Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Ερχεται .......... στο Φιλιατρά News!!!

Aγαπητοί αναγνώστες.
Τις επόμενες ημέρες (από την άλλη εβδομάδα δηλαδή) έρχεται κάτι καλό για εσάς από το Φιλιατρά News.
Πιστεύουμε ότι θα σας αρέσει πολύ και θα το βρείτε πολύ πρακτικό σχετικά με την ενημέρωση σας.
Κάτι άλλο δεν μπορούμε να σας πούμε αυτή την στιγμή καθότι βρισκόμαστε σε συνεννοήσεις.
Παρακαλώ πολύ λίγη υπομονή.

Άρχισαν να φακελώνουν οι καρτοεταιρείες

Διαβάζουμε στο Troktiko την καταγγελία ενός αναγνώστη.

"Εγώ ο ίδιος είμαι χρήστης και καρτοκινητού της εταιρείας αυτής.
Και εγώ προσπάθησα να ανανεώσω τον χρόνο μου αλλα μάταια...
Η ανανέωση χρειάζεται ονοματεπώνυμο και πολύ κουραστική διαδικασία.
Έτσι μιας που η Vodafone έχει την γνωστή σε πολλούς υπηρεσία Pointmania(οπου είσαι αναγκασμένος να δηλώσεις όλα σου τα στοιχεία) θέτει σε λειτουργία την τακτική αυτή, την διακοπή δηλαδη της αυτόματης ανανέωσης.
Μιάς που οι συναλλαγές καθημερινά απο τα καρτοκινητά είναι χιλιάδες, θα ήταν δύσκολο να ελεγχθούν όλες. Έτσι απλα τις κόβουν...
Για να σου γίνει ανανέωση πρέπει να μιλήσεις με την εξυπηρέτηση ..........

πελατών, να δώσεις αριθμό τηλεφώνου και να ζητήσεις να σου βάλουν την κάρτα..
Έτσι επιτυγχάνουν ελεγχόμενες και σίγουρα φακελωμένες συναλλαγές εξυπηρετώντας έτσι τις ανάγκες των αρχών, περιορίζοντας όμως την ελευθερία του κάθε ατόμου να διατηρήσει την ανωνυμία του μέσα απο μια εφήμερη τηλεφωνική γραμμή.
Μα γιατί να είμαστε φακελωμένοι ακόμα και εκεί.
Γιατί να γινόμαστε θύματα αυτής της αιώνιας λιστας και του συνεχούς ελέγχου, είς το όνομα της ασφάλειας και της προστασίας μας απο τους "τρομοκράτες"??
Έναν τρόπο ζωής που μας τον επέβαλλαν αργά αλλα αποτελεσματικά και μας εκαναν να τον νιώθουμε ώς κάτι απαραίτητο για τη ζωή μας,αυτοί οι ίδιοι μας τον στερούν και μας κλειδώνουν μέσα σε έναν ηλεκτρονικό κόσμο "υπο ελεγχο" λόγω υποτιθέμενου τεχνικού προβλήματος, όπως είπε και η τηλεφωνήτρια της εταιρείας...
Τεχνικά προβλήματα στην διοίκηση και στην κοινωνία, όχι στο δικτυό σας, στο μυαλό σας...

Μαθητής Λυκείου απο Πρέβεζα...
Σας ευχαριστώ για το βήμα που μου δώθηκε στο blog σας..."

ΣΧΟΛΙΟ
Και τι μένετε βρε παιδιά στην εταιρία απο την οποία έγιναν υποκλοπές???
Αλλάξτε εταιρία. Πετάξτε τους στα σκουπίδια.
Υπάρχουν και άλλες εταιρίες. Και τώρα με την φορητότητα πάτε ΟΠΟΥ γουστάρετε με το νουμεράκι σας και τους αχρηστεύετε και τα νούμερα απο την εταιρία αυτή.


Στην ευρωβουλή η υπόθεση της άρσης ανωνυμίας των καρτοκινητών

Από ότι φαίνεται το θέμα της άρσης ανωνυμίας των κατόχων κινητών τηλεφώνων θα συζητηθεί στις Βρυξέλλες. Ακολουθεί το Δελτίο τύπου που έλαβα από το γραφείο του κ. Λαμπρινίδη.
Αυτό υποστηρίζει το δελτίο τύπου που λάβαμε.

Βρυξέλλες, 25 Φεβρουαρίου 2009

ΣΤ. ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ και Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ ΚΑΤΟΧΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ

Το θέμα της άρσης της ανωνυμίας των κατόχων καρτοκινητών τηλεφώνων έφεραν στην Επιτροπή ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του ΕΚ κ. Σταύρος Λαμπρινίδης και η Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας κα. Κατερίνα Μπατζελή. Με ερώτησή τους έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τον ισχυρισμό της ...........

Κυβέρνησης ότι τα προτεινόμενα μέτρα επιβάλλονται δήθεν από την ευρωπαϊκή νομοθεσία αλλά και τόνισαν την αναγκαιότητα εξέτασης της αναλογικότητας και αποτελεσματικότητας της νομοθετικής ρύθμισης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ:

“Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει σε ειδική νομοθετική ρύθμιση σχετικά με την κατάργηση της ανωνυμίας των ιδιοκτητών καρτοκινητών τηλεφώνων ως μέτρο αντιμετώπισης εγκλημάτων. Μεταξύ άλλων, διατείνεται ότι η συλλογή των στοιχείων των χρηστών καρτοκινητών απαιτείται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

1. Δεδομένου ότι η Οδηγία 2006/24/ΕΚ για τη δυνατότητα διατήρησης δεδομένων ηλεκτρονικών επικοινωνιών για την καταπολέμηση «σοβαρών εγκλημάτων» προβλέπει, στο άρθρο 3, ότι μόνο όσα προσωπικά στοιχεία συλλέγονται ήδη από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας πρέπει να διατηρούνται, και μάλιστα στη βάση της αρχής της αναλογικότητας και για περιορισμένη χρονική διάρκεια, και δεν επιβάλει τη συλλογή νέων στοιχείων, μπορεί να μας ενημερώσει η Επιτροπή αν υπάρχει ευρωπαϊκή νομοθεσία που να επιβάλλει στα κράτη μέλη την ονομαστικοποίηση χρηστών καρτοκινητών τηλεφώνων;

2. Μπορεί να μας ενημερώσει η Επιτροπή πόσα και ποια κράτη μέλη σήμερα προβλέπουν την καταγραφή των προσωπικών δεδομένων χρηστών καρτοκινητών, στη βάση ποιων ρητών προϋποθέσεων που θέτει η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη διατήρηση του απορρήτου των επικοινωνιών, καθώς και τι προβλέπουν, πού συγκλίνουν και πού αποκλίνουν, οι σχετικές εθνικές τους νομοθεσίες (π.χ., δυνατότητα διατήρησης τηλεπικοινωνιακού απορρήτου υπό προϋποθέσεις κλπ.)

3. Δεδομένου ότι ο κάτοχος ενός καρτοκινητού τηλεφώνου είναι πολλές φορές διαφορετικός από τον χρήστη αυτού, κατά πόσο ένα μέτρο όπως αυτό της ονομαστικοποίησης των ιδιοκτητών καρτοκινητών τηλεφώνων αποτελεί αναγκαίο, αναλογικό και αποτελεσματικό μέτρο για την καταπολέμηση αξιόποινων πράξεων μέσω καρτοκινητών τηλεφώνων και την ασφαλή αναγνώριση της ταυτότητας των δραστών;

4. Είναι δυνατή και νόμιμη η αναδρομική καταγραφή των ιδιοκτητών καρτοκινητών τηλεφώνων, με δεδομένο μάλιστα ότι στην Ελλάδα τα 2/3 των χρηστών κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιούν καρτοκινητά τηλέφωνα;”

Δείτε τι βρήκε ο άνθρωπος σε σαλάτα Goody's στο Αγρινίο

Το παρακάτω το βρήκαμε στο Troktiko και σας το παρουσιάζουμε.
Δείξτε προσοχή στο τι τρώτε έξω και ειδικά στα ταχυφαγεία.

Όταν τρώτε να προσέχετε. Ειδικά τις σαλάτες και τα κρέατα. Μην τα εμπιστεύεστε από έξω.

Αν δείτε το video που τραβήχθηκε στο Goody's θα προσέχετε τι τρώτε και κυρίως θα τρώτε αργά χωρίς βιασύνη.
O τίτλος του Video μιλάει για Goody's Αγρινίου.

Δείτε το Video




To Golden Boy της Εθνικής Τάκης Αράπογλου σε νέα κατορθώματα

Το Goloden Boy της Εθνικής και παρατρεχάμενος του Μεγάρου Μαξίμου έκανε πάλι το "Θαύμα του".
Έβαλε εισπρακτική εταιρεία σε καιρό οικονομικής κρίσης να κυνηγήσει πελάτες της Εθνικής Τράπεζας για καθυστερημένα καταναλωτικά δάνεια.
Απ΄ότι φαίνεται το ίδιο ετοιμάζει και για τα στεγαστικά...
Διαβάστε τι καταγγέλλει ο Βουλευτής Λασιθίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Για τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών & Δικαιοσύνης

ΘΕΜΑ: «Για πρώτη φορά Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλάδος, απεκδυόμενη κάθε ίχνους κοινωνικής ευθύνης, φέρεται ότι ΠΟΥΛΗΣΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, που μόλις το 2007 προσέθεσε στο σκοπό της, και το αντικείμενο της «εξαγοράς απαιτήσεων τρίτων προς είσπραξη» ΕΝΑΝΤΙ 25.000.000 ΕΥΡΩ ΧΡΕΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΗΣ ΥΨΟΥΣ 340.000.000 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ για την είσπραξή τους εν μέσω οικονομικής κρίσης ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 130.000 ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ! Σύμφωνα με πληροφορίες, προετοιμάζεται ανάλογη πώληση και χαρτοφυλακίου χρεών από στεγαστικές χορηγήσεις!!!» .........

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διορισμένη από την Κυβέρνησή σας Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας με επικεφαλής τον υπέρογκα αμειβόμενο εν μέσω οικονομικής κρίσης κ. Αράπογλου, το Δεκέμβριο του 2008 και ενώ ήταν ήδη εμφανείς οι επερχόμενες ασφυκτικές πιέσεις στην αγορά, αποφάσισε να πουλήσει χαρτοφυλάκιο απαιτήσεων προς είσπραξη από καταναλωτικές χορηγήσεις της σε ιδιωτική εισπρακτική εταιρεία.
Το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων που πουλήθηκε ήταν περίπου 340.000.000 ευρώ και αφορούν περί τις 130.000 υποθέσεις καταναλωτικών χορηγήσεων, δηλαδή πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων που έχουν καταγγελθεί από την Τράπεζας λόγω υπερημερίας, καθυστέρησης δηλαδή ή αδυναμίας αποπληρωμής τους. Η αγοράστρια εταιρεία απέκτησε το σχετικό χαρτοφυλάκιο καταβάλλοντας 25.000.000 ευρώ και στοχεύει σε σημαντικά κέρδη από την είσπραξη όσων περισσότερων απαιτήσεων μπορεί από αυτές που εξαγόρασε.
Είναι η πρώτη φορά που η Εθνική Τράπεζα μετέρχεται τέτοιων ανάλγητων, ιδίως με την παρούσα οικονομική συγκυρία, μεθοδεύσεων, ενώ, όπως καταγγέλλεται, οι 130.000 οφειλέτες, αν και θα έπρεπε, δεν έχουν ενημερωθεί ΚΑΝ για την πώλησή αυτή των χρεών τους προς την Τράπεζα, ούτε γνωρίζουν ότι, ενώ αρχικά συναλλάχθηκαν με την δημοσίου χαρακτήρα Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, πλέον μία ιδιωτική εισπρακτική εταιρεία έχει καταστεί ο δανειστής του και αυτή θα απαιτήσει την είσπραξη των απαιτήσεών τους. Μάλιστα, η συγκεκριμένη εταιρεία που ξεκίνησε ως εταιρεία διαφημιστικών και οικονομικών υπηρεσιών με αντικείμενο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και τη διοργάνωση συνεδρίων, μόλις το 2007 προσέθεσε στο σκοπό της, και το αντικείμενο της «εξαγοράς απαιτήσεων τρίτων προς είσπραξη», σύμφωνα με τις δημοσιευμένες ανακοινώσεις τροποποίησης το καταστατικού της.


ΕΠΕΙΔΗ, η διορισμένη από την Κυβέρνησή σας Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, ιδίως εν μέσω οικονομικής κρίσης, οφείλει να αντιλαμβάνεται το δημόσιο χαρακτήρα του συγκεκριμένου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος και να ενστερνίζεται την αυξημένη κοινωνική ευθύνη που φέρει.
ΕΠΕΙΔΗ οι έννοιες του δημοσίου χαρακτήρα και της κοινωνικής ευθύνης δεν συνάδουν με την - για πρώτη φορά στα χρονικά – πώληση από την Εθνική Τράπεζα σε ιδιωτική εισπρακτική εταιρεία χαρτοφυλακίου απαιτήσεων ύψους 340.000.000 από καταναλωτικές χορηγήσεις σε 130.000 περίπου δικαιούχους και μάλιστα με τίμημα μόνο 25.000.000 ευρώ
ΕΠΕΙΔΗ, η «παράλειψη» της Εθνικής Τράπεζας να ενημερώσει τους δικαιούχους για τη μεταβολή του προσώπου στο οποίο οφείλουν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις είναι ηθικά και νομικά προβληματική.
ΕΠΕΙΔΗ τέτοιες ανάλγητες μεθοδεύσεις της διορισμένης από την Κυβέρνηση Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, εν μέσω ασφυξίας των νοικοκυριών, αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο της Κυβέρνησής Καραμανλή, μιας Κυβέρνησης που ακόμα και στην ψήφιση του επικοινωνιακού και χωλού και ελλιπέστατου νομοσχεδίου για την προστασία των δανειοληπτών αρνήθηκε να υιοθετήσει την πλήρη και μελετημένη πρόταση του ΠΑΣΟΚ για αποτελεσματική προστασία.
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο «εκλεκτός» και ακριβοπληρωμένος με χρήματα του Ελληνικού Λαού Διοικητής της Εθνικής ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΝΑΛΓΗΤΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ.

Ερωτάσθε:

• Συμφωνείτε με την πολιτική της διορισμένης από την Κυβέρνησή σας Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος να «καινοτομήσει», υιοθετώντας εν μέσω οικονομικής κρίσης, ανάλγητες πρακτικές ιδιωτικών Τραπεζών και πουλώντας σε ιδιωτική εισπρακτική εταιρεία τις απαιτήσεις της από 130.000 περίπου οφειλέτες καταναλωτικών χορηγήσεων;
• Αυτή είναι η αντίληψη περί κοινωνικής ευθύνης, ιδίως δημοσίων Τραπεζών, της Κυβέρνησή σας και του διορισμένου από εσάς «εκλεκτού» Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας που αμείβεται με ποσά ύψους έως και 607.000 ευρώ ετησίως για να διαχειρίζεται ένα περιουσιακό στοιχείο του Ελληνικού λαού και ένα εργαλείο οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής όπως η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος;
• Πως κρίνετε την πώληση ενός χαρτοφυλακίου 340.000.000 ευρώ έναντι μόνο 25.000.000 ευρώ τη στιγμή που αφενός στην αγορά το σύνηθες τίμημα εξαγοράς απαιτήσεων από ιδιωτικές τράπεζες είναι το 10% του ύψους τους και αφετέρου είναι γνωστό στις εισπρακτικές εταιρείες ότι μια δημόσια τράπεζα δεν έχει ασκήσει, λόγω και του κοινωνικού χαρακτήρα της, τις ίδιες πιέσεις στους οφειλέτες της, με αποτέλεσμα η προσδοκία είσπραξης της ιδιωτικής εταιρείες να είναι ακόμα μεγαλύτερη;
• Γιατί δεν έχουν ενημερωθεί οι οφειλέτες για την πώληση των απαιτήσεών που έχει η Τράπεζα έναντι αυτών; Προβλεπόταν στις συμβάσεις τους μια τέτοια μεταβίβαση των απαιτήσεων σε τρίτη ιδιωτική εταιρεία και κατά πόσο η μη ενημέρωσή τους συνάδει με το θεσμικό πλαίσιο προστασίας των καταναλωτών;
• Πως επιλέχθηκε η συγκεκριμένη εισπρακτική εταιρεία που μάλιστα, μόλις το 2007 προσέθεσε στο σκοπό της και το αντικείμενο της «εξαγοράς απαιτήσεων τρίτων προς είσπραξη», σύμφωνα με τις δημοσιευμένες ανακοινώσεις τροποποίησης το καταστατικού της;
• Τελικά, ο λόγος που δεν δέχθηκε η Κυβέρνησή σας την πλήρη πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την προστασία των καταναλωτών με αποτέλεσμα την ψήφιση ενός ελλιπέστατου τελικά νόμου, ήταν η προστασία των συμφερόντων των Τραπεζών ή και η διευκόλυνση κερδοφορίας εισπρακτικών εταιρειών τέτοιου τύπου;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μιχάλης Καρχιμάκης
Δημήτρης Κουσελάς
Γιάννης Κουτσούκος
Θάνος Μωραΐτης
Εύη Χριστοφιλοπούλου
Μάρκος Μπόλαρης
Αγγελική Γκερέκου
Στάθης Κουτμερίδης
Χρήστος Αηδόνης
Βαγγέλης Παπαχρήστος
Γιώργος Πεταλωτής
Δημήτρης Τσιρώνης
Γιώργος Ντόλιος
Θεοδώρα Τζάκρη
Μιχάλης Παντούλας
Σοφία Σακοράφα
Ελπίδα Τσουρή
Απόστολος Κατσιφάρας
Βασίλης Τόγιας
Βασίλης Οικονόμου
Γιάννης Μανιάτης
Μανώλης Σκουλάκης
Ντίνος Βρεττός
Βασίλης Γερανίδης
Γιάννης Αμοιρίδης
Χρήστος Χάϊδος
Σούλα Μερεντίτη
Κώστας Σπηλιόπουλος
Αικατερίνη Περλεπέ-Σηφουνάκη
Γιάννης Δριβελέγκας
Μιχάλης Τιμοσίδης
Χάρης Τσιόκας
Γιώργος Νικητιάδης
Ηλίας Καρανίκας
Δημήτρης Βαρβαρίγος
Μιχάλης Κατρίνης
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Τάσος Σιδηρόπουλος
Νίκος Ζωΐδης
Τάκης Ρήγας
Ηλίας Λαμπίρης
Μανώλης Στρατάκης
Βασίλης Κεγκέρογλου
Γιάννης Σκουλάς
Χρύσα Αράπογλου
Γιάννης Διαμαντίδης

Τηλεφωνική ενημέρωση για εκκαθάριση των δηλώσεων

Τη δυνατότητα να ενημερώνονται τηλεφωνικά για την πορεία της διαδικασίας εκκαθάρισης της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος που υπέβαλαν για το οικ. έτος 2008 παρέχει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Η υπηρεσία απαντά στον αριθμό κλήσης 211-0007111.
Για να χρησιμοποιήσει τη νέα υπηρεσία ο ενδιαφερόμενος πληκτρολογεί, από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, τον αριθμό κλήσης της υπηρεσίας και τον Α.Φ.Μ. του.
Οι πληροφορίες που παρέχει αυτόματα η υπηρεσία στον ενδιαφερόμενο είναι: ...........

- Η ολοκλήρωση ή μη της διαδικασίας εκκαθάρισης της Δήλωσής του
- Σε περίπτωση που έχει γίνει η εκκαθάριση, η ημερομηνία εκκαθάρισης και το αποτέλεσμά της (χρεωστικό, πιστωτικό ή μηδενικό).
- Η ημερομηνία είσπραξης του ποσού επιστροφής, στην περίπτωση που το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι πιστωτικό. - Η ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης, στην περίπτωση που το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι χρεωστικό.
- Η εκτιμώμενη ημερομηνία διενέργειας της επόμενης εκκαθάρισης, σε περίπτωση που η Δήλωσή του δεν έχει εκκαθαριστεί. Σημειώνεται ότι η υπηρεσία δεν παρέχει στοιχεία για τους φορολογούμενους που έχουν συμπληρώσει στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος τον κωδικό 010 του Πίνακα 2, δηλώνοντας ότι δεν επιθυμούν να ενταχθούν στην τηλεφωνική και ηλεκτρονική πληροφόρηση για την εκκαθάριση.

Ενημέρωση με sms για την εκκαθάριση των δηλώσεων

Η υπηρεσία M-TAXIS προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν έγκαιρα και έγκυρα για την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το Οικονομικό Έτος 2008. Βασικό κίνητρο για την εκ νέου προσφορά της υπηρεσίας απετέλεσε η πολύ μεγάλη ανταπόκριση που παρουσίασε η περυσινή πρώτη υλοποίησή της, καθώς και η υφιστάμενη τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης σε θέματα εκκαθάρισης δηλώσεων φόρου εισοδήματος και η αντίστοιχη ηλεκτρονική υπηρεσία (e-εκκαθάριση).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με την αποστολή ενός μόνο SMS να εγγραφούν στην υπηρεσία M-TAXIS για το 2008.
Το SMS θα πρέπει απλά να αναγράφει τον ΑΦΜ (Αριθμό Φορολογικού Μητρώου) του ενδιαφερόμενου και θα πρέπει να αποσταλεί στον αριθμό 19456.

Το κόστος είναι 0,25 ευρώ συν ΦΠΑ 19%. Το κόστος του μηνύματος εγγραφής καλύπτει πλήρως το κόστος της αποστολής όλων των απαντητικών μηνυμάτων και ότι ο πολίτης δεν έχει καμία επιπλέον επιβάρυνση. Επισημαίνεται ότι έχει αλλάξει ο αριθμός αποστολής του μηνύματος εγγραφής σε σχέση με αυτόν που ίσχυε τα δύο προηγούμενα χρόνια κατόπιν σχετικής απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ .
Με την εγγραφή του στην υπηρεσία, ο πολίτης εξασφαλίζει ενημέρωση για την εκκαθάριση της δήλωσής του, όποτε αυτή πραγματοποιηθεί, εντός του 2008, ενώ στην περίπτωση που η δήλωση είναι χρεωστική, ο πολίτης θα λαμβάνει έγκαιρες προειδοποιήσεις για την καταβολή των τυχόν οφειλομένων δόσεων.
Επίσης θα υπάρχουν ειδοποιήσεις και για τις ειδικές περιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν κατά τη διαδικασία επεξεργασίας και εκκαθάρισης της δήλωσης.
Κάθε ενημέρωση του πολίτη θα πραγματοποιείται μέσω αποστολής ενός SMS σε αυτόν.

Το θέμα αναθέσεων των Δικηγορικών υποθέσεων μονοπώλησε το Νομαρχιακό Συμβούλιο

Συνήλθε τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009 το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Ν.Α. Μεσσηνίας και συζήτησε μόνο το θέμα που εισηγήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης ο Νομαρχιακός Συνδυασμός «Συνεργασία για τη Μεσσηνία» με τίτλο: «Οι αναθέσεις των δικηγορικών υποθέσεων και οι ευθύνες του προέδρου του Ν.Σ. και του αντινομάρχη κ. Κωτσιόπουλου» χωρίς τελικά να ληφθεί απόφαση.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα λόγω της φύσης και των διαστάσεων που έλαβε ουσιαστικά εξάντλησε τον χρόνο της συνεδρίασης με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης να αναβληθούν για επόμενη συνεδρίαση.
Επιπλέον το Νομαρχιακό Συμβούλιο έλαβε ομόφωνα ψήφισμα συμπαράστασης για ..........

την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του Διβαριού της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας στον Αλιευτικό Συνεταιρισμό Κορυφασίου.

Ερωτήσεις των νομαρχιακών συμβούλων

Στην αρχή της συνεδρίασης έγινε ενημέρωση του Σώματος και συζητήθηκαν ερωτήσεις νομαρχιακών συμβούλων ως εξής:

Συζητήθηκε η διακοπή των εργασιών της ανάπλασης της προκυμαίας του λιμένος έμπροσθεν του λιμεναρχείου, και η δημοπράτηση επεμβάσεων αναβάθμισης ασφαλείας οδικού δικτύου, ερώτηση του επικεφαλής του συνδυασμού «Ανατροπή», κ. Χρήστου Μαλαπάνη.

Επίσης ερώτηση του συνδυασμού «Συνεργασία για τη Μεσσηνία» σχετικά με:

Τη δημιουργία Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στο ΤΕΙ και στα ΙΕΚ του Νομού για την απασχόληση Μεσσήνιων νέων και ανέργων στις τουριστικές επενδύσεις που γίνονται στο Νομό, ΠΟΤΑ κ.λπ.

Τις επικίνδυνες λακκούβες στον δρόμο Μεσσήνη - Ριζόμυλος.

Τις παρατυπίες στη συγκρότηση της ΟΚΕ του Νομού.

Το Π.Δ. που ετοιμάζει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, με το οποίο επιδιώκεται το τελειωτικό χτύπημα στις ελιές Καλαμών.

Ερώτηση του συνδυασμού «ΝΑΣ» σχετικά με τη μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου στην οδό της Μάνης καθώς και την κεραία κινητής τηλεφωνίας στη Στούπα.

Ερώτηση της νομαρχιακής συμβούλου, Δήμητρας Ψαρούλη, σχετικά με:

Τον αποκλεισμό πτυχιούχων από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ καθώς και τα διαθέσιμα χρήματα για δημιουργία Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών.

Ερώτηση του νομαρχιακού συμβούλου, Θεόδωρου Μπρεδήμα σχετικά με:

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της υπαίθρου από την ανεπαρκή αριθμητική της νέας Αγροφυλακής. Επίσης τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων Στούπας - Μάνης κατά της εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

Ερώτηση της νομαρχιακής συμβούλου, Κωνσταντίνας Νικολάκου, σχετικά με τα κρούσματα ηπατίτιδας που σημειώθηκαν στο 16ο Δημ. Σχολείο Καλαμάτας.

Τέλος, κοινή ερώτηση των νομαρχιακών συμβούλων, κ.κ. Ξαρχάκου Νικ. και Ψαρούλη Δήμητρας σχετικά με τον δρόμο Σωτηριάνικα - Κοσκάραγα.

«Κατεβάζουν ρολά» σήμερα οι Δημόσιες Υπηρεσίες

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά σήμερα η ΑΔΕΔΥ, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους με κύρια αιτήματα την επίλυση των προβλημάτων με το Ταμείο Πρόνοιας και τις καλύψεις στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μετά και την άκαρπη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα.

Στην απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία. Ακόμη, προβλήματα θα υπάρξουν στα δρομολόγια των πτήσεων της Ολυμπιακής, αφού στις κινητοποιήσεις μετέχουν με στάση εργασίας και οι υπάλληλοι της ΥΠΑ. Τέλος, δεν θα δουλέψουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι ζητούν επίσης να μη μεταφερθούν τα βάρη της .........

κρίσης σε μισθωτούς και συνταξιούχους, καθώς και να προστατευτεί η απασχόληση και η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων.

Από την πλευρά του ο Κ. Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με την αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών τους ζήτησε αυτοσυγκράτηση, στις διεκδικήσεις και τα αιτήματα.

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο των προσπαθειών ικανοποίησης θεσμικών αιτημάτων των δημοσίων υπαλλήλων, ανέφερε ότι σύντομα θα κατατεθεί νομοσχέδιο, στο οποίο θα προβλέπεται ότι οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου θα συμμετέχουν στην ιεραρχία και θα έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Τα κυριότερα προβλήματα των δημοσίων υπαλλήλων είναι:
Η κατάρρευση του Ταμείου Πρόνοιας, όπου 15.000 συνταξιούχοι επί 17 μήνες αναμένουν την καταβολή του εφάπαξ, όταν οι αποφάσεις εις βάρος της περιουσίας του Ταμείου, καθώς και οι δικαστικές αποφάσεις για τους δικαστικούς και τις διεκδικήσεις τους έχουν στοιχίσει 1,3 δισ. από τις εισφορές των άλλων εργαζομένων στο Δημόσιο.
Η αποπληρωμή γιατρών και φαρμακοποιών από τον προϋπολογισμό του 2009, προκειμένου να μην επαναληφθούν νέες διακοπές στην ιατροφαρμακευτική τους ασφαλιστική κάλυψη και η εισοδηματική πολιτική για το 2009 που οδεύει για ημερήσια «αύξηση» από τα 0,70 λεπτά στα 0,50 λεπτά και εξαθλιώνει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ σημειώνεται: «Η συνεχιζόμενη χρόνια λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, ο περιορισμός των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, η καθυστέρηση καταβολής του εφάπαξ και των συντάξεων, η υποχρηματοδότηση του ΟΠΑΔ που σύντομα θα προκαλέσει νέα κατάργηση των συμβάσεων των φαρμακοποιών και των γιατρών, οι ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών, ο περιορισμός της μονιμότητας και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η υποβάθμιση των δημοσίων κοινωνικών αγαθών, η εγκατάλειψη των υποσχέσεων για την επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ και στο Δημόσιο, καθώς και η διαρκής κοροϊδία για νέο μισθολόγιο είναι το αποτέλεσμα των κυβερνητικών πολιτικών».

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, καθώς και ο Σύλλογος Εργαζομένων Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών και ΚΤΕΟ Ν.Α. Περιφέρειας Πελοποννήσου.

«Εγκατάλειψη του ελαιοκομικού τομέα από την Κυβέρνηση»

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Δημήτρη Κουσελά, 56 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, (18 βουλευτές από ελαιοπαραγωγικούς νομούς και οι βουλευτές του Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης), κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εγκαλώντας την Κυβέρνηση για τη εγκατάλειψη του ελαιοκομικού τομέα.

Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης επερώτησης έχει ως εξής:

«Σήμερα, ο Έλληνας ελαιοπαραγωγός βιώνει τη χειρότερη μείωση της τελευταίας 20ετίας στην τιμή του προϊόντος του, την ίδια στιγμή που το κόστος παραγωγής εκτινάσσεται στα ύψη. Αποτέλεσμα: η τρέχουσα τιμή του ελαιολάδου (2 ευρώ το κιλό) να μην καλύπτει ούτε καν το κόστος παραγωγής του! Οι ελαιοπαραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, βλέποντας το ήδη συρρικνωμένο .........

εισόδημά τους να μειώνεται ακόμα περισσότερο.

Επειδή το ελαιόλαδο είναι σημαντικό κομμάτι του εθνικού μας πλούτου, που δυστυχώς παραμένει αναξιοποίητο, αφού η δεδομένη υπεροχή του δεν μετατρέπεται σε οικονομικό όφελος για τους παραγωγούς, λόγω των χαμηλών τιμών που αυτοί εισπράττουν και τούτο παρά τις σοβαρά υψηλότερες τιμές που πληρώνει ο καταναλωτής (η ψαλίδα τιμών παραγωγού - καταναλωτή ανέρχεται στο 1:3).

Το Έτος Ελαιόλαδου, όπως ονόμασε το 2006 η Κυβέρνηση, έχει προ πολλού τελειώσει και δεν ακόμα γίνει ένας σοβαρός απολογισμός των ενεργειών προώθησης του ελληνικού ελαιολάδου στις διεθνείς αγορές, να συζητηθεί το κόστος και η συμβολή, οι γιορτές και οι βραβεύσεις στο εισόδημα των ελαιοπαραγωγών. Οι εξαγωγές τυποποιημένου επώνυμου ελαιολάδου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του 2007, δεν ξεπερνούν τους 20 χιλ. τόνους και αποτελούν ποσοστό 13,8% του συνόλου των εξαγωγών. Το μερίδιο του επώνυμου ελληνικού ελαιολάδου στην παγκόσμια αγορά του προϊόντος είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο, καθώς δεν ξεπερνά το 2,9%. Το μερίδιο αυτό σε επίπεδο Ε.Ε. είναι 4,4% και σε επίπεδο τρίτων χωρών 2,2%. Τα στοιχεία αυτά είναι απολύτως απογοητευτικά, λαμβανομένης υπόψη της ανώτερης ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου.

Σε επίπεδο αποφάσεων της Ε.Ε., το μέτρο της υποχρεωτικής αναγραφής στις ετικέτες του εμφιαλωμένου ελαιόλαδου των χωρών προέλευσης του προϊόντος, που το δέχτηκε με ικανοποίηση ο αγροτικός κόσμος δεδομένου ότι ικανοποίησε ένα χρόνιο αίτημά τους, εγκλωβίστηκε στην κυβερνητική απραξία και στην εγχώρια γραφειοκρατία. Η Κυβέρνηση προχώρησε στην έκδοση της σχετικής Κ.Υ.Α. 317384/6.8.2008, με την οποία είχε αποφασιστεί ότι από 6/11/08 θα υποχρεώνονταν όλες οι εταιρείες τυποποίησης ελαιόλαδου να αναγράφουν τη χώρα προέλευσης του ελαιοκάρπου και ελαιολάδου που τυποποιούν.

Το μέτρο αυτό είχε σαν στόχο την καταπολέμηση της νοθείας και της παραπλάνησης της κοινής γνώμης, ώστε να γνωρίζει ο καταναλωτής τι λάδι καταναλώνει. Αποτελούσε ταυτόχρονα ένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας του Έλληνα παραγωγού και της ανώτερης ποιότητας του ελληνικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου από προσμίξεις με άλλα εισαγόμενα υποβαθμισμένα ελαιόλαδα. Η εφαρμογή όμως του μέτρου απαιτούσε ουσιαστικούς ελέγχους για την αντιμετώπιση της νοθείας, αλλά και τη διασφάλιση της ποιότητας του προϊόντος. Αντί όμως η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην έκδοση της σχετικής εφαρμοστικής απόφασης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και βέβαια στην ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών που πραγματοποιούν ελέγχους για τη σωστή εφαρμογή της, επέλεξε να αναστείλει την Κ.Υ.Α. (317384/6.8.08).

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι απαιτούνται: Σε εθνικό επίπεδο ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για τον ελαιοκομικό τομέα κυρίως για τη στήριξη της καλλιέργειας και την ποιοτική της αναβάθμιση (τυποποίηση, επωνυμοποίηση, εντατικοποίηση ελέγχων για τον περιορισμό της νοθείας και της ελληνοποίησης εισαγομένων προϊόντων). Απαιτείται ακόμα η ενεργή συμβολή των Φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προώθηση των διαδικασιών επωνυμοποίησης του ελαιόλαδου της κάθε γεωγραφικής περιοχής (Π.Ο.Π.) καθώς και των Τοπικών Συμφώνων Ποιότητας που θα συνδέσουν την παραγωγή με την κατανάλωση και το Τουρισμό. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο σχεδιασμός ενεργειών με κοινό παρονομαστή την ποιοτική υπεροχή του ελληνικού ελαιολάδου και η διεκδίκηση υποστηρικτικών μέτρων σήμανσης και διαχωρισμού του από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ή / και τα βάσει προτιμησιακών συμφωνιών εισαγόμενα ελαιόλαδα.

Κατόπιν αυτών επερωτάται ο κ. Υπουργός: Για τη μη προώθηση, μέχρι σήμερα, σε συνεργασία με τις άλλες ελαιοπαραγωγές χώρες της Ε.Ε., κατάλληλων μέτρων για τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών και τη διασφάλιση διαφάνειας στις αγορές όπως: Τον σαφή διαχωρισμό των ποιοτικών κατηγοριών του ελαιόλαδου. Την τροποποίηση του Κοινοτικού Κανονισμού 1019/02, ώστε να αναγράφεται η ακριβής χώρα προέλευσης του ελαιόλαδου και όχι απλά «ελαιόλαδο Ε.Ε» ή «ελαιόλαδο εκτός Ε.Ε».

Την αξιοποίηση της συμμαχίας που μας ζήτησε η Ιταλία για την προώθηση στην Ε.Ε. μιας ανώτερης κατηγορίας, πέραν αυτής του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου.

Την αναπροσαρμογή του μέτρου της «ιδιωτικής αποθεματοποίησης», όταν οι τιμές του έξτρα παρθένου αγγίζουν τα 2,5 ευρώ /κιλό και αύξηση της ανά κιλό επιχορήγησης. Την τροποποίηση του άρθρου 6 του Κοινοτικού Κανονισμού 1019/02 που επιτρέπει πρόσμιξη ελαιολάδου με σπορέλαια. Για την παράλειψη χάραξης εθνικής στρατηγικής για την προώθηση πιστοποιημένου επώνυμου έξτρα παρθένου ελαιόλαδου σε αναδυόμενες αγορές. Για τη μη διασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης του Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) για την προβολή του ελαιόλαδου σε αγορές - στόχους. Για τη μη δημιουργία ενός αξιόπιστου και αποτελεσματικού μηχανισμού ελέγχου της νοθείας και των προσμίξεων στο ελαιόλαδο. Για την αναστολή της ΚΥΑ 317384/6.8.08, που καθιστούσε και στη χώρα μας υποχρεωτική την αναγραφή της χώρας προέλευσης του ελαιόλαδου, κάτι που η Ιταλία εφάρμοζε από τον Ιανουάριο του 2008».

Πηγή: Επικαιρότητα

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στα Φιλιατρά

Κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Φιλιατρών, λόγω του Τριωδίου, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στις 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου.
Στην πλατεία των Φιλιατρών θα λειτουργήσει κατά το διήμερο μεγάλος παιδότοπος και την Κυριακή θα βρεθούν εκεί κλόουν, ζογκλέρ και ξυλοπόδαροι για τη ψυχαγωγία των μικρών δημοτών.
Η καθιερωμένη παρέλαση του καρνάβαλου ........

θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, στις 4.00 το απόγευμα και θα ακολουθήσουν χοροί, τραγούδια, μικρά δρώμενα και κληρώσεις δώρων.
Ελάτε στα Φιλιατρά να διασκεδάσετε. Ελάτε να συμμετέχετε και εσείς στην χαρά γιατί το καρναβάλι είναι χαρά.
Ελάτε και σείς να ξενοιάσετε από τα προβλήματα της καθημερινότητας και να ζήσετε σαν παιδιά έστω και για 2 ώρες.
Τα Φιλιατρά σας περιμένουν. Ελάτε στο καρναβάλι των Φιλιατρών για σίγουρη διασκέδαση.

Kαι η ανακοίνωση απο τον Δήμο Φιλιατρών

Με πυρετώδεις ρυθμούς ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο Δήμο Φιλιατρών τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία.
Φέτος οι διοργανωτές υπόσχονται ένα αξέχαστο ξεφάντωμα για μικρούς και μεγάλους. Η πόλη των Φιλιατρών έχει ήδη φορέσει τα αποκριάτικά της. Τα οργανωμένα τμήματα ετοιμάζουν με μυστικότητα την παρουσίαση των θεμάτων και ολοκληρώνουν τα άρματά τους.
Στην πλατεία Φιλιατρών, το Σάββατο και την Κυριακή, θα υπάρχει μεγάλος παιδότοπος για τους μικρούς Φιλιατρινούς και τους επισκέπτες τους.
Κλόουν, ξυλοπόδαροι και ζογκλέρ, την Κυριακή 1-3-09 θα χορέψουν, θα παίξουν, θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους που θα βρεθούν στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ.

Η παρέλαση του καρνάβαλου θα γίνει την Κυριακή στις 4.00 μ.μ..

Μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσουν χοροί και τραγούδια, μικρά δρώμενα και κληρώσεις δώρων για τους συμμετέχοντες. Τέλος θα γίνουν απονομές βραβείων.

Πολλές εκπλήξεις και κέφι σας περιμένουν στα Φιλιατρά το Σάββατο και την Κυριακή 28-2-09 και 1-3-09.
Ο Δήμος Φιλιατρών, οι εκπολιτιστικοί σύλλογοι, τα σχολεία και οι επαγγελματίες της πόλης καλούν όλους τους συμπατριώτες μας, μικρούς και μεγάλους να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις και να έχουν ενεργό συμμετοχή μεταμφιεσμένοι, όπως αυτοί επιθυμούν, στη μεγάλη παρέλαση.
Η συμμεροχή όλων σας θα δώσει ζωντάνια και δύναμη στις αποκριάτικες εκδηλώσεις στην πόλη μας.

Κλιμάκια ελέγχου για την αμόλυβδη βενζίνη

Τη δημιουργία μικτών κλιμακίων ελέγχου, που θα διερευνούν τα κοστολογικά στοιχεία των διυλιστηρίων, των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών και των πρατηριούχων, ώστε να δικαιολογούνται οι τελικές τιμές στον καταναλωτή, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή. Αφορμή οι αδικαιολόγητες αυξήσεις στην αμόλυβδη, που φθάνουν και τα 4 λεπτά, σύμφωνα με τιμοληψίες του Υπουργείου.
Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε επίσης ότι, τα διυλιστήρια θα γνωστοποιούν στο Υπουργείο Ανάπτυξης τις τιμές των αποθεμάτων ασφαλείας, για να γνωρίζει τι κερδίζουν και πόσο ανά πάσα χρονική στιγμή.
Επίσης, θα απαγορευτούν πρόσθετες και υποστηρικτικές ...........

εκπτώσεις των καυσίμων μεταξύ εταιρειών και πρατηρίων και θα αναφέρονται πάνω στα τιμολόγια για να αποκατασταθεί η διαφάνεια στον κλάδο.
Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης κάλεσε ανοικτά τους καταναλωτές σε μποϋκοτάζ προϊόντων σε κλάδους, που η αισχροκέρδεια συνεχίζεται.

Μειώθηκαν στις 410 οι παράνομες χωματερές

Ενεργές, σε όλη την επικράτεια, παραμένουν 410 ανεξέλεγκτες χωματερές, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Διυπουργική Επιτροπή Διαχείρισης Στερεών Απόβλητων.

Τον περασμένο Ιούνιο λειτουργούσαν 2.108 παράνομες χωματερές, από τις οποίες έχουν αποκατασταθεί οι 1.698, ενώ οι υπόλοιπες αναμένεται να έχουν κλείσει έως το τέλος του χρόνου. Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θανάσης Νάκος, σημειώθηκε μεγαλύτερη πρόοδος από τον αρχικό στόχο που ήταν να αποκατασταθούν 1.555 χωματερές έως το τέλος του 2008.

Αν και η Ελλάδα από τις αρχές του 2009 καλείται να πληρώνει 34.000 ευρώ για κάθε ημέρα λειτουργίας κάθε παράνομης χωματερής, σύμφωνα με πληροφορίες οι διευθύνσεις περιβάλλοντος και ανάπτυξης της Κομισιόν, είναι .........

διατεθειμένες να της χορηγήσουν πίστωση χρόνου έως το τέλος του χρόνου, προκείμενου να αποκατασταθούν οι υπόλοιπες 410 παράνομες χωματερές.

Ο βασιλιάς (Καρνάβαλος) είναι… γυμνός!

Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι φήμες που αρκετό καιρό κυκλοφορούσαν στην Κυπαρισσία, όπως και οι πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί στο Διαδίκτυο, σχετικά με το ότι, πάλι φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, δεν θα γίνει καρναβάλι στην Κυπαρισσία!

Το θέμα αυτό έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στην πόλη, αλλά και στο Ίντερνετ, τέτοιες που μέχρι και μεγάλα Αθηναϊκά κανάλια καθώς κι εφημερίδες έχουν κάνει σχετικές αναφορές με καυστικό τρόπο!

Σε, προ ημερών, δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», μάλιστα, σχετικά με τα ασφαλιστικά μέτρα για την απόσυρση ομοιώματος του Εφραίμ από το καρναβάλι της Πάτρας, τονίζοντας τα εξής:
«Στο μεταξύ, σε μια άλλη περιοχή της Πελοποννήσου, στην Κυπαρισσία, .......

οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι έγιναν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των κατοίκων. Κάποιοι κατηγόρησαν το δήμο ότι δεν κάνει παρέλαση αρμάτων, για θρησκευτικούς λόγους (επειδή δεν συνάδουν με την ορθόδοξη παράδοση). "Δεν είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα.
Εγώ ήμουν εκείνος που καθιέρωσε το καρναβάλι στην Κυπαρισσία. Χρειάζεται όμως συμμετοχή και συνεργασία φορέων και συλλόγων και φέτος δεν υπήρχε ανταπόκριση", είπε στον Ε.Τ. ο δήμαρχος κ. Γ. Σαμπαζιώτης. Η οικονομική στενότητα αναγκάζει το δήμο να περιοριστεί σε μια λιτή γιορτή την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς».

Οι πολίτες της Κυπαρισσίας είναι έντονα προβληματισμένοι με το γεγονός ότι πάλι δεν θα γίνει καρναβάλι στην πόλη και πολλοί μάλιστα δίνουν και τις δικές τους εξηγήσεις κι ερμηνείες, επικρίνοντας και κατακρίνοντας την προσωπική απόφαση του δημάρχου γι' αυτό!

Και γράφουμε, προσωπική απόφαση του δημάρχου, γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο ουδέποτε συνεδρίασε και, κατά συνέπεια, ουδέποτε αποφάσισε να μην γίνει καρναβάλι!

Με δημοτικούς συμβούλους που επικοινωνήσαμε και τους ρωτήσαμε σχετικά, μας δήλωσαν άγνοια και ότι ουδέποτε ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο και τον Δήμο, γενικά, ότι δεν θα γίνει καρναβάλι, αλλά κι αυτοί, όπως και οι πολίτες είδαν ένα πανό, περυσινό μάλιστα, στην πλατεία, τις τελευταίες ημέρες, λίγες ημέρες πριν το τριήμερο της Αποκριάς, για παιδικό πάρτι!

Ούτε, νομίζουμε, έγινε καμία επίσημη πρόσκληση εδώ και καιρό σε Φορείς, Συλλόγους και όσους πολίτες ενδιαφέρονται, για να συζητήσουν τη διοργάνωση καρναβαλιού.

Προφανώς, κάποιοι ή κάποιος στον Δήμο δεν θέλει, όπως δεν ήθελε και πέρυσι, να γίνει καρναβάλι (για άγνωστους σ' εμάς λόγους!). Πολλά, βέβαια, ακούγονται...

Γι' αυτό και για το εν λόγω θέμα δεν έχει γίνει η παραμικρή «κίνηση» από τη Δημοτική Αρχή!

Το μόνο που έγινε, ήταν, να κληθούν άλλοι τηλεφωνικά και άλλοι από άλλους, μόνο, επαγγελματίες καταστημάτων της πλατείας στο Δημαρχείο και στην πρώτη συνάντηση να συζητήσουν με την ιδιαιτέρα του κ. Σαμπαζιώτη για να στολίσουν τα μαγαζιά τους (!) και στη δεύτερη, με τον ίδιο, για να τους πει ότι θα γίνει παιδικό πάρτι, όπως και πέρυσι...

Και, όπως πληροφορηθήκαμε, ζητήθηκε από γονείς (δεν ξέρουμε αν ενημερώθηκαν επίσημα, εγγράφως, Σχολεία, Μαθητικές Κοινότητες και Σύλλογοι Γονέων) να ντύσουν τα παιδιά τους και να τα βγάλουν στην πλατεία το μεσημέρι της Κυριακής!

Επειδή το ότι πάλι φέτος δεν θα γίνει καρναβάλι στην Κυπαρισσία, παρά μόνον, στο παρά πέντε και μετά την τεράστια διάσταση που έχει πάρει το θέμα με τις αποδοκιμασίες και την κοινωνική κατακραυγή, «αποφασίστηκε» να γίνει «παιδικό πάρτι», η «ΕΠΙ» θα το «ψάξει» σε όλες τις πτυχές και προεκτάσεις του και θα ενημερώσει το αναγνωστικό κοινό και τους πολίτες της Κυπαρισσίας με υπευθυνότητα και αξιοπιστία. Πάντως, είναι γεγονός, ότι, «με τέτοιες αποφάσεις και πρακτικές», όπως λένε και οι πολίτες, «όχι μόνο δεν πάμε μπροστά, αλλά γυρνάμε πίσω, σε άλλες σκοτεινές εποχές και περιόδους!».

1,7 δισ. ευρώ από το Δ’ ΚΠΣ στην Πελοπόννησο

Θα ξεπεράσουν τα 1,7 δισ. ευρώ τα κονδύλια που θα διατεθούν για έργα και δράσεις ανάπτυξης στην Πελοπόννησο, μέσω των προγραμμάτων του Δ’ ΚΠΣ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες, σε ημερίδα στην Καλαμάτα, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας, Νίκος Αγγελόπουλος.

Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και τα τομεακά προγράμματα των Υπουργείων για την Πελοπόννησο, που αναμένεται να είναι αυξημένα.
Την ημερίδα παρακολούθησαν δήμαρχοι και στελέχη της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Όπως τόνισαν, τόσο ο περιφερειάρχης, όσο και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου και .........

Δυτικής Ελλάδας του Δ' ΚΠΣ, οι έλεγχοι υλοποίησης των προγραμμάτων από τις Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί.

Πηγή: Επικαιρότητα

«Πράσινο» άναψε ο Γ. Σουφλιάς για ημιυπαίθριους, απόσυρση Ι.Χ.

«Πληρώστε και... σώστε» τους κλειστούς ημιυπαίθριους από το καλοκαίρι. Tότε, σύμφωνα με τον Γ. Σουφλιά, θα τεθούν σε εφαρμογή οι ρυθμίσεις που επεξεργάζεται ειδική επιτροπή του YΠEXΩΔE, οι οποίες θα προβλέπουν, σύμφωνα με πληροφορίες, και τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων.

Tο πόρισμα, τόνισε χθες ο υπουργός, θα υποβληθεί από την επιτροπή τον Mάιο.
Tην ίδια χρονική στιγμή θα οριστικοποιηθεί και το σχέδιο για τη μερική επαναφορά της απόσυρσης των παλιάς τεχνολογίας οχημάτων με προτεραιότητα στα επαγγελματικά οχήματα-φορτηγά.

Eρωτώμενος σχετικά με το αποκλειστικό δημοσίευμα της «H», ο κ. Σουφλιάς επιβεβαίωσε ότι συστήθηκε ειδική επιτροπή που επεξεργάζεται «διάφορες πολεοδομικές ρυθμίσεις» μεταξύ των ..........

οποίων και το μείζον θέμα των κλειστών ημιυπαίθριων που όλα δείχνουν πλέον ότι οδεύουν προς νομιμοποίηση μέσω της καταβολής εφάπαξ τέλους που θα κυμαίνεται από 50-100 ευρώ ανά τ.μ. ανάλογα την περιοχή, τον όροφο κ.λπ.

O υπουργός πάντως απέφυγε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες σχετικά με το ύψος του τέλους νομιμοποίησης. Tο θέμα πλέον έχει ανοίξει για τα καλά από τη κυβέρνηση η οποία φυσικά επιχειρεί να καρπωθεί και πολιτικά οφέλη, καθώς θεωρείται ιδιαίτερα φιλολαϊκό μέτρο. Σύμφωνα με στοιχεία του TΕΕ, 1 στα 5 κτήρια που ανεγέρθηκαν μετά το 1985 έχει και έναν κλειστό ημιυπαίθριο.

Για τους μελλοντικούς ημιυπαίθριους αναμένεται η επιβολή περιορισμών στους όρους δόμησης, ώστε να αποφεύγεται το κλείσιμό τους, αν και το θέμα είναι πιο πολύπλοκο και έγκειται στην ορθή λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών της πολεοδομίας.

Ίσως πάντως να δοθεί και για τους μελλοντικούς ημιυπαίθριους η δυνατότητα νομιμοποίησης του κλεισίματός τους μέσω της μεταφοράς του συντελεστή δόμησης. Tο θέμα επικοινωνιακά άνοιξε προ μερικών εβδομάδων ο γραμματέας της K.O. της N.Δ., Γ. Tραγάκης, δηλώνοντας ότι «η κυβέρνηση θα λύσει το θέμα των ημιυπαίθριων».

Στήριξη
Aμέσως μετά, ο Γ. Σουφλιάς δήλωσε ότι το ζήτημα εξετάζεται ρίχνοντας το γάντι και στο TEE καλώντας το να λάβει θέση για το θέμα, ζητών< πολιτική έμμεσα ζητώντας θέμα, θέση λάβει καλώντας TEE γάντι ρίχνοντας εξετάζεται ζήτημα δήλωσε Σουφλιάς Γ. μετά,>

O πρόεδρος του TEE, Γ. Aλαβάνος, είχε δηλώσει ότι το Eπιμελητήριο δεν είναι αντίθετο σε ό,τι αφορά μια γενικότερη ρύθμιση επίλυσης του θέματος, ζητά όμως να μη γίνει «συλλήβδην νομιμοποίηση», καθώς και να τακτοποιηθεί το μείζον ζήτημα των πολεοδομιών και των ελεγκτικών τους μηχανισμών. Eπιπλέον προχτές ο πρώην υφυπουργός Π. Δούκας σε ομιλία του είπε ότι «πρέπει να τακτοποιηθούν οι δευτερεύουσες πολεοδομικές παραβάσεις μέσω ενός εφάπαξ τέλους το οποίο θα χρηματοδοτήσει το ταμείο κατά της φτώχειας».

Το ΤΕΕ
O πρόεδρος του TEE, Γ. Aλαβάνος, είχε δηλώσει ότι το Eπιμελητήριο δεν είναι αντίθετο σε ό,τι αφορά μια γενικότερη ρύθμιση επίλυσης του θέματος, ζητά όμως να μη γίνει «συλλήβδην νομιμο­­ποίη­ση», καθώς και να τακτοποιηθεί το μείζον ζήτημα των πολεοδομιών και των ελεγκτικών τους μηχανισμών.

Σε ομιλία του ο πρώην υφυπουργός Π. Δούκας είπε προχθές ότι «πρέπει να τακτοποιηθούν οι δευτερεύουσες πολεοδομικές παραβάσεις μέσω ενός εφάπαξ τέλους το οποίο θα χρηματοδοτήσει το ταμείο κατά της φτώχειας».

Πηγή: Ημερησία

«Πόλεμο» για τα καρτοκινητά άρχισαν κυβέρνηση και εταιρείες

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την άρση της ανωνυμίας χωρίς καμιά μελέτη εφαρμογής του μέτρου

Eπιπλέον οικονομικό κόστος για τις εταιρείες αλλά και μεγάλες νομικές και πρακτικές δυσκολίες, έχει σύμφωνα με τον πρόεδρο της EETT, N. Aλεξανδρίδη, η πρόταση του υφυπουργού Eσωτερικών Xρ. Mαρκογιαννάκη για την ταυτοποίηση των χρηστών κινητών τηλεφώνων.

O κ. Aλεξανδρίδης εξέφρασε την άποψη ότι μια τέτοια προσπάθεια έχει σημαντικές δυσκολίες καθώς υπάρχουν ανοιχτά νομικά ζητήματα που σχετίζονται κυρίως με το απόρρητο των επικοινωνιών και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

«Προσωπικά πιστεύω ότι η πρόταση του κ. Mαρκογιαννάκη θα έχει μερικές δυσκολίες εφαρμογής.
Yπάρχουν νομικά θέματα, θέματα προσωπικών δεδομένων και απορρήτου, αλλά ........

και κόστους για τις εταιρείες» δήλωσε ο πρόεδρος της EETT. Διευκρινίζοντας πάντως ο κ. Aλεξανδρίδης σημείωσε ότι εφόσον κάποιος χρήστης επιθυμεί να διατηρήσει το απόρρητο του τηλεφώνου του θα του παρέχεται αυτή η δυνατότητα, όπως συμβαίνει σήμερα στη σταθερή τηλεφωνία.

Διαβούλευση
Πιο διαλλακτικός εμφανίστηκε ο υπουργός Mεταφορών - Eπικοινωνιών Eυρ. Στυλιανίδης. O υπουργός επισήμανε ότι «από την στιγμή που λάβαμε την επιστολή του υπουργείου Eσωτερικών, μελετούμε τα θεσμικά πλαίσια της Eυρώπης. Δεν θα ανακαλύψουμε την πυρίτιδα, θα εφαρμόσουμε πλαίσιο τα οποίο είναι συμβατό με το κοινοτικό δίκαιο.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των εταιρειών, πάντως, ο κ. Στυλιανίδης επιχείρησε να ρίξει τους τόνους και έκανε λόγο για διαβούλευση. Ωστόσο, με αφορμή το θέμα αυτό, και με δεδομένο ότι υπάρχουν περί τα 13,5 εκατ. καρτοκινητά στην Eλλάδα, φαίνεται να ξεσπά «πόλεμος» μεταξύ εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα μέτρο χωρίς καμιά μελέτη για το πώς θα εφαρμοσττεί. Από την πλευρά τους, οι εταιρείες φοβούνται ότι θα επωμισθούν το τεράστιο κόστος ενώ θα πρέπει να αλλάξει ριζικά το δίκτυο προώθησης των καρτοκινητών που τώρα γίνεται από περίπτερα ή άλλους εμπορικούς χώρους. Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι όποιος θέλει ανώνυμο καρτοκινητό θα πηγαίνει σε μια άλλη χώρα και θα το χρησιμοποιεί με περιαγωγή.

Επίθεση
Xθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Eυάγγ. Aντώναρος εξαπέλυσε επίθεση κατά των εταιρειών. «Πραγματικά με εκπλήσσει το γεγονός ότι κάποιοι -δεν θέλω να τους κατονομάσω- δείχνουν με τη συμπεριφορά τους να βάζουν τα στενά επιχειρηματικά τους συμφέροντα, χωρίς μάλιστα αυτά να θίγονται, πάνω από το καλό του τόπου και κυρίως πάνω από την ασφάλεια του κάθε πολίτη και της χώρας.

Aυτό είναι απαράδεκτο» είπε ενώ επανέλαβε ότι το μέτρο ισχύει και σε άλλες χώρες. Mάλιστα τόνισε ότι «το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας υφίσταται και θα εξακολουθήσει να υφίσταται». < των ο ότι την σε της και το να είναι θα τα από του με ενώ τους τη αυτά κάθε κατά υφίσταται». εξακολουθήσει υφίσταται μας χώρα στη τηλεπικοινωνιών απόρρητο «το τόνισε Mάλιστα χώρες. άλλες ισχύει μέτρο επανέλαβε είπε απαράδεκτο» Aυτό χώρας. πολίτη ασφάλεια πάνω κυρίως τόπου καλό θίγονται, μάλιστα χωρίς συμφέροντα, επιχειρηματικά στενά βάζουν συμπεριφορά δείχνουν κατονομάσω- θέλω -δεν κάποιοι γεγονός εκπλήσσει «Πραγματικά εταιρειών. επίθεση εξαπέλυσε Aντώναρος Eυάγγ. εκπρόσωπος κυβερνητικός>

Η καρτοκινητή τηλεφωνία στην Eλλάδα

Στην Eλλάδα υπάρχουν περίπου 18,5 εκατ. συνδέσεις κινητών.

Tα 13,5 εκατ., δηλαδή τα 2/3 είναι καρτοκινητά και όχι συνδέσεις.

H Cosmote διαθέτει 5,3 εκατ. καρτοκινητά, η Vodafone 4 εκατ. και η Wind 4,1 εκατ.

Zήτημα προκύπτει με τα 13,5 εκατ. καρτοκινητά που υπάρχουν σήμερα καθώς θα πρέπει να σπεύσουν να δηλώσουν στοιχεία


Πηγή: Ημερησία

ΣΧΟΛΙΟ
Δένδια και Μαρκογιαννάκη κάντε ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕ.........


Αντίθετη στο κοινοτικό δίκαιο η "επωνυμοποίηση" των καρτοκινητών

"Η κυβερνητική εξαγγελία για υποχρεωτική δήλωση των στοιχείων των κατόχων καρτοκινητών τηλεφώνων που προωθείται μάλιστα σε νομοθετικό επίπεδο, αποτελεί μια ρύθμιση που η εφαρμογή της θα επηρεάσει αρνητικά την σχετική αγορά, σε βαθμό να προκαλεί στρεβλώσεις που παραβιάζουν την ενιαία εφαρμογή του ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου για τις κινητές επικοινωνίες.

Αυτού του είδους τα μέτρα δεν είναι ανεκτό πλέον... να λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο, αλλά θα πρέπει να θεσπίζονται στο πλαίσιο του άρθρου 95 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, όπως έγινε και με τη θέσπιση της Οδηγίας 2006/24 για την τήρηση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων για το σκοπό της καταπολέμησης του εγκλήματος.
Η Οδηγία αυτή συζητήθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ενόψει της σοβαρότητας του .......

μέτρου που επιβάλλει τοποθετήθηκαν όλοι οι θεσμικοί φορείς (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Συμβούλιο ΕΕ, Ευρωπαίος Επόπτης Προστασίας Δεδομένων) πριν θεσπιστεί.

Η θέσπιση "αυτοσχεδιαστικών" μέτρων όπως αυτό που προωθεί η κυβέρνηση χωρίς να λαμβάνει υπόψη την ευρωπαϊκή κοινοτική νομοθεσία, είναι βέβαιο ότι θα έχει την τύχη της νομοθεσίας για την απαγόρευση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών στα net cafe και της νομοθεσίας για τον βασικό μέτοχο.

Μόνο που τώρα έχουμε νωπή την σχετική εμπειρία. Έχουμε επίσης θεσμούς στην Ελλάδα που μπορούν να λάβουν θέση και να εξηγήσουν ότι η ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση είναι λάθος. Υπάρχει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που οφείλει να λάβει θέση σε αυτό το θέμα, ως Εθνική Ρυθμιστική Αρχή του κοινοτικού δικαίου. Υπάρχει επίσης η Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αλλά και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν.2472/1997 "γνωμοδοτεί πριν από κάθε ρύθμιση" που έχει επιπτώσεις στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Αναμένεται λοιπόν η τοποθέτηση των θεσμικών φορέων που είναι αρμόδιοι για τον τομέα αυτόν. "

Πηγή: E-Lawyer

ΣΧΟΛΙΟ Φιλιατρά News
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:
ΟΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ


Στις 27 Φεβρουαρίου η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης από τον ΟΓΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του ΟΓΑ η χορήγηση του έκτακτου επιδόματος κοινωνικής συνοχής (επίδομα θέρμανσης) ξεκινάει από τις 27 Φεβρουαρίου 2009 σε 810.000 περίπου συνταξιούχους του.

Η καταβολή του επιδόματος γίνεται μέσω ΕΛ.ΤΑ. ή μέσω ΑΤΕ bank για τους συνταξιούχους που έχουν επιλέξει να πληρώνονται μέσω τραπεζικού λογαριασμού, μαζί με τη σύνταξη του μηνός Μαρτίου 2009. Συνολικά για το ανωτέρω επίδομα κοινωνικής συνοχής (επίδομα θέρμανσης) ο ΟΓΑ θα διανείμει 135.000.000 €.

Το ποσό του έκτακτου επιδόματος θα καταβληθεί ανάλογα με το νομό κατοικίας τους. Οι συνταξιούχοι της Εύβοιας υπάγονται στη Β' ζώνη και δικαιούνται επίδομα ύψους 150 €.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ο.Γ.Α. έχει ως εξής: .........

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Ο.Γ.Α.

Δελτίο Τύπου

Τρίτη , 24.02.2009

«ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ (ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΑ»

Η Διοίκηση του Ο.Γ.Α. ανακοινώνει ότι:

Η χορήγηση του έκτακτου επιδόματος κοινωνικής συνοχής (επίδομα θέρμανσης) από τον ΟΓΑ ξεκινάει από τις 27 Φεβρουαρίου 2009 σε 810.000 περίπου συνταξιούχους του.

Η καταβολή του επιδόματος γίνεται μέσω ΕΛ.ΤΑ. ή μέσω ΑΤΕ bank για τους συνταξιούχους που έχουν επιλέξει να πληρώνονται μέσω τραπεζικού λογαριασμού, μαζί με την σύνταξη του μηνός Μαρτίου 2009.

Συνολικά για το ανωτέρω επίδομα κοινωνικής συνοχής (επίδομα θέρμανσης) ο ΟΓΑ θα διανείμει 135.000.000 €.

Οι οικονομική αυτή ενίσχυση του επιδόματος κοινωνικής συνοχής (επίδομα θέρμανσης) για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ, είναι παροχή κοινωνικού χαρακτήρα και είναι αφορολόγητη.

Για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ, το ποσό του έκτακτου επιδόματος κοινωνικής συνοχής (επίδομα θέρμανσης) που θα καταβληθεί είναι (200€, 150€ ή 100€ ανάλογα με το Νομό κατοικίας τους).

Ειδικότερα:

Α ζώνη: Διακόσια ευρώ (200 €) για τους δικαιούχους που κατοικούν στους νομούς Αρκαδίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λαρίσης, Ξάνθης, Πέλλης, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φλωρίνης και Χαλκιδικής.

Β ζώνη: Εκατόν πενήντα ευρώ (150 €) για τους δικαιούχους που κατοικούν στους νομούς Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Aρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας, Λέσβου, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Πρεβέζης, Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Γ ζώνη: Εκατό ευρώ (100 €) για τους δικαιούχους που κατοικούν στους νομούς Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Σάμου, Χανίων και Χίου.

Από Γραφείο Διοίκησης ΟΓΑ

Εισιτήριο για τον τελικό αναζητεί κάτοχο... ΣΗΜΕΡΑ (3.30 Μ.Μ.) Ο ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΣ ΦΑΡΑΙ-ΕΡΑΝΗ

Στο γήπεδο του Στρατοπέδου είναι σήμερα στις 3.30 μ.μ. το ραντεβού των ποδοσφαιρόφιλων του νομού, με αφορμή τον επαναληπτικό κυπέλλου ανάμεσα στο Φαραί και την Εράνη που διεκδικούν το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό (το άλλο έχει πάρει ήδη ο Μεσσηνιακός αποκλείοντας τον Τέλο Άγρα).

Το 2-0 του πρώτου αγώνα και η διαφορά κατηγορίας που χωρίζει τις δύο ομάδας χρίζουν φαβορί τους Φιλιατρινούς.
Οι Καλαματιανοί όμως έχουν αποδείξει ότι είναι .........

σκληρό καρύδι και με τις ιδιαιτερότητες της έδρας τους θα κυνηγήσουν την έκπληξη.
Το ματς θα «σφυρίξει» ο Γιώργος Μπλάνας με βοηθούς τους Χρήστο Κυριακόπουλο-Γιώργο Κότσαρη.

Χωρίς Ντίνο η Εράνη

Σαν ...βάλσαμο στην ασταμάτητη κατιούσα πορεία στο πρωτάθλημα βλέπουν την πρόκριση στον τελικό στην Εράνη. Σε αυτή την προσπάθεια όμως ο προπονητής Σταύρος Αντωνόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον 2ο σκόρερ του 6ου Ομίλου της Δ’ Εθνικής Ντίνο Παναγιωτακόπουλο κι επιπλέον τους Χατζηπαναγιώτη, Βαρούχα. Στον αντίποδα όμως υπολογίζονται οι Τσώνης, Ανδρεόπουλος που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους, αλλά και ο Ασημακόπουλος που αποβλήθηκε στο ντέρμπι με τον Πάμισο (δεν ισχύουν οι κάρτες στο κύπελλο).

ΑΟ ΦΑΡΑΙ «Κομπλέ» με στόχο την έκπληξη

«Κομπλέ» θα υποδεχθεί σήμερα την Εράνη Φιλιατρών ο ΑΟ Φαραί στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας, καθώς ο τεχνικός Κώστας Καρλαύτης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα (μ’ εξαίρεση το μόνιμα απόντα Κώστα Αναστασόπουλο που βρίσκεται στην Αθήνα για προσωπικούς λόγους).

Η Καλαματιανή ομάδα θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη 9τις 2 ομάδες χωρίζει μια κατηγορία, ενώ η Εράνη έχει σημαντικό προβάδισμα μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα), παίρνοντας τη νίκη - πρόκριση για το μεγάλο τελικό (στον οποίο έχει ήδη προκριθεί ο Μεσσηνιακός).


O αντιδεοντολογικός ΑΝΤ1 και ο Ευαγγελάτος, ο παρουσιαστής του ληστρικού δελτίου

O ANT1 ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ BLOG, ΘΟΛΩΣΕ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΕΠΑΝΩ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΑΝΤ1 ΣΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ.
ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΡΕ!!!!
Με μεγάλη έκπληξη είδαμε πριν λίγο στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 που παρουσιάζει ο Νίκος Ευαγγελάτος ένα ρεσιτάλ αντιδεοντολογίας.
Με αφορμή την απόδραση Παλαιοκώστα χρησιμοποίησαν την δουλειά των bloggers για να εμπλουτίσουν το θέμα τους.
Δεν μπόρεσαν όμως να ξεφύγουν από το αλήτικο σκεπτικό τους καθώς φρόντισαν να θολώσουν τα λογότυπα.
Σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρουμε την περίπτωση του blog hakis-hakis.
Στην κορύφωση του "ρεπορτάζ" πρόβαλλαν την ........

εικόνα που αναδημοσιεύουμε φροντίζοντας να καλύψουν το logo.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟ

panic-gr.blogspot.com/


Σχόλιο Hakis: Δεν το ξέραμε πως ο ΑΝΤ1 έπαιξε τέτοια που**ιά....
Είστε ένα μεγάλο κανάλι ίσως το δεύτερο στη Ελλάδα!!..
Δεν περιμέναμε ποτέ να προβάλετε δουλεία μας δουλειά για το δελτίο κάτι που έχουν κάνει φοιτητές και καλύπτεται το logo μας!!!

Γιατί κ.ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ TOY ANT1 ΓΙΑΤΙ;;;;;
ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΒLOG KAI ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΕΤΕ ΓΙΑΥΤΟ!!!!