Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Τ(ΕΡΤ)ΕΛΕΣΤΑΙ…

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Ο τίτλος στο σημερινό σύντομο σχόλιό μου δεν θέλω να θεωρηθεί από τους φίλους και τις φίλες του blog ότι αποτελεί μια βάρβαρη κατάχρηση της τελευταίας λέξης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού αφού έλαβε το όξος, αντί ύδατος, που του ‘προσέφεραν’ οι Ρωμαίοι στρατιώτες έχοντας ήδη ‘διαμεριστεί τα ιμάτιά Του’ ρίχνοντας τον κύβο!

Με την ΕΡΤ, και ιδιαίτερα με την ΕΤ-3, με συνδέουν πολλά ..........

χρόνια αγαστής συνεργασίας είτε ως προσκεκλημένος στα ποικιλώνυμα τηλεοπτικά ‘παράθυρα’ είτε ως ΑΜΙΣΘΟΣ παρουσιαστής για μια σειρά ετών της δικής μου εκπομπής «Επικοινωνώ άρα…Υπάρχω!»
Είναι αλήθεια ότι η ΕΡΤ ως Κρατική Τηλεόραση ΔΕΝ μπόρεσε ΠΟΤΕ να μοιάσει τα Βρετανικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά Κρατικά κανάλια και πολύ συχνά (φορές-φορές και ‘αδιάντροπα’) γινόταν ‘φερέφωνο’ του κάθε Κόμματος που Κυβέρνησε την Ελλάδα…

Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης στη μεταπολεμική Ελλάδα.
Τα προσκήνια της απόφασης να μπει ‘λουκέτο’ τα είδα, τα άκουσα και τα διάβασα αλλά αφήνουν πολλά ‘κενά’ για τα παρασκήνια της απόφασης!
Δεν θα εκφράσω ‘συλλυπητήρια’ σε οικογενειάρχες και άγαμα στελέχη και υπαλλήλους της ΕΡΤ όχι από χαιρέκακη διάθεση αλλά μέσα στον γενικό ορυμαγδό μιας παραλυμένης οικονομίας, με σχεδόν 30% ανεργία (που ως ποσοστό ανάμεσα σε νέους ξεπερνά το 60%) και αφορά σκληρά εργαζόμενα στελέχη και υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα που είναι άνεργοι στην Ελλάδα της εισαγόμενης και εγχώριας τρόικα.

Δυόμιση χιλιάδες άνεργοι και σχεδόν διπλάσιοι ‘συνεργάτες’ με τα ‘μπλοκάκια’ είναι ένας σοβαρός αριθμός που, εξαιτίας του γεγονότος ότι πρόκειται για ΜΜΕ δημιουργεί παρελκόμενες καταστάσεις…
Ως πανεπιστημιακός δάσκαλος και καθηγητής επικοινωνίας, ως άνθρωπος οικείος στα ΜΜΕ απλά θα σας θυμίσω πόσες χιλιάδες άνδρες και γυναίκες έχουν απολυθεί από εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικά κανάλια σε ένα ‘σύνδρομο απαξίωσης των ΜΜΕ’.

Είπαμε, η ΕΡΤ βαρύνεται ως ‘Κυβερνητικό φερέφωνο’ αλλά με την ίδια κατηγορία βαρύνονται και πολλά άλλα μη-δημόσια αλλά εν πολλοίς κρατικοδίαιτα ΜΜΕ…
Τι ακριβώς σημαίνει αυτή η απόφαση για την τρόικα των κκ Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη, τι ακριβώς σημαίνει για την ελληνική ‘πιάτσα της ενημέρωσης’ και για ΟΛΟΥΣ εμάς τους Έλληνες και τις Ελληνίδες θα φανεί άμεσο μέλλον…

Τ(ΕΡΤ)ΕΛΕΣΤΑΙ, λοιπόν, ή ΟΨΟΜΕΘΑ;


Κλείνουν την ΕΡΤ [ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ + VIDEO ]

Το κλείσιμο της ΕΡΤ με στόχο την αναδιάρθρωσή της ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης Σίμος Κεδίκογλου.

"Σε μια περίοδο.......

που ο ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες, δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες. Η ΕΡΤ είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης και αυτό τελειώνει σήμερα.

Έχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της, καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση των συμβάσεων. Υπάρχει καθεστώς προνομίων για να μην αναφερθούμε στα τεράστια ποσά που μοιράζει στις ιδιωτικές παραγωγές. Να μην αναφερθούμε επίσης στο τεράστιο κόστος των εξωτερικών μεταδόσεων. Για να μην πούμε ότι διαθέτει περιοδικό χωρίς αναγνώστες.

Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε σκάνδαλο. Αυτά όλα τελειώνουν σήμερα και τελειώνουν οριστικά. Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ", ανακοίνωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Αυτό σημαίνει ότι θα απολυθούν 2.850 εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοφωνία και την τηλεόραση. Η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει μετά το καλοκαίρι υπό νέο καθεστώς.

Το μεσημέρι της Τρίτης είχε δημοσιευθεί η Πράξη νομοθετικού περιεχομένου άνοιγε το δρόμο για το "λουκέτο" στη δημόσια τηλεόραση, καθώς θα διευκρινίζει πως ένας υπουργός θα διαχειριστεί την περιουσία μιας ΔΕΚΟ όταν βάλει λουκέτο.

Σύμφωνα με αυτήν το λουκέτο σε οργανισμούς απαιτεί τρεις υπογραφές: του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και του υπουργού στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται ο υπό κατάργηση οργανισμός.

Η απόφαση της κυβέρνησης έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και τριγμού στο εσωτερικό της καθώς διαφωνεί.

Δείτε την δήλωση του Σίμου Κεδίκογλου.



LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ.




Από 1,5 έως 4,5 ευρώ το στρέμμα ο φόρος για αγροτεμάχια αγροτών

Φορολογία τεσσάρων ταχυτήτων θα επιβάλλει από την 1η Ιανουαρίου 2014 το υπουργείο Οικονομικών σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων με τις τρεις ταχύτητες να περιλαμβάνονται τα αγροτεμάχια με φόρο από 1,5 ευρώ ως 30 ευρώ το στρέμμα.

Στη δε πρώτη ταχύτητα θα βρεθούν τα εντός σχεδίου ακίνητα.......

(διαμερίσματα, μονοκατοικίες, γραφεία, καταστήματα) που θα φορολογηθούν ανά τετραγωνικό με 33 διαφορετικούς συντελεστές, από 1,8 ευρώ ως 29 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Βήμα της Κυριακής, το υπουργείο Οικονομικών θα χωρίσει σε 30 ζώνες τη χώρα προκειμένου να επιβάλλει τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Στο σχέδιο για το νέο φόρο που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα δώσει τη Δευτέρα στους εκπροσώπους των κομμάτων της συγκυβέρνησης στη διακομματική επιτροπή, δεν υπάρχει πρόβλεψη για αφορολόγητο όριο στα εντός, εκτός σχεδίου ακίνητα ή στα αγροτεμάχια.

Στα εντός σχεδίου ακίνητα, ο φορολογικός συντελεστής ανά τετραγωνικό μέτρο θα ξεκινά από 1,8 και θα διαμορφώνεται έως τα 29 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Στα αγροτεμάχια θα επιβληθεί φόρος ανά στρέμμα, με τον χαμηλότερο να ξεκινά, ανάλογα με την καλλιεργήσιμη έκταση και το σημείο του χωραφιού, από 1,5 ευρώ και τον υψηλότερο να αγγίζει τα 4,5 ευρώ.

Στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις που δεν ανήκουν σε κατ' επάγγελμα αγρότες, οι φόροι αυτοί θα διπλασιάζονται.

Ξεχωριστή φορολογία θα ισχύσει στα οικόπεδα και στα κτίσματα εκτός σχεδίου. Ο φόρος θα ξεκινά από 15 και θα ανέρχεται έως 30 ευρώ το στρέμμα για τα ακίνητα που είναι κοντά στη θάλασσα ή σε ακριβές περιοχές και νησιά, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη κ.ά.

Φόρος με το στρέμμα θα επιβληθεί σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων σε ολόκληρη τη χώρα με την υψηλότερη φορολογία να επιβάλλεται στα παραθαλάσσια. Για τους κατ' επάγγελμα αγρότες θα ισχύσουν τρεις διαφορετικοί συντελεστές που θα αντιστοιχούν σε ένα ποσό φόρου σε ευρώ ανά στρέμμα χωρίς κανένα αφορολόγητο.

Ο κατώτατος φόρος αναμένεται να διαμορφωθεί σε 1,5 ευρώ ανά στρέμμα και θα ισχύσει στα λεγόμενα "μειονεκτικά" αγροτεμάχια που βρίσκεται σε ορεινές περιοχές χωρίς να προσφέρουν ουσιαστικό εισόδημα.

Από κει και έπειτα, σύμφωνα, με το Βήμα, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της καλλιεργήσιμης έκτασης και το σημείο του χωραφιού, ο φόρλος ανά στρέμμα θα διαμορφωθεί σσε 3 ευρώ αν βρίσκεται σε ορεινή περιοχή (πχ. αμπέλια) και 4,5 ευρώ για τα πεδινά (ελιές, βαμβάκι κτλ.)

Σε περίπτωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων που δεν ανήκουν σε κατ' επάγγελμα αγρότες, οι παραπάνω συντελεστές - φόροι θα διπλασιάζονται (3,6 και 9 αντίστοιχα).

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, οι κατ' επάγγελμα αγρότες ανέρχονται σε αριθμό στους 280.000 σε σύνολο 330.000 φυσικών προσώπων που έχουν στην κατοχή τους καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται να ισχύσει συντελεστής απομείωσης για εκείνους που έχουν πάνω από 50 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης για να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες υπέρμετρα.

Ξεχωριστή φορολογία θα εφαρμοστεί στα οικόπεδα αλλά και στα κτίσματα που βρίσκονται σε εκτός σχεδίου οικόπεδα. Μάλιστα εκεί οι συντελεστές φορολογίας θα είναι πολύ υψηλότεροι σε σύγκριση με αυτή των αγροτών και κυμαίνονται σε 15 ευρώ, 20 ευρώ και 30 ευρώ ανά στρέμμα για ακίνητα φιλέτα κυρίως εκείνα που βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές και σε κοσμοπολίτικα νησιά όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κέρκυρα, η Κεφαλλονιά...

Σε ό,τι αφορά τέλος, τα αγροτεμάχια, στο σύνολό τους τα εκτός σχεδίου ακίνητα είναι περίπου 66,5 εκατ. στρέμματα. Από αυτές σε κατ' επάγγελμα αγρότες ανήκουν 14 εκατ. στρέμματα ή 37% επί του συνόλου.

Agronews

ΟΓΑ: Έως 14 Ιουνίου για τον τουρισμό

Ο ΟΓΑ υπενθυμίζει ότι η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και εκδρομών της Αγροτικής Εστίας 2013 λήγει στις 14 Ιουνίου.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν στα ΚΕΠ.


Έρχονται Ειδοποιητήρια ΕΛΓΑ για αποπληρωμή εισφορών του 2011

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η αποστολή ειδοποιητηρίων σε περίπου 59.500 αγρότες που δεν έχουν καταβάλλει τις εισφορές του 2011 προς τον ΕΛΓΑ. Παράλληλα ο ΕΛΓΑ αποφάσισε να δώσει παράταση στις αποπληρωμές των εισφορών του 2013 ως τις 31 Μαρτίου 2014.
Το συνολικό ύψος των ανείσπρακτων εισφορών του ΕΛΓΑ για..........

το 2011 κυμαίνεται στα 15 εκατ. ευρώ.

Συνεπώς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία, όσοι παραγωγοί λάβουν τη σχετική ειδοποίηση από το κέντρο πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών –ΚΕΠΥΟ θα πρέπει να σπεύσουν στην άμεση διεκπεραίωση της οφειλής τους.

Σε διαφορετική περίπτωση, τα ποσά των οφειλών θα εισπραχθούν από τις εφορίες και ενδέχεται να υπάρχει προσαύξηση.

Αναφορικά με τα ανείσπρακτα του 2012, η βεβαίωση εισπράξεων του οργανισμού αναμένεται να εκδοθεί έως τις αρχές του φθινοπώρου όταν και θα αποσταλούν αντίστοιχα ειδοποιητήρια σε όσους αγρότες δεν είναι ασφαλιστικά ενήμεροι για το εν λόγω έτος.

Όπως επισημαίνουν στελέχη του ΕΛΓΑ, η αποπληρωμή των οφειλών είναι απαραίτητη καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι αγρότες δεν έχουν δικαίωμα αποζημίωσης από τον οργανισμό.

Σε ό,τι αφορά στις εισφορές του 2013, το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού αποφάσισε να δώσει παράταση στις αποπληρωμές που λήγει στις 31 Μαρτίου 2014. Αυτή η καταληκτική ημερομηνία αφορά και τους αγρότες που θα επιλέξουν να πληρώσουν με δήλωση εκχώρησης από οποιεσδήποτε πληρωμές του δημοσίου (ενιαία ενίσχυση κ.ά.).

Σχετικά με την πορεία των πληρωμών για το 2012 έχουν ήδη καταβληθεί από τον ΕΛΓΑ περί τα 90 εκατ. ευρώ και απομένουν ακόμα 17 εκατ. ευρώ τα οποία αναμένεται να δοθούν εντός του μήνα. Σύμφωνα τέλος με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ έχουν αρχίσει να πληρώνονται και αποζημιώσεις για ζημιές των αρχών του 2013.

On line υπολογισμός ασφαλιστικής εισφοράς ΕΛΓΑ

Στο μεταξύ ο ΕΛΓΑ μέσα από την ιστοσελίδα του (πατήστε εδώ για να μεταβείτε) παρέχει τη δυνατότητα υπολογισμού της φετινής ασφαλιστικής εισφοράς.

Μέσα από την ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ υπολογίζεται η φετινή ασφαλιστική εισφορά, επιλέγοντας νομό και καλλιέργεια.


Από την ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ μπορεί κανείς να υπολογίσει την ασφαλιστική του εισφορά για το 2013.

Επιλέξτε το Νομό και τη Καλλιέργεια του αγροτεμαχίου σας και εισάγετε τα Στρέμματα. Επιλέξτε το Είδος της εκτροφής σας και εισάγετε τον Αριθμό Ζώων.

Αν έχετε περισσότερα από 3 αγροτεμάχια/εκτροφές, με τα + και - της τελευταίας στήλης του αντίστοιχου πίνακα προσθέστε τα ή αφαιρέστε τα. Πατήστε "Υπολογισμός" για να έχετε έναν ενδεικτικό υπολογισμό της εισφοράς σας.

Agronews

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 10-6-2013 ]




Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καταργήσεις, συγχωνεύσεις

Δημοσιεύθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία δίνεται η δυνατότητα με ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης και του καθ’ ύλη αρμόδιου υπουργού να ορίζουν τη διαδικασία κατάργηση ή συγχώνευσης οργανισμού του δημοσίου.

Σύμφωνα με την ΠΝΠ που αντικαθιστά μέρος του ...........

ν. 3429/2005 (Α΄ 314) και φαίνεται ότι «φωτογραφίζει» και την ΕΡΤ:

α) σε περίπτωση κατάργησης του φορέα, όπως και τυχόν θυγατρικών του, καθορίζεται η διακοπή της λειτουργίας του καθώς και των τυχόν θυγατρικών του, ως και ο χρόνος αυτής, η τύχη της περιουσίας του καταργούμενου νομικού προσώπου, όπως και των τυχόν θυγατρικών του, ρυθμίζονται όλα τα θέματα της διαδοχής των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών τους, όπως και η τύχη των εκκρεμών δικών, της αυτοδίκαιης λύσης των πάσης φύσεως εργασιακών σχέσεων και των συμβάσεων έργου, της αυτοδίκαιης λήξης όλων των αποσπάσεων προσωπικού καθώς και κάθε σχετικό με αυτά θέμα, της αυτοδίκαιης λήξης της θητείας των οργάνων διοίκησης, των διαδικασιών και οργάνων που απαιτούνται για τη διαδοχή καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια,

β) σε περίπτωση συγχώνευσης του φορέα, καθορίζεται η διακοπή της λειτουργίας και η τύχη της περιουσίας του συγχωνευόμενου προσώπου, ρυθμίζονται τα θέματα των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών του, της ρύθμισης των θεμάτων των εργασιακών σχέσεων και κάθε σχετικό με αυτήν θέμα, της αυτοδίκαιης λήξης της θητείας των οργάνων διοίκησης, των διαδικασιών και οργάνων για τη συγχώνευση, το καταστατικό ή ο οργανισμός που το διέπει και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος τον καταργούμενο ή συγχωνευόμενο φορέα, καθορίζονται τα θέματα που αφορούν την διαφύλαξη της περιουσίας των καταργούμενων ή συγχωνευόμενων φορέων, οι σχετικές διαδικασίες και όργανα και κάθε άλλο σχετικό θέμα.»

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ: ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΕΚ

Το «ναυάγιο» και οι (συν)αυτουργοί του

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΑΠΟΤΥΧΙΑ, κι εμείς ψάχνουμε την αιτία της σαρώνοντας, ως παρατηρητές (και μόνο) τα επίπεδα, καχύποπτοι για τους πάντες, ακόμα και για τον…εαυτό μας. Θα φτάσουμε στις ευθύνες του «λαού του μικρού του μέγα», ξεκινώντας από ψηλά. Εκεί όπου φτιάχνονται σχέδια και χαράζονται πολιτικές. Για την Ευρώπη των «μακρινών» Αμερικανών μιλάμε, που λειτουργεί ως εξάρτημα για τα συμφέροντά τους, πριν το πετάξουν στα σκουπίδια.

ΔΕΝ βρισκόμαστε στα .......

χρόνια του ψυχρού πολέμου και των (φανερών και κρυφών) ανταγωνισμών. Τους βλέπαμε «μεγάλους» (επειδή είμασταν γονατιστοί), σήμερα γίναν’ ένας που κουμαντάρει τον κόσμο, ως τρανός, μοναδικός αφέντης. Με τη στρατηγική του, αλλά και με τις…Νατοϊκές του βόμβες, αν χρειαστεί και «όπου δει». Με τους λαούς να πιστεύουν(;) πως υπάρχει ελπίδα για αναβίωση της κομμουνιστικής Ρωσίας και πως η Κίνα είναι «αφύλαχτη» και ανεξέλεγκτη. Έχει τον κρυφό(;) σκιτσογράφο της η σημερινή εικόνα του κόσμου, υπάρχουν σχέδια για το μέλλον και η γεωστρατηγική έγνοια και επίβλεψη των ΗΠΑ καλύπτεται με επιχειρησιακές δραστηριότητες, υπό το ψευδεπίγραφο ταμπελάκι των οικονομικών αναζητήσεων.

ΠΑΜΕ στην «τηλεκατευθυνόμενη» Ευρώπη των γερμανικών και άρα ανθελληνικών συμφερόντων; Δεν φοβούνται οι Ευρωπαίοι «μην έρθουν οι Ρώσοι», αλλά δεν…σκίζονται για τα θησαυροφυλάκιά τους. Κίνησε τους μοχλούς της αντιρωσικά η Ευρώπη, γύρισε το τιμόνι, το καράβι στα βράχια και το αέριο εξανεμίστηκε.
ΝΑ πάμε στο…ημέτερο (λεγόμενο) κεφάλαιο (βιομηχανικό, εφοπλιστικό) με τους…άξιους εκπροσώπους του; Οι έλληνες λεφτάδες μπορεί να χρωστάνε στη ΔΕΠΑ, ωστόσο, βγάζουν έξω τα λεφτά τους και δεν τα ξαναμπάζουν για επενδύσεις στην Ελλάδα που τυχαίνει να’ ναι και πατρίδα τους.

ΚΑΙ, βέβαια, όλοι οι παραπάνω, άρα και οι Ρώσοι, κάτι ξέρουν από «εργασιακά» δεδομένα στην Ελλάδα της γραφειοκρατίας, της κομπίνας και της αρπαχτής. Λες να μην το’ μαθαν πως «δημόσιοι λειτουργοί» εξασφάλισαν το μέλλον των παιδιών τους με αρπαχτές από μίζες, φακελάκια και προμήθειες; Να μη μέτρησαν μέρες απεργίας «εργαζομένων» και λάβαρα συνδικαλιστών στον «αγώνα»; Να μην είδαν (περι)κυκλωτές της Ακρόπολης και μπλόκα σε λιμάνια;

ΚΑΙ, βέβαια, η πολιτική των διχασμένων πολιτικών μας δεν είναι άσχετη με το…ναυάγιο. Η Αντιπολίτευση επιχαίρει και θα…(κατα)δικάσει τους «ξεπουλητές», όταν και αν έρθει στη βασιλεία των ουρανών.
ΩΣΤΟΣΟ, «επιτυχία είναι να πέφτεις από αποτυχία σε αποτυχία, χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου» (Τσώρτσιλ).

"ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ" Η πιο ξεκαρδιστική stand up κωμωδία της χρονιάς στο YACHTING στην Μαρίνα Καλαμάτας [ VIDEO ]

Η πιο ξεκαρδιστική stand up κωμωδία της χρονιάς “ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ” με τους Μαρία Ανδρούτσου & Χρ. Μπάτζιο στο YACHTING στην Μαρίνα Καλαμάτας στις 19/06 & 20/06!

Παραστάσεις: Τετάρτη 19/06 & Πέμπτη 20/06
Ώρα έναρξης: 21.30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ξεχάστε ότι ξέρατε! Η ξεκαρδιστική stand up κωμωδία ..........

ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ έρχεται για να μας αποτελειώσει! H Μαρία Ανδρούτσου, αγαπημένη μας ηθοποιός από τους εξαιρετικούς κωμικούς της ρόλους στο 50-50, τις Σαββατογεννημένες κι άλλες επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές και ο ταλαντούχος ηθοποιός Χρήστος Μπάτζιος, εκτίθενται ανεπανόρθωτα επί σκηνής, με αποκαλυπτικούς μονολόγους, καταστροφικούς διαλόγους, χορό, ανελέητη φαγωμάρα και τραγουδώντας live αγαπημένα τραγούδια, για να καταλήξουν ότι «στους δύο, ο δεύτερος δεν μπορεί...»!
Έχοντας ξεπεράσει τις 50 παραστάσεις πανελλαδικά!!! με εξαιρετικές εμφανίσεις, τρελαίνοντας τη φετινή σεζόν σχεδόν όλη την χώρα, η παράσταση θα συνεχίσει την περιοδεία της όλο το καλοκαίρι και θα μας ξεσηκώσει για 2 μοναδικές παραστάσεις, την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στις 21.30, στον πάντα φιλόξενο χώρο του YACHTING στην Μαρίνα Καλαμάτας (Τηλ. Κρατήσεων: 27210-87432).
Ένα μεγάλο «πάρτι», με πολύ γέλιο, πολλή σάτιρα, τραγούδι, τρέλα και πάλι απ’ την αρχή!
Μέχρι στιγμής έχουν τρελάνει μικρούς, μεγάλους, ελεύθερους, παρέες, ζευγάρια, παιδιά, σκυλιά, γατιά και όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα, από την οποία όπως είπαν πολλοί: «πήραν δουλειά για το σπίτι»…
Μεταξύ πολλών άλλων θα σας λυθούν οι εξής απορίες:
Πώς είναι η ζωή ενός αταίριαστου ζευγαριού σήμερα? Ποιος έχει τελικά το πάνω χέρι? Ποια είναι η σχέση των γυναικών με τη «στρογγυλή θεά»? Υπάρχουν γυναίκες με αντρικό μυαλό και το αντίθετο? Πόση ώρα πρέπει επιτέλους να διαρκούν τα προκαταρκτικά? Τι μας συμβουλεύει γνωστός σεξολόγος? Πώς αντιμετωπίζεται σωστά ο χωρισμός? Ποιος είναι ο νέος επαναστατικός τρόπος διαφήμισης προϊόντων? Ποιο είναι το μεγαλύτερο τεχνολογικό επίτευγμα του 2012?

Αυτά και άλλα τόσα καυτά ερωτήματα θα απαντηθούν χωρίς ντροπή, με αλήθεια, θάρρος, δύναμη, την ενεργό συμμετοχή του κοινού και πολύ τραγούδι. Απλά δεν πρέπει να το χάσετε!
Συντελεστές:

Κείμενα: Χρήστος Μπάτζιος
Σκηνοθεσία: Μαρία Ανδρούτσου
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Παπουτσάς -- Glam Studio
Μουσική διδασκαλία: Γκέλυ Φλουρή
Φωτογραφία: www.focusphototeam.gr
Σκηνοθεσία video: Θάνος Τσαβλής
Eπιμέλεια εικαστικών: Cortex Wave



Κανιβαλισμός καπνοβιομηχανιών - πολυεθνικών εταιρειών και συνδικαλιστικών συμφερόντων σε βάρος της Μικρής Λιανικής (περίπτερα -ψιλικά -μινι μάρκετ )

Τα σχέδια επί χάρτου για τον αφανισμό της Μικρής Λιανικής είναι σε πλήρη ανάπτυξη .

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η κτηνωδία στους δήθεν συνεργάτες του λιανεμπορίου και άμισθων φοροεισπρακτόρων απλώνονται και δείχνονται προκλητικά σε όλο τους το μεγαλείο .

Η επίδειξη δύναμης των καπνοβιομηχανιών με την πλήρη ........

απάθεια ορισμένων συνεργατών της Ελληνικής κυβέρνησης ,με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε πλήρη αφανισμό τα σημεία Μικρής Λιανικής.

Πετάει στον δρόμο μετά τους χονδρεμπόρους καπνικών Αττικής ,Θεσσαλονίκης και Πατρών 30.000 οικογένειες λιανέμπορους καπνικών δίνοντας περισσότερη δύναμη στα μονοπωλιακά συμφέροντα .

Σήμερα θα μιλήσουμε με ονοματεπώνυμα και όλα έξω από τα δόντια !!!

Ο κύριος εισηγητής Υφυπουργός Οικονομικών κ.Μαυραγάνης έστησε ένα πολυνομοσχέδιο τον Οκτώβριο του 2012 με τέτοιες λεπτομέρειες που όντως αποδεικνύουν ότι τα πράγματα ήταν καθ’ υπαγόρευση από εξειδικευμένα στελέχη και συμφέροντα καπνοβιομηχανιών που γνωρίζουν πρόσωπα ,πράγματα και καταστάσεις στον συγκεκριμένο κλάδο .

Στήσανε σκηνικό στην Επιτροπή Ανταγωνισμού με Υπομνήματα με την μια καπνοβιομηχανία να τάσσεται κατά της απελευθέρωσης και η άλλη υπέρ .

Στήσανε σκηνικό – Επιτροπή στο Υπουργείο Ανάπτυξης ότι τάχα είναι υπεύθυνο για τα καπνικά προϊόντα το συγκεκριμένο Υπουργείο .

Έβαλαν Πρόεδρο της συγκεκριμένης Επιτροπής τον κ.Κομνηνό με βιογραφικό σημείωμα και θητεία σε μεγάλη αλυσίδα super market .

Ουδείς γνωρίζει αρμοδιότητες της συγκεκριμένης Επιτροπής αφού είναι άτυπη και δεν έχει αναρτηθεί κάτι σχετικό στην Διαύγεια.

Στον βωμό της φιλοσοφίας της απελευθέρωσης της αγοράς και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό κ.Στουρνάρα παραδέχτηκε ότι δεν γνώριζε διάφορες παραμέτρους και προβλήματα της αγοράς διότι είχε άλλη πληροφόρηση .

Περιμένουμε από τον κ. Στουρνάρα άμεσα να ξεκαθαρίσει αρμοδιότητες Υπουργείων.

Περιμένουμε από τον κ. Στουρνάρα εάν θα φέρει με δική του πρωτοβουλία στη Βουλή θεσμοθετημένο ποσοστό Λιανεμπορίου και μείωση Φορολογίας (Ε.Φ.Κ.).

Περιμένουμε από τον κ. Στουρνάρα μετά την ενημέρωση που είχε για λόγους δημοσίου συμφέροντος να μην ανοίξει το επάγγελμα του Καπνοπώλη καθώς και το Υπουργείο Υγείας προβάλλει έντονες αντιρρήσεις για την απελευθέρωση των καπνικών στην Ελλάδα .

Περιμένουμε πρωτοβουλία του ίδιου του Πρωθυπουργού να βάλει τάξη στα διαπλεκόμενα συμφέροντα που έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους μέσα στα Υπουργεία και με αχυρανθρώπους προσπαθούν να τινάξουν την Ελληνική οικονομία στον αέρα .

Πάμε τώρα να μιλήσουμε και εξειδικευμένα το τι σχέδιο Α,Β,Γ έχουν στήσει οι καπνοβιομηχανίες για να αφανίσουν την Μικρή Λιανική .

Η καπνοβιομηχανία Philip Morris έστησε δίκτυο διανομής με 3 αντιπροσώπους στην Αττική ,1 στην Θεσσαλονίκη και 1 στην Πάτρα .

Αποτέλεσμα από την 1η Ιουνίου να μην υπάρχουν τσιγάρα στα σημεία διότι έτσι τα σχεδίασαν οι ¨ βλαχογιάπηδες ¨.

Ένας από τους αντιπροσώπους της Philip Morris (δυτική περιοχή) αναγκάστηκε να βάλει υποδιανομέα για να καλυφθούν σημεία διότι δεν υπάρχει η ανάλογη υποδομή τροφοδοσίας στην παρούσα φάση όλων των Λιανεμπόρων στην γεωγραφική περιοχή που έχει αναλάβει αυτός για την Αττική .

Το ίδιο έκανε και ο αντιπρόσωπος (νότια περιοχή) δίνοντας τα ίδια δικαιώματα σε άλλον υποδιανομέα.

Αυτή η κίνηση κατά την προσωπική μου γνώμη καλώς έγινε διότι οι δυο συγκεκριμένοι αντιπρόσωποι γνωρίζουν χρόνια τώρα πολύ καλύτερα από τα στελέχη της Philip Morris τα προβλήματα διανομής .

Ο σχεδιασμός του νέου δικτύου είναι λάθος στημένος και από την αρχή πρόχειρος.

Το ζητούμενο όμως είναι άλλο !!!

Ποιος τροφοδοτεί Σταμούλη και Παπαδόπουλο για να προμηθεύουν με καπνικά τα super market Carrefour Μαρινόπουλος αφού από διαβεβαιώσεις που υπάρχουν οι αντιπρόσωποι δεν τους προμηθεύουν ???!!!

Κράτησε η Philip Morris την τροφοδοσία των δυο συγκεκριμένων χονδρεμπόρων για αυτήν ;

Κράτησε η Philip Morris την τροφοδοσία Μεγάλης Λιανικής με δικό της ιδιωτικό δίκτυο; Και αν ναι ,γιατί δεν το ανακοίνωσε επίσημα ;

Ποιός έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την συγκεκριμένη αλυσίδα super market και με τι δεσμεύσεις ?

Ποιος κοροϊδεύει ποιον ;

Πάμε στις υπόλοιπες καπνοβιομηχανίες : J.T.I – B.A.T.- IMPERIAL - ΚΑΡΕΛΙΑ και νέα διοίκηση ΣΕΚΑΠ .

Γιατί κύριοι ενώ γνωρίζετε προσωπικά πράγματα και καταστάσεις δεν διακόπτετε άμεσα την συνεργασία σας με τους δυο συγκεκριμένους χονδρέμπορους που τροφοδοτούν τα super market Carrefour Μαρινόπουλος ;

Δικαιολογίες του τύπου ¨ Μας πληρώνουν μετρητά ¨ -Δεν σας βάζουν σε σκέψη από πού προέρχονται αυτά τα λεφτά ξαφνικά ;

Δικαιολογίες του τύπου ¨ Έχουν μαγαζιά Λιανικής που τροφοδοτούνε ¨ Δεν μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε άμεσα με τους 12 που ήδη έχετε ορίσει από τέλος Σεπτεβρίου ως μελλοντικούς σας αντιπροσώπους ;

Όταν δε επικαλείστε νομικά προβλήματα... αυτό είναι μόνο για γέλια.

Ρητά στα συμβόλαια των αντιπροσώπων σας, απαγορεύετε τροφοδοσία super market με καπνικά.

Γιατί κύριοι ,όλοι κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο σας ;

Στη Θεσσαλονίκη έγινε παρέμβαση όπως ακούγεται στην πιάτσα από την καπνοβιομηχανία Καρέλια και δεν μπήκανε τα τσιγάρα στα super market Carrefour - Μαρινόπουλος. Γιατί δεν γίνεται και η ίδια παρέμβαση για το λεκανοπέδιο Αττικής?

Γιατί δεν γίνεται παρέμβαση από όλες τις καπνοβιομηχανίες να σταματήσει αυτό το αμάρτημα σε όλη την Ελλάδα ?

Αυτή την στιγμή με τους τιμοκαταλόγους που έχετε στείλει στους αντιπροσώπους σας έχετε το πιο φθηνό δίκτυο διανομής στην Ευρώπη !!!

Νομίζετε ότι μπορεί να κρατηθεί σημείο Λιανικής ή αντιπρόσωπος με ποσοστό 2,5% και 1,64% αντίστοιχα ;

Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να διαλύσετε μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιπροσώπων και να αφανίσετε παντελώς τα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα .

Σκέψεις και μεθοδεύσεις του τύπου στα φθηνά σήματα ,εξευτελιστικά ποσοστά κέρδους για το δίκτυο διανομής χωρίς καμία επιδότηση για το λιανεμπόριο θα γυρίσουν boomerang εις βάρος σας .

Το να ορίζεις την ονομαστική τιμή και από θέση ισχύος να μοιράζεις όπως εσύ θέλεις την αποφορολογημένη τιμή, είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που σας έχει επιτρέψει η Ελληνική πολιτεία και το εκμεταλλεύεστε χρόνια τώρα για να βγάζετε κέρδη και να δηλώνετε τάχα δηθέν ζημιές και επενδύσεις.

Όταν θα δείτε εσείς και η Ελληνική πολιτεία τα σήματα σας να είναι εκτός Μικρής Λιανικής, να πάτε δίπλα στο λαθρεμπόριο και εκεί να εισπράξετε τα κέρδη τα δικά σας και η Ελληνική πολιτεία τον (Ε.Φ.Κ.)

Το μεγάλο ψέμα τόσα χρόνια ότι δεν υπάρχει θεσμοθετημένο ποσοστό στην Ευρώπη ,σας το καταρρίπτουμε με επίσημο έγγραφο του Κρατικού Μονοπωλίου Ιταλίας που από 8% που υπήρχε μέχρι πρότινος ,τον Απρίλιο του 2013 έγινε 10% θεσμοθετημένο υπέρ του λιανεμπορίου .

http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=it&u=http://www.agenziadogane.it/&prev=
/search%3Fq%3Dagenzia%2Bdelle%2Bdogane%2Be%2Bdei%2Bmonopoli%26biw%
3D1280%26bih%3D828

ΤΙΜΕΣ ΚΑΠΝΙΚΩΝ ITAΛΙΑ

Σε όλη την Ευρώπη δεν υπάρχει αυτό το "ρεντίκολο" ποσοστό που παίρνει ο λιανέμπορος στην Ελλάδα με αυτές τις συνθήκες που εργάζεται και το μόνο που σκέφτεστε είναι πως θα συνεχίσετε να αισχροκερδείτε εις βάρος ενός κλάδου ¨ μερμηγκιών ¨

Χρόνια τώρα έχετε στήσει τους νενέκους συνδικαλισταράδες σας ,τους οποίους επιδοτείτε με διάφορα προσχήματα ,περιοδικά ,χοροί, εκδηλώσεις κ.τλ. ώστε όλοι αυτοί να κωφεύουν και έναντι πινακίων φακής που τους δίδετε εσείς, να λυμαίνεστε δικαιώματα και κέρδη από ποσοστά Μικρής Λιανικής .

Οι καπνοβιομηχανίες δυστυχώς έπαιξαν ενεργό ρόλο στην πατρίδα μας και το έχω καταγγείλει αυτό στο να έρθει το Δ.Ν.Τ. στην Ελλάδα και είστε μέρος ενός βρώμικου παιχνιδιού το οποίο με τις πράξεις σας ακόμη το συνεχίζετε .

Το μόνο εύκολο για εσάς ήταν και είναι ένας τιμοκατάλογος Ευρωπαϊκών βιώσιμων ποσοστών για το δίκτυο διανομής και ειδικότερα το λιανεμπόριο .

Εάν δεν το κάνετε αυτό άμεσα ,τις επόμενες ημέρες στην αγορά θα γίνει κόλαση .

Όλα τα σήματα θα πεταχτούν έξω από τα καταστήματα Μικρής Λιανικής και θα δουλέψουμε ένα σήμα ανά καπνοβιομηχανία.

Δηλαδή στα καταστήματα μας θα υπάρχουν έξι (6) σήματα και όχι σειρές σημάτων.

Τότε θέλω να δω εάν το κόστος διανομής συμφέρει να τροφοδοτεί το νέο δίκτυο σας μόνο από ένα σήμα και τα υπόλοιπα να βρίσκονται stock στις αποθήκες σας .

Δεν ξέρω εάν θα καταφέρουν να συνεννοηθούν οι "συνδικαλισταράδες" σας για απεργία διαρκείας με όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο αλλά ένα ξέρω και είναι σίγουρο. Ο καθένας από εμάς θα πάρει την απόφαση για το μέλλον μόνος του.

Πιστώνετε 28 ημέρες από την Ελληνική πολιτεία όσον αφορά τον (Ε.Φ.Κ.) και ζητάτε από εμάς να χρηματοδοτήσουμε τα προϊόντα σας ακόμη και με αγορές προπληρωμένες του Σαββατοκύριακου .

Μάλλον ,όλοι σας ζείτε σε ένα ¨ συννεφάκι ¨,στον δικό σας κόσμο της ¨νομενκλατούρας ¨(προνομιούχα κοινωνική τάξη )

Δυστυχώς είστε ανίκανα στελέχη που νέμονται αξιώματα και προνόμια και δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τι γίνεται πέραν από την μύτη σας .

Περιμένω από κάποια στελέχη όλων των καπνοβιομηχανιών (σημειωτέον είναι τα μοναδικά που εμπιστεύομαι )να λάβουν άμεσα μέτρα ώστε να ομαλοποιηθεί η αγορά του λιανεμπορίου καπνικών διότι δεν υπάρχει ούτε μια μέρα για χάσιμο .

Σήμερα δημοσιεύω προς γνωστοποίηση όλων των συναδέλφων φωτογραφίες, video και αποδείξεις αγοράς από τα super market Carrefour - Μαρινόπουλος που αποδεικνύουν όλα τα καταγγελλόμενα καθώς και τις μεθοδεύσεις που υπάρχουν εις βάρος του αφανισμού του κλάδου μας.

CARREFOUR - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Διαβάστε το υπόλοιπο εδώ

Φιλιατρά - Στόμιο: Έκοψαν πούλησαν τα καρπούζια και άφησαν τα σκουπίδια. [ ΦΩΤΟ ]

Μια άσχημη εικόνα συναντά ο επισκέπτης όταν πηγαίνει στο Στόμιο από την πλευρά του Αγρίλη.
Ο παραγωγός συνέλεξε την σοδειά του (τα καρπούζια), την πούλησε αλλά δεν σκέφτηκε να μαζέψει μετά τα σκουπίδια που έμειναν πίσω, με αποτέλεσμα ο επισκέπτης με το που στρίβει για να βγει στο πλάτωμα του Στομίου να πέφτει "μούρη με μούρη" με τα χαρτόνια, σπασμένα καρπούζια χαρτιά και άλλα σκουπίδια.

Δείτε φωτογραφίες ........




ΟΑΕΕ: Αποστέλλουν τις βεβαιώσεις αποδοχών

Εντός της εβδομάδας θα αποσταλούν στους συνταξιούχους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) οι βεβαιώσεις αποδοχών συντάξεων για το έτος 2012, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΕ.


Ακατάσχετες οι καταθέσεις έως 1.500 ευρώ για οφειλέτες του Δημοσίου

Δεκτή από την κυβέρνηση έγινε η τροπολογία που είχε κατατεθεί από βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, με επικεφαλής τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θάνο Μωραϊτη, και η οποία προβλέπει ακατάσχετο 1.500 ευρώ ατομικού λογαριασμού και ακατάσχετο 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό.

Το θέμα είχε θέσει επανειλημμένα στη συζήτηση του νομοσχεδίου .........

για την ανακούφιση των δανειοληπτών ο εισηγητής ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης τονίζοντας ότι "με την ρύθμιση αυτή διασφαλίζεται το 81,5% των καταθετών στη χώρα μας μιας και αυτό είναι το ποσοστό των καταθέσεων κάτω των 2.000 ευρώ".

Η πρόβλεψη αυτή αποτελούσε μια βασική προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ και είχε συμπεριληφθεί και τον περασμένο Οκτώβριο στη σχετική πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

News 24|7

Γιατί θέλει ο Σαμαράς τις αλλαγές στις δημοτικές εκλογές, οι αντιδράσεις των δημάρχων…

Όλες οι διατάξεις του νέου εκλογικού νόμου
Γιατί θέλει ο Σαμαράς τις αλλαγές, οι αντιδράσεις των δημάρχων…


Σεισμικές αλλαγές στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης φέρνει η πρόθεση του πρωθυπουργού να αλλάξει τον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, προκαλώντας ταυτόχρονα ποικίλες αντιδράσεις από τους άμεσα ενδιαφερόμενους δημάρχους και, μάλιστα, από εκείνους που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία…
Τόσο οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, .......

όσο και το δημοσίευμα της «Καθημερινής» δεν ήταν καθόλου τυχαία, αφού, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, τις αλλαγές αυτές επιθυμεί ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς, που έδωσε οδηγίες στον υπουργό Εσωτερικών και στους στενούς του συνεργάτες να επεξεργαστούν έναν εκλογικό νόμο κατά το πρότυπο της Γερμανίας και της Κύπρου.
Ο πρωθυπουργός, όπως μας έλεγαν καλά πληροφορημένες πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, επιδιώκει, από τη μια, να κάνει «επανάσταση» - και, μάλιστα, χωρίς δημοσιονομικό κόστος – στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και, από την άλλη, να εκλεγούν όσο το δυνατόν ισχυρές και υπερκομματικές προσωπικότητες, που θα ενώνουν τις τοπικές κοινωνίες απέναντι στους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.

Βασικοί άξονες
Οι βασικοί άξονες των αλλαγών που θα επιφέρει ενδεχόμενος νέος εκλογικός νόμος για τις δημοτικές εκλογές είναι:
-Ενιαίο ψηφοδέλτιο με όλους τους υποψήφιους δημάρχους, από το οποίο θα εκλέγεται ο δήμαρχος…
-Δήμαρχος θα εκλέγεται ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος, εφόσον θα έχει συγκεντρώσει ο ίδιος προσωπικά ποσοστό 50% και πάνω…
-Το ποσοστό εκλογής του δημάρχου από τον α΄ γύρο ενδέχεται να κατέβει στο 42%, καθώς υπάρχουν προτάσεις που κάνουν λόγο για αναλογικότητα της εκλογής αντίστοιχης με εκείνης των δημοτικών συμβούλων…
-Εάν δεν εκλεγεί δήμαρχος από τον α΄ γύρο, τότε θα αναμετρηθούν σε β΄ γύρο οι πρώτος και ο δεύτερος σε σταυρούς υποψήφιοι…
-Οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι εκλέγονται ως δημοτικοί σύμβουλοι, εφόσον συγκεντρώσουν τουλάχιστον ποσοστό 3% ή 5%...

Η εκλογή δημοτικών συμβούλων
-Ενιαίο ψηφοδέλτιο με όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους χωρίς να διακρίνονται σε δημοτικές παρατάξεις…
-Οι υποψήφιοι θα έχουν δηλώσει εκ των προτέρων τη στήριξή τους σε συγκεκριμένο υποψήφιο δήμαρχο…
-Ανεξάρτητοι υποψήφιοι θα γίνονται δεκτοί στο ψηφοδέλτιο, εφόσον δηλώνουν ότι διατηρούν την ανεξαρτησία τους, συνεργαζόμενοι όμως με συγκεκριμένο υποψήφιο δήμαρχο…
-Δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται οι πρώτοι (π.χ. 41 για το Δήμο Νέας Σμύρνης) σε σταυρούς υποψήφιοι ανεξάρτητα από το ποιον υποψήφιο δήμαρχο έχουν στηρίξει…
-Καταργείται η έννοια της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο…

Ο ρόλος του δημάρχου
-Ενισχύονται οι αρμοδιότητες του δημάρχου, προκειμένου να αντιμετωπισθούν προβλήματα στην περίπτωση που έχει απέναντί του ένα εχθρικό δημοτικό συμβούλιο…
-Ενοποιούνται η Οικονομική και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής σε μια επιτροπή που θα συνεδριάζει υπό το δήμαρχο…
-Αλλάζουν ο «Καλλικράτης» και ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων…

Οι υπέρ και οι κατά
Οι διαρροές στον Τύπο για αλλαγή στην εκλογή δημάρχων και δημοτικών συμβούλων προκάλεσαν, πάντως, τις αντιδράσεις- κυρίως- των δημάρχων της περιφέρειας, ενώ, αντίθετα, υπέρ των αλλαγών τάσσονται οι δήμαρχοι των μεγάλων αστικών κέντρων και των Δήμων της Αττικής. Την αντίθεσή τους έχουν εκφράσει – προς το παρόν σε χαμηλούς τόνους – και δήμαρχοι και υποψήφιοι δήμαρχοι που προέρχονται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας. «Το νέο σύστημα ενισχύει τη λογοδοσία μεταξύ δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά μπορεί να οδηγήσει και σε πλήρη παράλυση», σχολιάζουν αυτοδιοικητικά στελέχη, που είναι αντίθετα στο ενδεχόμενο αλλαγών. Οι συνομιλητές του κ. Σαμαρά, ωστόσο, απαντούν: «Εδώ κυβερνάται μία χώρα από τρία κόμματα, οι Δήμοι δε θα τα καταφέρουν;» και προσθέτουν ότι οι αλλαγές στον «Καλλικράτη» και τον Κώδικα των Δήμων θα εξομαλύνουν τις όποιες δυσλειτουργίες εμφανιστούν από δυσαρμονία δημάρχου-Δημοτικού Συμβουλίου…
Να σημειωθεί, όμως, ότι οι 5 δήμαρχοι των μεγαλύτερων Δήμων της χώρας, που μάλιστα προέρχονται από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με κοινή δήλωσή τους κατέθεσαν τη στήριξή τους στον υπό εκκόλαψη νόμο. Συγκεκριμένα, οι δήμαρχοι Αθηναίων Γ. Καμίνης, Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, Πατρέων Γιάννης Δημαράς, Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιου πρότειναν με άλλο ψηφοδέλτιο να κατεβαίνουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι και με διαφορετικό οι σύμβουλοί τους. «Να εμποδίσουμε την ομαδοποίηση των προσώπων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Η ουδετερότητα της ΚΕΔΕ
Πάντως, στο συνέδριο της ΚΕΔΕ που έγινε πριν από λίγες μέρες στα Ιωάννινα ο υπουργός Εσωτερικών, αν και προκλήθηκε από δημάρχους-συνέδρους, απέφυγε να κάνει αναφορά στο νέο εκλογικό νόμο, ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας Κ. Ασκούνης περιορίστηκε να δηλώσει ότι «η ΚΕΔΕ δεν έθεσε θέμα αλλαγής στην εκλογή δημάρχων»…
Άλλοι δήμαρχοι ζήτησαν να εφαρμοστεί ο νόμος από τις μεθεπόμενες δημοτικές εκλογές… Ένα, πάντως, έχει ξεκαθαριστεί. Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα γίνουν τελικά στις 25 Μαΐου του 2014 μαζί με τις ευρωεκλογές, όπως ήδη έχουν γράψει εδώ και καιρό τα «Επίκαιρα»…

e-epikaira - ΘΑΡΡΟΣ

Λαγγούβαρδος: Παίρνει τέλος η ταλαιπωρία των οδηγών στο φονικό "S"

Τέλος στην ταλαιπωρία που προκαλούσε στους διερχόμενους από τη γέφυρα του Λαγκούβαρδου η όποια κακοκαιρία, που καθιστούσε αδύνατη τη διάβαση του συγκεκριμένου σημείου, αναμένεται να βάλει η εργολαβία, που θα ξεκινήσει να υλοποιείται πολύ σύντομα, μόλις υπογράψει τη σύμβαση ανάθεσης έργου με τον ανάδοχο, που του στάλθηκε την περασμένη Τετάρτη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης.
Στόχος της εργολαβίας είναι μέχρι τις αρχές του Σεπτέμβρη να έχει.......

ολοκληρωθεί η κατασκευή του μεγάλου τεχνικού έργου, του κιβωτοειδούς οχετού διαστάσεων 6 μέτρων πλάτους, μήκους 30 μέτρων και ύψους 3 μέτρων, και ο αγωγός τόσο μεγάλων διαστάσεων κρίθηκε αναγκαίος, αφού υπολογίστηκε όγκος νερού 112 κυβικών μέτρων το δευτερόλεπτο.
Η συμβατική προθεσμία για την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου, είναι οκτώ μήνες.
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 480.000 ευρώ για την κατασκευή του τεχνικού έργου και νέου δρόμου μήκους 300 μέτρων.

Τα σημερινά δεδομένα
Ο συγκεκριμένος δρόμος (Φιλιατρά- Μάραθος- Ρωμανός) συνδέει τις περιοχές των Φιλιατρών, της Αγίας Κυριακής και του Μαράθου, διασχίζει αγροτικές περιοχές με εντατικές καλλιέργειες και διοχετεύει την τουριστική κίνηση στις παραλίες της περιοχής, αλλά και στις μεγάλες εγκαταστάσεις. Ο κυκλοφοριακός της φόρτος είναι σχετικά μεγάλος το χειμώνα και πολύ μεγάλος το καλοκαίρι, αφού, εκτός των παραπάνω, εξυπηρετεί τις ανάγκες διακίνησης εξαγώγιμων αγροτικών προϊόντων, τις ανάγκες κυκλοφορίας των αγροτικών μηχανημάτων, επισκεπτών και τουριστών.
Το πλάτος του δρόμου κυμαίνεται μεταξύ 5,50 και 6 μέτρων, ενώ στην επίμαχη περιοχή η χάραξη της οδού είναι κάκιστη και δυσχεραίνει την κυκλοφορία, αυξάνοντας αρκετά τα ατυχήματα, ενώ το υφιστάμενο τεχνικό έργο είναι στην ουσία ανύπαρκτο, με αποτέλεσμα να μην παροχετεύονται τα νερά μέσα από αυτό, αλλά να κατακλύζουν την επιφάνεια της οδού και να αποκλείουν την κυκλοφορία.

Αλλαγές
Με το νέο τεχνικό θα υπάρχει και καινούργια χάραξη του δρόμου, με εξομάλυνση των στροφών στον υφιστάμενο. Η χάραξη ξεκινά αμέσως μετά τη δεξιά στροφή στην κατεύθυνση από Φιλιατρά προς Μάραθο και καταλήγει μετά την ισόπεδη διασταύρωση προς την παραλία του Λαγκούβαρδου, ενώ όλοι οι δρόμοι που συμβάλλουν στο συγκεκριμένο κομμάτι θα αποκατασταθούν οριζοντιογραφικά και υψομετρικά.
Ο νέος δρόμος θα είναι δίιχνος και το συνολικό πλάτος του καταστρώματος θα ανέρχεται σε 10,50 μέτρα (δηλαδή 3,75 μέτρα ανά κατεύθυνση εκ των οποίων τα 0,25 καταλαμβάνει η εξωτερική λωρίδα καθοδήγησης), ενώ λόγω των μεγάλων τιμών των ακτινών καμπυλότητας, σε καμία καμπύλη δεν απαιτείται διαπλάτυνση.
Στο δε σημείο του τεχνικού, το ύψος του δρόμου θα ανέρχεται στα 4 μέτρα από το έδαφος, οπότε είναι αδύνατο να ξαναδιακοπεί η κυκλοφορία.
Το έργο από την αρχή έως το τέλος του θα κατασκευαστεί επί της υφιστάμενης οδού και κατά τη φάση της κατασκευής, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική τεχνική έκθεση, θα πρέπει η κυκλοφορία να διοχετευτεί μέσω της υπάρχουσας εθνικής οδού Φιλιατρών – Γαργαλιάνων, προκειμένου να παρακαμφθεί το υπό κατασκευή τμήμα.

ΘΑΡΡΟΣ

Εισακτέοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 2013

Το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τον αριθμό των εισακτέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.

Η διαδικασία .........

για την απόκτηση προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) για την υποβολή του μηχανογραφικού από τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, αλλά και την υπαγωγή τους σε μία ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), θα αρχίσει εκ νέου περί τα μέσα Ιουνίου, όταν θα ξεκινήσει και η ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία για την απόκτηση του κωδικού ασφαλείας αλλά και την υπαγωγή τους σε μία ειδική περίπτωση, διακόπηκε προσωρινά στις 27-4-2013.

Οι υποψήφιοι είτε των Γενικών Λυκείων (90% και 10%) είτε των Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδες Α΄ και Β΄) πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι. Παράλληλα, όσοι από τους υποψηφίους εμπίπτουν σε κάποια ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσκομίσουν στο Λύκειό τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ελεγχθούν και να χαρακτηριστούν ως ειδική περίπτωση.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερώνονται για τη διαδικασία (δικαιολογητικά, εγκύκλιοι, συχνές ερωτήσεις κλπ.) και αργότερα να επεξεργαστούν και να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο, σε προθεσμία που θα ανακοινωθεί περί τα μέσα Ιουνίου.

newsbomb.gr


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Ιουνίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τέλος 2013- αρχές 2014 η γέφυρα στα Παραδείσια

Γιατροί και νοσηλευτές φωνάζουν ως εδώ και μη παρέκει
Κραυγή για κατάρρευση ΕΣΥ και εξόντωση εργαζομένων

Η παράκαμψη των 800 περίπου μέτρων στο τμήμα .........

Παραδείσια – Τσακώνα, η οποία παραδόθηκε πρόσφατα στην κυκλοφορία, «μας έκλεισε» προσωρινά «τα μάτια» για το έργο κατασκευής της γέφυρας, έτσι ώστε ο δρόμος να παραδοθεί ολοκληρωμένος προς χρήση.

Το «Θάρρος» επικοινώνησε χθες με το διευθυντή του έργου, Νίκο Ντονά, o οποίος μας είπε ότι τους τελευταίους μήνες οι ρυθμοί υλοποίησης είχαν πέσει λόγω σοβαρών προβλημάτων στη χρηματοδότηση. Το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν τέσσερις πολύτιμοι μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» για τους σεισμούς από τον καθηγητή σεισμολογίας Γεράσιμο Τσελέντη!
«Λάβρος» κατά της Πολιτείας για τα δημόσια κτίρια που δεν ελέγχονται, ενώ ζήτησε επαγρύπνηση και επιβεβαίωσε τις ανησυχίες για μελλοντικούς σεισμούς. Παράλληλα χαρακτήρισε τραγικό γεγονός ότι έχει εγκαταλειφθεί στην Ελλάδα η σεισμική Πολιτική!
● Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:
● Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ είναι «εργαλείο» για την ανάπτυξη, δηλώνει στη «ΦΩΝΗ» ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας.
● ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ στο τοπικό ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής. Οι 11 της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής και οι 6 νέες Συντονιστικές Επιτροπές στις Δημοτικές Οργανώσεις της Μεσσηνίας.
● ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ χαρακτήρα Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση, ιδρύθηκε χθες στα Φιλιατρά για το Δήμο Τριφυλίας, με πρωταγωνιστές στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
● ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ η Καλαμάτα για κρουαζιέρες και υδροπλάνα. Ο δήμαρχος Παν. Νίκας για την ένταξη της Καλαμάτας στο χωροταξικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για τον τουρισμό.
● ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ τα προβλήματα των ένστολων θα φέρει ο βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος, όπως δεσμεύτηκε στις συναντήσεις του με Αστυνομικούς, Πυροσβέστες και Λιμενικούς.
● ΑΙΣΘΗΣΗ από το πρωτοσέλιδο στη «ΦΩΝΗ της Δευτέρας» για το «ξ-ΕΤΑΠ-ωμα» στη χαβούζα αδιαφάνειας στην ΕΤΑΠ.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!