Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Καστανίδης: Ανακοίνωσε μέτρα για την εξυγίανση των ΟΤΑ

Μέτρα για την εξυγίανση των οικονομικών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Καστανίδης.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη αποκάλυψη των δύο δήμων που είχαν συνάψει δανειακές συμβάσεις εν αγνοία της κυβέρνησης, ο κ. Καστανίδης είπε ότι έχουν εντοπιστεί πέντε με έξι δήμοι που έχουν συνάψει παρόμοιες συμβάσεις.

Ο υπουργός, αν και δεν κατονόμασε τους ..........

δήμους, αναφέρθηκε στο πρόβλημα λέγοντας ότι το υπουργείο αποδίδει μεγάλη σημασία στο νοικοκύρεμα των οικονομικών της αυτοδιοίκησης και γι΄ αυτό το προσεχές διάστημα προχωράει στην έκδοση των απαιτούμενων υπουργικών αποφάσεων για τα οικονομικά των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ, είπε ο κ. Καστανίδης και κάλεσε τους βουλευτές να συμβάλλουν προτείνοντας λύσεις για την εξυγίανση των οικονομικών των δήμων της εκλογικής τους περιφέρειας. Όπως, πάντως, έσπευσε να υπογραμμίσει βασικός μοχλός για την εξυγίανση των οικονομικών των δήμων θα είναι το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Με αφορμή την παρουσία του στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση του συστήματος αδειοδότησης για τη διαμονή αλλοδαπών στη χώρα υπό όρους αυξημένης ασφάλειας, ο υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε τους βουλευτές για τις προτεραιότητες του στο υπουργείο.

Όπως ανέφερε βασική στόχευση αποτελεί η βελτίωση και συμπλήρωση του «Καλλικράτη», ο οποίος αποτέλεσε μεγάλη μεταρρυθμιστική τομή, αλλά απαιτούνται παρεμβάσεις για να καταστεί πλήρως ζώσα πραγματικότητα για τους κατοίκους της περιφέρειας και πιθανότατα στο τέλος του μήνα θα είναι έτοιμες οι νομοθετικές βελτιώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε και η δημιουργία μικτής επιτροπής, προκειμένου σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ να επιλύονται καθημερινά προβλήματα, για τις περιπτώσεις που δεν απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.

Ο υπουργός περιέλαβε στις σοβαρές θεσμικές πρωτοβουλίες που επίκεινται το νόμο για τη διοργάνωση δημοψηφισμάτων. Όπως είπε, ο λαός εκφράζεται με τις εθνικές εκλογές αλλά πολλές φορές είναι υποχρέωση της πολιτείας να του δίνει την ευκαιρία να εκφράζεται για κρίσιμα και σπουδαία θέματα.

Το σχέδιο νόμου είναι έτοιμο και το υπουργείο εκτιμά ότι περί το τέλος Αυγούστου θα εισαχθεί για συζήτηση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Ο υπουργός αναφέρθηκε επιπλέον στην εξυγίανση του συστήματος χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων με νομοθετική πρωτοβουλία που θα βάζει τις βάσεις για ένα ισχυρό σύστημα διαφάνειας στα πολιτικά κόμματα.

«Είναι βεβαρημένη η πολιτική ατμόσφαιρα για χρηματοδοτήσεις που έγιναν στο παρελθόν και δεν συνάδουν με την κατάσταση που πρέπει να επικρατεί στην πολιτική ζωή», είπε ο κ. Καστανίδης και ενημέρωσε και για την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία για το πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων.

Επεσε η αυλαία για την Ατλάντικ Οριστικό λουκέτο n Χωρίς δουλειά μένουν οι 844 εργαζόμενοι στα καταστήματα του σούπερ μάρκετ

Τίτλοι τέλους έπεσαν χθες για την άλλοτε πέμπτη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας, την Ατλάντικ, που κήρυξε πτώχευση με αποτέλεσμα οι 844 εναπομείναντες υπάλληλοί της να οδηγηθούν στην ανεργία. Πρόκειται για προαναγγελθέν «κανόνι» καθώς η Ατλάντικ εδώ και έναν χρόνο πουλούσε δεκάδες καταστήματά της σε άλλες αλυσίδες και απέλυε εκατοντάδες εργαζόμενους.

Χθες έπεσε οριστικά η αυλαία καθώς με την...........

απόφαση 802/2011 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου επί των αιτήσεων πτώχευσης που είχαν καταθέσει κάποιοι από τους 3.500 προμηθευτές της εταιρείας, η Ατλάντικ κηρύχθηκε και επισήμως σε κατάσταση πτώχευσης. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της προκειμένου να πληρωθούν τράπεζες, προμηθευτές και οι εργαζόμενοι. Ηδη από τις 22 Ιουνίου η αλυσίδα βρισκόταν ένα βήμα πριν από το οριστικό λουκέτο.

Την ημέρα εκείνη ανακοινώθηκε και επίσημα ότι κατέληξε σε ναυάγιο η διαδικασία συνδιαλλαγής που προβλέπει το άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τους 3.500 προμηθευτές το 30% είναι μικρού και μεσαίου μεγέθους και δεν έχουν εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να καλύψουν την τρύπα που τους αφήνει η αλυσίδα.

Λάθη και κόντρες.
Αστοχες επενδύσεις, μη ανταγωνιστικά καταστήματα αλλά και η σύγκρουση των δύο βασικών μετόχων της - όπως λένε οι γνωρίζοντες - βοηθούσης φυσικά και της κρίσης, βρίσκονται πίσω από την κατάρρευση της Ατλάντικ. Τα σύννεφα στις σχέσεις των δύο μετόχων, της οικογένειας Αποστόλου που ίδρυσε την αλυσίδα και της οικογένειας Λαουτάρη που τη δεκαετία του 2000 απέκτησε ισχυρό μειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία, φάνηκαν από το πρώτο κιόλας διάστημα της συνύπαρξής τους και αποτυπώθηκαν στη λειτουργία της. Η αυλαία βρίσκει την Ατλάντικ με 25 καταστήματα και 844 εργαζόμενους, από τα 161 και με προσωπικό 3.987 άτομα που διέθετε στα τέλη του 2009. Από τον Ιούλιο του 2010, οπότε και έκανε την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, η διοίκησή της έχει προχωρήσει στη λύση μισθώσεων και στην πώληση πάγιου εξοπλισμού 103 καταστημάτων, ενώ έχει λύσει τις μισθώσεις και έχει διακόψει τη λειτουργία 27 καταστημάτων.

Τα καταστήματα είχαν πωληθεί ως εξής: 16 στη Market In, 11 στον Σκλαβενίτη, 9 στην ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, 8 στη Φραγκίδης - Χαλκοματίδης, 5 στην Αλιμέντα Τοπ, 5 στην Προμηθευτική Τροφίμων, 5 στην ΑΒ Βασιλόπουλος, 5 στη Βιδάλης, 2 στην Αφοί Παναγιωτόπουλοι και από ένα κατάστημα στις εταιρείες Τρόφιμα Ηλίας Δούκας, AGK, Αφοί Καραγιάννη και Παναγιώτα Ρουμελιώτη. Επίσης, 12 καταστήματα πέρασαν στα χέρια προμηθευτών της.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Στέφανο Τύρο μαθητή Γ' Τάξης των εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Θερμά συγχαρητήρια στον Μεσσήνιο Στέφανο Τύρο, μαθητή της Γ’ τάξης των εκπαιδευτηρίων Μπουγά, για την πρόσφατη διάκρισή του στην Ολυμπιάδα Χημείας όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Θα ήθελα να του μεταφέρω τις θερμότερες ευχές μου για «καλή τύχη» σχετικά με την επικείμενη συμμετοχή του στην Ολυμπιάδα Αστροφυσικής.

H διάκρισή του μας γέμισε όλους, με αισθήματα τιμής και υπερηφάνειας. Είναι μια σημαντική είδηση για τη Μεσσηνία, την Ελλάδα του σήμερα, την Ελλάδα που αντιμετωπίζει την ύφεση, τη διαφθορά και την απαξίωση κάθε επιτεύγματος και διάκρισης!

Για τη σημερινή πληγωμένη Ελλάδα μας, ο Στέφανος ..........

αλλά και πολλοί άλλοι νέοι άνθρωποι – φωτεινά μυαλά που τιμούν με το έργο και την προσπάθειά τους την επιστήμη και τη χώρα μας – συγκροτούν την επιτομή της αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο.

Αισθάνομαι, όπως όλοι μας, βαθιά υπερήφανη για αυτό το εξαιρετικό Ελληνόπουλο, αυτόν τον εξαίρετο Μεσσήνιο νέο!

Προειδοποίηση - απειλή προς Δημοσίους Υπαλλήλους: Δουλέψτε ή απολύεστε

- Μόσιαλος: «Δεν θα δεχθούμε "αργομισθίες" και "λευκές" απεργίες»
- Στρώνεται το χαλί για απολύσεις ενόψει συγχωνεύσεων
- "Αναλάβετε τις ευθύνες σας.Εδώ και 30 χρόνια σβηστή η κρατική μηχανή"

Εμμέσως πλην σαφώς ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος προειδοποίησε με απόλυση τους υπάλληλους του δημοσίου που μετά τις απανωτές μειώσεις μισθών και εν όψει νέων περικοπών στα επιδόματα είτε είναι “υποτονικοί” είτε κάνουν λευκή απεργία...

Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό .........

Real FΜ, ο κ. Μόσιαλος είπε χαρακτηριστικά «Δεν θα δεχθούμε "αργομισθίες" και "λευκές" απεργίες, επειδή κόπηκε ένα επίδομα και ταυτόχρονα να μιλάμε για "εργασιακή εφεδρεία"».

Ο κ. Μόσιαλος διεμήνυσε μάλιστα πως “πρέπει να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον και κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι, ακόμα και η ΑΔΕΔΥ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Θα πρέπει να κινητοποιήσουμε την κρατική μηχανή, η οποία δεν λειτουργούσε εδώ και 30 χρόνια»

Οι δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου έρχονται σε μια περίοδο όπου κορυφώνονται οι συγχωνεύσεις υπηρεσιών και οργανισμών του δημοσίου και αποτελούν σαφέστατη προειδοποίηση καθώς θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό...

Το νέο ωράριο στο Δημόσιο - 40 αντί για 37,5 οι ώρες εργασίας

Πέντε διαφορετικές επιλογές έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι για την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης από την εργασία τους.

Μετά την αύξηση των ωρών απασχόλησης από 37,5 σε 40 την εβδομάδα, η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης, κατ΄ επιλογή των υπαλλήλων, ορίζεται ως εξής:........


Ώρα προσέλευσης: 07.00 και αποχώρησης: 15.00
Ώρα προσέλευσης: 07.30 και αποχώρησης: 15.30
Ώρα προσέλευσης: 08.00 και αποχώρησης: 16.00
Ώρα προσέλευσης: 08.30 και αποχώρησης: 16.30
Ώρα προσέλευσης: 09.00 και αποχώρησης: 17.00.

Η αίτηση επιλογής του ωραρίου εργασίας θα πρέπει να υποβληθεί από τους υπαλλήλους ως τις 8 Αυγούστου 1011.

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) των Δήμων στα οποία υπηρετούν τρεις και περισσότεροι μόνιμοι υπάλληλοι του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών, θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 07.30 έως 20.00 και το Σάββατο από 08.00 έως 14.00.

Ειδικότερες ρυθμίσεις που καθιερώνουν περισσότερες ώρες εισόδου του κοινού την ημέρα εξακολουθούν να ισχύουν.

Ειδικά για τις ΔΟΥ, το πέρας εισόδου του κοινού ορίζεται στις 14.30, χωρίς να θίγεται η καθορισμένη ώρα έναρξης εισόδου.

Η είσοδος του κοινού στα γραφεία πρωτοκόλλου και στα Γραφεία Υποδοχής Πολιτών επιτρέπεται από 07.30.

Τα βρήκαν περιφερειάρχες και ιδιοκτήτες ταξί στην σύσκεψη

Ηγετική η εμφάνιση του Πέτρου Τατούλη.

Έκτακτη συνάντηση είχε σήμερα το πρωί το προεδρείο του ΣΑΤΑ (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής) με τους 13 αιρετούς περιφερειάρχες, προκειμένου οι ιδιοκτήτες ταξί να τερματίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, που διέρχονται πλέον τη 18η ημέρα. Οι περιφερειάρχες υποσχέθηκαν να είναι οι εγγυητές του διαλόγου που θα ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου και ζήτησαν αναστολή των κινητοποιήσεων. Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θ. Λυμπερόπουλος, εκτιμώντας ότι πλέον «αλλάζουν τα δεδομένα» καλεί έκτακτη γενική συνέλευση. Την ίδια ώρα, οι αυτοκινητιστές σε Ρόδο, Κω και Λέσβο ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους.

Κατά τη σημερινή συνάντηση του προεδρείου των .........

αυτοκινητιστών με τους 13 αιρετούς περιφερειάρχες, οι τελευταίοι δεσμεύτηκαν ότι δεν θα υπογράψουν καμία νέα άδεια κυκλοφορίας ταξί και υποσχέθηκαν ότι θα ειναι αυτοί οι εγγυητές του διαλόγου που θα ξεκινήσει στο τέλος του Αυγούστου, ενώ ζήτησαν να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θ. Λυμπερόπουλος είπε ότι "αλλάζουν τα δεδομένα" και για το λόγο αυτό καλεί εκτάκτως Γενική Συνέλευση,προκειμένου να ζητηθεί η αναστολή της απεργίας και των κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Στη συζήτηση, υπό τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό, συμμετείχαν οι περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Γ. Κατσιφάρας, Δωδεκανήσου Γ. Μαχαιρίδης, Πελοποννήσου Π. Τατούλης, Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, Κεντρικής Μακεδονίας Ψωμιάδης, Κρήτης Αρναουτάκης, Ιονίων Νήσων Σ. Σπύρου και Ανατολικής Μακεδονίας Αρ. Γιαννακίδης.

Νωρίτερα, ο Θ. Λυμπερόπουλος είχε δηλώσει στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΒΗΜΑ 99,5": «Πρέπει να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, τις αντοχές μας, να λάβουμε υπόψη ότι κλείνει η Βουλή. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα, αλλά θα επανέλθουμε τον Σεπτέμβριο».

Χθες είχε προηγηθεί συνάντηση του προέδρου του ΣΑΤΑ, Θ. Λυμπερόπουλου με τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό, κατά την οποία του ζήτησε να μην προχωρήσει στην έκδοση νέων αδειών ταξί.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες της περιφέρειας έχουν στείλει 600 σημειώματα σε ιδιοκτήτες ταξί με την κατηγορία ότι παρακώλυαν τις συγκοινωνίες, ενώ τις επόμενες ημέρες θα στείλουν άλλες 2.000.

Όσον αφορά στη στάση των ιδιοκτητών ταξί στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αυτή τη φορά χωρίς αποκλεισμούς αλλά διοργανώνοντας μια μουσική βραδιά στο πλακόστρωτο της παραλίας της Θεσσαλονίκης, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Σε Χαλκιδική, Έβρο και Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο, οι αυτοκινητιστές, συμμετέχοντας στην απεργία διαρκείας, τηρούν στάση αναμονής, ενώ στο Βόλο, οι ιδιοκτήτες ταξί κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο του Αλμυρού, όπου και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στο κόσμο.

Σε στάση αναμονής βρίσκονται και οι αυτοκινητιστές στη Λάρισα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου τους, Π. Γκονιάρη.

Πορεία με τα οχήματά τους στο κέντρο της Καρδίτσας έκαναν το μεσημέρι ιδιοκτήτες ταξί από τους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας. Αυτή την ώρα οι αυτοκινητιστές συζητούν για το κλίμα που επικρατεί στον κλάδο και τις επόμενες κινήσεις τους.

Αντίθετα οι ιδιοκτήτες ταξί της Καλαμάτας πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη και κατέληξαν στην πύλη του αεροδρομίου Καλαμάτας, την οποία απέκλεισαν φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Υποδομών. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών της Καλαμάτας Στ. Μάλαμας, θα παραμείνουν στο αεροδρόμιο για περίπου τρεις ώρες. Ο ίδιος χαρακτήρισε την κινητοποίηση αυτή συμβολική, που γίνεται προκειμένου να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να δείξουν ότι βρίσκονται συνέχεια σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα.

Στη Λαμία, οι αυτοκινητιστές απέκλεισαν στις 11:00 το πρωί τη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών - Θεσσαλονίκης λίγα μέτρα από το σταθμό Λιανοκλαδίου προκαλώντας ολιγόλεπτη καθυστέρηση στην αμαξοστοιχία που έκανε το δρομολόγιο Αθηνών - Θεσσαλονίκης, αλλά και σε ένα τοπικό τρένο το οποίο κινείται μεταξύ Λαμίας και Στυλίδας. Στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες ταξί της Λαμίας κατευθύνθηκαν στα Καμένα Βούρλα με στόχο όπως είπαν να μεταφέρουν δωρεάν τους τουρίστες της περιοχής.

Με πορείες συνεχίζουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας, προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου και τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Σύλληψη Αλβανού στην Καλαμάτα μετά απο ληστεία στην Eurobank

Συνελήφθη, σήμερα (4-08-2011) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ύστερα από άμεση επέμβαση των αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Καλαμάτας, ένας (1) 30χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας για ληστεία.

Ειδικότερα, ο 30χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε υποκατάστημα τράπεζας στην Καλαμάτα, και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 12.900 ευρώ περίπου, διαφεύγοντας πεζός.

Αστυνομικές δυνάμεις της Αστυνομικής ...........

Διεύθυνσης Μεσσηνίας κινητοποιήθηκαν άμεσα, για να εντοπίσουν τον δράστη, ο οποίος τελικά εντοπίσθηκε και συνελήφθη σε κοντινό από την τράπεζα σημείο, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, καθώς και το περίστροφο.

Ο 30χρονος είχε προσφάτως αποφυλακιστεί από τις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου, όπου και κρατείτο για ληστεία που είχε διαπράξει στην Κόρινθο την 20-4-2006, μαζί με άλλους δύο (2) συνεργούς του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Τατούλης: Δε θα επιτρέψουμε την εγκατάλειψη της Πελοποννήσου

Την ολοκλήρωση των υποδομών της Πελοποννήσου μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα ζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στη συνάντηση που είχε χθες στο υπουργείο Υποδομών με τον υφυπουργό Γιάννη Μαγκριώτη.

Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση του οδικού άξονα της Ολυμπίας Οδού, Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα, ο Πέτρος Τατούλης είπε :

«Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η ........

εγκατάλειψη της Πελοποννήσου, η οποία διαχρονικά είχε ελάχιστη συμμετοχή από το πρόγραμμα των δημόσιων επενδύσεων. Πέρα από τα χρηματοοικονομικά στοιχεία και τα προβλήματα που υπάρχουν, εμείς ζητάμε την ολοκλήρωση του έργου γιατί ο συγκεκριμένος οδικός άξονας αποτελεί σημαντικότατο άξονα ανάπτυξης για την περιφέρειά μας».

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι απαίτηση της περιφέρειας είναι η ολοκλήρωση και των δύο μεγάλων αναπτυξιακών οδικών αξόνων σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, αυτού της Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας μαζί με την περιμετρική οδό της Καλαμάτας και της Ολυμπίας Οδού έως την Τσακώνα.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των βουλευτών και των δημάρχων της Μεσσηνίας. Με την άποψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου συμφώνησε απόλυτα και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της περιφέρειας Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της περιφέρειας Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος, οι αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου, Απόστολος Παπαφωτίου, Γεώργιος Δέδες, Παναγιώτης Αλευράς, οι δήμαρχοι της ΠΕ Μεσσηνίας Παναγιώτης Νίκας, Στάθης Αναστασόπουλος, Δημήτρης Καφαντάρης, Φίλλιπος Μπάμης, Δημήτρης Γιαννημάρας,οι βουλευτές Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου, Δημήτρης Κουσελάς, Οδυσσέας Βουδούρης, Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Βασίλης Νανόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως και του υπουργείου.

3ήμερο μελισσοκομίας 2011

Επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την βασιλοτροφία κυψέλης , τους τρόπους αντιμετώπισης των κυριότερων ασθενειών των μελισσών, την μεταχείριση μελισσών κατά την διάρκεια του έτους και συγκεκριμένα πως γίνεται η τροφοδοσία σε μια εντατική και σε μια βιολογική εκμετάλλευση , κατά τη διάρκεια του ταχύρυθμου εκπαιδευτικού τριημέρου που υλοποιεί ο ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ» .

Η εκπαίδευση θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας στις 10,11 & 12 Αυγούστου 2011. Η διάρκεια της εκπαίδευσης θα είναι 5 ώρες ημερησίως από τις 8:30-13:30.
Εκπαιδευτής θα είναι ο Γεωπόνος Θεοχάρης Δημήτριος τέως προϊστάμενος του τμήματος μελισσοκομίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι ........

μπορούν να απευθύνονται στον Υπεύθυνο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας κ. Τσουμάνη Γεώργιο στο τηλ. 27610- 22116.

Άκης Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος: Γιατι ψήφισα λευκό για το Beach Volley στην Κυπαρισσία.

Κατανοώ ότι δεν είχε συσταθεί το νομικό πρόσωπο και γι αυτό έρχεται τώρα το θέμα προς ψήφιση στο Δ.Σ Τριφυλίας, για την έγκριση του ποσού των 8000 για την διεξαγωγή τουρνουά beach voley στην Δημοτική ενότητα της Κυπαρισσίας.

Θεωρώ πως δεν είναι σωστό να το ψηφίσω, βασιζόμενος στις 25000 όπου είχε αποφασίσει το σώμα να δοθούν για πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Τριφυλίας για τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο και για τις 5000 για την διεξαγωγή ποδηλατοδρομίας στην Δημοτική ενότητα Κυπαρισσίας.

Λόγω τις οικονομικής κατάστασης του Δήμου δεν .........

έπρεπε να προγραμματιστούν κι άλλες αθλητικές δραστηριότητες με ακριβό κόστος. Υπό άλλες συνθήκες θα στήριζα την διεξαγωγή του τουρνουά voley, γι αυτό επί του θέματος ψήφησα ΛΕΥΚΟ στο Δ.Σ Τριφυλίας.

Κυριακουλόπουλος Καλλίνικος

Από Παρασκευή οι νέες τιμές φαρμάκων

Διορθωτικό δελτίο τιμών φαρμάκων, που περιείχε 1230 μειώσεις τιμών και 1630 αυξήσεις αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, για να καταργηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης, ύστερα από την αδυναμία της αγοράς να εφαρμόσει το νέο δελτίο εντός ελαχίστων ωρών, καθώς η απόφαση που το συνόδευε, προέβλεπε ισχύ από τις 3 Αυγούστου.

Παράγοντες της αγοράς, από το πρωί .........

επιχειρούσαν να «περάσουν» στα μηχανογραφικά τους συστήματα τις νέες τιμές, οι οποίες περιείχαν μειώσεις μέχρι 74% και αυξήσεις, ακόμη και 3814,91%.

Στη διάρκεια της ημέρας όμως, το δελτίο τιμών «κατέβηκε» από το site του υπουργείου, με αποτέλεσμα φαρμακεία και φαρμακαποθήκες να ζητούν ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία φαρμάκων του υπουργείου, καθώς δεν ήξεραν με τι τιμή θα πρέπει να πουλήσουν τα φάρμακα. Έτσι, η υπηρεσία φαρμάκων δήλωσε πως θα διορθωθούν τυχόν λάθη και οι νέες σωστές τιμές θα αναρτηθούν και πάλι την Πέμπτη, ενώ το νέο δελτίο τιμών θα ισχύσει από την Παρασκευή.

Το πρόβλημα για τις φαρμακαποθήκες, σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου είναι ότι επειδή το φάρμακο είναι σε διατίμηση, είναι παράνομη η πώληση με λάθος τιμή, και οι αλλαγές στα μηχανογραφικά συστήματα των επιχειρήσεων, αλλά και των φαρμακείων ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν στη διάρκεια μιας νύχτας ή στη διάρκεια της ίδιας ημέρας, με την επιστροφή στις προηγούμενες τιμές.

Αντίστοιχα εκπρόσωποι των φαρμακοποιών επισήμαιναν την καθυστέρηση στα μηχανογραφικά συστήματα των Ταμείων, που θα προκαλέσουν πρόσθετο πρόβλημα στην πληρωμή των συνταγών που εκτελέσθηκαν την Πέμπτη.

Ένοπλη Ληστεία πριν λίγο στην τράπεζα Εurobank στην Καλαμάτα αλλά με συλλήψεις

Ένοπλη ληστεία έγινε πριν λίγο στην τράπεζα Eurobank στην οδό Αρτέμιδος στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες ήταν ένα ζευγάρι αλλοδαπών πιθανόν Αλβανοί όπου ο άντρας μπήκε σαν κύριος ντυμένος μέσα στην Τράπεζα και με την απειλή όπλου αφαίρεσε άγνωστο ποσόν μέχρι τώρα.

Η γυναίκα περίμενε απέξω στην είσοδο της .........

τράπεζας όπου και τράπηκαν σε φυγή μάλλον με μηχανάκι όταν τελείωσαν την πράξη τους.

Η ομάδα «Δίας» έφτασε αμέσως και συνέλαβαν μετά από λίγο τον αλλοδαπό αφού πρώτα τον αφόπλισαν στην παρακείμενη οδό Μπουλούκου όπου περπατούσε κάνοντας τον αδιάφορο μαζί με την κοπέλα. Η κοπέλα μπόρεσε να διαφύγει με τα χρήματα μαζί και είναι θέμα χρόνου να συλληφθεί και αυτή καθότι εκείνη την στιγμή οι αστυνομικοί της ομάδας «Δίας» έριξαν το βάρος στον οπλισμένο άνδρα προκειμένου να γίνει η σύλληψη σωστά και χωρίς θύματα όπως και έγινε λόγω και του πολύ κόσμου που υπήρχε στον δρόμο.

BEST TV

Ο Παπαγιάννης από την Μεσσηνία μιλά έξω από τα δόντια...

Ο γνωστός δημοσιογράφος του «Αποκαλυπτικού δελτίου» Γιάννης Παπαγιάννης έχει διαλέξει την Μεσσηνία και συγκεκριμένα την Κυπαρισσία-Τριφυλία για τις καλοκαιρινές διακοπές του.

Ο αγαπητός δημοσιογράφος βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες στην περιοχή της Τριφυλίας ενώ αυτά που του λέει ο κόσμος είναι ότι έσπασε το δημοσιογραφικό κατεστημένο και ακούγετε επιτέλους και μια άλλη φωνή διαφορετική από τα συνηθησμένα αλλά και πιο κοντά στο λαό.

Επίσης σε συνέντευξη του στον Τηλεοπτικό .......

σταθμό Best «αποκάλυψε» και εδώ πολλά λέγοντας τα πράγματα με το ονομά τους για πολλά θέματα... , πως δεν έχει σκοπό να πολιτευθεί και θα παραμείνει στον στίβο της δημοσιογραφίας.

Δείτε τι είπε στην κάμερα του Best και στο Θέμη Κανελλόπουλο



BEST TV

Απαλλαγή όλων μέχρι το 1997, παραμονές Χρηματιστηρίου

Οταν ο υπουργός -Ευάγγελος Βενιζέλος- παρακάμπτει τη νομιμότητα και αυτό γίνεται γνωστό, ο ίδιος νομοθετεί άρον άρον για να καλύψει την παρασπονδία του και να μη βρεθεί αντιμέτωπος με το άλλο «δημιούργημά του», τον περιβόητο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ο υπουργός, στην πράξη, ομολογεί πλέον .......

ότι, κατά παρέκκλιση του νόμου 2362/95 έδωσε εκτάκτως στις 14 Ιουλίου 100 εκατ. ευρώ στην Proton Bank από τα διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου, κάτι που του επισήμαναν εμπεριστατωμένα τα δύο στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Σ. Μαραβελάκης και Κ. Αναγνωστόπουλος) και που αρνήθηκαν να συμπράξουν.

Εκείνες τις ημέρες διεξάγονταν οι έλεγχοι της ΤτΕ και της Αρχής κατά του μαύρου χρήματος στην Proton, που έδειξαν υπεξαίρεση 51 εκατ. ευρώ και σειρά κανονιστικών παραβάσεων.

Χθες ο νομομαθής υπουργός έδωσε τα ρέστα του. Με έκτακτη προσθήκη στο νομοσχέδιο «τροποποίηση της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου κ.ά.», κόλλησε σε υπουργική απόφαση του 1997 μια παράγραφο γενική, που λέει πως, αν συντρέχουν λόγοι απειλής του τραπεζικού συστήματος, μπορούν να τοποθετούνται εκτάκτως διαθέσιμα του κράτους σε εμπορικές τράπεζες, κατά παρέκκλιση ασφαλώς των κείμενων περιορισμών (φερεγγυότητα τράπεζας, μέχρι 50% των ιδίων της κεφαλαίων κ.ά.).

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος φύτεψε αυτή την προσθήκη στην υπουργική απόφαση του 1997, δίδοντάς της αναδρομική ισχύ από τότε! Δηλαδή η προσθήκη που θα ψηφιστεί τον Αύγουστο του 2011 (σήμερα πιθανότατα) πρέπει να πιστέψουμε ότι ήταν σε ισχύ από τον Δεκέμβριο του 1997! Δεκατέσσερα χρόνια πίσω... Τέτοια αναδρομικότητα. Ο κ. Βενιζέλος μετά το «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» του κ. Βουλγαράκη προσθέτει στη «ρήση» αυτή τις λέξεις «συστημικό» και «αναδρομικό».

Ο υπουργός Οικονομίας από τις 14 Ιουλίου, όταν αποφάσισε να ενισχύσει την Proton με 12 εκατ. ευρώ πάνω από το επιτρεπόμενο όριο από τον κρατικό κουμπαρά και να τα βάλει σε προθεσμιακή κατάθεση μιας μέρας, ήξερε ότι παραβίαζε υπουργική απόφαση. Του το είπαν και το έγραψαν τα δύο στελέχη του ΓΛΚ και αυτός τα στηλίτευσε, προσάπτοντάς τους και τη ρετσινιά ότι έχουν άγνοια του συστημικού κινδύνου (τραπεζική πίστη).

Η Proton αντιμετώπιζε πρόβλημα ρευστότητας, ο βασικός μέτοχος της τράπεζας Λ. Λαυρεντιάδης και επτά πρώην μέλη του Δ.Σ. ενέπλεξαν την τράπεζα σε υπόθεση υπεξαίρεσης που ερευνάται και ο υπουργός που τα ήξερε αυτά παρασπόνδησε και τώρα φέρνει στη Βουλή τροπολογία σε υπουργική απόφαση. «Φόρμουλα Proton» μονολογούσαν όσοι βουλευτές το πήραν χαμπάρι, για να «θωρακιστεί» ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος για την προκλητική «ένεση» στην τράπεζα, που αποκάλυψε η «Ε» στις 2/8, και για όποιες άλλες «ενέσεις» έχουν γίνει και παραμένουν στο σκοτάδι εδώ και 14 χρόνια.

Για του λόγου το αληθές:

1 Το 1995 και στον απόηχο του σκανδάλου Κοσκωτά η τότε κυβέρνηση Α. Παπανδρέου ψήφισε το νόμο 2362/95.

2 Στο άρθρο 61 γράφεται ότι τη διαχείριση διαθεσίμων του Δημοσίου την κάνει η Δ. 49 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ενώ ο νόμος εξειδικεύεται με υπουργική απόφαση της 11ης Δεκεμβρίου 1997 με αριθμό 2084358/2116/0049 ΦΕΚ Β' 1096.

3Το πλαίσιο αυτό λοιπόν ορίζει πως το Δημόσιο διαχειρίζεται τα διαθέσιμά του με έντοκες τοποθετήσεις σε εμπορικές τράπεζες. Στα άρθρα 2 και 3 αυτής της υπουργικής απόφασης γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα κριτήρια φερεγγυότητας που πρέπει να πληρούν οι τράπεζες προκειμένου το Δημόσιο να καταθέσει διαθέσιμά του.

Κριτήρια που προφανώς δεν πληρούσε η Proton, όταν της δόθηκε η έκτακτη ενίσχυση από τον Ευάγγ. Βενιζέλο σε συνεννόηση με το διοικητή της ΤτΕ Γ. Προβόπουλο.

Η Proton, εκτός των άλλων, έχει διαπιστωμένο έλλειμμα κεφαλαίου και γι' αυτό από τις 23 Μαΐου η Γ.Σ. των μετοχών έχει εγκρίνει αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ύψους 100 εκατ. ευρώ, που όμως δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί. Ούτε ως προς το σκέλος της καταβολής μετρητών (50 εκατ. ευρώ), ούτε ως προς την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (50 εκατ. ευρώ).

Αυτή την τρύπα, εκτός των άλλων, την κάλυψε ο κ. Βενιζέλος με την έκτακτη κατάθεση των 100 εκατ. ευρώ και τώρα σπεύδει να καλύψει τον εαυτό του με αναδρομική ισχύ και αφού η «Ε» αποκάλυψε την ενέργειά του.

Λυμπερόπουλος-ΣΑΤΑ: Μύνημα εκτόνωσης της απεργίας.Το Σάββατο οι τελικές αποφάσεις

Μηνύματα εκτόνωσης στέλνουν οι ιδιοκτήτες ταξί για τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. «Πρέπει να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, τις αντοχές μας, να λάβουμε υπόψη ότι κλείνει η Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα, αλλά θα επανέλθουμε τον Σεπτέμβριο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ99,5.

Ο κ. Λυμπερόπουλος τόνισε ότι θα .........

συνεδριάσουν κατά τόπους τα σωματεία και το προεδρείο θα περιμένει τις εισηγήσεις τους για το μέλλον της κινητοποίησης. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τη γενική συνέλευση του Σαββάτου «θα μετρήσουμε τις αντοχές και θα αποφασίσουμε για την απεργία».

Σοκ στη Κρήτη από ομαδικό βιασμό 16χρονης

Δεν φάνηκε να έχει τύψεις το αγόρι μιας 16χρονης. Της έδωσε ηρωΐνη και μετά τη βίασε. Δεν αρκέστηκε όμως σε αυτό. Υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, την μετέφερε σε σπίτια φίλων του, με σκοπό να κάνουν έρωτα μαζί της.

Έναν αληθινό εφιάλτη έζησε τη νύχτα της περασμένης Τρίτης μια 16χρονη στα χέρια όχι ενός, αλλά... περίπου 15 ανδρών. Η κοπέλα κατήγγειλε στην αστυνομία τον ομαδικό βιασμό της, ενώ ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Όπως είπε η ίδια, κάποιοι τη μετέφεραν από .........

σπίτι σε σπίτι και τη βίαζαν, ενώ της προσέφεραν και ναρκωτικά σε εισπνεόμενη μορφή.

Η 16χρονη από το Ηράκλειο κατήγγειλε το περιστατικό στους αστυνομικούς, ενώ θα εξεταστεί και από ιατροδικαστή, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι ισχυρισμοί της.

Όπως είπε η ίδια, το πρώτο περιστατικό συνέβη σε σπίτι στις Βασιλειές, όπου ένας 26χρονος, με τον οποίο διατηρούσε σχέσεις στο παρελθόν, της έδωσε ηρωίνη, για να κάνει χρήση.

Στη συνέχεια τη βίασε, εκμεταλλευόμενος την κατάσταση στην οποία είχε φτάσει λόγω της χρήσης ουσιών, ενώ κατόπιν τη μετέφερε σε διάφορα σπίτια στις Πατέλες και τα Δειλινά, όπου και οι υπόλοιποι αδίστακτοι φίλοι του ίδιου τη βίασαν, εκμεταλλευόμενοι την κατάστασή της.

Το 16χρονο κορίτσι παραδέχτηκε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών, ωστόσο επιμένει ότι ουδέποτε συναίνεσε στις πράξεις αυτές.

Πέθανε ο Hightower

Απεβίωσε στα 66 του χρόνια ο Τσαρλς Άαρον Μπούμπα Σμιθ. Στον πολύ κόσμο το όνομα του δεν λέει πολλά, αλλά ο ρόλος που τον έκανε διάσημο σε όλους σίγουρα θα τους κατατοπίσει.
Πρόκειται για τον «Hightower», τον θηριώδη αστυνομικό στη σειρά ταινιών «Η Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή», ο οποίος έφυγε από τη ζωή από φυσικά αίτια στο Λος Άντζελες.

Ο εκλιπών πριν μεταπηδήσει στον .......

κινηματογράφο, έκανε μεγάλη καριέρα στο ράγκμπι. Θεωρείτο από τους κορυφαίους αμυντικούς στο NFL και το 1967 επιλέχθηκε στην πρώτη θέση των ντραφτ και συμμετείχε σε δύο Super Bowl κερδίζοντας το ένα, προτού αποσυρθεί το 1976.



Λουκέτο στις εφορίες – Από τις 288 θα μείνουν μόνο 30!

- 20 συγχωνεύσεις ΔΟΥ από βδομάδα
- Σαρωτικές αλλαγές και μετατάξεις για τους υπαλλήλους των ΔΟΥ
- Μέσω υπολογιστή και των ΚΕΠ οι δηλώσεις

Τα πάνω κάτω έρχονται στις εφορίες. Μια στις δέκα θα λειτουργεί όταν ολοκληρωθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης του συστήματος. Οι συγχωνεύσεις ξεκινούν από βδομάδα.

Θα συγχωνευθούν 20 εφορίες (το ...........

υπουργείο δεν λέει ποιες ακόμη) και θα γίνουν 10.
Στο τέλος από τις 288 εφορίες που υπάρχουν σήμερα θα μείνουν μόλις 30, καθώς οι πολίτες θα εξυπηρετούνται κυρίως ηλεκτρονικά ή μέσω των ΚΕΠ.
Αυτό θα σημάνει, μάλλον από Οκτώβριο, και σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά χιλιάδων υπαλλήλων που θα αντιμετωπίσουν και τη μετάταξη.

Το σύστημα έτσι όπως είναι σήμερα είναι δεδομένο ότι δεν λειτουργεί και έτσι γκρεμίζεται... συθέμελα.
Αρκεί να δει κανείς τα στοιχεία. Το 20% των εσόδων του κράτους εισπράττεται από τις 20 εφορίες, ενώ άλλες 75 δεν εισπράττουν παρά σχεδόν 500 εκατομμύρια ευρώ, ελάχιστα δηλαδή χρήματα και ουσιαστικά αποδεικνύεται ότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης.
Όλα προς το παρόν είναι στον αέρα, ακόμη και η συγχώνευση των πρώτων 20 ΔΟΥ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ποιες θα είναι αν και θα γίνει μέσα στο επόμενο (όπως τουλάχιστον λέγεται) δεκαήμερο.

Για τον πολίτη όπως τουλάχιστον λέει το υπουργείο οι αλλαγές θα είναι προς το καλύτερο, αφού θα γίνει πιο άνετη και εύκολη η εξυπηρέτησή του, χωρίς να χρειάζεται παρουσία του στην Εφορία αφού θα μπορεί να εξυπηρετηθεί ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως, ενώ έγγραφα και βεβαιώσεις θα μπορεί να λαμβάνει από τα ΚΕΠ.

ΣΧΟΛΙΟ
Ψηφίζω ΠΑΣΟΚ γιατί γυρίζει την Ελλάδα 70 χρόνια πίσω.
ΠΑΣΟΚ: Με το βλέμμα στο παρελθόν.
ΠΑΣΟΚ: Το κόμμα που δίνει σάρκα και οστά στο σύνθημα "Εμπρός Πίσω" του τηλεοπτικού Δημάρχου Κολοκοτρωνιτσίου Περίανδρου Πόπποτα (από το Καφέ της Χαράς)
ΠΑΣΟΚ: Το κόμμα που εξαθλιώνει την Ελλάδα
ΠΑΣΟΚ: Το κόμμα που ξαναζωντάνεψε την ημιτελειωμένη χούντα του 1973

Φωτιά σε ιστιοφόρο στην Κυπαρισσία-Το εγκατέλειψαν οι επιβαίνοντες

Η Λιμενική Αρχή Κυπαρισσίας, ενημερώθηκε χθες το μεσημέρι για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ι/Φ–Θ/Γ σκάφος «MERLIN» σημαίας Γερμανίας, που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Κυπαρισσιακού κόλπου, σε απόσταση 3,7 ν.μ. από την πλησιέστερη ακτή, στην θέση Αγρίλης Φιλιατρών με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Αμεσα στο σημείο έσπευσε το Τ/Χ .........

σκάφος «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» Τ.Π. 1932 ΣΤ με προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώνοντας πως οι δύο αλλοδαποί, καλά στην υγεία τους, είχαν εγκαταλείψει το Ι/Φ χρησιμοποιώντας τη βοηθητική πνευστή λέμβο.

Οι επιβαίνοντες, ηλικίας 77 και 76 ετών, επιβιβάσθηκαν με ασφάλεια στο «ΠΟΣΕΙΔΩΝ», μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κυπαρισσίας και διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο στο τοπικό Νοσοκομείο, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Το «MERLIN» ρυμουλκήθηκε από το Τ/Χ και έδεσε στο λιμάνι της Κυπαρισσίας ενώ οι εναπομείνασες εστίες πυρκαγιάς κατασβέστηκαν από προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Κυπαρισσίας.

The Best

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Αυγούστου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Ο Μεσσηνιακός Λόγος είναι εβδομαδιαία εφημερίδα και κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη.