Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Εξαιρετικής ποιότητας τα πρώτα αγγούρια των Φιλιατρών. [ VIDEO ]

Εξαιρετικής ποιότητας είναι τα πρώτα αγγούρια που συλλέγονται στην περιοχή των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων γνωστό και φημισμένο ως Αγγούρι Φιλιατρών αλλά και τα φασόλια που καταλαμβάνουν μια σημαντική έκταση όπου οι παραγωγοί με μεράκι και με εξαιρετική τεχνική καλλιέργειας το παράγουν πολύ πρώϊμα.

Είναι αυξημένη η καλλιέργεια ντομάτας και ..........

μειωμένη η παραγωγή αγγουριού. Αυτό οφείλεται στις δυσκολίες που περάσαμε πέρσι στην διακίνηση του αγγουριού.
Τα προβλήματα επεσήμανε ο Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος οφείλονται στο στρές που υπέστησαν οι καλλιέργειες από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Δείτε τι είπε στην τηλεόραση BEST o Αντώνης Παρασκευόπουλος.



Στο 50% οι φυτέψεις καρπουζιών χαμηλής κάλυψης στην Τριφυλία. [ VIDEO ]

Σε εξέλιξη είναι η φύτεψη καρπουζιών χαμηλής κάλυψης στην Τριφυλία και αναμένεται το Σαββατοκύριακο να ολοκληρωθεί το 80%.
Όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό Σταθμό BEST TV ο Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας Αντώνης Παρασκευόπουλος οι καλλιεργούμενες εκτάσεις μειώνονται σε σχέση με ότι είχαμε εκτιμήσει και φέτος θα έχουμε λίγο λιγότερα στρέμματα σε σχέση με πέρσι.

Η φύτεψη πάντως εξελίσσεται σύμφωνα με τους ..........

κανόνες και οδηγίες που υπάρχουν για την υψηλή ποιότητα που έχει διασφαλιστεί στην περιοχή.

Δείτε τι δήλωσε ο Ανtώνης Παρασκευόπουλος στην τηλεόραση BEST



Χάκαραν και τον Internet Explorer 9!

Ο Internet Explorer 9 τελικά είναι και αυτός εύκολος στόχος των χάκερ.

Μετά τον Chrome οι χάκερ της γαλλικής εταιρείας ασφαλείας VUPEN κατάφεραν να χακάρουν και τον Internet Explorer 9 στα πλαίσια του ίδιου διαγωνισμού για χάκερ.

Για να το καταφέρουν αυτό οι χάκερ απλά εκμεταλλεύτηκαν δύο κενά ασφαλείας τα οποία ήταν γνωστά ήδη από το 2011 και λειτουργούν στον IE9 στον IE10 στα Windows 8 και τον αλλά και στον IE6.

Σύμφωνα με τους χάκερ το πρώτο κενό .............

επέτρεψε την λειτουργία του κώδικα μέσα στο sandbox του Internet Explorer ενώ το δεύτερο επέτρεψε την πλήρη παράκαμψη του.

Τέλος παρά το γεγονός οτι ο νέος browser διαθέτει όλα τα τελευταία συστήματα ασφαλείας, το μόνο που κατάφεραν ήταν απλά να κάνουν την επίθεση λίγο πιο δύσκολη και όχι να την αποτρέψουν.

Newsit

ΣΧΟΛΙΟ
Ανέκαθεν ο internet Explorer ήταν ένα άθλιο υποπροϊόν της Microsoft, γεμάτο τρύπες και κενά ασφαλείας.
Ενας browser σκέτο σουρωτήρι χωρίς καμία μα καμία αξία.
Ευτυχώς υπάρχουν καλύτεροι browsers για ασφάλεια στην περιήγηση στο internet και πολύ περισσότερο είναι δωρεάν. Ασφαλώς αναφερόμαστε στον Firefox της Mozilla που είναι κορυφαίος Browser σε ασφάλεια και παραμετροποίηση.
Η απόλυτη εμπειρία στο internet ονομάζεται FIREFOX. Εσείς ασχολείστε ακόμα με υποπροϊόντα της Microsoft;

Οι απαιτήσεις για τα Windows 8.

H Microsoft ανακοίνωσε τις ελάχιστες απαιτήσεις των νέων Windows 8

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με την ανακοίνωση της Microsoft ένας υπολογιστής για να μπορεί να τρέξει τα νέα Windows 8 θα πρέπει να υποστηρίζει ανάλυση οθόνης τουλάχιστον 1.024x768pixels, καθώς και σύνδεση στο διαδίκτυο για μπορεί να έχει πρόσβαση στο Windows Store ενώ η ιδανική ανάλυση θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1.366x768pixels, για να μπορούν να απεικονίζονται οι εφαρμογές δίπλα δίπλα.

Το κομμάτι στο οποίο η Microsoft αντιμετωπίζει ...........

το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι συμβατότητα και υποστήριξη των drivers από τους κατασκευαστές.

Τέλος αν κάποιος έχει έναν υπολογιστή που τρέχει τα Windows 7 το πιο πιθανό είναι να μην αντιμετωπίσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με τις απαιτήσεις των Windows 8.

Newsit

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ η εγκληματικότητα στις περιοχές της ορεινής Τριφυλία

ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ η εγκληματικότητα στις περιοχές της ορεινής Τριφυλίας μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα των τελευταίων ημερών με στόχο ζευγάρια ηλικιωμένων και λεία πολλών χιλιάδων Ευρώ με βάση τα πρόσφατα δεδομένα. Η συμμορία που όπως δείχνουν τα σημεία που επέλεγαν ιδίως σε ορεινές και πεδινές περιοχές αποτελείται πιθανόν από 2-3 άτομα και σύμφωνα με τις περιγραφές πρόκειται για 2 άνδρες μετρίου αναστήματος και έναν ψηλότερο ο οποίος συντονίζει τις εγκληματικές πράξεις.

Στην Ελαία και το Καλο νερό οι πολίτες διαμαρτύρονται ..........

για την απουσία αστυνομικής δύναμης στα κοινοτικά διαμερίσματα μετά την κατάργηση των αστυνομικών σταθμών. Ο κ. Γιώργος μας είπε ότι "οι αρμόδιοι μας εγκατέλειψαν καθώς δεν έχουμε χρήματα ούτε για φάρμακα ούτε για να περάσουμε εύκολα τον μήνα, σε αυτό ευθύνονται οι κύριοι της κεντρικής εξουσίας που αδιαφορούν για την ύπαιθρο, οι αγροτικοί γιατροί απουσιάζουν, ενώ η εγκληματικότητα μας προβληματίζει" συνεχίζοντας ότι 'οι δράστες όταν μας ληστεύουν μας λένε να μην καταγγείλουμε το περιστατικό στην αστυνομία γιατί θα επιστρέψουν όπου θα πάθετε χειρότερα και είμαστε τελικά ξέφραγκο αμπέλι με μηδέν αστυνόμευση όταν κάποτε ο Δήμος Αυλώνας υποφέρει εδώ και καιρό". Ο κ. Μπούσουλας τόνισε ότι "η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο και τώρα αναρωτιόμαστε αν πρέπει να πάρουμε τα όπλα με τους ηλικιωμένους να φοβούνται για το αύριο, εμείς θέλουμε να είναι παρών η αστυνομία και στο τέλος θα αναγκαστούμε να φύγουμε για να έρθουν άλλοι στον τόπο μας" ενώ θεώρησε ότι για την κατάντια ευθύνονται και οι 300 βουλευτές.

Ο κ. Κοντούλης εξήγησε ότι "τα χωριά ερημώνουν, εμείς έχουμε 3 σκυλιά σπίτι μας με το τουφέκι στα σπίτια μας για να αυτοπροστατευθούμε, πολλά περιστατικά πιστεύω ότι δεν καταγγέλονται" ενώ μας αποκάλυψε ότι "εμένα με έχουν κλέψει 2 φορές αφαιρώντας 3.000 ευρώ μέσα από το παντελόνι μου, χρυσαφικά και τιμαλφή στο τραπέζι αλλά ευτυχώς μας άφησαν τις πιστωτικές κάρτες στο μπαλκόνι χωρίς να το αντιληφθούμε". Υπογράμμισε ότι "οι δράστες μπήκαν από το μπάνιο, εμείς για να ασφαλιστούμε στο σπίτι χρειαζόμαστε χρήματα τα οποία δεν υπάρχουν λόγω των χαρατσιών και περιμένουμε να δούμε αν έρθει κάποιος βουλευτής στην περιοχή μας για να του πούμε την αλήθεια αλλά φοβάμαι ότι δεν θα τολμήσουν διότι είναι ανύπαρκτοι και δεν έχουν μπέσα", επισημαίνοντας ότι "το Κράτος είναι αδιάφορο για όλους μας όταν γνωρίζουν ότι στεγνώσαμε από χρήματα και μόλις φτάνουν για καφέ". Ο κ. Γεωργομήτρος κατέληξε λέγοντας ότι "ανησυχούμε οπότε ούτε για τη φυσική μας ανάγκη δεν βγαίνουμε από το σπίτι, ενώ τα περιστατικά ήταν πολλά μέχρι την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και βλέπω ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη πουθενά οπότε οι 300 είναι υπόλογοι για το κατάντημα που μας κατρακύλησαν έχοντας αποκλειστικά την ευθύνη για όσα συμβαίνουν στον τόπο μας".

Στο ρεπορτάζ μας συναντήσαμε έναν άνεργο που μας εξήγησε ότι πλέον η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο μιλώντας για θάνατο της ελληνικής κοινωνίας με την εγκληματικότητα να αποτελεί τον υπ αριθμόν ένα πρόβλημα στις μέρες μας.

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 11-3-2011




Ο Παπακωνσταντίνου έδωσε 18.500 ευρώ για το twitter του ΥΠΕΚΑ [έγγραφο]

Απίστευτη πρόκληση στην Ελλάδα του 2012 συνιστά η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής να δαπανήσει το ποσό των 18.500 ευρώ για να μάθουν στο γραφείο Τύπου του υπουργείου να χειρίζονται το twitter, το you tube και άλλα social media.

Υπό τον πομπώδη τίτλο «Αξιολόγηση ........

διαδικτυακών εφαρμογών ΥΠΕΚΑ για ενημέρωση των πολιτών» οι υφιστάμενοι του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου ανέθεσαν χωρίς διαγωνισμό -από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων- στην εταιρεία Communication Effect Α.Ε. την εκτέλεση του έργου της αναβάθμισης της παρουσίας του υπουργείου σε: you tube, twitter, Frickr και Slideshare.

Οπως αποδεικνύεται από την απόφαση του υπουργείου το έργο αυτό αποτελεί τεράστια πολυτέλεια και είναι από αυτά που η εκτέλεσή τους στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απαιτεί παρά ένα και μόνο επαρκώς καταρτισμένο προγραμματιστή.

Δείτε το έγγραφο.

iefhmerida

ΣΧΟΛΙΟ
Και να σκεφτεί κανένας ότι τα social Media είναι δωρεάν.... και ο Παπακωνστατίνου σε περίοδο βαθειάς κρίσης σπαταλάει χρήματα για φρουφρού και αρώματα.
ΡΕ ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΕΣ

Δημήτρης Μπασδάνης: Ο Γύπας ξέρει να περιμένει

Διαβάζοντας το άρθρο επανάληψης συνέχεια πράξη 2η του κ.Δριμή στον τοπικό τύπο της 2/3/12 αυτόματα και συνειρμικά δύο πράγματα αντιλαμβάνομαι ως αναγνώστης:

Το πρώτο είναι η εναγώνια προσπάθεια του πολιτικού υποκειμένου να δημιουργήσει θορυβωδώς τις προϋποθέσεις , προκειμένου να αναδυθεί στην επιφάνεια από την πολιτική αφάνεια που βιώνει . Στόχος προς τούτο να καθορισθεί ως μία –αν όχι η μία- παράμετρος στην πολιτική συνάρτηση του Δήμου Τριφυλίας , οι λύσεις της οποίας είναι τα ζητούμενα της θεσμοθετημένης αρχής του Δήμου.

Θα μπορούσε κανείς με συμπάθεια να κατανοήσει την ..........

εμμονή και την εμφανή πολιτική παθογένεια που εκφράζεται από τα «καταγγελλόμενα» αν δεν ξεπερνούσε τα εσκαμμένα. Θα μπορούσα έως και να θεωρήσω ωφέλιμη την παρέμβασή του, αν εκκινούσε από το αυτονόητα ωφέλιμο. Και αυτό είναι ένα. Η αυτοκριτική ˙όχι ως αλαζονική καταγραφή αυτοδιοικητικών κατορθωμάτων και επιτυχιών αλλά ως αναγνώριση λαθών, ελλειμμάτων και ως εκ τούτου ενοχών στην κατεύθυνση «των προς αποφυγή» από τη νέα Δημοτική αρχή. Αντί αυτού – του ωφέλιμου- υποδύεται και φαντασιώνεται ρόλους αντίστοιχους του αυτόκλητου εισαγγελέα , του προέδρου του ελεγκτικού συνεδρίου, της θεσμοθετημένης αντιπολίτευσης και γενικά διολισθαίνει βλέποντας τα πράγματα μέσα από μια μανιχαιστική αντίληψη όπου στις δρώσες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις –που χωρίζονται στις συνιστώσες του καλού και του κακού-εκείνος δικαιωματικά κρατάει την πρωτοκαθεδρία σε κείνες του καλού , ενώ όλοι οι άλλοι που δείχνουν να μην συναντιλαμβάνονται με κείνον, αυτοδίκαια υπηρετούν το κακό.Αυτό το μοντέλο ως τρόπος σκέψης ιστορικά αναμετρήθηκε με τις αξεπέραστες έως σήμερα δημοκρατικές δομές και αξίες, μέσα απ τις οποίες αποδομήθηκε και ξεπεράστηκε.

Το δεύτερο που επίσης συνειρμικά αναδύεται στην σκέψη μου , είναι μια γνωστή στους περισσότερους φωτογραφία που συγκλόνισε τον κόσμο απεικονίζοντας ένα μικρό παιδί της Αφρικής στην έρημο μόνο του, που ενώ καταρρέει δίπλα περιμένει ένας γύπας. Αυτή η φωτογραφία δημοσιεύθηκε με την λεζάντα «ο γύπας ξέρει να περιμένει»σοκάροντας ταυτόχρονα τον κόσμο.
Και επειδή τούτες οι μέρες οι δύσκολες για τους περισσότερους ,όλοι περιμένουμε να εκκολάψουν την ελπίδα για την πατρίδα και τους πολίτες, είναι ευθύνη συλλογική και εξατομικευμένη ταυτόχρονα, να μην γίνουν πάλι τα ίδια γιατί ο γύπας ξέρει να περιμένει μεταμφιεσμένος σε περιστέρι. Οι τοπικές κοινωνίες και οι πολίτες όλης της χώρας δεν είμαστε κοινωνίες λωτοφάγων αλλά λαός με ιστορική μνήμη και συνείδηση μέσα απ την οποία έχουμε το ιστορικό χρέος να κάνουμε το άλμα προς τα μπρός ΤΏΡΑ.
Σ αυτό το αντάμωμα με την ιστορία πρέπει να είμαστε όλοι εκεί με ανιδιοτέλεια, πατριωτισμό, αυταπάρνηση και συλλογική δράση.

Υ.Γ1
Θα μπορούσα βεβαίως να αναφερθώ και στα θέματα της «ταμπακιέρας» υιοθετώντας μάλιστα το ύφος και ήθος της γραφής του καταγγέλλοντα. Αυτό όμως δε μπορεί να λέγεται δημόσιος διάλογος. Πολύ περισσότερο η λογική της μετάλλαξης της πολιτικής αντιπαράθεσης σε προσωπική δεν είναι για μένα ούτε ζητούμενο , ούτε συμβατό αισθητικά και ηθικά. Τα δικαιώματα σε τέτοιου είδους συμπεριφορές τα εκχωρώ εξ ολοκλήρου στον κ.Δριμή.

Υ.Γ2
Και μια ενημέρωση σε κείνον που έμαθε να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Δεν πρόκειται να παρακολουθήσω άλλο τον κατήφορό του –όπως κάνει και η τοπική κοινωνία- αφήνοντάς τον στη μοναξιά που εκείνος επέλεξε εκφράζοντας την κάθε φορά με το ίδιο θλιβερό και μονότονο πολιτικό του παραλήρημα._


Ευχαριστώ για την φιλοξενία
ΜΠΑΣΔΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Δημ/κός σύμβουλος Δήμου Τριφυλίας

Λόγια, λόγια, λόγια. Και άλλες λέξεις χωρίς…νοήματα!

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News.

Έκλεισε το πολυσυζητημένο «κούρεμα» ελληνικών ομολόγων (PSI) και
ακολούθησαν οι ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΕΣ δηλώσεις των κκ Βενιζέλου (φαβορί πλέον ως ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ υποψηφίου ίσως και με μεγάλα ποσοστά επόμενου προέδρου του ΠΑΣΟΚ) και Παπαδήμου, ενώ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ με την εκκωφαντική του ΣΙΩΠΗ ο κ Σαμαράς!….(Πώς πάνε οι «αναδιαπραγματεύσεις» κ Σαμαρά;)

Στη συνέχεια επειδή υπήρξαν κάποιοι που αρνήθηκαν να .........

συμμετάσχουν στο «κούρεμα» οικειοθελώς αρχικά ο κ Βενιζέλος ως Τσάρος της Οικονομίας και στη συνέχεια σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ τους «αρνητές» να δεχθούν το επιβαρυντικό για αυτούς «κούρεμα»…
Αυτή η πράξη της Ελληνικής Κυβέρνησης οδήγησε την ISDA και Διεθνείς Οίκους να ενεργοποιήσουν τα CDS καθώς με «υποχρεωτικό» PSI ΕΠΙΣΗΜΑ η Ελλάδα προκάλεσε «πιστωτικό γεγονός» και βρίσκεται πλέον σε «ελεγχόμενη» αλλά όχι σε «ανεξέλεγκτη» χρεοκοπία!…

Εάν έβγαινε σήμερα στις Διεθνείς Αγορές για δανεικά η «πτωχευμένη» πλέον ΕΛΛΑΔΑ θα μας δάνειζαν με επιτόκιο, πάρτε βαθιά ανάσα, κοντά στο 40%!...
Χαρακτήρισε ο κ Βενιζέλος «σπουδαία και ιστορική η ημέρα καθώς αφαιρέθηκαν από τους ώμους του ελληνικού λαού 100 δις ευρώ!..» Πόσα προστέθηκαν για τις επόμενες γενιές δεν είπε…
Να το δεχθούμε κ πανεπιστημιακέ συνάδελφε, Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης, Υπουργέ Οικονομικών και επόμενε Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ αλλά ΔΕΝ μας είπατε, παρά την ευχέρεια που σας διακρίνει, στις λεκτικές ρητορικές σας τοποθετήσεις:

Αυτά τα απίστευτα μεγέθη οικονομικών υποχρεώσεων της Ελλάδας και των Ελλήνων ΠΩΣ και από ποιους δημιουργήθηκαν; Θα λογοδοτήσει ποτέ κανείς ως μέλος του Πολιτικού Συστήματος που μας έφτασε εδώ;
Είπε, περίπου, ο κ Παπαδήμος, «ότι τώρα ανοίγονται οι προοπτικές για ένα καλύτερο αύριο και για ανάπτυξη της οικονομίας μας.»
Να το δεχθούμε κύριε πρώην Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, πρώην Υποδιοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Σύμβουλε των Πρωθυπουργών του ΠΑΣΟΚ κκ Σημίτη και Παπανδρέου και Πρωθυπουργέ της Ελλάδος.

Αλλά πώς εξηγείτε ως Διδάκτωρ Οικονομικών τις αναφορές των ξένων οίκων αξιολόγησης ότι ηγείσθε πλέον μιας «πτωχευμένης» χώρας στην οποία η Κυβέρνηση που σας επέλεξε και σας διόρισε στον συγκεκριμένο θώκο με την υποστήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ μέχρι πέρυσι ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΕ τους όρους «πιστωτικό γεγονός» και «ελεγχόμενη πτώχευση» και μας ΤΡΟΜΑΖΕ με την πιθανότητα επιτοκίων δανεισμού στο 7% και στο 10% αλλά τώρα που…ΣΩΘΗΚΑΜΕ τα επιτόκια είναι στο 40%, η ύφεση κοντεύει διψήφια επίπεδα, η επίσημη ανεργία ξεπέρασε το 21% και η ανεργία στους νέους μας κοντεύει το 50%...
ΚΟΥΡΕΜΑ, ΟΜΟΛΟΓΑ, ΔΑΝΕΙΚΑ, ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΣΩΤΗΡΙΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΠΤΩΧΕΥΣΗ, ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΜΕΤΡΑ, ΛΙΤΟΤΗΤΑ…
Μας Κυβερνάτε και οι λέξεις συνεχίζουν να χάνουν τα νοήματά τους!

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Μαρτίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.



Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτή την εβδομάδα.

Την εβδομάδα από 12 έως 18 Μαρτίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Αικατερίνη Βορίση

Tηλ: 2761 - 0 - 34065
Κιν. 694 - 6104914


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Β' Τοπική 1ος Όμιλος. Αποτελέσματα 22ης Αγωνιστικής



Η βαθμολογία της 22ης Αγωνιστικής




SERVICE ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ.

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Όπως όλα τα πράγματα έτσι και το κινητό σας μπορεί κάποτε να χαλάσει. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να θυμάστε ένα πράγμα: οι συσκευές GSM χρησιμοποιούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και είναι σχεδόν απίθανο να καταφέρετε να το επισκευάσετε μόνος σας. Μην προσπαθήσετε λοιπόν να κάνετε τον μαστροχαλαστή στο κινητό σας για να επισκευάσετε μια βλάβη που προέκυψε.

Η δική σας επέμβαση θα ακυρώσει την ισχύ της εγγύησης, ενώ, ακόμα και αν έχει λήξει, το κατσαβίδι σας αντί να διορθώσει το πρόβλημα θα ανεβάσει το κόστος επισκευής η -ακόμη χειρότερα- το κινητό σας θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη. Τον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας εμπεριέχει και η λύση της επισκευής από τον γιο του μπατζανάκη σας που σπουδάζει ηλεκτρονικά. Να μάθει το παιδί αλλά όχι πάνω στο δικό σας πανάκριβο κινητό.
Σκεφτείτε άλλωστε πιο απλά: αν είχατε ένα πρόβλημα .............

υγείας θα ρωτούσατε τον κουμπάρο σας που έχει μανάβικο δίπλα σε φαρμακείο η θα απευθυνόσασταν στον κατάλληλο γιατρό; Για την αποκατάσταση λοιπόν των προβλημάτων ενός κινητού τα μοναδικά σημεία στα οποία θα βρείτε πλήρη και υπεύθυνη υποστήριξη είναι τα εξουσιοδοτημένα service.

ΤΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ;

Η εγγύηση καλής λειτουργίας του κινητού σας παρέχεται από τον κατασκευαστή και ισχύει για χρονική διάρκεια δυο ετών από την ημερομηνία αγοράς της συσκευής. Όπως όλες οι παροχές προς τον καταναλωτή, έτσι και η εγγύηση εμπεριέχει κάποιους συγκεκριμένους όρους. Οι όροι αυτοί σχετίζονται κυρίως με τα αίτια που προκάλεσαν τη βλάβη στο κινητό σας.

Η εγγύηση της συσκευής σας παύει να ισχύει όταν:

Έχει γίνει επέμβαση από μη εξουσιοδοτημένο προσωπικό, στο εσωτερικό της συσκευής σας. Αυτό σημαίνει ότι αν ο μαστρο-Μήτσος πιστεύει ότι απλώς έχει χαλάσει μια επαφή μέσα στο κινητό σας μην τον αφήσετε να το «κατσαβιδιασει»γιατί αν αργότερα αναγκαστείτε να απευθυνθείτε στην αντιπροσωπία, το πιθανότερο είναι να σας πουν να χρεωθείτε την επισκευή, ενώ αν δεν το είχατε πειράξει τότε η επισκευή θα γινόταν δωρεάν.

Η βλάβη του τηλέφωνου σας έχει προκληθεί από κακή χρήση, σπάσιμο, μηχανική καταπόνηση, παραβίαση των όρων λειτουργίας της και άλλα .ψιλά γράμματα. Έτσι πλέον αν το κινητό έπεσε από την ζώνη σας και από τότε δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε, να είστε προετοιμασμένοι ότι θα πληρώσετε την επισκευή. Μην καταφύγετε και πάλι στην λύση του μαστρο-Μήτσου γιατί αν εκείνος δεν τα καταφέρει τότε η αντιπροσωπία έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την επισκευή έστω και με δική σας χρέωση.

Έχει εισχωρήσει υγρασία στο εσωτερικό του. Ό,τι χειρότερο δηλαδή μπορεί να συμβεί στο κινητό σας. Πρακτικά, ένα κινητό συνήθως δεν έχει την δυνατότητα να επισκευαστεί όταν βραχεί, γι αυτό λοιπόν μην έχετε και πολλές απαιτήσεις από τα κέντρα επισκευής. Άλλωστε, ακόμη και αν το κινητό σας επισκευαστεί τότε είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσει και άλλες βλάβες στο μέλλον, που οφείλονται στην υγρασία που οξειδώνει, αργά αλλά σταθερά, τα ευαίσθητα ηλεκτρονικά του. Όπως θα καταλάβατε από τα παραπάνω, το σημαντικότερο σημείο σε μια εγγύηση είναι οι εξαιρέσεις.

Για να μην κουράζεστε αναζητώντας την εταιρεία με τις λιγότερες εξαιρέσεις σας πληροφορούμε ότι λίγο πολύ είναι σχεδόν ίδιες. Αυτά όσον αφορά τους όρους της εγγύησης της συσκευής σας. Αν κανένας από αυτούς δεν έχει παραβιαστεί τότε δικαιούστε δωρεάν αποκατάσταση της πλήρους λειτουργίας του κινητού σας διαφορετικά θα πρέπει να πληρώσετε για την επισκευή.