Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Γαργαλιάνοι: Αθώος ο πρώην δήμαρχος Σταύρος Καλοφωλιάς για το νερό

Αθωώθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Γαργαλιάνων ο πρώην Δήμαρχος Γαργαλιάνων, Σταύρος Καλοφωλιάς, για το νερό των Γαργαλιάνων.
Ο δήμαρχος ........

κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη που άσκησε εναντίον του η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, κατόπιν μηνύσεως του «Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων» που υπεβλήθη τον Σεπτέμβριο 2009.

Η εξ αναβολής δίκη, από τις 9 Ιουλίου 2012, διεξήχθη κανονικά χθες και μετά την ακροαματική διαδικασία και την απολογία του πρώην δημάρχου, το δικαστήριο των αθώωσε από την κατηγορία για «παροχή νερού, στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, που προοριζόταν για ανθρώπινη κατανάλωση, ακατάλληλου ή επικίνδυνου για την Δημόσια Υγεία, κατ’ εξακολούθηση». Μάλιστα, το δικαστήριο αναγνώρισε και εξήρε το έργο του πρώην δημάρχου στον τομέα του δικτύου της ύδρευσης των Γαργαλιάνων κατά τα χρόνια της δημαρχοντίας του.

ΗΛίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Φιλιατρά: «Μπουκάρισαν» νύχτα σε μίνι μάρκετ.

Τη νύχτα της Κυριακής – ξημερώματα Δευτέρας άγνωστος ή άγνωστοι «μπουκάρισαν» σε μίνι μάρκετ στα Φιλιατρά, λίγα μέτρα από την πλατεία και το Αστυνομικό Τμήμα. Ο δράστης ή οι δράστες, γνώριζαν καλά, όπως εκτιμάται το χώρο του καταστήματος καθώς, μπήκαν στο κατάστημα, παραβιάζοντας, προφανώς, με λοστό πόρτα στο πίσω μέρος του καταστήματος και αφού προηγουμένως είχαν καταστρέψει (σπάσει) την κάμερα ασφαλείας.

Στο εσωτερικό του καταστήματος δεν άφησαν τίποτα όρθιο, όλα τα ανακάτωσαν και .......

έριξαν προϊόντα από τα ράφια στο πάτωμα. Από το κατάστημα αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα, όπως τρόφιμα – αλλαντικά αλλά και ζυμαρικά, μπύρες, αφρόλουτρα, απορρυπαντικά, χαρτικά κ.α. ενώ άδειασαν και τα συρτάρια του γραφείου, αφαιρώντας και ποσό περί τα 250 ευρώ σε ψιλά. Όπως είπε στο «Θ» αγανακτισμένη, από το συμβάν αλλά και την έξαρση των κλοπών στα Φιλιατρά τον τελευταίο καιρό, η ιδιοκτήτρια του καταστήματος Παναγιώτα Φουντά, «το πρωί (σ.σ. χθες) στις 7:15 πήγα στο μαγαζί και άνοιξα από την πίσω πόρτα που μπαίνουμε. Πίσω έχει δύο πόρτες, αλλά δεν αντιλήφθηκα κάτι. Μόλις μπήκα μέσα είδα την πόρτα του ψυγείου με τα αλλαντικά ανοιχτή και υπέθεσα πως ίσως να ξέχασε να την κλείσει καλά ο σύζυγός μου που έκλεισε στις 9 το βράδυ της Κυριακής το μαγαζί.

Πλησίασα και είδα ότι το έλειπαν αλλαντικά από το ψυγείο. Κοίταξα στα ράφια και είδα ότι έλειπαν προϊόντα, αφρόλουτρα, απορρυπαντικά, χαρτικά. Τα συρτάρι του γραφείου ήταν ανακατωμένο και είχαν πάρει γύρω στα 200 – 250 ευρώ σε ψιλά και στο πάτωμα ήταν τιμολόγια και χαρτιά παραγγελιών και βιβλία…».

Η κα Φουντά εξέφρασε την αγανάκτησή της για τα αλλεπάλληλα κρούσματα που σημειώνονται στα Φιλιατρά και αναρωτήθηκε τι πρέπει να κάνουν για να προστατευθούν, ενώ μας ανέφερε και περιστατικό με συγκεκριμένο αλλοδαπό που την είχε ρωτήσει για την κάμερα…

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Προσφορά για συλλόγους

Με την ιδιότητά μου ως δημοτικός τραγουδιστής και με αφορμή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που διανύουμε σας στέλνω αυτό το μήνυμα για να σας εκθέσω μια ειδική προσφορά για τον σύλλογό σας.

Διατίθεται ........

εφταμελής ορχήστρα (λαϊκά - δημοτικά - νησιώτικα) με πλήρη ακουστικό εξοπλισμό στην τιμή των 800ευρώ. Δείγμα της δουλειάς μου υπάρχει στο
"ιντερνετ",

ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΡΑΜΠΑΣ ΤΗΛ 694 53 48 462 και 210 51 23 953.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλαμάτα: Εκσυγχρονισμό σε αεροδιάδρομο και πύργο ελέγχου ανακοίνωσε ο Τατούλης

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Εκσυγχρονισμός σε αεροδιάδρομο και πύργο ελέγχου


Τέλος Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου θα είναι έτοιμες οι μελέτες για τα έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου της Καλαμάτας. Πρόκειται για εκσυγχρονισμό των χώρων εξυπηρέτησης πολιτών, του αεροδιαδρόμου και του πύργου ελέγχου.
Η παρέμβαση δε στον αεροδιάδρομο θα τον καθιστά ικανό να ......

δεχθεί κάθε τύπο αεροπλάνου που διαθέτει σήμερα οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία. Όσο για την αναβάθμιση στον πύργο ελέγχου, θα προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια στο αεροδρόμιο.

Τα παραπάνω ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου, κατά την επίσκεψή του στο Διοικητήριο της Καλαμάτας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, μετά την ενημέρωση που είχε, όπως είπε, από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, αλλά και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Τατούλης έκανε λόγο για γενικότερη προσπάθεια, από την Περιφέρεια, αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η εκδήλωση που διοργανώνει τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου «θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη πολιτική για την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, που θα περιλαμβάνει το Πελοποννησιακό Σύμφωνο Ποιότητας, το οποίο θα είναι ταυτόσημο με το πελοποννησιακό σήμα ποιότητας των αγροτικών μας προϊόντων, αλλά θα πιστοποιεί και τις υπηρεσίες εστίασης».

Συγχαρητήρια από τον Ευρωπαίο επίτροπο Χαν

Στη χθεσινή συνέντευξη ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του αρμόδιου για θέματα περιφερειακής πολιτικής Ευρωπαίου επιτρόπου Γιοχάνες Χαν. Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε την επίσκεψη πολιτικό γεγονός και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα για τις εξελίξεις των πραγμάτων, όχι μόνο στην Πελοπόννησο, αλλά σε όλη τη χώρα. Είπε ότι μετά και το συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, αλλά και τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, τα τρία αυτά «σημαντικά γεγονότα επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο όλες τις πολιτικές επιλογές της Περιφέρειάς μας».

Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε σημαντική την επίσκεψη Χαν, όχι γιατί ήρθε στην Πελοπόννησο, αλλά για τις θέσεις που πήρε προς τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας. Μίλησε για διεθνή αναγνώριση από τους καθ’ ύλην αρμοδίους της προσπάθειας που γίνεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι ο κ. Χαν έδωσε τα συγχαρητήριά του στις παρακάτω πρωτοβουλίες:

1. Συγκρότηση Περιφερειακού Ταμείου Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων: «Ο κ. Χαν είπε ότι αυτό που επιχειρούμε εμείς, θα έπρεπε να είναι εθνική πολιτική για τη χώρα. Μας συγχαίρει για αυτή την προσπάθεια, περιμένει πάρα πολλά και θα παρακολουθούν αυτός και η ευρωπαϊκή επιτροπή από πολύ κοντά τις εξελίξεις πάνω σε αυτή την πρωτοποριακή πρωτοβουλία. Να σταματήσουν οι οποιοιδήποτε να λένε πράγματα τα οποία δεν ισχύουν. Ο κ. Χαν μας είπε ότι θα είναι σύμμαχός μας σε όλες τις υποστηρικτικές ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστούν και άλλοι πόροι, για να λειτουργήσει αυτό το ταμείο».

2. Ολυμπία Οδός: «Είχαμε πει ότι αυτός ο δρόμος είναι διευρωπαϊκό δίκτυο και ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρχουν συζητήσεις, ούτε στο επίπεδο της κυβέρνησης ούτε στο επίπεδο του οποιουδήποτε, χωρίς να εξασφαλίζεται η ολότητα και η λειτουργικότητά του. Ακόμα, έθεσα το θέμα της παράκαμψης του γνωστού προβλήματος του Καϊάφα, γιατί αν και αυτό δεν αντιμετωπιστεί, δεν υπάρχει ούτε η ολότητα του έργου, αλλά ούτε η λειτουργικότητα. Συμφώνησε απόλυτα μαζί μου και είναι ταυτισμένος με τις δικές μας απόψεις, λέγοντας ότι θα επισπεύσει τις παρεμβάσεις του στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει αυτό το σημαντικό έργο».

3. Υποδομές: «Συζητήσαμε για την αναβάθμιση και βελτίωση του αεροδρομίου Καλαμάτας, για τα έργα τα οποία θα υποβληθούν εντός των ημερών στο ΕΣΠΑ, ύψους 25 εκ. ευρώ, ενώ συμφώνησε και με την άποψή μας για τη δημιουργία ΣΔΙΤ όσον αφορά στο αεροδρόμιο Τριπόλεως».

4. Παρεμβάσεις για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος: «Στηρίζει όλες μας τις απόψεις και αποφάσεις για το θέμα δημιουργίας ΣΔΙΤ, για να δημιουργηθούν οι πρώτες οργανωμένες μαρίνες, ξεκινώντας από τη Μονεμβασιά».

5. Σιδηρόδρομος Πελοποννήσου: «Εξήγησα ότι πριν από μερικά χρόνια δαπανήθηκαν από το 3ο ΚΠΣ περίπου 120 εκ. για αναμόρφωση δικτύου και αγορά τροχαίου υλικού. Του είπα το σχέδιό μας, ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης εντός της εβδομάδος θα μορφοποιήσουμε την προσπάθεια για να επανεκκινηθεί ο σιδηρόδρομος σε όλο το δίκτυο, έχοντας χαρακτηριστικά τουριστικού σιδηροδρόμου, μεταφορικού και εμπορικού έργου για όλη την Πελοπόννησο. Δήλωσε ότι θα είναι μαζί μας, εξασφαλίζοντάς μας ακόμα και αντίστοιχους πόρους εάν χρειαστούν».

6. Πρόγραμμα για διαχείριση των στερεών αποβλήτων: «Εν όψει της επαναπροσφυγής στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και με την απειλή των τεραστίων προστίμων, που θα είναι εφάπαξ και σε ημερήσια βάση, ο κ. Χαν είναι υπέρμαχος αυτού του προγράμματος, χαίρεται γιατί αρχίζει να “περπατάει” σε όλη τη χώρα, δόθηκαν οι εξηγήσεις και τα χρονοδιαγράμματα, συμφωνεί προς αυτή την κατεύθυνση, όπως και στο πρόγραμμα για την ανακύκλωση και την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ».

Θάρρος

Λαμπρά αποτελέσματα δείχνουν οι έρευνες του Nordic Explorer - 5 εταιρείες αγόρασαν δεδομένα

Τουλάχιστον τέσσερις εταιρείες (μία πηγή αναφέρει ότι είναι πέντε ή έξι) έχουν αγοράσει τα αποτελέσματα των μέχρι στιγμής σεισμογραφικών ερευνών από την νορβηγική εταιρεία PGS, κατόπιν έγκρισης της Ελληνικής κυβέρνησης, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι τα αποτελέσματα είναι τόσο ενθαρρυντικά που......

η έρευνα θα συνεχιστεί και μέσα στον Μάρτιο, ενώ επρόκειτο να ολοκληρωθεί στα μέσα Φεβρουαρίου ακόμα και μετά την παράταση των δύο εβδομάδων που έλαβαν.

Η νέα περιοχή που "κτύπησε" το ερευνητικό σκάφος Nordic Explorer στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, στα ανοικτά της Κυπαρισσίας, κατόπιν κατάδειξης της από την γαλλική εταιρεία Total (μία από αυτές που ήδη έχουν αγοράσει αποτέλεσμα των μέχρι στιγμής ερευνών της PGS) κρίθηκε άκρως ελπιδοφόρα και μπορεί να υπάρξει και τρίτη επέκταση των γραμμών ερευνών (ήδη από τα αρχικά προγραμματισθέντα 8.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα επεκτάθηκε η έρευνα στα 12.000 τ.χλμ.).
Η γαλλική Total, έχει μπει πολύ δυνατά στο παιχνίδι των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και αυτό μόνο ως θετική εξέλιξη μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού οι μεν αμερικανικές εταιρείες έχουν (βασικά οι Shell και Exxon) έχουν στενές σχέσεις με την Τουρκία, οι δε ρωσικές υποψηφιότητες αντιμετωπίζουν σοβαρά πολιτικά προβλήματα και αντιδράσεις από πλευράς δυτικών.

Άλλωστε το παιχνίδι έχει να κάνει με την προσπάθεια μείωσης της εξάρτησης των Ευρωπαίων από τα ρωσικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων, ειδικά του φυσικού αερίου και αυτό "πουλά" η Ελλάδα ως προοπτική αυτή την στιγμή
Άλλωστε η Τοtal έχει εξελιχθεί σε μεγάλο "παίκτη" στα ενεργειακά της Μεσογείου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς έχει μετά την αλλαγή του καθεστώτος αναλάβει την διαχείριση και εκμετάλλευση τεράστιων κοιτασμάτων στην Λιβύη, ενώ "παίζει δυνατά" και στο Ιράκ.
Η σημερινή επίσκεψη Φ.Ολαντ, έχει άμεση σχέση με την προοπτική η Total να παίξει τον κυρίαρχο ρόλο στα συμβόλαια εξόρυξης που θα μοιραστούν την επόμενη πενταετία στην Ελλάδα σε ότι αφορά την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων. Ρόλο που σταδιακά αρχίζει να κερδίζει και στην Κύπρο.
Μία εξέλιξη που τροποποίησε το πρόγραμμα του ερευνητικού πλοίου ήταν η αίτηση της γαλλικής εταιρείας Total Group προς την ελληνική πλευρά να επεκταθούν οι έρευνες και να γίνουν ηχοβολισμοί σε μία πολύ συγκεκριμένη περιοχή νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου.

Στην περιοχή νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου τα πρώτα στοιχεία που έχουν περιέλθει στα χέρια της Τοtal μιλάνε για πιθανή ύπαρξη ενός πολύ μεγάλου κοιτάσματος πετρελαίου, το οποίο θα μπορούσε να διπλασιάσει την ποσότητα των υπολογισμένων κοιτασμάτων του Ιονίου που κατά τις πλέον "ταπεινές" εκτιμήσεις δίνουν 250 εκατ. βαρέλια απολήψιμα με μέγιστη υπολογιζόμενη ποσότητα το 1 δισ. βαρέλια.
Δηλαδή μπορεί να φτάσει το συνολικό αποτέλεσμα και τα 2 δισ. βαρέλια που σημαίνει μια σειρά μεσαίας χωρητικότητας ενεργειακών πεδίων, αξίας 200 δισ. δολ με μέση υπολογιζόμενη τιμή ανά βαρέλι τα 100 δολ..
Την ίδια στιγμή, όμως, τα ευρήματα νότια της Κρήτης ανάγκασαν το ΠΕΚΑ να προσθέσει νέες γραμμές ηχοβολισμού και να πυκνώσει τα σεισμικά σε περιοχές νότια της Κρήτης.

Η γενική αντίληψη είναι ότι "Έχουμε πολύ ουσιαστικά και ενθαρρυντικά αποτελέσματα νότια της Κρήτης".
Το πλοίο έχει τοποθετήσει νέα καλώδια (μήκους 10 χλμ) τα οποία σέρνει πίσω του και τα οποία φέρουν τα ηχοβολιστικά μηχανήματα που απαιτούνται, ικανά να "χτυπηθούν" σε μεγάλο βάθος οι περιοχές στα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου που έχει ζητήσει η Total.
Μέχρι στιγμής τα πιο πυκνά σεισμικά έχουν γίνει βορειοδυτικά της Κέρκυρας, όπου εκφράζεται η βεβαιότητα ότι συνεχίζεται το μεγάλο πετρελαιοφόρο κοίτασμα της Αλβανίας και της νότιας-δυτικής Αδριατικής που έχει δώσει σημαντικές ποσότητες πετρελαίου σε Αλβανία και Ιταλία.

Επίσης έχουν γίνει έρευνες στην περιοχή της Κεφαλλονιάς, στον Πατραϊκό Κόλπο, στον Κυπαρισσιακό και στην περιοχή του Κατακόλου.
Πάντως η διαδικασία πώλησης των στοιχείων μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, αλλά η ανάλυσή τους θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους.

Υπό αυτές τις συνθήκες δύσκολα θα έχουμε πρώτη γεώτρηση μέσα στο 2014.

Αλλά τι σημασία έχουν μερικοί μήνες μπροστά σε ένα τέτοιο εγχείρημα που μπορεί να αλλάξει την πορεία ολόκληρου του τόπου;

Defencenet

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: Στον Κυπαρισσιακό χθες το ερευνητικό σκάφος Nordic Explorer για κοιτάσματα πετρελαίου

Φιλιατρά: Με μια δυνατή νεροποντή πλημμύρισαν οι δρόμοι [ Φωτογραφίες - Video ]

Μια δυνατή νεροποντή ήταν ικανή για αν δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα σε ΄πολλά σημεία των Φιλιατρών καθώς ο όγκος του νερού που έπεσε ήταν μεγάλος με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σε πολλά σημεία τεχνητές πισίνες. Χαρακτηριστικό σημείο έξω από την Πιτσαρία ΟΑΣΗ όπου πεζοδρόμια και δρόμος ήταν ένα από το πολύ νερό.

Το ίδιο σχεδόν χάλι επικρατούσε και έξω από το πρατήριο .......

άρτου του κ. Τασσόπουλου απέναντι από την ΔΕΗ, την Εθνική Τράπεζα, έξω από το καφενείο του Τεκέ, σε πολλά σημεία της δεκατεσσάρων, με ακόμα "καλύτερη" εικόνα έξω από το ελαιοτριβείο του κ. Κίτσου (μόνιμο φαινόμενο αυτό με τα νερά σε εκείνο το σημείο).

Όπως ανέφερε ο κ Τασσόπουλος οι βάνες ομβρίων είναι ελάχιστες στο σημείο όπου τα νερά κατεβαίνουν από τον Δρόμο που συναντάται με τον Αγιο Νικόλαο (έξω από το σπίτι του Δημοτικού Συμβούλου κ. Παγάνη) και καταλήγουν στην γωνία του ανθοπωλείου της κ. Μαρκούλια. Όλος αυτός ο όγκος νερού δεν προλαβαίνει να διοχετευθεί από την βάνα ομβρίων με αποτέλεσμα να γίνεται πλημμυρικό φαινόμενο και τα νερά να καβαλάνε τα πεζοδρόμια.

Το χειρότερο δε σημείο υπήρχε στην γωνία της πιτσαρίας ΟΑΣΗ όπου πεζός αν δεν φορούσε τουλάχιστον γαλώτσα δεν μπορούσε να περάσει.

Δείτε τις φωτογραφίες και Video









Συνελήφθησαν δύο άτομα για εκρηκτικά στη Μεσσηνία

Κατασχέθηκαν ποσότητα εκρηκτικών, βεγγαλικά, κροτίδες κ.α.

Συνελήφθησαν, προχθές (17-2-2013) το βράδυ, στην Επαρχιακή Οδό Μεσσήνης – Επικούρειου Απόλλωνα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, δυο άτομα ηλικίας 30 και 31 ετών, για παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. πραγματοποίησαν .........

έρευνα σε όχημα στο οποίο επέβαιναν, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν:

Ποσότητα νιτρικού καλίου, βάρους -900- γραμμαρίων.
Έξι (6) κροτίδες.
Τέσσερα (4) βεγγαλικά.
Ένα (1) ηλεκτρικό σπίρτο
Φυτίλι μήκους -4,8- μέτρων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Θάρρος

Στον όμιλο της Εθνικής ανήκει πλέον η Eurobank

Στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας ανήκει και επίσημα πλέον η Eurobank, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας της προαιρετικής δημόσιας πρότασης και την απόκτηση ποσοστού 84,35% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Eurobank Ergasias από την Εθνική Τράπεζα. «Εθνική Τράπεζα και Eurobank», όπως επισημαίνει στους εργαζόμενους της Εθνικής και του Ομίλου ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, «ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν από κοινού τον μεγαλύτερο τραπεζικό Όμιλο της χώρας, ικανό να ανταποκριθεί επιτυχώς στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα».

«Με την απόφασή μας να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτής ........

της στρατηγικής κίνησης, η Τράπεζα θέτει τις βάσεις, προκειμένου να πετύχει την επαρκή και ταχύτατη ανακεφαλαιοποίησή της, την ενίσχυση της ρευστότητας, τον εξορθολογισμό του λειτουργικού κόστους και τη συγκράτηση των επισφαλειών», αναφέρει ο κ. Τουρκολιάς.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες, έτσι ώστε να συμβάλουμε στην αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης προς το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και να προσφέρουμε, μέσω ενός διευρυμένου τραπεζικού Ομίλου, αυξημένες δυνατότητες χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας. Ο νέος Όμιλος θα διαθέτει ένα ευρύτατο δίκτυο εξυπηρέτησης πελατών στην Ελλάδα και στις βασικές περιφερειακές αγορές της ΝΑ Ευρώπης αντίστοιχα, μέσω του οποίου θα προσφέρονται καθημερινά αναβαθμισμένες υπηρεσίες, σε πάνω από 18 εκατομμύρια πελάτες. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι ο νέος Όμιλος αποκτά ηγετική παρουσία στη ΝΑ Ευρώπη, όπου θα αποτελέσει και έναν από τους κύριους μοχλούς επανεκκίνησης της οικονομίας της περιοχής», προσθέτει επίσης.

«Τα σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν από τη συγχώνευση και τη λειτουργική ενοποίηση των δύο οργανισμών, το αμέσως προσεχές διάστημα, μέσω της επίτευξης συνεργειών, της αξιοποίησης των οικονομιών κλίμακας, καθώς και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων τους θα αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης ενός υγιούς και βιώσιμου επιχειρηματικού Ομίλου, ικανού να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται».

Ο κ. Τουρκολιάς εκφράζει την αισιοδοξία του «ότι με κοινό όραμα και προοπτική, σε πνεύμα ενότητας, τα στελέχη και των δυο Τραπεζών θα φέρουν εις πέρας μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην ιστορία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος» και αναφέρει ότι «η στελέχωση του νέου οργανισμού θα γίνει από εργαζόμενους και των δύο Τραπεζών, με αξιοκρατικά κριτήρια και απόλυτα διαφανή διαδικασία, ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο η εμπειρία και οι ικανότητες όλων».

Εκφράζει επίσης την βεβαιότητα του ότι οι εργαζόμενοι στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας, θα στηρίξουν αυτό το τόσο σύνθετο και πολύπλοκο εγχείρημα, προκειμένου από κοινού να δημιουργηθεί μια από τις μεγαλύτερες και πιο δυναμικές Τράπεζες στον Ευρωπαϊκό χώρο, ικανή να πρωτοστατήσει στη διαδικασία ανάκαμψης της χώρας.

Σημειώνεται ότι η Eurobank είναι ήδη θυγατρική του Ομίλου Εθνικής, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί ως ένας αυτόνομος τραπεζικός οργανισμός μέχρι τη νομική συγχώνευση που εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.

Για να ολοκληρωθεί η νομική και λειτουργική συγχώνευση και να επιτευχθούν οι προσδοκώμενες συνέργειες, προωθείται συντονισμένη συνεργασία μεταξύ των δύο Τραπεζών και των θυγατρικών τους. Από την επόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσει κοινή Επιτροπή που θα αποτελείται από στελέχη και των δύο Τραπεζών, με ξεκάθαρο και διακριτό χώρο ευθύνης για κάθε μέλος.

express

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Φεβρουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

«ΦΥΤΩΡΙΑ» σκανδάλων οι περισσότερες συνεταιριστικές ........

αγροτικές οργανώσεις, παραπαίουν κυριολεκτικά.
Οικονομικά χρεοκοπημένες παραπαίουν, ενώ η έλλειψη εποπτείας και ελέγχων από το κράτος δίνει τη χαριστική βολή.
Η ερώτηση του Γ. Λαμπρόπουλου για τη συνέχιση της ασυδοσίας και με το «νόμο Σκανδαλίδη», αλλά και η προωθούμενη τροπολογία για το ακαταδίωκτο συνεταιριστών που ευθύνονται για χρέη και οφειλές δημιουργούν ένα ασφυκτικό κλίμα.
Μια ιστορική αναδρομή και τα κομματικά παιχνίδια που γιγάντωσαν την κακοδιαχείριση των ΣΑΟ αποτελούν το πρώτο θέμα με το σημερινό δεύτερο μέλος της παρουσίασης του θέματος από τον διευθυντή της «ΦΩΝΗΣ» Θανάση Τσαμούλη.
Στην πρώτη σελίδα της «Φ» διαβάζουμε επίσης:
• ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ πυρετός αύριο λόγω της Πανελλαδικής απεργίας.
• Η ΕΥΡΩΠΗ αναγνωρίζει τις πρωτοποριακές επιλογές και ιδέες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αυτό δήλωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα και επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου Γ. Χαν. Η πίτα των υπαλλήλων της Π.Ε. Μεσσηνίας.
• ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ φορέων της Δυτικής Μάνης για την ασυδοσία με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.
• ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ η συμμετοχή της Περιφέρειας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΒΙΤ στο Μιλάνο.
• ΜΕΤΑ τις αλλεπάλληλες κλοπές στο κέντρο των Φιλιατρών νέο χτύπημα διαρρηκτών αυτή τη φορά σε μίνι μάρκετ.
• ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ πίτες, γιορτές και γλέντια τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!


• ΑΥΡΙΟ Η «ΦΩΝΗ» δεν θα κυκλοφορήσει λόγω της σημερινής απεργίας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.