Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Το πρόγραμμα της Γιορτής Καρπουζιού Μεσσηνίας

Σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα της 3ης Γιορτής Καρπουζιού Μεσσηνίας 2009
(Πατήστε πάνω στην εικόνα για να την δείτε σε πλήρες μέγεθος)

ImageHost.org




Την είπε την ...πατάτα του ο Παπαλουκάς

Δεν είναι δήλωση αυτή από έναν κορυφαίο Ευρωπαίο Μπασκετμπολίστα.
Είπε ο Θ.Παπαλουκάς ότι θέλει να κερδίσει η παλιά του ομάδα η ΤΣΣΚΑ. Κάτσε ρε Παπαλουκά.
Εσύ πήγες στον Ρωσική ομάδα και τα άρπαξες τα χρήματα. Άσε να κερδίσει και μια Ελληνική ομάδα το τρόπαιο.
Τι να κάνουμε που είναι ο Παναθηναικός; Του χρόνου μπορεί να είναι ο Ολυμπιακός ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ.
Δημόσια μην λες τίποτα και ευχήσου καλή επιτυχία στην Ελληνική ομάδα.
Μετά μην λέτε για τους κάφρους που τα σπάνε. Αιώνιο μίσος. Με αυτά τα μυαλά να σας χαίρονται.
Παιχταράς είσαι Θοδωρή αλλά την πατάτα σου την είπες.

Πηγή: Troktiko

ΣΧΟΛΙΟ Φιλιατρά News .......

Ε όχι και καλός παίκτης ο Παπαλουκάς.... Μην τρελαθούμε.... Μέτριος είναι. Και σαφώς κατώτατος από τον Ντανιέλ Μπατίστ.
Στον γάβρο που πήγε Ευρωπαϊκή Κούπα δεν βλέπει ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ.
Αντί να πετάς μακακίες Θοδωρή, δεν έρχεσαι κακομοίρη στον παναθηναϊκό ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΥΠΑΣ????
ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΒΡΟ... Το πολυ πολύ να δείς τον κακό σου τον φλάρο. ΚΟΠΑΝΕ.
Για την ώρα παλικάρι μου παίξε για 3η ή 4η Θέση (σου εύχομαι ολόψυχα την 4η) και ρούφα το αβγουλάκι σου λαπά.


Οχι στην διχοτόμηση του Καλονερού απο την Ιόνια Οδό λένε οι κάτοικοι

ΤΗΝ πεποίθηση ότι ακόμα και την ύστατη ώρα θα συστρατεθούν οι πολιτικοί φορείς του Νομού με τους πολίτες του ΚαλοΝερού για τα δίακια αιτήματά τους που αφορούν την μη διχοτόμηση του διαμερίσματος του Δήμου Αυλώνος, διατράνωσαν σήμερα στην εκδήλωση διαμαρτυρίας τόσο ο Δήμος Αυλώνος όσο και ο Εξωραιστικός Οικολογικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Καλονεριτών.

Στο αίτημα για υπογειοποίηση μεταξύ Ανω και Κάτω Καλονερού συμπαραστέκονται όπως δήλωσαν εκτός από τον Δήμαρχο Αυλώνος κ. Γιάννη Φιλντίση, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, ενώ εκ μέρος του Συλλόγου μίλησαν ο κ. Κώστας Νασόπουλος και ο κ. Παπακωνσταντόπουλος.
Οι κάτοικοι θεωρούν ότι παρά την ψήφιση με Νόμο στη Βουλή του έργου της Ιόνιας Οδού είναι .......

εφικτή η υπογειοποίηση κόστους περίπου 300 εκ. Ευρώ αφού υπάρχουν βάσιμα επιχειρήματα για τον λόγο αυτό και τόνισαν ότι θα υπάρξουν και άλλες παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Μετά τους ομιλητές εκ των οποίων παρέστη και ο Δημήτρης Κουσελάς ο οποίος εξήγησε ότι στέκεται αρωγός στην προσπάθεια, υπογραμμίστηκε η βούληση για συστράτευση των δυνάμενω του τόπου πέρα απο ιδεολογίες και κόμματα, ενώ μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η απουσία εκπροσώπων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και ιδίως του κ. Δράκου που κατάγεται απο την περιοχή της Ελαίας.
Ακολούθησε συμβολική πεντάλεπτη κατάληψη του κόμβου Καλονερού σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκπλήρωση των αιτημάτων φωνάζοντας συνθήματα.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Οπως τονίστηκε από τους ομιλητές "Θεωρούμε ότι ο πραγματικός λόγος που δεν γίνονται δεκτά τα αιτήματά μας είναι το οικονομικό κόστος. Εμείς, όμως, πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να υποβαθμίζεται η ζωή μας και να υποθηκεύεται το μέλλον του τόπου μας, χάρις του κατασκευαστικού κόστους. Δεν είναι δυνατόν σε μια πολιτισμένη κοινωνία το χρηματικό κόστος, το οποίο σημειωτέο, εμείς οι πολίτες εν τελευταία αναλύσει καταβάλλουμε, να είναι σημαντικότερο μέγεθος από την ποιότητα ζωής των ανθρώπων εν’ ονόματι των οποίων, υποτίθεται ότι, κατασκευάζεται το έργο.

Η Πολιτεία την οποία, μέχρι τώρα, αντιμετωπίσαμε καλόπιστα με τον οφειλόμενο σεβασμό, δεν σεβάστηκε το πάγιο και διαρκές αίτημά μας. Δεν απομένει, πλέον, καμιά άλλη οδός για εμάς, παρά η οδός της έντονης καθολικής διαμαρτυρίας των Καλονεριτών και όσων πραγματικά θλίβονται για την αντιμετώπιση ενός χωριού με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και οικολογικό ενδιαφέρον.

Τα ψέματα τελείωσαν. Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και κυρίως οι Βουλευτές του Νομού μας, όλων φυσικά των κομμάτων, τους οποίους θα καλέσουμε μαζί με τον Νομάρχη Μεσσηνίας να παραστούν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας και να τοποθετηθούν δημόσια...."

Πηγή: Radio 936

Στην κόψη του «λευκού» η ΝΔ

Με το βλέμμα στραμμένο στην κρίσιμη -από κάθε άποψη- ψηφοφορία της Δευτέρας, βρίσκονται πλέον ο πρωθυπουργός, μέλη της κυβέρνησης αλλά και οι βουλευτές της ΝΔ. Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου και της Ρηγίλλης εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι εάν τελικά παραπεμφθεί ο κ. Παυλίδης, θα υποβάλει αμέσως μετά την παραίτησή του, για να μην οδηγήσει ο ίδιος τη χώρα σε εκλογές.

Στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πάντως, το κλίμα είναι εκρηκτικό σε ό,τι αφορά τον πρώην υπουργό και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιθανολογούν ότι τα «λευκά» (η διέξοδος που... ανακάλυψε το Μέγαρο Μαξίμου για την εκτόνωση της έντασης) θα υπερβούν τελικά τα 20.

Στην κόψη του «λευκού» η ΝΔ ...........

Χαρακτηριστική των όσων συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στο εσωτερικό της ΝΔ είναι η δημόσια αντιπαράθεση δύο βουλευτών της ΝΔ που μετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή. Ο αντιπρόεδρος κ. Μαργ. Τζίμας, μία ημέρα μετά τις αποκαλύψεις για τις συναλλαγές του επιχειρηματία κ. Κλ. Ρούτση με τον αδελφό του πρώην υπουργού, κ. Αν. Παυλίδη, είχε κάνει λόγο για «πάρτι καταθέσεων δορυφορικά του κ. Παυλίδη».

Μία ημέρα μετά ο κ. Κ. Τζαβάρας σε δηλώσεις του (Mega) χαρακτήρισε «ανόητη» την άποψη αυτή και επεσήμανε ότι η Προανακριτική δεν συστάθηκε για να διερευνήσει αυτές τις συναλλαγές, αλλά για το εάν υπάρχει θέμα εκβίασης μεταξύ του κ. Παυλίδη και του εφοπλιστή κ. Μανούση.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι βουλευτές που ζητούν την -εδώ και τώρα- παραίτηση του πρώην υπουργού, ενώ ο κ. Γερ. Γιακουμάτος δήλωσε οργισμένος από τα όσα αποκαλύπτονται για τον κ. Παυλίδη.

«Οι αποχρώσες ενδείξεις εμένα με έχουν εξοργίσει και με έχουν θυμώσει πάρα πολύ. Μαζί με εμένα έχουν θυμώσει και έχουν εξοργιστεί τα 3,5 εκατομμύρια νεοδημοκρατών», τόνισε.

«Το συγκριτικό πλεονέκτημα από το ΠΑΣΟΚ της ΝΔ ήταν η ηθική. Κάτι τέτοιοι είτε λαθρεπιβάτες είτε μισθοφόροι επίορκοι μας δηλητηριάσανε και μας έχουν στην πίκρα, αυτό με εξοργίζει», κατέληξε ο πρώην υφυπουργός.

Την παραίτηση του πρώην υπουργού έχουν ζητήσει δημόσια οι βουλευτές κ. Χαρακόπουλος, Κεδίκογλου, Καλατζής, Καράογλου, Πιπιλή, Μανώλης, Νικηφοράκης, ενώ και ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι θα πρέπει οι βουλευτές να ελέγχονται από τον φυσικό τους δικαστή.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η πολιτική ζημία από την υπόθεση Παυλίδη είναι δεδομένη, καθώς οι πολίτες -σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις- έχουν την εικόνα ότι η πλειοψηφία επιχειρεί -όπως ακριβώς συνέβη και με τα σκάνδαλα του Βατοπεδίου, των ομολόγων, των «κουμπάρων» κ.λπ.- να «κουκουλώσει» τις καταγγελίες.

Σε αυτό που ελπίζουν είναι στην παραίτηση του πρώην υπουργού, γεγονός που θα επιτρέψει -όπως πιστεύουν- στην κυβέρνηση να ξεπεράσει και αυτόν τον σκόπελο, αναλαμβάνοντας πολιτικές πρωτοβουλίες, χωρίς να έχει στην Κοινοβουλευτική της Ομάδα τον πρώην υπουργό.

Το πάρε - δώσε...
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκτίμηση που υπάρχει στη Ρηγίλλης είναι ότι τελικά ο πρώην υπουργός θα υποβάλει την παραίτησή του ως αντάλλαγμα στις κινήσεις καλής θέλησης που έγιναν από την πλευρά της κυβέρνησης. Αυτές οι κινήσεις ήταν: α. Το αθωωτικό πόρισμα της Επιτροπής και οι σχετικά ήπιες φράσεις που υπήρξαν για το θέμα της επαναπρόσληψης του συνεργάτη του πρώην υπουργού, κ. Ζαχαρίου, και β. Η απόφαση της ΝΔ να μη συμμετάσχει ούτε στη συζήτηση ούτε πολύ, δε, περισσότερο στην ψηφοφορία για τη δεύτερη δικογραφία.

Επίσης, στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι οι βουλευτές της ΝΔ θα περιοριστούν στα «λευκά» και δεν θα ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής, καθώς γνωρίζουν ότι εάν αυτό γίνει και ο πρώην υπουργός δεν παραιτηθεί, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Επίσης, σημειώνουν στις αναλύσεις τους ότι λευκά ψηφοδέλτια είναι πιθανόν να υπάρξουν και από την πλευρά της αντιπολίτευσης, γεγονός που θα δυσκολέψει πολύ την εξαγωγή συμπερασμάτων την επόμενη μέρα.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών στο... μέλλον


Στην αναζήτηση ουσιαστικών πρωτοβουλιών, που θα οδηγήσει την κυβέρνησή του μακριά από τα σκάνδαλα, βρίσκεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος μετρά με τους συνεργάτες του το κόστος από την υπόθεση Παυλίδη και από το σκάνδαλο με τη Μονή Βατοπεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γραφείο του πρωθυπουργού υπάρχουν εισηγήσεις να ανακοινωθεί αμέσως μετά την ψηφοφορία της Δευτέρας πρωτοβουλία της κυβέρνησης για άμεση έναρξη διαλόγου μεταξύ όλων των κομμάτων για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, καθώς για να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή στον νόμο που ταυτίζει ελεγκτές και ελεγχόμενους απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση.

Ωστόσο, όπως τονίζουν οι εισηγητές της πρότασης, ο κ. Καραμανλής θα αποκομίζει οφέλη αναγνωρίζοντας το πρόβλημα του ισχύοντος καθεστώτος και παράλληλα θα κινήσει ο ίδιος τη διαδικασία.

Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής έχει υιοθετήσει πλήρως τις εισηγήσεις για τη δημιουργία κλίματος πόλωσης, καθώς θεωρείται κρίσιμη παράμετρος -εν όψει ευρωεκλογών- η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ. Αύριο από την Αργολίδα ο πρωθυπουργός θα εξαπολύσει επίθεση κατά του κ. Γ. Παπανδρέου και θα επιχειρήσει να μεταφέρει την αντιπαράθεση στο πεδίο των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου, αμέσως μετά την ψηφοφορία της Δευτέρας και εφόσον το αποτέλεσμα δεν προκαλεί πρόωρες εκλογές, θα αρχίσουν οι διαδικασίες για τον τελικό καθορισμό της ευρωλίστας και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την καμπάνια εν όψει της 7ης Ιουνίου που θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Ξαφνική εμπλοκή σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

Περαιτέρω προκαταρκτική έρευνα διέταξε χθες η Εισαγγελία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει βασιμότητα ή μη η ανώνυμη καταγγελία που είχε γίνει στη Δίωξη Αρχαιοκαπηλίας της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με την οποία ο επιχειρηματίας κ. Κλέαρχος Ρούτσης είχε χρησιμοποιήσει σε μαντρότοιχο της βίλας του στην Πολιτεία μεγάλους πλίνθους που προέρχονται από το τείχος του Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του επιχειρηματία κ. Ρούτση είχε εμπλακεί στην υπόθεση Παυλίδη, καθώς είχε κληθεί να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, επειδή από το άνοιγμα των λογαριασμών είχε προκύψει ότι τμηματικά είχε καταθέσει το ποσό των 320.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό του Αναστάση Παυλίδη (αδελφού του πρώην υπουργού).

Μετά την προαναφερόμενη ανώνυμη καταγγελία η Δίωξη Αρχαιοκαπηλίας έκανε (προχθές) έρευνα στο σπίτι του επιχειρηματία, παρουσία αρχαιολόγου του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι ο επιχειρηματίας «είχε προβεί στην κατασκευή περιμετρικού τοιχίου, όπου εντός αυτού σε διάφορα σημεία του βρίσκονταν 140 αρχαίοι ογκόλιθοι (ορθογώνιοι πώρινοι πλίνθοι) διαφόρων διατάσεων».

Με βάση την έρευνα σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία και χθες ο κ. Ρούτσης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου.

Ωστόσο δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, καθώς από πλευράς αρχαιολόγου, που μέχρι στιγμής έχει εξετάσει τα επίμαχα λιθάρια, δεν διευκρινίζεται αν αυτά εμπίπτουν στον νόμο περί αρχαιοτήτων (δηλαδή αν έχουν αρχαιολογική αξία).

Κατόπιν αυτού ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση, την οποία θα διενεργήσει η Διεύθυνση Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας της ΕΛ.ΑΣ., με την παραγγελία κατά τη διάρκεια αυτής της έρευνας να οριστεί επιτροπή από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι πλίνθοι αυτοί, τους οποίους είχε χρησιμοποιήσει ο επιχειρηματίας στο σπίτι του, αποτελούν αρχαιότητες ή όχι.

Ο ίδιος ο κ. Ρούτσης ερωτώμενος χθες από τον εισαγγελέα, απάντησε ότι οι εν λόγω λίθοι, με τους οποίους έχτισε τον μαντρότοιχό του, προέρχονται από τις παλαιές γερμανικές αποθήκες του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και ότι προέρχονται από κατεδάφιση, καθώς η εταιρεία του είχε αναλάβει να τις γκρεμίσει.

Εξάλλου -όπως προσέθεσε- ήταν «σε κοινή θέα, γιατί δεν είχε τίποτα να κρύψει».

Επίσης ο επιχειρηματίας άφησε να εννοηθεί ότι η καταγγελία σε βάρος του έγινε λόγω της εμπλοκής του ονόματός του στην υπόθεση Παυλίδη. «Διασύρομαι αδίκως», είπε στον εισαγγελέα.

Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ο εισαγγελέας που θα διενεργήσει την έρευνα για την υπόθεση θα ζητήσει από το ΥΠ.ΠΟ τη σύσταση ειδικής επιτροπής, η οποία θα εκτιμήσει την «εμπορική» αξία των αρχαιοτήτων. Η επιτροπή θα συσταθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο μετά από πρόταση της Διεύθυνσης Μουσείων Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟ.

Εφόσον βεβαιώσει η επιτροπή ότι τα αρχαία είναι αυθεντικά, θα κινηθεί η διαδικασία της παραπομπής.

Αν η «εμπορική αξία» των αρχαίων είναι πάνω από 150.000 ευρώ, η παραπομπή σύμφωνα με τον νόμο γίνεται για κακούργημα.

Αν η αξία είναι μικρότερη, ο εκάστοτε κατηγορούμενος παραπέμπεται για πλημμέλημα και οι ποινές είναι ελαφρύτερες. Μετά τη σύσταση της επιτροπής, ο ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να αλλάξει τη σύνθεσή της, κάτι το οποίο είναι στη δικαιοδοσία του ΚΑΣ, το οποίο εξετάζει την αίτηση θεραπείας.

Σημειώνουμε ότι κάτι τέτοιο -το να αλλάξει η επιτροπή- συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια.

Πηγή: EΘΝΟΣ

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μεσσηνίας: Δεν πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ για ταυτοποιήσεις και ενεργοποίηση δικαιωμάτων.

Από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μεσσηνίας, ανακοινώνεται ότι δεν προτιθέμεθα να πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ για ταυτοποιήσεις και ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων.

Η απόφαση που πάρθηκε από την ομοσπονδία είναι η εξής:

“Εδώ και καιρό παρακολουθούμε το θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με το θέμα των ταυτοποιήσεων αγροτεμαχίων και ενεργοποιήσεων των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης. Καλούμαστε ως αγρότες - δικαιούχοι ενιαίας ενίσχυσης - να σπεύσουμε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σε πολύ στενά χρονικά όρια μέσα στα οποία όλοι οι εμπλεκόμενοι λένε ότι είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί η διαδικασία, ώστε να λειτουργήσει επιτέλους αξιόπιστα το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Επιδοτήσεων (ΟΣΔΕ).
Δηλαδή να αποκτήσει η χώρα μας αξιόπιστο ΟΣΔΕ, η αναξιοπιστία του οποίου μας έχει .......

ήδη στοιχίσει πρόστιμα ύψους 1,28 δισ. ευρώ και απειλείται και μάλιστα άμεσα περικοπή των επιδοτήσεων κατά 10%!

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες μας, σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας είναι η έλλειψη έμπειρων υπαλλήλων οι οποίοι θα μπορούσαν να χειριστούν με αξιόπιστο τρόπο την ταυτοποίηση των αγροτεμαχίων.
Συνεπώς κύριε υπουργέ επιτρέψτε μας να μην είμαστε αισιόδοξοι και να εκφράζουμε βάσιμους φόβους ότι από όλη αυτή την ιστορία το μόνο που θα μείνει είναι η ταλαιπωρία σε μας τους αγρότες και το ίδιο αναξιόπιστο ΟΣΔΕ στη χώρα μας.
Εκτιμάμε ότι θα γνωρίζετε την απίστευτη ταλαιπωρία που έχουμε υποστεί όλα αυτά τα χρόνια για να συνταχθεί το περίφημο ΟΣΔΕ.

Οπως πάντα με διαδικασίες κατεπείγοντος και με την απειλή “τρέξτε και πληρώστε για να μη χάσετε την επιδότησή σας” έχουμε σταθεί περιμένοντας στις ουρές και για ώρες στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών για να δώσουμε τις απαραίτητες πληροφορίες ή να κάνουμε ενστάσεις επί ενστάσεων για τα λάθη και τις παραλείψεις που διαπιστώνονταν κάθε φορά με κύρια ευθύνη των ενώσεων ή του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι οποίοι κατά το κλασικό ελληνικό σύστημα ο ένας έριχνε το μπαλάκι των ευθυνών στον άλλον.
Και πάντα με το αζημίωτο βέβαια.

Αναφορικά με τα ως άνω λοιπόν έχουμε τα εξής ερωτήματα:

α. Γιατί κάτι το οποίο δεν μπόρεσε να γίνει εδώ και τόσα χρόνια και έχει στοιχίσει στον Ελληνα φορολογούμενο 1,28 δισ. θα τελειώσει μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια επιτυχώς;
β. Τι σκοπιμότητες υπάρχουν και γίνονται όλα στο πόδι και την τελευταία στιγμή;
Και εν πάση περιπτώσει πού πηγαίνουν τα χρήματα που έχουμε καταβάλει τόσα χρόνια και πώς έχουν αξιοποιηθεί;
γ. Γιατί καλούμαστε με διαδικασίες κατεπείγοντος -και με το αζημίωτο πάντα- να κλείνουμε λογαριασμούς ανεπιτυχώς όταν αυτά τα ζητήματα απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο και πολύ καλύτερο σχεδιασμό και οργάνωση;
δ. Πώς μπορείτε να εγγυηθείτε -με δεδομένο το βεβαρημένο παρελθόν- ότι τουλάχιστον αυτή τη φορά η υπόθεση ΟΣΔΕ θα στεφθεί από επιτυχία και θα σταματήσουμε να επιβαρυνόμαστε ως παραγωγοί αλλά και ως Ελληνες φορολογούμενοι με πρόστιμα;

Αναφορικά τώρα με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων η οποία έπεται των ταυτοποιήσεων, από την πλευρά μας έχουμε να πούμε τα εξής:
Εως τώρα και μάλιστα σε αντίθεση απ ό,τι συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ στις οποίες το κόστος των ενεργοποιήσεων καταβάλλεται από το κράτος, στη χώρα μας το κόστος ενεργοποιήσεων καταβάλλεται από εμάς τους αγρότες.
Αναφορικά με το κόστος οι πληροφορίες μας λένε ότι έχει γίνει με υπολογισμούς της ΠΑΣΕΓΕΣ και κινείται στα 50 εκ. ευρώ ετησίως.
Η δημοσιοποίηση βέβαια του κόστους, δεν έχει γίνει ποτέ.

Η ΠΑΣΕΓΕΣ μάλιστα ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να κάνει διακρίσεις, όλοι δηλαδή θα πληρώσουν για να κάνουν την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους.
Συνεπώς έχουμε κάθε δίκιο να πιστεύουμε ότι χρησιμοποιούμαστε ως χρηματοδότες ενός συστήματος το οποίο έχει λειτουργήσει από καθόλου έως ελάχιστα ανταποδοτικά προς εμάς και μάλιστα με τις ευλογίες όλων, του υπουργείου σας, των πολιτικών κομμάτων, των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων κ.λπ.

Γι’ αυτό κύριε υπουργέ από την πλευρά μας ζητάμε:
- Να τηρήσετε αυτά που υποσχεθήκατε, δηλαδή το κόστος των ενεργοποιήσεων, τουλάχιστον για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και τους συνταξιούχους αγρότες να το αναλάβει το κράτος, όπως συμβαίνει και με τις άλλες ελαιοκομικές χώρες της ΕΕ και μάλιστα άμεσα.
Για κόστος ταυτοποιήσεων από την πλευρά μας δεν τίθεται καν θέμα, από το να πληρωθεί από αυτούς που απέτυχαν να το φτιάξουν παρά τον πακτωλό χρημάτων που εισέπραξαν.
- Να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός προληπτικού ελέγχου της δραστηριότητας των ΕΑΣ που θα το αναλάβουν (αναγκαστικά, αφού δεν υπάρχει και άλλος) ώστε να μην γίνουν λάθη πάλι και ξαναταλαιπωρούμεθα στο μέλλον, αλλά και ούτε να καταλήξουμε σε περιοχές της χώρας τα αγροτεμάχια να επεκτείνονται πέρα από τις ακτές προς τη θάλασσα.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην καταβάλουμε ούτε ένα ευρώ για τις ταυτοποιήσεις και τις ενεργοποιήσεις.
Μας έχουν κοστίσει ήδη πολύ, τόσο σε χρήματα όσο και σε ταλαιπωρία”.

Από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μεσσηνίας.

Πηγή: Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών

“Αλμυρή” πρόταση για το δικαίωμα επιδότησης

ΑΠΟ 10 ΜΕΧΡΙ 280 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Από 10 μέχρι 280 ευρώ θα πληρώσουν φέτος όλοι οι παραγωγοί για να ενεργοποιήσουν το δικαίωμα επιδότησης.
Αυτό προκύπτει από τον κατάλογο που προτείνει η ΠΑΣΕΓΕΣ στις Ενώσεις για το θέμα αυτό, ο οποίος κλιμακώνει το κόστος ανά 100 ευρώ μέχρι τα 800 ευρώ επιδότηση και ανά 1.000 ευρώ μέχρι τα 5.000 ευρώ επιδότηση. Πάνω από 10.000 ευρώ πληρώνουν όλοι το ίδιο.

Η πρόταση έφθασε χθες στην ΕΑΣ Μεσσηνίας και από την πρώτη εκτίμηση φαίνεται “αλμυρή” ιδιαίτερα στις ενδιάμεσες κατηγορίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας το θέμα θα συζητηθεί τη Δευτέρα το απόγευμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης που θα κληθεί να αποφασίσει αν θα προχωρήσει με αυτό τον κατάλογο ή αν θα κάνει διαχωρισμούς με βάση τούς κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Σε επιστολή που συνοδεύει τον τιμοκατάλογο, η ΠΑΣΕΓΕΣ κάνει γνωστό ότι πρέπει να ...........

ξεκινήσει η διαδικασία και εφόσον τελικά η ενεργοποίηση γίνει δωρεάν για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, τότε το ποσό που έχουν καταβάλει θα επιστραφεί στο λογαριασμό τους.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Στην επιστολή, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζ. Καραμίχα και τον γενικό διευθυντή Ιωάν. Τσιφόρο, αναφέρονται τα εξής:
“Στις συσκέψεις που έγιναν στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα 8 και 9 Απριλίου 2009, σας ενημερώσαμε ότι ψηφίστηκε, στις 9.4.2009, τροπολογία, η οποία προβλέπει ότι το κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για το έτος 2009 θα καλυφθεί από πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού με δημόσια σύμβαση που θα συναφθεί με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

Για να γίνει όμως δυνατή η υπογραφή σύμβασης, απαιτείται μία σειρά διαδικασιών (έκδοση ΦΕΚ, υπουργική απόφαση, σύγκληση επιτροπής διαπραγμάτευσης, προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο) οι οποίες δεν έχουν υλοποιηθεί.
Επειδή δεν είναι δυνατό να αναμένουμε πλέον πότε θα ολοκληρωθούν οι παραπάνω διαδικασίες ούτε πότε θα ολοκληρωθεί η δημιουργία μηχανογραφικού συστήματος για τη διάκριση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, και επειδή οι καθυστερήσεις αυτές καθιστούν αδύνατη την έναρξη των εργασιών της ενεργοποίησης των ατομικών δικαιωμάτων των παραγωγών, με δεδομένες τις ασφυκτικές προθεσμίες που υπάρχουν, σας αποστέλλουμε ενιαίο κοστολόγιο ενεργοποίησης των δικαιωμάτων των παραγωγών, το οποίο πρέπει να εφαρμόσετε τόσο για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες όσο και για τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Στην περίπτωση βέβαια που υλοποιηθούν και ολοκληρωθούν οι ως άνω αναφερόμενες διαδικασίες, τότε μετά την υπογραφή της προβλεπόμενης σύμβασης, η αναλογούσα δαπάνη για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, θα καταβληθεί στους λογαριασμούς τους”.



Πηγή: Ελευθερία

ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ: Δεν γνωρίζουν τι να κάνουν τα πλαστικά

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα μεγάλα βήματα και την αλλαγή νοοτροπίας που υπήρξε στους παραγωγούς της Τριφυλίας σχετικά με την διαχείριση των πλαστικών από τις καλλιέργειες και κυρίως από τα καρπούζια, τα οποία καλύπτονται με πλαστικό.

Eνώ πριν μερικά χρόνια την περίοδο αυτή ο ουρανός της Τριφυλίας ήταν μαύρος από τον καπνό των πλαστικών που καίγονταν, με την ενημέρωση και την κινητοποίηση που υπήρξε αυτό σταδιακά σταμάτησε, και πλέον -ειδικά φέτος- μπορεί να πει κανείς ότι δεν κάηκε κανένα πλαστικό και έτσι η περιοχή γλίτωσε από τις επικίνδυνες διοξίνες.
Από εκεί και πέρα όμως οι παραγωγοί μπορεί να μην καίνε τα πλαστικά, δεν έχουν όμως τι ........

να τα κάνουν και μπορεί να έγιναν συσκέψεις επί συσκέψεων, επιστημονικές και ενημερωτικές ημερίδες, όμως επί της ουσίας δεν έχει γίνει τίποτα.

Μπορεί να άκουσαν οι παραγωγοί για μπαλοποιητές σε συγκεκριμένα σημεία στα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία, ή ότι θα γινόταν μια συνολική διαχείριση των πλαστικών με άλλες μεθόδους.
Ωστόσο όλοι γνωρίζουν ότι αν δεν υπήρχε ένας συγκεκριμένος Ιταλός με την εταιρεία του που να έρχεται και να μαζεύει τα πλαστικά, ίσως να είχαν σχηματίσει ολόκληρα βουνά ή ακόμη χειρότερα να ξαναγυρνάγαμε στην καύση τους.
Απ’ ό,τι φαίνεται όμως φέτος έχουν παρουσιαστεί επιπλέον δυσκολίες, καθώς η διεθνής πτώση τιμής του πλαστικού έχει μειώσει και την αξία των συγκεκριμένων, με αποτέλεσμα και για τον ίδιο τον επιχειρηματία να μην είναι και τόσο συμφέρουσα η συγκομιδή. Ειδικά μάλιστα όταν βρίσκονται σε διάφορα σημεία και όχι σε προαποφασισμένους χώρους συγκέντρωσης, ή όταν δεν έχει ένα χώρο όπου μπορεί να στήσει τα μηχανήματά του για όσο χρόνο χρειαστεί.

Μπορεί δε στην περιοχή των Φιλιατρών ένας τέτοιος χώρος να υπάρχει στην περιοχή του Αγροκηπίου, ωστόσο δεν είναι μόνιμος αλλά για προσωρινή χρήση.
Στην περιοχή της Κυπαρισσίας όμως τα πράγματα είναι χειρότερα καθώς χώρος συγκεκριμένος δεν έχει υποδειχθεί στους αγρότες και έτσι μια σειρά από πλαστικά έχουν στοιβαχτεί στον παραλιακό δρόμο από τον Αγρίλη προς την Τερψιθέα.

Πηγή: Ελευθερία

75 εκ. ευρώ αποζημιώσεις στους ελαιοπαραγωγούς

Το ποσό των 75 εκ. ευρώ θα καταβληθεί από τον ΕΛΓΑ στους ελαιοπαραγωγούς όλης της χώρας ως αποζημίωση, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτ. Χατζηγάκης προσθέτοντας ότι η καταβολή θα αρχίσει την επόμενη εβδομάδα.

Σε σχετική δήλωση ο κ. Χατζηγάκης σημείωσε “Με συνέπεια και αξιοπιστία, ανταποκριθήκαμε στις δεσμεύσεις μας απέναντι στους Ελληνες ελαιοπαραγωγούς και σε έναν από τους πλέον δυναμικούς τομείς της ελληνικής γεωργίας, όπως είναι ο ελαιοκομικός τομέας, για την πλήρη καταγραφή των ποσοστών μειωμένης παραγωγής των ελαιοδέντρων, όπως προσδιορίστηκαν από εξειδικευμένους επιστήμονες και πανεπιστημιακούς υψηλού κύρους, εντός του χρονοδιαγράμματος που είχαμε εξαγγείλει».
Στην ίδια ανακοίνωση του κ. Χατζηγάκη αναφέρετε ακόμη ότι ”η Επιστημονική Επιτροπή .........

Πανεπιστημιακών που ορίστηκε για την έρευνα των επιπτώσεων των αιτίων της μειωμένης παραγωγής στα ελαιόδεντρα της χώρας, κατά τη διάρκεια του καλλιεργητικού έτους 2008-2009, περάτωσε τις εργασίες της και γνωστοποίησε τις διαπιστώσεις της στον ΕΛΓΑ.

Ο ΕΛΓΑ, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις της Επιτροπής, θα αναγάγει τα διαπιστωθέντα ποσοστά ζημιών για κάθε νομό στα χρηματικά ποσά που αντιστοιχούν για καταβολή στρεμματικής αποζημίωσης.
Επισημαίνεται ότι η πληρωμή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους αγρότες, θα πραγματοποιηθεί εντός της προσεχούς εβδομάδας, σύμφωνα με το περιεχόμενο σχετικής απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Για τις αποζημιώσεις αυτές, θα καταβληθεί συνολικά το ποσό των 75 εκ. ευρώ, όπως είχαμε προγραμματίσει έγκαιρα, για την αποζημίωση των πληγέντων ελαιοπαραγωγών της χώρας”.
Σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής Πανεπιστημιακών, οι νομοί και οι περιοχές στις οποίες θα καταβληθούν αποζημιώσεις είναι οι εξής:
Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Αρτα, Αττική, Αχαΐα, Βοιωτία, Δωδεκάνησα, Εύβοια, Ζάκυνθος, Ηλεία, Ηράκλειο, Θεσπρωτία, Λοιπά Ιόνια Νησιά, Κέρκυρα, Κορινθία, Κυκλάδες, Λακωνία, Λασίθι, Λέσβος, Λήμνος, Μαγνησία, Μεσσηνία, Πρέβεζα, Ρέθυμνο, Σαμοθράκη, Σάμος, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Χανιά, Χίος.

Πηγή: Ελευθερία

Ο Παναθηναϊκός στον τελικό της EuroLeague.Πάει για Πεντάστερος!



Το πέμπτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του θα διεκδικήσει ο Παναθηναϊκός! Σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό επικράτησε του Ολυμπιακού με 84-82 βάζοντας τέλος στην κακή παράδοση του Τελ Αβίβ και της Σαραγόσα.
Αντίπαλος των «πράσινων» την Κυριακή (21:00) θα είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε μία .........

ρεβάνς του προπέρσινου τελικού. Πέκοβιτς με 20, Μπατίστ με 19, αλλά και οι Γιασικεβίτσιους και Σπανούλης με 18 πόντους ξεχώρισαν.
Οι «ερυθρόλευκοι», από τους οποίους ξεχώρισαν Παπαλουκάς και Γκριρ, θα αρκεστούν στην παρηγοριά που προσφέρει ο μικρός τελικός απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Οι δύο προπονητές άρχισαν τον αγώνα με στόχο τον αιφνιδιασμό του αντιπάλου, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη να αφήνει στον πάγκο Γκριρ και Μπουρούση (ξεκίνησαν Πάργκο, Χαλπερίν, Τσίλντρες, Πρίντεζης και Βούιτσιτς) και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς Διαμαντίδη και Μπατίστ (ξεκίνησαν Σπανούλης, Νίκολας, Περπέρογλου, Φώτσης και Πέκοβιτς). Οι «πράσινοι» είδαν καλύτερα αποτελέσματα, αφού πέτυχαν τους πρώτους 7 πόντους του αγώνα με τον Περπέρογλου να σημειώνει τους 4 εξ αυτών. Συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και κατάφεραν να ξεφύγουν μέχρι και με +8, 13-21. Το σχέδιο φάνταζε απλό, αλλά ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να βρει «απαντήσεις»: Η μπάλα περνούσε στον Πέκοβιτς ή τον Μπατίστ με τους συμπαίκτες τους (όλους ικανούς σουτέρ) να τραβούν στις γωνίες τους αντιπάλους τους και οι δύο «ψηλοί» τελείωναν τις φάσεις στο ένας εναντίον ενός με τον αντίπαλο σέντερ. Η είσοδος του Θοδωρή Παπαλουκά «συμμάζεψε» την κατάσταση για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι με τις εξαιρετικές ατομικές ενέργειες και τα εύστοχα μακρινά σουτ του Λιν Γκριρ πλησίασαν στον πόντο (21-22). Ένα καλάθι του Γιασικεβίτσιους και το τρίποντο του Σπανούλη με την εκπνοή έφεραν το «τριφύλλι» προηγούμενο με 21-27 στο τέλος της περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός δεν άλλαξε επιθετική φιλοσοφία στη δεύτερη περίοδο. Και γιατί να το έπραττε, αφού είχε αποτελέσματα. Ο Πέκοβιτς σημείωσε γρήγορα 8 πόντους (15 συνολικά) διαμορφώνοντας το 28-35 προτού δώσει τη θέση του στον Μπατίστ για να πάρει ανάσες συνεχίζοντας το έργο του. Ο οίστρος του Γκριρ, που πέτυχε 9 πόντους στη δεύτερη περίοδο, κρατούσε τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι. Κι όταν άρχισαν οι κακές επιλογές από τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς οι Πειραιώτες ισοφάρισαν (39-39 και 41-41) για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με ένα απίστευτο ανάποδο φόλοου του Φώτση και σκορ 41-43.

Ο Ολυμπιακός άρχισε με 5 αναπάντητους πόντους το δεύτερο ημίχρονο και πήρε προβάδισμα για πρώτη φορά στον αγώνα με 46-43, χάρη σε ένα γκολ-φάουλ του Βούιτσιτς. Ο Παναθηναϊκός απάντησε με ένα 0-7 προσπερνώντας με 46-50, όμως 6 συνεχείς πόντοι από τον Βούιτσιτς και ένα εντυπωσιακό καλάθι του Τσίλντρες έφεραν τους «ερυθρόλευκους» για πρώτη φορά στο +4 (54-50) αναγκάζοντας τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να ζητήσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Οι δύο ομάδες συνέχιζαν να βαδίζουν σε λεπτές ισορροπίες και να συμπορεύονται στο σκορ. Τσίλντρες και Μπατίστ πρόσφεραν δύο εντυπωσιακά καρφώματα (54-54), ενώ Τεόντοσιτς και Γιασικεβίτσιους δύο τρίποντες «βόμβες» (56-56) αποδεικνύοντας πως ακόμη και σε τόσο κρίσιμα ματς υπάρχει πάντα χώρος για θέαμα. Ο Λιθουανός γκαρντ με ένα ακόμη τρίποντο και ο Μάικ Μπατίστ έκαναν το 60-66, με τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ να προσφέρει ακόμη μία στιγμή για highlight κάνοντας τάπα στον Παπαλουκά 10’’ πριν το τέλος της περιόδου, η οποία όμως είχε happy end για τους τυπικά γηπεδούχους, καθώς ο Μπουρούσης με τρίποντο διαμόρφωσε το σκορ σε 63-66.

Με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ο εξαιρετικός Τσίλντρες μείωσε κι άλλο, σε 65-66, αλλά γρήγορα ήρθαν οι απαντήσεις από τον Παναθηναϊκό, πρώτα με τον Μάικ Μπατίστ που συνέχιζε να φθείρει (με πόντους και φάουλ) τους αντιπάλους και εν συνεχεία με τον Γιασικεβίτσιους, ο οποίος με ακόμη ένα τρίποντο έφερε την ομάδα του στο +8 (65-73)για πρώτη φορά μετά το πρώτο δεκάλεπτο και 7:43 πριν το τέλος. Ο Ολυμπιακός όμως αποδείχτηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει και με 6 συνεχείς πόντους πλησίασε ξανά σε απόσταση καλαθιού (71-73), προτού ένα τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη κάνει το 71-76. Είχε σημάνει πλέον η ώρα των μεγάλων παικτών. Ο Γιασικεβίτσιους έδειξε να «καθαρίζει» το ματς για τον Παναθηναϊκό, όταν και πάλι με σουτ τριών πόντων έγραψε το 74-81, 2:39 για το τέλος, αλλά αρκούσε μία μαγική ασίστ στον Παπαλουκά κι ένα τρίποντο του «Τεό» για να έχουμε και πάλι ντέρμπι 34’’ μετά (79-81). Ο Βούιτσιτς με 1/2 βολές στο 1:38 πριν τη λήξη έκανε το 80-81 και ο Πέκοβιτς τον μιμήθηκε λίγο αργότερα (80-82). Το ματς ήρθε σε ίσα με δύο πόντους του Μπουρούση από τη γραμμή, όμως με ένα καλάθι του Πέκοβιτς οι «πράσινοι» ανέκτησαν το προβάδισμα και το καλάθι αυτό έμελε να είναι το νικητήριο, αφού ένα τρίποντο του Βούιτσιτς και στην τελευταία επίθεση ένα χουκ του Μπουρούση και δύο φόλοου δεν βρήκαν στόχο.

Δεκάλεπτα: 21-27, 41-43, 63-66, 82-84.

Ολυμπιακός(Γιαννάκης) : Παπαλουκάς 9 (5 ασίστ), Τσίλντρες 11, Βούιτσιτς 14, Μπουρούσης 10 (7 ριμπ.), Χαλπερίν 4, Γκριρ 18, Πρίντεζης 9, Έρτσεγκ 4, Τεόντοσιτς 3, Βουγιούκας, Πάργκο.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς) : Σπανούλης 18, Περπέρογλου 4, Μπατίστ 19, , Πέκοβιτς 20, , Γιασικεβίτσιους 18 (5 ασίστ), Φώτσης 5, Νίκολας, Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής, Κέτσμαν