Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Στην Αθήνα το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου

Το πρώτο κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, για φέτος το καλοκαίρι, επιβεβαιώθηκε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Το περιστατικό αφορά ηλικιωμένο ασθενή με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, κάτοικο Ανατολικής Αττικής, ο οποίος δεν αναφέρει ιστορικό πρόσφατης μετακίνησης σε άλλες περιοχές της χώρας.

Δεδομένα εντομολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ από .......

την Αττική υποδηλώνουν ότι στην περιοχή της Αρτέμιδας, όπου καταγράφηκε και το πρώτο περιστατικό, έχει αρχίσει η κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου από τα τέλη Μαΐου 2013, ενώ, πρόσφατα η ομάδα ερευνητών της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενημέρωσε για την κυκλοφορία του συγκεκριμένου ιού και στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, αναμένεται και φέτος η εμφάνιση του ιού του Δυτικού Νείλου, τόσο σε περιοχές που καταγράφηκε κατά τα προηγούμενα έτη, όσο και σε νέες.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται μέσω του δήγματος (τσιμπήματος) των απλών κουνουπιών και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι ασθενείς παραμένουν ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια συμπτωματολογία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις της νόσου εμφανίζονται σε ηλικιωμένα άτομα και ανοσοκατεσταλμένους (με προβλήματα στο ανοσοποιητικό) ασθενείς.

Τα μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια, περιλαμβάνουν τόσο τη χρήση εντομοαπωθητικών ουσιών, σητών, κουνουπιέρων κ.λπ., όσο και την αποφυγή λιμναζόντων νερών σε αυλές και μπαλκόνια (γλάστρες κ.λπ.). Επίσης, το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει το πότισμα των φυτών και του γρασιδιού να γίνεται κατά τις πρωινές ώρες. Σε επίπεδο κοινότητας συστήνονται συστηματικές κουνουποκτονίες, απομάκρυνση λιμναζόντων υδάτων, καθαρισμός αγωγών ομβρίων υδάτων και άλλα μέτρα υγειονομικής διαχείρισης περιβάλλοντος.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνάντηση Μαντά με Αδωνη Γεωργιάδη για το νοσοκομείο Κυπαρισσίας [ Ηχητική συνέντευξη ]

Συνάντηση μες τον υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη είχε χθες το απόγευμα της Δευτέρας στην Αθήνα ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς συνοδεία του Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κυπαρισσίας και μέλους της ΝΟ.Δ.Ε. Γιώργου Φωτεινού.

Αποκλειστικό θέμα συζήτησης ήταν η λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Στην συνάντηση τονίστηκε στο ......

μέγιστο βαθμό, η σπουδαιότητα και η αναγκαιότητα ύπαρξης και συνέχισης της λειτουργίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και αναλύθηκαν διεξοδικά όλες οι παράμετροι που αφορούν τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Ο Υπουργός κατανόησε πλήρως την αναγκαιότητα ύπαρξης του νοσοκομείου Κυπαρισσίας και διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός κατάργησης ή υποβάθμισης του.
Δεσμεύτηκε πως παρόλη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε, θα προσπαθήσει, στα πλαίσια των δυνατοτήτων που υπάρχουν, να σταθεί αρωγός στην ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του.

Δείτε τις μας είπε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Φιλιατρά News για το θέμα.



Φιλιατρά: Παράσταση καραγκιόζη σήμερα 16 Ιουλίου 2013 στο Αίθριο του Δημαρχείου

Κλίκ στις δυο πωτογραφίες




Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 15-7-2013 ]





Τέτοιες μέρες το ‘65

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΔΕΝ ξεχάσαμε τα «Ιουλιανά». Απλά, μας απορρόφησαν τα σημερινά. Πριν κι αυτά περάσουν στην ιστορία. Τη μελέτησες; Είσαι σοφός και ευτυχής («όλβιος όστις της ιστορίας έσχε μάθησιν»). Σε δίδαξε; Προχώρα. Αλλιώτικα την επαναλαμβάνεις (ενίοτε ως φάρσα) και η ζημιά είναι σωρευτική.

ΔΕΝ το’ χαν σκοπό οι Αμερικάνοι να ......

μας αφήσουν «ελεύθερους»…πρόωρα. Κι αν ήταν «φρέσκος» απ’ τα «Δεκεμβριανά και το αντικομουνιστικό του φρόνημα ο Γεώργιος Παπανδρέου, στα στερνά του έγινε ο «Γέρος της Δημοκρατίας». Ανάμεσα σε φανερούς βασιλιάδες και αθέατους (βυσσοδομούντες) χουντικούς.
ΟΙ εκλογές βίας και νοθείας του ’61 γέννησαν τον «Ανένδοτο Αγώνα» κι αυτές τη «χλωμή» νίκη (3/11/63) της ΕΚ (Ένωσης Κέντρου). Με την εξουσία να μην αλλάζει χέρια. Κυβερνούσε το Παλάτι και ο (βραχύβιος) Πρωθυπουργός δεν είχε τη δύναμη να μεταθέσει έναν ταγματάρχη. Ωστόσο, ο λαός πείστηκε πως με την ψήφο του αλλάζουν κυβερνήσεις και κατεστημένα (και μόνο τον…ξενοδόχο δεν λογάριασε).

ΗΡΘΕ ο εκλογικός θρίαμβος της ΕΚ του 53% και ο «Γέρος»…ξανάνιωσε. Η πρώτη απόπειρα αναδιανομής του δημόσιου πλούτου και η «απελευθέρωση» με τη δημοκρατία διάχυτη εδραίωσε την πεποίθηση πως ο λαός μπορεί και ο Γ. Παπανδρέου θέλει. Με τον λαό δίπλα του, αλλά με τους…μακρινούς «φίλους, προστάτες και συμμάχους» ακόμα πιο…δίπλα του. Το κόμμα του έμελε να διαλυθεί αφού το κόψουν κομματάκια φίλοι και εχθροί, κι ο ίδιος να καρατομηθεί.
ΕΙΠΕ το «όχι» του στους Αμερικανούς ορθώνοντας το ανάστημά του, κι αυτοί ψιθύρισαν σε κάποιους συνεργάτες του τη μαγική λέξη Αποστασία! Σαλαμοποιούμε την αποδυνάμωση της ΕΚ με τους αποστάτες που κρατούν μαχαίρια και…τσάντες.

ΗΤΑΝ ο εξ απορρήτων του «Γέρου» ο κ. Κων. Μητσοτάκης κι έγινε ο εφιάλτης του. Παλατιανός ο «κεντρώος» αρχιμάστορας της ΑποσταΣΙΑς κι «όποιος θέλει οπίσω μου ελθείν. Με τα κίνητρά του και με το…σχέδιό μου». Με το λαό να ξεχύνεται στους δρόμους για την προδοσία και με τη μυριόστομη κραυγή «Παπανδρέου-Δημοκρατία» να μη φτάνει στα μακρινά και αθέατα (υπερπόντια) κέντρα εξουσίας.

ΤΕΤΟΙΕΣ μέρες ο Βασιλιάς (Κωνσταντίνος) κυβερνούσε με σφηνωμένη την ιδέα πως μπορούσε να ορίσει πρωθυπουργό ακόμα και τον κηπουρό του. Και βρέθηκαν «κηπουροί» που «ενήδρευον», με το φράκο (για ορκωμοσία) φρεσκοσιδερωμένο και στη μασχάλη την ποιητική τους δεινότητα (γαργάλατα…). Ακολούθησαν «κομουνιστές» τύπου Τσιριμώκου στην πρωθυπουργία και ο κύκλος έκλεισε με «Βούδες». Μιας χρήσεως «εργαλεία», για την προετοιμασία.
Κι ύστερα; Η δημοκρατία στο απόσπασμα και ο λαός στο γύψο!


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Ιουλίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αναδίπλωση της Χρυσής Αυγής για το νεοναζιστικό φεστιβάλ

Όσο πλησιάζουν οι ημέρες διεξαγωγής του νεοναζιστικού ...

φεστιβάλ μίσους στο Πάρκο Λιμενικού, στις αρχές Αυγούστου, όλο και δυναμώνουν οι διαμαρτυρίες φορέων και σωματείων, φορτίζοντας πολιτικά το κλίμα.

Μάλιστα, σχετικό ρεπορτάζ την περασμένη Κυριακή στην εφημερίδα Real News έχει τίτλο «Το φεστιβάλ μίσους βάζει φωτιά στην Καλαμάτα». Από το κείμενο, εκείνο που προξενεί εντύπωση είναι η στροφή του βουλευτή Μεσσηνίας της Χ.Α., Δημήτρη Κουκούτση...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ η αυτοδιοίκηση για τις απολύσεις! Ολες οι εξελίξεις που ανεβάζουν το θερμόμετρο στα ύψη ενόψει ψήφισης του νομοσχεδίου αύριο.
- Νίκας: 200.000 ευρώ το χρόνο μόνο η φύλαξη των σχολείων της Καλαματας. Δηλώσεις περιφερειακών και δημοτικών παραγόντων.
Αυτο ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινη "ΦΩΝΗ" στην οποία προβάλλονται ακόμη:

ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ! Νέα διάψευση απο τη Ντ. Νικολάκου στην "Ελευθερία" που τη χαρακτήρισε εκ νέου επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. "Αλχημική" η παρουσίαση της δημοσκόπησης με στόχο τον Τατούλη και την περιφερειακή αρχή.
ΣΧΟΛΙΟ του Θαν. Τσαμούλη για τον... παρανοϊκό σχολιασμό της δημοσκόπησης της Marc απο "Ελευθερία".
ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ της εκπαιδευτικής κοινότητας της Μεσσηνίας με κατάληψη για την κατάργηση ειδικοτήτων της Τεχνικής εκπαίδευσης.
ΤΑ "ΜΥΣΤΙΚΑ" του ποιοτικού ελαιολάδου. Τι πρέπει να γνωρίζουμε απο την παραγωγή στην κατανάλωση. Ενδιαφέρουσα επιστημονική ανάλυση.
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ οι εργασίες ολοκλήρωσης του αποχετευτικού της Πύλου.
"ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ" στον ΣΥΡΙΖΑ η δυναμική της Αριστερής Πλατφόρμας Λαφαζάνη, με την οποία εξελέγη στην Κ.Ε. ο Θαν. Πετράκος, μοναδικός απο τη Μεσσηνία.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ απο Παγκόσμια Συνομοσπονδία Μεσσηνίων ομογενών για το θερινό Σχολείο Καλαμάτας, που ξεκίνησε χθες.
ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ χθες ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας.

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Θεατρικό μονόπρακτο "ΤΟ ΚΑΠΑ" του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου [ VIDEO - HXHTIKO ]

Το θεατρικό μονόπρακτο ΚΑΠΑ του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου παίχτηκε πρόσφατα στο ραδιόφωνο στα πλαίσια αναβίωσης του ραδιοφωνικού θεάτρου, με πρωταγωνιστή τον Άγγελο Αντωνόπουλο στο ρόλο του καθηγητή γραφολογίας και τον Στέλιο Ψαρουδάκη ως μαθητή. Η μουσική είναι του Φίλιππου Περιστέρη. Στο τραγούδι και τα φωνητικά η Θέλμα Καραγιάννη ενώ στην αφήγηση ο Αντώνης Χαλιακόπουλος. Η ραδιοσκηνοθεσία είναι του Άγγελου Αντωνόπουλου.

AKOYSTE TO HXHTIKO MONOPRAKTO





Λίνκολν [ Lincoln ]

Λίνκολν [ Lincoln ]

Του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Με τους: Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Σάλι Φιλντ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ντέιβιντ Στράδερν, Τζάκι Ερλ Χέιλι

Είδος: Βιογραφία (2012)
Προβολές: Από 19 έως 22 Ιουλίου
Ωρα προβολής: 21:45
Τόπος: Αίθριο Δημαρχείου Φιλιατρών


ΥΠΟΘΕΣΗ: .......

1865, ο Εμφύλιος Πόλεμος τελειώνει από μέρα σε μέρα με τους Νότιους να έχουν χάσει τις περισσότερες πολιτείες. Η Διακήρυξη Χειραφέτησης των έγχρωμων που υπέγραψε πριν δύο χρόνια, εν καιρώ πολέμου, κινδυνεύει να ακυρωθεί μετά τη λήξη αυτού, και ο Λίνκολν βιάζεται να αλλάξει το σύνταγμα πριν τη παράδοση των Νοτίων. Για να ψηφιστεί όμως πρέπει να συγκεντρώσει τα 2/3 των ψήφων των γερουσιαστών του Κογκρέσου, ποσοστό που δεν έχει. Ετσι πρέπει να χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο, νόμιμο ή μη, για να καταφέρει περάσει τη τροποποίηση, με τους εχθρούς να καραδοκούν εκτός αλλά και εντός του κόμματός του...

Δείτε το trailer της ταινίας.



Ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών των ταινιών θα το δείτε πατώντας εδώ