Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Προηγείται ο Τάσος Πούλος για αντιδήμαρχος Φιλιατρών στον νέο Δήμο Τριφυλίας;;;;

Του Πρώην Διαχειριστή μας.

Σε πολύ λίγα εικοσιτετράωρα ορκίζεται το νέο δημοτικό συμβούλιο τον διευρυμένο πλέον δήμο Τριφυλίας και όπως έχει ανακοινωθεί, την Κυριακή 2 Ιανουαρίου θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του Σώματος για την εκλογή προεδρείου και τον ορισμό των Επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής.
Μεγάλο ενδιαφέρον όμως, έχει το ποιοι από τους δημοτικούς συμβούλους, θα καταλάβουν τις θέσεις των αντιδημάρχων, στους 6 πρώην δήμους που θα απαρτίζουν τον νέο πλέον Δήμο Τριφυλίας, καθώς επίσης και ποιοι θα προταθούν για τη θέση του προέδρου του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα πρώτα «μαγειρέματα» φαίνεται να έχουν γίνει αλλά φυσικά δεν έχουν καταλήξει σε κάτι το οποίο είναι ανακοινώσιμο. Εξαίρεση αποτελούν κάποιες μικρές διαρροές.
Σύμφωνα με τις πρώτες συζητήσεις που .........

έχουν γίνει, για τους Δήμους Κυπαρισσίας Αυλώνα, φέρονται την θέση των αντιδημάρχων να καταλαμβάνουν οι Γιώργος Σαμπαζιώτης, νυν δήμαρχος Κυπαρισσίας, και Γιάννης Φιλντίσης νυν δήμαρχος Αυλώνα.
Τα πρόσωπα αυτά - σύμφωνα πάντα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε, θεωρούνται τα πιο κατάλληλα - αν μας επιτρέπεται ο όρος – μιας και ήδη είναι εν ενεργεία Δήμαρχοι.
Ο τομέας ευθύνης τους θα είναι οι σημερινές δημοτικές ενότητες και όποιες επιπλέον αρμοδιότητες που θα τους ανατεθούν.
Αυτό πάντως που είναι απόλυτα τσεκαρισμένο και σας το μεταδίδουμε αποκλειστικά και με απόλυτη βεβαιότητα είναι ότι τον τομέα του Πολιτισμού θα τον αναλάβει προσωπικά ο ίδιος ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας.

Ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ που κάναμε - γιατί στο Φιλιατρά News κάνουμε ρεπορτάζ και δεν τα βγάζουμε από το μυαλό μας όπως κάποια άλλα blogs της περιοχής – στη Δημοτική ενότητα Φιλιατρών στο τραπέζι είχαν πέσει δυο κυρίως ονόματα.
Το ένα όνομα ήταν αυτό του τέως αντιδημάρχου της απερχόμενης Δημοτικής αρχής κ. Χαράλαμπου Παγάνη και το άλλο του νεοεκλεγέντα Ιατρού και Ακτινολόγου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Αναστάσιου Πούλου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε καταφέρει να συλλέξουμε -και αυτές με πολύ μεγάλη δυσκολία- ο κ. Πούλος φαίνεται να επικρατεί περισσότερο του κου Παγάνη και έτσι να προηγείται στην «κούρσα» της αντιδημαρχίας.
Από την πλευρά του ο κ. Πούλος ούτε επιβεβαιώνει αλλά ούτε και διαψεύδει το ενδεχόμενο αυτό παρά την ευθεία ερώτηση που του τέθηκε.

Για την Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων οι πληροφορίες λένε ότι έχει κλειδώσει για την θέση του Αντιδημάρχου το όνομα του Ευστάθιου Ανδρινόπουλου ο οποίος και είναι από τους πρώτους που έθεσαν υποψηφιότητα στον νέο Δήμο αλλά και γιατί ήρθε πρώτος σε σταυρούς στην Δημοτική ενότητα Γαργαλιάνων. Οπότε εκεί δεν αναμένουμε κάποια έκπληξη.

Πάντως οι πληροφορίες που βγαίνουν από το στρατόπεδο του κου Κόλλια είναι φειδωλές και όλοι περιορίζονται να πουν ότι τα ονόματα απλά θα ανακοινωθούν στην ώρα τους.

Ίδωμεν...

UPDATE 4/1/2011
Και Ναι. Η δικαίωση στο ρεπορτάζ του Φιλιατρά News.... Ο Αναστάσιος Πούλος Αντιδήμαρχος Φιλιατρών.
Όταν άλλοι (Εφημερίδες, Μεσσηνιακά κανάλια και ραδιόφωνα) έψαχναν τον Αντιδήμαρχο, εμείς σας τον λέγαμε.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ των Μεσσηνιακών Προϊόντων στα μεγάλα Super Market

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στο πλαίσιο της «Συμμαχίας για την ενδυνάμωση της Μεσσηνιακής Αγοράς» και της διαρκούς προσπάθειας, που καταβάλλει για την πληρέστερη πληροφόρηση και ενημέρωση, τόσο του επιχειρηματικού κόσμου και των φορέων (κρατικών ή μη), όσο και των κατοίκων του, ξεκίνησε ΕΡΕΥΝΑ με την οποία παρακολουθεί την κίνηση και την παρουσία των τοπικών αγροτικών προϊόντων στα μεγάλα super market της περιοχής.

Η Έρευνα με τίτλο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ..........


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ SUPER MARKET» διεξάγεται κάθε 15 ημέρες στα μεγαλύτερα Super Market, καταγράφει και αποτυπώνει την κίνηση και διαθεσιμότητα των αγροτικών μας προϊόντων στα ράφια των. Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία της έρευνας βασίζονται στην οπτική παρατήρηση του καταναλωτή. Επίσης είναι χρήσιμο να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο αυτής της Έρευνας μεσσηνιακά προϊόντα χαρακτηρίζουμε όλα τα τυποποιημένα αγροτικά προϊόντα που παράγονται, επεξεργάζονται και τυποποιούνται στη Μεσσηνία.

Στη σημερινή δεύτερη κατά σειρά έρευνα που διενεργήσαμε, διαπιστώσαμε με μεγάλη μας λύπη, ότι στα ράφια των μεγάλων Σούπερ Μάρκετ υπάρχουν από ελάχιστα έως και κανένα τοπικό προϊόν ενώ τα ευρήματα της έρευνας είναι πολύ ανησυχητικά και απαισιόδοξα. Γι’ αυτό το λόγο πιστεύουμε ότι οι πολίτες πρέπει να ευαισθητοποιηθούν και να απαντήσουν στην πρόκληση, επιλέγοντας για τις ανάγκες τους ΜΟΝΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, γιατί μόνο η πίεση του “κυρίαρχου της αγοράς”, δηλαδή του “καταναλωτή”, θα υποχρεώσει τις μεγάλες αλυσίδες των Super Market να τηρήσουν τους ηθικούς κανόνες προς την πόλη που τους φιλοξενεί.

Σε κάθε περίπτωση το Επιμελητήριο Μεσσηνίας είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τις αλυσίδες super markets προκειμένου να βρεθεί τρόπος παρουσίασης των μεσσηνιακών τυποποιημένων προϊόντων στα ράφια τους δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον Μεσσήνιο επισκέπτη κατανα-λωτή να τα αγοράσει.

Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

(ακολουθεί αναλυτικός πίνακας Κλίκ για μεγάλο μέγεθος)



Αντιτίθεται το επιμελητήριο Μεσσηνίας στην μη καταβολή διοδίων

Δεν είναι και λίγες οι δημοσιεύσεις που έχουμε κάνει από το blog epitropesdiodiastop.blogspot.com έχοντας πειστεί απόλυτα (μετά και από το σημερινό θέμα που αναρτήσαμε με την σφράγιση των διοδίων στις Αφίδνες από την πολεοδομία Καπανδριτίου).
Σήμερα στο inbox του Φιλιατρά News, λάβαμε μια επιστολή από το επιμελητήριο Μεσσηνίας με την οποία η άποψη του προέδρου του κ. Γιώργου Καραμπάτου είναι εμμέσως πλην σαφώς αντίθετη με την μη καταβολή διοδίων από τους πολίτες με αφορμή δράσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ΜΟΝΟ μέσα από την ελεύθερη και αδέσμευτη φωνή των blogs παρά από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Τυχαίο;;;; Δεν νομίζουμε!!!

Η Επιστολή του κ. Καραμπάτου που απευθύνεται ..........

προς το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αρκαδίας και την Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου και κοινοποιείται προς κάθε αρμόδιο φορέα μεταξύ των οποίων και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αναφέρει τους λόγους που αντιτίθεται στην μη καταβολή διοδίων από τους πολίτες, με πρόσχημα τα έργα για την ολοκλήρωση της Εθνικής οδού Κόρινθος – Τρίπολη - Παραδείσια.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Καραμπάτου αναφέρει τα εξής:

Καλαμάτα, 17/12/2010
Αριθ. Πρωτ.: 11681
Προς
1. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αρκαδίας
2. Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου

Κοιν.:
1. Γραφείο Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
2. Νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη
3. Νεοεκλεγέντα Αντιπεριφερειάρχη Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Χρ. Μαλαπάνη
4. κ.κ. Προέδρους Επιμελητηρίων Περιφέρειας Πελοποννήσου
5. Σ.Ο.Π.Τ. Μεσσηνίας
6. ΜΜΕ


Θέμα: «ΔΙΟΔΙΑ Εθνικού Οδικού Δικτύου Πελοποννήσου»


Κύριοι,
Στη συνέχεια της πρόσκλησής σας για διαμόρφωση κοινής στάσης σε σχέση με τα διόδια του εθνικού οδικού δικτύου στην Πελοπόννησο, θέτουμε υπόψη σας τις σχετικές απόψεις του Επιμελητηρίου μας:

1. Η Οικονομία και η Κοινωνία της Μεσσηνίας, και ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις οποίες εκπροσωπούμε, προσβλέπουν στη γρήγορη ολοκλήρωση των συγκοινωνιακών υποδομών, έτσι ώστε να βελτιωθεί η προσπέλαση στην περιοχή μας και να μειωθεί η αναγκαία χρονοαπόσταση από την Πρωτεύουσα αλλά και τις άλλες μεγάλες πόλεις της Χώρας. Η βελτιωμένη προσπέλαση θα ευνοήσει τα μέγιστα μια σειρά κλάδων της τοπικής μας οικονομίας, όπως πχ οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, ο τουρισμός, το εμπόριο κλπ. Επίσης, θα επιταχύνει την προώθηση της Καλαμάτας, ως κόμβου συνδυασμένων μεταφορών (αεροδρόμιο, λιμάνι, οδικό δίκτυο, σιδηρόδρομος), κάτι, για το οποίο παλεύουμε εδώ και αρκετά χρόνια, έτσι ώστε η Μεσσηνία, και μέσω αυτής η Πελοπόννησος, να αποκτήσει εμπορική συγκοινωνιακή διέξοδο («άνοιγμα») προς τις αγορές των αραβικών χωρών της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής.

2. Οι παραπάνω λόγοι επιβάλλουν να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε οποιοδήποτε πρωτοβουλία θα μπορούσε εν δυνάμει να οδηγήσει σε καθυστέρηση των εν εξελίξει έργων και προγραμματισμένων οδικών υποδομών. Πολύ περισσότερο δε, όταν -ανεξάρτητα από το κατά πόσον το αποδέχεται κανείς ή όχι σε πολιτικό επίπεδο- η καταβολή διοδίων έχει θεσπιστεί από συμβάσεις παραχώρησης μεταξύ Κράτους και κατασκευαστών-χρηματοδοτών οι οποίες έχουν υπογραφεί από τις διαδοχικές νόμιμες κυβερνήσεις της Χώρας.

3. Η προσωπική στάση του καθενός από εμάς και η άρνησή του για την καταβολή διοδίων σε τμήματα του οδικού δικτύου, που δεν έχουν ακόμη κατασκευαστεί (π.χ. Κόρινθος-Πάτρα) αποτελεί δικαίωμά του, δεν ισχύει όμως το ίδιο, κατά τη γνώμη μας, για τα διόδια σε νέα ολοκληρωμένα ήδη και παραδοθέντα στην κυκλοφορία τμήματα. Όπως στην περίπτωση του δικού μας οδικού άξονα Κόρινθος – Τρίπολη- Παραδείσια. Αντίθετα, ορθότερη και απόλυτα δικαιολογημένη κρίνουμε ότι είναι η απαίτηση συντήρησης της παλαιάς Εθνικής Οδού από την πολιτεία.

4. Με την τοπική οικονομία σε αδιέξοδο, δράσεις που απειλούν έμμεσα ή άμεσα την ολοκλήρωση των έργων θα ήταν καταστροφική. Καλό είναι επομένως να αποφευχθούν επίφοβες κινήσεις εντυπωσιασμού, αν θέλουμε να φθάσει σύντομα η νέα εθνική οδός στην Καλαμάτα δίδοντας την πολυαναμενόμενη ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για λανθασμένες ή σπασμωδικές κινήσεις αλλά μόνο για μεθοδευμένες ενέργειες που προσβλέπουν σε ουσιαστικό όφελος του κοινωνικού συνόλου. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι σκόπιμο να επικεντρώσουμε την προσοχή και τις διεκδικήσεις μας επιδιώκοντας ένα καλύτερο «σήμερα» και κυρίως ένα καλύτερο «αύριο» για τη Μεσσηνία και όχι να «ξοδευόμαστε» σε άτοπες κοντόφθαλμες κινητοποιήσεις.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας


Ολοκλήρωσε τις επαφές του ο Κώστας Κόλλιας με τους φορείς της Τριφυλίας

Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου τελείωσε ο κύκλος των συναντήσεων του εκλεγέντος Δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια με τους φορείς του Δήμου.

Ο κ. Κόλλιας μαζί με Δημοτικούς Συμβούλους συναντήθηκε με τους διευθυντές των σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τα διοικητικά συμβούλια των παραγωγικών τάξεων, τους αγροτικούς συλλόγους, τους αθλητικούς και τα συμβούλια των επιστημονικών συλλόγων.
Οι συναντήσεις αυτές ήταν ιδιαίτερα .........

σημαντικές γιατί επισημάνθηκαν διάφορα θέματα στη νέα δημοτική αρχή και ακούστηκαν αρκετά ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Την Παρασκευή 17/12/10 ο κ. Κόλλιας θα συναντηθεί με τα μέλη της εκλεγμένης δημοτικής ομάδας των Γαργαλιάνων και την Κυριακή στις 11.00 το πρωί θα παραστεί στην ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και Δημάρχου Παναγιώτη Νίκα.

ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΟΙ ΧΑΡΑΤΣΟ - ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Η πολεοδομία Καπανδριτίου αποφάσισε, κάτω από την πίεση του κινήματος των εκατοντάδων χιλιάδων που αρνούνται να πληρώσουν διόδια - σπρώχνοντας τις μπάρες- να σφραγίσει τα διόδια Αφιδνών και Μαλακάσας για 1 χρόνο (έχουν περιθώριο 15 μέρες για να κάνουν ένσταση). Πρέπει να σφραγιστεί και το κεντρικό κτίριο και οι οικίσκοι είσπραξης διοδίων.

Η απόφαση θυροκολλήθηκε χθες στο παράνομο κτίριο της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ ΑΕ στις Αφίδνες. Δείτε όλα τα σχετικά έντυπα.
Περισσότερες πληροφορίες στο μπλόγκ των ..........

ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
www.oxidiodia.gr και epitropesdiodiastop.blogspot.com

Δείτε το σχετικό θέμα πατώντας εδώ

Ευχές αλλά και παράπονα από την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων και ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων Τριφυλίας κ. Γεωργία Χριστοδούλου.

Αξιότιμε κύριε Κόλλια ,

με την παρούσα ανοικτή επιστολή μας, θα θέλαμε αρχικά να σας συγχαρούμε για την εκλογή σας ως Δημάρχου του νεοσύστατου δήμου Τριφυλίας και να ευχηθούμε σε σας και τους συμβούλους του νέου Δημοτικού συμβουλίου να διαγράψετε πετυχημένη πορεία πραγματοποιώντας τους σκοπούς και τους στόχους σας για την ανάπτυξη της Τριφυλίας.

Εκτιμούμε πραγματικά την πρωτοβουλία σας να συναντηθείτε με παράγοντες , συλλόγους και διαφόρους φορείς της Τριφυλίας προκειμένου να ενημερωθείτε για τα προβλήματα και θέματά τους αλλά και να συζητήσετε μαζί τους για τις προοπτικές επίλυσής τους . Αναρωτηθήκαμε όμως γιατί δεν κληθήκαμε και εμείς σε κάποια από τις συναντήσεις αυτές...

Θα θέλαμε λοιπόν να σας υπενθυμίσουμε την ύπαρξη της .......

δικής μας Ένωσης (Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών καταλυμάτων Τριφυλίας), της πρώτης όπως έχουμε πολλές φορές αναφέρει που αφορά στην έννοια "Τριφυλία", με τα παλαιότερα μάλιστα και πιο διευρυμένα σύνορα της. Βέβαια την ύπαρξή μας τη γνωρίζατε όταν τρεις μέρες πριν την Κυριακή των πρώτων εκλογών μας καλέσατε για συζήτηση, αλλά όπως σας εξηγήσαμε στο χρόνο που επιθυμούσατε, στην κορύφωση δηλαδή του προεκλογικού αγώνα, θα ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί ουσιαστικός και όχι εθιμοτυπικός και ήσσονος σημασίας διάλογος για το μέγιστο ζήτημα του Τουρισμού.

Μετεκλογικά όμως δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν κληθήκατε σε ανοικτό και ουσιαστικό διάλογο μαζί σας, όπως κάνατε με όλους τους φορείς και τους συλλόγους της Τριφυλίας. Άραγε το κεφάλαιο Τουρισμός είναι ελάσσονος σπουδαιότητας για το νέο Δημοτικό συμβούλιο?
Στην Ελλάδα και ειδικά στο νομό Μεσσηνίας, ειδικότερα δε στην Δυτική Μεσσηνία, ο Τουρισμός αναμφισβήτητα αντιμετωπίζεται ως θέμα υψίστης σημασίας, αφου μπορεί να ενισχύσει την περιοχή τόσο σε οικονομικό επίπεδο (αύξηση εισοδήματος, κεφαλαίου, επενδύσεων), όσο και σε κοινωνικό (είτε άμεσα, δημιουργώντας θέσεις απασχόλησης και αποτρέποντας την μετανάστευση αλλού, είτε έμμεσα, ενισχύοντας τις επιχειρήσεις που παράγουν προϊόντα που καταναλώνουν οι φορείς του Τουρισμού).

Θεωρούμε λοιπόν ότι οφείλατε να θέτατε ως πρώτη προτεραιότητα μια συνάντηση με τους επιχειρηματίες του Τουρiσμού στην Τριφυλία (εμάς τους ξενοδόχους αλλά και τους εστιάτορες και τους ιδιοκτήτες των cafe - bars, ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων μέσων μεταφοράς, ιδιοκτήτες taxi ).

Επειδη στον Τουρισμό δεν περισσεύει κανείς, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε, όπως έχουμε άλλωστε αποδείξει καθ' όλη τη διάρκεια της δραστηριότητάς μας απο τη συνεργασία μας με τους προηγούμενους δημάρχους της επαρχίας Τριφυλίας, οτι μας διακατέχει αυτοδιοικητικό πνεύμα, οτι έχουμε ανοικτούς ορίζοντες και δεν είμαστε κατευθυνόμενοι, οτι προτάσσουμε το κοινό καλό της περιοχής μας και οτι είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε και να συνεργαστούμε μαζί σας, όπως θα κάναμε άλλωστε με όποιον ηγούνταν του νέου δήμου μας. Είμαστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθεί ο μεταξύ μας διάλογος και ότι θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να συζητήσουμε όλοι μαζί για τα θέματα που άπτονται άμεσα της ανάπτυξης στην Τριφυλία.

Εν κατακλείδι αναμένουμε την πρόσκλησή σας.

Με τιμή

Γεωργία Ιω. Χριστοδούλου
Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων και ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ!

Ο Εφιάλτης των Δανεικών




Στη συνέχεια παρουσιάζονται τα υπόλοιπα videos





Στο 1,59 «σκαρφάλωσε» η τιμή της αμόλυβδης

Σήμερα η μέση λιανική τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται στο 1,59 ευρώ ανά λίτρο, με ελάχιστη τιμή το 1,47 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητήριου Τιμών Υγρών Καυσίμων.

Παράλληλα, το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι η αύξηση αυτή αντιστοιχεί στην αύξηση των τιμών του διυλιστηρίου.

Το τελευταίο τρίμηνο, όπως αναφέρει το ............

υπουργείο, παρατηρήθηκε αύξηση στις τιμές διυλιστηρίου κατά 18%. Συγκεκριμένα, η τιμή διυλιστηρίου της αμόλυβδης βενζίνης από 41,7 λεπτά στις 24/9/2010 έφθασε τα 49,2 λεπτά το λίτρο στις 16/12/2010, μία επιβάρυνση 7,5 λεπτών ανά λίτρο.

Η τιμή βάσης των πετρελαϊκών προϊόντων καθορίζεται χρηματιστηριακά κάθε μέρα από τις πράξεις αγοράς και πώλησης προϊόντων και συμβολαίων. Ως εκ τούτου, η εκάστοτε τιμή πώλησης του Διυλιστηρίου καθορίζεται βάσει των διεθνών τιμών και της συναλλαγματικής ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου.

Η πορεία της λιανικής τιμής των καυσίμων διαμορφώνεται από την πορεία της διεθνούς τιμής του αντίστοιχου προϊόντος, δηλαδή από παράγοντες εκτός αρμοδιότητας παρακολούθησης της ελληνικής αγοράς.

Ζοugla.gr

Σχόλιο
Και που να δει το υπουργείο τιμές αμόλυβδης 95 οκτανίων στα στα Φιλιατρά... 1,66 Ευρώ.
Θέλετε κι άλλο;;; Αλλα θα μου πείτε υπάρχει κράτος να κάνει ελέγχους; Ενα ασύδωτο κράτος έχουμε. Μπάτε σκύλοι και αλέστε και αλεστικά μην δίνετε.


Το μεσημέρι στο Φιλιατρά News

Μην χάσετε το μεσημέρι στο Φιλιατρά News.

Ένα ρεπορτάζ από τον πρώην Διαχειριστή μας που θα συζητηθεί.
Τα πρόσωπα που θα αναλάβουν αντιδήμαρχοι στους 5 από τους 6 δήμους της Τριφυλίας.

Ποιά ονόματα παίζουν για την αντιδημαρχία στα Φιλιατρά και ποιος προηγείται. Όλα αυτά το απόγευμα μετά τις 4 στο Φιλιατρά News.



Μεγάλη ζημια στην αγροτική παραγωγή περιοχών της Μεσσηνίας

Σοβαρές ζημιές σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού σε αρκετές καλλιέργειες σε αγροτικές περιοχές της Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, οι μεγαλύτερες καταστροφές εντοπίζονται σε κηπευτικά και ελαιόκαρπο αλλά και σε καλλιέργειες αγκινάρας στο Δ.Δ. Μικρομάνης στον Δήμο της Θουρίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αγροτικού ...........

συνεταιρισμού Κορώνης, η ζημιά σε ελιές της περιοχής της Πυλίας αγγίζει σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και το εκατό τοις εκατό της παραγωγής, ενώ σημαντικές ζημιές, που ανέρχονται στο 60% της παραγωγής, καταγράφονται στις καλλιέργειες της αγκινάρας.

Zougla.gr

Η απάτη του ΑΕΠ

Πως γίνεται να αυξάνει το ΑΕΠ μιας χώρας και να χειροτερεύει η ζωή των πολιτών της;

Από την εισαγωγή του στις ΗΠΑ, κατά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, ως μέτρου της πολεμικής παραγωγικότητας, το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (τώρα συνήθως μετρούμενο ως Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν-ΑΕΠ) έχει γίνει ο κυριότερος δείκτης οικονομικής προόδου κάθε έθνους. Σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως από σχεδιαστές πολιτικής, οικονομολόγους, διεθνή πρακτορεία και ΜΜΕ ως το κρίσιμο “σκορ” που πρέπει να πετύχει ένα έθνος για να έχει οικονομική ευρωστία και ευημερία.

Παρόλα αυτά, το ΑΕΠ ποτέ δεν σχεδιάστηκε για αυτό το ρόλο. Είναι απλώς ένα χοντρικό μέτρο των προϊόντων και των υπηρεσιών που αγοράστηκαν και πουλήθηκαν, χωρίς κανένα διαχωρισμό μεταξύ αυτών των συναλλαγών που αυξάνουν την ευημερία και αυτών που την μειώνουν. Αντί να διαχωρίζει κόστος...

από όφελος και τις παραγωγικές δραστηριότητες από τις καταστροφικές, το ΑΕΠ θεωρεί ότι κάθε χρηματική συναλλαγή αυξάνει την ευημερία εξ ορισμού. Είναι σαν να προσπαθεί μια επιχείρηση να συμπεράνει την οικονομική της κατάσταση απλώς προσθέτοντας συνολικά κάθε “επιχειρηματική δραστηριότητα” και επομένως σωρεύοντας μαζί εισπράξεις και δαπάνες, ενεργητικό και παθητικό.

Κι επί πλέον, το ΑΕΠ αγνοεί κάθε τι που συμβαίνει έξω από το βασίλειο της χρηματικής ανταλλαγής. Οι κρίσιμες οικονομικές λειτουργίες που πραγματοποιούνται στον οικιακό και τον εθελοντικό τομέα αγνοούνται τελείως. Η σημασία του φυσικού περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε, και το οποίο μας παρέχει τις πρώτες ύλες που μας συντηρούν, δεν αξιολογείται ούτε αυτή.

Το αποτέλεσμα είναι ότι καταστάσεις καταστροφικές για την ευημερία μας, όπως η καταστροφή του κοινωνικού ιστού και η καταστροφή του περιβάλλοντος όχι μόνο δεν φαίνονται, όταν χρησιμοποιείται ως κριτήριο ευημερίας το ΑΕΠ, αλλά αντίθετα εμφανίζονται ως οικονομικό όφελος!

Πως το ΑΕΠ αντιμετωπίζει το έγκλημα, τα διαζύγια και τις φυσικές καταστροφές ως κέρδη

Από τη στιγμή που το ΑΕΠ καταγράφει κάθε χρηματική συναλλαγή, το κόστος της κοινωνικής αποδιοργάνωσης και των φυσικών καταστροφών προσμετρώνται ως οικονομικά οφέλη. Η εγκληματικότητα προσθέτει δισεκατομμύρια στο ΑΕΠ, εξ αιτίας της ανάγκης για ακριβές κλειδαριές, συστήματα ασφαλείας, ιδιωτικούς φρουρούς, αύξηση της αστυνόμευσης, αντικατάσταση ζημιών, ιατρικά έξοδα κλπ. Η αύξηση των διαζυγίων επίσης αυξάνει σημαντικά το ΑΕΠ, καθώς καταναλώνονται τεράστια ποσά σε αμοιβές δικηγόρων, άνοιγμα δεύτερων νοικοκυριών κ.ο.κ. Όμοια, κάθε φορά που ένας σεισμός ή ένας τυφώνας προκαλούν τεράστιες καταστροφές, καταγράφονται αντίστοιχα σημαντικές αυξήσεις του ΑΕΠ.

Πως το ΑΕΠ αγνοεί την μη εγχρήματη οικιακή και κοινοτική οικονομία
Οι κρίσιμες λειτουργίες της φροντίδας των παιδιών και των ηλικιωμένων, οι διάφορες δουλειές που γίνονται στο σπίτι, η εθελοντική δουλειά στα πλαίσια μιας κοινότητας, δεν καταγράφονται στο ΑΕΠ μιας χώρας, διότι δεν λαμβάνει χώρα καμιά χρηματική ανταλλαγή. Αν, αντίθετα, όλο και περισσότερα παιδιά και ηλικιωμένοι στέλνονται σε ιδρύματα, οπότε περισσότερες χρηματικές συναλλαγές θα λαμβάνουν χώρα, τότε το ΑΕΠ θα καταγράφει συνεχή άνοδο της ευημερίας και της προόδου. Όμοια, στην αύξηση του ΑΕΠ συμβάλλουν το κόστος των φυλακών, το κόστος αποτοξίνωσης, ακόμη και η αύξηση των δαπανών για ψυχιάτρους, κόστη που προκαλούνται όμως ακριβώς από την εξάλειψη του μη εγχρήματου τομέα της οικονομίας.

Το ΑΕΠ μεταχειρίζεται την καταστροφή των φυσικών πόρων ως έσοδο
Το ΑΕΠ παραβιάζει βασικές αρχές της λογιστικής, αλλά και της κοινής λογικής, αντιμετωπίζοντας την μείωση των φυσικών πόρων μιας χώρας ως κέρδος μάλλον, παρά ως φθορά κεφαλαίου. Αυτό το παραδέχτηκε μάλιστα η κυβέρνηση Μπους πατρός το 1992, όταν σε μια αναφορά του Συμβουλίου για την Περιβαλλοντική Ποιότητα αναφέρεται ότι “λογιστικά συστήματα συνηθισμένα να εκτιμούν το ΑΕΠ δεν αντικατοπτρίζουν τη φθορά των φυσικών πρώτων υλών που χρειάστηκαν για να παραχθούν τα αγαθά και οι υπηρεσίες”. Έτσι, όσο η φύση καταστρέφεται, τόσο αυξάνει το ΑΕΠ.

Το ΑΕΠ αυξάνει με τις δραστηριότητες που ρυπαίνουν και αυξάνει ξανά με το καθάρισμα της ρύπανσης

Το καθάρισμα τοξικών καταλοίπων μπορεί να κοστίσει δισεκατομμύρια σε μια οικονομία, τα οποία προστίθενται στο ΑΕΠ. Αφού μάλιστα ήδη έχουν προστεθεί στο ΑΕΠ και οι οικονομικές δραστηριότητες που προκάλεσαν τη ρύπανση, δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι η ρύπανση ευνοεί την οικονομία διπλά. Κάθε σημαντική πετρελαιοκηλίδα στη θάλασσα μιας χώρας, αυξάνει το ΑΕΠ της.

Το ΑΕΠ αδιαφορεί για την διανομή του κέρδους

Αγνοώντας τη διανομή των κερδών, το ΑΕΠ αποκρύπτει το γεγονός ότι η αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας δεν αφορά όλους. Έτσι, αν μια μικρή ελίτ στην κορυφή της κοινωνίας αυξήσει το εισόδημά της σημαντικά, αυτή η αύξηση καταγράφεται σαν να αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Για παράδειγμα, ενώ το ΑΕΠ στις ΗΠΑ την περίοδο 1973 με 1993 αυξήθηκε κατά 50 %, οι μισθοί έπεσαν κατά 14%.

Το ΑΕΠ αγνοεί τα μειονεκτήματα του δανεισμού

Όταν η κυβέρνηση ή οι καταναλωτές αυξάνουν τις δαπάνες τους για καταναλωτικά αγαθά δανειζόμενοι από το εξωτερικό, και αυτό επίσης καταγράφεται ως (προσωρινή βέβαια) αύξηση του ΑΕΠ. Στο βαθμό που ένας λαός δανείζεται για κατανάλωση μάλλον παρά για επένδυση, ζώντας ένα επίπεδο ζωής υψηλότερο από τα μέσα που διαθέτει, δημιουργεί ένα χρέος που μακροχρόνια γίνεται βραχνάς και πνίγει την εθνική οικονομία. Και αυτή όμως η αλήθεια αγνοείται παντελώς στη μέτρηση του ΑΕΠ (θυμηθείτε, για παράδειγμα, την “ισχυρή Ελλάδα” της δημιουργικής λογιστικής!).

Τι είναι ο Δείκτης Γνήσιας Προόδου;

Από τη δεκαετία του 50 ήδη έχουν προταθεί διάφοροι εναλλακτικοί δείκτες για την μέτρηση της ευμερίας μιας κοινωνίας, όπως ο Δείκτης Γνήσιας Προόδου (GENUINE PROGRESS INDICATOR-GPI), ο οποίος προσπαθεί να λάβει υπόψη πάνω από 20 πλευρές της οικονομικής μας ζωής που το ΑΕΠ αγνοεί, ενώ επίσης διαχωρίζει τις οικονομικές δραστηριότητες που αυξάνουν την ανθρώπινη ευημερία από αυτές που την μειώνουν.

Μετρώντας με βάση αυτούς τους δείκτες, βλέπουμε συχνά μια εντελώς διαφορετική εικόνα για την οικονομική κατάσταση ενός έθνους από την επίσημη, που βρίσκεται όμως πιο κοντά στην οικονομική κατάσταση έτσι όπως τη βιώνουν πραγματικά οι πολίτες.

Για παράδειγμα στις ΗΠΑ, ενώ το κατά κεφαλήν ΑΕΠ (GPD) υπερδιπλασιάστηκε από το 1950 έως το 1995, ο GPI έδειξε μια πολύ διαφορετική εικόνα. Ενώ και αυτός αυξανόταν κατά τις δεκαετίες του ‘50 και του ‘60, μειώθηκε κατά 45% από τη δεκαετία του ‘70 μέχρι το 1995, και συνεχίζει να μειώνεται με αυξανόμενους ρυθμούς (διάγραμμα).

Αυτή η ευρεία και αυξανόμενη διαφοροποίηση των δύο δεικτών, αποκαλύπτει μια οικονομία που δημιουργεί μεγάλα, μη καταγραμμένα κόστη, στο παρόν και στο μέλλον.

Είναι δύσκολο να υπάρξει διεθνής συναίνεση για την εισαγωγή ενός νέου, αντικειμενικότερου δείκτη αποτίμησης της οικονομικής δραστηριότητας μιας χώρας.

Είναι όμως και απαραίτητο να γίνει, για να δούμε την αλήθεια. Ότι, δηλαδή, αυτό που οι οικονομολόγοι αποκαλούν σήμερα “οικονομική ανάπτυξη”, συχνά δεν είναι παρά ένα από τα εξής τρία πράγματα:
1) διόρθωση λαθών και κοινωνικών προβλημάτων που προκλήθηκαν στο παρελθόν.
2) δανεισμός πόρων από το μέλλον

3) μεταφορά δραστηριοτήτων από τον τομέα της οικιακής και κοινοτικής οικονομίας στην εχρήματη αγορά.

Εγκαίνια απόψε για το More At Night στα Φιλιατρά





Ανταλλαγές προϊόντων στο Διαδίκτυο

«Με μεγάλη μου χαρά σας ανακοινώνω την ίδρυση διαδικτυακού συνδέσμου με σκοπό την αμοιβαία ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών χωρίς τη μεσολάβηση χρήματος, υπό την ονομασία «Λόγω Τιμής» (http://www.logo-timis.gr)» γράφει στο Διαδίκτυο ο δημιουργός της ιστοσελίδας Γιώργος Κολέμπας, ένας μαθηματικός που πλέον ζει στο Πήλιο και ασχολείται με την οικογεωργία.

«Ναι στην ανταλλαγή προϊόντων» ονομάζεται ένα από τα group που υπάρχουν στο Facebook και έχουν ως θέμα την ανταλλακτική οικονομία. Το xariseTo.gr είναι ένας ιστότοπος τα μέλη του οποίου χαρίζουν αντικείμενα που δεν χρειάζονται πλέον. Με τη σειρά τους μπορούν να πάρουν κάποιο αντικείμενο που χρειάζονται απ’ όσα διατίθενται. Η σελίδα του στο Facebook αριθμεί 7.500 μέλη, ενώ διοργανώνει και «χαριστικά» παζάρια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Δεκάδες ιστότοποι για ανταλλαγές προϊόντων...

και υπηρεσιών στην Ελλάδα βρίσκονται αυτή τη στιγμή «υπό κατασκευή». Η αυξανόμενη ένταση της οικονομική κρίσης έχει στρέψει ακόμη και τη νεολαία –αποτελεί το βασικό όγκο χρηστών του Διαδικτύου– σε διάφορες μορφές ανταλλακτικής οικονομίας. Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες λειτουργούν site ανταλλαγής προϊόντων με χιλιάδες μέλη. Το ίδιο συμβαίνει στην Αμερική, την Αυστραλία, την Κίνα και την Ιαπωνία, με πολλούς περισσότερους συμμετέχοντες.

Το www.foodieexchange.ning.com είναι ένα site στο οποίο food blogger από όλο τον κόσμο ανταλλάσσουν μεταξύ τους πακέτα με διατροφικά προϊόντα από τις χώρες τους. Το κάθε πακέτο πρέπει να έχει αξία το λιγότερο 10 δολάρια ή 10 ευρώ και να μην είναι πάνω από 500 γραμμάρια, αλλιώς υπάρχει εξτρά χρέωση.

Η πρώην καθηγήτρια κυρία Χαϊντεμαρίε Σβέρμερ είναι από τις πρώτες που εφάρμοσαν και διέδωσαν τη σύγχρονη ανταλλακτική οικονομία. Ζει χωρίς χρήματα στη Γερμανία εδώ και 16 χρόνια. Έπειτα από αρκετή σκέψη, έφτιαξε το Τauschring (http://www.tauschring.de), ένα μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες με αντάλλαγμα υλικά αγαθά. Το αποκάλεσε «Gib und Νimm», δηλαδή «Πάρε – Δώσε» (http://projekte.free.de/gibundnimm) και είχε τόσο μεγάλη απήχηση, που της έκαναν αφιέρωμα οι Times.
πηγή: http://m-epikaira.gr/2010/07/η-ανταλλακτική-οικονομία-επανέρχετα/

Β' Τοπική 1ος Όμιλος: Οι διαιτητές της 11ης Αγωνιστικής

Ανακοινώθηκαν από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας (ΕΠΣΜ) τα ονόματα που θα σφυρίξουν τα παιχνίδια του 1ου ομίλου στης β' Τοπικής.

Αναλυτικά τα ονόματα έχουν ως εξής: ........


ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ
ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (ΝΕΟ)
Σάββατο 18/12/10 ΩΡΑ 15:00
ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π., ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ., ΛΑΜΠΙΡΗΣ Γ.


Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΔΩΡΙΟΥ
Σάββατο 18/12/10 ΩΡΑ 15:00
ΑΛΕΞΕΑΣ Η., ΚΑΣΚΑΝΗΣ Φ., ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ Χ.


Α.Σ. ΜΑΝΕΣΙ - ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ
ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΝΕΣΙ
Σάββατο 18/12/10 ΩΡΑ 15:00
ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ Μ., ΚΑΣΤΑΝΑΣ Χ., ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Δ.


ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Σάββατο 18/12/10 ΩΡΑ 15:00
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ., ΔΑΛΑΜΑΡΑΣ Ν., ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ Π.


ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
ΓΗΠΕΔΟ ΑΜΦΕΙΑΣ
Κυριακή 19/12/10 ΩΡΑ 11:00
ΜΠΛΑΝΑΣ Γ., ΚΑΣΤΑΝΑΣ Χ., ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Δ.


ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ - ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΑΡΙΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ
Κυριακή 19/12/10 ΩΡΑ 15:00
ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ Μ., ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Α., ΒΕΡΓΗΣ Γ.


Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ
ΓΗΠΕΔΟ ΔΩΡΙΟΥ
Κυριακή 19/12/10 ΩΡΑ 15:00
ΣΚΟΡΔΟΣ Η., ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ., ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Κ.

Σημαντικά οφέλη για τις τοπικές οικονομίες από την παγκόσμια μετανάστευση

Εάν η μετανάστευση συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό όπως και τα τελευταία 20 χρόνια, έως το 2050 θα υπάρχουν περίπου 405 εκατομμύρια μετανάστες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι αποφέρουν σημαντικά οφέλη για τις τοπικές οικονομίες, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Η σχετική διαπίστωση διατυπώνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μεταναστών, το Σάββατο.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης αναφέρει ότι η σημαντική αύξηση του πληθυσμού των μεταναστών είναι αποτέλεσμα της μείωσης του πληθυσμού στις βιομηχανικές χώρες, που αναμένεται ότι θα ανέλθει στο 25%.

Παράλληλα, η ζήτηση μεταναστών εργατών...

θα αυξηθεί καθώς η εργατική δύναμη στις αναπτυσσόμενες χώρες θα αυξηθεί από τα 2,4 δισεκατομμύρια άτομα, που ήταν το 2005 και θα φθάσει στα 3,6 δισεκατομμύρια άτομα έως το 2040.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, που επικαλείται αμερικανικές εκτιμήσεις, οι Αμερικανοί πολίτες κερδίζουν ετησίως 37 δισεκατομμύρια δολάρια από τη συνεισφορά των μεταναστών στην οικονομία των ΗΠΑ.

Ωστόσο ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης διαπιστώνει ότι υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό Αμερικανών που αντιδρούν αρνητικά απέναντι στους μετανάστες που εργάζονται στη χώρα.

"Δυστυχώς πολλές από αυτές τις συζητήσεις βασίζονται σε συναισθήματα και μύθους και όχι στην κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα", δήλωσε ο διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Γουίλιαμ Σουίνγκ. "Η μετανάστευση σήμερα και στο μέλλον θα καθοδηγείται από οικονομικές, κοινωνικές και δημογραφικές τάσεις που δεν μπορούμε πλέον να τις αγνοούμε", πρόσθεσε ο Γουίλιαμ Σουίνγκ.

Είναι χαρακτηριστική η πρόσφατη έκθεση για την παγκόσμια μετανάστευση, που συντάχθηκε από το University College London, στην οποία αναφέρεται ότι στη διετία 2008-2009, στη Βρετανία, οι ανατολικοευρωπαίοι μετανάστες κατέβαλαν κατά 37% περισσότερους φόρους σε σύγκριση με τα επιδόματα και τις δημόσιες υπηρεσίες που απόλαυσαν από το κράτος.

Δ΄ Εθνική 6ος Όμιλος: Οι διαιτητές της 15ης αγωνιστικής

Ανακοινώθηκαν χθές από την ΕΠΟ οι διαιτητές της 15ης αγωνιστικής.
Στον 6ο όμιλο ο ορισμός έχει ως εξής:


ΣΠΑΡΤΗ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΡΑΤΣΙΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ)

ΒΟΗΘΟΙ: ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ – ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ)



ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)

ΒΟΗΘΟΙ: ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)



ΖΑΒΛΑΝΙ - ΑΧΑΙΚΗ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΗΛΕΙΑΣ)

ΒΟΗΘΟΙ: ΣΙΔΕΡΗΣ – ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (ΗΛΕΙΑΣ)



ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΧΑΙΡΑΔΟΥ – ΚΡΟΚΕΕΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΕΚΚΕΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)

ΒΟΗΘΟΙ: ΤΣΙΚΝΑΣ – ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)



ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)

ΒΟΗΘΟΙ: ΓΚΡΙΤΖΕΠΗΣ – ΧΑΣΑΠΗΣ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)



ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΑΧΑΙΑΣ)

ΒΟΗΘΟΙ: ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ - ΤΖΟΛΑ (ΑΧΑΙΑΣ)



ΤΡΙΤΑΙΙΚΟΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΓΚΟΒΕΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)

ΒΟΗΘΟΙ: ΜΠΟΒΕΡΟΣ – ΖΗΣΗΣ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)



ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΓΚΡΙΤΖΕΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)

ΒΟΗΘΟΙ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ – ΦΑΣΟΥΛΗΣ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)

Γ. Κουτρουμάνης: Δεν τίθεται θέμα αλλαγών στην κύρια ασφάλιση

Δεν τίθεται θέμα αλλαγών στην κύρια ασφάλιση ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, διευκρινίζοντας ότι τα όρια ηλικίας έχουν ήδη τεθεί. «Ο,τι έχουμε δεσμευτεί θα το κάνουμε. Στόχος να μην ξεπεράσουμε το 2,5% του ΑΕΠ στην αύξηση της δαπάνης.

Η προσπάθεια που κάνουμε είναι με συνέχεια», δήλωσε μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega ο κ. Κουτρουμάνης, σημειώνοντας ότι το 2010 έχουν εισπραχθεί 911 εκατομμύρια για τα ταμεία από οφειλές παρελθόντων ετών και σ' αυτά προστίθενται 850 εκατ. ευρώ από την περιστολή δαπανών.

Ο αναπληρωτής υπουργός απέκλεισε .............

επίσης το ενδεχόμενο να κλείσουν επικουρικά ταμεία, αν και όπως είπε, δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα, στα οποία το υπουργείο προσπαθεί να δώσει λύσεις. «Για τη νέα χρόνια ξεκινάμε με καλύτερη βάση. Έχουμε μείωση των φαρμακευτικών δαπανών περίπου 35 %. Θα περιορίσουμε την σπατάλη στον τομέα υγείας κατά 1,4 δισ. ευρώ κάτι που είναι εφικτό», επισήμανε προσθέτοντας ότι θα γίνουν αλλαγές στα επικουρικά, όπου χρειαστεί ώστε αν κάποιος συνταξιοδοτηθεί νωρίτερα από τον κανονικό χρόνο να μην χάσει.

Αναφορικά με το εφάπαξ ο κ. Κουτρουμάνης επισήμανε ότι υπάρχει πρόβλημα καθυστέρησης ενώ το υπουργείο συζητά με την ΑΔΕΔΥ ώστε να βρεθεί λύση. «Μια από τις επιλογές που θα προτείνουμε», συνέχισε, «θα είναι να υπάρχει σε πρώτο χρόνο μια δανειοδότηση από το ΤΕΑΔΥ , ταμείο ασφάλισης και εκείνο δημοσίων υπαλλήλων, για να μπορέσει να δοθεί το εφάπαξ σε 8.000 με 10.000 υπαλλήλους και έτσι να πάμε σε μια ομαλότερη κατάσταση».

Όπως γνωστοποίησε εν συνεχεία από 1 Ιουλίου 2011 θα ξεκινήσει η πληρωμή των δικαιούχων ασφαλιστικών ταμείων μέσα από τις τράπεζες ώστε να υπάρχει εξοικονόμηση πόρων και μεγαλύτερη διαφάνεια. Το βιβλιάριο, όπως είπε θα καταργηθεί, ενώ με το ΑΜΚΑ θα μπορεί να εξυπηρετηθεί ο ασφαλισμένος από το καλοκαίρι του 2011. «Η διαφορά», συμπλήρωσε, «είναι ότι όλοι οι ασφαλισμένοι όλων των ταμείων θα μπορούν να απευθυνθούν σε όλους τους γιατρούς όλων των ταμείων , έχουμε χιλιάδες γιατρούς. Τα νοσοκομεία του ΙΚΑ θα συγχωνευτούν . Θα μείνουν ένα δυο μόνο που θα εξυπηρετούν τις περιπτώσεις της αναπηρίας».

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μεταβολή στο καθεστώς συνταξιοδότησης των μητέρων, ενώ ερωτηθείς σχετικά με τα φαινόμενα κατασπατάλησης ανέφερε ότι υπάρχουν περισσότερες από 300 υποθέσεις που έχουν πάει στον εισαγγελέα.

«Δεν έχουμε ακόμη εφαρμόσει καθολικά την ηλεκτρονική στιγμιογράφηση άλλα στον ΟΑΕΕ όπου λειτουργεί, έχουμε πολύ μεγάλη μείωση στις δαπάνες με το σύστημα αυτό. ’ρα, ο στόχος μας είναι εφικτός για μείωση του κόστους . Έχουμε ανακαλύψει τρομερά πράγματα, μεγάλες διάφορες στις τιμές μεταξύ των ταμείων σε ίδια σκευάσματα», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι να υπάρχει ενιαία τιμή για όλα τα ταμεία.

Σχολιάζοντας εξάλλου τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι δεν πρέπει να έχουν άλλοθι την κρίση επιχειρήσεις που δεν έχουν πραγματικά πρόβλημα και απομειώνουν δικαιώματα εργαζομένων, σημειώνοντας ότι με το νέο κανονιστικό πλαίσιο για τα εργασιακά, ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος αν δεν ανταποκριθεί στην συμφωνία, να πληρώσει με βάση την κλαδική σύμβαση.

«Σήμερα εκεί που υπήρχε μια συμφωνία εργαζομένων-εργοδοτών δεν ήταν τίποτα διασφαλισμένο», ανέφερε, προσθέτοντας πώς αν υπάρχει λύση, αυτή είναι είναι η ενδυνάμωση των συνδικάτων όχι η αποδυνάμωση».

"Αναδουλειές" και στους απατεώνες φέρνει η οικονομική κρίση

Αναδουλειές ακόμα και στους…. απατεώνες φέρνει η οικονομική κρίση καθώς ο κόσμος έχει γίνει ιδιαίτερα επιφυλακτικός και δεν υποκύπτει εύκολα σε διάφορα τεχνάσματα που σκαρφίζονται για να αποσπάσουν χρήματα.

Όπως διαπιστώνει ο προϊστάμενος του τμήματος οικονομικού εγκλήματος της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Νίκος Δημητριάδης, «φέτος είναι ελάχιστες οι καταγγελίες που αφορούν απάτες που «ανθούν» ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων, όπως έρανοι από δήθεν φιλανθρωπικά σωματεία».

«Η κρίση έχει κάνει τον κόσμο επιφυλακτικό και δεν δίνει τα χρήματά του ακόμα και σε ανθρώπους που εμφανίζονται να κάνουν φιλανθρωπικό έργο» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Δημητριάδης,

Καταγγελία για ένα περιοδικό, η πώληση...

του οποίου συνεισφέρει δήθεν σε φιλανθρωπικό σκοπό, έχει γίνει στο ΚΕΠΚΑ, σύμφωνα με τον πρόεδρό του Νίκο Τσεμπερλίδη ο οποίος επίσης κάνει λόγο για μείωση των καταγγελιών.

«Έχουμε καταγγελία για ένα περιοδικό το οποίο πουλάνε άγνωστοι και δίνουν μάλιστα απόδειξη η οποία όμως δεν είναι διάτρητη» λέει ο κ.Τσεμπερλίδης προσθέτοντας ότι στην απόδειξη που εκδίδουν υπάρχει μεν ΑΦΜ και διεύθυνση αλλά είναι πλασματικά.

Παράλληλα, υπάρχουν και κάποιες καταγγελίες στο ΚΕΠΚΑ για ηλεκτρονικά μηνύματα που τις περισσότερες φορές μπλοκάρονται ως «spam» και ζητούν από τους λήπτες να καταθέσουν χρήματα σε κάποιο λογαριασμό τα οποία θα τους επιστραφούν στη συνέχεια στο πολλαπλάσιο.


ΔΕΗ: Διευκρινίσεις για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τους ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος προχωρά η ΔΕΗ, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο.

Όπως αναφέρει η επιχείρηση, η αύξηση των συνολικών ληξιπρόθεσμων λογαριασμών στο δεκάμηνο του 2010 ανέρχεται σε 189 εκατ. ευρώ, ενώ, ειδικότερα για τους πελάτες της Χαμηλής και Μέσης Τάσης η αντίστοιχη αύξηση ανέρχεται σε 104 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων .............

οφειλών δεν μπορεί να θεωρηθεί απώλεια εσόδων, καθώς, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, μόνο ένα μικρό ποσοστό παραμένει ανεξόφλητο και μετά το πέρας εξαμήνου, διευκρινίζει η ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, οι ανείσπρακτες οφειλές σε Χαμηλή Τάση (ΧΤ) και Μέση Τάση (ΜΤ) μετά το πέρας του εξαμήνου ως προς το σύνολο των εισπρακτέων λογαριασμών στο δεκάμηνο του 2010 ανέρχεται σε περίπου 6%.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι η εταιρεία προβαίνει στις αναγκαίες προβλέψεις σύμφωνα με τις αρχές των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων για τις περιπτώσεις στις οποίες η εισπραξιμότητα κρίνεται επισφαλής.

Η αύξηση των προβλέψεων στο 9μηνο 2010 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009 αναφορικά με οφειλές από κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας πελατών της ΧΤ και ΜΤ ανέρχεται σε 21 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ.gr

Κατάρτιση νέων δημοτολογίων σε νεοσύστατους δήμους και κοινότητες

Την κατάρτιση νέων Δημοτολογίων και Μητρώων Αρένων θα πρέπει να προχωρήσουν οι νέοι δήμοι, αμέσως μετά την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, κατά εφαρμογή του νόμου 3852/2010 («Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης»).

Όπως αναφέρεται, «σε περίπτωση αναγνωρίσεως νέας Κοινότητας ή Δήμου, καταρτίζεται νέο δημοτολόγιο βάσει του υπάρχοντος δημοτολογίου διά μεταφοράς των αντιστοίχων εγγραφών από το παλαιό στο νέο.
Ανάλογη διαδικασία τηρείται σε περίπτωση ........

ένωσης Δήμων ή Κοινοτήτων ή προσαρτήσεως συνοικισμού Δήμου ή Κοινότητας σε άλλο Δήμο ή Κοινότητα».

Για την κατάρτιση αυτή του ενιαίου Δημοτολογίου των νέων Δήμων που συνιστώνται δεν θα μεταφερθούν οι υπάρχουσες οικογενειακές μερίδες σε νέο βιβλίο, αλλά θα επαναριθμηθούν αυτές στα υπάρχοντα βιβλία.

Η νέα αρίθμηση θα ξεκινήσει από τον αύξοντα αριθμό 1 της πρώτης οικογενειακής μερίδας της πρώτης δημοτικής ενότητας και θα τελειώσει με τον τελευταίο αύξοντα αριθμό οικογενειακής μερίδας της τελευταίας δημοτικής ενότητας του Καλλικράτειου ΟΤΑ, σύμφωνα με τη νέα διοικητική διαίρεση.

Σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο, κατά ανάλογο τρόπο καταρτίζεται και το μητρώο αρρένων του νέου Δήμου. Όπως σημειώνεται συγκεκριμένα, «για την κατάρτιση του ενιαίου μητρώου αρρένων δεν θα μεταφερθούν οι αντίστοιχες εγγραφές από τα παλαιά μητρώα αρρένων των Καποδιστριακών δήμων σε νέο, αλλά το ενιαίο μητρώο αρρένων θα αποτελείται από τα υπάρχοντα μητρώα αρρένων των Καποδιστριακών ΟΤΑ που ενώνονται».

Tα υπάρχοντα μητρώα αρρένων των ΟΤΑ που ενώνονται και αποτελούν το νέο Δήμο θα συγκεντρωθούν στην έδρα του νέου Δήμου και θα αποτελέσουν το ενιαίο μητρώο αρρένων, ενώ τα εν λόγω μητρώα αρρένων θα τεθούν σε ισχύ με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε ισχύ το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στα Φιλιατρά

Σε ισχύ τίθεται από την Κυριακή το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στα Φιλιατρά.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας εν όψει των εορτών διαμορφώνεται στην πόλη μας ως εξής:........

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου => 10:00 - 20:00

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου => 08:00 - 20:00

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου => 08:00 - 20:00

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου => 08:00 - 20:00

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου => 08:00 - 20:00

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου => 08:00 - 20:00

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου => ΚΛΕΙΣΤΑ

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου => ΚΛΕΙΣΤΑ

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου => 08:00 - 20:00

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου => 08:00 - 20:00

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου => 08:00 - 20:00

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου => 08:00 - 20:00

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου => 08:00 - 20:00

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011 => ΚΛΕΙΣΤΑ

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011 => ΚΛΕΙΣΤΑ

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011 => ΚΛΕΙΣΤΑ

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011 => 08:00 - 20:00

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011 => 08:00 - 20:00

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011 => ΚΛΕΙΣΤΑ

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011 => 08:00 - 20:00

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011 => 08:00 - 20:00

Από την Κυριακή και μετά, επανέρχεται το κανονικό ωράριο των καταστημάτων.

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011 => ΚΛΕΙΣΤΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών σας εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλές Γιορτές

Μεσσηναικές εφημερίδες της 17ης Δεκεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.