Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

ΕΡΑΝΗ: Σπορά στο γήπεδο

Συμπληρωματική σπορά στο γήπεδο τον Φιλιατρών έγινε χθες και υπάρχει αισιοδοξία ότι μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, οπότε η Εράνη θα ξαναπαίξει εκτός με τον Πανηλειακό η κατάστασή του θα έχει βελτιωθεί.
Ο αγωνιστικός χώρος είχε φτάσει σε οριακό σημείο εξαιτίας της αυξημένης φέτος βροχόπτωσης και η σπορά ήταν μια μεγάλη ανακούφιση για όλους.


Φυσικά, το μυαλό όλων βρίσκεται αυτές τις μέρες στον εκτός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο Λάππα στον οποίο η Εράνη θα διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα για να κλείσει καλά το 2008.
Στα ευχάριστα η επιστροφή του Νικολόπουλου, ενώ έτοιμος είναι και ο Βαρούχας και οι Μαυρέας-Αντωνόπουλος θα αποφασίσουν αν διακινδυνευθεί η συμμετοχή του.

Πηγή: Θάρρος

Η κακοκαιρία αποτελείωσε την ελαιοπαραγωγή της Τριφυλίας

Από σφοδρότατους ανέμους δέρνεται για ακόμη μια φορά από χθες η περιοχή της Τριφυλίας -
οι οποίοι όπως όλα δείχνουν, αποτελειώνουν την όποια παραγωγή υπάρχει ακόμη πάνω στις ελιές.
Οι άνεμοι που έπνεαν χθες στην περιοχή υπολογίζονταν ότι ήταν της τάξεως άνω των 7Μποφόρ και είναι γεγονός ότι όσο περνούσε η ώρα ενισχύονταν ακόμη περισσότερο.
Από παραγωγούς και γεωπόνους μάς επισημάνθηκε ότι από την ισχυρή ανεμοθύελλα που μέσα σε λίγες μέρες χτυπά και πάλι την περιοχή, κατά κύριο λόγο αναμένεται να πληγούν καιπάλι οι ελιές, καθώς ο λιγοστός καρπός που έχει μείνει πάνω στα δέντρα πλέον είναι σε φάση ωρίμανσης και πέφτει πολύ εύκολα.

Η καταστροφή πια στις ελιές που δεν είχαν συγκομιστεί μέχρι τώρα, μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα των ανέμων εκτιμάται ότι θα είναι ολοκληρωτική.
Επίσης φόβοι υπάρχουν και για τις υπόλοιπες καλλιέργειες της περιοχής, όπως είναι τα υπαίθρια λαχανικά τα οποία ήδη έχουν πληγεί, αλλά και οι θερμοκηπιακές μονάδες οι οποίες και πάλι θα δοκιμαστούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Πηγή: Ελευθερία

Νέα δεδομένα για το ελαιόλαδο

Το καλής ποιότητας έξτρα-παρθένο ελαιόλαδο περιέχει φυτοχημικά συστατικά σημαντικά για την υγεία, καθώς μπορούν να προκαλέσουν το θάνατο των καρκινικών κυττάρων.
Η νέα έρευνα από Ισπανούς επιστήμονες του Καταλανικού Ινστιτούτου Ογκολογίας και τουΠανεπιστημίου της Γρανάδας, που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό ανοικτής πρόσβασης “BMC Cancer”, ρίχνει νέο φως στην ήδη γνωστή ευεργετική επίδραση της πλούσιας σε λάδι μεσογειακής δίαιτας για τη μείωση του κινδύνου του καρκίνου του μαστού.

Η έρευνα αναζήτησε ποια είδη ελαιολάδου είναι πιο ενεργά στην καταπολέμηση του καρκίνου και διαπίστωσε, για πρώτη φορά, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος της έρευνας Χαβιέ Μενέντεζ, ότι όλα τα μεγάλα συμπλέγματα από φαινόλες που βρίσκονται στο έξτρα- παρθένο ελαιόλαδο “καταπιέζουν“ την ανεξέλεγκτη έκφραση του γονιδίου HER2, το οποίο εμπλέκεται άμεσα στην ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων σε περιπτώσεις όγκων του μαστού.

Το έξτρα-παρθένο ελαιόλαδο, όπως επισήμαναν οι ερευνητές, είναι το ελαιόλαδο που προκύπτει από την επεξεργασία των ελιών χωρίς τη χρήση θερμότητας ή χημικών ουσιών και έτσι περιέχει φυτοχημικά που αλλιώς θα χάνονταν κατά την φάση της επεξεργασίας.
Οι εργαστηριακοί έλεγχοι σε καρκινικά κύτταρα έδειξαν ότι αυτές οι φυτοχημικέςπολυφαινόλες περιορίζουν αποτελεσματικά την ενεργοποίηση του γονιδίου HER2.
Από την άλλη όμως, οι ερευνητές σημείωσαν ότι οι αντικαρκινικές ιδιότητες των φυτοχημικώνπαρατηρήθηκαν σε συγκεντρώσεις τέτοιες που είναι μάλλον απίθανο να επιτευχθούν στην πραγματική ζωή, με την κατανάλωση ελαιόλαδου.

Παρόλα αυτά, οι Ισπανοί επιστήμονες υποστήριξαν ότι αυτές οι πολυφαινόλες του έξτρα-παρθένου ελαιόλαδου μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ασφαλής βάση για το σχεδιασμό νέων αντικαρκινικών φαρμάκων.

Πηγή: Ελευθερία

Ενα μεγάλο μπράβο σε ένα φίλο

Με ιδιαίτερη χαρά είδαμε τον φίλο μας Βρε ούστ από 'δω.... να έχει ξεπεράσει τις 1000 επισκέψεις μέσα σε ένα μήνα παρουσίας του στην μπλογκόσφαιρα.

Χαιρόμαστε που τον κάναμε γνωστό και το κάναμε με πολύ μεγάλη χαρά διότι ο φίλος μας αυτός ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το αξίζει.

Μπράβο φίλε μου και εύχομαι πολύ σύντομα να είσαι ακόμα πιο ψηλά.

Δύσκολος χειμώνας για τους παραγωγούς της Τριφυλίας

Καλλιέργειες κηπευτικών, εσπεριδοειδών και ελιάς, καθώς και θερμοκηπιακές υποδομές άφησε πίσω της η πρόσφατη ανεμοθύελλα, με την περιοχή της Τριφυλίας να παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα. Μαζί με τις ζημιές από την ανεμοθύελλα στις 3 και 4 Δεκέμβρη η ελαιοπαραγωγή χάθηκε σε ποσοστό μέχρι και 80% ανάλογα με την περιοχή και τη σφοδρότητα του αέρα, 50 - 60% ήταν οι απώλειες στην παραγωγή εσπεριδοειδών και 340 στρέμματα θερμοκηπίων, ενώ οι μεγαλύτερες καταστροφές έγιναν σε υπαίθρια κηπευτικά. Συνολικά η κακοκαιρία έπληξε 1.310 στρέμματα μαρουλιού, λάχανου και κουνουπιδιού, καθώς και 100 στρέμματα πατάτας.

Βιβλικές είναι οι ζημιές στην περιοχή της Τριφυλίας όπου οι άνεμοι έφτασαν μέχρι και τα 10 Μποφόρ, έριξαν κάτω ελιές και ανάλογα με την περιοχή η απώλεια σε ελαιόκαρπο εκτιμάται από 20 μέχρι και 80%. Καταστροφές υπήρξαν και σε υπαίθρια κηπευτικά και συγκεκριμένα σε 600 στρέμματα μαρουλιού, 300 λάχανου - κουνουπιδιού και 300 στρέμματα άλλων κηπευτικών.

Στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες οι ζημιές στην παραγωγή τομάτας, πιπεριάς, αγγουριού κ.λ.π. έχουν έκταση 300 στρεμμάτων ενώ στις εγκαταστάσεις η ζημιά στα θερμοκήπια υπολογίζεται σε έκταση 20 στρεμμάτων σε σκελετούς και 300 σε υλικά στήριξης.br /br /

Πλήθος αιτήσεων γίνονται στα Δημαρχεία της Τριφυλίας για τις ζημιές που υπέστησαν οι ελαιοπαραγωγοί από τις τελευταίες ανεμοθύελλες.

Πηγή: Radio936

Συνεδρίαση του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΤΕΔΚ η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, με μοναδικό θέμα συζήτησης τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2009.

Ο εισηγητής του προϋπολογισμού και υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας, Δημήτρης Τσίχλης, παρουσίασε στα μέλη της Ένωσης, που έδωσαν το παρόν, τον οικονομικό απολογισμό του Συνδέσμου για τα δύο τελευταία έτη και στη συνέχεια προχώρησε σε μια λεπτομερή ανάλυση των εσόδων και των εξόδων των Δήμων του Νομού.

Είναι χαρακτηριστικό πως η σύσταση του προϋπολογισμού δείχνει αναγκαία, δεδομένων των προβλημάτων που έχουν προκύψει στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, κάτι που τόνισε και ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος της Μεσσήνης, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος.

Μετά τον απολογισμό, τη σκυτάλη στη συζήτηση πήρε το ζήτημα του προϋπολογισμού, με το θέμα των υποδομών να λαμβάνει αρκετά μεγάλη έκταση με διαφωνίες του Κώστα Αθανασόπουλου όσον αφορά στη σύστασή του.

Όλοι συμφώνησαν ωστόσο πως ο κανονισμός που προβλέπει ένα απορριμματοφόρο ανά 25.000 κατοίκους πρέπει να τροποποιηθεί, κάτι που σε συνδυασμό με την τοποθέτηση περισσότερων κάδων ανακύκλωσης σε πυκνοκατοικημένες - ειδικά - περιοχές, θα οδηγήσει σε αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης σε όλους τους Δήμους.

Οι αντιδράσεις του Κ. Αθανασόπουλου στη συνέχεια εστιάστηκαν στον νέο κώδικα εσόδων και εξόδων τονίζοντας πως είναι αναγκαίο να υπάρξει διαχωρισμός εσόδων και εξόδων για κάθε Δήμο.

Ο δήμαρχος Θουρίας, Γιώργος Σκαλαίος, τοποθετήθηκε σημειώνοντας πως «πρέπει να μείνουν μακριά από τούτο το τραπέζι τα περί αποτυχίας του Συνδέσμου».

Τέλος ο απολογισμός των δύο προηγούμενων ετών υπερψηφίστηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με τον Κώστα Αθανασόπουλο να ψηφίζει υπέρ με προϋποθέσεις.

Πηγή: Επικαιρότητα

Microsoft: Έκτακτο update για την κάλυψη του κενού ασφάλειας στον Internet Explοrer

Η Microsoft μόλις χθες εξέδωσε εκτάκτως ενημερώσεις ασφάλειας για το συγκεκριμένο πρόβλημα που δημιουργήθηκε την τελευταία εβδομάδα στον Internet Explorer. Το update αφορά αρκετές εκδόσεις του Internet Explorer από τον 5 έως την Beta 2 του ΙΕ 8.

Για την ακρίβεια η εταιρεία χαρακτηρίζει το πρόβλημα πολύ σοβαρό (critical) για τις ακόλουθες εκδόσεις: Internet Explorer 5.01, Internet Explorer 6, Internet Explorer 6 Service Pack 1 και Internet Explorer 7.

Αν και οι επιθέσεις εξαιτίας του κενού ασφάλειας, που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα, είναι μάλλον λίγες, οι ειδικοί του διαδικτύου είχαν εκδηλώσει την ανησυχία τους για την ενδεχόμενη τροπή που θα μπορούσε να πάρει το πρόβλημα: το exploit έδινε την δυνατότητα σε απομακρυσμένους κακόβουλους χρήστες να πάρουν τον έλεγχο του υπολογιστή και να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα.

Η Microsoft κάλεσε όλους τους χρήστες του Internet Explorer να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν το patch μέσω του Windows Update όσο πιο γρήγορα γίνεται. Να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μόλις δύο μήνες που η Microsoft αναγκάζεται να εκδώσει εκτάκτως security patch, πέραν των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων ασφάλειας. Η πρώτη φορά ήταν τον Οκτώβριο και αφορούσε σοβαρό πρόβλημα με το remote procedure call (RPC).

Σύμφωνα με το στέλεχος της εταιρείας, Christopher Budd, θα ακολουθήσουν και νέα patches για την ενίσχυση του Internet Explorer ενώ δήλωσε πως η Microsoft κατάφερε να κινητοποιήσει όλους τους μηχανικούς ασφάλειας της εταιρείας, σε παγκόσμιο επίπεδο και να προσφέρει λύση στο πρόβλημα μέσα σε 8 μέρες, που είναι πρωτοφανής αριθμός.

Μπορείτενα κατεβάσετε το update της Microsoft που αφορά το κενό ασφάλειας που προέκυψε πρόσφατα από την σελίδα του Windows Update

Πηγή: Adslgr

ΣΧΟΛΙΟ:
Eίναι αυτό που σας είχαμε γράψει σήμερα το πρωϊ για την ενημέρωση ασφαλείας που λάβαμε χθες το βράδυ στη 01:10.
Όπως και να έχει το θέμα o Internet Explorer δεν παύει να είναι ένα ΥΠΟ-προϊόν της Microsoft.
Επιμένουμε σε χρήση του Μozilla Firefox.

Χτύπα τον Μπους με το παπούτσι σου

Έγινε και παιχνίδι στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Το Παιχνίδι λέγεται "Σοκ και ουυυ"

Eμπα στη σελίδα http://www.sockandawe.com

Και χτύπα τον Μπους με το παπούτσι σου

To παιχνίδι το βρήκαμε στο Ελληνικό καφενείο. Παίξαμε και μας άρεσε.

Δοκιμάστε το κι εσείς.

Mάλλον κυκλοφόρησε το απαραίτητο patch για τον Internet Explorer 7 από την Microsoft

Χθες αργά το βράδυ (εγώ έλαβα την ενημέρωση στη 01:10) κατά πάσα πιθανότητα κυκλοφόρησε το απαραίτητο patch για το σοβαρό κενό ασφαλείας που παρουσιάστηκε στον Internet Explorer 7 όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση μας.

Το θέμα όπως είναι άλλο.

ΜΗΠΩΣ ΑΥΡΙΟ ΒΡΕΘΕΙ άλλο σοβαρό κενό ασφάλειας στον Internet Explorer του θείου Bill????
Ποιος το διακινδυνεύει να εξακολουθεί να χρησιμοποιεί Internet Explorer???
Εδώ που τα λέμε τα προϊόντα Microsoft Δεν είναι και τα πιο αξιόπιστα... ρετάρουν και μάλιστα πάρα πολύ.

Εμείς προτείνουμε ανεπιφύλακτα Mozilla FireFox.
O καλύτερος, ασφαλέστερος και ταχύτερος.

Σας παραθέτω εικόνα από την αυτόματη ενημέρωση που έλαβα στη 01:10 το βράδυ απο την εταιρία του θείου Bill.
(Κλικ στην εικόνα για πλήρες μέγεθος.)