Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ποιός προηγείται και με διαφορά για πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας;

Μπορεί οι εκλογές του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας να τελείωσαν και τα αποτελέσματα να δείχνουν νικητή τον συνδυασμό Γιώργο Γκούμα με 10 έδρες, (η παράταξη Καραμπάτου 9 έδρες και η παράταξη του κ. Αδαμόπουλου 2 έδρες), χρειάζονται όμως 11 για να συγκροτηθεί το προεδρείο. Λόγω του ότι ο Γκούμας δεν εξελέγη στο εξαγωγικό τμήμα που είχε θέσει υποψηφιότητα, (θυμίζουμε το γνωστό σκάνδαλο Καραμπάτου) αυτομάτως του στερεί την θέση του προέδρου.

Σήμερα λοιπόν (Τρίτη 13 Δεκεμβρίου) επιχειρούμε να σας δώσουμε το όνομα του νέου προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, με βεβαιότητα 99,99% πολύ νωρίτερα από την οποιαδήποτε εφημερίδα στον νομό Μεσσηνίας.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες που μας μετέφερε ..........

άνθρωπος μας που μένει στην Καλαμάτα, με πάρα πολλές γνωριμίες, με άκρες στα μέσα και τα έξω του επιμελητηρίου Μεσσηνίας, όλα δείχνουν πως υπάρχει κάποιος για την θέση του προέδρου ο οποίος προηγείται και μάλιστα με μεγάλη διαφορά σε σχέση με άλλους.

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες του Φιλιατρά News, προβάδισμα για την θέση του προέδρου στο Επιμελητήριο της Μεσσηνίας έχει ο Τουριστικός πράκτορας κ. Μανιάτης Δημήτριος που εξελέγη στο Τουριστικό τμήμα του Επιμελητηρίου.
Εφόσον ο Κ. Αδαμόπουλος συμφωνήσει (είναι απαραίτητη προϋπόθεση αυτή) ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας θα είναι με απόλυτη βεβαιότητα ο κ. Μανιάτης.
Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες μας πρόκειται για έναν άνθρωπο εξαιρετικά σοβαρό, εξαιρετικά αγαπητό σε πολλούς, με σοβαρή άποψη και θέση για τον Τουρισμό και την επιχειρηματικότητα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Μανιάτης είναι και Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου αλλά και μέλος στο Εθνικό συμβούλιο Hatta (Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων).
Όλα τα στοιχεία αυτό δείχνουν. Όλες οι κουβέντες που γίνονται γύρω από το πρόσωπο του νέου προέδρου αναφέρουν το όνομα Μανιάτης Δημήτριος. Άνθρωποι που τον ξέρουν καλά έχουν να πουν γι αυτόν τα καλύτερα λόγια και εκφράζουν την πεποίθηση ότι η συνεργασία του με τον Γιώργο Γκούμα θα είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει το επιμελητήριο Μεσσηνίας στην νέα εποχή που θέλει να το οδηγήσει ο Γιώργος Γκούμας.

Κρατήστε αυτή την πολύτιμη πληροφορία που σας μεταφέρει σήμερα αποκλειστικά το Φιλιατρά News (και θυμηθείτε το πότε το γράψαμε) καθώς οι εξελίξεις που έρχονται θα μας δικαιώσουν.

Η καθαριότητα μισή αρχοντιά για τον Δήμο Τριφυλίας........

Οι κάδοι άδειοι, τα σκουπίδια διάσπαρτα, και κανείς από την Δημοτική ενότητα Φιλιατρών δεν λέει να τα μαζέψει.....
Ο παράνομος "σκουπιδότοπος" βρίσκεται στον Δρόμο Φιλιατρών - Αγίας Κυριακής λίγο πρίν φτάσουμε στο Λιμάνι.
Την φωτό μας την έστειλε αναγνώστης και μας λέει ότι το σκουπιδιάρικο περνάει όποτε το θυμηθεί.

Πάνε οι καλές εποχές που περνούσε τακτικά μας γράφει στο e-mail του ο αναγνώστης μας.
Τώρα πρέπει να κάνεις αίτηση με χαρτόσημο και να .........

παρακαλάς τον ύψιστο να τους ελεήσει και να στείλουν ένα απορριμματοφόρο να μαζέψει τον αμάζευτο...

ΣΧΟΛΙΟ ΟΜΑΔΑΣ
Επειδή αυτά που καταγγέλει ο αναγνώστης μας τα έχουμε συναντήσει κι εμείς σε διάφορα σημεία του τέως δήμου Φιλιατρών (ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΥ) αμα τα βγάλουμε όλα αυτά στην φόρα δεν θα ξέρουν κάποιοι κατά που να κάνουν.
Δρόμοι ΑΘΛΙΟΙ. Από καθαριότητα, ευτυχώς που οι οδοκαθαριστές καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες και κάπως υπάρχει μια μικρή τάξη. Βεβαία σε αυτό έχει συντελέσει και ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Τάσος Πούλος που δείχνει ενδιαφέρον.

Άλλοι όμως.... ούτε από την καρέκλα τους δεν σηκώνονται.... Κοντεύουν να βγάλουν κάλους από το καθησιό.
Ο πρόεδρος της Δημοτικής ενότητας κ. Χαράλαμπος Στάμος έχει να πει κάτι ή να κάνει κάτι; Θες κ. Στάμο κι άλλες φωτογραφίες για να δεις την ανεπάρκεια σου; Αν δεν μπορείς να προσφέρεις στην πόλη υπάρχει και η παραίτηση ξέρεις....
Ξέρουμε ότι σας ενοχλεί που σας τα χώνουμε αλλά είναι το τελευταίο που μας ενδιαφέρει. Εχετε υποχρέωση να παράγετε έργο. Η περίοδος χάριτος που δεν λέγαμε τίποτα τελείωσε οριστικά.
Τώρα μόνο κράξιμο θα πέφτει αν δεν κάνουν τίποτα. ΑΡΚΕΤΑ με τους κηφήνες!!!!!!!

Κύριε Πούλο δεν βάζεις καμιά φωνή εκεί μέσα στο Δημαρχείο;

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δημιουργία Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δημιουργία Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Πελοποννήσου μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη και σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού, την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011 στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ως διοικητικός φορέας μετά τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη έχει ουσιαστικά την ευθύνη της συνολικής κοινωνικής πολιτικής», δήλωσε ο κ. Τατούλης και χαρακτήρισε την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική ανάπτυξη απαραίτητα συστατικά μιας κοινωνίας σε βαθύτατη πολιτική κρίση, με άμεσο αντίκρισμα στην οικονομία και στην κοινωνία.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον .........

Περιφερειάρχη, είναι η πρώτη περιφέρεια της χώρας, η οποία ξεδιπλώνει τις πολιτικές της για κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη σε δύο βασικές κατευθύνσεις. Η πρώτη εστιάζεται στις πολιτικές για τη συνοχή των ευρύτερων κοινωνικών πολιτικών με εξειδίκευση των υπαρχόντων εργαλείων στα διοικητικά όρια της Περιφέρειας και η δεύτερη στην προσπάθεια για τη δημιουργία δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης με πολιτικές και δράσεις εξειδικευμένες στις ανάγκες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο κ. Τατούλης έθεσε ως προαπαιτούμενο τις συντονισμένες παρεμβάσεις από την πλευρά των επισήμων φορέων και του κράτους και απέρριψε το πρότυπο της κεντρικής και συγκεντρωτικής διαχείρισης στην οργάνωση παρεμβάσεων. «Τόσο στον Ευρωπαϊκό χώρο, όσο και στην Ελληνική περίπτωση, οι τοπικές πολιτικές προκρίνονται ως οι προσφορότερες στην επίτευξη στόχων που αφορούν το μικροεπίπεδο των τοπικών κοινωνιών», δήλωσε ο Περιφερειάρχης και ότι ο «γεωγραφικός προσδιορισμός των παρεμβάσεων για ανάπτυξη και προστασία της κοινωνικής συνοχής αναδεικνύει τις τοπικές αρχές σε καθοριστικούς πόλους για την οργάνωση των σχετικών πολιτικών».
Η ανάλογη διεθνής εμπειρία δύναται να προσφέρει πλήθος επιτυχημένων παραδειγμάτων, τόνισε ο κ. Τατούλης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τις χωρικές πολιτικές υπό την ευθύνη της περιφέρειας ως μηχανισμό κοινωνικής ασφάλειας με ταυτόχρονη εξασφάλιση την ανάδυση νέων αναπτυξιακών στόχων και πρακτικών.
Το σχέδιο παρέμβασης της Περιφέρειας, όπως το ανέλυσε ο Περιφερειάρχης, έχει ως κεντρικά συστατικά την αποκρυστάλλωση στρατηγικών στόχων για την ανάπτυξη και ταυτόχρονα την κοινωνική προστασία όσων πλήττονται από την κρίση.

Οι βασικοί άξονες του σχεδιασμού αυτού, κατά τον Περιφερειάρχη, συγκλίνουν μέσα σε ένα επιχειρησιακό σχέδιο κοινωνικού χαρακτήρα που αξιοποιεί τις χρηματοδοτικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δημιουργεί ένα μεγάλο κοινωνικό δίκτυο εθελοντισμού δημιουργώντας ένα ουσιαστικό κοινωνικό απόθεμα με στόχο την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ως κεντρική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου τοποθέτησε ο κ. Τατούλης την καταπολέμηση της ανεργίας και για το σκοπό αυτό θα αξιοποιηθούν μια σειρά από πρωτοβουλίες, όπως τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ), με προϋπολογισμό 5.240.000 ευρώ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων, με συνολικό προϋπολογισμό 60 εκατομμύρια ευρώ για την Ελλάδα. Ο στόχος είναι με τις δύο αυτές πρωτοβουλίες να αντιμετωπιστεί η ανεργία, να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης και συνθήκες κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Μια ακόμα πρωτοβουλία η οποία θέτει σε πρωτοπορία την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, η κοινωφελής εργασία, τόσο στον τομέα της απασχόλησης των ευάλωτων ομάδων, όσο και στην κοινωνική τους ένταξη. Απαιτείται ωστόσο αποτελεσματική δικτύωση, οργάνωση και ευαισθητοποίηση των φορέων.

Για την εξυπηρέτηση των σκοπών αυτών οι δράσεις πρέπει να εντάσσονται σε πέντε άξονες, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη. Στην προστασία, ανάδειξη, διαχείριση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς με στόχο την αειφορία και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Στην αναβάθμιση και διεύρυνση των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής μέριμνας. Στη δημιουργική διέξοδο του πληθυσμού, μέσα από δράσεις στην εδραίωση του αισθήματος συμμετοχής και συνεργασίας στα πλαίσια μιας ομάδας. Στην ενίσχυση των προϋποθέσεων για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και της αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους. Τέλος, στην ανάδειξη και προώθηση των προτεραιοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη και απασχόληση σε τοπικό επίπεδο.

Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε, επίσης, φανερή την πολιτική αδυναμία της κυβέρνησης να ενισχύσει τα ιδρύματα μέσω του προϋπολογισμού και ζήτησε την απαραίτητη συνεργασία όλων των βαθμών της αυτοδιοίκησης για να μην κατακερματιστούν οι δυνάμεις στην προσπάθεια για κοινωνική συνοχή.

Πέραν τούτων ο Περιφερειάρχης έθιξε και το ζήτημα της κοινωνικής οικονομίας, τον τρίτο τομέα δηλαδή, που αναπτύσσεται στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ κοινωνίας και οικονομίας και προτείνει ένα εναλλακτικό σενάριο ανάπτυξης. Στο πεδίο της κοινωνικής πρόνοιας δημιουργείται ένα πλαίσιο, όχι ως στατικό, ιδρυματικό και αμετάβλητο, αλλά αντίθετα προσαρμοζόμενο στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της κοινωνίας. Σε αυτή την προσπάθεια, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης, ο εθελοντισμός κατέχει σημαντική θέση και δεν θα πρέπει να έχει οργανική σχέση με το κράτος.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου καλεί όλους τους φορείς για συμβολή στη δημιουργία κοινωνικού αποθέματος, με απαραίτητα προϋπόθεση τη σύσταση ενός κοινού ταμείου με εθελοντική προσφορά και ευφυείς πολιτικές» είπε ο κ. Τατούλης. Στο πλαίσιο αυτό δεν θα πρέπει να υπάρξει μια πολιτική που προϋπολογίζει το εύρος του ταμείου, αλλά θα δημιουργεί τις συνθήκες προστασίας των αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Η ειδοποιός διαφορά του ταμείου κοινωνικής συνοχής από τα υπόλοιπα αποτυχημένα παραδείγματα είναι, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, ο ανθρωποκεντρικός του χαρακτήρας. Άλλωστε το ταμείο πυρόπληκτων που αφορούσε την Πελοπόννησο αποτελεί χαρακτηριστικό αρνητικό παράδειγμα λόγω της έλλειψης ανθρωποκεντρικότητας.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα ενισχύσει την ευρωστία του ταμείου και ήδη υπάρχουν σκέψεις για τη δημιουργία συγκεκριμένων δομών, όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό ιατρείο και το κοινωνικό φαρμακείο», ανέφερε ο κ. Τατούλης, ο οποίος ανακοίνωσε και την επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Αναφερόμενος στον Πελοποννησιακό λαό ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι ιστορικά δίνει πάντα το παρόν στις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα και ότι το ίδιο θα πράξει και τώρα. Απαραίτητο χαρακτήρισε τέλος τον άδολο ακομμάτιστο πατριωτισμό για την επιτυχία κάθε προσπάθειας που στοχεύει στην κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.
Το δίκτυο αυτό που δημιουργείται για την κοινωνική αλληλεγγύη, όπως τόνισε ο κ. Τατούλης δεν θα έχει κανένα ομφάλιο λώρο με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά θα λειτουργεί ανεξάρτητα. Για τη σωστή λειτουργία του θα δημιουργηθεί, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης, ένα συντονιστικό όργανο, το οποίο θα εξειδικεύσει τις δράσεις του με σκοπό την άμεση δραστηριοποίηση όσων θέλουν να προσφέρουν στο ταμείο που θα συσταθεί.

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε, τέλος, ότι με την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ και μετά από πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα δημιουργηθεί ένας νέος κωδικός για τις δομές της κοινωνικής οικονομίας. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ευτυχής γιατί προάγει ένα διαφορετικό πολιτικό πολιτισμό με ευρεία συναίνεση, πάνω στα σημαντικά ζητήματα του τόπου».

Ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος εκ μέρους του Χαμόγελου του Παιδιού χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη για τη δημιουργία Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τόνισε την ανάγκη εξειδίκευσης των δράσεων και απόρριψης της νοοτροπίας της φιλανθρωπίας. Στο ανθρωποκεντρικό ταμείο, που πρότεινε ο κ. Τατούλης, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να προσφέρουμε και όχι να λάβουμε και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη να ενωθούν όλα τα δίκτυα για συντονισμένη και αποτελεσματικότερη δράση, που γίνεται για πρώτη φορά σε επίπεδο Περιφέρειας.
Στη σύσκεψη αυτή έλαβαν μέρος Αντιπεριφρειάρχες υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμοι, κοινωνικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στην Πελοπόννησο, Εκκλησιαστικοί φορείς, εκπρόσωποι της αστυνομίας, των επιμελητηρίων, ιατρικών, δικηγορικών, φαρμακευτικών, εμπορικών συλλόγων, επιμελητήρια, μη κυβερνητικές οργανώσεις, τράπεζες και εκπρόσωποι σωματείων κοινωνικών λειτουργών. Κατά τις τοποθετήσεις τους όλοι οι φορείς αυτοί εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους προς τον Περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία αυτή, κατέθεσαν τις εμπειρίες τους από ανάλογες δράσεις και έθεσαν στη διάθεση της Περιφέρειας τις δυνάμεις τους για την ευόδωση του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Και νέες γεύσεις από "Το Αρκουδι". Ανακοίνωση προς τους πελάτες του.

Μετά από τον πρώτο καιρό που λειτουργεί το ψητοπωλείο - Οβελιστήριο "Το Αρκούδι" στον πεζόδρομο των Φιλιατρών, τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησε ενανεο ενημερωτικό σημείωμα προς του πελάτες του.

Όπως γράφουν, στον κατάλογο των προσφερομένων ειδών που ήδη έχετε είτε θα πρέπει ν προσθέσετε ακόμα το νοστιμότατο κοτόπουλο σουβλας (1,6 kg) στα 12 Ευρώ καθώς επίσης και τον ανατολίτικο μεζέ ΚΕΜΠΑΠ (μίξη τριών κιμάδων, αβγό, μπαχαρικά, μυρωδικά) σε μερίδα 2 κεμπάπ με πατάτες στα 5 ευρώ.
Το τυλιχτό κεμπάπ σε πίτα με τιμή 2,50 ευρώ.

Επίσης το Αρκούδι ενημερώνει ότι για ...............

λόγους καθαριότητας και υγιεινής του καταστήματος και κατ' επέκτασιν και των προϊόντων του το κατάστημα θα παραμένει κλειστό κάθε Κυριακή πρωί έχως τις 6 το απόγευμα.

Κατεβάστε το νέο φυλλάδιο του καταστήματος πατώντας εδώ και μείνετε ενημερωμένοι για τις προσφερόμενες νοστιμιές.

Κατεβάστε το φυλλάδιο του καταστήματος πατώντας εδώ και μην διστάσετε να κάνετε άμεσα την πρώτη σας παραγγελία.

Πριν αγοράσετε εκτυπωτή ασύρματο η με καλώδιο

Ένας εκτυπωτής αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για το γραφείο η το σπίτι, είτε γιατί το απαιτεί η δουλειά σας είτε γιατί επιθυμείτε να εκτυπώνετε φωτογραφίες η άλλο υλικό για προσωπική χρήση. Ακολουθείσθε τις συμβουλές μας για να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Πριν αγοράσετε εκτυπωτή, καλό είναι σε πρώτο στάδιο να αναλογιστείτε για ποιό σκοπό το χρειάζεστε: αν θέλετε ένα μηχάνημα για ασπρόμαυρες εκτυπώσεις (έγγραφα, σελίδες βιβλίων η κειμένων) η για έγχρωμες (για φωτογραφίες και γενικά έγχρωμο υλικό). Επίσης αν έχετε σκοπό να τον χρησιμοποιείτε συχνά, καλό θα ήταν να ξοδέψετε λίγα παραπάνω χρήματα για να μην χρειαστεί να τον αντικαταστήσετε από νωρίς με άλλον.

Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας που πρέπει να .........

συνυπολογίσετε είναι, φυσικά, η τιμή, αλλά και το κόστος συντήρησης (να θυμόμαστε πως οι εκτυπωτές laser είναι ακριβότεροι από τους inkjet, αλλά φθηνότεροι κατά τη συντήρηση)

Είδη εκτυπωτών

Στην αγορά κυκλοφορούν δυο είδη εκτυπωτών: οι εκτυπωτές έγχυσης μελάνης (inkjet) και οι εκτυπωτές λέιζερ (laser)

Εκτυπωτές έγχυσης μελάνης

Αποκαλούνται και εκτυπωτές ψεκασμού μελάνης (inkjet), λόγω του τρόπου που λειτουργούν, καθώς βασίζονται σε «κεφαλές» εκτύπωσης, οι οποίες αποτελούνται από έναν αριθμό ακροφυσιων που εκτοξεύουν πολύ μικρά σταγονίδια μελάνης στο προς μέσο εκτύπωσης. Με τη συνεχή βελτίωση τόσο των ακροφυσιων όσο και των χρησιμοποιούμενων μελανιών, η ποιότητα εκτύπωσης πλησιάζει όλο και περισσότερο τη φωτογραφική απεικόνιση. Οι εκτυπωτές inkjet έχουν σαν κύριο πλεονέκτημα σε σχέση με τους εκτυπωτές laser, τη δυνατότητα έγχρωμης εκτύπωσης με χαμηλό κόστος αγοράς εκτυπωτή.

Εκτυπωτές λέιζερ

Η ποιότητα εκτύπωσης σε συνδυασμό με την ταχύτητα αποτελούσε ανέκαθεν το βασικό στόχο των εταιρειών που κατασκευάζουν εκτυπωτές. Οι εκτυπωτές λέιζερ (laser printers) βελτιώνουν σημαντικά και την ταχύτητα και την ποιότητα εκτύπωσης καθώς η τεχνολογία συνεχώς βελτιώνεται και υπάρχουν μηχανήματα που μπορούν να αποδώσουν εξαιρετικής ποιότητας έγχρωμη εκτύπωση σε υψηλές ταχύτητες. Τα μειονεκτήματα τους είναι ο σχετικά μεγάλος όγκος τους και η υψηλή τιμή, τόσο αγοράς όσο και συντήρησης- αν και το τόνε που χρησιμοποιούν (αντί για μελάνι), δεν καταναλώνεται εύκολα και είναι επαρκές για να τυπώνετε μεγάλο αριθμό σελίδων. Επίσης, στην αγορά θα βρείτε ασπρόμαυρους λέιζερ η έγχρωμους, για να καλύπτονται ακριβώς οι αναγκες σας χωρίς να κάνετε περιττά έξοδο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά.

Αν βρήκατε ποιος εκτυπωτής καλύπτει περισσότερο τις αναγκες σας, τότε εξετάστε και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, για να μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι από την αγορά που θα κάνετε.

Dpi (ανάλυση εκτύπωσης)

Το dots per inch (dpi) είναι μια μονάδα μέτρησης χωρικής πυκνότητας και συγκεκριμένα, μετρά πόσα dots (κουκκίδες μελάνης) μπορούν να τοποθετηθούν σε μια ίντσα. Άρα, ένας εκτυπωτής με υψηλό dpi θα δίνει ακριβέστερες και ευκρινέστερες εκτυπώσεις από κάποιον με χαμηλότερο.

Ppm (pages per minute) (ταχύτητα εκτύπωσης)

Το ppm χρησιμοποιείται στην επιστήμη και την τεχνολογία για να δηλώσει περιεκτικότητα και αναλογίες της τάξης κυρίως του εκατομμυριοστού.. Όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα εκτύπωσης (μεγαλύτερος αριθμός σελίδων ανά λεπτό) τόσο γρηγορότερα θα γίνονται οι εκτυπώσεις.

Δοχεία μελάνης

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να εξετάσετε είναι το ποσό των κασετών μελανιού που απαιτούνται για την εκτύπωση, αλλά και το αν είναι προσιτό (οικονομικά) και εύκολα διαθέσιμο στην αγορά (μερικά είναι δυσεύρετα). Συνήθως οι εκτυπωτές έχουν ένα δοχείο μελάνης για πολύχρωμες εκτυπώσεις και ένα μαύρο δοχείο μελάνης για ασπρόμαυρες. Αν πάλι χρησιμοποιούν περισσότερα μελάνια, αυτό σημαίνει πως αυξάνει και το κόστος συντήρησης. Να έχετε υπόψη σας πως το toner των laser εκτυπωτών είναι πιο ακριβό για να το αγοράσετε, αλλά καταναλώνεται δυσκολότερα, ενώ το μελάνι των inkjet εκτυπωτών είναι φθηνότερε μεν, τελειώνει γρηγορότερα δε.

Φροντίδα μελανοδοχείων

Καταρχήν, ποτέ μη θέτετε σε λειτουργία τον εκτυπωτή εάν το μελανοδοχείο είναι άδειο. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην κεφαλή του εκτυπωτή. Το μελάνι που έχει κολλήσει πάνω σε αυτή την περιοχή έχει καταστροφικές συνέπειες. Η κεφαλή του εκτυπωτή πρέπει να σκουπίζεται με ένα υγρό ύφασμα, πάντοτε με νερό και ποτέ με διαλυτικό. Είναι σημαντικό επίσης να τρέχετε την επιλογή «καθαρισμός κεφάλες εκτύπωσης» από το εγχειρίδιο χρήστη σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ασύρματοι εκτυπωτές

Αν τα μπερδεμένα καλώδια πίσω από έναν υπολογιστή σας προκαλούν πονοκέφαλο, τότε η εξέλιξη της τεχνολογιας ήρθε να σας σώσει! Πλεον τα καλώδια έχουν αρχίσει να μειώνονται σημαντικά και οι ασύρματοι εκτυπωτές και πολυμηχανηματα συμβάλλουν σημαντικά σε αυτό. Είναι και αυτοί έγχρωμοι η ασπρόμαυροι, διαθέτουν Wi-Fi για ασύρματη εκτύπωση από οπουδήποτε στον χωρο, Πολλοί εκτυπωτές διαθέτουν ενσωματωμένο card reader και αρκετά έχουν και μηχανισμό duplexer για αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης. Επίσης αρκετοί εκτυπωτές μπορούν να δουλέψουν με παραπάνω από έναν υπολογιστή μέσω ασύρματου δικτύου. Φυσικά υπάρχουν και inkjet και laser εκτυπωτές ακόμα και αν είναι τμήμα πολυμηχανηματος. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 150 μέχρι και 400 ευρώ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ

Συγκροτήθηκε επιτροπή τουριστικής προβολής του Δήμου Τριφυλίας. [ ΗΧΗΤΙΚΟ ]

Μια νέα επιτροπή για την τουριστική προβολή της Τριφυλίας συστάθηκε στον Δήμο Τριφυλία.
Πρόκειται για μια ενδεκαμελή επιτροπή η οποία απαρτίζεται από τους εξής: .........

1. Ευστάθιο Ανδρινόπουλο (Αντιδήμαρχο) ως Πρόεδρο, με αναπληρωτή τον Καλλίνικο Κυριακουλόπουλο (Δημ. σύμβουλο).
2. Γεώργιο Σαμπαζιώτη (Αντιδήμαρχο) ως Αντιπρόεδρο, με αναπληρωτή τον Ζαχαρία Κανελλόπουλο (Δημ. σύμβουλο).
3. Χαράλαμπο Παγάνη (Δημ. σύμβουλο) ως μέλος, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Ρούσση (Δημ. σύμβουλο).
4. Κων/νο Αγγελόπουλο (Δημ. σύμβουλο) ως μέλος, με αναπληρωτή τον Γεώργιο Σερέτη (Δημ. σύμβουλο).
5. Τον Παναγιώτη Σταματελόπουλο (Δημ. σύμβουλο) ως μέλος, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Δριμή (Δημ. σύμβουλο).
6. Γεώργιο Χατζηιωσήφ, Δ/ντή Προορισμού του Τουριστικού Συγκροτήματος COSTA NAVARINO, ως ιδιώτη εμπειρογνώμονα, με αναπληρώτρια την Μαρία Παπατσώνη, υπεύθυνη Marketing και Δημοσίων Σχέσεων του Τουριστικού Συγκροτήματος Costa Navarino.
7. Γεωργία Ανδρινοπούλου (δημοτική υπάλληλο) ως μέλος, και την Αλεξανδροπούλου Σοφία (δημοτική υπάλληλο) ως αναπληρώτριά της.
8. Γεωργία Χριστοδούλου ως εκπρόσωπο της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας με αναπληρωτή της τον Μιχαήλ Τοάνογλου.
9. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο (πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας) με αναπληρωτές κατά περίπτωση: τον Φάμπα Νικόλαο, (πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών) και Παναγιωτόπουλο Φώτιο (πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Γαργαλιάνων).
10. Δημήτριο Τάμπαση, εκπρόσωπο του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών με αναπληρωτές τους εκπροσώπους των αγροτικών Συλλόγων Γαργαλιάνων και Κυπαρισσίας κατά περίπτωση.
11. Γεώργιο Δασκαλάκη ως εκπρόσωπο των ταξιδιωτικών γραφείων Τριφυλίας με αναπληρώτρια την Σπυριδούλα Καλκαβούρα.

Για τους σκοπούς της επιτροπής αυτής μίλησε αποκλειστικά στο Φιλιατρά News η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας κ. Γεωργία Χριστοδούλου.



Ποιός θα είναι ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

ΕΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ BLOG ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Ένα ρεπορτάζ που γίνεται τις τελευταίες 24 ώρες.

Καταφέραμε να μάθουμε ποιος παίζει πάρα πολύ δυνατά για να είναι ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Θα σας τα αποκαλύψουμε όλα.
Όλο το παρασκήνιο που υπάρχει πίσω από την εκλογή του νέου προέδρου.
Ποιές οι συμμαχίες και οι αντιδράσεις.

Μετά τις 11 το βράδυ (μέσα από το Φιλιατρά Νews) θα τα διαβάσετε και θα τα μάθετε όλα.



Τρίτη και 13 σήμερα!!!!! Αποφράδα μέρα για τους προληπτικούς!!!!

Τρίτη και 13 σήμερα και οι προληπτικοί -και όχι μόνο- κάνουν το σταυρό τους απευχόμενοι να βρεθούν αντιμέτωποι με αναποδιές αυτή την αποφράδα μέρα. Πόσοι όμως είναι αυτοί που γνωρίζουν γιατί η Τρίτη και 13 έχει καθιερωθεί να θεωρείται γρουσούζικη;

Γιατί φοβόμαστε την Τρίτη και 13;

Μόνο Ελληνες και Ισπανοι έχουν ως γρουσούζικη μέρα την Τρίτη και 13, οι υπόλοιποι δυτικοί έχουν την Παρασκευή και 13, η οποία στην Ελλάδα έγινε γνωστή με την γνωστή ταινία τρόμου «Παρασκευή και 13».
Η πρόληψη αυτή προέρχεται μάλλον από την ........

ημέρα εξολόθρευσης του Τάγματος των Ναϊτών, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 1307 από τον στρατό του βασιλιά Φιλίππου της Γαλλίας. Επιπλέον λέγεται πως ήταν μέρα Παρασκευή όταν η Εύα έδωσε στον Αδάμ τον απαγορευμένο καρπό, με αποτέλεσμα να εκδιωχθούν από τον Παράδεισο, Παρασκευή όταν η μεγάλη πλημμύρα της Βίβλου αφάνισε τα μιασματικά όντα της γης και, η μέρα που ο Χριστός σταυρώθηκε ήταν Παρασκευή.
Ο φόβος της Παρασκευής και 13 ονομάζεται στα αγγλικα paraskavedekatriaphobia , από τις ελληνικές λέξεις Παρασκευή, δεκατρείς και φοβια.

Η Τρίτη έχει συνδεθεί με την κακοτυχία εδώ και πολλούς αιώνες…

Σύμφωνα με την ελληνική παράδοση, η Τρίτη είναι η χειρότερη ημέρα της εβδομάδας γιατί είναι η ημέρα που έπεσε η Κωνσταντινούπολη στα χέρια των Τούρκων (Τρίτη 29 Μαΐου 1453).
Μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης δεν γίνονταν ποτέ γιορτές την Τρίτη ενώ όλα τα σπίτια ήταν κλειστά και δεν δέχονταν επισκέπτες στην ανάμνηση αυτού του οδυνηρού γεγονότος.
Η τρίτη ημέρα της εβδομάδας θεωρείται γρουσούζικη και από αστρολογικής απόψεως, αφού είναι η μέρα του Άρη, του θεού του πολέμου κατά την ελληνική μυθολογία.

Κακότυχος όμως πιστεύεται ότι είναι και ο αριθμός 13.

Υπάρχουν πολλές προκαταλήψεις, που συνοδεύουν το συγκεκριμένο αριθμό.
Το 13 χαλάει την αρμονία του τέλειου αριθμού 12. Η ιερότητα του 12 φαίνεται ότι προέρχεται από το αρχαϊκό δωδεκαδικό σύστημα. Η δωδεκάδα, ο χωρισμός της μέρας και της νύχτας σε 12 ώρες και του έτους σε 12 μήνες αποτελούν κατάλοιπα του αρχέγονου δωδεκαδικού συστήματος.
Το 12 θεωρείται ο ιδανικός αριθμός: 12 οι μαθητές του Ιησού, 12 τα Ευαγγέλια,12 οι άθλοι του Ηρακλή, 12 οι θεοί του Ολύμπου, 12 τα ζώδια. Σύμφωνα με μία άλλη δοξασία η κακοτυχία που κουβαλάει ο αριθμός 13 έχει σχέση με τους συνδαιτημόνες στον Μυστικό Δείπνο: 12 μαθητές και ο Ιησούς. Ο 13ος ήταν ο Ιούδας.
Η λαογραφική παράδοση υποστηρίζει ότι το 13 συνδέεται με τον δυσοίωνο εμβόλιμο 13ο μήνα του έτους, που προέκυπτε από τη διαφορά του σεληνιακού με το ηλιακό έτος και με το πέρασμα των χρόνων απορροφήθηκε με την προσθήκη μίας ημέρας στον Φεβρουάριο κάθε τέσσερα έτη.
Ακόμη και στις κάρτες των Ταρό στον αριθμό 13 αντιστοιχεί ο θάνατος. Αν η Τρίτη θεωρείται αποφράδα μέρα και το 13 γρουσούζικος αριθμός, ο συνδυασμός και των δύο συγκυριών – Τρίτη και 13- εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί κατέληξε να θεωρείται το υπέρτατο κακό.
Όλα αυτά βέβαια βασίζονται σε προλήψεις, που χάνονται στα βάθη των αιώνων. Προλήψεις που σήμερα άλλοι φαίνεται να τις αποδέχονται και άλλοι τις αντιμετωπίζουν με δυσπιστία ή ακόμη και με χιούμορ.
Τρίτη και 13 λοιπόν σήμερα αλλά μην πτοείστε. Ξεκινήστε τη μέρα σας με καλή διάθεση και με χαμόγελο και όλα θα πάνε καλά!

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 13ης Δεκεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.