Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Β' Τοπική 1ος Όμιλος. Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής



Και η βαθμολογία της Αγωνιστικής




Δ' Εθνική 6ος Όμιλος. Τα αποτελέσματα της 27ης Αγωνιστικής.



Και η βαθμολογία της Αγωνιστικής




Πηγή: Εράνη Φιλιατρών

Εράνη - Ολυμπιακός Καλαμάτας 1-1

Ενα δυνατό παιχνίδι έγινε σήμερα στο νεο γήπεδο των Φιλιατρών ανάμεσα στην Εράνη και τον ολυμπιακό Καλαμάτας.
Ενα μάτς που είχε δύναμη, είχε θέληση για νίκη (κυρίως για τον Ολυμπιακό για να σωθεί) είχε ευκαιρίες αλλά είχε και ελάχιστα τέρματα.
Η λευκή ισοπαλία ίσως είναι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα και για τις δυο ομάδες αν κάτσουμε να δούμε μία προς μία τις ευκαιρίες που υπήρξαν εκατέρωθεν.

Η Εράνη είχε κάποιες κλασικές ευκαιρίες για γκολ αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός πάλι μετά το πρώτο γκολ που δέχτηκε από πέναλτι στο 72 με τον Χαριάτη δεν το έβαλε κάτω και κυνήγησε την ισοφάριση την οποία πέτυχε 4 λεπτά αργότερα στο 76 με τον Μουρούσια.

Οι κυριότερες φάσεις του αγώνα:


29΄: Τετ α τετ Κοτσιρά με Λυμπερόπουλο, το δυνατό διαγώνιο σουτ όμως του παίκτη της Εράνης φεύγει λίγο άουτ

41΄: Μεγάλη ευκαιρία για την Εράνη. Ο Καραχάλιος σεντράρει στο δεύτερο δοκάρι βρίσκει τον Κοτσιρά, αυτός πιάνει την κεφαλιά από κοντά, όμως η μπάλα σταματά στο αριστερό δοκάρι του Λυμπερόπουλου

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: 0 - 0

66΄: Ο Πολίμος βγαίνει τετ α τετ με τον Αθανασόπουλο, σουτάρει, όμως η μπάλα φεύγει άουτ (καλή φάση για τους φιλοξενούμενους)

72΄: ΓΚΟΛ... Ο Ασημακόπουλος κερδίζει πέναλτι για τους γηπεδούχους, που μετατρέπει σε γκολ ο Χαριάτης, σημειώνοντας το 1-0

74΄: Ευκαιρία με το Χαριάτη να σουτάρει πάνω στο Λυμπερόπουλο

76΄: ΓΚΟΛ... Ο Μουρούσιας με σουτ ισοφαρίζει για τον Ολυμπιακό (1-1)


ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Αθανασόπουλος, Σπυρόπουλος (46΄ Κόλλιας - 89΄ Βλασσόπουλος), Κυράνης, Ανδρεόπουλος, Παναγιωτίδης, Ασημακόπουλος, Γεωργιόπουλος, Κοτσιράς, Χαριάτης, Καραχάλιος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Λυμπερόπουλος, Αθανασίου, Μιχαλόπουλος (75΄ Γκότσης), Πετράκος, Φουρναράκος, Αργάνης, Λιάρος, Κοσυφόπουλος (59΄Σισμανίδης), Μουρούσιας, Δασκαλάκης, Ξυδιάς (46΄ Πολίμος)

Πηγή: Εράνη Φιλιατρών

COSMOTE: 2 ώρες δωρεάν προς όλα τα δίκτυα, για ένα ολόκληρο μήνα, με κάθε ανανέωση από 10€ και πάνω.

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΜΕ ΤΗΝ COSMOΚΑΡΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ!

Γιατί μόνο η COSMOKAPTA προσφέρει 2 ΩΡΕΣ δωρεάν ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ, για ένα ολόκληρο μήνα, με κάθε ανανέωση.

Τώρα η COSMOΚΑΡΤΑ, με κάθε ανανέωση χρόνου ομιλίας από ..........

10€ και πάνω, χαρίζει εντελώς δωρεάν 2 ώρες ομιλίας & video κλήσεων προς όλα τα εθνικά κινητά και σταθερά δίκτυα.
Η διάρκεια ισχύος των δωρεάν λεπτών είναι 30 ημέρες.

Για την εγγραφή στην προσφορά αρκεί μια δωρεάν κληση στο 1317.
Η προσφορά ισχύει για εγγραφές και ανανεώσεις χρόνου ομιλίας μέχρι 31/12/2010.

Χαρακτηριστικά

Η αξία της ανανέωσης παραμένει ολόκληρη στον λογαριασμό σου και μπορεί να καταναλωθεί σε οποιαδήποτε υπηρεσία.

• Ενημερώσου για τα δωρεάν λεπτά που έχεις στη διάθεση σου, αλλά και για το χρόνο μέσα στον οποίο μπορείς να τα αξιοποιήσεις στέλνοντας δωρεάν το μήνυμα ΥΠ στο 1314 .

• Σε περίπτωση που τα δωρεάν λεπτά ομιλίας δεν καταναλωθούν μέσα στο διάστημα που αντιστοιχούν, δεν μεταφέρονται. Έτσι, για το δικό σου όφελος καταναλώνονται πρώτα τα δωρεάν λεπτά που λήγουν νωρίτερα.

• Τα δωρεάν λεπτά ομιλίας δεν ισχύουν για κλήσεις περιαγωγής.

• Ο ελάχιστος χρόνος διάρκειας ανά κλήση είναι 3 λεπτά για κλήσεις ομιλίας και βιντεοκλήσεις και στη συνέχεια η χρέωση γίνεται ανά δευτερόλεπτο.

ΣΧΟΛΙΟ
η COSMOΚΑΡΤΑ, με κάθε ανανέωση χρόνου ομιλίας από 10€ και πάνω, χαρίζει εντελώς δωρεάν 2 ώρες ομιλίας & video κλήσεων προς όλα τα εθνικά κινητά και σταθερά δίκτυα.
Σιγά ρε μακάκες.... Καταξοδευτήκατε!!!!!! ΡΕ ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΕΣ....!!!

Αν είσαστε μάγκες, κάντε το απεριόριστο (1500 λεπτά και 1500 SMS όπως όλοι) και προς όλη την Cosmote και προς όλα τα σταθερά δίκτυα. Αυτό θα είναι η απόλυτη απάντηση σε wind και Vodafone.
Τι βάζετε 2 ώρες ρε "μπατίριδες"?????????? Κάνετε τους άλλους να γελάνε μαζί σας.

Εγκατάσταση εφαρμογών πανεύκολα και πολυ γρήγορα

Λειτουργεί σε: Windows XP, Windows VISTA, Windows 7

Αν έχετε κάνει Format στον υπολογιστή σας, ή έχετε αναβαθμίσει πρόσφατα τα Windows XP σε Windows 7 (είτε με clean install είτε απλώς αλλάζοντας μηχάνημα), θα πρέπει να εγκαταστήσετε από την αρχή όλες τις εφαρμογές σας.
Αυτό αναμφισβήτητα είναι ένας μεγάλος μπελάς και μια χρονοβόρα διαδικασία, που απαιτεί να βρείτε τα CDs με τις εφαρμογές σας, να κατεβάσετε νεότερες εκδόσεις κάποιων εξ αυτών και στη συνέχεια να είστε πάνω από το PC καθώς θα εγκαθιστά τα προγράμματα ένα προς ένα.

Υπάρχει άραγε κάποιος πιο εύκολος τρόπος; Και όμως, υπάρχει. Διαβάστε τον παρακάτω........


Το Ninite (ninite.com) είναι μία εκπληκτική δωρεάν υπηρεσία, που κατεβάζει και εγκαθιστά αυτόματα όλες τις τελευταίες εκδόσεις πολλών δημοφιλών freeware εφαρμογών. Θα πρέπει, βέβαια, να ψάξετε ανάμεσα στα 70 και πλέον προγράμματα που υποστηρίζει και να επιλέξετε αυτά που καλύπτουν τις ανάγκες σας.

Η υπηρεσία διαθέτει τα δημοφιλέστερα προγράμματα κάθε κατηγορίας, όπως είναι ο Firefox, τα iTunes, τα Microsoft Security Essentials, το OpenOffice, το Picasa, το Skype και το Steam. Από τη στιγμή που τα έχετε επιλέξει, κάντε κλικ στο Get Installer για να κατεβάσετε ένα μικρό εκτελέσιμο αρχείο.
Τρέξτε το και καθίστε αναπαυτικά στην καρέκλα σας όσο το Ninite κάνει όλη τη δουλειά.

Το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξαρτάται φυσικά από το πλήθος των εφαρμογών που έχετε επιλέξει.
Δοκιμάσαμε την υπηρεσία επιλέγοντας μια σειρά από συνήθη εργαλεία -αλλά και τη δοκιμαστική έκδοση του Office 2007- και η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε σε 10 λεπτά. Το Ninite αποτελεί "must" για όλους τους χρήστες που κάνουν συχνά format στο PC τους, αλλά και γενικότερα για όσους δεν θέλουν να χάνουν άσκοπα χρόνο με το downloading και την εγκατάσταση επιμέρους εφαρμογών.

Ο Chrome καταργεί το http://

Όπως όλα δείχνουν, η Google σχεδιάζει να αφαιρέσει από τη γραμμή διευθύνσεων του Chrome το πρόθεμα http:// που υπάρχει σε όλα τα URLs από τις απαρχές του Διαδικτύου. Ένας παρατηρητικός χρήστης της development build ανέφερε την απουσία του http:// ως πρόβλημα, για να λάβει ωστόσο μια απάντηση τύπου Microsoft:
"this is not a bug, this is a feature" (Μετάφραση: "Δεν είναι σφάλμα είναι το μέλλον.".

Πολλοί χρήστες, πάντως, δε βλέπουν με καλό ........

μάτι την πρωτοβουλία της Google. Ένα από τα προβλήματα που ανακύπτουν από την παράλειψη του http:// είναι η προβληματική λειτουργία του copy-paste. Με άλλα λόγια, δε δημιουργείται ενεργό link αν κάποιος κάνει αντιγράψει μια διεύθυνηση χωρίς το http:// και την επικολλήσει σε ένα έγγραφο ή μια φόρμα εισαγωγής.
Η Google ισχυρίζεται ότι θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα προσθέτοντας το http:// στο clipboard, έτσι ώστε να εμφανίζεται αυτόματα στο paste. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα λύση, η οποία ωστόσο έχει ακόμα πολλά τεχνικά προβλήματα.

Τα άλλα δύο βασικά προθέματα, ftp:// και https://, παραμένουν κανονικά στον browser της Google.
Βέβαια, δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι έτσι δημιουργείται σύγχυση και ζητούν από τη Google να μην υλοποιήσει τα σχέδιά της.

Πηγή: Neowin

Το έγκλημα της Τράπεζας της Ελλάδος με απλά λόγια

Κανένα οικονομικό παιχνίδι δεν είναι πέραν της κατανόησης ενός φιλομαθούς αποφοίτου λυκείου, εάν του το παρουσιάσουν χωρίς τους χιλιάδες τεχνικούς όρους που στόχο έχουν να τον αποτρέψουν από το να μάθει πως το παιχνίδι είναι περίπλοκο μεν, αλλά απλό στην ουσία του.
Για το χάλι της χώρας, ευθυνόμαστε όλοι ως κοινωνία, ως επιχειρήσεις και ως πολιτικό προσωπικό. Για το τεράστιο χρέος μας δεν φταίει κανείς άλλος από εμάς τους ίδιους. Tο κείμενο αυτό δεν γράφτηκε για να δείξει πως κάποιοι κακοί άνθρωποι επιβουλεύονται την ανάδελφη και αθώα Ελλάδα. Αυτό που δείχνει είναι πως, όντας ήδη ο αδύναμος κρίκος του ευρώ, η χώρα έγινε στόχος υποτιμητικών πιέσεων και σε αυτό συνέβαλαν και οι αποφάσεις της ΤτΕ και άλλων...

παικτών που δεν είναι σκοπός αυτής της παρουσίασης να αναδείξει.
Οι ορισμοί:

Repo: Ο Άγγελος έχει ένα πενταετές ομόλογο του ελληνικού δημοσίου που αγόρασε το 2008 και το οποίο κρατά για να σπουδάσει τα παιδιά του. Έρχεται ο Ξερόλας και του λέει. Άγγελέ μου, θέλεις να μου δανείσεις το ομόλογό σου για ένα μήνα; Σου υπόσχομαι πως θα στο επιστρέψω ατόφιο και αυτό θα κοστίσει ας πούμε 5 ευρώ. Ο Άγγελος συμφωνεί και έτσι το ομόλογο έρχεται στα χέρια του Ξερόλα, που για ένα μήνα μπορεί να το κάνει ό,τι θέλει, φτάνει στο τέλος του μήνα να το επιστρέψει στον Άγγελο μαζί με το ποσό που συμφωνήσανε. Αυτό είναι ένα ρέπο.

Spread: Τα ομόλογα, περίπου όπως και οι προθεσμιακές καταθέσεις, έχουν ένα επιτόκιο το οποίο καθορίζεται τη στιγμή της έκδοσής τους. Όταν λέμε πενταετές ομόλογο 1.000 ευρώ με απόδοση 5%, εννοούμε πως ο κατοχός του για τα επόμενα 5 χρόνια θα βγάζει 50 ευρώ το χρόνο. Το spread είναι η διαφορά του επιτοκίου που πληρώνει ένα κράτος σε σχέση με το επιτόκιο που πληρώνει ένα άλλο κράτος το οποίο θεωρούμε ως βάση. Δηλαδή εάν η Γερμανία για το πενταετές ομόλογο πληρώνει σήμερα 3% και η Έλλάδα 5%, τότε το spread είναι 2% ή 200 μονάδες βάσης (πρακτικά 200 εκατοστά).

Εδώ δεν θα εξηγήσω κάτι για να μη μακρηγορούμε, όχι όμως γιατί είναι δύσκολο να εξηγηθεί: Η τιμή ενός (παλιού) ομολόγου, πέφτει όσο ανεβαίνει το σημερινό επιτόκιο της ίδιας τάξης ομολόγων. Με λίγα λόγια, όταν ανεβαίνουν τα spread στα πενταετή ομόλογα, αυτόματα ο πρώτος χαμένος δεν είναι το δημόσιο, αλλά όλοι όσοι έχουν στα χέρια τους παλιότερα ομόλογα της ίδιας τάξης (δηλαδή πενταετή). Το δημόσιο ζημιώνεται έμμεσα με δύο τρόπους: Α) από τη μειωμένη αξιοπιστία του (όσοι αγοράζουν τα ομολογά του χάνουν). Β) Όταν βγει στην αγορά να εκδόσει καινούργια ομόλογα, τα ομόλογα αυτά θα έχουν υψηλότερο επιτόκιο.

Short Selling: Ο Ξερόλας, με το δανεικό ομόλογο του Άγγελου στα χέρια του, πάει στην αγορά και το πουλάει 1.000 ευρώ. Περιμένει μερικές μέρες, και η τιμή του ομολόγου πέφτει στην αγορά. Τότε ξανα-αγοράζει ένα ίδιο ομόλογο (πενταετές εκδόσεως 2008) με μόλις 900 ευρώ. Ο Ξερόλας, λοιπόν, πούλησε ένα δανεικό ομόλογο 1.000 ευρώ, αγόρασε το ίδιο ομόλογο 900 ευρώ μερικές μέρες αργότερα, και τώρα έχει στα χέρια του ένα ομόλογο ίδιο με αυτό που έχει δανειστεί, συν 100 ευρώ στην τσέπη (1.000-900=100). Επιστρέφει στο τέλος του μήνα το ομόλογο στον Άγγελο, του δίνει και τα συμφωνημένα 5 ευρώ από τα 100 που κέρδισε και κρατά τα 95 για τον δικό του κόπο.

Naked Short Selling: Επειδή ο Ξερόλας είναι φύσει άπληστος και θέλει να κερδίσει παραπάνω από τα 100 ευρώ που ήδη κέρδισε με την παραπάνω διαδικασία κάνει το εξής. Αντί να πουλήσει το ένα ομόλογο που έχει, πάει στην αγορά και πουλάει 10 ομόλογα αξίας 1.000 ευρώ το καθένα. Στην ουσία τα 9 από αυτά τα ομόλογα που πούλησε δεν υπάρχουν, είναι δηλαδή γυμνά (naked). Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη πρακτική short selling, καθώς δεν μπαίνει κανένα όριο στα πόσα γυμνά ομόλογα μπορεί κάποιος να πουλήσει. Στο απλό short selling, το όριο είναι τα πόσα ομόλογα υπάρχουν διαθέσιμα για πρόχειρο δανεισμό (repo). Με αυτόν τον τρόπο μπορεί κάποιος να δημιουργήσει μια εικονική υπερπροσφορά ομολόγων στην αγορά και η ίδια αυτή η υπερπροσφορά να ρίξει τις τιμές. Πρακτικά η πτώση των τιμών γίνεται μια αυτο-εκπληρούμενη προφητεία και αυτός που εκτέλεσε τη γυμνή πώληση το μόνο που έχει να κάνει, είναι -εκμεταλλευόμενος τον πανικό που δημιούργησε- να αγοράσει αυτά τα 10 ομόλογα πίσω σε σημαντικά χαμηλότερες τιμές.

* Η Τράπεζα της Ελλάδος, με μία επίτηδες δυσνόητη επιστολή, παραδέχθηκε πως η παραπάνω πρακτική (το naked short) ήταν ανεκτή με ένα παραθυράκι που είχε αφήσει και θα εξηγήσουμε αμέσως.

Όταν κάποιος πουλάει ένα ομόλογο στην αγορά ΗΔΑΤ που ανήκει στην ΤτΕ, είναι υποχρεωμένος μέσα σε διάστημα 3 ημερών να το παραδώσει στους διαπραγματευτές, προκειμένου να περιέλθει στα χέρια του αγοραστή. Αυτό είναι το λεγόμενο Τ+3. Υπάρχει λοιπόν η δυνατότητα, να πουλήσεις ένα ομόλογο σήμερα που δεν διαθέτεις, φτάνει να βρεις ένα και να το παραδώσεις στον διαπραγματευτή μέσα σε 3 μέρες. Αν το ξανα-αγοράσεις μετά από δύο μέρες, τότε ο διαπραγματευτής κάνει τα στραβά μάτια και πρακτικά ακυρώνει το χρέος σου (διότι ένα ομόλογο πουλησες, ένα αγόρασες, το άθροισμα σε ομόλογα είναι μηδέν).
Αυτό πρακτικά είναι μία πράξη naked short selling. Επειδή 3 μέρες είναι συνήθως ένα μικρό διάστημα, κανείς δεν ασχολείται με το να κάνει naked short selling με αυτόν τον τρόπο.

Η μπαλκονόπορτα της ΤτΕ

Αυτή είναι η κανονική διαδικασία. Όμως σε αυτή τη διαδικασία υπήρχε ένα παραθυράκι που η ΤτΕ είχε αφήσει ανοιχτό και ονομάζεται failed εντολές. Εάν κάποιος που πούλησε ένα ομόλογο δεν το παραδώσει σε 3 μέρες, τότε η συναλλαγή θεωρείται failed, δηλαδή αποτυχημένη. Αποτυχημένη όμως δεν σημαίνει πως ακυρώνεται, διότι η πώληση έχει γίνει και υπάρχει ένας αγοραστής που περιμένει το ομόλογό του. Άρα στην ουσία η εντολή παραμένει εκκρεμής μέχρι ο πωλητής να φέρει το ομόλογο που έχει υποσχεθεί. Εάν ο πωλητής κάνει τον Κινέζο, αυτό μπορεί να παραμείνει μέχρι και για 10 μέρες. Εάν το παρακάνει, τότε ο διαπραγματευτής αγοράζει ο ίδιος ένα ομόλογο, το δίνει στον αγοραστή και στέλνει έναν τσουχτερό λογαριασμό στον κακό πωλητή. Όμως αυτό συνήθως δεν γίνεται διότι ο πωλητής που κάνει τον Κινέζο, ξέρει μέχρι που τον παίρνει.
Με αυτόν τον τρόπο, ένας πωλητής ελληνικών ομολόγων μπορούσε να διατηρεί τη θέση του ανοιχτή για 10+ μέρες χωρίς να έχει στα χέρια του το ομόλογο που είχε πουλήσει. Πρακτικά μπορούσε δηλαδή να έχει μια naked short εντολή.

Τον Οκτώβρη του 2009 η ΤτΕ πήρε μία απόφαση να απλοποιήσει ακόμα περισσότερο αυτή τη διαδικασία, διευκολύνοντας θεωρητικά οποιονδήποτε ήθελε να παίξει με αυτό το παραθυράκι. Πιο πάνω εξηγήσαμε πόσο επικίνδυνο παιχνίδι είναι οι naked short εντολές. Εάν το συνδυάσουμε με την μπαλκονόπορτα της ΤτΕ και τα απανωτά δημοσιεύματα για την ελληνική κρίση, καταλαβαίνουμε πως αυτό ήταν μία συνταγή που επέτρεπε την υποτιμητική κερδοσκοπία στα ελληνικά ομόλογα.

Συνταγή που ίσχυε για κάμποσο, μέχρι που στις 8 Απρίλη το πράγμα ξεχείλωσε. Τότε, η επιτροπή που ελέγχει τον ΗΔΑΤ αποφάσισε να κλείσει το παράθυρο των failed εντολων με τον εξής απλό τρόπο: Για κάθε εντολή πώλησης, ο πωλητής θα πρέπει να προσκομίζει ένα ρέπο ημέρας αντίστοιχου ομολόγου (ένα δανεικό ομόλογο μίας ημέρας δηλαδή) μέχρι να παραδώσει το πραγματικό ομόλογο που έχει στα χέρια του (δανεικό ή μη δεν έχει σημασία).

Πόρισμα πρώτο:

Η ΤτΕ είχε αφήσει ανοικτό ένα πολύ επικίνδυνο παράθυρο, που σε συνθήκες κρίσης, μπορούσε να δημιουργήσει καταστάσεις υποτιμητικής κερδοσκοπίας στην αγορά ελληνικών ομολόγων. Είτε το έκανε τον Οκτώβρη, είτε πιο πριν ο κ.Προβόπουλος είναι απολύτως υπεύθυνος γι' αυτό και θα πρέπει να παραιτηθεί. Εάν δεν μπορούσε να καταλάβει τις συνέπειες, είναι ανίκανος. Εάν ήξερε, τότε είναι συνένοχος και ειλικρινά σε τέτοιες θέσεις, και σε τόσο απλές έννοιες σαν αυτές που μόλις εξήγησα, μου φαίνεται απίθανο κάποιος να μην καταλαβαίνει.

Πόρισμα δεύτερο:

Είναι πολύ εύκολο να δούμε εάν η διευκόλυνση του Οκτώβρη του 2009 είχε κάποιο πραγματικό αντίκτυπο υποτιμητικής κερδοσκοπίας. Δεν χρειάζεται παρά να ελέγξουμε σε καθημερινή βάση τις πράξεις και τους όγκους των ομολόγων από τις αρχές του 2009 μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα θα δούμε τις πράξεις και τους όγκους των failed εντολών. Εάν προκύψει πως ένας ικανός όγκος πράξεων γινόταν fail, τότε πάλι ο εισαγγελέας θα πρέπει να παρέμβει.

Πόρισμα τρίτο:

Δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος ακόμα και για έναν άνθρωπο που διαθέτει έστω κι ένα κουλούρι σε αυτή τη χώρα, να θέλει να παίξει με την υποτίμηση των ελληνικών ομολόγων. Επειδή ακούγονται διάφορα, θέλω να πω, πως όλα είναι παράλογα. Όχι διότι π.χ., είναι αδύνατο κάποιοι να θέλουν τη χώρα να πάει στο ΔΝΤ, αλλά διότι το να παίζεις με τα ομόλογα του δημοσίου προκειμένου να το καταφέρεις, ισοδυναμεί με το να ρίξεις μία πυρηνική βόμβα στο γείτονα επειδή, είχε δυνατά τη μουσική. H κατάρρευση των ομολόγων ενός κράτους, είναι ουσιαστικά το τέλος του παιχνιδιού.
Του Στάθη Στασινού

Δ.Ν.Τ. Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά.....



Πηγή: News21



Τι αλλάζει στον ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς

Μετά τη μεταβατική περίοδο προσλήψεων και με αναμορφωμένο περιεχόμενο θα πραγματοποιηθεί ο νέος διαγωνισμός των εκπαιδευτικών (ΑΣΕΠ).

Η μοριοδότηση θα αφορά για πρώτη φορά, εκτός των άλλων, τη γνώση ξένων γλωσσών και πληροφορικής. Προϋπόθεση της συμμετοχής των αδιόριστων εκπαιδευτικών στο διαγωνισμό θα είναι πλέον το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Επάρκειας ή το μεταπτυχιακό στην Παιδαγωγική τις Επιστήμες της Αγωγής, ή τις Επιστήμες της Εκπαίδευσης.

Όπως ήδη είναι γνωστό το νέο σύστημα .........

προσλήψεων και διορισμών των εκπαιδευτικών θα βασίζεται στον κανόνα ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί που θα προσλαμβάνονται σε όλα τα σχολεία και τις δομές εκπαίδευσης οφείλουν να έχουν συγκεντρώσει την βαθμολογική βάση, σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Ο νέος διαγωνισμός (7ος στη σειρά) θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στο Φθινόπωρο του 2011 και το Φεβρουάριο του 2012, δηλαδή μετά το τέλος της μεταβατικής περιόδου διορισμών, που περιλαμβάνει τις προσλήψεις εκπαιδευτικών για τα σχολικά έτη 2010/11 και 2011/12. Την περίοδο αυτή θα προσληφθούν οι εναπομείναντες διοριστέοι του προηγούμενου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ (6ου) καθώς και όσοι αναλογούν στην Κατηγορία του 40% μαζί με κάποιους που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες (συνολικά περίπου 3.000 εκπαιδευτικοί για το 2010/11). Από το 2012/13 θα αρχίσουν οι προσλήψεις από τον κατάλογο επιτυχόντων του 7ου διαγωνισμού των εκπαιδευτικών. Οι επιτυχόντες αυτού του διαγωνισμού θα παίρνουν επιπλέον μόρια (εκτός από τα μόρια της επιτυχίας στο διαγωνισμό) και από τα εξής:

Α. Κοινωνικά κριτήρια (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, τα άτομα με αναπηρία). Η ύπαρξη περισσοτέρων από τρία τέκνα και η μόνιμη αναπηρία μοριοοτείται με 5 μόρια)

Β. Μόρια θα δίνονται και στην προϋπηρεσία και ιδιαίτερα στην προϋπηρεσία άνω των 24 μηνών. Σύμφωνα με πληροφορίεςτο νομοσχέδιο, που όλα δείχνουν ότι θα κατατεθεί στη Βουλή αυτή την εβδομάδα, προβλέπει ως βαθμολογική βάση στο διαγωνισμό κατά μέσο όρο το 55 (αλλά οι 50 μονάδες σε κάθε ενότητα)με άριστα το 100 και στη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας ως ανώτατο όριο τις 17,50 μονάδες.

Γ. Μόρια που αφορούν το βαθμό πτυχίου, τις επιπλέον σπουδές όπως μεταπτυχιακός - διδακτορικός τίτλος (από 2-5 μόρια), δεύτερο πτυχίο (στις επιστήμες της αγωγής ή σε γνωστικό αντικείμενο σχετικό με τα μαθήματα που διδάσκονται στην ίδια βαθμίδα εκπαίδευσης ή στη διδακτική), καθώς και (για πρώτη φορά) μόρια για γνώση ξένης γλώσσας (1-2 μόρια) και πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ (1 μόριο)

Ωστόσο αλλαγές θα γίνουν και στον ίδιο το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Ο διαγωνισμός θα εξακολουθήσει να γίνεται κάθε δυο χρόνια ωστόσο δεν θα προκηρύσσεται συγκεκριμένος αριθμός θέσεων όπως γινόταν μέχρι τώρα και επίσης δεν θα αφορά πλέον κάθε φορά όλες τις ειδικότητες αλλά μόνο αυτές για τις οποίες έχουν καταγραφεί ελλείψεις. Ήδη έχει συγκροτηθεί επιτροπή στην οποία συμμετέχουν στελέχη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και του ΑΣΕΠ η οποία επεξεργάζεται αλλαγές στο περιεχόμενο. Αυτές οι αλλαγές, σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας θα δίνουν έμφαση στη «παιδαγωγική κατάρτιση και την διδακτική ικανότητα των διαγωνιζομένων καθώς και στις γενικές γνώσεις πέρα από το ιδιαίτερο αντικείμενο των σπουδών».

ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Για να συμμετέχει υποψήφιος εκπαιδευτικός σε πανελλήνιο διαγωνισμό για την είσοδό του στην εκπαίδευση θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης. Η παιδαγωγική κατάρτιση παρέχεται : α) με πρόγραμμα στο πλαίσιο των σπουδών που ξεκινά σε συνεργασία με τα ενδιαφερόμενα ΑΕΙ άμεσα ή μετά την αποφοίτηση, ενταγμένο στα Προγράμματα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων με τη μορφή «Ειδικού Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής», β) Μέσω της απόκτησης Μεταπτυχιακού Τίτλου Ειδίκευσης στην Παιδαγωγική, τις Επιστήμες της Αγωγής, ή τις Επιστήμες της Εκπαίδευσης γ) με την κατοχή πτυχίου παιδαγωγικών τμημάτων ΑΕΙ και δ) με την κατοχή πτυχίου της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Το πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας θα δίνεται σε δύο επίπεδα: ένα γι’ αυτούς οι οποίοι είναι στα Πανεπιστήμια και ένα για αυτούς που όταν βγουν από αυτά θελήσουν αργότερα να πάρουν αυτό το πιστοποιητικό.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο η Παιδαγωγική επάρκεια θα πιστοποιείται με βεβαίωση «επιτυχούς παρακολουθήσεως ειδικού προγράμματος σπουδών τουλάχιστον εξαμηνιαίας διάρκειας, το οποίο προσφέρεται από τμήμα ΑΕΙ ή από ομάδες συνεργαζόμενων τμημάτων εντός του ίδιου ΑΕΙ»

Είναι φανερό ότι με αυτό τον τρόπο καθιερώνεται η αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα καθώς όσοι πλέον θα ολοκληρώνουν π.χ. τη Φιλολογία ή το Μαθηματικό ή το Φυσικό κλπ δεν θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν θέση στη σχολική εκπαίδευση εάν δεν παρακολουθήσουν έξτρα και ένα πρόγραμμα 8-10 μαθημάτων παιδαγωγικών και διδακτικής).

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ «ΠΑΤΡΟΝ» ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Το Υπουργείο Παιδείας προχωράει σε νέο «χειρισμό» του εργασιακού βίου του εκπαιδευτικού προσωπικού, ανατρέποντας δεδομένα που αφορούν αφενός στην «αριθμητική» των προσλήψεων, αφετέρου στους όρους πρόσληψης και στις εργασιακές σχέσεις του διδακτικού προσωπικού.

Είναι φανερό ότι οι νέοι όροι πρόσληψης των εκπαιδευτικών «πατάνε» πάνω στην οικονομική κρίση αλλά κυρίως χρησιμοποιούν την οικονομική κρίση ως ευκαιρία για την ανατροπή των μέχρι σήμερα όρων των προσλήψεων. Ουσιαστικά, δυσκολεύουν δραματικά την είσοδο των εκπαιδευτικών στη σχολική εκπαίδευση (πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης, διαγωνισμός χωρίς προκήρυξη θέσεων, διετής δοκιμαστική περίοδος κλπ) για να νομιμοποιήσουν μια ειλημμένη απόφαση που δεν είναι άλλη από τη σημαντική μείωση των προσλήψεων για τα επόμενα χρόνια. Η σχολική εκπαίδευση μόνο τα επόμενα δυο χρόνια θα προσλάβει περίπου 30.000 λιγότερους μόνιμους, αναπληρωτές και ωρομίσθιους (ή με τη νέα ονομασία αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου). Μόνο το νέο σχολικό έτος οι προσλήψεις εκπαιδευτικών θα είναι μειωμένες κατά 17.000 ! Τα κενά, θα κληθούν να καλύψουν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί με την πρωτοφανή ρύθμιση (περιέχεται στο πολυνομοσχέδιο) για αύξηση του ωραρίου τους (5 ώρες την εβδομάδα υποχρεωτική υπερωρία), με τις μετακινήσεις από βαθμίδα σε βαθμίδα (από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια) και με την καθιέρωση δεύτερης ειδικότητας του εκπαιδευτικού(π.χ ένας κοινωνιολόγος που έχει και πτυχίο φιλολογίας να παίρνει ως δεύτερη ανάθεση φιλολογικά μαθήματα)

Η θεσμοθέτηση του Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής Κατάρτισης στην πραγματικότητα δεν έρχεται να εξυπηρετήσει τίποτε περισσότερο από τηναποσύνδεση του πτυχίου από κάθε επαγγελματικό δικαίωμα. Ουσιαστικά, πολύ γρήγορα, οι πτυχιούχοι των καθηγητικών σχολών θα χωρίζονται σε αυτούς που θα έχουν απλά το πτυχίο μιας σχολής και σ΄ αυτούς που θα έχουν το δικαίωμα να εξασκήσουν το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Παράλληλα είναι σίγουρο ότι πολύ γρήγορα θα ιδιωτικοποιηθεί το κόστος φοίτησης για το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης όπως φαίνεται και από τις προειδοποιητικές βολές διαφόρων φορέων .

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Μείωση συντάξεων τώρα ζητεί το ΔΝΤ

Μέτρα εδώ και τώρα στο ασφαλιστικό ζητούν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που κάνουν ασφυκτικό «πρέσινγκ» στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Χθες εκπρόσωποι του Ταμείου είχαν συνάντηση με τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο και τον υφυπουργό Γ. Κουτρουμάνη με κεντρικό θέμα συζήτησης τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δέχεται ........

έντονες πιέσεις για επίσπευση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και για δραστική περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης στα ταμεία. Μία τέτοια εξέλιξη στην πράξη θα οδηγήσει σε «μαχαίρι» στις συντάξεις, αρχής γενομένης από τα ελλειμματικά ταμεία, ενώ «μάχη» δίνεται για το καυτό θέμα της αύξησης του ορίου ηλικίας από τα 65 στα 67 έτη.

Συγκεκριμένα, τέσσερα είναι τα ανοιχτά «μέτωπα» που καλείται να δώσει τη μάχη η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας:

1 Η επιτάχυνση των αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα. Η ηγεσία του υπουργείου δέχεται πιέσεις ώστε ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων στα ταμεία να αρχίσει το 2013 και όχι το 2018 όπως έχει προτείνει στον διάλογο για το ασφαλιστικό.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, η αλλαγή στον υπολογισμό των συντάξεων οδηγεί σε μειώσεις, που φτάνουν μέχρι και το 30%. Είναι χαρακτηριστικό πως σε ηλικία 65 ετών και με 35 έτη δουλειάς το ποσοστό αναπλήρωσης -βασική και αναλογική σύνταξη- δεν αναμένεται να ξεπερνά το 60% (σήμερα είναι 80% για τους παλαιούς ασφαλισμένους και 70% για τους νέους).

Συνολικά η κύρια και η επικουρική σύνταξη δεν πρόκειται να ξεπερνούν το 80% του συντάξιμου μισθού. Σημειώνεται πως με βάση τον νόμο Πετραλιά -που θα εφαρμοστεί- οι επικουρικές συντάξεις θα διαμορφωθούν στο 20%.

Συντελεστές και ΛΑΦΚΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας δέχεται πιέσεις και για ακόμη μεγαλύτερη μείωση των συντελεστών, με βάση τους οποίους θα υπολογίζονται οι κύριες συντάξεις. Σύμφωνα με το τελευταίο σενάριο, οι συντελεστές αυτοί θα ξεκινάνε από το 0.9% για τα 15 έτη δουλειάς και θα φτάνουν το 1.6% για τα 40 χρόνια.

Τέλος ειδική εισφορά -δηλαδή ένας νέος ΛΑΦΚΑ- θα επιβληθεί στις συντάξεις πάνω από 1.400 ευρώ. Το μέτρο θα «τρέξει» άμεσα σε μια προσπάθεια να εισρεύσει ζεστό χρήμα στα ταμεία.

2 Η... επέκταση όλων των αλλαγών και στο δημόσιο τομέα. Τα πρώτα μέτρα θα αφορούν στις γυναίκες, στους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν και δεύτερη δουλειά, όσους αποχωρούν πρόωρα και τους συνταξιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται.

3 Η άμεση λήψη μέτρων στα ελλειμματικά ταμεία για να περιοριστεί η κρατική χρηματοδότηση. Δεδομένη είναι η άμεση μείωση των υψηλών συντάξεων -π.χ. από 3% έως 8% στα ποσά άνω των 1.500 ευρώ- στα ταμεία του ΟΤΕ και της ΔΕΗ. Επιπλέον, αναμένεται μείωση των συντελεστών στο 2% σε όλα τα ταμεία, λύση που θα έχει μεταβατικό χαρακτήρα έως ότου εφαρμοστεί ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων. Μια τέτοια εξέλιξη οδηγεί σε μείωση των συντάξεων στον Ο.Α.Ε.Ε. κατά μέσο όρο 10%.

4 Η αύξηση του γενικού ορίου συνταξιοδότησης από το 65ο έτος στο 67ο έτος. Από την πλευρά της η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας απαντά πως θα αυξήσει τη μέση ηλικία συνταξιοδότησης, ώστε μέχρι το 2015 να πάει από τα 61,5 στα 63,5 έτη.

Επιπλέον θα υπάρξει εφαρμογή των ρυθμίσεων του νόμου Πετραλιά, που αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης των μητέρων ανηλίκων στο ΙΚΑ και στα ειδικά ταμεία μισθωτών. Τέλος μένει να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για το καυτό θέμα της εξίσωσης των ορίων συνταξιοδότησης αντρών και γυναικών στον δημόσιο τομέα (δεν έχει ακόμα «κλειδώσει» το μεταβατικό διάστημα).

Αθλητικές εφημερίδες της 25ης Απριλίου

Καταπράσινα είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα Αθηναϊκά Αθλητικά πρωτοσέλιδα.

Εξαίρεση αποτελούν δυο εφημερίδες που είναι κλασικά σκουπίδια. Θεέ μου τι κατάντια....







Sportday.jpg (270 KB) goal.jpg (245 KB) Eksedra.jpg (278 KB) Fila8los.jpg (359 KB) GATA.jpg (242 KB) DERBY.jpg (218 KB) PRASINI.jpg (200 KB)


Και παρακάτω οι εφημερίδες - ντροπή για τον Ελληνικό τύπο.
Χριστέ μου τι κατάντια. Τι εμμετός.....



SKOYPIDI1.jpg (220 KB) FOS.jpg (376 KB)

2 εκατομύρια ευρώ κληρώνει απόψε το Τζόκερ.

2.000.000 € τουλάχιστον θα μοιραστούν οι τυχεροί της 1ης κατηγορίας στην αποψινή κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ μετά το δεύτερο συνεχόμενο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ που σημειώθηκε κατά την προηγούμενη κλήρωση της Πέμπτης 22 Απριλίου.

Καλή επιτυχία.



Μεταπολίτευση ΔΝΤ!

Η παρέμβαση του διεθνούς οργανισμού δεν περιορίζεται στην οικονομία, χτυπάει την καρδιά του πολιτικού συστήματος, λειτουργεί ως οιονεί κυβέρνηση. Ξεσκονίζουν σενάρια για κυβέρνηση Παπανδρέου με τεχνοκράτες, σπρώχνουν την κοινωνία στον νάρθηκα...
Το κλιμάκιο του ΔΝΤ ήδη άρχισε να λειτουργεί ως οιονεί κυβέρνηση. Ανακρίνει υπουργούς, αναπέμπει προσχέδια νόμων, ζητεί απολύσεις και μειώσεις μισθών παντού. "Η δανειοδότηση θα γίνει με τους δικούς μας όρους, η Ε.Ε. έχει υποβοηθητικό ρόλο", δηλώνει ο Ντομινίκ Στρος Καν με ύφος επικυρίαρχου, προϊδεάζοντας για τις μέρες που έρχονται. Ο πρωθυπουργός προσέφυγε στον...

μηχανισμό στήριξης χωρίς μάλιστα να γνωρίζει ούτε και χθες τους όρους. Η κ. Μέρκελ διεμήνυσε ότι με τα spread στις 900 μονάδες εύλογο είναι να αυξηθούν και τα επιτόκια!

Η παρέμβαση του ΔΝΤ δεν περιορίζεται μόνο στην οικονομία. Χτυπάει την καρδιά του πολιτικού συστήματος. Επιδιώκει νέες, συντηρητικές ή και αντιδραστικές συναινέσεις μέσα από την κοινωνική και πολιτική αποδιάρθρωση. Ανασύρονται ξεχασμένες εφεδρείες, ξεσκονίζονται σενάρια συμμετοχής στην κυβέρνηση τεχνοκρατών, ανακατασκευάζονται κόμματα, σηκώνονται ανδρείκελα πολιτικών - επιχειρηματιών, η κοινωνία οδηγείται σε νάρθηκα.

Είμαστε μπροστά σε μια "βίαιη μεταπολίτευση", όπως εύστοχα δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας. Αντίπαλον δέος σ' αυτή τη νέα "εθνική συνεννόηση" είναι η αναγκαία λαϊκή ενότητα, η ενότητα των πολιτών πάνω από κομματικές διαφωνίες, στη βάση της υπεράσπισης του "κοινού καλού", που κατεδαφίζεται με την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, την υπονόμευση των δημοκρατικών ελευθεριών, αλλά και της ίδιας της πολιτικής ως πεδίου επίλυσης των προβλημάτων.

Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 25ης Απριλίου 2010

Eleu8eria25.jpg (746 KB) 8arros25.jpg (207 KB)



20 πρωταθλήματα, 17 κύπελλα, 8 νταμπλ

Συνολικά στην ιστορία του οι «πράσινοι» έφτασαν τις 20 κατακτήσεις πρωταθλήματος και τις 17 στο θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδας, σημειώνοντας παράλληλα το όγδοο νταμπλ τους.

Τα πρωταθλήματα του Παναθηναϊκού: 1930, 1949, 1953, 1960, 1961, 1962, 1964, 1965, 1969, 1970, 1972, 1977, 1984, 1986, 1990, 1991, 1995, 1996, 2004, 2010.

Οι τίτλοι στο Κύπελλο Ελλάδας: 1940, 1948, 1955, 1967, 1969, 1977, 1982, 1984, 1986, 1988, 1989, 1991, 1993, 1994, 1995, 2004, 2010.

Τα νταμπλ: 1969, 1977, 1984, 1986, 1991, 1995, 2004.

Τα Κύπελλα του Παναθηναϊκού:

Κυριακή 2 Ιουνίου 1940
Γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΡΗΣ: 3-1 (3-0)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χάτζος, Σύρκος, Κρητικός, Στρουμπούλης, Καμπέρος, Σβολόπoυλος, Αντώνης Μηγιάκης, Μπαλτάσης, Συμεωνίδης, Τριανταφύλλης, Τσούτσος
ΑΡΗΣ: Γκότσης, Μάγρας, Aμπραχαμιάν, Σταυράμπεης, Σιώτης, Νικολαΐδης, Χατζηνικολάου, Σιδηρόπουλος, Κλεάνθης Βικελίδης, Ράμμος, Κολωνιάρης
Σκόρερς: 9' Μπαλτάσης 1-0, 10΄ Τριανταφύλλης 2-0, 13' Μηγιάκης 3-0, 61' Χατζηνικολάου 3-1.

Κυριακή 20 Ιουνίου 1948
Γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΕΚ: 2-1 (1-1)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μαθιός,Μπόγδανος, Κρητικός, Γαζής, Νικολόπουλος, Χιονίδης, Διαλετής, Γιάννης Παπαντωνίου, Πετσανάς, Σίμος, Φυλακτός. Προπονητής: Στραντλ
Σκόρερς: 16' Σίμος 1-0, 20' Μαρόπουλος 1-1, 49' Σίμος 2-1

Κυριακή 12 Ιουνίου 1955
Γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ: 2-0 (2-0)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χάλαρης, Αγγελόπουλος, Κουρτζίδης, Καζάκος, Λινοξυλάκης, Νεμπίδης, Ασημακόπουλος, Φωτεινός, Ζιέμης, Λάκης Πετρόπουλος, Βαγγέλης Πανάκης. Προπονητής: Γκλίσοβιτς
Σκόρερς: 24' Κουρτζίδης, 31' Πανάκης

Πέμπτη 6 Ιουλίου 1967
Γήπεδο ΑΕΚ Νέας Φιλαδέλφειας
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: 1-0 (0-0)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Οικονομόπουλος, Καμάρας, Λουκανίδης, Σούρπης, Μπέλλης, Φυλακούρης, Πιτυχούτης, Παπαεμμανουήλ, Καλαϊτζίδης, Δομάζος, Γραμμός. Προπονητής: Μπόμπεκ
Σκόρερ: 56' Γραμμός

Τετάρτη 9 Ιουλίου 1969
Στάδιο «Καραϊσκάκης»
ΟΛYMΠIAΚOΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: 1-1 (0-0)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Οικονομόπουλος - Μητρόπουλος, Καμάρας, Σούρπης, Αθανασόπουλος, Δημητρίου, Eλευθεράκης, Ροκίδης (46' Φραντζής), Δομάζος, Γραμμός (106' Γονιός), Φυλακούρης. Προπονητής: Λάκης Πετρόπουλος
Σκόρερς: 49' Γιώργος Σιδέρης, 55' Δομάζος

Τετάρτη 22 Ιουνίου 1977
Στάδιο «Καραϊσκάκης»
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΟΚ: 2-1 (1-1)
ΠANAΘHNAΪKOΣ: Kωνσταvτίνoυ, Δημητρίου, Κίζας, Καψής, Στεφανάκης, Βακάλης, Λιβαθηνός, Δομάζος, Παπαδημητρίου, Αντωνιάδης, Αλβαρέζ. Προπονητής: Γκόρσκι
Σκόρερς: 29' Παπαδημητρίου, 43' Τερζανίδης, 83' Βακάλης

Σάββατο 19 Ιουνίου 1982
Γήπεδο ΑΕΚ «Νίκος Γκούμας»
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ 1-0 (0-0)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κωνσταντίνου, Κυράστας, Σημαιοφορίδης, Κόβης, Καψής, Λιβαθηνός, Νικολάε, Κουρόπουλος (78' Κατσιάκος), Χαραλαμπίδης (78' Αναστασιάδης), Ντόκεν, Γαλάκος. Προπονητής: Λάκης Πετρόπουλος
Σκόρερ: 49' Χαραλαμπίδης. Θεατές: 22.560


Τετάρτη 6 Ιουνίου 1984
Ολυμπιακό Στάδιο «Σπύρος Λούης» (ΟΑΚΑ)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ: 2-0 (2-0)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λαφτσής, Ταράσης, Καρούλιας, Κυράστας, Καψής, Γρηγόρης Παπαβασιλείου, Μαυρίδης, Αντωνίου, Χαραλαμπίδης (83' Γεροθόδωρος), Ρότσα, Θανάσης Δημόπουλος (88' Τασσόπουλος). Προπονητής: Γιάτσεκ Γκμοχ. Σκόρερς: 18' Δημόπουλος, 38' Αvτωνίου. Θεατές: 73.829

Τετάρτη 28 Μαΐου1986
Ολυμπιακό Στάδιο «Σπύρος Λούης» (ΟΑΚΑ)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠIΑΚΟΣ: 4-0 (1-0)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μήνου, Ταράσης, Πατσιαβούρας, Μαυρίδης, Κυράστας, Ζάετς, Βλάχος, Γεροθόδωρος (62' Ρότσα), Σαραβάκος, Mπατσινίλας, Χρήστος Δημόπουλος (84' Αντωνίου). Προπονητής: Πιέτρ Πάκερτ
Σκόρερς: 24΄ Βλάχος, 52' Χρήστος Δημόπουλος, 57' και 72' Σαραβάκος. Θεατές: 72.948

Κυριακή 8 Μαΐου 1988
Ολυμπιακό Στάδιο «Σπύρος Λούης» (ΟΑΚΑ)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠIΑΚΟΣ: 4-3 στα πέναλτι (Καν., αγ. 2-2, Παράταση 2-2)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σαργκάνης, Χατζηαθανασίου, Βαμβακούλας, Καλιτζάκης, Μαυρίδης, Ζάετς (75΄ Βλάχος), Σαραβάκος, Χριστοδούλου (46' Μπατσινίλας), Χρήστος Δημόπουλος, Ρότσα, Γεωργαμλής. Προπονητής: Γκίντερ Mπένγκστον
Σκόρερς: 31' Σαραβάκος (πεν), 59' Φούνες (πεν), 96' Φούνες (πεν), 101' Χρ. Δημόπουλος
Θεατές: 73.375

Πέμπτη 11 Μαΐου 1989
Ολυμπιακό Στάδιο «Σπύρος Λούης» (ΟΑΚΑ)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: 3-1 (2-1)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σαργκάνης, Χατζηαθανασίου, Σαμαράς, Καλιτζάκης, Μαυρίδης, Σαραβάκος, Αντωνίου, Δημόπουλος (78' Κουρ-μπανάς), Γεωργακόπουλος (71' Ρότσα), Γεωργαμλής, Καλατζής. Προπονητής: Γκίντερ Μπένγκστον
Σκόρερς: 8' Μαυρίδης, 35' Ζάκκας, 44' Δημόπουλος (πεν), 46' Σαραβάκος. Θεατές: 54.183

Τετάρτη 15 Μαΐου 1991
Γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης»
ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: 0-3 (0-0)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βάντσικ, Αποστολάκης, Καλατζής, Χριστοδούλου, Καλιτζάκης, Κουρμπανάς, Φρατζέσκος (60' Βλάχος), Αντωνίου, Βαζέχα, Γεωργακόπουλος (88' Καλπάκης), Μαραγκός. Προπονητής: Βασίλης Δανιήλ
Σκόρερς: 70' Κουρμπανάς, 78' Βαζέχα, 88' Βλάχος. Θεατές: 12.737

Τετάρτη 22 Μαΐου 1991
Ολυμπιακό Στάδιο «Σπύρος Λούης» (ΟΑΚΑ)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: 2-1 (0-1)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βάντσικ, Αποστολάκης, Καλατζής, Χριστοδούλου, Καλιτζάκης, Κουρμπανάς, Μαραγκός (60' Σαραβάκος), Αντωνίου, Βαζέχα, Βλάχος (46' Φρατζέσκος), Γεωργαμλής. Προπονητής: Βασίλης Δανιήλ
Σκόρερς: 45' Ζώταλης, 71' Σαραβάκος, 84' Κουρμπανάς. Θεατές: 19.375

Τετάρτη 12 Μαΐου 1993
Ολυμπιακό Στάδιο «Σπύρος Λούης» (ΟΑΚΑ)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 1-0 (1-0)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βάντσικ, Αποστολάκης, Καπουράνης, Χριστοδούλου, Καλιτζάκης, Μαυρίδης, Ουζουνίδης, Αντωνίου, Βαζέχα (90' Φραντζέσκος), Γεωργιάδης (89' Δώνης), Μαραγκός. Προπονητής: Ίβιτσα Όσιμ
Σκόρερ: 13' Βαζέχα. Θεατές: 64.532

Τετάρτη 20 Απριλίου 1994
Ολυμπιακό Στάδιο «Σπύρος Λούης» (ΟΑΚΑ)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΕΚ: 4-2 στα πέναλτι (Ημίχρ. 1-0, καν. αγ. 2-2, παράταση 3-3)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βάντσικ, Αποστολάκης, Γεωργιάδης Γ.Χ., Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Ουζουνίδης, Χριστοδούλου, Νιόπλιας, Μάρκος, Μπορέλι (67' Μαραγκός), Βαζέχα (65' Δώνης). Προπονητής: Χουάν Ραμόν Ρότσα
Σκόρερς: 31' Βαζέχα, 54' Μανωλάς (αυτoγκόλ), 71' Αλεξανδρής, 77' Δημητριάδης, 95' Αλεξανδρής, 115' Μάρκος. Θεατές: 61.232

Τετάρτη 19 Απριλίου 1995
Ολυμπιακό Στάδιο «Σπύρος Λούης» (ΟΑΚΑ)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΕΚ: 1-0 στην παράταση (Καν. αγ. 0-0)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βάντσικ - Αποστολάκης, Ουζουνίδης (64' Κολιτσιδάκης), Γεωργιάδης Γ.Χ, Καλιτζάκης, Καπουράνης, Μπορέλι, Νιόπλιας, Βαζέχα, Μάρκος, Δώνης (73' Αλεξούδης). Προπονητής: Χουάν Ραμόν Ρότσα
Σκόρερ: 118' Βαζέχα (πεν). Θεατές: 60.777

Σάββατο 8 Μαΐου 2004
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-1
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Μόρις, Χένρικσεν, Γκούμας, Μινχ, Μπασινάς, Μικάελσεν (78΄ Ζουτάουτας), Γκονζάλες (90΄ Βύντρα), Παπαδόπουλος (69΄ Σαπάνης), Κωνσταντίνου. Προπονητής: Ιτζάκ Σουμ (Ισραηλινός)
Σκόρερ: 3΄ Παπαδόπουλος, 68΄, 80΄ Κωνσταντίνου-65΄ Τζιοβάνι. Θεατές: 7.500