Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Β' Τοπική 1ος Όμιλος Αποτελέσματα 24ης Αγωνιστικής

Τα αποτελέσματα στον 1ο Όμιλο της Β΄Τοπικής κατηγορίας Μεσσηνίας έχει ως εξής:









Δ' Εθνική 6ος όμιλος Αποτελέσματα 29ης Αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η 29η Αγωνιστική στον 6ο όμιλο της Δ΄Εθνικής.
Η Εράνη σήμερα δεν έπαιξε γιατί στο πρόγραμμα, αντιμετώπιζε τον ΠΑΟ Βάρδας ο οποίος έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και έτσι η Εράνη (όπως και όλες οι άλλες ομάδες) πήρε τους 3 βαθμούς στα χαρτιά.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής έχουν ως εξής:








Θα μάθω ποτέ;

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Επειδή πρώτον αρνούμαι να μπω στην λογική των άκρως επικίνδυνων και αυθαίρετων σχολιασμών, αλλά και γιατί οι ελλιπείς γνώσεις μου στο θέμα του αστυνομικού ρεπορτάζ δεν μου αφήνουν άλλο περιθώριο από το να παραθέσω τον προβληματισμό μου υπό την μορφή ερωτήσεων, απαιτώ να μάθω:.

Πρώτον πότε η ΕΛΑΣ θα απαλλαγεί του συνδρόμου καταδίωξης «κομμουνιστοσυμμοριτών» κουκουλοφόρων διαδηλωτών και άλλων κακών εχθρών της πατρίδας έτσι ώστε να εστιάσει ενδελεχώς κατά του οργανωμένου εγκλήματος;

Δεύτερον πότε η ΕΛΑΣ θα αποκτήσει την προαπαιτούμενη εκπαίδευση έτσι ώστε από .........

απλός ληξίαρχος καταγραφής των εγκληματικών πράξεων να αναβαθμιστεί σε ισχυρή αποτρεπτική τους δύναμη;

Τρίτον πότε η πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ θα κατανοήσει την διαφορά μεταξύ των εγκλημάτων τιμής ή κτηματικών διαφορών των οποίων το κίνητρο αλλά και ο δράστης ήταν ορατά δια γυμνού οφθαλμού και εκείνων που αναφέρονται σε συμβόλαια θανάτου έτσι ώστε για την εξιχνίασή τους να προσληφθούν εξειδικευμένοι επιστήμονες και πράκτορες διεισδυτικοί και όχι αναλφάβητοι των πολιτικά δίχρωμων ταξιαρχιών για να τους θυσιάζουν ως πρόβατα επί σφαγή προς εξευμενισμό των διαβόλων της νύχτας;

Τέταρτον και τελευταίο. Πότε η ΕΛΑΣ θα αντιληφθεί πως απέναντί της δεν έχει κάποιο Βερνάρδο λουσμένο στις γλαδιόλες ή κάποιους μάγκες μεταξύ των Παληκώστα και Ρωχάμη που ως Έλληνες και ανεξαρτήτως των εγκληματικών τους πράξεων σέβονταν την ζωή των συμπατριωτών τους, αλλά το κρύο αίμα της άθλιας πολυπολιτισμικής μας κοινωνίας, έτσι ώστε να προσλάβει τους προσφορότερους εκ των αλλοδαπών για να εμπλουτίσει την πληροφόρησή της στην αποτρεπτική ή κατασταλτική της λειτουργία;

Ρωτώ πότε.. Πότε η ΕΛΑΣ θα εμπεδώσει πως η πρόληψη αλλά και η καταστολή είναι θέμα ποιοτικό και όχι ποσοτικό; Θα μάθω ποτέ;

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.


ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΝΤΖΟΥΝΗΣ: Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΖΗΣΩ

Ο 23χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ Διαμαντής Μαντζούνης, δυόμισι μήνες μετά τον τραυματισμό του από τις σφαίρες του «Επαναστατικού Αγώνα», σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Real News», εκμυστηρεύεται ότι τον έσωσε η πίστη του στο Θεό και η αγάπη της οικογενείας του που στάθηκε δίπλα του στις δύσκολες στιγμές.
Τώρα προσπαθεί να ηρεμήσει ώστε, όπως λέει, και «σιγά-σιγά να αποφασίσει για το μέλλον του».

Απαντώντας σε ερώτηση αν του συμπαραστάθηκε ο κόσμος, απαντά θετικά:
«με συγκίνησε πολύ η αγάπη που μου έδειξε, καθώς και το ενδιαφέρον του.
Είναι σπουδαίο πράγμα να νιώθεις ότι όλοι προσεύχονται για σένα να πας καλά», λέει ο νεαρός αστυνομικός.

Ο Διαμαντής Μαντζούνης εύχεται καλή ανάρρωση στους συναδέλφους του που τραυματίστηκαν πρόσφατα και βρίσκονται στο νοσοκομείο και ευχαριστεί όλους όσους .......

του συμπαραστάθηκαν, απλούς πολίτες, πολιτικούς και την διοίκηση της Αστυνομίας.

Πηγή: Tριφυλιακά Νέα

Σταθερή πρωτιά για ΠΑΣΟΚ, «κούρασε» ο Καραμανλής

Σταθερά μπροστά, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ. Μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 33,4% και 149 έδρες, ενώ μόλις 99 έδρες και ποσοστό 28,4% παίρνει το κυβερνών κόμμα.

Συγκεκριμένα, κατά 5% προηγείται το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO που δημοσιεύεται σε Κυριακάτικη εφημερίδα.
(Σημείωση Φιλιατρά News: Για το Πρώτο Θέμα).

Το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 33,4% και ακολουθούν η ΝΔ με 28,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,6%, το ΚΚΕ με 8,1%, ο ΛΑΟΣ με 4,2% και οι Οικολόγοι με 2,7%.

Το 53,5% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι «μάς έχει κουράσει ο Κ.Καραμανλής», αλλά το 75,8% θεωρεί ότι ακόμα και εάν η ΝΔ άλλαζε αρχηγό δεν θα πετύχαινε καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 71% των ψηφοφόρων της ΝΔ εμφανίζεται να θέλει να ........

παραμείνει ο Κ.Καραμανλής στην ηγεσία του κόμματος, ακόμα και εάν ηττηθεί στις εκλογές.

Πηγή: Τα Νέα

ΠΟΠ Καλαμάτα. Το καλύτερο της Ελλάδας στη Ζυρίχη

Πολύ σημαντική ήταν η διάκριση του ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα με το οποίο μετέσχε η ΕΑΣ Μεσσηνίας στον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου της Ζυρίχης, που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της πόλης αυτής. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της περιοχής μας δεν απέσπασε κάποια βράβευση, δηλαδή τη χρυσή ή την ασημένια ελιά ή ένα βραβείο. Το ίδιο, όμως, συνέβη και με όλα τα υπόλοιπα ελαιόλαδα από την Ελλάδα που έλαβαν μέρος στο Διαγωνισμό, κάτι που πιθανώς έχει να κάνει με την ποιότητα των φετινών ελαιολάδων, η οποία υποβαθμίστηκε στην αρχή της χρονιάς από τις υψηλές θερμοκρασίες που επεκράτησαν μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου. Τα λάδια μας έβγαιναν με υψηλές οξύτητες, οι οποίες στη συνέχεια έπεσαν, αλλά φαίνεται πως η επήρεια των υψηλών θερμοκρασιών στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των ελληνικών ελαιολάδων ήταν σημαντική.
Το ελπιδοφόρο για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτα (μέσης εντάσεως φρουτώδους) με το οποίο μετέσχε η Ένωση είναι ότι ανεδείχθη το καλύτερο ελαιόλαδο της Ελλάδας για το 2009. Αυτή ήταν μια κατηγορία διάκρισης που ίσχυσε μόνο για τις χώρες με άνω των 10 συμμετοχών.
Σημειώνεται πως κανένα άλλο ελληνικό ελαιόλαδο δεν έλαβε κάποια διάκριση, επομένως το .......

ΠΟΠ Καλαμάτα της Ένωσης Μεσσηνίας κρίθηκε ότι ήταν το καλύτερο.
Από την Ελλάδα έλαβαν μέρος ελαιόλαδα των εξής επιχειρήσεων: Τρίκιλης Ιεράπετρα, Terra Creta Χανιά, Hellioaffairs Καλαμάτα, Λατζιμάς Ρέθυμνο, ΕΑΣ Μεσσηνίας Καλαμάτα, Pischzan Sabine Αττική-Τροιζηνία, ΕΑΣ Λακωνίας Σπάρτη, Ψαλτήρας Κάμπος Αβίας, Irini Πλωμάρι, Γαία Αθήνα (4 συμμετοχές με λάδια από Κριτσά Λασηθίου, ΠΟΠ Σητεία, ΠΟΠ Καλαμάτα, ΠΓΕ Λακωνία), Μπλόιελ Πύργος Λεύκτρου (2 συμμετοχές, συμβατικό και βιολογικό), Pischzan Sabine Μεσσηνία, Πανεπιστήμιο Πατρών Βιολογικός Ελαιώνας Σιαδήμα Αιτωλοακαρνανία, ΕΑΣ Σητείας ΠΟΠ Σητεία, Lukullus GmbH (2 συμμετοχές με ΠΟΠ Σητεία).
Για την ιστορία, «χρυσή ελιά» πήραν 2 ελαιόλαδα από την Ανδαλουσία της Ισπανίας, 3 από τη Σικελία (τα δύο μείγματα με λάδια άλλων περιοχών) και 1 από την Κόρδοβα της Ισπανίας.

Πηγή: Θάρρος

Αποτυχημένη απόπειρα Ριφιφί στα ΕΛΤΑ Καλαμάτας για τις συντάξεις του ΟΓΑ

Ριφιφί για να αρπάξουν από το θησαυροφυλάκιο γύρω στις 600.000 ευρώ, που προορίζονταν για συντάξεις του ΟΓΑ στο νομό, επιχείρησαν άγνωστοι στο Κέντρο Διαλογής - Διανομής Μεσσηνίας των ΕΛΤΑ, στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας, τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Οι δράστες, που έσπασαν τα τούβλα σε... σημαδεμένο σημείο του ανατολικού εξωτερικού τοίχου του κτηρίου, σταμάτησαν την επιχείρηση μόλις έπεσαν σε... σιδερένια επιφάνεια που ορθώς έχει προβλέψει ο κατασκευαστής να τοποθετήσει μέσα από τα τούβλα, καθώς ούτε ο συναγερμός φάνηκε να τους σταματά, ούτε η παρουσία της Αστυνομίας.
Ωστόσο παρά την άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας, που ειδοποιήθηκε από εταιρεία σεκιούριτι, και του προϊσταμένου του κέντρου, με το χτύπημα του συναγερμού στις 2.40 τη νύχτα, η τρύπα στον τοίχο εντοπίστηκε το ........

πρωί της Πέμπτης.
Την είδε οδηγός του Κέντρου, που τυχαία πήγε να πάρει το αυτοκίνητο και το οποίο μάλλον λειτούργησε και ως ασπίδα προστασίας των δραστών.
Ηταν παρκαρισμένο στην πλευρά του τοίχου, βορειότερα του σημείου που έσκαβαν, σε σημείο που γενικά παρκάρουν αυτοκίνητα του Κέντρου.
Σε διαφορετική περίπτωση οι δράστες θα ήταν εκτεθειμένοι προς τη Νέα Είσοδο.

Αλλωστε, το θράσος τους φαίνεται να ήταν τόσο που πιθανότατα συνέχιζαν τη δουλειά τους ακόμα και όταν οι άνδρες της Ασφάλειας με τον προϊστάμενο του κέντρου Σωτήρη Ταταρέα έκαναν έρευνα στο εσωτερικό του κτηρίου.
Εσωτερικά όμως, όπως ήταν λογικό δεν εντοπίστηκε τίποτα, καθώς δεν είχε παραβιαστεί ο χώρος, ενώ έγινε έλεγχος και εξωτερικά, χωρίς να εντοπιστούν οι δράστες ή η τρύπα εκείνη την ώρα.
Ο συναγερμός όμως επέμενε να... διαμαρτύρεται πως κάτι συμβαίνει και η εταιρεία να ειδοποιεί.
Αλλωστε, όπως πληροφορηθήκαμε, η σιδερένια πόρτα που αποτρέπει την είσοδο στην ανατολική και πίσω πλευρά του κτηρίου, στο σημείο δηλαδή που έγινε η επιχείρηση, ήταν καλά κλειδωμένη.
Οι δράστες είχαν μπει σπάζοντας το λουκέτο μιας άλλης πορτούλας, νοτιοανατολικά του χώρου, που επικοινωνεί με διπλανό ελεύθερο οικόπεδο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οι δράστες γνώριζαν ότι στο θησαυροφυλάκιο υπήρχαν τόσα πολλά χρήματα και επιπλέον είχαν σημαδέψει το σημείο που θα έσκαβαν, δίπλα ακριβώς από την εσωτερική κολόνα του κτηρίου.
Ο κ. Ταταρέας πάντως μάς είπε πως έτυχε να υπάρχουν πολλά χρήματα στο θησαυροφυλάκιο, μη αναφέροντας το ακριβές ποσό, ενώ υπογράμμισε πως άμεση ήταν η ανταπόκριση τόσο της Αστυνομίας όσο και της εταιρείας σεκιούριτι που ειδοποίησε από την Πάτρα.
“Μέσα σε ελάχιστα λεπτά ήμασταν όλοι εκεί και κάναμε έλεγχο“, είπε.
Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το 4ο μέσα σε διάστημα περίπου 2 μηνών στα ΕΛΤΑ.
Εχουν προηγηθεί παρακολουθήσεις του ίδιου κτηρίου (από 2 σεσημασμένους κακοποιούς που συνελήφθησαν), το περιστατικό με τους σάκους που εκλάπησαν από αυτοκίνητο έξω από το Ταχυδρομείο Μεσσήνης, η ληστεία στο Ταχυδρομείο της Θουρίας και τώρα το... ριφιφί.

Πηγή: Ελευθερία

Ο Βούλγαρος τον χτύπησε με κασμά

Παραλίγο τραγωδία στον Ευαγγελισμό της Μεθώνης το μεσημέρι της Τρίτης, όταν ένας Βούλγαρος κάτοικος Φιλιατρών χτύπησε με κασμά τον κάτοικο του χωριού Γιάννη Κοτσίρη. Ο άνδρας, που διαμαρτύρεται μιλώντας στην “Ε“ για την έλλειψη μέτρων προστασίας των πολιτών μετά τον τραυματισμό του που τον έστειλε στο Νοσοκομείο, βρήκε τον αλλοδαπό στο χτήμα του να βγάζει με τον κασμά βρουβιά και του φώναξε.
Τον ρώτησε έντονα “ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να σκάβεις στο χτήμα μου“, και όπως μας περιέγραψε, ο Βούλγαρος θύμωσε, του έδωσε μια μπουνιά στο κεφάλι και με τον κασμά τον κοπάνησε “με τόση δύναμη όπως έσκαβε, για να με σκοτώσει“.

Ο κ. Κοτσίρης έβαλε το χέρι του μπροστά και έσωσε τη ζωή του, έχοντας όμως τραυματιστεί.
Ο Βούλγαρος μαζί με 3 γυναίκες που έσκαβαν σε διπλανό χωράφι έφυγαν με το αυτοκίνητό τους και κάνοντας λάθος το δρόμο βγήκαν σε αδιέξοδο.
Εκεί παράτησαν το αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή.
Την άλλη μέρα όμως το αυτοκίνητο έλειπε, όπως έλειπε και ο Βούλγαρος από το σπίτι του στα Φιλιατρά, ενώ τις νυχτερινές ώρες, ο ένας και μοναδικός αστυνομικός του Τμήματος Φιλιατρών δεν έχει δυνατότητα να κάνει πολλά.
Η αναζήτησή του -καθώς είναι γνωστός στην Αστυνομία- συνεχιζόταν μέχρι αργά χθες το ......

βράδυ και με περιπολίες στην περιοχή, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Ο κ. Κοτσίρης όμως, που έχει υποβάλει μήνυση στο Α.Τ. Πύλου, υποφέρει από δυνατούς πόνους στο χέρι του.
Ζει μόνος του και συνηθίζει να περπατάει 3 χλμ. την ημέρα καθώς έχει υποβληθεί σε εγχείριση μπάι πας.
Αυτό έκανε και προχθές όταν έπιασε το Βούλγαρο στο χτήμα του να σκάβει βαθιά για να βγάλει βρουβιά.
Και το πρόβλημά του δεν είναι τα βρουβιά, αλλά το γεγονός ότι στο ραντισμένο του χωράφι θα έμεναν οι τρύπες που είναι επικίνδυνες να σπάσει κανείς το πόδι του.

Φυσικά το μεγαλύτερο πρόβλημα απ‘ όλα είναι ότι χτυπήθηκε και κινδύνευσε η ζωή του. “Σαν το σκυλί στ‘ αμπέλι θα πήγαινα“ λέει μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του. “Τους φέραμε να φάνε ένα πιάτο φαΐ και αυτοί θα μας σκοτώσουν“ προσθέτει οργισμένος αναζητώντας απαντήσεις στο “ποιος τους δίνει το δικαίωμα να έρχονται, να κλέβουν τα κτήματά μας και να μας σκοτώνουν“;

Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ
Το Φιλιατρά News γνωρίζει το όνομα του Βούλγαρου από τα Φιλιατρά. Θα παραθέσουμε μόνο τα αρχικά του.
Α. Ι. Ν. (Είναι το Βουλγάρικο όνομα του)