Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Καταδίκη για τον Δήμαρχο Δωρίου Τάκη Αντώνη και Δημοτικούς συμβούλους του

Δύο χρόνια φυλακή ήταν η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τόσο για τον Δήμαρχο Δωρίου Τάκη Αντώνη όσο και για τους Δημοτικούς Συμβούλους Βασίλη Σπυρόπουλο και Αθανάσιο Χαντζή για απόπειρα απιστίας.

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κατσαμπάνης, ο οποίος αντιμετώπιζε την ίδια κατηγορία, καταδικάστηκε σε εξαγοράσιμη ποινή 2 χρόνων. Αν και ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, το δικαστήριο δεν το δέχτηκε διότι ο Κος Κατσαμπάνης έχει κι άλλη παλαιότερη καταδίκη.
Η δίκη ξεκίνησε προχθές με καταθέσεις μαρτύρων και χθες συνεχίστηκε με τις αγορεύσεις της εισαγγελέως Νίκης Μουζάκη -η οποία πρότεινε στους ενόρκους την καταδίκη των ...........

κατηγορουμένων ενω χθές η δίκη συνεχίστηκε με τις αγορεύσεις των δικηγόρων των κατηγορουμένων Χρήστου Παναγιωτόπουλου και Πάνου Τσίγκανου.

Τόσο ο Κος Τάκης Αντώνης όσο και οι Δημοτικοί σύμβουλοι, άσκησαν έφεση κατά της απόφασης και έτσι μετά την καταδίκη θα εξακολουθήσει να είναι σε αργία τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Θυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος Δωρίου Τάκης Αντώνης διώκεται ύστερα από αναφορές του τότε αντιδημάρχου (το 2006) Δημήτρη Κόνιαρη, που έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.
Ο Δημήτρης Κόνιαρης, ενώ ήταν αντιδήμαρχος το 2006, είχε καταγγείλει το δήμαρχο για οικονομικές ατασθαλίες για εικονικά έργα, υπερτιμολογήσεις, παράνομες απευθείας αναθέσεις. Οπως μας είπε ο κ. Κόνιαρης, «έχουν σχηματιστεί 6 δικογραφίες.
Η πρώτη είναι αυτή και αφορά απευθείας αναθέσεις αγροτικών οδοποιών με τιμή στουρναριού 25 ευρώ το κυβικό, ενώ η μέγιστη με τιμές ΥΠΕΧΩΔΕ ήταν 6 ευρώ».

Αγωγή κατά Intel για αθέμιτο ανταγωνισμό

Αγωγή κατά της Intel Corp. κατέθεσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) κατηγορώντας την ότι επί μία δεκαετία κάνει κατάχρηση της κυριαρχίας της στην αγορά καταστέλλοντας τον ανταγωνισμό και ενισχύοντας το μονοπώλιό της.

Η FTC ισχυρίζεται ότι ο παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά τσιπ μεθοδεύει συστηματική στρατηγική με στόχο την παρεμπόδιση των ανταγωνιστικών εταιρειών και τη στέρηση της πρόσβασής τους στην αγορά. Υποστηρίζει, επίσης, ότι .........

η Intel στερεί από τους καταναλωτές τη δυνατότητα της επιλογής και παρεμποδίζει την καινοτομία στην κατασκευή των μικροτσίπ.

Στόχος των μεθόδων της Intel που υπονομεύουν τον ανταγωνισμό είναι η όρθωση εμποδίων στην κυκλοφορία ανταγωνιστικών προϊόντων ανώτερης ποιότητας που θα συνιστούσαν απειλή για το μονοπώλιό της, σύμφωνα με την FTC. Αποτέλεσμα της στρατηγικής της την τελευταία δεκαετία ήταν η ενδυνάμωση της κυριαρχίας της στην αγορά εις βάρος των καταναλωτών, αναφέρει η αγωγή.

Ψήφισμα του Δήμου Φιλιατρών για τον Θάνατο του Χριστόφορου Ντινιώτη

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φιλιατρών συνελθόν εκτάκτως κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου του, σήμερα Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου του έτους 2009 και ώρα 12 το μεσημέρι, μετά την πολύ δυσάρεστη και θλιβερή είδηση του θανάτου του Χριστόφορου Ντινιώτη, ενός άξιου Φιλιατρινού και έξοχου κοινωνικού παράγοντα, που προσέφερε πολλά στην πόλη μας, τόσο ως επιστήμων Πολιτικός Μηχανικός, όσο και ως Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών ομόφωνα ..........


Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι

1. Να συνοδεύσει σύσσωμο την εκφορά του νεκρού.
2. Να καταθέσει στη σεπτή σωρό του τιμής ένεκεν στεφάνι από λουλούδια της Φιλιατρινής Γης.
3. Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια και την ειλικρινή του συμπαράσταση στην οικογένεια και τους οικείους του μεταστάντος.
4. Να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα στο περιοδικό Φιλιατρά και το Μεσσηνιακό Τύπο.


Φιλιατρά, 16.12.2009

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΛΚΗΣ ΞΥΓΚΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
Κ. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αν είσαι πρωτοετής φοιτητής ή σπουδαστής τότε «Δες την Ψηφιακά»

Το Υπουργείο Παιδείας μέσα από τη δράση «Δες την Ψηφιακά 2.0» προχωρεί στην επιδότηση πρωτοετών φοιτητών και σπουδαστών, που πρώτευσαν κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις του έτους 2009, για την απόκτηση προσωπικών φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών, δωρεάν πρόσβαση σε 100 GBytes «on-line» δικτυακού αποθηκευτικού χώρου μέσω της υπηρεσίας ΠΙΘΟΣ+, καθώς και πρόσβαση σε νέα υπηρεσία ηλεκτρονικής διάθεσης ανοιχτού εκπαιδευτικού λογισμικού. Οι αιτήσεις θα μπορούν να κατατίθενται από 21/12/2009 μέχρι 23/1/2010.

Δικαιούχοι είναι το 25% των νεοεισαχθέντων φοιτητών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2009-10 σε όλα τα τμήματα των ΑΕΙ/ΤΕΙ, σύμφωνα με τη βαθμολογία εισαγωγής.
Επιπλέον, δικαιούχοι είναι και όλοι οι φοιτητές που .........

εισάγονται ως «πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες» κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2008-09 και 2009-10.
Κάθε δικαιούχος φοιτητής θα επιχορηγηθεί με το 80% της αξίας του υπολογιστή της επιλογής του, με μέγιστη επιδότηση τα 400 ευρώ. Ειδικά για τους «πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες» η μέγιστη επιδότηση ορίστηκε στα 800 ευρώ.
Σε όλους τους δικαιούχους θα αποσταλεί ειδική ενημερωτική επιστολή, η οποία θα περιλαμβάνει και έναν «Προσωπικό Κωδικό» για την απόκτηση όλων των παραπάνω εκπαιδευτικών εργαλείων.

Χρησιμοποιώντας:

* τον προσωπικό κωδικό,
* φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας και
* φωτοαντίγραφο φοιτητικής ταυτότητας ή δελτίου φοιτητικού εισιτηρίου («πάσο») ή βεβαίωση σπουδών από τη γραμματεία της Σχολής

θα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν και το φορητό υπολογιστή τής επιλογής τους από οποιοδήποτε κατάστημα πώλησης υπολογιστών, καταβάλλοντας μόνο το υπόλοιπο της αξίας του.
Οι δικαιούχοι της κατηγορίας του 5% (πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες) θα προσκομίζουν αντί του «προσωπικού κωδικού», την σχετική Ειδική Βεβαίωση από την Γραμματεία του οικείου Τμήματος.

Στη δράση «Δες την Ψηφιακά 2.0» μπορούν να συμμετάσχουν ελεύθερα όσες προμηθεύτριες επιχειρήσεις επιθυμούν και μπορούν να διαθέτουν φορητούς υπολογιστές και έχουν σύνδεση με το διαδίκτυο. Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν, θα εισπράττουν την επιχορήγηση μετά την πώληση των υπολογιστών στους φοιτητές και αφού υποβάλλουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και δικαιολογητικά στην ΕΔΕΤ ΑΕ (Εθνικό Δίκτυο Έρευνας Τεχνολογίας), που έχει αναλάβει την υλοποίηση των διαδικασιών της δράσης.

Ο υπολογιστή θα πρέπει να καλύπτει τις παρακάτω απαραίτητες προδιαγραφές:

* φορητός υπολογιστής (laptop ή notebook) με δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης WiFi
* πιστοποίηση CE
* εξελληνισμένο λογισμικό αυτοματισμού γραφείου με γραφικό περιβάλλον, περιλαμβανομένης εφαρμογής επεξεργασίας κειμένου, με κείμενα βοήθειας χρήσης στα Ελληνικά, ορθογραφικό έλεγχο και έλεγχο συλλαβισμού για την ελληνική γλώσσα
* 12μηνη τηλεφωνική υποστήριξη
* 24μηνη εγγύηση
* υποχρεωτική αντικατάσταση σε περίπτωση βλάβης κατά τον πρώτο μήνα κτήσης

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνα και Τεχνολογίας, στη διεύθυνση Λεωφ. Μεσογείων 56, 115 27 Αθήνα ή τηλεφωνικά με την υπηρεσία Αρωγής Χρηστών στο 801-11-85-100.

Διαβάστε εδώ την προκήρυξη και πρόσθετο πληροφοριακό υλικό.

Πηγή: Αγροτύπος

Εφημερίδα Αγροτύπος από το Αγροτύπος.gr

Μια αξιέπαινη προσπάθεια έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό η ειδησεογραφική ιστοσελίδα που εξειδικεύεται στα αγροτικά θέματα Αγροτύπος.gr.
Πρόκειται για την έκδοση μιας Δωρεά εβδομαδιαίας ηλεκτρονικής εφημερίδας με τις σημαντικότερες ειδήσεις που έχουν δημοσιευτεί την προηγούμενη εβδομάδα από την κυκλοφορία της.
Την είδαμε, την διαβάσαμε μας άρεσε πολύ και θεωρήσαμε σωστό να σας την παρουσιάσουμε για να την δείτε και εσείς.
Υστερεί λίγο στο Layout (πρώτη σελίδα) αλλα αυτό μπορούμε να το παραβλέψουμε αφού μεγαλύτερη σημασία έχει το τι γράφει μέσα παρά το σταθερό εξώφυλλο από έκδοση σε έκδοση.
Η δωρεάν ηλεκτρονική εφημερίδα "Αγροτύπος" αυτή την ...........

στιγμή βρίσκεται ήδη στο 10ο εβδομαδιαίο φύλλο της και αξίζει να την επισκεφθείτε και να την δείτε.

Θα την βείτε σε αυτήν την διεύθυνση: http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=55608

Το Φιλιατρά News εύχεται καλή επιτυχία στην νεα αυτή προσπάθεια της ιστοσελίδας Αγροτύπος.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Δεκεμβρίου 2009

Ele17.jpg (730 KB) 8arr17.jpg (263 KB) Foni17.jpg (216 KB) Logos.jpg (653 KB)