Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Γκέλα για Νίκη Πλάτης και Ηρακλη Κυπαρισσίας. Άφησαν βαθμούς σε Μικρομάνη και Κυπαρισσία αντίστοιχα.

Ισόπαλλα 2 - 2 ήρθαν τα παιχνίδια για τον 1ο Ομιλο της Β' τοπικής κατηγορίας στην Μικρομάνη και Κυπαρισσία αντίστοιχα.

Στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στον Αστέρα Μικρομάνης και την νίκη πλάτης το τελικό αποτέλεσμα ήταν 2 - 2 σε ένα παιχνίδι που το πάλεψε η Μικρομάνη και ανάγκασε την Νίκη Πλάτης να αφήσει 2 υπερπολύτιμους βαθμούς στο κυνήγι της κατάκτησης της δεύτερης προνομιούχου θέσης που οδηγεί σε άνοδο στην Α' τοπική κατηγορία.

Η Ομάδα του Παναγιώτη Παναγόπουλου πήγε στην Μικρομάνη, πάλεψε το παιχνίδι και βρέθηκε πίσω στο σκόρ με 1 - 0 μέχρι το ημίχρονο.
Στο δεύτερο η κατάσταση άλλαξε, και η Νίκη Πλάτης παρά το δεύτερο γκόλ κατάφερε να φέρει στα ίσια το παιχνίδι μέχρι την λήξη του αγώνα.
Ήταν μια ήττα που ναι μεν άφησε πικρία στην Νίκη Πλάτης αλλά ελπίζουν στην .........

τελευταία αγωνιστική να γίνει το θαύμα.

Ο άλλος αγώνας με ενδιαφέρον ήταν ο αυτός του Ηρακλή Κυπαρισσίας με τον Αστέρα Βαλύρας.
Ο Ηρακλής Κυπαρισσίας στάθηκε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ στο γήπεδο, έχοντας παίξει μονότερμα την ομάδα της Βαλύρας και κατάφερε στο 10' να προηγηθεί με 1 - 0.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βαλύρα σε ένα ολόκληρο ημίχρονο επισκέφθηκε τα καρέ του Μπέλλη ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

Στην επανάληψη του αγώνα η Βαλύρα με μία από τις 4 συνολικά στον αγώνα επιθέσεις κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια και 5 λεπτά αργότερα να σκοράρει για δεύτερη φορά ανατρέποντας το εις βάρος της σκόρ και έκανε το 1 - 2.
Οι γηπεδούχοι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ σε όλο το παιχνίδι, δεν το έβαλαν κάτω και έκλεισαν την Βαλύρα στα καρέ της. Σε μια αναμπουμπούλα στα καρέ του τερματοφύλακα της βαλύρας, ο Ηρακλής κατάφερε να σκοράρει και έτσι έφερε το παιχνίδια στα ίσια 2 - 2.

Στο 86 αμυντικός τη Βαλύρας ανέτρεψε επιθετικό του Ηρακλή. Ένα ΚΑΘΑΡΟΤΑΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ που ο διαιτητής όντας μπροστά στην φάση (στα δυο μέτρα) έδειξε την εσχάτη των ποινών κάτι που δεν άρεσε ΚΑΘΟΛΟΥ στους ανθρώπους της Βαλύρας που απείλησαν με επεισόδια.
Χαρακτηριστικό είναι ότι όλοι οι παίκτες της Βαλύρας μαζί με τους παράγοντες της ομάδας έπεσαν πάνω στον διαιτητή να τον πείσουν να αλλάξει την απόφαση του δήθεν ότι δεν ήταν πέναλτι. Απο την μία εστία ο διαιτητής σιγά σιγά βρέθηκε στην άλλη εστία από τις διαμαρτυρίες των παικτών και των ανθρώπων της διοίκησης των φιλοξενούμενων.

Ο διαιτητής κάλεσε τους δυο βοηθούς του και πήγαν στα αποδυτήρια προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και προς στιγμήν απειλήθηκε διακοπή του αγώνα με ότι αυτό συνεπάγεται. Φυσικά δεν έλειψαν τα διάφορα κοσμητικά επίθετα που εκτόξευσαν άνθρωποι και φίλοι της ομάδας της Βαλύρας δημιουργώντας ένα κλίμα τρομοκρατίας στο γήπεδο.
Η διακοπή του αγώνα δεν έγινε και μετά από 15 λεπτά ο Διαιτητής με τους βοηθούς του βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο προκείμενου να παίξουν τα υπόλοιπα 3 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα για την ολοκλήρωση του αγώνα.

Η εκτέλεση του πέναλτι από τον Ηρακλή ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν ήταν εύστοχη και έτσι το 2 - 2 παρέμεινε.

Και εδώ είναι η απορία του Φιλιατρά News
ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ο Ηρακλής Κυπαρισσίας ήταν κλάσεις ανώτερος στον αγώνα απέναντι στην Βαλύρα και σαφώς δικαιούταν τους 3 βαθμούς της Νίκης.
Η Βαλύρα με τόσο χάλια παιχνίδι (μια αιωνιότητα και μία μέρα να κατεβάσει την μπάλα απο την μια περιοχή στην άλλη) ΠΩΣ βρίσκεται τόσο ψηλά στην βαθμολογία????
ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι είναι μια ομάδα που βρίσκεται στην δεύτερη θέση στον πίνακα και παίζει με τη τελευταία.
Η κοινή λογική λέει ότι θα έπρεπε να ρίξει τουλάχιστον 5 - 6 γκόλ στον Ηρακλή Ως και καλά μια ομάδα κλάσεις ανώτερη.
Κάτι που δεν είδαμε στο σημερινό παιχνίδι.
Και το ίδιο συμβαίνει στα τελευταία παιχνίδια της. Ομάδα που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.....
Πραγματικά είναι απορίας άξιον!!!!!!!

Έτσι λοιπόν ανεξάρτητα του τι έχει γίνει στο παιχνίδι του Ατρομήτου πλατύ η βαθμολογική θέση δεν έχει αλλάξει και ο Ατρόμητος πλατύ παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και ακολουθούν:
Αστέρας Βαλύρας με 51 βαθμούς και Νίκη Πλάτης με 50 βαθμούς.

Σοκαρισμένη η κοινωνία της Καλαμάτας απο τον ακρωτιριασμό της 30χρονης. Δηλώσεις του Αστυνομικού Διευθυντή Κου Καραβίτη

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Καλαμάτας από το αποτρόπαιο περιστατικό που συνέβη σήμερα το μεσημέρι σε διαμέρισμα της οδού Σταδίου Σταδίου 7 στην παραλία της Καλαμάτας και κοντά στην οδό Ναυαρίνου.
39χρονος Αλβανός χρησιμοποιώντας αλυσοπρίονο το οποίο είχε αγοράσει πρόσφατα από την περιοχή διαμέλισε την εν διαστάσει σύζυγο του στα άνω και τα κάτω άκρα της

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας ταξίαρχος Κος Καραβίτης είπε τα εξής: ..........



"Σήμερα και ώρα 13:20 περίπου περιπολικό διερχόμενο της οδού Ναυαρίνου στην περιοχή της παραλίας Καλαμάτας, ειδοποιήθηκε από αλλοδαπό πολίτη Αλβανίας o οποίο εκινείτο με το αυτοκίνητο του μαζί με τα δυο παιδιά του ηλικίας 9 και 12 ετών ότι προ ολίγου είχε τραυματίσει σοβαρά την εν διαστάσει σύζυγό του Επίσης πολίτη Αλβανίας ετών 30 στα άνω και κάτω άκρα της μέσα στο διαμέρισμα της.
Απο τις πρώτες πληροφορίες ο Δράστης ο οποίος συνελήφθη και κρατείται, προέβη στην πράξη του χρησιμοποιώντας αλυσοπρίονο το οποίο είχε αγοράσει πρόσφατα από την περιοχή της Καλαμάτας με κίνητρο σοβαρούς οικογενειακούς λόγους και ύστερα από λογομαχία.
Ο Δράστης ζούσε μόνιμα στην Δυτική Μακεδονία και προ μία εβδομάδος ήρθε στην Καλαμάτα για να συναντήσει το θύμα, φέρνοντας μαζί του τα δυο ανήλικα παιδιά του τα οποία ζούσαν μόνιμα στην Αλβανία.
Κατα την παραμονή τους στην Καλαμάτα, είχαν εγκατασταθεί προσωρινά στο διαμέρισμα του θύματος.
Ήταν ζευγάρι που ζούσε στην Δυτική Μακεδονία και η γυναίκα του πριν δύο μήνες, -ίσως και περισσότερο- είχε φύγει και ήρθε να ζήσει στην Καλαμάτα"
Ο 39χρονος ήρθε στην Καλαμάτα φέρνοντας μαζί και τα δυο του παιδιά με σκοπό να επανασυνδεθεί με την σύζυγό του. Η έντονη λογομαχία που υπήρξε μέσα στο διαμέρισμα λίγο μετά την μία το μεσημέρι, οδήγησε τον 39χρονο Αλβανό στο τραγικό συμβάν.

Το πλήρωμα του περιπολικού και με την συνδρομή και άλλων αστυνομικών μετέβησαν στο διαμέρισμα που βρίσκεται κοντά στην οδό Ναυαρίνου ειδοποιώντας παράλληλα και ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε και μετέφερε άμεσα την 30χρονη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας η οποία και παρέμεινε για νοσηλεία.

Ο δράστης σε κατάσταση αμόκ τέλεσε την πράξη του μπροστά στα μάτια των παιδιών τους
και μετά κατέβασε σέρνοντας την εν διαστάσει σύζυγο του στο πεζοδρόμιο της οδού Σταδίου 7.

Μόλις έφτασε το ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας η 30χρονη οδηγήθηκε απευθείας στο Χειρουργείο και οι γιατροί έδωσαν έναν πραγματικό αγώνα δρόμου να την κρατήσουν στην ζωή και το κατάφεραν.
Όμως η περίπτωση της ήταν ιδιαίτερα σοβαρή και έχρηζε διακομιδής στην Αθήνα για αν υποβληθεί σε λεπτή χειρουργική επέμβαση από ειδική ομάδα νευροχειρουργών και αγγειοχειρουργών για την συρραφή των μελών της άτυχης 30χρονης.

Έτσι με στρατιωτικό αεροσκάφος η 30χρονη μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου μπήκε αμέσως στο χειρουργείο όπου μέχρι αυτή την στιγμή υποβάλλεται σε λεπτή επέμβαση συρραφής.
Η κατάσταση της υγείας της παραμένει κρίσιμη.

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

Στην Αθήνα μεταφέρθηκε η άτυχη γυναίκα που δέχτηκε επίθεση με αλυσοπρίονο.

Στο νοσοκομείο ΚΑΤ για συρραφή των κάτω άκρων βρίσκεται εδώ δυο ώρες η 30χρονη άτυχη γυναίκα Αλβανικής Καταγωγής που σήμερα το μεσημέρι δέχτηκε δολοφονική επίθεση από τον εν διαστάσει σύζυγο της με αλυσοπρίονο μπροστά στα μάτια των παιδιών της.

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας που μεταφέρθηκε, μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο και έγινε το ανθρωπίνως δυνατόν για να κρατηθεί στην ζωή.
Στην άτυχη γυναίκα, αλβανικής καταγωγής, παρασχέθηκαν η πρώτες βοήθειες στο χειρουργείο του νοσοκομείου Καλαμάτας και από εκεί με στρατιωτικό αεροσκάφος μεταφέρθηκε μεταφέρεται στο νοσοκομείο ΚΑΤ, ώστε να γίνει συρραφή των άκρων από ομάδα Νευροχειρουργών και αγγειοχειρoυργών.

Όπως ΚΑΤ' ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ είχαμε γράψει στις 14:35 στο Φιλιατρά News ο ........

δράστης κατέβηκε με το αυτοκίνητό του από την κεντρική Μακεδονία στην Καλαμάτα, μαζί με τα δύο του παιδιά, 9 και 12 ετών, για να συναντήσει την 30χρονη με την οποία βρίσκονται σε διάσταση εδώ και δύο μήνες.

Μετά από καβγά και σε κατάσταση αμόκ, ο 39χρονος πήρε το αλυσοπρίονο το οποίο είχε κρυμμένο στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και της επιτέθηκε.
Της ακρωτηρίασε τα πόδια, ενώ της κατάφερε πολλαπλά τραύματα στα χέρια και την κοιλιά.

Το απίστευτο περιστατικό αποκαλύφθηκε όταν ο δράστης ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του σε αστυνομικούς που περνούσαν με περιπολικό κάτω από το σπίτι του θύματος.
Ο δράστης συνελήφθη και η 30χρονη διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Η κατάσταση της υγείας της είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Τραγωδία στην καλαμάτα. Σε κρίσημη κατάσταση στο χειρουργέιο η Γυναίκα που δέχτηκε δολοφονική επίθεση με αλυσοπρίονο

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης κατέβηκε με το αυτοκίνητό του από τη Μακεδονία στην Καλαμάτα, μαζί με τα δύο του παιδιά, για να συναντήσει την εν διαστάσει σύζυγό του.
Μετά από καβγά και σε κατάσταση αμόκ, ο 40χρονος πήρε ένα αλυσοπρίονο που βρήκε στην αυλή του σπιτιού και επιτέθηκε στην άτυχη γυναίκα, κόβοντάς της τα πόδια και τα χέρια.

Το θύμα διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας όπου αυτή τη .....

στιγμή είναι στο χειρουργείο καταβάλλοντας οι γιατροί προσπάθειες να την κρατήσουν στην ζωή, ενώ ο δράστης συνελήφθη και ανακρίνεται στην Αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας.


Στο χειρουργείο βρίσκεται η γυναίκα που δέχτηκε δολοφονική επίθεση με αλυσοπρίονο

Στο χειρουργείο βρίσκεται αυτή την ώρα η γυναίκα που δέχτηκε δολοφονική επίθεση με αλυσοπρίονο από τον σύζυγο της.

Ο δράστης λένε οι πληροφορίες είναι Αλβανικής καταγωγής και προέβη στην πράξη του μετα από έντονη λογομαχία.



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δολοφονική επίθεση στην Καλαμάτα. Άντρας έκοψε με αλυσοπρίονο τα άκρα της γυναίκας του…

Δολοφονική επίθεση με αλυσοπρίονο σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στην Καλαμάτα.
Από τις πρώτες πληροφορίες που έφτασαν στο Φιλιατρά News, άντρας Αλβανικής καταγωγής φέρεται ότι έκοψε τα άκρα της γυναίκας του με αλυσοπρίονο.
Γίνονται προσπάθειες για να κρατηθεί στη ζωή το θύμα της επίθεσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν το συμβάν Δράστης και θύμα λογομάχησαν έντονα.

Για ότι νεότερο θα επανέλθουμε.



Έκπτωση στα εισιτήρια για φτωχές ομάδες

Πάλι καλά που ο Ευριππίδης Στυλιανίδης θα πάρει μέτρα για τους φτωχούς και έτσι όσοι είναι πάνω από 65 ετών μια κάτω των 18 ετών ή φοιτητές μέχρι 22 ετών θα πληρώνουν τα εισιτήρια τους; με 50 % έκπτωση.
Όχι μόνο καλό είναι αλλά πρέπει να το εφαρμόσουν και σε άλλα πράγματα.
Θέλετε πολιτισμό; Κάντε έκπτωση 50% στα παιδιά για κινηματογράφο και θεατρικές παραστάσεις οι οποίες θα είναι κατάλληλες.
Εδώ το κάνει η real news και δεν μπορεί να το πετύχει το κράτος;

Πηγή: Troktiko


Θεσμικές αλλαγές χρειάζεται η χώρα και όχι Συναίνεση με λευκή επιταγή τόνισε ο Χρήστος Βερελής

Με κεντρικό θέμα Πολιτική και Οικονομική κρίση, παρουσίασε το πρόγραμμα για τις Ευρωεκλογές αλλά και τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις σε ομιλία του στην Κυπαρισσία, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστος Βερελής, τον οποίο προλόγισαν ο Πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης κ. Γιάννης Κωνσταντόπουλος, ο βουλευτής κ. Κουσελάς και ο Περιφερειάρχης του πολιτικού φορέα.

Πριν την ομιλία του ο πρώην υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις των τοπικών μέσων ενημέρωσης, εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι πολύ σύντομα το κόμμα του θα είναι Κυβέρνηση ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού με διπλές κάλπες στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.
Μάλιστα τόνισε ότι η οικονομική κρίση και οι επιλογές της Κυβέρνησης οδήγησαν σε .......

αδιέξοδα τους πολίτες και χρειάζονται άμεσες λύσεις, ενώ εστίασε κατά την ομιλία του σε τομείς όπως η οικονομία, η Παιδεία, ο τουρισμός και η υγεία αλλά και ο αγροτικός κόσμος του τόπου με αναφορές στις λύσεις που προτείνει ο πολιτικός φορέας του.
Μεταξύ άλλων στην ομιλία του υποστήριξε ότι "η χώρα λειτουργεί κάτω απο μια πινακίδα όπου κανένας δεν εμπιστεύεται κανέναν" κάνοντας σαφείς υπαινιγμούς και για το τέρας της γραφειοκρατίας.

Είπε ότι το 2003 είχα πει τότε στον κ. Πρωθυπουργό ότι πως "μπορεί να διοικήσει την Ελλάδα, αν δεν μπορείς να διοικήσεις ένα περίπτερο" για να συμπληρώσει ότι "η Ελλάδα βρίσκεται σε επικίνδυνο σταυροδρόμι και το ΠΑΣΟΚ δεν έχει το δικαίωμα να προσπεράσει τα δύσκολα αλλά να δώσει την μάχη" εκτιμώντας ότι "μια αλλαγή Κυβέρνησης θα προσφέρει ανάσα στην διεθνή αναγνώριση της χώρας μας"

Εξήγησε ότι "το βασικό μας σύνθημα είναι να αντιπαλέψουμε αγκυλώσεις του παρελθόντος και όσες ελοχεύουν στο σύστημα" ενώ αναφερόμενος στους αγρότες είπε ότι "έχουμε Βιολογική κτηνοτροφία στα χαρτιά και το μεγάλο πρόβλημα των παραγωγών μας είναι η πολιτική των σούπερ μάρκετ".
Σχετικά με την Δικαιοσύνη υπογράμμισε ότι "η Δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσει τη διαφθορά χρειάζεται την έξωθεν μαρτυρία και όταν το Νόμιμο δεν ταυτίζεται με το Ηθικό διαλύεται ο Κοινωνικός ιστός" πιστεύοντας ότι "χρειαζόμαστε θεσμικές αλλαγές καθώς δεν έχουμε τις ανάλογες θωρακίσεις και τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται στην ώρα τους". Καταλήγοντας πρόσθεσε ότι "η θωράκιση του εισοδήματος θα έρθει με αισιόδοξη αναπτυξιακή πολιτική και το ΠΑΣΟΚ μπορεί να δώσει συναίνεση στα πολιτικά πράγματα αλλά όχι λευκή επιταγή".

Πηγή: Radio 936

ΠΡΟΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ

Σενάρια αυξήσεων σε τέλη Ι.Χ., καύσιμα

Παράταση και... μονιμοποίηση της έκπτωσης στα τέλη ταξινόμησης των Ι.Χ. βλέπουν στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Στελέχη του υπουργείου θεωρούν ως το πιθανότερο ενδεχόμενο την παράταση, σε πρώτη φάση, του μέτρου και μετά τις 7 Αυγούστου επικαλούμενοι τόσο σχετική κοινοτική οδηγία που βρίσκεται σε διαδικασία επικύρωσης όσο και την κακή οικονομική κατάσταση στον κλάδο εμπορίας αυτοκινήτων.

Άλλωστε, όπως προκύπτει από τις συζητήσεις που ήδη γίνονται στο υπουργείο, κάτι τέτοιο εξυπηρετεί τον γενικότερο σχεδιασμό στη φορολογική πολιτική για το αυτοκίνητο.
Ο σχεδιασμός αυτός που παραπέμπει στο κρυφό σενάριο που εξετάζεται για τα ..........

αυτοκίνητα προβλέπει την ανατροπή του τρόπου φορολόγησης των Ι.Χ. με μεταφορά των φόρων από την απόκτηση στη χρήση.
Τι σημαίνει αυτό; Η μείωση των φόρων για την αγορά των Ι.Χ. θα αντικατασταθεί- και μάλλον θα υπερκαλυφθεί- από την αύξηση στον φόρο των καυσίμων και στα τέλη κυκλοφορίας.

Οι διατάξεις για τη φορολογία των αυτοκινήτων που κατατέθηκαν την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή από το υπουργείο προβλέπουν τη μείωση κατά 50% του Ειδικού Τέλους Ταξινόμησης που επιβάλλεται στα Ι.Χ., αλλά για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα το μέτρο παρουσιάζεται από την κυβέρνηση ως προσωρινό και στο πλαίσιο αυτό θεσπίστηκε η ισχύς του έως τις 7 Αυγούστου 2009, δηλαδή για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών προκειμένου να τονωθεί ο κλάδος αυτοκινήτου στον οποίο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Παπαθανασίου, εργάζονται περίπου 70.000 άνθρωποι και ο τζίρος του οποίου παρουσίασε το πρώτο τρίμηνο του 2009 πτώση περίπου 40% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008.

Θα είναι καταστροφή

Ανεπισήμως, ωστόσο, στο υπουργείο συζητούν ήδη σενάριο το οποίο προβλέπει σε πρώτη φάση να παραταθεί η έκπτωση στα τέλη ταξινόμησης έως το τέλος του 2009 και στη συνέχεια να καθιερωθεί μόνιμα.
Το σενάριο αυτό δεν είναι άσχετο και με τις επισημάνσεις παραγόντων της αγοράς αυτοκινήτων αλλά και υπηρεσιακών στελεχών του υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι σημειώνουν ότι ενδεχόμενη επιστροφή της αγοράς αυτοκινήτων στην προ έκπτωσης των τελών ταξινόμησης εποχή σημαίνει βέβαιο πάγωμα των πωλήσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα που θα είναι, όπως λένε, καταστροφική τόσο για τον κλάδο αυτοκινήτου όσο και για τα έσοδα του προϋπολογισμού από τις πωλήσεις.

Με βάση τις εκτιμήσεις που κάνουν στο υπουργείο Οικονομικών, από τη μείωση των τελών ταξινόμησης το Δημόσιο θα χάσει έσοδα περίπου 200-300 εκατ. ευρώ. Στον φετινό προϋπολογισμό έχει αναγραφεί πρόβλεψη για είσπραξη 950 εκατ. ευρώ από τέλη ταξινόμησης Ι.Χ., η οποία όμως με δεδομένη την αρνητική πορεία των πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο του έτους αποδεικνύεται εξαιρετικά αισιόδοξη.
Νεώτερες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για είσπραξη 700 εκατ. ευρώ, αλλά λόγω της μείωσης των τελών ταξινόμησης εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν τελικά περί τα 400-500 εκατ. ευρώ.
Η απώλεια αυτή ωστόσο μελετάται να αντισταθμιστεί σε επόμενη φάσηκαι στον βαθμό που το επιτρέψει η πολιτική συγκυρία- με φόρους οι οποίοι θα βαρύνουν τη χρήση των αυτοκινήτων. Πρόκειται για φόρους που εξετάζονται και στο πλαίσιο των κυβερνητικών σχεδιασμών για νέα εισπρακτικά μέτρα που θα στοχεύουν στη μείωση της μαύρης τρύπας του προϋπολογισμού και στον κατευνασμό των Βρυξελλών που πιέζουν ασφυκτικά για αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών.

Τι σκέπτονται για καύσιμα, τέλη

● Η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που επιβάλλεται στα καύσιμα.
Με την τελευταία αύξηση σε τέσσερις δόσεις του ΕΦΚ ο φόρος «έπιασε» το ελάχιστο υποχρεωτικό επίπεδο που ορίζει η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με τις νέες αυξήσεις που σχεδιάζει το υπουργείο και οι οποίες θα παρουσιαστούν ως προσπάθεια φορολογικής σύγκλισης με την Ε.Ε. αλλά και ως πράσινη φορολογία, θα επιχειρηθεί να μειωθεί η ψαλίδα μεταξύ της φορολογίας των καυσίμων στην Ελλάδα με τον αντίστοιχο μέσο όρο της Ε.Ε. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ε.Ε. σε κάθε λίτρο αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα είναι ενσωματωμένος Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης 0,37 ευρώ ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι 0,47 ευρώ.
Τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την αύξηση του φόρου στα καύσιμα διευκολύνει τόσο η πτώση του πληθωρισμού σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα όσο και και η πτώση των λιανικών τιμών τους ως απόρροια της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης.

● Η αύξηση των τελών κυκλοφορίας μέσω της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού τους.
Με βάση τα σχέδια των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος τα οποία έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, τα τέλη κυκλοφορίας από το 2010 θα εξαρτώνται από τον όγκο των ρύπων που εκπέμπει κάθε αυτοκίνητο.
Με την αλλαγή αυτή θα τιμωρηθούν με πολύ υψηλότερα τέλη κυκλοφορίας σε σχέση με αυτά που καταβάλλουν σήμερα- τα οποία εξαρτώνται αποκλειστικά από τον κυβισμότα οχήματα μεγάλου κυβισμού (π.χ. τύπου τζιπ) και τα αυτοκίνητα παλαιότερης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και τα συμβατικά.
Να σημειωθεί ότι τη σταδιακή κατάργηση των τελών ταξινόμησης με αντικατάσταση της σχετικής απώλειας εσόδων μέσω αύξησης των τελών κυκλοφορίας προβλέπει και πρόταση οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία έχει εκδοθεί από το 2005 και αναμένεται να υιοθετηθεί από το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΤΑ ΠΟΡΤΟ-ΣΑΛΤΑ!!

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Ακούστηκε κι αυτό.. Πως αν είχαν όλοι συναινέσει στην κατάργηση του άρθρου 16 τα παιδιά μας δεν θα κινδύνευαν στα ξένα για σπουδές!!! Ούτε και οι ιθαγενείς από τις μαλακίες τους αν κάποιος τους έκλεινε τα μικρόφωνα δια παντός.
Ένα από τα συνήθη «πόρτο-σάλτα» των ερτζιανών ήταν.. Μια ειδεχθής επικοινωνιακή ακροβασία.
Επειδή η παιδεία είναι βάρος τεράστιο για την αβάσταχτη ελαφρότητα τού είναι τους.
Αυτή που αγνοεί πως αν οι δύο στους τρεις πτυχιούχους είναι κάτοικοι της ευπορίας και όχι της υποβάθμισης, υπεύθυνη κατά κύριο λόγο είναι η καπιταλιστική σχιζοφρένεια των τρομακτικών κοινωνικών ανισοτήτων και ασφαλώς όχι η μαθησιακή ανικανότητα των νέων των μηδενικών ευκαιριών, που εκ της οικονομικής δυσπραγίας των γονιών τους καρφώνονται εδώ.
Για να αντιμετωπίσουν εκτός των σεισμών, τους λιμούς αλλά και τους καταποντισμούς της .....

οικονομικής κρίσης. Και να καταστούν αυτά η μοναδική τους επιλογή στην ζωή..

Αλλά οι ερτζιανοί τον χαβά τους. Κάποιον θα πείσουν για την φυλετική ανωτερότητα των πατρόνων τους. Δεν μπορεί. Τόσοι και τόσοι ζουν στο εκτυφλωτικό σκότος των προβολέων από τα ΜΜΕ. Φυσικό είναι να μην έχουν δει πως σήμερα ακόμη και δίχως την ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση, μαθήματα ενταγμένα στο βασικό πρόγραμμα σπουδών, αποσπώνται εκβιαστικά για να διδαχτούν ως μεταπτυχιακά με αντίτιμο δέκα χιλιάδες ευρώ. Και μόνον απ’ αυτό θα έπρεπε οι γονείς να έχουν υποψιαστεί για το ποια θα είναι η ασθμαίνουσα ανηφόρα της πανεπιστημιακής ιδιοκτησίας.. Στα 22 με 25 χιλιάδες ευρώ ετησίως έχει υπολογιστεί το κόστος της. Χώρια που αν το απευκταίο συνέβαινε, τότε η υποβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων θα ήταν αυτής της ποιότητας και έκτασης, που το πτυχίο των αποφοίτων τους θα ήταν ίσης αξίας με χαρτί ταπετσαρίας τοίχων.. Ποιων πτυχίων; Αυτών που σήμερα λοιδορούνται αλλά που ως πριν από μερικά χρόνια ανέδειξαν στα βάθρα της γνώσης Έλληνες επιστήμονες με διεθνή ακτινοβολία. Οι κατασκευαστές των νέων δίδυμων πύργων στην Νέα Υόρκη απόφοιτοι του Μετσόβιου είναι. Και οι δύο. Το ίδιο και ο πατέρας των περιβόητων stelth. Του Μετσόβιου επίσης και οι δημιουργοί των νέων κυβερνητικών συγκροτημάτων στην Μόσχα. Της ιατρικής Αθηνών ο Τζάκης.. Του πανεπιστημίου Αθηνών ένας εκ των διαπρεπών νομικών του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Κι άλλοι κι άλλοι κι άλλοι που λάμπουν δια της παρουσίας τους εμπρός από κάθε διεθνή επιτυχία. Δεν άκουσα ούτε έναν επιφανή να έχει αποφοιτήσει ιδιωτικών πανεπιστημιακών σχολών. Το γιατί είναι προφανές. Ο αξιοκρατικά δημόσιος συναγωνισμός που αναδεικνύει τους πρώτους μεταξύ ίσων.

Όμως της ιταλικής τραγωδίας δοθείσης, κόλλησαν οι ερτζιανοί τα σάλια τους στις επιστολές εκδούλευσης προς τους «εκπαιδευτηριάρχες» που ως διαφημιζόμενοι τους τα «σπρώχνουν» κατ’ έτος χοντρά. Στο κατόπι τους και το αμετα-ΑΝΟΗΤΟ νεοφιλελεύθερο κοινοβουλευτικό μπλοκ που σπρώχνει την πανεπιστημιακή παιδεία στην ιδιώτευση προβάλλοντας ως άλλοθι τα ιδιοτελή καθηγητικά μακροβούτια στους χρυσοφόρους ποταμούς των κοινοτικών προγραμμάτων έρευνας. Κι αφού οι κυβερνώντες είναι ανίκανοι να ελέγξουν αυτούς, απαξιώνουν τα δημόσια πανεπιστήμια υποχρηματοδοτώντας τα. Για να καταρρεύσουν νομοτελειακά. Και να πέσουν στα στόματα των «εκπαιδευτηριαρχών» σαν ώριμα φρούτα. Μήπως να ιδιωτικοποιήσουμε και την βουλή; Έτσι κι αλλιώς από τον λαό συστήνεται αλλά στον λαό δεν ανήκει..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr


Βαρόμετρο της Public Issue: 7,5% μπροστά το ΠΑΣΟΚ!!!

Με 7,5% μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ της ΝΔ, τη μεγαλύτερη διαφορά από το Σεπτέμβριο, οπότε και πέρασε μπροστά το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.

Μάλιστα, για πρώτη φορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αγγίζει το όριο της αυτοδυναμίας, καθώς φτάνει τις 149 έδρες εάν μπουν στη Βουλή και οι Οικολόγοι, ενώ σε πεντακομματική βουλή παίρνει 152 έδρες.
Πιο συγκεκριμένα: ...............


Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 41,5%,
η ΝΔ 34%,
το ΚΚΕ 7%,
ο ΣΥΡΙΖΑ 8,5%,
το ΛΑΟΣ 5% και
οι Οικολόγοι 3%.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο διευθύνων σύμβουλος Public Issue Γιάννης Μαυρής εκτίμησε ότι το άνοιγμα της ψαλίδας οφείλεται σε απώλειες της ΝΔ, η οποία όπως όλα δείχνουν δεν μπορεί να ανακάμψει και να ξεπεράσει το όριο του 34 – 35%, παρά τον ανασχηματισμό.
Παράλληλα, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί ανοδική πορεία κυρίως γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει αδυναμία να οικειοποιηθεί το μεγάλο ρεύμα διαμαρτυρίας, ενώ και οι ψηφοφόροι του ενδιάμεσου χώρου, στρέφονται από τη ΝΔ στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μαυρής αναφέρθηκε και στην ανάκαμψη του δικομματισμού, μετά την κρίση του Δεκεμβρίου, σημειώνοντας ότι η κρίση, η ανασφάλεια και η κοινωνική φοβία ευνοούν ένα κοινωνικό συντηρητισμό που λειτουργεί προς όφελος των δύο μεγάλων κομμάτων.
Τέλος, επισήμανε κατηγορηματικά ότι η μέτρηση αυτή δεν είναι εκτίμηση για τις ευρωεκλογές.

Δείτε το Video



Πηγή: ΣΚΑΪ

Δεν αλλάζουν οι πέντε μέρες για το γάλα

Δεν υπάρχει πρόθεση της κυβέρνησης να αυξηθούν οι 5 μέρες, που είναι σήμερα το όριο και η εγγύηση για το νωπό γάλα τόνισε ο Υφυπουργός ΑγροτικήςΑνάπτυξηςκ.ΜιχάληςΠαπαδόπουλος.
Τόνισε επίσης ότι ενόψει των εορτών του Πάσχα έχει δοθεί εντολή να εντατικοποιηθούν οι κτηνιατρικοί και υγειονομικοί έλεγχοι.Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτη, ο κ.Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι το στοίχημα για τη κυβέρνηση είναι η απορρόφηση όλης της παραγωγής του φρέσκου γάλακτος σε συνεννόηση με τους κτηνοτρόφους και τις βιομηχανίες.

Ακόμα,παρέπεμψε στις υπουργικές αποφάσεις που εκδόθηκαν και προβλέπουν την υποχρεωτική χρησιμοποίηση της αναλογίας ελληνικού νωπού και συμπυκνωμένου γάλακτος 80 προς 20 στο ελληνικό παραδοσιακό γιαούρτι, γεγονός που ενισχύει - όπως είπε - την αγορά του ελληνικού νωπού γάλακτος.
Παράλληλα σημείωσε ότι με υπουργικές αποφάσεις μειώθηκε η ειδική εισφορά που ......

κατέβαλε ο παραγωγός στο ΕΛΟΓΑΚ από 0,50% ανά κιλό αξίας όλων των ειδών του γάλακτος σε 0,25%.
Από την πλευρά του, ο κ. Μωραϊτης υποστήριξε ότι οι κτηνοτρόφοι έχουν περιέλθει σε απελπιστική κατάσταση,λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση που δεν στηρίζει τον παραγωγό. Ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα ανακοινωθούν μέτρα τα οποία θα λύνουν βασικά θεσμικά ζητήματα των κτηνοτρόφων.
«Τα μέτρα αυτά θα δίνουν μια σημαντική πνοή και ελάφρυνση στον κτηνοτροφικό κλάδο», κατέληξε.

Πηγή: Agroschannel

Στο Αυτόφωρο όσοι αισχροκερδούν

Με έγγραφό του, το οποίο απευθύνεται σε όλους τους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μας ενημερώνει το www.newsblog.gr ζητά την εντατικοποίηση των ελέγχων στην πασχαλινή αγορά της συμπρωτεύουσας, για τηναποφυγή φαινομένων κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας.

Στο ίδιο έγγραφο ο εισαγγελέας τονίζει ότι σε πείρπτωση σύλληψης παραβατών, τότε αυτοί θα πρέπει να διώκονται κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Υ.Γ Δυστυχώς κύριε Εισαγγελέα στη χώρα μας όταν κάποιος πιάνεται ισχυρίζεται .......

και δικαίως πως έχουμε ελεύθερη αγορά ......

Πηγή: Αgroschannel

Ανάσα ο Φ.Π.Α για τους αγρότες

Πασχαλιάτικος μποναμάς, για χιλιάδες γεωργούς είναι η επιστροφή Φ.Π.Α αρκετών εκατομμυρίων αλλά και η καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης σε όσους δεν την είχαν εισπράξει τον περασμένο Δεκέμβριο.
Σε ό,τι αφορά τους κτηνοτρόφους, από χθες το μεσημέρι βρίσκονται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα χρήματα που αφορούν την εξισωτική αποζημίωση και ανέρχονται περίπου σε 40 εκατομμύρια ευρώ για όλη τη χώρα.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας θα δώσει στους προέδρους των Συνεταιρισμών τα χρήματα που αφορούν την επιστροφή του αγροτικού Φ.Π.Α. στη φυτική και ζωική παραγωγή σε όσους αγρότες υπέβαλαν τα έγγραφα της επιστροφής στην Ε.Α.Σ.
Πρόκειται για την πρώτη δόση του 7% που εκτιμάται πως ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια .....

ευρώ.
Η δεύτερη δόση του 5% η οποία αφορά τις καλλιέργειες βαμβακιού, καπνού, δημητριακών και ελιάς θα δοθεί τέλος Μαΐου – αρχές Ιουνίου.

Πηγή: Agroschannel

Πέθανε ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Πατάκης

Μία από τις ηγετικές μορφές του συνδικαλιστικού κινήματος των αγροτών, ο πρώτος αγρότης ευρωβουλευτής και βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Πατάκης, άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Παρασκευής σε ηλικία 69 ετών.

Τον τελευταίο μήνα νοσηλευόταν με καρκίνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ο Γιάννης Πατάκης γεννήθηκε το 1940 στη Νίκαια Λάρισας. Πριν τη δικτατορία ασχολήθηκε με το συνδικαλιστικό κίνημα των αγροτών.

Ιδιαίτερα στη μεταπολιτευτική περίοδο έδωσε όλες τις δυνάμεις του για την ανάπτυξη του αγωνιστικού αγροτικού κινήματος.

Διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, όταν το 2006 αποφάσισε να αποχωρήσει, δίνοντας χώρο σε νέους ανθρώπους.

Υπήρξε επίσης νομαρχιακός Σύμβουλος και επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής .......

Συνεργασίας (ΝΑΣ), για αρκετές τετραετίες πρόεδρος της Κοινότητας Νίκαιας, υπήρξε μέλος της ΕΕ της ΓΕΣΑΣΕ και του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας και στέλεχος της Πανθεσσαλικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών.

Εξελέγη ευρωβουλευτής το 2001 με την παραίτηση του Γιάννη Θεωνά, αφού πρώτα υπέβαλε την παραίτησή του από τη Βουλή, δίνοντας τη θέση του στον Δημήτρη Τσιόγκα.

Το έργο και την πορεία του Γ.Πατάκη εξήρε το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Καταβάλλονται τα αναδρομικά από τους ΚΑΠ στους ΟΤΑ

Το ποσό των 119.800.943,33 ευρώ αποδίδεται σε όλους τους δήμους και τις κοινότητες της χώρας ως τακτική επιχορήγηση από το λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων και Κοινοτήτων», με απόφαση που υπεγράφη από τον υφυπουργό Εσωτερικών Θανάση Νάκο.

Το παραπάνω ποσό προέρχεται από έσοδα του λογαριασμού «Έσοδα από επιχορηγήσεις για λειτουργικές δαπάνες» του Κ.Α.0611 του προϋπολογισμού των ΟΤΑ και αποτελεί αναδρομικά έσοδα των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) για το έτος 2009. Ειδικότερα, αφορά το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2009.

To ποσό αυτό είναι τα αναδρομικά έσοδα του τετράμηνου που προκύπτουν από την αύξηση των ΚΑΠ του έτους 2009, προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών και, κατά προτεραιότητα, δαπανών μισθοδοσίας προσωπικού των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και χώρων άθλησης που τους μεταφέρθηκαν βάσει του ν. 2880/2001, καθώς και .......

των νομικών προσώπων και υπηρεσιών του ν. 3106/2003 αντίστοιχα.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος «σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, η κυβέρνηση, στηρίζει με ουσιαστικό τρόπο την αυτοδιοίκηση. Στο πλαίσιο αυτό, αποδίδουμε στους δήμους και τις κοινότητες αναδρομικά -για το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου- την υπέρ τους διαφορά από τη σημαντική αύξηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων προς τους ΟΤΑ α’ βαθμού για το 2009» και πρόσθεσε «συνεχίζουμε σταθερά τη μεγάλη τομή στα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και όλων των πολιτών».

Ξεπερνούν τα 500 εκ. ευρώ οι απώλειες της αυτοδιοίκησης

Στο … κόκκινο έχουν φτάσει τα έσοδα των δήμων και των νομαρχιών της χώρας, μετά τη συστηματική αφαίρεση πόρων και την ανάθεση νέων αρμοδιοτήτων, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των φορέων της αυτοδιοίκησης. Αυτό τόνισαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, ο γραμματέας του Τομέα Εσωτερικών του κινήματος Θύμιος Σώκος και ο επικεφαλής της παράταξης «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ», νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, για την νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης στα έσοδα της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.

Κοινή διαπίστωση των ομιλητών ήταν ότι οι δήμοι και ιδιαίτερα οι τουριστικοί, έχασαν σημαντικούς πόρους με την κατάργηση του τέλους των παρεπιδημούντων, ενώ μεγάλες απώλειες έχουν και οι νομαρχίες από τη μείωση ή κατάργηση του τέλους μεταβίβασης οχημάτων και μοτοσυκλετών, οι ......

οποίες σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις φτάνουν τα 120 εκ. ευρώ.

Καστανίδης: η κυβέρνηση οδήγησε την αυτοδιοίκηση σε χρεωκοπία

«Η κυβέρνηση οδηγεί την αυτοδιοίκηση σε πλήρη χρεοκοπία» τόνισε ο κ. Καστανίδης και πρόσθεσε ότι «αφαιρεί με συντονισμένες νομοθετικές παρεμβάσεις της, τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ έσοδα από τους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης. Δήμοι και Νομαρχίες βρίσκονται μπροστά σε απόλυτο αδιέξοδο».

Όπως είπε, με την αφαίρεση του τέλους οχημάτων και του τέλους μεταβίβασης, η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση χάνουν ετησίως τουλάχιστον 120 εκ. ευρώ, ενώ με την κατάργηση του τέλους παρεπιδημούντων, οι δήμοι έχουν απώλειες τουλάχιστον 360 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. «Η κυβέρνηση υποτίθεται ότι δεσμεύτηκε να αναπληρώσει τις απώλειες τόσο των δήμων όσο και των νομαρχιών από άλλα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού αλλά όχι μόνο δεν έχει πει την παραμικρή κουβέντα, για το ποια είναι τα έσοδα του προϋπολογισμού που θα διατεθούν για τις απώλειες των εσόδων που η ίδια αφαίρεσε, αλλά κάνει, πως δεν αντιλαμβάνεται το οξύ οικονομικό πρόβλημα των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης».

Μάλιστα, όπως εξήγησε, αν στο σύνολο των 500 εκ. ευρώ που είναι οι απώλειες από τις δύο νομοθετικές παρεμβάσεις, προστεθούν και τα οφειλόμενα 1.711 εκ. ευρώ για την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, τα οφειλόμενα 120 εκατ. για το 2008 και τα 120 εκατ. για το 2009 που αφορούν τη συντήρηση του οδικού δικτύου και το ανάλογο κονδύλι που αφορά τη μεταφορά των μαθητών, «η χρεοκοπία των δήμων και των νομαρχιών είναι δεδομένη με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης».

Μίχας: χωρίς πόρους, θα πάψουμε να υλοποιούμε αρμοδιότητες

Από την πλευρά του, ο κ. Μίχας τόνισε ότι «η κυβέρνηση χτυπάει στα τυφλά, δρα στα κλεφτά και εμείς διαβάζουμε τις προκηρύξεις της οι οποίες δεν είναι άλλες απ’ τα κατάπτυστα νομοθετήματα που καταθέτει και ψηφίζει στη Βουλή, και αφορούν την αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού». Όπως είπε «δυστυχώς σε ορισμένες νομαρχίες, όπως είναι η Αθήνα, ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, η Αχαΐα, δεν θα μπορέσουν να υλοποιηθούν βασικές παρεμβάσεις οι οποίες που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον, έχουν να κάνουν με την κοινωνική υποστήριξη ευπαθών ομάδων και με συγκεκριμένα έργα. Θα πάψουμε να υλοποιούμε αρμοδιότητες, για τις οποίες δεν μας έχει αποσταλεί ο αναλογούν πόρος. Για παράδειγμα, δεν έχουμε πόρους για την επιδιόρθωση ή την κατασκευή δρόμων, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα» και πρόσθεσε «δεν χρειάζεται να κάνουμε κινητοποίηση και να κλείσουμε τις νομαρχίες, για να διαμαρτυρηθούμε. Θα κλείσουν από μόνες τους».

Σύμφωνα με τον κ. Μίχα, μετά το «λουκέτο» στις νομαρχίες στις 29 του μήνα, η πρόταση του Κινήματος Αυτοδιοίκησης «θα είναι να υπάρξει και νέο τουλάχιστον τριήμερο κλείσιμο». Παράλληλα, θα υπάρξει η κινητοποίηση διαμαρτυρίας στα υπουργεία με όλα τα νομαρχιακά συμβούλια, απ’ όλη τη χώρα, ενώ ήδη δήμοι και νομαρχίες είναι σε συνεννόηση για να υπάρχει κοινή διαμαρτυρία. «Έχω ήδη στείλει επιστολή και στον κ. Κακλαμάνη ως πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ και στην ΤΕΔΚΝ και ελπίζω ότι θα υπάρξει συνεργασία» τόνισε και πρόσθεσε «πρέπει να κατανοήσει η κυβέρνηση ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να τα παρατήσουμε. Εμείς δεν είμαστε κουρασμένοι».

Σώκος: η κυβέρνηση θέλει μια αυτοδιοίκηση επαίτη

Τέλος, ο κ. Σώκος τόνισε «ότι με την τελευταία νομοθετική παρέμβαση το ποτήρι ξεχείλισε και αποκαλύφθηκε πλήρως ότι η κυβέρνηση θέλει μια αυτοδιοίκηση και στον Α’ και στον Β’ βαθμό, εξάρτημα του κόμματος και ιδιαίτερα στην επαρχία εξάρτημα των παραγόντων του κόμματος. Θέλει μια αυτοδιοίκηση επαίτη».

Ερωτηθείς για το πώς θα αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ την κατάσταση, ο κ. Καστανίδης τόνισε «έχουμε συνείδηση της δυσκολίας όμως θα στηρίξουμε την αυτοδιοίκηση» και πρόσθεσε «μπορούν να βρεθούν πρόσθετοι πόροι εφ' όσον έχεις την πολιτική βούληση κυρίως να προχωρήσεις σε πολιτικές αναδιανομής και με αυτόν τον τρόπο να στηρίξεις και την αυτοδιοίκηση».

Μόνο Νίκη με τη Θύελλα Πατρών θέλει η Εράνη

Η σύντομη διαδρομή της Εράνης από το Κύπελλο Ερασιτεχνών έληξε και από εδώ και πέρα οι κυπελλούχοι Μεσσηνίας έχουν επικεντρωθεί μόνο σε ένα στόχο. Αυτός της παραμονής της ομάδας στην κατηγορία.

Την Κυριακή οι κυπελλούχοι Μεσσηνίας υποδέχονται στο γήπεδο των Φιλιατρών τη Θύελλα Πατρών που διατηρεί μόνο μαθηματικές ελπίδες σωτηρίας και φυσικά η νίκη είναι αυτό που θα επιδιώξει.
Ο προπονητής της Εράνης Σταύρος Αντωνόπουλος το είχε ξεκαθαρίσει από τις αρχές Μαρτίου ότι “πρέπει να κάνουμε το απόλυτο εντός έδρας“.
Μιλώντας τόσο χθές, όσο και σήμερα στους παίκτες του ο Σταύρος Αντωνόπουλος τόνισε ότι Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουν την Θύελλα, τους ζήτησε να πιέσουν από το πρώτο κι όλας λεπτό ωστε να μπορέσουν να ανοίξουν το σκόρ και να φύγει το άγχος από την ομάδα.
Θύμισε το παιχνίδι με τον ΑΟ Κάστρου που το άνοιγμα του σκορ έγινε στο 70. Κάτι που δεν ......

πρέπει να επαναληφθεί και να πάρουν όσο γίνεται πιο νωρίς το τρίποντο.

“Το μυαλό μας είναι μόνο στη Θύελλα, μετά το ματς κυπέλλου με τον Παναιγιάλειο όπου το παλέψαμε, είμαστε ανταγωνιστικοί και το ευχάριστο είναι πως έπαιξαν αρκετά παιδιά που δεν είχαν πολλά λεπτά συμμετοχής.
Τώρα πρέπει να κερδίσουμε τη Θύελλα, μιας και παίζουμε εντός έδρας και δεν πρέπει να χάσουμε ούτε πόντο στα Φιλιατρά“.
Αγωνιστικά ο Σταύρος Αντωνόπουλος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και έχει όλους τους παίκτες του διαθέσιμους εκτός του Αλέξανδρου Τσώνη που είναι τραυματίας.

Πηγή: Εράνη Φιλιατρών

Με αναβασμένη την ψυχολογία κόντρα στον Αστέρα Μικρομάνης.

Με εξαιρετικά ανεβασμένη την ψυχολογία της μεταβαίνει σήμερα το μεσημέρι η Νίκη Πλάτης στην Μικρομάνη όπου θα αντιμετωπίσει τον τοπικό Αστέρα.
Αγωνιστικά η ομάδα του Παναγιώτη Παναγόπουλου δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με τους παίκτες και θα παραταχθεί πλήρης η ομάδα.
Στην ομιλία του στους παίκτες ο προπονητής της ομάδας Παναγιώτης Παναγόπουλος επεσήμανε ότι η Νίκη Πλάτης πρέπει να κυνηγήσει και τα δυο υπόλοιπα αποτελέσματα παίρνοντας τους τελευταίους 6 βαθμούς ωστε να έχουν πάρα πολλές ελπίδες να ανέβουν κατηγορία.
Φυσικά ποντάρει και σε γκέλα της Ομάδας της Βαλύρας ώστε να βρεθεί η Νίκη στην δεύτερη θέση και να πάρει το εισιτήριο της ανόδου στην Α' Τοπική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσοστά είναι σαφώς υπέρ της νίκης Πλάτης η οποία είναι αήτητη τις τελευταίες εννέα αγωνιστικές στις οποίες έχει ΜΟΝΟ 2 ισοπαλίες....
Εξαιρετικά τα στατιστικά στοιχεία για την ομάδα. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Νίκη ........

Πλάτης έχει κερδίσει με ευρύ σκόρ τους δυο πρωτοπόρους της Ατρόμητο Πλατύ με σκορ 3-0 και Αστέρα Βαλύρας με 5-1!!!!!!
Ένα ακόμα στοιχείο είναι ότι στον πρώτο γύρο η Νίκη Πλάτης είχε κερδίσει εντός έδρας τον τον Αστέρα Μικρομάνης με 5 - 2!!!!!

όλα λειτουργούν υπέρ της ομάδας. Και αυτό παίκτες και προπονητής το ξέρουν πολύ καλά και θα κοιτάξουν για το καλύτερο.

Πηγή: Νίκη Πλάτης

Μερικά ανέκδοτα για να ξεκινήσει καλά η μέρα μας

Μετά από μια μαύρη μέρα που περάσαμε χθες αναφορικά με το περιστατικό στην σχολή τπυ ΟΑΕΔ λέω να ξεκινήσουμε την μέρα μας και το Σαββατοκύριακο με λίγο γέλιο.
Τι καλύτερο λοιπόν από δυο - τρία ανέκδοτα????? ...............


Ένας ταβερνιάρης είχε ένα παπαγάλο και του λέει:
_ Φεύγω για μια ώρα από το μαγαζί. Αν έρθει το βυτίο με το πετρέλαιο πες τους να βάλουν 1 τόνο.
Έρχεται το βυτίο, βλέπουν τον παπαγάλο και του λένε:
_ Πού είναι το αφεντικό?
_ Έφυγε, τους λέει αυτός, βάλτε 3 τόνους και αφήστε το τιμολόγιο στο τραπέζι.
Γυρνάει ο ταβερνιάρης βλέπει ότι αγόρασε 3 τόνους και ουρλιάζει στο παπαγάλο:
_ Ένα τόνο δε σου είπα ρε, γιατί τους είπες 3?
Τον αρπάζει και το σταυρώνει με τα φτερά ανοιχτά. Έπειτα του λέει:
_ Μια βδομάδα θα μείνεις εκεί.
Ο παπαγάλος βλέπει απέναντι του μια εικόνα του Χριστού στο σταυρό και ακούει μέσα από την εικόνα μια φωνή:
_ Πλάσμα του Θεού, πόσο καιρό θα είσαι σταυρωμένο?
Λέει ο παπαγάλος:
_ Μια βδομάδα, εσύ πόσο καιρό είσαι στο σταυρό?
Του απαντάει η φωνή:
_ 2000 χρόνια!
Έκπληκτος ο παπαγάλος του λέει:
_ Καλά ρε μεγάλε πόσο πετρέλαιο παράγγειλες?????

================================================================================

Πάει ένας ανθρωπάκος στον ψυχίατρο. Γιατρέ μου έχω σοβαρό πρόβλημα, εκεί που κοιμάμαι το βράδυ έρχεται στον ύπνο μου ένας άγγελος και μου λέει:
_ Νώντα τσιτσάκια κάναμε, τσιτσάκια?
Και εγώ του λέω:
_ Όχι δεν κάναμε. Ε! την άλλη μέρα το πρωί ξυπνάω και είμαι μούσκεμα σε όλο μου το κορμί με κάτουρα.
_ Άκου να σου πω, του λέει ο γιατρός, όταν ξανάρθει αυτός ο άγγελος και σε ρωτήσει θα του πεις: Κάναμε
Έτσι και έγινε, ξαπλώνει ο ασθενής και στον ύπνο του έρχεται ο άγγελος και του λέει:
_ Τσιτσάκια κάναμε, τσιτσάκια?
_ Κάναμε, του λέει ο κακομοίρης.
_Κακάκια όμως δεν κάναμε!

================================================================================

Είναι ένας νταλικέρης στην εθνική οπότε ξαφνικά βλέπει ένα μικρό κόκκινο ανθρωπάκι να του κάνει auto - stop.
Ο νταλικέρης σταματάει και τότε το κόκκινο ανθρωπάκι του λέει:
_ Γεια σου είμαι ο μικρός κόκκινος μαλάκας και θέλω να μου δώσεις κάτι να φάω!!
Τι να κάνει το τυπάκος, του δίνει λίγο φαγητό.
Μετά από λίγο όμως βλέπει ένα μικρό πράσινο ανθρωπάκι να του κάνει και αυτό
auto-stop και να του λέει:
_ Γεια σου είμαι ο μικρός πράσινος μαλάκας και θέλω να με πας μέχρι το σπίτι μου.
Ο νταλικέρης πράγματι πάει το πράσινο ανθρωπάκι σπίτι του, αλλά μετά από λίγο βλέπει ένα μικρό κίτρινο ανθρωπάκι να του κάνει κι αυτό auto - stop. Τι να κάνει σταματάει και το μικρό κίτρινο ανθρωπάκι του λέει:
_ Γεια σου είμαι ο μικρός κίτρινος μαλάκας και θέλω να μου δώσεις κάτι να πιω γιατί διψάω πολύ!
Ο νταλικέρης είχε αρχίσει να τα παίρνει αλλά έκανε υπομονή και του έδωσε λίγο νερό.
Λίγα μέτρα όμως πιο κάτω βλέπει ένα μικρό μπλε ανθρωπάκι να του κάνει σήμα και εκνευρισμένος πριν προλάβει να του ζητήσει οτιδήποτε του λέει:
_ Ξέρω, ξέρω είσαι ο μικρός μπλε μαλάκας. Και τι θέλεις?
_ ....Άδεια και δίπλωμα παρακαλώ!!