Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Ευχές από το megalopoli.blogspot

Mε την ευκαιρία των εορτων των Χριστουγέννων θα θέλαμε να ευχηθούμε σε σας και τις οικογένειες σας

Χ Ρ Ο Ν Ι Α Π Ο Λ Λ Α

με υγεία, ευτυχία και επιτυχία σε ότι πρόκειται να κάνετε.

ImageHost.org


megalopoli.blogspot.com



Ευχές απο το Μεσσηνιακό περιοδικό ΟΡΙΟΝ

Οι εκδόσεις Δωριεύς και το περιοδικό Όριον

Σας στέλνουν 2010 ευχές


ImageHost.org



Έψαλαν τα κάλαντα στον Νομάρχη. Μετά επισκέφθηκε το γηροκομείο Καλαμάτας

Πλήθος παιδικών χαρούμενων φωνών, γέμισε σήμερα, Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009, το γραφείο του Νομάρχη Μεσσηνίας, κ. Δημήτρη Δράκο, όπου πολλοί μικροί φίλοι τον τίμησαν ψέλνοντας τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Από τις πρώτες πρωινές ώρες, ομάδες μικρών παιδιών έφταναν στο γραφείο του και η κάθε μια, με τη δικό της, πολλές φορές πρωτότυπο τρόπο, έδιναν το μήνυμα της Γέννησης του Ιησού Χριστού.

Τα παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλαν, επίσης, στον κ. Νομάρχη, αντιπροσωπεία του ΚΕΔΒ και της 120 ΠΕΑ, η χορωδία του Α΄ Κ.Α.Π.Η. και παιδιά από τις Ενοριακές Συντροφιές Αγίου Δημητρίου Αρκάδων με τους κατηχητές τους.

Ο κ. Νομάρχης, συνοδευόμενος από το Διευθυντή Γραφείου ...........

Νομάρχη κ. Παναγιώτη Τσιμόγιαννη, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γηροκομείο Καλαμάτας, όπου και έδωσε ευχές και γλυκά στους παρευρισκόμενους ηλικιωμένους.

Eυχές από το blog zeidoron

ImageHost.org

zeidoron.blogspot.com



Ευχές από το Βήμα Βήμα blog

ImageHost.org

Vimavima.blogspot.com



Ευχές από το All Day News

Χρονια Πολλα οι καλύτερες ευχές μας να σας συνοδεύουν.

ImageHost.org

http://allday-news.blogspot.com



Παρέμβαση Βουλευτή Μεσσηνίας Οδυσσέα Βουδούρη στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό 2010

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Η συζήτηση βαίνει προς το τέλος της και δεν θα επαναλάβω επιχειρήματα που έχουν ήδη ειπωθεί. Θα αναφερθώ σε 3 ειδικά σημεία.

1. το κρίσιμο σημείο της φοροδιαφυγής,
2. αυτό που δικαιολογημένα μπορούμε να ονομάσουμε το σκάνδαλο της 5ης εξουσίας,
3. τα οφέλη του αναπτυξιακού μοντέλου, βασισμένο στην πράσινη οικονομία, για Περιφέρειες όπως η Μεσσηνία.

Το πρώτο σημείο αφορά την φοροδιαφυγή. Είναι η .........

χρόνια πληγή του συστήματός μας. Αν δεν επουλωθεί αυτή η πληγή, όλα τα μέτρα πέφτουν στο κενό. Τι διαφορετικό, τι καινούργιο λοιπόν προτείνει η Κυβέρνηση;

Αγαπητοί Συνάδελφοι, το πιο καθοριστικό και καινούργιο στοιχείο που προτείνει η Κυβέρνηση δεν βρίσκεται μέσα στο σχέδιο του προϋπολογισμού. Εξηγώ τι εννοώ.

Η φοροδιαφυγή είναι χρόνιο πρόβλημα στην Ελλάδα όχι διότι οι Έλληνες έχουν το γονίδιο της παραβατικότητας. Αλλά διότι η όποια παραβατικότητα τροφοδοτείται από έναν κρατικό μηχανισμό, που λειτουργεί αυταρχικά, εκβιαστικά, και δυστυχώς συχνά διεφθαρμένα.
Ένα μικρό, πολύ μικρό παράδειγμα, σαν ανέκδοτο ακούγεται, αλλά είναι πραγματικό. Πριν κάποιους μήνες, στον Νομό μου, την Μεσσηνία, ένας εστιάτορας απειλήθηκε με πρόστιμο 10.000 € διότι δεν έκοψε απόδειξη για… 6 γλυκά, που κέρασε σε φίλους πελάτες. Δεν χρειάζεται να το αναλύσω, όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό…

Συνεπώς, η θεραπεία της φοροδιαφυγής βρίσκεται αφενός στην βελτίωση της ικανότητας των ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά τελικά κυρίως στην μεταρρύθμιση του κρατικού μηχανισμού, όπως έχει δεσμευτεί η νέα Κυβέρνηση και όπως ήδη την δρομολογεί. Μεταρρύθμιση που θα την καταστήσει αξιόπιστη, δίκαιη, και ταυτόχρονα φιλική προς τον πολίτη και αποτελεσματική για το δημόσιο συμφέρον..

Δεύτερο σημείο: η 5η εξουσία. Όλοι γνωρίζαμε ότι εκτός των τριών θεσμικών εξουσιών, τα ΜΜΕ αποτελούν και αυτά μια εξουσία, την 4η εξουσία. Ποιος γνώριζε όμως ότι υπάρχει και μια 5η εξουσία, εξωθεσμική και πανίσχυρη, σε βαθμό που μπορεί να ανεβάσει και κατεβάσει κυβερνήσεις. Είναι κάτι καινούργιο; Όχι και τόσο.

Ακούστε τι έγραφε ο Thomas Friedman, τρεις φορές βραβευμένος με το Pulitzer, το 1966: "υπάρχουν δυο υπερδυνάμεις στον κόσμο: οι ΗΠΑ και… η εταιρεία αξιολόγησης Moody’s".
Μάλιστα αγαπητοί Συνάδελφοι, οι λεγόμενες "εταιρείες αξιολόγησης" είναι συγκροτήματα που σήμερα ασκούν εξουσία, και όχι αξιολόγηση.

Και για όσους από μας δεν το έχουν συνειδητοποιήσει, αρκεί να διαβάσουμε τις εφημερίδες: Τίτλος της "Καθημερινής": Τελεσίγραφο της S&P: "πάρετε μέτρα, άμεσα!".
Ποια μέτρα; Εφόσον η Κυβέρνηση παίρνει ήδη μέτρα.
Όχι αυτά που παίρνει η εκλεγμένη Κυβέρνηση, λέει η S&P!
Τα μέτρα που μας λέει ο κ. Μίρσνικ, ο εν Ελλάδι εκπρόσωπος της S&P.
Και τι λέει συνοπτικά ο κ. Μίρσνικ; "Πάρετε αυτά τα μέτρα που λέω εγώ, τώρα άμεσα, ειδάλλως θα δείτε τι έχετε να πάθετε, θα σας υποβαθμίσω πάλι!"
Αν αυτό δεν είναι εκβιασμός, τι είναι;
(καταθέτω το απόκομμα της εφημερίδας για τα πρακτικά της Βουλής)

Και αν ο κ. Μίρσνικ ήταν ένας απλός πολίτης, λίγο το κακό. Αλλά η S&P έχει την δυνατότητα με την λεγόμενη "αξιολόγηση", που βασίζεται και σε υποκειμενικά κριτήρια, να μεταβάλει τους όρους δανειοδότησης στο ελληνικό κράτος.

Ίσως πείτε: ναι, δρα εκβιαστικά, αλλά για το καλό μας. Διότι αυτοί ξέρουν, είναι γνώστες και αντικειμενικοί.
Το πόσο γνώστες είναι μπορούμε να το κρίνουμε από το εξής: λίγες μόνο μέρες πριν να καταρρεύσει η JP Morgan και να βυθιστεί η Αμερική στην κρίση που πλήτει τώρα και μας, η αξιολόγησή της ήταν ΑΑΑ.
Και τόσους μήνες που σιγοβράζει η δική μας κρίση στην Ελλάδα, χωρίς να παίρνει κανένα μέτρο η προηγούμενη κυβέρνηση, η βαθμολόγησή της ήταν και αυτή ΑΑΑ.

Πάνω στην νέα Κυβέρνηση του Πασοκ εξαντλούν καθυστερημένα την αυστηρότητά τους. Και δεν είναι τυχαίο. Διότι αυτές οι εταιρείες κατ' επίφαση είναι αντικειμενικές. Στην πραγματικότητα προάγουν συγκεκριμένες πολιτικές. Και δεν είναι τυχαίο ότι σταθερά λείπουν από το λεξιλόγιό τους οι έννοιες:
• αναδιανομή του πλούτου,
• κοινωνική πολιτική,
• αναθέρμανση της πραγματικής οικονομίας,
• ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Θα σας πω ειλικρινά τι νοιώθω αγαπητοί Συνάδελφοι. Η εκβιαστική παρέμβαση του κ. Μίρσνικ μου θυμίζει, σε άλλη κλίμακα ευτυχώς, αυτό που ζούσαμε την δεκαετία του '50, όταν ο περίφημος Πιουριφόυ, ο τότε Αμερικανός πρέσβης, υποδείκνυε δημοσίως τι έπρεπε να κάνει η Ελληνική κυβέρνηση, αν δεν ήθελε να κοπεί η αμερικανική βοήθεια.
Από το βήμα αυτό, καταγγέλλω την απαράδεκτη και βλαβερή προσπάθεια χειραγώγησης των λεγόμενων εταιρειών αξιολόγησης.

Και φτάνω στο τρίτο σημείο, το νέο αναπτυξιακό πρότυπο του ΠΑΣΟΚ, που θα στηριχθεί:
1. στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ,
2. στην αύξηση των δημοσίων επενδύσεων στο 4,2% του ΑΕΠ,
3. στο Ταμείο Αναχρηματοδότησης της οικονομίας, που θα συγχρηματοδοτεί, μαζί με ιδιωτικά κεφάλαια, βιώσιμα αναπτυξιακά σχέδια.

Αυτό το σχήμα δίνει στην Περιφέρεια, και ειδικά σε νομούς όπως ο δικός μου, η Μεσσηνία, μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, επενδύοντας στοχευμένα στους τομείς:
• της αγροτικής ανάπτυξης, ιδιαίτερα στα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης,
• και του τουρισμού, ιδιαίτερα του ποιοτικού και θεματικού τουρισμού, που είναι το μέλλον της Μεσσηνίας.

Συνεπώς αγαπητοί Συνάδελφοι, ψηφίζω τον προϋπολογισμό για 2 λόγους:
1. διότι είναι η σωστή πρόταση και θα παλέψουμε για την πλήρη υλοποίησή της,
2. διότι πρέπει να γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η εθνική βούληση ασκείται και στην οικονομική πολιτική. Ο καθένας κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Οι εταιρείες αξιολόγησης θα αξιολογήσουν το αποτέλεσμα, δεν θα επιβάλλουν την πολιτική τους!

Ευχές από τον Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών

ImageHost.org




Ευχές από τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών.

ImageHost.org


http://asfiliatron.blogspot.com



Ο Αγροτικός Σύλλογος για τις επιδοτήσεις

Ήρθαν οι γιορτές και ο μποναμάς μας (Επιδότηση) ήρθε κουτσουρεμένος κατα 60%. Κάτι που δεν τόλμησε να πράξει ούτε ο πατριάρχης της πολιτικής διαπλοκής και κοινωνικής αναλγησίας όταν ήταν πρωθυπουργός.
Το έκανε πράξη η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου με αιχμή του δόρατος την Κα Μπαντζελή.

Φήμες παρουσιάζουν την συγκεκριμένη κυρία ........

ως Βρυξελοαναθρεμένη και ελεγχόμενη από γραφειοκρατικές συνεταιριστικές οργανώσεις (ΠΑΣΕΓΕΣ).
Ας φροντίσει η ίδια με έργα να αποδείξει το αντίθετο.

Το μήνυμα που εμείς στέλνουμε είναι απλό και ξεκάθαρο, διαυγέστατο σαν την καρδιά μας και ταυτόσημο με την εργασία που κάνουμε.
Μια εργασία στρατηγικής σημασίας και ταυτόσημη με την Εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας. Δεν θα το βαλουμε κάτω, δεν θα περάσουν οι αντιαγροτικές πολιτικές σας.

Με την ευκαιρία ένα χαρμόλυπο σχόλιο για την δήθεν ΕΑΣ Μεσσηνίας που έχει το θράσος και "συνεταιριστική αναλγησία" να παρακρατεί από τους συνταξιούχους του ΟΓΑ το 100% του ποσού ενεργοποίησης δικαιωμάτων που το καθόρισε χωρίς να ρωτήσει τον άμεσα ενδιαφερόμενο, τον παραγωγό.
Η συνεταιριστική λογική και ηθική επιβάλλει. Καταβάλλεται το 40% της επιδότησης, εισπράττουμε το 40% της ενεργοποίησης.
Αυτοί που επιβάλλουν και υπογράφουν αυτές τις αποφάσεις, στο άμεσο μελλον θα οδηγηθούν στην Ελληνική δικαιοσύνη και τότε δε θα είναι μόνο οι ενάγοντες αλλά εκατοντάδες χιλιάδες παραγωγών.

Επίσης τονίζουμε στους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού μας ότι με χαμόγελα, συναντησούλες με υπουργούς και κατευναστικές δηλωσούλες το πρόβλημα δεν λύνεται.
Η λύση είναι μία Η πολιτική εκείνη που θα μας δίνει το δικαίωμα να μείνουμε στα χωράφια μας, η πολιτική εκείνη που θα μας δίνει τη δυνατότητα να παράγουμε καθαρά και ποιοτικά προϊόντα ώστε να τρέφονται οι συμπατριώτες μας και εμείς να έχουμε ένα λογικό εισόδημα να ζήσουμε με αξιοπρέπεια τις οικογένειες μας.

Θεωρούμε τουλάχιστον άτυχο το γεγονός και κατα συνέπεια τις σκέψεις και απόψεις του Κου Βουδούρη πρωτόκαπνου βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Για το θέμα των επιδοτήσεων.

Κε Βουδούρη, εμείς από την ιατρική απέχουμε έτη φωτός. Το ίδιο νομίζουμε ότι ισχύει για εσάς για τα αγροτικά ζητήματα.
Επίσης θέλουμε να σας θυμίσουμε ότι ο Μπερνάρ Κουζνέρ πρόεδρος των γιατρών χωρίς σύνορα είναι υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση Σαρκοζί.

Παρόλα αυτά ευχόμαστε σε όλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για τις γιορτές, και καλούς, ταξικούς αγώνες για τους αγρότες.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Αρ. Καναβός

Ο Γραμματέας
Γιαννης Γριβωκοστόπουλος


Ευχές από το sofoscrete.

Το http://sofoscrete.blogspot.com σας εύχεται Χρόνια Πολλά!





Ευχές από το Meteo News

Image Hosted by ImageShack.us



Ευχές από την Ντόρα Μπακογιάννη





Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Δεκεμβρίου 2009

Ele24.jpg (751 KB) 8arr24.jpg (223 KB) Foni24.jpg (254 KB) logos.jpg (578 KB)



Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2010.

Με οξεία αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της ΝΔ και του πρωθυπουργού ολοκληρώθηκε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το έλλειμμα ξέφυγε μεν κατά το 2009, «αλλά δεν θα ξεπερνά το 9,7% του ΑΕΠ», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι το ανέβασε στο 12,7% με «λογιστικές αλχημείες» με σκοπό να χτυπήσει τη ΝΔ.

«Έχει ευθύνη η ελληνική κυβέρνηση της ........

Νέας Δημοκρατίας που της ξέφυγε το έλλειμμα; Αναμφίβολα έχει. Αλλά για να είμαστε δίκαιοι δεν τα πήγε χειρότερα ούτε καλύτερα απ' ότι ο μέσος όρος των κυβερνήσεων της ευρωζώνης» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Απαντώντας ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ΝΔ «δεν μπορεί να ζητά να κάνουμε αλχημείες για να καλύψουμε ευθύνες της τής προηγούμενης περιόδου».

«Επιτέλους ζητάμε από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες που έχουν για τη διαχείριση του κράτους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ πως «πήγε την Ελλάδα πίσω» και πως «εγκατέλειψε το σκάφος όχι επειδή το ήθελε αλλά επειδή βρέθηκε μπροστά στον ύφαλο της αλλαγής πορείας που εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ».

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε: «Το μεγαλύτερο έλλειμμά μας είναι έλλειμμα αξιοπιστίας και το μεγαλύτερο χρέος μας να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη, την εμπιστοσύνη του πολίτη αλλά και των εταίρων μας. Αυτό είναι το κυρίαρχο στοιχείο του προϋπολογισμού που καλούμαστε σήμερα να ψηφίσουμε».

«Το πρώτο βήμα της αξιοπιστίας και της ελπίδας είναι ο προϋπολογισμός», υπογράμμισε κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Μετα το πέρας των ομιλιών και των πολιτικών αρχηγών ακολούθησε φανερή ονομαστική ψηφοφορία για την ψήφιση του προϋπολογισμού:

Αναλυτικά

Ψήφισαν 299 Βουλευτές
Απόντες: 1 (Δημήτρης Αβραμόπουλος)

Υπέρ του προϋπολογισμού ψήφισαν: 160 Βουλευτές

Κατά του προϋπολογισμού ψήφισαν 119 βουλευτές

Για τις Δαπανές της προεδρίας της Δημοκρατίας υπέρ ψήφισαν 250 βουλευτές και κατά 50 βουλευτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απουσίαζε στο Εξωτερικό και απέστειλε επιστολή με την οποία δηλώνει ότι καταψηφίζει τον προϋπολογισμό εκτός από τις δαπάνες της προεδρίας της Δημοκρατίας. Θέση δηλαδή που είχαν λάβει και όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Η επιστολή δεν προσμετρήθηκε στις ψήφους καθότι όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Κος Φίλιππος Πετσάλνικος ο Κος Αβραμόπουλος δεν ήταν σε επίσημη αποστολή της βουλής.

Επίθεση Γ. Παπανδρέου στη ΝΔ

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, τονίζοντας: «δεν μπορεί να ζητά να κάνουμε αλχημείες για να καλύψουμε ευθύνες της τής προηγούμενης περιόδου».

«Επιτέλους ζητάμε από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες που έχουν για τη διαχείριση του κράτους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ πως «πήγε την Ελλάδα πίσω» και πως «εγκατέλειψε το σκάφος όχι επειδή το ήθελε αλλά .......

επειδή βρέθηκε μπροστά στον ύφαλο της αλλαγής πορείας που εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ».

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε: «Το μεγαλύτερο έλλειμμά μας είναι έλλειμμα αξιοπιστίας και το μεγαλύτερο χρέος μας να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη, την εμπιστοσύνη του πολίτη αλλά και των εταίρων μας. Αυτό είναι το κυρίαρχο στοιχείο του προϋπολογισμού που καλούμαστε σήμερα να ψηφίσουμε».

«Το πρώτο βήμα της αξιοπιστίας και της ελπίδας είναι ο προϋπολογισμός», υπογράμμισε κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Πηγή: in.gr