Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ-ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ 0-2 Και τα δύο γκολ ο Κόλλιας

ΣΩΡΕΙΑ ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΧΑΜΗΛΑ ΤΟ ΣΚΟΡ

Δύο φορές κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα του Αστέρα Μικρομάνης η Εράνη κι έτσι με δυσανάλογο της δυσκολίας του αγώνα άγχος πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του κυπέλλου Μεσσηνίας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Τέλο Άγρα.
Χρυσός σκόρερ και συνάμα «μοιραίος» -μαζί με τον Θοδωρή Ασημακόπουλο, όσον αφορά στο «χορό» των χαμένων ευκαιριών- αναδείχθηκε ο Νίκος Κόλλιας. Ο νεαρός επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 30’ με σουτ, παίρνοντας το «ριμπάουντ» μετά από κεφαλιά του Ασημακόπουλου στο οριζόντιο δοκάρι.

Το 2-0 «γράφτηκε» στο 65’ με τον Κόλλια να σουτάρει εύστοχα από το σημείο του .......

πέναλτι, αξιοποιώντας έτσι την ωραία προσπάθεια και σέντρα που είχε κάνει ο Γιάννης Σταύρος. Στο 23’ ο Γιάννης είχε κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι (κόρνερ Τσιριγώτη).
Το τελικό αποτέλεσμα είναι αναμφισβήτητα «φτωχό» σε σχέση με τις καλές στιγμές μπροστά στην εστία του Παπαβασιλόπουλου που ξεκίνησαν σχεδόν αμέσως μετά το εναρκτήριο λάκτισμα: 3’ κεφαλιά Γιάννη-«ξυστά» άουτ, 5’ κεφαλιά Γιάννη, σουτ Ασημακόπουλου -απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Αστέρα Μικρομάνης, 14’ κεφαλιά Κόλλια-άουτ, 15’ και 32’ πλασέ Ασημακόπουλου πάνω στον αντίπαλο γκολκήπερ, 62’ και 64’ διαδοχικά τετ-α-τετ Ασημακόπουλου και Κόλλια μπλόκαρε ο Παπαβασιλόπουλος, 66’ σουτ Σπυρόπουλου-άουτ, 71’ ωραία προσπάθεια Χαριάτη, αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Αστέρα, 81’ και 86’ματο σουτ Ασημακόπουλου πάνω στον γκολκήπερ, 87’ κόρνερ Τσιριγώτη-σχημο διώξιμο οι αμυντικοί δοκάρι κι έξω.

Καλή ήταν η διαιτησία του Γιώργου Ασημακόπουλου (Μπάρδης - Σιψάς οι βοηθοί).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ: Παπαβασιλόπουλος, Δημητρίου, Καρδάσης (55’ ΙΙ. Καρδάσης), Ζούζουλας, Αναζίκος, Γ. Σκαρπαλέζος, Νιάρχος, Βοσνάκης, Κορομηλάς, Μ. Σκαρπαλέζος, Χασάπης.

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Αλεξανδρόπουλος, Ντινιώτης, Ανδρεόπουλος, Σπυρόπουλος (70’ Αποστολόπουλος), Παναγιωτίδης, Τσιριγώτης, Γκίνος (60’ Κώτσος), Γιάννης, Κόλλιας (77’ Γεωργόπουλος), Χαριάτης, Ασημακόπουλος.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Ελευθεράκη
Για το Φιλιατρά News


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩN BLOGS ΣΕ 120 ΛΕΠΤΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ IRAKLIO WEB RADIO ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΤΙΣ 18:00 ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ BLOGS.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ BLOGS ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝH ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ BLOGS ΚΑΙ ΤΟΥ IRAKLIO WEB RADIO

http://irakliowebradio2.blogspot.com/



Αλλάζει το καθεστώς για τις αδειοδοτήσεις καταστημάτων

Δύο θεσμικές πρωτοβουλίες που θα αλλάξουν το καθεστώς λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το Βήμα, προωθείται Προεδρικό Διάταγμα στο οποίο αποσαφηνίζονται οι όροι σφραγίσματος και αναστολής της λειτουργίας των καταστημάτων που παρανομούν και, παράλληλα, αφαιρείται από τους δημάρχους το δικαίωμα να αποσφραγίζουν τα καταστήματα αυτά.

Μάλιστα, το σφράγισμα ενός καταστήματος θα πραγματοποιείται μετά από έγγραφη εντολή του δημάρχου, αλλά θα συντάσσεται σχετική έκθεση, η οποία, εκτός των άλλων, θα αποστέλλεται και στα κατά τόπους Τμήματα της ΕΛ.ΑΣ. ώστε η τελευταία να ελέγχει αν τηρείται.

Την ίδια ώρα, με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή απλουστεύονται οι ...........

διαδικασίες έκδοσης των αδειών λειτουργίας, με τη σαφή πρόβλεψη ότι αν οι υπηρεσίες δεν έχουν ολοκληρώσει την αδειοδότηση σε διάστημα 50 ημερών τότε θα τεκμαίρεται ότι το κατάστημα μπορεί να λειτουργεί νόμιμα.

Επιπλέον, τα ΚΕΠ θα χορηγούν όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά στους ενδιαφερομένους, καθώς και τις αιτήσεις που θα είναι πλέον σε ηλεκτρονική μορφή. Οι ενδιαφερόμενοι θα γνωρίζουν από την αρχή, με βάση τα δικαιολογητικά που τους ζητούνται -και τα οποία μειώνονται περίπου στα μισά συγκριτικά με αυτά που ισχύουν σήμερα- αν θα τους δοθεί η οριστική άδεια, έτσι ώστε να λειτουργούν τα καταστήματά τους χωρίς τον φόβο ότι θα αναγκαστούν να τα κλείσουν.

Οι πρωτοβουλίες αυτές ελήφθησαν μετά τη διαπίστωση ότι η ασάφεια γύρω από το καθεστώς λειτουργίας και οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις στην αδειοδότηση των καταστημάτων εκκολάπτουν τα κυκλώματα διαφθοράς στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διατηρεί και τον έλεγχο νομιμότητας.

Πηγή: in.gr

Υπαινιγμοί για την θητεία του Μαλαπάνη στον ΟΤΕ από τον αντινομάρχη Μεσσηνίας Σωτήρη Παναγιωτόπουλο

Στο παιχνίδι των υπαινιγμών και η θητεία του Χρ. Μαλαπάνη στην υπηρεσιακή ηγεσία του ΟΤΕ.
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Σωτ. Παναγιωτόπουλος επανέρχεται στην αντιδικία που ξεκίνησε από την παράδοση στην κυκλοφορία της νέας σήραγγας στο Αρτεμίσιο και ζητά από τον κ. Μαλαπάνη να τον διαφωτίσει για το “πώς λειτουργούν οι νταβατζήδες” λόγω της εμπειρίας του ως γενικού διευθυντή Τεχνολογιών και Περιφερειών όλης της χώρας.

Στην επιστολή ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει:
«Αγαπητέ Χρήστο, Χωρίς να θέλω να ταράξω τις ολιγοήμερες διακοπές σου, άλλωστε είναι γνωστό ότι εσύ και η παράταξή σου βρίσκεστε σε μόνιμες πολιτικές διακοπές, θα πρέπει να σου επισημάνω τα εξής:
Κατ’ αρχήν θεωρώ ότι ακόμα και μέσω δηλώσεων η επικοινωνία των πολιτικών είναι ωφέλιμη αρκεί να μην καταλήγει σε άσκοπη “πολυλογία” γιατί τότε δεν ανεβάζει την πολιτική αξία, αλλά μάλλον την βλάπτει.

Με πολλή χαρά θα δεχτώ την κριτική σου για την οποιαδήποτε πολιτική θέση έχω ......

αναπτύξει τόσο ως αντινομάρχης Μεσσηνίας όσο και ως πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε επί σειρά ετών. Σου υπενθυμίζω όμως ότι το έργο και η δράση μου έχουν επανειλημμένα κριθεί με επιτυχία έως σήμερα από τον Μεσσηνιακό λαό.
Γιατί αυτός είναι και ο τελικός μας κριτής.
Και να θυμάσαι, αγαπητέ Χρήστο, ότι ανοχή δεν σημαίνει αδυναμία. Είμαι βέβαιος, ότι θα βοηθήσεις σημαντικά με την επικοινωνιακή πολιτική που σου υποδεικνύουν και ακολουθείς, όχι μόνο στην ενδυνάμωση της πολιτικής μου παρουσίας, αλλά και της παράταξής μου γενικότερα (πολιτικά και αυτοδιοικητικά).

Γι’ αυτό και εκ των προτέρων σ’ ευχαριστώ. Ομως, αγαπητέ Χρήστο, ομολογία προσπάθειας αλλά και καταξίωσης “νταβατζήδων” όπως λες, από την ευρύτερη παράταξή σου δεν περίμενα να ακούσω διά στόματός σου.
Και μια και μίλησες για “νταβατζήδες” και δήλωσες επαΐων του ζητήματος, και επειδή οι δικές σου οι εμπειρίες και παραστάσεις, τόσο από την πολιτική σου διαδρομή όσο και από τη θέση σου στον ΟΤΕ την επίμαχη περίοδο που υπηρέτησες ως γενικός διευθυντής τεχνολογιών και Περιφερειών όλης της χώρας, είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από τις δικές μου, μήπως θα μπορούσες να με ενημερώσεις και να με διαφωτίσεις, το πώς λειτουργούν οι “νταβατζήδες”;

Γιατί αν κατέθετες αυτές τις εμπειρίες και τις γνώσεις σου ίσως τότε να είχαμε μεγάλες “ανατροπές”…
Εύχομαι καλές διακοπές σ’ εσένα και τους “συνεργάτες σου”. Εγώ είμαι εδώ μαχόμενος και ως αντινομάρχης και ως πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε για τα συμφέροντα και μόνο των Μεσσήνιων συμπολιτών μου.

Με την ελπίδα όλων μας ότι θα είσαι εσύ ξανά ο υποψήφιος νομάρχης του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Μεσσηνίας, σε χαιρετώ”».

Πηγή: Ελευθερία

"Κοινό μέτωπο" κατά της Google από Μicrosoft, Amazon και Υahoo

Τις δυνάμεις τους ενώνουν Microsoft, Amazon και Yahoo -μαζί με εκδοτικούς οίκους- ενάντια στη Google, η οποία υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με συγγραφείς και εκδότες για τη δημιουργία της μεγαλύτερης ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης (Google Books).

Η κίνηση αυτή αποδεικνύει οτι η Google κατάφερε να προκαλέσει τους ανταγωνιστές της, οι οποίοι αναζητούν τρόπους να μοιραστούν μαζί της το μερίδιο της αγοράς ηλεκτρονικού βιβλίου.

Υπενθυμίζεται ότι τo 2004 η Google ξεκίνησε ........

ένα πρόγραμμα ψηφιοποίησης κειμένων για τη δημιουργία της μεγαλύτερης ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης του κόσμου, με τη δική της μηχανή αναζήτησης. Στην περίπτωση έργων που καλύπτονται από πνευματικά δικαιώματα, οι χρήστες μπορούν να δουν μόνο αποσπάσματα του κειμένου.

Πρωτοσέλιδα Μεσσηνιακού Τύπου της 22ας Αυγούστου 2009

ele22.jpg (673 KB) 8arr22.jpg (206 KB) foni22.jpg (367 KB) Page_1.jpg (413 KB)