Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Μάθημα 2ο
Τα συστατικά στο εσωτερικό του υπολογιστή σας.

Με μια πρώτη ματιά στον υπολογιστή σας, αυτό που βλέπετε είναι ένα μπεζ, μαύρο, η ασημένιο κουτί με λίγα λαμπάκια, λίγα κουμπιά και άφθονα καλώδια. Προς το παρόν, ας παραβλέψουμε τα καλώδια.
Αυτό που κάνουν είναι να ενώνουν τον υπολογιστή σας με διάφορες .........

εξωτερικές συσκευές κα, γενικότερα, με τον έξω κόσμο (θα μιλήσουμε για όλα αυτά στη συνέχεια ). Τα κουμπιά ξεκινούν η επανεκινουν το PC και τα λαμπάκια δείχνουν ποιο τμήμα του υπολογιστή βρίσκεται σε λειτουργία. Αυτά σχετικά με το κουτί. Η υπόσταση του υπολογιστή και οι λειτουργίες που πραγματοποιεί οφείλονται σε αυτά που υπάρχουν μέσα στο κουτί. Εκεί μέσα υπάρχουν αρκετά εξαρτήματα υλικού, μεταξύ των οποίων τσιπ, κάρτες, δίσκοι, υποδοχές, και ακόμη πολλά καλώδια - ένας πλούτος τεχνολογιας.

Παρόλο που η τεχνολογία που υπάρχει στο εσωτερικό των σημερινών PC διαφέρει από αυτή που υπήρχε στο αρχικό IBM PC, τα περισσότερα βασικά εξαρτηματ6α παραμένουν τα ίδια. Όλα τα PC είχαν και έχουν μια μητρική κάρτα (η βασική κάρτα - motherboard η main board.), έναν κεντρικό επεξεργαστή, μια συσκευή αποθήκευσης, και μερικές μικρότερες κάρτες με εξειδικευμένα ηλεκτρονικά κυκλώματα.
Η μητρική κάρτα: η ραχοκοκαλιά του σκελετού.

Μέσα στο ανθρώπινο σώμα, η ραχοκοκαλιά και η σπονδυλική στήλη έχουν αναλάβει ορισμένες σημαντικές λειτουργίες. Άμεσα η έμμεσα, όλα τα τμήματα του ανθρώπινου σώματος είναι συνδεδεμένα με αυτά. Ο,τι βιώνει ο άνθρωπος μεταδίδεται στον εγκέφαλο μέσω της σπονδυλικής στήλης, και σχεδόν κάθε εντολή που στέλνει ο εγκέφαλος μεταδίδεται επίσης μέσω της σπονδυλικής στήλης. Ό,τι είναι η ραχοκοκαλιά και η σπονδυλική στήλη για το ανθρώπινο σώμα είναι και η μητρική κάρτα για τον υπολογιστή. Όλα τα ηλεκτρονικά κυκλώματα που υπάρχουν στο εσωτερικό του υπολογιστή αποτελούν τμήμα της ίδιας της μητρικής κάρτας η συνδέονται σε αυτή με διάφορους τρόπους.

Με μια πρώτη ματιά η μητρική κάρτα είναι ένα ορθογώνιο κομμάτι πλαστικού. Επάνω σε αυτήν υπάρχουν μικροσκοπικές τρύπες σε συγκεκριμένες θέσεις, στις οποίες εφαρμόζουν μικροτσίπ και άλλα στοιχειά. Τα στοιχεία αυτά είναι συγκολλημένα η απλώς στερεωμένα στη θεση τους - η και τα δυο.
Δυστυχώς, η θερμότητα είναι εχθρός όλων των εξαρτημάτων του υπολογιστή. Αν σταματήσει να λειτουργεί ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή, ολόκληρος ο υπολογιστής μπορεί να υπερθερμανθεί και να πάψει να λειτουργεί. (Και ανάλογα με το ποια τμήματα θα υπερθερμανθούν περισσότερο, ίσως χρειαστεί σοβαρή επισκευή για να λειτουργήσει πάλι. Ο κεντρικός επεξεργαστής μπορεί, μάλιστα, να λιώσει χωρίς κατάλληλη ψύξη).
Επομένως, η διατήρηση όσο το δυνατόν χαμηλότερης θερμοκρασίας στο εσωτερικό του υπολογιστή είναι απαραίτητη, και σε αυτό συμβάλλουν οι αποδοτικές συνδέσεις μεταξύ των εξαρτημάτων.

Τα περισσότερα εξαρτήματα της μητρικής κάρτας βρίσκονται μέσα σε υποδοχές οι οποίες είναι συγκολλημένες η στερεωμένες σε αυτή. Με αυτές μπορείτε να επεκτείνετε τις βασικές δυνατότητες του υπολογιστή σας ανάλογα με τις αναγκες της εργασίας σας. Για παράδειγμα, ορισμένα εξαρτήματα, όπως η μνήμη και οι κάρτες γραφικών εφαρμόζουν σε συγκεκριμένες υποδοχές και έτσι τα άτομα που έχουν τις κατάλληλες γνώσεις μπορούν να τα αντικαταστήσουν η να τα αναβαθμίσουν. Ακόμη και ο κεντρικός επεξεργαστής του υπολογιστή μπορεί να αντικατασταθεί από κάποιο γρηγορότερο μοντέλο, με απλή αφαίρεση του παλιού και προσθήκη του νέου.
Οι υποδοχές έχουν συμβάλει σημαντικά στην επιτυχία των PC, αφού επιτρέπουν στους χρήστες να χρησιμοποιούν εξαρτήματα από διάφορους κατασκευαστές. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει συναγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών και κατά συνέπεια μεγαλύτερη ποικιλία διαθέσιμων προϊόντων. Τα εξαρτήματα πρέπει να εφαρμόζουν με συγκεκριμένο τρόπο στις υποδοχές.

Πολλές από τις υποδοχές της μητρικής κάρτας του υπολογιστή είναι ειδικού τύπου και ονομάζονται θύρες. Μέσω των θυρών μπορείτε να συνδέσετε τον υπολογιστή σας με εξωτερικές συσκευές, όπως πληκτρολόγια, ποντίκια, οθόνες, και ηχεία. Περισσότερα για τις συσκευές αυτές θα διαβάσετε στη συνέχεια.
Τα μικροτσίπ της μητρικής κάρτας μπορούν να ομαδοποιηθούν σε δυο βασικούς τύπους. Ο πρώτος τύπος παρέχει υποστήριξη για μια συγκεκριμένη λειτουργία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του τύπου είναι τα τσιπ που ελέγχουν τις λειτουργίες όλων (η σχεδόν όλων) των συσκευών αποθήκευσης του υπολογιστή. Αυτά τα τσιπ αποτελούν αυτό που ονομάζουμε διασύνδεση Ολοκληρωμένων Ηλεκτρονικών Συσκευών, με την οποία συνδέονται στη μητρική κάρτα ο σκληρός δίσκος, η μονάδα DVD και η μονάδα δισκέτας.

Άλλες ομάδες εξειδικευμένων τσιπ αναλαμβάνουν την αποστολή δεδομένων στην οθόνη του υπολογιστή και άλλες δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να υποστηρίζουν τη ροη των δεδομένων από και προς τον εγκέφαλο του υπολογιστή: την κεντρική μονάδα επεξεργασίας. Ο δεύτερος βασικός τύπος εξαρτημάτων της μητρικής κάρτας αποτελείται από συστήματα τα οποία πραγματοποιούν πολλές εργασίες και υποστηρίζουν συγκεκριμένες λειτουργίες όταν είναι αναγκαίο. Το κυριότερο από αυτά τα εξαρτήματα είναι η κύρια μνήμη του υπολογιστή, η RAM (μνήμη τυχαίας προσπέλασης) για τους λόγους που θα σας εξηγήσουμε στη συνέχεια. Προς το παρόν, αρκεί να πούμε ότι η κύρια μνήμη είναι ένας προσωρινός ηλεκτρονικός αποθηκευτικός χώρος που χρησιμοποιείται από προγράμματα.

Εκεί αποθηκεύονται, επίσης τα δεδομένα σας (εικόνες, λογιστικά φύλλα, επιστολές, κλπ) για όσο χρόνο εργάζεστε με αυτά. Ανάλογα με την υποστήριξη που παρέχουν ορισμένα εξειδικευμένα τσιπς της μητρικής κάρτας, κάποιο τμήμα της κύριας μνήμης του υπολογιστή μπορεί να χρησιμοποιείται προσωρινά ως τμήμα του συστήματος γραφικών του υπολογιστή.

Ο κεντρικός επεξεργαστής του υπολογιστή είναι ένα άλλο πολυσύνθετο εξάρτημα της μητρικής κάρτας. Ό,τι μπορεί να πραγματοποιεί ο υπολογιστής το επιτυγχάνει με τον επεξεργαστή. Όπως θα δείτε σε λίγο, ο επεξεργαστής είναι ένας ολόκληρος υπολογιστής μέσα στον υπολογιστή σας.

Γιάννης Πετσέλης
Ηλεκτρονικός

Πιστοποίηση λογιστικών γραφείων για τις οφειλές προς το ΙΚΑ

Υπάρχει σκέψη να πιστοποιηθούν λογιστικά γραφεία από το 2014, ώστε να διεκπεραιωθούν οι οφειλές προς το ΙΚΑ, όπως αποκάλυψε ο διοικητής τού ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλος, κατά τη συνεδρίαση τού ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.
«Να προσέλθουν οι ...........

επαγγελματίες και οι …μικρομεσαίοι για να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΙΚΑ», ζήτησε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλος. Σημείωσε δε, ότι η νέα ρύθμιση, που βρίσκεται σε διάλογο με την Τρόικα, θα έχει ένα προαπαιτούμενο: δυνατότητα να μπαίνουν μελλοντικά σε αυτή θα έχουν μόνο όσοι καταβάλλουν χωρίς διακοπή, τις τρέχουσες εισφορές του έτους. Με άλλα λόγια, «τρέχουσες εισφορές» είναι και όλες οι καθυστερούμενες εισφορές του 2013, που δεν έχουν κλείσει με ρύθμιση.

Παρόμοια απαίτηση, σημείωσε ο ίδιος, θα ισούται σε λίγο, για χιλιάδες εργοδότες, με απαγόρευση εφόσον θα αδυνατούν να πληρώσουν τις τρέχουσες εισφορές. Για να μη συμβεί αυτό, οι επιχειρηματίες πρέπει άμεσα να προβούν σε ρύθμιση, να κεφαλαιοποιήσουν όλα τα οφειλόμενα και να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις, ώστε να έχουν το δικαίωμα να μεταβούν στο νέο καθεστώς ρύθμισης για τυχόν νέα χρέη. Να ρυθμίσουν ακόμη και τις καθυστερούμενες οφειλές του 2013. Επί πλέον, η ρύθμιση εκτιμάται αναγκαία γιατί σε λίγο χρόνο η ασφαλιστική ενημερότητα θα λαμβάνεται αυτόματα ηλεκτρονικά, που σημαίνει ότι χωρίς αυτή δεν θα μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί η επιχείρηση.

Η νέα ρύθμιση είναι ακόμη στα ”σκαριά” και σε διαβούλευση με την Τρόικα. Για την ασφαλιστική ενημερότητα, ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε ότι σταδιακά θα καταργηθεί η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του εντύπου ενημερότητας, γιατί ο κάθε Οργανισμός, συμβολαιογράφος, εφορία κ.λπ., θα «βλέπει» ηλεκτρονικά αν ο επιχειρηματίας είναι ενήμερος μέσα από το διαδίκτυο, βάζοντας το ΑΦΜ. Έτσι, θα γίνει ανέφικτο να παρακάμπτεται η ενημερότητα μέσω γραφειοκρατικών διαδικασιών και φυσικά όποιος δεν είναι ενήμερος δεν θα κάνει τη δουλειά του. Σε λίγο χρόνο το σύστημα αυτό θα εφαρμόζεται 100%. Άρα, κατέληξε ο κ. Σπυρόπουλος, η ρύθμιση των καθυστερούμενων εισφορών είναι άμεση ανάγκη και για την ασφαλιστική ενημερότητα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σπυρόπουλος φάνηκε πλήρως ενήμερος για τις θέσεις του ΕΕΑ για τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων και ιδίως την προσαρμογή των δόσεων ανάλογα με την περίπτωση, ενώ ζήτησε να του αποσταλούν νέες προτάσεις σχετικά με τα προβλήματα των επαγγελματιών με το ΙΚΑ.

Ο κ. Σπυρόπουλος ενημέρωσε ότι το ΙΚΑ βρίσκεται σε «δύσκολη κατάσταση» για πολλούς λόγους, μεταξύ των οποίων η παραβατικότητα, η εισφοροδιαφυγή, οι απάτες, οι διπλές συντάξεις, η διαφθορά υπαλλήλων κ.λπ.

Επίσης -μεταξύ άλλων- τόνισε ότι:

• Οι εισφοροδιαφυγή ανέρχεται στο 30%.

• Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από ενεργές επιχειρήσεις προς το ΙΚΑ ανέρχονται σε 7-8 δισ. ευρώ και από ανενεργές σε άλλα 4-5 δισ. ευρώ.

• Ο κλάδος υγείας του ΙΚΑ οφείλει στον κλάδο σύνταξης 13 δισ. τα οποία δεν θα αποδοθούν ποτέ.

• Αν εφαρμόζαμε τους σημερινούς ελέγχους και τις σημερινές ρυθμίσεις από τη δεκαετία του ’90 θα είχαμε όφελος περί τα 25 δισεκ. ευρώ και οι εισφορές θα ήταν χαμηλότερες μέχρι και 40%.

• Αν δεν είχαμε κάνει εκκαθάριση των παράνομων συντάξεων θα μειώναμε και άλλο τις συντάξεις.

• Η μεγαλύτερη παραβατικότητα στους ΑΜΚΑ και ΑΦΜ ήταν στα λεγόμενα ευγενή ταμεία.

• Στο εξής οι συντάξεις θα είναι προδηλωμένες στο έντυπο της φορολογικής δήλωσης.

• Είμαι υπέρ ενός ενιαίου ταμείου (Εθνικός Οργανισμός Συντάξεων) για όλους τους πολίτες της χώρας για να εξαλειφθούν αυτές οι διαφορές και αδικίες που γίνονται σε εισφορές, συντάξεις, παροχές, διαδοχικές συντάξεις κ.λπ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΕΑ , Γιάννης Ρεκλείτης, αφού επεσήμανε τις δύσκολες ώρες που περνάνε οι επαγγελματίες μέσα στη γενικότερη κρίση, υποσχέθηκε ότι το ΕΕΑ θα τους ενημερώσει, ώστε όσοι έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν για να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Ζήτησε δε, στο πλαίσιο της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ΙΚΑ, να δοθεί η δυνατότητα απόκτησης ακινήτου από το ΕΕΑ με συμψηφισμό της απώλειας αποθεματικών από το «κούρεμα» του PSI. Έθεσε, ακόμη, και το θέμα της αλλαγής του νόμου για την καταβολή των εισφορών στις πρώτες 5 ημέρες του κάθε μήνα, που πρακτικά είναι ανέφικτη, για να λάβει την υπόμνηση του κ. Σπυρόπουλου ότι αναμένει την παρέμβαση τού ΕΕΑ προς αυτή την κατεύθυνση.

ethnos.gr

12 χρυσά αστέρια σε φόντο μπλε: Ενότητα, Αλληλεγγύη, Αρμονία…

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Έγραψα ήδη τη διαπίστωσή μου που φιλοξενήθηκε σε πολλά αγαπητά ελληνικά blogs ότι «δυστυχώς έχει τρύπα το…δίχτυ!» αναφερόμενος στο ‘δίχτυ προστασίας’ ως σύμβολο αλληλεγγύης ανάμεσα στους Λαούς και τα Έθνη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
http://piperopoulos.blogspot.com

Με όσα ζούνε εδώ και 2 εβδομάδες οι Κύπριοι, και όσα .......

βιώνουμε εδώ και μερικά χρόνια οι Έλληνες, οι Ιρλανδοί, οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί και το περιμένουν οι Ιταλοί (ενώ σειρά παίρνουν νεότερα μέλη της Ένωσης όπως η Σλοβενία) σκέφθηκα ότι αξίζει να θυμηθούμε τις έννοιες της Ενότητας, Αλληλεγγύης και Αρμονίας.
Αυτές τις έννοιες υποτίθεται ότι πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση!..
Τα παιδιά μας διδάσκονται ότι η ευρωπαϊκή σημαία είναι το σύμβολο όχι μόνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της ενότητας και της ταυτότητας της Ευρώπης κατά μια ευρύτερη έννοια.

Η ευρωπαϊκή σημαία δημιουργήθηκε το 1955 και την υιοθέτησε για δική του χρήση το Συμβούλιο της Ευρώπης το οποίο, ως γνωστόν, υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και προωθεί τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό.
Η ευρωπαϊκή σημαία αποτελείται από 12 χρυσά αστέρια σε κύκλο πάνω σε μπλε φόντο.
Βέβαια μέχρι στιγμής ο Νότος, με τον γαλανό ουρανό σε αντίθεση με το Βορρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον γκρίζο ουρανό, υποφέρει…
Τα αστέρια συμβολίζουν τα ιδανικά της ενότητας, της αλληλεγγύης και της αρμονίας μεταξύ των λαών της Ευρώπης.

Ο αριθμός των αστεριών δεν έχει να κάνει με τον αριθμό των χωρών μελών, αλλά ο κύκλος που σχηματίζουν είναι το σύμβολο της ενότητας.
Στα χρόνια που ακολούθησαν το Συμβούλιο της Ευρώπης ενθάρρυνε τα αναδυόμενα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να υιοθετήσουν τη σημαία.
Το 1983, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη σημαία και το 1985, αυτή υιοθετήθηκε από όλους τους ηγέτες της ΕΕ ως επίσημο έμβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (την τότε Ένωση Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων).

Μήπως κάποιος Ηγέτης από τις χώρες όπου υπάρχει Τρόικα που ήρθε με αφορμή την Οικονομική τους κατάρρευση για να εμποδιστεί η ΠΤΩΧΕΥΣΗ θα πρέπει να υπενθυμίσει στους ΔΥΝΑΤΟΥΣ της Ε.Ε. πράγματα απλά όπως τις ‘παρεξηγημένες’ έννοιες ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΑΡΜΟΝΙΑ;

Καλαμάτα: Δωρεάν μετακίνση με λεωφορείο για το προσωπικού του Νοσοκομείου [ VIDEO ]

Την μετακίνηση εντός των ημερών του προσωπικού του νοσοκομείου Καλαμάτας από και προς το νοσηλευτικό ίδρυμα ανακοίνωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος.
Σε δήλωση του ο κ. Μπέζος είπε ότι από όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του υπήρχε ένα αίτημα των εργαζομένων για την μετακίνηση του προσωπικού από και προς το νοσοκομείο.
Οσο ο καιρός και .....

η κρίση περνούσε και τα μισθολόγια έπεφταν το πρόβλημα εντάθηκε.
έγιναν προσπάθειες για λύση μέσω ΚΤΕΛ για μείωση ή καλύτερης έκπτωσης στο εισιτήριο των εργαζομένων.
Αποφασίστηκε το νοσοκομείο να αποκτήσει το δικό του λεωφορείο με ένα και μοναδικό σκοπό την μετακίνηση του προσωπικού από και προς το νοσηλευτικό ίδρυμα της Καλαμάτας.
Βρέθηκε Αθηναϊκή εταιρία που δέχτηκε να κάνει μια δωρεάν παραχώρηση στο νοσοκομείο Καλαμάτας ενός λεωφορείου για να εξυπηρετήσει αυτή την ανάγκη. Το λεωφορείο Σήμερα το λεωφορείο είναι στην Καλαμάτα και από την εβδομάδα που μας πέρασε ξεκίνησε η διαδικασία για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που πρέπει αν γίνουν ώστε το λεωφορείο να τεθεί σε λειτουργία.
όπως είπε ο κ. Μπέζος το λεωφορείο σε 15 περίπου μέρες το λεωφορείο θα είναι στην διάθεση του προσωπικού του νοσοκομείου.

Αυτό είναι το ελάχιστο τόνισε ο κ. Μπέζος που μπορεί να κάνει η διοίκηση στο προσωπικό που δίνει νύχτα μέρα την ψυχή του για την υγεία των πολιτών.
Είναι μια υποχρέωση που έχει το νοσοκομείο σε αυτούς τους εργαζόμενους που υπηρετούν νύχτα μέρα το ύψιστο αγαθό της υγείας.

Από Ρεπορτάζ του ΝΕΤ Καλαμάτας

ΣΧΟΛΙΟ
Φαίνεται από τις ενέργειες που κάνει ένας άνθρωπος άξιος στην δουλειά του και τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί.
Τι κρίμα να μην μπορούμε να πούμε το ίδιο και για άλλους Διοικητές...ΥΠΕΣ: Πριν καεί η χώρα, θα διαθέσει 18 εκατ. ευρώ για πυροπροστασία

Πέρυσι τα μειωμένα κονδύλια κατά 30% (σε σχέση με το 2011) έφτασαν… μετά τις πυρκαγιές. Φέτος, με στόχο την αποτελεσματική προετοιμασία των ΟΤΑ ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, όπως λέει το υπουργείο Εσωτερικών «θα διαθέσει για το 2013 το ποσό των 18.400.000 από τη ΣΑΤΑ για τις ανάγκες πυροπροστασίας».

Για την έγκαιρη κατανομή του εν λόγω ποσού στους ΟΤΑ ..........

της χώρας, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης απέστειλε ήδη έγγραφο στο γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλο Γεωργιάδη, ο οποίος θα στείλει άμεσα την πρόταση κατανομής, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Το ποσό που κατανέμεται παραμένει το ίδιο με πέρυσι παρά τις μειώσεις που υπέστη η ΣΑΤΑ.

«Προχωρούμε άμεσα στην κατανομή του ποσού των 18.400.000 για τις ανάγκες πυροπροστασίας ήδη από τον Απρίλιο, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια. Παρά τις μειώσεις που έχει υποστεί η ΣΑΤΑ, το ποσό παραμένει το ίδιο, καθώς στόχος μας είναι οι δήμοι να προετοιμαστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά ενόψει του καλοκαιριού», δήλωσε ο Ε. Στυλιανίδης.

«Με την κατανομή της ΣΑΤΑ αρκετά πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και με τον συντονισμό της προετοιμασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται στο πλευρό της Αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί και το τελευταίο ευρώ ορθολογικά, για την πραγματική θωράκιση της πολιτικής προστασίας της χώρας», σημειώσε από την πλευρά του ο Π. Γεωργιάδης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου [Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη] και ειδικότερα εντός της σήραγγας Ραψομάτη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη, και συγκεκριμένα στην Χιλιομετρική θέση 184,600 έως την χΧιλιομετρική θέση 182,900 (σήραγγα Ραψομάτη), με στόχο την ομαλή κυκλοφορία οχημάτων και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων

Οι κυκλοφοριακές ........

ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν απο την Δευτέρα 1 Απριλίου και από ώρα 08:00 έως την Παρασκευή 5 Απριλίου και ώρα 16:00 όπου θα γίνει αποκλεισμός της σήραγγας Ραψομάτη στην κατεύθυνση προς Αθήνα και παράκαμψη της κυκλοφορίας προς Αθήνα στον κλάδο της σήραγγας της κατεύθυνσης προς Καλαμάτα (Ραψομάτη Κ). Από τον κλάδο αυτό θα εξυπηρετηθούν αμφότερες οι κατευθύνσεις, σε μία λωρίδα κυκλοφορίας έκαστη contrafiow).

Η κοινοπραξία κατασκευής «ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.», υποχρεούται για την τοποθέτηση και συντήρηση της απαιτούμενης οδικής σήμανσης, καθώς επίσης να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 2699/99 (Κ.Ο.Κ.)

3. Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/1999 (Α-57) ως τροποποιήθηκε με το Ν. 3542/2007 «Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.»

Ζήτησε παράρτημα του ΕΚΑΒ στην Πύλο ο Καφαντάρης.

Σε χθεσινή συνάντηση τους στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά.

Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε χθες Πέμπτη ο Δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης όπου τον ενημέρωσε αναλυτικά για όλα τα θέματα που αφορούν την καθημερινή ζωή των συμπολιτών του, την εύρυθμη λειτουργία της δημοτικής διοίκησης και την εξέλιξη όλων των αναπτυξιακών έργων χωρικής ευθύνης του Δήμου και όχι μόνο.

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συνεχάρη το ..........

Δήμαρχο για τη συνέπεια και υπευθυνότητα που τον διακρίνει στη διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων του Δήμου και στις προσπάθειες για την ανάπτυξη της περιοχής, μέσα στην τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Δημήτρης Καφαντάρης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την αμέριστη συμπαράσταση που δείχνει στους συμπολίτες του. Παράλληλα, του παρέδωσε πλήρη φάκελο με τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Δήμαρχος θέλησε να τονίσει την ανάγκη άμεσης επίλυσης κάποιων θεμάτων ιδιαιτέρως. Η ανταπόκριση του Πρωθυπουργού ήταν άμεση. Ειδικότερα συζητήθηκε η δημιουργία παραρτήματος του ΕΚΑΒ στο Δήμο, καθώς λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας σημειώνεται υπερδιπλασιασμός του πληθυσμού στην περιοχή, κυρίως τους θερινούς μήνες αλλά και λόγω της μεγάλης απόστασης από το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ο Πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε άμεσα στο συγκεκριμένο αίτημα, καθώς η ασφάλεια και η υγεία των πολιτών είναι μείζονος σημασίας και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη ζητώντας του να επιληφθεί προσωπικά του θέματος. Τηλεφωνική επικοινωνία είχε επίσης ο Πρωθυπουργός με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κώστα Μουσουρούλη προκειμένου να του ζητήσει να επισπευτούν οι διαδικασίες για την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ που αφορά την ίδρυση των δυο πρώτων υποθαλάσσιων πάρκων της Ελλάδας, στον όρμο του Ναυαρίνου και τον κόλπο της Μεθώνης, τα οποία είχε ο ίδιος εξαγγείλει το καλοκαίρι και αποτελούν προσωπική του δέσμευση.

Αξίζει επίσης, να σημειωθεί ότι ο Πρωθυπουργός δείχνει έντονο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων όλου του Νομού Μεσσηνίας, ιδιαίτερα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών υλοποίησης του μεγάλου αναπτυξιακού οδικού άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, ευθύνης του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Μεταφορών. Για το θέμα αυτό ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με το Υπουργείο δίνοντας τις σχετικές κατευθύνσεις ώστε να επισπευτούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των μεγάλων αυτών αναπτυξιακών έργων καθώς η κατασκευή ασφαλούς οδικού δικτύου αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για το χρόνο που του διέθεσε, αναγνωρίζοντας δε το ιδιαίτερα βεβαρυμμένο πρόγραμμα του και του μετέφερε την ικανοποίηση όλων των συμπολιτών του καθώς καθημερινά αποδεικνύει εμπράκτως τη μεγάλη αγάπη και το αδιάψευστο ενδιαφέρον του για την ιδιαίτερη πατρίδα του. Επιπλέον, ο Δήμαρχος τόνισε την καθοριστική συμβολή του Πρωθυπουργού για την ένταξη στα τομεακά και άλλα προγράμματα των μεγάλων έργων υποδομής που υλοποιούνται στο Δήμο του.

Συντάξεις ΟΑΕΕ Απριλίου. Στις 2 Απριλίου η καταβολή τους.

Στις 2 Απριλίου θα καταβληθούν από τον ΟΑΕΕ οι συντάξεις του μήνα Απριλίου όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση του οργανισμού.

Στην ανακοίνωση .......

που εξέδωσε αναφέρει ότι επειδή η 29η Μαρτίου και η 1η Απριλίου 2013 είναι διεθνής διατραπεζική αργία, η πληρωμή των συντάξεων μηνός Απριλίου 2013 θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου 2013.

Η πληρωμή αυτή αφορά τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ καθώς και τους συνταξιούχους των Τομέων (ΤΑΝΤΠ & ΤΕΑΑ).

ΟΑΕΕ: Εμπρόθεσμες μέχρι 2 Απριλίου οι πληρωμές εισφορών

Εμπρόθεσμες θα θεωρηθούν από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, οι πληρωμές εισφορών που έληγαν στο τέλος Μαρτίου και θα καταβληθούν στις 2 Απριλίου. Αυτό έκανε γνωστό με ανακοίνωση του το Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ)

Με απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού, ως καταληκτική...........

ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής των εισφορών του 1ου διμήνου 2013 προς τον ΟΑΕΕ, ορίστηκε η 2α Απριλίου.

Η απόφαση ισχύει, τόσο για τις εντολές πληρωμής, όσο και για τις άμεσες χρεώσεις και τις εσωτερικές εισπράξεις.

Η αλλαγή στην καταληκτική ημερομηνία έγινε διότι η Παρασκευή 29 Μαρτίου και η Δευτέρα 1 Απριλίου 2013 (Μεγάλη Παρασκευή και Δευτέρα του Πάσχα των χριστιανών Καθολικών αντίστοιχα) έχουν ορισθεί, ως ημέρες ειδικής αργίας διατραπεζικών συναλλαγών.


Πάτρα: Επιχειρηματίας επέστρεψε στους μαθητές τα χρήματα της 5ημερης!

Το μάθημα ανθρωπιάς που έδωσαν οι μαθητές της Γ' τάξης του λυκείου των Δεμενίκων στην Πάτρα, να παραδώσουν τα χρήματα που έχουν συγκεντρώσει για την πενταήμερη εκδρομή τους, για την νοσηλεία του άρρωστου συμμαθητή τους από το 11ο Γυμνάσιο, ο οποίος πάσχει απο ινομύωμα εγκεφάλου, συγκίνησε σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, έναν Πατρινό επιχειρηματία, ο οποίος γυρίζει πίσω το ποσό στους μαθητές για να το διαθέσουν όπως επιθυμούν.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr o ιδιοκτήτης του ...........

"cofee island" Πάτρας επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Ανδρέα Φίλια και του έκανε γνωστό ότι επιθυμεί να καλύψει ο ίδιος το ποσό των 900 ευρώ που έχουν μαζέψει οι μαθητές, προκειμένου να τους επιστραφούν τα χρήματα και να πάνε εκδρομή ή να τα διαθέσουν όπως επιθυμούν.

Μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε μια δύσκολη εποχή.

newsbomb

ΣΧΟΛΙΟ
Μπράβο στα παιδιά και μπράβο στον επιχειρηματία

Απόσυρση προϊόντων NIKAS

Στην ανάκληση σειράς προϊόντων στα οποία ανιχνεύθηκε DNA αλόγου, προχώρησε πριν από λίγες μέρες ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα, .......

πρόκειται για τα προϊόντα:

Κατεψυγμένο σουτζουκάκι,
κοτομπουκίτσες και
σνιτσελάκι που παράγονται από την εταιρεία «T&T Foods Α.Ε.» για την επιχείρηση «Χούτος Catering A.E»
Προ-ψημένα κατεψυγμένα μπιφτέκια «IFANTIS», που παρασκευάζονται από την εταιρεία «ΥΦΑΝΤΗΣ Α.Ε.»
λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης με εμπορική ονομασία «NIKAS ΜΟΣΧΑΡΙ λουκάνικα τ. Φρανκφούρτης» Και
παριζάκι με εμπορική ονομασία «ΝΙΚΑS ΜΟΣΧΑΡΙ παριζάκι», που παρασκευάζονται από την εταιρεία «Π. Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.».

Διαβάστε την ανακοίνωση της εταιρείας "ΝΙΚΑΣ":

Η ΝΙΚΑΣ με αφορμή τα αποτελέσματα του ΕΦΕΤ, αναφορικά με τον εντοπισμό ίχνους DNA αλόγου σε δύο (2) προϊόντα της σειράς "ΝΙΚΑΣ MΟΣΧΑΡΙ" προχώρησε σε προληπτική απόσυρση όλων των προϊόντων της σειράς από όλα τα σημεία πώλησης στην Ελλάδα. Με την ολοκλήρωση του συνόλου των ελέγχων που διενήργησε η εταιρεία με δική της πρωτοβουλία, σας ενημερώνουμε ότι τα αποτελέσματα τους ήταν αρνητικά.

H ΝΙΚΑΣ αναγνωρίζει την αναστάτωση που δημιούργησε στο καταναλωτικό κοινό η συγκεκριμένη είδηση. Με δεδομένο ότι το πρόβλημα αφορά πλέον συνολικά τις διαδικασίες ελέγχου της διατροφικής αλυσίδας πανευρωπαϊκά και με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή διασφάλιση ποιότητας των προϊόντων ΝΙΚΑΣ, η εταιρεία προχώρησε:

Στην αγορά μηχανήματος προηγμένης τεχνολογίας ανίχνευσης DNA, ώστε μέσα από εσωτερικούς ελέγχους να διασφαλίσει περαιτέρω στους καταναλωτές την υψηλών προδιαγραφών υγιεινή και ασφάλεια των προϊόντων της.

Στην προληπτική διακοπή της παραγωγής των προϊόντων ΝΙΚΑΣ ΜΟΣΧΑΡΙ, μέχρι την ολοκλήρωση των νέων διαδικασιών ελέγχου.

Εμείς στη ΝΙΚΑΣ θέλουμε να είστε σίγουροι για την ποιότητά μας. Για το λόγο αυτό επενδύουμε με ευθύνη όλη μας την προσπάθεια σε αυτό.

newsbomb.gr

Δράσεις της Π.Ε. Μεσσηνίας σε σχολεία της Α/θμιας Εκπ/σης

Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, μετά την έγκριση που εξασφάλισε από το Υπουργείο Παιδείας, υλοποιεί συγκεκριμένες κοινωνικές δράσεις σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με εξειδικευμένο προσωπικό.
Την πορεία εξέλιξης .......

του έργου συζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς με την Διευθύντρια της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Μεσσηνίας Κατερίνα Σπέντζουρα.
Οι δράσεις που υλοποιούνται είναι οι ακόλουθες:

Α) Παιδική παχυσαρκία.
Διεξάγεται σε όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Καλαμάτας και περιλαμβάνει υπολογισμό του δείκτη μάζας σώματος (Δ.Μ.Σ) και συμπλήρωση στατιστικού δελτίου, σχετικά με τις διατροφικές και αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών.
Στην συνέχεια θα γίνει επεξεργασία των αποτελεσμάτων με την βοήθεια εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε Μεσσηνίας ώστε να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.

Β) Ευαισθητοποίηση των παιδιών στην ανακύκλωση και επανάχρηση υλικών.
Διεξάγεται στα νηπιαγωγεία της Καλαμάτας και περιλαμβάνει την ανάγνωση παραμυθιού, δημιουργία της κοινωνικής λειτουργού Κων/νας Κανελλοπούλου, «Η Σκουπιδοχώρα», στο τέλος του οποίου γίνεται συζήτηση και διαδραστικό παιχνίδι.

Γ) Δράση με θέμα «Η διαφορά είναι δύναμη».
Περιλαμβάνει δραματοποίηση παραμυθιού, ζωγραφική, συμβουλευτική και προσωπική ενδυνάμωση των παιδιών σε δημοτικά σχολεία της Π.Ε Μεσσηνίας και συμβουλευτικές συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς.

Άμεση επιστροφή ΦΠΑ. Εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών

Επείγουσα εγκύκλιο προς τις εφορίες με την οποία δίνει εντολή να τακτοποιηθούν άμεσα οι οφειλές του κράτους από επιστροφές φόρων, έστειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης.

Έτσι, μέσα .........

στις επόμενες δέκα μέρες, αναμένεται να δοθεί μια σημαντικότατη οικονομική ανάσα σε περίπου 330.000 επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, αφού θα επιστραφούν συνολικά περισσότερα από 3,2 δισ. ευρώ με παράλληλο συμψηφισμό χρεών προς και από το κράτος.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, εφόσον ο δικαιούχος πρόκειται να λάβει επιστροφή ΦΠΑ ή φόρο εισοδήματος έως 300.000 ευρώ αυτό θα γίνεται μέσα σε διάστημα 10 ημερών, ενώ αν τα ποσά είναι πάνω από 300.000 ευρώ τότε η όλη διαδικασία επιστροφής θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε δύο μήνες.
Με αυτή την απόφαση μέσα στις επόμενες ημέρες πάνω από 255.000 φυσικά πρόσωπα θα λάβουν επιστροφές φόρων εισοδήματος 94,3 εκατ. ευρώ, ενώ περίπου 78.000 επιχειρήσεις θα έχουν επιστροφή φόρου 1,33 δισ. ευρώ. Παράλληλα, το αργότερο σε τρεις μήνες θα έχει επιστραφεί ΦΠΑ συνολικού ποσού 1,7 δισ. ευρώ σε 11.700 επιχειρήσεις.
Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι η εξόφληση των εκκρεμών επιστροφών γίνεται κατά σειρά απόλυτης χρονικής προτεραιότητας, με βάση την ημερομηνία εκκαθάρισης του ΑΦΕΚ, με όσα έχουν εκκαθαριστεί παλαιότερα να προηγούνται. Με βάση την εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών οι περιπτώσεις επιστροφής χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:
• Επιστροφές για τις οποίες έχει εκδοθεί και εκκαθαριστεί το σχετικό ΑΦΕΚ. Στην κατηγορία αυτή θα περιλαμβάνονται ποσά που αφορούν δηλώσεις ή αιτήσεις επιστροφής, κατά περίπτωση, για τις οποίες έχει εκδοθεί ΑΦΕΚ και έχει εκκαθαριστεί η απαίτηση.

• Επιστροφές για τις οποίες δεν έχει πραγματοποιηθεί εκκαθάριση των σχετικών αιτήσεων, δεν έχει εκδοθεί ΑΦΕΚ ή αυτό που έχει εκδοθεί δεν έχει εκκαθαριστεί από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.. θα ακολουθείται διαφορετική διαδικασία.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, οι εκκρεμείς αιτήσεις επιστροφών ΦΠΑ θα αξιολογούνται άμεσα και αυτομάτως θα εξαιρούνται οι υποθέσεις για τις οποίες η επιστροφή πραγματοποιείται κατόπιν ελέγχου. Για αιτήσεις των οποίων η επιστροφή διενεργείται άμεσα χωρίς έλεγχο το ΑΦΕΚ εκδίδεται από τις ΔΟΥ εντός 15 ημερών. Για τις περιπτώσεις που απαιτείται έλεγχος, αυτός ολοκληρώνεται εντός δύο μηνών, ενώ το ΑΦΕΚ εκδίδεται εντός 30 ημερών από την ολοκλήρωση του ελέγχου.

Πρόστιμο 400 ευρώ για τα δίκυκλα χωρίς ΚΤΕΟ

Πρόστιμο 400 ευρώ θα επιβάλλεται σε όσους ιδιοκτήτες δικύκλων δεν φροντίζουν για να περάσουν από τον Τεχνικό Ελεγχο ΚΤΕΟ μέχρι τις 8 Απριλίου του 2013.

Σύμφωνα με.......

την Ημερησία, σε περίπτωση ελέγχου από τη Τροχαία και εφόσον το δίκυκλο δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ ενώ υποχρεούται, επιβάλλεται από τον ΚΟΚ πρόστιμο 400 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης εφόσον εντός 10 ημερών προσκομίσει το Δελτίο ΚΤΕΟ στη Τροχαία θα καταβάλλει μόνο 50 ευρώ.

Το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου ΜΟΤΟ ισχύει για δύο χρόνια και η Κάρτα Θορύβου για ένα χρόνο. Σημειώνεται ότι για την Κάρτα Θορύβου ακόμη δεν έχουν οριστεί εδώ και δύο χρόνια τα πρόστιμα στον Κ.Ο.Κ. αλλά ούτε και το κόστος ελέγχου πιστοποίησης από τα ΚΤΕΟ.

Από το τεχνικό έλεγχο εξαιρούνται τα δίκυκλα που έχουν άδεια κυκλοφορίας από τη Τροχαία και τα δίκυκλα με τρεις ή τέσσερις τροχούς.

Επίσης, μετά τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης περί καθορισμού τελών για όλα τα οχήματα το Υπουργείο σύντομα θα εκδώσει και τη σχετική απόφαση περί καθορισμού του πρόσθετου παραβόλου για τα εκπρόθεσμα σε τεχνικό έλεγχο ΜΟΤΟ.

Parapolitika.gr

Υπό ασφυκτικό κλοιό οι δημόσιες συμβάσεις των ΟΤΑ

Στις 2 Μαΐου, ξεκινά για τους ΟΤΑ η υποχρεωτική καταχώριση στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων των στοιχείων που αφορούν σε δημόσιες συμβάσεις, υπενθυμίζει με εγκύκλιό του, που κοινοποιεί στην ΚΕΔΕ και αυτή με τη σειρά της στους δήμους της χώρας, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Σ. Κομνηνός (ΑΔΑ: ΒΕ2ΩΦ-ΤΧ) (κλίκ).

Στο Μητρώο, καταχωρούνται τα στοιχεία που αφορούν δημόσιες.......

συμβάσεις οι οποίες συνάπτονται γραπτώς, με ηλεκτρονικό τρόπο ή προφορικά, μεταξύ των φορέων του δημόσιου τομέα και τρίτων, με αντικείμενο την εκτέλεση έργων, την προμήθεια αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως διαδικασίας ανάθεσης, με προϋπολογισμό ύψους ίσου ή μεγαλύτερου των 1.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Τι καταχωρείται

Τα προς καταχώριση στοιχεία στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων είναι:

- τα πρωτογενή αιτήματα,

- τα εγκεκριμένα αιτήματα,

- οι διακηρύξεις ή προσκλήσεις,

- οι συμβάσεις,

- οι εντολές πληρωμής, και

- οι εντολές για ενταλματοποίηση.

Όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο γ.γ. Σ. Κομνηνός, «η καταχώριση των ως άνω στοιχείων στο Μητρώο αποτελεί στοιχείο της κανονικότητας της δαπάνης».

Εγγραφή χρηστών στο Μητρώο

Ο γ.γ. Εμπορίου ζητεί από τους φορείς και τις αρμόδιες υπηρεσίες διενέργειας δημόσιων συμβάσεων προμήθειας αγαθών, παροχής υπηρεσιών και εκτέλεσης δημόσιων έργων και οι οποίες δεν έχουν μέχρι σήμερα πιστοποιημένους χρήστες στο Μητρώο, προκειμένου να καταστεί δυνατή η καταχώριση στοιχείων, να μεριμνήσουν άμεσα για τον ορισμό τους.

Υπενθυμίζεται ότι -εκτός ΟΤΑ- για τα υπουργεία και τους υπόλοιπους υπόχρεους φορείς η διαδικασία καταχώρισης των στοιχείων δημοσίων συμβάσεων ξεκίνησε από τις 4 Φεβρουαρίου.

Aftodioikisi.gr

Συνέλαβαν τον πρόεδρο της "Γενικής Ταχυδρομικής"

Για χρέη στο δημόσιο που ξεπερνούν τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ συνελήφθη ο πρόεδρος της εταιρείας Νίκος Βερροιόπουλος.

Συνελήφθη στο Μαρούσι, από αστυνομικούς του ........

Τ.Α. Αμαρουσίου, ο Νίκος Βερροιόπουλος, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της “Γενικής Ταχυδρομικής” για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 7.570.814,09 ευρώ.

Επίσης συνελήφθησαν άλλοι τρεις: Ένας διαχειριστής εταιρείας στη Μεταμόρφωση με χρέη πάνω από 200.000 ευρώ, ένας 45χρονος αντιπρόεδρος εταιρείας για οφειλές επίσης πάνω από 200.000 ευρώ και ένας 61χρονος για χρέη προς το δημόσιο περίπου 40.000 ευρώ.

newsit.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 29ης Μαρτίου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στη Μεσσήνη μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά
Δέσμευση Δένδια για ειδική δύναμη


Τη δέσμευση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη πως θα .........

ζητήσει από την ηγεσία της Αστυνομίας να επεξεργαστεί σχέδιο που να προβλέπει τη δημιουργία ειδικής αστυνομικής δομής με έδρα τη Μεσσήνη και πεδίο αναφοράς όλη τη Μεσσηνία, εξασφάλισε χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Δένδια.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα ενημέρωσης που είχε κάνει ο δήμαρχος στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, με τον οποίο συναντήθηκε προχθές...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ έφθασε ο δήμαρχος Μεσσήνης Στ. Αναστασόπουλος για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου και συζήτησαν για το φαινόμενο, όπου ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος και το ενδιαφέρον του για λύσεις άμεσο. Επικοινώνησε με τον υπουργό Νίκο Δένδια δίνοντας εντολή για τα περαιτέρω. Ο δήμαρχος συναντήθηκε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος δεσμεύτηκε για άμεση αντιμετώπιση με αστυνομικές επιχειρήσεις και για μόνιμη με τη δημιουργία ειδικής δύναμης για τη Μεσσηνία, με έδρα τη Μεσσήνη.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
● ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: Ωρα μηδέν για την Πελοπόννησο. Κρίσιμη σύσκεψη σήμερα στην Τρίπολη για την προσωρινή διαχείριση.
● ΓΕΝΙΚΕΥΕΤΑΙ η αντίδραση από τη Μεσσηνία στις προσπάθειες τις ΠΕΜΕΤΕ για ακύρωση της ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτα» και την πανελλήνια επέκτασή της. Ερωτήσεις στη Βουλή (Λαμπρόπουλος), στο Πε.Συ. (Παναγιωτόπουλος). Συνάντηση Αλευρά-Κατσούλη.
● ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ χωρίς τροποποιήσεις το σχέδιο «Αθηνά». Καθυστερημένη η αντίδραση του Επιστημονικού Προσωπικού.
● «ΑΠΟΛΟΓΙΑ» Κόλλια στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, με αυτοκριτική και ξεσπάσματα. Κριτική από τους συμβούλους για προϋπολογισμό «κουρελού», «προκάτ» και άλλα κοσμητικά…
● 2.031 συντάξεις του δημοσίου πληρώνονταν και μετά τα… εξάμηνα του μακαρίτη!
Τι συμβαίνει με τις πληρωμές συντάξεων σε ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ.
● ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ η «Μαντάμ Σουσού» στην πρεμιέρα της Θεατρικής Διαδρομής στο Πνευματικό Κέντρο.


● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!