Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ψήφισμα του Δήμου Τριφυλίας για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στην έκτακτη συνεδρίαση του της 21ης Φεβρουαρίου 2012 με την παρουσία εκπροσώπων όλων των τοπικών Συλλογικών οργάνων, ομόφωνα αποφασίζει:.......

1. Εκφράζει την οργή του και την πλήρη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο που καταργεί τη νομική προσωπικότητα και την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Είναι προφανές ότι η δημιουργία μιας νέας οργανικής μονάδας με το Νοσοκομείο Καλαμάτας που θα έχει ενιαίο οργανισμό και ενιαίες οργανικές θέσεις δημιουργεί συνθήκες που άμεσα ή έμμεσα οδηγούν στην υποβάθμιση της λειτουργίας του.

2. Υπογραμμίζει και πάλι ότι το νοσοκομείο Κυπαρισσίας εξυπηρετεί μια δυναμικά αναπτυσσόμενη περιοχή κυρίως στον τουριστικό και αγροτικό τομέα με πληθυσμό που ξεπερνάει τις 50 χιλιάδες κατοίκους. Οι αποστάσεις άλλωστε από τα γειτνιάζοντα νοσοκομεία ξεπερνούν σε κάποιες περιπτώσεις και τα 100 χιλιόμετρα, έτσι ώστε να εγκυμονούνται τεράστιοι κίνδυνοι για τους ασθενούντες κατοίκους της περιοχής και μάλιστα των επειγόντων περιστατικών, έχει φανεί χρησιμότατο μέχρι τώρα, λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία η μονάδα του τεχνητού νεφρού και δεν πρέπει με τίποτα να θιγεί η αξιοπιστία και η λειτουργικότητά του.

3. Ερμηνεύοντας την ομόθυμη βούληση του λαού της Τριφυλίας διατρανώνει την απόφασή του από κοινού με τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου να κλιμακώσει τον αγώνα του για την αποτροπή οποιασδήποτε δυσμενούς εξέλιξης.

4. Καλεί την κυβέρνηση να σεβαστεί τις ιδιαίτερες συνθήκες του νοσοκομείου Κυπαρισσίας και της Τριφυλίας και να μην προχωρήσει σε οριζόντιες ρυθμίσεις. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μη θιγεί ο αριθμός των κλινικών και των κλινών, να διασφαλισθούν οι θέσεις του Ιατρικού νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού και να προβλεφθεί ίδιος προϋπολογισμός. Το αίτημα που προβάλλεται και διεκδικείται σε αντίθεση με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας των υπηρεσιών του Νοσοκομείου.

5. Το ψήφισμα αυτό θα επιδοθεί στην κυβέρνηση, στη βουλή, στα πολιτικά κόμματα, στην περιφέρεια και στα πολιτικά πρόσωπα του νομού, καλούμενα να βγουν υποστηρικτικά στο συγκεκριμένο αίτημα.

6. Η Εκτελεστική Επιτροπή διευρυμένη με τους επικεφαλής των παρατάξεων θα προβεί σε κάθε πρόσφορη διαδικασία για την επίτευξη των στόχων της σημερινής απόφασης: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

«Μνημόνιο 2»: Χωρίς μισθό από το 2013 οι επιπλέον αντιδήμαρχοι

Οριστικά, δεν αλλάζει ο αριθμός των αντιδημάρχων όπως είχε συμφωνηθεί στην πρόσφατη συνάντηση της ΚΕΔΕ με την πολιτική ηγεσία του υπ. Εσωτερικών.

Ωστόσο, οι «πλεονάζοντες», σύμφωνα με την αρχική διάταξη του «Καλλικράτη 2», αντιδήμαρχοι δεν θα λαμβάνουν αντιμισθία από 1.1.2013. Θα λαμβάνουν όμως κατ' εξαίρεση αμοιβή για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων και των επιτροπών, αμοιβή η οποία, σημειωτέον, καταργείται, με το συγκεκριμένο πολυνομοσχεδιο του υπουργείου Εσωτερικών (Ρύθμιση υπ' αριθμόν 5).

Αυτό προβλέπει διάταξη του εφαρμοστικού νόμου..........

που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ώστε να εξοικονομηθούν τα υπόλοιπα 17 εκατ. για φέτος από τα συνολικά περίπου 35 εκατ. ευρώ που προέβλεπε το «Μνημόνιο 2» με βάση την αρχική διάταξη για τη μείωση του αριθμού των αντιδημάρχων.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα υπόλοιπα 17-18 για φέτος εξοικονομούνται από τη μείωση κατά 10% των μισθών των αιρετών και των συμβούλων τους.

Aftodioikisi.gr

Έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Κυπαρισσίων "Η Αρκαδιά"

Με επιτυχία, γι’ άλλη μια χρονιά, ο Σύλλογος Κυπαρισσίων της Αθήνας «Η Αρκαδιά» έκοψε την πίτα του το βράδυ της Κυριακής στο restaurant “Μέγας Αλέξανδρος” στην Αθήνα.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, συγκεντρώθηκαν πάρα πολύ απόδημοι Κυπαρίσσιοι και θα ήταν ακόμα περισσότεροι (με φόβο φυσικά να μην χωρούν στο ζεστό κατ’ άλλα χώρο) αν με τα γεγονότα της προηγούμενης Κυριακής δεν καταστρεφόταν μέρος του ταχυδρομείου της Ομόνοιας, στο οποίο είχαν μεταφερθεί οι προσκλήσεις για τους εκατοντάδες συμπατριώτες μας της πρωτεύουσας.
Σ’ αυτό το σημείο να σημειώσουμε τη συγνώμη του ...........

Δ.Σ. προς όσους δεν παρέλαβαν τελικά την πρόσκληση λόγω του προαναφερθέντος γεγονότος.

Πέρα από αυτό, η βραδιά ήταν τόσο ζεστή, εγκάρδια και χαρούμενη που για λίγο ξεχάστηκαν τα προβλήματα, κοινωνικά και ατομικά. Ενδεικτικά αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τους χαιρετισμούς, τις ομιλίες, την κοπή της πίτας και το πλουσιότατο δείπνο που ακολούθησε οι παρευρισκόμενοι άρχισαν το τραγούδι και το χορό, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό κλίμα…

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ρούλα Τσατσάκου-Θεοδωροπούλου αφού καλωσόρισε και ευχήθηκε σε όλους υγεία και δημιουργικότητα για το 2012, ανέφερε την αγωνία της για το νέο έτος, αλλά και την πρόκληση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με επιμονή και υπομονή, με πίστη και αγώνα, με αλληλοβοήθεια και αλληλοϋποστήριξη. «Πρέπει να ξεκινήσουμε όλοι, να αναπτύξουμε καλύτερες σχέσεις με τους γύρω μας, με το περιβάλλον, με τον ίδιο μας τον εαυτό. Να φτιάξουμε την κοινωνία μας με ανθρωπιά και δικαιοσύνη.»

Αναφέρθηκε στη εκπλήρωση από τους συλλόγους κι άλλων καταστατικών σκοπών, πέρα από τον πολιτισμό, με πιο κοινωνικό περιεχόμενο και κοινωνική δράση.
Έκανε αναφορά και πάλι στην προσπάθεια για τη δημιουργία του επαγγελματικού οδηγού, που θα βοηθήσει αρκετούς συμπατριώτες μας εδώ στην Αθήνα –επαγγελματίες ή κάποιους που χρειάζονται εκείνη τη στιγμή ένα επαγγελματία-.
«Η αλήθεια είναι ότι το ενδιαφέρον από επαγγελματίες να εγγραφούν δεν είναι πολύ μεγάλο, αλλά επειδή η οικονομική συγκυρία είναι τέτοια που μέσα από αυτόν ίσως υπάρξει κάτι θετικότερο». Ο οδηγός θα προωθηθεί σε όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου.

Για το περιοδικό του Συλλόγου «Τριφυλιακή Εστία» η κυρία πρόεδρος είπε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα λόγω του τεράστιου εκδοτικού κόστους, για την δεδομένη οικονομική κατάσταση του συλλόγου, λαμβάνοντας υπόψη και την κατάργηση της ταχυδρομικής ατέλειας για την αποστολή του, διπλασιάζοντας ,σχεδόν, το κόστος έκδοσης. Γι αυτό και θα εκδίδετε από δω και στο εξής δυο φορές το χρόνο και θα αποστέλλεται μόνο στους ενεργούς συνδρομητές και όχι πλέον σε συνδρομητές που μετά την αρχική εγγραφή τους έχουν δείξει αδιαφορία και οφείλουν συνδρομές παλαιοτέρων ετών. Γι’ αυτό όσοι θέλουν να παραλαμβάνουν την «Τριφυλιακή Εστία» -ένα πραγματικά αξιόλογο περιοδικό που προωθεί τον πολιτισμό της / στην περιοχής μας- θα πρέπει τυχών οικονομικές τους οφειλές.

Ακόμα έγινε λόγος και για την σκέψη της να υπάρξει χώρος στο περιοδικό για την δημοσίευση αξιόλογων κειμένων, λογοτεχνικής ύλης, από ταλαντούχους μαθητές της ευρύτερης περιοχής ώστε να στηριχθούν και να προβληθούν στα πρώτα τους βήματα.
Τέλος αναφέρθηκε στις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του συλλόγου –θα πραγματοποιηθούν μέσα στην Άνοιξη- και κάλεσε όλους τους πρόθυμους και αυτούς που δείχνουν ενδιαφέρον για τον σύλλογο, το περιοδικό και για τα δρώμενα που πραγματοποιεί ο σύλλογος –παρόντες και απόντες- να συμμετάσχουν και να στηρίξουν τη λειτουργία του συλλόγου και του περιοδικού απ’ όποια θέση μπορούν…
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και εκφώνησαν σύντομο χαιρετισμό λίγοι θεσμικοί παράγοντες, μεταξύ αυτών ο βουλευτής Μεσσηνίας και μέλος του συλλόγου Δημ. Κουσελάς, ο αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων κ. Αγγ. Αντωνόπουλος και η πρόεδρος του Ο.Ν.Α. του δήμου Αθηναίων κα. Τούλα Ψαράκη.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Μεσσηνίας κ. Νάντια Γιαννακοπούλου έστειλε εκπρόσωπο της την αδελφή της Ελένη.
Επιστολές και μηνύματα για την μη παρουσία τους στην εκδήλωση και με τις ευχές τους απέστειλαν: ο βουλευτής της Ν.Δ. του Ν. Μεσσηνίας κ. Ιωαν. Λαμπρόπουλος, ο δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Κ. Κόλλιας και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τριφυλίας κ’ Ολυμπίας κκ. Χρυσόστομος, που απέστειλε όμως σαν εκπρόσωπο του τον πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Σταύρου ο οποίος και ευλόγησε την πίτα του Συλλόγου.
Επίσης στην εκδήλωση ήταν παρόντες Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι, Γεν. Γραμματείς συλλόγων της Αθήνας όπως οι κύριοι: Κ. Αδαμόπουλος, Ν. Βορρές, Στ. Χάρταλος, Γ. Χριστόπουλο, Ν. Καρυώτη κ.α.

Να πούμε επίσης ότι υπήρξαν και κάποιες απουσίες, των μελών του Δ.Σ.: Μίμη Ντρούλια, που μαζί με την πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. οργάνωσαν την όλη εκδήλωση, αλλά μια ανειλημμένη υποχρέωσή του στην Κυπαρισσία τον κράτησε μακριά μας, Ηλία Γιαννόπουλο και Ηλία Παρασκευόπουλο που έλειπαν στο εξωτερικό.
Την εκδήλωση συντόνισε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου και πρόεδρος της ομοσπονδίας συλλόγων-συνδέσμων Τριφυλίας κ. Πάνος Λούτος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Πρώτη φωτογραφία: Η πρόεδρος κα Ρούλα Τσατσάκου - Θεοδωροπούλου -την στιγμή που κόβει την πίτα-, ο αντιπρόεδρος και συντονιστής της εκδήλωσης κ. Πάνος Λούτος, ο γεν. γραμματέας κ. Γιώργος Κορμάς και το μέλος του ΔΣ κ. Πέτρος Δεδούσης.

Δεύτερη φωτογραφία: Ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σταύρου -κατά την ευλογία της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου-, η πρόεδρος κα Ρούλα Τσατσάκου - Θεοδωροπούλου, ο αντιπρόεδρος κ. Πάνος Λούτος και το μέλος του ΔΣ κ. Πέτρος Δεδούσης

Έκθεση Απολογισμού του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για το Έτος 2011

Ένας κύκλος 16 χρόνων της αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης έκλεισε.
Παρά την τότε πρωτοπορία του θεσμού, αποδείχθηκε ότι ήταν ένα βήμα δειλό και άτολμο με περιορισμένες δυνατότητες.

Στην ουσία ξεπεράστηκε γρήγορα και φεύγοντας άφησε τουλάχιστον στη Μεσσηνία ένα ενδομεσσηνιακό οδικό δίκτυο υποτυπώδες, με πισωγυρίσματα στις λατομικές ζώνες, με σχεδόν ανεξέλεγκτη τη λειτουργία των βιομηχανικών μονάδων (πυρηνελειουργεία) κ.λ.π.
Η έλλειψη λοιπόν μέχρι πρότινος ενός στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης, σε συνδυασμό με την έλλειψη βασικών υποδομών, “φέρνουν” όλους του δείκτες στο νομό μας, Αναπτυξιακούς, Οικονομικούς και Κοινωνικούς να υπολείπονται του ελληνικού Μ.Ο.

Ήρθε η νέα Διοικητική Αρχιτεκτονική, η οποία ...........

δεν είναι απλά ένας νέος θεσμός αυτοδιοίκησης, αλλά μας δίνει μεγάλες ευκαιρίες και την δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να σχεδιάσουμε εμείς την ανάπτυξη του τόπου μας και όχι άλλοι για εμάς.
Εκμεταλλευθήκαμε λοιπόν τις ευκαιρίες που μας δίνει ο Καλλικράτης και προσπαθήσαμε να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η Μεσσηνία μέσα στο γενικότερο σχεδιασμό της Περιφέρειας, βασιζόμενοι σε πέντε βασικούς άξονες:

1. Διαμόρφωση μια σύγχρονης και αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης με ποιοτικές υπηρεσίες, σωστά στελεχωμένες για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
2. Να δώσουμε προοπτική ανάπτυξης με σύγχρονες υποδομές.
3. Να διαμορφώσουμε ελκυστικό περιβάλλον για τόνωση της επιχειρηματικότητας.
4. Να ενισχύσουμε τον πρωτογενή τομέα με υποδομές και σύγχρονα καλλιεργητικά πρότυπα, δίνοντας ταυτότητα στα εξαιρετικά ποιοτικά παραδοσιακά μας προϊόντα και προωθώντας νέες δυναμικές καινοτόμες καλλιέργειες.
5. Δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον έλεγχο της αγοράς και την προστασία του περιβάλλοντος.
Είναι δύο ζητήματα που δεν σηκώνουν “εκπτώσεις” γιατί αφορούν την προστασία του καταναλωτή, την αποφυγή των ελληνοποιήσεων, την πάταξη του αθέμιτου ανταγωνισμού και τη στήριξη της αειφορίας.

Θέλω επίσης να τονίσω την άριστη συνεργασία και συντονισμό που είχαμε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τις εθελοντικές οργανώσεις, την Αστυνομία και τους Δήμους, για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως πυρκαγιές, πλημμύρες, χιόνια με εξαιρετικά ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Τονίζω ιδιαίτερα την άμεση παρέμβασή μας στην σεισμόπληκτη περιοχή του Δήμου Οιχαλίας. Με δικές μας πρωτοβουλίες επισκέφθηκαν την περιοχή ειδικοί επιστήμονες πολλές φορές και ενημέρωσαν τους κατοίκους υπεύθυνα για την εξέλιξη του φαινομένου. Παράλληλα φροντίσαμε για λυόμενα, παρά την δυσκαμψία του Υπουργείου Υποδομών.
Δικτυώθηκε όλη η περιοχή με πυκνό δίκτυο σεισμογράφων.
Δυστυχώς παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις έχει καθυστερήσει πάρα πολύ η οριοθέτηση της σεισμόπληκτης περιοχής. Αναμένεται ακόμη η Τρίτη υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών.

Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι τα πρώτα βήματα του Καλλικράτη ήταν δύσκολα με επικαλύψεις αρμοδιοτήτων κυρίως από την αποκεντρωμένη διοίκηση αλλά και τα υπουργεία.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τις λειτουργικές δαπάνες.
Κατά το Οικονομικό Έτος 2011 με την πρώτη εφαρμογή του <<Καλλικράτη>> και την πρώτη λειτουργία του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η Π.Ε. Μεσσηνίας έδωσε προτεραιότητα στην τακτοποίηση και πληρωμή των εκκρεμών υποχρεώσεων σε λειτουργικές δαπάνες που έμειναν απλήρωτες από την πρώην Ν.Α. Μεσσηνίας .

Παράλληλα καταβλήθηκε προσπάθεια εξορθολογισμού των λειτουργικών δαπανών με την μείωση των τηλεφωνικών τελών (ήδη κόπηκαν 71 τηλεφωνικές συνδέσεις και 13 μισθωμένες γραμμές που κόστιζαν 3.000 €/μήνα), του ηλεκτρικού ρεύματος, των οδοιπορικών εξόδων, των αναλώσιμων κ.λ.π. χωρίς βέβαια να δημιουργείται δυσλειτουργία στις Υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας.
Με την μεταστέγαση των Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το μισθωμένο κτίριο του Ο.Τ.Ε. στο Διοικητήριο, με την αναστολή λειτουργίας της ΝΕΛΕ Γαργαλιάνων και με την μεταφορά στους Δήμους των Σχολικών Μονάδων, του ΚΕΠ Κυπαρισσίας και των πολεοδομικών Γραφείων, μειώθηκαν σημαντικά τα ενοίκια και στο οικονομικό έτος 2012 θα γίνει περισσότερο εμφανής η μείωση γιατί στις δαπάνες του οικονομικού έτους 2011 εμφανίζονται και οι πληρωμές των παραπάνω ακινήτων που αφορούσαν υπόλοιπα οφειλών έτους 2010.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι τα μηνιαία μισθώματα Δεκεμβρίου 2010 ήταν 28.500 € ενώ το http://www.blogger.com/img/blank.gifΔεκέμβριο 2011 ήταν μόλις 11.165 € (Διαφορά 17.273 €)
Παραθέτουμε πίνακα ορισμένων λειτουργικών δαπανών οικονομικού έτους 2010 και 2011 αντίστοιχα.

Κατεβάστε και δείτε σε pdf τον απολογισμό για το 2011 της Περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας.



Παρέμβαση του Δημήτρη Κουσελά για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Κατά τη συζήτηση, στον διευρυμένο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του «Εφαρμοστικού Νόμου αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης», παρουσία των κ.κ. Λοβέρδου, Κουτρουμάνη και Τιμοσίδη, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, σε παρέμβασή του ειδικά για το άρθρο 2 του εν λόγω νόμου που αφορά στην αναδιάρθρωση Νοσοκομείων του ΕΣΥ, εξέφρασε τη ριζική του αντίθεση σε λογικές άμεσης ή έμμεσης υποβάθμισης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Κουσελάς τόνισε τα εξής: .........

«Η ανάγκη εξοικονόμησης πόρων, καταπολέμησης της σπατάλης και βελτίωσης της κοινωνικής αποτελεσματικότητας των δαπανών στο χώρο της Υγείας είναι απόλυτα κατανοητή. ‘Όμως, η λήψη των όποιων αποφάσεων δεν μπορεί να γίνει σε βάρος της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, ούτε με αναιτιολόγητη συρρίκνωση των υφιστάμενων υποδομών Υγείας.

Στο πλαίσιο των αναδιαρθρώσεων που θα γίνουν, θα ήταν τραγικό να επικρατήσουν οριζόντιες λογικές, χωρίς να ληφθούν κατάλληλα υπόψη οι ιδιομορφίες και οι συνθήκες κάθε περιοχής.

Για παράδειγμα, το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, το οποίο προβλέπεται βάσει του άρθρου 2 να διασυνδεθεί με το Νοσοκομείο της Καλαμάτας σε ενιαίο ΝΠΔΔ, δεν είναι απλά «ένα ακόμα νοσοκομείο» στον Νομό Μεσσηνίας.

Εξαρχής σχεδιάστηκε να εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή Τριφυλίας και Ολυμπίας, καλύπτοντας έναν άξονα 120 χιλιομέτρων από τον Πύργο μέχρι την Πύλο και απέχει μια ώρα περίπου από την Καλαμάτα. Τα τελευταία χρόνια κατάφερε να λειτουργήσει με μεγάλη επιτυχία Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Εξ άλλου, εξυπηρετεί μια περιοχή δυναμικά αναπτυσσόμενη στον τομέα του τουρισμού και της ποιοτικής αγροτικής παραγωγής.

Μέχρι σήμερα το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχει στηριχθεί σε δωρεές και κληροδοτήματα Μεσσήνιων συμπατριωτών μας, κατά συνέπεια έχει ελάχιστα στοιχίσει στον κρατικό Προϋπολογισμό. Εξ άλλου, έχει μεγάλη ιδιόκτητη περιουσία, η αξιοποίηση της οποίας θα απέφερε πολλά στην αναβάθμιση των υποδομών και των λειτουργιών του.

Σε σχέση με τη σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση και αναδιάταξη των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, για μένα κρίσιμο ερώτημα είναι με ποιές ασφαλιστικές δικλείδες
- δεν θα υπάρξει υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες ή και τους επισκέπτες της περιοχής, με την κατάργηση, στο μέλλον, κλινικών ή κλινών του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας ;
- δεν θα υπάρξουν απολύσεις προσωπικού, το οποίο ήδη σήμερα δεν επαρκεί να καλύψει τις υφιστάμενες ανάγκες ;

Σας καλώ, λοιπόν, να επανεξετάσετε τους σχεδιασμούς σας, διασφαλίζοντας τα παραπάνω και, οπωσδήποτε, την πλήρη λειτουργία και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Ενός Νοσοκομείου, που λειτουργεί και εξυπηρετεί υποδειγματικά μια ευρύτερη και σημαντική περιοχή της Πελοποννήσου.»

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΦΩΝΑΞΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι φορείς της Τριφυλίας στην επικείμενη υποβάθμιση και συνεπώς κατάργηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με ενωτικό συλλαλητήριο έξω από το Ιδρυμα, όπου το www.kyparissianews.com ήταν εκεί και κατέγραψε την λαϊκή οργή.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας τόνισε ότι ............

"το Νοσοκομείο Τριφυλίας αποτελεί ουσιαστικό παράγοντας ανάπτυξης και προόδου της περιοχής μας και όσοι τολμήσουν να το υποβαθμίσουν θα αποτελέσει casus belli για τον τόπο μας μετά την πρόταση στο Σχέδιο Νόμου και τον Τροικανό προκρούστη που θέλει να καταρρεύσει η υγεία και πλέον με τις εντολές του ΔΝΤ εμείς αντιστεκόμαστε για να παλέψουμε απέναντι σε αυτό τον πόλεμο που έχει σημάνει για το τόπο μας" ενώ μίλησε για συσπείρωση όλων των φορέων της περιοχής μας εκτιμώντας ότι είμαστε 'βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί και να καταργηθεί το Νομικό του πρόσωπο'.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου κ. Παναγιωτόπουλος εξήγησε ότι "είμαστε εδώ για να διαδηλώσουμε με οικονομική και κοινωνική αφαίμαξη της περιοχής μας από εκείνους που επιβουλεύονται την κατάργησή του όταν το Νοσοκομείο αποτελεί ιστορικό ίδρυμα δωρεών και λέμε όχι στην αποψίλωση υπηρεσιών της πόλης μας και περιοχής μας και κανείς δεν μας διαβεβαιώνει ότι θα έχει συνέχεια" επιβεβαιώνοντας ότι ο αγώνας συνεχίζεται για την αυτονομία του Ιδρύματος..

Η εκπρόσωπος των εργαζομένων κα Αλεξοπούλου μίλησε για "Δούρειο ίππο που επιχειρείται με την κατάργηση των οργανικών θέσεων και όσες διαβεβαιώσεις λάβαμε έπεσαν στο κενό οπότε συνεχίζουμε τον κοινό αγώνα και την συστράτευση" ενώ ο Σωτήρης Μπακούρος είπε ότι "από ψηλά μας βλέπουν οι δωρητές του ιδρύματος και η λειτουργία του δεν αμφισβητείται από κανέναν και εμείς ως γροθιά πρέπει να δείξουμε την απόφασή μας σε όσους επιβουλεύονται την κατάργησή του".

Για εμπορευματοποίηση της υγείας μίλησε ο Σαράντος Κουκούμης θεωρώντας ότι "δεν θα κινδυνέψει μόνο η τσέπη των πολιτών αλλά κυρίως η υγεία τους" ζητώντας από τους εργαζόμενους να αντικρούσουν την αντιλαική πολιτική και τους στερεί το δικαίωμά τους από την ζωή με καθημερινό αγώνα που θέτει ταφόπλακα σε όλα τα δικαιώματά μας. Ο Μανώλης Πρασσόπουλος είπε ότι "κινηθήκαμε αργά αλλά πρέπει από τον περασμένο Ιούνιο διαφαινόταν η προσπάθεια των πολιτικών μας διαλύσουν τα κοινωνικά δικαιώματα".

Ο Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος που έδωσε δυναμικό παρών ανέγνωσε την επιστολή που είχε στείλει στον υπουργό Υγείας λέγοντας ότι "αδικεί την πολύχρονη ιστορία του με τις δωρεές και το καθήκον του απέναντι στους πολίτες που επωφελούνται των υπηρεσιών του και τώρα θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν χιλιόμετρα μακριά για την εξυπηρέτησή του" τονίζοντας ότι λυπάται για το γεγονός αποψίλωσης που επιχειρείται ενώ ανέλυσε την περιπέτεια της υγείας του η αποκατάσταση της οποίας σημειώθηκε πλήρως στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας με κορυφαίους καθηγητές Αθηνών να τον διαβεβαιώνουν ότι η αντιμετώπιση θα ήταν ίδια σε κεντρικό νοσοκομείο Αθηνών, ζητώντας την αναβάθμιση του ιδρύματος.

Το παρών έδωσαν τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μπακούρος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Σαμπαζιώτης. Τσίγγανος, Μερκούρης, Ανδρινόπουλος οι εκπρόσωποι του Αγροτικού συλλόγου Φιλιατρών, ο Πρόεδρος των επαγγελματιών αλιέων κ. Κάππος, των τρίτεκνων, των αυτοκινητιστών, αλλά και φορέων της πόλης μας.

Στη συνέχεια έγινε πορεία των διαδηλωτών στους δρόμους της πόλης ως το Δημαρχείο και ακολούθησε έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο στο οποίο εκδίδεται ψήφισμα για αναβάθμιση και όχι κατάργηση του Νοσοκομείου μας.

radio936

Facebook: Πως να φτιάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου στο Timeline

Με το νέο Timeline οι περισσότεροι χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς ο παλιός, παραδοσιακός ''τοίχος'' αλλάζει ριζικά.

Πως μπορείτε να φτιάξετε τις ρυθμίσεις του απορρήτου;

Καταρχάς ορθό είναι προτού αρχίσετε τις ...........

ρυθμίσεις να καταχωρήσετε τους φίλους σας σε λίστες, π.χ. "οικογένεια", "καλοί φίλοι", "άγνωστοι", "συνεργάτες" κτλ.

Επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://www.facebook.com/bookmarks/lists/

Κλικ στην επιλογή "+ Δημιουργήστε λίστα"

Δώστε ένα όνομα στη λίστα και επιλέξτε φίλους σε κάθε λίστα...

Βασικές ρυθμίσεις

Πρόσβαση στις ρυθμίσεις αποκτάτε κλικάροντας στο βελάκι πάνω δεξιά, δίπλα από την επιλογή ''αρχική σελίδα''.

Έλεγχος του προεπιλεγμένου απορρήτου

Από εδώ επιλέγετε ποια θα είναι η standard default επιλογή κοινού δημοσίευσης, η ίδια ρύθμιση θα ισχύει και για όλες τις εφαρμογές που δεν σας επιτρέπουν να επιλέξτε ρύθμιση την ώρα της δημοσίευσης .

Πώς μπορείτε να συνδεθείτε

Ποιος μπορεί να αναζητά το Χρονολόγιό σας με βάση το όνομά σας ή τα στοιχεία επικοινωνίας σας; - Αφορά την αναζήτηση βάσει ονόματος ή email μέσα στο Facebook.

Ποιοι μπορούν να σας στέλνουν αιτήματα φιλίας;

- Θα μπορούν να σας προσθέσουν ως φίλο όλοι οι χρήστες του Facebook ή μόνο αυτοί που έχετε κοινούς φίλους; Μην ξεχνάτε πως τώρα υπάρχει και το Facebook subscribe όπου μπορείτε να συνδεθείτε εύκολα με χρήστες που δεν γνωρίζετε προσωπικά.

Ποιοι μπορούν να σας στέλνουν μηνύματα στο Facebook;

Διαβάστε αυτό πριν επιτρέψετε σε όλους να σας στέλνουν αν και το πιο πιθανόν είναι πως τα μηνύματα από αγνώστους θα καταλήξουν στον φάκελο "άλλα" χωρίς να λάβετε ποτέ ειδοποίηση για αυτό, εφόσον επιτρέπετε σε όλους να σας στέλνουν μηνύματα να ελέγχετε συχνά εκείνο τον φάκελο για τυχόν σημαντικά μηνύματα που δεν είδατε.

Ποιος μπορεί να δημοσιεύει στο Χρονολόγιό σας;

Επιλέξτε αν θα μπορούν οι φίλοι σας να γράφουν στο τοίχο σας (Timeline). Αν το απενεργοποιήσετε τότε θα γλυτώσετε και από τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι φίλοι σας και δημοσιεύουν αυτόματα στο προφίλ σας (θα γλυτώσετε και από τις δημοσιεύσεις που κάνουν οι ιοί του facebook).

Ποιοι μπορούν να βλέπουν δημοσιεύσεις των άλλων στο Χρονολόγιό σας;

Όταν κάποιος φίλος δημοσιεύσει στο Timeline σας ποιοι θα μπορούν να δουν αυτή την δημοσίευση, δεν συζητάμε εδώ φυσικά για σχόλια που κάνει σε δική σας δημοσίευση αλλά δημοσιεύσεις που κάνει ο φίλος στον τοίχο σας, π.χ. σας αφιερώνει ένα τραγούδι.

Πώς λειτουργούν οι ετικέτες

Αναθεώρηση Χρονολογίου - Αν είναι ενεργοποιημένη σας επιτρέπει να ελέγχετε τις δημοσιεύσεις που σας έχουν προσθέσει με ετικέτα και να επιλέγετε αν θέλετε να εμφανισθεί ή όχι στο Timeline σας.

Αναθεώρηση ετικετών - Το ίδιο με πάνω αλλά για φωτογραφίες. Όταν εγκρίνετε μια ετικέτα, τότε η δημοσίευση θα είναι ορατή τόσο σε όποιον εμφανίζεται στην ετικέτα, όσο και στους φίλους του.

Μέγιστη ορατότητα Χρονολογίου - Αφού εμφανισθούν οι δημοσιεύσεις που συμπεριλαμβάνεστε με ετικέτα στο προφίλ σας ποιοι θα μπορούν να τις δουν;

Προτεινόμενες ετικέτες - Βασίζεται στην τεχνολογία face recognition (αναγνώρισης προσώπου) έχοντας συλλέξει στοιχεία από το προφίλ μας και τις προηγούμενες ετικέτες μπορεί να αναγνωρίσει αν βρισκόμαστε σε μια φωτογραφία ή να μας ρωτήσει αν κάποιος από τους εμφανιζόμενους σε αυτή είναι ο "ταδε" φίλος μας συλλέγοντας έτσι περισσότερα στοιχεία. Αν το απενεργοποιήσετε θα διαγραφούν οι όποιες πληροφορίες υπάρχουν για εσάς.

Οι φίλοι σας μπορούν να κοινοποιούν την παρουσία σας με την παλιά εφαρμογή "Τοποθεσίες μέσω κινητού" - Αφορά την παλιά εφαρμογή, πλέον όλοι μπορούν να συμπεριληφθούν σε μια κοινοποίηση (με την νέα μορφή του tag). Αν έχετε ενεργοποιήσει τις παραπάνω ρυθμίσεις αναθεώρησης τότε μπορείτε να αφαιρέσετε το tag.

Εφαρμογές και ιστότοποι

Εφαρμογές που χρησιμοποιείτε - Διαγράψτε μια μια τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε από το "Αφαίρεση ανεπιθύμητες ή ενοχλητικές εφαρμογές" ή όλες μαζί από το "Απενεργοποιήστε όλες τις εφαρμογές". Μπορείτε να δείτε ποίες πληροφορίες σας χρησιμοποίησαν οι εφαρμογές και πότε και να ανακαλέσετε άδειες που δεν είναι υποχρεωτικές. Από τις ρυθμίσεις (επεξεργασία ρυθμίσεων) και την επιλογή "Απόρρητο δραστηριότητας εφαρμογών" μπορείτε να επιλέξετε σε ποιους θα φαίνονται οι δημοσιεύσεις των εφαρμογών, αν π.χ. παίζεται φανατικά farmville αλλά σας κοροϊδεύουν ή απλά δεν θέλετε αυτό να φαίνεται στο προφίλ σας τότε φτιάξτε μια λίστα με όλους τους φίλους σας που παίζουν και επιλέξτε να δημοσιεύονται οι πράξεις σας στην εφαρμογή μόνο σε αυτή την λίστα (εικόνα κάτω).

Πώς μεταφέρουν οι άλλοι τις πληροφορίες σας στις εφαρμογές που χρησιμοποιούν - Κάποιες από τις εφαρμογές αντλούν πληροφορίες για τους φίλους του χρήστη ώστε να κάνουν τα παιχνίδια πιο ενδιαφέροντα π.χ. ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου επιτρέπει στο χρήστη να διαλέξει φίλους του ως παίκτες της ομάδας.

Άμεση προσαρμογή - Εξωτερικές του facebook ιστοσελίδες αντλούν στοιχεία από το facebook για να προσφέρουν μια πλούσια εμπειρία στο χρήστη που τις επισκέπτεται, π.χ. όταν μπείτε στο Yelp και κάποιος φίλος σας το χρησιμοποιεί ήδη θα το μάθετε. Τα στοιχεία σας δεν αποθηκεύονται στην εξωτερική ιστοσελίδα, όλα γίνονται μέσω Facebook, δεν φεύγουν από εκεί ποτέ.

Δημόσια αναζήτηση - Αφορά την αναζήτηση βάσει ονόματος σε εξωτερικές μηχανές αναζήτησης π.χ. Google.

Περιορισμός του κοινού για παλιότερες δημοσιεύσεις

Με αυτή την ρύθμιση μπορείτε να περιορίσετε μαζικά όλες τις δημοσιεύσεις σας στο Facebook ώστε αυτές να είναι διαθέσιμες μόνο σε φίλους.

Mediagate

Μπόλικο χούφτωμα στο Black Out [ VIDEO ]

Μπόλικο «χούφτωμα» έπεσε στο χθεσινοβραδινό Black Out από τους παίκτες που κλήθηκαν να αναγνωρίσουν το επάγγελμα των 4 ανθρώπων που βρίσκονταν στο σκοτάδι από τα ρούχα που φόραγαν.

Ειδικά μια παίκτρια με πρόσχημα ότι δεν έβρισκε το επάγγελμα του Διαιτητή βρήκε την ευκαιρία να χουφτώσει αρκετά τον άγνωστο στο σκοτάδι...

Απολαυστικό επεισόδιο με παίκτες που χούφτωναν ασύστολα.

Δείτε το βίντεο.......





«Χολή» απο Γ.Καρατζαφέρη για Αντώνη,Μάκη και Αδωνη

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ...ΖΕΣΤΟΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η ΝΔ πήρε στις τάξεις της δύο βουλευτές που είχαν διαγραφεί από την Κ.Ο. του ΛΑ.Ο.Σ., ήταν «αδέσποτα», παρατήρησε χαρακτηριστικά σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Γιώργος Καρατζαφέρης για την προσχώρηση Βορίδη - Γεωργιάδη στη ΝΔ και εκτίμησε πως ο κ. Σαμαράς θα μπορούσε να το κάνει αυτό με πιο κομψό τρόπο.

«Καμιά φορά, κάτω από ανάγκες και αγωνίες ...........

παραμερίζονται οι καλοί τρόποι», ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. σε δηλώσεις του στον Real FM και υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ του έλεγε «καθ' όλη τη διάρκεια της πρόσφατης συνεργασίας μας: "Γιώργο, βάλε πλάτη και θα το θυμάμαι"».

Ωστόσο, όπως είπε, δεν πρόκειται να μη μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του εκλογικού Σώματος την Κυριακή των εκλογών, για «ψιλοπράγματα» αυτού του είδους, αν και όπως εκτίμησε, δεν βλέπει να είναι κανείς «ζεστός» για τις εκλογές, «ούτε και ο κ. Σαμαράς να είναι τόσο ζεστός όσο ήταν παλιότερα»

i-reportergr

Άδικα με κατηγορούν λέει ο 18χρονος χάκερ

Με την αστυνομία να κατηγορεί τρεις μαθητές Λυκείου για το «χτύπημα» στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο 18χρονος που συνελήφθη αρνείται ότι κρύβεται πίσω από την επίθεση και ότι συνδέεται με τους Anonymous.

«Από μωρό είχα υπολογιστή. Σήμερα ανήκω στην ελληνική «χάκινγκ σκηνή», πουθενά αλλού. Είμαστε κατά των πολιτικών και χρησιμοποιούμε το χάκινγκ για μια καλύτερη Ελλάδα, χωρίς διαφθορά και με δικαιοσύνη», σημειώνει ο 18χρονος με το ψευδώνυμο «Delirium», μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο.

Εκτός από τον 18χρονο, έχει σχηματιστεί .........

δικογραφία εναντίον ενός 17χρονου και ενός 16χρονου με τις κατηγορίες της παράνομης πρόσβασης σε υπολογιστικά συστήματα.

Ο πατέρας του 16χρονου επισημαίνει πως ο γιος του δεν έχει σχέση με την επίθεση, τονίζοντας πως όταν κατάλαβε ότι ο γιος του ασχολείται με το χάκινγκ ειδοποίησε την αστυνομία.

Φίλοι και συμμαθητές των τριών νεαρών, που προέρχονται από οικογένειες με μικρή έως ασήμαντη οικονομική επιφάνεια, τους περιγράφουν ως αυθεντίες στο χάκινγκ και το κράκινγκ, επισημαίνοντας ότι ασχολούνται από πολύ μικρή ηλικία με τους υπολογιστές.

Οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει τους υπολογιστές τους και 12 σκληρούς δίσκους και προσπαθούν να εντοπίσουν στοιχεία, ώστε να συμπεράνουν αν είναι τα ίδια άτομα που έκαναν χάκινγκ σε Τουρκία, Αλβανία και Σκόπια.

Εκτός από την ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι τρεις νεαροί φέρονται να έχουν ρίξεις τις ιστοσελίδες του γραφείου του πρωθυπουργού, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Ελληνικής Αστυνομίας και πολλών άλλων κρατικών φορέων και οργανισμών.

Η παρέα των χάκερ, σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχε σε οργανωμένα χτυπήματα κατά ελληνικών ιστότοπων, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «GHS» (Greek Hacking Scene) και τα προσωπικά προσωνύμια «delirium», «nikpa» και «extasy».

news247.gr

Πάτρα:Δικαιώθηκαν δικηγόροι που είχαν προσφύγει κατα της ΔΕΗ για το χαράτσι

Δικαιώθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών οι δικηγόροι Δημήτρης Τσαούσογλου και Γεώργιος Μάρκου οι οποίοι άσκησαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ , με την οποία ζητούσαν να μην προβεί η ΔΕΗ σε διακοπή της ηλεκτροδότησης των γραφείων και των οικιών τους.

Οι δυο δικηγόροι δεν πλήρωναν το χαράτσι ενώ πλήρωναν κανονικά το ποσό που αντιστοιχούσε στην κατανάλωση ρεύματος και στήριξαν την αίτηση τους στην αντισυνταγματικότητα του Νόμου 4021/2011 για την επιβολή του ΕΕΤΗΔΕ και την εξ αυτής προσβολή της προσωπικότητας τους.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών με ............

προσωρινή διαταγή που εξέδωσε την 20-2-2012 η Πρόεδρος Πρωτοδίκων κ. Βασιλικη Καρβέλα, αφού άκουσε και την ΔΕΗ και το Ελληνικό Δημόσιο, δικαίωσε προσωρινά τους 2 δικηγόρους και απαγόρευσε στην ΔΕΗ να προβεί σε διακοπή του ρεύματος των οικιών και των γραφείων τους, μέχρι να εκδικασθεί η κυρία αίτηση τους την 30-5-2012.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη απόφαση που εκδίδεται Πανελλαδικώς επί αιτήσεως που βασίζεται στην αντισυνταγματικότητα του Νόμου και την προσβολή της προσωπικότητας των αιτούντων, δεδομένου ότι όλες οι άλλες αποφάσεις που έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής βασίζονται στην αδυναμία των καταναλωτών να πληρώσουν το χαράτσι, κάτι που δεν επικαλέσθηκαν οι εν λόγω Δικηγόροι.

thebest.gr

Αλλαγές στο άρθρο 99 εξήγγειλε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου

Αλλαγές στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα επεξεργάζεται η κυβέρνηση, καθώς όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου η μέχρι σήμερα εφαρμογή του είχε οδηγήσει σε καταστρατηγήσεις, σε υπεκφυγές εκπλήρωσης υποχρεώσεων και σε αποφυγή ποινικών ευθυνών. Ειδικότερα, όπως τόνισε ο υπουργός, το 2005 είχαν κατατεθεί μόνο 5-7 σχετικές αιτήσεις, ενώ το 2011 ξεπέρασαν τις 2.000.

Στόχος των μεταβολών είναι η βιωσιμότητα της ...........

επιχείρησης και η διάσωση των θέσεων εργασίας. Επίσης με το νομοσχέδιο για τις εμπορικές εταιρίες που παρουσίασε σήμερα και τίθεται σε δημόσια διαβούλευση, προβλέπεται πρώτη φορά ότι εταιρία που πτωχεύει δεν θα οδηγείται υποχρεωτικά σε λύση, όπως συμβαίνει σήμερα. Το νομοσχέδιο αποσκοπεί στη διάσωση και προστασία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Ο κ. Παπαϊωάννου σε συνέντευξη Τύπου είπε μεταξύ άλλων:

Για τους δικαστές: Δεν σημαίνει ότι όποιοι έχουν ειδική μισθολογική μεταχείριση, όπως εμείς οι βουλευτές και οι δικαστές, δεν πρέπει να έχουν περικοπές και μειώσεις. Αυτό που έχω να πω είναι ότι οι δικαστές πρέπει να εργαστούν περισσότερο, όπως όλοι μας για να βγει η χώρα από το τούνελ, από την κακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Δεν μπορώ να αποδεχθώ το αίτημα ότι αν μας περικόψουν τους μισθούς δεν θα εργαστούμε.

Για την αποχή των δικηγόρων: Δεν βρίσκω ποιος είναι ο λόγος αυτής της αποχής. Αν είναι για τα γενικότερα προβλήματα της χώρας θα έπρεπε να απεργεί όλη Ελλάδα και αυτό θα ήταν αυτοκτονικό.

Για τη συμφωνία στο Eurogroup: Η χώρα τα επόμενα 3 χρόνια δεν θα ζει κάτω από το φάσμα της χρεοκοπίας και αυτός ο ειδικός λογαριασμός είναι εγγύηση και όχι εξάρτηση.

capital

Και πάλι στη στενή ο Στρος Καν...

Υπό κράτηση ετέθη σήμερα ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν ως ύποπτος για "συνέργεια σε μαστροπεία" και για "απόκρυψη κατάχρησης κοινωνικών αγαθών" σε υπόθεση κυκλώματος πορνείας.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν έφθασε νωρίς το πρωί στο αστυνομικό τμήμα της Λιλ όπου και θα δώσει κατάθεση για την υπόθεση κυκλώματος πορνείας που έχει γίνει γνωστή στην Γαλλία ως «υπόθεση Κάρλτον».

Το πρώην αφεντικό του ΔΝΤ, φέρεται να ..............

επωφελήθηκε από κύκλωμα πορνείας, διοργανώνοντας πάρτι α λα Σίλβιο, τα γνωστά «μπούνγκα-μπούνγκα», το 2010 και το 2011 στην Γαλλία και στις ΗΠΑ και κυρίως σε Παρίσι και Ουάσινγκτον.

Το τελευταίο από τα ταξίδια στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε από τις 11 ως τις 13 Μαΐου στην αμερικανική πρωτεύουσα, στις παραμονές της σύλληψης του στο πλαίσιο της πολύκροτης υπόθεσης της καμαριέρας του Sofitel της Νέας Υόρκης.

Το πρώην αφεντικό του ΔΝΤ θα ανακριθεί για τις άσωτες βραδιές στις οποίες φέρεται να έλαβε μέρος, με στόχο να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο γνώριζε ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν στα ροζ πάρ τι ήταν εκδιδόμενες. λωμα πορνείας, διοργανώνοντας πάρτι α λα Σίλβιο, τα γνωστά «μπούνγκα-μπούνγκα», το 2010 και το 2011 στην Γαλλία και στις ΗΠΑ και κυρίως σε Παρίσι και Ουάσινγκτον. Η κατηγορία της «κατάχρησης κοινωνικών αγαθών» σχετίζεται με το γεγονός ότι οι αμοιβές των νέων γυναικών πληρώθηκαν από δυο επιχειρηματίες, φίλους του Στρος Καν που τις καταχώρησαν ως «έξοδα» των επιχειρήσεών τους. Ο Στρος Καν φέρεται να επωφελήθηκε από κύκλωμα πορνείας, διοργανώνοντας πάρτι α λα Σίλβιο, τα γνωστά «μπούνγκα-μπούνγκα», το 2010 και το 2011 στην Γαλλία και στις ΗΠΑ και κυρίως σε Παρίσι και Ουάσινγκτον. Η κατηγορία της «κατάχρησης κοινωνικών αγαθών» σχετίζεται με το γεγονός ότι οι αμοιβές των νέων γυναικών πληρώθηκαν από δυο επιχειρηματίες, φίλους του Στρος Καν που τις καταχώρησαν ως «έξοδα» των επιχειρήσεών τους.

Η αστυνομία έχει ήδη ανακρίνει πόρνες που δήλωσαν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με τον Στρος Καν, ο ίδιος ωστόσο αρνείται ότι γνώριζε το...επάγγελμά τους.

Η κατηγορία της «απόκρυψης κατάχρησης κοινωνικών αγαθών» σχετίζεται με το γεγονός ότι για τις αμοιβές των νέων γυναικών φαίνεται να μεσολάβησαν δυο επιχειρηματίες, φίλοι του Στρος Καν που τις καταχώρησαν ως «έξοδα» των επιχειρήσεών τους. Σ' αυτό το σημείο τίθεται και το ερώτημα αν οι επιχειρηματίες εισέπραξαν ανταλλάγματα γι' αυτή τους την...διευκόλυνση.

Προς το παρόν, η διάρκεια της κράτησης του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ είναι άγνωστη. Παρότι θεωρητικά θα μπορούσε να διαρκέσει 96 ώρες, δεν αναμένεται να υπερβεί το 48ωρο.

Αν στο τέλος της διορίας αυτής οι ανακριτές θεωρήσουν ότι τα στοιχεία σε βάρος του Ντομινίκ Στρος-Καν είναι επαρκή, ενδέχεται να του απαγγελθούν κατηγορίες για μαστροπεία και κατάχρηση κοινωνικών αγαθών.

ethnos.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Το Μπουμπούκι του ΔΝΤ που με τις ευλογίες του μετανάστη πρώην Πρωθυπουργού Jefry Papandreos βίασε και ασέλγησε στην Ελλαδα. Το αδικημένο μπουμπούκι πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ είναι και μαστροπός.....

«Είστε μαλάκες!» φώναξε σημαιοφόρος μαθητής στους επίσημους

Χαμός στην παρέλαση για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων!

Με ένα απίστευτο περιστατικό,σημαδεύτηκε η σημερινή παρέλαση στα Ιωάννινα για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης από τον Τούρκικο Ζυγό. Ομάδα μαθητών από σχολείο της πόλης, μόλις πλησίασε την εξέδρα των επισήμων, γύρισε και μούντζωσε ομαδικά τους επίσημους!!!
Προηγήθηκε το σύνθημα του σημαιοφόρου του ...........

σχολείου ο οποίος φώναξε δυνατά "Είστε Μαλάκες"!

Η απίστευτη κίνηση των μαθητών-η οποία όπως όλα δείχνουν ήταν προσχεδιασμένη-,εξόργισε τον δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Φίλιππα Φίλιο, ο οποίος αποχώρησε από όχι μόνο από την εξέδρα των επισήμων,αλλά και από το χώρο που έγινε η παρέλαση.

parapolitika.gr

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά για την συμφωνία του Eurogroup.

Από την Κύπρο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στην απόφαση του Eurogroup για την ελληνική οικονομία την οποία και χαρακτήρισε "σημαντική" και "θετική" ενώ υπογράμμισε ότι η στάση της ΝΔ υπήρξε καθοριστική.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι η απόφαση απομακρύνει τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας, διασφαλίζει την ευρωπαϊκή της παρουσία και ανοίγει τον δρόμο για εκλογές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση..........

"Η σημερινή απόφαση του Eurogroup είναι θετική και σημαντική. Απομακρύνει τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας, διασφαλίζει την ευρωπαϊκή της προοπτική, δίνει τη δυνατότητα το χρέος να γίνει βιώσιμο, ανοίγει το δρόμο για εκλογές. Σε αυτή την απόφαση, η συμβολή της Νέας Δημοκρατίας ήταν καθοριστική. Χωρίς τη θετική μας ψήφο, σήμερα δεν θα υπήρχε η δυνατότητα ούτε κουρέματος του ελληνικού χρέους, ούτε μείωσης του κόστους δανεισμού της χώρας, ούτε σύναψης ενός νέου δανείου. Αποφάσεις που αναδεικνύουν τη μεγάλη διαφοροποίηση, για μας, μεταξύ του 1ου από το 2ο Μνημόνιο και καταδεικνύουν την ορθότητα της επιλογής μας.

Σήμερα, κλείνει ένας κύκλος αβεβαιότητας, ασάφειας και παλινωδιών που άνοιξε πριν δύο χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τις πράξεις και τις παραλείψεις της. Η χώρα κερδίζει χρόνο και ανοίγει ένα παράθυρο ελπίδας. Ελπίδας ότι η χώρα θα συμπληρώσει τις πολιτικές με μέτρα για την ανάσχεση της ύφεσης, την αναθέρμανση της πραγματικής οικονομίας και τον περιορισμό της ανεργίας. Ελπίδας ότι και η Ευρώπη θα μεταστραφεί από πολιτικές της μονόπλευρης ύφεσης και θα κατανοήσει την προτεραιότητα της ανάπτυξης.

Διότι χωρίς ανάκαμψη και ανάπτυξη της οικονομίας, όπως πλέον όλοι ομολογούν, ούτε οι άμεσοι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν, ούτε το χρέος θα γίνει μακροχρόνια βιώσιμο. Σε μια Ελλάδα που πονάει και με ένα λαό που υποφέρει, δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς. Γιατί η μεγάλη μάχη για την ανάκαμψη της Ελλάδας τώρα αρχίζει! Σε αυτή τη μάχη για ελπίδα ανάκαμψη και ανάπτυξη η Νέα Δημοκρατία θα πρωτοστατήσει", σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Mega Channel

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σήμερα τα ξημερώματα στην Ε.Ο. Τσακώνας - Καλού Νερού

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗΣ...

Μια 53χρονη γυναίκα, συνοδηγός ΙΧ αυτοκινήτου, τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν αυτό εξετράπη της πορείας του, στις 12:30 σήμερα το πρωϊ, και ανετράπη στο 9ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Τσακώνας – Καλαμάτας (στο ύψος της Καλλιρρόης).

Ο οδηγός του οχήματος τραυματίστηκε ..........

ελαφρά και βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Pelops news

Στα ΚΕΠ από αύριο η απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων

Σε οποιοδήποτε ΚΕΠ θα μπορεί να γίνεται από αύριο, Τετάρτη, η απογραφή των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων, χωρίς την αναγνωριστική απόφαση της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος αναφέρει ότι, ύστερα από διαβουλεύσεις των αρμόδιων οργάνων, «ο αυστηρός έλεγχος των αναγνωριστικών αποφάσεων των απογεγραμμένων δικαιούχων θα γίνει μετά το πέρας της απογραφής».

Χθες, στο κτήριο της Λ. Αλεξάνδρας, όπως .........

και την προηγούμενη Παρασκευή στην αντίστοιχη διεύθυνση του δήμου Αιγάλεω, είχαν συρρεύσει εκατοντάδες άνθρωποι που δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν χαρτί προτεραιότητας για τη βεβαίωση απογραφής του προνοιακού επιδόματος.

Briefing News

«Έκλεισε» η συμφωνία για το νέο δάνειο

- Δημιουργείται ο ειδικός λογαριασμός για να πληρώνουμε το χρέος
– Μόνιμη η παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα
Ξημερώματα Τρίτης τελείωσε το Eurogroup με συμφωνία για το νέο ελληνικό πρόγραμμα, ύψους 130 δισ. ευρώ

- Στο 120,5% του ΑΕΠ το χρέος έως το 2020
- Στο 53,5 το «κούρεμα» των ομολόγων
- Μειώνονται κι άλλο τα επιτόκια των.........

ελληνικών δανείων ως 1,5%
- Γιουνκερ: Η συμφωνία διασφαλίζει τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη
- Τώρα μένει να ψηφιστεί στα κοινοβούλια των κρατών μελών της ευρωζώνης
- Θα επικυρωθεί η συμφωνία στις αρχές Μαρτίου στη Σύνοδο Κορυφής

Για ακόμη μια φορά, η νύχτα ήταν μακρά. Και δύσκολη για την ελληνική πλευρά. Γερμανία, Ολλανδία και Φινλανδία (κυρίως οι δυο τελευταίες) προέβαλαν το ένα εμπόδιο μετά το άλλο για να πουν το μεγάλο «ναι» στο νέο δάνειο για την Ελλάδα.

Η διαπραγμάτευση στο Eurogroup έγινε παράλληλα με τις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των ιδιωτών. Οι Φινλανδοί ζήτησαν κι άλλες εγγυήσεις, όπως και την προηγούμενη φορά άλλωστε. Τις πήραν και πάλι.

Όταν οι υπουργοί Οικονομικών βρέθηκαν να ψάχνουν 6 δισ. ευρώ για να μην τιναχτούν όλα στον αέρα, εμφανίστηκε εμπλοκή. Αλλά ξεπεράστηκε και αυτή. Ο ιδιωτικός τομέας «πείστηκε» να «κουρέψει» τα ομόλογα του κατά 53,5% και όχι κατά 50%, όπως ήταν η αρχική συμφωνία.

Επί της ουσίας, μιλάμε για ένα δάνειο που συνολικά φτάνει τα 230 δισεκατομμύρια ευρώ: το δάνειο των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ και το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους από τους ιδιώτες πιστωτές κατά 53,5%, δηλαδή κατά περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Και φτάσαμε στην πολυαναμενόμενη απόφαση.

Για να πάρουμε τα 130 δισ. του δεύτερου πακέτου δεχτήκαμε τη μόνιμη παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα και τη δημιουργία του ειδικού λογαριασμού, όπου θα υπάρχουν τα χρήματα για να αποπληρώνονται τα χρέη μας και αν περισσέψει τίποτα για οτιδήποτε άλλο, έχει καλώς...

Το νέο σχέδιο στήριξης θα επιτρέψει τη διαμόρφωση του ελληνικού χρέους στο 120,5% του ΑΕΠ έως το 2020, όπως απαιτούσαν ορισμένοι από τους δανειστές, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των ολονύκτιων διαπραγματεύσεων, το ευρώ ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου μέσα σε δέκα λεπτά από 1,3185 σε 1,3266. Στη συνέχεια έχασε μικρό μέρος των κερδών του και σταθεροποιήθηκε στο 1,3247 στο χρηματιστήριο του Τόκιο.

"Η μεγάλης εμβέλειας συμφωνία" περιλαμβάνει οικονομική βοήθεια και μία "άνευ προηγουμένου" απομείωση του χρέους από τους ιδιώτες πιστωτές, "ώστε να υπάρξουν οι εγγυήσεις για το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη", δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

Ο Όλι Ρεν δήλωσε πως έμαθε ότι ο μαραθώνιος είναι ελληνικό δημιούργημα τα τελευταία δύο χρόνια. Σημαντική χαρακτήρισε τη συμφωνία για την Ελλάδα. Ένα σημαντικό βήμα και για την ευρωζώνη.

"Χρειάστηκαν πολλές ώρες διαπραγμάτευσης.Το πρόγραμμα βασίζεται σε πάρα πολύ αυστηρούς όρους. Μέσω ενισχυμένης παρουσίας της task force που θα υποστηρίζεται από εμπειρογνώμονες των κρατών μελών θα ελέγχεται η τήρηση των όρων, ενώ και ο ειδικός λογαριασμός θα λειτουργεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Είναι σαφές ότι η ελληνική οικονομία θα πρέπει να βασίζεται σε επενδύσεις και όχι σε φθηνό χρήμα από δάνεια.
Έτσι η Ελλάδα πρέπει να βελτιώσει τους όρους για τις επενδύσεις", είπε.

Η Κριστιν Λαγκαρντ ανέφερε πως ήταν μια σκληρή διαπραγμάτευση, με το χρέος το 2020 να έχει πέσει από το 129% του ΑΕΠ που ήταν στην αρχή της συνεδρίασης στο 120,5% του ΑΕΠ. Η Ελλάδα, ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ, αποκτά τον απαραίτητο χώρο για να επανέλθει με σωστή οικονομική πολιτική στη σωστή πορεία. Όσον αφορά στο ύψος του ποσού με το οποίο θα μετάσχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, η Κριστίν Λαγκάρντ άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Η ΕΚΤ σύμφωνα με τον Όλι Ρεν αναμένεται να συνεισφέρει μέσω των holdings των κεντρικών τραπεζών κατά 1,8% του ΑΕΠ. Το υπόλοιπο και πιο σημαντικό κομμάτι του επίσημου τομέα θα προκύψει από την αναδρομική μείωση των επιτοκίων των ελληνικών δανείων ύψους 1,5%.
Συνολικά οι μειώσεις αυτές θα επιφέρουν μείωση 4,6% του χρέους ως προς το ΑΕΠ ως το 2020.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν για μας η πολιτική συμφωνία είπε η Κριστιν Λαγκάρντ , αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τόσο ο Γ. Παπανδρέου, όσο και ο Αντώνης Σαμαράς συμφώνησαν στην τήρηση των όρων, γεγονός που διασφαλίζει την τήρηση της συμφωνίας σε βάθος χρόνου.

Για μία πολύ καλή συμφωνία μίλησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, που χαιρέτισε «τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για την αποκατάσταση της ανάπτυξης και της σταθερότητας» και «τη δέσμευση των άλλων χωρών της ευρωζώνης να συνεχίσουν τη στήριξη προς την Ελλάδα, ώστε να επιστρέψει στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

«Καλό αποτέλεσμα για την Ελλάδα, τις αγορές και την ευρωζώνη», χαρακτήρισε τη συμφωνία ο Μάριο Μόντι, πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας.

Newsit

Τι καταγράφει η δημοσκόπηση της apopsis” για την Μεσσηνία

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ BEST

Εκλογές...χθες (Κλίκ στην Δίπλα εικόνα)

Είναι ολοφάνερο πως οι πολίτες δείχνουν τον δρόμο της μοναδικής διεξόδου για την αλλαγή της πολιτικής.

Το δίλημμα που τίθεται είναι εκλογές ή ακυβερνησία. Άλλωστε να μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε θεωρητικά στην 4ετία ΠΑΣΟΚ, που έγινε 2ετία και μισός χρόνος Λουκάς Παπαδήμος.Από το Μάιο του 2010 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012 κύλησε πολύ νερό στ' αυλάκι για να φτάσουμε στο απίθανο σημείο, να έχουμε μια χώρα στον... αυτόματο πιλότο.
Το ότι ζητούν εκλογές έχει να κάνει και .........

με τη μη νομιμοποίηση διαμέσου της ψήφου των ιδίων των πολιτών της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Ευρώ... δαγκωτό

Η τάση της καταστροφολογίας που είναι ανεπτυγμένη αρκετά τελευταία, δείχνει και την διάθεση των Ελλήνων να μην βρεθεί μακριά από τη ζώνη του ευρώ. Άλλωστε εάν θυμάμαι καλά, εδώ υπάρχει μια σημαντική μεταβολή, όταν το ανάλογο δίλημμα είχε τεθεί στην ψήφιση του μνημονίου 1, τότε οι πολίτες σημείωναν ως... επιλογή την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή, βλέποντας και κρίνοντας πως οι συνθήκες ήταν άλλες... Τώρα όμως είναι συνειδητοποιημένοι για την όλη κατάσταση που επικρατεί και το τί θα σηματοδοτήσει μια τέτοια εξέλιξη, πόσο σημαντικά θα υποβαθμίσει την ζωή μας, πόσο θα την συμπιέσει προς τα κάτω με συνέπεια, να τονίζουν συντριπτικά να μην επιστρέψουμε στην δραχμή.

Αυτοδυναμία με.... αστερίσκο

Εδώ το χαρακτηριστικό που πρέπει να σχολιάσουμε είναι πως οι συνεργασίες είναι της... μόδας, είναι σαν όρος "πιασάρικος" στην μεταφορά του, αλλά και από την άλλη "ενοχοποιεί" το μονοκομματικό σύστημα πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η μεταπολιτευτική Ελλάδα. Με λίγα λόγια οι πολίτες ζητούν την αλλαγή, η οποία κατά την εκτίμηση και των ιδίων δεν απέχει από την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, έτσι μάλιστα όπως αυτή συντελείται από την ψήφιση του μνημονίου 2 και μετά. Κατά συνέπεια συνεργασία θα μπορούσε να θεωρηθεί και η εισχώρηση στη Ν.Δ. των Βορίδη και Γεωργιάδη, το άνοιγμα της παράταξης σε έναν δικό του χώρο, λαϊκής δεξιάς ή και για το ΠΑΣΟΚ η επιχείρηση απορρόφησης του χώρου της ΔΗΜ.ΑΡ. που κερδίζει έδαφος, σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Όσον αφορά την αυτοδυναμία ακόμη και σαν όρος και το γεγονός ότι μετά από αυτόν τον ορυμαγδό έλλειψης εμπιστοσύνης του πολιτικού συστήματος περιλαμβάνει και πιάνει ένα τόσο σημαντικό ποσοστό δείχνει την ενδόμυχη αλλά και σταθερή τάση για ένα ισχυρό πολιτικό σχηματισμό, μετά από τις εκλογές όταν αυτές προκηρυχθούν.

Τατούλης πρώτο δείγμα θετικό

Θετικά πιστεύω πως κρίνεται η εικόνα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου τον πρώτο χρόνο της καλλικρατικής παρουσίας του νέου β' βαθμού, με την τάση αυτή του 1/3 να απορροφά και "ούτε θετικά/ούτε αρνητικά" του 20%, ανεβάζοντας τον πήχη στο 54%. Η θετική εκτίμηση του 34% είναι μια αποδοχή αρχικού σταδίου θα την χαρακτήριζα της πορείας και του έργου που τρέχει η περιφέρεια, έναντι στο 19% της αρνητικής προσέγγισης, που μπορεί να κάνει πολλές φορές και με την "αντιπαραταξιακή" πρόσφατη εκλογική αντιπαράθεση.

Σίγουρα αυτό που θα πρέπει να προβληματίσει την παράταξη Τατούλη είναι η μη διαμορφωμένη άποψη και αυτό έχει να κάνει και με την κοινωνικοποίηση του έργου της Περιφερειακής αρχής και την υλοποίηση του σχεδιασμού του, με τη Μεσσηνία να ζητά κάτι περισσότερο.

Οι δήμαρχοι πιο κοντά στον κόσμο

Είναι φανερό πως μπορεί η καλλικρατική δομή να δημιούργησε μεγάλες αποκλίσεις και να άλλαξε τις γεωγραφικές ισορροπίες, στη Μεσσηνία όπως την γνωρίζαμε όμως η πραγματικότητα, είναι πως παρά τα προβλήματα που εμφανίζει το όλο εγχείρημα της νέας αυτοδιοίκησης, οι πολίτες... θέλουν τον Δήμαρχό τους. Η έκφρασή τους μέσω των επιλογών στα πρόσωπα, δείχνει τόσο την τάση εμπιστοσύνης που υπάρχει ακόμη προς τους ίδιους όσο και την ικανοποίηση από τη μέχρι τώρα απόδοση του έργου τους. Και παράλληλα εάν θέλουμε να δώσουμε μια πολιτική χροιά δικαιώνει τι επιλογές του Αντώνη Σαμαρά.

Αναστασόπουλος ο δημοφιλέστερος

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης έχει την πρωτιά με την ώθηση της μεγάλης δουλειάς του στη Νομαρχία και της σοβαρής, εργώδης προσπάθειας που καταβάλλει, δείγμα της αλλαγής "αέρα" που υπάρχει στη Μεσσήνη αλλά της έντονης κινητικότητάς του σε κάθε επίπεδο. Στον κ. Αναστασόπουλο δεν είναι μόνο ότι κατέχει την πρωτιά στο έργο, αλλά και ότι εκμηδενίζει την αρνητική προέκταση της δουλειάς του, φθάνοντας σε σημεία καθολικής αποδοχής. Σημείο αναφοράς της θετικής επιρροής του έργου του και ο Π. Νίκας με ένα 47,1 σταθερό και μικρό αρνητικό στο 20%, με την φθορά της δεύτερης κατά σειρά τετραετίας να μην επηρεάζει. Εξίσου σημαντικό, με τον αέρα των εκλογών ακόμη και την ώθηση της ανανέωσης το ποσοστό που λαμβάνει ο Δ. Καφαντάρης με την υπέρβαση του 50% της θετικής αποδοχής να του ανήκει. Προβληματική όμως είναι η δημοσκόπηση για τους άλλους τρεις δημάρχους και εάν θεωρητικά για τους δύο "μικρούς" δήμους, υπάρχουν ιδιαιτερότητες κριτηρίων, τότε για τον Κ. Κόλλια η δημοσκόπηση είναι κόλαφος. Καταφέρνει όσο κανένας άλλος να διαψεύσει την επιλογή του κόσμου της Τριφυλίας που τον ανέδειξε από την πρώτη Κυριακή, και μάλιστα να ισορροπεί με την τάση να οδηγεί προς τα εκεί, με την αρνητική γνώμη των πολιτών, δηλαδή, αυτό να μεταφράζεται σε ανυπαρξία έργου.

H «πτώση» της πράσινης υπεροχής

Το ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν... ΠΑΣΟΚ εδώ και καιρό και δεν εξέφρασε την ίδια του την βάση, το κόψιμο του «ομφάλιου λώρου» με την κομματική υπεροχή του +10% στις εκλογές έναντι της Ν.Δ., οδηγεί στο να... πληρωθεί το μάρμαρο από το σύνολο. Την συμπάθεια του κόσμου κερδίζει η Νάντια (δημοτικότητα στο 30%) με τον Δ. Κουσελά στο 24,2%. Πτώση για τον Ο. Βοδούρη – παρότι αντιμνημονιακός και... εκφραστής – που φθάνει στο 17,7% πλησιάζοντας το 14,7% του Δ. Αλευρά.

Πρωτιά Λαμπρόπουλου και με διαφορά

Ο Γ. Λαμπρόπουλος με την μαχητικότητά του και κυρίαρχα με την ανάδειξη θεμάτων που έχουν να κάνουν με τις υποδομές στη Μεσσηνία, κυριαρχεί στις προτιμήσεις με τον Δ. Σαμπαζιώτη δεύτερο και να έρχονται με τον παρανομαστή της δημοτικότητάς του, να πλασάρονται στα ψηλά, τα δύο «νέα» πρόσωπα Π. Μαντάς και Ε. Αλειφέρη. Τρίτη όμως προτίμηση που προβληματίζει, είναι το... καμία προτίμηση με βάση το «μόνο κόμμα» του 19,8%

Πρώτος ο Κουσελάς, δεύτερη η Νάντια

Ο Δ. Κουσελάς διατηρεί την πρωτιά στην πρόθεση, χάριν στην έντονη κινητικότητα και τις διαρκείς παρεμβάσεις, το ότι μένει σε αυτήν την θέση είναι αξιοσημείωτο, παρά την δικαιολογημένη κυβερνητική φθορά και της παρουσίας του στο πόσοτο του Υφυπ. Οικονομικών. Από κοντά η Νάντια και αξιοσημείωτη η διαφορά με Βουδούρη.

Πρώτη η τηλεόραση BEST

Χωρίς λόγια... Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!!!



























ΤΟ Βραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 20-2-2012





ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑΔΙΑ ΣΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑΔΙΑ ΣΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ.

ΚΑΤΩ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.





Ετοιμαστείτε για το Καρναβάλι των Φούληδων

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που όλοι μας τη βιώνουμε με τα αρνητικότερα συναισθήματα, οι απόκριες είναι μια περίοδος που μπορούν να μας χαρίσουν κάποιες στιγμές ξεγνοιασιάς. Εκδηλώσεις με την πρωτοβουλία ιδιωτών και φορέων χαρίζουν νότες κεφιού και διασκέδασης σε μικρούς και μεγάλους. Μια από αυτές τις εκδηλώσεις είναι τα τελευταία εννιά χρόνια και το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΦΟΥΛΗΔΩΝ που γίνεται στα Φιλιατρά την τελευταία Κυριακή της αποκριάς, με συμμετοχές καρναβαλιστών και από τις γύρω περιοχές.

Το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΦΟΥΛΗΔΩΝ θα πραγματοποιηθεί και φέτος δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν, ιδιαίτερα σε άτομα που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε εκδηλώσεις που απαιτούν οικονομική συμμετοχή, να έχουν μια διέξοδο για διασκέδαση.

Οικονομικά θα στηριχτεί αποκλειστικά από .........

χορηγίες και συμμετοχές ιδιωτών που αρνούνται να αποδεχθούν ότι η οικονομική κρίση θα σταματήσει κάθε κοινωνική δραστηριότητα και θα ρίξει όλους σε μια κατάσταση κατάθλιψης και παραίτησης από τα πάντα.

Προσκαλούμε λοιπόν όλους όσους θέλουν να βάλουν το κέφι τους πάνω από την οικονομική μιζέρια της εποχής, να συμμετέχουν στο καρναβάλι με γκρουπ ή ακόμα και μεμονωμένα ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι να δώσουμε μια αισιόδοξη απάντηση στη γκρίζα ατμόσφαιρα και να περάσουμε στιγμές ξεγνοιασιάς στο ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΦΟΥΛΗΔΩΝ την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, στις 3.30 μ. μ., στην Κεντρική Πλατεία των Φιλιατρών.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: Βίκυ Αλεξανδροπούλου 2761360023 και Παρασκευή Παντελάκη 6972297936.

Από 1ης Ιουλίου το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης

Στη Βουλή κατατατέθηκε χθές βράδυ η νομοθετική ρύθμιση για τη δημιουργία Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), βάσει των προβλέψεων του μνημονίου ΙΙ.

Στο ΕΤΕΑ, η λειτουργία του οποίου αρχίζει την 1η Ιουλίου, εντάσσονται από την έναρξη λειτουργίας του: .........

α) το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ),
β) οι τομείς του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ),
γ) το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και οι τομείς αυτού «ΤΕΑΠΟΚΑ» και «ΤΑΔΚΥ»,
δ) το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) ως προς την επικουρική ασφάλιση,
ε) οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) και
στ) o Κλάδος Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ, του ΤΑΥΤΕΚΩ ως προς τους κατ’ επικουρική ασφάλιση ασφαλισμένους του.
Το ΕΤΕΑ λειτουργεί με ενιαία διοικητική και οικονομική οργάνωση.

Στο νέο αυτό Ταμείο εντάσσονται οι νεοπροσλαμβανόμενοι στον ιδιωτικό, δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, στις τράπεζες και τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας μετά την έναρξη λειτουργίας του ΕΤΕΑ, αλλά και οι ήδη ασφαλισμένοι των ταμείων - τομέων και κλάδων επικουρικής ασφάλισης που εντάσσονται στο ΕΤΕΑ.

Briefing News

Η ημερομηνία..........

Σήμερα η ημερομηνία έχει:

21 - 02 - 2012

Τι το ιδιαίτερο μπορεί να έχει αυτή η ημερομηνία;;;;;




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Φεβρουρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.