Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

«Κύριε Πάγκαλε, μαζί τα φάγαμε και μαζί θα τα φάμε»

Απίστευτο περιστατικό σε ταβέρνα όπου έτρωγε ο Πάγκαλος. Καλοντυμένος θαμώνας πλησίασε τον Πάγκαλο και του πήρε το φαγητό από το στόμα. Τι ακριβώς συνέβη;

Σε μια ψαροταβέρνα στον Πειραιά με δύο φίλους θέλησε να περάσει ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος πριν από μερικές μέρες. Ο ταβερνιάρης βλέποντας τον κύριο Πάγκαλο να μπαίνει στο μαγαζί του φρόντισε να του δώσει το καλύτερο τραπέζι.
Η παρέα μετά τα πρώτα τσουγκρίσματα ...........

μπήκε στο ψητό παραγγέλνοντας ψαράκια φρέσκα κι μάλιστα εν αφθονία.

Και μέχρι να φτάσει η παραγγελία οι τρεις το’ χαν ρίξει στην κουβεντούλα και απολάμβαναν το κρασάκι, τα ορεκτικά και τις σαλάτες. Δεν πέρασε μισή ώρα και ο σερβιτόρος χαμογελαστός εναπόθεσε στο τραπέζι τη μεγάλη πιατέλα με τα ψάρια.

Στο μαγαζί είχε αρκετό κόσμο, χωρίς όμως να ήταν και ασφυκτικά γεμάτο. Δύσκολοι καιροί για θαλασσινές νοστιμιές.

Ξαφνικά από το διπλανό τραπέζι των τεσσάρων ατόμων σηκώνεται ο ένας, καλοντυμένος κύριος γύρω στα 35 και πάει μπροστά στον κύριο Πάγκαλο. «Συγγνώμη, εσείς δεν είστε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κύριος Πάγκαλος;», ρώτησε με χιούμορ ο νεαρός, εισπράττοντας ένα ξερό ναι από τον αντιπρόεδρο.

«Κύριε Πάγκαλε να σας θυμίσω ότι είπατε ‘μαζί τα φάγαμε’ συνέχισε ο καλοντυμένος κύριος και ο αντιπρόεδρος άρχισε να αισθάνεται κάπως άβολα, παρακαλώντας το νεαρό να μην επαναλάβει την ιστορία που κοντεύει να τον συνοδέψει δια βίου… σαν τη δια βίου μάθηση.

«Μην ξαναγυρνάμε στα ίδια», απάντησε ο αντιπρόεδρος για να τελειώνει μ’ αυτή την ιστορία.

«Όχι κύριε Πάγκαλε, δίκιο έχετε, μαζί τα φάγαμε και μαζί θα τα φάμε! Μου επιτρέπετε σας παρακαλώ να πάρω την πιατέλα σας;», συνέχισε ο 35χρονος που χωρίς δεύτερη σκέψη παίρνει το δίσκο με τα ψάρια και τον πήγε στην παρέα του.

Κι αν νομίζετε ότι κάνουμε πλάκα, πλανάστε πλάνην οικτρά. Οι τέσσερις έφαγαν την πιατέλα του Πάγκαλου που έφυγε άρον- άρον μαζί με την παρέα του.

Δεν μας πιστεύετε; Ας μας διαψεύσει ο αντιπρόεδρος.

Fimes.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Κοινώς ο Πάγκαλος είχε πάει να γουρουνιάσει.

Η απάντηση στο Quiz μας.

Από το πρωί σας είχαμε δώσει ένα Quiz το οποίο μας είχε στείλει με E-mail αναγνώστης μας.

Κάποιες απόψεις που εκφράστηκαν θα μπορούσαν να ισχύουν ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ η φωτο ήταν από τα μέρη που σας γράψαμε (Μύκονο Σαντορίνη άλλο νησί του Αιγίου)
Δυστυχώς δεν είναι από εκεί.
Πάμε λοιπόν στην περιοχή της Τριφυλίας αποκλείοντας τελείως την Καλαμάτα.
Η Κυπαρισσία δεν έχει καθόλου καλό .........

ηλιοβασίλεμα. Χάλια αίσχος είναι.

Η φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από το ξενοδοχείο Λιμενάρι και θεωρώ το πιο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα που είδα ποτέ στην ζωή μου καλύτερο ακόμα και από αυτό της Σαντορίνης. Πιστέψτε με ότι επειδή έχω πάει και στην Σαντορίνη το ηλιοβασίλεμα μας δεν το φτάνει με τίποτα.
Εξίσου υπέροχο ηλιοβασίλεμα είναι και αυτό στον Μύλο στον Αγρίλη.
Τι κάνει αυτά τ δυο μέρη τόσο μαγικά στο ηλιοβασίλεμα; Μα φυσικά το επίπεδο που βρίσκονται σε σχέση με την θάλασσα και η μοναδικότητα του τοπίου.
Το μακράν κορυφαίο ηλιοβασίλεμα το έχει ο Αγρίλης Φιλιατρών. Γιατί το επίπεδο του μπαλκονιού του μύλου είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με την επιφάνεια της θάλασσας.
Φυσικά αυτό του δίνει τη δική του μοναδικότητα.

Το αμέσως επόμενο μέρος για να χαζέψεις το ηλιοβασίλεμα είναι το ξενοδοχείο Λιμενάρι στο Λιμενάρι Φιλιατρών.
Είναι τέτοια η θέση του και έτσι φτιαγμένο το poolbar του που σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ενα καράβι που ταξιδεύει ακατάπαυστα στο πέλαγος.
Φυσικά το τοπίο με την άγρια ομορφιά των βράχων σε συνδυασμό με το μαγευτικό αυτό ηλιοβασίλεμα, το κάνει μοναδικό.
Κοιτάξτε στις φωτογραφίες παρακάτω σε πλήρη ανάλυση όλα αυτά που σας περιγράφω.
Ποια Κυπαρισσία και αηδίες τώρα. Την κυπαρισσία στις επιλογές την έβαλα μόνο και μόνο για να σας μπερδέψω.



Η ΠΡΑΗΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ? Max Keiser



Από τον Τakis Perreas



Ψηφιακή απόσυρση για κινητά, ηλεκτρονικά

Προγράμματα ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών προσφέρουν μια σειρά από αλυσίδες του χώρου ανταμείβοντας τους καταναλωτές με εκπτώσεις, επιστροφή μετρητών και δωροεπιταγές.

Είτε πρόκειται για κινητά τηλέφωνα είτε για οικιακές συσκευές ή βιντεοπαιχνίδια, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα, αρκεί να παραδώσουν στις λιανεμπορικές επιχειρήσεις την παλιά τους συσκευή.
Από την πλευρά τους, οι αλυσίδες .......

κερδίζουν και αυτές καθώς αφενός αυξάνουν τον τζίρο τους και, αφετέρου, έχουν κάνει συμφωνίες με άλλες εταιρείες, προκειμένου να διαθέτουν τις συσκευές που αποσύρουν οι καταναλωτές.

Η πιο πρόσφατη σχετική κίνηση ανήκει στην αλυσίδα Public, η οποία πρόσφατα λάνσαρε με επιτυχία το πρώτο πρόγραμμα ανταλλαγής κινητών στην Ελλάδα.
Οπως αναφέρει ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Χρήστος Καλογεράκης, το πρόγραμμα Trade 'n' Save - όπως ονομάζεται - δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να φέρουν στην εταιρεία το παλιό τους κινητό (παλαιότητας δύο ετών, με ημερομηνία από 1/1/2009) και να το αποσύρουν. Στη συνέχεια, παίρνουν μια δωροεπιταγή, η αξία της οποίας διαμορφώνεται ανάλογα με το μοντέλο, που στη συνέχεια μπορούν να εξαργυρώσουν προκειμένου να αγοράσουν είτε νέο κινητό είτε οποιοδήποτε από τα 500.000 προϊόντα που παρέχουν τα καταστήματα Public.
Η διαδικασία είναι εύκολη και γρήγορη, οι καταναλωτές μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες προϊόντα για να εξαργυρώσουν τη δωροεπιταγή ενώ, όπως αναφέρει η εταιρεία, οι τιμές απόσυρσης των κινητών είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές Αξίζει να σημειωθεί ότι η Public δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να αγοράσουν αλλά και να πουλήσουν και μεταχειρισμένα βιντεοπαιχνίδια, τόσο για υπολογιστές όσο και για κονσόλες. Στην περίπτωση αυτή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να φέρουν μεταχειρισμένο το παιχνίδι τους στα καταστήματα και, είτε να πάρουν χρήματα είτε να εξασφαλίσουν σημαντική έκπτωση για την αγορά κάποιου άλλου τίτλου, καινούργιου ή μεταχειρισμένου.

Και σε ηλεκτρικές συσκευές. Η «μόδα» της απόσυρσης έχει περάσει και στις ηλεκτρικές συσκευές. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της εταιρείας Saturn, η οποία έδινε τη δυνατότητα στους καταναλωτές να φέρουν στα καταστήματά της τις συσκευές που επιθυμούν να αντικαταστήσουν και να εξασφαλίσουν έτσι επιστροφή μετρητών για την πραγματοποίηση αγορών αξίας άνω των 299 ευρώ.
Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της ενέργειας «Νέο αντί Παλιό», η εταιρεία επέστρεφε μετρητά 50 ευρώ με αγορές αξίας 299 έως 498 ευρώ, 100 ευρώ με αγορές αξίας 499 έως 798 ευρώ, 150 ευρώ με αγορές αξίας 799 έως 999, και 200 ευρώ με αγορές αξίας άνω των 1.000 ευρώ για όσους απέσυραν ταυτόχρονα κάποια παλιά ηλεκτρική συσκευή.

QUIZ.

Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε το ηλιοβασίλεμα που τράβηξα με την φωτογραφική μου μηχανή, χθες το απόγευμα του Σαββάτου 2 Ιουλίου.

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες (κλικ επάνω τους) και πείτε μας, αυτό το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα που μπορεί να βρίσκεται;




















α.) Στην Σαντορίνη;

β.) Στην Μύκονο;

γ.) Σε κάποιο άλλο Νησί του Αιγαίου Πελάγους;

δ.) Στα Φιλιατρά;

ε.) Στην Καλαμάτα;

στ.) Στην Κυπαρισσία;

Τι πιστεύετε εσείς;

UPDATE

H απάντηση είναι εδώ
http://filiatranews.blogspot.com/2011/07/quiz_03.html

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Ιουλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.