης, Σωτήρη Λυμπερόπουλου με την εκλεκτή της καρδιάς του Γεωργία Γαβρίλη. Προσκεκλημένοι εκτός από τους συγγενείς και φίλους του ζευγαριού ήταν φυσικά και πολλοί ποδοσφαιριστές και παράγοντες του ποδοσφαίρου. Στο γάμο παρέστη ο γενικός αρχηγός της Μαύρης Θύελλας, Βασίλης Μαλαφέκας, ο οποίος ήταν και ο μόνος από τη «νυν» Καλαμάτα στην εκκλησία και το γλέντι που ακολούθησε (σίγουρα θα προσκλήθηκαν κι άλλοι που για διάφορους λόγους δεν θα κατάφεραν να πάνε), ενώ μεταξύ άλλων «εντοπίσαμε» τους Κελπέκη, Μπαχράμη, Γεωργέα, Μπελεβώνη, Κωστούλα -όλοι «σειρά» του Σωτήρη Λυμπερόπουλου στην τοπική μας ομάδα.

Πηγή: Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS
Να ζήσετε ευτυχισμένοι Σωτήρη και βίο ανθόσπαρτο


Από Σεπτέμβρη… τα σπουδαία για τη Δ΄ εθνική – Τι ειπώθηκε στη Γ.Σ.. της ΕΠΟ

Καμία απολύτως εξέλιξη δεν υπάρχει όσον αφορά στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, μετά και τη γ.σ. της ΕΠΟ που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 13 Ιουνίου. Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε στο ioniansports.gr ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου και μέλος της επιτροπής πρωταθλήματος Δ΄ εθνικής, Κώστας Μαρίνος.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η επιτροπή της Δ΄ εθνικής αποτελείται από τον πρόεδρο που είναι ο Βαγγέλης Τοπολιάτης (πρόεδρος ΕΠΣ Βοιωτίας) και από δύο μέλη που είναι ο Κώστας Μαρίνος (πρόεδρος ΕΠΣ Ζακύνθου) και ο Μανώλης Σταυρακάκης (πρόεδρος ΕΠΣ Λασιθίου).

Αναλυτικά ο κ. Μαρίνος είπε τα εξής: «Μας απασχολεί πολύ το θέμα με το περιφερειακό πρωτάθλημα όμως δεν πρέπει να κάνουμε βιαστικές ......

κινήσεις. Γι αυτό αποφασίσαμε η επιτροπή της Δ΄ εθνικής να πλησιάσει τους προέδρους όλων των ενώσεων, να πιάσει… το σφυγμό των παραγόντων του περιφερειακού και εν συνεχεία το Σεπτέμβριο αφού έχουμε συγκεντρώσει αρκετό υλικό, αλλά και προτάσεις αρμοδίων, να τις καταθέσουμε στη διοίκηση της ομοσπονδίας προς συζήτηση.
Είναι σίγουρα δύσκολο να πάρεις κάποιες αποφάσεις γιατί πρέπει να εξετάσεις πολλές παραμέτρους. Προς το παρόν τα πράγματα μένουν ως έχουν.
Οποιαδήποτε αλλαγή θα ισχύσει απ’ την περίοδο 2010-11. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ σε αυτή την κατεύθυνση. Θα εκτιμήσουμε κάθε άποψη, κάθε πρόταση και στη συνέχεια όλοι μαζί στην ομοσπονδία θα αποφασίσουμε. Έχουμε γνώμονα πάντα το καλό του ποδοσφαίρου».

Πηγή: Απόσπασμα από το IonianSports

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ξεκίνησε η Γενική συνέλευση της Ε.Π.Ο.

Τακτική Γενική Συνέλευση ΕΠΟ 2009: Ομιλία του Σοφοκλή Πιλάβιου

Τακτική Γ.Σ. ΕΠΟ 2009: Ψηφίστηκαν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός

Τακτική Γ.Σ. ΕΠΟ 2009: Εγκριση τροποποιήσεων καταστατικού-κανονισμών

ΓΣΕΕ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη διαφωνία της, στη Γενική απαγόρευση του καπνίσματος στους ιδιωτικούς χώρους εργασίας.

Οι βλαπτικές συνέπειες του καπνίσματος είναι αναμφισβήτητες και σοβαρές στην υγεία των πολιτών όπως και η ενόχληση των μη καπνιστών. Επιβάλλεται όμως να γίνουν σεβαστά και τα δικαιώματα των καπνιστών για τους οποίους λαμβάνονται εξοντωτικά- αστυνομικά- μέτρα.

Ειδικότερα η γενική απαγόρευση καπνίσματος σε όλους τους εργασιακούς χώρους του ιδιωτικού τομέα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις είναι απαράδεκτη, καταπιεστική και ρατσιστική!
Χωρίς να λαμβάνονται καν υπόψη οι προβλέψεις του Νόμου 3730/08 (για διαμόρφωση ειδικών χώρων ) και οι ιδιαιτερότητες του ιδιωτικού τομέα, Βιομηχανίες - Βιοτεχνίες - Κατασκευές - Γραφεία - Κατάστημα κ.λπ, η απόφαση για γενική ..........

απαγόρευση του καπνίσματος διευκολύνει στα μέγιστα τις επιχειρήσεις (αφού δε θα δαπανήσουν ούτε ένα ευρώ και δε θα ?χάνουν? ούτε ένα λεπτό!

Απαιτούμε πριν εκδοθεί γενική απαγορευτική απόφαση καπνίσματος για τους χώρους εργασίας να πραγματοποιηθεί ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος με σεβασμό στο Νόμο, ώστε να μην καταπατηθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και προκληθούν πρόσθετα προβλήματα στις εργασιακές σχέσεις σε βάρος ΟΛΩΝ των εργαζομένων (καπνιστών και μη).

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στις ΕΑΣ οι λίστες των επαγγελματιών αγροτών

250.000 αγρότες - δικαιούχους έχει η λίστα των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών με βάση τους μέχρι τώρα διασταυρωτικούς ελέγχους των διαθέσιμων στοιχείων, όπως αυτή δημοσιεύτηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και έχει σταλεί στις ΕΑΣ.

Οι ενδιαφερόμενοι αγρότες - δικαιούχοι δίνοντας στον υπάλληλο της ΕΑΣ το ΑΦΜ τους, μπορούν να δουν αυτόματα τον χαρακτηρισμό εάν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή όχι.
Για τους αγρότες που συμφωνούν με τον χαρακτηρισμό, η διαδικασία λήγει.
Σε αντίθετη περίπτωση ο δικαιούχος έχει τη δυνατότητα υποβολής ένστασης καταθέτοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά: .......

1. Φωτοτυπίες φορολογικών δηλώσεων και εκκαθαριστικών σημειωμάτων
2. Φωτοτυπία βιβλιαρίου του ΟΓΑ Αγρότες - δικαιούχοι οι οποίοι εμφανίζονται στη λίστα των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και έχουν πληρώσει κατά την υποβολή της αίτησής τους δικαιούνται να ζητήσουν το παραπάνω χρηματικό ποσό που έχουν καταβάλλει και οι ΕΑΣ οφείλουν άμεσα να ανταποκριθούν στην επιστροφή του.

Πηγή: AgrosChannel

Δημοσιεύθηκαν οι αποφάσεις για το ΚΤΕΟ δικύκλων

Εντός του Μαΐου δημοσιεύθηκαν οι υπουργικές σποφάσεις, με τις οποίες ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την υλοποίηση του μέτρου του τεχνικού ελέγχου των δικύκλων μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών, διευκρινίζει σε σημερινή του ανακοίνωση το ΥΜΕ.

Όπως επισημαίνεται, στην παρούσα φάση δεν δημιουργείται υποχρέωση στους κατόχους δικύκλων μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών για τεχνικό έλεγχο των οχημάτων τους.

Για την έναρξη του παραπάνω τεχνικού ελέγχου θα ........

πρέπει καταρχήν να δημιουργηθούν οι αναγκαίες υποδομές από τα ΚΤΕΟ και κατόπιν θα εκδοθεί πρόγραμμα πρόσκλησης των δικύκλων, το οποίο και θα δημοσιοποιηθεί, σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Ανοίγει ο δρόμος για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών

Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την αλλαγή του νόμου «Περί Ευθύνης Υπουργών», έπειτα από σχετική εντολή που έδωσε ο πρωθυπουργός, ζητούν με επιστολή τους που παρέδωσαν στον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης Προκόπης Παυλόπουλος και Νίκος Δένδιας.

Στην επιστολή τους οι δύο υπουργοί τονίζουν ότι «η Επιτροπή με βάση και τις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί ιδίως από την πλευρά του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς και με βάση άλλες απόψεις που είναι δυνατόν να αναζητήσει και να προκαλέσει, .........

μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στη διατύπωση πρότασης για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, πάντοτε βεβαίως στα όρια που διαγράφονται από τις διατάξεις του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής».

«Είναι αυτονόητο ότι τιθέμεθα αμέσως στη διάθεση της Επιτροπής, προκειμένου να καταθέσουμε τις απόψεις της κυβέρνησης, αλλά και να διευκολύνουμε γενικότερα το έργο της, καθ' όλη τη διάρκεια της ενασχόλησής της με το αντικείμενο αυτό» καταλήγουν οι κ.κ. Παυλόπουλος και Δένδιας.

Ο κ. Σιούφας, όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του, παρέδωσε την επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Απόστολο Σταύρου, ενώ την απέστειλε ταυτόχρονα και στα μέλη της, ζητώντας την άμεση σύγκλησή της «προκειμένου να επιληφθεί του σοβαρού αυτού ζητήματος».

Πηγή: in.gr

Προστασία των ευπαθών ομάδων προκρίνουν οι Έλληνες επιστήμονες μετά την πανδημία γρίπης

Την ετοιμότητα της χώρας για τη νέα γρίπη επιβεβαίωσε και η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας Γρίπης, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας παρουσία του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Οι επιστήμονες εισηγήθηκαν τη χρήση του εμβολίου για τον πνευμονιόκοκκο σε ηλικιωμένα άτομα άνω των 65 ετών, αλλά και στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Αυτό προτείνεται καθώς από τη βιβλιογραφία, όπως εξήγησαν, προκύπτει ότι η κυριότερη επιπλοκή της γρίπης, η οποία οδηγεί σε θανάτους, είναι η πνευμονία.

Οι ειδικοί συνέστησαν, επίσης, να γίνει από το Σεπτέμβριο εμβολιασμός όλων των ευπαθών ........

ομάδων με το κλασικό εμβόλιο της γρίπης. Επίσης, να κάνουν το νέο εμβόλιο για τον ιό που ευθύνεται για τη νέα γρίπη, όταν αυτό παρασκευαστεί και εισαχθεί στη χώρα μας. Το νέο εμβόλιο θα έλθει στην Ελλάδα σε δύο παρτίδες.

Το υπουργείο Υγείας μελετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής, ιδίως αυτήν που αφορά το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου.

Ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφερόμενος στα υπόλοιπα μέτρα που έχουν ληφθεί, επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Εξήγησε ότι ήδη έχουν αποφασιστεί μέτρα και για το μήνα Σεπτέμβριο που ξεκινάει η φθινοπωρινή περίοδος, οπότε καταγράφεται έξαρση των ιώσεων.

Μέχρι στιγμής, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα είναι 20. Πάντως, το Κέντρο Ελέγχου Επιδημιολογικής Παρατήρησης μελετά να επαναπροσδιορίσει τον ορισμό του κρούσματος και, όπως είπαν σήμερα και οι επιστήμονες, να συστήσει αυστηρή χορήγηση των αντιϊκών φαρμάκων μόνο σε εκείνους που πραγματικά θα τα χρειαστούν, καθώς η κατάχρησή τους μπορεί να κάνει πιο ανθεκτικό τον ιό.

Διαφωνία με τους ξενοδόχους

Η Ελλάδα λαμβάνει μέτρα σαν να ήταν στη φάση 6, παρ' ότι προς το παρόν έχει μόνο εισαγόμενα κρούσματα. Ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στο κύμα τουριστών από το εξωτερικό προς την Ελλάδα, διευκρίνισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και είπε ότι τα ξενοδοχεία θα είναι υποχρεωμένα να επικοινωνούν με τα κατά τόπους νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας, όταν κάποιος από τους πελάτες τους εμφανίζει ύποπτα συμπτώματα της νέας γρίπης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Γεράσιμος Φωκάς εξήγησε ότι τα ξενοδοχεία δεν είναι νοσοκομεία, απαντώντας σε μια αρχική σκέψη για τη δημιουργία ενός δωματίου σε κάθε μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα, το οποίο θα φιλοξενούσε σε πρώτη φάση όποιον εμφάνιζε συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της νέας γρίπης.

Πηγή: in.gr

"Ανήσυχοι Φιλιατρινοί": Ανοικτή επιστολή στον Δήμαρχο Φιλιατρών κο Άλκη Ξύγκα.

Μια ανοικτή επιστολή στον Δήμαρχο Φιλιατρών κο Άλκη Ξύγκα λάβαμε σήμερα το πρωί από τους "Ανήσυχους Φιλιατρινούς".

Στην επιστολή τους θέτουν σοβαρά ερωτήματα προς τον Δήμαρχο Φιλιατρών και ζητούν άμεσα (όπως αναφέρουν) απαντήσεις.

Θέτουν το θέμα με την παράκαμψη των Φιλιατρών, και το πρόβλημα που έχει προκύψει με την παραλία του Στομίου.

Αναλυτικά η ανοικτή επιστολή έχει ως εξής: .....

Ανοικτή επιστολή στον Δήμαρχο Φιλιατρών κο Άλκη Ξύγκα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Φιλιατρά News, Μεσσηνιακές εφημερίδες Ελευθερία, Θάρρος, Επικαιρότητα, Φωνή της Μεσσηνίας, Μεσσηνιακός Λόγος.

ΘΕΜΑ: Παράκαμψη των Φιλιατρών

Αξιότιμε κε Δήμαρχε.

Προ ημερών αναγνώσαμε στην Μεσσηνιακή εφημερίδα Ελευθερία, δημοσίευμα για την παράκαμψη των Φιλιατρών. Στο δημοσίευμα αυτό, αναφερόταν ότι η χάραξη του δρόμου γίνεται από κάτω. Δηλαδή Δυτικά της πόλης. Και μάλιστα είχε και σχεδιάγραμμα για το ποια θα είναι η χάραξη.

Δυο με τρεις μέρες μετά, αναγνώσαμε επιστολή του Φιλιατρινού συμπολίτη μας Βασίλη Παπαθεοδοσίου η οποία αναφέρει επί λέξει:

«…..η ανάσα της πόλης είναι το άνοιγμά της προς τη θάλασσα.
Δυτικά δηλαδή.

Για το σκοπό αυτό έχουμε επεκτείνει και το σχέδιο πόλεως προς αυτή την κατεύθυνση. Οταν λοιπόν ο μελετητής γράφει πως «η τάση για επέκταση του οικισμού είναι ανατολικά», τότε ή είναι απληροφόρητος ή είναι κατευθυνόμενος σε μια άγνοια.
Και κατά τη γνώμη όλων οδηγεί την πόλη σε περιπέτειες το σχέδιο αυτό.»

Ζητήσαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βοήθεια από τον διαχειριστή του Φιλιατρά News υποδεικνύοντας μας την επίσκεψη του Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου στα Φιλιατρά τον Δεκέμβρη του 2008 που έγινε λόγος για την παράκαμψη των Φιλιατρών.

Προς τιμήν του μας υπέδειξε την καταχώρηση και ακούσαμε να λέτε στον Νομάρχη ότι θέλετε ο δρόμος να περάσει από κάτω (Δυτικά δηλαδή) ενώ η μελέτη είχε ξεκινήσει να γίνεται από πάνω (ανατολικά δηλαδή).

Αναφέρατε στον Νομάρχη ότι δεν έχει παρθεί απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.


Θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε τα εξής:

1.) Για ποιο λόγο πάτε να θάψετε στην κυριολεξία την ανάπτυξη της πόλης μας προς την Θάλασσα (Δυτικά) αφού το μέλλον της είναι προς τη θάλασσα και όχι προς το βουνό;

2.) Πάρθηκε απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το που θα περάσει η παράκαμψη των Φιλιατρών;
Στην συνάντηση που είχατε με τον Νομάρχη στις 11 Δεκεμβρίου 2008 ειπώθηκε από τα χείλη του Νομάρχη ότι η παράκαμψη μελετάται για από πάνω.

Ακούσαμε ηχητικό απόσπασμα που ανέφερε ο Νομάρχης ότι ο μελετητής είχε ξεκινήσει την παράκαμψη των Φιλιατρών στην ανατολική πλευρά. Και κατά την γνώμη μας πολύ σωστά την ξεκίνησε έτσι.

Εσείς επιμείνατε για από κάτω (Δυτικά), αλλά όπως είπατε πως δεν πάρθηκε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου διότι δεν σας ενημέρωσε κανένας και έτσι δεν ήρθε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

3.) Για ποιόν λόγο κε Δήμαρχε επιμένετε να περάσει ο δρόμος από κάτω την στιγμή που με αυτήν την χάραξη δεν θα υπάρξει η ανάπτυξη για την πόλη μας προς το Λιμενάρι μιας και στο σημείο του Δρόμου θα υπάρξει «φραγή» της ανάπτυξης της πόλης μας;

5.) Μήπως η απόφαση αυτή εξυπηρετεί συμφέροντα τριών με τεσσάρων Δημοτικών σας συμβούλων οι οποίοι διαθέτουν αγροκτήματα στην κάτω πλευρά και θέλουν να αξιοποιηθούν σε βάρος της ανάπτυξης της πόλης μας;

6.) Και μια ξεκάθαρη απάντηση από εσάς.
Γιατί κύριε Ξύγκα θέλετε να θάψετε την ανάπτυξη της πόλης μας;

7.) Tι ακριβώς συμβαίνει με την παραλία στο στόμιο Κύριε Δήμαρχε; Αληθεύουν όλα όσα ακούγονται στην πόλη ότι στο στόμιο υπάρχουν μύκητες και ο κόσμος δεν κάνει μπάνιο;

Αληθεύει ότι σπίτια ρίχνουν τις αποχετεύσεις τους στο ποταμι που καταλήγει στο Στόμιο;

8.) Τέλος θα θέλαμε να μας ενημερώσετε που αδειάζει ο οδηγός του βυτίου τα λύματα από τους βόθρους; Είναι αλήθεια ότι τα αδειάζει στην χωματερή των Φιλιατρών;


Σας εκλέξαμε για δεύτερη φορά δήμαρχο για να κάνετε καλό στην πόλη μας και όχι να την θάψετε με τις προσωπικές σας αποφάσεις για την παράκαμψη των Φιλιατρών από κάτω (δυτικά δηλαδή).

Το μέλλον των Φιλιατρών και κατά συνέπεια η ανάπτυξη του σχεδίου πόλης ΠΡΕΠΕΙ κε Ξύγκα να γίνει προς το Λιμενάρι.

Παρακαλούμε όπως απαντήσετε ΔΗΜΟΣΙΑ στα ερωτήματα που σας θέτουμε και επιφυλασσόμαστε, να εκδώσουμε νέα ανοικτή επιστολή, με συμπληρωματικές ερωτήσεις, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Δικαιούμαστε ΤΩΡΑ ξεκάθαρες απαντήσεις από εσάς.

Με εκτίμηση

«Ανήσυχοι Φιλιατρινοί»

anisixoi.filiatrinoi@...... .gr


Η toolbar του Φιλιατρά News έγινε καλύτερη και με περισσότερες επιλογές.



Αγαπητοί φίλοι, Αγαπητοί αναγνώστες.
Από χθές το απόγευμα η Φιλιατρά News toolbar έγινε και καλύτερη πιο λειτουργική και με περισσότερες επιλογές.

Ενδεικτικά θα σας πούμε ότι προσθέσαμε ρολόϊ και η λίστα των ραδιοφωνικών σταθμών που σας έχουμε μεγάλωσε.
Συμπληρώθηκαν οι: City Fm 101,3 Καλαμάτας To κανάλι 20 107,5 Καλαμάτας, ο Sfera 102.2 Αθήνας, ο ΟΡΤ FM 92.3 Πύργου Ηλείας.
Σταθμοί που παίζουν φοβερή μουσική και είμαστε σίγουροι ότι θα τους ακούσετε φανατικά.

Η ανανέωση γίνεται αυτόματα σε εσάς. Αν παρ' όλα αυτά δεν έχει γίνει σε ορισμένους από εσάς αυτόματη αναβάθμιση, τότε μπορείτε να την κατεβάσετε εκ νέου από εδώ

Ή πατήστε την εικόνα στην κορυφή της ανάρτησης για να την ξανακατεβάσετε.
Είναι διαθέσιμη και για Internet Explorer και για Mozilla FireFox
Ελπίζουμε ότι θα σας αρέσει αυτή η ανανέωση.
Πατήστε την παρακάτω εικονίτσα να δείτε την καινούρια toolbar μας.

ImageHost.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέοι ραδιοφωνικοί σταθμοί προστέθηκαν στην Φιλιατρά News Τoolbar



Παιδική προνογραφία – Αναζητούνται 40 άτομα σε 25 πόλεις !!

Στα ίχνη ενός μεγάλου κυκλώματος διακίνησης παιδικής πορνογραφίας βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές. Ήδη η πρώτη σύλληψη πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα. Πρόκειται για άτομο όχι μόνο υπεράνω υποψίας, αλλά και επιφανή πολίτη της τοπικής κοινωνίας.

Ταυτόχρονα, η αστυνομία αναζητά για να συλλάβει άλλα 40 άτομα σε 25 πόλεις της Ελλάδας.

Όλοι οι αναζητούμενοι συμμετείχαν, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο εν λόγω κύκλωμα.
Οι αστυνομικές αρχές υποψιάζονται ότι κάποια από .........

τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν ανευρεθεί πρέπει να έχουν «τραβηχτεί» στην Ελλάδα.

Aναχωρούν αύριο οι οδοιπόροι των "Δρόμων της Ελιάς"

Για τη Βόρεια Ελλάδα αναχωρούν αύριο από την Καλαμάτα, οι οδοιπόροι των “Δρόμων της Ελιάς”, του διεθνώς αναγνωρισμένου πολιτιστικού οδοιπορικού του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Πρώτος σταθμός θα είναι η Ηγουμενίτσα και μέχρι τις 18 Ιουλίου θα περάσουν από 11 μεγάλες πόλεις και πολλές μικρότερες, κατά μήκος της Εγνατίας Οδού.

Σε όλη τη διαδρομή έχουν προγραμματιστεί ..........

εκδηλώσεις για την προβολή του πολιτισμού της Ελιάς και του ελαιολάδου.

Συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας

Συνεδριάζει στις 11, υπό τον υπουργό Υγείας, η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας Γρίπης, ενώ τα κρούσματα της νόσου στην Ελλάδα αυξάνονται, έχοντας φθάσει τα 20.

Αμέσως μετά θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος έχει διαβεβαιώσει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την αντιμετώπιση της νόσου, ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Το τελευταίο κρούσμα της νέας γρίπης στη χώρα μας εντοπίστηκε την Κυριακή, και .....

αφορά μια 20χρονη Περουβιανή που έφτασε στην Ελλάδα από τη Νέα Υόρκη.
Η κοπέλα λόγω της ηπιότητας των συμπτωμάτων, θα ακολουθήσει νοσηλεία κατ’ οίκον.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Για το θέμα θα δωθεί συνέντευξη τύπου στις 12:30

Πηγή: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καρατζαφέρης: «Συγκυβέρνηση τώρα»

Νέο «προσκλητήριο» προς τον πρωθυπουργό να συμπράξει πριν από τις εκλογές με τον ΛΑΟΣ απευθύνει ο Γιώργος Καρατζαφέρης και «προειδοποιεί» ότι αν ο Κ. Καραμανλής δεν εισακούσει το αίτημά του, πολλοί βουλευτές της ΝΔ, που φοβούνται για την επανεκλογή τους, θα προσχωρήσουν στο δικό του κόμμα.

Την ίδια ώρα, βουλευτής Αργολίδος της ΝΔ, Γιάννης Μανώλης προτείνει -μέσω της Real News- τη «συγχώνευση» του ΛΑΟΣ με τη ΝΔ και τη δημιουργία νέου κομματικού φορέα πριν από τις εκλογές.

«Ή κυβέρνηση Καραμανλή-Καρατζαφέρη ή Παπανδρέου», είναι το δίλημμα που θέτει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε συνέντευξή του στη Real News.
«Τον κ. Παπανδρέου τον κουβαλάει στην πλάτη του ο κ. Καραμανλής.
Έρχεται στην εξουσία από τα ανομήματα των συνεργατών του Καραμανλή, από τη ......

συγκάλυψη Καραμανλή, από την ανυπαρξία έργου της κυβέρνησης Καραμανλή. Τι θέλει ο κόσμος; Να κάνει κυβέρνηση ο Καραμανλής μαζί μου ή να φέρει τον Γιώργο Παπανδρέου;», αναρωτιέται ο Γ. Καρατζαφέρης και επισημαίνει ότι θέλει τη συνεργασία τώρα και όχι μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι έχει ήδη δεχθεί κρούσεις από «γαλάζιους» βουλευτές που αγωνιούν για την επανεκλογή τους. «Τουλάχιστον 100 βουλευτές της ΝΔ ανησυχούν για την επανεκλογή τους. Από αυτούς δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που κατ' ιδίαν δεν θέλει [να με ακολουθήσει]».

Ο Γ. Μανώλης
Με τις απόψεις Καρατζαφέρη φαίνεται ότι συμφωνεί ο Γιάννης Μανώλης που προτείνει «ανασυγκρότηση της Κεντροδεξιάς με αλλαγή συμβόλων, αλλαγή ονόματος, στην οποία θα ενταχθούν όλοι όσοι δεν εμπλέκονται σε σκάνδαλα», δηλώνει ο βουλευτής Αργολίδος και διευκρινίζει: «Η πρότασή μου δεν αφορά συνεργασία κομμάτων, αλλά ένα νέο κόμμα, στο οποίο θα ενταχθούν όσοι από τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ αποδέχονται τις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού και της ηθικής στην πολιτική».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Περίπτερο Μεσηνιακού Τύπου. Πρωτοσέλιδα της 15ης Ιουνίου 2009.

Πατήστε στα πρωτοσέλιδα για πλήρες μέγεθος

ele15.jpg (660 KB) . epi15.jpg (674 KB) . foni15.jpg (235 KB)



Προβάρει εκλογές για Σεπτέμβρη...

Mε τον πολιτικό χρόνο που διαθέτει να πλησιάζει πλέον στο τέλος του, ο κ. K. Kαραμανλής αναζητεί αυτή την ώρα τις κινήσεις που θα ήταν ικανές για να αναστρέψουν το πολιτικό κλίμα και να περιορίσουν τη φθορά του ιδίου και της κυβέρνησής του.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και τα «μέτρα» της πρώτης μετεκλογικής εβδομάδας:

- Yιοθέτηση της ατζέντας του ΛAOΣ και εκκαθάριση των ψηφοδελτίων από τους Bατοπεδινούς μετά την «παραίτηση» Pουσόπουλου.
Ατζέντα Καρατζαφέρη επιλέγει η Νέα Δημοκρατία
Ατζέντα Καρατζαφέρη επιλέγει η Νέα Δημοκρατία

O πρωθυπουργός, όπως λένε κορυφαίοι υπουργοί, κινείται πλέον με ορίζοντα διμήνου, .........

καθώς δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβρη. Kατά συνέπεια είχε μόλις εξήντα ημέρες στη διάθεσή του (Iούλιο και Aύγουστο), προκειμένου να πείσει -κυρίως- τους ψηφοφόρους της NΔ ότι έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών και προχωρεί σε ριζικές αλλαγές.

«Ράλι». Oι περισσότερες εισηγήσεις που έχει δεχτεί αφορούν την άμεση προώθηση διορθωτικών κινήσεων τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο προσώπων. Tα ίδια πρόσωπα, μάλιστα, επιμένουν ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν στον «σωστό χρόνο», διότι σε περίπτωση μιας ακόμη καθυστέρησης ο κ. Kαραμανλής και η κυβέρνηση θα έχουν το κόστος της αδράνειας, αλλά και οι αλλαγές, όταν γίνουν, θα έχουν ξεπεραστεί από τις ίδιες τις εξελίξεις. Ως χρόνο των αλλαγών προσδιορίζουν το τελευταίο δεκαήμερο του Iουνίου, αφού προηγουμένως -συμπληρώνουν- έχει προετοιμαστεί το έδαφος για μια νέα πολιτική κατεύθυνση.

Oυσιαστικά ο ανασχηματισμός θα είναι η τελική κίνηση του κ. Kαραμανλή πριν από τις πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο, τις οποίες ακόμη και τακτικοί συνομιλητές του τις εμφανίζουν ως ένα από τα πλέον πιθανά ενδεχόμενα.

«Βατερλό». Oπως σημειώνουν στις αναλύσεις τους, η κυβέρνηση, πέρα από τα εσωτερικά της προβλήματα και την εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει (150 + ο κ. A. Παυλίδης), πρέπει να αντιμετωπίσει και την κακή πορεία της οικονομίας.

O προϋπολογισμός του 2010 θα είναι εκ των πραγμάτων ιδιαίτερα δύσκολος στην κατάρτισή του και ο κ. Kαραμανλής δεν θα θελήσει να επωμιστεί το κόστος των μέτρων και σε τρεις μήνες από την ψήφισή του (τον Mάρτιο του 2010) να οδηγηθεί από το ΠAΣOK σε εκλογές με αφορμή την ανάδειξη Προέδρου Δημοκρατίας. «Θα προτιμήσει να επιλέξει ο ίδιος τον χρόνο της αναμέτρησης και τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας», συμπληρώνουν κορυφαίοι υπουργοί. Σε ό,τι αφορά τη στρατηγική του μέσα στο καλοκαίρι, ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι υιοθετεί αυτές τις εισηγήσεις και ήδη προχωρεί σε επιλεγμένες αλλαγές στην πολιτική ατζέντα που ο ίδιος καθορίζει.

ΣYNANTHΣH ME TA... AKPA
Aπελαύνει... τον λεγόμενο μεσαίο χώρο


Eίναι χαρακτηριστικό ότι την επομένη των ευρωεκλογών «ανακάλυψε» το θέμα της λαθρομετανάστευσης (που κυριάρχησε στην πρώτη, μετά την εκλογική αναμέτρηση, συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής) και της ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα επιχειρήσει -σε επικοινωνιακό επίπεδο- να προβάλει κινήσεις που θα κάνει για τα δύο αυτά θέματα, με πρώτη την παρέμβασή του στη Σύνοδο Kορυφής της EE στις 19 του μηνός, όπου αναμένεται να θέσει το ζήτημα.

O στόχος των κινήσεων του πρωθυπουργού δεν είναι άλλος από την επανασυσπείρωση των ψηφοφόρων της Nέας Δημοκρατίας το 2007.

Δεξιό κρεσέντο. Στο Mέγαρο Mαξίμου και στη Pηγίλλης έχουν συνειδητοποιήσει πλέον ότι ο «μεσαίος χώρος» έχει ουσιαστικά εγκαταλείψει τη Nέα Δημοκρατία πολύ πριν από τις ευρωεκλογές και εκτιμούν ότι, για να αντιπαρατεθούν με αξιώσεις με το ΠAΣOK στις επόμενες εκλογές, αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν ένα σημαντικό τμήμα τού ενός εκατομμυρίου πολιτών που «γύρισαν» την πλάτη στο κυβερνών κόμμα την προηγούμενη Kυριακή επιστρέψει...

Για να υλοποιηθεί η στρατηγική αυτή, απαραίτητη προϋπόθεση θεωρείται η «δεξιά στροφή» της Nέας Δημοκρατίας και σε επίπεδο ρητορικής αλλά και σε επίπεδο πολιτικής ουσίας.

Παράλληλα, προϋπόθεση αποτελεί και η αποφυγή των λαθών και των παραλείψεων που οδήγησαν τη Nέα Δημοκρατία στο να λάβει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.

ΤΑ ΑΙΤΙΑ
Δεκάλογος της ήττας


Tο «λουκέτο» που έβαλε αιφνιδιαστικά στη Bουλή. H κίνηση αυτή προκάλεσε πολλές και ποικίλες απορίες στους ψηφοφόρους, οι οποίοι συνέδεσαν για ακόμη μία φορά το κυβερνών κόμμα με τα σκάνδαλα.

H τακτική πόλωσης του πολιτικού κλίματος, που όχι μόνο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, αλλά αντίθετα απομάκρυνε και τους ψηφοφόρους που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροδεξιοί.

Tο Bατοπέδι. Tα πρόσωπα που ενεπλάκησαν σε αυτή την υπόθεση και η αθώωσή τους από τον πρωθυπουργό έπληξαν τη NΔ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή.

H απόδραση του δεύτερου υπόπτου για την υπόθεση Siemens και κυρίως η προφυλάκιση της συζύγου και των παιδιών του.

H αλαζονεία υπουργών και διορισμένων -από την κυβέρνηση- κρατικών στελεχών.

H αδυναμία να επιλύσει προβλήματα των πολιτών, με πρώτο αυτό της ασφάλειας της ζωής και της περιουσίας.

Oι παλινωδίες στην οικονομική πολιτική.

O εμπαιγμός του αγροτικού πληθυσμού της χώρας.

Πηγή: Εθνος

Νέο Μουσείο Ακροπόλεως - Ανοίγει σήμερα η ιστοσελίδα

Συνεργασία με τον υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του Οργανισμού Ανέγερσης του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης Δ. Παντερμαλή, θα έχει σήμερα στις 11:30 ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πέντε ημέρες πριν από την τελετή των εγκαινίων του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, ανοίγουν σήμερα οι πύλες της ηλεκτρονικής του διεύθυνσης www.theacropolismuseum.gr .

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα μέσω του ιστότοπου να περιηγηθεί στους χώρους, την .......

ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας του Μουσείου, καθώς επίσης να εξασφαλίσει εισιτήρια για την επίσκεψη στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η περιήγηση γίνεται μέσα από έξι ενότητες, που δίνουν πληροφορίες για:

1. Τον τρόπο λειτουργίας του μουσείου (ωράριο, προσβασιμότητα, υποδομές, κλπ)

2. Τις συλλογές (εκθέματα, ιστορικά στοιχεία, κλπ)

3. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα

4. Το Μουσείο (οργάνωση, ιστορία, κλπ)

5. Την προβολή του Μουσείου (ενημερωτικό και φωτογραφικό υλικό, γραφείο Τύπου, επικοινωνία)

6. Τα εισιτήρια

Μέσα από την ιστοσελίδα αυτή, εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε ελληνικό Μουσείο το σύστημα του e-ticketing. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο επιτρέπει σε όλους, από οπουδήποτε στον κόσμο, να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στο Μουσείο, προσδιορίζοντας με ακρίβεια την ημέρα ακόμα και την ώρα της επίσκεψής τους. Η πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή θα διευκολύνει το Μουσείο στη διαχείριση του ωραρίου των επισκεπτών και ταυτόχρονα θα αποσυμφορήσει ενδεχόμενες ουρές αναμονής στις εισόδους του.

Συγκεκριμένα, από σήμερα Δευτέρα, 15 Ιουνίου, στις 11 π.μ., με την έναρξη δηλαδή της λειτουργίας της ιστοσελίδας, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήριά τους (που ως γνωστόν κοστίζουν 1 Ευρώ) μέσω της υπηρεσίας e-ticketing.

Για τις τρεις πρώτες ημέρες λειτουργίας του Μουσείου, δηλαδή την Κυριακή 21, τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Ιουνίου 2009, οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με εισιτήριο αγορασμένο από την υπηρεσία e-ticketing, καθώς για αυτές τις ημέρες μόνο δεν θα πωλούνται εισιτήρια στα ταμεία του Μουσείου.

Τα εισιτήρια που θα διατεθούν για το συγκεκριμένο τριήμερο αφορούν σε τρεις χρονικές ζώνες (9π.μ., 11π.μ. και 6μ.μ.) ανά ημέρα, με μέγιστο αριθμό 250 επισκεπτών ανά χρονική ζώνη. Οι επισκέπτες των τριών αυτών πρώτων ημερών, θα έχουν την εξαιρετική ευκαιρία να περιηγηθούν το Μουσείο συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρό του, καθηγητή κ. Δ. Παντερμαλή και την ομάδα αρχαιολόγων του Μουσείου. Η τιμή του εισιτηρίου θα είναι ένα ευρώ.

Η ιστοσελίδα επιφυλάσσει και μια ακόμα έκπληξη: Το Σάββατο, 20 Ιουνίου 2009, όλοι οι επισκέπτες της από οπουδήποτε στον κόσμο θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα εγκαίνια του Μουσείου μέσα από την απευθείας μετάδοση στο www.theacropolismuseum.gr .

Εκνευρισμός στη ΝΔ για την τοποθέτηση Μανώλη περί νέου κόμματος της Κεντροδεξιάς

Σε αποδοκιμασία των δηλώσεων του Γ.Μανώλη, ο οποίος ουσιαστικά μίλησε για κατάργηση της ΝΔ και δημιουργία νέου κόμματος της Κεντροδεξιάς σε συνεργασία με τον ΛΑΟΣ, προχώρησε η Ρηγίλλης, που φοβάται μήπως το «φλερτ» με τον Γ.Καρατζαφέρη αποδειχθεί κολλητικό...

Μιλώντας στην εφημερίδα Real News, ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Γ.Μανώλης πρότεινε την ανασυγκρότηση της Κεντροδεξιάς, με αλλαγή συμβόλων, αλλαγή ονόματος, στην οποία θα ενταχθούν όλοι όσοι δεν εμπλέκονται σε σκάνδαλα, όλοι όσοι συμφωνούν με τις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού και της ηθικής στην πολιτική.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μανώλης «αυτό πρέπει να .....

γίνει πριν τις εκλογές [...] Η πρότασή μου δεν αφορά συνεργασία δύο διαφορετικών κομμάτων, αλλά ένα νέο κόμμα, στο οποίο θα ενταχθούν όσοι από τη ΝΔ και από τον ΛΑΟΣ αποδέχονται τις αρχές που προανέφερα».

Αμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ, που αποδοκίμασε τις δηλώσεις Μανώλη μέσω κύκλων της Ρηγίλλης. Όπως διαμηνύθηκε στον βουλευτή Αργολίδας: «Η ΝΔ είναι το κόμμα μας. Πολλοί ήρθαν, πολλοί έφυγαν, όμως η ΝΔ αντέχει διότι γνωρίζει να λύνει τα προβλήματα που παρουσιάζονται».

Από την πλευρά του, ο Γ.Μανώλης δήλωσε έτοιμος να υποστεί τις συνέπειες για τις δηλώσεις του, δηλαδή να μείνει εκτός των ψηφοδελτίων της ΝΔ για τις βουλευτικές εκλογές.

Αλλωστε κάποια άλλη κίνηση από πλευράς ΝΔ, όπως το ενδεχόμενο διαγραφής, ακόμη και αν κρινόταν απαραίτητο, είναι αδύνατο, λόγω της οριακής πλειοψηφίας των 151 βουλευτών.

Πάντως, είναι έκδηλος ο εκνευρισμός σε Ρηγίλλης και Μαξίμου, καθώς ο Γ.Μανώλης δίνει συνέχεια στο «φλερτ» με τον Γ.Καρατζαφέρη, ο οποίος έχει αφήσει διάπλατα ανοιχτές τις πόρτες του κόμματός του για όποιον ενδιαφέρεται, και μάλιστα την ώρα που ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν νοείται συνεργασία της ΝΔ με άλλο κόμμα.

Στη ΝΔ θεωρούν ότι οι δηλώσεις Μανώλη υπονομεύουν τη «γραμμή» που χάραξε ο πρωθυπουργός προ ολίγων 24ώρων και μετά τα δεδομένα που προέκυψαν από το εκλογικό αποτέλεσμα και φοβούνται μήπως το «φλερτ» με τον ΛΑΟΣ αποδειχθεί κολλητικό.

Ήδη, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π.Ψωμιάδης επανήλθε, λέγοντας: «Γνωρίζω πολύ καλά τι λέει ο Γ.Μανώλης και γιατί τα λέει. Δεν τον παρακολουθώ όμως γιατί όσα λέει πιθανόν αφορούν μελλοντικά σενάρια. Αυτή τη στιγμή προέχει η ανασύνταξη του κόμματος. Η ΝΔ πρέπει να ανοίξει ακόμη περισσότερο την αγκαλιά της και να μπουν όλοι στο μαντρί. Το απαιτεί η πολιτική συγκυρία και η κοινωνία».

Πηγή: in.gr

Ο πρώτος θάνατος ασθενή από τη νέα γρίπη καταγράφηκε στη Βρετανία

Τον πρώτο θάνατο ασθενή από τη νέα γρίπη ανακοίνωσαν αργά την Κυριακή οι Αρχές στη Σκωτία. Πρόκειται για το πρώτο θάνατο στη Βρετανία αλλά και στην Ευρώπη.

Ο ασθενής είχε προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας, ανέφεραν οι Αρχές, και νοσηλευόταν στη Γλασκώβη.

Η Σκωτία είναι μία από τις μεγαλύτερες εστίες της πανδημίας στην Ευρώπη καθώς έχουν προσβληθεί 500 άτομα. Μόνο την Κυριακή ανακοινώθηκαν 35 νέα περιστατικά.

Μπροστά στην αύξηση των νέων περιστατικών σε .........

όλο τον κόσμο, και μάλιστα σε ασθενείς που δεν είχαν επισκεφτεί χώρες όπως το Μεξικό και οι ΗΠΑ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέβασε το επίπεδο συναγερμού στο ανώτατο, δηλαδή το 6, χαρακτηρίζοντας την επιδημία νέας γρίπης, πανδημία.