Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ

Μεγάλη ανάγκη για αίμα (0 αρνητικό) υπάρχει αυτή την ώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας για την 19χρονη από την Ηλεία που χθες έπεσε θύμα τροχαίου στην περιοχή του Βασιλικού.

Η άτυχη νεαρή νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η μεταφορά της σε νοσοκομείο της Αθήνας κρίνεται επισφαλής.


Στην δημοσιότητα δόθηκε η διορθωμένη εγκύκλιος για εργασιακά, ωράριο εργασίας, συμβάσεις, αμοιβές, επιδόματα

Στη δημοσιότητα δόθηκε η διορθωμένη πλέον εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που αναφέρεται στα εργασιακά που αφορά στις συλλογικές και επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας, το ωράριο λειτουργίας των εργαζομένων, κατώτατους μισθούς εργαζομένων των οποίων οι εργοδοτικοί φορείς είναι εγγεγραμμένοι σε εργοδοτικές οργανώσεις ή δεν είναι, την κατάργηση των επιδομάτων ανεργίας, για τις αποζημιώσεις εργαζομένων με ή χωρίς προειδοποίηση, για τους μακροχρόνια άνεργους, τις επιχειρήσεις προσωρινής απασχόλησης, τα γραφεία ευρέσεως εργασίας κ.α

Σύμφωνα με τη νέα διορθωμένη εγκύκλιο............

με τις εργασιακές ρυθμίσεις του υπουργείου ορίζεται ότι ο κατώτατος μισθός για υπαλλήλους ηλικίας 25 ετών και άνω είναι τα 586,08 ευρώ και τυο κατώτατο ημερομίσθιο στα 26, 18 ευρώ

Επίσης, μεταξύ άλλων, από 1.1.2013 καταργούνται οι ειδικές επιδοτήσεις

Ανεργίας, ενώ όσοι λαμβάνουν ειδική επιδότηση ανεργίας βάσει των καταργούμενων διατάξεων, από 1.1.2013 συνεχίζουν να επιδοτούνται για ανώτατο χρονικό διάστημα 12 μηνών.

Εισάγονται από 1.1.2013 ουσιαστικές μεταβολές στην επιδότηση λόγω ανεργίας απολυμένων μισθωτών λόγων συγχώνευσης –μεταφοράς ή συνένωσης επιχειρήσεων, ενώ από 1.1 του μεθεπόμενου χρόνου (2014) υφίστανται και μεταβολές στο επίδομα των μακροχρόνια άνεργων.

Διαβάστε όλη την εγκύκλιοΟ όμιλος δράσεων και πολιτισμού στο φεστιβάλ παιδικού κινηματογράφου

Εχουμε αποφασίσει να ¨κλείσουμε¨ ένα λεωφορείο και να πάμε στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ που διοργανώνεται στον Πύργο Ηλείας από την 1η έως την 8η Δεκεμβρίου. Λέμε να πάμε το απόγευμα της Παρασκευής 7 -12-2012. Το λεωφορείο θα ξεκινήσει από Φιλιατρά στις 3 το μεσημέρι για να δούμε τις ταινίες από την αρχή και να βρούμε και θέσεις. Η επιστροφή θα γίνει όταν ...κουραστούμε
Για να γίνει όμως αυτό θα χρειαστεί να δηλώσετε ............

τη συμμετοχή σας. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο τηλ. 6934003470 ή στο email ioanalexan@sch.gr

Από τον αριθμό των συμμετοχών θα εξαρτηθεί και το κόστος ανα άτομο. Πάρτε τα παιδιά σας και ελάτε για να δείτε καταπληκτικές ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους καθώς και υπέροχα κινούμενα σχέδια.

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας, έγινε κιόλας 15 ετών.
Πάντα φρέσκο και νεανικό, ανανεώνει το ραντεβού του με τα παιδιά και τους νέους στον Πύργο και άλλες πόλεις της Ηλείας από 1 έως 8 Δεκεμβρίου

Στο 15ο Φεστιβάλ Ολυμπίας, θα διαγωνιστούν συνολικά 51 ταινίες (fiction, animation, documentary), που προέρχονται από 32 χώρες απ’ όλο τον κόσμο (Αργεντινή, Αίγυπτος, Αυστρία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ιράκ, Ιράν, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κορέα, Κροατία, Λετονία, Νορβηγία, Μεξικό, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σουηδία, Τουρκία, Φινλανδία).

o Η επίσημη έναρξη του 15ου Φεστιβάλ και της 12ης Camera Zizanio θα γίνει στον Πύργο, στο θέατρο Απόλλων, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 20:00.
o Η τελετή λήξης και η απονομή Βραβείων του 15ου Φεστιβάλ και της 12ης Camera Zizanio θα γίνει στον Πύργο, στο Συνεδριακό Κέντρο, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 20:00


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉΣ 7-12-2012, Θέατρο Απόλλων ΠΥΡΓΟΣ

16.30
KIDS AND DOCS
Στην αγκαλιά της μητέρας μου/ In my Mother’s Arms, Mohamed Jabarah Al-Daradji, Atia Jabarah Al-Daradji, Βρετανία-Ολλανδία-Ιράκ / UK-Netherlands-Iraq, 86΄, 2011

18.15
SHORT FILMS
Η πηγή της νιότης/ The Fountain of Youth, Panagiotis Rappas, Ελλάδα/ Greece, animation, 16’, 2011
Ψωμί/ Bread, Koray Sevindi, Τουρκία/ Turkey, fiction, 8΄28΄΄,2012 FEATURE FILM
Το μεγάλο κυνήγι/ The Great Bird Race, Christian Dyekjær, Δανία / Denmark , 90΄, 2012

20.30
SHORT FILMS
Έμιλι / Emilie, Alla Churikova, Γερμανία/ Germany, animation, 9΄40΄΄, 2012

Φιλιατρά: Οι λίμνες του γηπέδου basket.... [ Φωτογραφίες ]

Εμφανέστατες είναι οι κακοτεχνίες του εργολάβου που κατασκεύασε το ανεκδιήγητο κλουβί από συρματόπλεγμα (!!!!!!!!!!!!!!) στο γήπεδο basket του νέου Λυκείου.

Προφανώς ο εργολάβος νόμιζε ότι σε αυτό το γήπεδο θα έπαιζαν basket κατάδικοι και οχι παιδιά και δεν υπολόγισε (με τι μυαλό άλλωστε.....) οτι ελοχεύει ο κίνδυνος να τραυματιστεί κάποιος μαθητής καθώς το συρματόπλεγμα είναι πάρα πολύ κοντά στις τελικές γραμμές του γηπέδου...

Μετά την χθεσινή βροχή, οι λίμνες που ....................

σχηματίστηκαν στο γήπεδο είναι ακόμα εμφανής αν και σήμερα δεν έβρεξε καθόλου.

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε σήμερα το χάλι που επικρατεί στο γήπεδο του νέου Λυκείου και μπορείτε να το καμαρώσετε.

Αυτό κ. Ρούση θα πρέπει να το συμπεριλάβετε στις κακοτεχνίες του εργολάβου δείχνοντας του τα "έργα του" για να τα καμαρώσει και φυσικά να τον βάλετε να τα φτιάξει μετά το 15μηνο της προσωρινής παραλαβής του Νέου λυκείου.Φιλιατρά: Οι μαθητές του πρώτου νηπιαγωγείου μαθαίνουν για τα αγροτικά. [ Φωτογραφίες ]

Μια ξεχωριστή μέρα γνώρισαν σήμερα Παρασκευή οι μικροί μαθητές του πρώτου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών αφού το πρόγραμμα θα ασχοληθούν φέτος αρχικά με το πρώτο περιβαλοντικό πρόγραμμα που έχει σαν τίτλο του "ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΛΑΔΙ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ" ενω αρεγότερα θα κάνουν και άλλα.
Σήμερα λοιπόν Παρασκευή 30 Νοεμβρίου πραγματοποίησαν την πρώτη τους επίσκεψη σε ένα περιβόλι του Νίκου και της Νέλλης Στριμπάκου.

Οι μικροί μας φίλοι δεν έμειναν να κοιτάνε απλά, .............

αλλά δούλεψαν. Δούλεψαν πολύ σκληρά! Ράβδισαν τις Ελιές του Νίκου και της Έλλης.

Από το πρωί έστρώσαν τα πανιά και στη συνέχεια ράβδισαν με δέμπλες αλλά και με τα πιο σύγχρονα ραβδιστήρια!
Το μεσημέρι κατάκοποι κάθισαν κάτω από τις ελιές για φαγητό... Μετά το φαγητό τα ...αφεντικά (επειδή ήταν καλοί εργάτες) τους κέρασαν και γλυκό.
Όταν τελείωσαν επισκέφθηκαν τα θερμοκήπια της οικογένειας Στριμπάκου.
Στην αρχή οι μικροί μαθητές είδαν ένα θερμοκήπιο χωρίς φυτά και μετά μπήκαν μέσα στα θερμοκήπια με τα φασόλια και τις ντομάτες.
Επισκέφθηκαν και τα ζωάκια της οικογένειας και όλα ήταν φιλικά μαζί τους εκτός από το αρνάκι που είχε ενα μικρό επεισόδιο με τα παιδιά.

Τα παιδιά πέρασαν υπέροχα, και μάλιστα προσκλήθηκαν από την Νέλλη και τον Νίκο να δουν πως λιώσουν το παστό. Τόσο η δασκάλα τους όσο και τα παιδιά υποσχέθηκαν να πάνε.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό.


Από το 1o Νηπιαγωγείο Φιλιατρών στο facebook

Όταν η δημοτική αρχή δεν σέβεται τους δημότες της…

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας ελέγχου και ερωτήσεων της δημοτικής αρχής από την αντιπολίτευση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, η παράταξή μας έθεσε συγκεκριμένες ερωτήσεις στον ‘αυτοκράτορα’ κ. Νίκα και τους ¨συνδιοικούντες’’. Επιπλέον καταθέσαμε ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας. Προς γνώση των δημοτών μας απλά παραθέτουμε τις ερωτήσεις μας και τις απαντήσεις που λάβαμε, και φυσικά έλαβαν οι δημότες της Καλαμάτας, από τους διοικούντες (και από μερίδα της αντιπολίτευσης):

 Ρωτήσαμε για την έλλειψη φωτισμού στην οδό .............

Βασ. Γεωργίου. Ο ‘αρμόδιος’ δημοτικός σύμβουλος του κ. Νίκα, απάντησε ότι ‘δεν φταίμε εμείς, τι να κάνουμε αφού υπάρχουν βανδαλισμοί!’ Δηλαδή αγαπητοί φωστήρες, η λογική σας είναι η ‘μη συντήρηση-αποκατάσταση’; Ή μήπως οι πάσης φύσεως βανδαλισμοί είναι τωρινό φαινόμενο; Ε, τότε αφού έγιναν βανδαλισμοί, ας αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν!
 Ρωτήσαμε για τη καθυστέρηση -1 χρόνου!!!- της αποκατάστασης του στεγάστρου στο προαύλιο χώρο του 24ου Δημοτικού σχολείου ώστε να μπορούν τα παιδιά μας να προφυλάσσονται με ασφάλεια. Ο ‘αρμόδιος’ σύμβουλος, ανεπίσημα, παραδέχτηκε τη καθυστέρηση αλλά μέχρι εκεί… Αν η δημοτική αρχή χρειάζεται 1 χρόνο και πλέον για την επισκευή ενός, απλού και απόλυτα αναγκαίου, στεγάστρου, τα λόγια περισσεύουν…
 Ρωτήσαμε για το ίδιο δημοτικό σχολείο, μεταφέροντας τις ανησυχίες των γονέων, αν προτίθεται να τοποθετήσει κιγκλιδώματα στον εξωτερικό χώρο του ώστε να προστατεύονται οι μικροί μαθητές από τα διερχόμενα αυτοκίνητα κατά την έξοδό τους στο τέλος της σχολικής ημέρας. Ο ‘αρμόδιος’, ανεπίσημα, μας ενημέρωσε, ότι εμπλέκεται και άλλος φορέας του δήμου… Αν δεν μπορείτε κύριοι να συντονίσετε τους φορείς σας να πάτε σπίτι σας! Εκτός αν περιμένετε να γίνει το ‘κακό’ πρώτα και μετά να τρέξετε.
 Ρωτήσαμε για το αν σκοπεύει η δημοτική αρχή να μεριμνήσει για το πρόβλημα πάρκινγκ που αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι περί των οδών Σιδ. Σταθμού και Κροντήρη, ειδικά μετά την πεζοδρόμηση του τμήματος μπροστά από τον ΟΤΕ και της πρόσφατης απόφασης για πεζοδρόμηση της οδ. Ψάλτη. Προτείναμε μάλιστα να εξεταστεί το ενδεχόμενο έκδοσης μια κάρτας ώστε να μπορούν οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής να χρησιμοποιούν το πάρκινγκ του Νέδοντα χωρίς να πληρώνουν. Απάντηση καμία…
 Καταθέσαμε ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας για τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση των φόρων καπνού και τσιγάρων, ιδιαίτερα των λεγόμενων ‘φθηνών’, σχέδια που, σαφέστατα, θα πλήξουν τη τοπική καπνοβιομηχανία ‘Καρέλια’. Ο θερμός υποστηρικτής της τρι-κομματικής κυβέρνησης, όπως κατ’ επανάληψη, έχει δηλώσει κ. Νίκας εξεμάνει!! ‘Δεν θα δημιουργήσω θέμα από το πουθενά, αυτά δεν γίνονται ούτε σε φοιτητικές συνεδριάσεις’ και άλλα φαιδρά ήταν η απάντησή του, αρνούμενος να στηρίξει το ψήφισμά μας. Δηλαδή, ο κ. Νίκας δεν γνωρίζει τα σχέδια της κυβέρνησης; Αυτά τα σχέδια δεν θα πλήξουν τη μεγαλύτερη τοπική βιομηχανία μας; Από που προκύπτει το ‘ότι δεν υπάρχει θέμα’; Μήπως, κατά την αλάνθαστη κρίση του πρέπει να περιμένουμε να δημιουργηθεί θέμα για να αντιδράσουμε; Παρεμπιπτόντως, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μπρεδήμας μετά τη ‘τοποθέτηση’ του ‘άρχοντα’ αποφάσισε να απόσχει η παράταξή του από τη ψηφοφορία του εν λόγω ψηφίσματος, αν και αρχικά το είχε υποστηρίξει!

Αφήσαμε για το τέλος ένα θέμα που πέρασε στα ‘ψιλά’ των τοπικών ΜΜΕ. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου, ο ‘άρχων’ της πόλης ανακοίνωσε ότι δεν προβλέπει να λειτουργήσει το μέγαρο χορού, καθώς απαιτείται 1 εκατομμύριο ευρώ κάθε χρόνο για τα λειτουργικά του έξοδα! Μα τώρα το ανακάλυψαν ο ίδιος και οι επιτελείς του;;;; Όταν προεκλογικά είχαν κάνει το συγκεκριμένο έργο σημαία του προγράμματος τους, όταν μόλις πριν ένα χρόνο συζητούσαμε για το αν το πρόσφατο φεστιβάλ χορού θα γίνει στον συγκεκριμένο χώρο, δεν το γνώριζαν;;; Και τώρα τι μέλλει γενέσθαι; Θα καμαρώνουμε όλοι ένα έργο να απαξιώνεται μέρα με τη μέρα; Όταν πριν λίγο καιρό ασκήσαμε κριτική για τις υπέρογκες σπατάλες και οφέλη του συγκεκριμένου φεστιβάλ, κατηγορηθήκαμε από τους ‘ειδήμονες’ πως δεν μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός!!

Αγαπητοί συνδημότες μας, υποστηρίξαμε από τη αρχή και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η δημοτική αρχή βαδίζει σε εντελώς λάθος δρόμο! Με ‘έργα’ και ‘δράσεις’ βιτρίνας και με το βλέμμα στραμμένο στο πολιτικό της αύριο! Κινείται σ’ αυτήν τη κατεύθυνση χωρίς να νοιάζεται για τη λύση των πολλών προβλημάτων καθημερινότητας που αντιμετωπίζει ο δήμος μας και οι δημότες του. Προτιμά τα φαραωνικά έργα χωρίς ίχνος ιεράρχησης και σχεδιασμού για τη συντήρησή τους!
Εμείς θα συνεχίσουμε να ασκούμε κριτική και να προτείνουμε λύσεις με βάση τη κοινή λογική και τις πραγματικές ανάγκες του δήμου μας!


Νίκος Α. Φωτέας, Επικεφαλής Ανεξ. Δημ. Παράταξης ‘Πρωτοπορία’
Γιάννης Σωτ. Γκλεγκλές, Δημ. Σύμβ. ‘Πρωτοπορίας’, Γραμματέας Δ.Σ. Καλαμάτας

Υ.Γ. Οφείλουμε πάντως να αναγνωρίσουμε στον ‘άρχοντα’ της πόλης ότι έχει απόλυτο δίκιο σε κάτι που έχει πολλάκις διατυμπανίσει στο δημοτικό συμβούλιο: Ότι οι δημότες του έδωσαν 54% και, κατά τη γνώμη του, το δικαίωμα να πράττει όπως αυτός κρίνει. Όποιος δεν συμφωνεί, τα παράπονά του στον δήμαρχο!

Τα Αδιακρίτως του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος

Σχεδόν τα μισά μέλη απουσίαζαν!
Με οριακή απαρτία διεξήχθη προχθές η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Τριφυλίας για το προσχέδιο του τεχνικού προγράμματος! Από τα πενήντα μέλη, μόλις και μετά «βίας», συμμετείχαν 26 με 27, ενώ όσο περνούσε η ώρα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο αριθμός των παρόντων μειωνόταν δραματικά, με συνέπεια στο τέλος να μην έχουν μείνει περισσότερα από 12 μέλη!


Αποκεντρωμένες υπηρεσίες vs λειτουργικής αποσάθρωσης των υπηρεσιών!
Τη βούληση της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας για .........

αποκεντρωμένες υπηρεσίες στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Τριφυλίας επανέλαβε στην προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας. Όπως επεσήμαναν, ωστόσο, μέλη της Επιτροπής, προσωπικό έχει ο Δήμος και επαρκεί, αλλά δε γίνεται ορθολογική κατανομή του στις υπηρεσίες, γι’ αυτό και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του!


Η Τεχνική Υπηρεσία παράγει έργο και αυτό φαίνεται!
Προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου Τριφυλίας υπάρχουν και, μάλιστα, σοβαρά. Όμως, για να γράφουμε και τα καλά και θετικά, η υπηρεσία στο Δήμο Τριφυλίας που, παρά τα όποια προβλήματα, παράγει σημαντικό έργο και αυτό φαίνεται, είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου!


Φιλιατρινό «πηγαδάκι»!
Πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας συζητούσε αρκετά για το προσχέδιο του τεχνικού προγράμματος με τα προερχόμενα εκ Φιλιατρών μέλη, Τέλη Καναβό, Νίκο Αντωναρόπουλο και Παναγιώτη Τσαφαρά!
Φιλιατρινός στην καταγωγή και με φιλιατρινή συνείδηση ο δήμαρχος, το έστησαν το φιλιατρινό «πηγαδάκι». Να συμφώνησαν, στην κουβέντα που είχαν, δε νομίζω, αφού στις τοποθετήσεις τους τα μέλη της Επιτροπής εκ Φιλιατρών άφησαν αιχμές και έριξαν βολές και για το Τ.Π. και για τη λειτουργία του Δήμου!

Τμήμα Ασφαλείας στην Κυπαρισσία, ομάδα τύπου ΕΚΑΜ και Α.Τ. στον Άγιο Ανδρέα Προτείνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Προς κατάργηση αστυνομικών τμημάτων που έχουν αστυνομική δύναμη μικρότερη από 25 άτομα φαίνεται να κινείται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στο πλαίσιο εφαρμογής ενός «Καλλικράτη» στην Ελληνική Αστυνομία.
Τη μείωση, μάλιστα, του αστυνομικού προσωπικού προανήγγειλε πρόσφατα και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, κατά την ομιλία στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

Με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ...........

Αστυνομίας συμφωνούν και οι συνδικαλιστές, αλλά όχι με όλες τις καταργήσεις και πολύ περισσότερο με τη μείωση του προσωπικού.
Το αναλυτικό σχέδιο του υπουργείου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ωστόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων έχει συγκροτήσει 5μελή ομάδα εργασίας. Αυτή συγκεντρώνει προτάσεις απ’ όλες τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων, τις οποίες θα αξιολογήσει και «θα βάλει» στο τραπέζι του διαλόγου με την ηγεσία του υπουργείου.
Μέλος της ομάδας εργασίας αυτής είναι και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας Ιωάννης Αδαμόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο «Θάρρος» παρουσίασε τις προτάσεις για το νομό.

Αστυνομικός «Καλλικράτης»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το υπουργείο επιθυμεί να δημιουργηθούν μεγάλα τμήματα με σημαντικό αριθμό ενστόλων, που θα σχηματίσουν μικρές και ευέλικτες μηχανοκίνητες μονάδες και θα τίθενται στη μάχη κατά της εγκληματικότητας.
Είναι η τρίτη φορά που θα επιχειρηθεί αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, μόνο που αυτή τη φορά φαίνεται πως θα ολοκληρωθεί, καθώς είναι απαίτηση του τρίτου Μνημονίου.
Ένας από τους στόχους είναι η εξοικονόμηση περισσοτέρων από 20 εκατ. ευρώ, τα οποία η ΕΛ.ΑΣ δίνει για μισθώματα κτηρίων που ανήκουν σε ιδιώτες. Γι’ αυτό προβλέπεται το κλείσιμο μικρών τμημάτων και η μεταφορά των υπολοίπων σε ιδιόκτητα κτήρια της Αστυνομίας ή του Δημοσίου.
Τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι 61.000 αστυνομικοί είναι πολλοί για τη χώρα, όταν η τεχνολογία έχει κάνει μεγάλες προόδους, ενώ τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η έκθεση του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, που επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες για λιγότερο προσωπικό αλλά διαφορετικά διαρθρωμένο.
Η ΠΟΑΣΥ, αναμένοντας υλοποίηση της δέσμευσης του υπουργού πως θα υπάρξει διάλογος, έχει αρχίσει να συγκεντρώνει προτάσεις από τις Ενώσεις όλης της Ελλάδας, προκειμένου να ετοιμάσει εμπεριστατωμένο υπόμνημα.

Προτάσεις Μεσσηνίας

Στην ομάδα εργασίας συμμετέχει και ο πρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίας Ιωάννης Αδαμόπουλος, ενώ έτοιμες είναι και οι προτάσεις που θα καταθέσει.
Όπως τόνισε, στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας η οργανική δύναμη είναι 486 άτομα, αλλά η υπάρχουσα διαθέσιμη είναι 347 άτομα. Κατά τον κ. Αδαμόπουλο, ο αριθμός αυτός είναι μικρός για τον πληθυσμό της Μεσσηνίας (176.876 κάτοικοι), χωρίς να υπολογίζεται σε αυτόν μεγάλος άγνωστος αριθμός αλλοδαπών, αλλά και η έκταση (2.991 τ. χλμ.) που αστυνομεύουν.
«Επίσης, είναι κοινώς αποδεκτό πανελλαδικά ότι η εγκληματικότητα στις μέρες μας αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, κάτι που συνιστά αναγκαία την αναδιοργάνωση και αναδιάρθρωση του συνόλου των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας», πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά, λοιπόν, τη Μεσσηνία‚ επισήμανε: «Η Μεσσηνία αποτελείται από συνολικά έξι Δήμους. Παρατηρείται, όμως, το φαινόμενο η έκταση σε τετραγωνικά των Δήμων και, κατά συνέπεια, η αστυνόμευση να περιλαμβάνει μεγάλες αποστάσεις με πολλά δημοτικά διαμερίσματα και οικισμούς. Κατά συνέπεια, πρότασή μας είναι η δημιουργία σε κάθε Δήμο και ενός Αστυνομικού Τμήματος, πλην της έδρας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, με αυξημένες οργανικές θέσεις και πλήρως στελεχωμένο. Στο σημείο αυτό, όμως, πρέπει να τονίσουμε ότι στο Δήμο Τριφυλίας, ο οποίος περιλαμβάνει πέντε πόλεις με σημαντικό αριθμό κατοίκων- και λόγω του μεγάλου αριθμό αλλοδαπών-, πρόταση μας είναι να υπάρχει τουλάχιστον ένα ακόμα τμήμα, όπως υφίσταται σήμερα το Α.Τ. Γαργαλιάνων, το οποίο όμως θα είναι πλήρως στελεχωμένο».

Τμήμα Ασφαλείας στην Κυπαρισσία

Επίσης για την περιοχή της Τριφυλίας, ο κ. Αδαμόπουλος σημείωσε ότι πρέπει στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Κυπαρισσίας να δημιουργηθεί Τμήμα Ασφαλείας με τουλάχιστον είκοσι άτομα, το οποίο να υπάγεται απευθείας στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
«Πρέπει να ληφθεί υπόψη και ιδιαίτερα λόγω της οικονομικής κρίσης, ότι στην Α.Δ. Μεσσηνίας υπάγεται το Α.Τ. Κοπανακίου, το οποίο στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο. Επίσης, στην Υποδιεύθυνση Κυπαρισσίας υπάρχει ιδιόκτητο οικόπεδο και, κατά την άποψή μας, πρέπει να αξιοποιηθεί κατάλληλα.
Πρόταση μας, επίσης, είναι ότι σε κάθε Αστυνομική Διεύθυνση πρέπει να υπάρχει μία ομάδα, αποτελούμενη από δέκα άτομα περίπου, η οποία θα είναι εκπαιδευμένη στα πρότυπα της ΕΚΑΜ με τον κατάλληλο εξοπλισμό, με κύρια αρμοδιότητά της να επεμβαίνει σε σοβαρά περιστατικά, καθώς η εγκληματικότητα πλέον σε καθημερινή βάση αυξάνει.
Επιπλέον, η εντοπιότητα για τον καθορισμό των θέσεων και τη στελέχωση των αντίστοιχων τμημάτων θα πρέπει να καθοριστεί στο σύνολο του πληθυσμού του Δήμου και όχι της έδρας αυτού. Δηλαδή, το πληθυσμιακό όριο των δέκα χιλιάδων κατοίκων θα πρέπει να αφορά στο σύνολο του Δήμου και όχι την έδρα του.
Τέλος, λόγω της ιδιομορφίας του νομού και των μεγάλων αποστάσεων, πρέπει ενδιάμεσα των τέως Δήμων Πεταλιδίου και Κορώνης να δημιουργηθεί και να στελεχωθεί κατάλληλα καινούργια υπηρεσία στον Άγιο Ανδρέα», κατέληξε ο κ. Αδαμόπουλος.

Θάρρος

Το χθεσινοβρδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 29-11-2012 ]«Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά Ημέρα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες»

H 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, δίνει το έναυσμα σε όλους μας, φορείς και πρόσωπα, να εστιάσουμε την προσοχή μας στις ιδιαιτερότητες, τις δυνατότητες και τα δικαιώματα αυτής της ευαίσθητης, αλλά συνάμα ιδιαίτερα δυναμικής και δημιουργικής κοινωνικής ομάδας.

Είναι μια μέρα για να ευαισθητοποιηθούμε και να αναλάβουμε δράση, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, ώστε τα άτομα με ειδικές ανάγκες να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους, χωρίς κοινωνική προκατάληψη και ρατσισμό, χωρίς οίκτο και κοινωνικό αποκλεισμό.

Μια χώρα που θέλει να λέγεται πολιτισμένη, οφείλει .............

μέσα από τους θεσμούς και τους φορείς της να θέσει τις βάσεις, ώστε όλοι οι πολίτες, πόσω μάλλον τα άτομα με ειδικές ανάγκες, να πάρουν τα κατάλληλα εφόδια, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις δεξιότητές τους. Δίνοντας έμφαση στον τομέα της εκπαίδευσης και της απασχόλησης, θα επιτευχθεί η ανάπτυξη της προσωπικότητας, η ολοκλήρωση των προσωπικών στόχων, η κοινωνική συμμετοχή και η ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δείχνει πάντα την εκτίμηση και το ενδιαφέρον της σε όλους τους ανθρώπους με ειδικές ικανότητες. Μέσα από τις κοινωνικές της υπηρεσίες, την υλοποίηση διαφόρων προγραμμάτων και τις λοιπές δομές της, φροντίζει για την ισότιμη συμμετοχή, τη μεταφορά στα ειδικά σχολεία, την κατάρτιση, την πρόσβαση στην κοινωνία της πληροφορίας, στις νέες τεχνολογίες και στην αγορά εργασίας των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Κυρίως όμως στέκεται αρωγός σε όσους από αυτούς σήμερα πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση και αγωνίζονται καθημερινά με αξιοπρέπεια, υπενθυμίζοντας σε όλους μας, τα αποθέματα θάρρους που έχουμε και εμείς μέσα μας και με τα οποία μπορούμε να νικήσουμε τις αντιξοότητες και να τις μετατρέψουμε σε δύναμη δημιουργίας, αισιοδοξίας και προκοπής.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ

«Βιομηχανία» παράνομων αποκλειστικών στα νοσοκομεία

«Θα την προσέχω όπως τη μακαρίτισσα τη μάνα μου» είναι το συνηθέστερο φραστικό διαπιστευτήριο από νοσηλεύτριες προς τους συγγενείς ασθενών, πριν κλείσει «η συμφωνία» στο νοσοκομείο. Στην αγωνία για την εξέλιξη της υγείας του ασθενούς προστίθεται το μέγα άγχος των δικών του ανθρώπων να αντεπεξέλθουν στο «κονδύλι» αξιοπρεπούς νοσηλείας, στο οποίο, ιδιαίτερα για τα βαριά περιστατικά, περιλαμβάνεται η «αποκλειστική».

«Παρεμπόριο υπηρεσιών πάντα γινόταν, τώρα ..............

όμως το κακό παράγινε», λέει στην «Κ» έμπειρη, «επίσημη», νοσηλεύτρια δίνοντας το στίγμα της παράνομης απασχόλησης νοσηλευτριών –αλλοδαπών κυρίως–, «πολλές από τις οποίες ψεύδονται για την εμπειρία και την κατάρτισή τους».

«Δεν χρειάζεται να τις αναζητήσεις, σε βρίσκουν εκείνες», λέει στην «Κ» συγγενής ασθενούς, «κάρτες τους και τηλέφωνα κυκλοφορούν από χέρι σε χέρι» και βέβαια αμείβονται με «μαύρα».

Σε αρκετές περιπτώσεις, πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που έχουν επωμισθεί τη φροντίδα των ηλικιωμένων στα σπίτια ή ακόμα και για οικιακές βοηθούς. Ενδεικτικά, όταν η αποκλειστική που «συνεργάζεται» επισήμως με τα νοσοκομεία αμείβεται «κόβοντας απόδειξη» για νυχτερινή βάρδια (τις καθημερινές...) με 78 ευρώ, η μη εγγεγραμμένη ζητεί το πολύ 40-50 ευρώ κι ακόμα λιγότερα, πέντε ευρώ ανά ώρα. Παράλληλα βρίθουν οι μαρτυρίες για ανάρμοστη συμπεριφορά, ελλιπή φροντίδα, ακόμα και για μοιραία λάθη. «Την είδα να τρώει το φαγητό του και στο τέλος του έδωσε ό, τι περίσσεψε, μισή κουταλιά», λέει στην «Κ «συγγενής, «την έπιασα επ’ αυτοφώρω».

«Πριν από λίγο καιρό, μια νοσοκόμα από γειτονική χώρα αποκοιμήθηκε και ο ασθενής, που ήταν ψυχιατρικό περιστατικό, έκοψε τις φλέβες του και κατέληξε», αποκαλύπτει στην «Κ» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Νοσοκόμων Νοσηλευτριών Αποκλειστικής Απασχόλησης «Αλληλεγγύη» κ. Θανάσης Βασιλάκης. Οσοι «μπαινοβγαίνουν» στα νοσοκομεία αντιλαμβάνονται από τις πρώτες ημέρες ότι έχει αναπτυχθεί «βιομηχανία» γύρω από τις παράνομες «αποκλειστικές».

Στις εισόδους νοσοκομείων συναντάει κανείς «κάποιους τύπους» που τις ελέγχουν και «εισπράττουν συνήθως τα 20 από τα 50 ευρώ του «νυχτοκάματου». Οπως, δηλαδή, γίνεται σε άλλα κυκλώματα. «Μπαρ στη Χαλκίδα φέρνει πούλμαν με αλλοδαπές γυναίκες, όσες δεν κρίνονται κατάλληλες για χορό, διοχετεύονται σε νοσοκομείο της περιοχής», υποστηρίζει και καταγγέλλει ο κ. Βασιλάκης. Σε πρόσφατο αιφνιδιαστικό έλεγχο που έκανε κλιμάκιο του ΙΚΑ σε νοσοκομεία της Αττικής εντόπισε 106 ανασφάλιστες αλλοδαπές νοσοκόμες. Εκτιμάται ότι συνολικά από αυτήν την παράνομη δραστηριότητα «και άλλες συναφείς» ο φορέας έχει απώλειες, κατά μέσο όρο, περί τα 100 εκατ. ευρώ μηνιαίως!

Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΚΑ οι παράνομες αποκλειστικές –περιστασιακές και μη, «εποχικές» – αγγίζουν τις 200.000, τη στιγμή που στις επίσημες λίστες του ΙΚΑ είναι εγγεγραμμένοι 35.000 επαγγελματίες, ενώ τα μέλη της «Αλληλεγγύης» αριθμούν 4.000.

«Στον Ευαγγελισμό ήμασταν πριν από δύο χρόνια 230 αποκλειστικοί νοσηλευτές, σήμερα είμαστε 150, εκ των οποίων συστηματικά μόνο 30 δουλεύουν. Η κατάσταση είναι τόσο οριακή, που το Σωματείο πρόσφατα συγκέντρωσε και μοίρασε τρόφιμα στα άνεργα μέλη», σημειώνει ο κ. Βασιλάκης.

Οι επίσημοι νοσηλευτές είναι απόφοιτοι δημόσιας σχολής, εξετάζονται για λοιμώδη νοσήματα, είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες της νοσηλευτικής υπηρεσίας κάθε νοσοκομείου και βέβαια «κόβουν» απόδειξη. «Αντίθετα, οι παράνομες νοσηλεύτριες είναι «φαντάσματα»: δεν γνωρίζουμε τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς τους, για οποιαδήποτε επιπλοκή άντε βγάλε άκρη», καταλήγει ο κ. Βασιλάκης.

Καθημερινή

Γρήγορα & «πιπεράτα»: υποκλίνομαι στον «κανένα»!..

Σχόλιο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Η έννοια «ο καταλληλότερος Πρωθυπουργός» που χρησιμοποιείται όχι απλά και μόνο συχνά, αλλά υπερβολικά συχνά, σε κάθε μικρή και μεγάλη, επίσημη και ανεπίσημη, αυτοδύναμα εκτελούμενη ή κατά παραγγελίας των Κομμάτων ελληνική δημοσκόπηση λένε πολλοί συμπολίτες μας ότι έχει κουράσει, όχι απλά και μόνο πολύ, αλλά υπερβολικά πολύ…

Κάποιοι μάλιστα διατείνονται ότι η έννοια «πτώχευσε» καθώς σχεδόν νομοτελειακά ως «καταλληλότερος» αναδεικνύεται από το άτομο που κατέχει την εποχή που γίνεται η δημοσκόπηση τον Πρωθυπουργικό θώκο και ακολουθεί, ο εν δυνάμει καταλληλότερος Πρωθυπουργός που είναι, κατά κανόνα σχεδόν, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης!..
Εάν υπήρξε κάποια εξαίρεση σε κάποια δημοσκόπηση ............

κάποια εποχή απλά και μόνο υπήρξε ως επιβεβαίωση του παραπάνω κανόνα…

Τι ψάχνουν λοιπόν οι δημοσκόποι, αναρωτιούνται πολλοί, και ταλανίζουν με την σχεδόν άχρηστη πλέον ερώτηση, όσους ανήκουν στο στατιστικό τους δείγμα και απαντούν στην ερώτηση και το αναγνωστικό κοινό που διαβάζει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων;

Στο γρήγορο σημερινό μου σχόλιο ΔΕΝ υπάρχει χώρος για επιστημονική απάντηση στο παραπάνω ερώτημα, αλλά επειδή είναι, όπως το συνηθίζω στις αναρτήσεις μου στο blog, και… «πιπεράτο» θα σταθώ στην χθεσινή δημοσκόπηση της VPRC (στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ) που αναδεικνύει τη συνεχή άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ που κατέχει πλέον την πρώτη θέση και τον απίστευτο καταποντισμό του ΠΑΣΟΚ σε ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ από τη μέρα της γέννησής του ποσοστά που το κατατάσσουν στην τελευταία θέση (ακόμη πιο κάτω από το ανύπαρκτο «άλλο Κόμμα…»
Ευρήματα ενδιαφέροντα, αλλά όχι και «πιπεράτα».
Το «πιπεράτο» της υπόθεσης το εντοπίζω στο ποσοστό του 51% των Ελλήνων που δηλώνει στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση (γιατί άραγε μου ήρθε στο νου ο Κύκλωπας του Ομηρικού έπους της Οδύσσειας) ως «καταλληλότερο» Πρωθυπουργό»:
τον μεγάλο πράγματι Ηγέτη,
τον διακεκριμένο και έξοχο άνδρα (στην Πατρίδα μας θα μπορούσε ποτέ να είναι γυναίκα;), τον ικανό να μας εμπνεύσει καθώς θα ξαναφέρει ρευστότητα στην αγορά, θα δημιουργήσει με τις πολιτικές του θέσεις απασχόλησης στους ανέργους νέους και ώριμους στην ηλικία, θα βάλει φρένο στα λουκέτα μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, τέλος στις μειώσεις μισθών και συντάξεων…

Τον ηγέτη που θα ανακόψει τη φυγή επιστημόνων, και όχι μόνο, στην ξενιτιά, θα φέρει την ΕΛΠΙΔΑ που το πολιτικό σύστημα και οι υπηρέτες του έχουν κλέψει από την καθημερινότητά μας, και το χαμένο χαμόγελο στα χείλη του Λαού της Ελλάδος!...
Σε αυτόν υποκλίνομαι σήμερα, παραδέχομαι ότι λείπει και υπόσχομαι να τον τιμήσω με την ψήφο μου στις επόμενες Εθνικές Εκλογές…
Γρήγορα και «πιπεράτα» : Υποκλίνομαι στον… «ΚΑΝΕΝΑ»!...

KAYTA ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΗΜΙΤΕΛΗ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ αλλά και καυτά ερωτήματα με αφορμή το προσχέδιο του Τεχνικού προγράμματος στο Δήμο Τριφυλίας κατέθεσε στην Επιτροπή Διαβούλευσης ως εκπρόσωπος αθλητικών σωματείων και συνεργάτης μας Γιάννης Μποζίκας με μια εισήγηση που προκάλεσε ενδιαφέρον.

Πιο αναλυτικά αρχικά τόνισε ότι "με βάση τις .............

προβλέψεις του ΟΟΣΑ για ύφεση ως το 2014 ίσως να είμαστε στον ίδιο χώρο του χρόνου να συζητούμε για ένα φτωχό Τεχνικό πρόγραμμα για το οποίο όμως δεν ευθύνεται μόνο η Πολιτεία αλλά κυρίως οι περικοπές πόρων ευχόμενος να υπάρξει τουριστική προώθηση όπως εκτίμησαν τουριστικοί παράγοντες του τόπου".
Ακολούθως ανέλυσε περιληπτικά δέσμη προτάσεων βασιζόμενος στο τρίπτυχο τουρισμός-πολιτισμός-αθλητισμός που αποτελούν βασικοί πυλώνες ανάπτυξης και κοινωνικής ειρήνης.

Ορισμένες από τις προτάσεις αυτές είναι:

1ον Η διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας Κυπαρισσίας με το συντριβάνι που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες και κατοίκους καθώς παραμένει ξεχασμένη εδώ και δεκαετία με την δημιουργία μιας παιδικής χαράς καθώς τέτοιοι χώρου απουσιάζουν από την περιοχή ή όταν υπήρχαν βρίσκονται σε άθλια κατάσταση,

2ον η αξιοποίηση του νεοκλασικού κτιρίου της Ε.Τ.Ε.,

3ον η δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης καθώς βιβλία παραμένουν στις αποθήκες παρά την παρουσία βιβλιοθηκών στα σχολεία τα οποία έχουν μικρό ωράριο,

4ον Εγκιβωτισμός για την ολοκλήρωση του ρέματος Χαμέρη που διέρχεται από το πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης,

5ον ανάδειξη οικίας Νίκου Κατσαρού με αξιοποίηση και ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας,

6ον παρότι υπάρχιε κονδύλι 12.000 ευρώ για συντήρηση αθλητικών έργων Κυπαρισσίας υπάρχουν ανύπαρκτες παρεμβάσεις,

7ον η συντήρηση και τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο Ελαίας Τριφυλίας

8ον επαναφορά της κυκλοφοριακής μελέτης Κυπαρισσίας που δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Παράλληλα έθεσε ερωτήματα για τις απώλειες εσόδων του Δήμου με κύριο ερώτημα που διατύπωσε ως "Γνωρίζουμε ότι οι κατασχέσεις στο Δήμο ξεπέρασαν τις 900.000 ευρώ με αποτέλεσμα ο Δήμος να στερείται βασικών πόρων αλλά και οι δημότες να μην διαπιστώνουν την ανταποδοτικά των τελών που καταβάλλουν, οπότε το μεγάλο ερώτημα από τους δημότες που είναι καθημερινό είναι ξεκάθαρο: μήπως πρέπει να μάθουμε επιτέλους ποιοι εργολάβοι έκαναν κατασχέσεις στο Δήμο, για ποια έργα που υλοποιήθηκαν ή έμειναν στην μέση, με ποια ποσά μέχρι σήμερα;" Διότι οι απώλειες είναι σοβαρές. Μήπως πρέπει να μάθουμε κι εμείς ποιοι υπέγραψαν για την εκτέλεση έργων που δεν παραδόθηκαν ποτέ και ποια έργα έχουν βεβαιωθεί μέχρι σήμερα;

Radio 936

Απαντήσεις του ΕΟΠΥΥ σε ερωτήματα ασφαλισμένων

Ζητήματα που απασχολούν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης του προέδρου του Οργανισμού, Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου με την βουλευτή Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης η κ Μακρή έθεσε .............

μεταξύ άλλων τα θέματα της ανεπάρκειας των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΕΟΠΥΥ στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα, της έλλειψης τηλεφωνικού κέντρου ραντεβού, ιατρικού και διοικητικού προσωπικού και πρότεινε να προχωρήσει η ετήσια σύμβαση έξι ιατρών στον ΕΟΠΥΥ Κοζάνης.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, σκοπός της νέας διοίκησης είναι ο εξορθολογισμός των δαπανών που θα έχει ως αποτέλεσμα την επαναφορά σοβαρών παροχών που στερούνται οι ασφαλισμένοι.

Απαντώντας στα ερωτήματα της κ. Μακρή, ο κ. Παπαγεωργόπουλος ανέφερε ότι στους στόχους του ΕΟΠΥΥ είναι και η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού συστήματος για την παρακολούθηση της λειτουργίας σε κάθε περιοχή, ενώ προχωρά η διαδικασία συγκέντρωσης όλων των υπηρεσιών σε ένα κτίριο. Τόνισε ακόμη ότι κάτι ανάλογο πρέπει να συμβεί για τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα για την μετεγκατάσταση των οποίων ζήτησε και την συνδρομή της κ. Μακρή ώστε οι φορείς να προχωρήσουν άμεσα σε συνεννόηση με τους διευθυντές των τοπικών ΕΟΠΥΥ για την διευθέτηση του ζητήματος των χώρων, αλλά και την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σε κάθε περιοχή.

Όσον αφορά το θέμα των τηλεφωνικών κρατήσεων για επισκέψεις στους γιατρούς στα κατά τόπους γραφεία, ο ΕΟΠΥΥ προτίθεται να θέσει σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο χωρίς χρέωση για τα ραντεβού ενώ παράλληλα θα διατηρηθεί η λειτουργία των γραμμών με χρέωση γιατί δεν μπορεί να γίνει άμεσα η κατάργηση τους καθώς υπάρχουν νομικές δεσμεύσεις λόγω των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί.

Αναφερόμενος στο θέμα της έλλειψης γιατρών, ο κ. Παπαγεωργόπουλος επισήμανε πως δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες για προσλήψεις.

Στο ερώτημα σχετικά με την υπολειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου λόγω παλαιότητας μηχανημάτων και την ανεπάρκεια αντιδραστηρίων στο παράρτημα Κοζάνης απάντησε ότι δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα για την αντικατάσταση των μηχανημάτων και ότι τα αντιδραστήρια δίνονται ανάλογα με τις αιτήσεις και απαιτήσεις ανά κωδικό.

Όσον αφορά το θέμα της μεταφοράς του αναλυτή μικροβιολογικού εργαστηρίου από την Πτολεμαΐδα στην Αθήνα, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ τόνισε ότι αυτό συμβαίνει λόγω της μη ύπαρξης βιοχημικού αναλυτή που είναι απαραίτητος για την ολοκληρωμένη ανάλυση εξετάσεων αίματος. Οι εξετάσεις αυτές θα πραγματοποιούνται στο μικροβιολογικό εργαστήριο του ΠΕΚΑ Πτολεμαΐδας το οποίο όπως τόνισε είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους καθώς είναι εξοπλισμένο αλλά και στελεχωμένο με προσωπικό.

Σχετικά με το πρόβλημα των ΚΕΠΑ και των καθυστερήσεων που παρατηρούνται ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ τόνισε ότι υπάγονται στο τμήμα αναπηρίας του ΙΚΑ και ότι ο ίδιος με πρωτοβουλία του θα συναντηθεί με τους υπεύθυνους ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα αυτό άμεσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η βουλευτής μετέφερε στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ τα παράπονα των νεφροπαθών, αλλά και καρκινοπαθών για τα απλήρωτες μετακινήσεις και τα ποσά τα οποία δεν επαρκούν και αδυνατούν να πληρώσουν. Ο κ. Παπαγεωγόπουλος είπε ότι με τον νέο κανονισμό τα έξοδα αυτά δικαιολογούνται μέχρι ενός ποσού χωρίς αναδρομική ισχύ καθώς η τρόικα απαίτησε την περικοπή τους και τόνισε ότι θα μπορούν με την κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών να διεκδικούν το επιπλέον ποσό από αρμόδια επιτροπή.

Σε ερώτηση της κ. Μακρή για το θέμα της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και συνταξιούχων της ΔΕΗ στην Φλώρινα που αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Πτολεμαΐδα λόγω της αδυναμίας του ΚΕΠΑ Πτολεμαΐδας να αποστέλλει γιατρό, ο κ. Παπαγεωργόπουλος απάντησε ότι το θέμα έχει διευθετηθεί και ότι οι δικαιούχοι της ΔΕΗ τόσο ασφαλισμένοι όσο και συνταξιούχοι μπορούν να εξυπηρετούνται από το υγειονομικό που στεγάζεται στο πρώην κτίριο της Νομαρχίας, το οποίο είναι πλήρως στελεχωμένο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμένο. Επίσης, θα μπορούν να εξυπηρετηθούν και από τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΥΠΕΣ σε ΟΤΑ: Άμεσα μείωση μέχρι και 25% για ενοίκια κτηρίων

Εγκύκλιο, με αναλυτικά παραδείγματα, απέστειλε προς αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας ο γενικός γραμματέας ΥΠΕΣ Γιάννης Ιωαννίδης, ζητώντας την αυτόματη μείωση στα μισθώματα που καταβάλλουν για τα ακίνητα που ενοικιάζουν. Το ποσοστό αυτό ξεκινά από το 10% φτάνει μέχρι και το 25% για μισθώματα που ξεπερνούν τις 3.000 μηνιαίως. Η μείωση αφορά και σε δήμους και περιφέρειες, καθώς και στα νομικά πρόσωπα αυτών.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο:..........

Για το ποσό του μηνιαίου μισθώματος μέχρι τα 1.000 ευρώ, η μείωση είναι σε ποσοστό 10%.

Για το ποσό του μηνιαίου μισθώματος από τα 1.000,01 ευρώ μέχρι τα 2.000 ευρώ, κατά 15%.

Για το ποσό του μηνιαίου μισθώματος από 2.000,01 ευρώ μέχρι τα 3.000 ευρώ, κατά 20%.

Για το ποσό του μηνιαίου μισθώματος, που υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ, κατά ποσοστό 25%.

Για παράδειγμα, μηνιαίο μίσθωμα ύψους 3.200 ευρώ θα μειωθεί κατά: (1000 x 10%) + (1000 x15%) + (1000 x 20%) + (200 x 25%) = 100+150+200+50= 500 ευρώ και το νέο μίσθωμα που προκύπτει είναι 3.200 - 500 = 2.700 ευρώ μηνιαίως.

Δείτε όλη την εγκύκλιοΜακροχρόνια Άνεργoi. Οι δικαιούχοι του επιδόματος.

Διευρύνεται, από το 2014, ο αριθμός όσων δικαιούνται επίδομα μακροχρονίως ανέργου, καθώς διευρύνονται τα όρια ηλικίας τα οποία ορίζονται από τα 20 έως τα 66 χρόνια, από τα 45 έως τα 65 που είναι σήμερα.

Σύμφωνα με το νόμο του 3ου Μνημονίου, από .............

1.1.2014 δικαιούνται επίδομα μακροχρονίως ανέργου, οι Έλληνες υπήκοοι και υπήκοοι κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας και βρίσκονται σε διαρκή κατάσταση ανεργίας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 12 μήνες, εφόσον έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής επιδότησης ανεργίας και το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο της οικογένειας.

Το μηνιαίο επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας, ανέρχεται στα 200 ευρώ και καταβάλλεται για διάστημα όχι μεγαλύτερο των 12 μηνών.

Σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο, όσοι έως και την 31.12.2012 λαμβάνουν ειδική επιδότηση ανεργίας, θα συνεχίσουν να επιδοτούνται με το βασικό επίδομα ανεργίας, για χρονικό διάστημα που δεν θα ξεπερνά το ένα έτος.

Σε περίπτωση που η ειδική επιδότηση ανεργίας επρόκειτο, σύμφωνα με τα όσα ίσχυαν έως τώρα, να λήξει πριν από την 31.12.2013, οι επιδοτούμενοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το κοινό επίδομα ανεργίας, αλλά μόνο μέχρι την ημερομηνία που επρόκειτο να λήξει η ειδική επιδότηση.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ζαχάρω: Εισαγγελικό ενδιαφέρον για τον αντιδήμαρχο...πολεοδόμο...

Το εισαγγελικό ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η λειτουργία του αντιδημάρχου της Ζαχάρως ως πολεοδόμου... ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες υπογράφει οικοδομικές άδειες που ο νόμος με σαφήνεια απαγορεύει αφού η αρμοδιότητα αυτή ανήκει αποκλειστικά σε υπαλλήλους της πολεοδομίας.

Όπως ο ίδιος ο υπάλληλος ο ............

Σπήλιος Φωτόπουλος είπε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Μάκη Νοδάρου στο Ιόνιον FM τόσο ο ίδιος όσο και ο προϊστάμενος του τμήματος έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω της εμπλοκής σε μία υπόθεση με τις καντίνες για την οποία τους έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει το τμήμα πολεοδομίας και κατά συνέπεια να μην υφίσταται.

Τη θέση του προϊσταμένου την έχει αναλάβει ...ένας αντιδήμαρχος που υπογράφει τις οικοδομικές άδειες που με βάση το νόμο μόνο υπάλληλος της πολεοδομίας μπορεί και βέβαια τίθεται σε αμφισβήτηση η νομική τους εγκυρότητα... Δικαίωμα έχει να υπογράφει μόνο βεβαιώσεις και σε καμία περίπτωση τέτοιου είδους άδειες. Στο παρελθόν αιρετός της νομαρχίας που είχε υπογράψει άδεια οικοδομής είχε βρεθεί κατηγορούμενος διότι έβαλε την υπογραφή του.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη δικαστικές έρευνες για τις παράνομες ενέργειες υπαλλήλου της ΔΕΠΑΝΟΜ που υπέγραφε ως υπάλληλος της πολεοδομίας άδειες οικοδομής και τα σχετικά έγγραφα. Περισσότερες από 100 άδειες οικοδομής είχαν υπογραφεί από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2012 και όλες -κατά σατανική σύμπτωση- έφεραν την υπογραφή του συγκεκριμένου υπαλλήλου, ο οποίος δεν υπηρετεί στην Πολεοδομία του Δήμου Ζαχάρως, αλλά στα κεντρικά της ΔΕΠΑΝΟΜ στην Αθήνα! «Ρωτήσαμε την ΔΕΠΑΝΟΜ και έπεσαν από τα σύννεφα ! Οι παρανομίες είναι προκλητικές και δυστυχώς η νυν πλειοψηφία της δημοτικής αρχής δεν τις αντιμετωπίζει με την δέουσα σοβαρότητα. Εμείς θα συνεχίσουμε να βγάζουμε στο φως της δημοσιότητας όλες τις παρανομίες», όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Αλεξανδρόπουλος.

ileiapost.gr

ΟΤΑ: Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ

Σε σχεδόν 1 δισ. (για την ακρίβεια 971 εκατ. ευρώ) ανέρχονταν το περασμένο Σεπτέμβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ σε ιδιώτες, με τη μερίδα του λέοντος (882,6 εκατ.) να ανήκει στους δήμους και τα υπόλοιπα 88,4 εκατ. στις περιφέρειες. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τη λίστα του υπουργείου ...........

Οικονομικών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλών των δήμων το Σεπτέμβριο 2012, 14 πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ χρωστούν πάνω από 10 εκατ. ευρώ, με το Δήμο Φυλής να έχει τα «πρωτεία» και να απέχει... μακράν του δεύτερου και γειτονικού του Δήμου Αχαρνών. Είναι χαρακτηριστικό πως 29 δήμοι δε χρωστούν τίποτε. Από τις περιφέρειες, δύο έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές Σεπτεμβρίου 2012 άνω των 10 εκατ. ευρώ, ενώ η Περιφέρεια Κρήτης δεν οφείλει τίποτε.
Αναλυτικότερα:

Ποιοι δήμοι χρωστάνε πάνε από 10 εκατ. ευρώ

ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ 52.152.660 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 29.026.396 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ 21.894.619
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ 21.467.420 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 19.142.295 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ 15.760.250 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 15.064.300 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ 14.289.425 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 12.199.823 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 11.686.263 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 11.640.851 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 11.124.965 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ 10.842.954
ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ 10.038.939 ευρώ

Δύο περιφέρειες με χρέη άνω των 10 εκατ. ευρώ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 19.719.125,00 ευρώ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ 17.006.074 ευρώ


Είκοσι εννέα δήμοι είναι «ωραίοι» και δεν έχουν... χρέη

Καμία οφειλή προς τρίτους δεν είχαν το Σεπτέμβριο 2012, και ως εκ τούτου είναι «πράσινοι», 29 δήμοι. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους δήμους: Αγαθονησίου, Αγίου Ευστρατίου, Αγράφων, Αλοννήσου, Ανάφης, Αργιθέας, Αστυπάλαιας, Γαύδου, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Ελαφονήσου, Επιδαύρου, Ερμιονίδας, Ιθάκης, Κιμώλου, Κυθήρων, Λαγκαδά, Λειψών, Μακρακώμης, Μεγανησίου, Νέας Προποντίδας, Οροπεδίου Λασιθίου, Σαμοθράκης, Σερίφου, Σικίνου, Σπάρτης, Σύμης, Τήλου, Φιλιατών και Φολεγάνδρου.

Δεν απέστειλαν στοιχεία 23 δήμοι

«Άγνωστος Χ» είναι για το υπουργείο Οικονομικών οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νομικών προσώπων των ΟΤΑ, όπως και των παρακάτω 23 δήμων που δεν απέστειλαν στοιχεία. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους δήμους Δέλτα, Ερυμάνθου, Ζαγοράς - Μουρεσίου, Ζαχάρως, Θηβαίων, Ιητών, Ικαρίας, Καλαμπάκας, Καρύστου, Κόνιτσας, Κορινθίων, Λευκάδας, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου - Μεσογαίας, Μονεμβασίας, Πολυγύρου, Πύλης, Πύλου - Νέστορος, Σκύδρας, Σοφάδων, Ύδρας, Φαρκαδόνας, Φούρνων - Κορσέων και Χάλκης.

Στο τέλος της Δημοσίευσης ολόκληρος ο πίνακας με τις οφειλές των ΟΤΑ.

Παραπάνω από 1 στους 5 δεν έχει Μητρώο Δεσμεύσεων
«Τα ποσά με τα οποία θα επιχορηγηθούν οι δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα, για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, θα παρακρατηθούν τμηματικά εντός τριών έως πέντε ετών από τις προβλεπόμενες μελλοντικές μεταβιβάσεις από τον Κρατικό Προϋπολογισμό», τόνισε ο κ. Σταΐκουρας.

Προσέθεσε, δε, ότι πάνω από ένας στους πέντε ΟΤΑ (ποσοστό 22%) δεν εφαρμόζει μητρώα δεσμεύσεων (στοιχεία Σεπτεμβρίου 2011), που μαζί με την κατάρτιση προϋπολογισμών στους οποίους προβλέπονται υπερεκτιμημένα έσοδα, «αποτελεί γενεσιουργό αιτία δημιουργίας απλήρωτων υποχρεώσεων στους ΟΤΑ».

Να σημειωθεί ότι μιλώντας χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έθεσε ως προϋπόθεση Για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορέων του Δημοσίου και των ΟΤΑ τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς αλλά και το Μητρώο Δεσμεύσεων όπου θα καταγράφονται οι ειλημμένες και οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις τους.

Προϋποθέσεις αποπληρωμής
Σε σημερινό έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Σταϊκούρας τίθεΝται ως προϋποθέσεις χρηματοδότησης από την ειδική πίστωση τα εξής:

Ορισμός Προϊσταμένου Οικονομικών Υπηρεσιών
Τήρηση πλήρως λειτουργικού μητρώου - ενημέρωση του e-portal
Παρακολούθηση - σε μηνιαία βάση - της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού
Υστερήσεις στα έσοδα μετατρέπονται σε αντίστοιχες μειώσεις στα έξοδα
Η εξόφληση μέρους των υφιστάμενων - κατά την 31.12.2011 - ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων από ίδιους πόρους
Δέσμευση για μη σώρευση νέων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων - υπογραφή 12 Μνημονίων Συνεργασίας (Νόμος 4093/2012)

Όπω τονίζεται "η ευθύνη για την τήρηση των προϋποθέσεων ανήκει, πρωταρχικά, στους φορείς που ζητούν χρηματοδότηση", ενώ "το ΓΛΚ θα παρακολουθεί την εκκαθάριση και θα δημοσιεύει μηνιαίες εκθέσεις για την πορεία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων (ειδική πίστωση: ΚΑΕ 23/200/6921)".Εντός του 2012 η πρώτη εξόφληση
Κατά την ομιλία του, ο κ. Σταϊκούρας διαβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει καταβληθεί ένα σημαντικό ποσό από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες που ανέρχονται σε 9,3 δισ. ευρώ (τα 7 δισ. ευρώ είναι οφειλές που δημιουργήθηκαν μέσα στο 2011, ενώ τα υπόλοιπα 2,3 δισ. ευρώ αφορούν το 2012), έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Προτεραιότητα θα δοθεί στην εξόφληση των χρεών που δημιουργήθηκαν μέχρι τις 31/12/ 2011. Περισσότερο ώριμες είναι, η πληρωμή του εφάπαξ για 40.229 δημοσίους υπαλλήλους που έχουν συνταξιοδοτηθεί και που ανέρχεται σε 1,384 δισ. ευρώ, οι οφειλές προς τις φαρμακευτικές εταιρίες που αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ, καθώς και επιστροφές φόρων συνολικού ύψους 738 εκατ. ευρώ.

Μόλις αποπληρωθούν τα χρέη του 2011, το Δημόσιο θα αρχίσει να εξοφλεί τα χρέη που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2012, με στόχο η εξόφληση των υποχρεώσεων να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2013.Αρχές και διαδικασίες αποπληρωμής
Όπως προκύπτει από το ίδιο έγγραφο του αναπληρωτή υπυοργού Οικονομικών, "η εξόφληση θα γίνεται με ιεραρχικό τρόπο, δηλαδή θα προηγούνται οι παλαιότερες υποχρεώσεις, λαμβάνοντας υπόψη την ημερομηνία των σχετικών παραστατικών. Η σειρά μπορεί να ανατρέπεται όταν:

Προβλέπονται ποινές και πρόστιμα σε περίπτωση καθυστέρησης.
Αφορούν την αντιμετώπιση επιτακτικών και επειγουσών αναγκών.
Υφίστανται κίνδυνοι προσφυγής εναντίον των υπηρεσιών.

Σε περιπτώσεις που υφίστανται φορολογικές ή ασφαλιστικές υποχρεώσεις θα παρακρατούνται τα αντίστοιχα ποσά και θα αποδίδεται το καθαρό ποσό στους δικαιούχους.

Καμία μη νόμιμη δαπάνη δε θα χρηματοδοτείται
Οι πληρωμές θα γίνονται το συντομότερο δυνατόν - οι φορείς θα γνωστοποιούν στο ΓΛΚ το ύψος της χρηματοδότησης που μπορούν να απορροφήσουν εντός μηνός.Διαδικασίες εκκαθάρισης (1)
Όλοι οι φορείς, υπουργεία και νομικά πρόσωπα, θα οριστικοποιήσουν το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της 30ης Σεπτεμβρίου 2012 και θα καταρτίσουν με ευθύνη του Προϊσταμένου Οικονομικών Υπηρεσιών αναλυτική κατάσταση με τις υποχρεώσεις αυτές - κατά χρονολογική σειρά.Διαδικασίες εκκαθάρισης (2)
Η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών κάθε Υπουργείου θα αξιολογήσει τα αιτήματα χρηματοδότησης των φορέων του ως προς την τήρηση των προϋποθέσεων χρηματοδότησης και ως προς την αξιοπιστία των μηνιαίων στοιχείων που αποστέλλουν και θα διαμορφώσει αναλυτική πρόταση χρηματοδότησής τους, την οποία και θα αποστείλει στο ΓΛΚ. Η πρόταση θα συνοδεύεται από μηνιαίο πλάνο απορρόφησης της αιτούμενης έκτακτης χρηματοδότησης κάθε φορέα.

Στην αξιολόγηση των αιτημάτων θα ληφθούν υπόψη:

Η ανταπόκριση των φορέων στις υποχρεώσεις αποστολής στοιχείων.
Η πληρότητα, ακρίβεια και εγκυρότητα των αποστελλόμενων στοιχείων
Η τήρηση λειτουργικού μητρώου δεσμεύσεων.
Tα ευρήματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του ΓΛΚ.
Η εξέλιξη της πορείας των ληξιπρόθεσμων οφειλών.Διαδικασίες εκκαθάρισης (3)
Με τη λήψη της πρότασης χρηματοδότησης, το ΓΛΚ:

Θα εξετάσει και θα αξιολογήσει τις προτάσεις χρηματοδότησης.
Θα γνωστοποιήσει στα Υπουργεία το ποσό της έκτακτης χρηματοδότησης και θα μεταφέρει πιστώσεις στους προϋπολογισμούς τους.

Η αποδέσμευση των πιστώσεων θα γίνεται σταδιακά, ανάλογα με το βαθμό που οι φορείς πληρούν τις προϋποθέσεις και τις παρεχόμενες εξασφαλίσεις ότι δεν θα δημιουργούνται νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Σε δόσεις, επίσης, μπορεί να καταβάλλεται η χρηματοδότηση ανάλογα με τις δυνατότητες απορρόφησης που έχει ο φορέας

Με τη λήψη της χρηματοδότησης οι φορείς θα τροποποιήσουν, αν απαιτείται, τους προϋπολογισμούς τους και στη συνέχεια θα εκδώσουν και θα προωθήσουν, κατά προτεραιότητα, για εξόφληση, με ιεραρχικό τρόπο, τις σχετικές εντολές πληρωμήςΔιαδικασίες εκκαθάρισης (4)
Τα Υπουργεία θα αποστέλλουν εντός του πρώτου 20ημέρου κάθε μήνα, στοιχεία για το Υπουργείο και τους εποπτευόμενους φορείς τους σχετικά με τις μηνιαίες πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν από την έκτακτη επιχορήγηση.Διαδικασίες εκκαθάρισης (5)
Τυχόν υπόλοιπα της χρηματοδότησης των νομικών προσώπων δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου που δεν θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση των υποχρεώσεων αυτών, θα επιστρέφονται στον Κρατικό Προϋπολογισμό:

Κατάθεση του σχετικού ποσού στη ΔΟΥ ή στην ΤτΕ (αριθμός λογαριασμού IBAN GR9001000230000000000200548).
Τα ποσά αυτά θα εμφανισθούν στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού (ΚΑΕ 3245 «Επιστροφές χρηματοδοτήσεων για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών»).

Οι Προϊστάμενοι Οικονομικών Υπηρεσιών θα φέρουν προσωπική ευθύνη για την τήρηση της παραπάνω διαδικασίας και θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι τα κεφάλαια για τη χρηματοδότηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για το σκοπό αυτό.Aftodioikisi.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 30ης Νοεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Ασφάλεια στην Κυπαρισσία, ομάδα ΕΚΑΜ και Α.Τ. στον Άγιο Ανδρέα


Προς κατάργηση αστυνομικών τμημάτων που έχουν ..............

αστυνομική δύναμη μικρότερη από 25 άτομα φαίνεται να κινείται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στο πλαίσιο εφαρμογής ενός «Καλλικράτη» στην Ελληνική Αστυνομία.

Τη μείωση, μάλιστα, του αστυνομικού προσωπικού προανήγγειλε πρόσφατα και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, κατά την ομιλία του στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

Με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Αστυνομίας συμφωνούν και οι συνδικαλιστές, αλλά όχι με όλες τις καταργήσεις και πολύ περισσότερο με τη μείωση του προσωπικού.

Το αναλυτικό σχέδιο του υπουργείου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ωστόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων έχει συγκροτήσει 5μελή ομάδα εργασίας.

Διαβάστε στην "ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας"

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ του στρατοπέδου στην Καλαμάτα για να λειτουργήσει ως ΚΕΝ από αρχές του 2013. Η μετακίνηση των αξιωματικών από το 11ο Σύνταγμα Τρίπολης προκαλεί αντιδράσεις στην Αρκαδία, παρ’ ότι ως «αντιστάθμισμα» για την κατάργησή του, η 124 ΠΒΕ γίνεται Διακλαδικό Κέντρο Εκπαιδεύσεως.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
● ΔΥΟ ΝΕΕΣ δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ να διατηρεί τις δυνάμεις τους, το ΠΑΣΟΚ να βυθίζεται και τη Χρυσή Αυτή τρίτο κόμμα.
Ωστόσο ο Σαμαράς παραμένει με σημαντικά διαφορά καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ενώ οτ 64,5% επιθυμεί η κυβέρνηση να ολοκληρώσει την τετραετία, ενώ μόλις το 29% επιθυμεί πρόωρες εκλογές.
● ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ το Δημόσιο το καταρρέον κτίριο Αλειφέρη στο Δήμο Καλαμάτας. Αντιθέτως ο δήμαρχος Παν. Νίκας εμφανίζεται αισιόδοξος για τα 48 στρέμματα στη Δυτική Παραλία.
● ΚΡΙΤΙΚΗ αλλά και προτάσεις φορέων, μηχανικών και εμπόρων στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Τριφυλίας για τις υποδομές και τον πολιτισμό.
● ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πρόβλημα θέρμανσης για τα σχολεία της Καλαμάτας δηλώνει ο υπεύθυνος του Δήμου Δημ. Πολίτης.
● ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ δικαίωση των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2009 με απόφαση του δικαστηρίου.
● ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ στην Τρίπολη για την κατάρτιση δασικών χαρτών, παρουσία του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα.
● ΔΙΗΜΕΡΟ εκδηλώσεων για τη Θεσσαλονίκη από τοπικούς φορείς σήμερα και αύριο.
● ΔΙΗΜΕΡΟ εκδηλώσεων από τα Παιδικά Χωριά SOS το Σαββατοκύριακο.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!