Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Aλλάζει ο τρόπος χορήγησης οπτικών ειδών από το ΙΚΑ

Σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε στα κατα τόπους γραφεία ΙΚΑ σχετικά με την χορήγηση οπτικών ειδών(γυαλιά κ.α.) επέρχεται αλλαγή στο τρόπο.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η εγκύκλιος:
Σας ενημερώνουμε ότι, το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ έχει συνάψει σύμβαση με την «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΠΤΟΜΕΤΡΩΝ» με τον διακριτικό τίτλο «ΠΕΟΟ» και θα ισχύσει από 1/1/2009. Επομένως, θα πρέπει άμεσα με ανακοινώσεις να ενημερώσετε τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ότι από 1/1/2009 δεν θα καταβάλλεται η δαπάνηγια την αγορά των οπτικών ειδών από το Τμήμα Παροχών Ασθένειας των Υποκαταστημάτων μας αλλά, θα απευθύνονται οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι στα συμβεβλημένα καταστήματα οπτικών (κατάσταση των οποίων σας στέλνουμε) και η πληρωμή θα γίνεται κατευθείαν στα μέλη της Ένωσης Οπτικών, μέσω του Λογιστηρίου των Υποκ/των μας.

Τα μηχανογραφικά γυαλιά που αφορούν τους υπαλλήλους του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ θα πληρώνονται από τα Τμήματα Παροχών Ασθένειας. Αναλυτικές οδηγίες θα δοθούν με εγκύκλιο που θα σας σταλεί σχετικά με την αύξηση των αποδοτέων ποσών για τα οπτικά είδη για το έτος 2009.
Ο Πλήρης κατάλογος με τα συμβεβλημένα οπτικά καταστήματα βρίσκεται εδώ!

Πηγή: Δημότης Blog

Κινητό χωρίς ιούς και ανεπιθύμητες χρεώσεις

Θέλετε να επικοινωνείτε όπου κι αν βρίσκεστε και οποιαδήποτε στιγμή με ασφάλεια; Το φυλλάδιο «Η ζωή με το κινητό μας» που έχει εκδώσει πρόσφατα η COSMOTE προσφέρει όλες τις απαντήσεις, αλλά και πρακτικούς κανόνες «συμβίωσης», για να εξασφαλίσουμε μια «υγιή» σχέση με το κινητό μας.

Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τους «ιούς»;

Η πρόσβαση στο Internet, η ανταλλαγή δεδομένων μέσω Bluetooth ή τα μηνύματα spam, απαιτούν της προσοχή μας καθώς μπορεί να αποτελέσουν την αιτία για την εισβολή «ιών» στο κινητό μας. Μπορούμε εύκολα να προστατευτούμε, αρκεί:

- Να «κατεβάζουμε» και να αποθηκεύουμε στο κινητό μας αρχεία (ήχους κλήσης, εικόνες, video κλπ) ή εφαρμογές μόνο από άτομα που γνωρίζουμε και από ιστοσελίδες που εμπιστευόμαστε.

- Να διαγράψουμε αμέσως ένα e-mail με επισυναπτόμενο αρχείο αν αυτό προέρχεται από άγνωστο αποστολέα, χωρίς να το ανοίξουμε.

- Να δεχόμαστε αρχεία μέσω της εφαρμογής Bluetooth* μόνο όταν γνωρίζουμε τον αποστολέα.

- Να ενεργοποιούμε την εφαρμογή Bluetooth* μόνο όταν θέλουμε να δεχτούμε δεδομένα από κάποιο φίλο και όχι να το έχουμε συνεχώς ενεργοποιημένο.

(* Με το όρο «εφαρμογή Bluetooth» αναφερόμαστε στην ανταλλαγή δεδομένων ανάμεσα στις συσκευές, μέσω της συγκεκριμένης σύνδεσης και όχι στο εξάρτημα.)

Παράλληλα, οι «ιοί» ευθύνονται πολλές φορές για την πραγματοποίηση κλήσεων και την αποστολή μηνυμάτων προς αριθμούς υψηλής χρέωσης.

Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τον «ιό των ανεπιθύμητων χρεώσεων»;

Πριν αποφασίσουμε να χρησιμοποιήσουμε μια υπηρεσία, φροντίζουμε να ενημερωθούμε πλήρως για τα χαρακτηριστικά και τις χρεώσεις της.
Για να έχουμε πάντα τον έλεγχο του λογαριασμού μας, μπορούμε να ακολουθήσουμε τις παρακάτω απλές συμβουλές:

- Φροντίζουμε να ελέγχουμε συστηματικά τους λογαριασμούς μας.

- Δεν αφήνουμε το κινητό μας τηλέφωνο εκτεθειμένο σε χώρους όπου μπορεί οποιοσδήποτε να το χρησιμοποιήσει χωρίς τη συγκατάθεσή μας.

- Είμαστε ενήμεροι για τη χρέωση οποιασδήποτε υπηρεσίας πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

- Αν οι χρεώσεις είναι υπερβολικές ή/και δεν αντιστοιχούν στη χρήση που έχουμε κάνει, απευθυνόμαστε αμέσως στον πάροχο της σύνδεσής μας.

Στην ίδια κατεύθυνση, της συστηματικής και υπεύθυνης ενημέρωσης για την ορθή χρήση της κινητής τηλεφωνίας, κινείται και το εγχειρίδιο της COSMOTE «Κινητή τηλεφωνία και γονείς». Τα δύο αυτά φυλλάδια διατίθενται από το δίκτυο καταστημάτων της εταιρείας.

Υπουργική Απόφαση για τους Νέους Αγρότες

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του στη Νομαρχία ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Παραγωγής και Ανάπτυξης, αντινομάρχης και αναπληρωτής νομάρχης, κ. Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, με θέματα τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για την οικονομική στήριξη μέσω επιδότησης στους Νέους Αγρότες και την ανάδειξη του Νομού Μεσσηνίας σε τιμώμενο Νομό για το 2009 από την Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ Ελαιολάδου.

Οι Νέοι Αγρότες στο επίκεντρο της ΝΑΜ

Σε παρουσίαση της Απόφασης για οικονομική βοήθεια σε Νέους Αγρότες μέσω δράσεων του ΕΣΠΑ προέβη χθες το μεσημέρι ο αρμόδιος αντινομάρχης, κ. Σωτήρης Παναγιωτόπουλος. Αναφορικά με την εξέλιξη αυτή δήλωσε τα εξής:
«Στη Νομαρχία σήμερα κοινοποιήθηκε μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Κοινή Υπουργική Απόφαση 704, που εκεί καθορίζεται το καθεστώς ενίσχυσης των Νέων Αγροτών, βάση του άξονα 1 του προγράμματος "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Ανάπτυξης 2007 - 2013 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό είναι πρόγραμμα ενίσχυσης και στήριξης Νέων Αγροτών που συνεχίζει τις δομές του 3 Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Αναλυτικά οι στόχοι που απορρέουν από αυτή την απόφαση είναι οι Νέοι Αγρότες, η βελτίωση των δυνατοτήτων της παραγωγής και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Αιτήσεις μπορούν να καταθέτουν οι δικαιούχοι μετά τη δημόσια πρόσκληση του αρμοδίου υπουργού, όπου θα καθορίζει τις λεπτομέρειες και το όλο πλαίσιο. Ακόμα θέλω να προσθέσω ότι, εν δυνάμει δικαιούχοι είναι Νέοι Αγρότες ηλικίας 18 - 40 ετών, με επαρκή επαγγελματική ικανότητα και επιχειρηματικά σχέδια.
Το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση με 216.000.000 ευρώ και 88.000.000 ευρώ από την Ελληνική Κυβέρνηση.
Τέλος, κριτήρια θα είναι η περιοχή, η παραγωγή και το επίπεδο εισοδήματος.
Στις ορεινές περιοχές το ποσό της χρηματοδότησης θα είναι 20.000 - 30.000 ευρώ, στις μειονεκτικές μέχρι 35.000 ευρώ και στις υπόλοιπες μέχρι 30.000 ευρώ.
Περισσότερες διευκρινήσεις στη Νομαρχιακή Επιτροπή».

Η Μεσσηνία τιμώμενος Νομός για το 2009

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε επίσης στο Διεθνές Φεστιβάλ Ελαιολάδου. Για το εν λόγο θέμα ανέφερε τα ακόλουθα:
«Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας θα συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Ελαιολάδου στις 10, 11 και 12 Απριλίου, που πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο, με ένα περίπτερο 150 τετραγωνικών μέτρων, όπου επιθυμεί να φιλοξενήσει όσον το δυνατόν περισσότερους Μεσσήνιους, που ασχολούνται με την ελιά.
Η Επιτροπή του 3ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου αποφάσισε ότι, για το 2009 ο τιμώμενος Νομός είναι η Μεσσηνία, γι' αυτό και ο νομάρχης, κ. Δράκος, θα ανοίξει τις εργασίες του Φεστιβάλ και θα παραλάβει το χρυσό βραβείο.
Επίσης, να σας ενημερώσω ότι, η Επιτροπή του Φεστιβάλ θα επισκεφθεί τη Νομαρχία την Τρίτη 20 Ιανουαρίου, θα συναντηθεί με τον νομάρχη και στο τέλος αυτής της συνάντησης θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου».

Πηγή: Επικαιρότητα

Μείωσαν τον μισθό του 21χρονου αστυνομικού γιατί δεν...εργάζεται!

Θέλει η [ επι χρήμασι εκδιδόμενη γυναίκα ] (το είπα κόσμια) να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει!!!!

Διαβάζουμε στο i Reporter την απίστευτη είδηση για την μείωση μισθού του Διαμαντή Μαντζούνη!!!!!!

Απίστευτο! Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε! Κόψανε το μισθό του αστυνομικού που γαζώσανε οι τρομοκράτες πριν από δέκα ημέρες!
Παίρνει τα 2/3 του μισθού του ΤΩΡΑ! Ο 21χρονος ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του νοσηλευόμενος στον Ερυθρό Σταυρό, δεν ξέρουμε εάν έμαθε ότι...μειώθηκε ο μισθός του γιατί πλέον είναι...απασχολήσιμος!
Η μείωση έγινε - μας λένε - διότι, λέει, δεν έχει, πλέον, πλήρη απασχόληση.
Λες και πήγε να μαζέψει τις ελιές του πατέρα του.
Και κάτι εξίσου σημαντικό:
Ηταν ή όχι... παρατύπως ο 21χρονος αστυνομικός εκείνο το βράδυ σκοπιά στο σημείο που πυροβολήθηκε;
Και εάν ήταν όντως παρατύπως, όπως υποστήριξε ο συνδικαλιστής αστυνομικός, θα λογοδοτήσει κανείς;

Πηγή: i Reporter

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΕΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΚΕΠ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΔΗΜΟΤΗΣ (ΠΕΛΛΑΣ)

"Λαβράκι" έβγαλε ο Δημότης. Με επείγον έγγραφο που απέστειλε ο Υφυπουργός Χρήστος Ζώης προς τα ΚΕΠ και το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών αναφέρει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι λόγω νομικού κενού τα ΚΕΠ δεν μπορούνε να προχωρήσουν στην διεκπεραίωση 14 αιτημάτων που σχετίζονται με τα διπλώματα. Αναλυτικά στο έγγραφο αναφέρονται τα εξής:

"τα ΚΕΠ από τις 14/01/2009 και μέχρι την έκδοση αφενός της ύπο τροποποίηση σχετικής υπουργικής απόφασης η οποία θα συμπεριλαμβάνει και τα νέα έντυπα των αιτήσεων και αφετέρου την παροχή των απαραίτητων οδηγιών αναφορικά με την εφαρμογή της δεν θα παραλαμβάνουν αιτήσεις για τις ακόλουθες διαδικασίες του Υ.Μ.Ε.:
1. Έκδοση άδειας οδήγησης κατηγορίας Α.
2. Έκδοση άδειας οδήγησης κατηγορίας Β.
3. Ανανέωση άδειας οδήγησης.
4. Επέκταση άδειας οδήγησης στην κατηγορία Γ
5. Επέκταση άδειας οδήγησης στην κατηγορία Γ+Ε
6. Επέκταση άδειας οδήγησης στην κατηγορία Δ
7. Αντικατάσταση άδειας οδήγησης με αντίστοιχη κοινοτικού τύπου.
8. Χορήγηση αντιγράφου άδειας οδήγησης, ελληνικής ή άλλου κράτους- μέλους της Ε.Ε, λόγω απώλειας, φθοράς ή κλοπής.
9. Μετατροπή ισχύουσας άδειας οδήγησης από ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Ιαπωνία σε αντίστοιχη ελληνική.
10. Μετατροπή ισχύουσας άδειας οδήγησης από κράτους – μέλος της Ε.Ε σε αντίστοιχη, χωρίς ιατρική, θεωρητική και πρακτική εξέταση.
11. Μετατροπή ισχύουσας άδειας οδήγησης διπλωματικού υπαλλήλου σε αντίστοιχη ελληνική.
12. Χορήγηση ειδικής άδειας οδήγησης επιβατικού δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτου.
13. Ανανέωση ειδικής άδειας οδήγησης επιβατικού δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτου.
14. Χορήγηση αντιγράφου ειδικής άδειας οδήγησης επιβατικού δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτου λόγω απώλειας, φθοράς ή κλοπής.
Συναφώς σας ενημερώνουμε ότι όσες αιτήσεις περιέλθουν στα ΚΕΠ μέχρι τις 13-01-2009 και σχετίζονται με τις ανωτέρω 14 διαδικασίες, θα αποσταλούν στις κατά τόπους Δ/νσεις Μεταφορών των Νομαρχιών για διεκπεραίωση."

Πηγή: Δημότης Blog


Παραλίγο να αυτοκτονήσει διάκος μετά από λεκτικό επεισόδιο με τον Μητροπολίτη Τριφυλίας

Ένα έντονο φραστικό επεισόδιο που παραλίγο να οδηγήσει στην αυτοκτονία διάκονο, έγινε χθες στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας.
Ένα θέμα που πήρε απίστευτες διατάσεις τόσο στον Μεσσηνιακό τύπο όσο και στα Αθηναϊκά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Οι πληροφορίες που έχουν διασταυρωθεί, κάνουν λόγο για φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας και το διάκονο της μητροπόλεως χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια παρά τις φήμες που γράφονται στον Μεσσηνιακό τύπο.
Ενα φραστικό επεισόδιο που παραλίγο να οδηγήσει τον διάκονο σε αυτοκτονία από το μπαλκόνι της μητροπόλεως.

Αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος υπήρξαν τόσο περαστικοί όσο και θαμώνες σε παρακείμενη καφετέρια όπου είδαν να εκτυλίσσεται το απίστευτο αυτό περιστατικό.

Μιλώντας στον Μεσσηνιακό τύπο πολίτες που είδαν το περιστατικό δήλωσαν ότι δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτό που έβλεπαν.
Πολλές είναι οι πληροφορίες που λέγονται και γράφονται αλλά το μόνο που έχει διασταυρωθεί απόλυτα είναι το λεκτικό επεισόδιο ανάμεσα στον Μητροπολίτη και τον Διάκο.
Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα του λεκτικού επεισοδίου φέρεται να είναι οικονομικό.
Πληροφορίες λένε ότι σήμερα το πρωί ο Διάκος πήγε στη Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας συνοδευόμενος από συγγενή του προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αδικαιολόγητη διακοπή της μισθοδοσίας του διακόνου.

Πληροφορίες από τον Μεσσηνιακό τύπο κάνουν λόγο για την οικονομική δυσχέρεια που βρίσκεται ο διάκος καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας συγγενικό του πρόσωπο.
Πιθανολογείται ότι αυτός ήταν ο λόγος που οδήγησε τον διάκο στο μπαλκόνι της μητροπόλεως.

Για τις 11:30 έχει προγραμματιστεί συνέντευξη τύπου από τον Μητροπολίτη για το θέμα.

Διημερίδα απο το ΤΕΙ Καλαμάτας για το Μεσσηνιακό Ελαιόλαδο

Το TEI Καλαμάτας προσπαθεί να δημιουργήσει μια ομάδα γευσιγνωσίας του ελαιολάδου διοργανώνοντας το δεύτερο εκπαιδευτικό σεμινάριο και απευθύνεται σε ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα της αγοράς του λαδιού.
Ως βασικές προϋποθέσεις είναι η αγάπη για το λάδι καθώς και το ενδιαφέρον για την ένταξη και συμμετοχή σε μια ομάδα προσφοράς για την προβολή των ποιοτικών χαρακτηριστικών του Μεσσηνιακού Ελαιολάδου.
Το σεμινάριο διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου 2009 στον χώρο του ΤΕΙ Καλαμάτας.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι έως τις 23 Ιανουαρίου.

Πληροφορίες δίνονται απο το ΤΕΙ Καλαμάτας και συγκεκριμμένα από τον επίκουρο καθηγητή Κο Βασιλη Δημόπουλο στο τηλέφωνο 2721 0 45140
ή στο
γραφείο διασύνδεσης του ΤΕΙ τηλέφωνο 2721 0 45171 κα Γεωργία Λιάκουρα.
Ε- mail: vdimo@teikal.gr

Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε