Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Ερώτηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου για το ρυπογόνο Εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί από τη μόλυνση του περιβάλλοντος που προκαλείται στην περιοχή Μεγαλοπόλεως από τους λιγνιτικούς σταθμούς της ΔΕΗ. Μάλιστα, σύμφωνα με την οργάνωση «Greenpeace», οι δύο πιο ρυπογόνοι και λιγότερο αποτελεσματικοί σταθμοί στη χώρα είναι οι ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και Μεγαλόπολης Α.

Οικολογικές οργανώσεις, με δημοσιεύματά τους στον τοπικό τύπο, ζητούν την ταχύτατη απόσυρση των λιγότερο αποδοτικών λιγνιτικών μονάδων, τη σταδιακή απόσυρση των υπολοίπων και την επιθετική προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών.

Σκοπός των παραπάνω είναι η μείωση των 50 περίπου εκατ. τόνων διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπονται ετησίως από τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ σε ολόκληρη τη χώρα.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ........

1. Ποιες πρωτοβουλίες σκοπεύει να λάβει η κυβέρνηση για την μείωση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου;

2. Δεδομένου ότι οι λιγνιτικοί σταθμοί καλύπτουν περισσότερο από το 57% της παραγωγής ηλεκτρισμού και εκπέμπουν περίπου το 40% των εθνικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, πώς και πότε πρόκειται να υλοποιηθεί, από την κυβέρνηση, η σταδιακή απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων και ποιες θα είναι οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας που δεν ενέχονται στην εκπομπή ρύπων;

Αθήνα, 26.11.2009

Η ΕΡΩΤΩΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΝΑΝΤΙΑ Ι. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για την καταστροφή απο μήκητα της βρώσιμης Ελίας.

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή, με αφορμή την, πολύ μεγάλης έκτασης, ζημιά που υπέστη η σοδειά της βρώσιμης ελιάς σε όλο το Νομό, και ιδιαίτερα στις περιοχές Μεσσήνης, Ανδρούσας, Τρικόρφου, Πεταλιδίου κλπ. από γλοιομύκητα.

Η αναφορά αυτή έρχεται να αναδείξει την προσβολή του ελαιόκαρπου ιδίως της βρώσιμης ελιάς, από γλοιομύκητα στις περιοχές που παράγουν τη μεγαλύτερη ποσότητα βρώσιμων ελιών Καλαμάτας στη Μεσσηνία. Οι αρχικοί έλεγχοι των Τμημάτων Φυτοπαθολογίας της Διεύθυνσης Μεσσηνίας και Τριφυλίας μετά από αυτοψία δείχνουν ότι η καταστροφή της σοδειάς φθάνει σε ορισμένες περιπτώσεις, ποσοστά της τάξης του 100%. Τοπικοί φορείς, μάλιστα, μιλούν δικαιολογημένα για φαινόμενο θεομηνίας και ζητούν τη στήριξη των παραγωγών από τον ΕΛΓΑ.

Η κ. Γιαννακοπούλου ζητά με την αναφορά της, την λήψη μέτρων από το Υπουργείο, όπως ........

την αποστολή κλιμακίου γεωπόνων στην περιοχή για τον γεωγραφικό προσδιορισμό, την εξατομίκευση και την έκταση του φαινομένου αλλά και την αποζημίωση των παραγωγών, είτε η ζημιά τους καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ, είτε όχι.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για το λιμάνι της Κορώνης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέππα κατέθεσε σήμερα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας κα Νάντια Γιαννακοπούλου στην οποία ρωτά για την πορεία του λιμανιού της Κορώνης και τα χρήματα που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου.
Όπως αναφέρει στην ερώτηση της η Κα Γιαννακοπούλου, το ποσό που απαιτείται για το έργο ανέρχεται στα 900.000 ευρώ και απο το ποσό αυτό έχει εκταμιευθεί είναι μόνο τα 300.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικά η Κα Γιαννακοπούλου αναφέρει στην ερώτηση της προς τον Κο Ρέππα: ...........


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς τον κ. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέππα

Tους τελευταίους μήνες διενεργούνται στο λιμάνι της Κορώνης, έργα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από κακοκαιρίες τον Δεκέμβρη του 2008. Ωστόσο, από τα 900.000 ευρώ που απαιτούνται για το έργο, οι αρμόδιες αρχές έχουν εξασφαλίσει μέχρι τώρα 300.000 ευρώ.

Οι τοπικές αρχές και, πιο συγκεκριμένα, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας έχουν εκφράσει έντονες ανησυχίες καθώς υπάρχει κίνδυνος διακοπής των εργασιών στο επόμενο διάστημα. Έτσι, το Νομαρχιακό Συμβούλιο προχώρησε στην παράταση της ολοκλήρωσης του έργου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010, καθώς αφενός καθυστέρησε η έναρξή του και αφετέρου δεν έχουν εξασφαλιστεί τα απαιτούμενα κεφάλαια. Ωστόσο, το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 31 Μαρτίου 2010, σύμφωνα με την παράταση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Καταστροφές, μικρότερης έκτασης, είχαν σημειωθεί και στην προβλήτα Πεταλιδίου και στα αλιευτικά καταφύγια Κιτριών, Πεταλιδίου, Αγίου Ανδρέα Λογγά, Φοινικούντας και Μαράθου για την αποκατάσταση των οποίων δεν έχουν ληφθεί ακόμη οι σχετικές άδειες και δεν υπάρχει ανάδοχος.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Τι πρόκειται να πράξει η κυβέρνηση για την εκταμίευση των χρημάτων, την προώθηση και την ολοκλήρωση των παραπάνω έργων, δεδομένου ότι κατά τη χειμερινή περίοδο, οι αντίξοες συνθήκες δυσκολεύουν την υλοποίηση των έργων αυτών;

Αθήνα, 26.11.2009

Η ΕΡΩΤΩΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΝΑΝΤΙΑ Ι. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


Παρέμβαση Κουσελά για κατεπείγουσες προσλήψεις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, έστειλε σήμερα επιστολή στην Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κα Ξενογιαννακοπούλου, ζητώντας της να προχωρήσει σε κατεπειγουσες προσλήψεις εντατικολόγων, ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης και ομαλή λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Καλαμάτας, που κρίνεται επιτακτική, εξαιτίας και της πανδημίας της νέας γρίπης.

Το κείμενο της επιστολής προς την Υπουργό έχει ως εξής:...........

«Αγαπητή Κυρία Υπουργέ,

Μαζί με τις ευχές μου για επιτυχία στο δύσκολο έργο σας, σας παρακαλώ να δείτε με ιδιαίτερη προσοχή την κατεπείγουσα ανάγκη ενίσχυσης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Ειδικότερα, στη ΜΕΘ του εν λόγω νοσοκομείου, που εξυπηρετεί τις ανάγκες ολόκληρου του Νομού, υπηρετεί σήμερα μόνον μια (1) ιατρός εντατικολόγος, η οποία μάλιστα αδυνατεί να καλύψει τις αναγκαίες εφημερίες. ‘Όπως πληροφορήθηκα, για την ομαλή λειτουργία της συγκεκριμένης ΜΕΘ απαιτείται η κατεπείγουσα πρόσληψη τριών (3) ιατρών εντατικολόγων ή, μεταβατικά και μέχρι να γίνουν αυτές οι προσλήψεις, η ενίσχυση της ΜΕΘ με προσωρινή μετακίνηση εντατικολόγων από το Νοσοκομείο της Τρίπολης, στο οποίο εντάχθηκαν πρόσφατα επιπλέον ιατροί, λόγω κλεισίματος της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κορίνθου.

Ας σημειωθεί, επίσης, ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει Διευθυντής στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καλαμάτας διότι, παρά τη διενέργεια της επιλογής του, ο ορισθείς Διευθυντής δεν έχει ακόμα παρουσιασθεί στη θέση του.

Επειδή η πλήρης και ομαλή λειτουργία της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, που παρουσίασε πολλά προβλήματα και ελλείψεις και στο παρελθόν, είναι κρίσιμη και επιτακτικά επείγουσα, λόγω και των αυξημένων αναγκών που προκύπτουν από την πανδημία της νέας γρίπης, αλλά και για την αναγκαία εξυπηρέτηση σοβαρών περιστατικών στον Νομό Μεσσηνίας, παρακαλώ θερμά να μεριμνήσετε για την κατεπείγουσα και άκρως αναγκαία κάλυψη των ελλείψεων της ΜΕΘ και για τη διευθέτηση των διοικητικών εκκρεμοτήτων.»

Μεικτές επιτροπές στα υπουργεία το 2010 για τον έλεγχο των δαπανών

Μεικτές επιτροπές, με τη συμμετοχή ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών, θα εγκατασταθούν σε όλα τα υπουργεία από τις αρχές του 2010, ώστε να ελέγχουν ανά μήνα την πορεία των δαπανών και γενικότερα την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Οι επιτροπές αυτές θα ελέγχουν τις δαπάνες σε κάθε υπουργείο, ώστε σε περιπτώσεις αποκλίσεων από τους στόχους να γίνονται άμεσα παρεμβάσεις.

Όπως έχει δηλώσει το οικονομικό ..............

επιτελείο της κυβέρνησης, ο προϋπολογισμός του 2011 θα καταρτισθεί με νέα μορφή και όλες οι δαπάνες θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση.

Οι κρατικές δαπάνες βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Τετάρτη, στην Αθήνα, κλιμάκιο της Κομισιόν με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Όι κοινοτικοί ελεγκτές ήρθαν στην Αθήνα, εν όψει των συνεδριάσεων των συμβουλίων των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup) και της ΕΕ (Ecofin) στις 1-2 Δεκεμβρίου.

Στο Ecofin θα επικυρωθεί η απόφαση για την υπαγωγή της Ελλάδας στην παράγραφο 8 του άρθρου 104 της Συνθήκης, η οποία είναι ο προθάλαμος για την -τυπική- υπαγωγή στην παράγραφο 9 του ίδιου άρθρου, που συνεπάγεται την σκληρή κοινοτική επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας.

Όπως, μάλιστα, είπε την Τετάρτη στη Βουλή ο Γ.Παπακωνσταντίνου, «είναι βέβαιο ότι τον Φεβρουάριο θα μπούμε σε αυστηρή επιτήρηση. Αυτό που δεν είναι βέβαιο, είναι το πότε θα βγούμε».

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Η οικονομία, υπό το πρίσμα και των δηλώσεων Προβόπουλου, αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, το απόγευμα της Πέμπτης. Επί τάπητος αναμένεται να βρεθούν και θέματα καλύτερου συντονισμού μεταξύ κόμματος και κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει παρέμβαση του πρωθυπουργού ...........

Γ.Παπανδρέου αναφορικά με τις δηλώσεις του Γ.Προβόπουλου και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν.

Την Τετάρτη, ο διοικητής της ΤτΕ Γ.Προβόπουλος αφ'ενός δήλωσε ότι είχε ενημερώσει προεκλογικά τους Καραμανλή και Παπανδρέου για την πορεία του ελλείμματος, αφ' ετέρου εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση θα υπάρξει πρόβλημα στον δανεισμό της χώρας και κατέστησε σαφές ότι οι αγορές θα αποκτήσουν εμπιστοσύνη μόνον αν η κυβέρνηση παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.

Έντονη ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης, που διά στόματος του εκπροσώπου Γ.Πεταλωτή, κατήγγειλε προσπάθειες «συμψηφισμού ευθυνών». Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου επιχείρησε να εξισορροπήσει την κατάσταση, λέγοντας ότι ο κ. Προβόπουλος κάνει καλά τη δουλειά του.

Περί μπαταριών.

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Μόλις αγοράσατε το ολοκαίνουριο κινητό σας και βιαζόσαστε να το ενεργοποιήσετε για να απολαύσετε τις δεκάδες νέες λειτουργίες που υπόσχεται να σας προσφέρει. Ρωτάτε εναγωνίως του πωλητές για το πόσες ώρες πρέπει να φορτίσετε τις μπαταρίες του, κάθε πότε πρέπει να το συνδέσετε με το φορτιστή και αν αυτό πρέπει να είναι ανοικτό η κλειστό κατά την διάρκεια της φόρτισης. Έχετε απορίες για το πόσο μπορεί να αντέξει τη συμβίωση μεταξύ σας πριν το ξαναφορτίσετε;

Οι μπαταρίες σήμερα εξακολουθούν να είναι από πιο ευαίσθητα δομικά μέρη των κινητών αφού σε αντίθεση με τα υπόλοιπα τμήματα τους, ποτέ δεν μπόρεσαν να ..........

ακολουθήσουν τη τεχνολογική εξέλιξη και να προσφέρουν εντυπωσιακές δυνατότητες σε ότι αφορά την αυτονομία.

Αποτέλεσμα αυτού είναι πολλές φορές ένα εξαιρετικό κινητό σε ότι αφορά τα τεχνικά του γνωρίσματα να υστερεί σημαντικά στο τομέα των χρόνων λειτουργίας που προσφέρει.

Το πρόβλημα έγινε ιδιαίτερα αντιληπτό όταν οι περισσότεροι κατασκευαστές προχώρησαν στην προσθήκη χαρακτηριστικών με πολύ μεγάλες καταναλώσεις ρεύματος στα νεώτερα μοντέλα τους , όπως Bluetooth πομποδέκτες, 3G υποστήριξη, μεγάλες οθόνες υψηλής ανάλυσης κα με αποτέλεσμα σημαντική μείωση της αυτονομίας τους σε σημείο που αρκετές φορές η χρήση τους να καθίσταται πρακτικά ασύμφοροι.

Πως μπορούμε όμως να εξασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία για τη συσκευή μας;

Πως μπορεί να λειτουργήσει η μπαταρία του για να αποδώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων της, για όσο το δυνατόν περισσότερο χρονικό διάστημα;

Αρχικά ας δούμε τι εννοούμε με το πολύ γνωστό πλέον όρο αυτονομία μπαταρίας.

Η συγκεκριμένη έννοια αφορά τον χρόνο που περνάει από την πλήρη φόρτιση ενός κινητού, μέχρι την πλήρη αποφόρτιση της μπαταρίας του, χωρίς καμιά ενδιάμεση επαναφορτιση. Η αυτονομία κάθε συσκευής μετριέται σε χρόνο αναμονής και χρόνο ομιλίας. Έτσι, αν ο κατασκευαστής ενός κινητού αναφέρει ότι έχει αναμονή που φθάνει τις 180 ώρες, αυτό σημαίνει ότι αν μετά από μια πλήρη φόρτιση το αφήσετε απλά σε κατάσταση αναμονής χωρίς να το χρησιμοποιήσετε θα περάσουν 180 ώρες περίπου μέχρι να κλείσει λόγω αποφόρτισης της μπαταρίας του. Ομοίως εάν ο χρόνος ομιλίας του είναι π.χ. 4 ώρες, αυτό σημαίνει ότι τόσος χρόνος θα χρειασθεί για να απενεργοποιηθεί η συσκευή αν την χρησιμοποιείτε συνεχώς για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων. Οι προαναφερθέντες χρόνοι επηρεάζονται φυσικά από την ποιότητα της σύνδεσης με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, όπως το σήμα και ο χώρος στον οποίο βρίσκεται η συσκευή. Σε πραγματικές συνθήκες πάντως είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθούν οι ιδανικοί χρόνοι αυτονομίας. Ωστόσο υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να την αυξήσετε όσο γίνεται περισσότερο.

Σβήνετε το κινητό σας όταν δεν το χρησιμοποιείτε η όταν δεν το χρειάζεστε. Όλες οι εταιρείες σήμερα προσφέρουν την δυνατότητα να ενημερωθείτε μέσω γραπτών μηνυμάτων για κλήσεις που έγιναν στο κινητό σας όση ώρα αυτό ήταν απενεργοποιημένο, για να ξέρετε πάντοτε ποιος σας τηλεφώνησε.

Προσπαθήστε πάντα να φορτίζετε την μπαταρία σας μόνο μετά από μια πλήρη αποφόρτιση.

Αν γνωρίζετε ότι βρίσκεστε σε μια περιοχή με μηδενική λήψη και δεν υπάρχει σύνδεση με το δίκτυο κλείστε το κινητό σας. Σπαταλά άσκοπα μεγάλα ποσά ενέργειας αφού προσπαθεί συνεχώς να επιτύχει σύνδεση, ενώ θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και αν δεν υπάρχουν πιθανότητες να συνδεθείτε.

Χρησιμοποιείτε τις ενδείξεις της συσκευής σας σχετικά με τα επίπεδα ενέργειας της μπαταρίας σας. Αν και αρκετές φορές οι ενδείξεις δεν είναι αναλογικές και δεν δείχνουν πραγματικά το πόση ώρα αναμονής σας υπολείπεται, στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελούν το μοναδικό τρόπο για να γνωρίζετε σε τι κατάσταση βρίσκεται η μπαταρία του κινητού σας.

Μυστικά για την καλύτερη φροντίδα της μπαταρίας.

Κατά κανόνα κάθε μπαταρία που παρέχεται μαζί με κάθε νέο κινητό θα πρέπει να είναι αφόρτιστη από την κατασκευάστρια εταιρεία, και στην συνέχεια να φορτιστεί πλήρως από τον αγοραστή. Ο τρόπος φόρτισης αναγράφεται στα εγχειρίδια χρήσης των συσκευών

Τυπικά μια συσκευή τελευταίας τεχνολογίας φορτίζει σε λιγότερο από 4 ώρες (σε πολλές συσκευές μπορεί να είναι και τρεις).

Το να αφήσετε την μπαταρία για περισσότερες ώρες στον φορτιστή δεν θα έχει απολύτως κανένα θετικό η αρνητικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η μπαταρία αρχίζει να αποδίδει κοντά στο μέγιστο της ισχύος της μετά από 4 η 5 πλήρεις επαναφορτίσεις και το αγγίζει μετά από 2 περίπου μήνες συνεχούς χρήσης.

Όλες οι μπαταρίες έχουν μια αναμενόμενη διάρκεια ζωής από 1 έως 2 χρόνια, ανάλογα με τον αριθμό των κύκλων φορτίσεων- αποφορτίσεων τους.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι χημικές ουσίες που περιέχουν στο εσωτερικό τους φθίνουν με την πάροδο του χρόνου και με τον αριθμό των φορτίσεων-αποφορτίσεων που πραγματοποιούν. Όλες οι μπαταρίες ξεκινούν με το μέγιστο της χωρητικότητας τους διαθέσιμης για το χρήστη, μετά από ένα συγκεκριμένο αριθμό κύκλων, όμως η απόδοση κάθε μπαταρίας ανάλογα με το είδος της πέφτει κάτω από το 80% της αρχικής της χωρητικότητας με αποτέλεσμα να υστερεί πραγματικά και να χρειάζεται αντικατάσταση. Την τελευταία δεκαετία στην αγορά έχουν διατεθεί τέσσερις τύποι μπαταριών, ο καθένας με τα θετικά και αρνητικά του χαρακτηριστικά.

Ανάλογα με τον τύπους κάθε μπαταρία διαθέτει συγκεκριμένο (μέγιστο) αριθμό κύκλων φόρτισης ως ακολούθως.

Νικελίου- καδμίου (Ni-Cd) 1500 κύκλους φόρτισης.

Νικελίου- Υβριδίου Μετάλλου. (Ni-MH). 300 έως 500 κύκλους φόρτισης.

Ιόντων λιθιου (Li-Ion). 500 έως 1000 κύκλους φόρτισης.

Λιθιου-πολυμερούς (Li-Pol). 300 έως 500 κύκλους φόρτισης.

Όπως γίνεται σαφές οι χρήστες που φορτίζουν αρκετά συχνά τις μπαταρίες τους ενδέχεται να τις αντικαταστήσουν με νέες πολύ πιο σύντομα σε σχέση με άλλους χρήστες που κάνουν πιο συντηρητική χρήση. Παρ όλα αυτά, δεν είναι απαραίτητο για μια μπαταρία να ξεπεράσει το μέγιστο αριθμό κύκλων φόρτισης της για να πέσει η απόδοση της.

Φαινόμενο μνήμης. Τι είναι;

Ένας άλλος λόγος μείωσης της απόδοσης των μπαταριών είναι και το λεγόμενο φαινόμενο μνήμης, το οποίο όμως παρατηρείται μόνο σε μπαταρίες παλαιάς τεχνολογίας Νικελίου Καδμίου- Νικελίου Υβριδίου Μετάλλου. Με τον όρο αυτό περιγράφεται η μείωση της χωρητικότητας της μπαταρίας, που οφείλεται σε φορτίσεις που γίνονται σε μη τακτά χρονικά διαστήματα και έχουν ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση φυσαλίδων στις πλάκες της επαφής της. Έτσι, αν δεν αποφορτιστεί πλήρως μια μπαταρία την επόμενη φορά η αυτονομία της θα μειωθεί κατά ένα αμελητέο ποσό, το οποίο όμως με τις συνεχείς φορτίσεις- αποφορτίσεις μπορεί να καταστεί σημαντικό για την διάρκεια ζωής της.

Οι μπαταρίες νικελίου καδμίου ήταν παλαιοτέρα ιδιαίτερα επιρρεπείς στο συγκεκριμένο φαινόμενο, έτσι οι χρήστες τους έπρεπε πριν τις φορτίσουν να τις αποφορτίσουν πλήρως. Οι μπαταρίες Νικελίου Υβριδίου Μετάλλου ήταν λιγότερο επιρρεπείς στο φαινόμενο μνήμης, παρ όλα αυτά μια η δυο φορές το μήνα έπρεπε να αποφορτιστούν πλήρως και αυτές.

Σε πλήρη αντίθεση με τις προηγούμενες οι σημερινές μπαταρίες ιόντων λιθιου και λιθιου πολυμερούς που συναντούμε σε όλα τα καινούρια μοντέλα κινητών τηλεφώνων κάθε κατηγόριας είναι σχεδόν ανεπηρέαστες από το συγκεκριμένο φαινόμενο, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των κατασκευαστριών εταιρειών τους. Όσο σκληρές και συμπαγείς και αν φαίνονται όμως εξωτερικά όλες οι μπαταρίες έχουν αποδειχτεί ιδιαίτερα ευαίσθητες σε βλάβες και προβλήματα, έτσι αν δεν τις φροντίσουμε κατάλληλα σύντομα το κινητό μας θα είναι άχρηστο χωρίς αυτές.

Πολλά έχουν ακουστεί για τις μπαταρίες και τις εκρήξεις τους. Κινδυνεύουμε;

Όσα περιστατικά έχουν σημειωθεί σχετικά με εκρήξεις κινητών τηλεφώνων οφείλονται είτε σε ελαττωματικές μη αυθεντικές μπαταρίες είτε σε κακή διαχείριση της από το χρήστη. Οι πιθανότητες, σε κάθε περίπτωση, να συμβεί κάτι τέτοιο στο κινητό μας όταν αυτό έχει αυθεντική μπαταρία και ακολουθείτε τις συμβουλές μας είναι πρακτικά ανύπαρκτες

Συμβουλές για την καλή χρήση της μπαταρίας σας.

1. Ποτέ μη φορτίζετε μια μπαταρία όταν η θερμοκρασία δωματίου είναι κάτω από 5 βαθμούς Κελσίου η πάνω από 45.

2. Ποτέ μην βραχυκυκλώνετε τις επαφές τους.

3. Μην τις πετάτε σε φωτιά. Υπάρχει κίνδυνος έκρηξης.

4. Μην προσπαθείτε να τις διαλύσετε από περιέργεια για το τι περιέχουν.

5. Αν θέλετε να αποθηκεύσετε την μπαταρία σας τοποθετήστε τη σε στεγνό και δροσερό περιβάλλον. Η θερμότητα και τα μεταλλικά αντικείμενα μπορούν να τη καταστρέψουν.

6. Μην αφήνετε καμία μπαταρία για αρκετό καιρό ανενεργή. Οι μπαταρίες που μένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα αφόρτιστες τείνουν να χάσουν τα χαρακτηριστικά τους και παύουν να διατηρούν μεγάλες ποσότητες φορτίου. Μια πλήρης φόρτιση και αποφόρτιση σε τακτά χρονικά διαστήματα θα τις διατηρήσει σε αρκετά καλή κατάσταση, πάντα έτοιμες για χρήση.

7. Καλό είναι για τη μέγιστη ασφάλεια και αυτονομία της συσκευής σας να χρησιμοποιείτε αυθεντικές εγκεκριμένες μπαταρίες από τον κατασκευαστή ακόμη και αν είναι αρκετά ακριβότερες.

8. Όλα τα κινητά διαθέτουν πλέον ηχητικά και οπτικά σήματα που σας ενημερώνουν για την πλήρη αποφόρτιση της μπαταρίας. Αν τη συγκεκριμένη στιγμή πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε ένα τηλεφώνημα δοκιμάστε να μειώσετε τα επίπεδα φωτισμού οθόνης, να απενεργοποιήσετε τη παλμική ειδοποίηση η και τις μελωδίες της συσκευής, για να εξοικονομήσετε λίγα ακόμα πολύτιμα mAh

9. Σημαντικό ενεργοβορο παράγοντα σε κάθε κινητό αποτελεί κάθε πιθανή ασύρματη τεχνολογία που μπορεί να υποστηρίξει Bluetooth και WLan. Στην περίπτωση του Bluetooth καλό είναι να το ενεργοποιούμε μόνο όταν πραγματικά το χρειαζόμαστε, δηλαδή για τη σύνδεση με κάποιο ασύρματο headset η την ανταλλαγή δεδομένων με αλλά συμβατά κινητά και να το απενεργοποιούμε σε κάθε άλλη περίπτωση. Ομοίως με την WLan τεχνολογία μπορούμε να επιλέξουμε την επανεργοποιηση του Wi-Fi πομποδέκτη μετά από 3 η 4 λεπτά αδράνειας της συσκευής σας.

10. Πολλές φορές πριν η μπαταρία σας τελειώσει, μια επανεκκίνηση της συσκευής σας ίσως σας προσφέρει λίγη επί πλέον ενέργεια για μερικά λεπτά. Παρ όλα αυτά καλό θα είναι να μην φτάσετε σε αυτό το σημείο απελπισίας. Άλλωστε αν ακολουθήσετε τις συμβουλές μας κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί.

Πόρτα Σαμαρά στο Mega Channel

ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Είπε όχι. Δεν θα δώσει συνέντευξη στο Mega ο Αντώνης Σαμαράς. Η είδηση είναι απόλυτα διασταυρωμένη.
Τον πίεζαν επί πολλές ημέρες αλλά τελικά επικαλέστηκε φορτωμένο πρόγραμμα και δεν θα μιλήσει στο κεντρικό δελτίο του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού. Πρόκειται για ισχυρό... χαστούκι στο κύρος του Mega.

Εάν το έκανε για λόγους που δεν γνωρίζουμε, ή γιατί παίζει κατενάτσιο ώστε να αποφύγει το .........

λάθος, ή γιατί φοβάται προβοκάτσια δεν το γνωρίζουμε.
Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι είπε όχι. Όχι, ενώ σε άλλους (μικρότερους) τηλεοπτικούς σταθμούς είπε ναι!

Πηγή: Fimotro

ΣΧΟΛΙΟ
ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ να πατήσει στο Mega Channel ο Αντώνης.... Μπορεί να τα βαλει με μεγάλους Δημοσιογράφους????
Θα πάει άπατος.

Σήμερα Πέμπτη ο Ραδιομαραθώνιος βοήθειας στην μικρή Μαρία.

Η μικρή Μαρία 3 ετών από το Ηράκλειο έχει δικαίωμα στην ζωή και ζητά την βοήθεια όλων μας.. Βρίσκετε σε Νοσοκομείο της Γερμανίας σε δύσκολη κατάσταση με τεράστια έξοδα νοσηλείας.. Βοηθήστε να σωθεί το μικρό κορίτσι..

Από τις 9 το πρωί της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου και όλη την ημέρα θα γίνει ο ραδιομαραθώνιος βοήθειας στην μικρή Μαρία..

Από το στούντιο του Ερωτόκριτου 87,9 στην Κρήτη και από το στούντιο του Κρήτη fm 87,5 της Αθήνας με συνδεμένα μαζί μας πολλά ραδιοτηλεοπτικά μέσα της Κρήτης και όχι μόνο.

Στείλτε μήνυμα από το κινητό σας .......

γράφοντας ΜΑΡΙΑ με ελληνικούς η λατινικούς χαρακτήρες και το στέλνετε στο 54234 με χρέωση 1 ΕURO + ΦΠΑ ..όλο το ποσό πηγαίνει για την βοήθεια της μικρής Μαρίας..

Μηνύματα μπορούμε να στέλνουμε μόνο 7 μέρες από την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου μέχρι και την ημέρα το Ραδιομαραθωνίου Πέμπτη 26 Νοεμβρίου..

Μπορείτε να στείλετε την βοήθειά σας και μέσω Παγκρήτιας τράπεζας στον αριθμό λογαριασμού 742051 .

Ο Ραδιομαραθώνιος διενεργείτε με την έγκριση και άδεια του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου όλη την μέρα.. βοηθήστε και σεις..

Τα 3 μεγάλα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια της Κρήτης KRHTH TV,CRETA CHAΝNELL, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΥΔΩΝ θα κάνουν αναφορές στις ζωντανές τους εκπομπές περνώντας στην κάτω μεριά της οθόνης τους λογαριασμούς κατάθεσης.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τον ραδιομαραθώνιο που θα διεξαχθεί στο link: http://www.erotokritos.gr/index.php?topic=news&nid=1461 και ενημερωθείτε σχετικά.

Πηγή: Irakleio Web Radio

Ντόρα Μπακογιάννη: «Οι επιθέσεις εναντίον μου ξεπέρασαν κάθε όριο»

«Οι επιθέσεις εναντίον μου ξεπέρασαν κάθε όριο. Με χτυπάνε ως γυναίκα και ως μάνα… Δεν έχει καμία λογική αυτού του είδους η χυδαιότητα», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ, αναφερόμενη στα πρόσφατα δημοσιεύματα που βάλλουν εναντίον της.

Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε παράλληλα τη λύπη της για το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς δεν καταδίκασε συκοφαντικά αυτά δημοσιεύματα και τόνισε ότι εκείνη αποδοκίμασε τις υβριστικές και απαξιωτικές αναφορές για τους συνυποψήφιους της για την προεδρία της ΝΔ.

Επίσης, όσον αφορά την πρόταση της για διεξαγωγή ..........

ντιμπέιτ ανάμεσα στους υποψήφιους, δήλωσε πως κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, για να γίνει διάλογος αλλά έλαβε την απάντηση ότι «ο διάλογος θα πληγώσει την παράταξη». «Ο διάλογος δεν πληγώνει ποτέ», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη, τονίζοντας πως η διεξαγωγή διαλόγου θα βοηθούσε στο να ξεκαθαρίσουν οι θέσεις των υποψηφίων.

Επανέρχεται το πρόγραμμα αντικατάστασης κουφωμάτων

Επανέρχεται το πρόγραμμα αντικατάστασης κουφωμάτων σύμφωνα με την Υπουργό περιβάλλοντος κα Τίνα Μπιρμπίλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες η επιστροφή του προγράμματος θα γίνει και θα υλοποιηθεί από την νέα χρονιά με έναν από τους δυο τρόπους.

α.) Είτε με κοινοτικά κονδύλια που θα έρθουν με την νέα χρονιά είτε
β.) Με φορολογικές ελαφρύνσεις των δικαιούχων του προγράμματος.
Με βάση αυτό που μεταδόθηκε σε Αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό, το πρόγραμμα δεν θα ισχύσει για τους πρώτους μήνες του έτους αλλά θα έχει ένα βάθος διάρκειας τετραετίας.
Όπως και να έχει το θέμα, θα γίνουν .............

ανακοινώσεις από την Υπουργό περιβάλλοντος πιθανότατα στις αρχές του 2010.

Σε 53 εκλογικά τμήματα οι εκλογές της ΝΔ

Σε 53 εκλογικά τμήματα, στις πρωτεύουσες των Δήμων και των Κοινοτήτων της Μεσσηνίας, θα ψηφίσουν τα μέλη της ΝΔ, για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος, την Κυριακή.

Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7 το πρωί και οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Στην Καλαμάτα τα μέλη της ΝΔ μπορούν να ψηφίσουν σε 15 εκλογικά τμήματα, που θα λειτουργήσουν στο γυμναστήριο της “Τέντας” στο Ανατολικό Κέντρο και στη Νομαρχία.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του ...........

κόμματος τα οποία πριν ψηφίσουν θα πρέπει να συμπληρώνουν αίτηση επανεπιβεβαίωσης της ιδιότητας του μέλους.
Υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος είναι ο Αντώνης Σαμαράς, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

ΣΧΟΛΙΟ
Έχουμε μια απορία προς τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας και γνωστό υποστηρικτή του Αντώνη Σαμαρά Κο Παναγιωτόπουλο.
Κε Παναγιωτόπουλε με τεχνητή γονιμοποίηση αυξάνονται κάθε λίγο και λιγάκι τα εκλογικά τμήματα στην Μεσσηνία για τις εκλογές του κόμματος σας???
Ξεκινήσατε με 31. Ανεβήκατε στα 44. Τώρα στα 53.....
Αύριο στα πόσα????
Θέλετε να βγάλετε ντε και καλά τον Σαμαρά Αρχηγό της Ν.Δ.??????????

Στις κάλπες οι καθηγητές της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας

Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου πραγματοποιεί την ερχόμενη Τρίτη η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας.

Οι εκλογές θα γίνουν στα γραφεία της Α΄ ΕΛΜΕ, στην οδό Φραντζή 10, στην Καλαμάτα, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Την ψήφο των καθηγητών διεκδικούν τέσσερις παρατάξεις, η ΔΑΚΕ, η ΠΑΣΚ, η Συσπείρωση Προοδευτικών Καθηγητών και η Ταξική Ενότητα Εκπαιδευτικών.



ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣTΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ImageHost.org



ΕΠΕΙΓΟΝ! 18 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ προς τον κ. Αντώνη Σαμαρά ....... Θα μας απαντήσετε κ. Σαμαρά;

1. Μετάνιωσε ο Α. Σαμαράς που αποκάλεσε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή «κατάκοπη ηγεσία»; Μετάνιωσε για τις δημόσιες επιθέσεις που έκανε όλο το φθινόπωρο του 1994 στον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Καραμανλή απαιτώντας την πρόωρη απομάκρυνσή του από την Προεδρία της Δημοκρατίας;

2. Έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ για το Μακεδονικό ή και για τον ΟΤΕ κι αν μετάνιωσε που πήραν το 1,2 εκατομμύριο ψηφιακές παροχές οι Siemens - Intracom το 1993 προσδένοντας για πάντα τον ΟΤΕ στη Siemens;

3. Μετάνιωσε που ως υπουργός Εξωτερικών δεν έθεσε ξεκάθαρα τον περίφημο τρίτο όρο .........

(η ονομασία του γειτονικού κράτους να μην περιέχει τον όρο Μακεδονία ή, έστω, να έχει απαραιτήτως γεωγραφικό προσδιορισμό) – πράγμα για τον οποίο τον μέμφεται ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με την Προς Σαμαρά Επιστολή της Προεδρίας της Δημοκρατίας: «η ασάφεια του τρίτου όρου που εθέσατε στην Κοινότητα, στις 16 Δεκεμβρίου 1991, επέτρεπε διάφορες ερμηνείες»;

4. Μετάνιωσε για τον προπετή τρόπο που συμπεριφερόταν το 1992, το 1993, το 1994 στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, πράγμα που έκανε τον ιδρυτή της ΝΔ και Πρόεδρο της Δημοκρατίας να του γράψει ότι «αποφεύγω να σχολιάσω το ύφος της» (το ύφος της επιστολής Σαμαρά προς αυτόν), να του γράψει περί «προσωπικών απόψεων ή υπολογισμών» και να μην του επιτρέψει να διαβεί ποτέ ξανά την πόρτα του προεδρικού μεγάρου όσο θα ήταν Πρόεδρος;

5. Γιατί ενώ έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ, με τον ισχυρισμό ότι έτσι θα αποφευγόταν ο συμβιβασμός με σύνθετη ονομασία της FYROM, εν τούτοις στήριξε την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή η οποία στις προγραμματικές της δηλώσεις διακήρυσσε ότι θα στηρίξει σύνθετη ονομασία;

6. Γιατί δεν έριξε την κυβέρνηση Α. Παπανδρέου, μια κυβέρνηση σκανδάλων και παρακμής, το 1995;

7. Όταν εξελέγη ο Κώστας Καραμανλής πρόεδρος της ΝΔ γιατί δεν έκλεισε την ΠΟΛΑΝ, αλλά κατέβηκε εναντίον της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές του 1999;

8. Μετάνιωσε που είπε σε συνέντευξή του στον Α. Καρκαγιάννη («Καθημερινή» 4 Ιουλίου 1993) ότι «Δεν θα επιστρέψω, συνεπώς, στη Ν.Δ. και αν ακόμη αλλάξουν οι πολιτικές συνθήκες, έστω και αν με καλέσουν για να γίνω ο “αρχηγός” της»;

9. Ως αρχηγός της ΠΟΛΑΝ διακήρυσσε ότι «Δεν είμαστε κόμμα συγγενικό της Ν.Δ.» (29.11.1993), ενώ αργότερα διευκρίνιζε: «Αυτούς που προβλέπουν “επανασυγκόλληση” (με τη Ν.Δ.) τους καλώ να αποκολληθούν από την πλάνη τους» (24.10.1994). Πότε και γιατί αποφάσισε ότι είναι «συγγενείς» και ότι πρέπει να «επανασυγκολληθεί» με τη ΝΔ;

10. Εξακολουθεί να πιστεύει ότι πρέπει να χειριζόμαστε κρίσεις με τον τρόπο που πρότεινε ο ίδιος το 1996: «θα καταλάμβανα, μετά την κατάληψη της μικρής Ίμια από τουρκικές δυνάμεις, αντίστοιχο τουρκικό νησάκι και θα πέταγα το μπαλάκι στις ΗΠΑ να το λύσουν»;

11. Γιατί ενώ διαφωνούσε με τις πρόωρες εκλογές τις συνυπέγραψε στο Υπουργικό Συμβούλιο;

12. Γιατί ενώ έλεγε ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που θα πάρει και τρίτη τετραετία «εξαφανίστηκε» και δεν βγήκε ούτε σε ένα κανάλι να υπερασπιστεί την κυβέρνηση Καραμανλή της «τρίτης τετραετίας»;

13. Επιδιώκει να ηγηθεί του κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκού κόμματος, αλλά ακόμη και τώρα καταφέρεται εναντίον εκείνων που δήθεν θέλουν «να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Νομαρχία της Ευρώπης» (ομιλία στο Badminton (4.11.2009). Μήπως συνεχίζει να πιστεύει ότι: «Δεν θα πρέπει να μας φοβίζει ο αντιευρωπαϊσμός και ο απομονωτισμός», όπως δήλωνε το 1993 ιδρύοντας την Πολιτική Άνοιξη; Ή μήπως επιδιώκει να μετατρέψει τον σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό της ΝΔ σε α λα καρτ; Έτσι σέβεται τις αρχές του ιδρυτή της ΝΔ που ενέταξε τη χώρα μας στην ΕΟΚ;

14. Συνεχίζει να πιστεύει τη διακήρυξη που έκανε ως αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης στις εκλογές του 1996, ότι «δεν θα συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά της Μουσουλμάνους» Έλληνες πολίτες;

15. Αν εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, θα εντάξει τον Γενικό Διευθυντή της Πολιτικής Άνοιξης Γιώργο Συμπιλίδη στη Νέα Δημοκρατία, δεδομένης μάλιστα της επιθυμίας του και της στήριξης που του προσφέρει τώρα ο φυσικός αυτουργός της ανατροπής της κυβέρνησης της ΝΔ;

16. Γιατί ενώ τον Ιούλιο του 1993 διακήρυξε ότι δεν θα ανατρέψει την κυβέρνηση, δυο μήνες αργότερα την ανέτρεψε;
[30.6.1993: Ανακοινώνοντας την ίδρυση της Πολιτικής Άνοιξης τόνισε τη «δημόσια δέσμευση ότι η δημιουργία και η λειτουργία του κόμματός του δεν συνεπάγεται αυτόματα και άρση της εμπιστοσύνης των βουλευτών που συμφωνούν μαζί του από την κυβέρνηση». Και λίγες ημέρες μετά: «Είναι κατ’ αρχήν θέμα αρχής. Η κυβέρνηση εξελέγη για μια τετραετία. Εγώ εξελέγην βουλευτής με τη Ν.Δ. Δεν ξέρω ποιος μου δίνει το δικαίωμα να ρίξω μια κυβέρνηση που την εξέλεξε ο λαός» (συνέντευξη Σαμαρά στον Α. Καρκαγιάννη, «Καθημερινή», 4 Ιουλίου 1993, αλλά στις 6 Σεπτεμβρίου 1993 έκανε έκκληση ανατροπής της κυβέρνησης της ΝΔ ζητώντας τη «διακοπή της ανοχής προς την σημερινή Κυβέρνηση», αποστολή την οποία πραγματοποίησε ο Γ. Συμπιλίδης].

17. Γιατί άλλοτε δηλώνει ότι ανέτρεψε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και άλλοτε ότι δεν την ανέτρεψε; Τι από τα δύο ισχύει;
[Α. Σαμαράς: «θυμίζω ότι ήταν το αίτιο για το οποίο ρίξαμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη» (21.12.1993, Πρακτικά Βουλής), «όταν εμείς ανατρέψαμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, για να αποτρέψουμε την παράδοση του ονόματος “Μακεδονία”…» (6.11.1995, Πρακτικά Βουλής).
«Είναι μύθος ότι τον έριξα εγώ (τον Κ. Μητσοτάκη)» (18.10.2000). «Σας επαναλαμβάνω, άλλωστε, ότι ο ίδιος (ο Κ. Μητσοτάκης) ανέτρεψε τον εαυτό του» (18.2.2001, περ. «Έψιλον»). «Το έχω ξαναπεί πρόσφατα: Το καλοκαίρι του 1993, δεν ανέτρεψα ούτε σκέφθηκα να ανατρέψω τον κ. Μητσοτάκη» (15.2.2004: Συνέντευξη Σαμαρά στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»)].

18. Καταγγέλλει όλο αυτό το διάστημα τους άλλους για «διαπλεκόμενους». Πώς ερμηνεύει την προνομιακή στήριξη που απολαμβάνει ο ίδιος από όλα τα Μέσα που ελέγχουν οι «διαπλεκόμενοι» και το γεγονός ότι δεν έχει δεχθεί ούτε μία επίθεση από κανάλι ή εφημερίδα, από όλα όσα στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ;


----ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ----


http://exastal.blogspot.com/

Ξεκινούν οι προβολές της κινηματογραφικής Λέσχης Φιλιατρών

Ξεκινούν αυτήν την Κυριακή 29 Νοεμβρίου οι προβολές της κινηματογραφικής Λέσχης Φιλιατρών με μια σειρά από ενδιαφέρουσες ταινίες.
Οι προβολές των ταινιών θα γίνονται κάθε Κυριακή και Δευτέρα στις 21:00 το βράδυ.
Όπως αναγράφει στην ιστοσελίδα του Πυρσού Κυκλοφορεί η προπληρωμένη κάρτα για τις προβολές των ταινιών (CineΚάρτα) η οποία κοστίζει 50 Ευρώ και ισχύει για όλες τις προβολές.

Οι CineΚάρτες Διατίθενται ήδη από τα .......

μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλα θα διατεθούν και κατα την διάρκεια προβολής των Πρώτων ταινιών στο ταμείο του Πυρσού.

Ο Πυρσός μας προτείνει νύχτες κινηματογραφικής απόλαυσης.

Το πρόγραμμα προβολών ξεκινά με την περιπέτεια "Αυστραλία (Australia)" η οποία θα προβληθεί στις 29 και 30 Νοεμβρίου.

Στις 6 και 7 Δεκεμβρίου θα προβληθεί η ταινία "Σφαραγισμενα Χείλη"

Στις 13 και 14 Δεκεμβρίου θα προβληθεί η ταινία: "Η αγάπη θέλει τον χρόνο της"

Στις 20 και 21 Δεκεμβρίου θα προβληθεί η ταινία: "Η γυμνή αλήθεια"

Στις 10 και 11 Ιανουαρίου 2010 Θα προβληθεί η ταινία: "Διαφθορά στην Νέα Ορλεάνη"

Στις 17 και 18 Ιανουαρίου 2010 θα προβληθεί η ταινία: "Επιχείρηση Βαλκυρία"

Στις 24 και 25 Ιανουαρίου θα προβληθεί η ταινία: "Ραγισμένες Αγκαλιές"

Στις 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου θα προβληθεί η ταινία: "Ετσι πήραμε το Γούντστοκ"

Στις 7 και 8 Φεβρουαρίου θα προβληθεί η ταινία: COCO CHANEL & IGOR STRAVINSKY"

Στις 14 και 15 Φεβρουαρίου θα προβληθει η ταινία: "Μισώ την ημέρα του Αγιού βαλεντίνου"

Στις 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου θα προβληθεί η ταινία: "Το κορίστι με το Τατουάζ"

Τέλος στις 7 και 8 Μαρτίου θα προβληθεί η ταινία: "Παράδεισος στην Δύση"

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών στην ιστοσελίδα του Πυρσού www.pirsosfiliatra.gr και συγκεκριμένα στην σελίδα με όλα τα poster των ταινιών που θα προβληθούν.

Ομιλία στην Βουλή της Νάντιας Γιαννακοπούλου για τις επιδοτήσεις των αγροτών.

Ομιλία στη Βουλή πραγματοποίησε προχθες 24/11/09 η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Μεσσηνίας κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, κατά τη συνεδρίαση του κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, την άμεση προώθηση των αιτημάτων του, και ιδιαίτερα των ελαιοπαραγωγών του Ν Μεσσηνίας.

Στην ομιλία της, η κ. Γιαννακοπούλου σημείωσε μεταξύ άλλων: .......


- την προσπάθεια των αγροτών για εμπορική αξιοποίηση της ποιότητας των ελληνικών προϊόντων και ιδιαίτερα του ελαιόλαδου
- την επιτακτική ανάγκη να δοθούν όσο το δυνατόν πιο άμεσα οι επιδοτήσεις
- την απουσία επαρκών ελεγκτικών μηχανισμών και τις ακατάσχετες ελληνοποιήσεις προϊόντων
- την πτώση τιμών των προϊόντων και το υψηλό κόστος παραγωγής
- την συγκυρία της διεθνούς οικονομικής κρίσης σε συνάρτηση με τα δάνεια που έχουν λάβει πολλοί παραγωγοί
- την ανάγκη επέκτασης του ΠΟΠ ‘Καλαμάτα’ σε όλη τη Μεσσηνία
- την ανάγκη συνεργασίας και διαβούλευσης μεταξύ πολιτικών φορέων και συνεταιριστικών οργανώσεων
- το όργιο κερδοσκοπίας που διαδραματίζεται στις πλάτες των αγροτών
Η κ. Γιαννακοπούλου έκλεισε την εισήγηση της απευθυνόμενη στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή, λέγοντας ότι : «Είναι επιτακτική ανάγκη να τεθούν τώρα οι βάσεις, προκειμένου η ελληνική γεωργία, από επιδοτούμενη και καχεκτική να γίνει ανταγωνιστική στο διεθνές περιβάλλον».

Παγώνει για ένα χρόνο ο νόμος Πετραλιά για τις μητέρες με ανήλικο

Ο υπουργός Εργασίας δηλώνει ότι η υφιστάμενη ρύθμιση που θα εφαρμοζόταν από την 1/1/2010 και αφορά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών με ανήλικα παιδιά παίρνει αναβολή για έναν χρόνο.

Την αναβολή για ένα έτος της ρύθμισης για την αύξηση των ορίων ηλικίας των μητέρων με ανήλικα παιδιά, προκειμένου το θέμα να τεθεί εκ νέου στο τραπέζι του διαλόγου, αποφάσισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος. Ο υπουργός σε συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής», μόλις μία ημέρα πριν από την έναρξη του διαλόγου για το Ασφαλιστικό, διαβεβαιώνει πως .........

δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί και αποκαλύπτει ότι από αύριο κιόλας η κυβέρνηση θα καταθέσει για διαβούλευση θέσεις.

«Η «νάρκη» στα θεμέλια του ασφαλιστικού συστήματος έχει ήδη ενεργοποιηθεί και απειλεί όχι μόνο τη βιωσιμότητα του συστήματος στο εγγύς μέλλον, αλλά και συνολικά την εθνική οικονομία», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Αν. Λοβέρδος και παρουσιάζει τα πρώτα μέτρα για την αναστροφή της κατάστασης. Μεταξύ άλλων κάνει αναφορά στην αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, ενώ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην καταπολέμηση της σπατάλης στους κλάδους υγείας (μέτρο που θα αποφέρει στα Ταμεία περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ).

Αναφερόμενος στη νέα κυβέρνηση και στην κατάσταση που «κληρονόμησε» ο υπουργός σημειώνει πως «αποδεχόμαστε την πρόσκληση και παλεύουμε να επιτύχουμε», ενώ δηλώνει με νόημα πως «προσωπικώς μπορεί να είμαι σε θέση σαχ, αλλά δεν είμαι ματ».

Αύριο είναι η επίσημη «πρεμιέρα» του κοινωνικού διαλόγου για το Ασφαλιστικό, ωστόσο η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά της για το ποια θέματα θα συζητηθούν. Τελικά ποια είναι η ατζέντα που θα καταθέσετε, προκειμένου να πείσετε τα συνδικάτα να παραμείνουν στο τραπέζι του διαλόγου;

Το ασφαλιστικό ζήτημα πρέπει να το αντιλαμβανόμαστε σε δύο επίπεδα: α) στο Ασφαλιστικό αυτό καθαυτό και β) σε επιμέρους σημαντικές πτυχές του (π.χ. σπατάλη στα φάρμακα, καθυστέρηση χορήγησης της σύνταξης, εισφοροδιαφυγή κ.λπ.).

Ως κυβέρνηση αποδεχτήκαμε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί όλη η δέσμη των προβλημάτων του Ασφαλιστικού. Στο Υπουργικό Συμβούλιο της 5ης Νοεμβρίου ανέφερα την επίλυση του Ασφαλιστικού ως εμπροσθοβαρή υποχρέωση της κυβέρνησης. Επανέλαβα το ίδιο στη Βουλή την ίδια ημέρα και την περασμένη Δευτέρα έδωσα όλα τα στοιχεία που συγκροτούν το πρόβλημα και κάλεσα τους εταίρους σε διάλογο.

Στην επικοινωνία και στα τηλεφωνήματά μου ουδείς φορέας αρνήθηκε να προσέλθει. Ουδείς στην Ελλάδα παραγνωρίζει το πρόβλημα, που ο ίδιος ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως εθνικό, και κανείς δεν θα κρυφτεί, πρώτα απ’ όλους ο ομιλών.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ προειδοποιούν πως η αύξηση των ορίων ηλικίας και η μείωση των συντάξεων αποτελούν αιτία πολέμου. Στον διάλογο για το Ασφαλιστικό σκοπεύετε να προτείνετε αλλαγές στα «καυτά» θέματα και τι ακριβώς σχεδιάζετε για τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο;

Είμαι ενάμιση μήνα στο υπουργείο. Τις πρώτες ημέρες αντιμετώπισα διαθέσεις κριτικής, γιατί δεν μιλώ για το Ασφαλιστικό. Οταν άνοιξα το θέμα σε όλη του τη διάσταση άκουσα και κριτική ότι δήθεν «...έτσι παρήγγειλαν οι Βρυξέλλες»! Σφάλμα, διότι με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου θέσαμε το θέμα στο Υπουργικό Συμβούλιο στις 5 Νοεμβρίου, ενώ την απόφαση την είχαμε λάβει από κοινού την 1η Νοεμβρίου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Στη συνέχεια, αφού άνοιξα το Ασφαλιστικό, προσπαθούν να βάλουν στο στόμα μου μέτρα που δεν έχω λάβει.

Και να με καταγγείλουν! Να προβλέψουν ότι θα αποχωρήσουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ από τον διάλογο, ενώ οι φορείς προσέρχονται. Κάποιοι, άθελά τους πιστεύω, βιάζονται να αποτύχω. Ουδείς, όμως, λόγος υπάρχει για να αποχωρήσει ένας φορέας από τον διάλογο. Αντιθέτως, μάλιστα, δηλώνω πως δεν θα προκαταλάβουμε κανέναν, καμία λύση δεν θα θεσμοθετηθεί δίχως τη στήριξη των ενδιαφερομένων. Κανέναν δεν θα αιφνιδιάσουμε. Και πρώτα απ’ όλα δεν θα αιφνιδιάσουμε τους πολίτες.

Οσοι σπέρνουν ανησυχίες για να δημιουργήσουν πανικό λένε ψέματα. Και μία διευκρίνιση: στον διάλογο η κυβέρνηση θα εισηγείται ανάλογα με το βήμα στο οποίο βρισκόμαστε. Η κυβέρνηση δεν καλεί τους φορείς για να ακούσει μόνο τις απόψεις τους, αλλά για να διατυπώσει και τις δικές της. Αρχής γενομένης από αύριο.

Ολα, όμως, θα ανακοινώνονται στις διαδικασίες του διαλόγου κι όχι στα ΜΜΕ ή οπουδήποτε αλλού. Με ρωτάτε, ακόμη, για την εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Ηδη, όμως, έχουμε αναφερθεί ως κυβέρνηση στο αίτημα της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση για πολυετείς διαδικασίες προσαρμογής.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ένα δίλημμα αξιοπιστίας: Αν υιοθετήσει όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κινδυνεύει να εκτεθεί στην ΕΕ και αν υποκύψει στις πιέσεις της Επιτροπής θα εκτεθεί στους πολίτες. Τελικά ποια κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσει;

Δεν συμφωνώ. Είμαστε κυβέρνηση κι όχι διαχειριστικός φορέας. Ηδη έχετε δει πως, παρότι η κατάσταση της οικονομίας αποδείχτηκε πολύ χειρότερη ακόμη και από τις πλέον δυσοίωνες εκτιμήσεις μας, δεν κάναμε πίσω σε μέτρα για τα οποία είχαμε δεσμευθεί.

Το έκτακτο επίδομα δίνεται και σε διευρυμένη βάση δικαιούχων, που αγγίζει τα 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους. Προωθούμε τα μέτρα για την ανακούφιση των δανειοληπτών αλλά και την τόνωση της αγοράς και παράλληλα «χτίζουμε» από το μηδέν την αξιοπιστία της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αδιέξοδα δεν υπάρχουν παρά μόνο για όσους παραιτούνται από την προσπάθεια. Και το 1993 τα ίδια παραλάβαμε, τα ίδια λέγανε για μας και, όμως, ανορθώσαμε τη χώρα.

Είμαστε κυβέρνηση 45 ημερών και αντιμετωπιζόμαστε σαν να είμαστε επί χρόνια. Αποδεχόμαστε, όμως, την πρόκληση και παλεύουμε να επιτύχουμε. Οσο για μένα προσωπικώς, μπορεί να είμαι σε θέση σαχ, αλλά δεν είμαι ματ.

Πότε θα καταργήσετε τις ρυθμίσεις Πετραλιά;

Θα αλλάξουμε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μέσα από τις διαδικασίες που θα συμφωνήσουμε με τους κοινωνικούς εταίρους. Ολα θα συζητηθούν στο πλαίσιο αυτό. Για την υφιστάμενη νομοθετική ρύθμιση του Ν.3655/08, που αρχίζει να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου 2010 και αφορά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών με ανήλικα τέκνα, θα υπάρξει αναβολή ενός έτους. Εν όψει του διαλόγου, που ανοίγει αύριο, δεν χωρούν βίαιες ρυθμίσεις του παρελθόντος.

Πολλοί συνάδελφοί σας χαρακτηρίζουν αντιπαραγωγικό το «μοντέλο» που επιλέχθηκε για τους γενικούς γραμματείς. Συμφωνείτε με τη διαδικασία ή σας δημιούργησε προβλήματα;

Κριτική στην κυβέρνηση από μέλος της δεν νοείται. Θα αντιμετωπίσω όλες τις δυσκολίες και θα κριθώ συνολικά.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η «νάρκη» ενεργοποιήθηκε και απειλεί την εθνική οικονομία


Ο διάλογος για το Ασφαλιστικό θα γίνει υπό το βάρος των ελλειμμάτων των Ταμείων, τα οποία φέτος χρειάζονται έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 2,47 δισ. ευρώ. Τελικά βρισκόμαστε μπροστά στην «ώρα μηδέν» του ασφαλιστικού συστήματος και πώς μπορεί να βρεθούν νέες πηγές χρηματοδότησης των Ταμείων;

Η συνολική δαπάνη της έκτακτης επιχορήγησης των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό το 2009 ανήλθε πράγματι στα 2,47 δισ. ευρώ. Εγώ ήμουν αυτός που έδωσε αυτά τα στοιχεία. Ενώ το 2008 ήταν περίπου 850 εκατ. ευρώ. Εχουμε να κάνουμε με σχεδόν τριπλασιασμό του ποσού και οι προοπτικές για το 2010 είναι ακόμη πιο δυσοίωνες. Αντιλαμβάνεστε πως αυτό που τόσα χρόνια ονομάζαμε «νάρκη» στα θεμέλια του ασφαλιστικού συστήματος έχει ήδη ενεργοποιηθεί και απειλεί όχι μόνο τη βιωσιμότητα του συστήματος ασφάλισης στο εγγύς μέλλον, αλλά και συνολικά την εθνική οικονομία. Απαιτούνται αμέσως μέτρα σε δύο κατευθύνσεις: α) στη θέση του Ασφαλιστικού σε νέα και υγιή βάση και β) στην εξάλειψη της σπατάλης και στη διεύρυνση της βάσης εσόδων. Σε πρώτη φάση, με τα μέτρα που ανακοινώσαμε για το φάρμακο, αποσκοπούμε στην άμεση εξοικονόμηση πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Ποια είναι τα συγκεκριμένα μέτρα που πήρατε για το φάρμακο και τι στόχους θέτετε;

Πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί να θεωρείται αξιόπιστος όταν μιλάει για το εθνικό θέμα του ασφαλιστικού συστήματος, αν ταυτοχρόνως δεν συμμαζεύει τη σπατάλη και δεν καταπολεμά την εισφοροδιαφυγή και τη «μαύρη εργασία».

Παλεύουμε ώστε το 2010 να εξοικονομήσουμε 800 εκατομμύρια ευρώ από τον περιορισμό της σπατάλης στις υπηρεσίες υγείας. Επαναφορά της λίστας με διορθώσεις, πάγωμα των τιμών και επανατιμολόγηση φαρμάκων προς τα κάτω, μείωση τιμής για 89 ακριβά φάρμακα, που θα διατίθενται πλέον απ’ όλα τα φαρμακεία, και ηλεκτρονικός έλεγχος για το ποιος γιατρός συνταγογραφεί, ποιο ακριβώς φάρμακο και ποιο φαρμακείο εκτελεί τη συνταγή, είναι τα πρώτα μας μέτρα.

Ενα από τα βασικά θέματα που θα τεθούν στον διάλογο είναι η χορήγηση «κινήτρων απόδοσης», προκειμένου οι ασφαλισμένοι να παρατείνουν την παραμονή τους στην εργασία. Ποια θα είναι αυτά τα κίνητρα και τι άλλα μέτρα θα ληφθούν για τον περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων;

Η εξειδίκευση των προτάσεών μας, όπως ήδη σας έχω πει, θα γίνει εντός του πλαισίου του διαλόγου, όπως το περιέγραψε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, απαντώντας στον κύριο Τσίπρα. Ο διάλογος θα είναι συνολικός και θα αφορά όλα τα μεγάλα θέματα (Φορολογικό, Παιδεία κ.λπ.).

Στο πλαίσιο αυτό, με τον κύριο Παπακωνσταντίνου σε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, αποφασίσαμε ήδη τη διαδικασία διαλόγου, στις βασικές κατευθύνσεις της, ειδικά για το Ασφαλιστικό.

Πηγή: Εθνος

Ξεκινά σήμερα ο εξ «αναβολής» διάλογος για το ασφαλιστικό.

Στο υπουργείο Εργασίας θα ξεκινήσει το πρωί της Πέμπτης ο διάλογος για το Ασφαλιστικό, με τη συνάντηση του Ανδρ.Λοβέρδου με τους εκπροσώπους των συνδικάτων, ενώ το απόγευμα θα γίνουν οι συναντήσεις με τις εργοδοτικές οργανώσεις.

Σε δήλωσή του στο Mega, λίγο πριν από τις συναντήσεις, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε: «Είμαστε πανέτοιμοι για το διάλογο. Πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός τα δεδομένα του προβλήματος και τις .........

λύσεις. Να μην επενδύουμε στο πρόβλημα, αλλά στις λύσεις. Η Ελλάδα πρέπει να συζητήσει ένα πρόβλημά της και κατανοώ τις συμβολικές κινητοποιήσεις, αλλά δεν καταλαβαίνω να μην επιτρέπεται ο διάλογος. Πιστεύω ότι θα γίνει ο διάλογος. Θα δούμε...»

Ο κ. Λοβέρδος συναντάται με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας στην οδό Πειραιώς.

Στα ίδια γραφεία θα γίνει το μεσημέρι η συνάντηση με την ΓΣΕΒΕΕ και το απόγευμα οι συναντήσεις με ΣΕΒ και ΕΣΕΕ θα διεξαχθούν στα γραφεία του υπουργείου στην οδό Σταδίου.

Την περασμένη Δευτέρα, οι συνδικαλιστές του Πανεργατικού Μετώπου «μπλόκαραν» την έναρξη του διαλόγου, εξέλιξη που οδήγησε σε σκληρή κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και του ΚΚΕ.

Το ΠΑΜΕ δεν έχει προγραμματίσει κάποια κινητοποίηση για την Πέμπτη. Στο υπουργείο Εργασίας θα συγκεντρωθούν, πάντως, οικοδόμοι που θα πραγματοποιήσουν πορεία από την πλατεία Κάνιγγος στις 10:00.

«Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι δεν θα μεταφέρει τα βάρη του ασφαλιστικού συστήματος στις πλάτες των απλών σαφαλισμένων. Όλη αυτή η κινδυνολογία που διακινείται δεν έχει κανένα αντίκρισμα αλήθειας» λέει η κυβέρνηση διά στόματος Γ.Πεταλωτή, ενώ από το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ τονίσθηκε την Τετάρτη ότι «δεν πρόκειται για διάλογο, αλλά για σχέδιο παγίδευσης και εξαπάτησης της εργατικής τάξης να αποδεχθεί νέα πακέτα αντεργατικών μέτρων».

Εφόσον δημιουργηθούν και πάλι προβλήματα με τον αποκλεισμό του υπουργείου, τότε ο διάλογος θα μεταφερθεί στον χώρο της Βουλής.

Την Τρίτη, έγινε σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας, όπου προσδιορίστηκαν οι κινήσεις της κυβέρνησης στον κοινωνικό διάλογο, ενώ την Τετάρτη θα συνεδριάσει στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας του ΠΑΣΟΚ.

* «Η κυβέρνηση και οι εργοδότες (πρόταση Μίχαλου για ακραιφνώς κεφαλαιοποιητικό σύστημα) εμπαίζουν τους εργαζόμενους, γιατί αντιμετωπίζουν το ασφαλιστικό ως δημοσιονομικό πρόβλημα και όχι ως κατοχυρωμένο συνταγματικό κοινωνικό δικαίωμα» δήλωσε το μέλος της ΠΓ του Συνασπισμού, Δ.Στρατούλης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι αυτό που επείγει είναι η διαμόρφωση ενός μεγάλου πολιτικού και κοινωνικού μετώπου για την υπεράσπιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης από νέες προσπάθειες αποδόμησής της και για προώθηση άμεσων μέτρων για τη στήριξή της με νέους πόρους, την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και τη βελτίωση των κατώτερων συντάξεων και των παροχών υγείας.

Πηγή: in.gr

Απεταξάμην τη γιόγκα. «Δεν είναι γυμναστική αλλά βλασφημία» λέει η Εκκλησία

«... Η γιόγκα δεν είναι απλή και αθώα μέθοδος χαλάρωσης. Δεν είναι μέθοδος σωματικής ευεξίας όπως διαφημίζεται, αλλά στάδιο του ινδουιστικού διαλογισμού που συνδέεται με την αντιχριστιανική θεωρία της μετεμψύχωσης (...). Η ενασχόληση με τη γιόγκα είναι άρνηση της ορθοδόξου πίστεως και βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος».

Πρόκειται για απόσπασμα από ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Πειραιώς το περασμένο καλοκαίρι. Με αυτήν ήθελε να ενημερώσει τους πιστούς, όπως ανέφερε, ότι στον Πειραιά λειτουργούν κέντρα .......

γιόγκα τα οποία οι ορθόδοξοι και κυρίως οι νέοι πρέπει να αποφεύγουν. «Οι τεχνικές της γιόγκα δεν έχουν σχέση με την επιστήμη, αντίθετα έχουν τα χαρακτηριστικά της μαγείας» ανέφερε η ανακοίνωση, όπως και ότι στις διάφορες σχολές γιόγκα «διαπιστώνουμε την άμεση εξάρτηση των ασκουμένων από ινδουιστή δάσκαλο (γκουρού) που τους καθοδηγεί και τους αλλάζει το χριστιανικό όνομα».

Η Μητρόπολη Πειραιώς δεν είναι η μοναδική που «αφορίζει» τη γιόγκα υποστηρίζοντας ότι... βλάπτει τους χριστιανούς. Πριν από μερικές ημέρες παρόμοιες ανακοινώσεις για τη γιόγκα εξέδωσαν η Μητρόπολη Ρόδου και η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου στα Χανιά. «Η γιόγκα είναι ασυμβίβαστη με την χριστιανική πίστη και εφιστούμε την προσοχή των πιστών» αναφέρεται στην ανακοίνωση του αντιαιρετικού γραφείου Ρόδου. «Δαιμονικές δυνάμεις»
Μάλιστα η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου για να δείξει ότι η γιόγκα συνδέεται με άλλες θρησκείες διατυπώνει μία σειρά από ερωτήματα: «Αν η γιόγκα, όπως νομίζεται, δεν έχει θρησκευτική χροιά, πώς είναι δυνατόν να συνδέεται με θρησκευτικά χαρακτηριστικά; Πώς δικαιολογείται η εμφάνιση υπερφυσικών, δαιμονικών δυνάμεων αν πρόκειται για μια καθαρά γυμναστική άσκηση ή επιστημονική μέθοδο θεραπείας;».

Πώς εξηγείται όμως αρκετές μητροπόλεις σχεδόν ταυτόχρονα να προειδοποιούν τους πιστούς για τους κινδύνους από τη γιόγκα;

Όπως λέει στα «ΝΕΑ» ο υπεύθυνος του αντιαιρετικού γραφείου στη Μητρόπολη Ρόδου π. Μάξιμος, η ανακοίνωση δεν ε ξεδόθη επειδή υπάρχει αύξηση των κέντρων στην περιοχή. «Τέτοια κέντρα υπάρχουν παντού. Απλώς θέλουμε να προφυλάξουμε τους πιστούς μας από θρησκείες που είναι καμουφλαρισμένες με τη γυμναστική. Και αυτό, διότι διαπιστώνουμε πως υπάρχουν δάσκαλοι της γιόγκα που εκτός από τις ασκήσεις διδάσκουν και για τη μετενσάρκωση».

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις ο Δρ Θεολογίας π. Βασίλειος Γεωργόπουλος, από τη Συνοδική Επιτροπή κατά των αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, είπε πως εξεδόθησαν προκειμένου να ενημερώσουν τους πιστούς «ότι η γιόγκα δεν είναι απλώς ένα σύστημα γυμναστικής και ευεξίας και ότι δεν είναι συμβατή με τον χριστιανισμό». Συμπληρώνει μάλιστα πως οι μητροπόλεις εκδίδουν ανακοινώσεις και ενημερώνουν τους πιστούς όταν διαπιστώνουν ότι υπάρχει πρόβλημα με κέντρα γιόγκα στην περιοχή τους.

«Δεν ασχολούμαστε με θρησκείες»

Οι υπεύθυνοι κέντρων όπου γίνονται μαθήματα γιόγκα στην Ελλάδα εκφράζουν την έκπληξή τους για τους «αφορισμούς» της Εκκλησίας. Όπως λένε, οι πολίτες που έρχονται στα κέντρα τους το κάνουν για λόγους υγείας. «Δεν ασχολούμαστε με καμία θρησκεία. Στη γιόγκα δεν μιλάει κανείς για μετενσάρκωση. Μιλάμε για εισπνοές, τη στάση του σώματος, πώς πρέπει να τρώμε σωστά. Πράγματα που παραπέμπουν σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, τον οποίο μάλλον δέχεται και η Εκκλησία» λέει στα «ΝΕΑ» η Δέσποινα Λυκομήτρου που είναι υπεύθυνη του πολυχώρου Εssence Ηuman Space στου Ψυρή, όπου παραδίδονται και μαθήματα γιόγκα. «Για παράδειγμα η forrest γιόγκα που διδάσκεται εδώ έχει να κάνει μόνο με εισπνοές και την άσκηση του σώματος. Και βέβαια, οι περισσότεροι άνθρωποι που έρχονται να κάνουν γιόγκα το κάνουν διότι αναζητούν μια άλλη ποιότητα γυμναστικής και όχι για να βρουν πνευματικό δάσκαλο...» προσθέτει.

Παρόμοια είναι η άποψη που διατυπώνει η κ. Βιβή Λέτσου που διατηρεί στην Αθήνα κέντρο στο οποίο γίνονται μαθήματα γιόγκα. «Αυτό που λέει η Εκκλησία ακούγεται στενοκέφαλο. Η γιόγκα γίνεται για σωματική και πνευματική ευεξία. Σκεφτείτε ότι εκατομμύρια Αμερικανοί κάνουν γιόγκα. Το κάνουν κυρίως για να αντεπεξέρχονται στο στρες» τονίζει.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Σε τέλμα η Wikipedia;

Οκτώ χρόνια μετά την εμφάνισή της, η δημοφιλής ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια εμφανίζει κάμψη στον αριθμό των «εθελοντών συντακτών» της, στους οποίους οφείλει την τεράστια επιτυχία της.

Οι εμπνευστές της ιδέας στην οποία βασίστηκε η Wikipedia φιλοδοξούσαν να συγκεντρώσουν σε ένα ιστότοπο «όλη την ανθρώπινη γνώση» με τη συμβολή οποιουδήποτε χρήστη που θα προθυμοποιούνταν να προσφέρει το δικό του λίθο στο τεράστιο αυτό οικοδόμημα γνώσης.

Παρά τους σκεπτικιστές που .........

αμφισβητούσαν την εγκυρότητα του περιεχομένου της, πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα λήμματα της Wikipedia είναι εξίσου έγκυρα με εκείνα της Encyclopaedia Britannica.

Ανησυχίες εκφράζονται, ωστόσο, ότι το πρωτοπόρο εγχείρημα έχει τελματώσει, καθώς σύμφωνα με έρευνα του Φιλίπε Ορτέγα από το Universidad Rey Juan Carlos της Μαδρίτης, οι εθελοντές συντάκτες λιγοστεύουν διαρκώς. Κάθε μήνα δεκάδες χιλιάδες εγγεγραμμένων μελών γίνονται ανενεργοί, ενώ ο αριθμός των νέων συντακτών δεν αντισταθμίζει τις απώλειες.

Σύμφωνα με κάποιους, η κρίση που περνά η Wikipedia σηματοδοτεί μια νέα φάση του διαδικτύου. Ίσως η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια να έγινε μέρος του συστήματος που θέλησε να πολεμήσει, υποστηρίζουν αρκετοί.

Όπως δήλωσε ο κ. Ορτέγα στους Times, «εάν δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι να ασχοληθούν με το έργο, θα βουλιάξει πολύ γρήγορα. Προς το παρόν δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, αλλά εάν δεν αντιστραφεί η αρνητική πορεία, εκεί θα καταλήξουμε».

Από την Ναυτεμπορική

Ερχονται νέες ανακλήσεις αδειών εταιρειών στην ασφαλιστική αγορά

Νέες ανακλήσεις αδειών λειτουργίας ασφαλιστικών εταιρειών προανήγγειλε χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, κ. Γιώργος Πέτσας, απευθύνοντας χαιρετισμό στο συνέδριο «Insurance Money Conference 2009» που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από τη Money Conferences.

Ο πρόεδρος της Επ.Ε.Ι.Α. απευθυνόμενος στο ακροατήριο του συνεδρίου μίλησε με σκληρά λόγια για την ασφαλιστική αγορά, τονίζοντας ότι πρώτες οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν χρέος να πλησιάσουν τους ασφαλισμένους ώστε να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία της ασφαλιστικής βιομηχανίας και στη συνέχεια να αναζητήσουν τρόπους τόνωσης της ασφαλιστικής συνείδησης του Έλληνα καταναλωτή.

Οι έλεγχοι ...........

Αναφερόμενος στους ελέγχους της Επ.Ε.Ι.Α. αποκάλυψε ότι υπάρχουν εταιρείες οι οποίες δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν.

Αν και όπως διευκρίνισε, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι εταιρείες είναι βιώσιμες, υπάρχουν ωστόσο και περιπτώσεις εταιρειών οι οποίες επιμένουν να προσφεύγουν σε λύσεις που δημιουργούν νέους παράγοντες δυσπιστίας στην αγορά.

«Οι εταιρείες αυτές χτίζουν στην άμμο» δήλωσε με έμφαση ο κ. Πέτσας για να προσθέσει ότι εμμένουν σε καταστροφικές πρακτικές για την πρόσκτηση «ορφανών» συμβολαίων, συμβολαίων δηλαδή τα οποία προέρχονται από ασφαλιστικές των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν.

Πάντως ο πρόεδρος της Επ.Ε.Ι.Α. δεν άφησε ασχολίαστες και τις μεγάλες εταιρείες. Αφού πρώτα επεσήμανε ότι πολλοί από τους μικρούς παίκτες της αγοράς δρουν με τρόπο που υποδηλώνει ότι θέλουν να «αυτοκτονήσουν» επιχειρηματικά, υπογράμμισε ότι και μεγάλες εταιρείες «τρων από την καμπούρα τους», υπονοώντας ότι εκμεταλλεύονται τη δύναμή τους κινούμενες επιθετικά για την εξασφάλιση νέων μεριδίων αγοράς.

Η διεθνής κρίση αποκάλυψε τη δυσπιστία των ασφαλισμένων έναντι των ασφαλιστικών εταιρειών, όπως και την ανασφάλεια την οποία νιώθουν οι πολίτες, δήλωσε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι «η ασφαλιστική αγορά έχει δρόμο μπροστά της για να καλύψει την έλλειψη αξιοπιστίας από την οποία χαρακτηρίζεται».

Δύο ζητήματα

Πέρα πάντως από τις επίσημες τοποθετήσεις του προέδρου της Επ.Ε.Ι.Α., πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έλεγχοι στον κλάδο συνεχίζονται με ιδιαίτερη ένταση και την Επιτροπή να εστιάζει την προσοχή της σε δύο ζητήματα:

* Τις επανεισπράξεις, για τις οποίες ο έλεγχος άναψε κόκκινο για τρεις ασφαλιστικές εταιρείες, εκ των οποίων τελικά οι δύο κάλυψαν το έλλειμμα που διαπιστώθηκε στα αποθέματα, ενώ η τρίτη φαίνεται να έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

* Το άρθρο 6 και την εικόνα που παρουσιάζουν όσες εταιρείες τέθηκαν υπό την προστασία του.

Πρόκειται για 14 εταιρείες τις οποίες η Επιτροπή θα εξετάζει ενδελεχώς στο αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου να διαπιστώσει αν τα οικονομικά τους μεγέθη βελτιώθηκαν και κυρίως αν ενισχύθηκε η φερεγγυότητά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για όσες εταιρείες κριθεί ότι χρησιμοποίησαν το άρθρο 6 προκειμένου να αυξήσουν υπέρμετρα τα μεγέθη τους, θα εξαιρεθούν της διάταξης και θα τους ζητηθεί η άμεση κάλυψη του συνόλου των εκκρεμών αποθεμάτων τους.

Από την Ναυτεμπορική

Νέα γρίπη: Εγκύκλιος για τις σχολικές εκδρομές

Εγκύκλιο για την πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της νέας γρίπης εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Σε αυτή αναφέρει τα ακόλουθα: .............

Σας ενημερώνουμε ότι για την πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό ισχύουν όσα αναφέρονται στην κείμενη νομοθεσία. Ιδιαίτερα την περίοδο αυτή, λόγω της έξαρσης της νέας γρίπης, οι σύλλογοι διδασκόντων εκπαιδευτικών θα πρέπει να συνεκτιμούν και τα παρακάτω:

- Την έξαρση της επιδημίας σε πολλές χώρες του εξωτερικού και την αδυναμία υποστήριξης των παιδιών που πιθανόν θα ασθενήσουν.

- Την έντονη ανησυχία των γονέων που οφείλεται στην αντικειμενική δυσκολία τους να βρεθούν άμεσα κοντά στα παιδιά τους σε περίπτωση ασθένειας.

- Την πιθανότητα νόσησης των συνοδών εκπαιδευτικών από τον ιό της νέας γρίπης, κάτι που συνεπάγεται ανεπαρκή φροντίδα και παρακολούθηση των μαθητών καθώς και τις τυχόν αντικειμενικές δυσκολίες και αβεβαιότητα στις συνθήκες περίθαλψης των παιδιών που πιθανόν να ασθενήσουν στον τόπο που βρίσκονται.

Πριν την πραγματοποίηση οποιασδήποτε εκδρομής, εκτός της υποχρέωσης των γονέων να συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή των παιδιών τους απαιτείται και η διαβεβαίωσή τους ότι αυτά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής. Επιπροσθέτως να διασφαλίζεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη-κάλυψη των μαθητών και στην περίπτωση νόσησης από την νέα γρίπη (ιδιαίτερα για τις εκδρομές στο εξωτερικό).

Συνιστούμε στην περίπτωση προγραμματισμένων εκδρομών για το διάστημα μέχρι το τέλος του έτους, τα παιδιά που παρουσιάζουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής (πυρετό μεγαλύτερο ή ίσο με 38 και ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχα, πονόλαιμο, μυαλγίες, συνάχι, πονοκέφαλο, ρίγος, αίσθημα κόπωσης, διάρροια και εμέτους) να μη συμμετέχουν στην εκδρομή.

Το Υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει σε περαιτέρω οδηγίες και διευκρινίσεις εφόσον το επιβάλλουν οι συνθήκες εξέλιξης της Πανδημίας της νέας γρίπης.

Οι ΔΟΥ βγαίνουν στο «κυνήγι» για το ΦΠΑ

«Σαφάρι» για την ενίσχυση των εισπράξεων από το ΦΠΑ εξαπολύει ο ελεγκτικός μηχανισμός, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για να περιοριστεί η «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού, που ξεπερνά τα 6,5 δισ. ευρώ.

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες, όλες οι ΔΟΥ της χώρας θα λάβουν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, λίστες με τα ονόματα ενεργών επιχειρήσεων που δεν έχουν υποβάλει περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ, είτε για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους είτε για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, ανάλογα με την κατηγορία βιβλίων του ΚΒΣ που τηρούν, προκειμένου να τις καλέσουν τηλεφωνικά όπως εντός πέντε ημερών υποβάλουν τις δηλώσεις και καταβάλουν τον αναλογούντα ΦΠΑ με τις νόμιμες προσαυξήσεις.

Σύμφωνα με ειδική εγκύκλιο που απεστάλη σε .........

όλες τις ΔΟΥ και με την οποία δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις εντοπίστηκαν στα μέσα Σεπτεμβρίου, οπότε και έγινε ο έλεγχος, ενώ όσες δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση θα βρεθούν αντιμέτωπες με τον προσωρινό έλεγχο της εφορίας.

Εμπρόθεσμη καταβολή

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εμπρόθεσμη καταβολή του ΦΠΑ και γι' αυτό κάλεσε τους προϊσταμένους των ΔΟΥ να ενεργοποιήσουν αποτελεσματικά τις απαιτούμενες διαδικασίες για να μεγιστοποιήσουν την επίδοση της κάθε ελεγκτικής υπηρεσίας ως προς τον έλεγχο του ΦΠΑ, ενώ παράλληλα τους ζήτησε να αποστέλλουν τα αποτελέσματα κάθε μήνα ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ελέγχου, έως την πέμπτη ημέρα του επόμενου μήνα.

Αναλυτικότερα, το πλήρες κείμενο της υπ' αρίθμ. 1106411/5532/ΔΕ-Β΄/9.11.2009, με την οποία δόθηκαν οδηγίες όσον αφορά στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει το Taxis για τη διενέργεια προσωρινών ελέγχων ΦΠΑ, έχει ως εξής:

Η ΓΓΠΣ θα αποστείλει σε κάθε ΔΟΥ, με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail), καταστάσεις (σε μορφή αρχείων excel) ενεργών επιχειρήσεων, υποκείμενων στο ΦΠΑ, οι οποίες:

α) Τηρούν βιβλία Α΄ ή Β΄ κατηγορίας του ΚΒΣ, υπέβαλαν εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ χρήσης 2007 ή έχουν έναρξη εργασιών το έτος 2008 και δεν υπέβαλαν μηχανογραφικά περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ για τη φορολογική περίοδο του 2ου τριμήνου 2009. Η αναζήτηση έγινε στις 16-9-2009.

β) Τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας του ΚΒΣ, υπέβαλαν εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ χρήσης 2007 ή έχουν έναρξη εργασιών το έτος 2008 και δεν υπέβαλαν μηχανογραφικά περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ για τους μήνες 5ο και 6ο του έτους 2009. Η αναζήτηση έγινε επίσης στις 16-9-2009.

Κατόπιν των ανωτέρω, οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ θα πρέπει να ενεργοποιήσουν αποτελεσματικά τις απαιτούμενες διαδικασίες για να μεγιστοποιήσουν την επίδοση της κάθε ελεγκτικής υπηρεσίας ως προς τον έλεγχο του ΦΠΑ.

Ειδικότερα:

Στις περιπτώσεις που από τις καταστάσεις που θα αποσταλούν στις ΔΟΥ από τη ΓΓΠΣ προκύπτει ότι δεν έχουν υποβληθεί περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ για τις προαναφερόμενες περιόδους και επιβεβαιωθεί αυτό και από την αρμόδια ΔΟΥ, θα καλείται ο υπόχρεος, τηλεφωνικά, όπως εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών προσέλθει στη ΔΟΥ, υποβάλει τις σχετικές περιοδικές δηλώσεις και καταβάλει τον αναλογούντα ΦΠΑ με τις νόμιμες προσαυξήσεις ή του επιβληθούν οι λοιπές κυρώσεις, όπου συντρέχει περίπτωση.

Εάν υποβληθούν οι προαναφερόμενες δηλώσεις, για τον υπολογισμό των σχετικών πρόσθετων φόρων και προστίμων έχουν εφαρμογή τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 3610/2007 (σχετ. εγκ. ΠΟΛ.1041/22.2.2008).

Αν ο υπόχρεος, που προσκλήθηκε, δεν υποβάλει τις σχετικές περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ θα εκδίδει εντολή προσωρινού ελέγχου ΦΠΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 50 του ν. 2859/2000 για τις υποθέσεις εκείνες που εμπίπτουν στην ελεγκτική αρμοδιότητα των ΔΟΥ (ΔΟΥ Α΄ τάξης με υποδιεύθυνση ελέγχου, ΔΟΥ Α΄ τάξης χωρίς υποδ/νση ελέγχου, ΔΟΥ Β΄ τάξης), σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 1085068/4794/ΔΕ-Β'/5.9.2007 (ΦΕΚ 1843-Β΄/12-09-07) Απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών.

Για τις λοιπές υποθέσεις που εμπίπτουν στην καθ' ύλη αρμοδιότητα των ελεγκτικών κέντρων (ΔΕΚ - ΠΕΚ) σύμφωνα με την παραπάνω ΑΥΟΟ, ο προϊστάμενος της κατά περίπτωση αρμόδιας ΔΟΥ θα ενημερώνει άμεσα την αρμόδια ελεγκτική Υπηρεσία (ΔΕΚ - ΠΕΚ) για τη μη προσέλευση και υποβολή των σχετικών δηλώσεων, προκειμένου να επιληφθεί του προσωρινού ελέγχου.

Προς το σκοπό αυτό, η τηλεφωνική πρόσκληση των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, λόγω του μείζονος ενδιαφέροντός τους, θα πρέπει να επισπευσθεί και να προηγηθεί των λοιπών επιχειρήσεων ελεγκτικής αρμοδιότητας των ΔΟΥ.

Επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν οι διατάξεις για την αρμοδιότητα σε θέματα προσωρινών ελέγχων μεταξύ Ελεγκτικών Κέντρων και ΔΟΥ, εκτός της περίπτωσης προσωρινού ελέγχου για τις παραπάνω διασταυρώσεις.

Προκειμένου να υπάρχει αναλυτική ενημέρωση για το πλήθος των παραπάνω επιχειρήσεων που κλήθηκαν και υπέβαλαν τις κατά τα ανωτέρω εκπρόθεσμες περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ, το πλήθος των επιχειρήσεων στις οποίες διενεργήθηκε προσωρινός έλεγχος και τα συνολικά βεβαιωθέντα ποσά φόρου από όλες τις περιπτώσεις, παρακαλούμε όπως μας ενημερώνετε για τα σχετικά αποτελέσματα, σύμφωνα με την παρακάτω διαδικασία:

Στο site της Δ/νσης Ελέγχου http://10.16.5.21 που λειτουργεί στο εσωτερικό δίκτυο του Υπουργείου, στις επιλογές «Θέματα Ελέγχου», υπάρχει φόρμα προς συμπλήρωση με τον τίτλο «Αποτελέσματα ελέγχου ΦΠΑ, Νομικών - Φυσικών Προσώπων», η οποία, συμπληρωμένη με τα σχετικά αποτελέσματα, κάθε μήνα, θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη Διεύθυνση Ελέγχου έως την 5η ημέρα του επόμενου μήνα.

Από την Ναυτεμπορική

ΝΔ: Χωρίς exit poll η εκλογική διαδικασία

Χωρίς exit poll θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, μέλη του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) σημειώνουν ότι κατά τη διαδικασία για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της ΝΔ ισχύουν ανάλογες συνθήκες με αυτές της αντίστοιχης διαδικασίας για την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ το 2007. «Όπως τότε, έτσι και τώρα πιστεύουμε ότι .........

το εγχείρημα της καταγραφής της ψήφου με την μέθοδο exit poll ή/και οποιαδήποτε άλλη μέθοδο είναι μεθοδολογικά / επιστημονικά παρακινδυνευμένο», επισημαίνεται και αυτό γιατί:

- Δεν έχει γίνει γνωστό εγκαίρως το ακριβές πλαίσιο των εκλογικών κέντρων ώστε να είναι δυνατή η χαρτογράφηση τους και η επιλογή δείγματος εκλογικών κέντρων διεξαγωγής της έρευνας ώστε να διασφαλίζεται η αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση του εκλογικού σώματος που θα προκύψει εκείνη την ημέρα της εκλογής.

- Δεν είναι καθορισμένο το μέγεθος και η γεωγραφική κατανομή του εκλογικού σώματος και δεν υπάρχει στη διάθεση των εταιρειών αρχείο ψηφοφόρων.

«Κατόπιν όλων αυτών για την αξιόπιστη και αντικειμενική ενημέρωση της κοινής γνώμης οι εταιρείες δημοσκοπήσεων μέλη του ΣΕΔΕΑ, δεσμεύονται να μην αναλάβουν οποιασδήποτε μορφής ερευνητικό εγχείρημα που αφορά στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στις 29 Νοεμβρίου 2009», καταλήγει η ανακοίνωση.

Επιπρόσθετα, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων θεωρούν καλό να μη δημοσιοποιηθούν δημοσκοπικά ευρήματα κατά την ημέρα της εκλογής και την προηγούμενη αυτής.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Νοεμβρίου 2009

Ele26.jpg (785 KB) 8arr26.jpg (664 KB) Foni26.jpg (473 KB) Logos26.jpg (704 KB)