Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Β' Τοπική 1ος Όμιλος Αποτελέσματα 22ης Αγωνιστικής

Τα αποτελέσματα στην 22η Αγωνιστική του 1ου Ομίλου της Β' Τοπικής έχουν ως εξής:






ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Ο Αγώνας Πανευαϊκός - Ολυμπιακός Διαβολιτσίου διεκόπη στο 72 ενώ το σκόρ ......

ήταν 2 - 2 γιατί κάποιος "φίλαθλος" πέταξε ένα μπουκάλι και βρήκε τον βοηθό του Διαιτητή στο μάτι.
Το μάτι του πρήστηκε και δεν μπορούσε να συνεχίσει τον αγώνα.
Οσο για την τύχη του αγώνα θα την δούμε τις επόμενες ημέρες.

Ενα Νομπέλ Οικονομίας στην Αθήνα

Ο Πολ Κρούγκμαν βρέθηκε στην Ελλάδα και μίλησε για την κρίση και για την αμερικανική οικονομία, την ευρωπαϊκή, αλλά και την ελληνική και δήλωσε:
«Τρομοκρατημένος από τα όσα συμβαίνουν στην παγκόσμια οικονομία,αλλά και από την αδυναμία των πολιτικών να αντιμετωπίσουν τη διεθνή κρίση» ο διάσημος οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν. Ο κάτοχος του Νομπέλ Οικονομίας ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε συνέδριο με θέμα «Η χρηματοπιστωτική κρίση:...

Το μάνατζμεντ σε εποχές πρόκλησης» που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο. Τον καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον προσφώνησε και στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ.Παπανδρέου . Οι δύο άνδρες έφθασαν μαζί στον χώρο του συνεδρίου ύστερα από ημίωρη κατ΄ ιδίαν συνάντηση. Νωρίτερα ο κ. Κρούγκμαν είχε γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό κ. Κ.Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Διάβασα κάπου ότι ο Πολ Κρούγκμαν είναι ο Μικ Τζάγκερ της οικονομικής επιστήμης» είπε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ. «Δεν γνωρίζω αν αυτό αναφέρεται στις δυναμικές καινοτόμες σκέψεις του ή στη δυνατότητά του να παράγει άπειρα βιβλία και άρθραμε ενδιαφέρον και ποιότητα. Ενα είναι σίγουρο, πάντως,ότι τα γραπτά τουστην εποχή της σκοτεινής και απογοητευτικής για εμάς τους προοδευτικούς ανθρώπουςκυριαρχίας της νεοσυντήρησης στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον πλανήτη μαςήταν μουσική στα αφτιά μας και βάλσαμο στην ψυχή μας» συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου. Ως γνωστόν, ο διάσημος οικονομολόγος και αρθρογράφος των «Νew Υork Τimes» υπήρξε σφοδρός πολέμιος της οικονομικής (και όχι μόνο) πολιτικής των κυβερνήσεων Μπους. Τη θεωρεί άλλωστε υπεύθυνη για τη σημερινή κρίση, ενώ με άρθρα του από το 2004 προειδοποιούσε για τις παρενέργειές της. Ωστόσο η πραγματικότητα της κρίσης ξεπέρασε και το χειρότερο σενάριο και ο κ. Κρούγκμαν παραδέχθηκε στην Αθήνα ότι δεν ανέμενε τέτοια εξέλιξη. «Για πρώτη φορά από το 1930 η αύξηση της ζήτησης και των επενδύσεων μέσω της μείωσης των επιτοκίων δεν είναι δυνατή» είπε από το βήμα του συνεδρίου. Χαρακτήρισε «παράδοξη» την κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία, αφού πλέον «δεν ισχύουν οι συνήθεις κανόνες» . Εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός για τη δράση των κυβερνήσεων σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες. «Οι κινήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης δεν είναι επαρκείς για την αντιμετώπιση της κρίσης», ενώ αυτές της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι «ανεπαρκέστερες», σημείωσε και πρόσθεσε ότι τα πακέτα διάσωσης των τραπεζών δεν επαρκούν αν δεν συνοδεύονται από πακέτα ενίσχυσης της οικονομίας. Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται μόνο με δημόσιες πολιτικές, υποστήριξε.

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη επανέλαβε τη θέση του ότι η ΕΕ προχώρησε στη νομισματική ενοποίηση χωρίς να δημιουργήσει ανάλογους θεσμούς που θα μπορούσαν να τη στηρίξουν, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων όπως η σημερινή. Κατά τον κ. Κρούγκμαν, η ΕΕ «θα πρέ πει να ξεχάσει για λίγο» το Σύμφωνο Σταθερότητας και τους στόχους για συγκράτηση των δημοσίων ελλειμμάτων και να δώσει έμφαση στην τόνωση της ζήτησης. Καθοριστικός παράγοντας αλλαγής, πάντα κατά τον νομπελίστα οικονομολόγο, θα είναι η αλλαγή της ψυχολογίας που παράγει και τροφοδοτεί το «παράδοξο της σύνεσης» («paradox of thrift»). Εν μέσω κρίσης τα άτομα αποταμιεύουν περισσότερο και μειώνουν την κατανάλωση, εξήγησε. Αυτό οδηγεί σε συρρίκνωση της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας και σε μείωση των επενδύσεων από τις επιχειρήσεις. Οταν οι καταναλωτές περιορίζουν τις δαπάνες τους πιστεύουν ότι εξοικονομούν χρήματα, αλλά ουσιαστικά πυροδοτούν έναν φαύλο κύκλο ο οποίος οδηγεί σε διαρκή μείωση του διαθέσιμου εισοδήματός τους.

«Κάποτε θα ερχόμουν εδώ και θα σας έλεγα ότι η υποτίμηση της δραχμής θα βοηθήσει,τώρα όμως θα είναι πολύ δύσκολη η διαδικασία προσαρμογής» είπε για την Ελλάδα ο 55χρονος καθηγητής. Τόνισε ότι η χώρα μας δεν έχει τη δυνατότητα να αναλάβει αυτόνομα δράση και μοιραία αναμένει τις αποφάσεις των άλλων χωρών. Απαντώντας σε ερώτημα από το κοινό δεν απέρριψε το μέτρο της φορολόγησης των πλουσίων, όχι όμως με τη λογική τής εφάπαξ εισφοράς.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ


-

Δ' Εθνική 6ος όμιλος Αποτελέσματα 26ης Αγωνιστικής

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της 26ης αγωνιστικής, τα αποτελέσματα στον 6ο όμιλο της Δ' Εθνικής έχουν ως εξής:









Ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος ζήτησε ενίσχυση της ελαιοκομίας

Την ανάγκη περαιτέρω στήριξης της ελαιοκομίας έθεσε υπόψη όλης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος το βράδυ της Παρασκευής. Στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, εκπρόσωποι των αγροτών, αιρετοί της αυτοδιοίκησης αλλά και βουλευτές, έθεσαν αιτήματα και προβληματισμούς, αλλά και πήραν απαντήσεις από την ηγεσία του υπουργείου, ανταποκριθέντες σε πρόσκληση του υπουργού Σωτ. Χατζηγάκη στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου Στρατηγικής για τη γεωργία στην Πελοπόννησο.

Ο κ. Δράκος έδωσε έμφαση στην ελαιοκαλλιέργεια διότι χάρις σ’ αυτήν εισρέει πλούτος στη χώρα, αναρωτηθείς «τι θα πωλήσουμε, καπνά ή βαμβάκι;». Ο νομάρχης, θέτοντας πλαίσιο διεκδικήσεων, χαιρέτισε την εξαγγελία του κ. Χατζηγάκη για επιπλέον κονδύλια στις αποζημιώσεις προς την ελαιοκομία, του «πακέτου» των 500 εκατ. ευρώ, επεσήμανε όμως ότι «πρέπει να προσδιοριστούν», τονίζοντας ότι το ελαιόλαδο είναι το μόνο επιθετικό προϊόν.
Ανέφερε ακόμη πως τα χρήματα προς αποζημίωση των πυροπλήκτων του 2007 για ελαιόδενδρα και άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες είναι ελάχιστα, άρα ελάχιστοι είναι ........

κι εκείνοι που προχωρούν σε ανασύσταση των ελαιώνων τους, ούτε το 20%.

Για σταφίδα προσεχώς

Στο πλαίσιο των αποζημιώσεων, ο κ. Δράκος έθεσε το θέμα της κορινθιακής σταφίδας, κάτι που είχε κάνει νωρίτερα ο συνάδελφός του της Κορινθίας Νίκος Ταγαράς. Δεδομένου ότι ως το τέλος απάντηση για τη σταφίδα δεν υπήρχε, «πετάχτηκε» και το έθεσε και πάλι στον υπουργό ο Πάνος Παγάνης, σταφιδοπαραγωγός και μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣ Μεσσηνίας. Ο κ. Χατζηγάκης απάντησε πως δεν επρόκειτο να κάνει λόγο για τη σταφίδα, αλλά ότι θα γίνει εξαγγελία μέσα στις προσεχείς ημέρες.

Και άλλα

Πέραν αυτών, ο κ. Δράκος έθεσε θέμα ταχείας έναρξης των δράσεων του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», ερώτησε γιατί πρέπει να δοθούν τα ΟΠΑΑΧ στις Περιφέρειες ενώ οι Νομαρχίες έχουν φτιάξει δομές με εμπειρία (Αναπτυξιακές), έθιξε το ζήτημα προσλήψεων για το Εργαστήριο Ελαιολάδου, ζήτησε λύση για τα λιόζουμα και με κοινοτική χρηματοδότηση και απηύθυνε έκκληση να βοηθήσει και η Ε.Ε. για τη νομιμοποίηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.
Απαντώντας, ο υπουργός δεν έκανε πίσω για τα ΟΠΑΑΧ στις Περιφέρειες, επισημαίνοντας ότι το κράτος θα πρέπει να κάνει μια ιεράρχηση των έργων που εγκρίνονται, χωρίς να υπάρχει αντιζηλία με τις Νομαρχίες, και τονίζοντας ότι «θα έχουμε απόλυτη συνεργασία». Επίσης, τόνισε πως το Φιλιατρινό φράγμα θα προχωρήσει, δεδομένου ότι ο κ. Δράκος είχε ρωτήσει πότε θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο, και θα είναι έτοιμο σε 3 χρόνια.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κώστας Σκιαδάς, ως άριστος γνώστης των ελαιοκομικών θεμάτων, επεσήμανε ότι υπήρξε χρονική υστέρηση για το Εργαστήριο Ελαιολάδου αλλά «φτάσαμε στην καταληκτήρια φάση για την πρόσληψη προσωπικού». Σχετικά με την επεξεργασία λιόζουμων, τάχθηκε υπέρ των κεντρικών εγκαταστάσεων ανά περιοχή με καινοτόμες λύσεις.

Πηγή: Θάρρος

Ολοκληρώθηκε η σύνδεση δικτύων ΟΤΕ - Deutsche Telekom

Ικανοποιημένες δηλώνουν οι διοικήσεις της Deutsche Telekom και του ΟΤΕ σχετικά άρθρα από το ξεκίνημα της συνεργασίας τους. Οι δύο πλευρές σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες στη Βόνη, παρουσία των Μέσων Ενημέρωσης από όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται ο ελληνικός Οργανισμός (Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Αλβανία).

Οι διοικήσεις των δύο εταιρειών προέβησαν σε κοινές εκτιμήσεις όσον αφορά τη ρυθμιστική αρχή στη χώρα μας τασσόμενοι κατά του λειτουργικού διαχωρισμού, ενώ μίλησαν για τα σχέδιά τους όσον αφορά τις νέες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι προχθές το βράδυ ολοκληρώθηκε με τη σχετική τελετή η ολοκλήρωση των διαδικασιών της ενοποίησης των τηλεπικοινωνιακών δικτύων του ΟΤΕ και της γερμανικής εταιρείας στις εγκαταστάσεις της DT στη Φραγκφούρτη.
Τονίστηκε ότι η ομογενοποίηση των δύο δικτύων θα δώσει τη δυνατότητα για ..........

προσφορά καλύτερων υπηρεσιών από τις συνέργειες και οι δύο εταιρείες θα πετύχουν σημαντικές οικονομίες κλίμακας με την αξιοποίηση από την κάθε εταιρεία του δικτύου της άλλης.

Ο κ. Βουρλούμης

Αίσθηση προκάλεσαν οι απαντήσεις σχετικά με την παραμονή ή όχι του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμη, στο τιμόνι του ελληνικού Οργανισμού, μετά την ετήσια γενική συνέλευση τον προσεχή Ιούνιο.

Ο ίδιος είπε ότι δεν έχει ακόμα αποφασίσει για το τι θα πράξει, αφού προηγουμένως σημείωσε ότι ο κάθε επικεφαλής εταιρείας χρειάζεται να φροντίζει ο ίδιος για τη διάδοχη κατάσταση. Από την πλευρά του το μέλος της διοίκησης της γερμανικής εταιρείας υπεύθυνος μεταξύ άλλων για την κινητή τηλεφωνία, αλλά και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ, H. Akhavan, σημείωσε ότι ο κ. Βουλούμης είναι ένας καλός ηγέτης για τον ΟΤΕ και «αν θέλει να μείνει εμείς τον θέλουμε».

Ο πρόεδρος του ΟΤΕ επανέλαβε τις απόψεις του για την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ λέγοντας μεταξύ άλλων ότι έχει υποβάλει τα περισσότερα πρόστιμα στον ΟΤΕ από ότι έχει συμβεί αντιστοίχως σε οποιαδήποτε άλλη χώρα και πρόσθεσε ότι θα θέλαμε να έχουμε χαμηλότερα τιμολόγια στις υπηρεσίες μας αλλά δεν το επιτρέπει η Επιτροπή. Αναφορικά με το λειτουργικό διαχωρισμό του Οργανισμού που μελετά η ΕΕΤΤ η διοίκηση του ΟΤΕ και της γερμανικής εταιρείας δήλωσαν ότι είναι μια πολύ κακή λύση.

Για το 10%

Η διοίκηση της γερμανικής εταιρείας δεν σχολίασε την προοπτική που υπάρχει για να αγοράσει ακόμα 10% των μετοχών του ΟΤΕ λέγοντας πως ενδιαφέρεται, αλλά είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης. Διπλωματικά απάντησε η διοίκηση της γερμανικής εταιρείας όταν ρωτήθηκε για την αρνητική στάση της αντιπολίτευσης όσον αφορά την εξαγορά του ΟΤΕ. Δήλωσε πως η επένδυσή της έχει μακροπρόθεσμο χαρακτήρα και πως θα συνεργαστεί με οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Απαντώντας επίσης στις σχετικές ερωτήσεις ο πρόεδρος του ΟΤΕ επανέλαβε ότι ο Οργανισμός χρειάζεται να μειώσει περαιτέρω το προσωπικό του, αλλά πρόσθεσε ότι αυτό χρειάζεται τη συναίνεση των εργαζομένων. Η σχετική συζήτηση με την ΟΜΕ-ΟΤΕ θα ξεκινήσει μετά τις εκλογικές της διαδικασίες.

Στα υπόλοιπα θέματα που ρωτήθηκαν, ενδιαφέρον έχει η δήλωση πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σκέψη να αλλάξουν τα ονόματα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας του ΟΤΕ σε T. Mobile, ενώ από τις συνέργειες μεταξύ των δύο ομίλων εξοικονομούνται περί τα 200 εκατ. ετησίως. Επίσης ο κ. Βουρλούμης σημείωσε πως το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει επενδύσεις σε οπτική ίνα έχει φρενάρει σχετικές επενδύσεις του ΟΤΕ.

iPhone και από την Cosmote

Στη Γερμανία ανακοινώθηκε η έναρξη της εμπορικής διάθεσης του iPhone στην Ελλάδα αλλά και στη Βουλγαρία όπου μάλιστα η διάθεσή του είναι αποκλειστική από την Globul, τη θυγατρική της Cosmote Oπως ελέχθη με την εμπορική διάθεση του iPhone 3G, η Cosmote εγκαινιάζει μια σειρά από συνέργειες με τη Deutsche Telekom σε εμπορικό επίπεδο.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΞΗ ΜΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Εχοντας γράψει πολλά και αναλυτικά για μια ουσιαστικά παραγωγική κοινωνική δημοκρατική οικονομία συλλογικότητας, όσοι με έχουν διαβάσει, θα γνωρίζουν και το τι προτείνω.
1. Ο 1ος εθνικός, ελληνικός στρατηγικός πυλώνας είναι η επαρκής κάλυψη των βιοτικών αναγκών των κατοίκων της χώρας, μέσα από την ελληνική παραγωγική διάσταση. Είναι η πραγματική διάσταση της εθνικής μας ασφάλειας και αυτονομίας. Είναι αυτό κατορθωτό με τα σημερινά δεδομένα; Είναι αυτονόητο πως οι τεχνολογικές εξελίξεις το επιτρέπουν χωρίς ιδιαίτερο κόπο.
Ο 2ος εθνικός στρατηγικός πυλώνας λέγεται «ποιότητα». Το να κατακλύσουμε τις διεθνείς αγορές με εκατομμύρια τόνους ελληνικών προϊόντων είναι αυτονόητα αδύνατο. Είναι όμως αυτονόητα αναγκαίο να εμβαθύνουμε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, στο συγκριτικό μας πλεονέκτημα, ώστε...

να αποκτήσουν τα ελληνικά προϊόντα δικής τους ιδιοαξία. Η στροφή στην ποιότητα, όχι μόνο διασφαλίζει την αειφορία και την διάσωση του περιβάλλοντος, αλλά ανοίγει νέους δρόμους για κάθε μορφή δραστηριότητας που σχετίζεται με την οικονομία της χώρας. Από την βιοτεχνική και βιομηχανική μεταποίηση των ποιοτικών πρώτων υλών έως τον τουρισμό. Η ποιότητα της πρώτης ύλης σημαίνει άλλωστε και ποιότητα ζωής για κάθε Ελληνα.
Εάν τα ανωτέρω αποτελούν τους πυλώνες μιας πολιτικής, ο πραγματικά κρίσιμος και αποφασιστικός παράγοντας υλοποίησης είναι η ΓΝΩΣΗ.
Χωρίς την ύπαρξη, παραγωγή και κοινωνική διάχυση της γνώσης δεν μπορεί τίποτα να προχωρήσει, όχι μόνο ορθολογικά και με προϋποθέσεις επιτυχίας , αλλά και καθόλου.
Εχω ήδη προτείνει και καταδείξει το πώς μέσα από τα πανεπιστήμια και το εκπαιδευτικό σύστημα θα υπάρξει χωρίς έξοδα η παραγωγή της αναγκαίας γνώσης, μέσα από την αντικατάσταση εξετάσεων με μελέτες ανοικτά προσβάσιμες σε όλο τον ελληνικό λαό.
3. Η στρατηγική της γνώσης πρέπει να αφορά:
- Την μελέτη του κάθε τόπου και των χαρακτηριστικών του (π.χ. γεωσύσταση, ιδιαίτερο κλίμα) σε σχέση με την αγροτική δραστηριότητα που ασκείται ή μπορεί να ασκηθεί.
- Την μελέτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών της ντόπιας παραγωγής (ακόμα και την ιστορική τοιαύτη), ώστε να καταγραφούν και να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα, αλλά και να αποπειραθεί η απάλειψη τυχόν μειονεκτημάτων..
- Την μελέτη και διάσωση παραδοσιακών μεθόδων παραγωγής και μεταποίησης των προϊόντων.
- Την διάσωση και ανάπτυξη ενδημικών ή μακροχρόνια προσαρμοσμένων στα χαρακτηριστικά του τόπου μας ποικιλιών ζωικού και φυτικού «κεφαλαίου».
- Την γνώση και συμβουλευτική δραστηριότητα σε σχέση με την ίδια την παραγωγική διαδικασία και τα αποτελέσματά της. Από το κόστος παραγωγής έως τις μεθόδους καλλιέργειας, την ωρίμανση και την αποθήκευση.
- Την μελέτη των εμπορικών δυνατοτήτων των προϊόντων είτε ως πρώτη ύλη είτε ως ύλη προς μεταποίηση.
- Την διαδικασία ανάδειξης και παγκόσμιας κοινοποίησης των ποιοτικών χαρακτηριστικών της παραγόμενης πρώτης ύλης
- Τις προτάσεις για μεταποίηση και την μελέτη των τεχνικών της.
- Την δημιουργία πανεπιστημιακών ειδικών κλάδων και την δημιουργία δικτύου πανεπιστημιακών εργαστηρίων. Εκεί κύριοι συντελεστές θα είναι και πάλι οι φοιτητές των αντίστοιχων σχολών. Οι ίδιοι θα προτείνουν και θα δρούν για την εισαγωγή στην παραγωγή ποιοτικών ποικιλιών.
- Την δημιουργία ενός δικτύου σχολών αγροτικής μόρφωσης και επιμόρφωσης ετήσιας ή εξαμηνιαίας διάρκειας.
Ο κόσμος της γνώσης είναι πραγματικά το κλειδί της επιτυχίας. Η δυνατότητα παραγωγής γνώσης, διακίνησης, διάχυσης και επαύξησής της που παρέχουν τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα είναι ένα τεράστιο εργαλείο που δεν πρέπει κατ’ ουδένα τρόπο να μείνει ανεκμετάλλευτο. Η παροχή ελεύθερης γνώσης όχι μόνο στα ανωτέρω επίπεδα και άξονες, αλλά σε κάθε σχετικό επίπεδο που μπορεί να φανταστεί κανείς είναι κοινωνικά αναγκαία, πολιτικά επιβεβλημένη και αποτελεί ένα ακόμα συγκριτικό ποιοτικό πλεονέκτημα.
4.Μέσα από τον κόσμο της γνώσης είναι αναγκαίο να προέλθει και η ποιοτική αναβάθμιση των μεθόδων παραγωγής που θα εξασφαλίζει την αειφορία και την προστασία του αγρότη, του καταναλωτή και του περιβάλλοντος. Τα πανεπιστημιακά εργαστήρια θα πρέπει θεσμικά να ελέγχουν συνεχώς την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και να εκδίδουν πιστοποιητικά ή να απορρίπτουν προϊόντα εξετάζοντας τους λόγους της παθογένειας.


-

Ορατή η ευρυζωνική σύγκλιση με την ΕΕ στο τέλος του 2010

Σύμφωνα με την 8η εξαμηνιαία αναφορά του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας, σχετικά με την πρόοδο της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα, η διείσδυση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα ανέρχεται στο 13,43% επιβεβαιώνοντας το μέσο σενάριο εξέλιξης του Παρατηρητήριου.

Πιο συγκεκριμένα, 13 στους 20 Έλληνες απολαμβάνουν ήδη από τις πλέον ανταγωνιστικές λιανικές τιμές πρόσβασης στην ΕΕ. Πρόκειται όμως για πελάτες που έχουν προτιμήσει σχετικά χαμηλές ταχύτητες πρόσβασης.

Σε κάθε 100 συνδέσεις DSL αντιστοιχούν και άλλες 12 ευρυζωνικές συνδέσεις ασύρματης πρόσβασης μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας. 1975 νέες συνδέσεις DSL πραγματοποιούνταν κάθε μέρα το β’ εξάμηνο του 2008. Από αυτές, 1405 αφορούν συνδέσεις LLU.

Στις αρχές του προηγούμενου έτους, τα 5,9 Mb/s μέσης ονομαστικής ταχύτητας .......

πρόσβασης στην Ελλάδα κατέταξαν τη χώρα μας στην 6η θέση της ΕΕ. Όμως, μόλις 30% των Ελλήνων συνδρομητών κατείχαν συνδέσεις μεγαλύτερες των 2Mb/s.

Η δυναμική της ζήτησης παραμένει έντονη το β’ εξάμηνο του 2008- δυνατή η σύγκλιση με τα μέσα επίπεδα με την ΕΕ-271 προς τα τέλη του 2010

Η ευρυζωνική διείσδυση στην Ελλάδα ανέρχεται στα επίπεδα του 13,43%2 την 1η Ιανουαρίου 2009, επιβεβαιώνοντας πλήρως την εκτίμηση του Παρατηρητηρίου για την ΚτΠ για ένα μέσο σενάριο του ρυθμού ανάπτυξης της ζήτησης.

Ο συνολικός αριθμός των σταθερών ευρυζωνικών γραμμών ανέρχεται σε 1.506.614 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 48,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και κατά 20,2% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο. Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ευρυζωνικών γραμμών είναι τεχνολογίας DSL, υπάρχουν περίπου 6260 ευρυζωνικές συνδέσεις λοιπών τεχνολογιών (π.χ. μισθωμένες γραμμές). Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί την 1η Ιανουαρίου 2009 μετρήθηκαν 184.625 ασύρματες ευρυζωνικές συνδέσεις μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας (Data Cards).

Κάθε μήνα του τελευταίου εξαμήνου πραγματοποιούνται περί των 43.440 νέων συνδέσεων καταγράφοντας μια ελαφρά αύξηση, της τάξης του 14% . Το μέγεθος αυτό αντιστοιχεί σε σχεδόν 1975 νέες συνδέσεις σε ημερήσια βάση για κάθε μια από τις 5 εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας.

Με βάση τα αποτελέσματα του β’ εξαμήνου του 2008, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε τροχιά σύγκλισης με την ΕΕ-27 με δυνατή πλέον τη σύγκλιση με τα μέσα επίπεδα με την ΕΕ-273 προς τα τέλη του 2010.

Πλήρης η εγχώρια ευρυζωνική κάλυψη στις αστικές περιοχές- υπολείπεται η κάλυψη των αγροτικών και ημιαστικών περιοχών.

Mε βάση τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η εγχώρια πληθυσμιακή ευρυζωνική κάλυψη στις αρχές του 2008 ανερχόταν στα επίπεδα του 86%. Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο, 17 στα 20 αιτήματα οικιακών ή εταιρικών πελατών για την παροχή ευρυζωνικής σύνδεσης μπορούσαν να εξυπηρετηθούν άμεσα. Ο μέσος όρος για τα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ κυμαίνονταν στα επίπεδα του 92%, ενώ αυτή η σχετικά μικρή απόκλιση της χώρας μας οφείλεται κατά βάση σε ιδιότυπες γεωγραφικές παραμέτρους (ορεινές περιοχές, νησιά κλπ.) σε σχέση με της υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε σε αυτό το pdf