Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Ξανά online το public hotspot του Δήμου Φιλιατρών.

Σε χθεσινή μας ανάρτηση αναφερθήκαμε στην μη ύπαρξη πρόσβασης στο διαδίκτυο απο το Public Hot Spot του Δήμου Φιλιατρών.
Παρόλο που η σύνδεση γίνοταν κανονικά, εν τούτοις η πρόσβαση στο διαδίκτυο ήταν ανύπαρκτη.
Δείτε εδώ την χθεσινή μας ανάρτηση.

Μάλλον σήμερα, (αν όχι χθές το πρωΐ) και σε πολύ λιγότερο από 24 ώρες, και .......

μετά την χθεσινή μας παρέμβαση, η αποκατάσταση της πρόσβασης στο διαδίκτυο από το Public Hot Spot του Δήμου, είναι γεγονός.
Προφανώς από τον Δήμο είδαν το χθεσινό μας θέμα, (ίσως και ο ίδιος ο Κος Ξύγκας), εδ΄θη εντολή να κοιτάξουν το πρόβλημα και έτσι αυτή την στιγμή κάνουμε την ανάρτηση μας όντας συνδεδεμένοι με το Hot Spot.

Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμαρχο Φιλιατρών κο Ξύγκα για την άμεση ανταπόκριση του στην χθεσινή μας ανάρτηση.

Ομιλία Νάντιας Γιαννακοπούλου στη Βουλή για τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2010

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου μίλησε χθες, 21/12/09, στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2010.

Η κ. Γιαννακοπούλου άνοιξε την ομιλία της, με τη διαπίστωση ότι «ο Προϋπολογισμός του 2010 είναι ο πιο δύσκολος Προϋπολογισμός των τελευταίων 35 ετών, αποτελεί όμως ένα σημαντικό βήμα για να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο και το τέλμα που έφτασε εξαιτίας των λαθεμένων και ανερμάτιστων πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις εμφανείς διαφορές που εμφανίζει «ο ελλειμματικός Προϋπολογισμός στασιμότητας του 2009, συγκριτικά με τον Προϋπολογισμό του 2010 που έχει στόχο το νοικοκύρεμα των δημοσιονομικών, την στήριξη της οικονομίας μας, την έξοδο από την κρίση, την αποκατάσταση της διαφάνειας και ......

της αξιοπιστίας της χώρας και την αναδιανομή του πλούτου».

Η βουλευτής Μεσσηνίας σημείωσε ότι «ο Προϋπολογισμός αυτός προβλέπει την αύξηση των επιδομάτων πρόνοιας και των κονδυλίων για τη χρηματοδότηση του ΟΓΑ, καθώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει την δύσκολη κατάσταση που έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση τον Έλληνα μισθωτό, τον συνταξιούχο, τον άνεργο, τον αγρότη». Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι με τον Προϋπολογισμό αυτό, «μειώνουμε κατά 457 εκ. ευρώ τις δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα και αυξάνουμε κατά ένα δις ευρώ τις δαπάνες για την παιδεία. Διαθέτουμε περισσότερους πόρους για την υγεία και την ανάπτυξη, προσλαμβάνοντας τρεις χιλιάδες νέους νοσηλευτές και αυξάνοντας πάνω από 4% του ΑΕΠ τους πόρους για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Επιδοτούμε τις ασφαλιστικές εισφορές για τη στήριξη της εργασίας των νέων και δίνουμε αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Ειδικά, για τους αγρότες, αυξάνουμε τη σύνταξη του ΟΓΑ και την επιστροφή του ΦΠΑ από το 7% στο 11% και χορηγούμε το έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης έχοντας συναίσθηση του καθημερινού τους Γολγοθά». Στα πλαίσια της ομιλίας της, η κ. Γιαννακοπούλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Μεσσηνία λέγοντας ότι «δυστυχώς έχει γίνει η εσχατιά του ελληνικού Νότου, καθώς είναι πολύ πίσω στην ανάπτυξη συγκριτικά με άλλες ελληνικές και ευρωπαϊκές περιφέρειες», προτείνοντας ως μέτρο αναπτυξιακής ώθησης την «αποκατάσταση της αδικίας και την δημιουργία ενιαίας περιφέρειας Πελοποννήσου, με ένα ενιαίο αναπτυξιακό, οικονομικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα».

Η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, ολοκληρώνοντας την εισήγησή της για τον Προϋπολογισμό, τόνισε ότι «είναι ρεαλιστικός, είναι σταθεροποιητικός, είναι αναπτυξιακός, είναι κοινωνικός, καταπολεμά τη φοροδιαφυγή και τέλος υλοποιεί τις δεσμεύσεις μας με σεβασμό στον Έλληνα πολίτη και τις ελπίδες που έχει εναποθέσει στην κυβέρνησή του ΠΑΣΟΚ».

Ευχές από το aftodioikisi.gr





Ερώτηση Κουσελά για το Λιμάνι της Κορώνης

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Πολιτισμού & Τουρισμού, ζητώντας να διασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια για να μπορέσει να ολοκληρωθεί το έργο αποκατάστασης των ζημιών στο λιμάνι της Κορώνης.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: ..........

«Τον Δεκέμβριο του 2008, άνεμοι πρωτοφανούς έντασης έπληξαν τον λιμένα της Κορώνης, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές και καταστροφές στον μώλο, αλλά και σε λέμβους αλιέων, με αποτέλεσμα να απαιτείται άμεση αποκατάσταση αυτών των ζημιών και κατάλληλη θωράκιση του μώλου.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας συνέταξε μελέτη για την αποκατάσταση αυτών των ζημιών, προϋπολογισμού 1.150.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Η μελέτη εγκρίθηκε, το έργο δημοπρατήθηκε (με έκπτωση 28,82% του αναδειχθέντος μειοδότη στις τιμές του τιμολογίου μελέτης) και η σύμβασή του υπεγράφη την 1-7-2009, για ποσό 818.591,37 ευρώ, με ΦΠΑ.

Επειδή η εξασφαλισμένη μέχρι σήμερα πίστωση από το Υπουργείο για το συγκεκριμένο έργο ανέρχεται σε 340.000 ευρώ, από χρηματοδοτήσεις ΚΑΠ και ΣΑΕΠ, ενω οι εκτελεσθείσες από τον εργολάβο εργασίες (κατασκευή τεχνητών ογκολίθων από σκυρόδεμα και τμήματος των εργασιών θωράκισης εξωτερικά του προσήνεμου μώλου με φυσικούς ογκολίθους) έχουν ήδη καλύψει το 75% αυτής,

Επειδή για την εκτέλεση του έργου απαιτούνται και πρόσθετες δαπάνες ύψους 107.397,40 ευρώ για αρχαιολογική επίβλεψη από δύτη και για επιπλέον προσωπικό και εξοπλισμό για την εκτέλεση συμβατικών αρχαιολογικών ερευνών, σύμφωνα με την ΥΠΠΟ/ΓΔΑΠ/ΑΡΧ/Β1/Φ45/38279/1668/19-5-09 Απόφαση έγκρισης της αντίστοιχης μελέτης του έργου από το Υπουργείο Πολιτισμού,

Επειδή, με αυτά τα δεδομένα, το έργο κινδυνεύει να μείνει ανολοκλήρωτο, χωρίς να μπορέσει να γίνει, ελλείψει πιστώσεων, ούτε η τοποθέτηση των 46 τεχνητών ογκολίθων, που ήδη έχουν κατασκευαστεί και παραμένουν στον εργοταξιακό χώρο του λιμένα,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

- Προτίθενται να διασφαλίσουν τα αναγκαία κονδύλια (478.591,37 ευρώ + 107.397,40 ευρώ για αρχαιολογικές εργασίες), ώστε να καλυφθεί το σύνολο των δαπανών του έργου, αρχικών και συμπληρωματικών;
- Τι προτίθενται να πράξουν για να διασφαλιστεί το ταχύτερο η αναγκαία ολοκλήρωση ενός κρίσιμου έργου για την ασφάλεια των χρηστών του λιμένα, σε μια περιοχή ιδιαίτερης τουριστικής σημασίας;»

Μην διαβάζετε SMS όταν οδηγείτε

Το να γράφουμε μηνύματα στο κινητό όταν οδηγούμε προφανώς είναι επικίνδυνο, αλλά το να τα... διαβάζουμε είναι ακόμα χειρότερο, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα.

Οι επιστήμονες ζήτησαν από νεαρούς εθελοντές να χρησιμοποιήσουν έναν εξομοιωτή οδήγησης για να διαπιστώσουν πως ακριβώς επηρεάζουν την ικανότητα οδήγησης η ομιλία αλλά και το γράψιμο ή η ανάγνωση στο κινητό.

Έτσι διαπίστωσαν πως κάθε φορά που οι νεαροί μιλούσαν στο κινητό ο μέσος χρόνος αντίδρασής τους στην οδήγηση μειωνόταν κατά 9%. Όταν, όμως, έγραφαν ή διάβαζαν στο κινητό η μείωση έφτανε το 30%. Την ίδια στιγμή, έτσι όπως αποσπούσε την προσοχή τους το κινητό, άφηναν .........

και λιγότερη απόσταση από το μπροστινό αυτοκίνητο.

Όταν, λοιπόν, δημιουργήθηκαν στον εξομοιωτή οι συνθήκες για τροχαίο, οι νεαροί που έγραφαν ή διάβαζαν μηνύματα στο κινητό τους είχαν τελικά εξαπλάσιες πιθανότητες να εμπλακούν σε αυτό σε σύγκριση με όσους είχαν απερίσπαστη την προσοχή τους στο τιμόνι.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Human Factors», η συνομιλία στο κινητό προφανώς αποσπά εν μέρει την προσοχή μας από το τιμόνι διότι δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις από τον εγκέφαλο.

Αντιθέτως, η συγγραφή και – κυρίως – η ανάγνωση ενός μηνύματος απαιτεί πλήρη συγκέντρωση της προσοχής στο κινητό, με συνέπεια να… ξεχνάμε έστω και για κλάσματα του δευτερολέπτου το τιμόνι.

Στην μελέτη συμμετείχαν 20 άντρες και γυναίκες ηλικίας 19 έως 23 ετών, οι οποίοι άλλοτε οδηγούσαν συγκεντρωμένοι στον δρόμο και άλλοτε οδηγούσαν χρησιμοποιώντας ταυτοχρόνως το κινητό τους. Όλοι οι εθελοντές ήταν φανατικοί λάτρεις των SMS.

Πολλές πόλεις στις ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει την ενασχόληση με τα SMS εν ώρα οδήγησης, έπειτα από την διαπίστωση ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τροχαία μεταξύ των οδηγών που γράφουν ή διαβάζουν στο κινητό τους.

Εξεταστική και για το σκάνδαλο στην υπόθεση Γερμανός ζητά το ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής και για την υπόθεση εξαγοράς της Γερμανός από την Cosmote κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας την προώθηση διερεύνησης υποθέσεων με «οσμή σκανδάλου» από τη Βουλή.

Πρόκειται για την πέμπτη πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, καθώς την περασμένη εβδομάδα κατατέθηκαν προτάσεις για τα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου, της Siemens και των ομολόγων, αλλά και του Βατοπεδίου λίγο αργότερα.

Η υπόθεση της Γερμανός έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ..........

καθώς αναμένεται να ανεβάσει και πάλι κατακόρυφα την ένταση μεταξύ της Ιπποκράτους και του Περισσού, μετά την κόντρα Πάγκαλου - Παπαρήγα τους προηγούμενους μήνες.

Το πλήρες κείμενο της πρότασης έχει ως εξής:

«Προς

τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

κ. Φίλιππο Πετσάλνικο

ΘΕΜΑ: Πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της εξαγοράς της εταιρείας «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΕΒΕ» από την COSMOTE.

Κύριε Πρόεδρε,

Μια από τις πιο σοβαρές υποθέσεις που απασχόλησαν έντονα την κοινή γνώμη τα τελευταία χρόνια είναι αυτή της ζημιογόνου εξαγοράς της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ από την COSMOTE. Η υπόθεση έχει πολλαπλές παραμέτρους, πολιτικής και οικονομικής υφής, που έχουν να κάνουν, μεταξύ άλλων, με:

α. Προνομιακές πληροφορίες για την εξαγορά της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ, που επέτρεπαν τη συναγωγή συμπερασμάτων και εκτιμήσεων σχετικά με επιπτώσεις στην τιμή των μετοχών των εταιρειών ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΟΤΕ και COSMOTE.

β. Ενημέρωση (και άρα γνώση) της τότε ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, τον Ιανουάριο του 2006, από τον τότε Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΤΕ και της COSMOTE.

γ. Τεχνητή διαμόρφωση της τιμής της μετοχής της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ με σκοπό την κερδοσκοπία.

δ. Ασυνήθιστο όγκο συναλλαγών μετοχών της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ, σε περιόδους κατά τις οποίες η πρόθεση εξαγοράς από την COSMOTE δεν είχε ανακοινωθεί.

ε. Αδικαιολόγητη αύξηση της τιμής της μετοχής της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ από τα τέλη Νοεμβρίου του 2005 έως τον Μάιο του 2006 κατά 39% περίπου και αγορά τελικώς των μετοχών σε αυτήν την υψηλή τιμή που διαμορφώθηκε.

στ. Απουσία ελέγχων στις ως άνω συναλλαγές από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

ζ. Παράλειψη της COSMOTE να αναπτύξει δικό της δίκτυο καταστημάτων και εξαγορά του δικτύου της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε τίμημα πολλαπλάσιο του ευλόγου.

Από την μεθοδευμένα υπερτιμολογημένη εξαγορά της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ προέκυψαν υπεραξίες και υπερκέρδη σε βάρος της COSMOTE και του ομίλου ΟΤΕ, οι διοικήσεις των οποίων είχαν οριστεί από την τότε κυβέρνηση μέσω των Γενικών Συνελεύσεων των εταιρειών.

Από την όλη μεθόδευση της εξαγοράς της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ, εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος με συνολικό τίμημα 1,3 δις ευρώ, όπως τουλάχιστον δημοσιοποιήθηκε, προκύπτουν προφανείς ευθύνες και ενδεχόμενα ποινικές ευθύνες. Ανεξάρτητα όμως από την πορεία των δικαστικών ερευνών, πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση στο σύνολό της και να καταλογιστούν οι πολιτικές ευθύνες σε όσους ενέχονται.

Για τους λόγους αυτούς, οι κατωτέρω υπογράφοντες Βουλευτές προτείνουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, σύμφωνα με το άρθρο 68 του Συντάγματος και τα άρθρα 144 και επόμενα του Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση της εξαγοράς της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ, να πληροφορηθεί η Βουλή και η κοινή γνώμη την αλήθεια και να εντοπιστούν και καταλογιστούν ευθύνες σε όσους αυτές ανήκουν.

Επειδή η Πρόταση αυτή υπογράφεται από τον απαιτούμενο αριθμό Βουλευτών (άρθρο 144 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής) και πληρούνται οι λοιπές απαιτούμενες προϋποθέσεις, ζητάμε να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.»

Πηγή: Εθνος

Εθελούσιες τέλος!

Ο Ανδρ.Λοβέρδος τόνισε στη συνεδρίαση της επιτροπής των κοινωνικών φορέων και της κυβέρνησης για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, ότι το σύστημα δεν αντέχει πλέον 42χρονους συνταξιούχους και θα πρέπει να περιοριστεί δραστικά η πρόωρη συνταξιοδότηση.

Ο υπουργός Εργασίας παρουσίασε τις προτάσεις της κυβέρνησης για τους πόρους χρηματοδότησης του συστήματος, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η εφαρμογή νέου φόρου και η αλλαγή του τρόπου καταβολής των εισφορών.

Κρίσιμος είναι ωστόσο ο περιορισμός της ..........

πρόωρης συνταξιοδότησης και ο κ. Λοβέρδος είπε ότι θα μπει τέλος στα κοστοβόρα προγράμματα εθελουσίας εξόδου από τις ΔΕΚΟ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (στον απόηχο των αντιδράσεων και για το αντίστοιχο στον ΟΛΠ), αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, μέσω θέσπισης σημαντικών αντικινήτρων.

Εκανε μάλιστα λόγο για ύπαρξη πελατειακών παρεμβάσεων σε αυτά τα προγράμματα, τις οποίες επίσης θα πρέπει να πατάξει το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο.

Αναλυτικά οι προτάσεις ανά θέμα:

Τριμερής χρηματοδότηση

Επισημαίνεται ότι η αρχή της τριμερούς χρηματοδότησης αποτελεί καταστατική αρχή για την κυβέρνηση και προτείνεται λογιστική διάκριση ανάμεσα στις συντάξεις, άλλες παροχές προνοιακού χαρακτήρα και τις ασφαλιστικές παροχές. Η κυβέρνηση προτείνει να αναλάβει το κράτος τις συντάξεις και οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης τις υπόλοιπες.

Αυτοχρηματοδότηση του συστήματος

Εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί άμεσα από του χρόνου μέσω εξορθολογισμού, εξυγίανσης και αξιοποίησης της περιουσίας των Ταμείων. Αναλυτικά προτείνεται:

* να κατοχυρωθεί νομικά η σταθερή και μόνιμη ρύθμιση των οφειλών, που θα καθιστά προσβάσιμη την έναρξη εξόφλησης των οφειλόμενων εισφορών και θα αίρει τον ευκαιριακό-πελατειακό χαρακτήρα των σημερινών ρυθμίσεων, που αποτελούν κίνητρο εισφοροδιαφυγής και μέσο νόθευσης του ανταγωνισμού.
* η αξιοποίηση πόρων και περιουσίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η συνεργασία των τεσσάρων μεγαλύτερων από αυτούς σε αυτή την κατεύθυνση. Σχετικές εισηγήσεις θα καταθέσουν στην Επιτροπή οι υπηρεσίες της Γ.Γ.Κ.Α. και οι Φ.Κ.Α.
* η μείωση της σπατάλης σε φάρμακα, αναλώσιμα και ιατρικές υπηρεσίες. Μετά τα δύο σχετικά μέτρα που έχουν κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, τον Φεβρουάριο έπεται νέα ευρεία νομοθετική πρωτοβουλία. Παράλληλα από 1η Μαΐου αναμένεται να τεθεί σε ισχύ ολοκληρωμένος και καθολικός ηλεκτρονικός έλεγχος της συνταγογράφησης, με στόχο την εξοικονόμηση ως 1 δισ.ευρώ ετησίως, ήδη από το 2010.

Νέοι πόροι

* χρηματοδότηση του Ταμείου Αλληλεγγύης των Γενεών από την άμεση φορολογία, ίσως μάλιστα και ευρύτερα του ασφαλιστικού συστήματος, μετά από δημόσια διαβούλευση στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης από το υπουργείο Οικονομικών.
* εξασφάλιση κοινοτικών κονδυλίων για την ιατρική περίθαλψη παράνομων μεταναστών, την προνοιακή συνταξιοδότηση ορισμένων εξ αυτών, στο πλαίσιο των πολιτικών της Ε.Ε. για την ενσωμάτωση των μεταναστών και την καταπολέμηση της φτώχειας. Η κυβέρνηση ζητάει από την Επιτροπή των Ειδικών να επεξεργαστεί προτάσεις προσεγγίζοντας τους συγκεκριμένους όρους με ποιοτικά και, κυρίως, ποσοτικά κριτήρια.

Διεύρυνση βάσης εσόδων, όχι εισφορών

* ένταξη στο σύστημα άνω των 100.000, παρανόμων σήμερα, μεταναστών, με ρύθμιση που αναμένεται να συζητηθεί τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τις εργασιακές σχέσεις και τη διαδοχική ασφάλιση.
* μείωση της εισφοροδιαφυγής με επίταση ελέγχων για είσπραξη οφειλομένων και με θεσμοθέτηση νέου τρόπου είσπραξης των εισφορών, μετά από δημόσια διαβούλευση. Ενδεικτικά αναφέρεται είσπραξη εισφορών ως ποσοστού επί του «τζίρου» επιχειρήσεων, με παράλληλη μείωση ασφαλιστικών εισφορών ως ποσοστού επί των αποδοχών των εργαζομένων, στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης από το υπουργείο Οικονομικών.
* μείωση της αδήλωτης εργασίας μέσω επίτασης ελέγχων και διευκόλυνσης της μετατροπής της σε δηλωμένη.
* ενιαία ένταξη στο σύστημα των εργαζομένων συνταξιούχων με ίδιους όρους ανάμεσα σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να περιοριστεί σημαντικά η ανασφάλιστη εργασία συνταξιούχων.
* εφαρμογή ενεργητικών πολιτικών από τον ΟΑΕΔ ειδικότερα για τους επιδοτούμενους ανέργους, με στόχο επιδότηση της εργασίας αντί επιδότησης της ανεργίας.
* εξάλειψη των "γκρίζων" εργασιακών και ασφαλιστικών περιοχών και σαφής οριοθέτηση της ασφαλιστικής ύλης του κάθε ταμείου, με στόχο την ένταξη πάνω από 150.000 εργαζόμενων ή αυτοαπασχολούμενων στα ταμεία.
* ανταποδοτικότητα ως βασική πηγή χρηματοδότησης, αφού θα θεμελιώνεται στην αναλογική σχέση σύνταξης - εισφορών και χρόνου εργασίας. Κανένα ένσημο δεν θα πηγαίνει χαμένο, αλλά, επίσης, και κανένα κίνητρο πρόωρης χρηματοδότησης δεν θα παραμείνει στο νέο σύστημα της χώρας. Εν προκειμένω, η Επιτροπή των Ειδικών καλείται να υποβάλει προτάσεις για τη διαρρύθμιση της αρχής της ανταποδοτικότητας στο σύστημά μας, για τις μορφές της, καθώς και εκτιμήσεις για την ποσοτικοποίηση της συνεισφοράς της.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Συνεδριάζει απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών

Με διαδικαστικού στην πλειονότητα τους θέματα συνεδριάζει απόψε στις 19:30 το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών.
Την συνεδρίαση όμως θα απασχολήσει και το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2010.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν την συνεδρίαση έχουν ως εξής: .......


1. Έγκριση Κανονισμού Καθαριότητας Δήμου Φιλιατρών.
2. Tεχνικό Πρόγραμμα 2010.
3. Έγκριση απόφασης 1/09 Δ.Ε.Υ.Α.Φ., περί κανονισμού αποχέτευσης.
4. Έγκριση απόφασης 2/09 Δ.Ε.Υ.Α.Φ., περί κανονισμού προμηθειών.
5. Έγκριση απόφασης 3/09 Δ.Ε.Υ.Α.Φ., περί κανονισμού λειτουργίας αποθήκης.
6. Έγκριση απόφασης 4/09 Δ.Ε.Υ.Α.Φ., περί κανονισμού αρχειοθέτησης.
7. Έγκριση απόφασης 5/09 Δ.Ε.Υ.Α.Φ., περί Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.
8. Έγκριση απόφασης 6/09 Δ.Ε.Υ.Α.Φ., περί κανονισμού προσωπικού.
9. Έγκριση απόφασης 7/09 Δ.Ε.Υ.Α.Φ., περί αποζημίωσης Προέδρου , μελών, εισηγητή και Γραμματέα του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Φ.
10. Έγκριση απόφασης 10/09 Δ.Ε.Υ.Α.Φ., περί κανονισμού οικονομικής διαχείρισης.
11. Έγκριση απόφασης 11/09 Δ.Ε.Υ.Α.Φ, περί καθορισμού τελών συνδέσεως μετά του δικτύου αποχέτευσης, τελών χρήσης υπονόμου.
12. Τροποποίηση πρ/σμού έτους 2009.
13. Έγκριση δαπάνης εξόδων εορτασμού Θεοφανείων.
14. Αναπροσαρμογή ενοικίου ΚΕΠ.
15. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Ολοκλήρωση κεντρικού αγωγού αποχέτευσης οδού Αναπαύσεως».
16. Έγκριση 2ου Α.Π.Ε. και του 1ου Π.Κ.Ν.Τ.Μ. του έργου «Αλλαγή εσωτερικών κουφωμάτων - αναβάθμιση χώρων υγιεινής και άλλες εργασίες στο 2ο Δημ. Σχολείο».
17. Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής του έργου « Συντήρηση – Εξοπλισμός Αγροτικών Ιατρείων».
18. Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου στη Σχολική Επιτροπή Γυμνασίου.
19. Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου στη Σχολική Επιτροπή Λυκείου.
20. Έγκριση απόφασης Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, περί κατανομής επιχορήγησης για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων.
21. Καθορισμός θέσεων νέων περιπτέρων.


Φιλιατρά, 16/12/2009

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Αντισυνταγματική η έκτακτη εισφορά

Aντισυνταγματική έκρινε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών την έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε με το νόμο 3758/2009.

Ειδικότερα, με την υπ' αριθ. 18440/2009 απόφασή του, το δικαστήριο έκρινε ότι η έκτακτη εισφορά έχει αναδρομική ισχύ, αφού υπολογίζεται επί των εισοδημάτων που έχουν αποκτηθεί κατά το προηγούμενο έτος, δηλαδή πριν την 1/1/2008.

Κατά συνέπεια, είναι παράνομη η έκτακτη .......

εισφορά ως αντίθετη στο άρθρο 87 παρ. 2 του Συντάγματος.

Ακόμα, το διοικητικό πρωτοδικείο διέταξε την επιστροφή του ποσού των 10 χιλιάδων ευρώ που είχε επιβάλει η ΔΟΥ Ψυχικού ως έκτακτη εισφορά σε φορολογούμενο.

Αναμένεται ότι το ελληνικό δημόσιο θα ασκήσει έφεση επί της εν λόγω αποφάσεως, αλλά τον τελικό λόγο θα τον έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Ξεκινά στις 25 Ιανουαρίου ο διάλογος για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας

Με οκτώ βασικές ενότητες ξεκινά τον Ιανουάριο ο κοινωνικός διάλογος για τη Γεωργία. Στις 25 και 26 Ιανουαρίου αναμένεται να συναντηθούν όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό χώρο με στόχο να διαμορφώσουν κοινές θέσεις για την αγροτική οικονομία.

Ανάμεσα στις κύριες ενότητες που θα απασχολήσουν τους κοινωνικούς εταίρους είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική και η πολιτική ασφάλισης της παραγωγής, ζητήματα που αφορούν την αγροτική ........

οικονομία, όπως οι παρεμβάσεις στην αγορά και η οργάνωση του τομέα εισροών. Θα συζητηθούν ακόμη πολιτικές διαχείρισης της αγροτικής γής, αλλά και η ποιότητα των τροφίμων ενώ θα τεθεί και ζήτημα ανασυγκρότησης του αγροτο-συνδικαλιστικού κινήματος.

Όπως δήλωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, «απαιτείται να αναδείξουμε την άλλη πλευρά της αγροτικής οικονομίας, όχι της κατ' ανάγκη επιδοτούμενης γεωργίας, αλλά εκείνης της ανταγωνιστικής, της πολυλειτουργικής και της διατροφικής. Μέσα από τον Κοινωνικό Διάλογο προσδοκούμε ένα νέο μοντέλο-πρότυπο για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας.»

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης τόνισε: «Η αγροτική οικονομία βρίσκεται σε μια βαθιά κρίση. Το εισόδημα και η απασχόληση μειώνονται και η αγορά αδυνατεί να ανταμείψει τον παραγωγό για ό,τι προσφέρει, παρά τις υψηλές τιμές που πληρώνει για τα τρόφιμα ο καταναλωτής. Όλα αυτά τα ζητήματα θα τεθούν στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου».

Ευχές από τον Δήμαρχο Εχεδώρου Κο Σπύρο Σταματάκη.(Μαγνησία)

Image Hosted by ImageShack.us




Ευχές από το blog Spyros1000

ΕΥΧΟΜΕΘΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΌΛΑ ΥΓΕΙΑ....



Από το spyros1000.blogspot.com



Επιστολή Δράκου στον νέο περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Επιστολή στον Νεο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Κο Φώτη Χατζημιχάλη απέστειλε χθές ο νομάρχης Μεσσηνίας κος Δημήτρης Δράκος σχετικά με τον εθνικό Δρόμο Καλαμάτας - Σπάρτης που διέρχεται μέσω του ορεινού όγκου του ταϋγέτου.

Στην επιστολή του ο Κος Δράκος αναφέρει τα προβλήματα που εχουν δημιουργηθεί απο τις φωτιές το 1998 και το 2007 και τις πρόσφατες βροχοπτώσεις που εχουν σημειωθεί και ζητά να επιληφθεί η περιφέρεια του θέματος ωστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η σύνδεση των δυο νομών.
Αναλυτικά η επιστολή του Κου Δράκου έχεις ως εξής: .........

ΘΕΜΑ: Σοβαρά προβλήματα στον δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας έχει επανηλλειμένως και πιεστικά απασχολήσει τη Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τις αρμόδιες υπηρεσίες της για το μείζον πρόβλημα του εθνικού δρόμου Καλαμάτας – Σπάρτης που διέρχεται μέσω του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου.
Η γεωμορφία της περιοχής, οι καταστροφικές πυρκαγιές των ετών 1998 και 2007, οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις αλλά και οι γενικότερες καιρικές συνθήκες έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη στατικότητα του εδάφους και των πρανών απ’ όπου διέρχεται.
Να σημειωθεί ότι ο δρόμος διέρχεται από φαραγγώδη, βραχώδη, ασβεστολιθικά εδάφη, στα οποία προκαλείται αποσάθρωση και συχνές κατολισθήσεις λόγω έντονων βροχοπτώσεων και πυρκαγιών. Γεγονόςπου δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στη βατότητα του εθνικού δρόμου, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες λόγω παγετού, οπότε και καθίσταταιεξαιρετικά επικίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς.
Αρκετές φορές στο παρελθόν έχει, ομολογουμένως, επέμβει η υπηρεσία της Δ.Ε.Κ.Ε. σε διάφορα σημεία, προκειμένου να αποκαταστήσει ζημιές. Ωστόσο, οι συνθήκες επιβάλλουν μια «γενναία» επέμβαση σε συγκεκριμένα σημεία. Για τον σκοπό αυτό, η ΝΑΜ μπορεί να συνδράμει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, υποδεικνύοντας τα σημεία που χρήζουν άμεσης βελτίωσης για λόγους ασφάλειας.

Θεωρούμε ότι, κατόπιν και του θλιβερού δυστυχήματος στα Τέμπη και προκειμένου να αποφύγουμε παρόμοια φαινόμενα και στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης, είναι απολύτως αναγκαίος και επιβεβλημένος ο άμεσος προγραμματισμός παρεμβάσεων στα επικίνδυνα σημεία -τουλάχιστον σε πρώτη φάση- και δευτερογενώς ο προγραμματισμός αναβάθμισης της ασφάλειας του συγκεκριμένου δρόμου, ο οποίος ούτως ή άλλως ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κύριε Γενικέ,
Σας παρακαλούμε να επιληφθείτε του σοβαρού αυτού θέματος, το οποίο απασχολεί δύο μεγάλους Νομούς της χώρας μας, καθώς ο εν λόγω δρόμος αποτελεί το μοναδικό τρόπο σύνδεσής τους.
Άλλωστε, είναι κοινή πρόταση, η οποία περιλαμβάνεται και στο «Ειδικό Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης των Νομών Λακωνίας & Μεσσηνίας» που έχει εκπονήσει το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, κατόπιν πρωτοβουλίας μας και χρηματοδότησης από ιδίους πόρους των δύο Ν.Α. με σκοπό την ανάπτυξη της Νότιας Πελοποννήσου.

Ο Νομάρχης Μεσσηνίας
Δημήτρης Δράκος


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 22ας Δεκεμβρίου 2009

ele22.jpg (748 KB) 8arr22.jpg (204 KB) Foni22.jpg (259 KB)