Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Επιβεβαιώθηκαν δύο κρούσματα της Νέας Γρίπης στην Κυπαρισσία !!

Τα δύο πρώτα κρούσματα της Νέας Γρίπης επιβεβαιώθηκαν σήμερα από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ,τα δείγματα που είχαν σταλεί χθές το απόγευμα στό Ινστιτούτο "Παστέρ" βρέθηκαν θετικά. Τα νεαρά άτομα είχαν επισκεφθεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για εξετάσεις γιατί εμφάνιζαν συμπτώματα της γρίπης.
Οι νεαροί βρίσκονται σε κατ΄οίκον νοσηλεία μετά από συστάσεις των γιατρών ενώ στο Νοσοκομείο προσήλθαν ακόμα δύο νεαρά άτομα του φιλικού τους περιβάλλοντος προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις.

UPDATE 16:15
Tρία τα κρούσματα στην Κυπαρισσία θετικό το δείγμα ακόμα ενός νεαρού.


Best-Tv



Πάνω από 8000 ευρώ το κοινωνικό έργο των Μεσσήνιων Φοιτητών

Τα τελευταία χρόνια οι Μεσσήνιοι φοιτητές μέσω του επίσημου συλλόγου εκπροσώπησής τους (ΣΥ.ΜΕ.Φ) έχουν αποδείξει ότι η νεολαία σήμερα όταν θέλει μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στην ελληνική κοινωνία…

Έτσι λοιπόν από το 2006 από το ταμείο του ΣΥ.ΜΕ.Φ έχουν διατεθεί συνολικά .........

-6000 ευρώ για τις τρεις υποτροφίες που δίνονται κάθε χρόνο στου αριστούχους μαθητές των Λυκείων της Μεσσηνίας κατά τις πανελλήνιες εξετάσεις.

- 1500 ευρώ στις άπορες πολύτεκνες οικογένειες της Μεσσηνίας για τις εορτές των Χριστουγέννων

-700 ευρώ στις άπορες οικογένειες της Καλαμάτας για να στρώσουν το πασχαλινό τους τραπέζι

Αυτά τα χρήματα προέρχονται από το ταμείο ενός φοιτητικού συλλόγου που στηρίζεται στην αγάπη των μελών του και οι κινήσεις στις οποίες προχωράει είναι καθαρά συμβολικές.

Το θέμα είναι τι κάνουν κάποιοι άλλοι που υποτίθεται ότι εκφράζουν και το δημόσιο αίσθημα των νέων.. ε;;

Mεσσήνιος φοιτητής

Βάσεις εισαγωγής Εκτινάσσονται στα υψηλόβαθμα τμήματα

Μάχη στήθος με στήθος αναμένεται να δώσουν φέτος οι αριστούχοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς οι βάσεις αναμένεται να εκτιναχθούν στα υψηλόβαθμα τμήματα (18.000 μόρια και άνω) όλων των επιστημονικών πεδίων. Την πρωτοκαθεδρία θα έχει η Ιατρική Αθηνών που εκτιμάται πως θα φτάσει τα 19.500 μόρια.

Σύμφωνα με τα Νέα, οι 10.688 αριστούχοι (βαθμός πρόσβασης 18-20) θα καθορίσουν την κίνηση των βάσεων εισαγωγής των υψηλόβαθμων τμημάτων όλων των Επιστημονικών Πεδίων.

Τα Παιδαγωγικά Τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης εκτιμάται πως θα φτάσουν -ίσως και θα ξεπεράσουν- τα μόρια εισαγωγής των Νομικών Σχολών των αντίστοιχων πόλεων.

Απαιτητικότερα θα είναι φέτος σε σχέση με πέρσι και τα υψηλόβαθμα ...........

τμήματα Μηχανικών και οι ναυαρχίδες των Οικονομικών.

Πάντως, το μέγεθος της ανόδου των βάσεων θα είναι διαφορετική στα υψηλόβαθμα τμήματα των πέντε Επιστημονικών Πεδίων.

Μικρή άνοδο (50- 200 μόρια) θα έχουν τα υψηλόβαθμα τμήματα του 1ου Πεδίου (εκτός από τα Παιδαγωγικά, που είναι κοινά του 1ου και του 2ου Πεδίου), μεσαία άνοδο (100- 300 μόρια) τα υψηλόβαθμα τμήματα του 3ου Πεδίου και μεγάλη άνοδο (200- 600 μόρια) τα υψηλόβαθμα τμήματα του 4ου, 5ου και 2ου Πεδίου.

Πηγή: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ
Βάσεις εισαγωγής 2009. Αναμένεται Ντόμινο ανόδου στις σχολές.

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Να καταργηθούν τα διόδια Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα για όσο καιρό διαρκούν τα έργα.

Την κατάργηση των διοδίων στον Δρόμο Κόρινθο - Τρίπολη - Καλαμάτα για όσο καιρό διαρκούν τα έργα ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στο Α' Θερινό τμήμα της Βουλής ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στην ερώτηση που κατέθεσε αναφέρει ότι οι πολίτες που κινούνται στο δρόμο αυτό έχουν να αντιμετωπίσουν ένα επικίνδυνο και απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο και παράλληλα ταλαιπωρούνται εξαιτίας των έργων.

Πιο συγκεκριμμενα η ερώτηση που κατέθεσε ο κος Λαφαζάνης έχει ως εξής: ........

"Οι πολίτες που κινούνται στη διαδρομή Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας έχουν να αντιμετωπίσουν ένα επικίνδυνο και απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, ειδικά στη διαδρομή Τρίπολης - Καλαμάτας.
Επιπλέον, όμως, στο κομμάτι Κορίνθου-Τρίπολης, λόγω των έργων δημιουργίας βοηθητικής λωρίδας επιβράδυνσης περιορίζεται ξαφνικά η διέλευση από 2 σε 1 λωρίδα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα οι οδηγοί, παρά το γεγονός ότι κινούνται σε αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας, να πέφτουν ξαφνικά σε συνθήκες εγκλωβισμού της κυκλοφορίας.

Συνέπεια αυτού είναι ότι η κίνηση γίνεται δύσκολη, πολύωρη και επικίνδυνη. Την περίοδο του καλοκαιριού, μάλιστα, η κατάσταση παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις λόγω του μεγαλύτερου κυκλοφοριακού φόρτου.
Ηδη στις λίστες της Τροχαίας καταγράφονται περιστατικά με συγκρούσεις και τραυματισμούς, ενώ οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι εγκυμονούνται σοβαρά πολύνεκρα τροχαία.

Οι ήδη δύσκολες συνθήκες επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο κατά τη διέλευση από τους σταθμούς διοδίων Νεστάνης και Σπαθοβουνίου, όπου κατά διαστήματα σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων.
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, οι οδηγοί καλούνται να πληρώνουν αυξημένα διόδια τη στιγμή, μάλιστα, που ήδη εδώ και μήνες υφίστανται δύσκολες και επικίνδυνες κυκλοφοριακές συνθήκες καθώς και μεγάλες βραδυπορίες.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι κ. υπουργοί:
Προτίθενται να προχωρήσουν στην κατάργηση των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου -Τρίπολης - Καλαμάτας, πολύ περισσότερο που οι συνθήκες σε αυτόν τον οδικό άξονα είναι επιεικώς απαράδεκτες;
Σε ποιες ενέργειες θα προβούν για την επιτάχυνση των σχετικών έργων προκειμένου να καταστεί πιο ασφαλής και χωρίς μεγάλες βραδυπορίες η διέλευση των αυτοκινήτων στον οδικό άξονα Κορίνθου -Τρίπολης -Καλαμάτας;".

Καλημέρα με ανέκδοτο

Ο Γιαννάκης επιστρέφει από το σχολείο με το αριστερό μάτι μαυρισμένο.
-Τι έπαθες παιδί μου? τον ρωτάει ανήσυχος ο πατέρας του.
-Να μπαμπά, σήμερα πήγαμε στην εκκλησία. Η δασκάλα μου στεκόταν ακριβώς μπροστά μου. Πρόσεξα πως η φούστα της είχε χωθεί στη σχισμή του πισινού της.
Έπιασα τη φούστα και την τράβηξα, αλλά η δασκάλα μου έριξε φάπα!
-Αγόρι μου, δεν κάνουν τέτοια πράγματα στις γυναίκες. Μην το ξανακάνεις.
Την επόμενη Παρασκευή, ο Γιαννάκης επιστρέφει με το δεξί μάτι μελανιασμένο.
-Τι έγινε Γιαννάκη? του λέει ο πατέρας του επιτιμητικά. Νόμιζα πως σου εξήγησα τι δεν πρέπει να κάνεις.
-Μα μπαμπά, δεν έφταιγα εγώ! Σήμερα πήγαμε στην εκκλησία. Η δασκάλα μου ..........

στεκόταν ακριβώς μπροστά μου.
Πρόσεξα πως η φούστα της είχε χωθεί στη σχισμή του πισινού της. Τότε ο Κωστάκης που στεκόταν δίπλα μου, έπιασε την φούστα της και την τράβηξε. Εγώ, αφού ήξερα πως αυτό την ενοχλεί, την ξαναέχωσα μέσα!!!