Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Εντυπώσεις από το Debate. Με δυο λέξεις: Αδιάφορο, ανιαρό.

Πρώτα και κύρια στην αρχή ήμασταν μέσα στο κλίμα των ευρωεκολγών. Αυτά στον πρώτο κύκλο γιατι μετα αρχίσα να μπερδεύομαι ως προς το τι εκλογές έρχονται.
Επικεντρώθηκαν οι ερωτήσεις στο εσωτερικό της χώρας, ως προς την δημοσιονομική πολιτική, ως προς την καθημερινότητα των πολιτών, την σκανδαλολογία....
Αλήθεια Ευρωεκλογές έρχονται ή Εθνικές Εκλογές????

Ελάχιστοι των περιστάσεων οι δήθεν μεγάλοι δημοσιογράφοι. Αντί τις ερωτήσεις τους να τις εικεντρώσουν στις ευρωεκλογές αυτοι τις προσάρμωσαν στις Εθνικές εκλογές...

Ενα debate χωρίς ουσία, ΜΙΑ ΣΟΥΠΑ και μάλιστα ξυνισμένη.

Σαν παρουσία Δημοσιογράφων: .............


Τρέμη: Σοβαρή, μετρημένη. Μια διαχρονική αξία στην δημοσιογραφία με εξαιρετικές ερωτήσεις. Με άριστα το 10 παίρνει πολύ επιεικώς 8.

Ευαγγελάτος: Ούτε έκλαιγε, ούτε γέλαγε. Λίγο πιο κάτω από το μέτριο. Με άριστα το 10 παίρνει 3,2

Κωνσταντάτος: Ενα 6 με 7 νομίζω ότι είναι πολύ καλά. Αρκετά καλή η παρουσία του.

Κοτσιώνη: Μέτρια παρουσία με βαθμολογία στο 6.

Λιάτσος: Με άριστα το 10 παίρνει 8 με πολύ μεγάλη επιείκεια. Έκανε καίριες ερωτήσεις αν και ξέφυγε (όπως όλοι) απο τον χρόνο που είχε για τις κάνουν.

Σρόϊτερ: ΤΡΑΓΙΚΟΤΑΤΟΣ. ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ. Η Πλήρης αποτυχία. Με άριστα το 10 παίρνει μετά από πολύ ζόρι άσσο. Ενα σκέτο ναυάγιο.
Εχασε πάρα πολύ με την ερώτηση στον Αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την παιδεία. Εξετέθη ανεπανόρθωτα από τον Παπανδρέου με την απάντηση που έλαβε για τα σχολεία που πήγε ο Παπανδρέου κλπ κλπ.
Ο Χαρακτηρισμός ναυάγιο του ταιριάζει γάντι για το debate.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Καραμανλής: Δεν στριμώχθηκε, διατήρησε την ψυχραιμία του αν και στην αρχή ήταν εξαιρετικά αγχωμένος. Προσπάπαθησε να υπερασπιστεί τις επιλογές της κυβέρνησης κατα την γνώμη μας χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Παπανδρέου: Αρνητικό ότι χτύπαγε το χέρι του συνέχεια στο τραπέζι. Γενικά ήταν πιο άμεσος, χωρίς να φάει ιδιαίτερο στρίμωγμα. Έχασε σε ελάχιστα σημεία

Παπαρήγα: Ιδια λόγια με τα τελευταία 55 χρόνια, ίδια ξύλινη γλώσσα... Ανυπακοή, ευρωμονόδρομος, κλπ κλπ. Μια από τα ίδια. Ξαναζεσταμένο φαγητό. Εστω και για χιλιοστή φορά.

Αλαβάνος: Σε πολλά σημεία ήταν εκτός πραγματικότητος, έλεγε τα δικά του, με μια ακατανόητη πολλές φορές φρασεολογία. Αλήθεια. Αρχηγός του Σύριζα είναι ο Τσίπρας.
Ο Αλαβάνος τι ρόλο βάραγε??????

Καρατζαφέρης: Ίσως ο μόνος που μίλησε λίγο πιο νορμάλ σε σχέση με Αλαβάνο, Παπαρήγα.
Σαφώς κατώτερος για να μην πω ΠΟΛΥ κατώτερος από Καραμανλή και Παπανδρέου.
Με έναν πολύ μέτριο λόγο με ανεφάρμοστες προτάσεις.

Σχολιάστε αν θέλετε το debate ελεύθερα.
Υβριστικά σχόλια θα απορρίπτονται χωρίς δεύτερη σκέψη.

Wind: Νέες μειώσεις για την περιαγωγή στην ΕΕ από 1η Ιουλίου 2009

Ακόμη περισσότερο όφελος αποκτούν οι συνδρομητές συμβολαίου και καρτοκινητής WIND που ταξιδεύουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης* χάρη στις νέες μειώσεις στις χρεώσεις περιαγωγής και την αλλαγή του τρόπου χρέωσης των κλήσεων από την εταιρεία.

Συγκεκριμένα, από 1η Ιουλίου 2009, οι εξερχόμενες κλήσεις από και προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώνονται σε 0,51€ το λεπτό ενώ οι εισερχόμενες κλήσεις μειώνονται σε 0,23€.
Για τις εξερχόμενες κλήσεις, η χρέωση πραγματοποιείται ανά δευτερόλεπτο, με ελάχιστη χρέωση τα 30’’.
Σε ότι αφορά τις εισερχόμενες, η χρέωση πραγματοποιείται ανά δευτερόλεπτο, χωρίς .........

ελάχιστη χρέωση.

Επίσης, το γραπτό μήνυμα από και προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώνεται σε 0,13€ ανά μήνυμα. Για γραπτά μηνύματα από/προς τις υπόλοιπες χώρες, καθιερώνεται μια ενιαία χρέωση 0,5€ ανά μήνυμα ενώ για γραπτά μηνύματα από/προς δορυφορικά δίκτυα 1,43€ ανά μήνυμα.

Οι παραπάνω χρεώσεις συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ 19%

*Αφορά τους εξής προορισμούς:
Αζόρες, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γαλλική Γουιάνα, Γερμανία, Γιβραλτάρ, Γουαδελούπη, Δανία, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κανάριες Νήσοι, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μαδέρες, Μάλτα, Μαρτινίκα, Νήσοι Άλαντ, Νήσος Ριγιούνιον, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία, Φινλανδία

Ολόκληρη η εικόνα της Εράνης στις 34 αγωνιστικές του πρωταθλήματος

Όπως είναι γνωστό το πρωτάθλημα στον 6ο όμιλο της Δ' Εθνικής ολοκληρώθηκε και η Εράνη σώθηκε από τον κίνδυνο υποβιβασμού.

Στους παρακάτω πίνακες σας παραθέτουμε την συνολική εικόνα της Εράνης στις 34 αγωνιστικές στον 6ο όμιλο της Δ' Εθνικής. .......


ImageHost.org

ImageHost.org

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Νέο σχέδιο για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα που προβλέπει 4 Ομίλους - Σε τέσσερις Ομίλους η Γ΄ εθνική

Από τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Ιουνίου, θα κριθεί το μέλλον του Περιφερειακού Πρωταθλήματος. Ένα σχέδιο περιλαμβάνει την κατάργηση αυτής της κατηγορίας και την ενοποίησή της με την Γ' Εθνική, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και ένα ακόμη σενάριο.
Σύμφωνα με το δεύτερο πλάνο, η Γ' Εθνική θα διευρυνθεί σε τέσσερις ομίλους, πιθανότατα των 18 ομάδων (σύνολο 72), ενώ κάτι ανάλογο θα ισχύσει και για το Περιφερειακό το οποίο θα μειωθεί σε τέσσερις ομίλους, με αυστηρά γεωργαφικά κριτήρια.

Αν τελικά οι Ενώσεις αποδεχτούν το δεύτερο σχέδιο, .......

τότε στο τέλος της σεζόν 2009-10 οι τρεις πρώτες ομάδες από τους δέκα ομίλους θα κερδίσουν την άνοδο στη Γ' Εθνική (συνολικά 30 σωματεία).

Όμως επειδή δεν συμπληρώνονται οι θέσεις στη μεγαλύτερη κατηγορία, οι τέταρτες ομάδες από κάθε γκρουπ θα δώσουν αγώνες μπαράζ για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 72 σωματείων. Από τους δύο ομίλους της Γ' Εθνικής θα υποβιβαστούν από πέντε ομάδες, ενώ από τις τοπικές Ενώσεις οι πρωταθλητές από τους νομούς όλης της χώρας θα δίνουν αγώνες μπαράζ για την άνοδό τους στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας, Βαγγέλης Τοπολιάτης τόνισε: «Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για την κατηγορία. Στη γ.σ. θα ακούσουμε τις προτάσεις των εκπροσώπων των Ενώσεων και οι ΕΠΣ θα αποφασίσουν για το μέλλον του Περιφερειακού».

Το συγκεκριμένο θέμα αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα "ΦΩΣ" και το επιμελείται ο συνάδελφος, Ευτύχης Μαθιουδάκης. Στο μεταξύ το ioniansports.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ζακύνθου, Κώστα Μαρίνο, ο οποίος είναι στην Επιτροπή Πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής.

Ο κ. Μαρίνος μας είπε τα εξής: "Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο. Στη Γενική Συνέλευση θα μελετήσουμε διεξοδικά την υπάρχουσα κατάσταση και θα αναλύσουμε όλα τα σχέδια που θα κατατεθούν. Σίγουρα κάτι θα αλλάξει, τώρα τι θα είναι αυτό δε το γνωρίζω. Το σίγουρο είναι πως θα κινηθούμε με γνώμονα το καλό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Υπάρχει η εμπειρία και μπορούμε να κρίνουμε τι είναι καλό και τι όχι".

Πηγή: ioniansports

Στα 2,25 έφτασε η τιμή παραγωγού για το ελαιόλαδο από την ΕΑΣ Μεσσηνίας

Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας αποφασίστηκε η τιμή εκκαθάρισης για τους παραγωγούς που είχαν παραδώσει το λάδι τους σε αυτή να είναι στα 0.25 λεπτά ανά κιλό.
Με δεδομένο πως η προκαταβολή που είχε δοθεί στους ελαιοπαραγωγούς ήταν 2 ευρώ η τελική τιμή διαμορφώθηκε στα 2.25 ευρώ ανά κιλό ελαιολάδου.

Τιμή που θεωρείται ικανοποιητική δεδομένων των τρεχουσών .....

διεθνών τιμών του ελαιολάδου.

Πηγή: ΠΑΣΕΓΕΣ


Επίσκεψη Γκιουλέκα στον Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο. Με άδεια χέρια ήρθε ο Υφυπουργός στην Μεσσηνία.

Συνάντηση με τον Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο είχε σήμερα το πρωΐ ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σοφία Καλαντζάκου, παρουσία των Αντινομαρχών κ.κ. Στ. Αναστασόπουλου, Σωτήρη Παναγιωτόπουλου, Άγγελου Κωτσιόπουλου και Δημήτρη Καφαντάρη.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα και .........

ο κ. Δράκος αφού καλωσόρισε τον κ. Γκιουλέκα, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στο Νομό μας, αναφέρθηκε στα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του τόπου μας και στα έργα που θα δώσουν μεγάλη πνοή στη Μεσσηνία.

Φιλιατρά News

Αφεση αμαρτιών στα σκάνδαλα έδωσε ο Καραμαλής.

«Συγχωροχάρτι» στα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο με τη Μονή Βατοπεδίου, θέμα το οποίο έπληξε όσο τίποτε άλλο την εικόνα του και την εικόνα συνολικά της κυβέρνησης, δίνει τελικά ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, ο οποίος -όπως δήλωσε κατηγορηματικά- δεν διέκρινε δόλο από την πλευρά των πολιτικών στελεχών που διαχειρίστηκαν τις ανταλλαγές μεταξύ του ηγουμένου Εφραίμ και της Μόνης Βατοπεδίου.

Οκτώ μήνες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, ο κ. Καραμανλής προχώρησε μέσα από την εφ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε αργά χθες το απόγευμα στο Mega σε αυτοκριτική σε ό,τι αφορά .......

τον χειρισμό της υπόθεσης, αλλά απέρριψε την ύπαρξη πολιτικών ευθυνών.

Αφεση αμαρτιών

Πιο «σκληρός» ήταν με τον κ. Παυλίδη και για τον κ. Βουλγαράκη, όταν είπε ότι αξιολογεί ο ίδιος τη στάση και τη συμπεριφορά βουλευτών και θα κρίνει όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Στην ίδια συνέντευξη ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων φορών μετά τις ευρωεκλογές, δήλωσε «παρών» στις εξελίξεις, είπε ότι ποτέ δεν έκανε τη δήλωση περί κόπωσης και τόνισε -απευθυνόμενος στο εσωτερικό του κόμματός του, ότι είναι πολύ νέος για να συνταξιοδοτηθεί.
Αφεση αμαρτιών

Αίσθηση επίσης προκάλεσε η κίνησή του έπειτα από μια δεκαετία να ανακαλέσει ουσιαστικά τον χαρακτηρισμό «αρχιερέας της διαπλοκής» που είχε αποδώσει στον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη.

Σε ό,τι αφορά τους Βατοπεδινούς, ο κ. Καραμανλής απέρριψε την ύπαρξη δόλου στον χειρισμό της υπόθεσης από τους συγκεκριμένους υπουργούς και αθώωσε σε ό,τι αφορά τις πολιτικές ευθύνες τους κ. Ρουσόπουλο, Δούκα, Μπασιάκο και Κοντό, οι οποίοι καταγγέλθηκαν από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Πολιτικός ιθύνων νους δεν πιστεύω ότι υπήρξε. Δεν διέκρινα την απαραίτητη επιμέλεια, αλλά δεν πιστεύω ότι πολιτικό στέλεχος πήγε επί σκοπώ να βλάψει τα συμφέροντα του Δημοσίου».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε προειδοποίηση που αφορά όλα τα στελέχη της ΝΔ. Απέρριψε ουσιαστικά το καταστατικό της ΝΔ, λέγοντας ότι ουδείς πρέπει να θεωρείται δεδομένα υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

«Κρινόμαστε και αξιολογούμαστε καθημερινά από πράξεις, από τη δράση μας, την προσφορά μας, τη συμπεριφορά μας, την εν γένει δραστηριότητά μας», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αφού εξαπέλυσε νέα επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι δεν είναι στις δικές του προθέσεις οι πρόωρες εκλογές, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων, λέγοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της οικονομίας.

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ
Οι κυριότερες τοποθετήσεις του Καραμανλή


Για σκάνδαλο Βατοπεδίου: «Ναι, υπήρχαν επιδιώξεις υστερόβουλες, σκανδαλώδεις. Ναι, μπορεί να υπήρξε και συνεργασία κάποιων τμημάτων της δημόσιας διοίκησης, αυτό θα το αποκαλύψει βέβαια η δικαστική έρευνα. Εκείνο που είναι βέβαιο -και εκεί είναι το πολιτικό ζήτημα- έπρεπε κατά την άποψή μου, την πεποίθησή μου πια σήμερα, να είμαστε πιο προσεκτικοί, πιο παρατηρητικοί και πιο επιμελείς στην εποπτεία των όποιων δημόσιων υπηρεσιών βρίσκονται σε επαφή με τέτοιου είδους αντικείμενα.

Αυτό είναι το σοβαρό πολιτικό ζήτημα που για εμένα προέκυψε και αυτό είναι κάτι το οποίο είναι βέβαια μια τραυματική εμπειρία, πλήγωσε τους πολίτες αναμφισβήτητα, πλήγωσε και εμένα και είναι μια τραυματική εμπειρία την οποία βεβαίως δεν μπορεί κανείς να αλλάξει, αλλά τουλάχιστον να κάνει ό,τι μπορεί, πρώτον τα ζημιογόνα αποτελέσματα να μη συντελεστούν».

Για Βατοπεδινούς: «Η εικόνα που έχω εγώ είναι ότι μπορεί κανείς να διακρίνει, εκ των υστέρων βέβαια, όχι την απαραίτητη επιμέλεια, όχι την απαραίτητη εποπτεία. Αλλά ότι κάποιος επί σκοπώ πήγε να βλάψει τα συμφέροντα του Δημοσίου, ειλικρινά σας λέω, εννοώ πολιτικό πρόσωπο, δεν το πιστεύω».

Για συγκρότηση ψηφοδελτίων: «Ολοι μας, βουλευτές, αυτό που λέμε πολιτευτές ή εν πάση περιπτώσει υποψήφιοι βουλευτές ή επίδοξοι υποψήφιοι να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια ενός κόμματος, κρινόμαστε και αξιολογούμαστε καθημερινά από πράξεις, από τη δράση μας, την προσφορά μας, τη συμπεριφορά μας, την εν γένει δραστηριότητά μας. Αυτά αξιολογούνται και έρχεται η ώρα, την ώρα που καταρτίζονται οι συνδυασμοί και λαμβάνονται υπόψη από όλα τα όργανα του κόμματος σε τελική ανάλυση από τον πρόεδρο του κόμματος. Τουλάχιστον έτσι συμβαίνει στη Νέα Δημοκρατία. Είναι ανοιχτό για όλους».

Για Α. Παυλίδη: «Αξιολογώ όλες τις συμπεριφορές και την κατάλληλη ώρα κρίνω».

Για τον χαρακτηρισμό «αρχιερέα της διαπλοκής» που είχε αποδώσει στον κ. Κ. Σημίτη: «Οταν κάνεις συζήτηση και μάλιστα εκτός κειμένου, σε ανταλλαγή πυρών σε ατάκες, μπορεί να φύγει και μια κουβέντα παραπάνω και δεν το έχω αποκλείσει, το έχω πει επανειλημμένα. Ποτέ δεν θα το έλεγα εν ηρεμία, ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν σε εισαγωγικά "μη έντιμος" και άλλωστε το έχω πει και στη Βουλή. Δεν σας μέμφομαι για την προσωπική σας... Να βάλουμε, λοιπόν, κι ένα ποσοστό 10% - 15% ότι στη ρύμη του λόγου ή στην αντιπολιτευτική επιδίωξη θα πει κι ένα τέτοιο».

Για το ενδεχόμενο επιβολής νέων φορών: «Δεν έχω σχεδιασμό για νέους φόρους. Αυτά ισχύουν με τα δεδομένα τα σημερινά και θέλω να είμαι και σε αυτό ξεκάθαρος. Εάν σε δύο, σε τρεις, σε πέντε μήνες δούμε ότι οι συνθήκες αλλάζουν, βεβαίως θα συζητήσουμε και φορολογικά έσοδα. Θέλω να είμαι καθαρός».

Για την κόπωση και το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την ηγεσία της ΝΔ: «Δεν έκανα ποτέ τέτοια δήλωση. Εκείνο που λέω, και το λέω ξεκάθαρα, εγώ είμαι μαχητής. Και νομίζω αυτό έχει αποδειχθεί. Είναι η πολλοστή εκλογική αναμέτρηση στην οποία συμμετέχω και την απολαμβάνω, πέρα από το βάρος της ευθύνης που αισθάνομαι για τις πολιτικές που χρειάζεται να κάνουμε. Δεν έχω κλείσει ακόμα τα 53 μου και παρότι το έχω πει πολλές φορές, αξίζει να το επαναλάβω, είναι πολύ νωρίς για να σκέφτομαι να συνταξιοδοτηθώ».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: «Εγώ δεν έχω πρόθεση να πάω τη χώρα σε εκλογές».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ - Έθνος

Οι απαντήσεις στα Μαθηματικά

Δείτε τις απαντήσεις στα σημερινά θέματα των Μαθηματικών.
(Κλίκ στις εικόνες για να δείτε τις απαντήσεις.)


apotelesmata1.jpg (97 KB) . apotelesmata2.jpg (75 KB) . apotelesmata3.jpg (54 KB)



Στα μαθηματικά εξετάστηκαν οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων

Κατά τη δεύτερη ημέρα διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα ημερήσια Επαγγελματικά Λύκεια (ΟΜΑΔΑ Α), οι μαθητές και οι μαθήτριες διαγωνίστηκαν στα Μαθηματικά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η διαδικασία συγκέντρωσης της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων διεξήχθη έγκαιρα και ομαλά, καθώς επίσης και η επιλογή και αποστολή των θεμάτων. Η αποστολή των θεμάτων πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με το τεχνικό σύστημα VBI για το σύνολο των Εξεταστικών Κέντρων της χώρας στις 8:00 π.μ.

Εξ αιτίας τεχνολογικού προβλήματος στο σύστημα εκτύπωσης σε 7 από τα 114 .........

εξεταστικά κέντρα, της Αλεξανδρούπολης, της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, της Λαμίας, του Γαλατά Πόρου, της Αμαλιάδος, της Κυπαρισσίας και της Καρπάθου, τα θέματα δεν παρελήφθησαν ευκρινώς.

Ακολούθησε δεύτερη εκπομπή και ταυτόχρονη αποστολή των θεμάτων μέσω ΦΑΞ στα 7 Ε.Κ., χωρίς να προκύψει άλλο πρόβλημα, πλην της ολιγόλεπτης καθυστέρησης σε αυτά τα συγκεκριμένα εξεταστικά κέντρα .

Όσον αφορά στα θέματα, δεν χρειάστηκε να δοθεί καμία διευκρίνιση.

Σημειώνεται ότι η αποχή των υποψηφίων στις σημερινές εξετάσεις, έφτασε το 17,7 %.

Την Παρασκευή πέφτει η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με το μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Απόψε το debate των πέντε πολιτικών αρχηγών

Στις 20:00, σε διακαναλική μετάδοση, θα πραγματοποιηθεί το debate των πέντε πολιτικών αρχηγών εν όψει των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για έξι θεματικές ενότητες, ωστόσο -όπως και στις προηγούμενες τηλεμαχίες- δεν έχουν το δικαίωμα να ανταλλάξουν σχόλια.

Το «σφικτό» πλαίσιο των κανόνων του debate καθιστά τη διαδικασία αρκετά «αποστειρωμένη», σε αντίθεση με τα διεθνή πρότυπα.

Στο debate ερωτήσεις θα θέσουν έξι δημοσιογράφοι των ιδιωτικών καναλιών και εκ μέρους της ΕΡΤ θα συντονίσει τη διαδικασία η Μ.Χούκλη.

Ερωτήσεις στον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου, την .........

γγ του ΚΚΕ Αλ.Παπαρήγα, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Αλαβάνο και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη θα υποβάλλουν από το Mega η Ολγα Τρέμη, από τον ΑΝΤ1 ο Ν.Ευαγγελάτος, από το Alter ο Ανδρέας Κωνσταντάτος, από τον Alpha ο Αντώνης Σρόιτερ, από το Star ο Αιμίλιος Λιάτσος και από τον ΣΚΑΙ η Σία Κοσιώνη.

Οι θεματικές ενότητες βάσει των οποίων θα τεθούν οι ερωτήσεις είναι:

α) Ευρωπαϊκή Ένωση και Εξωτερική πολιτική
β) Οικονομία και Ανάπτυξη
γ) Κοινωνική πολιτική και εργασιακά ζητήματα
δ) Παιδεία
ε) Περιβάλλον
στ) Διακυβέρνηση και Δημόσια Διοίκηση

Κάθε ερώτηση θα διατυπώνεται σε 30'', ενώ ο πολιτικός αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 90'' για να απαντήσει. Η διευκρινιστική ερώτηση θα γίνεται εντός 30'' και η απάντηση θα δίδεται σε 1'.

* Η τηλεόραση του ΣΚΑΙ δεν θα μεταδώσει ζωντανά το debate αλλά σε μαγνητοσκόπηση στη 01:00.

Εθνική: Μειώνει τα επιτόκια σε στεγαστικά - επιχειρηματικά δάνεια

Η Εθνική Τράπεζα, μετά την πρόσφατη μείωση του παρεμβατικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), προβαίνει σε νέες μειώσεις επιτοκίων χορηγήσεων και παράλληλα συνεχίζει απρόσκοπτα τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και ιδιωτών στηρίζοντας την Ελληνική Οικονομία.

Αναλυτικά: .........


Στεγαστικά Δάνεια

Μειώνει κατά 0,25% το κυμαινόμενο επιτόκιο του στεγαστικού δανείου Εθνοστέγη.

Μειώνει κατά 0.25%.τα 3ετή και 5ετή σταθερά επιτόκια νέων στεγαστικών δανείων.

Επιπλέον, χρηματοδοτεί μέχρι και το 100% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, αξιοποιώντας τα μέτρα που πρόσφατα εξήγγειλε η πολιτεία..

Η Εθνική Τράπεζα, θεωρώντας τη στεγαστική πίστη ως τομέα προτεραιότητας για τις εργασίες της, έχει από την αρχή του έτους εκταμιεύσει άνω του € 1.1 δισ. σε 12.500 δανειολήπτες.

Επιχειρηματικά Δάνεια.

Μειώνει κατά 0,25% το βασικό κυμαινόμενο επιτόκιο χορηγήσεων σε επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μειώνει κατά 0,50% όλα τα σταθερά επιτόκια νέων χορηγήσεων σε επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. .

Επιπλέον, η Εθνική Τράπεζα χορηγεί δάνεια επαγγελματικής στέγης μέχρι και το 100% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, αξιοποιώντας τα μέτρα που πρόσφατα εξήγγειλε η πολιτεία για την ενίσχυση της αγοράς ακινήτων.

Η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων συνεχίζεται δυναμικά και η Τράπεζα έχει εγκρίνει από την αρχή του έτους άνω του € 1.1 δισ. νέες χρηματοδοτήσεις σε περισσότερες από 12.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η συμμετοχή της Τράπεζας στα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ συνεχίζεται και οι εγκρίσεις έχουν πλέον ξεπεράσει τα € 850 εκ. για περισσότερες από 8.000 επιχειρήσεις ενώ παράλληλα υλοποιείται το πρόγραμμά της για συνεργασίες με τα Επιμελητήρια σχεδόν όλης της χώρας.

Σημειώνεται ότι τα επιτόκια των δανείων της Τράπεζας, που έχουν ως επιτόκιο βάσης το βασικό επιτόκιο ΕΚΤ ή τα επιτόκια Euribor ή Libor, αναπροσαρμόζονται αυτομάτως ακολουθώντας την πτωτική πορεία των επιτοκίων αναφοράς.

Περαιτέρω, για τις καταθέσεις μειώνονται κατά 0,10% έως 0,25% τα επιτόκια Ταμιευτηρίου αναλόγως ποσού ενώ για τις νέες προθεσμιακές καταθέσεις τα επιτόκια αναπροσαρμόζονται καθημερινά ανάλογα με τα επιτόκια της διατραπεζικής αγοράς.

Τα νέα επιτόκια θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 1.6.2009

Συνέντευξη Καραμανλή: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων φόρων αφήνει ο πρωθυπουργός

Ο σχεδιασμός δεν είναι να μπουν νέοι φόροι, αλλά αυτό ισχύει με τα σημερινά δεδομένα, δηλώνει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εισπρακτικών μέτρων μετά τις κάλπες της 7ης Ιουνίου. Παράλληλα, κατεβάζει τον πήχη των ευρωεκλογών, υιοθετώντας το επιχείρημα της χαλαρής ψήφου.

Σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο Mega, και απαντώντας για το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα φορολογικά μέτρα μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Καραμανλής είπε ότι δεν είναι στις προθέσεις του, ούτε στους σχεδιασμούς του, τόνισε ότι βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι πάταξη τη φοροδιαφυγής και περιστολή της σπατάλης, αλλά, όπως πρόσθεσε, «αυτά ισχύουν με τα δεδομένα τα σημερινά δεδομένα» και «μπορεί αυτή η ανάγκη να προκύψει». «Εάν σε δύο-τρεις-πέντε μήνες δούμε ότι οι συνθήκες αλλάζουν θα συζητήσουμε και για φορολογικά έσοδα», σημείωσε.

Για την αναμέτρηση της 7ης Ιουνίου ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε «πυροτεχνήματα και ........

συνθηματολογίες άνευ περιεχομένου» όσα λέγονται για κάλπες-δημοψήφισμα και παρατήρησε ότι ναι μεν οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές, αλλά επειδή δεν εκλέγεται πρωθυπουργός και κυβέρνηση είναι φυσικό, όπως είπε, να παρατηρείται χαλαρότερη ψήφος.

Ως προς το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και το ενδεχόμενο ήττας της ΝΔ, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ο πρωθυπουργός είπε ότι «πηγαίνω για τη νίκη» και πρόσθεσε ότι το οποίο αποτέλεσμα θα αξιολογηθεί. Τόνισε πάντως ότι «την επόμενη μέρα υπάρχει κυβέρνηση» και, σε κάθε περίπτωση, «τα μηνύματα των πολιτών θα ληφθούν υπόψη».

Ο Κ.Καραμανλής διέψευσε τις εκτιμήσεις περί αντικειμενικής αδυναμίας διακυβέρνησης λόγω των 151 βουλευτών, που ενδεχομένως να επιδεινωθεί από τυχόν ήτα, λέγοντας ότι «δεν το πιστεύω γιατί δεν πιστεύω στην ήττα» και γιατί «ήττα δεν σημαίνει ζήτημα λαϊκής νομιμοποίησης».

Ως προς τη φράση που του αποδόθηκε, ότι αισθάνεται κουρασμένος, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Όχι. Και νομίζω ότι φαίνεται, άλλωστε, αυτό. Δεν έκανα ποτέ τέτοια δήλωση. Εγώ είμαι μαχητής και νομίζω ότι αυτό έχει αποδειχθεί. Είναι η πολλοστή εκλογική αναμέτρηση στην οποία συμμετέχω και την απολαμβάνω, πέραν από το βάρος της ευθύνης που αισθάνομαι για τις πολιτικές που χρειάζεται να κάνουμε».

Παράλληλα, ο Κ.Καραμανλής επιχείρησε να κλείσει τη διαδοχολογία λέγοντας ότι «δεν έχω κλείσει ακόμα τα 53 μου και αξίζει να επαναλάβω ότι είναι πολύ νωρίς για να σκέφτομαι να συνταξιοδοτηθώ». Πρόσθεσε δε ότι δεν τον απασχολεί ούτε υπάρχει ενδεχόμενο αποχώρησής του. «Από εκεί και πέρα αισθάνομαι και ακμαίος και δυνατός να συνεχίσω να παλεύω».

Ως προς το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, ο κ. Καραμανλής είπε ότι αυτήν την ώρα δεν έχει καμία πρόθεση ούτε στόχο να πάει σε εθνικές εκλογές. Εξάλλου, για το ζήτημα της εκλογής Προέδρου, σημείωσε ότι οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να έχουμε φτάσει σε αυτό το επίπεδο να μην ανακατεύουμε τον Πρόεδρο σε αυτά τα ζητήματα.

Ερωτηθείς για την πορεία της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Καραμανλής την απέδωσε στην αρκετά μακρά παραμονή στην εξουσία, τα δύσκολα θέματα που χειρίστηκε και σε κάποια κόπωση του εκλογικού σώματος, πρόσθεσε όμως ότι τα δημοσκοπικά μεγέθη αυτό δεν προδικάζουν σε τίποτα τα εκλογικά αποτελέσματα.

Ο ίδιος παραδέχτηκε, παρ’ όλα αυτά, ότι «δεν είπα ποτέ ότι είμαι αλάνθαστος» και ότι «είμαστε σε μία δύσκολη φάση της διακυβέρνησης» και «έχουν γίνει κάποια λάθη, για τα οποία πρώτος εγώ τουλάχιστον απολογήθηκα στους πολίτες δημόσια».

Σε ερωτήσεις για την υπόθεση του Βατοπεδίου, ο κ. Καραμανλής είπε πως ήταν μία «σοβαρή υπόθεση» για την οποία «στην πορεία βλέπουμε ότι υπήρχαν υστερόβουλες και σκανδαλώδεις επιδιώξεις και βέβαια λάθη από πλευράς δημοσίου. Γι αυτό έκανα και την αυτοκριτική μου».

Εξέφρασε όμως την άποψη ότι δεν υπήρχε ιθύνων πολιτικός νους: «Τι κατά τη γνώμη μου υπήρχε εδώ: ναι υπήρχαν επιδιώξεις υστερόβουλες, σκανδαλώδεις. Ναι, μπορεί να υπήρξε και συνεργασία κάποιων τμημάτων της δημόσιας διοίκησης και αυτό θα το αποκαλύψει η δικαστική έρευνα. Εκείνο που είναι βέβαιο και εκεί είναι το πολιτικό ζήτημα έπρεπε να είμαστε πιο προσεκτικοί, πιο παρατηρητικοί και πιο επιμελείς στην εποπτεία των όποιων δημόσιων υπηρεσιών βρίσκονται σε επαφή με τέτοιου είδους αντικείμενα».

Για την υπόθεση Siemens, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πάρει χρήματα από την εταιρία, ενώ είπε ότι η αντιπολίτευση πρέπει να αναδεικνύει θέματα σκανδάλων εάν υπάρχουν, αναγνωρίζοντας και ένα ποσοστό σε αντιπολιτευτικό οίστρο. Για τη φράση «αρχιερέας της διαπλοκής», που είχε πει για τον κ. Σημίτη, ο κ. Καραμανλής είπε «όταν κάνει συζήτηση και μάλιστα εκτός κειμένου σε ανταλλαγή πυρών μπορεί να φύγει και μια κουβέντα παραπάνω. Ποτέ δεν θα τον έλεγα εν ηρεμία, ότι δηλαδή ο άνθρωπος αυτός είναι σε εισαγωγικά μη έντιμος».

Για το κλείσιμο της Βουλής και την κριτική που ασκήθηκε ότι έγινε για να παραγραφούν ενδεχόμενες ευθύνες, ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι έγινε ως συνήθως εν όψει και των ευρωεκλογών. Όλες οι υποθέσεις που ήρθαν στη Βουλή συζητήθηκαν, τόνισε προσθέτοντας ότι εδώ και 20 ημέρες δεβν έχει έρθει καμία υπόθεση. «Δεν υπήρχε περίπτωση να κλείσω τη Βουλή αν υπήρχε ανοιχτό θέμα. Δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου για αυτά τα θέματα», πρόσθεσε.

Για την υπόθεση Παυλίδη σημείωσε ότι διερευνήθηκε σε βάθος, υπενθυμίζοντας την απόφαση της Βουλής και για το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός επέλεξε να μην παραιτηθεί, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι το πώς κανένας κρίνει τα πράγματα και το τι επιλέγει ο καθένας είναι καθαρά προσωπική υπόθεση, προσθέτοντας όμως πως «αξιολογώ όλες τις συμπεριφορές και την κατάλληλη ώρα κρίνω».

Σε ερώτηση για το εάν θα μπουν στο ψηφοδέλτιο όσοι εκ των «γαλάζιων στελεχών» έχουν προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «όλοι μας, βουλευτές και επίδοξοι υποψήφιοι, κρινόμαστε και αξιολογούμαστε» και «έρχεται η ώρα που όλα αυτά λαμβάνονται υπόψη από τα όργανα και σε τελική ανάλυση από τον πρόεδρο του κόμματος».

Για τη «βαρβαρότητα» και τα «παπαγαλάκια» ο κ. Καραμανλής είπε ότι στο σύνθημα του ΠΑΣΟΚ ο όρος ήταν τουλάχιστον αδόκιμος και η αντιπαράθεση με τον κ. Παπανδρέου δεν είχε προσωπικό τόνο. Για το σποτ της ΝΔ δήλωσε ότι «η καμπάνια μας είναι ευρηματική αλλά δεν προσβάλλει οιονδήποτε».

Τέλος, ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν, τόνισε ότι «δεν τελειώνει αυτός ο δρόμος» και ότι «η κρίση έφερε στην επιφάνεια την ανάγκη να γίνουν κάποια πράγματα ακόμα πιο γρήγορα». Για τα δημοσιονομικά εξάλλου, σημείωσε ότι επέλεξε το 2004 τον ήπιο δρόμο και όχι τη θεραπεία-σοκ αλλά τώρα η κρίση κάνει τα πράγματα επιτακτικά.

Δείτε το Video







Απόψε η μεγάλη συναυλία των AC DC στο ΟΑΚΑ

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι την πολυαναμενόμενη συναυλία των AC/DC στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Το διάσημο αυστραλιανό συγκρότημα έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, στο πλαίσιο της πρώτης -μετά το 2001- παγκόσμιας περιοδείας του Black Ice.

Το πρόσφατο ομώνυμο άλμπουμ τους σημειώνει τεράστια επιτυχία και βρέθηκε στην κορυφή των chart σε 29 χώρες. Στη χώρα μας μάλιστα το άλμπουμ έγινε χρυσό μέσα σε δύο εβδομάδες.

Για περισσότερο από τρεις δεκαετίες, οι αδερφοί Γιανγκ βρίσκονται στην κορυφή της επιτυχίας, με τραγούδια - σταθμούς όπως το Back In Black, Hell’s Bell, Highway to Hell, For Those About To Rock.

Το σημαντικότερο κιθαριστικό δίδυμο στην ...........

ιστορία της ροκ έχει καταφέρει να μπει για τα καλά στη μουσική συνείδηση εκατομμυρίων ανθρώπων, ανεξάρτητα των μουσικών προτιμήσεων τους. Χαρακτηριστικά τους, η μοναδική τους ενέργεια και η εκκεντρικά Rock N Roll σκηνική παρουσία τους.

Τα εισιτήρια κοστίζουν από 60 έως 90 ευρώ. Τicket Ηouse: Αθήνα (Πανεπιστημίου 42, τηλ. 210-3608.366), Θεσσαλονίκη (Μητροπόλεως 102, τηλ. 2310-264.880), ticketpro.gr.